Keskiviikko-ravit

17.04.2019 18:00

Keskiviikko-ravit

T64, Kohti Finlandiaa-Isokenkä-Kultadivisioonakarsinta, Karanor Teräsmiesliiga, Nelivuotistähti, Monté. Ravit alkavat klo 18. Tervetuloa!

TOTO64-VARMAVALINNAT

Kierroksen varmavalintana toimii neljännen kohteen 15 CYRIUS D’ARIANE. Timo Korvenheimon valmennettava voitti viime keskiviikkona pitkän matkan lähdön niin vakuuttavasti, että kohoaa Karanor Teräsmiesliigassa selväksi suosikiksi, vaikka kierrettävää riittää ja etupuoleltakin lähtee useita hyviä pitkän matkan menijöitä.  Toinen tukipilari Pieneen systeemiin on viidennen kohteen 2 NEXT DIRECTION. Se on aloittanut kautensa lupaavasti kahdella totosijalla. Ruuna jatkanee nousuvireessä, ja se juossee joko keulassa tai johtavan rinnalla. Molemmilta juoksupaikoilta Iikka Nurmosella olisi mahdollisuus kontrolloida juoksua vauhtikestävällä hevosella. Suuressa systeemissä kaveriksi kupongille merkitään 4 EDWARD ALE. Olli Koivunen päässee valitsemaan nopealla avaajalla haluamansa taktiikan, eli joko keulapaikan tai paikan Next Directionin takana 2. sisällä.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 1,2,7,10 (3,4)
T64-2: 4,2 + 9,12 (10,1)
T64-3: 1,3,10,12 + 2,6,8,4,9,7 (5,11)
T64-4: 15 (5,10)
T64-5: 2 + 4 (1,9)
T64-6: 13,9,4 (11,6)

Pieni systeemi 96 riviä, hinta 9,60 euroa.
Suuri systeemi 960 riviä, hinta 96 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 1-3 B) 2-11-4-8-7-6-9-5 C) 10
LE SAMUEL – DARK ALLEY – LUCKY MOOSE – BACKWOOD’S HEXFIRE

Illan avaavassa montélähdössä saatetaan nähdä uusintamatsi Vermon 30. päivä maaliskuuta ajetusta raviratsastuslähdöstä, jolloin 1 LE SAMUEL ja 3 DARK ALLEY kävivät tiukan kamppailun voitosta. Silloin Dark Alley veti Winter Monté Meetingin finaalia ylivoimaisessa johtoasemassa tappotahdilla, mutta niin vain Le Samuel ehti kalkkiviivoilla edelle ohi urheasta kilpakumppanista. Väliajat olivat 12,5-12,5-(16,0)-23,0. 2 LUCKY MOOSE luovutti Teivon kärrylähdössä johtopaikalta viimeisen kaarteen lopussa täysin. Edellinen montélähtö päättyi kuitenkin mallikkaaseen kakkossijaan. Vaikka lyhyt matka oli silloin eduksi, on Lucky Mooseen syytä suhtautua vakavasti montélähdössä täydelläkin matkalla. 11 BACKWOOD’S HEXFIRE tekee montélähdöissä tasaisen hyvää työtä ja on taas yksi perushevosista. Edellisen tallikaveri 4 WESTCOAST HUEY aloitti montéuransa Kouvolassa mukavasti kolmossijalla aivan kakkoseksi sijoittuneen Backwood’s Hexfiren kannoilla. 8 PASI VON BENTZ vakuutti Turun kärrylähdön voitossaan. Nyt nähdään ruunan montéosaaminen.

Lähtö 2.

RANKING
A) 2-3 B) 4-12-11-1-8-10-9 C) 6-5
WANT TO WHEELS – BELGRAM PINUS – PIRI-PIRI – LOCAL TIME

2 WANT TO WHEELS epäonnistui Ruotsin puolella juoksemassaan kauden avauksessa, mutta esitti viime kaudella kehityskelpoisia otteita. Tamma ei ole kovinkaan nopea, mutta se on vauhtikestävä. 3 BELGRAM PINUS hakee tiukasti uransa avausvoittoa. Alla on positiivisia suorituksia, eikä tehtävä ole nyt tasoltaan sieltä kovimmasta päästä. Viimekertainen Vermon kolmossija tuli 700 metrin kirillä 4. ulkoa. Viimeiset 700 metriä sujuivat 11,3-kyytiä. 4 PIRI-PIRI on tarkan juoksun hevonen, mutta näistä asetelmista tamma voi saada tarvitsemansa juoksun. Viimekertainen Vermon kolmossija tuli 3. sisältä. 12 LOCAL TIME oli viimeksi tauoltapaluussaan pettymys, vaikka toki asetelmatkin olivat vaikeat. Lähtöpaikka on taas huono, mutta eiköhän ruuna startti kropassa paranna. 11 INTREPID kärsii sekin huonosta lähtöpaikasta, mutta on kahden viime kilpailun perusteella nousuvireessä. 1 DOOLITTLE LADAY voitti viimeksi 2. radalta ilman selkää. Tamma on silti edelleen vain hyvä haastaja, sillä vastus on viime kertaa kovempi.

Lähtö 3.

