Kesäilta Vermo Areenalla

22.07.2020 18:00

Kesäilta Vermo Areenalla

Jännittävää huippu-urheilua hyvien ravintolapalveluiden äärellä – mikset lähtisi viettämään kesäiltaa Vermo Areenalle? Perinteiset keskiviikkoravit tarjoavat kiihkeää kilvanajoa, rentoa yhdessäoloa ja mukavaa tunnelmaa! Keskiviikkona 22.7. klo 18 alkaen jatketaan jälleen ravielämysten parissa ja ihastellaan hienoja hevosia.

Edellisviikolla ravitapahtumamme myytiin loppuun, joten lippu kannattaa hankkia ajoissa Vermo Shopin kautta. Myynnissä on sekä tavallisia pääsylippuja että autokatsomolippuja, jolloin oman ajoneuvon voi ajaa kaviouran varteen ja seurata sieltä kisatunnelmaa.

Keskiviikon 22.7. raveissa nähdään taattua Vermo-laatua, mitä tulee raviurheilun tasoon. Ilta alkaa eri-ikäisten ravureiden niin sanotuilla ikäluokkalähdöillä: ensin vauhdissa olevat 4-vuotiaat lämminveriset Always Readyn johdolla, sen jälkeen aloittelevat 3-4-vuotiaat kisailevat ja kolmannessa lähdössä vauhdissa ovat 5-vuotiaat lämminveriset. Viimeksi mainituissa suuri ennakkosuosikki on tamma Peanuts, jonka omistajiin kuuluu jääkiekkoilija Antti Pihlström.

Toto65-kierros ravataan lähdöissä 4-9 ja peliaikaa illan pääpeliin on klo 19.10 saakka, jolloin neljäs lähtö starttaa. Heti avauskohteessa on kiehtova taisto vuoden voitokkaimman ravurin Selene Lune sekä toukokuussa Tukholman Elitloppet-viikonloppuna juhlineen Valiant Dreamin sekä kumppaneiden kesken.

Illan päätöslähdössä ennakkosuosikkeihin kuuluu Frankenstein Am, joka kilpailee kolmatta kertaa Suomessa. Sen omistajat ostivat hevosen keväällä Ruotsista ja ostokanavana oli nettihuutokauppa. Ykköshaastajia on Bismarck Comery, jonka omistajaporukka Talli Hiihtolitoon kuuluvat mm. olympiavoittaja Iivo Niskanen ja Ristomatti Hakola.

Olitpa sitten aloittelija tai ensikertalainen, tervetuloa viettämään kesäiltaa Vermo Areenalle!
 

Pääsyliput ennakkoon Vermo Shopista

Vermo Areenalla ravataan toistaiseksi poikkeusjärjestelyin ja yleisömäärä katsomoalueella on rajoitettu 500 henkilöön. Yleisö- ja tallialueen välillä ei ole kulkua. Pääsyliput myydään ennakkoon verkkokaupassa, johon pääset sivun oikean reunan Vermo Shop -painikkeesta. Myös portilla myydään lippuja, mutta vain mikäli ennakkomyynnistä jää paikkoja jäljelle kokoontumisrajoitusten puitteissa. Nyt myynnissä myös autokatsomolippu, jolla pääsee kätevästi autolla etusuoran alussa sijaitsevaan autokatsomoon. Tällöin kaikkien autossa olevien henkilöiden tulee lisäksi ostaa erikseen pääsylippu. Ravit kuuluvat myös suorana radiosta 87,6 MHz Vermon alueella. Yleisön sisäänkäynti toistaiseksi vain Valjakkotien puolelta pääovista tai niiden vasemmalla puolella olevasta portista (talliportilla ei lipunmyyntiä). Huom. tallialueelle ei pääsyä yleisöalueelta.

Keskiviikkoravien pääsylippu

Vermon Areenan keskiviikkoravit klo 18-21 (ovet klo 16). Huippuraviurheilun lisäksi tarjolla turvavälit huomioiden yhdessäoloa, elämyksiä ja laadukkaat ravintolapalvelumme. Myös lapsille on mukavaa tekemistä esim. keppariareenalla. Yleisörajoitusten aikana myös lapset alle 16-v. tarvitsevat oman pääsylipun, he pääsevät alennusryhmien lipulla. Pääsylippu sisältää käsiohjelmamonisteen. Myös portilla myydään lippuja, mutta vain mikäli ennakkomyynnistä jää paikkoja jäljelle kokoontumisrajoitusten puitteissa.

  • Hinta 8 €/aikuinen - osta ennakkoon Vermo Shopista >>
  • Alennusryhmät 4 € (eläkeläiset, invalidit, opiskelijat, työttömät, varushenkilöt, lapset alle 16-v.) - osta ennakkoon Vermo Shopista >>
  • Autokatsomolippu 5 €/auto - osta ennakkoon Vermo Shopista >>
  • Vermon kausikortilla vapaa sisäänpääsy (loppuvuoden kausikortti myynnissä hintaan 59/39 € - osta Vermo Shopista >>)
  • Hippoksen kausikortti, SHKL:n jäsenkortti, Vermo Areenan staff-kortti ja vapaalippu EIVÄT OLE VOIMASSA
  • Vermo Shopissa maksuvälineenä käy yleisten maksutapojen lisäksi myös Smartum saldo ja Eazybreak.
  • Vermossa maksu käteisellä / pankkikortilla. Vermossa pääsyliput voi maksaa myös Edenredin tai Smartumin virikesetelillä / saldolla.

