Finlandia-Ajo: Supertähti vihdoin Suomessa!

04.05.2019 13:00

Finlandia-Ajo: Supertähti vihdoin Suomessa!

 

Lue lisää, klikkaa itsesi bannerista Finlandia-Ajoon ja osta lippusi edullisemmin ennakkoon!

 

TOTO75-VARMAVALINNAT

Finlandia-Ajon suuri suosikki 3 READLY EXPRESS on itseoikeutettu läpivarma kaikkiin systeemeihin.  Varmaehdokkaita löytyy muitakin, ja Pieni systeemi rakentuu peräti neljän tukipilarin varaan. Glenn Kosmos Memorialissa 5 GRACEFUL SWAMP sekä Erkon Pokaalissa 10 TÄHEN TOIVOMUS ovat selkeitä suosikkeja. Viidennen kohteen 2 NIKY FLAX kerännee kuitenkin paljon edellä mainittua kaksikkoa vähemmän peliä, joten se on lopulta nosto Suuren systeemin toiseksi tukipilariksi. Niky Flax on kahdessa viime kilpailussaan kirinyt 3. ulkoa niin näyttäviin voittoihin, että voittokulku voi saada laadukkaasta vastuksesta huolimatta jatkoa. Toki tallikaverin poisjäänti ja lähtöpaikan vaihtuminen sisäradalle tuo omat lisähaasteet mukanaan.

TOTO75-VIHJESYSTEEMIT

T75-1: 1,3 + 5 (2,4)
T75-2: 5 + 3,2,6 (7,1)
T75-3: 1,3,9,5 + 10,2,4 (12,11)
T75-4: 6,3,1,2 + 9,10,5 (11,4)
T75-5: 2 (5,4)
T75-6: 10 + 2,4,6,1,11 (8,9)
T75-7: 3 (6,5)

Pieni systeemi 32 riviä, hinta 1,60 euroa.
Suuri systeemi 3528 riviä, hinta 176,40 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 8-5-2-1
B) 6-3-10-7-11-9-12-4
ZELIG BI – BETTER BOSS – MAINIO – O.P.ROC

Lähdöt ovat kauttaaltaan hurjatasoisia, ja heti ravit käynnistävässä enintään 25 000 euroa tienanneiden lähdössä hevosten taulut ovat todellakin kunnossa. Niukka ykkösrankkaus olkoon huonosta lähtöpaikasta huolimatta hyvällä statistiikalla kilpaileva 8 ZELIGBI, joka aloittaa nyt Alessandro Gocciadoron valmennuksesta. 5 BETTER BOSS kilpailee vielä kykyihinsä nähden matalissa sarjoissa. Tällä hetkellä Iikka Nurmosen käsistä nousua tekevän ruunan viimekertainen voitto oli tyylikäs. 2 MAINIO päätti viime kautensa Uudenmaan Upeimman kakkossijaan. Tämä kausi käynnistyi helmikuussa 75-voitolla. Mainio on oikein lahjakas 4-vuotias, joka voi kamppailla tänä vuonna ihan ikäluokkansa parhaimmistoa vastaan. 1 O.P.ROC on napannut kaksi viime voittoaan ylivoimatyyliin. Mainiolta lähtöpaikalta tiedossa on hyvä juoksu joko keulassa tai kärjen takana. 6 MISS MAVERICK olisi voinut kilpailla tänään isommistakin palkintorahoista, sillä se laukkasi viimeksi Tammaderbyn karsintalähdössä lopussa kolmossijan.

Lähtö 2.

RANKING
A) 6-4-8-7-11
B) 2-3-9-5-10-1
BELLINISSIMO – RANCH NEWMAN – LUXORIOUS LORD – TARABUSO JET

Prix Monté Finlandiassa suomalaiset voivat joutua koville 6 BELLINISSIMO kanssa. Bellinissimo ei ole kovinkaan pätkänopea, mutta se jaksaa pitää reipasta tempoa. Viimekertaisessa Jägersron montélähdössäkään Bellinissimo ei näyttänyt matkalla menestyjältä, mutta tuli maaliin asti rehdisti ja ylsi lopulta kolmanneksi. 4 RANCH NEWMAN ei aivan kestänyt Porissa montédebyytissään totoon, mutta suoritus oli kuitenkin jatkoa ajatellen lupaava. 8 LUXORIOUS LORD iski Lappeenrannan montélähdössä kärkeen keulaan 1200 jäljellä ja oli päätöspuolikkaalla täysin suvereeni. Kunto on kohdallaan, ja montélähdössä keulapaikkakaan ei välttämättä ole ruunalle yhtä tärkeä kuin kärryt perässä. 7 TARABUSO JET laukkasi viimekertaisessa montélähdössään ensimmäisessä kaarteessa tiukassa tilanteessa lyhyesti. Päätöspuolikkaan kiri oli komea katseltavaa, sillä ruuna ehti vielä joukon hänniltä kolmanneksi. 11 FLYNN BOKO ei ole vielä onnistunut montélähdöissä, mutta Porin suoritus oli jo oikein lupaava, sillä lopun laukka vei kakkossijan. Ruuna on huonolta lähtöpaikaltakin yksi A-hevosista. 2 HOPELESS GUY ja 3 BUCK BOKO ovat nekin varteenotettavia menestyjiä.

Lähtö 3. | Troikka

RANKING
A) 10 
B) 3-12-2-7-1-13-16-15-14-5-9-11-8-4-6
CYRIUS D’ARIANE – QUITE SPECIAL – JACK VADER – DETROIT ROCK SISU

Ravien ensimmäinen troikkalähtö on hurjatasoinen pitkän matkan kilpailu, missä yksikään osallistujista ei ole totosijan suhteen ulkona. 10 CYRIUS D’ARIANE on kuitenkin takarivin lähtöpaikasta huolimatta selkeä suosikki. Ruuna on esittänyt Timo Korvenheimon valmennuksesta käsin väkevää virettä, ja viihtyy mainiosti nimenomaan näillä pidemmillä matkoilla. On hyvinkin mahdollista, että Tapio Perttunen tekee jo ajoissa ratkaisuja. Seuraavien rankkaaminen onkin sitten aika arpapeliä. 3 QUITE SPECIAL olkoon kakkosrankkaus, koska teki niin kovan juoksun viimeksi Kaustisella. Ruuna laukkasi 75-lähdössä alussa, mutta ehti silti vielä hienosti kolmanneksi. Viimeiset 1700 metriä sujuivat 11,9-vauhdilla. 12 JACK VADER on suorittanut tänä vuonna vähän vaihtelevasti, mutta eiköhän tähän lähtöön taas riisuta kenkiä, jolloin Jack Vader normaalisti pystyy parhaimpaansa. 2 DETROIT ROCK SISU aloitti kautensa voittamalla 75-lähdön 4. ulkoa. Matkakin sopii. Viime lokakuussa Teivossa Detroit Rock Sisu sijoittui johtopaikalta neljänneksi häviten kolmikolle Tir Du Caux, Zeus Kemp ja Excalibur It. Tauolta palaava 7 HER ROYAL HIGHNESS on hyvä tamma, kunhan vain ravi on kohdallaan. 1 UCCIO on tiukan tehtävän edessä, mutta tähän lähtöön on tähdätty ja lähtöpaikkakin on paras mahdollinen. 13 HAZELHEN HERMES, 16 UNERO MONTAVAL ja 15 TIR DU CAUX ovat kaikki vahvoja menijöitä.

Lähtö 4. 

