Hyväntekeväisyysravit

12.06.2019 18:00

Hyväntekeväisyysravit

Vermo Areenalla järjestetään keskiviikkoraveissa 12.6.2019 hyväntekeväisyystapahtuma yhdessä Hope ry:n ja Suomen Hippoksen kanssa. Hyväntekeväisyysraveissa kerätään tuottoja vähävaraisten perheiden lapsille, jotta heillä olisi paremmat mahdollisuudet nauttia elämyksistä hevosten parissa.

Idean liikkeelle laittaja Jarkko Litmanen toivoo, että tapahtuman tuotoilla saadaan runsaasti lapsia tutustumaan hevosten ja ponien maailmaan mm. kesäleireillä.

”Tehdään pienten ihmisten unelmista totta”, ravimedian monitoimimies Jarkko Litmanen tiivistää. ”Monella perheellä ei ole mahdollisuutta kustantaa lapsiaan poni-, ravi- tai ratsastustoimintaan. Haluamme tarjota mahdollisuuksia niille lapsille, jotka ovat hevosista kiinnostuneita.”

Jokainen voi olla hyväntekeväisyysraveissa mukana auttamassa. Jo pääsylipun ostamalla on mukana kerryttämässä lahjoituspottia. Vermoon voi myös tuoda mukanaan käytetyn keppihevosen, joille Hope ry hankkii uuden kodin. Yritykset ja yksityishenkilöt voivat tehdä lahjoituksia tapahtumassa, jonka tuotot ohjataan kohdennetusti vähävaraisten lasten hevostoimintaan.

Hyväntekeväisyysraveissa järjestetään myös arpajaiset, joilla kerätään myös entistä isompaa lahjoitussummaa. Arpajaisissa on palkintoina mm. lippuja Powerparkin huvipuistoon ja eri ravitapahtumiin sekä useita tuotepalkintoja. Halukkaat voivat lahjoittaa myös palkintoja.

”Muutama hevosenomistaja on jo ilmoittanut, että antaa tänä ravipäivänä osan palkintorahoista hyväntekeväisyyteen. Totopelaajista muutamat ovat jo luvanneet osan voitoista tähän tarkoitukseen. Kaikki voivat auttaa siinä määrin kuin pystyvät. Pienistä puroista muodostuu iso joki”, Litmanen kannustaa.

Hyväntekeväisyysravit alkavat Vermo Areenalla keskiviikkona 12.6. klo 17.40 ponilähdöllä.

TOTO64-VARMAVALINNAT

Kierrokselta löytyy kolme selkeää varmaehdokasta. Yleensä Vermon kesäkeleillä varmaksi vihjataan mielellään todennäköisiä keulahevosia, mutta tällä kertaa tehdään toisin. Kaikkien kolmen kohdalla vahvuus on paras valttikortti. Vastaavasti jonkinlainen laukan mahdollisuus on jokaisella olemassa. Avauskohteen 10 SHEIKKI on kohonnut huippuvireeseen, ja kun vastaavasti kovimmat kanssakilpailijat eivät sitä tällä hetkellä ole, on Arto Hammarin viime keskiviikkona keulasta voittanut vakioajokki takamatkaltakin ravilla vahvasti voitossa kiinni. Viidennen kohteen 1 EXAUDIO VICI on itse itsensä pahin vastustaja. Oriin kilpailukäyttäytyminen ei ole läheskään sataprosenttista, mutta moottorista löytyy vääntöä, jolla tämä lähtö on voitettavissa. Päätöskohteena ajettavassa tammalähdössä 4 HUIMARIINA on ravia polkiessaan vahvoilla, vaikkei pikamatka varsinaisesti suosikaan. Edellä mainitusta kolmikosta Huimariina saa Suuressa systeemissä muutaman varmistuksen rinnalleen. Kyseisten varmistusrastien uskotaan valtaavan alussa kärkipään juoksupaikat.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 10 (8,4)
T64-2: 2,3,6,9 + 8,1,7,4,5
T64-3: 1,7,5,2,3 + 9,10,6,4,11,8
T64-4: 2,3,5 (6,10)
T64-5: 1 (8,6)
T64-6: 4 + 2,5,1 (10,12)

Pieni systeemi 60 riviä, hinta 6 euroa.
Suuri systeemi 1188 riviä, hinta 118,80 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 3-4-5-1-10-11 B) 6-12-9-2 C) 7-8
FLAVIANO – CAPE’S CAPTAIN – GUSTAV ADAMS – PROUD ANGELIQUE

Ravien avauslähdössä niukaksi ykkösvihjeeksi kohoaa 3 FLAVIANO. Se seuraili uran avauskisassaan Lahdessa keulasta voittanutta Racing Boyta saamatta edes mahdollisuutta ohitusyritykseen. Eiköhän startti vienyt vielä 3-vuotiasta eteenpäin. 4 CAPE’S CAPTAIN ei ole raviltaan sieltä sulavimmasta päästä, mutta Vermon kaarteet taittunevat kuitenkin paremmin kuin kesäratojen vastaavat. Haapajärven tuloksissa ei näy laukkamerkintää, mutta Cape’s Captain laukkasi kyllä taustalla 1400 jäljellä. Maaliin ruuna tuli porukan kovinta kyytiä. 5 GUSTAV ADAMS kulki koelähdössä viimeiset 700 metriä 13,7-vauhdilla ja kiri ykkösenä maaliin. Myös 1 PROUD ANGELIQUE ylitti omassa koelähdössään maaliviivan ykkösenä. Ei tamma mitenkään suuremmin häikäissyt, mutta joka tapauksessa asetelmat ovat mainiot eikä porukka vaikuta muutenkaan erityisen kovalta. 10 MELINDA SES riittäisi ravilla, mutta hyppy on todella herkässä. Myös 11 COMWAY COTTER pilasi uran avauskilpailunsa laukkoihin. Ori on vielä täysin kääntämätön kortti.

