Vermon ravirata

Vihdoinkin Vermoon

1977 Pääkaupungin ratakurjuus oli lopultakin saatu onnelliseen ratkaisuun ja syksyllä rata oli valmis ensimmäiseen koeajoon.

Joulukuun 27. päivänä ajettiin Vermossa ensimmäisen kerran kilpaa, mutta matalalla profiililla. Sarjojen julkaisemisen lisäksi muuta markkinointia ei ollut, oletettiin sanan kiertävän niin että päästäisiin koeponnistamaan myös uudet totolaitteet. Odotukset kävivät siltä osin toteen, että väkeä oli paikalla tuhansin, mutta aika odotetusti myös tekniikka vielä kangerteli.

Ensimmäisen lähdön voittaja oli Seppo Sarkolan ajama 3-vuotias tamma Adrienne, joka sai tuloksen 25,0/1600 m. Liisa Gröhnin Titus ja Allan Korven Farrax olivat seuraavina. Toto saatiin käyntiin vasta kolmanteen lähtöön, jonka vei Jalo Mäenpään Dompa Asserdal tuloksella 22,7a/2100 m, kerroin oli 3,27 ja ensimmäinen lähtövaihto oli 70.275 markkaa. Avajaisravit juhlallisuuksineen ajettiin vuoden viimeisenä päivänä. Kansainvälisessä juhlalähdössä Tommy Hannén Keystone Sycamore voitti itsensä Charme Asserdalin juostuaan 18,6a/2100 m.