Helsinki-ajo & Lions-tapahtuma

30.03.2019 14:00

Helsinki-ajo & Lions-tapahtuma 

Kevät etenee, taso kovenee

Vermon Ravilauantai tarjoaa vuoden tähän mennessä kovinta raviurheilua, kun Helsinki-Ajossa päästellään vauhdilla kohti kotimaisia suurkilpailuita. Ravikuningas Costello kilpailee pitkästä aikaa Vermossa, ja erityisen tasokas on myös päivän Hopeadivisioona.

Helsinki-Ajon ennakkoasetelmista tekee erityisen kutkuttavan se, että kuumimmat suosikit Chief Orlando, T.Rex ja Lexus Dream arvottiin takarivin paikoille 9-11. Eturivistä kiihdyttää nälkäisiä haastajia, joista viime vuoden Helsinki-Ajon voittaja Workout Wonder aloittaa Vermossa kautensa. Viime vuoden kärkinelikosta ovat mukana myös Fire To The Rain ja Bret Boko.

Tapio Mäki-Tulokas ilmoitti menestystallistaan päälähtöön sekä Chief Orlandon että T.Rexin. Kun Mika Forss ohjastaa viimeksi Teivossa voittanutta Chief Orlandoa, Santtu Raitala debytoi T.Rexin kuskina.

Raitala ohjastaa suomenhevosten päälähdössä Josveisiä, joka kukisti viime lauantain Valkeala-Ajossa ravikuningas Costellon. Vermossa on uusintaottelun aika ja Toto75-kierros alkaakin hienolla lähdöllä. Matsista tulee tiukka, kun mukana on lisäksi Pauli Raivion tallin kova kaksikko Ellin SisuTähen Toivomus ja rutinoituneet ruunat Diktaattori ja Polara. Ravikuningas Costello on kilpaillut Vermossa edellisen kerran vuosi sitten näissä samoissa raveissa, jolloin se oli ylivoimainen kovalla täyden matkan tuloksella 21,4.

Päivän ehdottomia helmiä on myös Hopeadivisioona, jossa kahdeksalla hevosella oli ilmoittaessa yli tuhat karsintapistettä. Vain muutamia nimiä mainiten: Cameron Evo, I’m Just A Sund, Wilhelm Nash, William Birdland… Tasoa piisaa!

Lions-tapahtuma tarjoaa ohjelmaa koko perheelle

Klo 13.30-15 järjestettävässä tapahtumassa on luvassa talutusratsastusta, kasvomaalausta, keppareita, ongintaa ja arpajaiset. Lyhdyn orkesteri esiintyy. Lionsin perinteikkään tapahtuman tuotot käytetään pararatsastuksen hyväksi.

Raveista ei ole kiire kotiin! Totohallin Voltti Street Bar on auki aina klo 21 saakka. Myynnissä on virvokkeita ja tiedossa jälkipelejä, kun ohjastajavieraan kanssa käydään päivän antia läpi. Lisäksi seurataan Solvallan tasokkaita finaaliraveja, joissa kilpailee suomalaisittain mielenkiintoinen Elian Web. Kolmen vuoden takainen Derby-voittaja juoksee Solvallan Kultadivisioona-finaalissa, joka ajetaan Suomen aikaa klo 19.20.

Helsinki-Ajon buffetmenu

Varaa paikkasi ravintola Ravillaan, puh. 030 621 0003 tai s-postilla: vermo@sunborncatering.com. Ravillassa tarjolla maittava buffet hintaan 39 euroa. 

Salaatinlehtiä ja yrttivinegrettiä M,G,V
Savulohi-perunasalaattia M,G
Ceasarsalaattia ja rapee pekonia L,G
Kurpitsa-kvinoasalaattia M,G,V
Seesarmihärkää ja korianterimajoneesia M,G
Talon leipää ja ruohosipulituorejuustoa L
*****
Vasikanpaistia ja punaviinikastiketta M,G
Yrttipaahdetut juurekset M,G,V
Sitruunainen härkistagine M,G,V
Bechamel muhennettua perunaa L,G
*****
Mustikkapiirakkaa ja vaniljakastike L
Tuulihattuja L,G
Kahvi, tee

TOTO75-VARMAVALINNAT

Vaikka avauskohteen 3 COSTELLO jäi viimeksi Kouvolassa Valkeala-ajossa yllättäen kakkoseksi, on Ville Herttuan suojatti edelleen iso suosikki. Eiköhän nyt taas nähdä oikeaa Costelloa, jolloin muut ovat helisemässä. Costello on kierroksen todennäköisin voittaja ja itseoikeutettu tukipilari. Kierroksen kiinnostavin ideavarma on kuudennen kohteen 5 A.T. VEETI. Se on suorittanut kauden kilpailuissaan nousujohteisesti, ja tässä sopivassa tehtävässä oriilla on hyvät voittosaumat johtavan rinnaltakin. Etukenkien riisuminen nostaisi osakkeita tuntuvasti entisestään. Kolmanneksi kivijalaksi nostetaan neljännen kohteen 4 STARO MOSCHINO. Se kiri Teivossa GLi Grand Prix –finaalissa tyylikkäästi ykköseksi. Vastus on laadukas, mutta kapasiteettia löytyy.

TOTO75-VIHJESYSTEEMIT

T75-1: 3 (5,4)
T75-2: 2,3,6,4,11,8 + 1,9,5,12 (7,10)
T75-3: 8,15,16,5,9,12,4,6,7 (2,3)
T75-4: 4 (9,1)
T75-5: 10,2 + 3,6,1,9,8,4 (7,5)
T75-6: 5 (3,4)
T75-7: 9,1 + 6,10,4 (11,2)

Pieni systeemi 216 riviä, hinta 10,80 euroa.
Suuri systeemi 3600 riviä, hinta 180 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING
A) 5
B) 3-11-8-7-12-14-9-16-10-6-2-13-15-1-4
LE SAMUEL – DARK ALLEY – JAG RAPIDE – HAMIS HEARTBREAKER

Laadukas 75-päivä käynnistyy varsin ympäripyöreällä Winter Monté Meetingin finaalilla. 5 LE SAMUEL kohoaa kuitenkin hieman muiden yläpuolelle. Ruuna ei ole häikäissyt kärrylähdöissä, mutta montélähdöissä se on esiintynyt jatkuvasti sen verran vahvasti edukseen, että on ravilla todennäköinen menestyjä. Uran kolme montéstarttia on tuonut yhden voiton ja yhden kakkossijan, ja myös viimeisimmässä montéstartissaan 20. päivä helmikuuta ruuna kulki ensimmäisen kaarteen pahan laukkansa jälkeen mallikkaasti, vaikka viidenneksi jäikin. Sitten tuleekin tosi tasaista, ja rankingjärjestyksen laatiminen on lähinnä arpapeliä. 3 DARK ALLEY on pilannut paljon laukkoihin, mutta se kiri viimeksi Teivossa hyvin kolmanneksi. 11 JAG RAPIDE voitti Kouvolassa montélähdön, vaikka kaarteet eivät sujuneet täysin sulavasti. Vermon kaarteet sopinevat paremmin. 8 HAMIS HEARTBREAKER aloitti kautensa kolmella montélähdön kaksarisijalla ja on edelleen perushevosia, vaikka sijoitukset ovatkin heikentyneet. 7 VEX ANT EXPERT on napannut kauden molemmat totosijansa raviratsastuksesta. 12 VERNA LEE ZET parantelee montélähdöissä yleensä kirisuoralla asemiaan. 14 CLASSIC VALLEY suoritti Kouvolassa varsin positiivisen tauoltapaluun.

