Kavioliiga Grand Prix

14.11.2020 13:00

Kavioliiga Grand Prix

Kavioliiga GP tuo avoimen tason huippuhevoset kauden ensimmäisiin finaaleihin Vermo Areenalle 14.11. Liput edullisemmin ennakkoon 10/5 € (ovelta 12/6 €). Ravintolakatsomo Ravillassa on tarjolla kolmen ruokalajin menu edullisempaan ennakkohintaan 45 €/hlö (sis. sisäänpääsyn raveihin, pöytäpaikan, käsiohjelman ja naulakkopalvelun). Ravintolapaketti on ennakkomyynnissä Vermo Shopissa ke 11.11. klo 23.59 asti. Vermo Shop -kauppaan pääset sivun oikeasta reunasta tai suoraan TÄSTÄ LINKISTÄ >> Ravit alkavat klo 13 (ovet klo 12), ravintola Ravilla aukeaa klo 13 ja menu tarjolla klo 13.30-15.30. Ravijatkot Street Bar Voltissa klo 23 asti.

Huom. Ravintolaan myydään vain puolet pöytäpaikoista ostojärjestyksessä. Varaathan pöytäpaikkasi erikseen https://v2.tableonline.fi/instabook/bookings/qULicj2 tai tilaajatietojen yhteydessä Lisätiedot-kenttään. Käynti ravintolaan pääkatsomon takaa, D-porras 3.krs.

Kavioliiga GP-menu Ravilla

Lime-graavattua lohta ja tillimajoneesia
*****
Grillattua maalaiskanaa ja salvia-voikastiketta
tai
Iberico-possua Dijon-kermakastikkeessa
tai
Portobelloa ja bataattipaistosta
*****
Suklaabrownie ja kardemummakreemiä

Kahvi / tee

Menun kaikki tuotteet ovat laktoosittomia ja gluteenittomia.

HUOM. Ravitapahtumissa tulee sisätiloissa käyttää kasvomaskia (tai vaihtoehtoisesti visiiriä), kasvomaskin käyttövelvoite ei koske ravintola- ja kahvilatiloja. Yleisörajoitusten aikana myös lapset alle 18-v. tarvitsevat oman pääsylipun, he pääsevät alennusryhmien lipulla. Pääsylippu sisältää käsiohjelmamonisteen. Sisäänkäynti vain Valjakkotien puolelta (talliportti suljettu yleisöltä), tallialueelle ei pääsyä yleisöalueelta. Oikeus alennukseen osoitettava pyydettäessä. Vapaakorttilaisten (SHKL, Hippos) on lunastettava oma lipputuote (0 €) Liveto-lipunmyyntijärjestelmästä viimeistään kyseisen viikon torstai-iltaan mennessä. Vapaakorttilaisten liput EIVÄT sisällä käsiohjelmaa. Järjestäjä pidättää oikeuden rajoittaa yleisömäärää, jakaa yleisön erillisiin sektoreihin ja rajoittaa kulkua sektoreiden välillä voimassa olevien yleisörajoitusten puitteissa.

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

14.11.2020 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO75-VARMAVALINNAT

Lauantain 75-kierros käynnistetään heti varmalla. 5 EFFRONTE PHOTO nappasi kaksi viikkoa sitten Kouvolassa todella helpon 75-voiton edettyään avauspuolikkaalla täysin sovinnolla johtopaikalle. Jukka Torvisen ei tarvinnut viimeksi panostaa lainkaan lähtöön, ja niinpä avauspuolikas oli ainoastaan 13,5-vauhtinen. Tällä kertaa eturivissä on useampia starttiraketteja, joten alku tullee olemaan merkittävästi vauhdikkaampi. Ei ole täysin poissuljettua, etteikö Effronte Photo voisi päästä etenemään lopulta johtopaikalle, mutta yhtä jouhevasti kuin viimeksi juoksu ei tule menemään. Effronte Photon suoritukset ovat kuitenkin jatkuvasti olleet niin hyviä, että ruuna voi voittaa vaikka jäisi johtavan rinnalle. Viitosradalta on joka tapauksessa ihan hyvä kiihdyttää matkaan, ja kovakuntoinen ruuna on selkeä ennakkosuosikki. Toinen läpivarma löytyy viidentenä kohteena ajettavasta kylmäveristen Kavioliiga Grand Prixistä. 1 VIXUS laukkasi viimeksi Kouvolassa heti lähtösuoralla pitkäksi, mutta eiköhän ori nyt taas ravaa, ja loistopaikalta lähtökohtana on ilman muuta koko matkan johto. Kolmannen kohteen 6 KNOWS BEST sekä päätöskohteen 16 STONECAPES QUEILA ovat Pienen systeemin muut tukipilarit.

TOTO75-VIHJESYSTEEMIT

T75-1: 5 (1,9)
T75-2: 2,3,4 (5,1)
T75-3: 6 + 9 (2,10)
T75-4: 3,7,5,2,10,11,9,12 + 4,1 (8,6)
T75-5: 1 (2,3)
T75-6: 2,1 + 9,8,5 (6,10)
T75-7: 16 + 12,11,13,14,3,1,8,15,7,4 (2,5)

Pieni systeemi 48 riviä, hinta 2,40 euroa.
Suuri systeemi 3300 riviä, hinta 165 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1. Tasoitusajo 2120 m

RANKING
A) 9-1-7 B) 2-5-6 C) 11-4-3-8-10
VONKARI – PAAKKARIN INTO – PARAPARA – KOIVUN TUISKU

Lauantain avauslähdössä 9 VONKARI hakee jo neljättä peräkkäistä voittoaan. Voitot ovat tulleet sen verran vakuuttavilla suorituksilla, että Juha Lindroosin silmäterä on 40 metrin takamatkaltakin selkeä ykkösrankkaus. Pienet kiertelytkään eivät lahjakasta 6-vuotiasta hetkauta. A-ryhmään nostetaan myös kaksi kovinta haastajaa. 1 PAAKKARIN INTO ei ole voittanut vielä koskaan urallaan, mutta alla on pelkästään mukavia suorituksia, ja lähtöasetelmat ovat loistavat. Maanantaina Jyväskylässä Paakkarin Into liittyi 4. ulkoa 3. radan letkaan 700 jäljellä, hakeutui loppusuoran alussa 5. radalle ja kiri mukavasti kakkoseksi edessään juosseen Ryskyn edetessä voittoon. 7 PARAPARA pilasi viimeksi Lahdessa pelinsä lähtösuoran laukkaan, mutta on muuten kulkenut mukavasti. Vermon kuutossijassaan Parapara koki loppukaarteessa häiriötä, mikä selittää vaisumman sijoituksen. Nyt vielä kuski vahvistuu valmentajasta Janne Räisäseen. 2 KOIVUN TUISKU on ravivarma puurtaja. Santtu Raitalalla vahvistuva ruuna kärkkyy tiukasti kuumimpien suosikkien epäonnistumista. 5 POSOKKA omaa hyvät vauhtivarat, mutta se on myös varsin epävarma. 6 TUTUKS ei ole esittänyt viime starteissa parasta osaamistaan, mutta kyseessä on kyvykäs 5-vuotias tamma, jonka kohdalla kahden kuukauden tauko on voinut tehdä hyvää. Tutuks sijoittui elokuussa Derbyn karsintalähdössä viidenneksi.