RANKING
A) 2 B) 1-4-5-3
GRACEFUL SWAMP – JOLLY ROY – CLUB NORD EASY – COCKTAIL PRINCESS

Nelivuotistähden ainoa voittajasuosikki on 2 GRACEFUL SWAMP. Se voitti viime kuussa kauden avauskilpailussaan Derbyn Talvisuosikin täysin vaivattomasti. 1 JOLLY ROY sijoittui Derbyn Talvisuosikissa kakkoseksi kierrettyään ensin 3. rataa ja edettyään johtavan rinnalle vajaat 1500 jäljellä. Kakkossija on taas lähellä, sillä ori voi saada unelmajuoksun Graceful Swampin takana. 3 CLUB NORD EASY sijoittui Derbyn Talvisuosikissa 3. ulkoa kolmanneksi. Edellä mainitun kaksikon kukistaminen ei ole nytkään helppoa. 5 COCKTAIL PRINCESS ja 3 ANGEL RAZIEL ovat hyviä 4-vuotiaita nekin, mutta tällä kertaa kaksarisijoitus hieman yllättäisi.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 1-2-7-10 B) 3-4-8-5-9-6
ICE WINE – DREAMBOW – JUGADOR – RICOCONE

Toto64-pelin avauskohteessa A-ryhmään kohoaa neljä hevosta. 1 ICE WINE voitti viimeksi Forssassa Pronssidivisioonafinaalin johtopaikalta varmaan tyyliin. Suoritus oli sen verran mallikas, että eiköhän Ari Moilanen laske nytkin lähtökohtaisesti keulasta. Mikäli tempo pysyy kohtuullisissa lukemissa, ei Ice Wine ole viime kilpailun perusteella johtopaikalta helppo ohitettava, vaikka sinänsä vauhdikas tamma on vielä selkäjuoksulla pykälän keulajuoksua parempi. 2 DREAMBOW kilpailee ihan hurjassa vireessä, vaikka taulu ei sitä kerrokaan. Toivottomat lähtöpaikat kivikovissa lähdöissä ovat yksinkertaisesti tehneet tehtävistä mahdottomia. Viimekertaisessa Atupemin voittamassa Hopeadivisioonafinaalissakin Dreambow spurttasi loppumetrit terävästi 5. sisältä. Keulapaikalta Dreambow tuskin olisi ohitettavissa, mutta ei keulaan pääsy kuitenkaan kovin todennäköiseltä vaikuta. Joka tapauksessa asetelmat ovat nyt sellaiset, että Dreambow saa kerrankin kunnon mahdollisuuden. 7 JUGADOR aloitti kautensa tyylipuhtaalla voitolla, mutta sen jälkeisistä Vermon pitkän matkan kilpailuista on jäänyt puuttumaan ihan viimeinen silaus. Mikäli Jugador löytää huippukuntonsa, on se seiskaradaltakin voiton suhteen vahvoilla. Mikäli juoksusta tulee ylivauhtinen, omaa 10 RICOCONE loistosaumat rangaista lopussa. Ruuna on kirinyt kauden molemmissa starteissaan positiivisesti. 3 CONNY SISU on mielenkiintoinen tauoltapalaaja. Kyseessä on luokkahevonen.

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 4-2 B) 9-12-10-1-11-7-5-8-3-6
HYMYNVIRNE – MOPOHEIKKI – M.A. PISTE – SIIKING

Toisen 64-kohteen suosikiksi nousee kautensa Forssassa keulavoitolla aloittanut 4 HYMYNVIRNE. Kyseessä on lahjakas hevonen, jota pitkän tauon jälkeinen kilpailu vei vielä kaiken järjen mukaan eteenpäin. 2 MOPOHEIKKI sijoittui Hymynvirneen voittamassa Forssan kisassa kolmanneksi. Ruuna laukkasi kärjen rinnalta ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä, minkä jälkeen revitteli ensimmäisellä takasuoralla 2. ulos. Siitä Mopoheikki säesti mukavasti kärkiparia. Mopoheikki on vauhdikas avaaja, jolla Teemu Okkolin päässee valitsemaan haluamansa taktiikan. Voisi kuvitella, että Okkolinille kelpaa korkeintaan Hymynvirneen selkä. 9 M.A. PISTE on kohonnut Timo Toiviaisen käsissä väkivahvaan vireeseen ja on selvästi varmistunutkin. Viimekertaisessa Forssan Kyvyt Esiin –divisioonafinaalin kolmossijassaan M.A. Piste marssi kolmatta rataa, kunnes pääsi etenemään johtavan rinnalle toisen kaarteen jälkeen. Eiköhän Toiviainen lähde taas vahvalla menijällä ajoissa reissuun. 12 SIIKING olisi otellut Forssan Kyvyt Esiin –divisioonafinaalissa totosijoista ilman loppukaarteen laukkaansa. Kunto on kohdallaan, mutta toki lähtöpaikka laskee osakkeita. 10 MATTILAN MIINA on vielä rakennusvaiheessa, ja todennäköisesti Hannu Torvisen taktiikka tulee olemaan tällä kertaa suht maltillinen.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 1-3-10-12 B) 2-6-8-4-9-7 C) 5-11
LOOK COMPLETE – DEANGELO – ERGO AM – THE DUDE

