Ajankohtaista

Way To Go jälleen Kivikylä Voimaliigan vahvin

ke 15. helmikuuta 2023 22.35.00

Kristian Lellan Way To Go on loistava pitkän matkan menijä. Se voitti tammikuussa Kivikylä Voimaliigan ja oli ykkönen myös helmikuussa.

Paalun hevoset hurjastelivat ensimmäisen puolikkaan 13,7-kyytiä Googalin vetämänä. Antti Teivainen ajoi Way To Golla eteenpäin, kun vauhti rauhoittui. Valjakko siirtyi kärkeen kierroksen juoksun jälkeen. Way To Go hallitsi ja voitti ajalla 17,3/3140m. Timo Korvenheimon Sahara Sandstorm ja Hazelhen Hermes kirivät muille totosijoille.

- Olin tosi tyytyväinen, kun pääsimme keulaan. Alussa keula veti tosi kovaa. Teimme varustemuutoksen ja otimme sekin pois, se on osoittanut hyväksi muutokseksi, Teivainen totesi.

Toto65-kierros alkoi Knocking Matchin hurjalla suorituksella. Juho Ihamuotilan valmentama ruuna taivalsi johtohevosen rinnalla. Jukka Torvinen päästeli Knocking Matchilla voittoon ajalla 14,4a/2120m. Suosikki Mr Stahl juoksi Knocking Matchin takana ja seurasi kakkoseksi.

- Vedin korvahuput loppusuoran alussa, ja hevonen vastasi siihen hyvin, Jukka Torvinen kehui Knocking Matcin suoritusta.

Kylmäveristen Tuplaa voittosumma oli 65-kakkonen. Sälähdys singahti keulaan. Teemu Okkolinin Hovilan Hertta juoksi johtohevosen rinnalla. 4-vuotias Hovilan Hertta oli lopussa vahvin ja punnersi ykköseksi ajalla 32,9a/2120m. Hannu Hietasen Sälähdys oli kakkonen ennen tallin toista hevosta Ulvin Elvistä.

- Hovilan Hertta teki todella hyvän esityksen. Juoksusta tuli raskas. Tämä voitto antoi osviittaa, ettei kyseessä oli ihan tavallinen iltaravivarsa, Okkolin iloitsi.

Anna Torvisen valmentama Rawit loisti 65-kolmosessa. Jukka Torvinen ajoi ruunan avauskierroksella keulaan, mutta vauhti oli hurjaa, avauspuolikas 08,9 ja kierros 12,2. Rawit kesti kaiken ja porhalsi helppoon voittoon ajalla 15,0a/2120m. Citadella Evo vaati alkumatkalla vauhtia ja oli hyvä kakkonen ennen alkulaukan jälkeen kolmanneksi kirinyttä Jula Netpricea.

- Vaikka rata on superhyvä, niin Rawitin esitys oli hurja. Se oli alussa kahden ison hevosen välissä ja meni siitä keulaan. Rawit on nyt löytänyt oikean vireen, Torvinen sanoi.

Jukka Mattilan Korven Liideri voitti 75-lähdön Vermossa lauantaina ja jatkoi tyylikkäällä ykkösellä 65-vitosessa. Jukka Mattila sai ruunansa hyvin liikkeelle, ja valjakko eteni toiseen pariin ulos. Korven Liideri kiri kärkeen 550 jäljellä ja hallittu voitto tuli ajalla 26,8/2140m. Rallin Muisto ja Kromaus kirivät seuraaville sijoille.

- Korven Liideri oli vielä parempi mitä lauantaina. En tiedä, mitä Ari (Moilanen) oli keksinyt tehdä sille, kun se oli näin parantunut, Mattila hauskutti.

Christa Packalénin Kiikkus’ Trooper oli suosikki Toto65-pelin päätöskohteessa. Hannu Torvisen ajama ruuna eteni johtavan rinnalta ykköseksi ajalla 15,0a/2120m. Hila’s Elton avasi kovaa keulaan ja oli hyvä kakkonen.

- Minulla oli hyvä tunne koko matkan ajan. Luin ehkä lähtöä väärin, kun ajattelin, että kovaa avanneet keulahevoset voitamme helpommin. Mutta Hila’s Elton oli tosi hyvä. Kiikku’s Trooperilla on kova kilpailuvietti, ja se yrittää aina, Hannu Torvinen kertoi.