Keskiviikko-ravit

10.04.2019 18:00

Keskiviikko-ravit

Nuorten ohjastajien kilpailusarja Salamakypärät alkaa jälleen. Vuoden aikana Vermossa ajetaan seitsemän osalähtöä kilpailusarjassa, jossa nuoret ohjastajalupaukset pääsevät esille. Kaksitoista ohjastajaa valittiin mukaan loppukauden kestävään kilpailusarjaan. Salamakypärissä ajetaan vuoden aikana yksitoista osalähtöä, joista peräti seitsemän on ohjelmassa Vermossa. Tänään ajettava ensimmäinen osalähtö ansaitsee paikkansa 64-pelin ja myös Päivän duon kohteena. Viime vuonna voiton vei Arna Ruohomäki ja uusi kisa lähtee liikkeelle tänään.

Viime keskiviikkona nähtiin kaksi todella sykähdyttävää kolmivuotiasta, kun Joseph Boko ja Pastor Jackson täräyttivät heti uransa alkuun 1.15-alkuiset tulokset. Kolmivuotiaat ovat vauhdissa myös tänään SHKL Cupin karsinnassa. Mukana ovat mm. viime vuonna kaksivuotislähdöissä menestyneet Battle Jack ja Sahara True Lies. Niitä 20 metriä edempää lähtee liikkeelle mainittu Pastor Jackson.

Lämminveristen matalimpaan autolähtösarjaan ei riittänyt tällä kertaa kuin muutama hevonen, joten sarja peruttiin ja enintään 24 000 euroa tienanneiden sarja jaettiin kahteen lähtöön. Vermon kilpailutahti on ollut kevään aikana tiukka, mutta kiinnostusta lähtöihin on kuitenkin ollut kiitettävästi.

Ennen Finlandiaa on vielä pääsiäinen ja vappu, jotka tietävät erityisaikatauluja. Keskiviikon 24.4. ravien ilmoittautumispäivä on jo tiistaina 16.4. ja vappuravien 1.5. ilmoittautumispäivä on poikkeuksellisesti keskiviikkona 24.4. Vappuraveissa lämmitellään kohti Finlandiaa Kuuman Keskiviikon merkeissä, ja 24.4. on puolestaan vuorossa Arvid Åvallin Tammaderbyn karsinnat.

Tervetuloa mukaan Vermon kuumaan kevääseen!

TOTO64-VARMAVALINNAT

Kierroksen todennäköisin voittaja on neljännen kohteen 5 LADY NIGHTINGALE. Mikäli vahvassa vireessä kilpaileva tamma ravaa koko matkan, eikä juutu kiertämään liian pitkäksi aikaa kolmatta rataa, on voittoputken jatkuminen lähellä. Ari Moilasen ajokki toimii systeemien ainoana läpivarmana. Kaksi kohdetta pelataan molemmissa systeemeissä kahdella merkillä. Kolmannessa kohteessa lapulle nostetaan hurjalla tuloksella uransa avannut 1 PASTOR JACKSON sekä kirikykyinen 8 EDWINA ORDEN. Tämä kaksikko erottuu muusta porukasta suht selvästi. Sen sijaan toinen kohde pelataan kaksikolla 14 MORISON ja 7 RUPELTAJA vain siitä yksinkertaisesta syystä, että systeemin hinta karkaisi käsistä, mikäli mukaan ottaisi kaikki yksitoista realistista voittajakandidaattia. 

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 2,4,11,1,7,8 + 9,5 (6,12)
T64-2: 14,7 (4,11)
T64-3: 1,8 (7,9)
T64-4: 5 (8,3)
T64-5: 1,3,2 + 9,7 (4,11)
T64-6: 1,6 + 10,7,9,5 (12,2)

Pieni systeemi 144 riviä, hinta 14,40 euroa.
Suuri systeemi 960 riviä, hinta 96 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 7-5 B) 8-1-4-6-2-9-3
TANPOPO – DIE KAISERIN – THE RECTOR – SHE IS CECILIA

Ravien avauslähdössä voitokas 7 TANPOPO tavoittelee tiukasti jo kauden kuudetta voittoaan. Viimekertaisessa Lahden voitossa Juhani Tapanin suojatti haki johtopaikan jo ensimmäisen kaarteen lopussa. Tanpopo on monipuolinen hevonen, jolle sopii niin keula- kuin selkäjuoksu. Kakkosrankiksi kohoaa 5 DIE KAISERIN. Vaikka tamman ravissa on ollut sanomista, on se tehnyt hyviä juoksuja. Lauantaisessa Forssan 75-lähdössä Die Kaiserin jäi pussiin, voimia jäi kyllä selvästi varastoon. 8 THE RECTOR hyötyy valtavasti kenkien riisumisesta. Se näkyi viimekertaisessa Kouvolan kisassakin, missä The Rector eteni johtopaikalle 1400 jäljellä ja voitti selvästi. 1 SHE IS CECILIA saanee nopeana avaajana nappireissun. Ideaalitilanne olisi Tanpopon selkä 2. sisällä. 4 WALL STREET COMERY tekee luotettavaa työtä. Viimekertainen Turun kakkossija tuli keulasta, mutta nyt keulaan tai 2. sisälle on vaikea päästä.

Lähtö 2.

