Ajankohtaista

Zarenne Fas kahdeksas kutsuttu TherMidas VET Finlandia-Ajoon

to 27. elokuuta 2020 20.50.00

Italiassa syntynyt ja Ruotsissa Jerry Riordanin valmennuksessa oleva Zarenne Fas saapuu TherMidas VET Finlandia-Ajoon Vermo Areenalle perjantaina 4.9. Zarenne Fas on kahdeksas vahvistettu osallistuja kutsukilpailuun, johon otetaan kymmenen hevosta.

Zarenne Fas nähtiin viimeksi puolitoista viikkoa sitten Ruotsin pääradalla Solvallassa ajetussa Jubileumspokalenissa, jossa se lopulta taipui hännille hurjan matkavauhdin jälkeen. Sen kesäkausi on kuitenkin ollut vahva: kesäkuussa Oslossa se voitti ennätystuloksellaan 09,8/1609a, ja toissa kerralla se hävisi vahvan juoksun päätteeksi vain Missle Hillille.

Viisivuotias Zarenne Fas on kilpaillut urallaan 40 kertaa, voittanut yhdeksän lähtöä ja tienannut 459 689 euroa. Sen omistaa Francesco Gragnaniello, ja hevosta hoitaa suomalainen Heli Tarrimaa.

”Zarenne Fas sai viimeksi kovan startin, mutta on kova kaveri itsekin”, valmentaja Jerry Riordan sanoo. ”Tulemme hyvillä mielin Vermoon, koska hevonen on hyvä ja minulla on pelkästään hienoja muistoja Suomen-reissuilta.”

”Hevosen omistaja ja kasvattaja on asianajaja Napolista. Hän on ollut ravien parissa 35 vuotta ja on myös tällä hetkellä etelä-Italian ravijärjestön puheenjohtaja. Omistaja on siis todella aktiivinen ravitoimija ja innoissaan Zarenne Fasin kutsusta, vaikkei itse paikalle pääsekään.”

TherMidas VET Finlandia-Ajo ravataan perjantaina 4.9. Kilpailumatka on 1620 metriä, ja ykköspalkinto 75 000 euroa.

Kisaan on nyt kutsuttu Suomesta Elian Web, Next Direction, Le Gros Bill, Cameron Evo sekä Lexus Dream. Ruotsista saapuvat Zarenne Fasin lisäksi Double Exposure ja Heart Of Steel.