Kavioliiga Grand Prix

16.11.2019 17:00

Kavioliiga Grand Prix

Historian ensimmäinen Kavioliiga GP ravataan lauantaina 16.11. klo 17 alkaen yhdessä Seinäjoen raviradan kanssa, lähdöt ajetaan limittäin ja seurattavaa riittää koko illaksi. Lähde nauttimaan ravitunnelmasta ja varaa paikkasi ravintola Ravillasta.

Illan ohjelma
  • klo 16-16.45 tandem-ajelutusta radalla non-stop periaatteella, hinta 10 euroa (sis. suojavarusteet), SÄÄVARAUS
  • klo 16.45 Vermon PoniGrandPrix
  • klo 17.12 lähtö 1
  • klo 19 lähtö 5, Toto75 alkaa
  • n. klo 21 kilpailut päättyvät
  • ilta jatkuu katsomon Street Bar Voltissa

Ravien käsiohjelma tästä linkistä >>

Liput 10 euroa / 5 euroa (eläkeläiset, invalidit, opiskelijat, varusmiehet, työttömät)
Insinööriliiton jäsenkortilla ilmainen sisäänpääsy
Ravillan buffet 39 euroa - varaa paikkasi Ravillaan TÄSTÄ LINKISTÄ >>
Ravintolan naulakkomaksu 2,50 euroa (valinnainen)
Käsiohjelma 3 euroa

Alueella maksuton pysäköinti

Tilausajobussit kulkevat seuraavasti:
- Lehtimäen Ilmaisbussi Talin siirtolapuutarhan pysäkiltä klo 16.15 ja 16.45. Paluu 15 min viimeisen lähdön jälkeen ja jatkaa Helsingin keskustaan.
- Kiasman tilausajopysäkiltä klo 16.15, hinta 5,50. Paluu 15 min viimeisen lähdön jälkeen. Maksu maksetaan saavuttaessa Vermoon.

 

RAVILLAN MENU

Buffet tarjolla klo 17.30-19.30:

Salaatinlehtiä ja vadelmavinegrettiä (M,V,G)
Paahdettua punajuurisalaattia ja pinjansiemeniä (M,V,G)
Caesarsalaattia ja chili marinoitua rapua (M,V,G)
Chorizo-perunasalaattia (L,G)
Leipävalikoima ja tuorejuustoa (L)
Lehtikaalihummus (M,V,G)
Burgundinpataa ja smetanaa (L,G)
Härkistaginea (M,V,G)
Mausteriisiä (M,V,G)
Suklaakakkua ja vadelmaa (L,G)
Tuulihattuja (L,G)
Kahvi/tee

Varaa paikkasi Ravillaan TÄSTÄ LINKISTÄ >>

TOTO75-VARMAVALINNAT

Superlauantain 75-pelissä päävoittoluokkaan lisätään peräti 500 000 euroa ekstrarahaa! Systeemien läpivarmaksi valikoituu lämminveristen Kavioliiga Grand Prixissä, eli kolmannessa kohteessa, ykkösradalta matkaan kiihdyttävä 1 LEXUS DREAM. Ari Moilasen huippukuntoisella ajokilla on loistotilaisuus hallita juoksun jokaista metriä ja napata näin 20 000 euron ensipalkinto. Pieneen systeemiin laitetaan myös kaksi apuvarmaa. Kuudennen kohteen 6 M.T.MASTER DON on voittanut kaikki viisi Suomen kilpailuaan. Juoksun luontuessa voittokulku voi hyvinkin jatkua, mutta tällä kertaa viivalla on sen verran hyviä haastajiakin, että Suuressa systeemissä ruuna ehdottomasti varmistetaan. Päätöskohteen ideasuosikiksi kohoaa Porin St. Legerissä päätöspuolikkaan ulkoratoja pitkin hurjasti 10,8-kyytiä tykittänyt 2 RICOCONE. Koska 3 WILLIAM BIRDLAND voi kuitenkin päästä huseeraamaan rauhassa johtopaikalla, ei siitä uskalla pelata ohi Suuressa systeemissä. Kaksi kylmäverikohdetta pelataan kahdella rastilla. Neljäntenä kohteena ajettavassa kylmäveristen Kavioliiga Grand Prixissä puhutaan jymy-yllätyksestä, mikäli 3 JOSVEIS tai 6 VÄLÄHDYS ei voita.

TOTO75-VIHJESYSTEEMIT

T75-1: 8,6,1,2,7,4 + 10,9,3,5
T75-2: 3,7 (9,1)
T75-3: 1 (2,3)
T75-4: 3,6 (1,4)
T75-5: 2,1,10,12,4,11,9 + 6,7,3 (8)
T75-6: 6 + 1,9,5,11 (12,7)
T75-7: 2 + 3 (8,4)

Pieni systeemi 168 riviä, hinta 8,40 euroa.
Suuri systeemi 4000 riviä, hinta 200 euroa.

Toto75-pelijakauma teksti-tv:stä.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Vermo Lähtö 1

RANKING
A) 6
B) 7-1-10-4-2-5-9-8-3
BILETTÄJÄ – VAPPUJÄTKÄ – TAIKATULEN LIEKKI – SINGER

Vermon avauslähdössä 6 BILETTÄJÄ kohoaa selväksi suosikiksi. Kautensa viidellä ykkössijalla aloittanut tamma laukkasi Turussa lähtösuoralla pitkäksi, mutta palasi viimeksi Lahdessa menestyskantaan puurtamalla kakkoseksi 800 metrin kirillä 2. ulkoa. Ravilla kauden kuudes voitto on nyt lähellä. 7 VAPPUJÄTKÄ on nopea avaaja, joka ravia aloittaessaan juossee joko keulassa tai 2. sisällä. Viimeksi Jyväskylässä Pertti Niverin suojatti ei voinut 2. sisältä mitään keulasta vakuuttaneelle Vihjeen Vinhalle, mutta oli oikein varma kakkonen. 1 TAIKATULEN LIEKKI on kehityskelpoinen 5-vuotias. Viimeksi Kouvolassa loppusuoran laukka vei 75-lähdössä mahdollisuudet totosijaan. 10 SINGER on nakutellut tänä vuonna jo kymmenen totosijaa. Mika Forssin ajokki on takarivistäkin perushevosia. Myös viimeksi Lahdessa Bilettäjän vanavedessä kolmanneksi edennyt 4 VÄLKYN VESKU on syytä huomioida ajoissa. Ruunalla on tosin aina konkreettinen laukkariski. 2 KEMPPELI ailahtelee jonkin verran, mutta on hyvänä päivänään mahdollinen totohevonen. 