RANKING
A) 5 B) 4-2-6-1-11-7-10-8-9-14-3-15-12-13
VILIVIIMA – ANTIN HELMI – KESÄYÖ – UKKOSEN JYMY

Toisen lähdön selväksi suosikiksi kohoaa Teemu Okkolinin käsistä kahdella vakuuttavalla voitolla aloittanut 5 VILIVIIMA. Mikäli Viliviima pysyy jälleen koko matkan ravilla, saanee voittokulku jatkoa. 4 ANTIN HELMI laukkaili viimeksi hylkäykseen, muttei vaikuttanut muuten ainakaan aiempaa huonommalta. Tamma tavoittelee paalulta ravia kulkiessaan tiukasti kaksarisijoitusta. 2 KESÄYÖ oli viime keskiviikkona johtopaikalta positiivinen kolmas, joten Mika Forss tähdännee ajokillaan jälleen keulajuoksuun. 6 UKKOSEN JYMY oli viimeksi 60 metrin takamatkalta aseeton, mutta nyt ruuna on paremmin sarjassa sisällä ja starttikin teki varmasti kahden kuukauden tauolta hyvää. Laukkariski on toki aina läsnä. 1 LIINAN VÄLKE on loistopaikalta mahdollinen yllättäjäkandidaatti. Se aloitti Tenho Rothin valmennuksesta Teivon nelossijalla.

Lähtö 3.

RANKING
A) 2 B) 3-1-7-5-8-9-4-6
EDWARD SISU – BLACK ICE BOOST – BLUE FLASH – HEAVY BEAT

Kolmas lähtö on etukäteen varsin tasainen.  Ideasuosikiksi nostetaan 2 EDWARD SISU. Se teki viimeksi Kouvolassa 6. ulkoa ihan kelpo suorituksen, vaikkei terävimpään kärkeen yltänytkään. Oletettavaa on, että juoksu menee nyt paljon sujuvammin. Edward Sisu pystyy tekemään itsekin juoksuaan. 3 BLACK ICE BOOST pääsee reippaasti matkaan ja hakee asemia keulapäästä. Ruuna on nakutellut tällä kaudella totosijoja mukavaan tahtiin. Viimekertainen Turun kolmossija tuli 2. sisältä. 1 BLUE FLASH on sekin vauhdikas avaaja, joka on loistopaikalta syytä huomioida ajoissa. 7 HEAVY BEAT oli viimeksi Lahdessa 5. ulkoa vaikean paikan edessä. Ruuna jatkaa edelleen hyvässä vireessä. Seiskaradalta toiveissa on tietysti avauksen venyminen. 5 VALIANT DREAM on yksi lähdön nopeista avaajista. Paikka on kuitenkin sen verran ulkona, että omin avuin keulaan tai edes johtavan selkään on vaikea päästä. Tilanne tietysti helpottuu tuntuvasti, mikäli Harri Koivusen ajokki päästetään sovinnolla johtopaikalle. Suomeen palannut 8 SILENT VICTORY on kauden avauksessaan arvoitus.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 2-4-11-1-7-8 B) 9-5-6-12-10
STARDUST FIBBER – M.T.LARA CROFT – RAMBO RIVNER – BOULDER LUKE

Toto64-kierros käynnistyy todella haastavalla lämminveristen mailin ryhmäajolla, missä vauhtia pidettäneen yllä alusta alkaen. 2 STARDUST FIBBER olkoon loistopaikalta niukka ykkösrankkaus.  Kakkosradalta on hyvä tarkkailla alun tapahtumia. Todennäköisesti myös kenkiä riisutaan. 4 M.T.LARA CROFT haastoi viimeksi 2. sisältä keulasta voittaneen Captivaten tiukasti. Tamma kilpailee huippukunnossa ja olisi varsinkin johtopaikalta vahvoilla. 11 RAMBO RIVNER aloitti Suomen uransa oikein positiivisella suorituksella 2. sisältä. Startti vei vielä varmasti eteenpäin. Asetelmat ovat nyt haastavat, mutta oikein ylivauhtisessa juoksussa Matias Salon valmennettava voi korkata koko porukan. 1 BOULDER LUKE on mielenkiintoisella lähtöpaikalla. 7 GISELA LUXI hävisi viimeksi vain North Lexukselle. Gisela Luxi on nopea avaaja, mutta paikka on aika ulkona. 8 REAL RED jäi kauden avauksessaan umpipussiin. Lähtöpaikka laskee voitto-osakkeita, mutta ei vie niitä. Myös takarivistä kärsivä 9 ARAGORN HOSS sekä tauluaan parempi 5 APRIL SISU ovat maininnan arvoisia.

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 14-7 B) 4-11-15-10-12-8-3-6-13-5-1 C) 16-2-9
MORISON – RUPELTAJA – SAKARIN – KARLO

Toisena 64-kohteena ajettava suomenhevosten Valtra Sisusarja on hyvätasoinen lähtö, mistä löytyy useita vahvassa vireessä kilpailevia hyviä pitkän matkan menijöitä. A-ryhmään nostetaan kaksi hevosta, mutta realistinen voiton mahdollisuus on monella muullakin. 14 MORISON kilpailee ihan elämänsä iskussa, ja väkivahva puurtaja viihtyy näillä ylipitkillä matkoilla. Forssassa laukka ensimmäisen takasuoran lopussa noususta kohti paikkaa 2. radalla ilman selkää vei menestyssaumat. Ruuna latoi kuitenkin päätöskierroksen ulkoratoja pitkin 23,8-kyytiä. 7 RUPELTAJA on valitettavan epävarma, mutta kapasiteettia kyllä löytyy ja ravilla ori on vahva voitontavoittelija. Voltin viitosrata ei kylläkään ole paras mahdollinen lähtöpaikka. 4 SAKARIN on oikein kehityskelpoinen 6-vuotias. Ori voitti Vermon maaliskuun Sisusarjan. 11 KARLO hyötyy juostavasta matkasta, sillä nopeilla kesäkeleillä sen vauhtivarat ovat koetuksella. 15 TÄHTISEKKI aloitti kautensa ihan positiivisella suorituksella. Kovasukuinen 6-vuotias on lahjakas tapaus, ja ilman ongelmia voittosumma olisi ihan toisissa lukemissa. Täysin realistisia menestyjiä ovat myös 10 N.P. TURBO, 12 TUVIKER, 8 KOPRAN SUHARI, 3 OHIKIITÄVÄ, 6 VEKRAUS ja 13 VIRIN VIHTORI. 