RANKING
A) 4
B) 1-2-7-9-8-6-5
C) 3
MASCATE MATCH – EDWINA ORDEN – SHE RAINS – FIRST CLASS LADY

Seppeleajosta löytyy etukäteen vain yksi voittajasuosikki. Niin vakuuttava HIFK:n raviliigavarsa 4 MASCATE MATCH on viime starteissaan ollut. Normaalitapauksessa Mascate Match etenee avauspuolikkaan aikana johtopaikalle, eikä ole sen jälkeen lyötävissä. 1 EDWINA ORDEN on kilpaillut urallaan neljästi ja ollut aina hyvä kakkonen. Amatöörivalmentajan lahjakas 3-vuotias pyrkii laittamaan tiukasti kapuloita rattaisiin ammattilaisten varsoille. 2 SHE RAINS taipui kauden avauksessaan keulasta, mutta eiköhän viime vuonna Kasvattajakruunun voittanut tamma ole nyt paljon parempi. She Rains on nopea avaaja ja saanee unelmajuoksun tallikaverinsa takana 2. sisällä. 7 FIRST CLASS LADY on mainio tamma, joka ravilla pystyy selvään ennätysparannukseen. Lähtöasetelmat pudottavat tamman kuitenkin rankingissa niukasti edellä mainittujen takapuolelle. 9 JOSEPH BOKO on oikein kehityskelpoinen 3-vuotias, mutta oriilla on vielä vähän rutiinia, ja takarivin lähtöpaikkakin on rasite.

Lähtö 5. | Toto75-1

RANKING
A) 1-3
B) 5-2-4-9-7-8-6-10-11-12
LEXUS DREAM – VOLNIK DU KRAS – CAMERON EVO – SHOTPROOF

Toto75-kierros käynnistyy lämminveristen enintään 200 000 euron ryhmäajolla, missä taso on ravien teeman mukaisesti huippuluokkaa. 1 LEXUS DREAM ei aivan selviytynyt mukaan päivän pääkilpailuun. Tähän ratkaisevana tekijänä oli varmasti Seinäjoki Racen passiivinen taktiikka ja ruunan pysyminen siellä koko ajan näkymättömissä. Eiköhän taustavoimilla ole tällä kertaa näyttämisen halua, ja voisi olettaa, että nyt kengät riisutaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella. On hyvinkin mahdollista, että starttiraketti hallitsee pikamatkaa alusta loppuun. 3 VOLNIK DU KRAS on toinen kivikova A-hevonen, vaikka ori onkin tällä kertaa lievä arvoitus. Kauden avauskilpailu päättyi nimittäin hylkäykseen. Viime kauden kaltaisilla huippusuorituksillaan Volnik Du Kras on vaikea pysäytettävä, ja joka tapauksessa Alessandro Gocciadoron tallikunto vaikuttaisi olevan jälleen kerran huipussaan. 5 CAMERON EVO aloitti Harri Koivusen tallista lupaavasti. Ori sijoittui Kultaloimessa neljänneksi, vaikka jäi 3. sisälle umpipussiin. Jatkoa odotetaan suurella mielenkiinnolla, ja vain lähtöasetelmat pudottavat hevosen tässä B-ryhmän puolelle. Suomessa voitolla aloittanut 2 SHOTPROOF saanee hyvät iskuasemat kärjen imussa. Viime kerran laukka viimeisen takasuoran alussa tuli tiukassa kilpailutilanteessa. 4 TAPIRO JET voitti Kaustisella 75-lähdön johtopaikalta oikein varmasti. Tällä kertaa keulaan ei ole asiaa, mutta ori voi kuitenkin saada juoksupaikan kärjen tuntumassa, minkä jälkeen totosija on täysin mahdollinen. 9 STONEISLE OCEAN ei jaksanut puristaa Kultaloimessa kärkisijoille 800 metrin kirillä 2. ulkoa. Tamma voi nyt startti kropassa olla viime kertaa parempi. 7 MR LINDY jäi kauden avauksessaan 2. sisälle pussiin. Lähtöpaikka laskee kuitenkin tuntuvasti osakkeita.

Lähtö 6. | Toto75-2

RANKING
A) 5
B) 3-2-6-7-1-9
C) 4-8
GRACEFUL SWAMP – ZARAGOZA – MISSLE HILL – MAXUS

Toisessa 75-kohteessa 4-vuotiaat lämminveriset ottavat toisistaan mittaa Glenn Kosmos Memorialin merkeissä. Voitokas 5 GRACEFUL SWAMP on aloittanut kautensa kahdella tyylipuhtaalla voitolla ja on suomalaisten toivo tähän mielenkiintoiseen lähtöön. Viimeksi Graceful Swamp nousi 2. sisältä puolimatkassa johtavan rinnalle ja jyräsi 10,0-vauhtisella päätöspuolikkaalla oikein varmaan voittoon. Ari Moilanen on kehunut kommenteissaan hevosen ottaneen talven aikana selviä kehitysaskeleita. Erkki-Pekka Mäkinen ei halunnut vielä ymmärrettävästi lähteä 4-vuotiaalla suojatillaan mukaan kivikovaan Finlandia-Ajoon, mutta helpolla ei irtoa tämänkään lähdön voitto. Siitä pitävät huolen laadukkaat ulkomaalaisvieraat. 3 ZARAGOZA jäi viimeksi Gävlessä viidenneksi, mutta sijoituksen ei kannata antaa hämätä. Alessandro Gocciadoro valitsi nimittäin tavanomaista maltillisemman taktiikan, eikä tamma saanut 3. sisältä koskaan mahdollisuutta parempaan sijoitukseen. Eiköhän Gocciadoro ole taas tällä kertaa liikkeellä aggressiivisemmalla taktiikalla. 2 MISSLE HILL ja 6 MAXUS saapuvat Suomeen testaamaan tämän hetken tasonsa. Daniel Redenin käsistä aloittava jenkkikaksikko ei ole vielä koskaan kilpaillut Euroopassa.  7 JOLLY ROY kokeili viimeksi rahkeitaan Graceful Swampia vastaan keulasta ja oli hyvä kakkonen. Nopea revanssi ei kuitenkaan vaikuta todennäköiseltä.

Lähtö 7. | Toto75-3, Troikka

RANKING
A) 1-3-9-5
B) 10-2-4-12-11-7-6-8
EMILE ZOLA SISU – ZAIRE WISE AS – NORTH LEXUS – QUESTIONMARK ME

Ravien toisessa troikkalähdössä ykkösvihjeeksi nostetaan 1 EMILE ZOLA SISU. Se ei meinannutkaan lähteä kauden avauksessaan ravilla ja jäi lähtölaukassaan tolkuttoman paljon. Laukan jälkeen ori liikkui taustalla hurjasti ja tuli oikein pontevasti maaliin saakka. Emile Zola Sisu on nopea avaaja, muttei kuitenkaan starttiraketti. Pieni pussiin jäämisen riskikin on olemassa, mutta todennäköisempi vaihtoehto on, että ravilla juoksu luontuu hyvin. 3 ZAIRE WISE AS on yksi Alessandro Gocciadoron monesta voittosaumasta. Kovasukuisen 4-vuotiaan statistiikka on kohdallaan, ja lähtöasetelmatkin ovat hyvät. 9 NORTH LEXUS menestyy jatkuvasti ja on tässäkin tehtävässä yksi kovista voitontavoittelijoista. 5 QUESTIONMARK ME osaa lähteä kuskin halutessa tosi lujaa, ja eiköhän tällä kertaa lähtönopeutta käytetä tosissaan hyödyksi. Optimaalisin juoksupaikka olisi hyvän hevosen selkä 2. sisällä. Sellaisella juoksulla irtosi myös Jukka Torvisen ajama Forssan 75-voitto hurjassa 08,5-kyytisessä lopetuksessa. 10 STARO MOSCHINO toivoo ylikovaa matkavauhtia, jolloin pystyy kirimään korkealle. 2 QUITE A BOY on aloittanut kautensa kolmella tyylikkäällä voitolla, mutta nyt rima on merkittävästi aiempaa korkeammalla. 4 MALECON on paljon parempi hevonen kuin tämän kauden aloitus antaa ymmärtää. 