Toto4-peli käynnistyy tasaisella kohteella, joka suorastaan vilisee hyväkuntoisia menijöitä ja realistisia voittajakandidaatteja. Lopulta A-ryhmään päädytään nostamaan neljä valjakkoa. 1 LOOK COMPLETE on kyvykäs hevonen, joka on hiljalleen löytämässä huippukuntonsa. Viimeksi Vermossa Look Complete ajautui kirivaiheessa pussiin. Look Complete on nopea avaaja, jolle ykkösradan lähtöpaikka on tässä lähdössä samaan aikaan uhka sekä mahdollisuus. Look Complete saattaa hyvinkin pystyä puolustamaan johtoasemansa, mutta ylivauhtisen avauksen mahdollisuus on olemassa. Selkäjuoksulla ruuna voisi saada ihan nappireissun, mutta tietysti silloin pussiin jäämisen riskikin olisi konkreettinen. 3 DEANGELO jäi Teivon GLi Grand Prix –finaalissa pussiin. Sen jälkeen ei ole tullut odotetunlaista menestystä, mutta kyllä ruuna hyvässä kunnossa kilpailee, ja nyt lähtöasetelmatkin ovat mainiot. Mikäli juoksusta tulisi ylivauhtinen, olisivat takarivin 10 ERGO AM ja 12 THE DUDE suurimmat hyötyjät. 2 CAVALIER BRODDE ei ole kahdessa viime kilpailussaan ollut aivan yhtä loistokas kuin kolmessa voittojuoksussaan, mutta ei ruunan menestyminen loistopaikalta silti missään tapauksessa yllättäisi. 6 LEON COGER on kuutosradaltakin mahdollinen keulahevonen. Riskinä on kuitenkin jäädä johtavan rinnalle, ja kyllä muu totosija olisi keulastakin tässä tehtävässä voittoa todennäköisempi vaihtoehto. 8 MAY ROSE on joutunut tauoltapaluussaan haastavalle paikalle.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 15 B) 5-10-12-11-6-8-2-1-16-9-14-4-7-3-13
CYRIUS D’ARIANE – KNOCKING MATCH – NOTABLE – BORGMESTER

Illan ensimmäisessä troikkalähdössä 15 CYRIUS D’ARIANE kohoaa vihjesysteemien tukipilariksi. Kierrettävää on paljon ja etupuolella on useita laadukkaita pitkän matkan menijöitä. Viime keskiviikon voittojuoksu oli kuitenkin niin vakuuttava, että näistäkin lähtökohdista Timo Korvenheimon suojatti kohoaa selväksi suosikiksi. Todella väkivahvalla menijällä voi tarpeen vaatiessa tehdä ratkaisuja jo hyvissä ajoin. 5 KNOCKING MATCH on oikein kehityskelpoinen 4-vuotias, joka parantaa tällä hetkellä startti startilta. Miinustekijänä tähän lähtöön on vähäinen kilpailurutiini, mutta kyllä ruunalta on silti lupa odottaa hyvää panosta uransa ensimmäisessä pitkän matkan kilpailussaan. 10 NOTABLE on napannut taukonsa jälkeen kaksi kaksarisijaa ja lähtee taas tiukasti jahtaamaan kärkisijoja. 12 BORGMESTER on luonteikas hevonen, jolla on tapana otella kärkisijoista oikealla tavalla toimiessaan. Viime kilpailussaan Borgmester oli johtavan rinnalta hyvä neljäs. 11 STONECAPES QUANTUM on hyvä kirihevonen, jolle matka sopii. 6 VITESSE on tauluaan paremmassa kunnossa, mutta toki tehtävä on tiukka.

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 2 B) 4-1-9-11-3-8-7 C) 12-10-6
NEXT DIRECTION – EDWARD ALE – TOP OF THE WORLD – SPECIAL ENVOY U.S.

Päivän Duo –peli käynnistyy mielenkiintoisella Kohti Finlandiaa Isokengällä. A-hevoseksi nostetaan lupaavasti kautensa aloittanut 2 NEXT DIRECTION. Se on kiertänyt kauden molemmissa kilpailuissaan matkalla johtavan rinnalle, mistä on kamppaillut totoon. Iikka Nurmonen ajanee kakkosradan lähtöpaikalta suoraviivaisesti, ja Edward Alea lukuun ottamatta muiden ulkopuolelta tulevien torjumisen pitäisi onnistua. Niinpä Next Direction juossee joko johtavan rinnalla tai keulassa. Molemmilta juoksupaikoilta vahvassa nousuvireessä kilpaileva ruuna pääsisi kontrolloimaan juoksua. 4 EDWARD ALE taipui viimeksi johtopaikalta viidenneksi. Ruuna avannee taas keulaan, mutta viime kerran perusteella ei olisi mikään ihme, vaikka johtopaikka olisi Next Directionille tarjolla. Joka tapauksessa molemmilla taktiikoilla Edward Alella on hyvät menestyssaumat. 1 TOP OF THE WORLD nousi viimeksi 2. sisältä johtavan Edward Alen rinnalle 500 jäljellä ja lipui kirisuoralla oikein varmaan voittoon. Hannu Torvisen ajokki juossee taas Edward Alen selässä. 9 SPECIAL ENVOY U.S. jäi viimeksi pussiin. Ruuna on mielenkiintoisella lähtöpaikalla, ja asioiden luontuessa nappiin ei voitostakaan pidä yllättyä. 11 WORKOUT WONDER kiri viimeksi taustalla ihan hyvin. Mikäli juoksu jostain syystä menisi oikein ylivauhtiseksi, olisi kaikki mahdollista. 3 STAR MARTINI on näennäisesti hyvällä paikalla, mutta se ei taida päästä alussa Next Directionin etupuolelle, minkä jälkeen juoksu voi mennä todella hankalaksi – ainakin, mikäli Edward Alella ajetaan keulasta. 8 T.REX on aika toivottomalla lähtöpaikalla, mistä taktiikkakin tullee olemaan passiivinen, koska alla on jo yksi täysin pieleen mennyt juoksu.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 13-9-4 B) 11-6-3-2-12-15-1-7-14-5-16 C) 10-8
DRAKEN – EETI – SIPORIN SANTTU – YPÄJÄ LUOTSI

