Junioreiden ilta & Massin voittojuhlat

16.09.2020 18:00

Junioreiden ilta & Massin voittojuhlat

Keskiviikon 16.9. raveissa valokeilassa ovat junioriurheilijat ja illan aikana juhlistetaan Raviliiga HIFK:n supertähti Mascate Matchin eli Massin voittoa Suuressa Suomalaisessa Derbyssä. 500 ensimmäiselle on luvassa kakkukahvit!

Ravien nimikisoja ovat kaksivuotiaiden lämminveristen Junnustartti-finaali (lähtö 8 klo 20.30) ja nuorten ohjastajien kilpailusarjan Juniorikypärien osalähtö, joka on ravien kolmas lähtö klo 18.47. Junnustartti-finaalissa nähdään yhdeksän nuorta lahjakasta lämminveriravuria. Juniorikypärät-lähdössä hevosia ajaa kaksitoista vuosina 1995-2002 syntynyttä ohjastajaa.

Näissä raveissa palataan myös vastikään Vermo Areenalla järjestetyn superviikonlopun tunnelmiin. Tuhannen omistajan Mascate Match villitsi yleisön voittaessaan Suuren Suomalaisen Derbyn lauantaina 5.9. ja nyt on aika vielä kerran juhlistaa suurvoittoa. Kakkukahvit on tarjolla ja fanijoukot on kutsuttu mukaan voittojuhliin. Maestro Pekka Korven mietteitä kuullaan katsomoravintola Ravillassa n. klo 17.45.

Liput keskiviikkoraveihin hankit kätevimmin verkkokaupastamme, johon pääset sivun oikean reunan Vermo Shop -painikkeesta.

Tervetuloa viettämään juhlavaa ravi-iltaa Vermo Areenalle!

Aikataulu ke 16.9.

16.00 Portit aukeavat
17.00 Opetuslähtö
17.20 Koelähtö
17.40 ULHO:n SuperStar -lähtö B-poneille
18.07 Ensimmäinen ravilähtö
18.47 Lähtö 3, Juniorikypärät
19.10 Lähtö 4, Toto65-kierros käynnistyy
20.30 Lähtö 8, Junnustartti-finaali
20.50 Lähtö 9, illan viimeinen lähtö

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

16.9.2020 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO65-VARMAVALINNAT

Tällä kertaa varmavaihtoehtojen löytäminen oli käsiohjelmavihjeitä tehdessä todella hankalaa, sillä yhdessäkään kohteessa esiin ei noussut vain yhtä A-hevosta. Varmaksi valikoitui pitkän pohdinnan jälkeen heti avauskohteessa kilpaileva 2 DREAM GIRL, joka oli lämminveritammojen TherMidas VET Tammatähdessä rata-arvonnan suhteen onnekas. Tapio Perttusen suojatti on arvottu optimaaliselle lähtöpaikalle ja lisäksi kovimmista vastustajista 9 WILLOW PRIDE on joutunut takariviin ja 8 SELENE LUNE eturivin uloimmalle paikalle. Dream Girlin tilanne parani vielä maanantaina tuntuvasti entisestään, kun kovin vastustaja Willow Pride vetäytyi pois lähtölistoilta. Näin lopulta Dream Girlin valinta systeemien varmaksi on paljon selvempi juttu kuin oli alkujaan, ja lopullisissa vihjeissä Dream Girl on myös lähtönsä ainoa A-hevonen. Dream Girl on kohonnut loistoiskuun, ja suoritukset Pilvenmäen Tammavaltikassa oli komeaa katseltavaa. Ensiksi perjantain pikamatkalla Dream Girl kiri 4. ulkoa mainiosti kakkoseksi vain keulasta hallinneelle Willow Pridelle häviten. Lauantain keskipitkällä matkalla tamma kamppaili urheasti ykköseksi, vaikka taivalsi valtaosan matkasta 2. rataa ilman selkää. Tammavaltikan kokonaiskisassa Dream Girl sijoittui kakkoseksi.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 2 (8,3)
T65-2: 4,2 + 11,9 (8,1)
T65-3: 8,1 + 2 (3,5)
T65-4: 7,1,8 + 10,9,2 (4,6)
T65-5: 5,8,4 (6,7)
T65-6: 9,10,3 + 12,1,2,11,6 (4,8)

Pieni systeemi 108 riviä, hinta 10,80 euroa.
Suuri systeemi 1728 riviä, hinta 172,80 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1. Ryhmäajo 2120 m

RANKING
A) 6-8-2-9 B) 1-11-10-12-7-4 C) 3-5
NASHVILLE NANCY – TRUE NOICE – ZARA TAJ – BELIEVE IN DREAM

Ravien avauslähdössä A-ryhmään nostetaan neljä hevosta, joista kaksi hakee uran avausvoittoaan. 6 NASHVILLE NANCY ja 8 TRUE NOICE ovat molemmat suorittaneet sen verran mallikkaasti, että ansaitsivat voitonkin. Nashville Nancyn kohdalla lähtöasetelmat ovat olleet oikeastaan aina haastavia. Tuloksena on kuitenkin ollut neljästä kilpailusta kaksi hyvää kakkossijaa. Näissä edellä maaliin saapuivat vain lahjakkaat Consalvo sekä Stonecapes Tricky. Maininnan arvoista on, että Turun kakkossijassa Jukka Kinnusen valmennettava latoi päätöspuolikkaan 4. ulkoa peräti 10,9-vauhdilla. Myös True Noice on napannut neljästä kilpailusta kaksi totosijaa. Kahdessa muussa kilpailussa True Noice on laukannut. Vermon kakkossija tuli 2. radalta ilman selkää. 2 ZARA TAJ voitti Riihimäellä nytkin ajavan Tommi Kylliäisen ohjastamana johtopaikalta vakuuttavasti. Kokemäellä tamma laukkasi valmentajansa ajamana johtavan rinnalta ensimmäisen kaarteen alussa, mutta kuittasi vielä kakkosrahat. 9 BELIEVE IN DREAM on lähdön neljäs A-hevonen. Se voitti viime Turun kilpailunsa lopulta varmasti., vaikka juoksi valtaosan matkasta 2. rataa ilman selkää. Uransa avauskilpailussa Ville Mäkelän valmennettava laukkasi ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä, mutta kulki viimeiset 1700 metriä 15,6-vauhdilla. B-ryhmän avaa hyvältä paikalta liikkeelle pääsevä 1 RANCH TQUILA.