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

22.7.2020 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO65-VARMAVALINNAT

Aika tasaisen kierroksen varmavalinnaksi valikoituu viidennen kohteen 4 BANSKY. Se kiri torstaina Porissa aivan joukon hänniltä näyttävästi kakkoseksi ja osoitti, ettei Vermon keulasoolossa ollut varustemuutosten myötä kyse mistään kertaluonteisesta huippusuorituksesta. Asetelmat ovat sellaiset, että Banskyllä on viime Vermon voittojuoksun tavoin hyvät mahdollisuudet täräyttää keulapaikalle, ja sen jälkeen Jukka Torvisen ajokki ei todellakaan olisi viime kilpailujen perusteella pikamatkalla helppo ohitettava.  Pienen systeemin apuvarmana toimii avauskohteen 1 SELENE LUNE. Sen menestyskulku katkesi viime keskiviikkona Vermossa, kun toisen kierroksen 11-kyyti oli jo sentään pitkällä matkalla johtavan rinnalta liian kovaa keittoa Selene Lunen kaltaisellekin väkivahvalle tammalle. Saa nähdä, miten Olli Koivunen ajaa tämän lähdön, sillä ainakin suoran keulapaikan pitäminen olisi melkoinen yllätys. Joka tapauksessa Selene Lune voi onnistuessaan palata nopeasti takaisin kultakantaan. Yhtään ei ainakaan pelota, että Selene Lune olisi ottanut kovasta startista itseensä – hyviä hevosia tuollaiset juoksut vain kehittävät, kunhan niitä ei tule useita peräjälkeen. Toinen kohde pelataan kaksikolla 9 VIETÄVÄN VIESKER ja 14 SULOVIIMA, ja päätöskohde kahdella merkillä 6 FRANKENSTEIN AM sekä 4 BISMARCK COMERY.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 1 + 3,2,5 (7,4)
T65-2: 9,14 (1,3)
T65-3: 1,6,9,7 + 3,10 (2,11)
T65-4: 7,2,3,11,1 + 12,6,10,4,8,5,9
T65-5: 4 (1,9)
T65-6: 6,4 (2,1)

Pieni systeemi 80 riviä, hinta 8 euroa.
Suuri systeemi 1152 riviä, hinta 115,20 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 3 B) 1-5-2-4
ALWAYS READY – RIVER KING – MORRIS – ROSELAND

Tämän keskiviikon ravit käynnistyvät 4-vuotiaiden lämminveristen Derby-sarjalla. Osallistujia on vain viisi, ja suosikin nimeäminen on äärimmäisen helppoa. 3 ALWAYS READY kohdalla kaikki muut sijoitukset kuin voitto olisivat tässä lähdössä pettymyksiä. Tuomas Korvenojan suojatti on yksi koko Derbyn suurimmista suosikeista, ja tämä Derbyn keskipitkä matka on sille vain ja ainoastaan plussaa. Alla on loistosuorituksia, ja kaiken lisäksi kuntokäyrä osoittaa koko ajan ylöspäin. Juoksupaikallakaan ei pitäisi olla mitään merkitystä, kunhan vain ori ei pilaa mihinkään turhanpäiväiseen laukkaan. 1 RIVER KING on näistä asetelmista selkeä kakkosrankkaus. Kahdessa viime startissa juoksut ovat menneet aika vaikeiksi, mihin nähden suoritukset ovat olleet oikein hyviä. Nyt tilanne on sellainen, että River King juossee joko keulassa tai Always Readyn takana 2. sisällä. Kun ruuna on yksin paalulla, ei avauskaan mene viime Lahden startin tavoin ylikovaksi. 5 MORRIS sijoittui viime startissaan Always Readyn ja River Kingin välissä toiseksi. River King sai kuitenkin silloin paljon vaativamman juoksun, ja näistä asetelmista Morris jää rankingissa River Kingin takapuolelle. 2 ROSELAND on hyvä tamma, joka sijoittui viimeksi Lahdessa Mascate Matchin voittamassa 4-vuotiaiden tammojen Suur-Hollolan Best Princessissä 3. sisältä neljänneksi. Tässä tehtävässä kaksarisijoitus edellyttää kuitenkin täydellistä nappionnistumista. Myös 4 QUICKATORE on hyvä hevonen, vaikka rankingissa viimeiseksi jääkin.

Lähtö 2.

RANKING
A) 7-8 B) 4-3-6-1-9-5-2
FEDERAL DEATH – XANTHUS WAPID – LOVE YOU DESIREE – LADY JANE GREY

Illan toisessa lähdössä ykkösvihjeeksi nostetaan uransa kolmella kaksarisijoituksella aloittanut 7 FEDERAL DEATH. Viimeksi Kuopiossa kova El Highway oli omaa luokkaansa, mutta Federal Death nappasi Nuorten Sarjasta kakkosrahat selvästi muuta porukkaa edellä. Vastaavan tason suorituksella otellaan juoksun luontuessa tämän lähdön voitosta. Federal Death ei vaikuta starttiraketilta, joten johtavan rinnalle jääminenkään ei ole ollenkaan poissuljettu. Toukokuinen Joensuun Nuorten Sarjan kakkossija tuli kylläkin kyseiseltä juoksupaikalta, vaikka kaikki ei ollut sinä päivänä Tommi Kelan valmennettavalla edes täysin kohdallaan. 8 XANTHUS WAPID kohoaa takarivin lähtöpaikasta huolimatta toiseksi A-hevoseksi. Se vaikuttaa kehityskykyiseltä 3-vuotiaalta. Viimekertaisessa Lahden voittojuoksussa Hannu Torvinen kierrätti ajokkinsa 2. ulkoa 2. radalle ilman selkää jo 1400 jäljellä. 4 LOVE YOU DESIREE kamppaili viimeksi johtopaikalta niukaksi ykköseksi. Väliajat olivat 16,0-16,5-(18,0)-17,0. Tamma on yksi perushevosista, mutta vastus on kyllä viime kertaa kovempi. 3 LADY JANE GREY on napannut Jarmo Saarelan ajamat kakkossijansa varsin positiivisilla suorituksilla. Lahden kakkossijassa edellä maalissa oli nytkin vastassa oleva Xanthus Wapid. 6 GINTONIC ei olisi ihan kyvytön, mutta sillä on ollut ongelmia ravinsa kanssa. Ruuna on sen verran vauhdikas, että se on yksi lähdön mahdollisista keulahevosista. Myös 1 MAX MILI lukeutuu pelihevosiin. Sen kohdalla on kuitenkin huomattava, että vastus on nyt kahta viime starttia kovempi.