Lähtö 8. | Toto75-4, Toto4-1

RANKING
A) 6-3-1-2
B) 9-10-5
C) 11-4-12-7-8
WILLOW PRIDE – EL FITZGERALD – CALLELA LISBETH – CLUB NORD ELIT

Toto4-peli käynnistyy Arvid Åvallin TammaDerbyn finaalilla. Siinä ideasuosikiksi nostetaan 6 WILLOW PRIDE. Vaikka Willow Pride jäi karsintalähdössään viidenneksi, ei hevosta pääse moittimaan. Ajotaktiikka vain oli kovin eriskummallinen, kun tammalla jäätiin hidasvauhtisessa lähdössä parijonoon, vaikka takaa hyökättiin. Loppua Willow Pride kiri kyllä toivottomista asemista repimällä ja ehti vielä pelastaa itselleen finaalipaikan. Edellisessä Seinäjoen kisassa Willow Pride kamppaili avoimessa tammalähdössä urheasti neljänneksi, vaikka kiertyi jo kierros juostuna 2. radalle ilman selkää. Willow Pride osaa lähtöön panostettaessa avata todella kovaa, eikä edes keulapaikan valtaaminen ole täysin poissuljettu vaihtoehto. Johtavan rinnalta Willow Pride tuskin tätä lähtöä voittaa, mutta muilta juoksupaikoilta sillä on sanansa sanottavana. 3 EL FITZGERALD kiri karsintalähdössä 2. ulkoa loppusuoralla voittotaistoon, ja eiköhän Timo Nurmos ole viritellyt valmennettavansa tähän finaaliin vieläkin parempaan iskuun. 1 CALLELA LISBETH ja 2 CLUB NORD ELIT voittivat karsintalähdön keulasta. Molemmat saivat kuitenkin tehdä täysin oman juoksunsa, ja nyt kaksikko joutuu paljon kovempaan testiin. Callela Lisbeth tai Willow Pride juossee keulassa. Club Nord Elitin kohdalla on toki huomattava, että se palasi viime starttiin pitkältä tauolta. Heti kuumimpien suosikkien kannoilla kärkkyvät Harri Koivusen valmennuksesta lupaavasti aloittanut 9 MILLA SONIK sekä Callela Lisbethin taakse pussiin jäänyt 10 LILY’S STAR. 5 PROSERPINE kesti viimeksi kunnialla juoksupaikkansa johtavan rinnalla. Optimaalista juoksua tuskin on nytkään luvassa, sillä kaikkein parhaimmillaan Proserpine on lyhyellä kirillä hyvän sisäratajuoksun jälkeen.

Lähtö 9. | Toto75-5, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 2
B) 5-4-10-8-12-9-6-3-11
NIKY FLAX – PASCHA TILLY – RICOCONE – JUGADOR
 
Johan Untersteinerin laatutallista tuleva 2 NIKY FLAX kohoaa Bronsdivisionenissa ainoaksi A-hevoseksi, vaikka vastassakin on pelkästään hyväkuntoisia menijöitä. Sen verran vakuuttaviin kirivoittoihin ruuna on kahdessa viime kilpailussaan 3. ulkoa edennyt. Niky Flax joutuu tallikaverin poisjäännin myötä sisäradalle ja aika näyttää, kuinka kovaa rattaille ohjastajanvaihdoksen myötä istuva Mika Forss saa ajokkinsa liikkeelle. Viime starttien kaltaisena vahvapotkuinen ruuna on mahdollisuuden saadessaan kirivaiheessa vaikea pysäytettävä. 5 PASCHA TILLY kokee mielenkiintoisen kuskinvahvistuksen, kun Jorma Kontio hyppää puikkoihin. Pascha Tillyn viime startin saa unohtaa, sillä ruuna juuttui kiertämään kolmatta rataa. Forssan kakkossija tuli vahvalla suorituksella. 4 RICOCONE punnersi viimeksi 2. ulkoa reipasvauhtisella kirisuoralla ykköseksi. Kuntokäyrä osoittanee edelleen ylöspäin, ja reipastempoinen juoksu sopisi kyllä Ricoconelle vielä paremmin. 10 JUGADOR oli viimeksi johtavan rinnalta hyvä kakkonen vain niukasti Ricoconelle häviten. 8 EXCALIBUR IT oli Porin Kultaloimessa 6. ulkoa aseeton, mutta vaikutti täysin normaalilta. Lähtöasetelmat ovat taas haastavat, mutta nyt ruunalla ajettaneen aggressiivisesti eteenpäin. 12 EELIS joutuu lähtemään liikkeelle piippuhyllyn paikalta, mikä laskee tuntuvasti osakkeita.

Lähtö 10. | Toto75-6, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 10
B) 2-4-6-1-11-8-9-3-7-12-5
TÄHEN TOIVOMUS – KOSKELAN AKSELI – PYÖRYLÄN PARONI – VIXEN

Erkon Pokaalissa 10 TÄHEN TOIVOMUS on takarivistäkin selvä suosikki. Pauli Raivion valmennettava esitteli Porin Kultaloimessa oikeaa osaamistaan ja irrotteli johtopaikalta vakuuttavaan voittoon väliaikojen ollessa 16,5-21,5-(22,5)-22,0. Mikäli peitsiongelmat pysyvät nytkin kurissa, on Tähen Toivomus takarivistäkin vahvoilla. Ori voi päästä lähdön onnistuessa Pyörylän Paronin vanavedessä sujuvasti läpi. 2 KOSKELAN AKSELI ja 4 PYÖRYLÄN PARONI voivat hyvinkin juosta piikki-selkä –asetelmassa, sillä 1 POLARA ei välttämättä pysty avaamaan ykkösradalta riittävän lujaa tätä kaksikkoa torjuakseen, vaikka nopea avaaja onkin. Ranking on tehty tällä ajatuksella. Koskelan Akseli oli Kaustisen Pelimanni-ajossa johtavan takaa hyvä kolmas, ja edellinen Vermon vierailu päättyi ylivoimaiseen keulavoittoon. Pyörylän Paroni olisi hyvinkin saattanut sijoittua Porin Kultaloimessa Tähen Toivomuksen jälkeen kakkoseksi, mikäli vapaa kiriväylä olisi auennut hieman aiemmin. Polaran kohdalla lähtötilanteen lisäksi kysymysmerkkejä on siinä, että lievien ongelmien vuoksi starttiväli on venynyt kuukauden mittaiseksi. 6 VIXEN on kirinyt kahdessa viimeisessään väkevästi. Mitä kovempaa matkalla mennään, sen parempi sen on Vixenin kannalta. 11 LARVAN HURMOS nappasi Porin Kultaloimesta johtavan takaa kakkossijan. Nyt juoksusta tulee haastavampi. Kuntokäyrä osoittaa kuitenkin edelleen ylöspäin.

Lähtö 11. | Toto75-7, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 3
B) 6-5-2-9-1-8-4-10-7
READLY EXPRESS – PASTORE BOB – ELIAN WEB – CHIEF ORLANDO

Vermon Toto75-kierros huipentuu kierroksen arvon mukaisesti Finlandia-Ajoon, missä voittaja palkitaan 110 000 euron palkintopotilla. Etukäteen kilpailun ainoa voittajasuosikki on huikean uran tehnyt 3 READLY EXPRESS, jonka uran on uutisoitu olevan jo aivan loppusuoralla. Onkin melkoinen kunnianosoitus taustavoimilta Suomea ja Vermoa kohtaan päästä näkemään Readly Express Finlandia-Ajossa. Alla on kahden kuukauden starttiväli, mutta Timo Nurmoksen lukiessa valmentajan paikalla, ei asiasta yleensäkään ole tarvinnut olla huolissaan. 6 PASTORE BOB ja 5 ELIAN WEB ladannevat lähtöön täysillä. Vaikka sisäpuolellakin on nopeita avaajia, voi näistä jompikumpi onnistua valtaamaan lopulta johtopaikan. Vaikka avaus menisi tuimaksikin, pitäisi pikamatkalla irrota silti johtopaikalta tai 2. sisältä hyvää menestystä. 2 CHIEF ORLANDO olisi taistellut Seinäjoki Racessa tiukasti voitosta, mikäli olisi saanut hieman aiemmin tilaa keulasta kakkoseksi sijoittuneen Pastore Bobin takaa. Ainakin Seinäjoella Pastore Bob otti heittämällä keulat Chief Orlandolta, mutta tiedä sitten, että panostiko Antti Teivainen silloin alkuun ihan viimeisen päälle. 9 ERIDAN toivoo ylivauhtista avausta, jolloin osakkeet nousisivat tuntuvasti. 1 NEXT DIRECTION on parhaalla mahdollisella lähtöpaikalla, ja ruunan venymiskyky on mielenkiintoinen nähdä. 8 SORBET olisi ollut hyvältä lähtöpaikalta mielenkiintoinen, mutta kasiradalta menestyminen on normaalijuoksussa vaikeaa. 4 PEACE OF MIND on tällä kertaa aika iso arvoitus.

