Hevosalan koulutuksen tulevaisuusfoorumi

27.09.2019 12:00

Hevosalan koulutuksen tulevaisuusfoorumi

Hevosalan koulutuksen tulevaisuusfoorumi ja hevostalouden osaamistarpeiden ennakointi -työpaja järjestetään Vermo Areenalla ravintola Ravillassa perjantaina 27.9.2019 kello 12–16. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.

Millaista on hevosalan koulutus tulevaisuudessa ja mitä uusia osaamistarpeita tulevaisuuden työelämä sille asettaa? Entä millainen on tulevaisuuden ravikoulu? Hevosalan koulutuksen tulevaisuusfoorumissa keskustellaan ja käydään läpi alalle tärkeitä kysymyksiä kaikille avoimessa työpajassa.
 
Osana hevosalan koulutuksen tulevaisuusfoorumia keskustellaan Opetushallituksen tulevaisuuden ennakointiprosessin tuloksista hevostalouden näkökulmasta. Opetus- ja kulttuuriministeriön asettama osaamisen ennakointifoorumi analysoi työelämän muuttuvia ja uusia osaamistarpeita ja niiden vaikutuksia koulutuksen kehittämiseen eri koulutusasteilla sekä varmistaa, että koulutusjärjestelmä tarjoaa kattavan mahdollisuuden hankkia työelämän erilaisissa tehtävissä tarvittavan osaamisen.

Tilaisuutta varten toteutetaan ennakkokysely hevostalouden osaamistarpeista vuonna 2035 ja kyselyn tulokset julkistetaan Vermo Areenalla 27. syyskuuta. Lisätietoa ja linkin kyselyyn löydät täältä.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Suomen Hippos, Opetushallitus sekä Vermo Areena. 
 
Ilmoittautumisia ennakkoon toivomme osoitteeseen helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.fi maanantaihin 23. syyskuuta mennessä.

Osallistujat ovat samalla tervetulleita tutustumaan Vermon ravikoulun toimintaan! Ravikoululla avoimet ovet 11–11.45, ennen virallisen ohjelman alkua.
 
Ohjelma:
 
12–12.45 Omakustanteinen lounas
12.45 Tilaisuuden avaus ja tavoitteet, puheenjohtaja Juha Rehula ja toimitusjohtaja Vesa Mäkinen, Suomen Hippos
12.55–14.20 Ennakointiprosessin tulokset ja keskustelu, opetusneuvos Markku Kokkonen ja opetusneuvos Ilpo Hanhijoki, Opetushallitus
Kahvitarjoilu
14.25–15.25 Tulevaisuuden ravikoulu – alustajina ravipalvelupäällikkö Eeva Karvonen Hevosopistolta ja ravikoulun vastaava Hanna Lepistö Vermon ravikoulusta. Alustuksen pohjalta työpaja ja keskustelu.
15.25–15.50 Vetovoimainen koulutusjärjestelmä - Hevostalouden perustutkinnon uudistaminen ja hevosalan koulutuksen tulevaisuus , opetusneuvos Marjatta Säisä, Opetushallitus
15.50 Yhteenveto ja tilaisuuden päätös 
 
Tilaisuuden juontaa Satu Laakso.
 
Tervetuloa mukaan! Osallistu tapahtumaan myös Facebookissa.

Lisätietoja:

Markku Kokkonen
Opetusneuvos
Ammatillinen osaaminen
Opetushallitus
PL 380 (Hakaniemenranta 6)
00531 Helsinki
puh. 0295 331 102
www.oph.fi

Helena Hyvämäki-Mäenpää
Nuorisotoiminnan koordinaattori
Suomen Hippos ry
040 6464 609
helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.fi
www.hippos.fi