Ajankohtaista

Vilkas tapahtumakuukausi edessä Vermo Areenalla

ti 26. heinäkuuta 2022 12.00.00

Vermo Areenan tapahtumakesä vilkastuu elokuussa. Heinäkuun viimeisellä viikolla Vermossa ei poikkeuksellisesti ole keskiviikkoraveja, kun väistämme viikonloppuna ajettavia Forssan Kuninkuusraveja.

Elokuun ensimmäisestä keskiviikosta alkaa varsinainen ravi- ja tapahtumaputki. Järjestämme viiden viikon aikana kahdeksat ravit, lisäksi ohjelmassa on Suomenhevonen 115 vuotta -tapahtuma ja jokasunnuntainen Konttitorikirppis. Kesä huipentuu kaksipäiväiseen ravijuhlaan K-Supermarket Derby - Suureen Suomalaiseen Derbyyn 2.-3.9. Vermon kesän tapahtumakalenteriin pääsee tästä linkistä.

Keskiviikkoraveissa eri teemoja

Keskiviikkona 3.8. Derbyn kenraalilähdössä haetaan asetelmia kolme viikkoa myöhemmin ravattaviin Derby-karsintoihin. Ravintola Ravilla on suljettuna vielä elokuun ensimmäisen keskiviikon, Papa's Smokery on jälleen paikalla paistamassa hampurilaisia amerikkalaiseen barbeque-tyyliin ulkomyyntipisteellä. Tallikahviossa on tarjolla kotiruokavaihtoehto. Keskiviikkoravit alkavat klo 18.

Keskiviikkona 17.8. on luvassa tuutin täydeltä tammaenergiaa, kun TammaCupin karsintoja ajetaan sekä lämmin- että kylmäverihevosille. Tammat karsivat paikoista perjantaina 2.9. ajettaviin finaaleihin. TammaCupista voi lukea lisää täältä.

Suuri Suomalainen Karsintailta 24.8. tuo parhaat kotimaiset nelivuotiaat lämminveriravurit areenalle kilpailemaan paikasta auringossa eli Suuren Suomalaisen Derbyn finaalissa lauantaina 3.9. Karsintalähtöjä ajetaan enintään kuusi, ja jokaisessa on 10 000 euron ykköspalkinnot.

Suomenhevosta juhlitaan ilmaistapahtumassa 13.8.

Kansallishevosrotumme suomenhevosen kantakirjaus alkoi vuonna 1907. Nyt 115-vuotiasta suomenhevosta juhlitaan Vermo Areenalla lauantaina 13.8. klo 11 alkaen. Koko perheen tapahtumaan on vapaa pääsy.

Ohjelmassa on erilaisia esityksiä, joissa tuodaan esiin suomenhevosen monipuolisuutta ja suomenhevosen monia, tärkeitä rooleja Suomen historiassa: suomenhevonen esittäytyy sotahevosena, sotasankarina, työhevosena, ravi- ja ratsuhevosena, harrastuskaverina ja terapiahevosena. Päivän aikana kilpaillaan myös viiden lähdön vauhdikkaat suomenhevosravit. Vermo Areenalle saapuu tunnettuja suomenhevosia ja ihasteltavaa on koko perheelle koko päiväksi. Suomenhevonen 115 vuotta -tapahtumasta lisätietoa täällä.

Konttitorille sunnuntaisin

Huippusuosittu Konttitori pidetään Vermon parkkialueella kesäsunnuntaisin klo 9-14 elokuun loppuun asti. Myyntipaikan hinta on 25 euroa. Tervetuloa myymään & ostamaan – ja nauttimaan kirppiskahvit. Lue lisää Konttitorista >>

Suuri Suomalainen Derby kirsikkana kakussa

Suuri Suomalainen Derby on kovapalkintoisin ravikilpailu Suomessa. Nelivuotiaat lämminverihevoset kamppailevat 120 000 euron ykköspalkinnosta. K-Supermarket Derby - Suuri Suomalainen Derby on kaksi päivää ravijuhlaa ja kotimaisen hevoskasvatuksen huippuhetkiä. Perjantaina 2.9. lämmitellään Monté-Derbyllä ja TammaCup-finaaleilla, lauantaina 3.9. ratkeaa 4-vuotisikäluokan Derbyn parhaan lisäksi lämminveristen Suomen mestari ja nopein kylmäverinen Tähtisprintterissä.

Derby-viikonlopun pääsyliput ovat edullisempia ennakkoon ostettuna. Lauantain 3.9. ravintolapaikat saa heinäkuun loppuun asti tarjoushintaan 69 €/hlö (norm. 79 €). Ravit alkavat perjantaina klo 18 ja lauantaina klo 13. Klikkaa Derbyn tapahtumasivulle tästä.