Keskiviikko-ravit

22.05.2019 18:00

Keskiviikko-ravit

T64, Isokenkä, Kolmivuotislähtö. Ravit alkavat klo 18. Tervetuloa!

TOTO64-VARMAVALINNAT

Ensimmäinen kierroksen kahdesta tukipilarista löytyy heti avauskohteesta. Suosikkina matkaan starttaava 3 PASCHA TILLY on epäonnistunut kahdessa viime kilpailussaan, mutta epäonnistumisiin on ollut selvät syyt. Eiköhän vire ole edelleen kohdallaan. Keskipitkä matka on plussaa, ja lähtöasetelmatkin kanssakilpailijoihin suhteutettuna ovat lähestulkoon optimaaliset. Näistä lähtöasetelmista Jari Kinnunen voi ottaa alun maltilla ja tehdä sitten matkan edetessä tilanteen edellyttämiä ratkaisuja. Toinen varmavalinta on kolmannen kohteen 6 BISMARCK COMERY. Se taipui viimeksi Teivossa johtopaikalta isona suosikkina viidenneksi, mutta juoksun tempo huomioiden taipumisesta ei tarvitse olla sen enempää huolissaan. Oletuksena on, että tuollainen kova startti teki Bismarck Comerylle pelkästään hyvää. Ruuna voi juosta taas keulassa, mutta tarpeen vaatiessa selkäjuoksukin sopii.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 3 (8,12)
T64-2: 4,14,9 (10,12)
T64-3: 6 (4,10)
T64-4: 2,12,3,11,4,8 + 10 (9,1)
T64-5: 1,5,2,11 + 10,4,3,9,7 (8,6)
T64-6: 5,6 + 3,8,2,9,4 (1,11)

Pieni systeemi 144 riviä, hinta 14,40 euroa.
Suuri systeemi 1323 riviä, hinta 132,30 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 2-7 B) 6-1-5-3 C) 9-4-8
SAMVAIS – REVENANT – DESIRE DESERIE – EXPLODING CHERRY

Ravien avauslähtö vaikuttaa etukäteen kahden kaupalta. 2 SAMVAIS pilasi uran avauskilpailunsa pitkäksi asti jatkuneeseen alkulaukkaan, mutta ravilla Tuomas Korvenojan valmennettavan rahkeiden pitäisi kyllä riittää tällaisessa tehtävässä. 7 REVENANT ei ole vielä voittanut, mutta on kuitenkin suorittanut jatkuvasti positiivisesti. Viimekertainen Turun kakkossija tuli rehdillä suorituksella 2. radalta ilman selkää. 6 DESIRE DESERIE sijoittui viimeksi Lahdessa johtavan takaa kolmanneksi. Tamma vaikuttaa hieman tasavauhtiselta. Kautensa Vermon paikallisravien kolmossijalla aloittanut 1 EXPLODING CHERRY pääsee matkaan mainiolta paikalta ja voi yltää nytkin kolmen sakkiin. 5 QUEEN LOVES ROAD laukkasi Teivon koelähdössä alussa pahoin, mutta ei suoritus jatkossakaan niin loistokas ollut, että tammaa voisi odottaa ihan voittotaistoon asti.

Lähtö 2.

RANKING
A) 4 B) 7-5-8-6-3 C) 2-1
CAVALIER BRODDE – LONELY RIDER – DIE KAISERIN – BWT CAESAR

Toissakerralla Teivossa johtopaikalta näytöstyyliin voittanut 4 CAVALIER BRODDE jäi viimeksi Vermossa johtavan takaa täysissä voimissa pussiin. Tähtäimessä lienee keulapaikka, mutta Cavalier Brodde olisi vahva voittajakandidaatti muiltakin juoksupaikoilta. 7 LONELY RIDER oli viimeksi sijoitustaan parempi, sillä juoksu ei mennyt kirivaiheessa suotuisasti. Nyt luvassa saattaa olla tasaisen reipasvauhtinen juoksu, mikä sopii Lonely Riderille hyvin. 5 DIE KAISERIN sijoittui toiseksi viimeisimmässä kilpailussaan 75-lähdössä keulasta voittaneen The Duden takaa kakkoseksi, eikä ollut viimeksi yhtään sen huonompi. Tamma jahtaa tiukasti kaksarisijoitusta ja tulee rankingissa tasapäin Lonely Riderin kanssa. 8 BWT CAESAR on huonolta lähtöpaikaltakin mielenkiintoinen kauden avaaja. 6 CARLOS LA RENTA ei vielä kauden avauksessaan säväyttänyt, mutta mikäli Hannu-Pekka Korpi onnistuisi pääsemään keulaan tai 2. sisälle, ei ruuna olisi pikamatkalla startti kropassa ihan pihalla.

Lähtö 3.