Lähtö 3.

RANKING
A) 7-4 B) 2-3-6-1-5
PEANUTS – TITO C.A. – ANGEL RAZIEL – PROMPTUS

Viisivuotislähdössä A-ryhmään erottuu kaksi kovaa menijää. 7 PEANUTS on hurja tamma, joka on tottunut menestymään. Viimeksi Kaustisella se kamppaili tosissaan Isla-ajon voitosta yhdessä Staro Miamin kanssa, vaikka joutui juoksemaan tämän rinnalla. Kouvolan 5-vuotislähdössä Peanuts eteni vastaavalta lähtöpaikalta kärkeen 09,5-kyytisen avauspuolikkaan päätteeksi ja irrotteli kirivaiheessa selvään voittoon. 4 TITO C.A. ei ole vielä Suomen starteissaan onnistunut, mutta ruunan kunto on merkittävästi sijoituksia parempi. Ensiksi Kouvolassa Tito C.A. jäi Peanutsin voittamassa 5-vuotislähdössä ykkösradalta 3. sisälle, mistä laukkasi loppukaarteessa pussissa häirittynä. Kaustisen Festivaali-ajossa Harri Koivusen valmennettava spurttasi 4. sisältä loppumetrit lupaavasti, vaikka joutui tyytymään viidenteen sijaan. Edelle jäi kova nelikko Com Milton, Hesiod, Sobel Conway ja Next Direction. Viime torstain Porin Kultaloimessa Tito C.A. jäi jälleen ykkösradalta 3. sisälle, mistä ei saanut ajoissa mahdollisuutta. Ilman muuta totosijojen suhteen jäi selvästi jossiteltavaa. Se kumpi edellä mainitusta kaksikosta pääsee etenemään johtopaikalle, on voiton suhteen vahvoilla. 2 ANGEL RAZIEL on huippukunnossa, mutta silti Peanuts ja Tito C.A. tuntuvat etukäteen vielä kovemmilta. 3 PROMPTUS on nopea avaaja, mutta eiköhän sille kelpaa kummankin suosikin selkä. 6 WERNER ORS on ollut viime starteissa toivottomilla lähtöpaikoilla, ja vaikealta homma vaikuttaa kuutosradalta nytkin.

Lähtö 4. | Toto65-1

RANKING
A) 1 B) 3-2-5-7-4-6 C) 9-8
SELENE LUNE – VALIANT DREAM – PIECE OF ROCK – I’M JUST A SUND

Toto65-pelin avauskohteessa 1 SELENE LUNE hakee nopeaa paluuta takaisin kultakantaan. Vaikka tamma taipui viime keskiviikkona johtavan rinnalta viidenneksi, ei suoritusta voi moittia lainkaan. Oli täysin ymmärrettävää, että vauhtikestävällä tammalla yritettiin ajaa johtavan rinnalta keulassa juossutta Religiousia vastaan voitosta tempoa lisäämällä. Toisen kierroksen hurja 11-kyyti kolmen kierroksen matkalla oli jo kuitenkin pari sekuntia liiankin kovaa vauhtia, ja niinpä Selene Lune koki kirivaiheessa itselleen todella harvinaisen taipumisen. Tuskinpa Olli Koivunen vaihtaa viime kerran taipumisesta huolimatta taktiikkaa, vaan johtavan rinnalle eteneminen lienee jälleen todennäköistä. 3 VALIANT DREAM aloitti Kimmo Taipaleen käsistä etenemällä Kaustisella 75-voittoon 500 metrin kirillä 3. ulkoa. Valiant Dream on toinen kahdesta mahdollisesta keulahevosesta, mutta silti se jää Selene Lunea vastaan rankingissa niukasti B-ryhmän puolelle. 2 PIECE OF ROCK kilpailee nousuvireessä. Se kiri perjantaina Forssassa 4. ulkoa Por Nie Rockin vanavedessä oikein positiivisesti kakkoseksi. Päätöspuolikas sujui ulkoratoja pitkin 10,4-vauhdilla. 5 I’M JUST A SUND on tähän paikkaan vaikea veikattava, sillä ruuna palaa pitkältä tauolta ja se on tauon aikana siirtynyt Nina Pettersson-Perklenin valmennukseen. Hevosen kyvyt ovat kuitenkin tällaiseen lähtöön niin kovaa tasoa, että siihen kannattaa suhtautua heti vakavasti. I’m Just a Sund on toinen lähdön todennäköisimmistä keulahevosista - saa nähdä minkälaisella taktiikalla ruunalla ollaan tässä startissa liikkeellä. Myös 7 THE DUDE, 4 GOLDEN ELEVEN ja 6 VIXPRESS LI ovat onnistuessaan realistisia totohevosia.