Toto64-kierroksen päätöskohteesta löytyy kolme kovaa voitontavoittelijaa. 13 DRAKEN jatkaa huippuiskussa, vaikka voittokulku onkin tyrehtynyt. Ensiksi Draken jäi Vermon pitkällä matkalla pussiin ja sen jälkeen vastassa oli hurja Kartier. Sille Draken ei olisi riittänyt viimeksi Forssan 75-finaaleissakaan, mutta loppukaarteen laukka vei kyllä arvokkaan kakkossijan. 9 EETI on voittanut viisi kauden kuudesta kilpailustaan, ja ainoassa tappiojuoksussa Eeti jäi pussiin. Kyseisen lähdön voitti Draken keulapaikalta. Eetiltä jäi tästä välistä yksi startti ajamatta huonojen rataolosuhteiden vuoksi. Lisäksi Draken on Eetiä nopeampi avaaja. Nämä kaksi seikkaa kallistavat vaakakupin marginaalisesti Drakenin puolelle. 4 SIPORIN SANTTU voitti viimeksi kauden avauksensa johtopaikalta ylivoimaisesti. Laukkariski on edelleen konkreettinen, mutta ravilla Siporin Santtu on ehdottomasti yksi kolmesta kovasta voitontavoittelijasta. 11 YPÄJÄ LUOTSI kehittyi 4-vuotiskauden aikana kaiken aikaa, ja 5-vuotiskausikin käynnistyi lupaavasti Teivon voitolla. On kuitenkin noteerattava, että kyseessä on tosiaan vasta 5-vuotias hevonen, minkä vuoksi voittoa ajatellen etulyöntiasema on ehdottomasti edellä mainitulla kolmikolla. 6 HULLUDUUNARI voitti viimeksi Teivossa keulasta. Nyt vastassa on niin kovia, että voittoon venyminen yllättäisi, vaikka tamma pääsisi johtopaikallekin.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 1,3,10,12 + 2,6,8,4,9,7 (5,11)
T4-2: 15 (5,10)
T4-3: 2 + 4,1,9,11,3,8 (5,12)
T4-4: 13,9,4 (11,6)

Pieni systeemi 12 riviä, hinta 2,40 euroa.
Suuri systeemi 210 riviä, hinta 42 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

2
13,9,4

Yhteensä 3 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

15
5,10,12,11,6
5,10,12,11,6,8,2,1,16,9,14

Yhteensä 50 yhdistelmää, hinta 25 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

13,9,4
13,9,4
13,9,4,11,6,3,2,12,15,1,7,14,5,16

Yhteensä 84 yhdistelmää, hinta 42 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Ari Moilanen

L2/9 WALLABY WEE: Ruuna tekee tasaista työtä. Vermossa voi olla kova tehtävä pärjätä. Lähtöpaikka on ihan hyvä tälle. Rahasija lienee sopiva tavoite.

L3/2 GRACEFUL SWAMP: Ei ole ollut valmentajan kanssa tarkempaa puhetta. Kaiken pitäisi olla ennallaan. Tosi hieno oli oriin kauden avauskilpailu. Tuntuu siltä, että hevonen on mennyt vielä eteenpäin talven aikana.

L4/1 ICE WINE: Tamma on ollut oikein hyvä. Se voitti Forssassa kovan porukan helposti. Lähtöpaikka on mainio. Hevonen pääsee lujaa liikkeelle. Hyvät saumat on pärjätä Vermossa.

L4/4 POR NIE ROCK: Ruuna jäi viime keskiviikkona ajamattomaksi. Ei päästy missään vaiheessa kireihin. Jossain tämä voittaakin kohta, kun juoksu luonaa sopivasti.

L6/8 MAY ROSE: Sairastelun myötä on tullut taukoa. Lähtöpaikka on ulkona ja ajetaan tämä kisa aika nätisti.

L6/9 SPADE ACE FRIDO: Myös tällä on taukoa alla. Lähtörata on aivan asiallinen. Ruuna on ollut vähän sellainen, että se on paussin jälkeen starttien myötä parantanut.

L7/8 FIRST REVENGE: Hevonen oli hyvä viimeksikin Antin ajamana. Hiukan sillä on tapana mennä epävarmaksi lopussa. Voimia on tallella, mutta ravi alkaa hukkua. Hyvässä kunnossa ruuna kilpailee.

L8/12 BRET BOKO: Ruuna vaatii vielä lähtöjä. Radalta 12 on aika mahdoton pärjätä.

L9/5 VILLIHIISI: Tasaisen hyvän suorituksen hevonen teki viimeksi Vermossa. Uskon, että se pääsee ravilla matkaan näistäkin asetelmista.

Timo Korvenheimo

L3/1 JOLLY ROY: Ori oli hyvä kakkonen kauden avauskilpailuunsa. Tässä välissä ei ole ollut sopivia lähtöjä, kun Tampereellakin peruttiin nelivuotislähtö. Ei ole ollut vaihtoehtoja mihin ilmoittaa. Lähtöpaikka Vermossa on huippuhyvä.

L3/4 CLUB NORD EASY: Viime kilpailussa juoksu meni aivan penkin alle. Kaikki on hevosella hyvin. Odotan ruunalta asiallista suoritusta.

L3/5 COCKTAIL PRINCESS: Kouvolassa juoksu meni ihan mahdottomaksi. Kärki lopetti päätöskierroksen lujaa ja meidän juoksupaikka oli toivottoman kaukana. Kengät riisutaan jälleen tähän kisaan.

Kolmikosta Jolly Roy on tallin selvä ykköshevonen tähän kohtaan. Kaksi muuta aika tasavertaisia.

L7/15 CYRIUS D´ARIANE: Kaikki on mennyt hyvin viime startin jälkeen. Hyvillä mielin lähdetään kilpailemaan. Kengityspuoli ei ole tämän kohdalla ratkaiseva tekijä. Balanssia ei ole vielä päätetty. Tuo ratkaisu tehdään vasta lähempänä lähtöä.

