EM-ravit - syksyn superpäivä starttaa klo 14.30!

12.10.2019 14:30

EM-ravit - syksyn superpäivä starttaa klo 14.30!

EM-ravit: UET Grand Prix, 3- ja 5-vuotiaiden Euroopan Mestaruus, Käpylä Grand Prix, Lämminveristen II- ja IV divisioona -karsinnat, Kylmäveristen Kavioliiga-osakilpailu, II divisioona -karsinta, Shetlanninponien ja B-kategorian ponien lähdöt. Ponilähdöt klo 14.30 alkaen, avajaiset klo 15 ja ensimmäinen hevoslähtö klo 15.30. Tervetuloa!

Tapahtuman omille sivuille pääsee TÄSTÄ LINKISTÄ >>

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

TOTO75-VARMAVALINNAT

Kierrokselta löytyy useita varmaehdokkaita. Neljäntenä kohteena ajettava kylmäveristen tammalähtö sekä kuudentena kohteena ajettava 5-vuotiaiden lämminveristen EM-lähtö ovat kimurantteja pelipähkinöitä, mutta muissa kohteissa suosikit erottuvat selvästi. Läpivarmoiksi valikoidaan avauskohteen 2 VÄLÄHDYS sekä päätöskohteen 4 FACE TIME BOURBON. Viimeksi Mika Forssin kuskaamana tyylipuhtaasti voittanut Välähdys saa vastaansa oikein sopivan porukan, joten oriilla on tuhannen taalan paikka napata nyt valmentajansa Ville Korjuksen ajamana toinen peräkkäinen voitto. Kierroksen päättävä UET Grand Prix on kauttaaltaan laadukas lähtö. Siitä huolimatta 4 FACE TIME BOURBON nousee vielä pykälän muiden yläpuolelle. Kyseessä on todellinen megaluokan lahjakkuus, joka saatetaan nähdä jo ensi talvena taistelemassa Prix d’Ameriquen parhaista paloista. Karsintavoiton 10,7-tulos tuli erittäin väljään tyyliin. Myös toisen kohteen 10 ATUPEM, kolmannen kohteen 5 SOBEL CONWAY sekä viidennen kohteen 7 ECURIE D ovat selviä ykkösrankkeja. 

Huom! Välähdyksen poisjäännin jälkeen Ecurie D nostetaan toiseksi läpivarmaksi.

TOTO75-VIHJESYSTEEMIT

T75-1: 6,3,1 + 5 (7,8)
T75-2: 10,15 (3,6)
T75-3: 5 + 9,2 (6,3)
T75-4: 1,2,13,14,5,9,8,10 + 7,6,12,3,4
T75-5: 7 (6,4)
T75-6: 3,1,6,5 + 9,8,7,2 (4,10)
T75-7: 4 (3,1)

Pieni systeemi 192 riviä, hinta 9,60 euroa.
Suuri systeemi 2496 riviä, hinta 124,80 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1. | Toto4-1

RANKING
A) 5-8-7-1-11
B) 4-2-12-10-9
C) 3-6
MISS UNIVERSE – MASTERSTROKE ARIA – RACING BOY – TAJ ONE

Lauantain ensimmäisessä lähdössä A-ryhmään nostetaan viisi hevosta. On syytä huomata, että näiden ravien Toto4-peli alkaa heti tästä ensimmäisestä lähdöstä. Ykkösvihjeen saa 5 MISS UNIVERSE. Se putosi vain niukasti ulos Villinmiehen Tammakilpailun finaalista ja on senkin jälkeen esiintynyt edukseen. Ensiksi Miss Universe voitti Teivossa 700 metrin kirillä 4. ulkoa, ja viimekertainen kiri 5. ulkoa oli aivan yhtä hyvä, vaikka tamma vaikeista asemista neljättä sijaa korkeammalle noussutkaan. Miss Universe on varsin nopea avaaja, eikä keulapaikkakaan tulisi yllätyksenä. 8 MASTERSTROKE ARIA on ollut juoksuissaan usein epäonninen. Lähtöpaikka on taas huono, mutta saa nähdä, että onnistuuko Hannu Torvinen valmentajaa paremmin. Ruunassa on kyllä potentiaalia näihin sarjoihin. 7 RACING BOY on oikein kehityskelpoinen 3-vuotias. Se oli viimeksi Teivossakin Kriteriumin lohdutuslähdössä laukkaa lukuun ottamatta mainio, vaikka sijoitus jäikin heikoksi. 1 TAJ ONE pääsee matkaan loistopaikalta. Vaikka vastus on viime voittojuoksuja kovempi, ei voittoputken jatkuminen yllättäisi. 11 ESTELLE NORDIQUE on vauhtikestävä tamma, joka toivoo ylikovaa matkavauhtia. Kaarrejuoksussa on kylläkin välillä ongelmia. 

Lähtö 2. | Toto4-2

RANKING
A) 1-5
B) 6-7-9-8-2-10
C) 3-4
PIECE OF ROCK – RONZON FACE – LIGHTNINGSKY – NORTH LEXUS

Toisen lähdön suosikiksi nostetaan 1 PIECE OF ROCK. Toissavuonna Kriteriumissa hienosti kolmanneksi yltänyt ruuna loukkaantui viime vuonna ja oli vuoden poissa radoilta, mutta hiljalleen alkaa taas näyttää valoisammalta. Viimeksi tuli jo ensimmäinen loukkaantumisen jälkeinen voitto. Toki vastus oli köykäinen, mutta kyllä keulavoitossa jäi vielä paljon varaakin. Ruuna on muutenkin parantanut taukonsa jälkeen startti startilta, ja varmasti helppo voittojuoksu teki hevosen psyykellekin hyvää. On täysin mahdollista, että Juha Utalan suojatti on valmis voittamaan jo tämän kovemmankin lähdön. Keulapaikan pitäminen ykkösradalta ei ole saletissa, mutta on se kuitenkin mahdollista. 5 RONZON FACE laukkasi viimeksi loppukaarteessa kärjen tuntumasta kesken hyvän nousun. Ruunan kuntokäyrä ei osoita ainakaan alaspäin. Ronzon Face on kakkosvaihtoehto keulapaikalle. 6 LIGHTNINGSKY kiri viimeksi pitkän taukonsa jälkeen lupaavasti. 7 NORTH LEXUS ei ole ihan huippuiskussa, mutta kelpo vireessä kuitenkin. Tällä kertaa ruunalla kokeiltaneen ottaa alku maltilla, ja iskeä sitten vasta lopussa. 9 THE DUDE kiri viimeksi hienosti ykköseksi, ja optimaalisemmalla starttivälillä nyt luvassa lienee vieläkin parempi suoritus. Takarivistä ruuna on kuitenkin vähän muiden armoilla. 8 ARCTIC LOVER ei ole kohonnut kykyjensä edellyttämälle tasolle, mutta aina välillä se kuitenkin väläyttelee kapasiteettiaan. Myös 2 CARLEMAN ja 10 KLENA VITO ovat täysin realistisia menestyjiä.