Vermo Lähtö 2

RANKING
A) 2
B) 3-8-4-7-1-9-5
C) 10-6
MY WAYS NOT YOURS – SHINING ARMOR – ORVAR IVER – STONEISLE QUINCY

Vermon toisessa lähdössä 2 MY WAYS NOT YOURS kohoaa selväksi suosikiksi. Kyseessä on nopea avaaja, jolla on loistopaikalta hyvä tilaisuus keulavoittoon. Viime startissaan Harri Åkerlundin valmennettava hävisi johtopaikalta vain kovalle Joseph Bokolle. Väliajat olivat 13,5-14,5-(16,0)-15,5. 3 SHINING ARMOR on pilannut viime juoksujaan laukkoihin, mutta laukkojen lomassa 3-vuotias on kulkenut lupaavasti. Viimeksi Kouvolassa Shining Armor laukkasi Kymenlaakso-ajon karsinnassa ensimmäisellä takasuoralla kolmannelta sijalta pahoin. Ruuna ylitti vielä maalilinjan sen verran mukavalla suorituksella kahdeksantena, että olisi ravilla voinut taistella jopa finaalipaikasta. 8 ORVAR IVER on kehityskelpoinen tapaus sekin. Viimeksi Vermossa Orvar Iver kiertyi 2. ulkoa vetämättömästä selästä johtavan rinnalle 1300 jäljellä ja oli rehti kakkonen vain nappireissun saaneelle Gunvaldille häviten. 4 STONEISLE QUINCY voi saada nappireissun My Ways Not Yoursin takana 2. sisällä. Sellaisella juoksulla kaksarisijakin on mahdollinen. Myös Ruotsista starttiin saapuva 7 FORMYTWIN SISU lukeutuu pelihevosiin.

Vermo Lähtö 3

RANKING
A) 11-6 
B) 3-12-7-1-2-8-4-10
C) 9-5
SIPORIN SANTTU – VAROITUS – ADVEN TURE – INTOIIVARI

Vermon kolmannessa lähdössä ykkösvihjeeksi kohoaa 11 SIPORIN SANTTU. Vaikka taulun kilpailuista ei ole irronnut totosijoja, on ruuna voittanut tänä vuonna jo kolmesti. Kyseessä on kyvykäs hevonen, joka kohtaa nyt varsin sopivan porukan. Siporin Santtu kiersi viime startissaankin vajaa kuukausi sitten joukon hänniltä ihan mukavasti viidenneksi, eikä menestyminen tässä lähdössä edellytä välttämättä yhtään sen kovempaa suoritusta. 6 VAROITUS johti viimeksi Lappeenrannassa matkalla selvästi. Varoitus saavutettiin 300 metriä ennen maalia, mutta tamma piti asemistaan kiinni rehdisti maaliin asti. Keulajuoksu lienee nytkin tähtäimessä. 3 ADVEN TURE ei ole varsinaista voittajatyyppiä, mutta muuten ruuna on varsin mukavassa vireessä. Viimeksi Lahdessa Adven Tuure puursi kolmanneksi 800 metrin kirillä 4. ulkoa. 12 INTOIIVARI on suorittanut taukonsa jälkeen lupaavasti. Ensiksi se tuli taustalla ihan mukavasti perille, ja viimeksi taas ruuna jäi 2. sisälle voittajan näköisenä pussiin. 7 CARMENIINA on ihan elämänsä kunnossa. Tamma pystyi kukistamaan Varoituksen Lappeenrannan voittojuoksussaan, ja viimeksi Pentti Karhun valmennettava kesti kunnialla johtavan rinnalta, vaikka kyseinen juoksupaikka ei missään nimessä ole tamman mieleen. Oikein tarkalla juoksulla kaikki on mahdollista. Myös viimeksi elämänsä juoksun tehnyt 1 VILVIIRI sekä tauolta startin kroppaansa saanut 2 UKKOSEN JYMY lukeutuvat pelihevosiin.

Vermo Lähtö 4 | Troikka

RANKING
A) 3
B) 1-2-9-6-4-5
C) 10-11-12-8
DRIVERLANE – FOUNTAIN DYNAMITE – ESTELLE NORDIQUE – OVE

Finn-Tack Cupin finaalissa 3 DRIVERLANE kohoaa suursuosikiksi. Se on kilpaillut Harri Koivusen valmennuksesta käsin seitsemän kertaa ja voittanut näistä yhtä pummia lukuun ottamatta kaikki. Finn-Tack Cupin karsintalähdön voitto tuli todella vakuuttavaan tyyliin. Ruuna kiertyi 3. ulkoa johtavan rinnalle 1500 jäljellä ja jyräsi loppusuoralla ylivoimaiseksi ykköseksi. Tällä kertaa keulapaikan luulisi olevan tarjolla, eikä Driverlane normaalina häviä. 1 FOUNTAIN DYNAMITE yritti taistella viimeksi Driverlanea vastaan keulasta, mutta ei voinut loppusuoralla paremmalleen mitään. Kakkossijan ruuna kuitenkin onnistui pitämään. Lahden Jokimaa Tekee Tähtiä –karsinnassa Fountain Dynamite lähti ykkösradalta liikkeelle todella hitaasti. Se saattoi johtua olosuhteista, mutta joka tapauksessa lähtönopeuden suhteen ykkösradalta on kysymysmerkkejä. Mikäli ruuna pystyy avaamaan samalla tavalla kuin muiltakin lähtöpaikoilta, voisi johtopaikan pitäminen onnistua. Jatkossa luvassa olisi sitten todennäköisesti Driverlanen selkä, minkä jälkeen kakkossija olisi vahvasti haarukassa. Toki hyväkuntoinen ruuna voi otella kakkossijasta muillakin juoksunkuluilla. 2 ESTELLE NORDIQUE vakuutti karsintalähdön voitossaan. Tamma hyökkäsi 3. ulkoa 900 jäljellä, eteni johtavan rinnalle 500 jäljellä ja jyräsi hallittuun voittoon. 9 OVE kilpailee elämänsä iskussa. Karsintalähdön kolmossijassaan se kulki 4. ulkoa päätöspuolikkaan 11,6-kyytiä. 6 POETRY IN MOTION kiertyi karsintalähdössä 4. ulkoa johtavan rinnalle 1900 jäljellä. Se oli kärkisijoja ajatellen liian vaativa juoksupaikka, mutta paremmalla juoksulla tammalla on tässä saumansa. Troikassa huomioitavia ovat myös karsinnassa keulasta kolmanneksi jaksanut 4 NEMEA FACADE sekä viimeksi 5. sisältä loppusuoraa positiivisesti kirinyt 5 PATMAN.