Lähtö 2.

RANKING
A) 6-10-1
B) 7-3-4-9
C) 12-8-11-2
GINGER HALM – PEARL ON STAGE – ALMOST ONE YEAR – HOLA ALEJANDRO

Ravien toisessa lähdössä 6 GINGER HALM tavoittelee uransa avausvoittoa. Se on kirinyt kahdessa viimeisessään positiivisesti. Tällä kertaa keulajuoksukaan ei ole poissuljettu. 10 PEARL ON STAGE laukkasi viime Vermon vierailullaan suosikkina johtopaikalta ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä. Takarivistä alku tulee otettua väkisinkin maltillisemmin. Peruskapasiteetiltaan Pearl On Stage lienee lähdön paras hevonen. Myös 1 ALMOST ONE YEAR mahtuu loistopaikalta mukaan A-ryhmään. Viimeksi rima oli Kasvattajakruunu-alkuerässä liian korkealla, mutta nyt ruuna on omiensa joukossa. Uran ensimmäiseen voittoon on täydet mahdollisuudet. B-ryhmän aloittava 7 HOLA ALEJANDRO nappasi tammikuisen Turun voittonsa keulasta. 3 GLENNE laukkasi viimeksi siirtyessään 600 metriä ennen maalia 4. sisältä 4. ulos, koska kolautti jalkansa edellä menevän pyörään. Ruuna on mahdollinen yllättäjä. Myös tasavauhtinen 4 LEEMARK’S GIULIO lukeutuu pelihevosiin.

Lähtö 3. | Päivän Duo-1

RANKING
A) 4-5-3-6-1-7-12-9 
B) 2-11-8-10
PILSKERI – TEPPANA – KIPINÄ ROLS – PELI-PEKKA

Kyvyt Esiin –divisioonakarsinta on pelimielessä todella haastava, sillä lähdön jokaisella osallistujalla on realistinen voitonmahdollisuus. Ykkösrankiksi ”arvotaan” 4 PILSKERI. Costellon pikkuveli johti viimeksi Teivossa loppusuoran alussa jo selvästi, mutta alkoi venkoilla yksin jäätyään, ja lopulta homma päättyi huonosti. Joka tapauksessa suorituksesta jäi positiivinen maku, ja nyt starttivälikin on sopivampi. 5 TEPPANA on pilannut viime kilpailunsa laukkoihin, mutta ravilla kyvykäs 6-vuotias pystyy paljoon. 3 KIPINÄ ROLS on kehityskelpoinen 5-vuotias. Viimeksi juoksusta tuli laukan jälkeen aika haastava. 6 PELI-PEKKA on sekin kehityskelpoinen 5-vuotias. Teemu Okkolinin suojatti jyräsi kauden avauksessaan voittomatsiin ensimmäisen kaarteen laukasta huolimatta. 1 SIIKING pääsee matkaan loistopaikalta. 7 REHTORIN SALLI sijoittui Joensuun Kyvyt Esiin –karsinnassa 2. ulkoa 700 metrin kirillä kolmanneksi. Myös Mikkelissä 2. sisältä voittanut 12 SISSIN SISU sekä tauolta palaava 9 SYNERI mahtuvat mukaan leveään A-ryhmään.

Lähtö 4. | Päivän Duo-2

RANKING
A) 3
B) 2-8-12-7-6-5-1-9-4
C) 11-10
BORGMESTER – ELEGANT PRAYER – STONECAPES PRO – EDWARD SISU

Kyvykäs 3 BORGMESTER on edelleenkin epävarma, mutta ravilla vahvalta menijältä on lupa odottaa menestystä. Nappilähdöllä jopa keulapaikalle eteneminen voisi onnistua. 2 ELEGANT PRAYER juossee joko keulassa tai kärjen imussa. Yhtä kaikki, asetelmat ovat mielenkiintoiset, mikäli vain vire on kahden kuukauden tauosta huolimatta kohdallaan. 8 STONECAPES PRO on kulkenut Antti Teivaisen ajamana hyvin. Huono lähtöpaikkakaan ei vie voittosaumoja. 12 EDWARD SISU on vahva menijä, joka pystyy tekemään itse juoksunsa. Piippuhyllyn lähtöpaikka vaikeuttaa tehtävää, mutta silti ruuna on yksi perushevosista. Mikkelin kolmossija tuli tasokkaasta lähdöstä. 7 STONECAPES QUANTUM on hyvä kirihevonen. Myös 6 I ONE, 5 LEON ja 1 NEWYORKER LI tavoittelevat tiukasti kärkisijoja.

Lähtö 5. | Toto75-1

RANKING
A) 3
B) 5-4-2-9-7-10-8
C) 6-1
COSTELLO – TÄHEN TOIVOMUS – JOSVEIS – ELLIN SISU

Toto75-kierros käynnistyy kovien suomenhevosten koitoksella. Vaikka 3 COSTELLO oli viime lauantaina Kouvolan Valkeala-ajossa selkeä pettymys ja joutui tyytymään kakkossijaan, kelpaa se luottohevoseksi 75-peliin. Costellon ravi ei ollut viimeksi normaalin rytmikästä, ja mahdollisesti kengitysbalanssi ei ollut olosuhteisiin sopiva. Joka tapauksessa Costellolla on nyt startti kropassa, ja eiköhän hallitseva ravikuningas näytä taas oikeaa osaamistaan. Silloin muut ovat helisemässä. Suosikin jälkeen tulee tiukka neljän hevosen nippu. 5 TÄHEN TOIVOMUS hallitsi helmikuussa Oulussa johtopaikalta tyylipuhtaasti. Viimekertaiseen Kouvolan keulasta taipumiseen ei kannata tuijottaa, sillä kaikki ei ollut kunnossa. Tähen Toivomus lienee lähdön todennäköisin keulahevonen. 4 JOSVEIS kukisti Kouvolan Valkeala-ajossa itsensä Costellon, ja vieläpä oikein varmaan tyyliin. Siitä huolimatta Josveis on edelleen Costelloa vastaan lähtökohtaisesti vain hyvä haastaja. 2 ELLIN SISU avaa ravilla lujaa ja juossee joko keulassa tai tallikaverinsa Tähen Toivomuksen takana. 9 POLARA seurasi Joensuussa Costellon vanavedessä kakkoseksi ja tavoittelee sekin tiukasti totosijaa.