Lähtö 3. | Toto4-3, Troikka

RANKING
A) 7-2-4-6-9-1 
B) 11-5-10-8-12-3
ULJAS SUOMALAINEN – KARTIER – TAHTOVA – JETSU

Kolmas lähtö on ravien viidestä troikkalähdöstä ensimmäinen. Mikäli 7 ULJAS SUOMALAINEN on samassa iskussa kuin kuukauden takaisissa syyskuun starteissaan, on Tapio Perttusen suojatilla hyvät voittosaumat. Vermossa Uljas Suomalainen painosti itsensä kärkeen 1100 jäljellä ja hallitsi jatkossa varmaan tyyliin. Turun keulavoitto tuli sekin vakuuttavasti. 2 KARTIER on nyt iso arvoitus, koska alla on paha taipuminen. Koskapa luokkamenijä on kuitenkin nopeasti uudelleen viivalla, on siltä lähtökohtaisesti syytä odottaa selkeästi parempaa suoritusta. Lähtöpaikkakin on mainio. 4 TAHTOVA avaa reippaasti ja olisi keulasta mielenkiintoinen. 6 JETSU on löytänyt hyvän vireen ja on yksi lähdön voitontavoittelijoista. Viimeksi Lappeenrannassa se oli selvästi Kartieria parempi. 9 LAKURI tekee suoritusvarmaa työtä. Mikäli kuukauden starttiväli ei vaikuta vireeseen, on kaikki mahdollista. Takarivin lähtöpaikka tuskin on ongelma, koska edessä on liukkaasti liikkeelle pääsevä Kartier. Myös 1 PAUHIS nostetaan mukaan A-ryhmään. Sen ravi ei stemmannut viimeksi jostain syystä lainkaan, mutta muuten suoritukset ovat olleet mallikkaita. Jyväskylässä heikompi sijoitus johtui päätöspuolikkaan itse aiheutetusta kolaroinnista. 11 ENON VILPPI on menestynyt tänä vuonna hienosti, mutta nyt asetelmat ovat sen verran haastavat, että voitto yllättäisi.

Lähtö 4. | Toto4-4

RANKING
A) 1
B) 4-5-3-6-2-7
MAS CHAMP – WINGMAN – AN-ANDREE – GUILTY PLEASURE

Neljävuotiaiden kohtaamisessa 1 MAS CHAMP kohoaa selväksi ennakkosuosikiksi. Se esiintyi viimeksi Kuopiossa vahvasti edukseen. Ruuna iski Ponsse Cupin karsintalähdössä taustalta 900 jäljellä ja tykitti väkevällä kirillä lopulta hallittuun voittoon. Päätöspuolikas sujui ulkoratoja pitkin 13,5-vauhdilla, mikä oli olosuhteisiin nähden kovaa valuuttaa. Nyt vuorossa voi olla keulataktiikka, mutta voiton pitäisi olla lähellä juoksupaikasta riippumatta. 4 WINGMAN on kärsinyt kovissa lähdöissä huonoista lähtöpaikoista, eikä kauden saldo ole siksi aivan niin hyvä kuin se fyysisen vireen puolesta olisi voinut olla. Viimekertaisessa Vermon Derby-sarjassa Wingman oli 2. radalta ilman selkää positiivinen neljäs. 5 AN-ANDREE tekee jatkuvasti tasaisen vahvaa työtä. Edes paikka johtavan rinnalla ei veisi totohaaveita. 3 GUILTY PLEASURE aloitti Hannu Korven käsistä varsin lupaavalla suorituksella, sillä ruuna jaksoi Ponsse Cupin karsintalähdössä 2. radalta ilman selkää kuudenneksi. Mikäli Guilty Pleasure saa hyvän juoksun kärjen tuntumassa, on totosija täysin mahdollinen. 6 ANGEL RAZIEL kilpailee aika suoritusvarmassa vireessä. 

Lähtö 5. | Toto75-1

RANKING
A) 6-3-1-5
B) 7-8-9-10-4
VIXEN – LARVAN HURMOS – VAELLUS – RAPIN AATOS

Huom! Välähdys jäi pois. Toto75-pelin avauskohde on kylmäveristen Kavioliiga-osakilpailu, ja siitä löytyy vain yksi suosikki. 2 VÄLÄHDYS on kyvyiltään sekä kunnoltaan tähän tehtävään ylivertainen. Toki alkulaukan mahdollisuudella voi spekuloida, koska niitä on viime aikoina tullut jonkin verran, ja valmentaja Ville Korjus palaa viimeksi mainiosti onnistuneen Mika Forssin jälkeen takaisin ”rattiin”. Eiköhän Välähdyksen jyvä ole nyt kuitenkin taas löytymässä uudelleen, ja kyllä onnistuminen on merkittävästi epäonnistumista todennäköisempi vaihtoehto. 6 VIXEN oli Pilvenmäki Maratonissa rehti kolmas kierrettyään jo kaksi kierrosta ennen maalia johtavan rinnalle. Matka suosii, mutta Välähdyksen kukistamisen ei normaalisti pitäisi onnistua. 3 LARVAN HURMOS oli Teivossa kelpo viides 600 metrin kirillä 2. ulkoa. Kaksarisija on täysin mahdollinen. Voittovireen löytänyt 1 VAELLUS lähtee liikkeelle ykkösradalta. Paljon ratkeaa heti siinä, että pääseekö Pireus kiihdytysvaiheessa etupuolelle. Mikäli ei pääse, on kaksarisijaan täydet mahdollisuudet. Myös matkasta hyötyvä 5 RAPIN AATOS lähtee jahtaamaan tiukasti totosijoja. Se tuli viimeksi Teivossa rehdisti maaliin, vaikkei ehtinytkään parannella pikamatkalla asemiaan. Muiden kaksarisija olisi iso yllätys.

Lähtö 6. | Toto75-2, Troikka

RANKING
A) 10-15
B) 3-6-4-9-13-8-2-1-14-5-11-12-7
ATUPEM – LEXUS DREAM – SAHARA SANDSTORM – ONE DIRECTION

Käpylä Grand Prix on samalla myös Kavioliigan osakilpailu. Maamme absoluuttista huippua edustava 10 ATUPEM on selkeä suosikki. Se jyräsi viime lauantaina Tammer-ajon pitkällä matkalla varmaan voittoon huolimatta vaativasta juoksupaikasta johtavan rinnalla. Monipuolinen menijä on voitossa kiinni monenlaisella juoksunkululla. 15 LEXUS DREAM on yhtä selvä kakkossuosikki. Se palasi Lappeenrannassa runsaan kahden kuukauden tauolta loistovireessä voittamalla keulapaikalta vakuuttavasti rataennätystuloksella 10,7. Lexus Dream menee tämänkin matkan, onhan kyseessä muun muassa Derbyn kakkonen vain Hachiko De Veluwelle häviten. Tilanne muuttuisi mielenkiintoiseksi, mikäli Lexus Dream saisi niin lennokkaan lähdön, että onnistuisi etenemään johtopaikalle. 3 SAHARA SANDSTORM on fyysisesti hyvässä vireessä, mutta heikko lähtönopeus ja pätkänopeuden puute tuovat aika-ajoin ongelmia. Tässäkin lähdössä juoksunkulku on merkittävässä roolissa. Joka tapauksessa voitto on tiukassa. 6 ONE DIRECTION oli viimeksi Forssassa ihmeen vaisu. Normaalitasolla kilpaillessaan One Directionilla olisi nappilähdöllä hyvät totosaumat. 4 COCKTAIL PRINCESS jäi viimeksi pussiin. 9 CONNY SISU suoritti Teivon Tammer-ajossa varsin mukavasti.