L8/5 SENTRY: Hevonen vähän riehui kuljetuksessa menomatkalla Kouvolaan ja se jäi sieltä pois. En ole aivan varma sääntöjen suhteen tällaisessa kohtaa. Saadaanko osallistua. Jos ollaan mukana, rahasijaa metsästetään.

Tapio Mäki-Tulokas

L7/10 NOTABLE: Jäätiin viimeksi johtavan rinnalle ja keulassa oli vastustaja, joka ei sinä päivänä ollut lyötävissä niistä asetelmista. Vahvan suorituksen tämä toki teki. Ruuna jatkaa hyvässä kunnossa. Tehtävä on erilainen. Yksi oikein kova hevonen on 40:n pakilla. Suosikki voi olla mahdoton lyötävä. Realistiset odotukset on sijoille 2-4. Antti saa päättää taktiset ratkaisut.

L8/3 STAR MARTINI: Hevosta hiukan huollettiin ja treenattiin lisää pikku tauon aikana. Aloitellaan taas tästä. Maili ei ole tämän paras matka, eikä ruuna ole nopeimpia avaajia. Koitetaan saada järkevä juoksu parijonossa. Katsotaan sitten, mihin hevonen yltää. Jossain kärjen takana se voisi olla.

L8/8 T.REX: Kurja lähtöpaikka on sattunut. Viime kerralla juoksusta tuli yliraskas. Toista kertaa vastaava yritetään välttää ja koitetaan saada normaalimpi reissu. Voittaminen on varmasti vaikeaa näistä asetelmista. Saadaan sopivasti startti alle Porin Kultaloimeen, joka on sitten edessä puolentoista viikon kuluttua.

Juho Ihamuotila

L6/2 CAVALIER BRODDE: Ruuna oli kipeä viime startissa. Kenties jotain oli jo Teivossa. Ihan hyvän ajan hevonen meni ja teki kohtalaisen esityksen. Santun mukaan se ei kuitenkaan sielläkään puristanut aivan loppuun asti. Mitään ulkoisia merkkejä ei näkynyt, joten päätettiin jatkaa starttaamista Kouvolassa. Eli pieneltä sairauspaussilta palataan. Hevonen pystyy heti pärjäämään, jos kaikki menee hyvin. Paikkahan on mainio. Tuosta päässee asemiin lähellä kärkeä.

L7/5 KNOCKING MATCH: Hevonen on ollut tosi positiivinen ja se on osoittanut koko ajan hienoja otteita. Jaksoa löytyy ja vauhtikestävyyttä. Jännä nähdä, meneekö kolmekin kilometriä samalla meiningillä. Viime voitossa jäi varaakin. Lähtöpaikka on hieman hankala. Miten juoksu tuosta lähtee menemään. Mielenkiintoinen startti luvassa.

Juhani Tapani

L6/3 DEANGELO: Viime startti epäonnistui. Ruuna teki kuitenkin kovan esityksen. Se polki maaliin saakka rehellisesti ja antoi sen minkä jaksoi. Hevosta ei voi moittia. Nyt on uusi päivä ja uusi yritys. Lähtöpaikkakin paranee edellisestä merkittävästi. Hyvin miettein kisaan lähdetään.

L7/11 STONECAPES QUANTUM: Ruuna teki aivan hyvän esityksen sairaustauolta. Kaikki on nyt sillä mallillaan. Hyvässä kunnossa se kilpailee ja uskon hevosen tekevän kelpo suorituksen Vermossa. Lähtö on kyllä varsin tasokas, enkä lähde sijoitusta arvailemaan.


 

Lähtö 1

Väliajat 18,0-17,5-15,5-14,5
LE SAMUEL: Nousi 3. sisältä 2. kaarteen lopussa toiselle ilman vetoapua. Painui keulaan puoli kierrosta ennen maalia. Tyylikäs voitto. 
PASI VON BENTZ: Iski 2. ulkoa viim. takasuoralla ja eteni toiselle ilman vetoapua. Ajautui maalisuoralla muutaman radan ulospäin. Piti kuitenkin kakkoseksi. 
LUCKY MOOSE: Matkasi 2. sisällä. Kelpo kolmas maalissa. 
DARK ALLEY: Eteni 1. kaarteessa piikkiin ja veti joukkoa. Menetti asemansa 500 jäljellä. Tuli kuitenkin kohtalaisesti perille. 
NEULAND: Ei pysynyt pääjoukon kyydissä. 
WESTCOAST HUEY: Lähtölaukka. Hylättiin.
VEX ANT EXPERT: Laukka 1. takasuoran alkuun. Hylättiin.
TOOCA: Laukka lähtökiihdytykseen. Hylättiin.
BACKWOOD'S HEXFIRE: Eteni puolimatkassa 3. sisälle. Ei pysynyt lopussa kärkiporukan kyydissä. Laukkasi taustalla maalisuoralla ja hylättiin.
OUR WHITE STAR: Poissa.
HERMAN HALM: Poissa.
VICTORY ZET: Poissa.