Lähtö 5. | Toto65-2

RANKING
A) 9-14 B) 1-3-5-13-8-15-12-7 C) 2-6-11-10-4
VIETÄVÄN VIESKER – SULOVIIMA – MEREN MAININKI – RIINAN KIRMA

Toisessa Toto65-kohteessa ykkösvihjeeksi nousee Martti Hämäläisen käsissä kovaan kuntoon kohonnut 9 VIETÄVÄN VIESKER. Se iski viimeksi Turussa 4. ulkoa 1300 jäljellä, eteni johtavan rinnalle 800 jäljellä ja kiritti hyvin pelisuosikki Arkenttiinaa. Päätöskierroksen Vietävän Viesker kulki 25,7-vauhdilla. Vietävän Viesker pystyy siis tekemään itse juoksunsa, ja sillä on tässä hyvät saumat 65-voittoon. 14 SULOVIIMA on näissä sarjoissa ravia polkiessaan aina vaarallinen. Valitettavasti vain laukkariski on hirmuinen. Ei laukkakaan tosin vielä automaattisesti Suloviiman menestymismahdollisuuksia vie. 1 MEREN MAININKI on elämänsä iskussa. Se ei ole nopea avaaja, mutta tammalla on tapana tulla rehdisti perille. Viimeksi Lappeenrannassa lopun laukka taistelussa kakkossijasta vei jo varmalta näyttäneen totosijan. 3 RIINAN KIRMA on ehdottomasti tauluaan vaarallisempi. Ruunan juoksut eivät ole luontuneet tänä vuonna vielä kertaakaan. Ensiksi kauden avauskilpailussa Turussa Riinan Kirma jäi keulavoittajan taakse pussiin ja joutui tyytymään tasaisessa lähdössä viidenteen sijaan. Seuraavassa Turun kilpailussa kiihdytysvaiheessa tuli laukkoja, ja vaikka ruuna kulki viimeiset 1200 metriä 27,8-vauhdilla, se pysyi taustalla. Viimeksi Vermossa Riinan Kirma kiri loppusuoraa uloimpaa oikein positiivisesti. 5 KASTEHELMENI on pilannut paljon laukkoihin, mutta ravilla Arto Laaksosen ajokilla on täydet saumat roikkua kärkikuvioissa alusta loppuun. Ihan voitto voi olla ravillakin tiukassa, mutta totosija ei yllättäisi lainkaan. 13 LISSUN ASSI jäi viimeksi Suonenjoella pussiin. Vastus on kylläkin nyt kovempi.

Lähtö 6. | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 1-6-9-7 B) 3-10-2-11-8 C) 5
BEARWAY – HEAT OF DYNAMITE – BWT ELLOSPANK – EXTREM BRODDE

Toto4-peli käynnistyy aika tasaisella lämminverikoitoksella. A-ryhmään nostetaan neljä hevosta, ja B-ryhmäänkin jää vielä kaksi oikein hyvää haastajaa. 1 BEARWAY on onnistunut nimenomaan Kari Rosimon ajamana hyvin. Kesäkuussa Turussa Bearway oli johtopaikalta sitkeä kakkonen vain viime keskiviikkona 65-lähdön voittaneelle Minecraftille häviten. Viime startissaan Bearway iski 3. sisältä viimeisen kaarteen lopussa ja punnersi lopussa aivan tasoihin niinkin kovan hevosen kuin Night Guard kanssa. Toki Night Guard lähti matkaan 40 metrin takamatkalta, mutta silti suoritus oli mainio. Ravilla Bearway avaa reippaasti, joten ykkösradan lähtöpaikalta uran avausvoitto on täysin mahdollinen. 6 HEAT OF DYNAMITE päätti jo viime kautensa kahteen voittoon, mutta siitä huolimatta viimekertainen voitto Teivossa tuli täysin eri kaliiberin suorituksella. Ruuna oli tauon aikana siirtynyt Matias Salon valmennukseen, ja kehitystä tuntui tapahtuneen aika tavalla. On mielenkiintoista nähdä, kuinka kovaan suoritukseen ruuna pystyy tässä Teivoa selvästi laadukkaammassa lähdössä. 9 BWT ELLOSPANK punnersi torstaina Porissa johtavan takaa 65-voittoon hurjalla tuloksella 12,8. Ruuna voi saada taas nappireissun. Neljäntenä A-ryhmään kohoaa 7 EXTREM BRODDE. Kyseessä on kovalla voittoprosentilla kilpaileva hevonen, mutta ruunalla on sen verran isot liikkeet, että kaiken pitää olla kunnossa, jotta tyyli säilyy maaliin asti kasassa. Tässä on myös selkeä riski jäädä johtavan rinnalle, mistä voiton nappaaminen edellyttäisi kovaa suoritusta. 3 FIONA NORR pystyy nappijuoksulla terävään kiriin. 10 OUTLANDER on kyvykäs, mutta kovin epäonnistumisaltis. Takarivin paikkakin on ehdottomasti vastaan.

Lähtö 7. | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 7-2-3-11-1 B) 12-6-10-4-8-5-9
PAUHIS – LAKURI – TÄHTISEKKI – TUVIKER