Lähtö 7. | Toto75-3, Toto5-1

RANKING
A) 5-9-2
B) 6-3-8-7-1-10-4-11
C) 12
SOBEL CONWAY – STONEISLE OCEAN – SHOTPROOF – PAJAS FACE

Toto5-pelin avauskohteessa ykköseksi rankataan 5 SOBEL CONWAY. Se on aloittanut Harri Koivusen käsistä upeasti, vaikka Ruotsin reissulta epäonnistuminen tulikin. Neljä Suomen kilpailua on tuonut kolme voittoa ja yhden kakkossijan. Myös tyyli on miellyttänyt vahvasti. Sobel Conway pääsee aika reippaasti liikkeellekin, ja varsinkin keulasta se olisi todella vahvoilla. 9 STONEISLE OCEAN on aloittanut taukonsa jälkeen hyvillä suorituksilla. Ensiksi se sijoittui Tammavaltikassa 2. ulkoa kolmanneksi, ja viimeksi Vermossa Isto Kuisman valmennettava kamppaili oikein rehdisti 2. radalta ilman vetoapua. Asetelmat ovat Sobel Conwayn puolella, mutta Stoneisle Ocean on hyvä haastaja. Myös 2 SHOTPROOF lähtee jahtaamaan tiukasti menestystä. Viimeksi Teivossa Shotproofilla ei edes yritetty puolustaa ykkösradalta johtopaikkaa ja lopulta 2. sisällä aloittanut ori juoksi 3. sisällä. Sieltä Shotproofille jäi runsaasti jossiteltavaa. Nyt kun Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettavalla on starttikin alla, on siihen syytä suhtautua vakavasti. 3 JACK VADER oli Forssan pitkällä matkalla ihmeen vaisu, mutta palasi viimeksi Vermossa tasolleen ja kiri 5. ulkoa voittotaistoon. Viimeiset 700 metriä sujuivat ulkoratoja pitkin 10,7-kyytiä. Jack Vader on hyvältä lähtöpaikalta varteenotettava haastaja. 6 PAJAS FACE kilpailee hyvässä vireessä, mutta voittoon yltäminen kuutosradalta edellyttää täydellistä nappionnistumista. 8 GRAINFIELD OLIVER voi osallistua kasiradaltakin keulataisteluun.

Lähtö 8. | Toto75-4, Toto5-2

RANKING
A) 1-2-13-14-5-9-11-8
B) 10-7-6-12-3-4
LOIKKAUS – POIKOLAN NEITO – VIRIN CAMILLA – HETVIINA

Suomenhevosten tammalähtö on todella kimurantti pelipähkinä. Ykkössuosikin nimeäminen on ihan arpapeliä. Ideanosto ykkösrankiksi on 1 LOIKKAUS. Asetelmat ovat sen kannalta sataprosenttiset. Pikamatka on Loikkauksen bravuuri, ja voltista kiihdytyskään ei mene yhtä tuimaksi kuin auton takaa. Mikäli Loikkaus olisi samassa iskussa kuin tämän kauden parhaissa starteissa, olisi vuoden avausvoitto tiukasti haarukassa. Viime Seinäjoen kilpailun perusteella kysymysmerkkejä on kuitenkin ilmassa, sillä päätöspuolikas sujui Seinäjoella ainoastaan 38,3-vauhdilla. 2 POIKOLAN NEITO on kohonnut tällä kaudella ihan parhaiden tammojen tuntumaan, vaikkei kuningatarkilpailussa vielä tänä vuonna terävintä kärkeä uhannutkaan. Alla on yli kaksi kuukautta taukoa, mutta Iikka Nurmosen valmennettavat tapaavat olla kunnossa suoraan tauoltakin. 13 VIRIN CAMILLA sijoittui kuningatarkilpailun kokonaiskilpailussa mukavasti neljänneksi. Virin Camilla on niin nopea avaaja, että se voi lähdön onnistuessa edetä takamatkaltakin hyviin asemiin. 14 HETVIINA on tehnyt kuningatarkilpailun jälkeen hyviä suorituksia. Kahden voiton jälkeen se sijoittui viimeksi johtavan rinnalta kakkoseksi. Kunto on kohdallaan, mutta lyhyt matka + voltin viitosrata takamatkalta ei ole Hetviinalle ollenkaan hyvä alkuasetelma. 5 SOKRU ei ole Poikolan Neidon tavoin kilpaillut elokuun alun kuningatarkilpailun jälkeen, joten nykyvire on arvoitus. 9 VENNELMON VARMA piti viimeksi johtopaikalta Hetviinan loppuun asti takanaan. Nyt mielipaikalle keulaan ei ole kuitenkaan asiaa. Myös vauhdikas 11 VILMA LYYDIA sekä koko ajan sarjoissaan nouseva 8 LAKAN LEIJA mahtuvat mukaan leveään A-ryhmään.

Lähtö 9. | Toto75-5, Toto5-3, Troikka

RANKING
A) 7
B) 6-4-1-5
C) 2
ECURIE D – RASKOLNIKOV FRIDO – CUSTOM COLT – FIRST CLASS LADY
 
Kolmevuotiaiden EM-lähdössä A-hevoseksi kohoaa 7 ECURIE D. Se on voittanut uransa kaikki kuusi kilpailua, ja meno on ollut kaikin puolin vakuuttavaa. Viimeisin voitto Solvallassa elokuussa tuli johtavan rinnalta huikealla volttiajalla 12,2. Hevosen taustavoimat ovat sellaista kaliiberia, ettei kahden kuukauden starttiväli huoleta. Tuore Kriteriumin sankari 6 RASKOLNIKOV FRIDO on suomalaisten valttikortti tähän lähtöön. Vahva menijä pystyy tekemään itsekin juoksuaan. Suosikin kukistaminen on kuitenkin tiukassa. 4 CUSTOM COLT voitti Norjan Kriteriumin alkulaukasta huolimatta. Ori vaikuttaa jonkin verran epävarmalta, mutta ravilla se on yksi lähdön kolmesta kovimmasta voitontavoittelijasta. 1 FIRST CLASS LADY ei päässyt tulemaan Kriteriumissa vapaasti, mihin saattoi palaa jopa kolmas sija. Lähdön ainoa tamma kärkkyy tiukasti suosikkikolmikon epäonnistumista. 5 GOLDEN DREAM M.E. muodostaa yhdessä First Class Ladyn kanssa oman kategoriansa. 2 FERUS GALAX voitti Harri Koivusen ajamana Tallinnan raviradalla ajetun Viron Kriteriumin, mutta nyt rima on todella korkealla.