Vermo Lähtö 5 | Toto75-1

RANKING
A) 8-6-1-2-7-4
B) 10-9-3-5
MAY ROSE – EVEN SMALLER PLUM – AMBRIEL – DIE KAISERIN

Toto75-kierros käynnistyy haastavalla lämminveritammojen lähdöllä, missä jokaiselle osallistujalle on annettava realistinen menestymismahdollisuus. A-ryhmäänkin nostetaan kymmenen hevosen lähdössä kuusi hevosta. Ykkössuosikin nimeäminen on tosi vaikeaa. Sellainen olkoon 8 MAY ROSE, vaikka lähtöpaikka on huono, eikä pikamatka muutenkaan ole vauhtikestävän tamman bravuuri. Sinänsä kyseessä on kuitenkin tähän lähtöön tosi hyvä hevonen. Viime startissaan Vermossa May Rose oli oikein rehti kolmas 2. radalta ilman selkää. Startin jälkeen tamma on siirtynyt Ville Mäkelältä Iikka Nurmosen treeniin. Iikka Nurmosen tallista tulee tähän lähtöön toinenkin kova voitontavoittelija. 6 EVEN SMALLER PLUM voitti Villinmiehen Tammakilpailun karsintalähdön, mutta sen jälkeen juoksut eivät ole menneet viimeisen päälle putkeen, eikä menestystä ole herunut. Even Smaller Plum on kuitenkin koko ajan esittänyt hyvää virettä. 1 AMBRIEL hävisi Jyväskylässä Kasvattajakruunun välierässä 3. ulkoa vain piikki-selkä –asetelmassa juosseille Bosses Ladylle ja Smiley Matchille. Tamma pyrkinee puolustamaan ykkösradalta paikkansa, mutta keulapaikan pitäminen ei ole saletissa. 2 DIE KAISERIN panostanee myöskin lähtöön, mutta Ambrielin ohittaminen kiihdytysvaiheessa ei ole helppo juttu. Viimekertainen Kouvolan neljäs sija tuli tasokkaasta Kouvola-ajosta 2. sisältä. 7 STONECAPES POE kiri Turun tauoltapaluussaan 3. ulkoa positiivisesti kakkoseksi. Startti vei vielä varmasti eteenpäin, mutta aivan kärkeen kiriminen edellyttänee näistä asetelmista ylivauhtista juoksua. Sellainen on toki täysin mahdollinen. 4 MIDSUMMER LOVE ailahtelee. Kyseessä on nopea avaaja, joka hyvän päivän sattuessa olisi johtopaikalta mielimatkallaan ylisarjassakin mielenkiintoinen.

Seinäjoki Lähtö 6 | Toto75-2

RANKING
A) 3-7
B) 9-1-2-10-4-11
C) 12-6-5
EVARTTI - HEVILLÄ – VEERAN POIKA – RAGGARI

Toisessa Toto75-kohteessa A-ryhmään kohoaa kova kaksikko. 3 EVARTTI tekee pitkän taukonsa jälkeen vahvaa paluuta oikealle tasolle ja startit vievät sitä tällä hetkellä koko ajan eteenpäin. Porin I Divisioonafinaalin suoritus oli jo jatkoa ajatellen oikein lupaava. Kärjen tuntumassa juossut ori hävisi vain Lissun Eerikille sekä Joriinille, eikä edes saanut kirivaiheessa mahdollisuutta parempaan sijoitukseen. Tällä kertaa Evartti saattaa hyvinkin juosta johtopaikalla. 7 HEVILLÄ on ollut jatkuvasti hyvä. Ori saa Porin finaalilähdön suorituksestakin puhtaat paperit, vaikka totoputki katkesikin. Ori painui johtavan rinnalta kärkeen viimeisen takasuoran lopussa, mutta lopulta päätössatanen oli liikaa. On kuitenkin otettava huomioon, että Hevillä revitteli uusitulla lähtöyrityksellä keulaan 22-vauhtisella avauspuolikkaalla. 9 VEERAN POIKA jaksoi Porissa II Divisioonafinaalissa johtavan rinnalta ihan sitkeästi neljänneksi. 1 RAGGARI taipui samaisessa lähdössä keulasta. Eiköhän ruuna nyt ole parempi. 2 JEPULIS kukisti Evartin viime voitossaan, mutta jää silti nyt vain hyväksi haastajaksi. 10 TEE WEE PARONI on kärsinyt kahdessa viime startissa nihkeästä radasta. Lentokeli sopisi ruunalle paremmin.

Vermo Lähtö 6 | Toto75-3, Toto4-1, Troikka

RANKING
A) 1
B) 2-3-4-9-10-8
C) 6-7-5
LEXUS DREAM – CHIEF ORLANDO – SOBEL CONWAY – MR GOLDEN QUICK

Lämminveristen Kavioliiga Grand Prix käynnistää samalla myös illan Toto4-pelin. 1 LEXUS DREAM on ollut taukonsa jälkeen koko ajan loistava, ja ykkösradalta ruunalla on mainio tilaisuus hallita juoksun jokaista metriä. Markku Niemisen valmennettava toimii tukipilarina kaikissa pelimuodoissa. 2 CHIEF ORLANDO ei ole esittänyt kahdessa viime startissa parasta osaamistaan. Nyt oriin pitäisi olla parempi. Mikäli Chief Orlando pääsee laskeutumaan Lexus Dreamin selkään, on se tukevasti kiinni kakkossijassa. Myös 3 SOBEL CONWAY on edellisten tavoin huippuhevonen. Lähtöpaikkojen johdosta ruuna jää kuitenkin rankingissa edellisten takapuolelle. Todennäköisesti Sobel Conway saa suosikkikolmikosta hankalimman juoksun. 4 MR GOLDEN QUICK voitti Kavioliigan osalähdön syyskuussa Oulussa ennen Sobel Conwaytä. Mr Golden Quick on vahva lopuntulija, joka on parhaimmillaan kovavauhtisissa juoksuissa. Tässä lähdössä tempo voi kuitenkin reippaan alun jälkeen olla aika maltillista. 9 WORKOUT WONDER kohdalla lähtökiihdytys ratkaisee paljon. Mikäli ruuna onnistuisi pitämään Lexus Dreamin selän, olisi totosijaan hyvät mahdollisuudet. Vihjaajan näkemyksen mukaan Chief Orlando on kuitenkin ykkösvaihtoehto johtavan selkään. 10 WILLOW PRIDE ja 8 STONEISLE OCEAN kuuluvat maamme absoluuttiseen tammaeliittiin, mutta tässä tehtävässä voittotaistoon yltäminen olisi huonoilta lähtöpaikoilta melkoinen paukku.