Lähtö 2. Ryhmäajo 2120 m

RANKING
A) 5-7-6 B) 3-1-2-9-11-12-4 C) 8-10
SELF TAUGHT BEAUTY – DIAMOND LORD – SALTY DOG – MR HANKY-PANKY

Toisessa lähdössä suosikin paineet harteilleen saa kaksi peräkkäistä keulavoittoa napannut 5 SELF TAUGHT BEAUTY. Teivon voitto tuli heikkotasoisesta lähdöstä, mutta viimeksi Vermossa vastus oli huomattavasti laadukkaampi. Väliajat Vermon voitossa olivat 12,2-16,7-(15,8)-14,5. Self Taught Beauty on taas vahvasti ehdolla johtopaikalle, minkä ansiosta on suosikki. A-ryhmään kohoaa kuitenkin kaksi muutakin. 7 DIAMOND LORD vastasi viimeksi Kuopiossa johtopaikalta varmaan voittoon ennen mukavasti kirittänyttä takamatkalta liikkeelle lähtenyttä Fernando Vixiä. Ruuna oli palannut ennen viime kilpailua takaisin Timo Hulkkosen valmennukseen. 6 SALTY DOG aloitti pitkän taukonsa jälkeen Forssassa oikein varmalla keulavoitolla, mutta viimeksi Turussa ori laukkasi heti lähdössä pitkäksi. Salty Dog on ennemmin vauhtikestävä kuin nopea. 3 MR HANKY-PANKY on voittanut tänä vuonna jo kolmesti, ja näistä peräti kaksi on tullut Vermosta. 1 ARROYO GRANDE ja 2 WHAT’S UP CLOUD tavoittelevat nappireissua kärjen imussa sisäradalla. Molempien kohdalla voitto yllättäisi, mutta totosija ei. 

Lähtö 3. Ryhmäajo 1620 m

RANKING
A) 9-7-6-11 B) 2-1-3-8-4-10-12-5
TINTEN – MARCOS GALLON – WUTAN – ROWHILL’S KILLER

Päivän kolmas lähtö on etukäteen ylivoimaisesti ravien vaikein arvioitava. Juoksunkulku tulee näyttelemään ratkaisevaa roolia, ja marginaalit voivat olla pieniäkin. Nostetaan nyt A-ryhmään neljä hevosta, mutta jokaiselle osallistujalle on jätettävä vähintään realistinen totosauma. 9 TINTEN olkoon ykkösrankkaus. Ruuna on aloittanut Suomen uransa varsin mukavasti; viisi kilpailua on tuonut kaksi voittoa sekä kaksi kakkossijaa. Takarivin lähtöpaikkakin on tullut jo tutuksi. 7 MARCOS GALLON taisteli Jokimaa Tekee Tähtiä –karsinnassa 2. radalta ilman selkää todella sitkeästi tasapääkakkoseksi, mutta hävisi arvonnassa paikan finaaliin. Marcos Gallon on nopea avaaja, ja on mielenkiintoista nähdä, minkälaisiin asemiin Ari Moilasen ajokki seiskaradalta pääsee. 6 WUTAN suoritti alkukaudesta mallikkaasti, muta ruuna ei ole kilpaillut lainkaan koronatauon jälkeen, joten vire on tietysti arvoitus. 11 ROWHILL’S KILLER on vahva lopuntulija, joten varsinkin näistä asetelmista toiveissa on tietysti ylivauhtinen juoksu. Oriilla on allaan Vermon voitto vajaan 600 metrin kirillä 3. ulkoa. Rowhill’s Killer kohoaa mukaan A-ryhmään, vaikka vastus on nyt monta pykälää viimekertaista kovempi. 2 AN-ANDREE ei välttämättä ole omimmillaan tällä pikamatkalla, mutta joka tapauksessa kunto on paljon taulua jykevämpi ja lähtöpaikkakin on paras mahdollinen. 1 CARMALT MUSTANG kiri viimeksi Oulussa ylivoimaiseen voittoon. Porukka on nyt hurjasti kovatasoisempi, mutta lähtöasetelmat ovat optimaaliset. 3 VELOCE VALD ei An-Andreen tavoin ole mukana mielimatkallaan, mutta kunto on kohdallaan. 8 GRACE PEZZO on palannut takaisin omistajansa valmennukseen. On mielenkiintoista nähdä, onko asialla mitään merkitystä. Nopealla avaajalla panostettaneen pikamatkalla kasiradaltakin starttiin tosissaan.

Lähtö 4. Tasoitusajo 2620 m | Troikka

RANKING
A) 6-9-7-10-11 B) 12-3-1-5-8-13 C) 4-2-14
SORRETUN VOIMA – RALLIN MUISTO – HOTLINKI – TUUSKANEN

Päivän ensimmäisessä troikkalähdössä A-ryhmään erottuu viisi vahvaa voitontavoittelijaa, ja B-ryhmäänkin jää vielä hyviä haastajia. 6 SORRETUN VOIMA on voittanut tänä vuonna jo peräti kymmenen kertaa. Viimekertainen Vermon voitto kierroksen kirillä 3. ulkoa oli paljon voittomarginaalia varmempi. Sorretun Voima on kerran urallaan kilpaillut tällä keskipitkällä matkalla. Tämä tapahtui syyskuussa Vermossa, ja silloin tuloksen oli viides sija Hotlingille, I.P. Riimille, Malkkinille sekä Myrskyrille häviten. 9 RALLIN MUISTO epäonnistui viimeksi Sorretun Voiman voittamassa Vermon kisassa laukatessaan tämän takaa 3. radalta 900 jäljellä. Juha Tammen valmennettava on kuitenkin hyvässä vireessä, ja tämä pidempi matka sopii vahvalle puurtajalle ehdottomasti paremmin. 7 HOTLINKI on tehnyt jatkuvasti hyviä juoksuja, ja myös sille keskipitkä matka on ehdottomasti plussaa. Ravilla ruunalla on hyvät menestyssaumat. 10 TUUSKANEN kilpailee nousuvireessä. Viimeksi Kouvolassa Tuuskanen eteni johtopaikalle 1800 jäljellä ja sijoittui 75-lähdössä suosikkina kakkoseksi. Eiköhän taktiikka ole nytkin suoraviivainen. 11 KARLO on lähdön viides A-hevonen. Se on kankea kiihdyttäjä, mutta rymistelee vauhtiin päästyään vahvasti. Viime lauantain Lahden 75-lähdössä Karlo laukkasi ensimmäisessä kaarteessa, mutta nousi vielä vahvalla loppuvedollaan linjalla kolmanneksi. 12 HULLUDUUNARI kukisti Tuuskasen Kouvolan 75-lähdössä, mutta juoksukin meni 40 metrin takamatkalta aika lailla nappiin. Kunto on kohdallaan, mutta tarvitaan kovasti tuuria, että juoksu luontuisi taas yhtä hyvin. 3 LENNON RAPINA ei ollut viimeksi Kuopiossa parhaimmillaan, mutta sai kuukauden paussilta startin alle. 1 USKO EEVERTTI on tehnyt viime starteissaan vahvoja suorituksia. Näin kovassa lähdössä ori on kuitenkin lähtökohtaisesti vain yksi hyvistä haastajista.