Illan ensimmäisestä troikkalähdöstä löytyy monta vakavaa voitontavoittelijaa, ja varsinkaan troikkasijan suhteen yhtäkään osallistujaa ei voi laskea täysin statistiksi. 7 PAUHIS olkoon ykkösrankkaus, vaikka ei se mikään viimeisen päälle voittajahevonen ole, ja lisäksi alla on poisjäänti Suur-Hollola-ajon finaalista. Suur-Hollola-ajon karsintajuoksu oli kuitenkin tyylikäs, sillä ori hävisi 2. radalta ilman selkää vain Caijukselle sekä Evartille. 2 LAKURI on tasaisen hyvä suorittaja. Lähtöasetelmat ovat sellaiset, että tällä kertaa jopa keulajuoksu saattaa tulla kyseeseen. Se tekisi Lakurin tilanteesta entistä mielenkiintoisemman. 3 TÄHTISEKKI on esiintynyt kesän starteissa laukkoja lukuun ottamatta edukseen. Tähtisekki ei ole starttiraketti, mutta kolmosradalta on silti hyvä mahdollisuus onnistuneeseen juoksuun. 11 TUVIKER kilpailee elämänsä iskussa, ja ori on saanut viime aikoina tuntuvasti lisää vauhtiakin. Mikäli tempo matkalla rauhoittuu, tehnee Marko Heikari jo hyvissä ajoin ratkaisuja. Tuvikerilla on ilman muuta täydet voittosaumat. Myös 1 JULMIN mahtuu mukaan A-ryhmään, mutta sen kohdalla Porin torstainen välistartti jätti kuitenkin paljon kysymysmerkkejä ilmaan. Ori majaili läpi matkan hännillä, eikä päätöspuolikas sujunut kuin 28,2-vauhdilla. Startti vei varmasti eteenpäin, mutta voittoa ajatellen tasonnoston pitää olla merkittävä. 12 IIKORI olisi ollut eturivistä todella vakava voitontavoittelija, sillä se olisi todennäköisesti päässyt mielipaikalleen keulaan. Asetelmat laskevat kuitenkin tuntuvasti osakkeita. 6 R.R. VALSSITAR on nopea avaaja, joka ravilla juossee joko keulassa tai 2. sisällä.

Lähtö 8. | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 4 B) 1-9-3-10-11-5-7-8-2-12-6
BANSKY – BRAZEN LEONORE – MATTER OF COURSE – JE SUIS JUSTINE

Toto65-kierroksen todennäköisin voittaja on ilman muuta viidennen kohteen 4 BANSKY. Sen kolmen viikon takainen Vermon keulavoitto tuli puhtaalla soolojuoksulla. Vastus on nyt kovempi, mutta silti koko matkan johto on taas lähellä. Torstainen Porin välistartti osoitti, että Bansky pystyy koviin suorituksiin muiltakin juoksupaikoilta. Bansky tarkkaili avauskierroksella tilannetta 6. sisällä. Sieltä tamma hakeutui viimeiseltä sijalta 3. radan letkaan 900 jäljellä. Tamma jatkoi vapaata rataa 300 jäljellä ja tykitti näyttävästi kakkoseksi jo karussa olleen Loveya Fashionin jälkeen. Päätöspuolikas sujui ulkoratoja pitkin 11,5-vauhdilla. 1 BRAZEN LEONORE avaa myös lujaa, mutta Bansky on kuitenkin keulasuosikki. Johtavan takaa Brazen Leonore olisi erittäin todennäköinen keulahevonen. Mikäli Brazen Leonore onnistuisi puolustamaan Banskyä vastaan johtopaikan, muuttuisi lähtö kaikin puolin avoimemmaksi, sillä avauskin olisi silloin varmasti todella tulinen. 9 MATTER OF COURSE ei onnistunut viimeksi Porissa, mutta muuten tamma on suorittanut koko ajan hyvällä tasolla. Olli Koivunen saa tammalla uuden mahdollisuuden. 3 JE SUIS JUSTINE voitti viimeksi Teivossa keulasta. Tätä edeltäneessä Lahden kilpailussa tamma jäi pussiin 3. sisälle. Ainakin hyvällä sisäratajuoksulla totosijaan olisi hyvät mahdollisuudet. 10 MARY HOTSHOT ja 11 POETRY IN MOTION ovat kelpo menijöitä, mutta lähtöasetelmat hankaloittavat hommaa tuntuvasti. Mikäli juoksu menee odotetusti, eli Bansky pääsee keulaan ja Brazen Leonore tämän taakse, vaikuttaa kaksikon tehtävä aika toivottomalta.

Lähtö 9. | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 6-4 B) 2-1-12-7-5-8-3-9-10-11
FRANKENSTEIN AM – BISMARCK COMERY – PERSONAL TRAINER – LONELY RIDER

Illan päätöslähdössä ykkösvihjeeksi nostetaan molemmissa Suomen starteissaan vahvasti edukseen esiintynyt 6 FRANKENSTEIN AM. Se ei ole nopea avaaja, mutta pystyy tarpeen vaatiessa tekemään haalarihommia, eikä johtavan rinnalle kiertäminenkään veisi voittosaumoja. Tietysti paras vaihtoehto olisi, että Frankenstein Am pääsisi iskemään vauhtijuoksun jälkeen vasta loppukirissä. Yhtä kaikki, Tapio Perttusen suojatilla on hyvät menestyssaumat millä juoksunkululla tahansa. 4 BISMARCK COMERY hävisi viimeksi Vermossa johtopaikalta vain nimenomaan Frankenstein Amille. Ruuna voi päästä nytkin johtopaikalle, ja revanssin ottamiseen on täydet mahdollisuudet. 2 PERSONAL TRAINER voitti viimeksi Riihimäellä johtavan rinnalta. Personal Trainer on parhaimmillaan keulasta, ja sieltä se olisi vahva voitontavoittelija. Ei ruunan keulaan pääsy millään lailla yllätyksenä tulisi, mutta Bismarck Comery on kuitenkin vihjaajan ykkösehdokas keulapaikalle, minkä vuoksi Personal Trainer lipsahtaa B-ryhmän puolelle. 1 LONELY RIDER palaa jälleen kerran tauolta. Ori on niin sanotusti kyvykäs kysymysmerkki. 12 YPÄJÄ LOUVRE on arvottu niin huonolle lähtöpaikalle, ettei ole tällä kertaa voiton suhteen ihan kuumimpia suosikkeja, vaikka on yltänyt totoon kauden jokaisessa kilpailussa. 7 MR CHANCE jatkaa edelleen hyvässä vireessä, vaikka jäi viimeksi kymmenenneksi. Seiskaradan lähtöpaikka tuo kuitenkin juoksunkulkuun omat haasteensa. Myös 5 HE IS FELIX ja 8 RACEHILL VICTORY nostetaan mukaan troikkavihjeeseen.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 1,6,9,7 + 3,10 (2,11)
T4-2: 7,2,3,11,1 + 12,6,10,4,8,5,9
T4-3: 4 (1,9)
T4-4: 6,4 + 2,1,12 (7,5)