RANKING
A) 5 B) 2-4-3-1-6
STONECAPES SETH – ARCTIC DESSERT – THE STORY – COLD CASE

Kolmevuotislähdössä A-hevoseksi nostetaan 5 STONECAPES SETH. Se kiri uran avauksessaan loppusuoralla 3. sisältä hyvällä tyylillä kakkoseksi vain kovalle Exit Fastbackille häviten. Varmasti startti vei vielä eteenpäinkin. 2 ARCTIC DESSERT laukkasi samaisessa Lahden lähdössä loppusuoralla kamppaillessaan 2. radalta ilman selkää kakkos- ja kolmossijoista. Arctic Dessertillä on jo rutiinia kovista lähdöistä, mikä on laskettava tähän lähtöön eduksi. 4 THE STORY aloitti uransa Nuorten Sarjan varmalla keulavoitolla. Ori voi voittaa nytkin, mutta tehtävä on kyllä viime kertaa kovempi. 3 COLD CASE vaikuttaa kehityskelpoiselta 3-vuotiaalta. Se on kilpaillut läpi uransa kovatasoisissa lähdöissä. 1 LAKE’S BELLA on vauhdikas tamma, mutta loppuun saisi löytyä hieman lisää puristusta. 6 BELLO RAGAZZO vaikuttaa vielä hieman raakileelta, joten kaksarisijaa ajatellen tehtävä saattaa olla tällä kertaa turhan tiukka.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 3 B) 8-12-4-1-2-7-6-5 C) 10-9
PASCHA TILLY – SUE’S PHOTO – CARLEMAN – AXEL FOLEY

Toto64-pelin avauskohteessa 3 PASCHA TILLY omaa mainiot saumat kultakantaan paluuseen. Alkukaudesta vahvoja suorituksia tehneen ruunan kahteen viime huonoon sijoitukseen löytyy selvät syyt. Ensiksi Ruotsissa Pascha Tilly juuttui kiertämään 3. rataa, joten sen juoksun voi unohtaa täysin. Viimeksi Vermossa taas peli pilaantui lähtösuoran laukkaan. Tuo laukka meni kuitenkin aika vahvasti kuskin piikkiin. Eiköhän Pascha Tilly jatka edelleen loistovireessä, ja nyt oikeastaan kaikki suosii. Hyvältä kolmosradan paikalta alun voi ottaa tarkkaillen, sillä kaiken järjen mukaan alussa pääsee laskeutumaan sujuvasti 2. radalle. Sen jälkeen Jari Kinnusen on sitten jatkossa hyvä tehdä tarvittavia ratkaisuja, sillä tarpeen vaatiessa Pascha Tillyn voi kyllä kierrättää johtavan rinnallekin. Mieluummin Kinnunen toki varmasti ajaisi selästä - tai vaihtoehtoisesti keulasta, mutta sinne Pascha Tillyä harvoin päästetään. Keskipitkä matka on Pascha Tillylle ehdottomasti pelkkää plussaa. Selvän suosikin jälkeen tuleekin sitten sangen tasainen haastajaryhmä. 8 SUE’S PHOTO olkoon niukka kakkosrankkaus. Sue’s Photo ailahtelee jonkin verran, mutta lähtöön tosissaan satsaamalla se saattaa päästä etenemään kasiradaltakin johtopaikalle ja olisi silloin mielenkiintoinen. 12 CARLEMAN kiri viimeksi toivottomista asemista pontevasti kolmanneksi. Yhden sisäpuolen vastustajan poisjäänti parantaa selvästi lähtötilannetta. 4 AXEL FOLEY vaikuttaa nousuvireiseltä, ja matkakin suosii. Viimekertainen laukka johtui häiriöstä. 1 PIEDMONT ei saanut viimeksi johtavan takaa mahdollisuutta. Lähtöasetelmat ovat taas mainiot. Myös 2 LINDY POPPINS ja 7 RAMBO RIVNER hamuavat tiukasti totosijaa.

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 4-14-9 B) 10-12-2-6-11-7-5-13-3-1-8
ENON VILPPI – RÅGER – PELIPISTE – EGOA ON

Toisessa Toto64-kohteessa 4 ENON VILPPI hakee tiukasti toista peräkkäistä Vermon voittoaan. Tämänkertainen täysi matkakin sopii kyllä oriille viimekertaista pitkää matkaa paremmin. Toissakerralla Vermossa Enon Vilppi irtosi johtopaikalta 23-kyytisellä päätöspuolikkaalla voittokamppailuun yhdessä Rågerin kanssa, mutta joutui tyytymään lopulta hyvään kakkossijaan. Keulataktiikka vaikuttaa tälläkin kertaa äärimmäisen todennäköiseltä. 14 RÅGER on aloittanut Jouni Miettisen käsistä mainiosti kahdella voitolla. Vermon ykkössija tuli 600 metrin kirillä 2. ulkoa. Enon Vilppi jäi sillä kertaa lopulta aika varmastikin taakse, ja eiköhän Rågerin kuntokäyrä starttien myötä osoita edelleen ylöspäin. Vastaavasti juoksu ei kuitenkaan todennäköisesti luonnu nyt yhtä sujuvasti kuin viime Vermo vierailulla. Enon Vilppi ja Råger ovat näistä asetelmista täysin tasavertaisia voitontavoittelijoita. Kolmantena A-ryhmään nostetaan viime keskiviikkona johtavan rinnalta rehdisti neljänneksi jyskyttänyt 9 PELIPISTE. 10 EGOA ON on mukavassa vireessä, mutta se kuitenkin voittaa harvoin. 12 SARSIS oli viime keskiviikkona johtopaikalta kelpo kolmas häviten vain kovalle kaksikolle Sheikki ja Tahtova. Rinnalla taivaltanut Pelipiste jäi sillä kertaa taakse. Nyt osat voivat kuitenkin kääntyä. Sarsis on kylläkin niin nopea avaaja, että se voi nappikiihdytyksellä päästä takamatkan juoksulangaltakin hyviin asemiin.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 6 B) 4-10-9-7-2-1-5-11-12-3-8
BISMARCK COMERY – TALLADEGA RANGER – PREMCOS LADY – MAS CORY