Seinäjoki Lähtö 7 | Toto75-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 3-6
B) 1-4-8-2-5-7
C) 10-9
JOSVEIS – VÄLÄHDYS – KOSKELAN AKSELI – JORIINI

Kylmäveristen Kavioliiga Grand Prix vaikuttaa etukäteen voiton suhteen täysin kahden kaupalta. 3 JOSVEIS ja 6 VÄLÄHDYS erottuvat selvästi muusta porukasta, ja eiköhän jompikumpi niistä voita. Josveis on huomattavasti suoritusvarmempi, mutta Välähdys on luokaltaan vieläkin kovempi. Varminta on rastata systeemeihin molemmat. Kaksikon kolmessa viime kohtaamisessa Josveis on ollut kahdesti parempi, mutta molemmilla kerroilla Välähdys on laukannut. Teivossa 5. päivä viime kuuta Välähdys kulki koko matkan ravia, ja silloin se myös voitti ennen kakkoseksi sijoittunutta Josveisiä. 1 KOSKELAN AKSELI pystyy hyödyntämään huippupaikkansa ja saanee loistojuoksun kärjen imussa. Niinpä ruuna on aika selväkin kolmosrankkaus. 4 JORIINI on tehnyt upean kauden. Saa kuitenkin nähdä, onko ori kengät jalassa aivan yhtä hyvä kuin kenkiä riisumalla. 8 POLARA jaksoi Kouvolassa johtavan rinnalta ihan positiivisesti viidenneksi. Tuskinpa ruuna startti kropassa ainakaan huonontaa. 2 VIXEN on sen verran hidas avaaja, että aivan terävimpään kärkeen tullee liian kiire, vaikka ori onkin normaalisti rehti lopuntulija.

Vermo Lähtö 7 | Toto75-5, Toto4-3, Troikka

RANKING
A) 2-1-10-12-4-11-9
B) 6-7-3-8
COM MILTON – THE DUDE – SELENE LUNE – RELIGIOUS

Viidentenä 75-kohteena ajettavasta II Divisioonakarsinnasta löytyy monta realistista voitontavoittelijaa. 2 COM MILTON aloitti Suomen uransa Lappeenrannassa tyylikkäästi. Se tarkkaili alun seitsemän hevosen lähdössä 4. sisällä, mistä vaihtoi 800 metriä ennen maalia 3. ulos, kohottautui selässä 3. radalle runsaat 500 jäljellä, jatkoi ilman selkää 350 jäljellä ja hankki loppusuoralla oikein varmaan tyyliin otteen keulassa juosseesta suursuosikki Minto’s Don Juanista. Kaiken järjen mukaan startti vei vielä eteenpäinkin. Ruotsinkin kilpailut ovat kertoneet siitä, että kapasiteettia löytyy. Ihan varauksetta Com Miltoniin ei kuitenkaan tasokkaassa lähdössä uskalla vielä luottaa. 1 THE DUDE kiri Porissa loppusuoralla joukon hänniltä näyttävästi II Divisioonafinaalin voittoon. Ruuna pääsee tarpeen vaatiessa vauhdikkaasti liikkeellekin, ja saa sitten nähdä, onko luvassa keula- vai keulajuoksu. Mikäli avaus venyy, ei keulataktiikka ole välttämättä tällä matkalla avain onneen. 10 SELENE LUNE on umpirehti tamma, joka tulee käytännössä aina vahvasti maaliin. Keskipitkä matka suosii. Viimeksi Turussa Selene Lune voitti lopulta ylivoimaisesti 2. radalta ilman selkää. 12 RELIGIOUS on hyvä hevonen, mutta huonolla paikalla. Kouvola-ajossa ori oli 2. ulkoa hyvä kakkonen runsaan 900 metrin kirillä vain keulassa juosseelle Zultaniolle häviten. 4 GOLDEN ELEVEN voitti toissakerralla 75-lähdön ja jäi Porin finaalilähdössä pussiin. Ruuna vaikuttaisi kilpailevan ihan elämänsä iskussa. Tällä kertaa ei saa kuitenkaan riisua kenkiä, mikä hieman mietityttää. 11 SAHARA SANDSTORM on vahvassa vireessä, muttei ole kovinkaan pätkänopea, minkä vuoksi reipasvauhtinen juoksu lienee elinehto, mikäli ruuna meinaa taistella voitosta. Myös syksyn starteissaan koko ajan mukavasti esiintynyt 9 LIGHTNINGSKY mahtuu mukaan A-ryhmään.

Seinäjoki Lähtö 8 | Toto75-6, Toto4-4, Duo-1

RANKING
A) 6-1-9-5
B) 11-12-7-10-4
C) 3-2-8
M.T.MASTER DON – NEW LIFE WHEELS – QUESTIONMARK ME – GOLD NARVA

Kuudennessa 75-kohteessa suosikiksi kohoaa Antti Ala-Rantalan käsistä kaikki viisi Suomen kilpailuaan voittanut 6 M.T.MASTER DON. Vastus on nyt kuitenkin Suomen uran tiukin, eikä juoksun luontuminenkaan ole kuutosradalta mitenkään saletissa. Niinpä voittoputken jatkumisen yllä on tällä kertaa uhkatekijöitäkin. 1 NEW LIFE WHEELS on tosi kova vastustaja. Varsinkin, mikäli onnistuu puolustamaan ykkösradalta keulapaikan. Paljon ratkeaa siinä, satsataanko kakkosradan Prin Holzilla starttiin. 9 QUESTIONMARK ME on aloittanut taukonsa jälkeen ihan mallikkailla esityksillä. Viimeksi Turussa laukka loppusuoralle tultaessa vei Selene Lunen jälkeisen kakkossijan. Questionmark Me pystyy hyvän juoksun jälkeen terävään loppukiriin. Myös 5 GOLD NARVA nostetaan mukaan A-ryhmään. Sen kohdalla viimeisimpään Seinäjoen kilpailuun ei kannata tuijottaa lainkaan, sillä kaikki ei ollut silloin terveyden osalta kohdallaan. Parhaimmillaan ollessaan Gold Narva pystyy väkeviin suorituksiin, kuten on tänä vuonnakin näyttänyt.  11 DETROIT ROCK SISU on joutunut huonolle paikalle, ja kilpailuvirekin on arvoitus. Parhaimmillaan ollessaan ruuna on kuitenkin pystynyt lyömään koviakin hevosia.