Lähtö 2.

RANKING
A) 1 B) 2-5-7-6-12-13-10-11-15-3-4-16-9-14-8
MERRAN TAHTI – SORJAN SÄIHKE – KOSEN KIMALLUS – M.A. PISTE

Illan toinen lähtö on tammojen Viesker Cupin karsinta. Hannu Hietanen ottaa ohjastajanvaihdoksen myötä tuntumaa numeroon 1 MERRAN TAHTI. Tamma lähtee ryntäämällä matkaan, joten kiihdytysvaihe on kriittinen, mutta alun selvittäessään Tapio Laakson valmennettava on oikein todennäköinen menestyjä. 2 SORJAN SÄIHKE on kohonnut elämänsä iskuun, ja kolmanteen peräkkäiseen voittoon on täydet mahdollisuudet. 5 KOSEN KIMALLUS jäi torstaina Lahdessa pussiin, joten heikkoon sijoitukseen ei kannata tuijottaa. 7 M.A. PISTE on noussut tänä vuonna Timo Toiviaisen käsissä selvästi sarjoissaan, minkä myötä menestyskulku ei ole ollut enää samanlaista kuin vielä hetki sitten. Kunto on kuitenkin edelleen kohdallaan, ja tamma on tässäkin tehtävässä perushevosia. 6 LAARI on esiintynyt viime starteissa edukseen ja on sekin tiukka menestyjäkandidaatti. Seuraaviin tulee sitten rankingissa selvästi eroa. 12 ARLAN ILO on vauhdikas, mutta loppuun kaivattaisiin hieman lisää puristusta. Viimeksi Kokemäellä Arlan Ilo oli keulasta ”kilometrin” kakkonen häviten kuitenkin Laarille selvästi. 

Lähtö 3.

RANKING
A) 5-2-1 B) 9-6-3-10-4-12-11-7-8
PASTOR JACKSON – ZERTOR – MY WAYS NOT YOURS – LEAPING WOLF

Uransa huikealla täyden matkan volttituloksella 15,6 aloittanut 5 PASTOR JACKSON on edelleen neljän kilpailun jälkeen vailla voittoa. Nyt sellainen voisi kuitenkin tulla, varsinkin Pastor Jacksonin päästessä johtopaikalle. 2 ZERTOR hallitsi viimeksi Riihimäellä keulapaikalta vaivatta. Vastus kovenee, mutta Arna Ruohomäen suojatti on silti perushevosia. Kolmantena A-ryhmään kohoaa 1 MY WAYS NOT YOURS, vaikka viime suoritus oli aika saamaton. Edellisen kilpailun voitto oli kuitenkin ylivoimainen. 9 LEAPING WOLF on ottanut voittonsa tätä helpommista lähdöistä ja putoaa hyväksi haastajaksi. 6 STONECAPES RESPECT on ollut vielä hieman tasainen, mutta ohjastajan vaihtuminen Hannu Torviseen voi tuoda lisää tehoa. 3 WIN MIRACLE kehittyy hiljalleen starttien myötä eikä ole hyvältä paikalta vailla mahdollisuuksia. Myös 10 REHAB ja 4 CLASSIC RED lukeutuvat pelihevosiin.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 10 B) 8-4-6-3-12-1-5-2-7-13 C) 11-9
SHEIKKI – JULMIN – ULJAS SUOMALAINEN – HANSLANKARI

Toto64-pelin avauskohteen selväksi suosikiksi kohoaa viime keskiviikkonakin voittanut 10 SHEIKKI. Kovakuntoinen ori pääsi harvinaislaatuisesti johtopaikalle jo 500 metriä juostuna, minkä jälkeen kaikki oli helppoa. Voltin viitosradalta Sheikki tuskin pääsee kovinkaan rivakasti matkaan, mutta kiihdytysvaiheen sujuessa ravilla vahvalla menijällä on silti hyvät mahdollisuudet jyrätä lopussa ykköseksi. 8 JULMIN aloittaa haastajaryhmän, vaikka nykyvireestä ei ole täyttä varmuutta. Ori ei ollut Vermon viitossijassaan ollenkaan parhaimmillaan, minkä jälkeen piti kuukauden huilin. Porissa Julmin laukkasi kuitenkin pitkäksi jo ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä, joten vire jäi näkemättä. Joka tapauksessa kyseessä on tosi hyvä hevonen tähän lähtöön. 4 ULJAS SUOMALAINEN kiri viimeksi loppusuoraa mukavasti, ja muutenkin 7-vuotiaan oriin kuntokäyrä vaikuttaa noususuuntaiselta. Uljas Suomalainen voi saada hyvän juoksun kärjen tuntumassa ja vaikuttaa etukäteen paalun vaarallisimmalta. Keulaan Uljas Suomalainen ei kuitenkaan ilman muiden apuja pääse. 6 HANSLANKARI ei riittänyt viimeksi Kajaanissa avoimessa lähdössä, mutta tällaiseen lähtöön vahva puurtaja on kelpo menijä. Hanslankari muodostaa yhdessä Julminin sekä Uljas Suomalaisen kanssa suosikin tiukimman haastajaryhmän. 3 MUISTON PRINSSI voittaa todella harvoin, koska ei purista lopussa. Oriilla on kuitenkin loistosaumat sijoittua kärjen tuntumaan. 12 VEETULI on todellinen luokkahevonen, mutta taukoa on nyt alla todella paljon. Saa nähdä, mille tasolle Veetuli kykenee vielä nousemaan.

