Ajankohtaista

Vincent C.D., Siirin Farssi, Callela Alfa, The Dude, Rannan Pomo ja Hertus keskiviikon Toto65-voittajat

ke 30. marraskuuta 2022 21.38.00

Vincent C.D. aloitti ja Hertus päätti, Toto65-kohteissa nähtiin komeita kamppailuja.

Toto65-peli alkoi Vincent C.D:n näyttävällä kirivoitolla. Tuomas Korvenoja piti Laxvikens Amiralilla sisäradalta johtopaikan. Se tsemppasi kakkoseksi, vaikka painoi päätöskaarteen lopussa sisäänpäin. Pia Huusarin valmentama Vincent C.D. tykitti takaa kovaa ja ehti Antti Teivaisen ajamana ykköseksi ajalla 15,6a/2120m.

Siirin Farssin tahdissa mentiin 65-kakkonen, joka oli kylmäveristen Jaettavaa sarjaa. Olli Koivunen ajoi Matti Lautamäen valmentaman ruunan johtopaikalle. Siirin Farssi paineli keulassa maaliin saakka ja voitti ajalla 29,0a/2120m. Villivisa oli johtavan rinnalta vahvasti kakkonen.

Tapio Perttusen ajama ja valmentama Callela Alfa lähti kolmannessa 65-kohteessa kiriin neljännestä ulkoa. Se tuli loppukaarteessa jo neljättä rataa ja vyöryi voittoon ajalla 17,5a/2120m. Ville Tonttilan Napoleon Fortis kiri sisäratajuoksun jälkeen kakkoseksi. Tapani Jauholan Brigantti oli johtopaikalta kolmas.

- Callela Alfalla on vielä pieni voittosumma sen kapasiteettiin nähden. Se juoksi kesällä hyvin myös kovissa porukoissa. Callela Alfa on vielä hintelä hevonen ja saa lisää potkua, kun vahvistuu, Perttunen kertoi.

Ville Tonttilan The Dude ravasi toisen peräkkäisen voiton vitoskohteessa. The Dude haki johtopaikan jo alkumatkalla, eikä päästänyt muita ohi. Voittotulos oli 13,6a/1620m. Showtimejackflower tarjosi hyvän vastuksen johtavan takaa. Alussa pakittamaan joutunut Credit To Love kiri kovaa kolmanneksi.

- Annoin The Duden lähteä rauhassa matkaan. Sitten huomasin, että saatamme päästä keulaan ja annoin pienen merkin. The Dude on meille tosi tärkeä hevonen, Tonttila sanoi.

Rannan Pomo-Villieläin taistelupari kohtasi vitoskohteessa. Antti Teivainen karautti Rannan Pomon johtopaikalle ohi sisäradalta startanneen Villieläimen. Mika Mäkelän valmentama Rannan Pomo hallitsi ja viiletti ykköseksi ajalla 27,6a/2120m. Kaisa Toivosen valmentama Villieläin seurasi Olli Koivusen ajamana kakkoseksi.

- Tänään nähtiin normaalia, hyvää Rannan Pomoa. Se lähti kovaa ja oli innokas menemään keulassa. Ruunan tulevaisuus näyttää valoisalta. Vauhtia ja jaksoa on Rannan Pomolle tullut paljon lisää, Teivainen totesi.

Päätöskohteessa saatiin ykköseksi myös voitokas menijä. Juha Utalan Hertus kiri tapansa mukaan väkevästi ja ehti ykköseksi ajalla 15,6a/2120m. Chesnut Sala eteni myös takaa vahvasti ja oli kakkonen. Make Wish H.C. ja Royal Date hurjastelivat avauspuolikkaan 10,7-kyytiä ja väsyivät.

- Vauhti oli kovaa, ja tämäkin malttoi juosta selässä. Jaksaminen on aina ollut ihan mahdotonta. Nyt Hertus alkaa myös tasaantua ja teki tänään loistoesityksen, Utala kertoi.

Yksi Jaettavan sarjan lähtö ajettiin jo ennen 65-kohteita. Ari Moilanen ajoi Villivekon keulaan kasiradalta. Nevan Lupaus haastoi hyvin, mutta Jussi Suomisen Villiveko meni ykköseksi ajalla 31,3a/2120m.