Vermo Lähtö 8 | Toto75-7, Duo-2, Troikka

RANKING
A) 2-3
B) 8-4-5-9-11-10-6-7
C) 1-12
RICOCONE – WILLIAM BIRDLAND – ZEUS KEMP – SHOTPROOF
 
Superlauantain viimeinen lähtö ajetaan Vermossa, ja se on samalla myös 75-pelin päätöskohde. Siinä 2 RICOCONE nostetaan ideasuosikiksi. Harri Koivusen valmennuksessa hienoon iskuun kohonnut ruuna esiintyi viimeksi Porin St. Legerissä todellakin edukseen. Ricocone matkasi aivan joukon hännillä 8. sisällä, ja vielä päätöspuolikkaan alussa näytti, ettei mahdollisuuksia ole enää mihinkään. Ricocone tykitti kuitenkin päätöspuolikkaan ulkoratoja pitkin loppua kohden kiihtyvällä tempolla hurjasti 10,8-kyytiä, mikä nosti vielä toivottomista asemista neljänneksi vain Peanutsille, Lexus Dreamille sekä Bosses Ladylle häviten. Myös aiemmat startit ovat sujuneet mainiosti, joten juoksun onnistuessa tämä lähtö on loistopaikalta voitettavissa. 3 WILLIAM BIRDLAND voi kuitenkin päästä keulapaikalle, ja saattaa kaiken lisäksi saada vetää ihan sopivaa tahtiakin, joten tietysti myös Tapio Mäki-Tulokkaan tallista tuleva elokuinen SM-viitonen on tiukka voitontavoittelija. Alla on kuitenkin kaksi ja puoli kuukautta taukoa, joten tuskinpa William Birdland heti ihan parhaimmillaan on. 8 ZEUS KEMP on noussut vakavan loukkaantumisensa jälkeen hyvälle tasolle. Lähtöpaikka laskee voitonmahdollisuuksia, muttei missään tapauksessa vie niitä. 4 SHOTPROOF avaa sen verran reippaasti, että voi saada nappireissun joko keulassa tai todennäköisemmin 2. sisällä. Esillä olleiden tallikommenttien mukaan vire on kuitenkin vähän arvoitus, sillä hevonen sairasteli viimeisimmän starttinsa jälkeen. 5 STARO MOSCHINO kokeilee nyt rahkeitaan I Divisioonakarsinnassa, kun viimekertainen Kouvolan II Divisioonakarsinnan hyvä kiri kakkoseksi 4. ulkoa nosti ruunan voittosumman ulos siitä divisioonasta. 9 DONATO E. ei pääse nyt mielipaikalleen keulaan. Kun vielä kengätkin on pidettävä jalassa, ei ruuna ole nyt ihan kuumimpia suosikkeja.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 1 (2,3)
T4-2: 3,6 (1,4)
T4-3: 2,1,10,12,4,11,9 + 6,7,3 (8)
T4-4: 6,1,9,5 + 11,12,7,10,4 (3,2)

Pieni systeemi 56 riviä, hinta 11,20 euroa.
Suuri systeemi 180 riviä, hinta 36 euroa.

PÄIVÄN DUO | Seinäjoki L8 – Vermo L8

6,1,9,5
2,3

Yhteensä 8 yhdistelmää.

TROIKKA | Vermo L4

3
1
2,9,6,4,5

Yhteensä 5 yhdistelmää, hinta 2,50 euroa.

TROIKKA | Vermo L6

1
2,3
2,3,4,9,10,8

Yhteensä 10 yhdistelmää, hinta 5 euroa.

TROIKKA | Seinäjoki L7

3,6
3,6,1
3,6,1,4,8,2,5,7

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

TROIKKA | Vermo L8

2
3,8,4,5,9,11,10,6,7
3,8,4,5,9,11,10,6,7

Yhteensä 72 yhdistelmää, hinta 36 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Ari Moilanen

L2/1 ALWS LILY: Lähtöpaikka käy hyvin. Tamma avaa ihan ripeästi. Forssassa se voitti, mutta tehtävä kovenee kyllä merkittävästi siitä. Rahasija lienee sopiva tähtäin.

L2/8 ORVAR IVER: Ori teki lokakuussa Vermossa hyvän esityksen kuolemanpaikalta. Seuraavassa kisassa Porissa tuli laukka ekaan kurviin kovassa vauhdissa. Aivan kelpo hevonen näihin lähtöihin.

L4/11 ALMOST ONE YEAR: Vermossa oli kovatasoinen lähtö. Oltiin kuudentena maalissa sisäratareissun päätteeksi. Lähtöpaikka hankaloittaa paljon. Vaikea on pärjätä radalta 11.

L5/2 DIE KAISERIN: Hevonen kilpailee hyvässä kunnossa. Jos juoksu onnistuu, voi se vaikka voittaa tällaisen lähdön. Taulu ei kerro kaikkea vireestä. Vaikka kaarteet on tälle hieman hankalat juosta, oli tamma hienosti neljäs Kouvola-ajossa. Kohtalainen avaaja. Jos ei keulaan päästä, hevonen voisi mailin mennä johtavan rinnaltakin.

L5/3 WALL IN CARLINA: Tamma teki Teivon paluustartissa ihan ok kirin, kun se pääsi vapaasti tulemaan. Tämä lähtee suht hyvin. Voi olla, että hevonen vaati vielä kisoja alle.

L5/7 STONECAPES POE: Turussa oli kasirata. Hevonen palasi tauolta ja tarkoituksella ajettiin aika nätisti. Tamma teki aivan kelpo esityksen ja oli toinen maalissa. Startti kropassaan se voi parantaakin. Paikka on kyllä jälleen hankala. 

L5/8 MAY ROSE: Tamma oli johtavan rinnalta asiallinen kolmas viimeksi. Hevonen on vaihtanut valmentajaa tuon kisan jälkeen. Kelpo menijä lähtöihinsä. Se on menestynyt parhaimmillaan varsin koviakin vastaan. Lähtörata vaikeuttaa.

L6/1 LEXUS DREAM: Hevonen on tehnyt tosi vahvaa jälkeä jo pitkään. Näkisin sillä hyvät saumat voittoon tässä. Se lähtee kovaa ja koitetaan puolustaa johtopaikka.

L6/6 BRET BOKO: Kouvolassa oli märkä keli ja raskaat olosuhteet. Tämä ei mene kunnolla sellaisissa puitteissa. Rahasijaa se tavoittelee Vermosta.

L8/7 POR NIE ROCK: Ruuna jatkaa hyvässä vireessä. Viimeksi matkalla mentiin hölkkää ja tehtävä takaa oli toivoton. Juoksun täytyy kyllä hieman onnistuakin. 

Iikka Nurmonen

L4/1 FOUNTAIN DYNAMITE: Hevonen on mennyt mukavasti ja lähtöpaikka käy hyvin. Ihan odottavaisin mielin kisaan lähdetään. Koivusen hevoselle (Driverlane) ei voitu karsinnassa mitään. Jos sen juoksu onnistuu, ehkä seuraavista sijoista sitten kamppaillaan. Ruunan lähtönopeus hieman vaihtelee päivän mukaan.

L5/6 EVEN SMALLER PLUM: Viimeksi Porissa tuli laukka kurviin. Hevonen ei ravannut kaarteita kunnolla. Muutetaan varusteita ja nyt on kengät jalassa. Vaihdetaan myös kärryjä. Ravilla ja onnistuneella reissulla tämä pystyy pärjäämään.

L5/8 MAY ROSE: Hevonen tuli tänne meille suoraan viime startin jälkeen. Mitään testihiittiä ei ole ajettu, mutta suht lyhyt välihän tässä on. Normaaleissa treeneissä tamma on ollut aivan asiallisen tuntuinen. Aletaan ajaa kilpaa. Lähtöpaikka on ulkona. Annetaan hevosen lähteä omaa tahtiaan. Jenkit lyödään ehkä perään. Tuo olisi ensimmäinen kerta tämän hevosen kohdalla.

