Ajankohtaista

Virallinen vahvistus: Readly Express tulossa Finlandia-Ajoon!

to 4. huhtikuuta 2019 13.30.00

Prix d'Amerique -voittaja ja maailman ykkösravureihin kuuluva Readly Express on tulossa kilpailemaan ensimmäistä kertaa Suomeen lauantaina 4. toukokuuta. Readly Express osallistuu Vermon kansainväliseen suurkilpailuun Finlandia-Ajoon, jonka ykköspalkinto on 110 000 euroa. Hevosen suomalainen valmentaja Timo Nurmos vastasi Vermon Finlandia-kutsuun myöntävästi torstaina.

”Tietenkin sitä on kysytty joka paikkaan ympäri maailmaa ja suurkilpailusesonki on vielä alkamassa muissa maissa paitsi Ranskassa. Kaikki toivoisivat näkevänsä sen omilla radoillaan, mutta nyt se on päätetty, että lähdetään Finlandia-Ajoon”, Timo Nurmos vahvistaa.

”Tosi hyvältä tuntuu kun itse on suomalainen ja aina ollut mielessä, että olisi mukava käydä ainakin yksi lähtö ajamassa Suomessa ennen kuin ura loppuu. Sikäli on tosi hyvä mieli.”

Upean uran tehneen Readly Expressin on määrä juosta viimeinen kilpailunsa Tukholmassa Solvallan raviradalla järjestettävässä Elitloppetissa toukokuun lopussa. Finlandia-Ajon voittaja saa automaattisen kutsun Elitloppetiin. Readly Express tosin on jo saanut Elitloppet-kutsun.

7-vuotias Readly Express on juossut urallaan 35 kilpailua, joista se on voittanut 25 lähtöä ja ollut lisäksi viisi kertaa toinen ja kolme kertaa kolmas. Bro Byggnads AB:n omistama ori on tienannut urallaan 21 832 855 kruunua. Syntymämaassaan Ruotsissa se voitti nuorempana Kriteriumin ja Derbyn. Aikuisiällä Readly Express voitti vuonna 2018 maailman arvostetuimpiin ravikilpailuihin kuuluvan Prix d'Ameriquen. Tänä vuonna Readly oli samassa kisassa urhea kolmas.

Vermossa lauantaina 4. toukokuuta juostava Finlandia-Ajo on kymmenen hevosen kutsukilpailu, jonka kilpailumatka on 1609 metriä. Readly Expressin lisäksi kisaan on jo kutsuttu viime vuoden voittaja Pastore Bob ja viime lauantaina Helsinki-Ajon voittanut Top Of The World.

Vermon Facebook-sivujen livelähetys: