Keskiviikko-ravit

24.04.2019 18:00

Keskiviikko-ravit

T64, Arvid Åvallin Tammaderbyn karsinnat. Ravit alkavat klo 18. Tervetuloa!

TOTO64-VARMAVALINNAT

Kierroksen todennäköisimmästä voittajasta ei ole pienintäkään epäselvyyttä. Toisena Toto64-kohteena ajettavan suomenhevosten Tammatähden vie haavereitta nimiinsä numero 7 JULIETTE LAX, mikäli vain kilpailee yhtään tasollaan – sen verran vakuuttavaa Jussi Suomisen valmennettavan meno on tänä vuonna ollut. Varmistaminen ei kyllä houkuttele millään lailla. Apuvarmana Pienessä systeemissä toimii päätöskohteen 11 WILLOW PRIDE. Markku Niemisen valmennettavan tuoreet näytöt ovat toisessa Arvid Åvallin Tammaderbyn karsintalähdössä omaa luokkaansa. Uhkakuva piilee kylläkin siinä, että kovin vastustaja 3 CLUB NORD ELIT päässee mielipaikalleen keulaan. Mikäli Club Nord Elit on heti iskussa, ei sen ohittaminen keulapaikalta ole helppo juttu. Niinpä Porukkasysteemi pelataan kahdella rastilla. Viidentenä kohteena ajettava ensimmäinen Tammaderbyn karsintalähtö vaikuttaa täysin 1 CALLELA LISBETH ja 5 EL FITZGERALD väliseltä kaksinkamppailulta.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 3,5,2 (11,9)
T64-2: 7 (8,13)
T64-3: 1,9,2,6,8 + 5,11 (10,4)
T64-4: 5,3,8,4 + 10,2,1,6,9,12,7,11
T64-5: 1,5 (9,11)
T64-6: 11 + 3 (7,5)

Pieni systeemi 120 riviä, hinta 12 euroa.
Suuri systeemi 1008 riviä, hinta 100,80 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 10 B) 5-4-7-2-9-6-8-3 C) 1
JOSEPH BOKO – NO VICE – JE SUIS JUSTINE – WIND RIBBON

Ravien avauslähdöstä löytyy vain yksi suosikki. 10 JOSEPH BOKO aloitti uransa niin vakuuttavalla voitolla, että haavereitta takarivin lähtöpaikka on vain hidaste matkalla kohti uran toista voittoa. Markku Niemisen valmennettavan tyylikin oli niin hulppea, että jatkoa odotetaan suurella mielenkiinnolla. 5 NO VICE on oikein selvä kakkossuosikki. Sekin on kehityskelpoinen 3-vuotias, joka menee starttien myötä kaiken aikaa eteenpäin. Viimeksi Vermossa No Vice kesti kovatasoisessa SHKL Cupin karsintalähdössä täysin kunnialla juoksupaikkansa 2. radalla ilman selkää, vaikka lopulta viimeiseksi putosikin. 4 JE SUIS JUSTINE on viime aikoina parantanut menoaan ja kärkkyy suosikkikaksikon epäonnistumista. 7 WIND RIBBON ja 2 WIVIAN PII pääsevät kohtuullisen reippaasti matkaan ja voivat roikkua kärjen tuntumaan.

Lähtö 2.

RANKING
A) 15-9 B) 8-5-4-3-1-14-10-13-2-12-6-16 C) 11-7
MOPOHEIKKI – TAISTELU JASKA – VAROITUS – AAROLFFI

15 MOPOHEIKKI lannistui viime keskiviikkona väkivahvan Hymynvirneen käsittelyssä, mutta kesti kuitenkin johtopaikalta oikein varmaksi kakkoseksi. Ilman pahoja liikenneruuhkia vauhdikas 6-vuotias omaa 40 metrin takamatkaltakin hyvät saumat voittokantaan paluuseen. 9 TAISTELU JASKA on edelleen epävarma, mutta ravilla ruuna pystyy tässä tehtävässä paljoon. 8 VAROITUS hävisi edellisellä Vermon vierailullaan 2. ulkoa vain Piirron Tuiskulle. 5 AAROLFFI on kankea kiihdyttäjä, mutta vauhtiin päästyään ruuna liikkuu vauhdikkaasti. 4 MONTSAN VIPPI on tasaisen varma suorittaja. 3 NORAN POT osoitti viimeksi selkeää nousuvirettä ja kärkkyy yllätystä.

Lähtö 3.

RANKING
A) 5-1 B) 3-6-2-9-8-4 C) 10-7
QUITE A BOY – MAGNIFICO S – SPADE ACE FRIDO – LONELY RIDER

5 QUITE A BOY on aloittanut kautensa kahdella tyylikkäällä kirivoitolla. Juoksun luontuessa voittokulku voi saada jatkoa, mutta ei vastuskaan ole millään muotoa väheksyttävä. 1 MAGNIFICO S haastoi jo viimeksi Teivossa Quite A Boyn tiukasti. 3 SPADE ACE FRIDO sijoittui viime keskiviikkona tauoltapaluussaan 3. sisältä kolmanneksi. Ruunan lähtönopeus vaihtelee aika paljonkin, mutta askelten osuessa täysipainoisesti lankulle on keulapaikkakin otettavissa. 6 LONELY RIDER on kyvykäs hevonen, ja viime startin perusteella suunta on oikea – tehtävä vain oli kovassa lopetuksessa takapareista mahdoton. 2 BWT ANGRYMAN on jo pitkään kilpaillut luotettavassa vireessä. 9 RIPASSO CLASSICO olisi ylivauhtisessa juoksussa mahdollinen yllättäjäkandidaatti. Oriin kunto ei ole niin huono kuin tämän hetken taulu antaa ymmärtää.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 3-5-2- B) 11-9-1-10-6
WILHELM NASH – LORD IVAR – LOLO LEE – TE QUIERO GRIF