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 2-3-6-9 B) 8-1-7-4-5
ZO ZO HOSS – WILLIAM PINE – WILHELM NASH – SAHARA ROUGE

Toisessa Toto64-kohteessa on paljon pelissä heti kiihdytysvaiheessa. 3 WILLIAM PINE avaa lujaa, mutta kun 2 ZO ZO HOSS pääsee matkaan suoraan sisäpuolelta, voisi Zo Zo Hossilla nappilähdöllä olla mahdollisuus pitää William Pine ulkopuolellaan. Keulasta Zo Zo Hoss olisi vahvoilla. Toki myös paikka johtavan takana olisi loistava, mikäli sieltä aukeaisi sujuvasti kiritilaa. Viime kerran ratkaisevaa pahaa lähtölaukkaa lukuun ottamatta Zo Zo Hoss on esiintynyt viime starteissa kovasti edukseen. William Pine suoritti Teivon kolmossijassaan mukavasti, ja keulasta tai 2. sisältä Tapio Perttusen suojatti olisi pikamatkalla todennäköinen menestyjä. Myös Suur-Hollola-ajon alkukilpailun suoritus oli positiivinen, vaikkei ruuna ehtinytkään 6. ulkoa kuin kuudenneksi. 6 WILHELM NASH on erittäin mielenkiintoinen tauoltapalaaja. Ruuna on tottunut voittamaan, ja on tietysti nytkin perushevosia. Neljäntenä A-ryhmään nostetaan 9 SAHARA ROUGE. Se voi saada tässä takarivistäkin hyvän juoksun kärjen tuntumassa. Sahara Rouge hävisi Porissa 2. ulkoa vain Bret Bokolle, ja nyt vielä ohjastaja vahvistuu kokemattomasta amatööristä Niko Jokelaan. 8 MAKE IT QUICK tekee varmasti hyvän juoksun, ja paikka johtavan rinnallakin sopii. Kasiradalta haalarihommia on kuitenkin tehtävä siinä määrin, että ihan voittoon asti yltäminen ei ole helppo juttu kovien kanssakilpailijoiden saadessa helpompia juoksuja. 1 CONNY SISU hävisi viimeksi Teivossa 3. ulkoa vain ylivoimaiselle Jugadorille. Keulapaikan pitäminen ykkösradalta ei kuitenkaan taida onnistua. 7 ROBIN ROOF on vielä hakenut parasta virettään.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 1-7-5-2-3 B) 9-10-6-4-11-8
UCCIO – LILY’S STAR – LASSIC POINT – SILVER WING

Toto4-peli käynnistyy varsin haastavalla pelipähkinällä. 1 UCCIO kohoaa niukaksi suosikiksi, koska onnistui viimeksi punnertamaan ykköseksi kengät jalassakin. Nyt kun lähtöasetelmat ovat viime kertaa paremmat, riisutaan ruunalta todennäköisesti kenkiä ja mahdollisesti jenkkikärrytkin laitetaan perään. Niinpä odotuksissa on vielä viime kertaakin parempi suoritus. Se on tarpeenkin, sillä vastus on viime kertaa kovempi. Uccio ei todennäköisesti pysty pitämään ykkösradalta johtopaikkaa, mutta silti lähtöpaikkaa on pidettävä ruunalle hyvänä. Uccio pystyy tekemään myös itse juoksua. 7 LILY’S STAR ei pystynyt viimeksi pitämään alussa johtopaikkaa ja juoksi sitten 3. sisällä, minne jäi pussiin. Edellisessä Teivon kisassa Le Gros Bill tuli rinnalta ohi, mutta nyt vastassa ei ole yhtä kovaa kilpuria. Lily’s Star avaa sen verran reippaasti, että se voi päästä seiskaradaltakin keulaan tai 2. sisälle, jolloin omaisi hyvät menestyssaumat. 5 LASSIC POINT taipui viime kilpailussaan, mutta normaalisti ruuna on todella vahva. Kaiken ollessa kohdallaan paikka johtavan rinnalla sopii Lassic Pointille mainiosti. 2 SILVER WING kiri Suomen debyytissään 4. ulkoa lupaavasti. 3 ULK DELLE SELVE on kelpo menijä tällaisiin lähtöihin, ja lähtöpaikkakin on hyvä. Jyväskylän kilpailu jätti vireen ylle vielä kysymysmerkkejä, mutta ori mahtuu viidentenä hevosena mukaan A-ryhmään. B-ryhmän avaa viimeksi Teivossa yllättävänkin positiivisesti loppua kirinyt 9 SAHARA FOXYLADY. 

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 2-3-5 B) 6-10-4-12-7-9-1-8-11
YPÄJÄ LOUVRE – BETTER BOSS – BORGMESTER – BURNHILL’S LUCK

Illan ensimmäisessä troikkalähdössä heti lähtökiihdytys voi ratkaista voittajan, vaikka juostavana matkana on 2600 metriä. 2 YPÄJÄ LOUVRE ja 3 BETTER BOSS ovat molemmat oikein hyviä ja rehtejä kilpureita. Molemmat ovat loistovireessä, ja keskipitkä matkakin sopii kummallekin mainiosti. Se kumpi pääsee johtopaikalle, saa selkeän etulyöntiaseman. Sisemmän lähtöpaikkansa turvin Ypäjä Louvre on suosikki keulahevoseksi ja samalla ykkösrankkaus ennen Better Bossia. Mikäli edellä mainittu kaksikko sortuu liian kovaan keskinäiseen nahisteluun, pelaisi se palloja 5 BORGMESTER pussiin. Borgmester kohottautui viimeksi 3. ulkoa selässä 3. radalle 700 jäljellä, iski 4. rataa 300 jäljellä ja tykitti 13,5-kyytisellä päätöspuolikkaalla hallittuun voittoon. 6 BURNHILL’S LUCK hyötyy juostavasta matkasta. Vastassa on nyt kuitenkin pari niin kovaa kilpakumppania vieläpä selvästi paremmilla paikoilla, että voitto on tiukassa. Burnhill’s Luck hävisi viimeksi Teivossakin keulasta voittaneelle Better Bossille selvästi. 10 SAHARA SANDSTORM sai viime keskiviikkona tauolta startin kroppaansa, mikä varmasti teki hyvää. Silti voitto on tiukassa. 4 HEAVY BEAT taipui viimeksi Teivossa 2. ulkoa. Totosija olisi näin kovassa lähdössä hyvä saavutus.