Lähtö 2. Tasoitusajo 2120 m

RANKING
A) 2-4-5 B) 6-1-7-3-8-9
ISSAKAN VALO – LENNON RAPINA – RUNONEITO – PIIRRON TUISKU

Toisen lähdön ykkösrankkaus 2 ISSAKAN VALO on vaihtanut viime startin jälkeen Raineri Puikkosen valmennuksesta Jussi Suomisen hoiviin. Lahjakas 5-vuotias kilpaili Puikkosen käsistä hienolla statistiikalla, sillä 22 kilpailua toi kymmenen voittoa, neljä kakkossijaa sekä yhden kolmossijan. Derbyn karsintalähdössä tuli harmittava epäonnistuminen, kun ori laukkasi vahvan suorituksen päätteeksi kakkossijan vähän ennen maalia. Viime Vermon vierailullaan Issakan Valo majaili niin kauan pussissa, että tilaa saatuaan peli oli jo mennyt. Camrin pojan loppukiristä ei kuitenkaan löytynyt moitittavaa. Issakan Valo on oikein kehityskelpoinen, mutta se on kuitenkin lähdön nuorin sekä kokemattomin. 4 LENNON RAPINA on tauluaan epävarmempi, mutta kunto on hyvällä tolalla. Viimekertaisessa Forssan kolmossijassaan Lennon Rapina kiri 4. sisältä tilaa saatuaan oikein positiivisesti. Elämänsä iskussa kilpaileva 5 RUNONEITO on lähdön kolmas A-hevonen. Taulun molemmat voitot ovat tulleet 2. radalta ilman selkää, samoin viimekertainen Vermon ennätysjuoksu. Juha Utala hyppää tällä kertaa Runoneidon kärryille, kun Timo Tuomisella on oma valmennettava 6 PIIRRON TUISKU. Sekin on voitokkaana menijänä oikein potentiaalinen menestyjä, mutta vajaan kahden kuukauden tauon vuoksi ori lipsahtaa kuitenkin B-kategorian puolelle. Epävarma 1 UKKOSEN JYMY sekä tänä vuonna jatkuvasti kovia lähtöjä kolunnut 7 VEKRAUS tulevat rankingissa seuraavina.

Lähtö 3. Ryhmäajo 2120 m

RANKING
A) 3-9-11-6-12 B) 4-5-8-10-2 C) 1-7
FERNANDO VIXI – ERNA’S KING – BABY BEYONCE – CATAHECASSA ZEST

Juniorikypärien osalähtö on kerännyt viivalle oikein täysipainoisen kattauksen. 3 FERNANDO VIXI on saanut suosikeista parhaan lähtöpaikan ja kohoaa siksi rankingin ykköshevoseksi. Viimekertainen Joensuun kilpailu toi Heikki Mikkosen valmennettavalle kauden avausvoiton. Fernando Vixi kiertyi kierros ennen maalia 3. ulkoa johtavan rinnalle, mistä punnersi lopussa ykköseksi. Fernando Vixin kuntokäyrä saattaa osoittaa edelleen ylöspäin. Myös 9 ERNA’S KING saapuu Vermoon kauden avausvoitto allaan. Erna’s Kingillä on usein panostettu eturivistä lähtöön, mutta viimeksi Teivossa ruunalla jättäydyttiin seiskaradalta keskipitkällä matkalla kuraisissa oloissa heti viimeiseksi, minkä Erna’s King palkitsi sitten varmaan voittoon vieneellä loppukirillä. Vastuskaan ei ollut totutun kova, mutta joka tapauksessa onnistuminen oli tänä vuonna epäonnesta kärsineelle ruunalle vähintäänkin ansaittu. 11 BABY BEYONCE on tähän lähtöön kova hevonen, ja varsinkin johtopaikalta tamma olisi ollut tosi vaikea ohitettava. Baby Beyonce on kuitenkin kaarteissa ulkoradoilla vino, joten asetelmat vaikeuttavat. 6 CATAHECASSA ZEST on jo pitkään tehnyt tasaisen positiivista työtä ja ansaitsisi joskus kunnon onnistumisenkin. Myös 12 EURYTHMIC on sen verran hyvässä kunnossa, että se on syytä nostaa mukaan A-ryhmään piippuhyllyn lähtöpaikasta huolimatta. Viimeksi Vermossa kirivaihe ei mennyt tasokkaassa lähdössä 3. sisältä täysin sujuvasti. 4 ZEKI FONT ja 5 LEEMARK’S FELICIA pyrkivät haastamaan kovia suosikkeja.