Toto64-pelin avauskohteessa A-ryhmään nostetaan kolme hevosta. 3 WILHELM NASH pilasi Forssan Hopeadivisioonafinaalissa pelinsä alkulaukkaan, mutta on muuten menestynyt hyvin. Wilhelm Nash on yksi lähdön mahdollisista keulahevosista, mutta omissa käsissä keulaan pääsy ei kuitenkaan ole. 5 LORD IVAR ei ole menestynyt kahdessa viimeisessään, mutta asiasta ei kannata vetää sen suurempia johtopäätöksiä. Molemmilla kerroilla juoksuista on tullut vaikeita, ja Lahdessa keliolosuhteetkin olivat vastaan. Ruuna on vauhdikas avaaja ja tavoitellee alussa keulapaikkaa. Myös 2 LOLO LEE pääsee reippaasti liikkeelle. Tamma kilpailee vahvassa nousuvireessä. Se ylsi Seinäjoella avoimessa tammalähdössä viidenneksi 600 metrin kirillä 3. ulkoa. 11 TE QUIERO GRIF oli vielä  Suomen debyytissään sen verran saamaton, että putoaa huonolta lähtöpaikalta B-ryhmään. Oriin esitystä seurataan kuitenkin suurella mielenkiinnolla, sillä kapasiteettia pitäisi olla paljon viimekertaista parempaan. 9 FREE ME tavoittelee nappireissulla kauden ensimmäistä totosijaa.

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 7 B) 8-13-1-11-2-9-3-4-5-6-12-10
JULIETTE LAX – HETVIINA – VIESKERIN VIRVA – VUVUZELA

Tammatähden ainoa voittajasuosikki on 7 JULIETTE LAX. Kauneusvirheenä on yksi yli-innokkuudesta aiheutunut pitkä laukka, mutta muuten tämä kausi on tuonut pelkkiä voittoja – ja vieläpä huikean hienoilla suorituksilla. Mikäli Juliette Lax jatkaa tasollaan, ei se ole haavereitta missään tapauksessa lyötävissä. 8 HETVIINA kohoaa rankingin kakkoseksi. Aloitusstartti Risto Tupamäen valmennuksesta käsin päättyi epäonnistumiseen, mutta oli suorituksessa hyvääkin. Juoksusta tuli aika raskas ja lopulta tamma sitten laukkasi neljänneltä sijalta 450 jäljellä. Ravi hajosi jo ennen laukkaa, ja tätä samaa ongelmaahan Hetviinalla oli jo viime kaudella. Laukan jälkeen tamma tuli kuitenkin hännillä juosten maaliin. Oletuksena on, että Hetviina on mennyt ainakin hieman viime startista eteenpäin, jolloin sillä on ravilla tosi hyvät saumat kakkossijaan. 13 VIESKERIN VIRVA on kilpaillut nyt taukonsa jälkeen kahdesti, ja kuntokäyrä osoittaa odotetusti ylöspäin. Vahva tamma kiertänee 40 metrin takamatkaltakin tototaistoon. 1 VUVUZELA on sekin vahva tamma, joka pystyy tekemään itse juoksunsa. Ravilla tammalla on täydet kaksarisaumat, mutta laukkariski on kyllä konkreettinen. 11 MARJ-LOVVIISA on todella mielenkiintoinen tauoltapalaaja. Marj-Lovviisan suoritukset Rovaniemen kuningatarkilpailussa olivat tulevia kuningatarkilpailuja ajatellen todella lupaavia.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 1-9-2-6-8 B) 5-11-10-4-12-3 C) 7
NENUPHAR NOIR – MAS CORY – LOKE IS MY NAME – BELGRAM PINUS

Toto4-pelin avauskohteessa 1 NENUPHAR NOIR tavoittelee koko matkan johtoa. Ruunan uran molemmat voitot ovat tulleet nimenomaan keulasta. Nenuphar Noir ei ole kuitenkaan täysin luotettava kilpailija. Laukkoja on tullut jonkin verran, ja viimeksikin ruuna laukkasi yllättäen johtopaikalta toisen kaarteen lopussa. 9 MAS CORY pilasi viimeksi uudella kuskilla pelinsä alkulaukkaan. Muuten 4-vuotias on esittänyt nousujohteista menoa. Myös 2 LOKE IS MY NAME kilpailee nousuvireessä, ja kakkosradalta vauhdikkaasti matkaan pääsevä tamma voi saada nappireissunkin. Kouvolan voitto tuli keulasta ja tämän jälkeinen kolmossija 2. sisältä tuli rahallisesti epäedullisesta sarjasta. Viime kerran lähtölaukasta kokemattomalla kuskilla tuskin tarvitsee huolestua. 6 BELGRAM PINUS kilpailee mukavassa vireessä ja ansaitsisi joskus voitonkin. Viimeksi keskiviikkona ori laukkasi lähtösuoralla aika ahtaassa tilanteessa pahoin, mutta kiri vielä maaliin ylivertaista kyytiä ehtien kakkoseksi. Lopulta juoksu hylättiin kuitenkin pitkästä laukasta. 8 BELMERI väsyi viimeksi varsin pahoin, mutta ura on kuitenkin alkanut hyvällä statistiikalla. 5 VALLETTA oli viimeksi Turussa pettymys. Tätä ennen alla oli positiivisia loppukirejä. 11 STELLA’S BOY on kelpo vireessä, mutta asetelmat eivät tee hommasta helppoa.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 5-3 B) 8-4-10-2-1-6-9-12-7-11
ADRIENNE’S AMI – MARK MORE – WIND OF VICTORY – WILLE’S AMETIST

Illan ensimmäisessä troikkalähdössä nähtäneen vauhtijuoksu. Siitä pitänee huolen 5 ADRIENNE’S AMI, jolla on tapana vetää todella reippaalla tahdilla. Mikäli vire on heti tauolta kohdallaan, voi Adrienne’s Ami kestää reippaallakin tempolla ykköseksi. Ennen taukoaan Lahdessa Timo Toiviaisen valmennettava esitti vakuuttavan soolojuoksun väliajoin 10,0-12,5-(15,5)-18,0. Myös toinen A-hevonen 3 MARK MORE palaa tauolta. Se on kilpaillut Christa Packalenin valmennuksesta käsin kuusi kertaa. Tuloksena on ollut neljä voittoa, yksi kakkossija ja yksi kolmossija. Taukohevoset jatkuvat 8 WIND OF VICTORY muodossa. Se voitti ennen taukoaan Mikkelissä keulasta 75-lähdön. Silti tamma vaikuttaisi olevan selkäjuoksulla vieläkin parempi. Kasiradan paikalta juoksunkulussa pitää toki olla tuuriakin. 4 WILLE’S AMETIST voitti Forssassa keulasta ja viimeksi Jyväskylässä 2. ulkoa. Kyseessä on nopea avaaja, joka päässee hyviin asemiin. Jonkinlaisena riskitekijänä on, että juoksusta voi tulla ruunan kannalta turhankin vauhdikas. 10 GLOBAL UNCOMMON on kahden viime kilpailun perusteella parantanut selvästi. 2 PADDOCK’S STAR ja 1 RANCH PRONTO ovat hyviltä paikoiltaan mahdollisia yllättäjiä tässä kokonaisuudessaan hyvinkin tasaisessa lähdössä, missä mukana ei ole yhtään täyttä statistia.

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 1-5 B) 9-11-6-10-4-7-3 C) 8
CALLELA LISBETH – EL FITZGERALD – LILY’S STAR – MISS MAVERICK

Molemmat Duo-kohteet ovat tällä kertaa Arvid Åvallin Tammaderbyn karsintalähtöjä. Avauskohde vaikuttaa voiton suhteen kahden kaupalta. 1 CALLELA LISBETH napannee ykkösradalta johtopaikan, minkä ansiosta kohoaa rankingissa niukasti 5 EL FITZGERALD edelle. Molemmat ovat tosi hyviä 5-vuotiaita tammoja. Callela Lisbeth on kilpaillut tänä vuonna kahdesti, ja suunta vaikuttaa oikealta. Se tuli viimeksi Seinäjoella avoimessa tammalähdössä 5. sisältä oikein positiivisesti perille, vaikka kuudenneksi jäikin. El Fitzgerald on ollut aina hyvä, eikä meno ole Timo Nurmoksen valmennuksessa ainakaan heikentynyt. 9 LILY’S STAR napannee Callela Lisbethin selän ja on selkeä kolmosrankkaus. Voittoon venyminen on kuitenkin tiukassa. 11 MISS MAVERICK voitti Pilvenmäki Specialin väkevällä suorituksella johtavan rinnalta. Näistä asetelmista sijat 3-4 olisivat kuitenkin jo oikein hyviä. 6 KÄTHY on alisuorittanut pitkään. Se kiri kuitenkin kauden avauksessaan loppusuoraa 4. sisältä passiivisen taktiikan jälkeen ihan lupaavasti.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 11-3 B) 7-5-6-8-2-10 C) 1-4-9
WILLOW PRIDE – CLUB NORD ELIT – PROSERPINE – MILLA SONIK

Illan toisessa Arvid Åvallin Tammaderbyn karsintalähdössä 11 WILLOW PRIDE on selkeä suosikki, vaikka on arvottu ikävälle lähtöpaikalle. Willow Pride ei nyt pääse käyttämään räjähtävää lähtönopeuttaan, mutta tällaisessa oman ikäluokkansa tammalähdössä Markku Niemisen valmennettava pystyy menestymään monenlaisella juoksunkululla. Tarpeen vaatiessa Willow Pridella voi tehdä jo matkallakin ratkaisuja, kuten viimekertainen Seinäjoen kilpailu todisti. Siellä tamma kesti avoimessa tammalähdössä kunniakkaasti neljänneksi, vaikka kiertyi jo 1100 metriä ennen maalia 2. radalle ilman selkää. Lähinnä Willow Priden voiton voisi estää 3 CLUB NORD ELIT. Mikäli tauolta palaava tamma olisi heti huippuvireessä, olisi se johtopaikalta vaikea ohitettava. Esimerkiksi Porin St. Legerin keulavoitto tuli sellaisella suorituksella, että tuskinpa tamma olisi tässä vastaavanlaisena johtopaikalta voitettavissa. Vaikea kuitenkaan uskoa, että Club Nord Elit olisi heti niin hyvä, ja kyllä Reijo Suomalaisen valmennettava lähtökohtaisesti jää vain hyväksi ykköshaastajaksi. Asetelmat ovat kuitenkin Club Nord Elitin puolella. 7 PROSERPINE aloitti kautensa näyttävällä kirivoitolla. Viimekertaisessa Seinäjoen 75-lähdössä tamma ei saanut johtavan takaa mahdollisuutta. 5 MILLA SONIK aloittaa Harri Koivusen valmennuksesta ja voi nostaa entisestään profiiliaan, vaikka onkin menestynyt koko ajan hyvin. 6 STONECAPES QUEILA parantaa varmasti saatuaan startin kroppaansa, mutta tuskinpa tamma silti vielä huippuiskussa kilpailee. 

Lähtö 10.

RANKING
A) 1-4 B) 3-8-2-5-7-9-10-6
CRAZEMAN – COMBATANT MOTION – WHITE CROSS ESME – CABALLO DIABLO

1 CRAZEMAN aloitti uransa tyylipuhtaalla keulavoitolla ja voi hyvin voittaa nytkin. 4 COMBATANT MOTION oli viimeksi Turussa johtopaikalta kelpo kakkonen, joten Pertti Puikkonen panostanee nytkin lähtöön. Jompikumpi A-hevosista juossee keulassa. 3 WHITE CROSS ESME on aloittanut uransa ihan näppärillä suorituksilla. Viimeksi Lappeenrannassa tamma siirtyi 3. sisältä 2. ulos 500 jäljellä, hyökkäsi 3. rataa 300 jäljellä ja kiri 16,5-vauhtisella päätöspuolikkaalla kakkoseksi. 8 CABALLO DIABLO on paljon tulosriviään kyvykkäämpi ja pystyy kyllä kaiken luontuessa ottelemaan totosijoista. 2 HELLO ja 5 Z. BOKO palaavat tauolta, joten kummankin suoritustaso on hieman arvoitus.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 1,9,2,6,8 + 5,11 (10,4)
T4-2: 5,3,8,4 + 10,2,1,6,9,12,7,11
T4-3: 1,5 (9,11)
T4-4: 11 (3,7)

Pieni systeemi 40 riviä, hinta 8 euroa.
Suuri systeemi 168 riviä, hinta 33,60 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

1,5
11

Yhteensä 2 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

5,3
5,3,8,4
kaikki

Yhteensä 60 yhdistelmää, hinta 30 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

11
3,7
3,7,5,6,8,2,10

Yhteensä 12 yhdistelmää, hinta 6 euroa.

Vihjeet: Jouni Toroska

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Ari Moilanen

L1/2 WIVIAN PEE: Tamma teki perjantaina Turussa ihan kelpo juoksun. Siinä oli aika hyviä hevosia vastassa. Saatiin kyllä onnistunut reissukin. Se pääsee ihan asiallisesti liikkeelle. 

L1/8 FATHER ALLAN LAY: Maaliskuussa ajamassani startissa matkattiin keulapaikalla. Pikkasen hevonen antautui lopussa. Päivän vireestä minulla ei ole tarkempaa tietoa.

L3/3 SPADE ACE FRIDO: Ruuna jäi Esan ajamassa paluukisassa Kouvolassa Ihan pakettiin. Hyvä juoksu tauolta. Lähtöpaikka puoltaa. Kyseessä on aivan hyvä menijä näihin lähtöihin. Startti kropassa saattaa vielä viedä sitä hiukan eteenpäin.

L4/1 POR NIE ROCK: Viime kilpailussa jäätiin vähän kiinni. Hevonen oli jo kertaalleen ilmoitettu tuon jälkeen, mutta se jäi pois. En tiedä tilanteesta enempää.

L4/3 WILHELM NASH: Forssassa tuli laukka ja se meni pitkäksi. Ruuna jatkaa edelleen kelpo kunnossa. Hyvä lähtöpaikka on tälläkin. Voisi se pärjätäkin.

L5/1 VUVUZELA: Tamma teki Kouvolassa tosi hyvän esityksen. Se voitti varmasti johtavan rinnalta. On hevonen edelleen epävarma, mutta hyvät on sillä vauhdit ja jakso.

L6/4 CALLELA KICKBACK: Ruuna tekee tasapaksua työtä. Vähän saisi olla lopussa kovuutta lisää.

L7/10 GLOBAL UNCOMMON: Hevonen on mennyt koko ajan eteenpäin. Se on parantanut starttien myötä. Hankalilta paikoilta ruuna on tehnyt kelpo esityksiä. Nyt lähtörata on kohtalainen. Tämä pääsisi kyllä lujaa liikkeelle eturivistä.

Christa Packalen

L7/3 MARK MORE: Ruuna kolhaisi jalkaansa tarhassa ja taukoa tuli. Ei mitään sen suurempaa. Se kävi ratahiitillä viime viikon tiistaina. Vähän päälle 1.20-vauhtia ajettiin läpi ja hevonen oli ihan ok. Kotona se on aivan hyvän tuntuinen. Ruuna lähtee ihan asiallisesti liikkeelle ja paikka on sopiva. Uskon, että sen pitäisi heti pärjätä Vermossa. Kenkiä ei vielä riisuta.

L8/6 KÄTHY: Tamma oli taas pitkästä aikaa hyvä Kouvolassa. Viime kausi meni ihan penkin alle, eikä koelähtösuoritukseenkaan oltu täysin tyytyväisiä. Viimeksi se oli Hannun käteen oikean tuntuinen. Lähtöpaikka on vähän ulkona. Ongelmia voi tulla, jos vikan kaarteen joutuu kiertämään kovin ulkoa. Uskon silti finaalipaikkaan. Kengät jalassa mennään.

L9/6 STONECAPES QUEILA: Paluustartissa Kouvolassa hevonen tuli ihan pussissa maaliin. Ajettiin tarkoituksella suht passiivisesti. Taukoa oli alla ja palattiin aika pienillä valmisteluilla. Tälläkin tavoitellaan tiukasti finaalipaikkaa. Jos kenkiä pystyy riisumaan, ainakin edestä on tarkoitus napata ne pois.

Teemu Okkolin

L2/10 PASSIKUVA: Hevonen meni tosi köykäisesti koelähdössä. Lopetus oli 1.23-vauhtinen. Hyvällä tyylillä tamma meni. Vähän hankalan hevosen maineessa tämä on. Nyt se pelasi kyllä hyvin. Sellainen kuva jäi, että tamma tarvitsee ehkä aika tarkan reissun.

L2/15 MOPOHEIKKI: Viimeksi oli yksi liian kova vastassa. Ruuna teki kuitenkin hyvän juoksun. Himmasihan se lopussa, mutta lähti kuitenkin menemään uudestaan. Hevonen jaksaa selässä kiertää pitkäänkin. Mielestäni ruunaa ei kannata unohtaa peleistä.

L7/4 WILLE´S AMETIST: Hevonen on noussut tosi kovaan kuntoon. Jyväskylässä torstaina se voitti helposti lähtönsä. Ruuna pääsee asiallisesti liikkeelle. Se saanee ihan asiallisen reissun. Sanotaanko, että mikään sija ei yllättäisi Vermossa.

Tom Eriksson

L1/5 NO VICE: Juoksu meni viimeksi raskaaksi ja hevonen väsähti viimeisellä satasella. Siinä oli varsin kovia ikäkumppaneita vastassa. Olisi varsa voinut toki hiukan pidempään puristaa, mutta sillä kerralla noin. Ruuna oli ihan ok. Kaiken pitäisi olla kunnossa. Ei mitään ihmeellistä. Jos kaikki sujuu hyvin, hevonen kehittyy koko ajan. Yritetään saada selkäreissu tällä kertaa.

L7/6 CASIMIR TOF: Esitys tauolta oli aivan hyvä viimeksi. Ruuna lähti parijonosta kireihin takasuoran alussa. Loppukaarteessa se kierteli neljättäkin rataa. Kärki lopetti 1.13-kyytiä ja tehtävä oli aika toivoton. Hyvin tämä tuli perille saakka ja ohittelikin lopussa muita. Ei voi moittia yhtään. Hiukan ulkona on paikka jälleen. Tuureillakin on merkityksensä. Mihin paikkaan tuolta pääsee.

Matias Salo

L3/6 LONELY RIDER: Alla on nyt kaksi starttia tauon jälkeen. Ruuna oli Lappeessa varsin tasapaksu. Teivossa mentiin alkumatka hölkkää. Loppua tultiin sitten tosissaan. Ei hevonen siinä pystynyt ohituksiin. Se kuitenkin paransi paljon paluukilpailustaan. Jos juoksunkulku menee nappiin, mahdollinen yllättäjäehdokas.
 

Lähtö 1 
Väliajat 10,0-14,5-21,0-12,0

NO VICE: Hyökkäsi 2. ulkoa viim. takasuoralla. Kiihdytti kunnolla vauhtia loppukurvissa ja eteni toiselle ilman vetoapua 350 ennen maalia. Hankki otteen maalisuoran alussa. 
JOSEPH BOKO: Käänteli 3. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle. Sai kunnolla vauhdin päälle vasta maalisuoralla. Kiri tosi lujaa loppumetrit. 
JE SUIS JUSTINE: Eteni johtopaikalle alkumatkasta. Avauspuolikas reviteltiin reippaasti kymppiä. Taipui hieman lopussa. 
WIVIAN PII: Otti ensimmäiset keulat. Matkasi jatkossa 2. sisällä. Alku mentiin kymppiä. Aivan asiallinen esitys. 
WIND RIBBON: Nousi matkalla 5. sisältä toiselle ilman vetoapua. Taipui loppumatkasta.
JEFERSSON: Matkasi 2.-3. sisällä. Kohosi 2. ulos viim. takasuoralla. Pudotti takaisin sisälle loppukaarteessa. Tasapaksu suoritus. 
LEGEND JOYRIDE: Putosi hännille sisäradalle. Ei pystynyt lopussa parannuksiin.
FATHER ALLAN LAY: Matkasi 4. sisällä. Ei vakuuttanut. 
CASSIOPEJA SISU: Tippui heti alkumatkasta taustalle. 
VIOLA WAPID: Laukkasi lähtökiihdytykseen. Hylättiin.

Lähtö 2 
Väliajat 32,0-31,5-29,0-27,0

MOPOHEIKKI: Pääsi tapansa mukaisesti hyvin liikkeelle ja eteni 3. ulos. Lähti viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Käänteli 4. radalle 250 ennen maalia. Polki varmaan voittoon. 
VAROITUS: Hyökkäsi 2. ulkoa viim. takasuoralla. Kiri aivan hyvin perille asti. 
KRISTA: Nousi 6. ulkoa 3. radan kiertoon kierros jäljellä. Sai viim. takasuoralla selkiä eteen. Käänteli loppukaarteessa selässä 4. radalle. Punnersi vahvasti totosijalle. 
OHRAN VOITTO: Nousi 3. sisältä viim. takasuoralla 3. ulos. Käänteli 3. radalle 250 ennen maalia. Tuli mukavasti perille. 
MONTSAN VIPPI: Aivan sitkeä esitys toiselta ilman vetoapua. 
VILLIHEILI: Lähti 8. ulkoa selissä 3. radalle etusuoralla. Punnersi asiallisesti perille. 
AAROLFFI: Laukkasi lähtösuoralla. Juoksi sitten 5.-4. ulkona. Kelpo suoritus. 
NORAN POT: Nappasi heittämällä keulat. Taipui maalisuoralla. 
PACKER: Nousi takajoukoissa etusuoralla 2. radalle. Hakeutui viim. takasuoralla taustalla selissä 3. radalle. Tuli kohtalaisesti. 
VIETÄVÄN EKOTAR: Matkasi 7. ulkona. Tasainen. 
PASSIKUVA: Juoksi 4. sisällä. Pääsi viim. takasuoralla etenemään 2. sisälle. Pehmeä lopussa nappireissulla. 
EDUSTAVA: Juoksupaikka 5. sisällä. Lähti 450 ennen maalia selissä 3. radalle. Laukkasi lyhyesti maalisuoralla. Ei ihmeemmin edennyt siinä kohtaa.
VALSSAUS: Matkasi takajoukoissa sisäradalla. Ei vakuuttanut. 
TAISTELU JASKA: Lähtölaukka. Liittyi aivan hänniltä 3. radan letkaan etusuoralla. Kiri katkesi lopussa.
KAAKON LASSI: Nousi 2. kaarteessa 4. ulos. Pudotti viim. takasuoralla 3. sisälle. Vaisu. 
VIIPURIINA: Kohosi johtavan takaa 2. ulos viim. takasuoralla. Ravi katosi loppukaarteeseen mentäessä. Hylättiin.

Lähtö 3 
Väliajat 11,5-13,5-15,5-11,0

QUITE A BOY: Kiersi alun 3. rataa. Eteni määrätietoisesti 1. takasuoralla aina keulaan asti 650 juostuna. Piti ykköseksi. 
SPADE ACE FRIDO: Pystyi puolustamaan keulapaikan tiukassa kiihdytyksessä. Jatkoi 2. sisällä 650 juostuna. Tuli pussissa maaliin.
LONELY RIDER: Sitkeä esitys toiselta ilman vetoapua. 
FORDALUVACHOCOLATE: Survoi 1. kaarteen lopussa 2. sisälle. Juoksi jatkossa 3. sisällä. Tasainen nappireissulla. 
MAGNIFICO S: Matkasi 3.-4. sisällä. Nousi 700 jäljellä 4. ulos ja hakeutui pian 3. radalle. Asiallinen kiri. 
RIPASSO CLASSICO: Nousi 2. ulkoa loppukaarteessa 3. radalle. Kohtalainen. 
BWT ANGRYMAN: Juoksi 5. sisällä. Kiersi loppukurvin selässä 3. rataa ja polki asiallisesti perille. 
ARNOLD HALM: Tasainen 3. ulkoa. 
THELMA ZET: Ei esittänyt kummoisia takajoukoissa. 
FAST MOTION: Matkasi 4. ulkona. Ei vakuuttanut. 

Lähtö 4 
Väliajat 10,5-13,5-12,0-13,0

LORD IVAR: Satsasi rajusti alkuun ja pääsi keulapaikalle 300 juostuna. Veti 3. puolikkaan reipasta. Kampesi maalisuoralla hiukan ulospäin, mutta punnersi hienosti perille asti. 
LOLO LEE: Juoksi 3. sisällä. Jatkoi 1200 jäljellä 2. sisällä. Kohosi 200 ennen maalia 3. radalle ja tuli mukavasti. 
POR NIE ROCK: Matkasi 4.-3. sisällä. Oli viim. kaartessa pussissa. Pääsi etenemään maalisuoralla sujuvasti sisärataa. Aivan terävästi perille. 
SAHARA B BOY: Matkasi 4. sisällä. Nousi toiselle 250 ennen maalia. Hakeutui loppusuoralla yhä ulommas ja tuli asiallisesti perille.  
WILHELM NASH: Panosti alkuun ja puolusti johtopaikan. Jatkoi 2. sisällä 300 juostuna. Kohosi toiselle ilman vetoapua 1200 jäljellä. Taipui lopussa.
FREE ME: Alkumatka toista ilman vetoapua. Sai selän eteen 1200 jäljellä. Käänteli 3. radalle 350 ennen maalia. Kiri ei kantanut.
FIRE SPRUCE: Lähti 3. ulkoa loppukaarteessa selässä 3. radalle. Nousi pian neljännelle, mutta laukkasi loppusuoralla. Hylättiin.
AMARETTO SCOOP: Poissa.
VICTOR QUO VADIS: Poissa.
DREAMBOW: Poissa.
TE QUIERO GRIF: Poissa.