Lähtö 2

Väliajat 15,5-16,0-18,5-14,5
DOOLITTLE LADAY: Nousi johtavan takaa viim. takasuoralla toiselle ilman vetoapua. Runttasi lopussa ykköseksi. 
PIRI-PIRI: Täräytti keulaan. Eka kierros mentiin suht reipasta. Ei pystynyt lopussa vastaamaan voittajan puristukseen. 
LOCAL TIME: Hyökkäsi 4. ulkoa 1. takasuoralla. Nostatettiin hetkeksi 4. radalle. Jatkoi 3. rataa ja pääsi puikkaamaan 2. ulos 2. kaarteen lopussa. Pudotti loppukurvissa hetkeksi sisälle ja nousi pian jälleen toiselle. Tuli aivan asiallisesti perille. 
DEVIL STEP: Juoksupaikka 5.-4. sisällä. Jatkoi viim. takasuoralla 3. sisällä. Nousi toiselle 400 jäljellä. Pudotti uudestaan sisälle 250 ennen maalia. Ei päässyt täysin sujuvasti tulemaan ihan loppumetrejä. 
INTREPID: Matkasi 3.-4. ulkona. Käänteli loppukurvin alussa 3. radalle. Polki mukavasti perille. 
SAINT LUKE: Matkasi 4. sisällä. Nousi 600 jäljellä 3. ulos. Veto hyytyi varsin pahoin loppumetreillä. 
PRINS GÖRAN: Alku toisella ilman vetoapua. Jatkoi 1200 jäljellä 3. ulkona. Tasapaksu. 
WALLABY WII: Juoksi 3.-2. sisällä. Taipui jo viim. takasuoran lopussa. 
MAS AWESOME: Iski 2. ulkoa 1. takasuoralla ahtaasti 3. radalle ja eteni toiselle ilman vetoapua. Alkoi taipua jo 3. kaarteen lopussa. 
WANT TO WHEELS: Laukka 1. kaarteeseen mentäessä. Eteni 3. kaarteessa 6. ulos. Tuli tasaisesti takajoukoissa. Hylättiin pitkästä laukasta.
BELGRAM PINUS: Laukkasi ennen 1. kaarretta. Eteni 900 jäljellä 5. ulos. Käänteli loppukurvissa ulkoradoille ja kiri hurjasti loppua. Ylitti maalilinjan toisena, mutta hylättiin jälkikäteen pitkästä laukasta. Viim. 1200 m 14,2. 
DEMOISELLE CRANE: Poissa.

Lähtö 3

Väliajat 10,5-14,0-13,5-10,0
GRACEFUL SWAMP: Nousi johtavan takaa toiselle ilman vetoapua etusuoralla. Jyräsi väkisin ykköseksi. Oikein hieno jälleen. 
JOLLY ROY: Taisteli keulapaikalta hienosti perille saakka vauhdin kiihtyessä. 
COCKTAIL PRINCESS: Nousi 4. sisältä etusuoralla 2. ulos. Polki mallikkaasti kolmanneksi hurjan kärkikaksikon takana. 
ANGEL RAZIEL: Matkasi 3. sisällä. Putosi loppumatkasta kärjen kyydistä. Kelpo esitys kuitenkin. 
CLUB NORD EASY: Pakitteli 1. kaarteessa hännille jonoon viidenneksi. Juoksi jatkossa 3. sisällä. Asiallinen suoritus. 

Lähtö 4

Väliajat 12,5-16,0-14,5-09,0
RICOCONE: Iski 2. ulkoa 250 ennen maalia. Ehti tiukalla kirillään niukkaan voittoon. Viim. 400 m 08,0. 
JUGADOR: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Alkoi prässätä johtohevosta viim. takasuoralla. Hankki tästä maalisuoralla otteen. Hävisi täpärästi selästään ohi kirineelle. Mainio esitys kuitenkin. 
ICE WINE: Puolusti keulapaikan. Sai rauhoittaa tahtia merkittävästi 2. puolikkaalla. Joutui prässin alle viim. takasuoralla. Hiukan pehmeä viime metreillä. 
DREAMBOW: Matkasi 2. sisällä ja oli pussissa. Pääsi 100 jäljellä nousemaan toiselle. Ei pystynyt parannuksiin hurjassa lopetuksessa. Tuli kuitenkin hyvin maaliin. 
CONNY SISU: Juoksi 4. sisällä. Pääsi maalisuoralla etenemään sisärataa pitkin ja lopetti lujaa. Viim. 400 m 08,6. 
THAI PROFIT: Nousi 3. ulkoa 3. radalle loppusuoralla. Lujaa perille. 
KLENA VITO: Juoksi 4. ulkona. Pussissa lopussa.
FLYNN BOKO: Matkasi 5. ulkona. Iski 3. radalle 450 ennen maalia. Tehtävä oli mahdoton reippaassa lopetuksessa. Polki aivan hyvin perille.
GAMBINO DEGATO: Juoksupaikka 3. sisällä. Nousi maalisuoralla turhaan toiselle radalle. 
POR NIE ROCK: Poissa.

Lähtö 5

Väliajat 22,5-25,5-26,5-25,0
HYMYNVIRNE: Kiertyi 3. radan kautta johtavan kupeelle ja prässäsi tätä hetken takasuoran alussa. Tyytyi asetelmaan ja kiihdytti jälleen tempoa loppumatkasta. Jyräsi ylivoimaiseen voittoon jäätävän esityksen päätteeksi. 
MOPOHEIKKI: Otti helpot keulat. Sai hetken prässiä 1. takasuoralla. Loppumatkasta uutta tiukkaa painetta voittajalta. Ravi alkoi hukkua 100 jäljellä. Varmisteli kakkossijan. 
TULIPALLO: Lähti 4. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Oli loppukaarteessa pussissakin. Polki asiallisesti perille. 
NUGA ROLS: Hyökkäsi 3. ulkoa viim. takasuoralla. Asiallinen kiri. 
MERRAN PETRA: Oli 3. sisällä pussissa viim. takasuoralla ja loppukaarteessa. Nousi 2. radalle 250 ennen maalia. Hakeutui maalisuoralla ulkoradoille ja kiri loppua mukavasti. 
M.A. PISTE: Hakeutui 5. ulkoa viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Nousi loppukaarteessa 4. radalle. Aivan hyvä kiri. 
MATTILAN MIINA: Nousi 4. sisältä toiselle 600 jäljellä. Oli loppukaarteessa vailla vapaata. Tuli pussissa maaliin.
ADVEN TURE: Juoksi 2. ulkona. Näytti olevan vaikeuksissa viim. takasuoralla. Pudotti 250 ennen maalia sisälle. Polki kohtalaisesti perille. 
HURJAHARJA: Lähti 6. ulkoa viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Ihan mukavasti maaliin asti. 
UNNAN TÄHTI: Lähti lujaa ja puikkasi johtavan kantaan 1. kaarteeseen mentäessä. Alkoi taipua viim. takasuoralla. Vaisu esitys. 
SIIKING: Laukkasi 1. kaarteen alkuun. Juoksi sitten hännillä sisärataa. Ei pystynyt lopussa parannuksiin.
UKKOSEN JYMY: Lähtölaukka. Hylättiin.