Lähtö 12. | Troikka

RANKING
A) 11-13-4 
B) 6-3-5-15-10-14-9-2-1-7-8-12-16
DRAKEN – H.V. TUURI – HYMYNVIRNE – HULLUDUUNARI

Vielä Finlandia-ajon jälkeenkin on tarjolla yksi erittäin täysipainoinen ravilähtö, mihin pelataan myös päivän viides troikkapeli. 11 DRAKEN on kohonnut aivan hirmuiskuun ja kohoaa ykkösvihjeeksi, mutta vastuskin on oikein laadukas. Draken on monipuolinen hevonen, joka pystyy menestymään monenlaisella juoksunkululla. 13 H.V. TUURI tekee Ossi Nurmosen valmennuksesta käsin vahvasti uutta tulemista. Neljä kilpailua on tuonut yhtä monta totosijaa. Viimeksi Kuopiossa H.V. Tuuri pysyi ainoana kovan Kartierin kyydissä. Kolmantena hevosena A-ryhmään kohoaa kautensa kahdella voitolla aloittanut 4 HYMYNVIRNE. Viimeksi Vermossa ori jyräsi hallittuun voittoon johtavan Mopoheikin rinnalta. 6 HULLUDUUNARI on kohonnut elämänsä iskuun. Tamma on tehnyt kolmessa viimeisessään niin hyvät suoritukset johtopaikalta, että eiköhän Mika Forss panosta nytkin lähtöön. Myös 3 MOPOHEIKKI käynnistyy askelten osuessa lankulle vauhdikkaasti. Todennäköisesti Teemu Okkolin haluaa kuitenkin ajaa näin kovassa lähdössä selästä, sillä keulasta Mopoheikin huumori tuskin riittää maaliin asti. 5 KILHAKKA, 15 ELIAS JUONETAR ja 10 MORISON kilpailevat nekin kaikki hyvässä vireessä. Voitto kuitenkin yllättäisi.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 6,3,1,2 + 9,10,5 (11,4)
T4-2: 2 + 5,4,10,1,8,12,9 (6,3)
T4-3: 10 + 2,4,6,1,11 (8,9)
T4-4: 3 (6,5)

Pieni systeemi 4 riviä, hinta 0,80 euroa.
Suuri systeemi 336 riviä, hinta 67,20 euroa.

PÄIVÄN DUO LÄHDÖT 10-11

10
3

Yhteensä 1 yhdistelmä.

TROIKKA LÄHTÖ 3

10
3,12,2,7,1
kaikki

Yhteensä 70 yhdistelmää, hinta 35 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 7

1,3,9,5
1,3,9,5,10
1,3,9,5,10,2,4

Yhteensä 80 yhdistelmää, hinta 40 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

2
5,4,10,1,8
kaikki

Yhteensä 50 yhdistelmää, hinta 25 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 11

3
6,5,2,9
6,5,2,9,1,8,4

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 12

11
13,4
kaikki

Yhteensä 28 yhdistelmää, hinta 14 euroa.

Vihjeet: Jouni Toroska 

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Tapio Mäki-Tulokas

L1/6 MISS MAVERICK: Hevosella on ollut vähän ongelmia ja aina joskus voi tulla laukka, vaikka se menikin monta starttia ravia. Viimeksi TammaDerbyn karsinnassa hyppyyn paloi todennäköisesti kolmas sija. Ihan riittävä hevonen näihin lähtöihin. Tämä ei ole kaikkein nopeimpia alussa ja miten juoksu sitten meneekään. Kunto on hyvä. Jos reissu onnistuu hyvin, voisi se olla jossain sijoilla 3-4.

L1/9 RONALDO MALIBU: Ruuna teki Teivossa sellaisen ok paluukilpailun tauolta. Vauhti meni hiljaiseksi ja Antti reissutti hevosen kuolemanpaikalle. Kympin lopetuksessa saatiin viides sija. Lähtöpaikka on hyvä. Koitetaan ajaa ykkösen takana. Uskon hevosen petraavan saatuaan startin kroppaansa. Hyvää sijoitusta lähdetään hakemaan.

L5/2 SHOTPROOF: Nopeita avaajia on monta eturivissä. Viimeksi pakiteltiin hännille ja kun valjakko käänteli kolmannelle radalle, kaveri tuli vähän kylkeen. Se startti meni pieleen. Pyritään mekin avaamaan lujaa. Lexus Dreamin takana olisi ihannepaikka ajaa.

L7/12 REVEREND DRED: Lähtöpaikka on surkea ja vie kyllä odotukset aika lailla. Jos kärki vetäisi reipasta ylivauhtia, jotain rahaa varmaankin saataisiin. Hevonen jatkaa huippuvireessä. Forssassa ruuna voitti helposti.

L11/2 CHIEF ORLANDO: Mainio lähtörata on meille sattunut. Kiva lähteä ajamaan tällaista kisaa. Tämä pääsee asiallisesti liikkeelle. Jos saataisiin asemat kärkiporukasta ja juoksu onnistuisi täydellisesti, jopa sijat 3-4 olisivat mahdollisia.

Antti Ojanperä

L3/3 QUITE SPECIAL: Ruuna oli hyvä Kaustisella. Pääsi se toki paljolti tulemaan sujuvasti sisärataa, mutta kovan juoksun hevonen teki. Se polki vikat 1900 metriä laukan jälkeen 12,2-kyytiä läpi. Tämä jaksaa vähän mennäkin. En usko pitkästä matkasta olevan haittaa.

L3/15 TIR DU CAUH: Ihan hyvää hevoselle kuuluu. Vähän on vaikeat asetelmat. Siinä on kovia vastustajia etupaaluilla. Huono keli suosisi tätä paljon.

L5/8 EVEREST DE GINAI: Lähtöpaikka vaikeuttaa rajusti tehtävää. Hevonen kilpailee kyllä kelpo kunnossa, mutta lähtö on kivenkova. Aika masentavat asetelmat.

L7/4 MALECON: Ihan ok startit hevonen on tehnyt tauon jälkeen. Ei se huono ollut viimeksikään. Ruuna ajutui aivan ulkoradoille. Kuskin mukaan sekki olisi auttanut tukemaan sitä kiertelyssä.

L7/7 CASH NO LIMIT: Kunto on hyvä, mutta paha paikka on sattunut tällekin. Kaksikosta odotan Maleconilta enemmän Vermossa.

L9/9 GUTE BAND: Hevonen on ollut aivan hyvä oikeastaan koko ajan. Kenkien riisuminen tuntuisi vieneen sitä vielä askeleen eteenpäin. Lähtöpaikka on ok. Onnistuneella reissulla ruuna voi olla ihan kärjen tuntumassa. Ehkä voitto on liikaa toivottu.

Timo Korvenheimo

L3/10 CYRIUS D´ARIANE: Tosi hyvän oloinen on hevonen ollut treeneissä. Melkeinpä vielä paremman kuin ennen viime startteja. Mietitään jatkokuvioita kilpailu kerrallaan. Kyllä me jonnekin ulkomaille lähdetään koittaamaan. Luultavasti joko Solvallaan tai Norjaan.

L3/13 HAZELHEN HERMES: Ruuna on myös ollut harjoituksissa positiivinen. Kaikki on mallillaan ja se pystyy olemaan kärkikamppailussa. 

Molemmilla hevosilla ajetaan ilman kenkiä, kummankin optimibalanssilla.

L4/5 BATTLE JACK: Aivan mukavin miettein lähdetään viivalle. Treenit on sujuneet mukavasti. Kaikki kengät napataan pois. Se tuo tälle aika paljon enemmän tilaa juosta. Ruuna voi olla yllättävän kovakin, mutta on epäonnistumisriskikin ilman muuta olemassa. Ennätystään varsa pystyy parantamaan suht reilustikin.

