Divisioonafinaalit & Espoon Palkinto

02.03.2019 14:00

Divisioonafinaalit & Espoon Palkinto

RADALLA: ESPOON PALKINTO & DIVISIOONAFINAALIT

Suomen eliittitammat kohtaavat Espoon Palkinto -klassikkokisassa. Huippulähtö on tähtäimessä myös sisutamma Ranch Kellyllä, joka viime syksynä kävi Ranskan kiertueellaan hurmaamassa keskieurooppalaisen raviyleisön. Päälähdön lisäksi lauantaina ravataan divisioonafinaalit, jotka takaavat sen, että Vermossa nähdään talvikauden parhaat kisat. Näitä raveja ei voi jättää väliin!

VERMON TALVIRIEHA: KOKO PERHEEN RIEMUPÄIVÄ

Vermon talvinen ihmemaa tarjoaa upeat puitteet riemukkaaseen päivään pulkkamäessä (säävaraus). Laskemisen lomassa kannattaa piipahtaa tapaamassa suomenhevosori Kiripassia ja Vermon ravikoulun poneja. Kiripassi ajeluttaa yleisöä ja Vermon ravikoulun poneilla pääset kokeilemaan miltä ratsastaminen tuntuu. Järeämpien koneiden ystäville näytillä on ainakin paloauto, ambulanssi ja iso traktori. Kannattaa muistaa myös Vermon lapsiparkki ja laaja ravintolatarjonta. Talviriehan ohjelma ja lapsiparkin palvelut ovat maksuttomia.

Talvirieha klo 14–16.


LIPUT: Aikuiset 6 €. Opiskelijat, eläkeläiset ja invalidit 2 €. Lapset 0 € (alle 15-v).
RAVINTOLAT: Ravintola Ravillan buffet 39 €/henkilö. Lisätiedot ja pöytävaraukset ravintolaan TÄSTÄ >>
Lounaskahvila Vermon tallitupa palvelee tallialueella:
- hernekeitto (g,l,m) & letut (l) 8,50 €
- merimiespihvi (g,l,m) 9,50 €
- aurapunijuurikiusaus 9,50 €
Tallituvan grillissä:
- tuvan letut 2 €
- Wotkin'sin grillimakkara 2 €

LISÄTIEDOT: www.vermo.fi tai s-postilla vermo@vermo.fi

TOTO75-VARMAVALINNAT

Toto75-systeemit rakennetaan Vermossa kolmen tukipilarin varaan. Kierroksen avauskohteena ravattavassa Huippudivisioonafinaalissa aivan jäätävässä vireessä pitkältä tauolta radoille helmikuun alkupuolella palannut 2 JULIETTE LAX hakee neljättä peräkkäistä voittoaan. Antti Teivainen lataa hyvällä avaajalla auton irrottua kyselemättä keulaan, minkä jälkeen haastajat joutunevat tyytymään taisteluun kakkosrahoista. Viime starteissa nähdyllä tasolla suorittaessaan Juliette Lax ei taida yksinkertaisesti olla keulasta ohitettavissa. Toisena kohteena ravattavassa Espoon Palkinnossa tarjoamme puolestaan numerolle 2 RANCH KELLY lähes varauksettoman luottamuksemme. Aivan huikean viime kauden tehnyt tamma on aloittanut tämän kauden kahdella vakuuttavalla esityksellä. Anne Luttisen silmäterä on väkivahva tamma, jolle johtavan rinnalle ajautuminenkaan ei olisi ollenkaan huono vaihtoehto. Kolmanneksi tukipilariksi valitaan päätöskohteen 4 REGENT ZET. Viimeksi pussiin jääneellä ruunalla on oiva tilaisuus keulavoittoon.

TOTO75-VIHJESYSTEEMIT

T75-1: 2 (5,6)
T75-2: 2 (4,9)
T75-3: 3,4,9,10 (5,12)
T75-4: 9,12,7,13,4,2,6,1,10,8 (5,16)
T75-5: 10,9 + 3,1,12,5,7,11 (8,2)
T75-6: 2 + 5,1,9,8,3 (4,10)
T75-7: 4 (6,3)

Pieni systeemi 80 riviä, hinta 4 euroa.
Suuri systeemi 1920 riviä, hinta 96 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 3
B) 7-4-2-1-8-12-10-5-11-9-6
NENUPHAR NOIR – KNOCKING MATCH – LADY NIGHTINGALE – AN-ANDREE

Lauantain avauslähdössä ykkösvihjeeksi kohoaa 3 NENUPHAR NOIR. Kaksi peräkkäistä Vermon keulavoittoa napannut ruuna tähtää taas tiukasti johtopaikalle. 7 KNOCKING MATCH on parantanut viime aikoina menoaan isoin harppauksin. 4 LADY NIGHTINGALE hävisi viimeksi Lahdessa vain edellä mainitulle Knocking Matchille. 1 FLOWERY PARADISE on esiintynyt kahdessa viime kisassaan selvästi aiempaa paremmin. Nopea avaaja on loistopaikalta täysin varteenotettava menestyjä. 8 FIRST REVENGE aloitti Matias Salon valmennuksesta käsin lupaavasti ja kuuluu huonolta lähtöpaikaltakin pelihevosiin.

Lähtö 2.

RANKING
A) 2
B) 4-9-3-1-5-7-6-8
LEEMARK’S GHOST – BENITO BOSCO – QUEEN OF THE WORLD – ALMOST ONE YEAR

2 LEEMARK’S GHOST palaa pitkältä tauolta, joten iskukyky on arvoitus. Ruuna tulee kuitenkin osaavista käsistä, ja 3-vuotiskausi osoitti kykyjen riittävän tähän lähtöön. 4 BENITO BOSCO nakuttelee jatkuvasti totosijoja. Viimekertainen Mikkelin voitto tuli keulasta, ja eiköhän ruunalla panosteta nytkin lähtöön. 9 QUEEN OF THE WORLD jäi kauden avauksessaan Lahdessa sisäratajuoksulla pussiin. Startti teki varmasti muutenkin hyvää, eikä edes voitto yllättäisi tässä tehtävässä lainkaan. 3 ALMOST ONE YEAR aloitti kautensa kolmossijalla 2. sisältä. Ruuna pääsee nytkin liikkeelle hyvistä lähtöasetelmista.