Toto4-pelin avauskohteessa jatkuvasti megaluokan suosikiksi pelattu 6 BISMARCK COMERY jatkaa edelleen selvänä suosikkina, vaikka Teivossa keulasta viidenneksi taipuikin. Bismarck Comerya ei voi kuitenkaan millään lailla tuomita, sillä se sai matkalla osakseen tarpeetonta hiillostusta väliaikojen ollessa 13,0-14,5-(13,5)-15,5. Mikäli kyseessä on oikeasti hyvä hevonen (kuten ehdottomana oletuksena on), teki tuollainen yksittäinen kova lähtö ruunalle pelkästään hyvää. Niinpä nyt luvassa voi olla uran toistaiseksi kovin suoritus. Bismarck Comery on nytkin lähdön todennäköisin keulahevonen, mutta kyllä ruunalle selkäjuoksukin tarvittaessa sopii ihan yhtä hyvin. 4 TALLADEGA RANGER on edellisen tavoin kehityskelpoinen 4-vuotias. Viime voitossa jäi vielä varaakin. 10 PREMCOS LADY on juossut kaikissa tämän kauden kilpailuissaan keulassa. Premcos Lady on aika meneväistä sorttia, joten takarivin paikka voi olla hyväkin, mikäli tamma rauhoittuisi paremmin muiden takana. Mikäli ei rauhoitu, niin sittenhän homma voi mennä hankalaksi. 9 MAS CORY on Tommi Kylliäisen tallin toinen ässä tähän lähtöön Talladega Rangerin ohella. Juoksunkulku ratkaisee sen, kumpi tallin kaksikosta pärjää paremmin. Tammaderbyn finalisti 2 MAJESTIC MISSY ja Turussa tauolta startin kroppaansa saanut 1 GRACE MATCH pääsevät matkaan loistopaikoilta.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 2-12-3-11-4-8 B) 10-9 C) 1-7-6
BORGMESTER – JOYRIDE LUXI – DALTON HOSS – AMAZING WARRIOR

Illan ensimmäisestä troikkalähdöstä löytyy useita realistisia voittajaehdokkaita. 2 BORGMESTER on aika luonteikas tapaus, minkä vuoksi onnistumisia tulee harvemmin kuin kyvyt edellyttäisivät. Kunto on kuitenkin mainiolla tolalla, mistä tuoreimpana osoituksena hyvä alkulaukan paikkaus Finlandia-päivän pitkällä matkalla. Kun lähtöpaikkakin on mitä mainioin, on Borgmesterillä oikealla tavalla käyttäytyessään hyvät saumat kauden toiseen voittoonsa. 12 JOYRIDE LUXI on napannut Teivon voittonsa vakuuttavaan tyyliin. Hyvältä lähtöpaikalta Joyride Luxi olisi selkeä suosikki, mutta piippuhyllyn paikalta homma ei ole koskaan Vermossa kesäkeleillä helppo nakki. 3 DALTON HOSS jäi viimeksi Lahdessa pussiin. Vaikuttaisi siltä, että Dalton Hoss on selkäjuoksulla keulajuoksua parempi. 11 AMAZING WARRIOR eteni Forssassa kärkeen 1200 jäljellä ja voitti vaivatta. Nousuvireinen ruuna on huonolta lähtöpaikaltakin yksi voittajasuosikeista. 4 HIGH FLYING kilpailee elämänsä iskussa. Se kamppaili viimeksi tiukasti voitosta huolimatta juoksupaikasta johtavan rinnalla. Vastus on nyt viime kertaa kovempi, mutta silti Hannu Salon valmennettavaan pitää suhtautua hyvältä lähtöpaikalta vakavasti. Myös 8 FERNANDO VIXI mahtuu mukaan A-ryhmään. Hevosella on hyvä peruskapasiteetti, mutta nykyvire on arvoitus.