L4/7 FIRST CLASS LADY: Tamma palasi tauolta Forssassa nätillä perustreenillä ja oli heti hyvä. Tässä välissä on nyt ajettu reippaamminkin. Tosi hyvällä mallilla varsa on. Normaalilla kelillä sen pitäisi pystyä 1.13-tulokseen.

L6/4 CLUB NORD EASY: Hevonen oli aivan hyvä viimeksi. Se meni ennätyksensä. Asialliselta lähtöpaikalta tavoitellaan rahasijaa. PIkku yllätys olisi, jos ruuna yltäisi voittotaisteluun.

L6/7 JOLLY ROY: Ori on hyvällä mallilla. Löysätään vähän sekkiä tällä kertaa. Viimeksi sekki oli varsin kireällä, mikä söi vauhtia. Takakengät riisutaan ja kokeillaan vetolappuja.

Matias Salo

L1/1 O.P.ROC: Lähtöpaikka on ihan ok. Tämä pääsee aivan asiallisesti liikkeelle. Pieni sauma on jopa siihen, että ruuna pystyisi puolustamaan johtopaikan. Jos ei, hyvän reissun tuosta joka tapauksessa saa. Uskon matkan käyvän. Tällä on potkua mennä. Ilman kenkiä on tarkoitus jatkaa. Kengittä hevonen ravaa vielä letkeämmin ja se hyötyy tuosta.

L3/9 LASSIC POINT: Forssassa ajettiin vika puolikas tosi kovaa. Vauhtia oli rajuimmillaan selvästi alta kympin lukeman ja tämä ei pystynyt sellaiseen kyytiin. Rytmi sekosi ja hyppy tuli. Hevonen ei ollut väsynyt siinä kohtaa. Hiukan on starttiväliä alla, mutta tuo ei ole yleensä haitannut tätä. Balanssista en osaa vielä sanoa. Matka ei ole ongelma. 

L5/12 CELEBRITY LANE: Rata-arvonnan myötä ollaan koko lailla ulkona kamppailusta. Yritetään jahdata rahasijaa.

Lähtö  1
Väliajat 120-135-145-130

ZELIG BI: Lähti heti ajamaan 3. rataa pitkin eteenpäin. Pääsi lopulta 700 juostuna kärkipaikalle asti. Veti jatkossa tasaisen reippaasti ja oli lopussa erittäin vakuuttava voittaja. 
CROSSFIRE BONFIRE: Juoksi 3. ulkona. Lähti sieltä 800 ennen maalia selkään 3. radalle. Jäi 200 metriä myöhemmin 3. radalle ilman vetoapua. Eteni loppusuoralle tultaessa toiseksi ja oli oikein hyvä toinen. 
FASTOCHE THIEBEN: Matkasi 4. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran alussa toiseen ulos. Oli siellä viimeisellä takasuoralla vailla kiritilaa. Vapaa rata löytyi loppusuoran alussa, minkä jälkeen kiri lopun vahvasti ulkoratoja pitkin. 
BWT ROCK AND ROLL: Juoksi 5. ulkona. Lähti sieltä 700 ennen maalia selkiin 3. radalle. Tuli kirinsä mukavasti maaliin asti. 
MAINIO: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Luopui paikastaan 650 juostuna ja jatkoi johtavan kannassa. Putosi sieltä päätöspuolikkaan alussa kärkihevosen kyydistä ja seuraili lopun tasaisesti. 
TANPOPO: Juoksi 4. ulkona. Lähti sieltä viimeisen takasuoran alussa selkiin 3. radalle. Tuli kirinsä asiallisesti maaliin asti, vaikka ei enää loppusuoralla ohitellutkaan. 
CALLELA LOUIS: Eteni 300 juostuna 3. radan kautta kuolemanpaikalle. Sai 200 metriä myöhemmin paikan toisesta ulkoa. Lähti sieltä viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Eteni 450 ennen maalia kakkoskeulan rinnalle, mistä oli ratkaisumetreillä tasainen. 
BETTER BOSS: Pudotti 250 juostuna kuolemanpaikalta johtavan kantaa. Jäi 400 metriä myöhemmin 3. sisälle. Oli siellä loppukaarteessa vailla kiritilaa. Vapaata rataa ei lopussakaan löytynyt. 
MISS MAVERICK: Lähti heti ajamaan 3. rataa pitkin ja sai lopulta puolikas juostuna kuolemanpaikan haltuunsa. Putosi siitä loppukaarteen alussa kärjen kyydistä ja tyytyi lopussa seurailuun. 
O.P.ROC: Laukkasi lähdössä vähintäänkin hylkäyksen rajamaille ja jäi selvästi. Sai kierros juostuna paikan lauman hänniltä sisäradalta 5. sisältä. Kiritilaa ei sieltä lopussa vain löytynyt. 
KRAMPUS: Otti ratkaisevan lähtölaukan ja keskeytti taustalla myöhemmin. 
RONALDO MALIBU: Laukkasi 200 juostuna johtavan kannasta pitkäksi. 

Lähtö  2
Väliajat 130-135-145-135

LUXORIOUS LORD: Lähti heti ajamaan rataa ilman vetoapua eteenpäin. Sai 450 juostuna kuolemanpaikan haltuunsa, mistä painui 200 metriä myöhemmin kärkipaikalle. Veti jatkossa tasaisen reippaasti ja otti lopussa vakuuttavan voiton. 
FLYNN BOKO: Matkasi lauman hännillä toiselle radalle. Lähti sieltä viimeisen takasuoran lopulla kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Puristi pitkän kirinsä rehellisesti maaliin asti ja nousi lopussa toiseksi. Viim. 1000 m 12,8.
RANCH NEWMAN: Jäi 250 juostuna johtavan kantaan. Juoksupaikaksi muodostui 650 juostuna 3. sisäpari. Nousi sieltä 900 juostuna toiseen ulos. Pudotti viimeisen takasuoran alussa johtavan kantaan. Nousi loppukaarteen alussa kakkoskeulan rinnalle. Puristi hyvin maaliin asti, vaikka jäikin lopussa niukasti kolmanneksi. 
WANNACMYGUNS: Lähti hyvin ja pääsi 300 juostuna kärkipaikalle asti. Jäi 650 juostuna johtavan kantaan. Putosi sieltä loppusuoralle tultaessa kärjen kyydistä, mutta ei silti luovuttanut. 
BELLINISSIMO: Juoksi 4. ulkona. Lähti sieltä 1300 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Pääsi 800 ennen maalia pudottamaan toiselle radalle. Tuli lopun tasaisesti. 
TARABUSO JET: Matkasi keskijoukoissa toisella radalla. Pudotti 850 ennen maalia 5. sisälle. Seuraili sieltä jatkossa asiallisesti maaliin asti. 
INVANTAGGIO: Matkasi 4. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä toiselle radalle. Tuli lopun lähinnä tasaisesti. 
SOCIAL NETWORK: Matkasi lauman hännillä toisella radalla. Lähti sieltä kierros ennen maalia selkään 3. radalle. Pudotti 850 ennen maalia 4. ulos. Oli sieltä kirivaiheessa vain tasainen. 
RAMBLE ON: Lähti lauman hänniltä 1700 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Eteni toisen kaarteen alussa kuolemanpaikalle. Taipui siitä viimeisen takasuoran alussa ja aloitti matkan kohden takajoukkoja. 
HOPELESS GUY: Juoksi lauman hännillä sisäradalla. Laukkasi siellä 850 ennen maalia ahtaan oloisessa tilanteessa pahoin ja menetti pelinsä. Keskeytti myöhemmin. 
BUCK BOKO: Matkasi toisessa ulkona. Aloitti sieltä puolimatkassa matkan kohden takajoukkoja. Laukkasi siellä viimeisen takasuoran alussa pitkäksi. 

