Ajankohtaista

Viisi vinkkiä Vermon superviikonloppuun

to 3. syyskuuta 2020 21.26.00

Viisi vinkkiä on Vermo Areenan perinteinen artikkeli, jossa kerrotaan erilaisia nostoja ja kiinnekohtia ravitapahtuman seuraamiseen. Tällä kertaa tiivistetään oleellisimmat poikkeuksellisen upeasta superviikonlopusta, joka tuo Vermon klassikkokilpailut saman viikonlopun alle.

Juhlavuoden klassikot kohokohtina

Finlandia-Ajo ja Suuri Suomalainen Derby ovat Vermon suurimmat vuosittaiset kilpailut, jotka molemmat täyttävät tällä kertaa pyöreitä vuosia. Ensimmäinen Suuri Suomalainen Derby ravattiin vuonna 1970, ja ensimmäinen Finlandia-Ajo vuonna 1980. Perinteikkäät kisat ovat paitsi Vermon, myös koko Suomen mittapuulla merkittäviä tapahtumia: Suuri Suomalainen Derby on 150 000 euron ykköspalkinnollaan maan kovapalkintoisin ravilähtö ja Finlandia-Ajo on harvoja Suomessa ravattavia kansainvälisen Group I -tason lähtöjä.

Tänä viikonloppuna klassikkokisat järjestetään poikkeuksellisesti samana viikonloppuna, koska toukokuulle suunnitellulle Finlandia-Ajolle jouduttiin etsimään koronatauon takia uusi ajankohta. TherMidas VET Finlandia-Ajo ajetaan perjantaina ravien viimeisenä lähtönä klo 21.45 ja Kultajousi Suuri Suomalainen Derby huipentaa lauantaipäivän klo 17.50. Koko joukko huippuhevosten taustavoimia janoaa saada oman nimensä kunniataulukkoon mukaan – nautitaan tasokkaasta raviurheilusta!

Erikoisuuksia perjantain alkuillasta

Perjantaina nähdään parikin tavanomaisesta poikkeavaa kisaa: ensin klo 17.50 ajetaan näytösluontoinen M-Nutrition Race eli montén näytöslähtö, jossa ratsastaa mm. Martina Aitolehti. Hänen ja Essi Vanhalan ajatuksia voi katsoa tästä linkistä löytyvässä videohaastattelussa. Näytöslähdössä on mukana kaikkiaan kuusi montévaljakkoa ja hevosina toimivat kisan yhteistyökumppanin Vermon Ravikoulun kokeneet hevoset.

Klo 18.50 jatketaan virallisen kilvanajon merkeissä, mutta sähäkällä 200 metrin matkalla. Knockout Race on sprinttikilpailu, jossa ajetaan kolme kolmen hevosen erää. Jokaisesta erästä voittajat etenevät finaaliin, joka ajetaan pian karsintojen jälkeen. Luvassa on varmasti yleisöön menevää vauhdikasta menoa! Knockout Racen säännöt löytyvät tästä linkistä.

Suurkilpailuiden sikermää

Kahden päivän aikana Vermo Areenalla jaetaan yhteensä yli 770 000 euroa palkintorahoja hevosenomistajille. Suurimmat setelit jaetaan Suuressa Suomalaisessa Derbyssä (ykköspalkinto 150 000 euroa) ja Finlandia-Ajossa (75 000 euroa), mutta muitakin kovia lähtöjä riittää. Yli kymppitonnin ykkösrahat on jaossa seuraavissa lähdöissä:

5-7-vuotiaiden kylmäveristen kisa (perjantai lähtö 4)
Erkon Pokaali (perjantai lähtö 9)
Käpylä Grand Prix (lauantai lähtö 7)
Tähtisprintteri (lauantai lähtö 8)

Näissä mittelöissä nähdään mm. ravikuninkaat Evartti ja Tähen Toivomus, hurjassa voittoputkessa kesän kotimaisissa lähdöissä ollut Don Williams ja huimat 23 peräkkäistä voittoa ravannut Parvelan Retu. Viikonloppuna on tungosta huippuhevosista!

Iltaisin juhlitaan

Kaksipäiväiseen ravifestivaaliin kuuluvat totta kai myös jälkipelit ja -bileet. Katsomorakennuksen keskikerroksen viihtyisä Street Bar Voltti on molempina iltoina Vermon viihdekeskittymä, jossa musiikki soi, väki viihtyy ja virvokkeet ovat kylmiä. Jatkot alkavat heti ravien päätyttyä ja molempina iltoina Voltti on auki klo 24 saakka. Superviikonlopun ravintolatarjonnasta löytyy tarkempaa tietoa tästä linkistä.

Muistathan turvallisuusohjeet

Kaikki halukkaat ovat tervetulleita Vermo Areenan superviikonloppuun, sillä tapahtuma-alueemme on laaja ja sisältää useita erillisiä alueita sisällä sekä ulkona. Koronavirustilanteeseen liittyvät ohjeistukset kannattaa kuitenkin jokaisen pitää mielessä ja ladata myös THL:n julkaisema sovellus Koronavilkku.

Olemme koonneet tarkempia yksityiskohtia tapahtuman järjestelyistä täältä löytyvään artikkeliin.

Aikatauluja:

PERJANTAI 4.9. – TherMidas VET Finlandia-Ajo

 • klo 16 ovet aukeavat
 • klo 17.10 ponilähdöt Mini- ja PikkuFinlandia
 • klo 17.50 M-Nutrition Race – Montén näytöslähtö
 • klo 18.10 lähtö 1
 • klo 18.50 Knockout Race 200 metrin pikamatkalla – kolme kolmen hevosen erää, joista voittajat finaaliin
 • klo 19.30 kylmäveristen ikäluokkatasoitus 5-7-v. – jatkaako tolppakone Parvelan Retu voittojen tiellä?
 • klo 20.14 Prix Monté Finlandia – ensimmäistä kertaa tulisella mailin matkalla!
 • klo 21.18 Erkon Pokaali – kovat kylmäveriset ravikuningas Evartin johdolla
 • klo 21.45 ilta huipentuu TherMidas VET Finlandia-Ajoon
 • klo 22- jatkot Street Bar Voltissa

LA 5.9. – Kultajousi Suuri Suomalainen Derby

 • klo 11 ovet
 • klo 13 ponilähtö KipinäCup
 • klo 13.27 lähtö 1
 • klo 14-16 ponitalutusta ja -ajelutusta kepparipuiston viereisellä kentällä
 • klo 15.56 Käpylä Grand Prix – legendaarinen suurkilpailu nyt Derby-päivänä
 • klo 16.25 Tähtisprintteri – kylmäveriset maililla, Evartin tupla?
 • klo 17.15 Arvid Åvallin TammaDerby – 5-vuotiaat lämminveritammat mittelevät ikäluokan kuningattaruudesta
 • klo 17.50 Kultajousi Suuri Suomalainen Derby huipentaa Superviikonlopun - voittajalle peräti 150 000 euroa
 • klo 18- jatkot Street Bar Voltissa