Lähtö 5. Ryhmäajo 1620 m | Toto75-1

RANKING
A) 5 B) 1-9-6-2-4-3-11-7-8-10 C) 12
EFFRONTE PHOTO – MAINIO – DEANGELO – FAST TIME

Toto75-kierros aloitetaan heti läpivarmalla. 5 EFFRONTE PHOTO on jo pidemmän aikaa tehnyt kanuunajuoksuja. Kaksi viikkoa sitten Kouvolassa Effronte Photo nappasi todella helpon 75-voiton edettyään avauspuolikkaalla täysin sovinnolla johtopaikalle. Jukka Torvisen ei tarvinnut viimeksi panostaa lainkaan lähtöön, ja niinpä avauspuolikas oli ainoastaan 13,5-vauhtinen. Tällä kertaa eturivissä on useampia starttiraketteja, joten alku tullee olemaan merkittävästi vauhdikkaampi. Ei ole täysin poissuljettua, etteikö Effronte Photo voisi päästä etenemään lopulta johtopaikalle, mutta yhtä jouhevasti kuin viimeksi juoksu ei tule menemään. Effronte Photon suoritukset ovat kuitenkin jatkuvasti olleet niin hyviä, että ruuna voi voittaa vaikka jäisi johtavan rinnalle. Viitosradalta on joka tapauksessa ihan hyvä kiihdyttää matkaan, ja kovakuntoinen ruuna on selkeä ennakkosuosikki. 1 MAINIO palasi viimeksi Vermossa tauolta hyvässä vireessä. Ruuna pääsi 4. ulkoa 3. ulos 700 jäljellä ja tuikkasi lopussa pirteästi kakkoseksi vain Look Completelle häviten. Mainio on tänä vuonna ollut kiihdytysvaiheessa sen verran epävarma, että todennäköisesti sillä ei uskalla panostaa tosissaan lähtöön. Niinpä ykkösradan lähtöpaikka on sekä uhka että mahdollisuus. 9 DEANGELO on voittanut kahdesti peräkkäin. Kunto on kohdallaan, mutta näistä asetelmista Effronte Photolla on ilman muuta etulyöntiasema. 6 FAST TIME pystyy menestymään, mikäli juoksu luontuu sujuvasti. Kouvolan välistartissa kirivaihe meni pieleen, kun eteen eksyi kesken hyvän vauhdin täysin vetämätön selkä. 2 DOUBLE REVENGE on kerrankin hyvällä lähtöpaikalla. Voitto on silti tiukassa. 4 LIGHTNINGSKY ja 3 BRAND NEW KEY ovat vauhdikkaita avaajia.

Lähtö 6. Ryhmäajo 2620 m | Toto75-2

RANKING
A) 2-3-4 B) 5-1-6-11-7 C) 9-10-12-8
FANDANGO BRICK – IMAKEITUPTOTHESKY – ARCTIC DESSERT – RALLSTON

Toisena 75-kohteena ajettavassa Finntack Cupin finaalissa A-ryhmään erottuu selvästi kolme hevosta. Mikäli voittaja löytyy tämän kolmikon ulkopuolelta, puhutaan yllätyksestä. Rankingin kärkeen kohoavat karsintavoittajat 2 FANDANGO BRICK ja 3 IMAKEITUPTOTHESKY. Molempien kehityskäyrä näyttää tällä hetkellä vahvasti ylöspäin. Kolmevuotiaalla Fandango Brickillä on jo kolme Vermon voittoa putkeen. Kaikki voitot ovat tulleet johtavan rinnalta. Vuotta vanhempi Imakeituptothesky voitti tiistaina Jyväskylässä Kasvattajakruunu-välierän loppusuoran mittaisella kirillä 3. sisältä. Kumpikaan ei ole starttiraketti, mutta todennäköisesti jompikumpi pääsee etenemään lopulta johtopaikalle. Sisemmän paikkansa ansiosta Fandango Brickillä on pieni etulyöntiasema, minkä johdosta se rankataan marginaaliseksi suosikiksi. 4 ARCTIC DESSERT tulee aika selvästi edellä mainitun kaksikon jälkeen, sillä tamma tullee saamaan taas suosikeista raskaimman reissun. Muusta porukasta Arctic Dessert erottuu kuitenkin niin selvästi, että sekin nostetaan mukaan A-ryhmään. Niin karsintalähdön kakkossija kuin tiistainen Jyväskylän Kasvattajakruunu-välierän kakkossija tulivat johtavan rinnalta. 5 RALLSTON ottanee ensimmäiset keulat, mutta jatkossa paikka jommankumman suosikin takana kelvannee suosiolla. Voitto yllättäisi, mutta totosija ei. Myös 1 AGAIN KRONOS, 6 WANT TO WHEELS ja 11 WILD ACTION lähtevät jahtaamaan nappionnistumisella totosijaa. Kaikille näistä tämä keskipitkä matka sopii mainioisti.

Lähtö 7. Ryhmäajo 2120 m | Toto75-3, Troikka

RANKING
A) 6 B) 9-2-10-3-4-1-11-7-5-8-12
KNOWS BEST – ANYTHING FOR YOU – JACK VADER – RICOCONE

I-divisioonakarsinnan selväksi ennakkosuosikiksi kohoaa 6 KNOWS BEST. Viime vuoden Derbykakkonen on kilpaillut tänä vuonna vain kuudesti, mutta juuri tällä hetkellä tilanne näyttää tosi hyvältä. Viime Vermon startissaan Knows Best kiri hallittuun voittoon aivan joukon hänniltä 6. ulkoa. Toki ylivauhtinen juoksu auttoi merkittävästi, mutta joka tapauksessa suoritus oli mallikas. Jo edellinen Turun kilpailu kieli vahvasta nousuvireestä. Siinä kolmanneksi sijoittunut ruuna jäi pussiin 2. sisälle. Eturivissä on sellaisia valjakoita, että Knows Best voi hyvinkin edetä lopulta johtopaikalle. Ainakin silloin Kari Rosimon ajokki olisi vahvoilla. 9 ANYTHING FOR YOU on kerännyt tänä vuonna Risto Airaksisen käsistä hyvän tilin. Alla oleva Ruotsin visiitti oli menestyksekäs, sillä neljästä kilpailusta irtosi kolme kakkossijaa. Nyt alla on yli puolitoista kuukautta taukoa, mutta Airaksisen valmennettavat tapaavat palata radoille valmiissa iskussa. 2 JACK VADER on voittanut tänä vuonna vain kerran, mutta on silti suorittanut läpi kauden mukavasti. Nopea avaaja pystyy hyödyntämään hyvän lähtöpaikkansa. 10 RICOCONE toivoo ylivauhtista juoksua, jolloin vauhtikestävä ruuna pystyisi loppukirissä paljoon. Vaikka Ricocone jäi kovatasoisessa Porin St. Legerissä yhdenneksitoista, oli suoritus normaalin hyvä. Viimeiset 700 metriä sujuivat 7. ulkoa ulkoratoja pitkin 11,7-vauhdilla. 3 POR NIE ROCK ja 4 SAHARA SANDSTORM ovat edellisen tavoin vauhtikestäviä ja aika suoritusvarmoja hevosia. Kumpikaan ei ole kuitenkaan starttiraketti, joten kiihdytyksen sujuminen ratkaisee paljon.