Lähtö 5 
Väliajat 30,0-27,5-22,0-22,0

JULIETTE LAX: Hyökkäsi 3. ulkoa selässä 3. radalle 1300 jäljellä. Eteni etusuoralla 2. ulos. Jatkoi kiertelyittä johtavan rinnalla loppukaarteessa edessään matkanneen laukattua. Vyöryi täpärästi ykköseksi viime metreillä. 
SOKRU: Veti johtopaikalla päätöskierroksen hurjasti 1.22-tempoa. Vastasi upeasti suursuosikille ja hävisi aivan niukasti. Mainio esitys. 
TÄHTISÄIHKE: Nousi 3. sisältä 3. ulos 800 jäljellä. Kohtalainen kolmas ylivertaisen kärkikaksikon takana. 
MARJ-LOVVIISA: Nousi 3. kaarteessa 3. radalle, minne juuttui kiertämään. Kelpo paluukilpailu. 
ANNIN VAPPU: Matkasi 4. sisällä. Kohtalainen. 
VENNELMON VARMA: Alkumatka toisella ilman vetoapua. Jatkoi etusuoralla 3. ulkona. Punnersi kohtalaisesti. 
VARJONOVA: Tasapaksu 5. ulkoa. 
VUVUZELA: Hyökkäsi 2. ulkoa 1300 jäljellä ja eteni etusuoralla toiselle ilman vetoapua. Laukkasi loppukaarteessa.
B. VIOLETTA: Laukka 1. takasuoralla.
I.P. RIIMI: Laukkasi 100 juostuna.
SARSIS: Laukka ennen 1. kaarretta. Jatkoi 3. rataa, kunnes laukkasi uudestaan 1600 jäljellä.
HETVIINA: Eteni 1. kaarteessa vauhdilla sisärataa johtavan kantaan, mistä laukkasi etusuoralla. Hylättiin.
VIESKERIN VIRVA: Laukka 1. takasuoralla. Hylättiin.

Lähtö 6 
Väliajat 11,5-14,5-17,5-13,5

BELGRAM PINUS: Hyökkäsi 3. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Kiri kantoi mainiosti. 
MAS CORY: Juoksupaikka 3. sisällä. Oli viim. takasuoralla hetken kiinni. Nousi 2. ulos puoli kierrosta ennen maalia. Iski 350 jäljellä 4. radalle ja tuli aivan hyvin. 
BELMERI: Hyökkäsi 2. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle ja eteni toiselle ilman vetoapua 600 jäljellä. Asiallinen esitys. 
VALLETTA: Matkasi 4.-3. sisällä. Nousi 300 jäljellä 2. ulos. Oli pussissa ja sai vapaan väylän vasta 100 ennen maalia.
LOKE IS MY NAME: Avasi keulaan. Taipui lopussa ulos kärkimatsista. 
MISS UNIVERSE: Matkasi 4. ulkona. Lähti viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Hakeutui loppukaarteessa 4. radalle. Mukava kiri. 
PIRI-PIRI: Kohosi 6. sisältä 900 jäljellä 5. ulos. Paranteli loppukurvissa keskijoukoissa 3. rataa. Hiukan kiri himmasi viime metreillä. 
NENUPHAR NOIR: Nappireissu johtavan takana. Vaikutti välillä olevan vaikeuksissa. Toisaalta ei päässyt tulemaan täysin sujuvastikaan. Vaikea arvioitava.
CALLELA KICKBACK: Juuttui alussa kiertämään 3. rataa. Pääsi pudottamaan 1. takasuoralla 4.-5. sisälle. Ei täysin vakuuttanut. 
TIGER STAR: Matkasi 7.-6. sisällä. Tasainen. 
STELLA'S BOY: Laukkasi 5. ulkoa lyhyesti ennen 3. kaarretta. Tuli takajoukoissa tasaisesti. 
MAS AWESOME: Katkesi pahoin toiselta ilman vetoapua viim. takasuoralla.

Lähtö 7 
Väliajat 13,0-15,0-13,5-11,5

MARK MORE: Eteni keulaan. Veti tasaisen reipasta tempoa. Oikein vakuuttava paluu tauolta. 
FRANKLIN WEB: Sai toisella radalla selän eteensä 1. takasuoralla. Hyökkäsi viim. takasuoralla 3. radalle ja punnersi mallikkaasti kakkoseksi. Viim. 600 m 10,9. 
CASIMIR TOF: Nousi 3. sisältä toiselle 300 jäljellä. Kelpo kolmas. 
WILLE'S AMETIST: Avasi johtavan kupeelle ja pudotti 2. sisälle 1. kaarteessa. Kohtalainen esitys. 
RANCH PRONTO: Matkasi 4. sisällä. Asiallinen. 
HIGH FLYING: Lähti 5. ulkoa viim. takasuoran lopussa selissä 3. radalle. Käänteli 250 ennen maalia 5. radalle ja kiri hyvin. Viim. 500 m 11,5. 
GLOBAL UNCOMMON: Nousi 4. ulkoa viim. takasuoran lopussa selässä 3. radan kiertoon. Kelpo suoritus. 
PADDOCK'S STAR: Juoksi 2.-3. ulkona. Käänteli 3. radalle viim. takasuoran lopussa. Asiallinen. 
PERSONAL TRAINER: Nousi 6. sisältä viim. takasuoralla toiselle. Kohtalainen. 
WIND OF VICTORY: Kiersi alussa 3. rataa. Eteni 1. takasuoralla vauhdilla ja pääsi 550 juostuna toiselle ilman vetoapua. Taipui loppumatkasta.
HIT THE ROAD JACK: Juoksi 5. sisällä. Laukkasi 400 jäljellä. Hylättiin.
ADRIENNE'S AMI: Poissa.