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 1-8 B) 7-9-4-6-2 C) 3-5
PASTOR JACKSON – EDWINA ORDEN – BATTLE JACK – SAHARA TRUE LIES

Toto4-peli käynnistyy mielenkiintoisella SHKL Cupin karsintalähdöllä. 1 PASTOR JACKSON aloitti uransa hurjalla täyden matkan volttituloksella 15,6. Sekään ei kuitenkaan riittänyt voittoon asti, kun ikätoveri Joseph Boko täräytti 10,5-kyytisellä kiripuolikkaalla ohitse. Muu porukka vaelsi kaukana taustalla. Mikäli Pastor Jackson on ehtinyt palautua kovasta aloitusstartista kunnolla ja otti kovan startin muutenkin oikealla tavalla, on Pekka Korven valmennettava keulapaikalta vahvoilla. Varmaksi asti Pastor Jackson ei kuitenkaan kelpaa, sillä myös 8 EDWINA ORDEN on pakkorasti kaikille kuiteille. Edwina Orden kiri marraskuussa Turussa Kasvattajakruunussa hurjaa kyytiä kakkoseksi. Myös 3-vuotiskauden aloitus Forssassa oli mainio tamman yllettyä kakkoseksi runsaan 500 metrin kirillä 3. ulkoa. Odotettavissa on, että Edwina Orden pystyy vielä selvästi viime kertaa kovempaa tulokseen. 7 BATTLE JACK ja 9 SAHARA TRUE LIES ovat keränneet rutiinia kovista lähdöistä, missä ovat myös menestyneet hienosti. Viimeksi Forssassa kumpikaan ei kyennyt parhaimpaansa, koska Battle Jack laukkasi 2. ulkoa totosijan runsaat 700 jäljellä ja Sahara True Lies jäi 2. radalle ilman selkää. 4 NO VICE on mennyt starttien myötä koko ajan eteenpäin. On mielenkiintoista nähdä, millaiseen suoritukseen Tom Erikssonin valmennettava kykenee näin kovassa lähdössä. 

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 5 B) 8-3-2-1-9-10-12-7-4-6-11
LADY NIGHTINGALE – CASIMIR TOF – PERFECT LEADER – PERSONAL TRAINER

Illan ensimmäisessä troikkalähdössä selväksi suosikiksi kohoaa voittoputkessa kilpaileva 5 LADY NIGHTINGALE. Viime voitossaan Vermossa Leo Mönttisen valmennettava jäi ensimmäisessä kaarteessa taustalla 2. radalle ilman selkää, kipusi johtohevosen rinnalle kierros ennen maalia, painui kärkeen 400 jäljellä ja jatkoi oikein varmaan voittoon. Lady Nightingale ei ole starttiraketti, ja pieni laukkariskikin on edelleen olemassa, mutta kaiken luontuessa vahva tamma jatkanee tämän startin jälkeen puhdas tolpparivi taulussaan. 8 CASIMIR TOF on hieman samantyyppinen hevonen kuin suosikkikin; vahva menijä, joka pystyy tekemään itse juoksunsa, mutta ei ole alussa kovinkaan sähäkkä. Lähtökohtana on, että Lady Nightingale pääsee juoksemaan Casimir Tofin etupuolella, minkä johdosta Tom Erikssonin suojatti on vain hyvä ykköshaastaja. 3 PERFECT LEADER järjesti Iikka Nurmosen ajamana helmikuussa Vermossa jymy-yllätyksen ehtiessään hurjalla loppuspurtilla ykköseksi. Nyt Nurmonen kapuaa jälleen Perfect Leaderin ohjiin, ja ainakin jenkkikärryt perässä ruuna on mielenkiintoinen. 2 PERSONAL TRAINER on voitokas hevonen ja pääsee matkaan hyvältä paikalta. 1 GHIOTTI on hevonen, jonka suoritustasoa on vaikea arvioida. Mikäli iskukyky on kohdallaan, antaa lähtöpaikka hyvät eväät menestykseen. 9 SAN JOSE SHARK ei riittänyt viime keskiviikkona, mutta nyt lähtö ei ole aivan yhtä kova.

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 1-3-2 B) 9-7-4-11-6-5-12-8-10
NOTHING ELSE – MAS CORY – WESTCOAST DEIMOS – RESPECT THE IMAGE