Pieni systeemi 40 riviä, hinta 8 euroa.
Suuri systeemi 360 riviä, hinta 72 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

4
6,4

Yhteensä 2 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

7,2,3
7,2,3,1,11
kaikki

Yhteensä 120 yhdistelmää, hinta 60 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

6,4
6,4
2,1,12,7,5,8

Yhteensä 12 yhdistelmää, hinta 6 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska


 

 

Lähtö 1

Väliajat 155-160-145-140
MORRIS: Sai nopeasti paikan toisesta ulkoa. Lähti 350 ennen maalia kiriin 3. radalle. Puristi loppusuoralla selvään voittoon. Viim. 700 m 13,2.
ALWAYS READY: Juuttui kuolemanpaikalle. Tuli vahvasti sisään asti ja oli hyvä kakkonen. 
RIVER KING: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Veti tasaisen reipasta tahtia ja tuli mukavasti maaliin, vaikka päätössatasella matka hieman painoikin. 
ROSELAND: Seuraili johtavan kannasta tasaisesti. 
QUICKATORE: Poissa.

Lähtö 2

Väliajat 150-170-170-150
LOVE YOU DESIREE: Kiihdytti heti kärkipaikalle, mistä hallitsi vaivattomasti maaliin asti. 
IBN BATTUTA: Juoksi johtavan kannassa. Oli sieltä lopussa kunnon mahdollisuutta saamatta varmasti toinen. 
LADY JANE GREY: Juoksi 3. ulkona. Lähti sieltä 550 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Tuli kirinsä rehdisti maaliin asti. Viim. 700 m 14,7. 
LOVELY GIRL: Juoksi 4. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä 3. ulos. Siirtyi 350 ennen maalia kiriin ja tuli lopun asiallisesti. 
MAX MILI: Juoksi 3. sisällä. Jäi sinne lopussa täysin vaille kiritilaa. 
FEDERAL DEATH: Kiertyi 350 juostuna 3. radan kautta toisen radan vetojuhdaksi. Antoi siitä loppusuoralla jonkin verran periksi. 
GINTONIC: Sai kuolemanpaikalle 300 juostuna vetoavun eteensä. Antoi loppusuoralla toisesta ulkoa hieman periksi. 
ZAWAR: Lähti 4. ulkoa viimeisen takasuoran lopussa selkään 3. radalle. Kirin terä katkesi nopeasti ja tuli lopun vaisusti. 
XANTHUS WAPID: Nousi sisäradan jonosta ensimmäisen takasuoran lopussa 5. ulos. Pudotti 850 juostuna 5. sisälle. Lähti loppukaarteessa kiriin ulkoradoille ja eteni hyvin. Vahva kiri katkesi 150 ennen maalia tulleeseen pahaan laukkaan.

Lähtö 3

Väliajat 095-140-130-090
PEANUTS: Ajoi heti eteenpäin ja painui 400 juostuna kärkeen. Sai vetää haluamaansa tahtia ja nappasi lopussa niukan, mutta hallitun voiton. 
TITO C.A.: Sai nopeasti paikan toisesta ulkoa. Lähti 400 ennen maalia kiriin 3. radalle. Tuli vahvasti sisään asti ja ehti lopussa aivan voittaneen kupeelle. Viim. 700 m 09,6. 
PROMPTUS: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Luopui paikastaan 350 juostuna. Oli lopussa johtavan kannasta hienolla tuloksella kolmas. 
WERNER ORS: Matkasi 2.-3. sisällä. Nousi 150 ennen maalia toiselle radalle ja tuli aivan juosten maaliin asti. 
FLEXIBLE JOURNEY: Nousi 4. sisältä 650 juostuna 3. ulos. Lähti sieltä 350 ennen maalia selkään 3. radalle. Tuli mukavasti, vaikka ei kovassa lopetuksessa ohitellutkaan. Viim. 400 m 09,3. 
ANGEL RAZIEL: Juuttui nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Putosi siitä 300 ennen maalia kärkitaistosta ja tuli lopun tasaisesti. 
ARCTIC ELSA: Juoksi 5.-4. sisällä. Ei vain kovassa tehtävässä lopussa riittänyt. 

Lähtö 4

Väliajat 095-125-155-110
VALIANT DREAM: Otti alussa pari haparoivaa askelta. Jatkoi toista rataa pitkin eteenpäin ja painui 450 juostuna kärkeen. Sai vetää haluamaansa tahtia ja oli vakuuttava voittaja. 
GOLDEN ELEVEN: Juoksi 3. sisällä. Nousi 450 ennen maalia toiseen ulos. Lähti loppusuoran alussa kiriin ja oli lopussa varmasti toinen. Viim. 700 m 11,8. 
SELENE LUNE: Lähti rauhassa matkaan ja juoksi 4. ulkona. Lähti ensimmäisen takasuoran puolivälissä 3. radalle. Eteni lopulta 750 juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Tuli hyvin sisään asti, vaikka jäikin lopussa kolmanneksi. 
THE DUDE: Juoksi 3.-4. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran lopussa kiriin 3. radalle. Tuli aivan mukavasti maaliin asti. Viim. 700 m 12,3. 
SAHARA ROUGE: Tuli 4. sisältä asiallisesti maaliin asti. 
STRILLOZZO JET: Kiihdytti nopeasti kärkipaikalle. Luopui paikastaan 400 juostuna. Putosi loppukaarteessa johtavan kannasta ja otti maksimit. 
VIXPRESS LI: Juoksi 3. ulkona. Jäi sinne viimeisen takasuoran puolivälissä vetämättömään selkään. Lähti 450 ennen maalia lauman hänniltä kiriin 3. radalle. Tuli lopun asiallisesti. 
I'M JUST A SUND: Nousi ensimmäisen takasuoran lopussa 4. sisältä toiseen ulos. Taipui sieltä pahoin viimeisen takasuoran puolivälissä ja oli heikko. Keskeytti loppukaarteessa. 
PIECE OF ROCK: Poissa.

