Ajankohtaista

William Birdland kiri ohi Don Williamsin

to 18. helmikuuta 2021 09.50.00

Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama William Birdland ravasi yllätysvoiton Kivikylä Voimaliigassa ja jätti Don Williamsin kakkoseksi. Markku Niemisen tallin Willow Pride loisti Tammatähdessä. Saara Mäkisen Varsova jatkoi voittotahdissa tammaryhmässä.

Jackpotkierros alkoi Willow Priden näytöksellä. Ari Moilanen täräytti I.M.T. Tallin kasvattaman ja omistaman tamman takamatkalta sellaisella vauhdilla, että keulapaikka irtosi. Willow Pride sai vetää rauhallista vauhtia ja hallitsi mielin määrin maalisuoraa. Voittoaika oli 16,0/2140m. Nazareth seurasi terhakkaasti kakkoseksi.

Saara Mäkinen ja Varsova valloittivat Vermon toistamiseen helmikuussa, nyt oli vuorossa kylmäveritammojen avoin lähtö. Elias Juonetar painui johtopaikalle, ja Vennelmon Varma tuli rinnalle. Varsova ravasi porukan perällä. Tutun Impi lähti kiriin kolmannelle, ja Varsova seurasi. Tutun Impi kadotti ravinsa loppusuoralla, ja Varsova kiri väkevästi ykköseksi ajalla 27,0a/2120m. B.Riitu nousi kakkoseksi.

Kivikylä Voimaliiga oli illan kolmas nimilähtö. Ari Moilanen kierrätti suursuosikki Don Williamsin johtopaikalle avauspuolikkaan jälkeen. Ensimmäiset kaksi kilometriä juostiin 17,1-vauhtia. Santtu Raitala nosti William Birdlandin kiriin, ja valjakko eteni Don Williamsin rinnalle. William Birdland kukisti varmasti suosikin ja vei 4 000 euron ykkösen. Don Williams piti kakkoseksi. Ubertino Grif eteni kolmanneksi. ”En haaveillut voitosta ennakkoon, kun Don Williams oli vastassa. Mutta loppukaarteessa alkoi tuntua siltä, että voimme voittaa”, Raitala sanoi.

Ari Moilasella oli hieno ilta, vaikka Don Williams jäi kakkoseksi. Moninkertainen Vermon champion taituroi neljä voittoa. Frakker, Willow Pride, Knowwhentohold’em ja Bearway olivat Moilasen voittohevoset.