Lähtö 6

Väliajat 11,5-14,5-13,5-12,0 
LOOK COMPLETE: Matkasi johtavan takana. Oli pussissa loppukaarteessa. Sai vapaata 200 ennen maalia. Tykitti varmasti ykköseksi. 
LEON COGER: Pamautti keulaan 1. kaarteeseen mentäessä. Hävisi selästään ohi kirineelle. Hyvä suoritus. 
SPADE ACE FRIDO: Oli 3. sisällä pussissa loppukaarteessa. Nousi maalisuoralla toiselle ja tuli mukavasti. 
THE DUDE: Juoksi 7.-6. ulkona. Lähti selässä 3. radalle viim. takasuoralla. Selkä ei vetänyt ja pudotti toiselle suoran lopussa. Pääsi kääntelemään vapaille väylille 200 ennen maalia. Kiri tuulispäänä loppumetrit. Kilpailee hienossa vireessä. Viim. 400 m 10,3. 
ERGO AM: Asiallisesti perille 4. sisältä. 
DEANGELO: Nousi 3. ulkoa 550 jäljellä 3. radalle. Kiri asiallisesti. 
MISTELLE: Juoksi 4. ulkona. Jatkoi viim. takasuoralla 3. ulkona. Nousi 350 ennen maalia selässä 3. radalle. Tuli asiallisesti perille. 
CAVALIER BRODDE: Ei käännellyt 2. ulkoa kirikaistalle takasuoralla. Nousi lopussa 3. radalle ja tuli pussissa maaliin.
AL E.GADOR ZET: Kiersi 1. kaarteen 4.-3. rataa. Eteni toiselle ilman vetoapua 450 juostuna. Taipui. Suht sitkeä suoritus kuitenkin.
EXPECTALOT: Pudotti 5. ulkoa 2. kaarteessa 5. sisälle. Nousi toiselle 200 ennen maalia. Tasaisesti perille. 
CALLELA KAILASH: Juoksi 6.-5. ulkona. Lähti viim. takasuoran alussa 3. radalle. Kiri ei lähtenyt kunnolla kantamaan. Polki tasaisesti maaliin. 
MAY ROSE: Poissa.

Lähtö 7

Väliajat 18,5-18,0-17,0-12,5-15,0
CYRIUS D'ARIANE: Alkumatka hännillä sisärataa. Nousi kaksi kierrosta ennen maalia 9. pariin ulos. Lähti 1700 jäljellä 3. radalle ja pääsi pudottamaan 2. ulos etusuoralla. Iski uudestaan 3. radalle loppukaarteessa ja eteni varmaan voittoon. Jälleen häikäisevän hyvä. 
BWT ANGRYMAN: Matkasi kaukana 8. ulkona. Hyökkäsi loppumatkasta 4.-5. radalle ja kiri lujaa kakkoseksi. Viim. 600 m 11,4. 
VALIANT DREAM: Juoksi 5.-4. sisällä. Nousi 800 jäljellä 4. ulos. Käänteli 3. radalle puoli kierrosta ennen maalia. Kiri mukavasti totosijalle. 
NOTABLE: Hyökkäsi 5. ulkoa 1600 jäljellä ja eteni toiselle ilman vetoapua 1350 ennen maalia. Vaati johtavalta vauhtia 5. puolikkaalla. Taipui hieman lopussa. 
KNOCKING MATCH: Kiihdytti heti keulaan. Sai vetää kaksi kierrosta varsin maltillista tempoa. Viidennellä puolikkaalla tuli painetta ja vauhti kiihtyi rajusti. Katkesi hieman loppumetreillä.
SIDE SPLITTING: Juoksi lähtölaukan jälkeen 6.-4. sisällä. Nousi toiselle radalle 550 ennen maalia. Haki rataa loppusuoralla. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti.
GASHAW BOKO: Kohosi 4. sisältä 3. ulos kierros jäljellä. Jatkoi loppukaarteessa 2. ulkona. Jäi pussiin.
MASCOT MATCH: Juoksi 3. sisällä. Pussissa maaliin.
STONECAPES QUANTUM: Juoksupaikka 7. ulkona. Käänteli loppumatkasta selissä 3. radalle. Polki kohtalaisesti perille toivottomista asemistaan. 
LEEMARK'S EVELYN: Juoksi pääosin 4. ulkona. Veto hiipui loppumatkasta. 
VITESSE: Eteni 1. takasuoralla toiselle ilman vetoapua. Sai selän eteen 700 juostuna. Matkasi lopulta 4. ulkona. Taipui viim. takasuoralla. 
CLASSIC EMOTION: Taivalsi takajoukoissa toista rataa. Ei riittänyt yhtään. 
FUNDOVER MATCH: Matkasi johtavan takana. Laukkasi viim. takasuoran alkuun. Hylättiin.
BORGMESTER: Hyökkäsi 5. ulkoa viim. takasuoralla. Käänteli 4. radalle 350 jäljellä. Meni tosi vinoksi 100 ennen maalia ja laukkasi. Hylättiin.
GIRL ON FIRE: Kiersi 1. kaarteen ja takasuoran 3. rataa. Pääsi toiselle ilman vetoapua 700 juostuna. Sai selän eteen 1350 jäljellä. Taipui loppumatkasta pahoin ja keskeytti.
FIRST REVENGE: Poissa.