Päivän Duo –peli käynnistyy vuoden ensimmäisellä Salamakypärät-lähdöllä. Siinä suosikit ovat parhailla paikoilla. 1 NOTHING ELSE on voittanut jo neljästi peräkkäin, ja suunta tuntuu olevan koko ajan ylöspäin. Tietysti porukatkin koko ajan kovenevat. Viimeksi Teivossa Nothing Else irrotteli kirisuoralla johtopaikalta helppoon voittoon. Lähtönopeus on vielä vähän arvoitus, mutta keulapaikan pitäminen ei todennäköisesti onnistu. 3 MAS CORY on edellisen tavoin oikein kehityskelpoinen 4-vuotias. Viimekertainen Jyväskylän kakkossija tuli Derbysarjassa 12,5-kyytisessä lopetuksessa. Vermon voittojuoksussaan MAS Cory eteni johtopaikalle avauspuolikkaan kohdalla ja oli lopulta ylivoimainen. Keulapaikalle pääsy nostaisi nytkin voittosaumoja tuntuvasti. 2 WESTCOAST DEIMOS on roikkunut kolmesti peräkkäin johtavan takaa totoon. Arna Ruohomäki on Westcoast Deimosin kanssa juoksunkulun suhteen avainroolissa, sillä lähtönopeus riittänee johtopaikan ottamiseen, mutta ori vaikuttaisi kuitenkin olevan parhaimmillaan selkäjuoksulla. 9 RESPECT THE IMAGE kiri viimekertaisessa kakkossijassaan Westcoast Deimosin edelle, mutta silti ruuna putoaa takarivistä niukasti B-hevosten kastiin – oikein hyvä haastaja kuitenkin. 7 BELGRUM PINUS on suorittanut viime starteissaan varsin positiivisesti ja kuuluu sekin pelihevosiin. Suosikit ovat kuitenkin selvästi paremmilla paikoilla, mikä hankaloittaa tehtävää tuntuvasti.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 1-6 B) 10-7-9-5-12-2-3-8-11-14 C) 4-13
CYRIUS D’ARIANE – JUGADOR – RICOCONE – HAZELHEN HERMES

Toto64-kierros päättyy laadukkaaseen Vantaan Energian Voimaliigaan. 1 CYRIUS D’ARIANE on hyvä pitkän matkan menijä ja saa keulapsyykillä ykkösvihjeen, vaikka takaa tulee tosi kovia hevosia. 6 JUGADOR nousee kuitenkin rinnalle toiseksi A-hevoseksi. Viime kuun Voimaliigassa Olli Koivunen kierrätti Jugadorin 1500 metriä ennen maalia johtavan rinnalle, mistä ruuna oli ihan hyvä kolmas. Ehkäpä johtavan rinnalle kierrättäminen jo siinä vaiheessa ei kuitenkaan ollut paras vaihtoehto. Tällä kertaa Olli Koivunen laatinee toisenlaisen taktiikan, ja juoksun onnistuessa Jugador on vahva voittajaehdokas. Ruunan olemus kauden avanneessa Teivon voitossa oli mainio. 10 RICOCONE aloitti kautensa lupaavalla loppukirillä. On mielenkiintoista nähdä, mille tasolle ruuna tänä vuonna kehittyy. 7 HAZELHEN HERMES on luotettava kilpuri, joka tekee aina hyvän juoksun. Vaikka Hazelhen Hermes voitti maaliskuun Voimaliigan ja kukisti Jugadorin, jää Jarmo Saarelan ajokki nytkin rankingissa Jugadorin takapuolelle. Voitto on silti täysin mahdollinen. 9 CARLEMAN sijoittui kauden avauksessaan 3. sisältä positiivisesti kolmanneksi. Vastus on laadukas, mutta starttikin vei varmasti eteenpäin. 5 POR NIE ROCK on mahdollinen yllättäjä, mikäli pääsee iskemään lyhyellä kirillä.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 1,8 + 7,9,4 (6,2)
T4-2: 5 (8,3)
T4-3: 1,3,2 + 9,7 (4,11)
T4-4: 1,6 + 10,7,9,5 (12,2)

Pieni systeemi 12 riviä, hinta 2,40 euroa.
Suuri systeemi 150 riviä, hinta 30 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

1,3,2
1,6

Yhteensä 6 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

5
8,3,2,1,9
kaikki

Yhteensä 50 yhdistelmää, hinta 25 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

1,6
1,6,10,7,9,5
1,6,10,7,9,5,12,2,3,8

Yhteensä 80 yhdistelmää, hinta 40 euroa.

Vihjeet: Jouni Toroska

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Timo Korvenheimo

L3/8 SILENT VICTORY: Hevonen tuli tänne meille vajaat pari kuukautta takaperin. Se treenaa ihan asiallisesti. Ei ekaan starttiin kuitenkaan ruveta hulluttelemaan. Tarkoitus on antaa tammalle nätti reissu.

L5/4 SAKARIN: Forssassa rata oli tosi kova, mikä ei oikein käy tälle. Ravi ei luista sellaisella alustalla. Tarkistetaan vielä startin alla, ettei hevonen ottanut itseensä Forssan lähdöstä. Jos viivalla ollaan, kaikki on hyvin. Matka sopii oriille mainiosti.

L6/7 BATTLE JACK ja L6/9 SAHARA TRUE LIES: Molemmat ovat hyvässä tikissä. Kesäkenkä lyödään kummallekin alle. Varsat hyötyvät kumpikin siitä. Erityisesti Battle Jack varmistuu tämän balanssin myötä. Ravi luistaa ruunalla huomattavasti paremmin. Takamatkalta on toki tulemista, mutta ei me lyötynä lähdetä kilpailuun.

L9/1 CYRIUS D´ARIANE: Pidettiin pikku huili. Hevosella on kaikki hyvin. Kaviot on sellaisella mallilla, että päästään riisumaan kengät pois. Odotan hyvää suoritusta keskiviikkona. Lähtöpaikka sekä pitkä matka passaavat ruunalle kumpikin hyvin.

L9/7 HAZELHEN HERMES: Forssassa tehtävä oli toivoton. Hevosen suoritusta ei voi moittia. Selät ei vetäneet kirivaiheessa. Matkalla mentiin hiljaa ja loppu sitten pellit auki. Paukkuja jäi maltillisen matkavauhdin myötä mukavasti keskiviikolle. Ruunan vire pitää.