Lähtö 8. Ryhmäajo 2120 m | Toto75-4, Toto4-1

RANKING
A) 3-7-5-2-10 B) 11-9-12-4-1 C) 8-6
VENNELMON VARMA – MYRSKYRI – MERRAN ROIHU – NAPUTUS

Toto4-avauksessa A-ryhmään kelpuutetaan viisi hevosta, ja suurempiin T-vihjesysteemeihin rastataan peräti kymmenen merkkiä. 3 VENNELMON VARMA on kohonnut loppukaudesta huippuvireeseen. Tällainen lyhyt starttiväli sopii tammalle mainiosti. Keulapaikka olisi tammalle paras juoksupaikka. Siitä Vennelmon Varma vastaa sitkeästi rinnaltaan ohitusta yrittävälle. 7 MYRSKYRI laukkasi viimeksi Lahdessa volttilähdössä heti alussa pitkäksi. Auton takaa alkulaukan uhka on selvästi volttilähtöä pienempi. Myrskyri ei ollut Joensuun nelossijassaan aivan parhaimmillaan, mutta eiköhän ruuna ole nyt parempi, kun sillä matkustetaan Vermoon asti. 5 MERRAN ROIHU kilpailee Vennelmon Varman tavoin elämänsä iskussa. Merran Roihu on myös niin nopea avaaja, että Santtu Raitala päässee valitsemaan sen kyydissä lähdön keulahevosen kohtalon. 2 NAPUTUS on vauhtikestävä puurtaja, jolle kakkosradan lähtöpaikka on paras mahdollinen. Vennelmon Varman tavoin myös Naputus hyötyy tällaisesta lyhyestä starttivälistä. 10 MELLUN MYRSKY on lähdön viides A-hevonen. Arto Hammarin kovakuntoisella suojatilla on taulussaan pelkästään kaksarisijoituksia. Mellun Myrskyn heikkous on lähtönopeuden puute, minkä vuoksi sen juoksuista tulee lähestulkoon aina raskaita. Viime starttien menestysjuoksuissakin Mellun Myrsky on kiertynyt useasti johtavan rinnalle. Teemu Okkolinin tallin kaksikko 11 JETSU ja 9 SIPPIMIES aloittaa B-ryhmän. Jetsu on nyt saanut tauon jälkeen kaksi starttia kroppaansa, joten eiköhän kuntopuntari osoita ylöspäin. Sippimies pilaa lähestulkoon aina laukkoihin, mutta hevosessa on potentiaalia nousta edelleenkin sarjoissaan. 12 VILJU tulee aina vahvasti perille.

Lähtö 9. Ryhmäajo 2120 m | Toto75-5, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 1 B) 2-3-9-10-8-6-4-5-7
VIXUS – PYÖRYLÄN PARONI – JORIINI – VÄLÄHDYS

Kylmäveristen Kavioliiga Grand Prixistä löytyy vain yksi suosikki. 1 VIXUS laukkasi viimeksi Kouvolassa heti lähtösuoralla hylkäykseen, mutta toiseen peräkkäiseen laukkastarttiin ei silti jaksa kauheasti uskoa. Ennen viime epäonnistumista alla oli pelkästään loistosuorituksia, ja ykköspaikalta lähtökohtainen oletus on ilman muuta koko matkan johto. 2 PYÖRYLÄN PARONI sai viime lauantaina Lahdessa ansaitun onnistumisen, vaikka olikin johtavan takaa onnekas keulahevosen laukattua viimeisen kaarteen lopussa ja väistettyä sisäkentän puolelle. Nyt luvassa voi olla unelmajuoksu Vixuksen takana 2. sisällä, ja tällä psyykillä ruuna kohoaa rankingin kakkoseksi. 3 JORIINI ei onnistunut Kuninkuusraveissa, mutta Pohjoismaiden Mestaruuden voitto Turussa kruunasi kuitenkin kaudesta huippuonnistuneen. Suosikin kukistaminen on tiukassa, mutta sen epäonnistuessa kaikki on mahdollista. 9 VÄLÄHDYS kärkkyy Pyörylän Paronin sekä Joriinin ohella tiukimmin suosikin epäonnistumista. Välähdys taipui viimeksi Kouvolassa johtopaikalta viidenneksi, mutta on kuitenkin syytä noteerata, että starttaileminen on ollut tänä vuonna koko ajan kovin katkonaista. Niinpä starttirytmin myötä suoritukset voivat jatkossa parantua startti startilta. Hevosen hurjat kyvythän on kaikkien tiedossa. 10 VAELLUS on hyvä kirihevonen, mutta takarivin lähtöpaikka vaikeuttaa tehtävää huomattavasti. 8 MORISON laukkasi viimeksi Lahdessa lopussa jopa mahdollisen voiton. Kyseessä on vahva vääntäjä, jolle tämänkertainen matka voi olla tässä porukassa ihan kärkisijoja ajatellen liian lyhyt. 6 KOSKELAN AKSELI on starttiraketti, mutta Vixuksen ja Pyörylän Paronin ohittamisen kiihdytysvaiheessa ei pitäisi onnistua. 4 TUVIKER on ollut kahdessa viime startissaan avoimen tason lähdöissä mainio. Silti aivan kärkisijoihin on tässä lähdössä vaikea uskoa.

Lähtö 10. Ryhmäajo 2120 m | Toto75-6, Toto4-3, Duo-1, Troikka

RANKING
A) 2-1 B) 9-8-5-6-10-7-3-4
LEXUS DREAM – JUSTICE ÅS – BIG HEADACHE – DON WILLIAMS

Lämminveristen Kavioliiga Grand Prixissä A-ryhmään erottuu kaksi loistopaikoilta matkaan kiihdyttävää menijää. 1 JUSTICE ÅS on näiltä lähtöpaikoilta ehdottomasti ykkösvaihtoehto keulapaikalle, mutta 2 LEXUS DREAM rankataan silti rankingin ykköshevoseksi, koska loistoiskuun kohonnut Markku Niemisen valmennettava kilpailee niin suoritusvarmassa vireessä. Kakkosradalta juoksu voi onnistua nappiin muutenkin kuin keulaan pääsemällä. Viime lauantain Lahden keulavoitto tuli oikein varmaan tyyliin ja kävi hyvästä viimeistelystä tätä finaalia silmällä pitäen. Väliajat Lahden lähdössä olivat 10,5-14,5-(14,5)-09,0. Justice Ås on kuitenkin johtopaikalta ilman ylivauhtia todella vaikea kukistettava, ja sekin pitää ehdottomasti huomioida kaikilla lapuilla. Kuukauden takaisessa Turun keulavoitossa Justice Ås ei ollut parhaimmillaan, joten tässä tapauksessa tämä hieman pidempi starttiväli on laskettava pelkästään plussaksi. 9 BIG HEADACHE, 8 DON WILLIAMS ja 5 GRAINFIELD AIDEN ovat sitten oikein laadukkaita haastajia kivikovalle suosikkikaksikolle. Big Headache kiri viimeksi Kouvolassa 7. ulkoa hienosti, vaikka joutuikin tyytymään toivottomista asemista kuudenteen sijaan. On syytä mainita, että Don Williamsia ulkoradoilla seurannut ruuna ohitti loppusuoralla vetoapunsa oikein varmasti. Don Williamsin juoksusta tuli Kouvolassa haastava, eikä Kouvolan tiukkakaarteinen rata muutenkaan taida olla hulppeasti askeltavalle oriille paras mahdollinen vaihtoehto. Vermon rataprofiili sopii paremmin. Saa nähdä, kierrättääkö Antti Teivainen Don Williamsin jo matkalla johtavan rinnalle. Grainfield Aiden on tehnyt kutakuinkin läpi kauden loistojuoksuja, ja paremmalla lähtöratatuurilla kauden saldo olisi vieläkin parempi. Nytkään lähtöpaikka ei ole onnistunutta juoksua ajatellen ollenkaan yksinkertainen. 6 HOTSHOT LUCA voi sijoittua juoksun onnistuessa kärjen tuntumaan, mutta sen kohdalla voitto jo vähän yllättäisi.