Lähtö 3. | Päivän Duo-1

RANKING
A) 14 
B) 1-15-3-8-5-13-11-6-9-10-12-7-4-2
VAPPUÄIJÄ – VILLIERI – MATTILAN MIINA – SIIKING

14 VAPPUÄIJÄ väsyi kauden avauksessaan raskaan reissun jälkeen pahoin. Kyseessä on kuitenkin todella kovan kapasiteetin hevonen tähän lähtöön, ja eiköhän ori palaa nyt omalle tasolleen. 1 VILLIERI kilpailee elämänsä iskussa. Ravilla epävarma ori ottelee kärkisijoista. 15 MATTILAN MIINA on oikein kehityskelpoinen 6-vuotias tamma. Se suoritti viimeksi Turussa johtavan rinnaltakin rehdisti. 3 SIIKING tekee tasaisen varmaa työtä ja on yksi mahdollisista. Hieman tasavauhtinen 8 ADVEN TURE kärkkyy ravilla kuumimpien suosikkien epäonnistumista.

Lähtö 4. | Päivän Duo-2

RANKING
A) 12-11
B) 4-9-8-2-5-1-7-3-6-10
BEAT OF LOVE – BOADICEA – IN ICE PRINCESS – GRESILLE BOKO

Tammalähtö on yllätysaltis, koska lähdön kovimmat hevoset 12 BEAT OF LOVE ja 11 BOADICEA on arvottu piippuhyllyn lähtöpaikoille. Lisäksi Boadicea palaa neljän kuukauden tauolta. Joka tapauksessa asetelmista huolimatta tämä kova kaksikko kuuluu rankata kärkeen. 4 IN ICE PRINCESS on starttiraketti, jolla kuski päässee valitsemaan, että ajaako keulasta vai selästä. 9 GRESILLE BOKO on esiintynyt viime starteissa edukseen. 8 STARDUST FIBBER on tällä kertaa vähän arvoitus, sillä alla on keskinkertainen suoritus, eikä lähtöpaikkakaan ole hyvä. 2 SELENE LUNE kilpailee elämänsä iskussa. Tamma ei ole kovinkaan nopea, mutta se jaksaa pitää vauhtinsa. Lähtöpaikkakin on paras mahdollinen.

Lähtö 5. | Toto75-1

RANKING
A) 2
B) 5-6-8-7-4-1-11-9-3-10-12
JULIETTE LAX – HEVILLÄ – MYSTEERIO – JORIINI

Toto75-kierroksen käynnistävästä Huippudivisioonafinaalista löytyy vain yksi suosikki. 2 JULIETTE LAX on aloittanut kautensa niin vakuuttavilla keulavoitoilla, että kaikki muu kuin neljäs peräkkäinen keulavoitto tulisi isona yllätyksenä. 5 HEVILLÄ oli viimeksi Mikkelissä rehti kolmas 2. radalta ilman selkää Juliette Laxin voittamassa lähdössä. Suosikkia lukuun ottamatta eturivistä puuttuvat starttiraketit, ja Hevillä saattaa lähdön onnistuessa päästä etenemään suosikin selkään 2. sisälle. Tällä psyykillä Hevillä kohoaa rankingin kakkoshevoseksi. 6 MYSTEERIO on rehti puurtaja. Suosikin kukistamisen ei pitäisi onnistua, mutta muista totosijoista ori pystyy ravilla ottelemaan. 8 JORIINI sai viimeksi Kuopiossa hyvää vetoapua Mysteeriosta ja ohitti tämän lopussa. Mikäli lähtö onnistuu täysin nappiin, on Joriinilla mahdollisuus edetä kasiradaltakin kärjen tuntumaan sisäradalle. Yksi hyvä vaihtoehto olisi myös paikka Mysteerion takana 2. ulkona. 7 TUURIN TOIVO on verkkainen avaaja, joka parantelee kirivaiheessa asemiaan. Vaikka kuntokäyrä osoittaa ylöspäin, edellyttää kaksarisijoitus nappionnistumista.

Lähtö 6. | Toto75-2

RANKING
A) 2 
B) 4-9-8-5-7-1-10-3-6
RANCH KELLY – CALLELA LADYBOSS – STONEISLE OCEAN – CALLELA ELIZA

Myös toisena Toto75-kohteena ajettavasta Espoon Palkinnosta löytyy vain yksi voittajasuosikki. 2 RANCH KELLY on aloittanut kautensa kahdella tyylipuhtaalla voitolla, ja eiköhän kanuunatamman kuntokäyrä osoita edelleenkin vain ylöspäin. Kakkosradalta tamman voi antaa lähteä itse haluamaansa tahtia, ja matkan edetessä vahvalla kilpurilla voi sitten tehdä tarvittavia ratkaisuja. Kakkossijasta sen sijaan voi tulla tuima taisto. 4 CALLELA LADYBOSS kohoaa kakkosvihjeeksi, vaikkei kauden avauksessaan suuremmin säväyttänyt. Nyt tammalla on kuitenkin startti alla, ja lisäksi Ari Moilanen palaa ohjiin. Oletuksena myös on, että Callela Ladyboss avaa keulaan. 9 STONEISLE OCEAN pilasi kauden avauksessaan pelinsä lähtölaukkaan, eikä kilpailuvireestä saanut mitään kuvaa. Kyseessä on joka tapauksessa oikein lahjakas tamma, ja takarivistä ravilla matkaan pääsemisen pitäisi onnistua. 8 CALLELA ELIZA hävisi viimeksi vain Ranch Kellylle. Kunto on kohdallaan, mutta kasiradan lähtöpaikalta juoksusta ei välttämättä tule helppoa. 5 FREE ME suoritti viimeksi sijoitustaan lupaavamman kauden avauksen.

Lähtö 7. | Toto75-3, Troikka

RANKING
A) 3-4-9-10
B) 5-12-7-8-2-1-14-13-11-16-15-6
GIVE ME MATCH – IAN BOKO – SAHARA SANDSTORM - TANPOPO

Ravien ensimmäisenä troikkalähtönä ajettava Kyvyt Esiin- vs. Nousijadivisioonafinaali suorastaan vilisee hyviä nousukkaita. Moni hevonen on menestynyt viime aikoina hienosti. A-ryhmään valikoituu lopulta neljä kovakuntoista menijää. 3 GIVE ME MATCH on juossut Christa Packalenin valmennuksesta käsin pelkkiä voittoja, ja meno vain kohentuu kaiken aikaa. Nyt ruuna on uransa selvästi kovimman tehtävän edessä, mutta silti voittoputken jatkuminen on täysin mahdollista. Myös 4 IAN BOKO on nakutellut tänä vuonna pelkkiä voittoja, ja tähtäimet ovat vielä tätä kovemmissakin tehtävissä. 9 SAHARA SANDSTORM kiri viime lauantaina Mikkelissä 6. ulkoa hienosti, muttei ehtinyt vaikeista asetelmista kuin neljänneksi. Timo Korvenheimon valmennettavalla on täydet voittosaumat. Myös 10 TANPOPO mahtuu mukaan A-ryhmään, vaikka voittokulku viimeksi Turussa suursuosikkina katkesikin. 5 SAN JOSE SHARK on sekin menestynyt tänä vuonna upeasti. Ruuna hävisi kuitenkin Vermossa johtopaikalta Ian Bokolle, eikä viimekertainen voittokaan ollut niin loistokas, että antaisi aihetta nostaa A-ryhmään asti. San Jose Sharkin ohella 12 EDWARD SISU kärkkyy kuuman A-ryhmän kannoilla.