Lähtö 4. Ryhmäajo 2120 m | Toto65-1

RANKING
A) 2 B) 8-3-4-5-10-6-7-1
DREAM GIRL – SELENE LUNE – CLUB NORD ELIT – ICE WINE

Toto65-kierros käynnistyy lämminveritammojen TherMidas VET Tammatähdellä, ja siinä 2 DREAM GIRL kohoaa lopulta selväksi suosikiksi, kun kaiken lisäksi kovin vastustaja 9 WILLOW PRIDE vetäytyi maanantaina pois listoilta. Tapio Perttusen suojatilla on allaan loistosuoritukset, sokerina pohjalla alla olevat esitykset Forssan Tammavaltikassa. Ensiksi perjantain pikamatkalla Dream Girl kiri 4. ulkoa mainiosti kakkoseksi vain keulasta hallinneelle Willow Pridelle häviten. Lauantain keskipitkällä matkalla tamma kamppaili urheasti ykköseksi, vaikka taivalsi valtaosan matkasta 2. rataa ilman selkää. Tammavaltikan kokonaiskisassa Dream Girl sijoittui kakkoseksi. Kakkosradan lähtöpaikalta on loistava lähteä rakentamaan juoksua. 8 SELENE LUNE suoritti Tammavaltikassa perjantaina tasollaan, mutta lauantain suorituksesta viimeinen napsu jäi puuttumaan, sillä tamma pääsi kuitenkin etenemään jouhevasti johtopaikalle vajaat 1500 jäljellä. Saa nähdä, onko Olli Koivusen ajotaktiikka tällä kertaa totutun aggressiivinen. 3 CLUB NORD ELIT tähtää tiukasti johtopaikalle. Club Nord Elit on hieman ailahteleva, mutta hyvänä päivänään se on keulapaikalta vaikea ohitettava. 4 ICE WINE avaa lujaa, mutta vihjaajan oletuksena on, että hyvä selkä on keulataktiikkaa todennäköisempi vaihtoehto. Ice Wine oli Tammavaltikan lähdöissä sijoituksiaan parempi, ja totosijaan on ilman muuta täydet mahdollisuudet. Myös 5 GOLDA PARIS pystyy avaamaan lujaa, mutta viime aikoina on kuitenkin vaikuttanut, että tamma on nykyään hieman yhden spurtin hevonen.

Lähtö 5. Ryhmäajo 2120 m | Toto65-2

RANKING
A) 4-2-11-9 B) 8-1-5-7-6-12 C) 3-10
WILLE’S RAINPOWER – RUNAWAY NINA – MR BIG MONEY – FANDANGO BRICK

Toisen Toto65-kohteen rankingin kärkikolmikko kohtasi toisena Vermossa jo kaksi viikkoa sitten. 4 WILLE’S RAINPOWER sijoittui silloin johtavan takaa kolmanneksi hiillostettuaan alussa hetken keulasta kakkoseksi sijoittunutta Essie Gonzalesia. Wille’s Rainpower esitti viimeksi sellaista lähtönopeutta, että voi nyt päästä johtopaikalle, ja tällä psyykillä Hannu Torvisen ajokki kohoaa rankingin ykkösnimeksi. 2 RUNAWAY NINA kiri samaisessa lähdössä 5. ulkoa vaikeista asetelmista 700 metrin kirillä mukavasti viidenneksi. Nyt lähtöasetelmat ovat merkittävästi paremmat. Alla on muutenkin niin mallikkaita suorituksia, että Liisa Saarisen valmennettava on tiukka voitontavoittelija. Ainakaan heinäkuun Riihimäen kilpailun perusteella lähtönopeus ei riitä johtopaikan ottamiseen, mutta tietysti kokemattoman kilpailijan lähtönopeus on voinut lisärutiinin myötä kohentua. 11 MR BIG MONEY punnersi kaksi viikkoa sitten ykköseksi 2. radalta ilman selkää. Edellisen kilpailun kolmossija tuli aivan joukon hänniltä vahvalla kierroksen kirillä. Kunto on kohdallaan, mutta Wille’s Rainpowerilla ja Runaway Ninalla on lähtöpaikkojen vuoksi etulyöntiasema. Mr Big Money on myös edellä mainittuja epävarmempi. Neljäntenä A-ryhmään kohoaa elokuisessa Vermon kilpailussaan 3. sisälle pussiin jäänyt 9 FANDANGO BRICK. Santtu Raitala jatkaa vahvistuksena ohjissa. B-ryhmän avaavat nousuvireiset 8 ANYTHING GOES ja 1 DON LEGGIO. Näiden kanssa samaan haastajien kastiin lukeutuu Riihimäellä paljon tämänkertaista helpomman lähdön voittanut 5 CARLOS SANTANA.

Lähtö 6. Ryhmäajo 2620 m | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 8-1-2 B) 3-5-10-11-12-7-9-4-6
VUARAN SUVETAR – HYMERI – BRILJANTTI BUUGI – WANTTERA

