Ajankohtaista

Vincennesin valloittaja 50. Derbyn TammaChampionissa

ti 7. kesäkuuta 2022 09.41.00

Kenneth Danielsenin Dusktodawn Boogie tähdittää perinteistä suurkilpailua Derbyn TammaChampionia keskiviikkona. Ikäluokan huipputammat kilvoittelevat 10 000 euron ykkösestä. TammaChampion on ajettu vuodesta 1973 lähtien, ja 50. kerta on nyt vuorossa.

Dusktodawn Boogie palasi takaisin Suomen kevättalvella. Se aloitti toukokuussa voitolla 4-vuotiaiden tammojen lähdössä Forssassa. Danielsen kertoi voittajahaastattelussa, että tähtäin on Suuressa Suomalaisessa Derbyssä.

Pekka Korven Magic Madonna starttaa Dusktodawn Boogien rinnalta radalta neljä. Se on viime vuoden Derby-voittajan Magical Princessin sisko. Magic Madonna kilpaili Elitloppet-sunnuntaina Solvallassa tammojen Fyraåringselitenissä ja kiersi takarivin paikalta hienosti neljänneksi. Ainakin Magic Madonna, Sahara Flames ja MAS For Yoy takaavat, ettei Dusktodawn Boogie saa voittoa kumartamalla.

TammaChampion juostaan 2120 metrin matkalla. Viisi 2620 metrin ja kolme 3120 metrin kisaa ovat illan ohjelmassa. Stayer-lähdöissä riittää jännitettävää pitkään. Kivikylä Voimaliigalla aloitetaan Toto65-kierros. Ashley Face ja Morris ovat paalulla, Don Williams ja Sahara Sandstorm 40 metrin takamatkalla.

Kovia 4-vuotiaita nähdään myös 2620 metrin Derby-sarjassa. Let’s Get It Up ja Mickey Match ovat kilpailleet voitokkaasti.

Sisusarja on kylmäveristen pitkän matkan kisa. Briljantti Buugi voitti toukokuun Sisusarjan ennen Masavesaa. Kaksikko on taas mukana, mutta vastus on kova.

Keskiviikon 8.6. ravit käynnistyvät PoniChampion-lähdöllä klo 17.35 ja ensimmäinen hevoslähtö starttaa klo 18.07. Käsiohjelmaan voi tutustua ennakkoon tästä linkistä >>