Ajankohtaista

Vuoden ensimmäinen Kavioliiga-lauantai takana - Joriini suomenhevosten vahvin

la 1. tammikuuta 2022 17.31.00

Vuoden ensimmäinen Toto75-kierros ja Kavioliiga käynnistyivät komeasti kylmäveristen avoimella lähdöllä. Hannu Hietasen ajama Joriini ravasi voittoon.

 

Paljon tapahtui heti lähtökiihdytyksessä. Ellin Sisu laukkasi, ja Joriini pujahti Aatsin rinnalle. Hietanen ajoi Joriinin keulaan, ja Pauhis tuli sen ulkopuolelle. Vauhti oli reipasta. Joriini piti paikkansa varmasti ja voitti ajalla 24,2a/2120m. Morison kiri kakkoseksi. Rokin Maxi oli maalissa kolmantena, mutta sen juoksu hylättiin loppusuoran kaistanvaihdon vuoksi. Nyland vei näin kolmossijan.

 

”Olin jo valmistautunut ajamaan toista rataa, mutta kun Ellin Sisu laukkasi pääsimme etenemään keulaan. Joriini on keulasta numeron tai kaksi parempi. Loppukaarteessa oli hyvä tunne. Korvia ei tarvinnut lopussa avata”, Hietanen sanoi.

 

Lämminveristen kovin sarja oli Deangelon näytös. Ari Moilanen ajoi Deangelon johtopaikalle. Rauhallisen matkavauhdin jälkeen Aripekka Pakkasen valmennettava pinkoi päätöspuolikkaan 10,8-kyytiä ja voitti helposti ajalla 13,5a/1620m. Sisärata veti, William Pine kiri kakkoseksi ohi Van Kronoksen.

 

”Helpolta näytti. Ehkä jatkossa pyörähdämme Ruotsissa kilpailemassa, omistajien haaveena on Suur-Hollola. Deangelo on mukava hevonen ja tekee aina parhaansa”, hoitaja Etta Pakkanen kertoi.

 

Tapani Salojensaaren ajama Lex Nicolas johti kolmatta kohdetta lähdöstä maaliin. Mutta Lex Nicolas nousi loppusuoralla radan verran ulospäin, ja tuomaristo teki tulojärjestyksen siirron. Juha Utalan ajama Raven oli maalissa kakkosena, mutta nousi ykköseksi. Jukka-Pekka Hukkasen valmentama Raven sai 5 000 euroa ajalla 14,3a/1620m.

 

”Juha (Utala) kertoi, että loppusuoralla piti vetää oikeasta ohjasta ja häiriötä oli”, Ravenin valmentaja Hukkanen kertoi.

 

Neloskohde oli 2620 metrin volttilähtö. Voitto jäi kotiradalle. Sirpa Tienhaaran valmentama Morris Match kiri päätöskierroksen tuulispäänä ja ehti Ari Hartikaisen ajamana voittoon ajalla 16,8/2640m. Whodouthinkuare piti keulasta hyvin kakkoseksi. Suosikki Jakob K.Boko laukkasi lähtökiihdytyksessä.

 

”En edes muista, koska olen ajanut viimeksi 75-lähdössä. Alku sujui surkeasti, mutta onneksi hevonen paikkasi”, Hartikainen totesi.

 

Suomenhevosten tammalähtö oli 75-pelin vitoskohde. Terho Rautiainen ajoi Lissun Assin toiseen pariin ulos. Lissun Assi kiri 6 000 euron voittoon ajalla 28,0/2160m. Tähtiviilee otti kakkossijan.

 

Olli Henttosen valmentama It’s Raining Men oli johtopaikalta kuutoskohteen hallitsija. Jukka Torvinen lasketteli voittoon ajalla 14,6a/2120m. Ashley Face kiersi väsymättömästi kakkoseksi.

 

Kierros päättyi lämminveristen tammojen lähtöön, jossa ykköspalkinto oli 8 000 euroa. Jezzet Savoy piti johtopaikkaa, mutta se väsyi lopussa. Janita Antti-Roikon ajama La Donna Perfetta pinkoi keulaan 300 jäljellä. Mutta Juha Utalan Gal Gadot Racing vyöryi maalisuoraa vahvimmin ja meni ykköseksi ajalla 15,0/2140m. Ykkönen oli Utalan tämän päivän toinen. La Donna Perfetta oli hyvä kakkonen.

 

”Kovaa mentiin loppukaarteessa. Onneksi hevonen sai vauhdin päälle loppusuoralla ja tuli uudelleen. Tamma on tosi rehti”, Utala kehui.

 

Teemu Okkolinin ajama ja valmentama Aika-Valtti oli vuoden ensimmäinen voittaja. Kun kärki veti kovaa, Okkolin sai rauhassa odotella loppupuolikasta. Aika-Valtti kiri helposti ykköseksi ja voitti ennätysajalla 27,3a/2120m. Omistaja Riitta Formulahti on Teemu Okkolinin äiti. Aika-Valtti on hänen ensimmäinen hevosensa.