Lähtö 8 
Väliajat 16,5-18,0-15,5-10,0

CALLELA LISBETH: Puolusti keulat. Sai vetää tosi maltillista tempoa alkumatkan. Vauhti kiihtyi loppua kohden. Piti ykköseksi. 
EL FITZGERALD: Avasi johtavan rinnalle. Sai selän eteen 500 juostuna. Hyökkäsi 3. radalle 250 ennen maalia ja kiri voittajan kupeelle. 
LILY'S STAR: Juoksi 2. sisällä. Voittajan takana pussissa maaliin.
LOVEMORE: Matkasi 2.-3. ulkona. Hakeutui maalisuoran alussa 4. radalle. Polki mainiosti perille kovan porukan reippaassa lopetuksessa. Viim. 400 m 09,1. 
DIVA HOSS: Nousi 3. sisältä toiselle 200 ennen maalia. Kiri pontevasti maaliin asti. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti.
KÄTHY: Matkasi 4. ulkona. Käänteli maalisuoralla 4.-5. radalle. Polki mukavasti perille.
VITESSE: Tasainen 4. sisältä. 
TIFFANY JOURNEY: Juoksi hännillä. Ei riittänyt alkuunkaan kovassa porukassa.
SURPRISE ROSE: Lähtölaukka. Hylättiin.
MISS MAVERICK: Iski 3. ulkoa 1. takasuoralla ja eteni toiselle ilman vetoapua 500 juostuna. Kadotti harmittavasti ravinsa loppumetreillä. Hylättiin. 
CONCHITA: Poissa.

Lähtö 9 
Väliajat 14,0-18,5-18,0-09,5

CLUB NORD ELIT: Eteni 1. kaarteen alussa keulaan. Sai vetää tosi maltillista tempoa. Kiihdytti loppumatkasta vauhdin tappiin ja hallitsi varmasti perille. 
MILLA SONIK: Oli 2. ulkona loppumatkasta pitkään kiinni. Sai vapaan väylän 200 ennen maalia. Tykitti hyvin loppua. Viim. 400 m 08,2. 
GAIANA: Nappireissu 2. sisällä voittajan takana. Polki asiallisesti perille. 
PROSERPINE: Kiertyi 3. radan kautta toiselle ilman vetoapua 450 juostuna. Himmasi hiukan hurjavauhtisella maalisuoralla. 
WILLOW PRIDE: Ei käännellyt etusuoralla 4. ulkoa 3. radalle, kun takaa noustiin kirikaistalle. Oli pitkään pussissa. Sai vapaata 400 jäljellä ja kiri komeasti loppua 4.-5. rataa. Viim. 400 m 08,8. 
MAJESTIC MISSY: Matkasi 3. sisällä. Kohtalainen esitys suojajuoksulla kovassa porukassa. 
BEAUTY ERIN: Tasainen 3. ulkoa. 
STONECAPES QUEILA: Lähti 7. ulkoa 1300 jäljellä 3. radan kiertoon. Juuttui ulos. Tehtävä oli mahdoton. Punnersi aivan sitkeästi. 
MAS BELLA: Lähti 5. ulkoa kierros jäljellä selässä 3. radalle. Käänteli 300 ennen maalia neljännelle. 
MIDSUMMER LOVE: Pakitteli 3. radalta 1. takasuoralla taustalle ja eteni 4. sisälle. Ei esittänyt ihmeitä. 
KATIE ALE: Juoksi 6. ulkona. Lähti 850 jäljellä selissä 3. radalle. Tasainen kiri. 

Lähtö 10 
Väliajat 11,5-16,0-19,0-16,0

CRAZEMAN: Sai alkumatkasta keulapaikalla prässiä. Juoksi 1. takasuoralla hetken 2. sisällä ja kiertyi jälleen johtoon 650 juostuna. Avaus hieman venähti. Vaivaton voitto kuitenkin. 
WHITE CROSS ESME: Vaati alkumatkasta johtavalta vauhtia. Eteni keulaan 450 juostuna ja jatkoi 200 metriä myöhemmin 2. sisällä. Alku vähän venähti. Sai tilaa nousta toiselle 150 jäljellä. Kelpo kakkonen. 
SHOT ON GOAL: Matkasi 4.-3. sisällä. Totosija nappireissulla. 
FADED CHIP: Juoksi 5.-4. sisällä. Tasapaksu. 
SHOT DESTROYER: Hyökkäsi 3. ulkoa 750 jäljellä 3. radalle. Polki tasaisesti maaliin. 
Z. BOKO: Lähti takajoukoista 3. radalle 1200 jäljellä ja eteni toiselle ilman vetoapua 950 ennen maalia. Taipui loppusuoralla.
MR GALAX: Lähti 4. ulkoa 600 jäljellä selässä 3. radalle. Kohtalainen. 
COMBATANT MOTION: Kohosi 3. sisältä 2. ulos viim. takasuoralla. Oli loppukaarteessa pussissa. Ei päässyt tulemaan täysin vapaasti maalisuorallakaan.
CABALLO DIABLO: Alkumatka toista ilman vetoapua. Sai selän eteen 950 jäljellä. Jatkoi 750 ennen maalia 3. ulkona. Oli vailla vapaata loppukurvissa. Käänteli 3. radalle 200 ennen maalia. Tuli tasaisesti. 
HELLO: Laukka lähtökiihdytykseen. Matkasi sitten 6.-5. sisällä. Käänteli 250 ennen maalia ulkoradoille ja lopetti mukavasti.