Toto4-pelin avauskohteessa kilpailee useita tällä hetkellä hyvässä noususuunnassa olevia suomenhevosia. 8 VUARAN SUVETAR ja 1 HYMERI kohtasivat toisensa jo kuukausi sitten Kouvolassa. Silloin Vuaran Suvetar voitti ja Hymeri sijoittui kakkoseksi. Toki Hymeri lähti matkaan 20 metriä keulasta voittaneen Vuaran Suvettaren takaa ja vielä laukkasi ensimmäisessä kaarteessa. Kyseisen Kouvolan kilpailun jälkeen Hymeri ei ole startannut, mutta Vuaran Suvetar on kilpaillut kahdesti ja voittanut molemmilla kerroilla. On ihan makuasia kumman edellä mainitun rankkaa ykköseksi. Kumpikaan ei ole aiemmin kilpaillut näin pitkällä matkalla. 2 BRILJANTTI BUUGI on vasta 4-vuotias, mutta ura on alkanut mainiosti, sillä yhdeksän kilpailua on tuonut kahdeksan totosijaa. Kehityssuuntakin on ollut koko ajan ylöspäin. Viimeksi Forssassa Briljantti Buugi kiersi ensimmäisen puolikkaan kolmatta rataa, minkä jälkeen jatkoi johtavan rinnalla. Siitä Jukka Kauppisen suojatti painui kärkeen runsaat 700 jäljellä ja jatkoi oikein varmaan voittoon. Briljantti Buugikaan ei ole aiemmin kilpaillut näin pitkällä matkalla, mutta sen voisi kuvitella vain hyötyvän matkan pitenemisestä. 3 WANTTERA on lahjakas 5-vuotias. Se eteni viimeksi Härmässä oikein varmaan voittoon 600 metrin kirillä 3. ulkoa. Lähtö on nyt kovempi, mutta Wanttera on hyvä haastaja suosikeille. Myös viime keskiviikkona Vermossa merkittävästi tätä helpomman lähdön voittanut 5 SITKU lukeutuu pelihevosiin. 10 LENTOLÄHETTI kilpailee nousuvireessä ja hyötyy juostavasta matkasta, mutta silti ihan voittoon on vaikea uskoa.

Lähtö 7. Ryhmäajo 2120 m | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 7-1-8 B) 10-9-2-4-6-5-3-12
CROSSOVER – BISMARCK COMERY – YPÄJÄ LOUVRE – DIESEL DEGATO

Illan ensimmäisessä troikkalähdössä paljon ratkeaa heti lähtökiihdytyksessä. Se kumpi kaksikosta 7 CROSSOVER ja 1 BISMARCK COMERY pääsee johtopaikalle, saa etulyöntiaseman itselleen. Crossoverilla on allaan kaksi tyylikästä keulavoittoa. Toissakertaisessa pikamatkan voitossa väliajat olivat 08,0-11,0-12,0 ja viimekertaisessa täyden matkan voittojuoksussa 11,3-13,0-(13,9)-13,2. Myös Bismarck Comery nappasi viime Vermon voittonsa keulasta, mutta ruuna ei onnistunut alussa puolustamaan ykkösradalta paikkaansa, vaan peri keulapaikan Musclemanin laukattua ensimmäisessä kaarteessa selvästä johtoasemasta. Bismarck Comeryn kohdalla keulapaikan menettäminen ei missään tapauksessa vie mahdollisuuksia, kunhan vain kiriväylät aukeavat sopivasti. 8 YPÄJÄ LOUVRE sijoittui viimeksi Käpylä Grand Prixissä 4. sisältä kuudenneksi. Tätä ennen alla oli niin vahvoja suorituksia, että startti kropassa ori on kasiradaltakin varteenotettava voitontavoittelija. Todennäköisin juoksupaikka on kylläkin johtavan rinnalla, mistä voitto edellyttää huippusuoritusta. 10 DIESEL DEGATO kohdalla tämänkertainen lähtöpaikka on loistava, sillä ruuna on parhaimmillaan hyvän selkäjuoksun jälkeen, kun sen ei tarvitse tuhlata lainkaan pateja lähtökiihdytykseen. 9 MUSCLEMAN on pilannut viime juoksunsa turhanpäiväisiin laukkoihin, mutta laukkojen lomassa ruuna on kyllä kulkenut hyvin, joten kunto on kohdallaan. Myös viimeksi vain Crossoverille hävinnyt 2 CASIMIR TOF on loistopaikaltaan realistinen voitontavoittelija.

Lähtö 8. Ryhmäajo 2120 m | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 5-8-4 B) 6-7-3-2-9 C) 1
THE GREAT KEMP – TIME MATCH – DUSKTODAWN BOOGIE – ZOLAMANI

Junnustartti-finaali 2-vuotiaille lämminverisille on kauttaaltaan huippulaadukas. Kuumimmat suosikit tulevat Markku Niemisen tallista. Sekä 5 THE GREAT KEMP että 8 TIME MATCH aloittivat uransa vakuuttavalla voitolla. The Great Kemp nousi Teivossa 2. sisältä johtavan rinnalle kierros juostuna, painui kärkeen 450 jäljellä ja irtosi 16-vauhtisessa lopetuksessa ylivoimaiseen voittoon. Time Match eteni Seinäjoella johtopaikalle 300 juostuna, minkä jälkeen hallitsi tapahtumia oikein varmaan tyyliin. Päätöspuolikas sujui 13,5-vauhdilla, ja varaa vaikutti kyllä jäävän. Jo koelähdöissään molemmat Maharajahin pojat vaikuttivat todella lahjakkailta. Paremman lähtöpaikkansa ansiosta The Great Kemp on suosikki ja Time Match sitten tosi hyvä ykköshaastaja. Myös Kenneth Danielsenin 4 DUSKTODAWN BOOGIE aloitti uransa komealla voitolla. Lexus Fontin tytär nousi 2. sisältä johtavan rinnalle runsaat 400 jäljellä ja eteni kirisuoralla oikein varmaan voittoon. 6 ZOLAMANI aloittaa laadukkaan B-ryhmän. Se laukkasi Teivossa pahoin ensimmäisen kaarteen alussa, mutta tykitti taustalla loppusuoraa pontevasti. Päätöskierros sujui 15,2-vauhdilla ja päätöspuolikas 14,4-kyytiä, loppusuora tosiaan vielä selvästi kovempaa. 7 BIRGIT COMBO sijoittui uran avauksessaan johtopaikalta kolmanneksi. Eiköhän Pekka Korpi panosta seiskaradaltakin lähtöön. 3 COLTRANE FRIDO on Markku Niemisen tallin kolmas kova edustaja tähän Junnustartti-finaaliin. Se hävisi viimeksi Seinäjoella 2. sisältä vain tallikaverilleen Time Matchille.