Ari Moilanen

L3/5 VALIANT DREAM: Hevonen jäi toissa kerralla sitä ajaessani kuolemanpaikalle. Se ei vain siitä tule. Tuoreimmassa startissa Vermossa Ollin ajamana ruuna kiri selkäreissun päätteeksi voittoon asti. Se pääsee suht hyvin liikkeelle ja voi saada tässä kelpo asemat.

L5/5 LAKSIN LYYTI: Toissa kilpailussa tuli paha alkulaukka ja jäätin siinä tosi kauas. Kesäkelinen myötä vauhdit kovenee ja tällä on hiukan kyytien kanssa riittämistä.

L7/11 MR DAVE: Juoksu epäonnistui viimeksi. Jäätiin roikkumaan 3. radalle ja homma päättyi lopulta keskeytykseen. Ihan hyvän tuntuinen hevonen tämä on. Se voi jossain pärjätäkin näissä lähdöissä.

L7/12 GLOBAL UNCOMMON: Ruuna teki Forssassa parhaan esityksen minun ajamissani starteissa. Se meni 1.14-alkuisen ajan ja venyi kolmanneksi. Kyseessä oli Pilvenmäki Special -karsinta ja vastassa kovia hevosia. Lähtörata on kehno. Tiukka paikka pärjätä Vermossa.

L9/5 POR NIE ROCK: Ylipitkä matka käy tälle hyvin. Voltista hevonen lähtee korostetun hitaasti. Ei ruunaa passaa silti ihan täysin unohtaa.

Tom Eriksson

L4/2 STARDUST FIBBER: Ei hevosessa ole ollut mitään ihmeellistä. Kelit meni vaihteleviksi ja pidettiin huoltotauko. Hieman äkkiä tämä lähtö tulee, mutta lähiviikkoina ei ollut Vermossa sopivia sarjoja luvassa. On tammaa toki ajettu, ei sen puoleen. Silti olisin mielelläni laskenut vielä 1-2 reippaampaa hiittiä ennen paluuta. Aika matalalla profiililla tullaan viivalle. Otetaan kengät pois. Hieman sellainen testistartti.

L6/4 NO VICE: Hyvin on varsa mennyt. Ei voi yhtään moittia. Sitä ei ole millään tavoin viritelty, eikä sellaista tehdä tähänkään kisaan. Ajetaan nuorella hevosella kilpaa. Haetaan rutiinia ja varsa kehittyy starttien myötä. Voltin neloselta näkyy taulussa yksi laukka. Siinä oli häirintää sisäpuolella. Ei ruuna mielestäni ole erityisen laukkaherkkä.

L7/8 CASIMIR TOF: Ruuna ei ollut viime starttiin hyvä. Veto loppui jo vikassa kaarteessa, vaikka hevonen kolmantena maalissa olikin. Päädyttiin pitämään vähän taukoa. Toivotaan, ettei mitään piilevää ole jäänyt. Kesäkenkä on alla. Aloitellaan taas kilpaileminen.

Juha Utala

L3/9 WILD CARD S: Ruuna oli sellainen ok Lahdessa johtavan rinnalta. Se tekee tasaista jälkeä ilman suurempaa loistoa.

L7/2 PERSONAL TRAINER: Hevonen menee koko ajan eteenpäin. Lahdessa oli huono rata ja tuo oli pahasti ruunaa vastaan. Ei juoksukaan onnistunut. Silti se kiersi aivan sitkeästi maaliin. Hyvä lähtöpaikka on sattunut. Kyllä sen pitäisi näistä asetelmista olla mukana ihan kärkikahinoissa. Kesäkenkä auttaa myös paljon tätä.

L9/12 LORD IVAR: Paluukilpailu Teivossa oli hyvä. Viimeksi alusta oli tätäkin vastaan. Ruuna ei yksinkertaisesti mene sellaisella radalla. Nyt tehtävä on toki erilainen. Ei hevosta silti parane ihan unohtaakaan.

Tapio Mäki-Tulokas

L4/6 GRAINFIELD FANNY: Ei ole tamma ollut sellainen kuin on odotettu ja toivottu viime starteissa. Lähtöpaikka on vähän ulkona. Rahasija lienee sopiva tavoite.

L4/8 REAL RED: Paluukilpailussaan hevonen jäi tosi hyvävoimaisena pussiin. Tälle on sattunut vielä huonompi lähtörata. Eiköhän siinä oteta alussa kiinni ja ajetaan takaa. Ei ajeta tammalta niskoja nurin heti talvitauon jälkeen. Vire on kyllä kelpo mallilla. Koitetaan saada rahaa tälläkin.

Lähtö 1 
Väliajat 13,5-16,5-14,5-11,0

WALL STREET COMERY: Hallitsi johtopaikalta varmasti perille asti. 
DIE KAISERIN: Kiersi 1. kaarteessa 3. rataa ja eteni 1. takasuoralla toiselle ilman vetoapua. Sitkeä kakkonen. 
SHE IS CECILIA: Asiallinen nappireissulla johtavan takaa. 
TANPOPO: Laukkasi ennen lähtölinjaa. Eteni sitten 4. ulos, mistä hyökkäsi 650 jäljellä. Oli 1.11-lopetuksessa vailla mahdollisuuksia nousta vielä matsiin. Vahva esitys. Viim. 2000 m 14,0, mistä viim. 600 m 10,8. 
LE BLIXTEN: Sai toisella radalle selän eteen 1. takasuoralla. Nousi viim. kaarteen lopussa selässä 3. radalle. Tuli aivan asiallisesti. 
OUR WHITE STAR: Matkasi 3. sisällä. Hakeutui toiselle maalisuoralla. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti loppusuoran alkua. 
ASTRODOME: Pudotti 3. ulkoa 2. kaarteessa 4. sisälle. Kohosi viim. takasuoralla 4. ulos. Hakeutui viim. kaarteessa 3. radalle. Polki mukavasti perille. 
DIVA HOSS: Matkasi 4.-3. ulkona. Alkoi taipua loppukaarteessa ja pudotti sisälle. 
THE RECTOR: Laukkasi ennen lähtölinjaa. Eteni jatkossa 5. sisälle. Jatkoi viim. takasuoralla 4. sisällä. Putosi loppumatkasta kyydistä.