Lähtö 6. | Toto75-2

RANKING
A) 2-3-6-4-11-8
B) 1-9-5-12-7-10
ICE WINE – LILY’S STAR – BEAT OF LOVE – M.T. KITTY

Toisena Toto75-kohteena ajettava tammalähtö on ympäripyöreä, eikä viivalla ole yhtään täyttä statistia. 2 ICE WINE olkoon loistopaikaltaan niukka ykkösrankkaus. Ice Wine ei ollut puolitoista kuukautta sitten Kuopiossa tasollaan, mutta suoritti sitä ennen mallikkaasti. Eiköhän tamma ole taas parempi, mutta toki aivan paras terävyys voi puolentoista kuukauden tauolta puuttua. Ice Wine on nopea avaaja, jolla päässee valitsemaan kakkosradalta haluamansa juoksun joko keulassa tai kärjen imussa. Myös 3 LILY’S STAR on nopea avaaja. Tamma on aloittanut kautensa mukavasti, ja kuntokäyrä osoittaa edelleen ylöspäin. Saa nähdä, joko Lily’s Starilta riisutaan kenkiäkin. 6 BEAT OF LOVE jatkaa loistovireessä. Paljon on kiinni siitä, miten juoksu kuutosradalta onnistuu. Keulaan pääsykään ei ole ihan mahdotonta, mutta se ei ole omissa käsissä. 4 M.T. KITTY kirii hyvän selkäjuoksun jälkeen terävästi, kuten viime lauantaina Kouvolassakin. 11 MERIT on tosi hyvä hevonen tähän lähtöön, mutta lähtöpaikka laskee osakkeita. Mikäli juoksusta tulee ylivauhtinen, on Merit voiton suhteen vahvoilla. 8 CAROLINE K. nostetaan huonolta paikaltakin mukaan A-ryhmään. Tamma on aloittanut Suomessa lupaavasti. 1 REAL RED pääsee aloittamaan 6-vuotiskautensa mainiolta paikalta.

Lähtö 7. | Toto75-3, Troikka

RANKING
A) 8
B) 15-16-5-9-12-4-6-7-2-3-1
C) 13-14-11-10
RAGGARI – SAKARIN – MORISON – TURBO-JYTKY

Ravien ensimmäisessä troikkalähdössä nähdään viivalla huippumielenkiintoinen tauoltapalaaja, kun 6-vuotias 8 RAGGARI aloittaa kilpailukautensa. Tuskinpa ruuna heti parhaimmillaan on, mutta kyvyt näihin lähtöihin ovat hurjaa kaliiberia, joten Antti Ojanperän osaavista käsistä tuleva menijä kohoaa heti avainhevoseksi. Ojanperän tallikommentteja on syytä kuunnella herkällä korvalla ennen pelipäätösten tekemistä. Mikäli Raggari ei voita, on kenttä melkoisen avoin. 15 SAKARIN ”arvotaan” rankingin kakkoshevoseksi. Sekin on oikein lahjakas 6-vuotias, muttei vielä keskity hommaan tosissaan ja lähtöasetelmatkaan eivät ole helpot. 16 MORISON on omimmillaan pidemmillä matkoilla, mutta viimekertainen loppukiri oli sen verran ponteva, että ruuna voi ehtiä kärkeen tälläkin matkalla. 5 TURBO-JYTKY juossee keulassa, mikäli selvittää voltin viitosradan ravilla. 9 RIIPINEN ja 12 VALPPAUS kohtasivat toisensa jo maanantaina Porissa, missä Riipinen sijoittui toiseksi ja Valppaus kolmanneksi. Valppaus palasi Porissa tauolta, joten se varmasti parantaa tähän kisaan, mutta tässä lähdössä juoksustakin tulee paljon haastavampi. 4 BUUGI, 6 TULIPIIPPU ja 7 KARLO kilpailevat kaikki fyysisesti väkevässä vireessä. Karlo on kylläkin niin hidas avaaja, että se tuskin pystyy jatkamaan kesäkeleillä viime starttien kaltaista menestyskulkua.

Lähtö 8. | Toto75-4, Toto4-1

RANKING
A) 4-9
B) 1-2-11-10-3-5-7-8
C) 6-12
STARO MOSCHINO – MALECON – LEON COGER - GOLLUM

Toto4-peli käynnistyy tasokkaalla Haastajadivisioonakarsinnalla. 4 STARO MOSCHINO kiri Teivossa tasokkaan GLi Grand Prix –finaalin voittoon 3. ulkoa. Ruuna on voittanut kaikki kauden kolme kilpailuaan, ja kuntokäyrä osoittaa edelleen ylöspäin. Muutenkin kyseessä on kovan kapasiteetin omaava 4-vuotias. Paikan johtavan rinnalla välttäessään Olli Koivusen ajokilla on hyvät voittosaumat, mutta vastuskin on laadukas, joten myös päivän vireen on oltava kohdallaan. 9 MALECON kohoaa toisena hevosena mukaan A-ryhmään. Kautensa avaavan 5-vuotiaan viime vuoden huippuhetki oli Jokimaa Tekee Tähtiä –kilpailun keulavoitto. 1 LEON COGER tähtää ykkösradalta johtopaikalle, mistä on parhaimmillaan todella sitkeä. Myös viimekertainen Vermon hallittu voitto tuli johtopaikalta. 2 GOLLUM törmäili Teivon GLi Grand Prix –finaalissa viimeisen takasuoran lopussa hännillä edellään menevään. Loppu sujui sen verran rivakasti, että ilman törmäilyjä Gollum olisi saattanut nousta korkealle. Lähtöpaikka on tällä kertaa mainio. 11 LOOK COMPLETE on hyvä hevonen. Mikäli ravi pysyy loppuun asti kasassa, on kaikki mahdollista. Myös vahvavireinen 10 INTUTO on täysin realistinen voitontavoittelija.

Lähtö 9. | Toto75-5, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 10-2
B) 3-6-1-9-8-4-7-5
CAMERON EVO – WILHELM NASH – JACK VADER – EVEREST DE GINAI
 
Tosi kovatasoisessa Hopeadivisioonakarsinnassa ykkösvihjeeksi kohoaa 10 CAMERON EVO. Se aloitti kautensa oikein tyylikkäällä suorituksella. Ori kiertyi Kuopion avoimessa ryhmäajossa 5. ulkoa johtavan rinnalle 1500 jäljellä ja jyräsi varmaan voittoon. Vaikka alla on taas starttiväliä, niin tuskinpa Cameron Evo ainakaan viime kertaa huonompi on. Kyseessä on vahva hevonen, jolla voi tarpeen vaatiessa tehdä ratkaisuja jo matkalla. 2 WILHELM NASH on vahva voitontavoittelija, mikäli pääsee etenemään lopulta johtopaikalle. Viimeksi Lahdessa Wilhelm Nashin suoritus 2. ulkoa oli pikkupettymys, mutta ei ruuna silti missään tapauksessa huono ollut. Joensuussa Ville Mäkelän valmennettava voitti Hopeadivisioonakarsinnan johtopaikalta täysin hallitusti. 3 JACK VADER oli viimeksi Lahdessa saamaton, mutta kauden avanneessa Vermon kilpailussa ruuna tykitti 5. ulkoa oikein lupaavasti kakkoseksi vain keulasta voittaneelle Wilhelm Nashille häviten. Jos vielä kenkiä riisutaan tähän kisaan, niin Jack Vader on syytä ottaa vakavasti. 6 EVEREST DE GINAI on tosi kiinnostava tauoltapalaaja. Oriissa on nimittäin paljonkin potentiaalia. Kyseessä on myös nopea avaaja. 1 ZIGGE SILVIO ei todennäköisesti pysty puolustamaan ykkösradalta johtopaikkaansa. Mikäli ruuna kuitenkin saa tarkan juoksun jälkeen sopivasti kiritilaa, on kaikki mahdollista. 9 HAZELHEN HERMES on todella luotettava kilpailija, eikä sen menestys yllätä koskaan. 8 WILLIAM BIRDLAND jäi kauden avauksessaan todella passiivisen taktiikan jälkeen yhdeksänneksi. Hevosen olemus miellytti, mutta saa nähdä, että ajetaanko vielä tälläkin kertaa huonolta lähtöpaikalta vain ns. ”terveisiä”. 4 AMARETTO SCOOP on vauhdikas avaaja.