L6/4 MR GOLDEN QUICK: Olen ajanut tällä kerran, kesällä Kunkkareissa. Ruuna teki siellä hyvän startin. Ihan asiallinen hevonen. Kovimmat vastustajat on arvottu paremmille lähtöpaikoille. Voittaminen voi olla vaikeaa.

L7/6 COCKTAIL PRINCESS: Viimeksi oli kova vauhti ekaan kurviin ja laukka tuli. Hyvän esityksen hevonen sen jälkeen teki. Se jatkanee asiallisessa vireessä.

Timo Korvenheimo

L5/1 AMBRIEL: Tamma teki Jyväskylässä tiistaina tosi rehdin 900 metrin kirin. Se lähti vetämään kolmatta rataa ilman selkää. Vauhdinjakokaan ei suosinut. Nyt on huippuhyvä lähtörata. Kiihdytetään urku auki ja koitetaan puolustaa johtopaikka. Jos juoksu onnistuu, täytyy hevosen väkisinkin otella voitosta. Niin hyvä se on ollut ja lyhyt starttiväli suosii.

L7/11 SAHARA SANDSTORM: Hevonen on tehnyt koko ajan pelkkiä hyviä esityksiä. Jo ennen tuoretta Vermon ykköstä pitkät kirit on kantaneet rehdisti maaliin saakka. Matka suosii. Vauhdinjako on toki isossa roolissa. Lähellä voittomatsia hevosen pitäisi olla. Tällä voi tarvittaessa ajaa jo matkalla eteenpäin.

L8/10 JOLLY ROY: Kouvolassa oli toivottomat asetelmat. Kurakeli ja ori matkasi viimeisenä parijonossa. Lahdessa edelliskerralla hevonen oli oikein hyvä. Oletan, että se tekee hyvän esityksen lauantaina. Tämä olisi starttinopea ja kymppipaikka on pikku miinus. 

L8/11 HAZELHEN HERMES: Ruuna on suorittanut koko ajan asiallisesti. Jos reissu menee putkeen ja se saa kirivaiheessa vetäviä selkiä eteen, ei voittokaan olisi mahdottomuus. Juoksunkulusta on paljon kiinni. Kunto on hyvällä mallilla.

Tapio Mäki-Tulokas

L6/2 CHIEF ORLANDO: Oriin pitäisi varmastikin olla vähän parempi kuin viime starttiin. Hevonen palasi jokimaalle sairaustauolta ja sitä lääkittiin siinä välissä. Muutama huippukuntoinen on Vermossa vastassa. Kärjen tuntumaan on odotukset. Voitto voi olla tiukassa, mutta toki sitä yritetään. Koitetaan satsata alkuun. Lexus Dreamista tuskin on kiihdytyksessä ohi asiaa. Sen selkä olisi ilman muuta toivepaikka.

L8/3 WILLIAM BIRDLAND: Sairaustaukoa on tälläkin alla. Hevosta on kyllä päästy treenaamaan jo jonkin aikaa ihan mukavasti. Sen pitäisi olla aivan asiallisessa kunnossa. Lähtöpaikka on kohtalainen. Ihan hyvin odotuksin tullaan viivalle.

L8/4 SHOTPROOF: Hevosta lääkittiin viime startin jälkeen. Kisa tulee nyt hiukan nopeammin kuin William Birdlandilla. Yritetään reippaasti liikkeelle. Jos asemat löytyy kärjen tuntumasta, voi ori sijoittua hyvinkin. Voiton kannalta kaiken pitäisi onnistua aivan nappiin. Näistä lähtökohdista odotan enemmän Williamilta.

Emma Väre

L3/12 INTOIIVARI: Ruuna jäi viimeksi ihan ajamattomana pussiin. Hyvä se oli jo paluustarttiin ja meni ennätyksensä. Oikein positiivinen molempiin. Lähtöpaikka on ihan ok. Aiemmin tämä oli voltista varsin epävarma, mutta kummassakin tauon jälkeisessä kilpailussa hevonen on lähtenyt varmasti ravilla. Toivotaan, että keula vetäisi reipasta ja kyyti hiljenisi loppua kohti. Voitaisiin saada kärki kiinni tuolloin.

L6/5 SEABISCUIT: Pari lähtöä olisi vielä tarkoitus ajaa. Sitten koittaa hevoselle eläkepäivät. Alku meni viimeksi niin rajuksi ja kovaa ajettiin pitkään, että tuo väkisin näkyi lopussa. Ruuna heitti hanskat tiskiin, kun jäi alakynteen. Aivan hyvällä mallilla se kilpailee. Tuossa ollaan vähän juoksunkulun armoilla.
 

 

Lähtö 1 
Väliajat 27,0-34,5-37,0-28,0

BILETTÄJÄ: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Matkavauhti oli oikein maltillista. Jyräsi lopussa helposti ykköseksi. 
OJALAN VILKAS: Nappasi ekat keulat. Jatkoi 1. kaarteessa 2. sisällä. Oli loppumatkasta pussissa. Sai väylän 100 jäljellä ja kiri pirteästi kakkoseksi. 
VAPPUJÄTKÄ: Lähti reippaasti ja eteni johtopaikalle 1. kaarteessa. Sai vetää matkalla tosi maltillista tempoa. Vähän pehmeä loppumetreillä. 
VIKSU VILPERI: Juoksi 2. ulkona voittajan takana. Tasainen. 
VÄLKYN VESKU: Laukat kiihdytykseen ja 1. kaarteeseen. Eteni 5. ulos, mistä käänteli 3. radalle kierros jäljellä. Punnersi aivan sitkeästi. 
REISSARI: Käänteli 4. ulkoa viim. takasuoran alussa selässä 3. radalle. Oli lopussa vailla kiriväylää 3. radalla. Sai vapaata 100 ennen maalia. Tuli tasaisesti. 
SINGER: Matkasi 3. ulkona. Oli pussissa loppumatkasta. Rullaili maaliin.
TAIKATULEN LIEKKI: Matkasi 4. sisällä. Käänteli viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Jatkoi loppukaarteessa 4. radalle. Kiri alkoi jo hieman taittua, kun laukkasi 150 ennen maalia. Hylättiin. 
KEMPPELI: Seurasi kohtalaisesti 3. sisältä. Laukkasi 30 ennen maalia ja hylättiin. 
LENTOLÄHETTI: Laukkasi 5. sisältä 2. kaarteessa. Hylättiin.

