Ajankohtaista

Way To Go kiri Voimaliigan voittoon – Antti Teivaisen hattutemppu

ke 18. tammikuuta 2023 22.07.00

Kristian Lellan Way To Go taitaa pitkät matkat. Antti Teivaisen ajama ruuna valloitti Kivikylä Voimaliigan ja voitti ajalla 16,7/3140m. Teivainen ajoi kolme 65-voittoa, se tiesi 6 oikein taitaneille tuplavoitto-osuutta.

Amperage Hanover paineli paalulta johtopaikalle. Henna Halme oli päättänyt ajaa kärkipaikalla, vaikka Way To Go ja Morris kävivät kysymässä keuloja. Way To Go ravasi johtohevosen takana. Teivainen pääsi kirikaistalle loppusuoralla. ja Way To Go eteni varmasti voittoon. Ashley Face nousi kakkoseksi ja Sahara Sandstorm kolmanneksi. Tauolta palannut Jason’s Camden tuli tauolta. Se sai tarkan sisäratajuoksun ja tuli hyvävoimaisena maaliin.

- Tänään Way To Golla ajettiin ensimmäisen kerran ilman sekkiä, kaikki rensselit päästä otettiin pois. Toki saatiin hyvä juoksu, mutta kyllä hevonen oli hyvä. Se meni suorassa ja oli energinen, Teivainen totesi.

- Antti soitti tiistaina Kristianille ja kysyi, mitä jos ajettaisiin ilman sekkiä. Näin tähän päädyttiin, Maj-Len Lella selvitti.

Markku Niemisen valmentama hurjakuntoinen Callela Ladybird oli avauskohteen suursuosikki. Santtu Raitala ajoi Quite Easyn 4-vuotiaan tyttären johtopaikalle, ja voitto tuli ajalla 15,9/2120m. Makeadreamcometrue nousi takamatkalta kakkoseksi.

Teuvo Nikulaisen valmentama Savon Sisu vei toisen 65-kohteen, joka oli Jaettavaa sarjaa. Santtu Raitala ajoi Savon Sisun johtopaikalle. Kovin vastustaja Dzingel tuli rinnalle. Savon Sisu hallitsi ja voitti ajalla 27,4a/2120m. Dzingel oli hyvä kakkonen, Porttikallion Ässä seurasi kolmanneksi.

Kolmoskohteessa riitti tapahtumia päätöspuolikkaalla. Morris Match oli siirtymässä keulaan loppukaarteessa, mutta se laukkasi. Suosikki Jacques Hyneman paineli keulassa, mutta alun kova vauhti kostautui ja se laukkasi maalisuoralla. Henna Halmeen ajama Fantom Factor kiri ykköseksi. Voitto oli hevosen ensimmäinen uran 38. startissa. Smokin Ride tarjosi hyvän vastuksen ja oli kakkonen.

- Fantom Factorille tuli pitkä kiri, kun Morris Match laukkasi edestä loppukaarteessa. Hevonen tsemppasi hyvin. Nyt se näytti, että se osaa myös voittaa. Ihmetellä täytyy, ettei voittoja ole tullut aikaisemmin. Omistajalle isot onnittelut, että on jaksanut odottaa, Halme sanoi.

Rannan Pomo oli Vermon voitokkain hevonen viime vuonna, ja Team Vermo 2017 omistama ruuna aloitti myös uuden kauden voitolla 65-vitosessa. Antti Teivainen ajoi takarivistä voimalla eteenpäin, ja Rannan Pomo meni keulaan ensimmäisellä takasuoralla, avauspuolikas oli 23,2-vauhtinen. Mika Mäkelän valmentama Rannan Pomo hallitsi ja voitti vakuuttavasti ajalla 28,9a/2120m. Vekraus kiri kakkoseksi.

- Rannan Pomo oli tänään oikein hyvä. Se oli lämmityksessä rauhallinen ja rento. Päästelin heti startista eteenpäin. Hevonen rauhoittui hyvin, kun pääsi keulaan. Maaliin se tuli korvat kiinni, Teivainen selvitti.

Antti Teivaisen voittoon päättyi 65-kierros. Hän tarjosi Ari Vianderin valmentamalle Vicky Savoylle tarkan juoksun toisessa ulkona. Vicky Savoy oli kirissä omaa luokkaansa ja voitti ylivoimaisesti. Callela Beta oli keulasta kakkonen.

Kylmäveristen Tammatähti ajettiin ennen 65-kierroksen alkua. Esa Holopaisen ajama Tutun Impi paineli keulaan ohi tallikaveri Kleppe Spådön. Antti Ala-Rantalan valmentama Tutun Impi paineli ykköseksi ajalla 27,5a/2120m. Pirttilän Olga ja M.A. Piste ottivat muut totosijat.

Illan päätöslähtö oli harrastajaohjastajien lähtö. Matti Lammela tarjosi Sofie Halmille hienon juoksun. Risto Väreen valmentama Sofie Halm kiri vakuuttavasti ykköseksi. Kyösti Blomeruksen Caboose kiri kakkoseksi. Juha Puhtimäen White Cross Diego nousi kolmanneksi.