Lähtö 10. | Toto75-6, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 5
B) 3-4-1-12-8-11-2-9-6-10-7
A.T. VEETI – JORIINI – WAUHTI – TUURIN TOIVO

5 A.T. VEETI on suorittanut kauden kolmessa kilpailussaan nousujohteisesti. Viimeksi Teivossa se jaksoi jo johtavan rinnalta ensimmäisen puolikkaan kolmatta rataa kierrettyään kärjen tuntumassa neljänneksi. Eiköhän nousuvire jatku edelleen, ja tällä kertaa kenkiäkin saatetaan riisua. A.T. Veeti on parhaimmillaan vapaalta radalta, ja ainakin paikka johtavan rinnalla lienee täysin suosiolla tarjolla. Mikäli vain A.T. Veeti on menopäällä, on kauden avausvoittoon loistomahdollisuudet. 3 JORIINI kukisti viimeksi A.T. Veeti sijoittuessaan 2. ulkoa kolmanneksi. Joriini onkin vaarallinen vastustaja, sillä siltäkin saatetaan riisua kenkiä ja lisäksi lähtöasetelmat ovat mainiot. Keulaan eteneminenkin voi onnistua. Myös 4 WAUHTI pääsee reippaasti matkaan. Sekä Joriinin että Wauhdin kannalta avainasemassa on 2 RUUTU-VIESKER taktiset kuviot, sillä halutessaan Ruutu-Viesker pystyy pitämään johtopaikan. Luulisi kuitenkin, ettei Ruutu-Vieskerillä haluta avauspuolikkaan menevän pitkäksi, koska se olisi lopusta pois. 1 TUURIN TOIVO ei pysty hyödyntämään lähtöpaikkaansa, mutta se on vahva lopuntulija. 12 PIISPALAN SANTERI on tauluaan parempi hevonen, joka ainakin ylivauhtisessa juoksussa pystyy kirimään korkealle. Ori tuli kuukausi sitten Mikkelissäkin taustalla ihan positiivisesti perille, vaikka sijoitus jäi huonoksi.

Lähtö 11. | Toto75-7, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 9-1
B) 6-10-4-11-2-7-5-3
C) 8-12
CHIEF ORLANDO – EDWARD ALE – NEXT DIRECTION – T.REX

Vermon Toto75-kierros huipentuu huippumielenkiintoiseen Helsinki-ajoon, missä usealla hevosella on panoksena myös pääsy kotimaan kansainvälisiin suurkilpailuihin. 9 CHIEF ORLANDO on ehdoton ykkösrankkaus, mutta ei tämän lähdön voitto missään tapauksessa helpolla irtoa. Chief Orlando pääsi etenemään kauden avauksessaan johtopaikalle 1500 jäljellä ja voitti tyylipuhtaasti. Nyt päästäneen ihastelemaan oriin huimaa kirikykyä. 1 EDWARD ALE seurasi Teivossa Chief Orlandon vanavedessä kakkoseksi. Myös Edward Alella on nyt startti alla. Oletuksena on, että Edward Ale pystyy pitämään ykkösradalta johtopaikan, minkä jälkeen se ei ole pikamatkalla helppo ohitettava. 6 NEXT DIRECTION oli Teivossa johtavan rinnalle kierrettyään vahva kolmas, vaikka laiskotteli välillä matkalla. Eiköhän ruuna ole nyt startti kropassa terävämpi, ja juoksun onnistuessa kaikki on mahdollista. 10 T.REX on Tapio Mäki-Tulokkaan toinen valttikortti tähän kisaan. Alla on kolme voittojuoksua, joten ei voitto nytkään missään tapauksessa yllättäisi, vaikka etukäteen Chief Orlando onkin tallin ykköspyssy. 4 SPECIAL ENVOY U.S. on nousemassa Suomen avoimelle tasolle. Se kiri Teivossa 3. sisältä loppusuoraa terävästi, mutta laukkasi vähän ennen maalia Chief Orlandon jälkeisen kakkossijan. 11 LEXUS DREAM olisi ollut eturivistä pikamatkalla todella mielenkiintoinen, sillä kyseessä on melkoinen starttiraketti. Kauden avauksessa juoksu meni pieleen, mutta hevosesta jäi oikein positiivinen vaikutelma. Tosi mielenkiintoisia ovat myös startin kroppaansa saanut 2 TOP OF THE WORLD sekä tauolta palaavat 7 WORKOUT WONDER ja 5 BRET BOKO.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 4,9 + 1,2,11,10 (3,5)
T4-2: 10,2 + 3,6,1,9,8,4 (7,5)
T4-3: 5 (3,4)
T4-4: 9,1,6,10,4 + 11,2,7,5,3 (8,12)

Pieni systeemi 20 riviä, hinta 4 euroa.
Suuri systeemi 480 riviä, hinta 96 euroa.

PÄIVÄN DUO LÄHDÖT 3-4

4,5,3,6,1,7,12,9
3

Yhteensä 8 yhdistelmää.

PÄIVÄN DUO LÄHDÖT 10-11

5
9,1,6,10,4

Yhteensä 5 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

8
15,16,5,9,12,4,6,7
15,16,5,9,12,4,6,7,2,3,1

Yhteensä 80 yhdistelmää, hinta 40 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

10,2
10,2,3,6,1,9,8,4
10,2,3,6,1,9,8,4

Yhteensä 84 yhdistelmää, hinta 42 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 11

9
1,6,10,4,11
1,6,10,4,11,2,7,5,3

Yhteensä 40 yhdistelmää, hinta 20 euroa.

Vihjeet: Jouni Toroska

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Antti Ojanperä

L5/4 JOSVEIS: Kyllähän se toki oli yllätys, että hevonen oli noin hyvä Kouvolassa. Tuskin se on joka starttiin tuolla tasolla. Usein hyvän esityksen jälkeen on perään tullut toinenkin asiallinen, mutta ruuna osaa myös ailahdella. Aika nätisti on menty starttiväli. Vire on ihan ok.

L7/8 RAGGARI: Hevonen palaa pitkältä tauolta. Haluttiin aloittaa kausi tästä. Ei se vielä ole superhyvä. Tahmeutta voi vähän olla. Isoa hevosta on treenattu määrällisesti paljon, mutta hirveän kovaa ei ole laskettu. Herkkyyttä voi hieman puuttua vielä.

L8/9 MALECON: Myös tällä on reilusti taukoa takana. Talvi on mennyt ihan hyvin ja treenaamaan on päästy toivotulla tavalla. Aivan asialliselta ruuna tuntuu. Porukka on tasokas. Saadaan tästä startti pohjille ja siitä sitten taas eteenpäin. Kunto on ok. Ehkä ihan viimeinen terä voi puuttua.

L9/6 EVEREST DE GINAI: Hyvin on päästy treenaamaan tälläkin. Kaikki on hevosella kunnossa. Ei mitään negatiivista ja se ravaa hyvin. Tuskin aivan huippua vielä nähdään. Kuten kaikkien meidän tauolta palaavien kohdalla, uskon tälläkin yhden startin vievän hevosta selvästi eteenpäin.