Lähtö 2 
Väliajat 14,0-18,0-17,0-14,5

MY WAYS NOT YOURS: Alku johtavan takana. Nousi 1. kaarteen lopussa toiselle ja eteni keulaan 1. takasuoralla. Aivan asiallisesti perille, vaikka voitto menikin tiukoille. 
STONEISLE QUINCY: Eteni keulapaikalle 1. kaarteen alussa. Jatkoi 1. takasuoralla 2. sisällä. Oli pitkään pussissa. Sai vapaata 100 jäljellä ja spurttasi aivan voittajan rinnalle. 
PRADA NIGHTS: Matkasi 4. sisällä ja oli loppumatkasta pussissa. Pääsi maalisuoran alussa vapaille väylille. Polki asiallisesti perille.
ALWS LILY: Oli 3. sisällä pussissa loppumatkasta. Tuli kuitenkin vain tasaisesti maaliin. 
SHINING ARMOR: Iski 2. ulkoa 2. kaarteen lopussa 3. radalle. Eteni etusuoralla toiselle ilman vetoapua. Kesti asiallisesti. 
ORVAR IVER: Sai toisella radalla selän eteen etusuoralla. Käänteli 3. radalle 250 jäljellä. Tuli tasaisesti. 
LEAPING WOLF: Juoksupaikka 3. ulkona. Varsin vaisu. 
IRAKLIS: Oikein vaisu 5. sisältä. 
NEW GROVE UNITED: Nousi 2. kaarteessa 4. ulos. Pudotti sisälle 550 jäljellä. Nousi jälleen toiselle 300 ennen maalia. Laukkasi 50 metriä myöhemmin.
FORMYTWIN SISU: Laukkasi lähtösuoralla ja putosi taustalle. Uusi laukka hännillä viim. takasuoralla. Hylättiin liioista laukoista.

Lähtö 3 
Väliajat 33,5-32,0-28,5-26,5

SIPORIN SANTTU: Nousi 5. ulkoa etusuoralla selässä 3. radalle. Käänteli neljännelle 300 jäljellä. Jyräsi ykköseksi. 
INTOIIVARI: Käänteli 6. ulkoa etusuoralla selissä 3. radalle. Nousi selässä 4. radalle 300 ennen maalia. Kiri hyvin perille saakka. 
ADVEN TURE: Nousi 3. ulkoa etusuoralla 3. radalle ilman vetoapua. Punnersi hyvin perille. 
VILVIIRI: Veti joukkoa johtopaikalla. Hieman pehmeä loppumetreillä. 
CARMENIINA: Kiersi 1. kaarteen 3. rataa ja eteni 1. takasuoran alussa toiselle ilman vetoapua. Punnersi aivan mukavasti. 
TULIPIIPPU: Laukkasi lähtösuoralla. Eteni 4. sisälle, mistä nousi kierros jäljellä toiselle. Polki tasaisesti perille. 
TUISKUTA: Matkasi 4. ulkona. Pääsi nousemaan 3. radalle 350 jäljellä. Jatkoi 100 metriä myöhemmin neljännelle. Kohtalainen kiri. 
UKKOSEN JYMY: Sai toisella radalla selän eteen 1. takasuoran alussa. Tasainen. 
AARTEEN ETSIJÄ: Juoksi johtavan takana. Ei vakuuttanut nappireissulla. 
VAROITUS: Laukkaili lähtökiihdytyksessä ja putosi hännille. Eteni 2. kaarteen lopussa 7. ulos. Jatkoi etusuoralla 5. ulkona, mistä käänteli viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Yritti loppukurvissa 4. radalle. Hiljensi hieman lopussa. Viim. 1900 m 28,1.
AHON TAIKA: Oli 3. sisällä vaikeuksissa viim. takasuoralla. 
JASUN VELHO: Poissa.

Lähtö 4 
Väliajat 15,0-17,0-17,0-15,0

FOUNTAIN DYNAMITE: Pystyi puolustamaan johtopaikan. Veti tasaista tempoa ja irrotti maalisuoralla. Tyylikäs voitto. 
NEMEA FACADE: Lähti ripeästi ja pudotti 1. kaarteessa johtavan taakse. Sai 150 ennen maalia tilaa ja oli asiallinen kakkonen. 
PATMAN: Juoksi 4.-3. sisällä. Oli loppumatkasta vailla vapaata. Polki mukavasti perille. 
ALMOST ONE YEAR: Juoksupaikka 3. ulkona. Jatkoi viim. takasuoran alussa 2. ulkona. Käänteli loppukaarteessa selässä 3. radalle ja edelleen neljännelle 200 jäljellä. Asiallinen kiri. 
ESTELLE NORDIQUE: Laukkasi 1. kaarteen lopussa. Jatkoi 5. ulkona, mistä käänteli selässä 3. radalle 900 jäljellä. Selkä ei vetänyt viim. takasuoran lopussa. Esitti aivan mukavan kirin. Viim. 800 m 13,7. 
POETRY IN MOTION: Nousi 3. sisältä 2. ulos 1950 jäljellä. Käänteli viim. takasuoran alussa 3. radalle. Polki ihan kohtalaisesti perille. 
OVE: Kiersi 1. kaarteen 3. rataa ja eteni toiselle ilman vetoapua. Kesti hyväksyttävästi. 
BRASS N SASSY: Juoksi 5. sisällä. Nousi 250 ennen maalia 3. radalle. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti loppusuoran alussa. Kohtalaisesti perille. 
LEEMARK'S EVELYN: Matkasi 4. sisällä. Kohosi 250 ennen maalia toiselle. Tasapaksu. 
ARGENTEUIL: Juoksi 4.-3. ulkona. Käänteli viim. kaarteessa ulkokaistoille. Veto vähän hiipui lopussa. 
DRIVERLANE: Paha laukka ennen 1. kaarretta. Eteni 2. kaarteessa 6. ulos, mistä käänteli etusuoralla 3. radalle. Sai viim. takasuoran alussa selän eteen. Kiri alkoi katketa suoran lopussa. Laukkasi uudestaan 300 ennen maalia jo luovuttaneena.
ALL IN LADDIE: Poissa.

Lähtö 5 
Väliajat 10,5-15,0-13,0

DIE KAISERIN: Väkivahva esitys johtavan ulkopuolelta. 
AMBRIEL: Pystyi puolustamaan keulapaikan. Sai toisella puolikkaalla rauhoittaa paljon tempoa. Vastasi hyvin, vaikka kakkoseksi jäikin. 
STONECAPES POE: Juoksupaikka 3. ulkona. Hakeutui 550 jäljellä selissä 3. radalle. Iski loppukaarteessa 4. radalle ja kiri mainiosti. Viim. 400 m 10,9. 
AIN'T SHE SWEET: Eteni 1. kaarteen alussa toiselle ilman vetoapua. Pudotti johtavan kantaan 350 juostuna. Kelpo suoritus. 
PARTYTIME: Juoksupaikka 3. sisällä. Nousi 150 ennen maalia toiselle. Asiallinen suoritus. 
MIDSUMMER LOVE: Tasainen esitys 2. ulkoa. 
ZOOM ZOOM: Hyökkäsi 4. ulkoa 900 jäljellä ja eteni hyvin. Kiri vähän hiipui lopussa. 
EVEN SMALLER PLUM: Paha laukka 1. kaarteeseen.
WALL IN CARLINA: Laukkasi 1. kaarteessa. Hylättiin.
MAY ROSE: Laukkasi 1. kaarteessa ja putosi hännille. Lähti viim. takasuoralla selässä 3. radan kiertoon. Uusi laukka 400 ennen maalia. Vielä juosten maaliin taustalla. Hylättiin.