Lähtö 5

Väliajat 330-290-280-285
VIETÄVÄN VIESKER: Nousi ensimmäisen takasuoran alussa 4. sisältä toisen radan vetojuhdaksi. Jyräsi siitä loppusuoralla eleettömään voittoon.
KASTEHELMENI: Nousi 3. sisältä ensimmäisen takasuoran lopulla toiseen ulos. Lähti sieltä 650 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Tuli hyvin maaliin asti ja oli varmasti toinen. 
EL TIMOTEI: Lähti mukavasti ja painui 250 juostuna kärkeen. Sai vetää aika sopuisasti ja tuli mukavasti sisään asti, vaikka jäikin päätössatasella kolmanneksi. 
SUIKUN CHILI: Juoksi 3. ulkona. Lähti sieltä viimeisen takasuoran alussa selkään 3. radalle. Tyytyi loppusuoralla säilyttämään asemansa. 
KOIVUN TUISKU: Jäi 200 juostuna johtavan kantaan. Putosi sieltä viimeisen takasuoran puolivälissä kärjen kyydistä. Säilytti oman vauhtinsa ja oli tasainen viides. 
NORAN POT: Matkasi 3. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä toiselle radalle. Seuraili tasaisesti sisään asti. 
RIINAN KIRMA: Otti pahan lähtölaukan ja jäi aivan hännille. Teki jatkossa mukavan esityksen. Viim. 1900 m 26,9.
LISSUN ASSI: Matkasi 4. ulkona. Oli sieltä kirivaiheessa lähinnä tasainen. Jäi tosin päätössatasella vetämättömään selkään. Eli hieman jossiteltavaa saattoi jäädä. 
KRISTA: Juoksi lauman hännillä toisella radalla. Pudotti viimeisen takasuoran lopulla sisäradalle ja otti lopussa aivan maksimit. 
VILLI-SIHKO: Ei vain riittänyt keskijoukoista sisäradalta lainkaan. 
VIRMAAN INTO: Juoksi 6.-5. ulkona. Lähti sieltä puolimatkassa kiriin 3. radalle. Kirin terä katkesi viimeisen takasuoran lopulla ja tuli lopun aika vaisusti. 
MUROLII: Otti ratkaisevan lähtölaukan ja peli oli heti selvä. 
SUSAN PRINSSI: Otti pahan lähtölaukan ja menetti heti pelinsä. 
MEREN MAININKI: Laukkasi 200 juostuna pitkäksi. 
SULOVIIMA: Otti 5. ulkona 800 juostuna pahan laukan. Laukkaili jatkossa kulisseissa hylkäykseen asti. 

Lähtö 6

Väliajat 130-170-170-120
BWT ELLOSPANK: Sai ensimmäisen takasuoran alussa paikan toisesta ulkoa. Lähti 650 ennen maalia kiriin 3. radalle. Eteni 450 ennen maalia kärkihevosen kupeelle, mistä jyräsi lopussa eleettömään voittoon. Viim. 700 m 11,9.
FIONA NORR: Juoksi 3. ulkona. Sai loppukaarteen alussa paikan toisesta ulkoa. Oli sieltä lopussa aivan hyvä kakkonen. O
STORMY VICE: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Jäi päätöspuolikkaan alussa johtavan kantaan. Säilytti vauhtinsa ja oli varsin hyvä kolmas. 
HEAT  OF DYNAMITE: Eteni nopeasti kuolemanpaikalle, mistä painui päätöspuolikkaan alussa kärkeen. Antoi loppusuoralla hieman periksi ja oli tasainen neljäs. 
CARLOS SANTANA: Juoksi 5. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa selkiin 3. radalle. Siirtyi 300 ennen maalia 4. radalle. Tuli rehdisti sisään asti. 
OUTLANDER: Teki 4. ulkoa aivan asiallisen viimeisen takasuoran alusta lähteneen kirin. 
SUSAN SAPPHIRE: Juuttui alussa 3. radan kiertäjäksi. Peruutti 650 juostuna lauman hännille 4. sisälle. Nousi viimeisen takasuoran alussa toiselle radalle. Sai edetä jatkossa sujuvasti ja otti aivan maksimit. 
RAHANJA: Matkasi johtavan kannassa. Taipui sieltä selvästi viimeisen takasuoran lopussa ja oli aika vaisu. 
EXTREM BRODDE: Juuttui alussa keskijoukkoihin 3. radan kiertäjäksi. Peruutti puolikas juostuna 3. sisälle. Ei vain riittänyt sieltä lopussa lainkaan. 
BEARWAY: Laukkasi 350 juostuna 3. sisällä pitkäksi.
QUE TAL: Poissa.
CHARMING APRIL: Poissa.