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 1 B) 8-6-11-2-7-14-15-3-13-12-5 C) 9-10-4
EXAUDIO VICI – FIRST REVENGE – CRAGGANMORE – DARK DEFENDER

Duo-pelin käynnistävässä Teräsmiesliigassa ainoaksi A-hevoseksi kohoaa 1 EXAUDIO VICI. Suomen ura on alkanut kahdella voitolla sekä yhdellä hylkäyksellä. Viimeksi Rovaniemellä Antti Ojanperän valmennettava oli lopulta pitkällä matkalla täysin omaa luokkaansa. Vastus on nyt selvästi kovempi, mutta ravin maittaessa väkivahva ori on taas vaikea pysäytettävä. Exaudio Vici ei ole kuitenkaan ajettavana sieltä helpoimmasta päästä, ja muutenkin oriin luonteessa on kilpailukäyttäytymisen osalta omat riskitekijänsä. Mikäli Exaudio Vici kuitenkin menee koko matkan ravia ja käyttäytyy moitteetta, se tuskin on lyötävissä. Kyseessä on todellakin väkivahva menijä. 8 FIRST REVENGE on kohonnut Matias Salon käsissä loistoiskuun. Viime Mikkelin voitot ovat tulleet varmaan tyyliin, mutta nyt tehtävä on kuitenkin kaikin puolin erilainen, ja kyllä juoksunkin pitää onnistua. 6 CRAGGANMORE kiri kauden avauksessaan Mikkelissä mukavasti kolmanneksi. Myös viime Vermon suoritus oli positiivinen, vaikkei ruuna lopulta totosijoista otellutkaan. Pitkä matka suosii, ja lähtöasetelmat ovat sellaiset, että tuurilla luvassa voi olla oikeinkin onnistunut juoksu. 11 DARK DEFENDER hyökkäsi viimeksi Mikkelissä joukon hänniltä 600 jäljellä. Loppumatka sujui 12,8-kyytiä, mikä nosti ruunan vielä kakkoseksi. Dark Defender on yksi niistä, joka kärkkyy tiukasti suosikin epäonnistumista. 2 HOLA ALEJANDRO on löytänyt hyvän suoritustason. Kyseessä on uran ensimmäinen pitkän matkan kilpailu, mutta joka tapauksessa asetelmat ovat mainiot. 7 PIQUANT STRIDE kesti Seinäjoella johtopaikalta kolmanneksi. Ruunalla on resursseja vielä parempaankin suoritukseen.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 4 B) 2-5-1-10-12-6-11-9-7-8-3
HUIMARIINA – SOKRU – LOIKKAUS – KEMUN MUISTO

Toto64-kierros päättyy suomenhevostammojen pikamatkalla ajettavaan avoimeen ryhmäajoon. 4 HUIMARIINA on selvä suosikki, mutta sen jälkeen pakka on melkoisen avoin. Huimariina on kilpaillut tänä vuonna Vermossa neljästi sijoittuen aina kaksariin. Mikäli tamma vain pysyy koko matkan ravilla, pitäisi kyseisen putken saada ehdottomasti jatkoa. Vaikka pikamatka ei ole Huimariinalle optimaalinen, ei sen pitäisi kuitenkaan olla sopivassa tehtävässä Johanna Sianojan valmennettavalle todellakaan mikään ylivoimainen este. Voittihan Huimariina muun muassa viime juhannuksena Härmässä pikamatkalla kovan tammalähdön ennen Virin Camillaa sekä Ryti-Tyttöä. Lähtöpaikkakin on hyvä. 2 SOKRU tekee pienestä voittosummasta huolimatta kovaa nousua avoimelle tammatasolle. Se kamppaili 24.4. hienosti Juliette Laxia vastaan tullen päätöskierroksen keulasta peräti 22,4-kyytiä. Huimariinan voittamassa avoimessa tammaryhmässä viime kuun 8. päivä Sokru jäi 3. sisälle pussiin. Tilaa saadessaan Timo Tuomisen vakioajokki olisi kyllä kirinyt ainakin kaksariin. 5 LOIKKAUS ja 1 KEMUN MUISTO ovat starttiraketteja, jotka vallannevat alussa piikki-selkä –asetelmat. Sen jälkeen kaksikolla on pikamatkalla täydet menestyssaumat. Loikkauksen kohdalla kilpailuhuumori on avainasemassa. Ylivieskan avoimessa tammalähdössä päätössatanen oli Loikkaukselle 2. sisältä liikaa, mutta lyhyt matka on siis plussaa. Samoin pikamatka on plussaa Kemun Muistolle. 10 SARSIS kärsii nopeana avaajana takarivin lähtöpaikasta, eikä siksi mahdu troikkavihjeessä kakkosriville, vaikka matka suosii ja kunto on huipussaan. 12 TARUNTUULI on hevosena tähän lähtöön todella kovaa kaliiberia. Kauden avaus pitkän tauon jälkeen oli kuitenkin vielä sen verran vaisu, että tamma jää piippuhyllyn lähtöpaikalta vain haastajaosastolle. 6 MARMARDU tekee toisen starttinsa Teemu Okkolinin käsistä ja olisi ravilla mielenkiintoinen. Kahden nopean avaajan välistä laukkariski heti alussa on kuitenkin enemmän kuin korkea.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 1,7,5,2,3 + 9,10,6,4,11,8
T4-2: 2,3,5 (6,10)
T4-3: 1 (8,6)
T4-4: 4 + 2,5,1 (10,12)

Pieni systeemi 15 riviä, hinta 3 euroa.
Suuri systeemi 132 riviä, hinta 26,40 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

1
4

Yhteensä 1 yhdistelmä.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

2,3
2,3,5
2,3,5,6,10,4

Yhteensä 16 yhdistelmää, hinta 8 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

4
2,5,1
kaikki

Yhteensä 30 yhdistelmää, hinta 15 euroa.