L11/8 MAFFIOSO FACE: Hevonen tuntuu tosi hyvältä harjoituksissa. Oikein hienolta. Vaikka lähtö on kivenkova, paremmalta lähtöpaikalta ruuna voisi mielestäni vähän pärjätäkin.

Ari Moilanen

L2/7 HOLA ALEJANDRO: Ruuna voitti ajamani Turun startin keulapaikalta. Porukka on varmaankin kovempi nyt. Aivan viime vireestä en osaa kertoa. 

L4/3 BORGMESTER: Pikku paussi on alla. Viimeisimmässä kilpailussa laukka tuli alkumatkasta ja meni saman tien pitkäksi. Pärjäävä hevonen lähtöihinsä. Vähän omia ongelmia sillä on ja laukkoja on tullut uran aikana.

L4/9 VALIANT DREAM: Jäätiin viimeksi kuolemanpaikalle ja ruuna taipui varsin selvästi siitä.

L6/12 CELEBRATION SONG: Poriin oli alla hieman starttiväliä. Matkattiin 2. ulkona ja keula sai vetää välissä ihan kävelyä. Lopetus oli sitten 1.11-vauhtinen, eikä siinä pystytty ohituksiin. Lähtöpaikka on jälleen haastava ja kovia on vastassa. Rahasijaan oltaisiin tyytyväisiä.

L7/12 VALPPAUS: Ruuna teki ihan asiallisen esityksen tauolta Porissa. Matkattiin johtavan takana ja oltiin siitä kolmansia maalissa. Hevonen menee varmasti eteenpäin starttien myötä. Lähtöpaikasta en osaa kommentoida.

L9/2 WILHELM NASH: Hevonen laukkasi lyhyesti ekaan kurviin viimeksi. Juoksupaikka oli sitten 2. ulkona. Se oli aika suurissa ongelmissa kaarteissa. Johtuiko tuo kuinka paljon hevosesta, vaikea arvioida. Raskas rata oli myös tosi hankala juosta. Lähtöpaikka on mainio. Jos ruuna suorittaa vastaavalla tasolla kuin aiemmin, on sillä hyvä sauma pärjätä. 

L11/5 BRET BOKO. Alla on vähän taukoa. Aika valmiina tämä on yleensä palannut huililta. Lujaahan tämäkin lähtee, mutta sisäpuolella on muitakin nopeita avajia. Voi ikäruuna vaatia muutaman kisan alle ollakseen aivan terävimmillään. 

L11/11 LEXUS DREAM: Teivossa oli kasirata, enkä lähtenyt ajamaan eteenpäin. Matkattiin hännillä ja hevonen tuli hyvin maaliin. Ei lähtöpaikka nytkään häävi ole. Pikkuhiljaa se alkaa pärjäämään.

Tapio Mäki-Tulokas

L6/1 REAL RED: Jäätiin joulukuun alussa talvitauolle. Hevonen rupesi olemaan jo hieman väsynyt, eikä se ollut parhaimmillaan viimeisissä kilpailuissa. Lähtö on Vermossa tosi tasokas. Koitetaan saada hyvä reissu kärjen takana ja katsotaan, mihin siitä yltää. Ehkä sijat 3-5 on realistinen tavoite tähän kohtaan.

L9/8 WILLIAM BIRDLAND: Ekassa startissa ei ollut paljon jakoja. Pakiteltiin parijonon hännille. Keula sai vetää matkalla hiljaa ja lopetti kovaa. Ei siinä ollut mahdollisuuksia korkeammalle. Mika oli aivan tyytyväinen hevoseen. Se oli tuntunut varsin hyvältä käteen. Lähtöpaikka on ikävä ja passiivisella taktiikalla lähdetään. Muiden armoilla ollaan jälleen taustalla.

L11/9 CHIEF ORLANDO: Siinä oli yksi rapsakampi hiitti alla ennen Teivoa. Ori meni tuossa hyvin kuten sitten itse startissakin. Uskon, että hevonen parantaa tuosta vielä. Viimeksi oli hokit alla ja nyt päästään ajamaan kesäbalanssilla. Lähtöpaikka on ihan ok. Toivotaan reipasta matkavauhtia. Seinäjoki Race on edessä, eikä hevosta lähdetä tähän kisaan tappamaan.

L11/10 T.REX: Yritetään saada kirivaiheessa vetoapua tallikaverista. Jos tempo pysyy matkalla reippaana, on tälläkin mahdollisuudet korkealle. Paikka on mailille aika hankala. Ruunan kohdalla siirtyminen kesäbalanssiin helpottaa menoa paljon.

Timo Korvenheimo

L6/5 COCKTAIL PRINCESS: Vaikka rahallisesti on ylisarja, ei hevonen sitä tiedä ja vastassa on tammoja. Ihan hyvin se on mennyt. Kenkien riisuminen auttaa tätä paljon. Viimeksi juoksu meni pieleen, mutta hevonen teki mainion esityksen. Voitto yllättäisi, mutta korotettua rahaa on mahdollista saada.

L7/15 SAKARIN: Kunto on hyvällä mallilla, jos ori vain onnistuu menemään alkumatkan ravia. Noista asemista ei pääse kiihdyttämään vapaasti, mikä lisää laukkariskiä. Muuten kaikki on kohdillaan.

L9/9 HAZELHEN HERMES: Kouvolassa vetoapu töksähti kirivaiheessa ja kärki pääsi karkuun. Tosi hyvän esityksen hevonen jälleen teki. Lähtöpaikka on oikein sopiva. Juoksun onnsituessa ruuna pystyy pärjäämään.

Teemu Okkolin

L3/6 PELI-PEKKA: Ori avasi kautensa Forssassa ja teki tosi kovan juoksun laukan jälkeen. Harmittavasti se hävisi maalikameran kuvassa. Ei esitys sinänsä yllättänyt. Olen koko ajan pitänyt tätä normaalia parempana hevosena. Hyppy oli lapsellinen. Kaverilla laukkasi ja tämä lähti vähän mukaan siihen. Ennätyksissä on lähtökohtaisesti paljon varaa.

L7/5 TURBO-JYTKY: Harmittava oli tämänkin laukka Kouvolassa. Päästiin hyvin liikkeelle ja hyppy tuli ekaan kurviin. Ori oli käteen tosi hyvän tuntuinen. Jatkossa tuli toinenkin laukka. Ajoin maaliin asti ja olin kyllä oikein tyytyväinen hevosen tyyliin. Se lähtee hyvin liikkeelle, eikä voltin vitonen ole ongelmapaikka. En yllättyisi, vaikka ori pärjäisikin Vermossa. Jos keli sallii, ajetaan taas ilman kenkiä.
 