Lähtö 2 
Väliajat 35,0-32,0-30,0-28,5

VILIVIIMA: Eteni toiselle ilman vetoapua. Aloitti prässin viim. takasuoralla ja painui keulaan puoli kierrosta ennen maalia. Jälleen oikein vakuuttava. 
MAISTERI JUTILA: Nousi kierros jäljellä 3. ulos. Käänteli loppukaarteessa 3. radalle ja puristi kakkoseksi. 
KESÄYÖ: Veti joukkoa. Menetti asemansa 500 jäljellä ja jatkoi toisena sisärataa. Putosi kauas voittajasta. Kohtalainen kuitenkin. 
NORAN POT: Kohosi 4. sisältä viim. takasuoralla toiselle. Polki kohtalaisesti perille. 
OHRAN VOITTO: Juoksi 3. sisällä. Tasaisesti maaliin. 
ANTIN HELMI: Laukat lähtöön ja 1. takasuoran alkuun. Kohosi viim. takasuoralla hännillä 2. radalle ja käänteli 250 ennen maalia 4. radalle. Tuli hyvin perille. 
REIPAS TÄHTI: Nousi 5. sisältä 2. kaarteessa 2. ulos. Alkoi taipua loppukurvissa. Tuli tasaisesti lopun. 
VILVIIRI: Laukkasi ennen 1. kaarretta. Matkasi pääjoukon hännillä sisäradalla. Tasaisesti perille. 
ADVEN TURE: Juoksi keskijoukoissa. Ei pystynyt nousemaan kärkipäähän. 
LIINAN VÄLKE: Matkasi 2.-3. sisällä. Nousi 250 ennen maalia toiselle. Katkesi loppumetreillä varsin pahoin. 
KEMPPELI: Taivalsi takajoukoissa. Ei pystynyt parannuksiin. Vaisusti maaliin. 
R.R. NYKÄISY: Laukkasi 200 juostuna ja putosi taustalle. Ei kyllä vakuuttanut loppumatkasta lainkaan.
UKKOSEN JYMY: Laukka kiihdytykseen. Hylättiin.
HUPSIS: Lähti hitaasti ja laukkasi vielä 1. takasuoralla taustalla. Hylättiin.
MUMINA: Poissa.

Lähtö 3 
Väliajat 16,5-17,5-15,0-11,0

BLACK ICE BOOST: Eteni keulaan ennen 1. kaarretta. Sai vetää maltillista ja piti reippaassa lopetuksessa paikkansa helposti perille saakka. 
HEAVY BEAT: Iski 3. ulkoa 600 jäljellä. Kiri mallikkaasti kakkoseksi hankalassa vauhdinjaossa. Viim. 600 m 10,1. 
PASI VON BENTZ: Matkasi 3. sisällä. Hakeutui maalisuoralla 2.-3. radalle ja tuli mukavasti. 
SILENT VICTORY: Kohosi 5. sisältä 2. kaarteessa 4. ulos. Lähti selässä 3. radalle puoli kierrosta ennen maalia. Kelpo avauskilpailu tauon jälkeen. Viim. 500 m 11,1. 
EDWARD SISU: Juoksupaikka 2. ulkona. Oli hetken kiinni loppukaarteessa. Pudotti sisäradalle 300 ennen maalia ja tuli kohtalaisesti. Ravi katosi heti maalilinjan jälkeen. 
VALIANT DREAM: Juoksi 4. sisällä. Arpoi ratoja loppukurvissa. Hakeutui maalisuoralla aivan ulos ja kiri mukavasti. Viim. 400 m 12,1.
HERMAN HALM: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Jäi loppukurvissa hakaukseen kilpakumppanin kanssa.
BLUE FLASH: Matkasi johtavan takana. Oli hakauksessa loppukurvissa ja ravi katosi. Hylättiin.
WILD CARD S: Poissa.

Lähtö 4 
Väliajat 10,0-12,5-13,0

STARDUST FIBBER: Iski 2. ulkoa viim. takasuoralla. Punnersi ykköseksi asti. 
APRIL SISU: Avasi keulaan. Hävisi täpärästi. 
BOULDER LUKE: Nappireissu johtavan takana. Sai tilaa loppukaarteessa. Tuli kohtalaisesti. 
RAMBO RIVNER: Hyökkäsi 3. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Polki mukavasti maaliin. Viim 700 m 11,9. 
GRAINFIELD FANNY: Matkasi 3. sisällä. Kohtalaisesti perille. 
CALLELA KAILASH: Lähti 4. ulkoa viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Kelpo kiri. 
GISELA LUXI: Taipui loppukaarteessa toiselta ilman vetoapua. Ei kuitenkaan luovuttanut kokonaan.
REAL RED: Juoksupaikka 5. ulkona. Eteni viim. takasuoralla 2. ulos. Oli vailla väylää ja pudotti sisälle 250 ennen maalia. Tuli sisärataa pitkin pussissa maaliin.
M.T.LARA CROFT: Kiihdytys epäonnistui ja joutui pakittelemaan 1. kaarteessa aivan hännille 6. ulos. Käänteli viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Hakeutui viim. kaarteen lopussa 4. radalle ja kiri aivan mallikkaasti perille. Kunto pitää. Viim. 700 m 11,5. 
NEIGE DU POMMIER: Vaisu 4. sisältä. 
ONE BREAK BROLINE: Poissa.
ARAGORN HOSS: Poissa.