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 1-5-2-11 B) 10-4-3-9-7 C) 8-6
KUJANPÄÄN JYRÄYS – TUURIN TOIVO – SHEIKKI – RAPIN AATOS

Duo-pelin avauskohteessa ykkösrankiksi nostetaan 1 KUJANPÄÄN JYRÄYS. Pitkän taukonsa jälkeen koko ajan nousujohteista menoa esittänyt ori onnistui voittamaan jo viimeksi Mikkelissä. Ville Tonttila prässäsi johtopaikan itselleen ennen avauskierroksen täyttymistä, ja tämän jälkeen valjakko ei enää paikastaan luopunut. Nousuvireen luulisi jatkuvan edelleen. Mikäli Kujanpään Jyräys onnistuu puolustamaan ykkösradalta johtopaikan itsellään, on koko matkan johto täysin mahdollinen. 5 TUURIN TOIVO laukkasi Mikkelissä lähdössä lyhyesti, mutta kiri lopulta Kujanpään Jyräyksen tuntumaan vahvasti kakkoseksi. Voltin viitosrata on Tuurin Toivolle vaikea paikka kiihdyttää, mutta loppua ori latoo vahvasti. Myöskään 2 SHEIKKI ei pääse voltin kakkosradalta vauhdikkaasti matkaan, ja alussa on konkreettinen laukan uhkakin. Rytmin löydyttyä kovakuntoinen ori pystyy kuitenkin nousemaan aivan kärkeen. Myös Teivossa laukanneen Välähdyksen kukistanut 11 RAPIN AATOS nostetaan mukaan A-ryhmään. Vermon Erkon Pokaalissa Rapin Aatos kiri 5. ulkoa hyvin kolmanneksi vain piikki-selkä –asetelmassa juosseille Polaralle sekä Pyörylän Paronille häviten. 10 LARVAN HURMOS putoaa B-ryhmän puolelle, koska ei ole ollut kahdessa viime startissa jostain syystä parhaimmillaan. 4 PAUHIS kilpailee nousuvireessä, mutta toki voitto edellyttää todellista nappionnistumista. 3 AATSI voi kyseenalaistaa Kujanpään Jyräyksen keulaan pääsyn, mutta näin kovassa lähdössä itse asiassa paikka 2. sisällä voisi olla Aatsille jopa keulapaikkaa parempi. 9 VIESKERIN VALO on löytänyt viimeiselle kilpailukaudelleen hyvän vireen, eikä totosija yllättäisi lainkaan.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 5-6 B) 3-8-2-9-4-1-11 C) 10-7
SEABISCUIT – BROOKLYN HILL – SPECIAL ENVOY U.S. – HOTSHOT LUCA

Toto64-kierroksen päättävässä Isokengässä nostetaan ideasuosikiksi keula-ajatuksella 5 SEABISCUIT. Se panosti Oulussakin lähtöön, mutta seiskaradalta Lexus Dreamin ja kumppaneiden ulkopuolelta keulaan ei ollut mitään asiaa, joten Jukka Torvinen katsoi lopulta parhaimmaksi peruutella aivan porukan hännille. Sieltä kirivaihe ei mennyt täysin sujuvasti, joten juoksu ei ollut kokonaisuudessaankaan ollenkaan onnistunut. Tuskinpa ruunalle sinänsä enää kauheasti jossiteltavaa jäi, mutta joka tapauksessa fyysinen vire vaikutti hyvältä. Nyt Seabiscuit pääsee kilpailemaan kotiradallaan, ja keulaan pääsyyn on hyvät mahdollisuudet. Kun kyseessä on jo iäkäs ja kovissa liemissä keitetty kilpailija, on päivän kilpailuhuumori täysin ratkaisevassa roolissa. Huonon päivän sattuessa sijoitus jää keulastakin huonoksi, mutta vastaavasti hyvän päivän sattuessa vire vaikuttaisi kuitenkin olevan sillä mallilla, että keulavoittoon olisi täydet mahdollisuudet. 6 BROOKLYN HILL tekee uutta tulemista Tapio Mäki-Tulokkaan käsistä, ja tällä hetkellä vaikuttaa hyvältä. Viimeksi Lahdessa 3. ulkona juosseen oriin edellä maaliin saapui ainoastaan Workout Wonder. Tätä edeltänyt Lahden voitto tuli takamatkasta huolimatta keulasta. 3 SPECIAL ENVOY U.S. laukkaili Porissa holtittomasti, mutta sitä ennen alla oli hyviä suorituksia. Mikäli kuumaluontoinen menijä saa hyvän juoksun kärjen imussa, on kaikki mahdollista. 8 HOTSHOT LUCA on joutunut huonolle paikalle. Porin Kultaloimen kakkossija tuli keulasta voittaneen T.Rexin imussa. Viimekertainen Oulun suoritus 4. ulkoa ei ollut missään nimessä ainakaan Seabiscuitia parempi, vaikka sijoitus hieman parempi olikin. 2 ZIGGE SILVIO on kunnossa, ja hyvältä lähtöpaikalta totosija on täysin mahdollinen. 9 GRANT BOKO paikkasi viimeksi ensimmäisen kaarteen pahan laukkansa mukavasti. 4 RICOCONE kokeilee siipiään avoimella tasolla. Reipasvauhtinen juoksu nostaisi osakkeita.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 6 (4,10)
T4-2: 2,12,3,11,4,8 + 10 (9,1)
T4-3: 1,5,2,11 + 10,4,3,9,7 (8,6)
T4-4: 5,6 + 3,8,2,9,4 (1,11)

Pieni systeemi 48 riviä, hinta 9,60 euroa.
Suuri systeemi 441 riviä, hinta 88,20 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

1,5,2,11
5,6

Yhteensä 8 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

2,12
2,12,3,11,4,8
2,12,3,11,4,8,10,9

Yhteensä 60 yhdistelmää, hinta 30 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

5,6
5,6,3,8,2,9,4
5,6,3,8,2,9,4,1,11

Yhteensä 84 yhdistelmää, hinta 42 euroa.

