Ajankohtaista

Willow Pride ja B. Riitu voittivat tammalähdöt

la 8. toukokuuta 2021 17.20.00

Avoimen luokan tammat olivat pääosissa Vermon superviikonlopun lauantain Toto75-kierroksen alkulähdöissä. I.M.T. Tallin kasvattama ja omistama Willow Pride oli lämminveristen paras. Talli Ranchin kasvattama ja omistama B. Riitu on noussut hurjaan kuntoon ja valloitti kylmäveristen tammakisan.

 

The Midas VET tammalähtö aloitti Toto75-kohteet. Willow Pride oli joukon eniten tienannut ja lähti takarivin uloimmalta paikalta. Ari Moilanen ajoi eteenpäin, ja valjakko eteni johtohevosen rinnalle päätöskierrokselle lähdettäessä. Markku Niemisen valmentama Willow Pride painali takasuoralla kärkeen ja meni voittoon ajalla 12,8a/2120m. Dream Girl kiri terhakkaasti kakkoseksi.

 

”Ei ikinä voi olla varma voitosta, kun lähtörata on tuollainen. Finlandia olisi toki kiinnostunut, mutta siihen ei päästy ja tämä ajettiin. Varmaan Kuopiossa ensi lauantaina jatketaan”, hoitaja Noora Tuula kertoi.


Kylmäveristen Tammatähti ajettiin Jokeri-lähdön nimellä. Reijo Borgströmin B.Riitu teki väkevän juoksun ja voitti. Hetviina oli suursuosikki. Antti Tupamäki lähti kiriin 1200 metriä ennen maalia, mutta Hetviina laukkasi viimeisellä takasuoralla kärkipaikalta. ”Korvapallot kiskaisin, ja siihen laukkasi. Halusin, että sillä olisi säilynyt veto päällä maaliin saakka”, Tupamäki selvitti.

 

Layla peri jälleen johtopaikan. B. Riitu eteni kolmannen ja toisen radan kiertelyn jälkeen rinnalle ja painui Jukka Torvisen ajamana voittoon. Aurotar kiri napakasti kakkoseksi. ”Rata on niin huippunopea, ettei Riitukaan tiennyt kuinka kovaa pitää mennä. Se teki hienon esityksen”, Torvinen sanoi.

 

Kultajousi Knockout Race ajettiin ennen Toto75-kohteita. Dimitri Palmroosin Lady Luck voitti kisan viime vuonna ja jatkoi voittotahdissa.

 

Knockout Racessa ajettin kolme karsintaerää 640 metrin matkalla. Risto Airaksisen valmentama Sue’s Photo hallitsi ensimmäistä Iikka Nurmonen kärryillään. Lady Luck painui keulaan toisessa ja voitti Jarmo Saarelan ajamana helposti ajalla 07,9a. Esa Holopaisen Sultan Journey painui kolmannessa helposti keulaan, kun Pension Killer laukkasi startissa. Sultan Journey oli ylivoimainen ajalla 08,1a.

 

Finaalissa Saarela ajoi Lady Luckin väkisin keulaan ohi Sultan Journeyn. Lady Luck viiletti ykköseksi ajalla 09,2a. Sultan Journey oli kakkonen ja Sue’s Photo kolmas.


”Sekä karsinnassa että finaalissa piti ajaa aivan täyttä alussa, jotta saimme johtopaikat. Lady Luck ei ollut aivan yhtä terävä kuin viime vuonna, mutta hyvä kuitenkin”, Saarela sanoi. ”Starttiväli oli vähän pitkä, kotona Tallinnassa piti ajaa vähän terävämpiä viimeistely”, Palmroos totesi.

 


Ari Moilanen ohjasti Finlandia-lauantaina kaikkiaan neljä voittoa. Kuva: Suomen Hippos


Jukka Torvisen ajama B. Riitu kurkotti kylmäveritammojen lähdön ykköseksi. Kuva: Suomen Hippos


Jarmo Saarelan ajama Lady Luck voitti jo toisena vuonna peräkkäin Knockout Racen, joka juostiin tällä kertaa hieman pidemmällä eli 620 metrin matkalla. Sultan Journey oli kakkonen. Kuva: Suomen Hippos