Lähtö 8. | Toto75-4, Toto4-1

RANKING
A) 9
B) 12-7-13-4-2-6-1-10-8-5-16-3-14-11-15
KARTIER – LARSMAN - DRAKEN - JEPULIS

Toto4-peli käynnistyy mielenkiintoisella Nousija- vs. Haastajadivisioonafinaalilla, missä käytännössä lähdön jokainen hevonen kilpailee hyvässä vireessä. 9 KARTIER nostetaan hieman muun ryhmän yläpuolelle, mutta kyllä lähdöstä löytyy tosi monta realistista voitontavoittelijaa. Kartier voitti viimeksi Lappeenrannassa Haastajadivisioonakarsinnan johtopaikalta yläpystyyn lopettaen päätöspuolikkaan ilmavasti 22,5-kyytiä. Viime vuonna Derbyssä kolmanneksi sijoittunut 12 LARSMAN tuli vielä kauden avauksessaan Annin Vapun ohittamaksi, mutta eiköhän tauon jälkeinen startti vienyt luokkahevosta paljon eteenpäin. Alussa on tosin konkreettinen laukkariski. Voittoputkessa kilpaileva 7 DRAKEN tähdännee johtopaikalle, mutta sinne on kyllä muitakin halukkaita. Draken pystyy täysipainoisiin suorituksiin muiltakin juoksupaikoilta, mutta joka tapauksessa lähdön taso on nyt selvästi viime kilpailuja kovempi. 13 JEPULIS on menestynyt pohjoisemmilla radoilla, mutta kyseessä on kyllä hyvä hevonen tähänkin lähtöön. 4 SAKARIN on vielä kilpahevosena raakile, mutta potentiaalia on paljon. 2 RUHVANAN URHO on ottanut kauden kaikki voittonsa keulasta, joten kyllä keulapaikka olisi varmasti mieluisin vaihtoehto tässä aiempaa kovemmassakin tehtävässä. 6 VILLIÄIJÄ kilpailee elämänsä kunnossa. 1 EETI on aloittanut kautensa vakuuttavilla voitoilla, mutta oli tässä välissä pois yhdestä startista.

Lähtö 9. | Toto75-5, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 10
B) 9-3-1-12-5-7-11-8-2-6
PASCHA TILLY – CELEBRATION SONG – LINDY POPPINS – HAZELHEN HERMES
 
Pronssidivisioonafinaalissa vihjeen saa 10 PASCHA TILLY. Se kiri toissakerralla Vermossa näyttävään voittoon 4. ulkoa, ja olisi menestynyt myös viimeksi Turussa ilman loppukaarteen laukkaansa. Reipas avaus vaikuttaa enemmän kuin todennäköiseltä, mikä olisi hyvälle kirihevoselle plussaa. 9 CELEBRATION SONG on joutunut viime starteissaan jatkuvasti haalarihommiin 2. radalla ilman selkää. Tällä kertaa lähtö vaikuttaa sellaiselta, että muut voisivat kerrankin hoitaa vauhdinpidon, ja silloin Jouni Kivelän valmennettava olisi loppukirissä vaarallinen. 3 LINDY POPPINS on suorittanut jatkuvasti hyvin, eikä ruuna ole hyvältä lähtöpaikalta ollenkaan vaaraton. 1 HAZELHEN HERMES on loistoiskussa, mutta ykkösradalta on pussiin juuttumisen riski. Toinen vaihtoehto on jättäytyä alussa aivan hännille, mistä koko näin kovan porukan kiertäminen ei olisi kyllä helppo homma sekään. 12 EXUBERANCE oli viimeksi Mikkelissä johtopaikalta täysin omaa luokkaansa. Hyvää kiriapua saadessaan ruuna voi nousta piippuhyllyn paikaltakin aivan kärkeen. 5 FREELANCER avaa kovaa ja se lataa keskeltä rataa varmasti kovat piipussa kiihdytykseen. 7 GUTE BAND oli viimeksi pettymys. Hevosen pitäisi pystyä parempaan. 

Lähtö 10. | Toto75-6, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 2
B) 5-1-9-8-3-4-10-11
C) 6-7
VIKTOR KÄRPPÄ – ROKIN MAXI – HERRA HEINÄMIES – KUKAN TUTU

Tähtidivisioonafinaalissa A-hevoseksi kohoaa 2 VIKTOR KÄRPPÄ. Se kiri kuukausi sitten Lahden Valiodivisioonafinaalissa 5. ulkoa lupaavasti kolmanneksi vain Ellin Sisulle sekä Josveisille häviten. Viimeksi Mikkelissä Viktor Kärppä hiillosti itsensä väkisin kärkeen hurjalla 20,5-kyytisellä avauspuolikkaalla. Ori hangoitteli voittotaistossa, kunnes laukkasi vähän ennen maalia. Keliolosuhteiden vuoksi viimeistelyt ennen viime kilpailua olivat jääneet hieman puutteellisiksi, mikä todennäköisesti vaikutti lopun tapahtumiin. Odotettavissa on siis vielä viime kertaa parempi suoritus, ja silloin keulavoitto on lähellä. Toki hyviä haastajiakin on tarjolla. 5 ROKIN MAXI voitti toissakerralla Turussa 75-lähdön kierrettyään koko matkan kolmatta rataa. Viimeksi Mikkelissä ori kiertyi 2. radalle ilman selkää runsaat 1300 jäljellä, muttei kuitenkaan tällä kertaa riittänyt aivan totosijoille asti. 1 HERRA HEINÄMIES on urheilullisessa mielessä huippumielenkiintoinen, mutta samalla suoritustasoa on todella vaikea arvioida. Kuusivuotiaaksi kääntynyt ori ei ole kilpaillut sitten elokuisen Derbyvoittonsa. Joka tapauksessa asetelmat ovat mainiot. 9 KUKAN TUTU vastasi viimeksi Mikkelissä Viktor Kärpälle kovassa avauksessa, mutta kiri vielä silti tiukasti mukaan voittomatsiin. Mikäli Kukan Tutu malttaa lähteä takarivistä ravilla matkaan, saanee se myös hyvän juoksun kärjen tuntumassa. 8 TEE WEE PARONI on ollut jatkuvasti hyvä, vaikka kovissa lähdöissä kärkisijoja ei olekaan tullut liukuhihnalta. 3 A.T. VEETI parantaa varmasti saatuaan Teivon startin kroppaansa.