Lähtö 5 
Väliajat 36,5-32,5-29,5-28,0-28,0

MORISON: Iski jo 1. takasuoralla 3. radalle ja eteni toiselle ilman vetoapua. Pääsi keulaan 800 ennen maalia kärkihevosen laukatessa. Veti perille asti. 
TUVIKER: Lähti 5. ulkoa 1200 jäljellä selässä 3. radalle. Hyökkäsi 4. radalle 300 ennen maalia. Hyvin loppua. 
OHIKIITÄVÄ: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Jatkoi etusuoralla 2. ulkona. Jälleen myöhemmin toista ilman vetoapua. Hyvin perille. 
RUPELTAJA: Laukkasi 1. kaarteeseen sijalta neljä. Lähti 7. ulkoa etusuoralla selissä 3. radalle. Käänteli loppukaarteessa selässä 4. radalle ja maalisuoralla 5. rata käyttöön. Vahva esitys. Viim. 500 m 25,4. 
TÄHTISEKKI: Matkasi 3. sisällä. Pääsi viim. kaarteen alussa 2. sisälle. Ajautui maalisuoralla pussiin.
N.P. TURBO: Lähti 4. ulkoa vetämään 3. radan letkaa 1250 jäljellä. Polki hyvin perille. 
VIRIN VIHTORI: Juoksi 6.-4. ulkona. Hakeutui vasta loppumatkasta ulkoradoille. Kelpo kiri. 
AIKA KIHO: Juoksi 4. sisällä. Toivoton tehtävä 60:n pakilta kärkisijojen kannalta.
VEKRAUS: Juoksi 2.-3. ulkona. Jatkossa jälleen 2. ulkona. Paras veto hiipui loppukaarteessa. 
KOPRAN SUHARI: Eteni 1. takasuoran alussa keulaan. Laukkasi kärkipaikalta 850 jäljellä.
KARLO: Pakitteli 2. kaarteessa takajoukkoihin. Liittyi etusuoralla 3. radan letkaan. Laukkasi viim. takasuoralla.
PYÖRIÄN WIISING: Lähti yksin paalulta ja johti alun. Jatkoi 1. takasuoran alussa 2. sisällä. Ravi katosi kierros ennen maalia. Hylättiin.
LAKSIN LYYTI: Laukka 1. kaarteeseen mentäessä. Hylättiin.
AARTEEN ETSIJÄ: Poissa.
SAKARIN: Poissa.
LORUTYTTÖ: Poissa.

Lähtö 6 
Väliajat 20,0-20,0-16,5-13,0

EXIT FASTBACK: Oli johtavan takana pitkään pussissa. Sai tilaa 100 ennen maalia ja ehti spurttaamaan ykköseksi. 
EDWINA ORDEN: Iski 2. ulkoa 700 jäljellä. Juuttui kiertämään 3. rataa. Mainio kiri. Viim. 700 m 12,0. 
PASTOR JACKSON: Sai vetää maltillista keulapaikalla. Jäi lopulta kolmanneksi. Vain kohtalainen. 
SAHARA TRUE LIES: Lähti 3. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Käänteli maalisuoralla 4. radalle. Viim. 700 m 12,2. 
MAS DIVA: Matkasi 3. sisällä. Tuli asiallisesti perille kovassa porukassa. 
ARCTIC DESSERT: Juuttui alussa kiertämään 3. rataa. Pakitteli 1. takasuoralla 4. sisälle. Juoksu ei onnistunut. Tuli silti hyvin perille. 
BATTLE JACK: Lähti hitaasti ja eteni 1. takasuoralla 4. ulos. Käänteli viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Nousi loppumatkasta 4. radalle ja kiri asiallisesti. Viim. 700 m 12,0. 
NO VICE: Lyhyt lähtölaukka. Taivalsi sitten toisella ilman vetoapua. Hölläsi 100 jäljellä.
MORRIS: Poissa.

Lähtö 7 
Väliajat 15,0-17,5-16,5-13,0

PERSONAL TRAINER: Eteni 1. kaarteessa johtopaikalle. Kiristi tempoa toisella tuhannella ja hallitsi perille asti. 
GLOBAL UNCOMMON: Hyökkäsi 4. ulkoa 950 jäljellä selässä 3. radalle. Käänteli 450 ennen maalia 4. radalle. Polki hyvin perille. Viim. 700 m 12,2. 
PERFECT LEADER: Johtavan takana pussissa lopussa.
LADY NIGHTINGALE: Eteni 1. takasuoralla vauhdilla toista rataa, mutta laukkasi 500 juostuna. Jatkoi 3. rataa ja eteni 1200 jäljellä toiselle ilman vetoapua. Sitkeä. 
CASIMIR TOF: Hyökkäsi 5. ulkoa 800 jäljellä selissä 3. radalle. Jatkoi loppukaarteessa selässä 4. rataa. Asiallinen kiri. 
SAN JOSE SHARK: Sai toisella radalla selän eteen 1200 jäljellä. Mukava suoritus. 
STORM GLIDER: Nousi 3. sisältä 150 jäljellä toiselle. Pussissa maaliin.
SAPPHIRA: Kohosi 6. sisältä 800 jäljellä 5. ulos. Polki tasaisesti perille. 
CACSHOT: Nousi takajoukoissa 3. radan kiertoon 2. kaarteessa. Juuttui polkemaan parijonon ulkopuolelle. Taipui ymmärrettävästi lopussa. Ei kuitenkaan täysin luovuttanut.
GHIOTTI: Laukkasi 1. kaarteessa keulapaikalta. Juoksi jatkossa 4. sisällä. Uusi laukka viim. kaarteen lopussa. Hylättiin pitkästä laukasta.
GHALIYA WEB: Nousi 5. sisältä viim. takasuoralla toiselle. Mahtui nousemaan 3. radalle 500 jäljellä. Laukkasi loppukaarteessa ja hylättiin.
MR DAVE: Ei vakuuttanut 2. ulkoa.