Lähtö 6 
Väliajat 12,5-15,0-17,0-10,5

LEXUS DREAM: Pystyi puolustamaan keulapaikan. Sai tehdä täysin oman juoksunsa. Dominoi vaivatta kisaa. 
WORKOUT WONDER: Nappireissu voittajan takana 2. sisällä. Hyvä toinen maalissa. 
MR GOLDEN QUICK: Käänteli 4. ulkoa 600 jäljellä 3. radalle ja esitti komean kirin. Viim. 600 m 08,9. 
SOBEL CONWAY: Juoksi 2. ulkona. Oli pitkään pussissa. Ei pystynyt enää osallistumaan kärkikamppailuun lopulta tilaa saatuaan. Olemuksessa ei moitittavaa.
SEABISCUIT: Panosti rajusti kiihdytykseen, muttei päässyt keulaan asti. Pudotti sitten 1. kaarteen lopussa 3. sisälle. Aivan mukava suoritus ikäruunalta. 
WILLOW PRIDE: Juoksupaikka 3. ulkona. Hakeutui loppukurvissa selissä 3. radalle. Käänteli 5. radalle maalisuoran alussa. Kelpo kiri. Viim. 400 m 10,1. 
PAJAS FACE: Matkasi 4. sisällä. Tasaisesti perille. 
BRET BOKO: Juoksi 5. sisällä. Nousi toiselle 600 jäljellä. Puikkelehti mukavasti maaliin. 
CHIEF ORLANDO: Jäi kuolemanpaikalle ja taipui.
STONEISLE OCEAN: Juoksupaikka 6. sisällä. Käänteli 600 jäljellä selässä 3. radalle. Nousi 250 ennen maalia 4. radalle. Kiri katkesi maalisuoralla. 

Lähtö 7 
Väliajat 12,5-15,0-16,5-13,0

SELENE LUNE: Iski 1. etusuoralla 3. radalle ja eteni toiselle ilman vetoapua 1900 jäljellä. Prässäsi hetken johtavaa, mutta tyytyi sitten asetelmaan. Puristi lopussa väkevästi ykköseksi. 
THE DUDE: Ei pystynyt puolustamaan johtopaikkaa. Nousi 1. kaarteen lopussa toiselle ja eteni keulaan 400 juostuna. Sai vielä väliprässin 1800 jäljellä. Alkumatka meni tempoilevaksi. Esityksessä ei moitittavaa. 
COM MILTON: Panosti rajusti kiihdytykseen ja pääsi keulaan 1. kaarteen alussa. Jatkoi 2. sisällä 400 juostuna. Pääsi nousemaan 2. ulos 1600 jäljellä. Käänteli lopussa 3. radalle. Ei pystynyt haastamaan kärkiparia kovassa lopetuksessa. 
LIGHTNINGSKY: Matkasi 5. ulkona. Käänteli 600 jäljellä selissä 3. radalle. Kiri tosi terävästi loppua. Viim. 400 m 11,1. 
RELIGIOUS: Nousi 6. ulkoa etusuoralla 3. radalle ilman vetoapua. Juuttui kiertämään parijonon ulkopuolelle. Punnersi asiallisesti perille saakka. 
ARCTIC LOVER: Pudotti 2. kaarteessa hännillä 4. sisälle. Haki rataa loppusuoralla. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti.
LOVE DE VILLENEUVE: Matkasi 3.-2. sisällä. Oli pikku vaikeuksissa loppukaarteessa ja taipui ulos rahasijoilta. 
COCKTAIL PRINCESS: Juoksi 3.-4. ulkona. Oli viim. takasuoralla kiinni väsyvän takana. Nousi loppukaarteessa selässä 3. radalle. Edelleen pussissa. Sai vapaata väylää vasta 100 ennen maalia.
SUDBURY: Juoksupaikka 3. sisällä. Kohosi loppusuoran alussa toiselle. Tasainen suoritus. 
SAHARA SANDSTORM: Käänteli 7. ulkoa etusuoralla selässä 3. radalle. Juuttui ulos ja nousi 350 ennen maalia 4. radalle. Pitkä kiri hiipui 100 jäljellä.
GOLDEN ELEVEN: Juoksupaikka 2.-3. ulkona. Vaikeuksissa viim. takasuoralla. Putosi taustalle. Vaisu esitys. 
BEATBOXER: Poissa.

Lähtö 8 
Väliajat 13,5-15,5-18,0-11,0

RICOCONE: Eteni 1. kaarteessa keulaan. Sai vetää matkalla maltillista ja piti varmasti ykköseksi. 
DONATO E.: Lähti 2. ulkoa 2. kaarteessa 3. radalle ja eteni etusuoralla toiselle ilman vetoapua. Sitkeä suoritus. 
ZEUS KEMP: Nousi kaukaa 6. ulkoa 3. radalle 1050 jäljellä. Sai selkiä eteen 900 ennen maalia. Käänteli selässä 4. radalle loppukaarteessa ja nousi maalisuoralla aivan ulos. Hieno kiri kantoi totosijalle. Viim. 700 m 10,3. 
STARO MOSCHINO: Lähti 4. ulkoa 900 jäljellä selässä 3. radalle. Selkä ei vetänyt loppumatkasta. Käänteli loppukaarteessa 4. radalle ja punnersi hyvin perille asti. Viim. 700 m 10,7. 
GIAMPAOLO POOF: Aloitti keulassa. Jatkoi 2. sisällä 1. kaarteessa. Täydellinen nappireissu. Kohtalainen. 
POR NIE ROCK: Nousi 4. sisältä 4. ulos viim. takasuoralla. Käänteli selässä 3. radalle loppukurvissa. Oli pussissa. Polki asiallisesti perille tilaa saatuaan.
JOLLY ROY: Juoksi 3. sisällä. Tuli pussissa maaliin.
SHOTPROOF: Sai toisella radalla selän eteen etusuoralla. Pehmeä maalisuoralla.
WILLIAM BIRDLAND: Lähti 3. ulkoa 900 jäljellä 3. radalle ilman vetoapua. Kiri ei kantanut.
HAZELHEN HERMES: Matkasi 5.-4. sisällä. Jäi pussiin.
CELEBRITY LANE: Alkumetrit 4.-3. rataa. Pakitteli sitten 6. sisälle. Nousi kierros jäljellä 4. ulos. Jatkoi viim. takasuoralla 5. ulkona. Pudotti loppukaarteen alussa sisälle ja nousi jälleen toiselle 300 ennen maalia. Haki rataa loppusuoralla, eikä päässyt tulemaan sujuvasti.
FREE ME: Juoksupaikka 5. ulkona. Jatkoi 3. kaarteessa 3. ulkona. Pussissa maaliin.