Lähtö 10. | Toto75-6, Toto5-4, Päivän Duo-1, Troikka

RANKING
A) 3-1-6-5
B) 9-8-7-2-4-10
VILLIAM – STONECAPES QUEILA – PORTLAND – CAMERON EVO

Viisivuotiaiden EM-lähtö käynnistää myös Duo-pelin. 3 VILLIAM on startannut tänä vuonna vain kahdesti, eikä ole vielä onnistunut voittamaan. Kyseessä on kuitenkin todellinen luokkahevonen, ja tuskinpa Timo Nurmos lähettäisi hevosta Suomeen, mikäli se ei olisi iskussa. 1 STONECAPES QUEILA voi olla Suomen paras valttikortti, koska asetelmat puoltavat. Teivon helppo keulavoitto kävi varmasti hyvästä viimeistelystä tähän kisaan. 6 PORTLAND on nakutellut tänä vuonna totosijoja kovalla prosentilla. Ori on tehnyt Ranskassa vahvoja juoksuja, joten Björn Goopin valmennettava on ilman muuta vakava voitontavoittelija. 5 CAMERON EVO ei ollut viimeksi Turussa parhaimmillaan, mutta muuten ori on tehnyt Harri Koivusen tallista käsin kovia juoksuja. 9 LE GROS BILL kärkkyy takarivistä asetelmia kärjen tuntumassa, minkä jälkeen voi antaa lähtöön loppukirissä oman mausteensa. Alla olevan voittoputken perusteella kunto on ihan huipussaan. 8 WILLOW PRIDE voitti Tammavaltikan johtopaikalta hallitusti, mutta nyt lähtöpaikka laskee tuntuvasti osakkeita. Vaikka kyseessä on starttiraketti, tekee kasiradan paikka hommasta vaikeaa. Turun 5-vuotislähdössä Willow Pride hävisi johtopaikalta niukasti Stonecapes Queilalle. 7 HOTSHOT LUCA on parantanut viime aikoina selvästi otteitaan, mutta lähtöpaikka on haastava. Myös 2 COMMIT BOOM BAY mahtuu mukaan revitykseen.

Lähtö 11. | Toto75-7, Toto5-5, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 4
B) 3-1-2-6-9-10-7-5-8-11-12
FACE TIME BOURBON – GRACEFUL SWAMP – LEWIS ALE – MISTER F DAAG

Lauantairavit huipentuvat hienoon UET Grand Prix –finaaliin. Porukka on kauttaaltaan laadukas, mutta silti 4 FACE TIME BOURBON kohoaa oikein selväksi ennakkosuosikiksi. Hurjalla voittoprosentilla kilpailevaa 4-vuotiasta Ready Cashin poikaa pidetään Ranskassakin sellaisena huippulupauksena, että sillä voisi olla sanansa sanottavana jopa ensi talven Prix d’Ameriquessa. Karsintalähdön hurja voittotulos 10,7 syntyi kutakuinkin pintakaasulla, joten Sebastien Guaraton valmennettavan suoritusta odotetaan vesi kielellä. 3 GRACEFUL SWAMP ja 1 LEWIS ALE ovat suomalaisten valttikortit. Molemmat hoitelivat karsintalähtönsä johtopaikalta tyylipuhtaasti. Ei olisi mikään ihme, vaikka Graceful Swamp ja Lewis Ale valtaisivat piikki-selkä –asetelmat itselleen. On myös laskettava ilman muuta eduksi, että Suomen edustajat pääsevät tulemaan kilpailuun kotitallista käsin. 2 MISTER F DAAG on lähdön neljäs karsintavoittaja. Sen voittoaikaan vaikutti heikentävästi vallitsevat olosuhteet, sillä melkoisen rankkasateen johdosta rata oli huomattavasti hitaammassa kunnossa kuin Face Time Bourbonin voittaessa. 6 FRISBEE D’AM hävisi karsinnassa vain Face Time Bourbonille, ja tuli maaliin väkevällä tyylillä. Alexandre Abrivardin ajokki vaikuttaa karsintakakkosista selvästi vaarallisimmalta.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT
Lähdöt 1-4

T4-1: 5,8,7,1,11 (4,2)
T4-2: 1,5 + 7,8,9,6,2,10 (3,4)
T4-3: 7,2,4,6,9,1 + 11,5 (10,8)
T4-4: 1 (4,5)

Pieni systeemi 60 riviä, hinta 12 euroa.
Suuri systeemi 320 riviä, hinta 64 euroa.

TOTO5-VIHJESYSTEEMIT
Lähdöt 7-11

T5-1: 5,9,2 (6,3)
T5-2: 1,2,13,14,5,9,11,8 + 10,7,6,12,3,4
T5-3: 7 + 6,4 (1,5)
T5-4: 3,1,6,5 + 9,8,7,2 (4,10)
T5-5: 4 (3,1)

Pieni systeemi 96 riviä, hinta 9,60 euroa.
Suuri systeemi 1008 riviä, hinta 100,80 euroa.

PÄIVÄN DUO LÄHDÖT 10-11

3,1,6,5
4

Yhteensä 4 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 3

7,2
7,2,4,6,9,1
7,2,4,6,9,1,11,5,10,8

Yhteensä 80 yhdistelmää, hinta 40 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 6

10
15
kaikki

Yhteensä 13 yhdistelmää, hinta 6,50 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

7
6,4
6,4,1,5

Yhteensä 6 yhdistelmää, hinta 3 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 10

3,1,6,5
3,1,6,5,9
3,1,6,5,9,8,7,2

Yhteensä 96 yhdistelmää, hinta 48 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 11

4
3,1,2,6
kaikki

Yhteensä 40 yhdistelmää, hinta 20 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Ari Moilanen

L1/10 HILARIOUS HANGOVER: Tamma tekee tasaista työtä. Se hakee tässä rahasijaa.

L3/5 HILIN IHME: Viimeksi tuli laukka loppusuoran alkuun. Hevonen oli vielä hyvävoimainen. Se kilpailee tauluaan paremmassa vireessä. Jos juoksu luonaa ja ravi maistuu tammalle, ei pärjääminen ole mahdotonta.

L5/3 LARVAN HURMOS: Oltiin Teivossa mukana kovassa alkuvauhdissa. Kääntelin toisesta ulkoa kireihin vikalla takasuoralla. Ori oli asiallinen viides maalissa. Se mene tasaisen mukavasti.

L6/2 MISTER LANE: Forssan esitys oli oikein hyvä. Tämä on kilpaillut jo pitkään kelpo kunnossa. Hiukan se vaatii juoksun onnistumista. Sopivalla reissulla ruuna pystyy sijoittumaan hyvin. Matka käy mainiosti.