Lähtö 9. Ryhmäajo 2120 m | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 9-10-3 B) 12-1-2-11-6-4-8-5-7
ULJAS SUOMALAINEN – LAKURI – TUVIKER – ENON VILPPI

Ravi-ilta päättyy tasaiseen suomenhevoslähtöön. 9 ULJAS SUOMALAINEN ja 10 LAKURI ottivat yhteen Vermossa jo kaksi viikkoa sitten. Silloin Uljas Suomalainen vastaili johtopaikalta varmaan voittoon ennen rinnallaan välillä prässiäkin antanutta Lakuria. Tällä kertaa molemmat on arvottu takarivin lähtöpaikalle, mikä vaikeuttaa kummankin tehtävää, vaikka sinänsä molemmat pystyvät kyllä oikein täysipainoiseen suoritukseen myös selkäjuoksulla. 3 TUVIKER on tehnyt tämän kauden aikana useita loistosuorituksia. Aina vahvana tiedetty tuore Pilvenmäki Maratonin voittaja on saanut tänä vuonna selvästi lisää vauhtia. Ei pätkänopeus tietysti edelleenkään läheskään parhaiden veroinen ole. Vauhtikestävyyttä sen sijaan löytyy vaikka muille jakaa, joten ravilla Tuvikerilla on hyvät voittosaumat. 12 ENON VILPPI esiintyi Vermon avoimissa lähdöissä edukseen, vaikkei ihan kärkeen yltänytkään. Hyvältä lähtöpaikalta Enon Vilppi olisi mahtunut A-ryhmäänkin. 1 KARTIER ei ole ollut vielä taukonsa jälkeen läheskään parhaimmillaan, vaikka viimeksi Oulussa kakkoseksi sijoittuikin. Eiköhän startit vie kuitenkin eteenpäin, ja lähtöpaikkakin on mainio. 2 HUMIRO juoksi viime Vermon vierailullaan pääosin 2. ulkona/2. sisällä, eikä hävinnyt kuin Uljas Suomalaiselle sekä Lakurille. Kuntokäyrä osoittaa ylöspäin, lähtöpaikka on mainio ja Ari Moilanen on vahvistuksena ohjissa. Voittokaan ei yllätä, mutta tasaisessa lähdössä sijoitukset tulevat olemaan pienestä kiinni. Myös viimeksi hänniltä mukavasti kirinyt 11 JULMIN kilpailee nousuvireessä, mutta ilman ylivauhtia näin vaikeista asetelmista on kuitenkin vaikea ehtiä ihan ykköseksi asti. 6 KIHISEE kokee mielenkiintoisen kuskinvahvistuksen, kun Santtu Raitala ottaa tuntumaa Eero Laitisen valmennettavaan. 4 JAMIR sijoittui Ruunaruhtinas-kisan toisessa osalähdössä neljänneksi kukistaen muun muassa Koskelan Akselin sekä Polaran.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 8,1 + 2 (3,5)
T4-2: 7,1,8 + 10,9,2 (4,6)
T4-3: 5,8,4 (6,7)
T4-4: 9,10,3 + 12,1,2,11,6 (4,8)

Pieni systeemi 54 riviä, hinta 10,80 euroa.
Suuri systeemi 432 riviä, hinta 86,40 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

5,8,4
9,10,3

Yhteensä 9 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

7
1,8,10,9,2
1,8,10,9,2

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

9
10,3,12,1,2,11,6,4,8
10,3,12,1,2,11,6,4,8,5,7

Yhteensä 90 yhdistelmää, hinta 45 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska


 

Ponilähtö

Lähtö  1. 


Väliajat 142-179-160-134

TRUE NOICE: Lähti heti ajamaan eteenpäin ja painuikin 450 juostuna kärkeen. Veti haluamaansa tahtia ja oli lopussa aivan ylivoimainen. 
ZARA TAJ: Laukkasi pahoin jo ennen lähtölinjaa ja jäi paljon. Sai ensimmäisen takasuoran lopussa paikan 4. ulkoa. Lähti 1150 ennen maalia kiriin 3. radalle. Pudotti 850 ennen maalia johtavan kantaan, mistä oli lopussa oikein hyvä kakkonen. Viim. 1900 m 15,8. 
RANCH TQUILA: Juoksi 2.-3. sisällä. Jäi kolmannessa kaarteessa 4. sisälle. Nousi 450 ennen maalia toiselle radalle ja tuli tasaisesti. 
BELIEVE IN DREAM: Matkasi pääosin toisessa ulkona. Lähti 450 ennen maalia kiriin, mutta tyytyi lopussa säilyttämään asemansa. 
THE BIG DIPPER: Juuttui ensimmäisen takasuoran puolivälissä toisen radan vetojuhdaksi. Puristi siitä aivan juosten sisään asti, vaikka ei aivan kolmanneksi kestänytkään. 
EKO LACONDA: Juoksi 3. ulkona. Oli sieltä kirivaiheessa lähinnä tasainen. 
UNIQUE MIRACLE: Juoksi 3.-4. sisällä. Oli siellä pitkään vailla kiritilaa, eikä oikeastaan päässyt lopussakaan kunnolla kirimään.
BOM SHAKA LAKA: Laukkasi 250 juostuna kärkipaikalle edettyään ja jäi 5. sisälle. Oli sieltä jatkossa lähinnä tasainen. 
PRIMA BALANCE: Sai 250 juostuna kärkipaikan vastustajan laukan ansiosta haltuunsa. Jäi 450 juostuna johtavan kantaan. Putosi 850 ennen maalia 3. sisälle, mistä taipui loppukaarteessa ja oli aika vaisu. 
WHY CANE: Laukkasi lähdössä pitkäksi.
GARRIET: Poissa.
NASHVILLE NANCY: Poissa.