Lähtö 11. | Toto75-7, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 4-6
B) 3-1-5-12-10-7-11-2-9-8
REGENT ZET – T.REX – SPECIAL ENVOY U.S. – TIR DU CAUX

Kultadivisioonafinaalissa 4 REGENT ZET hakee nopeata paluuta takaisin voittokantaan. Antti Ojanperän valmennettava ei saanut viimeksi Mikkelissä johtopaikkaa Ranch Newmanilta 07,5-kyytisellä avauspuolikkaalla ja laskeutui sitten puolikkaan jälkeen tämän kantaan. Lopputuloksena oli, että Regent Zet tuli kärkirintaman takana voittovoimat tallella pussissa maaliin. Tällä kertaa ruuna täräyttää keulaan, mistä on ilman ylivauhtia vaikea voitettava. 6 T.REX voitti viimeksi Turussa johtavan rinnalta. Kyseessä on tosi hyvä hevonen, mutta asetelmat ovat Regent Zetin puolella. 3 SPECIAL ENVOY U.S. oli Mikkelissä rehti kakkonen taivallettuaan viimeiset 1300 metriä 2. rataa ilman selkää. Nyt ruuna voi hyvinkin päästä johtavan selkään. 1 TIR DU CAUX voitti Mikkelissä nappireissulla 300 metrin kirillä 2. ulkoa. Ruuna ei pysty puolustamaan ykkösradalta johtopaikkaansa, minkä jälkeen viimekertaisen voiton uusiminen tulee olemaan vaikeaa. Hyvään sijoitukseen on kuitenkin täydet mahdollisuudet. 5 I’M JUST A SUND on parantanut viime aikoina startti startilta ja on tähänkin tehtävään mielenkiintoinen. 12 HOTSHOT LUCA aloitti kautensa helpossa lähdössä ylivoimavoitolla. Lähtöpaikka on kuitenkin yönmusta ja laskee tietysti osakkeita. 10 STAR MARTINI oli viimeksi kirikierroksella vetämätön, mutta on sitä aiemmissa kilpailuissa esiintynyt edukseen.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 9,12,7,13,4,2,6,1,10,8 (5,16)
T4-2: 10,9 + 3,1,12,5,7,11 (8,2)
T4-3: 2 + 5,1,9,8,3 (4,10)
T4-4: 4 (6,3)

Pieni systeemi 20 riviä, hinta 4 euroa.
Suuri systeemi 480 riviä, hinta 96 euroa.

PÄIVÄN DUO LÄHDÖT 3-4

14
12,11,4,9,8,2,5,1

Yhteensä 8 yhdistelmää.

PÄIVÄN DUO LÄHDÖT 10-11

2
4

Yhteensä 1 yhdistelmä.

TROIKKA LÄHTÖ 7

3,4,9,10
3,4,9,10
3,4,9,10,5,12,7,8,2,1

Yhteensä 96 yhdistelmää, hinta 48 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

10
9,3,1,12,5,4,7
kaikki

Yhteensä 70 yhdistelmää, hinta 35 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 11

4
6,3,1,5
6,3,1,5,12,10,7,11,2

Yhteensä 32 yhdistelmää, hinta 16 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Antti Ojanperä

L3/14 VAPPUÄIJÄ: Ori palasi tauolta Kuopiossa. Juoksu ei mennyt putkeen. Jäätiin roikkumaan kolmannelle radalle. Koitin pakitella, mutta hevonen oli kovin innokkaalla päällä. Ajoin sitten eteenpäin. Se pakahtui ja väsyi alun pitelemiseen. Muuten kaikki oli ok. Ei mitään pielessä hevosessa. Uskon oriin tekevän Vermossa hyvän juoksun.

L9/7 GUTE BAND: Hokkikelit ei ole tälle ihan ideaali balanssi. Muuten kaikki on mallillaan. Kunhan päästään riisumaan kenkiä, ruuna parantaa jonkun verrankin.

L10/1 HERRA HEINÄMIES: Ori palaa pitkältä tauolta. Talvi on mennyt kaikin puolin aivan hyvin. Ei mahdottoman kovaa ole ajettu, mutta suht reippaasti kuitenkin. Hevosen pitäisi olla heti ihan mukavalla mallilla. Mielenkiintoista nähdä miten se suorittaa Vermossa. Lähtöpaikka sopii. Tuosta saa sopivan reissun. Eiköhän tämä startti ajeta selästä.

L11/1 TIR DU CAUX: Ei ykköspaikka harmitakaan. Lähtö on tasoltaan tosi kova ja tuosta saa hyvän juoksun, kunhan hevonen lähtee ravia. Vastuksesta huolimatta ruuna pystyy olemaan yllättävän korkealla. Kurakeli suosisi tätä paljon.

L11/4 REGENT ZET: Ruuna oli Mikkelissä mukana 1.07-avauksessa. Ei saatu keuloja ja päädyttiin johtavan taakse. Ei saatu lopussa kunnolla tiloja. Kolmantena ruuna tuli maaliin ja voimia oli tallella. Oikein hyvän esityksen se teki. Paikka käy mainiosti. Tuosta saataneen mieluisa juoksu.

L11/8 MAFFIOSO FACE: Lähtöpaikka toki vaikeuttaa tosi paljon. Hevonen kilpailee kyllä kunnossa. Siitä homma ei jää kiinni. Ruuna on oikein hyvällä mallilla. Kevään korvalla se vielä voittaakin jonkun lähdön. Tässä kohtaa en jaksa uskoa voittosaumoihin. Rahasija olisi ok.

Jani Ruotsalainen

L2/4 BENITO BOSCO: Ihan ravuri tämä on. Ruuna lähtee kovaa liikkeelle ja rauhoittuu sitten sopivasti menemään. Kivan tuntuinen aloittelija. Eiköhän se nouse sarjoissaan vielä jonkin aikaa.

L3/3 SIIKING: Ruuna on starttaillut tasaisesti. Viimeksi aika oli ihan ok. Alusta oli ehkä hieman turhan napakka tälle. Hevonen meni vähän varpaillaan. Muutama kova on vastassa Vermossa. Koitetaan saada hyvä reissu.

L4/9 GRESILLE BOKO: Hyvä kuva jäi tammasta Jyväskylän voittostartin perusteella. En ollut ajanut sillä aikaisemmin. Vastaavalla tasolla suorittaessaan se pystyy riittämään tammalähdöissä mukavasti.

L8/7 DRAKEN: Hienosti on hevonen mennyt. Se on tehnyt hyviä startteja koko ajan. Vastusta Vermossa riittää ja kaiken pitää myös onnistua. Aivan hyvillä mielin kisaan lähdetään. Juoksuradan paikka on oikein hyvä tälle.

L9/8 PIEDMONT: Ruuna teki asiallisen startin Kuopiossa. Ei mitään moitittavaa. Lähtöpaikka toki hankaloittaa tässä tehtävää.