Vihjeet: Jouni Toroska

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Ari Moilanen

L2/11 YPÄJÄ KEVA: Tamma palasi Jyväskylässä pitkältä tauolta. Ei se vielä ihmeitä esittänyt siellä. Eiköhän hevonen mene eteenpäin starttien myötä. Tähdätään Vermossa rahasijaan.

L4/5 KOIVUN TÄHTI: Myös tällä oli taukoa alla ennen viime kisaa. Lisäksi oli rasitteena rata 12. Ruuna polki vikan kierroksen kolmatta rataa. Pikkasen puhti loppui kesken. Startit vievät varmasti eteenpäin.

L4/13 SUVI KEVÄTÖN: Pakki on pitkä. Tasaista työtä tamma tekee. Polkee sinne 1.25:n tuntumaan.

L5/1 CONNY SISU: Teivon esitys oli oikein positiivinen. Voittaja pääsi siinä vähän karkuun. Tämä tuli hyvin maaliin ja nousi kakkoseksi. Ykkösradalta se voisi olla ihan kärkihevosia. Ori pääsee ihan kohtalaisesti liikkeelle.

L5/6 WILHELM NASH: En ole ollut juttusissa valmentajan kanssa. Taukoa on alla ja lähtöpaikka aika ulkona. Sisäpuolella on nopeita avaajia. Eiköhän tuossa yritetä saada onnistunut reissu ja koitetaan sitten lopussa, jos voimia löytyy.

L7/2 YPÄJÄ LOUVRE: Hevonen on tehnyt mainiot juoksut molempiin tauon jälkeisiin kilpailuihinsa. Oppilaslähdössä se oli kuolemanpaikalta kakkonen. Jyväskylässä taivallettiin myös paljon toista rataa ilman vetoapua. Ori suoritti tosi sitkeästi ja kurotti vielä viime metreillä ykköseksi.

L8/8 FIRST REVENGE: Ruuna on mennyt paljon eteenpäin. Se voitti Mikkelissä oikein helposti. Matkana 3100 metriä käy hienosti. Hyvät odotukset on ennakkoon.

L9/4 HUIMARIINA: Hevonen on tehnyt hyvää työtä koko ajan. Maili ei ehkä ole sen paras matka, mutta on tamma monta kertaa voittanut niitäkin. Lähtöpaikka on ihan kohtalainen.

Arna Ruohomäki

L1/2 WAY UP: Tosi iso hevonen. Ajaessani sillä huhtikuussa Turussa ruuna ei saanut vielä kaikkea itsestään irti. Ihan hyvän tuntuinen se oli muuten. Iän myötä tämä varmasti vahvistuu lisää.

L3/2 ZERTOR: Riksun voittoesitys oli ihan ok. Ori menee vähän omintakeisella tyylillä. Aika hyvällä mallilla se on. Pikkasen pitää vielä saada lisää, jotta Vermossa pärjätään. Siinä oli pitkää taukoa ja todennäköisesti hevonen jonkun verran petraakin. Riihimäellä ajettiin aika raskailla kärryillä. Nyt laitetaan hiilikuitukärryt. Ne osaltaan auttaa tätä menemään, kun etupää kevenee.

L6/1 UCCIO: Hevonen oli positiivinen yllätys viimeksi. Toki tiesin sen olevan kunnossa ja alla oli hyvä hiitti. Lähtörata oli kuitenkin niin ulkona, etten liikoja uskaltanut odottaa. Kaviot oli myös vähän huonot ja mentiin kengät jalassa. Nyt kavioiden tilanne on parempi ja kengät napataan pois. Takana on jenkkikärryt ja lisäksi koitetaan ensimmäistä kertaa reikälappuja. Aika lujaa ruuna avaa, mutta yritetään saada vielä hieman lisää lähtönopeutta varustemuutoksella. Jos keulat pystyttäisiin puolustamaan, mielelläni ajaisin siitä. 

L8/5 GRANITE: Sunnuntaina tuli laukka kolmanteen kaarteeseen. Kurvi on tosi tiukka Kausalassa. Osin laukan voi siinä mielessä laittaa radan piikkiin. Aivan hyvän tuntuinen hevonen muuten oli.

Teemu Okkolin

L2/12 ARLAN ILO: Kokemäen laukkamerkintä on turha. Päästiin siellä heti keulaan ja oltiin toisena maalissa. Ihan ok esityksen tamma teki. Se tapaa hieman jättää varastoon.

L2/14 PASSIKUVA: Tamma teki Mikkelissä tosi hyvän juoksun. Se tuli loppusuoran oikein vauhdikkaasti. Aika tarkka tämä on reissustaan ja paikka hankaloittaa Vermossa.

L9/6 MARMARDU: Viime kisa oli ensimmäinen startti meiltä käsin. Hevonen oli hyvä. Se laukkasi kaksi kertaa ja meni kuitenkin 1.26-tuloksen saaden vielä rahaa. Tehdään pieniä varustemuutoksia tähän. Toki odotetaan näyttöjä, mutta pidän tätä oikein hyvänä hevosena. Menestys ei yllättäisi. Potentiaalia on hurjasti.

Antti Ojanperä

L1/4 CAPE´S CAPTAIN: Ihan mukavasti ruuna on aloittanut. Vähän kova lähtö saattaa olla tälle. Kokeillaan nyt ajaa Vermossa. Jos se ravaisi siellä paremmin. Vaikea uskoa aivan voittoon asti.

L8/1 EXAUDIO VICI: Jaksava ja riski hevonen on kyseessä. Alkumatkasta se on vähän epävarma. Juostavan matkan pitäisi käydä mainiosti. Vähän on haettu oikeaa balanssia. Luultavasti Vermossa riisutaan ainakin takakengät.
 