Vihjeet: Jouni Toroska 

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Ari Moilanen

L3/4 THE STORY: Alku on tällä vähän hankala. Kokeessakin varsa meni peitsin kautta laukalle. Kun Lahdessa selvittiin liikenteeseen, vakuutti ori kyllä muuten. Se voitti oikein helposti ja varaakin jäi paljon. Autolähdöstä en osaa sanoa. Onko siivekkeiden takana käyty harjoittelemassa.

L5/8 PAPPAN PARAS: Kouvolassa tuli laukka sisäradalla. Ei sieltä päästy kääntelemään ja laukka meni pitkäksi. 

L6/5 EXPLOSIVE ELVIS: Ruuna teki aivan asiallisen paluukilpailun viimeksi Vermossa. Satsattiin alkuun ja päästiin juoksemaan johtavan takana. Siitä tämä hinautui kakkoseksi. Voiton vei varsin hyvä hevonen. Alku venähti myös aika reippaaksi. Kuten nähtiin, ruuna pääsee liukkaasti liikkeelle. Paikka on mainio ja koitetaan saada hyvä selkäreissu.

L7/10 NEDDA MILLER: Tamma on tehnyt mukavat esitykset tauon jälkeisissä kilpailuissa. Aiemmin sillä on ollut aika paljon vaikeuksia ravinsa kanssa kurveissa. Molemmilla kerroilla hevonen on nyt ravannut huomattavasti paremmin. Lähtöpaikka on ihan ok. Ei tätä passaa täysin unohtaa.

L8/10 LARVAN HURMOS: Kahteen viime starttiin ori ei ole ollut aivan terävimmillään. Teivossa saatiin tehdä ihan oma juoksu keulapaikalla. Aika paljon hevosella on astuteltu viime aikoina. Ehkä tuo on vähän vienyt mehuja pois.

L9/8 HOTSHOT LUCA: Porissa päästiin matkamaan T.Rexin takana ja sieltä oltiin kakkosena maalissa. Nyt paikka on kovin ulkona. Ei näistä asetelmista ole helppo yltää ihan kärkisijoille. Hyvässä kunnossa ori muuten kilpailee.

Jouni Miettinen

L5/14 RÅGER: Hevonen jatkoi voitokkaasti perjantaina Seinäjoella. Matkalla oli ruuhkaista. Loppukurvissa se pääsi tulemaan kolmatta rataa ja maalisuoralla vielä hieman ulompaa. Aika varmasti se lopulta voitti. Uskoisin lyhyen starttivälin toimivan aivan hyvin. Kyllä näistä asetelmista toki saa tosissaan mennä.

L8/10 LARVAN HURMOS: Hevonen on hyppyytellyt pukilla ja voi olla, että astutushommat on näkyneet tuoreimmissa suorituksissa. Voi olla vaikeaa yltää ihan kärkeen tässä. Toisaalta hevonen on alkanut ymmärtää tuota astutusta ja ehkä sillä ei enää aivan yhtä suurta merkitystä ole starttia ajatellen. Tarkemmin tuon näkee keskiviikkona.

L8/11 RAPIN AATOS: Ori jatkaa uskoakseni samassa vireessä. Se ei ole kaikkein nopein avaaja voltista, vaikka onkin kyllä hieman petrannut siinä. Tekemistä on takamatkalta tälläkin.

Timo Korvenheimo

L6/10 PREMCOS LADY: Aivan asiallinen hevonen oli Lahdessakin. Saatiin se jo vähän liiankin rauhalliseksi. Hieman muutetaan varusteita tähän, kun nyt on löydetty oikea suunta. Kunto on hyvällä mallilla. Takarivi on pieni miinus nopealle avaajalle. Juoksun onnistuessa tamma pystyy pärjäämään ihan hyvin.

L9/10 SENTRY: Takarivin paikka on osunut tällekin. Jos se pääsee sopivasti läpi ja kelpo asemiin, jotain voitaisiin saadakin. Hevonen kilpailee nousuvireessä. Sitä pikkasen huollettiin viime startin jälkeen ja kotona ori on ollut paremman oloinen.

Matias Salo

L2/7 LONELY RIDER: Uskoisin tämän lyhyehkön viikon starttivälin olevan hyvä asia. Ennen viime kisaa oli kolmisen viikkoa väliä ja ori oli vähän tahmea. Vire on ok mallilla. Ihan hyvää sijoitusta lähdetään Vermosta hakemaan. Ilman kenkiä jatketaan.