Lähtö  3
Väliajat 180-160-145-120

CYRIUS D'ARIANE: Matkasi alun toisessa ulkona. Ajoi eteenpäin ja sai 700 juostuna kärkipaikan haltuunsa. Kiihdytti siitä tahtia tasaisesti loppua kohden ja oli erittäin vakuuttava voittaja. 
DETROIT ROCK SISU: Painui 450 juostuna kärjen tuntumasta kärkipaikalle. Jäi siitä 250 metriä myöhemmin johtavan kantaan. Oli sieltä lopussa mainio toinen. Viim. 700 m 12,7.
HAZELHEN HERMES: Juoksi 5.-4. ulkona. Lähti sieltä viimeisen takasuoran puolivälissä selkään 3. radalle. Jäi pian 3. radalle ilman vetoapua, missä puristi lopussa varmasti kolmanneksi. Viim. 1000 m 12,7. 
TIR DU CAUX: Juoksi lauman hännillä toiselle radalla. Matkasi kierros ennen maalia 4. ulkona. Oli loppukaarteessa hetken vailla kiritilaa. Tuli lopun mukavasti. 
BORGMESTER: Laukkasi lähdössä ja jäi aivan lauman hännille. Teki sieltä jatkossa oikein hyvän esityksen. Viim. 2900 m 13,3. 
QUITE SPECIAL: Laukkasi lähdössä ja jäi aivan lauman hännille. Sai jatkossa edetä pitkään sujuvasti, mutta jäi 250 ennen maalia vaille kiritilaa. Pääsi hieman ennen maalia pudottamaan sisäradalle ja tuli hyvin. Viim. 2900 m 13,3. 
HER ROYAL HIGHNESS: Matkasi pitkään toisen radan vetojuhtana. Pääsi kierros ennen maalia pudottamaan 3. sisälle. Tuli siellä aivan hyvin maaliin asti. 
EMOTION MAN: Juoksi 5-6. sisällä. Jäi sinne kierros hetkeksi vetämättömiin selkiin. Pääsi 800 ennen maalia nousemaan toiselle radalle. Tuli lopun lauman hänniltä vahvasti. Viim. 700 m 10,8. 
POR NIE ROCK: Juoksi 6-7. sisällä. Nousi sieltä 950 ennen maalia taustalle toisen radan jonoon. Tuli sieltä aivan juosten maaliin asti. 
UCCIO: Juoksi 4-5. sisällä. Jäi sinne päätösringin alkaessa vaille kiritilaa. Vapaa löytyi aivan lauman hännillä vasta viimeisen takasuoran puolivälissä. Tuli lopun taustalta vahvasti, mutta peli oli jo mennyt. Viim. 500 m 11,0. 
LASSIC POINT: Matkasi pääosin toisessa ulkona. Jäi siitä 1050 ennen maalia 3. sisähevosen rinnalle toisen radan vetojuhdaksi. Taipui siitä loppukaarteen alussa selvästi, mutta ei kuitenkaan täysin luovuttanut. 
CUTTHECRAP: Laukkasi lähdössä ja jäi taustalle, missä otti 150 juostuna uuden laukan ja jäi ratkaisevasti. Suoritti kulisseissa jatkossa oikein hyvin. 
JACK VADER: Matkasi pääosin 3. ulkona. Sai päätösringin alkaessa paikan toisesta ulkoa. Lähti sieltä viimeisen takasuoran puolivälissä kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Kirin suunta vaihtui loppukaarteen alussa taaksepäin. 
GRAINFIELD AIDEN: Kiihdytti nopeasti kärkipaikalle. Jäi siitä 450 juostuna johtavan kantaan ja 200 metriä myöhemmin 3. sisälle. Eteen pudotti vielä 1850 ennen maalia yksi vastustaja. Kirikaista sulkeutui 1100 ennen maalia. Vapaa rata aukeni vasta päätöspuolikkaan alussa, mutta mahdollisuudet olivat jo totaalisesti menneet. 
UNERO MONTAVAL: Lähti heti ajamaan 3. rataa pitkin eteenpäin. Sai toisen kaarteen alussa kuolemanpaikan haltuunsa. Pudotti siitä 1850 ennen maalia 3. sisälle. Taipui sieltä pahoin 1150 ennen maalia ja oli erittäin vaisu. 
SMEVIKENS CRUISER: Poissa.

Lähtö  4
Väliajat 160-180-155-120

MASCATE MATCH: Kiihdytti 250 juostuna kärkipaikalle. Sai vetää jatkossa erittäin sopuisasti. Otti lopussa erittäin helpon voiton. Ajautui päätössatasella radan verran ulospäin. 
SHE RAINS: Luopui paikastaan 200 juostuna ja jatkoi johtavan kannassa. Oli sieltä sisäradan vetäessä varmasti toinen. 
EDWINA ORDEN: Oli 3. sisältä lopussa kiritilaa saamatta kolmas. 
BATTLE JACK: Juoksi 4. sisällä. Oli siellä loppukaarteessa vailla kiritilaa. Sai jostain syystä edetä sieltä päätössatasella tyhjää sisärataa pitkin. Tuli mukavasti maaliin asti. 
SAHARA PEYOTE: Kiertyi 250 juostuna kuolemanpaikalle. Puristi siitä mukavasti maaliin asti. 
FIRST CLASS LADY: Matkasi 3. ulkona. Lähti sieltä viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Tuli mukavasti maaliin asti, vaikka ei isommin ohitellutkaan. Viim. 700 m 11,6. 
RASKOLNIKOV FRIDO: Juoksi 4. ulkona. Lähti sieltä viimeisen takasuoran alussa selkään 3. radalle. Nousi loppusuoran alussa kiriin 4. radalle ilman vetoapua ja tuli aivan juosten maaliin asti. 
JOSEPH BOKO: Laukkasi 50 juostuna pahoin ja jäi paljon. Kulki jatkossa kulisseissa vahvasti. Vii. 1200 m 13,3. 
WHITE CROSS ESME: Juoksi toisessa ulkona. Ei vain riittänyt sieltä lopussa. 

Lähtö  5
Väliajat 090-105-105

VOLNIK DU KRAS: Eteni 400 juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Painui 200 metriä myöhemmin kärkeen. Veti jatkossa tasaisen reipasta tahtia ja nappasi eleettömän voiton. 
CAMERON EVO: Matkasi alun 3. ulkona. Sai 600 juostuna paikan toisesta ulkoa. Lähti sieltä päätöspuolikkaan alkaessa kiriin 3-4. radalle ilman vetoapua. Puristi erittäin vahvasti sisään asti. Viim. 700 m 09,3. 
MR LINDY: Lähti aivan omaa vauhtiaan matkaan. Luovutti kärkipaikkansa pois 550 juostuna. Tuli johtavan kannasta hyvin maaliin asti. 
ZIGGE SILVIO: Matkasi 3-4. sisällä. Sai edetä sieltä sujuvasti ja tuli mukavasti perille saakka. 
STONEISLE OCEAN: Juoksi 2-3. sisällä. Nousi sieltä 350 ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Tuli lopun tasaisesti. 
HESIOD: Juuttui alussa keskijoukkoihin 3. radan kiertäjäksi. Peruutti lopulta 600 juostuna 6. sisälle. Nousi sieltä 300 ennen maalia ulkoradoille. Tuli aivan juosten maaliin asti. Viim. 400 m 09,7. 
CELEBRITY LANE: Juoksi 5. sisältä. Sai vasta 50 ennen maalia vapaan radan ja jossiteltavaa jäi. 
TAPIRO JET: Juuttui kuolemanpaikalle. Putosi siitä loppukaarteen alussa kärjen kyydistä, mutta ei silti koskaan täysin luovuttanut. 
LEXUS DREAM: Otti 200 juostuna kärjen tuntumasta laukan ja jäi lauman hännille. Teki sieltä jatkossa aivan hyvän esityksen. 
LOLO LEE: Juoksi 4. ulkona, mistä ei vain kirivaiheessa riittänyt.
EVEREST DE GINAI: Laukkasi lähdössä lyhyesti ja jäi 3. ulos. Taipui sieltä 300 ennen maalia ja otti maksimit. 
SHOTPROOF: Laukkasi alkumetreillä pitkäksi.