Lähtö 1

Väliajat 18,0-19,5-19,0-18,0
PROUD ANGELIQUE: Piti keulapaikalta varmaan voittoon. 
WAY UP: Seurasi nappireissun päätteeksi johtavan takaa kakkoseksi. 
FLAVIANO: Laukka 1. kaarteeseen. Juoksi sitten 5. ulkona ja vastustajien laukkojen myötä pääsi etenemään 3. ulos. Hyökkäsi 450 jäljellä kireihin ja tuli aivan mallikkaasti. Hävisi kalkkiviivoilla kakkossijan. 
COME ON WHEELS: Juoksi 3.-2. ulkona. Pudotti 850 jäljellä sisälle ja nousi taas toiselle 600 ennen maalia. Käänteli 300 jäljellä selässä 3. radalle. Aivan mukava suoritus. 
COMWAY COTTER: Matkasi takajoukoissa sisärataa. Kohtalainen suoritus. 
DON'T TELL MAMA: Nousi 3. sisältä 2. kaarteen lopussa toiselle ilman vetoapua. Taipui varsin pahoin lopussa.
BIG BAD HOSS:  Ei pystynyt parannuksiin takajoukoista. 
WINDMAN: Juoksupaikka 3. sisällä. Oikein vaisu. 
CAPE'S CAPTAIN: Laukkasi ennen 1. kaarretta. Hylättiin.
GUSTAV ADAMS: Laukkasi 1. kaarteen lopussa. Matkasi sitten 3. ulkona, mistä laukkasi uudestaan 3. kaarteeseen mentäessä. Kolmas laukka viim. takasuoran alkuun sinetöi hylkäyksen.
MELINDA SES: Laukkasi 2. ulkoa etusuoralla. Hylättiin.
MIDSUMMER MESS: Matkasi hännillä sisärataa. Laukkasi viim. takasuoralla. Hylättiin.
 

Lähtö 2

Väliajat 27,5-26,5-27,5-26,0
MERRAN TAHTI: Veti keulapaikalla selvällä erolla. Sooloili ykköseksi. 
LAARI: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua pääjoukossa. Kelpo kakkonen ylivoimaisen voittajan takana. 
NORAN POT: Matkasi toisena sisärataa. Taipui hieman maalisuoralla. 
UNNAN TÄHTI: Juoksi 3. ulkona. Eteni 400 jäljellä sijalle neljä. Kohtalainen. 
UUTELAN LIISI: Lähti parijonosta selässä 3. radalle kierros jäljellä. Käänteli maalisuoralla 4. radalle. Punnersi asiallisesti. 
SORJAN SÄIHKE: Laukka 100 juostuna. Juoksi sitten 2. ulkona. Taipui siitä ulos totokamppailusta. 
KOSEN KIMALLUS: Lähtölaukka. Juoksi sitten 5. sisällä. Nousi viim. takasuoralla toiselle. Kohtalainen. 
B. RIITU: Lähti parijonosta kierros jäljellä 3. radalle. Punnersi kohtalaisesti perille. 
PASSIKUVA: Ei vakuuttanut 6. sisältä. 
VENNELMON TYYNE: Juoksupaikka 4. ulkona. Ei vakuuttanut. 
ARLAN ILO: Juoksi 4. sisällä. Oli loppukaarteessa pussissa. Pääsi nousemaan maalisuoran alussa toiselle. Tuli tasaisesti.
KRISTA: Laukkasi lähtösuoran lopussa. Ei esittänyt ihmeitä.
REIPAS TÄHTI: Juoksupaikka 3. sisällä. Tosi vaisu. 
HELUN KUVA: Laukkaili matkalla takajoukoissa hylkyyn.
M.A. PISTE: Poissa.
YPÄJÄ KEVA: Poissa.

Lähtö 3

Väliajat 14,0-17,5-19,0-16,0
PASTOR JACKSON: Painui toiselta radalta keulaan 1. takasuoralla. Varma voitto. 
CLASSIC RED: Täräytti keulaan. Jatkoi 2. sisällä 1. takasuoralla. Oli pitkään pussissa. Sai tilaa vasta hieman ennen maalia. Spurttasi hyvin ja voimia jäi tallelle.
MY WAYS NOT YOURS: Oli 3. sisällä pussissa loppukurvissa. Kohosi viim. kaarteen lopussa toiselle ja käänteli 3. radalle maalisuoran alussa. Nousi totosijalle. 
MON PROPRE: Matkasi 5. sisällä. Pääsi loppumatkasta etenemään sujuvasti sisärataa. 
ZERTOR: Kesti asiallisesti toiselta ilman vetoapua. 
REHAB: Juoksupaikka 4. sisällä. Nousi toiselle 250 jäljellä. Kohtalainen. 
WHAT'S UP CLOUD: Juoksi 3. ulkona. Hakeutui 250 ennen maalia 4. radalle. Tasaisesti perille. 
STONECAPES RESPECT: Juuttui alussa 3. radalle. Pakitteli 1. takasuoralla 4. ulos. Käänteli viim. kaarteen lopussa selässä 4. radalle. Oli pitkään vailla vapaata väylää. Pudotti sisäänpäin 50 ennen maalia ja tuli aivan pirteästi viime metrit. 
FINGERBORG: Juoksi 6. sisällä. Hakeutui loppukaarteessa hännillä 3. radalle. Käänteli viim. kaarteen lopussa 5. radalle. Kiri jäi kuitenkin tasapaksuksi. 
LEAPING WOLF: Laukkasi kiihdytykseen. Juoksi sitten 5. ulkona. Ei erikoista lopussa. 
WIN MIRACLE: Käänteli 2. ulkoa 300 ennen maalia 3. radalle. Kiri ei vetänyt lainkaan. 
LIKE A CANDY: Laukkasi ennen 1. kaarretta. Matkasi sitten hännillä. Ei vakuuttanut. 