Lähtö  2. 


Väliajat 303-287-257-256

ISSAKAN VALO: Juoksi 3. sisällä. Nousi kierros juostuna radan vetojuhdaksi. Löi jatkossa painetta ja painui loppusuoralla eleettömään voittoon. Viim. 1000 m 25,0. 
LENNON RAPINA: Juuttui kuolemanpaikalle. Eteni 600 juostuna kärkeen ja tuli hienosti sisään asti, vaikka jäikin lopussa niukasti toiseksi. 
RUNONEITO: Matkasi harvassa muodostelmassa keskijoukoissa. Tuli vahvasti sisään ja tuli hyvällä tyylillä maaliin asti. Viim. 1000 m 25,2. 
PIIRRON TUISKU: Matkasi keskijoukoissa. Säilytti vauhtinsa ja oli aivan hyvä neljäs. 
VEKRAUS: Juoksi keskijoukoissa sisäradalla. Sai edetä pitkään vapaasti sisärataa pitkin. Oli loppukaarteessa 3. sisällä hetken vailla kiritilaa. Löysi vapaan radan loppusuoran alussa ja oli tasainen viides. 
NORAN POT: Kiihdytti heti kärkipaikalle, missä sai alussa painetta osakseen. Luopui lopulta 550 paineen alla paikastaan ja jäi johtavan kantaan. Putosi loppukaarteessa hieman ja putosi vähän, mutta ei kuitenkaan luovuttanut. 
LORUTYTTÖ: Pysyi taustalla koko matkan ajan. 
B. VIOLETTA: Eteni taustalta tasaisesti ja sai puolimatkassa paikan keskijoukoista toiselta radalta. Suoritti asiallisesti, mutta otti loppusuoran alussa laukan ja menetti siihen ehkä rahasijan. 
UKKOSEN JYMY: Laukkasi 350 juostuna johtavan kannassa pitkäksi. 

Lähtö  3. 


Väliajat 119-141-171-134

FERNANDO VIXI: Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3.-4. radalle. Eteni 350 ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Puristi viime metreillä varmaan voittoon. Viim. 700 m 12,3. 
CATAHECASSA ZEST: Lähti heti ajamaan eteenpäin. Painui lopulta 450 juostuna kovan avauksen jälkeen kärkeen. Tuli vahvasti sisään asti, vaikka jäikin lopussa toiseksi. 
ERNA'S KING: Juoksi 4. ulkona. Teki sieltä asiallisen viimeisen takasuoran alusta lähteneen kirin ja oli aivan hyvä kolmas. 
HIGH FLYING: Matkasi toisessa ulkona. Lähti 750 ennen maalia vähän ahtaan oloisesti kiriin 3. radalle. Eteni 550 ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Putosi loppusuoralla neljänneksi. 
ZEKI FONT: Juoksi 5. ulkona. Oli sieltä kirivaiheessa tasainen. 
HERE I GO AGAIN S: Matkasi 3. sisällä vähän vetoavustaan jääneenä. Nousi 300 ennen maalia toiselle radalle. Tuli asiallisesti sisään asti. 
LEEMARK'S FELICIA: Juoksi 6. ulkona. Oli sieltä kirivaiheessa tasainen. 
EURYTHMIC: Matkasi takajoukoissa toisella radalla. Pudotti viimeisen takasuoran puolivälissä sisäradalle. Jäi loppusuoran puolivälissä vaille kiritilaa ja tuli voimissaan maaliin. Viim. 800 m 14,2.
HATAAR THE BRAVE: kiihdytti heti kärkipaikalle. Jäi 450 juostuna paineen alla johtavan kantaan. Putosi sieltä viimeisen takasuoran lopulla kärjen kyydistä ja oli vain tasainen. 
BABY BEYONCE: Ei esittänyt taustalta ihmeitä. 
BWT CRUSADER: Oli taustalta vailla suurempaa virtaa. 
FUNDOVER MATCH: Kiertyi 3. radan kautta ensimmäisen takasuoran alussa toiselle radalle. Jäi 550 juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Taipui viimeisen takasuoran lopulla selvästi ja oli vaisu. 

Lähtö  4. 


Väliajat 077-127-150-122 

TRUE DEVOTION: Juoksi 4.-3. sisällä. Löysi loppusuoran alussa sujuvasti kiritilaa ja kiri lopun selvästi parasta vauhtia. Otti lopussa hallitun voiton. Viim. 400 m 10,4. Debytoi uudessa kotimaassaan hienolla esityksellä. 
ICE WINE: Lähti erittäin kovaa, mutta ei silti päässyt kääntämään kärkeen. Painui lopulta 350 juostuna keulaan ja avaus venähti. Tuli siihen nähden erittäin hyvin sisään asti ja oli hyvä kakkonen. 
SELENE LUNE: Juoksi 5. sisällä. Nousi 750 juostuna toiseen ulos. Lähti 550 ennen maalia kiriin 3. radalle. Tuli aivan juosten sisään, vaikka ei ihan parhaimmillaan ollutkaan. Viim. 700 m 12,4. 
L DEES MAGGIESBEST: Lähti kovaa, mutta jäi kuitenkin lopulta 300 juostuna 3. sisälle. Sai 850 juostuna paikan johtavan kannasta. Jäi lopussa vähintään tekniseen pussiin. 
HER ROYAL HIGHNESS: Nousi 6. sisältä toisessa kaarteessa 3. ulos. Oli sieltä kirivaiheessa tasainen viides. 
CLUB NORD ELIT: Lähti kovaa, mutta jäi kuitenkin 300 juostuna johtavan kantaan. Nousi sieltä 1350 ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Taipui siitä 400 ennen maalia selvästi ja oli aika vaisu. 
DREAM GIRL: Poissa.
GOLDA PARIS: Poissa.
BEAT OF LOVE: Poissa.
WILLOW PRIDE: Poissa.