Lähtö 1 
Väliajat 12,5-12,5-16,0-23,0

LE SAMUEL: Juoksi sijalla kaksi kaukana johtohevosen takana. Alkoi imeä eroa kiinni päätöskierroksella ja ehti aivan viime hetkillä ykköseksi. 
DARK ALLEY: Täräytti keulaan ja veti hurjaa tempoa yli 50 metrin erolla. Avauskierros peräti 12,5-vauhtia. Ymmärrettävästi meno hiipui loppua kohden. Hävisi silti äärimmäisen täpärästi. 
BRANDON BEYONCE: Matkasi neljäntenä. Tuli mukavasti perille kaukana kärkiparin takana. 
VEX ANT EXPERT: Matkasi pääjoukossa. Aivan hyvin perille. 
BACKWOOD'S HEXFIRE: Lähti yksin 40:n pakilta. Paranteli loppua kohden ja nousi viidenneksi. 
ZELLE'S ESCALADE: Matkasi sijalla kolme. Hiljensi maalisuoralla. 
HERMAN HALM: Juoksi pääryhmässä. Tasaisesti perille. 
VERNA LEE ZET: Kiri loppua takajoukoista aivan asiallisesti.
AMOUR BOOST: Kelpo lopetus takajoukoista.
HAMIS HEARTBREAKER: Laukkasi 550 jäljellä pääryhmän kärkiporukasta.
JAG RAPIDE: Taivalsi pääjoukossa. Ei erityisemmin vakuuttanut.
HEAVY ARSENAL: Laukkasi 100 juostuna.
CLASSIC VALLEY: Laukkasi 1. kaarteeseen mentäessä. Hylättiin.
LITTLE DONNIE: Laukka 1. kurviin. Hylättiin.
DARENA: Laukka lähtökiihdytykseen. Keskeytti.
CHROME: Laukka 1. kaarteessa. Keskeytti.

Lähtö 2 
Väliajat 11,5-14,5-17,0-14,5

ALMOST ONE YEAR: Piti keulat reippaassa avauksessa. Voitti aivan pystyyn. 
GLENNE: Matkasi voittajan takana 2. sisällä. Kohosi toiselle 450 ennen maalia. Kohtalainen kakkonen. 
JE SUIS JUSTINE: Nousi 3. sisältä etusuoralla 3. ulos. Lähti 500 jäljellä selässä 3. radalle. Kohtalainen kiri totosijalle. 
LEEMARK'S GIULIO: Juoksi 3.-4. ulkona. Lopetti kohtalaisesti. 
PEARL ON STAGE: Matkasi 4.-5. ulkona. Kohosi 750 jäljellä 3. radalle, mutta laukkasi pian. Polki aivan asiallisesti lopun.
HOLA ALEJANDRO: Hyökkäsi 2. ulkoa viim. takasuoran lopussa 3. radalle. Laukkasi 400 jäljellä.
GINGER HALM: Taipui toiselta ilman vetoapua.
RIM BAY FLEUR: Matkasi takajoukoissa sisäradalla. Vaisua. 
MR GALAX: Laukka lähtökiihdytykseen.
CALLELA IBIS: Laukkasi 1. takasuoran lopussa 3. sisältä.
DEATHLY FINGER: Poissa.
FINGERBORG: Poissa.

Lähtö 3 
Väliajat 23,5-27,5-27,5-32,0

REHTORIN SALLI: Latasi keulaan. Vastasi perille saakka ja voitti äärimmäisen täpärästi. 
SIIKING: Matkasi johtavan takana. Kiri maalisuoraa 4. rataa aivan voittajan rinnalle. 
M.A. PISTE: Lähti 4. ulkoa 3. radan kiertoon 1200 jäljellä. Juuttui kiertämään kärkiparin ulkopuolelle. Oikein sitkeä suoritus. 
BOHEEMI: Nousi 3. sisältä 2. ulos puoli kierrosta ennen maalia. Jatkoi 3. radalle 400 jäljellä. Kelpo lopetus. 
SISSIN SISU: Juoksi 5.-4. ulkona. Oli kierros jäljellä oudosti vaikeuksissa. Ryhdistäytyi ja käänteli 300 ennen maalia 3.-4. radalle. Asiallinen. 
PILSKERI: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Taipui loppukaarteessa.
RALLIN MUISTO: Matkasi hännillä kaukana kärjestä. Lopetti takajoukoissa vauhdikkaasti.
KIPINÄ ROLS: Juoksi 2. ulkona. Laukkasi 550 jäljellä.
TEPPANA: Laukka 1. kaarteeseen mentäessä.
SYNERI: Matkasi 3. ulkona. Pudotti sisälle 450 jäljellä. Taipui lopussa. Ei vakuuttanut lainkaan.
POPEDIA: Poissa.
PELI-PEKKA: Poissa.

Lähtö 4 
Väliajat 11,5-13,0-16,5-14,5

VALIANT DREAM: Matkasi 3. sisällä. Hyökkäsi 250 ennen maalia 4. radalle ja kiri ykköseksi. Viim. 400 m 12,2. 
ELEGANT PRAYER: Avasi keulaan. Sai alkumatkasta prässiä ja tempo pysyi pitkään reippaana. Kesti kakkoseksi aivan hyvän esityksen päätteeksi. 
NEWYORKER LI: Nappireissu johtavan takana. Kohosi maalisuoralla toiselle. Tuli tasaisesti. 
BORGMESTER: Vaati johtavan rinnalla alkumatkasta vauhtia. Taipui lopussa. Hyvä esitys kuitenkin. 
HAZELHEN HEMERA: Juoksi 4. ulkona. Oli viim. takasuoran lopussa kiinni. Pudotti sisälle loppukaarteessa. Tuli mukavasti perille. Viim. 400 m 12,7. 
STONECAPES QUANTUM: Matkasi kaukana 6. ulkona. Lähti viim. takasuoran alussa selässä 3. radalle. Kiri kohtalaisesti. 
I ONE: Kiersi alun 4.-3. rataa. Pääsi 1. kurvissa 2. ulos. Lähti 550 jäljellä 3. radalle ja tuli aivan kohtalaisesti. 
STONECAPES PRO: Nousi 4. sisältä loppukaarteessa toiselle. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti loppumetrejä.
LEON: Matkasi hännillä sisärataa. Nousi viim. takasuoran alussa 5. ulos ja hakeutui loppukaarteessa ulkoradoille. Asiallinen suoritus. 
ZINGARO DEI VENTI: Oli 3. ulkoa vaikeuksissa jo viim. takasuoralla. 
PEGASOS BOLT: Laukkasi 1. kaarteessa.
EDWARD SISU: Hyökkäsi 5. ulkoa 3. radalle viim. takasuoran alussa. Laukkasi 500 jäljellä. Hylättiin.

Lähtö 5 
Väliajat 19,5-21,5-26,0-22,5

TÄHEN TOIVOMUS: Haparoi 1. kaarteessa peitsille. Juoksupaikka lopulta 3. ulkona. Jatkoi kierros jäljellä 4. ulkona, mistä iski 600 jäljellä. Eteni johtavan rinnalle viim. kaarteen alussa. Jyräsi ykköseksi. Viim. 600 m 20,3. 
ELLIN SISU: Painui toiselta ilman vetoapua keulaan 1. takasuoran alussa. Jatkoi myöhemmin 2. sisällä. Nousi kuolemanpaikalle kierros ennen maalia ja painui keulaan 450 jäljellä. Hyvä esitys, vaikka tallikaverilleen hävisikin. 
VIESKERIN VALO: Matkasi 5.-4. sisällä. Nousi toiselle 600 jäljellä ja laukkasi samassa lyhyesti. Käänteli loppukaarteessa 3.-4. radalle. Kiri mallikkaasti totosijalle. Viim. 400 m 20,9. 
RAPIN AATOS: Matkasi 4.-3. sisällä. Kohosi loppukaarteessa toiselle. Takaisin sisälle maalisuoralla. Tuli asiallisesti perille. 
POLARA: Alkumatka toisella ilman vetoapua. Jatkoi 2. ulkona kierros jäljellä. Kelpo suoritus. 
DIKTAATTORI: Matkasi 2.-3. ulkona. Käänteli loppukaarteessa 3. radalle. Asiallisesti maaliin. 
PYÖRYLÄN PARONI: Nakkasi keulaan. Juoksi myöhemmin 3. sisällä. Jatkoi johtavan takana kierros jäljellä. Oli pahasti pussissa viim. kaarteessa. Nousi 200 jäljellä toiselle ja rullaili maaliin.
PIKKUKAHVELI: Kiertyi 3. radan kautta johtopaikalle 1. takasuoralla. Veti reipasta tempoa. Taipui loppumatkasta. 
COSTELLO: Poissa.
JOSVEIS: Poissa.