Lähtö  6
Väliajat 120-155-165-100

GRACEFUL SWAMP: Sai kärkipaikan nopeasti haltuunsa. Sai vetää varsin sopuisaa vauhtia ja otti lopussa erittäin helpon voiton. 
MISSLE HILL: Matkasi johtavan kannassa. Oli sieltä lopussa tilaa saamatta toinen. 
ZARAGOZA: Juoksi 3. sisällä. Nousi sieltä loppusuoran alussa kiriin ulkoradoille ja tuli lopun vahvasti. Viim. 400 m 10,3. 
JOLLY ROY: Juuttui nopeasti kuolemanpaikalle. Oli siitä pitkään mukana tototaistossa, vaikka jäikin viime metreillä neljänneksi. 
CLUB NORD EASY: Matkasi toisessa ulkona. Seuraili sieltä lopussa kovassa lähdössä asiallisesti maaliin asti. 
FLYING DREAM: Seuraili 4. sisältä maksimaaliseen sijoitukseen.
MAXUS: Juoksi 4. ualkona. Lähti sieltä viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Kirin terä taittui loppusuoralla ja putosi taustalle. Viim. 700 m 10,8. 
ANGEL RAZIEL: Juoksi 5. sisällä. Nousi sieltä 1050 ennen maalia 4. ulos. Lähti sieltä viimeisen takasuoran alussa selkään 3. radalle. Pudotti pian takaisin toiselle radalle ja tuli lopun tasaisesti. 
RELIGIOUS: Poissa.

Lähtö  7
Väliajat 100-125-120-120

NORTH LEXUS: Matkasi johtavan kannassa. Nousi sieltä loppusuoran alussa toiselle radalle, mistä nappasi lopussa jäätävän kovalla tuloksella selvän voiton. Viim. 700 m 10,9. 
EMILE ZOLA SISU: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Veti siinä tasaisen reipasta tahtia ja tuli vahvasti maaliin asti. 
STARO MOSCHINO: Juoksi 4. sisällä. Sai loppukaarteen alussa paikan 3. sisältä. Tuli sieltä sisäradan vetäessä vahvasti maaliin asti. 
QUESTIONMARK ME: Juoksi 3. sisällä. Nousi loppukaarteen alussa toiseen ulos ja 300 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Tuli oikein hyvin maaliin asti. 
DWIGHT SISU: Peruutti ensimmäisen takasuoran puolivälissä 3. radalta 5. sisälle. Tuli sieltä sisäradan vetäessä hyvin maaliin asti. 
ZAIRE WISE AS: Matkasi toisessa ulkona. Lähti sieltä 800 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Eteni nopeasti kuolemanpaikalle, mistä putosi loppusuoralla kärkitaistosta. 
INTUTO: Juoksi 4. ulkona. Jäi sinne päätöspuolikkaan alussa hetkeksi vaille kiritilaa. Nousi loppukaarteen alussa kiriin 3-4. radalle. Tuli lopun asiallisesti. 
REVEREND DRED: Juoksi 5. ulkona. Oli sieltä kirivaiheessa vain tasainen. Viim. 700 m 13,3. 
MALECON: Juoksi 3. ulkona. Lähti sieltä 800 ennen maalia selkään 3. radalle. Kirin terä katkesi loppusuoralle tultaessa ja tuli lopun vain tasaisesti. 
CASH NO LIMIT: Juoksi 6. ulkona. Lähti sieltä 1100 ennen maalia kiriin 3. radalle. Sai 850 ennen maalia vetoavun eteensä. Kirin terä katkesi loppusuoralle tultaessa. 
LEON COGER: Käynnistyi hyvin ja eteni nopeasti kuolemanpaikalle. Piti siinä tahdin reippaana. Taipui siitä selvästi viimeisen takasuoran puolivälissä. 
QUITE A BOY: Laukkasi lähdössä pitkäksi.

Lähtö  8
Väliajat 100-140-135-110

EL FITZGERALD: Lähti hyvin matkaan ja sai juuri ja juuri pidettyä kärkipaikan hallussaan. Sai toisella puolikkaalla rauhoittaa. Tahti kiristyi toisella ringillä ja piti lopussa niukkaan, mutta varmaan voittoon. 
CALLELA LISBETH: Jäi ensimmäisen takasuoran alussa 3. sisälle. Nousi sieltä loppukaarteen alussa toiseen ulos. Lähti loppusuoralle tultaessa kiriin ulkoradoille ja tuli lopun vahvasti. Viim. 700 m 10,2. 
WILLOW PRIDE: Lähti oikein hyvin matkaan, mutta ei aivan päässyt kärkipaikalle. Pudotti ensimmäisen takasuoran alussa johtavan kantaan. Oli sieltä lopussa hyvä kolmas. 
MILLA SONIK: Sai ensimmäisen takasuoran puolivälissä paikan toisesta ulkoa. Lähti sieltä loppukaarteen alussa kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Tuli siellä ajettuna aivan hyvin maaliin asti. 
CLUB NORD ELIT: Nousi 4. sisältä ensimmäisen takasuoran puolivälissä toisen radan vetojuhdaksi. Puristi siitä vahvasti maaliin asti, vaikka aivan loppumetrit hieman painoivatkin. 
LOVEMORE: Juoksi 4. ulkona. Seuraili sieltä asiallisesti maaliin asti. 
LILY'S STAR: Juoksi 4. sisällä. Sai viimeisen takasuoran puolivälissä paikan 3. sisältä. Ei saanut sieltä lopussa rintaman takaa kiritilaa. 
MAJESTIC MISSY: Juoksi 5. ulkona. Seuraili sieltä maksimaaliseen sijoitukseen. 
GAIANA: Juuttui alussa keskijoukkoihin 3. radan kiertäjäksi. Peruutti 450 juostuna lauman hännille 6. sisäpariin. Ei vain riittänyt sieltä kirivaiheessa. 
DIVA HOSS: Seuraili 5. sisältä maksimaaliseen sijoitukseen. 
PROSERPINE: Otti ratkaisevan lähtölaukan ja peli oli heti selvä.
KÄTHY: Juoksi 3. ulkona. Lähti sieltä loppukaarteen alussa selkään 3. radalle. Laukkasi 300 ennen maalia lyödyn oloisena pitkäksi.

Lähtö  9
Väliajat 105-145-110-105

EXCALIBUR IT: Lähti oikein hyvin matkaan ja painui jo 250 juostuna kärkipaikalle. Sai vetää avausringin sopuisasti. Kiihdytti tahtia toisella ringillä ja oli lopussa älyttömän hienolla esityksellä ylivoimainen. Viim. 700 m 11,0. 
MERIT: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Luopui paikastaan 200 juostuna. Oli lopussa johtavan kannasta selvästi kärkihevoselle jääneenä hyvä toinen. 
GUTE BAND: Juoksi 4. sisällä. Oli loppukaarteessa pitkään vailla kiritilaa. Löysi vapaan radan vasta hieman ennen maalia ja jossiteltavaa jäi kosolti. 
LINDY POPPINS: Juoksi 3. sisällä. Oli siellä pitkään vailla kiritilaa. Ei enää loppusuoralla pysynyt vetoapunsa selässä. 
NIKY FLAX: Lähti rauhassa matkaan ja jäi 4. ulos. Lähti sieltä viimeisen takasuoran alussa kiriin 3-4. radalle ilman vetoapua. Tuli kirinsä rehellisesti sisään asti. Viim. 700 m 12,3. 
JUGADOR: Juoksi 5. ulkona. Lähti sieltä 1300 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Puristi vahvasti maaliin asti, vaikka loppusuoralla matka ymmärrettävästi hieman painoikin. Viim. 1000 m 12,3. 
RICOCONE: Sai ensimmäisen takasuoran alussa paikan toisesta ulkoa. Ei vain riittänyt sieltä kovassa tehtävässä lopussa. 
ICE WINE: Juoksi 3. ulkona. Oli sieltä kirivaiheessa vailla suurempaa virtaa. 
PASCHA TILLY: Laukkasi alkumetreillä pitkäksi. 
EELIS: Lähti heti ajamaan 3. rataa pitkin eteenpäin. Sai 400 juostuna paikan toisen radan vetojuhtana. Putosi siitä loppusuoralle tultaessa kärkihevosen kyydistä. Oli maalissa neljäntenä, mutta meni hylkäykseen loppusuoran peitsaamisesta. 
CAN LANE: Poissa.
GRAND ALE: Poissa.

