Ajankohtaista

Wasa Warrior viiletti avoimen lähdön voittoon

ke 23. helmikuuta 2022 21.35.00

Aleksi Kytölän valmentama Wasa Warrior oli avoimen lähdön valtias ja nappasi 3 500 euron arvoisen voiton ajalla 14,2a/2120m.

 

Jukka Torvinen ajoi Wasa Warriorin keulapaikalle. Vauhdilla mentiin, sillä avauspuolikas jäi taakse 09,2-vauhdissa ja kierros paineltiin 12,9-kyytiä. Wasa Warrior hallitsi ja piti urheasti paikkansa maaliin saakka. Shadow Of Brisbane seurasi johtavan takaa kakkoseksi. Suosikki William Birdland nousi johtavan rinnalle 700 jäljelle, mutta ei jaksanut punnertaa kärkitaistoon.

 

"Mietittiin valmentajan kanssa ennen lähtöä, että keulat voidaan luovuttaakin, jos painetta tulee. Mutta Wasa Warrior meni avauspuolikkaan tasaisen kovaa, ja päätin ajaa keulasta. Ollin hevosen (Shadow Of Brisbane) yritin pitää takana mahdollisimman pitkään, ja se onnistui", Jukka Torvinen sanoi.

 

Toto65-kierros alkoi Tammatähdellä. Juha Utalan ajama ja valmentama Gal Gadot Racing pinkaisi johtaneen La Cerisen takaa ykköseksi ja voitti 3 500 euroa ajalla 15,8/2120m. La Cerise piti kakkoseksi ennen BWT Deviliä, joka myös lähti paalulta.

 

Illan suurin ykköspalkinto 5 000 euroa maksettiin 65-pelin päätöskohteessa Tuplaa voittosumma -lähdössä. Jukka Kontisen valmentama Heros du Monde kiri takaa väkevästi ykköseksi Ville Tonttilan ajamana. Elvis Exceptional veti kiriporukkaa ja oli hyvä kakkonen. Red Caviar paineli kärjessä kovaa kyytiä ja kesti hyvin kolmanneksi.

 

"Vauhti oli onneksi kovaa keulassa. Tiesin, että Heros du Monde tulee kovaa loppuun. Voitto ei yllättänyt, mutta etukäteen ajattelin, että sijat 4-5 ovat ihan hyviä”, Jukka Kontinen sanoi.

 

Kari Rosimon ajama Venlan Vekkuli tuikkasi yllätysykköseksi 65-kakkosessa. Sari Tunninen on valmentaja. Olli Koivusen ajama Rarity Red sai johtaneen BWT Ellospankin takaa kiritilaa 65-nelosessa ja ehti terävällä spurtilla voittoon. Veijo Heiskasen ja Henna Halmeen tallin Lemieux Boko ravasi uran avausvoiton vitoskohteessa. Ari Moilanen luotsasi 4-vuotiaan toisesta parista ulkoa ykköseksi. Toto65-pelissä ei kuusi oikein tuloksia löytynyt. Viisi oikein tienneet palkittiin 4121,28 eurolla.

 

Kylmäveristen Montén Talvimeetingin karsinnassa uskottiin pisimmältä takamatkalta startanneen Sjö Kongenin voittoon. Janita Antti-Roiko ajoi kuitenkin Jaakko Mäntylän omistaman, valmentaman ja kasvattaman Valssauksen keulaan loppukaarteessa, eikä Sjö Kongen tavoittanut sitä. Valssaus palasi voittajaksi ajalla 30,6/2140m ja debytoi menestyksekkäästi montéssa.