Lähtö 11. Tasoitusajo 2120 m | Toto75-7, Toto4-4, Duo-2, Troikka

RANKING
A) 16 B) 12-11-13-14-3-1-8-15-7-4-2-5-10-9-6
STONECAPES QUEILA – CLUB NORD ELIT – ICE WINE – BOSSES LADY

Hieno lauantaipäivä päättyy lämminveritammojen tasoitusajoon. A-hevoseksi kohoaa niin Porin St. Legerissä kuin Lahden Suur-Hollolan Best Ladyssä kolmanneksi sijoittunut 16 STONECAPES QUEILA. Juoksuradan lähtöpaikka vaikuttaa tähän tehtävään oikein hyvältä, sillä sieltä on hyvä lähteä ajamaan heti kohti kärkeä. Oletuksena on, että Stonecapes Queila pääsee alussa muiden 40 metrin takamatkalaisten etupuolelle, minkä jälkeen valttikortit ovat omissa käsissä. 12 CLUB NORD ELIT sijoittui Suur-Hollolan Best Ladyssä 2. sisältä Stonecapes Queilan edellä kakkoseksi, mutta nyt kaksikon väliset juoksunkululliset asiat menevät aivan eri tavalla. Osat voivat hyvinkin kääntyä. 11 ICE WINE on jo pitkään kilpaillut hyvässä vireessä. Tammalta löytyy hyvät vauhtivarat. 13 BOSSES LADY sijoittui Suur-Hollolan Best Ladyssä 3. sisältä neljänneksi. Huippukuntoon on vielä matkaa, mutta kyseessä on oikein hyväkapasiteettinen 5-vuotias. 14 MATTER OF FACT on pisimmän takamatkan hevosista nuorin, sillä se on vasta 4-vuotias. Otteet ovat kuitenkin olleet lupaavia, joten jatkoa odotellaan mielenkiinnolla. 3 CROSSFIRE ANNIE ja 1 AFRICAN QUEEN vaikuttavat paalun todennäköisimmiltä menestyjiltä. Crossfire Annie on voittanut kauden yhdeksästä kilpailustaan kuusi, ja tammalla on nytkin voitto alla. Toki yhtään läheskään näin kovaa lähtöä Crossfire Annie ei ole vielä voittanut. African Queen sijoittui kaksi viikkoa sitten Kouvolan 75-tammalähdössä johtavan takaa kolmanneksi. 8 EVEN SMALLER PLUM on parempi 5-vuotias kuin tämän kauden saldo antaa ymmärtää. Tammalle on jätettävä juoksun luontuessa jonkinlainen yllätysmahdollisuus.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 3,7,5,2,10,11,9,12 + 4,1 (8,6)
T4-2: 1 (2,3)
T4-3: 2,1 + 9,8,5 (6,10)
T4-4: 16 + 12,11,13,14,3,1,8,15,7,4 (2,5)

Pieni systeemi 16 riviä, hinta 3,20 euroa.
Suuri systeemi 550 riviä, hinta 110 euroa.

PÄIVÄN DUO | L10-L11

2,1
16

Yhteensä 2 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 4

6,9,7
6,9,7,10,11
6,9,7,10,11,12,3,1,5,8,13

Yhteensä 108 yhdistelmää, hinta 54 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

6
9,2,10,3,4
kaikki

Yhteensä 50 yhdistelmää, hinta 25 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

1
2,3,9
kaikki

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 10

2,1
2,1,9,8,5
kaikki

Yhteensä 64 yhdistelmää, hinta 32 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 11

16
12,11,13,14,3,1,8
12,11,13,14,3,1,8,15,7,4

Yhteensä 63 yhdistelmää, hinta 31,50 euroa.

Vihjeet: Jouni Toroska

 

Lähtö  1. 


Väliajat 357-331-255-331

PAAKKARIN INTO: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Sai vetää alun rauhassa. Päätösringin alkaessa tahti kiihtyi merkittävästi. Vastaili helposti ja otti selvän voiton. 
KOIVUN TUISKU: Matkasi johtavan kannassa. Putosi viimeisen takasuoran alussa kolmanneksi. Nousi loppusuoran alussa kiriin ja nousi lopussa varmasti toiseksi. Viim. 500 m 30,3. 
TUTUKS: Juoksi 4. ulkona. Lähti 1200 ennen maalia kiriin 3. radalle. Tuli pitkän kirinsä rehdisti sisään ja ehti lopussa kolmanneksi. 
VONKARI: Matkasi 5. ulkona. Lähti 1200 ennen maalia kiriin jo 4. radalle asti. Pääsi välillä pudottamaan 3. radalle. Tuli hyvin sisään ja ehti lopussa taistoon kolmansista rahoista. Viim. 1000 m 29,1. 
INTON RILLA: Sai ensimmäisen takasuoran alussa paikan 3. sisältä. Kirikaista pysyi pitkään kiinni. Haki loppusuoralla ratoja ja tuli asiallisesti sisään. Voimia ei näyttänyt kauheasti jäävän. 
POSOKKA: Juoksi toisessa ulkona. Lähti puolimatkassa kiriin 3. radalle. Eteni nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Löi kolmannella puolikkaalla kovaa painetta. Pudotti 450 ennen maalia johtavan kantaan ja antoi lopussa kirin väärän ajoituksen ansiosta hieman periksi. 
VEETIN RALLI: Keikkui alun 3. radalla kärjen tuntumassa. Pudotti puolikas juostuna 3. ulos. Tiputti 850 ennen maalia 4. sisälle ja seuraili lopussa tasaisesti. 
FIANNAN MYSTI: Juuttui nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Jäi 800 ennen maalia toiseen ulos ja taipui hieman loppua kohden. 
PARAPARA: Laukkasi lähdössä ja jäi jonkin verran. Laukkasi taustalla uudelleen 450 juostuna ja jäi hieman lisää. Oli jatkossa lähinnä tasainen. 
SUSAN PRINSSI: Pysyi taustalla koko matkan ajan. 
REISSARI: Oli kulisseista vailla loistoa. Otti 150 ennen maalia merkityksettömän laukankin. 