Lähtö  10
Väliajat 190-200-260-255

POLARA: Nousi 3. sisältä ensimmäisen takasuoran alussa toisen radan vetojuhdaksi. Vastasi hetken ulkoa kirineelle. Tyytyi toisen kaarteen alussa paikkaan toisessa ulkona. Lähti sieltä 350 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Puristi loppusuoralla varmaan eleettömään voittoon. 
PYÖRYLÄN PARONI: Matkasi johtavan kannassa. Nousi sieltä 350 ennen maalia toiseen ulos. Lähti loppusuoran puolivälissä kiriin 3. radalle ja oli lopussa varmasti toinen. 
RAPIN AATOS: Juoksi 5. ulkona. Lähti sieltä viimeisen takasuoran alussa selkään 3. radalle. Jäi 450 ennen maalia 3. radalle ilman vetoapua. Tuli kirinsä rehellisesti maaliin asti. Viim. 700 m 24,6. 
VIESKERIN VALO: Juoksi 5. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran alussa 4. ulos. Oli siellä vailla kiritilaa. Pääsi 350 ennen maalia nousemaan kiriin ja tuli oikein hyvin maaliin asti. 
JUNTTI-JUSSI: Juoksi 4. sisällä. Jäi sinne viimeisen takasuoran alussa vaille kiritilaa. Vapaa rata löytyi vasta loppusuoran alussa, minkä jälkeen tuli lopun hyvin. 
TÄHEN TOIVOMUS: Otti 250 juostuna lyhyen haparoinnin. Pudotti pian raville ja jatkoi 3. rataa vauhdilla eteenpäin. Sai 700 juostuna kuolemanpaikan haltuunsa. Piti siinä avausringillä tempon oikein reippaana. Antoi kuolemanpaikalta ymmärrettävästi hieman periksi loppusuoran puolivälissä. 
TUURIN TOIVO: Lähti hieman haparoiden matkaan ja jäi 6. ulos. Lähti sieltä viimeisen takasuoran lopussa selkään 3. radalle. Nousi 400 ennen maalia kiriin 4. radalle, mutta otti 300 ennen maalia lyhyen laukan. Tuli lopun vielä aivan juosten. 
ROKIN MAXI: Juuttui alussa takajoukkoihin 3. radan kiertäjäksi. Peruutti ensimmäisen takasuoran puolivälissä aivan lauman viimeiseksi. Tuli sieltä lopun asiallisesti. 
KOSKELAN AKSELI: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Antoi siitä reippaan matkavauhdin jälkeen loppusuoralla periksi. 
LARVAN HURMOS: Ei vain riittänyt lopussa 3. ulkoa. 
PIREUS: Sai ensimmäisen takasuoran alussa paikan 3. sisältä. Ei vain riittänyt sieltä kovassa tehtävässä lainkaan. 
VIXEN: Juoksi 4. ulkona. Lähti sieltä 600 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Laukkasi 450 ennen maalia vahvasta noususta pitkäksi. 

Lähtö  11
Väliajat 090-110-095

READLY EXPRESS: Matkasi alun keskijoukoissa 3. radalla. Ajoi jatkossa voimalla eteenpäin ja sai 600 juostuna kärkipaikan haltuunsa. Sai vetää erittäin sopuisasti ja otti lopussa erittäin helpon voiton. 
NEXT DIRECTION: Käynnistyi erittäin kovaa ja piti kärkipaikan helposti hallussaan. Luopui 550 juostuna paikastaan ja jatkoi johtavan kannassa. Nousi sieltä loppusuoran alussa toiselle radalle. Oli lopussa erinomainen toinen. Viim. 700 m 09,7. 
CHIEF ORLANDO: Sai nopeasti paikan toisesta ulkoa. Lähti sieltä päätöspuolikkaan alussa kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Tuli vahvasti perille asti. Viim. 600 m 09,3. 
SORBET: Otti alun tarkasti ja matkasi 5. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Sai viimeisen takasuoran lopulla vetoapuja eteensä. Siirtyi loppusuoralla aivan ulkoradoille ja tuli vahvasti sisään asti. Viim. 700 m 09,2. 
PEACE OF MIND: Pudotti 200 juostuna johtavan kantaan. Jäi 400 metriä myöhemmin 3. sisälle. Seuraili sieltä ajettuna mukavasti sisään asti. 
DROLE DE JET: Juoksi 4. sisällä. Kävi loppukaarteen alussa toiselle radalla ja nosti samalla yhtä kanssakilpailijaansa. Pudotti pian takaisin sisäradalle ja tuli lopun tasaisesti. 
PASTORE BOB: Otti alun rauhassa ja matkasi 4. ulkona. Nostettiin loppukaarten alussa 3. radalle. Palasi pian toiselle radalle ja aivan juosten maaliin asti. 
ERIDAN: Juoksi 4. sisällä. Kävi loppukaarteen alussa toiselle radalla ja nosti samalla yhtä kanssakilpailijaansa. Pudotti pian takaisin sisäradalle ja tuli lopun tasaisesti. 
TOP OF THE WORLD: Otti alun rauhassa ja matkasi 5. sisällä. Seuraili takajoukoissa tasaisesti maaliin asti. 
ELIAN WEB: Lähti heti ajamaan eteenpäin ja juuttui nopeasti kuolemanpaikalle. Putosi siitä loppusuoralle tultaessa kärjen vauhdista ja tuli lopun tasaisesti. 

Lähtö  12
Väliajat 285-295-260-225

HYMYNVIRNE: Jäi ensimmäisen kaarteen lopulla kuolemanpaikalle. Puristi siitä lopussa umpirehellisesti niukkaan, mutta varmaan voittoon. Viim. 700 m 23,1. 
HULLUDUUNARI: Painui 300 juostuna kuolemanpaikalta kärkeen. Tuli siitä hyvin maaliin asti, vaikka jäikin lopun tasaisesta rintamasta toiseksi. 
DRAKEN: Lähti takamatkalta hyvin ja eteni ensimmäisen kaarteen lopulla neljänneksi. Sai pian paikan toisesta ulkoa. Oli siellä jatkossa pitkään vailla kiritilaa. Vapaa rata aukeni vasta hieman ennen maalia ja jossiteltavaa jäi kosolti. 
MOPOHEIKKI: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Jäi 350 juostuna paineen alla johtavan kantaan. Ei saanut sieltä lopussa lainkaan kiritilaa. 
MORISON: Sai ensimmäisen takasuoran puolivälissä paikan 3. ulkoa. Lähti sieltä kierros ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Puristi hyvin perille asti. Viim. 1000 m 24,7. 
RANKKARI: Juoksi 5. sisällä. Sai toisen kierroksen alkaessa paikan 4. sisältä. Nousi viimeisen takasuoran alussa 3. ulos. Oli siellä jatkossa pitkään vailla kiritilaa. Nousi 150 ennen maalia kiriin 4. radalle ja tuli lopun asiallisesti. 
PELIPISTE: Nousi ensimmäisen takasuoran puolivälissä sisäradan jonosta 4. ulos. Lähti sieltä kierros ennen maalia selkään 3. radalle. Siirtyi 250 ennen maalia kiriin 4. radalle ilman vetoapua. Tuli lopun tasaisesti. 
TULIPALLO: Seuraili 3. sisältä maksimisijoitukseen. 
TUVIKER: Juoksi 6. ulkona. Tyytyi sieltä lopussa seurailuun. 
MYLVERIN MUISTO: Juoksi 5. ulkona. Lähti sieltä 950 ennen maalia selkiin 3. radalle. Pudotti loppukaarteen alussa toiselle radalle ja seuraili lopun vailla suurempaa virtaa. 
KILHAKKA: Otti ratkaisevan lähtölaukan ja peli oli heti selvä. 
VIRIN VIHTORI: Laukkasi 150 juostuna keskijoukoissa pahoin ja menetti heti pelinsä. 
ELIAS JUONETAR: Matkasi 4. sisällä. Nousi sieltä 950 ennen maalia 3. ulos. Laukkasi siellä viimeisen takasuoran alussa yllättäen pitkäksi. 
TÄHTIMENEVÄ: Poissa.
EGOA ON: Poissa.
H.V. TUURI: Poissa.