Lähtö 6 
Väliajat 10,0-11,5-15,5-14,0

MERIT: Lähti 4. ulkoa 3. radalle 850 jäljellä. Sai pian selän eteen. Käänteli viim. kaarteessa 4. radalle. Kiri väkevästi ykköseksi. Vauhdinjakokin oli takahevosia puoltava. Mainio silti. Viim. 700 m 12,6. 
CAROLINE K.: Kohosi 3. ulkoa viim. takasuoran alussa 3. radalle. Kelpo kiri kakkoseksi. 
BEAT OF LOVE: Juoksupaikka 6. ulkona. Lähti viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Käänteli 4. radalle puoli kierrosta ennen maalia ja hakeutui lopussa 5. radalle. Viim. 500 m 12,3. 
LIL BELINDA: Juoksi 6. sisällä. Nousi viim. takasuoralla 2.-3. radalle. Käänteli loppukaarteessa selässä 4. radalle. Nousi lopussa aivan ulos. Polki hyvin perille. Viim. 500 m 11,7. 
COCKTAIL PRINCESS: Matkasi 5. ulkona. Lähti 850 jäljellä selissä 3. radalle. Kelpo esitys ylisarjassa. 
CELEBRATION SONG: Nousi 5. sisältä 850 jäljellä 4. ulos. Käänteli loppukaarteessa 3. radalle. Lopussa jo neljännelle. Kohtasi pientä liikenneruuhkaa loppumatkasta. Asiallisesti perille. 
LILY'S STAR: Painui johtavan rinnalta keulaan 400 juostuna. Sai armotonta prässiä ja eka kierros hurjasteltiin kunnolla. Taipui ymmärrettävästi loppusuoralla.
JULIET ALE: Oli 2. ulkona pussissa loppukaarteessa. Pääsi maalisuoralla vapaalle ja kiri loppumetrit mukavasti.
REAL RED: Juoksupaikka 3. sisällä. Jatkoi 2. sisällä maalisuoran alussa. Ei päässyt tulemaan sujuvasti.
M.T. KITTY: Kiertyi 3. radan kautta kuolemanpaikalle ja aloitti keulahevosen armottoman hiillostuksen. Homma meni hurjasteluksi. Raju ylivauhti ymmärrettävästi kostautui lopussa.
APRIL SISU: Kohosi 4. sisältä 3. kaarteessa 3. ulos. Pudotti sisälle 450 jäljellä. Pussissa maaliin.
ICE WINE: Eteni 1. kaarteen alussa keulaan. Jatkoi 400 juostuna 2. sisällä. Nousi toiselle radalle 200 ennen maalia. Mitään ei kuitenkaan tapahtunut ja ravikin katosi loppumetreillä. Hylättiin loppusuoran laukasta.

Lähtö 7 
Väliajat 32,0-32,0-27,5-23,0

TURBO-JYTKY: Täräytti keulaan. Kiihdytti loppumatkasta tempoa ja irtosi vaivattomasti muista. 
TÄHTIMENEVÄ: Nousi 2. sisältä toiselle 100 jäljellä. Kelpo kakkonen nappireissun päätteeksi. 
MORISON: Lähti parijonosta 3. radan kiertoon 2. kaarteessa. Sai pian selän eteen. Jatkoi 4. radalle 450 ennen maalia. Oikein väkevä esitys. Viim. 700 m 23,8. 
VILLIHIISI: Nappireissu 3. sisällä. Pääsi maalisuoralla 2. sisälle. Kohtalaisesti perille. 
OIVA-SOINTU: Juoksi 4. sisällä. Pääsi loppusuoralla etenemään 3. sisälle. Tuli pussissa maaliin.
EGOA ON: Juoksupaikka 2. ulkona. Nousi 150 ennen maalia 3. radalle. Kohtalainen. 
BUUGI: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Taipui loppusuoralla. 
SAKARIN: Juoksupaikka 7. ulkona. Liittyi 1200 jäljellä 3. radan letkaan. Käänteli 4. radalle 550 ennen maalia. Punnersi vahvasti. Viim. 700 m 23,9. 
VALPPAUS: Juoksi 4.-3. ulkona. Jäi pussiin.
TÄHTISÄIHKE: Tasaisesti perille 5. sisältä. 
AIKA KIHO: Kohosi 7. sisältä 5. ulos 1150 jäljellä. Hakeutui 800 ennen maalia selissä 3. radalle. Käänteli selässä 4. radalle puoli kierrosta ennen maalia. Mukavasti perille. 
RAGGARI: Juoksi toivottomissa asemissa 6. sisällä. Nousi 800 jäljellä hännillä toiselle ja liittyi kuudenneksi 3. radan letkaan 650 jäljellä. Nousi puoli kierrosta ennen maalia 4. radalle ja hakeutui lopussa aivan ulos. Viim. 600 m 23,5.
RIIPINEN: Nousi 3. ulkoa 1300 jäljellä 3. radalle ilman vetoapua. Veti loppumatkan 3. radan jonoa. Antoi vähän periksi maalisuoralla. 
VINHA-TOPI: Laukat ennen 1. kaarretta ja 2. kaarteeseen mentäessä. Hylättiin liioista laukoista.
TULIPIIPPU: Lähtölaukka. Nousi 8. sisältä 2. kaarteessa toiselle ja eteni 4. ulos. Uusi laukka 300 ennen maalia. Hylättiin liioista laukoista.
KARLO: Laukkasi lähtökiihdytykseen. Lähti parijonosta selissä 3. radalle 1200 jäljellä. Uusi laukka loppukaarteessa. Hylättiin liioista laukoista.