Lähtö  2. 


Väliajat 121-137-149-183

RIM BAY FLEUR: Juoksi 4. ulkona. Lähti 700 ennen maalia kiriin 3. radalle. Puristi lopussa hallittuun voittoon. Lähdön reipas alkuvauhti tasoitti tehtävää. Viim. 700 m 15,0. 
SALTY DOG: Lähti keskijoukoista 1650 ennen maalia kiriin 3. radalle. Eteni 750 juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Tuli siitä rehdisti sisään asti ja oli toinen. 
ARROYO GRANDE: Juoksi johtavan kannassa. Nousi 300 ennen maalia toiselle ja loppusuoralla selkään 3. radalle. Seuraili tasaisesti, vaikka jäikin lopussa tekniseen pussiin. 
ELI WALLACH: Teki 5. ulkoa rehdin 700 metrin kirin. Viim. 700 m 15,3. 
OUTLANDER: Juoksi 4. sisällä. Nousi 300 ennen maalia vapaille vesille ja tuli lopun asiallisesti. 
WHAT'S UP CLOUD: Seuraili 3. sisältä tasaisesti. 
LEAPING WOLF: Juoksi 5. sisällä. Nousi loppukaarteen alussa kiriin. Oli lopussa lähinnä tasainen. 
MR HANKY-PANKY: Juuttui nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Sai lopulta 700 juostuna kaksi vetoapua eteensä. Taipui 3. ulkoa selvästi loppukaarteessa ja oli aika vaisu. 
DIAMOND LORD: Juoksi toisessa ulkona. Kiertyi 600 juostuna toisen radan vetojuhdaksi ja sai hieman myöhemmin selän eteensä. Taipui toisessa ulkoa pahoin päätöspuolikkaan alussa ja oli heikko. 
SELF TAUGHT BEAUTY: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Matkavauhti pysyi tasaisen reippaana. Otti 150 ennen maalia kärkipaikalta laukan ja meni hylkäykseen. Olisi ollut ravin maistuessa aivan kärkihevosia.
NEW GROVE UNITED: Poissa.
NICK NAME: Poissa.

Lähtö  3. 


Väliajat 096-134-152

ERNA'S KING: Juoksi 4. sisällä. Nousi loppusuoran alussa kiriin ja ehti lopussa aivan ulkoratoja pitkin voittoon. Viim. 400 m 14,1. 
ROWHILL'S KILLER: Juoksi 6. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa selkiin 3. radalle. Nousi loppusuoralla tultaessa 4. radalle. Ehti lopussa lähes voittoon asti. 
TINTEN: Matkasi 4. ulkona. Lähti 850 ennen maalia kiriin 3. radan vetojuhdaksi. Tuli kirinsä rehdisti ja oli tasaisesta rintamasta kolmas. 
MARCOS GALLON: Ajoi heti 3. rataa pitkin eteenpäin ja saikin 400 juostuna kuolemanpaikan haltuunsa. Tuli siitä rehdisti maaliin asti. 
CARMALT MUSTANG: Kiihdytti heti kärkipaikalle, mistä antoi päätössatasella voimallisesta pyynnistä huolimatta hieman periksi. 
GRACE PEZZO: Eteni nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Sai 400 juostuna vetoavun eteensä. Jäi lopussa toiseen ulos vaille kiritilaa.
CATAHECASSA ZEST: Juoksi johtavan kannassa, mistä ei saanut lopussa lainkaan kiritilaa.
DELIGHTFUL MOMENT: Juoksi 5. ulkona. Lähti 850 ennen maalia selkään 3. radalle. Seuraili tasaisesti sisään asti. 
WUTAN: Ei löytänyt lopussa lainkaan kiritilaa juostuaan 3. ulkona. 
SPEAK OF THE DEVIL: Jäi 3. sisälle täysin vaille kiritilaa.
AN-ANDREE: Laukkasi 200 juostuna pitkäksi.
VELOCE VALD: Peruutti 3. radalta 600 juostuna 5. sisälle. Laukkasi siellä 300 ennen maalia pitkäksi.

Lähtö  4. 


Väliajat 305-289-286-303

LENNON RAPINA: Painui 550 juostuna kuolemanpaikalta kärkeen. Matkavauhti pysyi tasaisen reippaana. Vastaili lopussa varmaan voittoon. 
SORRETUN VOIMA: Matkasi toisessa ulkona. Lähti päätösringin alkaessa kiriin 3. radalle. Eteni 550 ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi, mistä oli loppuun asti voittotaistossa. Viim. 1000 m 28,6. 
KARLO: Matkasi pitkään taustalla. Sai päätösringin alkaessa paikan pääjoukon hänniltä. Tuli kirissään 3.-4. rataa pitkin ja oli vahva kolmas. Viim. 800 m 25,9. 
MONTSAN VIPPI: Kiersi alun keskijoukoissa 3. rataa pitkin. Pääsi lopulta 550 juostuna pudottamaan 4. sisälle. Nousi pian 5. ulos. Sai päätösringin alkaessa paikan 3. ulkoa. Eteni sujuvasti ja tuli tasaisesti.
HULLUDUUNARI: Juoksi 4. ulkona. Eteni 950 ennen maalia toiseen ulos. Seuraili sieltä tasaisesti. 
USKO EEVERTTI: Nousi 3. sisältä 600 juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Jäi viimeisen takasuoran lopussa toiseen ulos. Tuli lopun tasaisesti. 
B. RIITU: Matkasi 6. ulkona. Lähti päätösringin alkaessa selkiin 3. radalle. Tuli kirinsä asiallisesti sisään. 
TUUSKANEN: Lähti rauhassa matkaan ja juoksi jonkin verran pääjoukosta jääneenä sisäradalla. Tuli sieltä päätösringin asiallisesti ja suoritti muutamia ohituksia. 
LORUTYTTÖ: Tuli aivan taustalta toisen ringin aivan ok. 
AARTEEN ETSIJÄ: Jäi kärkipaikalta 550 juostuna johtavan kantaan. Taipui selvästi päätöspuolikkaan alkaessa ja oli vaisu. 
HOTLINKI: Juoksi 3. ulkona. Lähti päätösringin alkaessa selkään 3. radalle. Jäi 550 ennen maalia vapaalle radalle. Otti päätöspuolikkaan alussa pahan laukan ja menetti pelinsä. 
KILHAKKA: Juoksi 3. sisällä. Taipui selvästi viimeisen takasuoran lopulla ja keskeytti lopulta. 
RALLIN MUISTO: Otti alkumetreillä ratkaisevan laukan ja keskeytti myöhemmin kulisseissa.
TOHTORI: Poissa.

Lähtö  5. 