Lähtö 7

Väliajat 200-230-275-220
LAKURI: Jäi 250 juostuna johtavan kantaan. Nousi ensimmäisen takasuoran alussa toiselle. Painui 450 juostuna keulaan. Hallitsi siitä vaivattomasti maaliin asti. 
PAUHIS: Juuttui puolikas juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Tuli siitä rehdisti sisään asti ja oli hyvä kakkonen. 
R.R. VALSSITAR: Lähti kovaa ja painui 250 juostuna kärkeen. Luopui paikastaan 150 metriä myöhemmin ja jatkoi johtavan kannassa. Oli sieltä lopussa kiritilaa saamatta kolmas. 
TUVIKER: Juoksi 3. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran puolivälissä kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Tuli kirinsä hienosti maaliin asti. Viim. 700 m 21,7. 
JULMIN: Juoksi 3. sisällä. Nousi loppusuoran alussa toiselle radalle. Ei saanut lopussa lainkaan kiritilaa. 
HOLARI: Juoksi toisessa ulkona. Lähti loppusuoran alussa kiriin ja tuli tasaisesti. 
HEXAN VOKSU: Juoksi 4. sisällä. Nousi 350 ennen maalia toiselle. Tuli asiallisesti maaliin asti. 
ELIAS JUONETAR: Oli 4. ulkoa kirivaiheessa vain tasainen. 
HANSLANKARI: Juoksi 5. sisällä. Sai loppusuoran alussa paikan 4. sisältä. Otti 150 ennen maalia kiritilaa hakiessaan laukan. Tuli lopun tasaisesti. 
TÄHTISEKKI: Laukkasi lähdössä ja jäi aivan lauman hännille. Häiritsi samalla yhtä kanssakilpailijaansa. Seuraili jatkossa tasaisesti. 
WAUHTI: Otti 50 juostuna häiriöstä laukan ja putosi lauman hännille. Oli 6. sisältä jatkossa vailla suurempaa virtaa. 
IIKORI: Poissa.

Lähtö 8

Väliajat 125-150-085
BANSKY: Eteni nopeasti kärkipaikalle. Sai vetää erittäin rauhallista tahtia. Lopetti erittäin kovaa ja oli vakuuttava voittaja. 
BRAZEN LEONORE: Jäi 150 juostuna johtavan kantaan. Oli lopussa sisäradan vetäessä hyvä kakkonen. 
JE SUIS JUSTINE: Juoksi 3. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran lopulla toiseen ulos. Lähti loppusuoran alussa kiriin ja tuli hienosti sisään. Viim. 400 m 09,0. 
MARY HOTSHOT: Juoksi toisessa ulkona. Lähti 550 ennen maalia kiriin 3. radalle. Tuli kirinsä rehdisti maaliin asti. Viim. 600 m 09,9. 
POETRY IN MOTION: Juoksi 4. sisällä. Tuli sieltä sisäradan vetäessä mukavasti maaliin asti. 
MATTER OF COURSE: Matkasi 4. ulkona. Lähti 450 ennen maalia kiriin 3. radalle. Tuli asiallisesti sisään asti. Ohitukset olivat vain tiukassa. Viim. 700 m 11,2. 
SANNI SKY: Lähti heti ajamaan eteenpäin ja pääsikin 250 juostuna kuolemanpaikalle. Putosi siitä loppusuoran alussa kärkitaistosta, mutta ei silti kokonaan luovuttanut. 
ZIZZY HIGHNESS: Otti 150 juostuna keskijoukoissa pahan laukan. Kulki jatkossa taustalla hyvin. Viim. 1200 m 12,1. 
BELLA BLOOM: Juoksi 5. ulkona. Oli sieltä kirivaiheessa tasainen. 
ALWS LILY: Seuraili 3. ulkoa maksimisijoitukseen. 
MAS BELLA: Laukkasi 150 juostuna 3. sisällä pitkäksi. Kulki jatkossa aivan taustalla hylättynä mukavasti. 
DAUNTLESS GIRL: Juoksi 5. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä toiselle radalle. Laukkasi 250 ennen maalia yllättäen pitkäksi. 

Lähtö 9

Väliajat 110-140-155-115
FRANKENSTEIN AM: Matkasi 2.-3. ulkona. Lähti 800 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Tuli vahvasti sisään asti ja jyräsi päätössatasella varmaan voittoon. Viim. 800 m 11,1. 
PERSONAL TRAINER: Kiihdytti heti kärkipaikalle, mistä tuli mukavasti maaliin asti. 
YPÄJÄ LOUVRE: Lähti 4. ulkoa ensimmäisen takasuoran puolivälissä kiriin 3. radalle. Eteni lopulta 650 juostuna kuolemanpaikalle. Tuli siitä erinomaisesti sisään asti. 
BISMARCK COMERY: Eteni nopeasti kuolemanpaikalle. Sai toisen kaarteen alussa vetoavun eteensä. Lähti 350 ennen maalia kiriin ja tuli lopun aivan juosten. Viim. 400 m 12,4. 
WALL IN CARLINA: Seuraili johtavan kannasta tasaisesti. 
MR CHANCE: Juoksi 4. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä 4. ulos. Kirikaista pysyi pitkään kiinni. Eikä saanut koskaan täyttä mahdollisuutta. Voimia jäi kyllä runsaasti, vaikka pääsikin päätössatasella hieman etenemään. 
HE IS FELIX: Juoksi 5. ulkona. Teki sieltä rehdin 950 metrin kirin. Viim. 1000 m 12,7. 
RIM BAY KICKAPOO: Juoksi 3. sisällä, mistä ei saanut lopussa lainkaan kiritilaa. Voimia ei välttämättä kauheasti silti jäänyt.
RACEHILL VICTORY: Peruutti 400 juostuna 6. ulos. Lähti 900 ennen maalia selkiin 3. radalle. Tuli pitkän kirinsä aivan juosten maaliin asti. 
SULTAN JOURNEY: Seuraili 3.-4. ulkoa maksimaaliseen sijoitukseen. 
LONELY RIDER: Laukkasi lähdössä ja jäi lauman hännille 5. sisälle. Ei vain lopussa riittänyt. 
BOULDER LUCKY: Poissa.