Isto Kuisma

L1/5 AMOUR AMIKO: Ruuna oli hyvä Mikkelissä. Se voitti keulapaikalta varsin helposti. Vika kierros mentiin ihan rivakkaa ja hevonen teki töitä kuten pitääkin. Se pääsee aika lujaa liikkeelle. Hannu päättää rattailla taktiikan. Kykyjä tällä on nähtyä parempaan. Toivottavasti ruuna löytäisi tasaisemman suorittamisen juonesta kiinni.

L4/10 CICCIOLINA SISU: Olen ollut ihan tyytyväinen kumpaankin pienen tauon jälkeiseen starttiin. Lahdessa tamma tuli juosten maaliin ja Kouvolassa se tsemppasi hyvin. Hevonen on tauluaan parempi. Nousujohteisen vireen jatkuessa se pystyy sopivalla selkäreissulla suht korkealle.

L6/9 STONEISLE OCEAN: Paluukilpailussa hevonen oli ylilatautunut. Sillä on tosi voimakas kilpailuvietti. Latinki meni yli ja hyppy tuli. Ei siinä sen kummempaa. Vaikka itse kisa jäi lyhyeksi, sai hevonen kuitenkin starttipäivän kroppaansa. Toivottavasti tuo tasoitti sitä. Nyt on päästy paremmin viimeistelemäänkin. Takarivi on tässä kohtaa aivan ok paikka. Ehjä juoksu on ykköstavoite. Jos kaikki osuu kohdalleen, pystyy tamma myös sijoituksellisesti aika ylös.

L7/12 EDWARD SISU: Ruuna oli tosi hyvä Mikkelissä. Siinä oli kovia vastassa. Hevonen joutui itse tekemään paljon töitä vetäessään kolmannen radan letkaa. Sitkeästi se punnersi perille. Juoksurata on uskoakseni ihan hyvä paikka lähteä. Ruuna tosiaan jaksaa tehdä omaa juoksuaan, eikä sijoitus vaikka kuinka korkealla tulisi yllätyksenä.

Timo Korvenheimo

L4/5 COCKTAIL PRINCESS: Tamma oli Lahdessa tauolta oikein positiivinen. Se teki pitkän kirin ja punnersi rehdisti maaliin asti. Oletettavasti hevonen vielä hieman parantaa tähän. Kaikki vaikuttaa hyvältä startin alla. Tamma avaa puoli reippaasti. Kunhan päästään parijonoon, ihan hyvät odotukset on.

L7/9 SAHARA SANDSTORM: Mikkelin esitys oli huippuhyvä. Hevonen teki tosi kovan lopetuksen, kun se sai vapaata rataa loppusuoran alussa. Kunto on rautainen. Viikon starttivälin uskon olevan pelkästään plussaa. Ruuna pystyy tekemään omaakin juoksua ja jaksaa kiertää. Se kykenee kamppailemaan totosijoista.

L8/4 SAKARIN: Viimeksi ekalla yrityksellä kaikki oli ok. Siinä meni sitten vastustajan varusterikon myötä 10 minuuttia toiseen yritykseen. Tuo oli liikaa ja oriilla meni niin sanotusti kasetti nurin. Muuten kaikki on mallillaan. Mikä tahansa sija on mahdollinen Vermossa.

L9/1 HAZELHEN HERMES: Ruuna jatkaa edelleen huipputikissä. Kotona se on tuntunut mainiolta. Ei se johtopaikkaa tässä saa, muttei aivan viimeiseksikään jää. Juoksun onnistuessa yksi niistä, jotka pystyvät lähdön voittamaan.

Tapio Mäki-Tulokas

L2/2 LEEMARK´S GHOST: Ruuna palaa pitkältä tauolta. Se kolhaisi kesällä vähän puikkoluutaan. Operaatioita ei kuitenkaan tarvittu. Syksystä asti on hevosta treenattu. Se oli jo kertaalleen ilmoitettu Forssaan. Jäätiin pois, kun ruuna oli pikkasen raapaisut itseään tarhassa. Muutama tikki siihen laitettiin. Jos hevonen pysyy rauhallisena ja ravaa, jonkinlaisia mahdollisuuksia sillä pitäisi heti olla.

L11/6 T.REX: Hevonen on mennyt mainiosti ja voittanut viime startit helposti. Vähän se vieläkin vain pyörittelee korviaan. Lähdöt kuitenkin kovenee kesän lähestyessä. Kokeillaan Vermossa ehkä ensimmäistä kertaa vetolappuja. Tuo ratkeaa lopullisesti lämmityksen jälkeen. Kaikki on kotona hyvällä mallilla.

L11/10 STAR MARTINI: Mikkelissä juoksunkulku meni täysin pieleen. Hevonen juuttui kiertämään kolmatta rataa. Mika antoi sen sitten tulla mitä ruuna meni patistamatta. Kaikki on mennyt kotona normaalisti. Takarivin paikalta matkavauhti sanelee pitkälti sijoituksen. Ylivauhtisessa kilpailussa ei totosijakaan yllättäisi.
 

Lähtö 1

Väliajat 12,0-15,0-18,0-15,0
LADY NIGHTINGALE: Matkasi 4.-3. ulkona. Hyökkäsi loppukaarteessa selässä 3. radalle. Kiri niukasti ykköseksi. Viim. 400 m 12,9. 
KNOCKING MATCH: Juoksi 3. ulkona. Jatkoi etusuoralla 2. ulkona. Iski viim. kaarteen alussa 3. radalle ja eteni keulaan. Hävisi täpärästi. 
AMOUR AMIKO: Sai toisella radalla selän eteen 400 juostuna. Jatkoi jälleen etusuoralla kuolemanpaikalla. Taipui hieman lopussa. 
ZUMU DE LA VEGA: Alkumatka 5. sisällä. Hyökkäsi 3. radalle loppukurvissa. Polki asiallisesti perille. 
STELLA'S BOY: Matkasi 5.-4. ulkona. Jatkoi viim. kaarteessa 2. ulkona. Jäi pussiin.
FIRST REVENGE: Kiersi alun 3. rataa ja eteni 400 juostuna toiselle ilman vetoapua. Avaus meni varsin reippaaksi. Painui keulaan etusuoralla johtohevosen laukattua. Taipui lopussa. Aivan asiallinen suoritus kuitenkin. 
JORDAN: Oli viim. takasuoralla 3. sisällä kiinni. Kohosi 450 jäljellä 2. radalle. Ei päässyt etenemään täysin vapaasti lopussa.
TWILIGHT ARROW: Matkasi 6. sisällä. Nousi 900 jäljellä 5. ulos. Hyökkäsi viim. takasuoralla 3. radalle. Kiri ei kantanut kunnolla. 
BIGGURIM: Tasainen 4. sisältä. 
FLOWERY PARADISE: Taipui johtavan takaa jo viim. takasuoralla. 
NENUPHAR NOIR: Avasi keulaan. Laukkasi johtopaikalta etusuoran alussa. Hylättiin.
AN-ANDREE: Poissa.