Lähtö 8

Väliajat 10,0-14,0-07,0
NEXT DIRECTION: Lähti lujaa ja eteni keulaan 1. kaarteen alussa. Sai rauhoittaa tempoa ja lopetti näytöstyyliin 07-kyytiä. 
TOP OF THE WORLD: Seurasi 2. sisältä parhaansa mukaan hurjassa lopetuksessa. 
SPECIAL ENVOY U.S.: Juoksi 3. sisällä. Hakeutui loppusuoralla hetkeksi toiselle väylää hakiessaan. Pudotti pian uudestaan sisälle ja kiri totosijalle. 
WORKOUT WONDER: Iski 3. ulkoa 650 jäljellä. Juuttui kiertämään 3. rataa. Punnersi vahvasti perille asti. Viim. 600 m 08,3. 
EDWARD ALE: Oli 2. ulkona pussissa loppumatkasta. Pääsi kääntämään vapaalle radalle loppukurvissa. Polki maalisuoran 4. rataa ja tuli aivan hyvin. 
T.REX: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Taipui hurjassa lopetuksessa, muttei kuitenkaan kokonaan luovuttanut. 
SEABISCUIT: Matkasi 4. sisällä. Kohtalaisesti perille sisärataa. 
BRET BOKO: Nousi 6. sisältä viim. takasuoralla 5. ulos. Jatkossa 3. ulkona. Yritti loppumatkasta selissä 3. rataa. Tuli kohtalaisesti. 
HIJACK'EM: Matkasi karmeassa ylisarjassa 5. sisällä. Porukan perällä maaliin.
GRANT BOKO: Pakitteli alussa 4. ulos. Hyökkäsi viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Laukkasi loppukaarteeseen. Hylättiin.
STAR MARTINI: Poissa.
SENTRY: Poissa.

Lähtö 9

Väliajat 28,5-27,0-23,5-27,0
DRAKEN: Pääsi mukavasti matkaan ja eteni 3. rataa. Kiertyi toiselle ilman vetoapua jo 250 juostuna. Prässäsi keulaa rajusti 3. puolikkaalla. Painui johtoon 550 jäljellä. Oikein vakuuttava. 
HULLUDUUNARI: Nappasi keulapaikan haltuunsa. Sai 3. puolikkaalla prässiä ja jatkoi 2. sisällä 550 jäljellä. Nousi 150 ennen maalia toiselle. Ei pystynyt haastamaan voittajaa, mutta polki aivan hyvin maaliin asti. 
RALLI-TÄHKÄ: Nousi 3. sisältä toiselle 200 ennen maalia. Mukavasti perille. 
EETI: Juoksupaikka toivottoman kaukana 8. parissa ulkona. Lähti etusuoralla selissä 3. radalle. Jatkoi viim. takasuoralla selässä 4. rataa. Loppukaarre 4. rataa ilman vetoapua. Teki voitavansa ja punnersi hyvin neljänneksi. Viim. 700 m 23,6. 
NOTARIK: Nousi 4. sisältä toiselle maalisuoran alussa. Mukavasti perille. 
TÄHTIMENEVÄ: Taipui johtavan takaa maalisuoralla. 
VILLIHIISI: Matkasi 4.-3. ulkona. Tasainen. 
VIEHKO VENLA: Lähti 5. ulkoa 3. radalle 1200 jäljellä. Jyskytti kohtalaisesti perille. 
MUISTON PRINSSI: Matkasi 6.-5. sisällä. Tasainen. 
KOIVUN TÄHTI: Juoksi kaukana 9.-7. ulkona. Oli viim. takasuoralla pussissa. Polki asiallisesti loppua tilaa saatuaan.
SOKRU: Juoksi 7.-6. ulkona. Oli viim. takasuoralla vailla vapaata. Tuli mukavasti maaliin.
SIPORIN SANTTU: Lähti 6. ulkoa selässä 3. radalle 1200 jäljellä. Hakeutui viim. takasuoralla 4. radalle. Laukkasi 400 jäljellä.
KARKURIN VALSSI: Kiersi alun 3. rataa. Pääsi 1. takasuoralla 2. ulos. Taipui loppumatkasta. 
OHIKIITÄVÄ: Laukkasi 3. ulkoa viim. takasuoralla. Kiri vielä hyvin, mutta laukkasi uudestaan loppumetreillä ja hylättiin.
YPÄJÄ LUOTSI: Nousi 5. sisältä 5. ulos 1100 jäljellä. Oli pussissa. Pudotti sisäradalle loppusuoran alussa. Laukkasi viime metreillä vailla kiritilaa. Hylättiin.
OIVA-SOINTU: Matkasi hännillä. Hakeutui viim. takasuoralla 3. radalle. Käänteli 300 ennen maalia selässä 4. radalle. Maalisuoralla 5. rata käyttöön. Laukkasi 50 jäljellä kesken kirinsä. Hylättiin.