Lähtö 8 
Väliajat 11,5-14,5-13,5-13,0

LASSIC POINT: Iski 1. takasuoralla 3. radalle ja eteni toiselle ilman vetoapua 650 juostuna. Runttasi ykköseksi. Oikein vahva esitys. 
INTUTO: Lähti 3. ulkoa 3. radalle 800 jäljellä. Sai pian selän eteen. Käänteli 250 ennen maalia 4. radalle ja kiri upeasti kakkoseksi. Viim. 700 m 10,5. 
ERGO AM: Sai toisella radalla selän eteen 2. kaarteeseen mentäessä. Punnersi asiallisesti perille. 
LEON COGER: Puolusti keulapaikan. Taipui hieman loppumetreillä. 
STARO MOSCHINO: Pakitteli 1. takasuoralla kauas taakse 7. ulos. Lähti viim. takasuoran alussa selissä 3. radalle. Käänteli loppukurvissa 4. radalle. Mainio esitys toivottomista asemista. Viim. 600 m 10,7. 
LOOK COMPLETE: Nousi 6. ulkoa 750 jäljellä selässä 3. radalle. Pudotti toiselle maalisuoran alussa. Tuli pussissa maaliin. Voimia vaikutti jäävän reilusti varastoon.
GOLLUM: Hyökkäsi 3. ulkoa 700 jäljellä. Kelpo kiri. 
MALECON: Juoksi johtavan takana. Jäi pussiin.
RIPASSO CLASSICO: Nousi 5. sisältä viim. takasuoralla 4. ulos. Käänteli lopussa 3. radalle ja tuli kohtalaisesti. 
ARNOLD HALM: Matkasi 3. sisällä. Näytti olevan jo vaikeuksissa loppukaarteessa. Ei päässyt lopussa kuitenkaan tulemaan täysin vapaasti. 
COOL CONCLUSION: Pääsi pudottamaan 1. kaarteessa 3. ulos. Jatkoi myöhemmin 4. ulkona. Vain tasainen esitys.
EXPECTALOT: Seurasi tasaisesti 4. sisältä. 

Lähtö 9 
Väliajat 12,0-15,0-12,0-11,5

WILHELM NASH: Ei päässyt keulaan ja pudotti 1. kaarteen lopussa 2. sisälle. Nousi 2. ulos loppukaarteessa ja käänteli maalisuoralla 3. radalle. Kiri hyvin ykköseksi. 
EVEREST DE GINAI: Juoksi 3. sisällä. Heitti 200 ennen maalia 3.-4. radalle ja kiri tosi lujaa perille. 
JACK VADER: Hyökkäsi 3. ulkoa 700 jäljellä ja eteni toiselle ilman vetoapua 450 ennen maalia. Hyvä esitys. Viim. 700 m 10,3. 
AMARETTO SCOOP: Leiskautti keulaan ja puolusti johtopaikan. Aivan asiallinen esitys, vaikka lopulta neljänneksi jäikin. 
HAZELHEN HERMES: Hyökkäsi viim. takasuoralla 4. ulkoa selässä 3. radalle. Juuttui ulos ja polki asiallisesti perille. Viim. 700 m 11,1. 
WILLIAM BIRDLAND: Matkasi taustalla. Lähti viim. takasuoran lopussa selissä 3. radalle. Asiallinen kiri varsin toivottomista asemista. Ehkä hiukan jäi puuttumaan. Viim. 600 m 11,0. 
CAMERON EVO: Hyökkäsi parijonosta 3. radalle 2. kaarteessa. Eteen nousi hevonen ja valjakon kohtalona oli jäädä roikkumaan 3. radalle. Pakitteli 3. kaarteessa taustalle, kun ohjastaja katsoi juoksun menneen pieleen.
CELEBRITY LANE: Sai toisella radalla selän eteen etusuoralla. Jäi pussiin.
I'M JUST A SUND: Lähti 2. ulkoa 1300 jäljellä 3. radalle ja eteni etusuoralla johtavan rinnalle. Taipui loppukurvissa.
ZIGGE SILVIO: Laukkasi lähtökiihdytykseen. Hylättiin.
IDA'S OWEN: Poissa.
TE QUIERO GRIF: Poissa.

Lähtö 10 
Väliajat 23,5-23,5-28,5-23,0

TUURIN TOIVO: Hyökkäsi 4. ulkoa 800 jäljellä 3. radalle. Sai selkää eteen takasuoran alussa. Käänteli 200 ennen maalia 4. radalle ja punnersi vahvasti perille saakka. Viim. 700 m 21,6. 
A.T. VEETI: Juuttui alkumatkasta kiertämään 3. rataa. Pääsi 650 juostuna toiselle ilman vetoapua. Vastaili hienosti ja hävisi äärimmäisen niukasti. Oikein urhea esitys. 
JORIINI: Eteni 1. takasuoralla toista rataa johtavan rinnalle. Sai selän eteen 2. kaarteeseen mentäessä. Hyökkäsi viim. takasuoralla 3. radalle. Polki hyvin maaliin asti. 
WAUHTI: Painui toiselta radalta keulaan 400 juostuna. Kelpo esitys. 
RUUTU-VIESKER: Avasi keulaan ja jatkoi 400 juostuna 2. sisällä. Sai aivan nappireissun. Ei päässyt loppusuoralla tulemaan täysin vapaasti. 
PIISPALAN SANTERI: Juoksupaikka 3. sisällä. Kohosi loppukaarteessa 2. ulos. Asiallinen. 
JYLLÄTYS: Matkasi 4. sisällä. Liittyi 450 jäljellä 3. radan letkaan. Hieman kiri hiipui. 
HOLARI: Lähti 5. ulkoa viim. takasuoran alussa selissä 3. radalle. Laukkasi loppukaarteeseen.
VINKSA: Taipui 3. ulkoa viim. takasuoralla. 
HEVILLÄ: Laukka kiihdytykseen. Keskeytti.
SOPUN HAASTE: Poissa.
LILIN JYTKY: Poissa.

Lähtö 11 
Väliajat 11,0-12,0-09,0

TOP OF THE WORLD: Nousi johtavan takaa toiselle loppukaarteessa. Kirmasi lopussa ylivoimaiseen voittoon. 
NEXT DIRECTION: Iski 2. ulkoa etusuoralla ja eteni johtavan rinnalle kierros jäljellä. Sitkeä kakkonen. 
CHIEF ORLANDO: Hyökkäsi 3. ulkoa 600 jäljellä 3. radalle. Pudotti jälleen 3. ulos loppukaarteessa. Hyökkäsi uudestaan maalisuoran alussa ja kiri hyvin kovassa lopetuksessa. Viim. 700 m 08,8. 
LEXUS DREAM: Matkasi 4. sisällä. Nousi loppusuoralla toiselle. Tuli voimia tallella pussissa maaliin todella hienon näköisenä.
EDWARD ALE: Pystyi puolustamaan keulapaikan. Hiukan pehmeä loppumetreillä. 
SPECIAL ENVOY U.S.: Juoksi 3. sisällä. Jatkoi loppukurvissa 2. sisällä. Jäi pussiin.
DREAMBOW: Juoksupaikka 5. sisällä. Nosteli 150 ennen maalia ulospäin ja polki ihan mukavasti perille. 
WORKOUT WONDER: Alku 3. rataa. Pakitteli 1. kaarteessa hännille. Juoksu ei onnistunut. Hakeutui 5. ulkoa viim. kaarteen lopussa 4. radalle ja kiri hyvin. Viim. 400 m 08,6. 
FIRE TO THE RAIN: Pakitteli taustalle ja juoksi hännillä sisärataa. Tuli tasaisesti. 
MAFFIOSO FACE: Oli loppumatkasta pitkään vailla kiriväylää 4. ulkona. Sai vapaata rataa vasta 50 ennen maalia.
BRET BOKO: Kiertyi 3. radan kautta 1. kaarteessa johtavan rinnalle. Sai selän eteen kierros jäljellä. Taipui viim. takasuoralla.
T.REX: Nousi parijonosta 3. radalle 1200 jäljellä. Juuttui ulos. Juoksu epäonnistui.