Lähtö 4

Väliajat 27,0-25,5-25,0-24,5
ULJAS SUOMALAINEN: Veti keulassa reipasta tempoa. Mainio esitys. Hieno oli ajosuorituskin. 
KOIVUN TÄHTI: Pudotti toiselta ilman vetoapua viim. kaarteen alussa sisälle. Asiallinen kakkonen. 
HANSLANKARI: Punnersi asiallisesti totosijalle 3. ulkoa. 
SHEIKKI: Lähti varovasti ja juoksi 4. ulkona. Käänteli viim. takasuoralla 3. radalle. Laukkasi kesken kirinsä viim. kaarteen lopussa. Tuli vielä lujaa maaliin.
MUISTON PRINSSI: Jäi 2. ulkoa viim. kaarteen alussa ilman vetoapua. Taipui vähän. 
VALPPAUS: Nappireissu 2. sisällä. Ei vakuuttanut. 
JOTTEI: Matkasi 3. sisällä. Käänsi toiselle 100 jäljellä. Ei vakuuttanut. 
VEETULI: Matkasi hännillä sisärataa. Kohtalaisesti maaliin paluukilpailussa pitkän tauon jälkeen.
LOVER: Ei vakuuttanut 4. sisältä. 
AIKA KIHO: Juoksi 5. ulkona. Oli viim. takasuoralla vaikeuksissa. 
JULMIN: Paha laukka 1. kaarteeseen mentäessä.
KIELAS: Lähtölaukka. Hylättiin.
SUVI KEVÄTÖN: Poissa.

Lähtö 5

Väliajat 12,0-13,5-11,5
WILLIAM PINE: Eteni keulaan 1. kaarteeseen mentäessä. Sai vetää varsin maltillista tahtia. Irrotti lopussa varmaan voittoon. 
ZO ZO HOSS: Oli johtavan takana pitkään pussissa. Pääsi nousemaan toiselle vasta 50 ennen maalia.
CONNY SISU: Oli 3. sisällä pitkään pussissa. Ei pystynyt parantamaan kovavauhtisilla loppumetreillä.
MAKE IT QUICK: Kiertyi 1. kaarteessa kuolemanpaikalle. Kelpo esitys. 
ROBIN ROOF: Juoksi 5.-4. sisällä. Pussissa loppusuoralla.
WILHELM NASH: Matkasi 4. ulkona. Oli vauhdinjaon myötä mahdottoman tehtävän edessä. Kiri maalisuoran asiallisesti 5. rataa. Positiivinen paluustartti. Viim. 400 m 10,5.
SAHARA ROUGE: Lähti 3. ulkoa loppukaarteessa selässä 3. radalle. Maalisuoralla 4. rata käyttöön. 
POR NIE ROCK: Nousi 4. sisältä toiselle 300 jäljellä. Pussissa maaliin.
FROSTY VICE: Käänteli 2. ulkoa loppukaarteessa 3. radalle. Kiri jäi tasaiseksi.

Lähtö 6

Väliajat 12,5-14,0-16,5-13,0
ULK DELLE SELVE: Avasi keulaan ja nappasi helpon voiton. 
RIM BAY KICKAPOO: Pääsi puikkaamaan 1. kaarteeseen mentäessä 2. sisälle. Seurasi nappireissulla kakkoseksi. 
LASSIC POINT: Hyökkäsi 3. ulkoa 600 jäljellä. Kiri kantoi aivan mallikkaasti perille. Viim. 600 m 11,3. 
UCCIO: Matkasi 3. sisällä. Oli pussissa loppumatkasta.
SILVER WING: Iski 2. ulkoa 1. takasuoralla ja eteni 600 juostuna toiselle ilman vetoapua. Taisteli tasapääneloseksi. 
LILY'S STAR: Avasi toiselle ilman vetoapua. Sai selän eteen 600 juostuna. Oli loppukurvissa pussissa. Vailla vapaata väylää maaliin.
WESTCOAST VICTORIA: Juoksi 4. ulkona. Jatkoi viim. takasuoralla 3. ulkona vailla vapaata. Käänteli 200 ennen maalia 3. radalle. Mukavasti perille. 
SAHARA FOXYLADY: Oli 4. sisällä pussissa loppukaarteessa. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti.
MILLSTONE'S VIVID: Käänteli 5. ulkoa 700 jäljellä 3. radalle. Sai pian selän eteen. Nousi loppusuoralla 4. radalle. Kiri kantoi kohtalaisesti. 
BLOWMYWHISTLE: Nousi 5. sisältä toiselle viim. takasuoralla. Haparoi loppukaarteessa. Käänteli 300 ennen maalia selissä 3. radalle. Tuli asiallisesti. 
M.T.LARA CROFT: Lähti 6. ulkoa selässä 3. radalle viim. takasuoralla. Kiri ei kantanut. 
 

Lähtö 7

Väliajat 10,5-14,5-16,0-12,5
HEAVY BEAT: Juoksi 3.-4. ulkona. Käänteli 850 jäljellä 3. radalle. Eteni 2. ulos. Nousi jälleen 3. radalle 200 ennen maalia. Kiri kantoi hienosti ykköseksi asti. Viim. 700 m 10,2. 
YPÄJÄ LOUVRE: Ei pystynyt vastaamaan Better Bossille kiihdytyksessä. Juoksupaikka 2. sisällä. Nousi 2. ulos 1450 jäljellä. Hyökkäsi 750 ennen maalia ja kiertyi toiselle ilman vetoapua 600 jäljellä. Mallikas esitys. 
BETTER BOSS: Eteni 1. kaarteen alussa väkisin johtoon. Ekat sadat metrit mentiin tosi kovaa. Taisteli aivan hyvin perille. 
WALL IN CARLINA: Matkasi 4.-3. sisällä. Nousi toiselle viim. kaarteen alussa. 
SAHARA SANDSTORM: Lähti 5. ulkoa 850 jäljellä selässä 3. radalle. Jatkoi myöhemmin kolmatta ilman vetoapua. Polki hyvin perille. Viim. 700 m 10,7. 
MASS ATTACK: Juoksi 2.-3. ulkona. Oli viim. takasuoralla pussissa. Pääsi irti 600 jäljellä. Tuli aivan mukavasti lopun. 
KRAMPUS: Matkasi 5. sisällä. Tasainen kiertelemättä. 
MUSCLEMAN: Juoksi 3.-2. sisällä. Taipui lopussa nappireissun päätteeksi. 
BURNHILL'S LUCK: Lähti 6. ulkoa 850 jäljellä selissä 3. radalle. Tasainen kiri. 
BORGMESTER: Kiersi alun 3. rataa. Pääsi toiselle ilman vetoapua kaksi kierrosta ennen maalia. Taipui viim. takasuoralla.
WANG DANG DOODLE: Juoksi 6.-5. sisällä. Nousi 900 jäljellä toiselle. Jatkossa takaisin sisäradalle. 
NEWPORT BRODDE: Laukkasi 3. ulkoa 1600 jäljellä. Hylättiin.