L6/14 BRET BOKO: Päästiin viimeksi Tammer-Ajossa taivaltamaan hyvässä selässä Atupemin takana. Kyyti oli raikasta koko matkan ja ruuna katkesi siihen.

L6/15 LEXUS DREAM: Ruuna palasi tauolta hurjassa iskussa. Volttilähtö tuskin tuottaa ongelmia. Laadukas hevonen tällaiseen kisaan.

L10/4 CALLELA LISBETH: Tamma on kilpaillut hyvässä iskussa jo pitkään. Viimeksi se sai ansaitsemansa voiton toisesta ulkoparista. Kovia hevosia on vastassa. Juoksun onnistuessa tämä voi silti olla yllättävän korkealla. Tamma lähtee kovaa liikkeelle.

L11/3 GRACEFUL SWAMP: Ori on tehnyt mainion kauden. Toivottavasti se jatkaa sitä lauantaina. Lähtöpaikka on hyvä. Vastus on ehkä tämän uran toistaiseksi kovin. Hyvin miettein kisaan lähdetään.

Olli-Pekka Holopainen

L1/9 TINTIN JOURNEY: Hevonen oli Kouvolassa tauolta johtavan rinnalta hyvä viides. Ihan tyytyväisiä oltiin suoritukseen. Ruuna on tuntunut kotona startti kropassaan yhä paremmalta. Kun kelit syksyllä viilenee, tämä syttyy aina menemään. Kengät pidetään jalassa. Lähtöpaikka on ruunalle aivan asiallinen. Siitä homma ei jää kiinni.

L4/5 AN-ANDREE: Varsinkin pari viime starttia on olleet ruunalta erityisen hyviä. On se muutenkin mennyt mallikkaasti, mutta hevonen tuntuisi myös yhä parantavan koko ajan. Pakko sillä on lähteä positiivisin miettein viivalle. Ei yllättäisi, vaikka ruuna olisi kärjessä. Totosijoitusta pitää odottaa.

L8/10 TARUNTUULI: Ihan hyvää hevoselle kuuluu. Ei oikein itsekään tiedetä, mikä on ollut pielessä. Tämä on umpiravuri, mutta laukkoja on kuitenkin tullut. Lyhyt matka ilman muuta puoltaa tammaa. Lähdetään kuitenkin siitä, että saataisiin ehjä startti ja hevonen tulisi asiallisesti maaliin asti.

Juha Utala

L1/5 MISS UNIVERSE: Toissa kerralla Teivossa ei kukaan onneksi kirivaiheessa käännellyt eteen ja tamma pääsi ongelmitta punnertamaan ykköseksi. Viimeksi eteen nousi vetämättömiä selkiä ja homma meni vaikeammaksi. Nyt on parempi lähtöpaikka. Odottelen hevosta ihan kärkikahinoihin Vermossa.

L2/1 PIECE OF ROCK: Ruuna palasi Lahdessa pikku tauolta ja voitti helpon lähdön. Tällekin on osunut kelpo lähtörata. Porukka ei ole kaikista kovin. Hevonen avaa lujaa ja ainakin koitetaan puolustaa johtopaikka. Kärkipäässä voisi olla tämäkin.

L2/6 LIGHTNINGSKY: Nyt on yksi startti kropassa. Mielenkiintoista nähdä miten paljon ruuna petraa. Tämä on olemassaan hyvä hevonen. Ei aivan nopeimpia alussa, mutta tulee sitten vahvasti perille. Sopivalla reissulla ruuna voi olla vaikka kuinka korkealla.

L7/10 LORD IVAR: Lähtöpaikka hankaloittaa paljon. Näistä asetelmista on jälleen rahasija sopiva tähtäin. Ruuna ei yritä takaa yhtä innokkaasti.

Antti Tupamäki

L6/10 ATUPEM: Esitys Teivossa tauolta oli valtavan hieno. Olen jutellut Anteron kanssa startin jälkeen ja hevonen vaikuttaa vieläkin paremmalta nyt, kun sillä on tuore startti kropassa.

L8/14 HETVIINA: Olin tyytyväinen myös tamman viimeisimpään suoritukseen. Ei mitään moitittavaa. Voittajasta ei sinä päivänä päässyt rinnalta ohi. Nyt on maili ja takamatka. Tehtävä ei ole helppo. Luulisin hevosen selvittävän voltin vitosen kunnialla, jos ravi vain muuten on hyvällä mallilla. Koitetaan saada sopivasti selkää eteen ja isketään sitten lopussa. Maalisuoran pidennys Vermossa hieman auttaa. Vähän taaempaakin ehtii korkealle.

Antti Ojanperä

L2/5 RONZON FACE: Hevonen laukkasi Teivossa hyvästä kiristä. Sisäpuolen valjakot ajautuivat hakaukseen ja tämä joutui pikkasen väistämään. Laukkaan paloi hyvä sijoitus. Hevosta ei voi lainkaan moittia. Ruuna lähtee tosi hyvin liikkeelle. Ilman kenkiä mennään jälleen ja hevonen jatkaa huippukunnossa.

L4/1 MAS CHAMP: Ruuna on ollut tosi hyvä. Ei ykkösrata ehkä maailman paras paikka tälle ole, mutta hevonen pääsee alkuun satsattaessa yllättävän lujaa liikkeelle. Ei se ihan jalkoihin jää. Katsotaan taktiikka tilanteen mukaan. Ainakin ilman etukenkiä on tarkoitus kilpailla. Ei tarkka balanssi ole kynnyskysymys. 
 

Lähtö 1 
Väliajat 12,0-15,0-14,0-13,5

TAJ ONE: Puolusti johtopaikan ja hallitsi varmasti perille asti. 
MASTERSTROKE ARIA: Juoksupaikka 3.-4. ulkona. Lähti viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Käänteli loppukurvissa neljännelle ja polki mainiosti perille. Viim. 700 m 13,4. 
RACING BOY: Juoksi 2.-3. ulkona. Hyökkäsi viim. takasuoralla ja kiri asiallisesti totosijalle. 
MASTER AS: Hyökkäsi kaukaa 6. ulkoa 850 jäljellä 3. radalle. Nousi loppukaarteessa 4. radalle. Kiri hienosti perille asti. Viim. 700 m 12,8. 
CAN'T BUY ME LOVE: Pääsi pudottamaan johtavan kantaan ennen 1. kaarretta. Kohtalainen viides nappireissulla. 
HILARIOUS HANGOVER: Juoksi 4. sisällä. Käänteli 3. radalle 250 ennen maalia. Tuli tasaisesti. 
ESTELLE NORDIQUE: Iski parijonosta 3. radalle 600 juostuna ja eteni toiselle ilman vetoapua 1300 jäljellä. Taipui lopussa.
TINTIN JOURNEY: Veto hiipui 3. sisältä loppumatkasta. 
IN COOKIE BOOGIE: Juoksupaikka 5. ulkona. Ei vakuuttanut. 
ZIGGO K.A.: Oli 5. sisällä varhain vaikeuksissa. 
DANDYMAN SISU: Juoksupaikka 6. sisällä. Ei esittänyt mitään. 
MISS UNIVERSE: Panosti alkuun, mutta jäi taivaltamaan toista ilman vetoapua. Sai selän eteen 1300 jäljellä. Oli pussissa loppumatkasta ja laukkasi loppukurviin. Hylättiin.