Lähtö  5. 


Väliajat 126-152-160-115

WILLE'S RAINPOWER: Painui 350 juostuna kuolemanpaikalta kärkeen. Sai pitkään vetää aika rauhassa. Vastaili lopussa hallittuun voittoon. 
RUNAWAY NINA: Jäi 350 juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Tuli siitä umpirehdisti sisään asti ja oli erinomainen kakkonen. Viim. 700 m 11,5.
MR BIG MONEY: Juoksi 3. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran puolivälissä selkään 3. radalle. Jäi pian vapaalle radalle ja tuli mainiosti maaliin saakka. Viim. 700 m 11,5. 
FANDANGO BRICK: Sai ensimmäisen takasuoran puolivälissä paikan toisesta ulkoa. Kävi 550 ennen maalia 3. radalla, mutta pudotti pian toiseen ulos ja tyytyi lopussa säilyttämään asemansa. 
CARLOS SANTANA: Juoksi 4. ulkona. Oli sieltä kirivaiheessa tasainen. 
BONGO: Juoksi 4. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä toiselle radalle. Tuli tasaisesti. 
ESSI FASTBACK: Seuraili 3. sisältä maksimaaliseen sijoitukseen. 
ANYTHING GOES: Juuttui alussa ulkoradoille, mistä pudotti 350 juostuna 5. sisälle. Oli pitkään vailla kiritilaa. Nousi 150 ennen maalia kiriin 3. radalle. Tuli lopun positiivisesti. Viim. 500 m 14,0. 
MARIGOLD WITH LOVE: Juuttui alussa keskijoukkoihin 3. radan kiertäjäksi. Peruutti puolikas juostuna 5. ulos. Oli kirivaiheessa vain tasainen. 
CAZIMIER: Juoksi johtavan kannassa. Taipui viimeisen takasuoran alussa selvästi ja oli heikko. 
DON LEGGIO: Kiihdytti heti kärkipaikalle, missä laukkasi 250 juostuna pitkäksi. 
REVENANT: Laukkasi lähdössä pitkäksi.

Lähtö  6. 


Väliajat 255-279-291-264

BRILJANTTI BUUGI: Juoksi 4. ulkona. Lähti 1350 ennen maalia selkään 3. radalle. Eteni 350 ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Puristi siitä lopussa vahvasti voittoon. Viim. 1000 m 27,3. 
WANTTERA: Juoksi toisessa ulkona. Lähti 1100 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Eteni 350 ennen maalia kärkeen. Tuli hyvin sisään, vaikka jäikin toiseksi. 
HYMERI: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Sai koko ajan pientä painetta. Jäi lopulta 350 ennen maalia johtavan kantaan. Nousi loppusuoran loppusuoralla toiselle ja tuli aivan mukavasti maaliin asti. 
SITKU: Pudotti 250 juostuna johtavan kantaan. Jäi loppukaarteessa 3. sisälle. Seuraili asiallisesti sisään asti. 
VUARAN SUVETAR: Juoksi 3. ulkona. Sai 1100 ennen maalia paikan toisesta ulkoa. Oli pitkään vailla kiritilaa. Löysi vapaan radan vasta sata ennen maalia, minkä jälkeen tuli lopun aivan juosten. 
YSIKYMPPI: Seuraili 3. sisältä maksimaaliseen sijoitukseen. 
EL TIMOTEI: Eteni nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Löi siinä koko ajan pientä painetta. Putosi 350 ennen maalia kärkitaistosta, mutta ei silti kokonaan luovuttanut. 
FERDINAND: Juoksi 6. ulkona. Lähti 1200 ennen maalia selkään 3. radalle. Tuli asiallisesti maaliin asti. 
FRIIVIRI: Matkasi 4. sisällä. Otti puolikas juostuna laukan ja jäi hieman. Säilytti paikkansa. Nousi 1150 ennen maalia 3. ulos. Nousi loppusuoran alussa kiriin 4. radalle. Tuli lopun asiallisesti. 
LENTOLÄHETTI: Juoksi 5. ulkona. Lähti 1200 ennen maalia selkään 3. radalle. Kirin terä katkesi loppusuoralla, mutta ei kokonaan luovuttanut. 
USVATTAVA: Pysyi taustalla koko ajan. 
TULIOPAALI: Oli etenemässä kärkeen, mutta otti 50 juostuna laukan ja putosi aivan taustalle. Mahdollisuudet menivät samassa. 

Lähtö  7. 


