Ajankohtaista

Vilma Lepistö Vermon Ravikoulun vetäjäksi – toiminta jatkuu tammikuussa 2022

ke 20. lokakuuta 2021 08.00.00

Vermon Ravikoulun toiminta on siirtymässä Ypäjän Hevosopistolta Vermon Ravirata Oy:n vetovastuulle. Toiminta on ollut keskeytettynä koronavirustilanteen takia ja Hevosopisto päätyi yhteistoimintaneuvotteluiden jälkeen lakkauttamaan Ravikoulun liiketoiminnan.

 

Vermon Ravikoulun toiminta pääsee kuitenkin jälleen vauhtiin tammikuussa 2022, jolloin alkavien kurssien ja elämysten myynti alkaa Vermon verkkokaupassa joulukuun aikana.

 

Ravikoulun vetäjäksi on rekrytoitu mikkeliläinen Vilma Lepistö, joka ottaa vetovastuun Ravikoulun toiminnasta. Lepistö aloittaa työt marraskuussa. Lisäksi Ravikoululle etsitään kuutta hyväkäytöksistä ja toimivaa hevosta sekä kolmea ponia, joista ensimmäiset on jo löydetty.

 

Vilma Lepistö, 23, on ollut monessa mukana raviurheilun parissa. Hän on toiminut Mikkelin ja Lappeenrannan raviratojen nuorisovastaavana ja työskennellyt ravipäivinä Mikkelissä muissakin tehtävissä. Lepistö ohjasti poneilla 45 kilpailua ja nykyään hänellä on omistuksessaan kaksi ponia ja kaksi hevosta, joista toinen muuttaa mukana pääkaupunkiseudulle.

 

Koulutukseltaan Lepistö on merkonomi, minkä lisäksi hän on suorittanut Ylä-Savon ammattiopistossa hevostalouden erikoisammattitutkinnon, josta hän valmistui hevosurheilumanageriksi.

 

”Tein itse asiassa loppunäyttönä liiketoimintasuunnitelman ja laskelmat ravikoulun perustamisesta”, Lepistö lisää. ”Hevosurheilumanagerin koulutuksessa käytiin läpi muun muassa erilaisia uusia liikeideoita hevosalalle ja sitä, miten hevosalaa tulisi kehittää ja markkinoida.”

 

Vermon Ravikoulun vetäjänä Lepistö vastaa monenlaisista palveluista ajokokeiluista kursseihin ja yrityksille tarjottaviin elämyspalveluihin. Ravikoulun toiminta-ajatuksena on tarjota matalan kynnyksen oppimis- ja harrastusmahdollisuuksia kaikille hevosista tai poneista kiinnostuneille lähtötasosta riippumatta.

 

”On hienoa päästä näyttämään asiakkaille, millaista hevosten ja ponien kanssa toimiminen käytännössä on. Parasta siinä on, kun näkee ihmisten saavan onnistumisen ja oivaltamisen hetkiä”, Lepistö kuvailee.

 

Vermo Areenan toimitusjohtaja Heikki Häyhä odottaa innokkaana Ravikoulun toiminnan uudelleenkäynnistymistä.

 

"Hakijoita Ravikoulun vetäjän tehtävään oli ilahduttavan paljon. Työkokemuksen, koulutuksen ja muiden vahvuuksien perusteella Vilma osoittautui vahvimmaksi kandidaatiksi”, Häyhä perustelee.

 

"Uusiutuva Vermon Ravikoulu tarjoaa elämyksiä perheen pienimmästä varttuneimpaan harrastajaan. Monipuolisen kurssivalikoiman lisäksi yrityselämykset ja työhyvinvointi korostuvat uuden ravikoulun palvelutarjonnassa”, Häyhä kertoo.

 


Vilma Lepistö aloittaa Vermon Ravikoulun vetäjänä marraskuussa.