Väliajat 111-121-136

LIGHTNINGSKY: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Hallitsi siitä lähtöä vaivattomasti maaliin asti. 
RAMBO RIVNER: Lähti hyvin ja pääsi 250 juostuna pudottamaan johtavan kantaan. Oli sieltä lopussa kiritilaa saamatta toinen. 
EFFRONTE PHOTO: Kiertyi 400 juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Tuli siitä rehdisti sisään asti. 
DEANGELO: Juoksi 4. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran lopussa kiriin. Tuli aivan juosten sisään asti. Viim. 700 m 12,0. 
MAINIO: Juoksi 2.-3. sisällä. Ei saanut lopussa lainkaan kiritilaa. 
BRAND NEW KEY: Laukkasi lyhyesti lähdössä ja jäi jonkin verran. Sai 350 juostuna paikan 4. sisältä. Nousi 450 ennen maalia 3. ulos. Tuli sieltä aivan juosten sisään asti. 
M.T.MASTER DON: Juoksi 3. ulkona. Lähti loppukaarteen alussa kiriin ja tuli tasaisesti. 
MILLSTONE'S VIVID: Nousi 5. sisältä 850 ennen maalia 5. ulos. Teki sieltä asiallisen 500 metrin kirin. Viim. 700 m 12,0. 
ONE BREAK BROLINE: Juoksi 5. ulkona. Pudotti 850 ennen maalia sisäradalle ja tuli asiallisesti sisään asti. 
FAST TIME: Jäi alussa keikkumaan ulkoradoille. Peruutti 450 juostuna aivan lauman hännille sisäradalle. Hiittaili lähinnä taustalla. Juoksu meni jo alussa vihkoon. 
DOUBLE REVENGE: Sai kuolemanpaikalle vetoavun 450 juostuna. Lähti toisesta ulkoa 350 ennen maalia kiriin 3. radalle. Laukkasi loppusuoran alussa pitkäksi. 
RONZON FACE: Laukkasi 250 juostuna takajoukoissa pitkäksi.

Lähtö  6. 


Väliajat 141-163-165-149

IMAKEITUPTOTHESKY: Nousi 3. sisältä 350 juostuna toiselle ja painui 550 juostuna kärkeen. Sai vetää varsin sopuisasti ja otti lopussa helpon voiton. 
FANDANGO BRICK: Juoksi 3. ulkona. Lähti 600 juostuna kiriin 3. radalle. Eteni 1750 ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Runttasi siitä rehdisti sisään asti ja oli lopussa hyvä kakkonen. 
WILD ACTION: Juoksi 5. ulkona. Lähti 850 ennen maalia selkään 3. radalle. Jäi loppusuoran alussa vapaalle radalle ja tuli aivan hyvin sisään asti. Viim. 700 m 12,9. 
AGAIN KRONOS: Matkasi toisessa ulkona. Kirikaista pysyi pitkään kiinni. Pääsi aivan lopussa pudottamaan sisäradalle ja tuli mukavasti sisään. Jonkin verran voimia varmasti jäi. 
RALLSTON: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Jäi pian johtavan kantaan ja 550 juostuna 3. sisälle. Väylä pysyi lähes loppuun asti kiinni ja voimat jäivät lähes käyttämättä. Olemus oli oikein hyvä. 
WANT TO WHEELS: Juoksi 3. ulkona. Kirikaista pysyi lähes loppuun asti kiinni. Ei tosin päätössatasella enää mitenkään ihmeesti kirinyt, kun väylä aukeni. Taisi siis ottaa melkein kaiken otettavissa olleen. 
HASHTAG: Juoksi lauman hännillä, mistä teki asiallisen 700 metrin kirin. 
BEAN DREAM: Eteni 150 juostuna kärkeen. Luopui paikastaan puolikas juostuna. Taipui johtavan kannasta selvästi loppusuoralla ja oli aika vaisu. 
SUN SAYEN: Oli 6. sisältä lähinnä tasainen. 
CARLOS SANTANA: Juoksi 4. sisällä. Nousi 800 ennen maalia 4. ulos. Ei saanut lopussa rintaman takaa kiritilaa.
HERE I GO AGAIN S: Juoksi 5.-4. sisällä. Oli pitkään vailla kiritilaa. Ei käännetty koskaan ja jotain jossiteltavaa varmaankin jäi.
ARCTIC DESSERT: Juoksi 4. ulkona. Lähti 850 ennen maalia kiriin. Eteni vahvasti. Otti 250 ennen maalia laukan, mikä jatkui pitkäksi. Laukkaan paloi varmaankin aivan kärkipään sijoitus.

Lähtö  7. 


Väliajat 107-134-133-135

JACK VADER: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Veti tasaisen reipasta ja otti vakuuttavan voiton. 
LEADER BRODDE: Matkasi 3. sisällä. Lähti loppusuoran alussa kiriin ja ehti lopussa toiseksi. Viim. 700 m 12,3. 
KNOWS BEST: Lähti hyvin, mutta joutui 250 juostuna tyytymään paikkaan johtavan kannasta. Nousi 300 ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Tuli aivan juosten sisään. 
RICOCONE: Matkasi 5. ulkona. Siirtyi 600 ennen maalia selkiin 3. radalle. Nousi lopussa ulommas ja tuli hyvin sisään asti. Viim. 1000 m 12,6.
ANYTHING FOR YOU: Juoksi 4. ulkona. Lähti 650 ennen maalia kiriin 3. radalle. Siirtyi 300 ennen maalia 4. radalle ja tuli aivan hyvin maaliin saakka. 
DREAM GIRL: Suoritti 6. ulkoa kirivaiheessa mukavasti. 
NITRO DIABLO: Lähti 4. ulkoa 650 ennen maalia kiriin 3. radalle. Kirin terä hieman taittui loppusuoralle tultaessa. 
GUTE BAND: Juoksi 6.-7. ulkona. Teki sieltä mukavan kirin ja tuli hienosti sisään asti, vaikka joutui kirimään lopussa aivan ulkoratoja pitkin. Viim. 700 m 12,0. 
TROT KRONOS: Juoksi 4. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran alussa 3. ulos. Kirikaistaa ei lopussa koskaan kunnolla auennut. 
POR NIE ROCK: Juoksi toisessa ulkona. Jäi pussiin. 
SAHARA SANDSTORM: Juuttui 300 juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Antoi siitä loppusuoralle tultaessa selvästi periksi. 
MR HOT SHOT: Oli 4. sisältä heikko. 

Lähtö  8. 


Väliajat 232-243-263-274

MYRSKYRI: Lähti hyvin ja painui 250 juostuna kärkeen. Sai vetää haluamaansa tahtia ja piti lopussa voittoon, vaikka aivan lopussa tahti hieman heikkeni. 
NAPUTUS: Nousi 4. sisältä 550 juostuna 3. ulos. Kirikaista pysyi pitkään kiinni. Nousi 150 ennen maalia kiriin ulkoradoille ja tuli lopun vahvasti. Ehti lopussa lähes voittoon asti. Olisi ilman muuta voittanut aktiivisemmalla ajolla. 
MELLUN MYRSKY: Juoksi 4. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle. Tuli rehdisti sisään asti ja oli hyvä kolmas. Viim. 700 m 24,8. 
JETSU: Eteni nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Tuli siitä rehdisti sisään asti. 
MERRAN ROIHU: Eteni heti kärkipaikalle. Luopui paikastaan 200 juostuna. Jäi lopussa johtavan kantaan täysin vaille kiritilaa. 
TAHTOVA: Jäi lopussa 3. sisälle pakettiin. 
SIPPIMIES: Matkasi toisessa ulkona. Lähti loppusuoran alussa kiriin 3. radalle. Tyytyi lopussa seurailuun. 
T.T. AVOT: Ei vain riittänyt 4. sisältä. 
TEMENTIKKO: Juuttui takajoukkoihin 3. radan kiertäjäksi. Peruutti lopulta 650 juostuna 6. ulos. Taipui kierrosta myöhemmin ja oli aika vaisu. 
VILJU: Juoksi 5. ulkona. Otti viimeisen takasuoran alussa pahan laukan ja menetti pelinsä. 
VENNELMON VARMA: Laukkasi lähdössä pitkäksi.
TÄHTISEKKI: Poissa.