Väliajat 106-123-116-133

CROSSOVER: Lähti erittäin kovaa ja painui 250 juostuna kärkeen. Veti koko ajan erittäin kovaa ja oli todella jäätävä voittaja. 
CASIMIR TOF: Matkasi johtavan kannassa. Oli sieltä todella hyvä toinen, vaikka ei riittänytkään voittajalle. 
RIM BAY KICKAPOO: Juoksi 3. sisällä. Tuli sieltä rehdisti maaliin asti, vaikka ei paremmilleen riittänytkään. 
STONECAPES POE: Juoksi 5. sisällä. Nousi 300 ennen maalia toiselle ja tuli tasaisesti. 
BESTSELLER: Juoksi 4. sisällä. Tuli sieltä tasaisesti sisään asti. 
DIESEL DEGATO: Juoksi 4. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran lopussa selkään 3. radalle. Siirtyi 300 ennen maalia vapaalle radalle ja tuli asiallisesti. Viim. 700 m 14,4. 
WALL STREET COMERY: Sai nopeasti pakan toisesta ulkoa. Taipui viimeisellä takasuoralla ja oli vain tasainen. 
YPÄJÄ LOUVRE: Juuttui nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Putosi viimeisen takasuoran puolivälissä kärjen kyydistä, mutta ei silti kokonaan luovuttanut. 
MUSCLEMAN: Juoksi 3. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran puolivälissä kiriin 3. radalle. Kirin terä katkesi nopeasti ja tuli lopun vailla virtaa. 
HE IS FELIX: Lähti rauhassa ja putosi heti taustalle, missä oli rehellisen riittämätön. 
BISMARCK COMERY: Laukkasi lähdössä pahoin ja keskeytti pian.
MARK MORE: Poissa.

Lähtö  8. 


Väliajat 144-173-158-152

BIRGIT COMBO: Lähti kovaa ja painui nopeasti kärkipaikalle. Sai vetää haluamaansa tahtia ja oli erittäin vakuuttava voittaja. 
UNIQUE SUNRISE: Juoksi 4. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa selkään 3. radalle. Siirtyi loppusuoralla 4. radalle. Tuli erinomaisesti maaliin asti. Viim. 700 m 14,2.
TIME MATCH: Juoksi 3. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle. Tuli kirinsä rehdisti maaliin asti. Viim. 1000 m 15,5. 
DUSKTODAWN BOOGIE: Juuttui nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Sai 600 juostuna vetoavun eteensä. Pudotti loppusuoran alussa sisäradalle ja tuli hyvin maaliin asti. 
THE GREAT KEMP: Matkasi toisessa ulkona. Lähti sieltä 1650 ennen maalia kiriin 3. radalle. Eteni sata metriä myöhemmin toisen radan vetojuhdaksi. Oli varsin hyvä, vaikka putosikin loppusuoralla kärkitaistosta. 
SAHARA PLAYHARD: Seuraili 3. sisältä tasaisesti. 
COLTRANE FRIDO: Matkasi johtavan kannassa. Putosi sieltä loppukaarteessa kärjen kyydistä ja oli tasainen. 
ZOLAMANI: Matkasi 5. sisällä. Pudotti puolimatkassa sisäradalle. Oli jatkossa aika vaisu. 
KNOWS ARES: Taipui 4. sisältä pahoin puolimatkassa ja oli heikko.

Lähtö  9. 


Väliajat 220-235-258-252

ENON VILPPI: Ajoi alun selässä 3. rataa pitkin. Pääsi 550 juostuna pudottamaan toisen radan vetojuhdaksi. Sai 250 metriä myöhemmin vetoavun eteensä. Lähti viimeisen takasuoran puolivälissä kiriin 3. radalle. Eteni 450 ennen maalia kärkihevosen kupeelle. Puristi siitä lopussa ajettuna hallittuun voittoon. Viim. 700 m 24,5.
JULMIN: Juoksi 6. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3.-4. radalle. Tuli pitkän kirinsä rehdisti maaliin asti. Viim. 700 m 23,0. 
LAKURI: Lähti heti ajamaan voimalla eteenpäin ja pääsikin lopulta 600 juostuna etenemään kärkipaikalle asti. Tuli rehdisti sisään asti, vaikka jäikin loppusuoralla kolmanneksi. 
ULJAS SUOMALAINEN: Nousi 5. sisältä 650 juostuna 4. ulos. Siirtyi viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle. Tuli pitkän kirinsä rehdisti maaliin asti. 
KIHISEE: Juuttui alussa taustalle 3. radalle. Peruutti 450 juostuna lauman hännille 6. sisälle. Lähti 550 ennen maalia kiriin 3.-4. radalle ja tuli hyvin maaliin asti. Viim. 400 m 22,3. 
WAUHTI: Lähti kovaa ja painui lopulta 250 juostuna kärkeen. Luopui puolikas juostuna paikastaan ja jäi johtavan kantaan. Juoksupaikaksi muodostui toisen kaarteen alussa 3. sisäpari. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä toiseen ulos. Oli lopussa vähän tasainen kuudes. 
JAMIR: Seuraili 3. ulkoa tasaisesti.
HUMIRO: Matkasi lopulta 4. sisällä. Sai viimeisen takasuoran puolivälissä paikan 3. sisältä. Kirikaista pysyi jatkossa pitkään kiinni. Vapaa rata löytyi loppusuoran alussa, minkä jälkeen tuli lopun selvästi sijoitustaan paremmin. 
VEETULI: Juoksi 5. ulkona. Oli sieltä lopussa vain tasainen. Ravikin oli lopussa hieman hakevaa.
TÄHTISEKKI: Matkasi 5. sisällä. Oli sieltä kirivaiheessa vailla virtaa. 
KARTIER: Jäi 250 juostuna johtavan kantaan. Nousi pian toiselle radalle. Painui puolikas juostuna kärkeen. Putosi toisen kaarteen alussa johtavan kantaan. Taipui loppukaarteen alussa pahoin ja oli heikko. 
TUVIKER: Juoksi 4.-3. ulkona. Lähti 1450 ennen maalia kiriin 3. radalle. Eteni 1250 ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Otti siinä 550 ennen maalia laukan, mikä jatkui pitkäksi.