Lähtö 2

Väliajat 14,0-19,0-19,5-15,5
BENITO BOSCO: Eteni 1. kaarteen alussa keulaan. Sai rauhoittaa rajusti vauhtia. Irtosi lopussa. Vakuutti. 
LEEMARK'S GHOST: Vahva suoritus johtavan ulkopuolelta suoraan tauolta. 
IRAKLIS: Nappireissu 2. sisällä. Kohtalainen. 
WIND RIBBON: Nousi 4. sisältä 1. takasuoralla 2. ulos. Viim. takasuoran lopussa lähinnä teknisessä pussissa. Tasainen. 
QUEEN OF THE WORLD: Lähti 4. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Hyökkäsi 4. radalle 250 ennen maalia. Kelpo kiri. Viim. 700 m 16,0. 
VIOLA WAPID: Hyökkäsi 3. ulkoa 700 jäljellä. Kiri ei täysin kantanut. 
ALMOST ONE YEAR: Matkasi 3. sisällä. Nousi lopussa toiselle. Rintaman takana vailla vapaata maaliin.
GLENNE: Kohosi 4. sisältä viim. takasuoralla 3. ulos. Ei esittänyt erityistä. 
CAPTAIN CRUISE: Poissa.

Lähtö 3

Väliajat 30,5-32,5-34,0-26,5
VAPPUÄIJÄ: Nousi 6. ulkoa 3. radalle etusuoralla. Sai hetkeksi selän eteen 900 jäljellä. Jatkoi viim. takasuoralla 3.-4. rataa. Eteni keulaan 550 jäljellä ja meni menojaan. Hieno esitys. Viim. 700 m 25,8. 
MATTILAN MIINA: Lähti etusuoralla 7. ulkoa selissä 3. radalle. Juuttui ulos ja polki vahvasti perille asti. Hyvä kakkonen. 
SIIKING: Juoksi johtavan takana. Oli loppumatkasta pitkään kiinni. Pujotteli loppua ja kiri pirteästi totosijalle. 
ADVEN TURE: Polki mukavasti lopun 4. ulkoa. 
VILVIIRI: Aivan sitkeä toiselta ilman vetoapua. 
VALSSAUS: Laukkasi 1. kaarteen alussa ja putosi hännille. Kohtasi ruuhkia loppumatkasta. Kelpo esitys. 
LUPORI: Matkasi 3. sisällä. Tasainen nappireissulla. 
KRISTA: Juoksi 5. ulkona. Hyökkäsi 950 jäljellä selissä ulkoradoille. Kierteli loppumatkan. Vähän kiri katkesi lopussa. 
JÄNKÄ-UKKO: Eteni keulaan 1. kaarteeseen mentäessä. Taipui lopussa.
ARLAN ILO: Hakeutui 4. sisältä toiselle 600 jäljellä. Haki hetken rataakin maalisuoran alussa. Tuli tasaisesti. 
MUROLII: Juoksi 3. ulkona. Nousi viim. takasuoran alussa 3. radalle. Kiri katkesi aivan liian pian. Ei vakuuttanut.
ERKANEVA: Kohosi 5. sisältä toiselle 3. kaarteen lopussa. Laukkasi samassa lyhyesti ja putosi porukasta.
ELITLOPPET: Laukkasi lähtökiihdytykseen ja putosi taustalle.
VILLIERI: Nousi 2. ulkoa 900 jäljellä 3. radalle. Kampesi pian ulospäin ja laukkasi. Hylättiin.
KINGSTON ROLS: Poissa.

Lähtö 4

Väliajat 13,5-17,0-14,0-14,5
SELENE LUNE: Iski 3. ulkoa 800 jäljellä 3. radalle ilman vetoapua. Polki väkevästi ykköseksi. 
BOADICEA: Hyökkäsi 4. ulkoa 800 jäljellä selässä 3. radalle. Käänteli 4. radalle 300 ennen maalia. Hyvä kiri. 
BEAT OF LOVE: Lähti 5. ulkoa selissä 3. radalle 800 jäljellä. Hyökkäsi 5. radalle 250 ennen maalia ja polki vahvasti perille. Viim. 700 m 12,7. 
GRESILLE BOKO: Juuttui kiertämään 3. rataa. Eteni 1. takasuoralla vauhdilla ja pääsi 500 juostuna toiselle ilman vetoapua. Kesti mainiosti raskaan alkumatkan. 
STARDUST FIBBER: Eteni ulkoa keulaan 1. kaarteessa. Hiukan pehmeä viime metreillä. 
IN ICE PRINCESS: Avasi johtoon ja jatkoi 2. sisällä 1. kaarteessa. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti viime metrejä. 
COCKTAIL PRINCESS: Sai toisella radalla selän eteen 500 juostuna. Punnersi mukavasti perille. 
CALLELA KAILASH: Nousi 4. sisältä viim. takasuoralla 3. ulos. Oli loppukaarteessa pussissa. Nousi 250 ennen maalia 3. radalle. Asiallinen. 
MISTELLE: Matkasi 3. sisällä. Oli loppusuoralla pussissa.
CICCIOLINA SISU: Juoksi 5.-4. sisällä. Ei päässyt tulemaan loppusuoralla täysin vapaasti. 
MENTHA: Ei pystynyt parannuksiin 6. sisältä. 
MILLSTONE'S VIVID: Kovin vaisua 7. sisältä. 

Lähtö 5

Väliajat 24,0-25,5-24,5-24,0
MYSTEERIO: Jyräsi johtavan rinnalta ykköseksi oikein väkevän esityksen päätteeksi. 
JORIINI: Eteni keulaan. Vastasi parhaansa mukaan ja hävisi niukasti. Hyvä suoritus. 
TUURIN TOIVO: Hyökkäsi 4. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Jatkoi 300 ennen maalia neljännelle. Mallikas kiri. Viim 700 m 23,9. 
WAUHTI: Taipui hiukan 2. ulkoa. 
VEERAN POIKA: Hyökkäsi 3. ulkoa viim. takasuoralla. Asiallinen kiri. 
HEVILLÄ: Taipui maalisuoralla vähän johtavan takaa. 
AATSI: Juoksi 4. sisällä. Kohtalainen. 
SOKKER: Laukkasi lähtökiihdytykseen. Eteni myöhemmin 5. sisälle. Tuli takajoukoissa asiallisesti perille asti. Viim. 1900 m 25,3.
IIKORI: Nousi 5. sisältä etusuoralla 5. ulos. Jatkoi viim. takasuoralla 3. ulkona. Tasapaksu. 
HOLARI: Laukkasi lähtöön.
JULIETTE LAX: Avasi keulaan, mutta laukkasi pian. Hylättiin pitkästä laukasta.
TEMENTIKKO: Varhain vaikeuksissa 5. ulkoa. Keskeytti. 