Lähtö 2 
Väliajat 09,5-13,5-13,5-14,5

NORTH LEXUS: Nousi 6. sisältä etusuoralla 4. ulos. Kohosi 3. radalle loppukurvissa. Nousi 250 ennen maalia neljännelle ja kiri vahvasti perille asti. Viim. 700 m 11,2. 
KLENA VITO: Pääsi nousemaan 2. ulkoa kolmannelle maalisuoran alussa. Kelpo kakkonen. 
LIGHTNINGSKY: Matkasi toisena sisärataa. Pitkään pussissa. Puikkelehti lopussa terävästi tilaa saatuaan totosijalle.
THE DUDE: Taivalsi pääryhmässä toista rataa ilman vetoapua. Aivan sitkeä suoritus. 
RONZON FACE: Avasi johtavan rinnalle, mistä pudotti 1. kaarteen lopussa 3. sisälle. Oli loppumatkasta pussissa.
PIECE OF ROCK: Puolusti johtopaikan ja kiskaisi selvän eron pääryhmään. Askel painoi loppusuoralla.
SUDBURY: Matkasi 5. sisällä. Nousi takajoukoissa 3. radalle viim. kaarteessa. Tasaisesti perille. 
ARCTIC LOVER: Pakitteli alussa. Hyökkäsi 500 jäljellä 3. radalle. Kiri ei kantanut. 
SACRAMENTO S: Juoksi 4. sisällä. Ei vakuuttanut. 
CARLEMAN: Lähtölaukka. Keskeytti.

Lähtö 3 
Väliajat 23,0-24,5-25,0-23,5

JETSU: Jäi 2. ulkoa ilman vetoapua 850 jäljellä. Prässäsi johtavaa ja painui keulaan 450 ennen maalia. Piti ykköseksi. 
LAKURI: Matkasi 3.-2. ulkona. Jäi ilman vetoapua 450 jäljellä. Punnersi hyvin perille aivan voittajan rinnalle. 
HUMIRO: Juoksi 4.-3. ulkona. Asiallinen kolmas. 
PAUHIS: Matkasi 2. sisällä. Oli pitkään pussissa taipuvan keulahevosen takana. Menetti paljon metrejä, kunnes pääsi kääntämään vapaalle viim. kaarteen alussa. Kiri lujaa ja ehti vielä neljänneksi. Viim. 400 m 22,9. 
TAHTOVA: Jäi taivaltamaan toista rataa ilman vetoapua. Painui keulaan 850 jäljellä. Sai prässiä viim. takasuoralla. Menetti asemansa 450 ennen maalia. Vähän pehmeä lopussa. 
JOTTEI: Veti joukkoa keulapaikalla. Menetti asemansa 850 jäljellä. Taipui loppumatkasta varsin pahoin.
ENON VILPPI: Laukka lähtökiihdytykseen. Eteni etusuoralla 4. sisälle. Tuli tasaisesti.
HOLARI: Laukkasi 4. sisältä etusuoralla. Uusi laukka viim. takasuoran alussa. Taustalla mukavasti maaliin.
ULJAS SUOMALAINEN: Paha laukka lähtökiihdytykseen ja peli oli selvä.
HILIN IHME: Juoksi 3.-4. sisällä. Nousi 4. ulos viim. takasuoralla. Laukkasi 400 jäljellä. Hylättiin.
KARTIER: Poissa.
WARU: Poissa.

Lähtö 4 
Väliajat 10,5-12,5-15,0-16,0

MAS CHAMP: Menetti johtopaikan lähtösuoran lopussa. Nousi 850 jäljellä kuolemanpaikalle. Voitti leikittelevän helposti. Vakuuttava esitys. 
QUEEN ADELE: Juoksi 5.-4. sisällä. Jatkoi 850 jäljellä 3. sisällä. Nousi viim. takasuoran lopussa 3. ulos. Käänteli 200 ennen maalia 3.-4. radalle. Polki asiallisesti perille saakka. Vauhdinjakokin puolsi. 
WINGMAN: Nousi 4. sisältä kierros jäljellä toiselle ilman vetoapua. Jatkoi 2. ulkona 850 jäljellä. Oli loppumatkasta pitkään pussissa.
AN-ANDREE: Matkasi hännillä toista rataa. Jatkoi kierros jäljellä 2. ulkona ja 850 ennen maalia 3. ulkona. Käänteli 550 jäljellä 3. radalle. Kelpo kiri. 
GUILTY PLEASURE: Eteni keulaan 1. kaarteeseen mentäessä. Veti reipasta tempoa. Taipui loppusuoralla.
PEARL ON STAGE: Juoksi 3.-2. sisällä. Ei riittänyt parhaille. 
ANGEL RAZIEL: Matkasi toista rataa ilman vetoapua. Laukkasi 2. kaarteen alussa. Hylättiin.

Lähtö 5 
Väliajat 22,5-25,5-27,0-24,5

VIXEN: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Prässäsi johtavaa viim. takasuoralla ja hankki otteen viim. kaarteen lopussa. Voitti lopulta ylivoimaisesti väkevän esityksen päätteeksi. 
LARVAN HURMOS: Laukkasi kiihdytykseen. Juoksi sitten 2. ulkona, mistä oli asiallinen kakkonen. 
JYLLÄTYS: Polki 3. ulkoa mukavasti perille. 
NOPSAN VAUHTI: Karautti kärkeen. Jatkoi 2. sisällä 500 juostuna. Nousi loppusuoralla toiselle. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti.
RAPIN AATOS: Eteni keulaan 500 juostuna. Sai prässiä viim. takasuoralla. Taipui turhan paljon lopussa.
PIREUS: Tasainen 3. sisältä. 
ROKIN MAXI: Lähti hitaasti. Eteni 1200 jäljellä 4. ulos. Kohtalainen. 
VIESKERIN VALO: Laukka kiihdytykseen. Eteni 1200 jäljellä 4. sisälle. Ei pystynyt nousemaan kamppailuun.
VAELLUS: Paha lähtölaukka. Menetti heti pelin ja keskeytti.
VÄLÄHDYS: Poissa.