Lähtö  9. 


Väliajat 240-261-219-251

PYÖRYLÄN PARONI: Juoksi johtavan kannassa. Sai loppusuoralla kiritilaa ja puristi viime metreillä niukkaan voittoon. Viim. 400 m 24,0. 
VIXUS: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Sai vetää avausringin erittäin rauhallisesti. Kiihdytti tahtia loppua kohden ja kesti lopussa voimallisesti ajettuna lähes voittoon asti. 
VÄLÄHDYS: Juoksi 3. sisällä. Nousi 900 juostuna toiseen ulos. Jäi pian 3. ulos. Lähti 450 ennen maalia vapaalle radalle ja tuli mukavasti sisään asti. Viim. 400 m 23,5. 
KOSKELAN AKSELI: Pudotti 400 juostuna 4. sisälle. Sai 950 juostuna paikan 3. sisältä. Pääsi päätössatasella nousemaan toiseen ulos, mutta jäi lopussa täysin vaille kiritilaa. 
VIXEN: Juoksi 5.-4. sisällä. Tuli sisäradan vetäessä aivan juosten maaliin asti ja sai vielä rahaa. 
TUVIKER: Laukkasi sata juostuna ja jäi 5. ulos. Teki hyvän 800 metrin kirin. Viim. 1000 m 23,4.
LAKURI: Eteni 300 juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Sai puolimatkassa vetoavun eteensä. Siirtyi sata ennen maalia vapaalle ja tuli aivan juosten. 
JORIINI: Juoksi toisessa ulkona. Lähti 1300 ennen maalia kiriin 3. radalle. Eteni päätösringin alkaessa toisen radan vetojuhdaksi. Puutui siitä loppusuoralla hieman. 
VAELLUS: Juoksi 3. ulkona. Oli sieltä kirivaiheessa lähinnä tasainen. 
MORISON: Juoksi 4. ulkona. Lähti 1350 ennen maalia kiriin 3. radalle. Jäi päätösringin alkaessa vapaalle radalle. Laukkasi 550 ennen maalia yllättäen pahoin ja menetti pelinsä. 

Lähtö  10. 


Väliajat 116-142-133-120

DON WILLIAMS: Lähti 5. ulkoa 400 juostuna kiriin 3. radalle. Eteni vauhdilla ja sai 650 juostuna kuolemanpaikan haltuunsa. Tuli vahvasti sisään asti ja puristi viime metreillä ajettuna niukkaan voittoon. Viim. 700 m 11,2.
LEXUS DREAM: Lähti hyvin, mutta jäi nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Sai 650 juostuna vetoavun eteensä. Lähti toisesta ulkoa 450 ennen maalia kiriin 3. radalle. Tuli vahvasti ja ehti lopussa lähes voittoon asti. Viim. 400 m 11,8. 
JUSTICE ÅS: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Sai vetää avausringin aika rauhassa. Kiihdytti tahtia loppua kohden ja tuli aivan mukavasti sisään. Ei ehkä ollut silti aivan parhaimmillaan. 
MAJESTIC MAN: Juoksi 4. ulkona. Lähti 600 ennen maalia kiriin 3. radalle. Siirtyi loppusuoralla 4. radalle ja tuli oikein vahvasti sisään asti. Viim. 700 m 10,1.
HOTSHOT LUCA: Juoksi 3. sisällä. Pääsi loppusuoran alussa nousemaan toiseen ulos. Kiritilaa ei lopussa tullut. 
BIG HEADACHE: Ei saanut lopussa lainkaan kiritilaa juostuaan johtavan kannassa. Olemus oli erittäin hyvä. 
GRAINFIELD AIDEN: Juoksi 4.-5. ulkona. Pudotti toisen ringin alkaessa sisäradalle. Tuli siellä aivan mukavasti sisään. Viim. 700 m 10,1. 
COM MILTON: Juoksi 4. sisällä. Nousi loppukaarteen alussa kiriin 3. radalle. Tuli aivan juosten sisään asti, vaikka ei ohitellutkaan. 
WORKOUT WONDER: Ei vain kovassa lähdössä riittänyt lopussa 3. ulkoa. 
TELLMEASTORY: Laukkasi 150 juostuna pitkäksi.

Lähtö  11. 


Väliajat 157-151-138-135

STONECAPES QUEILA: Lähti hyvin ja eteni ensimmäisen takasuoran puolivälissä toisen radan vetojuhdaksi. Painui 450 ennen maalia kärkeen ja oli lopussa vakuuttava voittaja. Paransi samalla Suomen ennätystä. Viim. 1000 m 13,3. 
CLUB NORD ELIT: Juoksi 4. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle. Tuli kirinsä rehdisti sisään asti ja oli mainio kakkonen. Viim. 800 m 13,0. 
ICE WINE: Juoksi 5. ulkona. Lähti 700 ennen maalia selkään 3. radalle. Nousi loppusuoran alussa 4. radalle ja tuli rehdisti maaliin asti. 
FREE ME: Lähti hyvin ja sai 450 juostuna paikan toisesta ulkoa. Seuraili asiallisesti sisään asti. 
STONECAPES POE: Seuraili 3. ulkoa asiallisesti sisään. 
RUTHLESS CHICK: Matkasi johtavan kannassa. Nousi 250 ennen maalia toiselle radalle ja tuli tasaisesti. 
AFRICAN QUEEN: Kiihdytti heti kärkipaikalle, missä veti ajankuluksi oikein reipasta tahtia. Putosi viimeisen takasuoran lopussa kärkitaistosta, mutta ei silti kokonaan luovuttanut. 
EVEN SMALLER PLUM: Juoksi 5. sisällä. Nousi viimeisellä takasuoralla toiselle radalle. Jäi lopussa täysin vaille kiritilaa. Näytti varsin mainiolta. 
AN-VALPURI: Juoksi 6. sisällä. Nousi viimeisellä takasuoralla toiselle. Yritti loppukaarteessa kiriä ulkoratoja, mutta ei ohitellut. 
BOSSES LADY: Otti ensimmäisen takasuoran alussa pääjoukon hännillä laukan ja jäi selvästi. Sai kierros juostuna paikan lauman hänniltä 6. ulkoa. Oli sieltä kirivaiheessa lähinnä tasainen. 
MELINDA SES: Juoksi 4. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran alussa toiselle radalle. Otti lopussa aivan maksimit. 
INDI BAND: Ei vain riittänyt lopussa 3. sisältä. 
CROSSFIRE ANNIE: Otti alkumetreillä ratkaisevan laukan ja peli oli heti selvä. 
UNIQUESINE: Laukkasi lähdössä pitkäksi.
DAUNTLESS GIRL: Poissa.
MATTER OF FACT: Poissa.