Lähtö 8 
Väliajat 14,0-16,5-19,5-11,5

NOTHING ELSE: Pääsi nousemaan 1. kaarteessa toiselle ja eteni keulaan 700 juostuna. Hallitsi tyylikkäästi maaliin asti. 
WESTCOAST DEIMOS: Nousi johtavan takaa toiselle 1. takasuoran alussa. Eteni keulaan 550 juostuna ja jatkoi pian 2. sisällä. Kelpo kakkonen. 
BELGRAM PINUS: Lähti 4. ulkoa 3. radalle 700 jäljellä. Eteni viim. kaarteen lopussa toiselle ilman vetoapua. Polki vahvasti perille. Viim. 700 m 11,4. 
INTREPID: Matkasi 2. ulkona. Käänteli 3. radalle 300 ennen maalia. Tuli mukavasti loppua. 
WIND RIBBON: Eteni ulkoa keulapaikalle. Juoksi lopulta 3. sisällä. Vähän pehmeä lopussa. 
CROSSFIRE CAN: Juoksi 5. sisällä. Oli loppukaarteessa pussissa. Nousi 150 jäljellä toiselle ja loppumetreillä 3. radalle. Aivan pirteästi viime metrit.
BIGGURIM: Taivalsi kuolemanpaikalla. Taipui loppukaarteessa.
RESPECT THE IMAGE: Nousi etusuoralla sisäradalta 3. ulos. Oli loppukaarteessa hetken pussissa. Polki tilaa saatuaan kohtalaisesti perille.
CALLELA KICKBACK: Juoksupaikka 4. sisällä. Oli loppukaarteessa pussissa. Ei päässyt tulemaan maalisuoraa täysin sujuvasti.
MAS CORY: Lähtölaukka. Hylättiin.
KEISARI KILTTI: Laukkasi etusuoralla 3. ulkoa. Hylättiin.
SUMMER SEASON: Matkasi 6. sisällä. Lähti 550 jäljellä 3. radalle. Laukkasi maalisuoran alussa ja hylättiin.

Lähtö 9 
Väliajat 17,0-16,5-14,0-14,0-12,5

CYRIUS D'ARIANE: Nousi 3. sisältä toiselle 300 juostuna ja eteni keulaan 600 juostuna. Lisäsi tempoa matkan edetessä. Häikäisevä soolo. 
HAZELHEN HERMES: Iski 2. ulkoa 850 jäljellä ja eteni viim. takasuoralla toiselle ilman vetoapua. Runttasi vahvasti kakkoseksi. 
FLASH SPRUCE: Johti alun. Jatkoi 2. sisällä 600 juostuna. Kelpo kolmas. 
JUGADOR: Lähti 3. ulkoa 850 jäljellä selässä 3. radalle. Jatkoi kolmatta ilman vetoapua takasuoralla. Punnersi hyvin perille. Viim. 700 m 13,0. 
MISTER LANE: Juoksi 2.-3. sisällä. Nousi toiselle 150 jäljellä. Pussissa maaliin.
POR NIE ROCK: Juoksi 6.-5. sisällä. Kohtalaisesti perille kiertelemättä. 
RICOCONE: Pakitteli alkumatkasta hännille juosten 7.-6. sisällä. Oli loppukurvin alussa pussissa. Pääsi nousemaan toiselle 350 ennen maalia. Käänteli 4. radalle maalisuoran alussa ja kiri hyvin loppua. Viim. 400 m 12,9. 
AN-VALPURI: Matkasi 4. sisällä. Nousi 350 jäljellä toiselle ja jatkoi 3.-4. rataa 200 jäljellä. Kohtalaisesti perille. 
LORD IVAR: Nousi 4. ulkoa 900 jäljellä selissä 3. radalle. Kesti kohtalaisesti kirinsä. 
CARLEMAN: Matkasi 5. sisällä. Nousi 850 jäljellä 2. ulos. Jäi pahasti kiinni väsyvän taakse ja menetti täysin asemansa. Nousi loppukaarteessa vapaille väylille ja kiri iloisesti. 
BOULDER CANNON: Antautui toiselta ilman vetoapua viim. takasuoralla.
MYSTIC POWER: Juoksi 5.-3. ulkona. Oli viim. takasuoralla pussissa. Lähti selissä 3. radalle 500 jäljellä. Vaisu loppu. 
EXPRESS DUO: Kohosi 6. ulkoa 3. radalle kierros jäljellä. Sai pian selkiä eteensä. Ei vakuuttanut lainkaan.
INDIAN NALAN: Laukkasi takajoukoissa kaksi kierrosta ennen maalia. Kovin kehnoa suorittamista.