Lähtö 6 
Väliajat 16,0-18,0-13,0-10,0

LEXUS DREAM: Lähti vauhdilla eteenpäin takamatkan juoksuradalta. Eteni keulaan saakka 600 juostuna. Hallitsi varmasti maaliin saakka ja vakuutti jälleen. 
ATUPEM: Menetti lähtölaukassaan ylimääräisiä metrejä. Käänteli takajoukoista 3. radalle 1700 jäljellä ja eteni 200 metriä myöhemmin johtavan rinnalle. Ei moitteen sijaa esityksessä, vaikka kakkoseksi jäikin. 
NEW LIFE WHEELS: Sai toisella radalla selän eteen 1500 jäljellä. Aivan asiallinen kolmas ylivertaisen kärkiparin takana. 
CATHERINE'S CHEVY: Matkasi 4. sisällä. Oli viim. takasuoralla tukalasti pussissa väsyvän takana. Pääsi nousemaan toiselle 650 jäljellä. Pudotti takaisin sisälle 100 metriä myöhemmin. Käänteli 300 ennen maalia 3. radalle. Viim. 600 m 10,9. 
MASSIVE CLOUT: Johti alun. Jatkoi 2. sisällä 600 juostuna. Vähän pehmeä lopussa. 
CONNY SISU: Juoksi 3.-4. ulkona, mistä hakeutui 3. radalle viim. takasuoralla. Tuli tasaisesti. 
MISTER LANE: Juoksi lähtölaukan jälkeen 6. sisällä. Nousi toiselle 700 jäljellä ja liittyi pian 3. radan letkaan. Käänteli loppusuoran alussa aivan ulos ja kiri asiallisesti perille. Viim. 500 m 11,0. 
COCKTAIL PRINCESS: Laukkasi 1. kaarteessa. Juoksi sitten 7. sisällä, mistä nousi 900 jäljellä 7. ulos. Käänteli 3. radalle 750 ennen maalia ja sai pian selkiä eteen. Lopussa 4. rata käyttöön. Aivan mukavasti maaliin. 
BRET BOKO: Juoksupaikka 5. ulkona. Lähti puoli kierrosta ennen maalia selässä 3. radalle. Kohtalainen kiri. 
ONE DIRECTION: Juoksi kiihdytyksen laukkansa jälkeen 6. ulkona. Ei pystynyt parannuksiin. 
BAD MOON RISING: Matkasi 2.-3. ulkona. Pudotti sisälle 700 jäljellä ja nousi jälleen toiselle 550 ennen maalia. Taipui lopussa. 
TURNO DI AZZURRA: Juoksi 5. sisällä. Oli viim. takasuoralla hetken pussissa. Kohosi toiselle 600 jäljellä. Ei vakuuttanut lopussa ja rullaili taustalla maaliin.
RASCAL ZET: Oli 3. sisällä vaikeuksissa jo kierros jäljellä. Vaisu. 
JASULITO: Matkasi lähtölaukan jälkeen 8. sisällä. Nousi 900 jäljellä 8. ulos. Jäi aivan hännille.
SAHARA SANDSTORM: Laukkasi 1. kaarteen alkuun. Keskeytti.

Lähtö 7 
Väliajat 11,0-11,0-09,0

SOBEL CONWAY: Lyhyt laukka lähtöön. Eteni kuitenkin vauhdilla keulaan 1. kaarteeseen mentäessä. Sai loppumatkasta tiukkaa painetta. Irtosi maalisuoralla. Murskaava esitys. 
STONEISLE OCEAN: Hyökkäsi 3. ulkoa 1250 jäljellä ja eteni toiselle ilman vetoapua. Prässäsi ja yritti tosissaan haastaa voittajan loppumatkasta. Oikein hyvä kakkonen, vaikka reilusti hävisikin. 
PAJAS FACE: Pakitteli 5. ulos. Pudotti 900 jäljellä sisälle ja kohosi jälleen toiselle viim. takasuoralla. Käänteli 200 ennen maalia aivan ulos ja kiri mukavasti loppua ehtien totosijalle. Viim. 700 m 09,7. 
JOLLY ROY: Matkasi 3.-4. ulkona. Hyökkäsi selässä 3. radalle puoli kierrosta enne maalia. Kelpo kiri. Viim. 500 m 09,4. 
LORD IVAR: Nousi 3. sisältä viim. takasuoran lopussa 3. ulos. Ajautui samassa väsyvän taakse pussiin. Pudotti loppukaarteessa takaisin sisälle ja pääsi nousemaan maalisuoralla vapaalle radalle. Tuli aivan asiallisesti loppumetrit. 
SHOTPROOF: Juoksi 2.-3. ulkona. Käänteli 3. radalle 500 jäljellä. Kiri hieman katkesi. 
POR NIE ROCK: Matkasi 4. sisällä. Jatkoi 3. sisällä puoli kierrosta ennen maalia. Oli loppukurvissa pussissa. Tuli tasaisesti perille. 
FREE ME: Nappireissu johtavan takana. Putosi lopussa kärjen kyydistä. 
JACK VADER: Alku toista ilman vetoapua. Sai selän eteen 1050 jäljellä. Taipui loppukaarteessa.
DREAMBOW: Lähtölaukka.
GRAINFIELD OLIVER: Poissa.
ORION KRONOS: Poissa.

Lähtö 8 
Väliajat 25,0-25,0-21,0

VIRIN CAMILLA: Pääsi etenemään alkumatkasta 2. ulos. Hyökkäsi viim. takasuoran lopussa 3. radalle ja painui keulaan 400 ennen maalia. Varma voitto. 
SOKRU: Juoksi johtavan takana. Jatkoi 3. sisällä 400 jäljellä. Nousi toiselle 200 ennen maalia ja puristi kakkoseksi. 
LOIKKAUS: Piti keulat ja veti joukkoa. Menetti asemansa 400 jäljellä. Kelpo kolmas. 
HETVIINA: Juoksi 5. ulkona. Vauhdinjako teki tehtävän mahdottomaksi. Nousi 250 jäljellä 4. radalle ja kiri pontevasti perille. Viim. 400 m 18,5. 
TÄHTISÄIHKE: Pudotti toiselta radalta 1. kaarteessa 3. sisälle. Kohtalainen nappireissulla. 
VENNELMON VARMA: Matkasi 3. ulkona. Käänteli 3. radalle puoli kierrosta ennen maalia. Asiallinen kiri. 
LAKAN LEIJA: Juoksi 4. sisällä. Nousi 200 ennen maalia toiselle. Tasainen. 
TARUNTUULI: Matkasi 5. sisällä. Ei vielä vakuuttanut. 
POIKOLAN NEITO: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Taipui loppumatkasta.
B. RIITU: Kiersi 1. kaarteen 3. rataa. Pakitteli sitten hännille. Pysyi taustalla.
NAPUTUS: Laukkasi 4. ulkoa viim. takasuoralla. Uusi lyhyt laukka hännillä loppusuoran alkuun.
LORUTYTTÖ: Lähti todella kankeasti ja putosi taustalle. Laukkasikin ja jäi hännille.
KOMENTO: Alkumetrit 3. rataa. Laukkasi 1. kaarteessa. Hylättiin liioista laukoista.
VILMA LYYDIA: Poissa.

