Ajankohtaista

Zarenne Fas puolustaa viimevuotista voittoaan TherMidas VET Finlandia-Ajossa

to 29. huhtikuuta 2021 12.00.00

Sunnuntaina 9.5. ajettavaan TherMidas VET Finlandia-Ajoon on vahvistettu nyt kahdeksan hevosta. Niistä tuoreimpina ovat keskiviikkona Helsinki-Ajon voittanut Next Direction sekä viime syksyn Finlandia-voittaja Zarenne Fas, joka saapuu puolustamaan arvovoittoaan.

Italiassa syntynyttä Zarenne Fasia valmentaa yhdysvaltalaislähtöinen Jerry Riordan, jonka valmennustalli on Ruotsin Halmstadissa. Hevosen hoitaja on Heli Tarrimaa. Zarenne Fas voitti viime vuonna syksylle siirretyn Finlandia-Ajon Santtu Raitalan ajamana tuloksella 09,9/1620a.

Zarenne Fas aloitti kilpailukautensa viime lauantaina kotiradallaan Halmstadissa, jossa se jäi tallikaverinsa Aetos Kronoksen voittamassa lähdössä yhdeksänneksi. Valmentaja uskoo kuitenkin, että Vermossa Zarenne Fasilta nähdään entistä parempia otteita.

”Lauantain lähtö oli vähän hankala”, Jerry Riordan kommentoi. ”Zarenne Fas ei tykkää ollenkaan, että ensin mennään lujaa ja sitten otetaan voimakkaasti vauhtia pois ennen kuin kiihdytetään uudestaan. Tasaisen kova tempo sopii sille paremmin. Se ei oikein päässyt mukaan koko lähtöön.”

”Nyt kun hevonen sai startin alle, se on varmasti parempi Vermossa. On hienoa tulla puolustamaan voittoa.”

TherMidas VET Finlandia-Ajoon kutsutaan kaikkiaan kymmenen hevosta. Viimeiset kaksi paikkaa julkistetaan viimeistään lauantaina 1.5.

TherMidas VET Finlandia-Ajoon kutsutut hevoset:

Le Gros Bill – Suomi
Dear Friend – Ruotsi
Ubertino Grif – Suomi
Hickothepooh – Norja
Grainfield Aiden – Suomi
Milliondollarrhyme – Ruotsi

Next Direction – Suomi
Zarenne Fas – Ruotsi