L4/7 RAMBO RIVNER: Vähän ulkona on lähtöpaikka. Tuo asettaa omat haasteensa. Kuinka juoksu lähtee luontumaan. Aivan hyvät startit hevonen on tehnyt. Se pystyy sijoittumaan korkealle onnistuneella reissulla. Balanssia ei ole vielä lyöty lopullisesti lukkoon.

Tapio Mäki-Tulokas

L4/8 SUE´S PHOTO: Hevonen oli ihan hyvä Turussa. Sitä pussiteltiin matkalla ja jäätiin vaille mahdollisuuksia. Tuo lähtö oli siinä. Hyvässä kunnossa ruuna kilpailee ja kaikki on mennyt normaalisti. Lähtöpaikka on aika toivoton. Ainakaan etukäteen ei näistä asetelmista voi haaveilla kärkisijoista. Toki iloinen yllätys sellainen olisi.

L9/6 BROOKLYN HILL: Ori on tehnyt hyvät juoksut joka kerta. Aika nätisti on tarkoituksella vielä ajettu. Järkeviä startteja. Vähän samalla tyylillä ajettaneen nytkin. Jenkkikärryt lyödään ehkä taakse. Kenkiä ei lähdetä riisumaan. Onnistuneella reissulla sillä on mahdollisuus korkealle.
 

Lähtö 1 
Väliajat 22,0-20,5-18,0-14,0

SAMVAIS: Avasi keulaan. Irtosi lopussa helposti. 
REVENANT: Lähti vauhdikkaasti ja eteni johtavan rinnalle. Ei antanut vauhdin mennä kävelyksi missään vaiheessa. Sitkeä esitys. 
MILAGRO: Matkasi 3. sisällä. Käänteli lopussa 3. radalle ja tuli aivan terävästi perille. 
EXPLODING CHERRY: Nappireissu 2. sisällä. Nahkeaa lopussa. 
KETCHUP WURST: Juoksi 4. sisällä. Kohtalaisesti perille. Ei kuitenkaan vakuuttanut. 
GABRIELA KOKS: Matkasi 5. sisällä. Haparoi viim. takasuoran alussa. Ei vakuuttanut millään lailla. 
DESIRE DESERIE: Juoksi 2. ulkona. Oli vaikeuksissa loppukurvissa. 
QUEEN LOVES ROAD: Laukkasi 3. ulkoa 600 jäljellä.
X-FIRE K.A.: Nousi 6. sisältä etusuoralla 4. ulos. Laukkasi 500 jäljellä.

Lähtö 2 
Väliajat 10,5-11,5-11,5

BWT CAESAR: Juoksi 3.-2. ulkona. Iski 350 jäljellä ja jyräsi varmaan voittoon kauden avauksessaan. Viim. 400 m 10,0. 
CAVALIER BRODDE: Veti joukkoa keulapaikalla. Vauhti ei rauhoittunut missään vaiheessa. Ei moitittavaa, vaikka kakkoseksi jäikin. 
SUNDSVIK CHAMSIN: Laukkasi 100 juostuna. Eteni 5. sisälle. Nousi viim. takasuoralla 4. ulos. Asiallinen kolmas. 
LONELY RIDER: Iski 2. ulkoa etusuoralla ja eteni johtavan rinnalle kierros ennen maalia. Taipui vähän lopussa. Punnersi kuitenkin varsin sitkeästi perille.
CARLOS LA RENTA: Juoksupaikka 3.-4. sisällä. Nousi 750 jäljellä 3. ulos. Hölläsi hieman lopussa. 
VICTORY ZET: Juoksi lähtölaukan jälkeen hännillä sisärataa. Nousi viim. kaarteen alussa toiselle. Kohtalainen. 
THELMA ZET: Matkasi 2.-3. sisällä. Vailla väylää loppukurvissa. Nousi takajoukoissa ulos 200 ennen maalia. Tuli kohtalaisesti. 
DIE KAISERIN: Alku toista ilman vetoapua. Pudotti kierros jäljellä 2. sisälle. Väsyi varhain.

Lähtö 3 
Väliajat 11,5-15,5-14,5-15,5

STONECAPES SETH: Avasi vauhdikkaasti ja eteni 1. takasuoran alussa johtavan kantaan. Iski viim. takasuoran lopussa ja eteni keulaan 450 ennen maalia. Vakuuttava. 
ARCTIC DESSERT: Nousi 4. sisältä 1200 jäljellä 2. ulos. Laukkasi lyhyesti 700 jäljellä sijalta neljä. Paikkasi erheensä mainiosti ja kiri vahvasti kakkoseksi. Viim. 600 m 13,8. 
LAKE'S BELLA: Puolusti keulapaikan. Alku venähti reippaaksi. Hiipui vähän loppumatkasta. 
COLD CASE: Nousi 3. sisältä 1200 jäljellä toiselle ilman vetoapua. Taipui loppumatkasta. 
BELLO RAGAZZO: Paha lähtölaukka. Eteni sitten 5. sisälle. Jatkoi etusuoralla 3. sisällä. Uusi laukka vajaa kierros jäljellä.
THE STORY: Laukka 1. kaarteeseen. Hylättiin liioista laukoista.