Lähtö 8

Väliajat 16,5-17,0-17,0-17,5-15,5
EXAUDIO VICI: Piti keulat. Helppo voitto. 
FIRST REVENGE: Nousi 700 juostuna toiselle ilman vetoapua. Sai pian selkiä eteen. Hyökkäsi 3. ulkoa 900 jäljellä 3. radalle. Eteni viim. takasuoran alussa sijalle kaksi johtavan kantaan. Ravi vähän katosi loppumatkasta. Asiallinen kakkonen kuitenkin. 
THREE DEE NODO: Taivalsi kaukana 8. ulkona. Lähti takajoukoissa selässä 3. radalle kierros jäljellä. Käänteli viim. takasuoralla 4. radalle ja eteni vauhdikkaasti. Mainio kiri takajoukoista kantoi totosijalle. Viim. 700 m 14,9. 
GRANITE: Pääsi 1. kaarteen alussa johtavan kantaan. Kohtalainen. 
DONATELLO HOSS: Lähti 5. ulkoa 900 jäljellä selissä 3. radalle. Kohtalainen kiri. 
GINDER: Kohosi 6. sisältä 850 jäljellä 4. ulos. Käänteli viim. takasuoralla 3. radalle ja lopetti mukavasti. 
HOLA ALEJANDRO: Matkasi 3. sisällä. Oli loppumatkasta pussissa.
MASCOT MATCH: Hyökkäsi 1. takasuoralla 3. radalle ja eteni 2150 jäljellä toiselle ilman vetoapua. Sai selän eteen kaksi kierrosta ennen maalia. Pudotti 650 jäljellä 5. sisälle. Ei vakuuttanut lainkaan loppumatkasta.
DEAL BOOST: Oli 5. sisällä viim. takasuoran alussa pahasti pussissa ja menetti siinä asemiaan. Nousi 600 jäljellä toiselle ja edelleen loppukaarteessa ulommas. Tuli kohtalaisesti maaliin. 
CONTRO VENTO: Juoksi 6. ulkona. Jatkoi 900 jäljellä 3. ulkona. Oli hetken kiinni loppumatkasta. Käänteli ulos viim. kaarteessa. Ei vakuuttanut. 
DARK DEFENDER: Lähti 7. ulkoa kierros jäljellä 3. radalle. Ei pystynyt parannuksiin.
LEEMARK'S DOMINIC: Matkasi hännillä sisärataa. Pysyi taustalla.
PIQUANT STRIDE: Nousi 2250 jäljellä 3. radalle ja eteni toiselle ilman vetoapua kaksi kierrosta ennen maalia. Taipui viim. takasuoralla pahoin.
SALTY FAIRYTALE: Otti 4. sisällä lyhyitä laukkoja matkalla. Hylättiin liioista laukoista.
CRAGGANMORE: Juoksi 4. ulkona. Lähti 900 jäljellä selässä 3. radalle ja eteni toiselle radalle ilman vetoapua. Laukkasi 200 ennen maalia ja hylättiin.

Lähtö 9

Väliajat 20,0-23,0-24,0
SOKRU: Jäi etusuoralla toiselle ilman vetoapua. Sai selän eteen 850 jäljellä. Jälleen ilman vetoapua viim. kaarteen alussa. Nousi 3. radalle kurvin lopussa. Puristi hyvin perille ja täpärään voittoon. 
LOIKKAUS: Avasi keulaan. Tuli hyvin perille asti. Hävisi niukasti. 
KEMUN MUISTO: Nousi johtavan takaa toiselle 300 jäljellä. Kelpo kolmas maalissa. 
ANNIN VAPPU: Pakitteli 1. kaarteessa 5. sisälle. Nousi 250 ennen maalia toiselle. Tuli kohtalaisesti. 
EICKU: Juoksi 3. sisällä. Jatkoi viim. kaarteessa 2. sisällä. Ei erikoista. 
KOMENTO: Juoksupaikka takajoukoissa 4. sisällä. Nousi loppumatkasta toiselle. Ei vakuuttanutkaan. 
MARJ-LOVVIISA: Juuttui kiertämään 3. rataa. Ravi katosi loppukaarteen alussa.
TARUNTUULI: Kiersi 1. kaarteen 3. rataa. Laukkasi etusuoran alussa.
HUIMARIINA: Lähti etusuoralla 2. ulkoa 3. radalle ja eteni toiselle ilman vetoapua 850 jäljellä. Repesi loppukaarteessa laukalle. Haparoi jo matkan aikana pariin otteeseen.
MARMARDU: Laukkasi toiselta ilman vetoapua 400 juostuna. Hylättiin liioista laukoista.
TUTUN IMPI: Laukkasi etusuoralla parijonossa. Hylättiin.
SARSIS: Matkasi 2.-3. ulkona. Jatkoi loppukaarteessa 2. ulkona. Laukkasi 100 jäljellä hyvän rahasijan. Hylättiin.