Lähtö 9 
Väliajat 15,0-16,5-11,5-10,0

ECURIE D: Paha lähtölaukka. Antoi siinä tasoitusta monta kymmentä metriä. Ajoi porukan kiinni ja nousi kierros jäljellä 3. ulos. Hyökkäsi 3. radalle 550 ennen maalia. Pudotti hetkeksi sisälle loppumatkasta ja nousi toiselle 150 jäljellä. Runttasi vielä väkisin ykköseksi. Loistava suoritus. Viim 500 m 08,4. 
GOLDEN DREAM M.E.: Sai vetää johtopaikalla todella maltillista tempoa. Voittaja vyöryi lopussa väkisin ohi. 
RASKOLNIKOV FRIDO: Nousi 4. sisältä kierros jäljellä 2. ulos. Käänteli 350 ennen maalia 3. radalle ja kiri asiallisella esityksellä kolmanneksi. 
FERUS GALAX: Venyi neljänneksi 3. sisältä. 
FIRST CLASS LADY: Nousi johtavan takaa toiselle ilman vetoapua kierros jäljellä. Taipui loppukaarteessa.
CUSTOM COLT: Paha laukka kiihdytykseen. Hylättiin.
MAYA TURBO: Poissa.

Lähtö 10 
Väliajat 11,0-13,5-10,0-11,5

STONECAPES QUEILA: Menetti heti johtopaikan. Peri sen kuitenkin, kun keulaan sännännyt vastustaja laukkasi 1. kaarteeseen mentäessä. Puolusti keulat vielä tiukassa paikassa 1. kurvissa. Ajoi loppukaarteessa irti muista ja voitti pystyyn. Sai maukkaita päänahkoja. Upea esitys. 
PORTLAND: Kiersi 1. kaarteen 3. rataa. Eteni 450 juostuna toiselle ilman vetoapua. Sai selän eteen 1350 jäljellä. Nousi 3. radalle 450 ennen maalia ja kiri varmasti kakkoseksi. Laadukas suoritus. 
HOTSHOT LUCA: Matkasi 4. sisällä. Oli loppukaarteessa pussissa. Pääsi maalisuoralla etenemään tyhjää sisärataa totosijalle. 
WILLOW PRIDE: Lähti kaukaa 5. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Punnersi vahvan kirinsä mallikkaasti perille. Viim. 700 m 10,3. 
CALLELA LISBETH: Oli lähellä päästä keulaan 1. kaarteessa. Tyytyi sitten paikkaan johtavan takana. Ajautui nappireissun päätteeksi maalisuoralla toiselle radalle. Tuo maksoi neljännen sijan. Asiallinen suoritus. 
CLUB NORD ELIT: Juoksupaikka 3. sisällä. Kohosi maalisuoralla toiselle ja tuli pussissa maaliin.
VILLIAM: Iski 3. ulkoa 500 juostuna 3. radalle ja eteni toiselle ilman vetoapua 1350 jäljellä. Taipui lopussa ulos kärkimatsista.
CAMERON EVO: Matkasi 3. ulkona. Näytti olevan lievissä vaikeuksissa viim. takasuoralla. Loppukurvissa oli hieman ahdasta. Laukkasi 200 ennen maalia.
COMMIT BOOM BAY: Täräytti heittämällä keulaan, mutta laukkasi 1. kaarteeseen mentäessä. Jatkossa 5. sisällä. Uusi laukka viim. takasuoralla. Hylättiin.
LE GROS BILL: Hyökkäsi 4. ulkoa 700 jäljellä. Pudotti toiselle radalle puoli kierrosta ennen maalia. Pyrki samassa takaisin 3. radalle, mutta rytmi katosi ja jalat menivät solmuun. Voimia oli tallella ja erheeseen paloi todennäköisesti kelpo sijoitus.

Lähtö 11 
Väliajat 09,5-12,0-12,0-07,0

FACE TIME BOURBON: Alkumetrit 3. rataa. Pudotti 1. takasuoralla hetkeksi 2. sisälle. Nousi pian toiselle saaden selän eteensä. Iski kireihin 750 jäljellä ja vaihtoi rytmiä kovassa vauhdissa hämmästyttävällä tavalla. Eteni heittämällä keulaan 650 ennen maalia. Voitti pystyyn. Superhevosen timanttinen esitys. Viim. 700 m 07,2. 
FRISBEE D'AM: Kiersi alkumatkasta 3. rataa ja eteni 1. takasuoralla toiselle ilman vetoapua. Pääsi pudottamaan toiseksi sisäradalle puoli kierrosta ennen maalia. Polki vahvasti perille. Mainio suoritus. 
MISTER F DAAG: Juoksupaikka 4. ulkona. Jatkoi viim. takasuoralla 3. ulkona. Iski kirikaistalle 600 jäljellä. Kiri pontevasti totosijalle. Viim. 600 m 07,5. 
FORFANTONE AM: Juoksupaikka 5.-4. ulkona. Lähti 600 jäljellä selässä 3. radalle. Tuli asiallisesti perille. 
NOBLE SUPERB: Juoksi 3. sisällä. Jäi viim. takasuoralla pahasti pussiin väsyvän taakse ja putosi koko porukan viimeiseksi. Pääsi ohittamaan väsyneen vastustajan 550 jäljellä ja sukelsi loppukaarteessa sisäradalle. Pystyi nousemaan 2.-3. radalle loppusuoran alussa ja kiri vahvasti perille. Viim. 500 m 07,0. 
FOLLOW YOU: Juoksi 6. ulkona. Pääsi pitkään etenemään toista rataa. Nousi loppukaarteessa selässä 3. radalle. Asiallisesti loppua. 
LOVER BOY: Matkasi kaukana 7. ulkona. Käänteli jo 900 jäljellä 3. radalle, minne juuttui kiertämään. Sai viim. takasuoralla selkiä eteen. Nousi 200 ennen maalia 4. radalle ja punnersi hyvin. Teki voitavansa toivottomista asemistaan. 
LEWIS ALE: Lähti lujaa ja piti keulat. Sai vetää sopivaa tahtia, mutta taipui lopussa kauas kärjestä. Ilman muuta pettymys.
MAX BRADY: Kiersi 1. kaarteen 3. rataa. Pakitteli sitten taustalle ja eteni 4. sisälle. Nousi 650 jäljellä toiselle. Kohtasi takajoukoissa pientä liikenneruuhkaa viim. kaarteen lopussa. Tuli kohtalaisesti maaliin. 
GRACEFUL SWAMP: Alku toista rataa. Pudotti 1. takasuoralla hetkeksi 3. sisälle ja nousi pian suosikin perässä toiselle radalle. Lopullinen juoksupaikka 3. ulkona. Jatkoi viim. takasuoralla 2. ulkona ja jäi pian ilman vetoapua. Oli vaikeuksissa loppukaarteessa ja valui takajoukkoihin. Pettymys.
DONATELLO GARBO: Taipui johtavan takaa pahoin viim. takasuoralla. 
FLORIDA SPORT: Juuttui kiertämään 3. rataa parijonon ulkopuolelle. Laukkasi lyhyesti 1. takasuoralla ja jatkoi 3. rataa. Juoksu epäonnistui totaalisesti.