Lähtö 4 
Väliajat 12,5-16,0-15,0

CARLEMAN: Nousi 5. ulkoa 3. radalle 750 jäljellä. Sai takasuoralla selän eteen. Käänteli viim. kaarteessa 4. radalle. Komea kiri kantoi ykköseksi. Viim. 700 m 10,9. 
LINDY POPPINS: Sai toisella radalla selän eteensä 450 juostuna. Kelpo kakkonen. 
SUE'S PHOTO: Matkasi hännillä 6. sisällä. Käänteli viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Edelleen loppukaarteessa selässä 4. radalle. Mainio kiri totosijalle. Viim. 700 m 11,4. 
PASCHA TILLY: Hyökkäsi 2. ulkoa 1. kaarteen lopussa ja eteni toiselle ilman vetoapua. Hevosessa ei moitittavaa. Toisenlaisella ajosuorituksella sijoitus olisi voinut olla parempikin. 
RAMBO RIVNER: Panosti rajusti alkuun ja eteni 1. kaarteen alussa keulaan. Sai rauhoittaa sopivasti tempoa. Taipui vähän lopussa. 
BLOWMYWHISTLE: Oli 3. sisällä pussissa loppukaarteessa. Haki maalisuoralla vapaata rataa.
PIEDMONT: Matkasi johtavan takana. Pussissa maaliin.
SUDBURY: Nousi 5. sisältä viim. takasuoran lopussa 4. ulos. Käänteli 250 jäljellä selissä 4. radalle. Tuli asiallisesti perille. 
RASCAL ZET: Matkasi 4. sisällä. Ei päässyt viime metreillä tulemaan täysin sujuvasti.
AXEL FOLEY: Hyökkäsi 3. ulkoa viim. takasuoralla. Kiri ei kantanut.
MILLSTONE'S VIVID: Juoksi 4. ulkona. Jatkoi viim. takasuoralla 3. ulkona. Laukkasi loppukaarteessa. Hylättiin.
L DEES MAGGIESBEST: Poissa.

Lähtö 5 
Väliajat 26,5-26,0-26,5-24,0

ENON VILPPI: Avasi keulaan. Piti helposti selvään voittoon pahimman vastustajan laukatessa kamppailusta 100 jäljellä. 
RUNONEITO: Matkasi 4. sisällä. Nousi viim. takasuoralla 3. ulos. Kohosi loppukaarteessa 3. radalle. Puristi kakkoseksi. 
SARSIS: Lähti hyvin ja eteni takamatkalta toiselle ilman vetoapua. Taipui loppukaarteessa. Kelpo suoritus kuitenkin. 
EGOA ON: Laukkasi viim. takasuoralla takajoukoissa. Kiri loppukurvin selässä 3. rataa. Maalisuoralla neloskaista käyttöön. Polki asiallisesti loppua. 
TAIGA TUULIA: Juoksi 6.-5. sisällä. Jatkoi viim. takasuoralla 4. sisällä. Oli viim. kaarteessa pussissa. Nousi 2. radalle maalisuoran alussa. Tuli kohtalaisesti. 
YPÄJÄ ESTERIINA: Juoksupaikka 2. sisällä. Taipui loppumatkasta. Tasapaksu. 
PAPPAN PARAS: Matkasi 5. ulkona. Hakeutui viim. kaarteessa sisälle. Tasainen. 
TUISKUTA: Laukka lähtökiihdytykseen.
TAMBURIINI: Nousi 3. sisältä toiselle radalle 550 ennen maalia. Taipui loppukaarteessa. 
PÄLVI TUTTU: Laukkasi 4. ulkoa viim. takasuoralla.
ONON NOPSAHOTTI: Nousi etusuoralla 3. ulos. Käänteli 550 jäljellä 3. radalle. Laukkasi 100 metriä myöhemmin.
PELIPISTE: Hyökkäsi 2. ulkoa 800 jäljellä. Laukkasi 3. radalta viim. takasuoralla. Hylättiin.
RÅGER: Juoksu meni alkumatkasta hankalasti. Matkasi 5.-6. ulkona. Käänteli 3. radalle kierros jäljellä. Eteni vahvasti voittokamppailuun. Laukkasi kuitenkin 100 ennen maalia voiton tai kakkosen. 
TÄHTI-AURA: Paha lähtölaukka. Keskeytti.