Lähtö 6

Väliajat 09,0-12,5-17,0-14,0
STONEISLE OCEAN: Hyökkäsi 4. ulkoa 600 jäljellä. Hieno kiri kantoi ykköseksi ohi Ranch Kellyn. Viim. 600 m 12,4. 
RANCH KELLY: Iski parijonosta 1. takasuoralla ja eteni johtavan rinnalle. Jyräsi keulahevosen, mutta hävisi täpärästi urhean esityksen päätteeksi. 
WILLOW PRIDE: Lähti 5. ulkoa 600 jäljellä selässä 3. radalle. Kiri hyvin totosijalle. 
MOUNTAIN CLEAVER: Oli loppumatkasta 4. sisällä vailla vapaata väylää. Nousi toiselle 300 ennen maalia. Kunnolla vapaata vasta 100 jäljellä. Terävä loppu. 
MERIT: Nousi 5. sisältä 600 jäljellä 4. ulos. Lähti 400 ennen maalia selissä 3. radalle. Polki mukavasti loppuun asti avoimessa tammalähdössä. Viim. 500 m 13,2. 
BOSSES LILY: Avasi johtavan rinnalle. Sai 2. kaarteen alussa selän eteen. Aivan asiallisesti perille. 
FIRE SPRUCE: Oli 3. sisällä loppumatkasta pussissa. Käänteli ulos 100 ennen maalia ja polki asiallisesti viime metrit.
FREE ME: Pääsi 1. kaarteen alussa johtavan kantaan. Ei täysin vakuuttanut. 
CALLELA LADYBOSS: Avasi keulaan. Matkavauhti pysyi suht reippaana avauskierroksella. Katkesi pahoin maalisuoralla.
CALLELA ELIZA: Vaikeuksissa 3. ulkoa loppukaarteessa. Ei vakuuttanut lainkaan. 

Lähtö 7

Väliajat 16,5-18,0-12,0-16,0
GIVE ME MATCH: Eteni keulaan 400 juostuna. Sai 3. puolikkaalla rankkaa prässiä. Voitti silti helposti. 
WINTER AMIRAAL: Matkasi 3. sisällä. Kohosi toiselle 300 ennen maalia. Kiri hyvin loppumetrit. 
SAN JOSE SHARK: Eteni keulaan ja jatkoi 2. sisällä 400 juostuna. Kelpo kolmas. 
NEWYORKER LI: Pudotti 5. ulkoa viim. takasuoralla sisälle. Pääsi etenemään loppukaarteessa sisäkautta. Kiri hyvin perille. Viim. 700 m 14,1. 
TANPOPO: Iski 2. ulkoa 600 jäljellä ja eteni vauhdilla sijalle kaksi. Paras veto katkesi lopussa. 
VIGILANT STRIDE: Matkasi 4. sisällä. Nousi 3. radalle 250 ennen maalia. Ravi vähän hukkui lopussa. 
LOVELY SECRET: Juoksi 3. ulkona. Oli viim. takasuoran lopussa ja viim. kaarteessa pahoin pussissa. Pudotti sisälle 250 ennen maalia. Kohtalaisesti perille.
SAHARA SANDSTORM: Nousi 4. ulkoa 600 jäljellä 3. radalle. Juuttui ulos. Vain kohtalainen esitys. 
BLUE FLASH: Nousi 5. sisältä viim. takasuoralla toiselle. Oli takasuoran lopussa kiinni. Kohosi loppukurvissa 3.-4. radalle. Tuli tasaisesti loppua.
IAN BOKO: Lyhyt laukka lähtöön. Prässäsi johtavaa tuimasti 3. puolikkaalla. Väsyi itse viim. takasuoran lopussa.
GRANITE: Laukka lähtökiihdytykseen.
THE RECTOR: Laukkasi 1. kaarteessa ja menetti pelin.
CROSSOVER: Laukka lähtökiihdytykseen. Hylättiin.
WHITE CROSS BESO: Laukkasi 5. sisältä 2. kaarteessa. Hylättiin.
EDWARD SISU: Poissa.
WAY TO GO: Poissa.

Lähtö 8

Väliajat 25,5-28,0-24,5-26,0
DRAKEN: Eteni 1. kaarteen lopussa johtopaikalle. Hallitsi varmasti perille asti. 
VILLIÄIJÄ: Avasi keulaan ja jatkoi 2. sisällä 1. kaarteen lopussa. Nousi maalisuoralla toiselle. Kelpo kakkonen. 
JEPULIS: Matkasi 5.-4. sisällä. Maalisuoralla 4. rata käyttöön. Mainio lopetus. 
EETI: Oli pitkään pussissa 3. sisällä. 
PIKKU-RYTI: Matkasi 3. ulkona. Jatkoi viim. takasuoran lopussa 2. ulkona. Oli pitkään pussissa. Tuli kohtalaisesti viime metrit. 
SAKARIN: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Ihan rehti esitys, vaikka lopussa askel hieman painoikin. 
ANNIN VAPPU: Pudotti 6. ulkoa viim. takasuoralla sisälle. Tuli tasaisesti perille. 
AIKA-SISU: Nousi 4. sisältä 500 jäljellä 3. ulos Kohtalainen. 
POIKOLAN NEITO: Lyhyt lähtölaukka. Juoksupaikka 6.-5. ulkona. Käänteli viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Polki aivan hyvin perille asti. Viim. 700 m 26,2. 
KARTIER: Hyökkäsi 5. ulkoa 2. kaarteessa 3. radalle. Eteni etusuoralla johtavan kupeelle, mutta laukkasi samassa. Putosi taustalle. Ajautui takajoukoissa pussiin loppukaarteessa. Pudotti sisälle ja tuli asiallisesti.
OIVA-SOINTU: Nousi 6. sisältä 600 jäljellä toiselle. Jatkoi pian selissä 3. radalle. Kohosi 300 ennen maalia neljännelle. Mukavasti perille asti. 
PAPPAN PARAS: Lähti 4. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Kiri ei kunnolla vetänyt ja pudotti loppukaarteessa takaisin toiselle. 
LARSMAN: Pilasi lähtölaukkaan.
RUHVANAN URHO: Menetti pelin lähtölaukkaan.
N.P. TURBO: Nousi 2. ulkoa viim. takasuoran lopussa 3. radalle. Punnersi mukavasti kunnes laukkasi 100 jäljellä. Hylättiin. 
JONTIKKA: Poissa.

Lähtö 9

Väliajat 13,5-16,5-16,0-11,0
FREELANCER: Eteni keulaan ennen 1. kaarretta. Hallitsi perille asti. 
LINDY POPPINS: Nousi 2. ulkoa 800 jäljellä 3. radalle ilman vetoapua. Polki vahvasti perille saakka. Viim. 700 m 10,5. 
PASCHA TILLY: Hyökkäsi 5. ulkoa jonossa 3. radalle 800 jäljellä. Iski 250 ennen maalia 5. radalle. Teki mainion kirin mahdottomista asemista. Viim. 700 m 10,1. 
GUTE BAND: Kiertyi 3. radan kautta johtavan rinnalle 300 juostuna. Sai selän eteen 1. takasuoran lopussa. Oli loppukaarteessa pussissa. Pudotti maalisuoralla sisälle ja tuli hyvin. 
PIEDMONT: Lähti 4. ulkoa selässä 3. radalle 800 jäljellä. Nousi 250 ennen maalia 4. radalle. Mallikas kiri. Viim. 700 m 10,5. 
HAZELHEN HERMES: Nousi 3. sisältä 3. ulos 800 jäljellä. Oli loppukaarteessa pussissa. Nousi 200 ennen maalia 3. radalle ja tuli hyvin. 
CELEBRATION SONG: Iski 1. takasuoralla parijonosta ja eteni kuolemanpaikalle. Taipui kahinoista kovassa lopetuksessa. Esityksessä ei moitittavaa. 
EXUBERANCE: Matkasi toivottoman kaukana 7. ulkona. Liittyi 3. radan letkaan viim. takasuoran alussa. Hakeutui 250 ennen maalia 6. radalle. Väkevä kiri. Viim. 700 m 09,8. 
ARCHIE PRESS: Alku 3. rataa. Pakitteli hännille 1. takasuoralla ja eteni lopulta 4. sisälle. Jatkoi viim. takasuoralla 3. sisällä. Oli vailla vapaata loppukaarteessa. Kohosi 2. radalle 300 ennen maalia. 
SACRAMENTO S: Nappireissu johtavan takana. Hieman pehmeä. 
NITRO DIABLO: Lähti 6. ulkoa viim. takasuoran alussa selissä 3. radalle. Pudotti sisälle puoli kierrosta ennen maalia. Asiallinen, ei enempää. 
LUXORIOUS LORD: Poissa.

Lähtö 10

Väliajat 21,0-24,5-27,5-23,0
VIKTOR KÄRPPÄ: Painui keulaan 1. kaarteen lopussa. Voitti näytöstyyliin. 
KUKAN TUTU: Iski 2. ulkoa vauhdilla viim. takasuoralla ja eteni kakkoseksi. Hävisi paljon ylivoimaiselle voittajalle. 
PIREUS: Avasi keulaan ja jatkoi 1. kaarteen lopussa 2. sisällä. Kohtalainen kolmas nappireissulla. 
PASSITON: Lähti 3. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Polki asiallisesti perille asti. 
SOPUN HAASTE: Kiersi 1. kaarteen ulkoratoja. Pakitteli sitten 5. sisälle, mistä nousi toiselle etusuoralla. Tuuppasi mukavasti loppua. 
HERRA HEINÄMIES: Nousi 3. sisältä viim. takasuoralla 2. ulos. Pudotti jälleen sisälle 400 ennen maalia. Ei vielä loistanut. 
VINKSA: Matkasi 4.-3. sisällä. Oli loppukurvissa pussissa. Pääsi etenemään maalisuoralla sisäkautta. Tasaisesti perille. 
A.T. VEETI: Taipui johtavan rinnalta loppukaarteessa.
SUVI KEVÄTÖN: Lähti 5. ulkoa etusuoralla selässä 3. radalle. Jatkoi pian kiertämistä ilman vetoapua. Asiallinen suoritus. 
ROKIN MAXI: Nousi 1. takasuoralla parijonosta 3. radalle. Pudotti kuitenkin pian 4. ulos. Hyökkäsi uudestaan 3. radalle etusuoralla. Laukkasi vajaa kierros jäljellä. Polki viim. takasuoralla 4. rataa. Uusi laukka puoli kierrosta ennen maalia.
TEE WEE PARONI: Kiersi 3. rataa. Laukkasi 1. takasuoralla ja hylättiin.
TEJAS: Poissa.

Lähtö 11

Väliajat 12,5-14,5-13,5-14,0
T.REX: Hyökkäsi 3. ulkoa 500 juostuna ja eteni toiselle ilman vetoapua 1300 jäljellä. Oli viim. takasuoralla hetken vaikeuksissa ja eteen pääsi nousemaan hevonen. Jatkoi pian 3. rataa ja jyräsi väkisin ykköseksi. 
REGENT ZET: Pamautti keulaan. Hävisi täpärästi. 
STAR MARTINI: Lähti 4. ulkoa viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Jatkoi loppukurvissa 4. radalle. Polki aivan ulkoa mainiosti perille. Viim. 600 m 11,6. 
TIR DU CAUX: Nousi johtavan takaa toiselle ilman vetoapua viim. takasuoralla. Kangistui hieman. Hyvä suoritus kuitenkin. 
MAFFIOSO FACE: Nousi 6. sisältä viim. takasuoralla 3. ulos. Oli vailla kiritilaa. Polki vapaata saatuaan hyvin loppua. Viim. 400 m 12,6. 
DREAMBOW: Matkasi 3. sisällä. Jatkoi viim. takasuoralla 2. sisällä. Nappireissu. Ei päässyt tulemaan vapaasti lopussa.
RANCH NEWMAN: Juoksi 5.-4. sisällä. Nousi viim. takasuoralla toiselle. Oli loppukaarteessa kiinni. Käänteli maalisuoralla 3. radalle ja tuli asiallisesti. 
CELEBRITY LANE: Matkasi 4.-3. sisällä. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti loppusuoralla. 
I'M JUST A SUND: Alkumatka toista ilman vetoapua. Sai selän eteen 1300 jäljellä. Lähti selässä 3. radalle viim. takasuoralla. Jatkoi 300 ennen maalia 4. radalle. Kiri vähän tyrehtyi loppusuoralla. 
HOTSHOT LUCA: Juoksi 6. ulkona. Hakeutui viim. takasuoralla 3.-4. radalle. Nousi 250 ennen maalia aivan ulos. Tehtävä oli toivoton. Viim. 500 m 11,8. 
ZIGGE SILVIO: Lähti 5. ulkoa viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Ei päässyt tulemaan täysin esteettä loppua.
SPECIAL ENVOY U.S.: Juoksi 2.-3. ulkona. Lähti viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Laukkasi 250 ennen maalia havitellessaan 5. radalle. Hylättiin.