Lähtö 6 
Väliajat 11,5-14,0-16,0-13,0

GRACE MATCH: Pystyi puolustamaan keulapaikan. Piti ykköseksi tiukassa kamppailussa. 
MAS CORY: Nousi 3. sisältä 300 jäljellä toiselle. Kiri nappireissun päätteeksi hyvin maalisuoran aivan voittajan rinnalle. 
MAJESTIC MISSY: Nousi johtavan takaa toiselle viim. kaarteen lopussa. Kohtalainen nappireissulla. 
DIFFERENT STEP: Oli 2. ulkona pussissa loppukaarteessa. Pudotti sisäradalle 300 ennen maalia. Tuli mukavasti perille. 
PT'S QUEENLY: Juoksi 4. sisällä. Oli hakeutumassa loppukurvin alussa 3. radalle. Menetti samassa metrejä laukkaavan takana. Pudotti 250 jäljellä sisälle. Tuli kelvollisesti lopun. 
BISMARCK COMERY: Juuttui alussa 3. radalle. Pääsi 1. takasuoralla 3. ulos. Lähti 800 jäljellä 3. radalle. Kiri ei kantanut loppuun asti. Esitys ei vastannut suursuosikin statusta.
TALLADEGA RANGER: Kiersi 1. kaarteen 4.-3. rataa. Spurttasi 1. takasuoralla vauhdikkaasti ja eteni toiselle ilman vetoapua. Alkoi taipua loppukurvin alussa ja kadotti raviaan. Hylättiin pitkästä laukasta.
CONFIDENCE MAN: Nousi 5. sisältä etusuoralla 5. ulos. Käänteli 3. radalle 900 jäljellä. Sai pian selkää eteen. Laukkasi loppusuoralla rahasijan. Hylättiin.
PREMCOS LADY: Laukka 1. kaarteeseen. Hylättiin.
ANDY VELVET: Juoksi 4. ulkona. Jatkoi 800 jäljellä 3. ulkona. Laukkasi loppukaarteen alussa tiukassa paikassa. Hylättiin.
EXPLOSIVE ELVIS: Poissa.
LOKE IS MY NAME: Poissa.

Lähtö 7 
Väliajat 11,0-13,0-15,0-13,5

BORGMESTER: Juoksupaikka 3.-2. ulkona. Iski viim. takasuoralla selässä 3. radalle ja jyräsi vakuuttavasti ykköseksi. 
DALTON HOSS: Avasi keulaan. Avauskierros mentiin varsin reipasta. Taipui vähän maalisuoralla. 
AMAZING WARRIOR: Matkasi kaukana 6. ulkona. Lähti 700 jäljellä selässä 3. radalle. Selkä ei vetänyt. Hakeutui 400 ennen maalia 4. radalle. Kiri maalisuoraa tuulispäänä. Viim. 500 m 11,8. 
NEDDA MILLER: Nousi 4. sisältä toiselle viim. takasuoralla. Mukavasti loppua. 
KURT SÅNNA: Juoksi 2.-3. sisällä. Nousi 500 jäljellä toiselle. Kohtalainen. 
JOYRIDE LUXI: Matkasi 5. sisällä. Loppumatkasta monenlaista liikenneruuhkaa. Ei päässyt tulemaan lopussa sujuvasti.
HIGH FLYING: Sai toisella radalla selän eteen 1. takasuoran lopussa. Käänteli 3. radalle viim. takasuoralla. Kiri ei kantanut kärkimatsiin.
FERNANDO VIXI: Kiertyi 3. radan kautta kuolemanpaikalle 1. takasuoralla. Taipui lopussa. Ei kuitenkaan luovuttanut täysin.
POWER AGE: Kohtalainen 4. ulkona. 
CALLELA EVEREST: Pudotti 1. takasuoran alussa 2. sisälle. Ajautui lopussa pussiin.
RENE CONDUCTOR: Lähti 5. ulkoa 800 jäljellä 3. radalle. Kiri katkesi pahoin viim. kaarteessa.
HAZELHEN HEMERA: Poissa.

Lähtö 8 
Väliajat 27,5-26,0-22,5-21,5

LARVAN HURMOS: Eteni 1. takasuoralla vauhdilla 3. rataa johtavan rinnalle. Toinen kierros paineltiin reipasta. Jyräsi vahvasti ykköseksi. 
KUJANPÄÄN JYRÄYS: Hävisi keulapaikalta tiukan matsin. Toinen tuhat poljettiin tosissaan. 
RAPIN AATOS: Lähti 4. ulkoa 700 jäljellä 3. radalle. Kiri vahvasti loppua. Viim. 700 m 20,5. 
SHEIKKI: Alkulaukka. Eteni sitten 5. ulos. Käänteli 700 jäljellä selässä 3. radalle. Nousi 250 ennen maalia 4. radalle. Hieno esitys. Viim. 1900 m 22,0. 
TUURIN TOIVO: Laukka lähtökiihdytykseen. Eteni 6. ulos, mistä lähti selissä 3. radalle viim. takasuoralla. Käänteli 200 ennen maalia 5. radalle ja punnersi mainiosti perille. Viim. 1900 m 22,1. 
LOVER: Nousi 3. sisältä 2. kaarteessa 2. ulos. Tasainen. 
AATSI: Nappireissu 2. sisällä. 
PAUHIS: Ravi oli kovin epärytmistä. Juoksi 3. ulkona. Jäi loppumatkasta pussiin, muttei täysin vakuuttanut.
VINKSA: Matkasi 4.-3. sisällä. Tasaisesti perille. 
B. TUUMA: Laukat kiihdytykseen ja loppukaarteen alkuun.
VIESKERIN VALO: Poissa.

Lähtö 9 
Väliajat 09,0-11,5-11,0-11,5

SEABISCUIT: Täräytti keulaan. Matkavauhti pysyi reippaana. Irtosi lopussa ylivoimavoittoon. 
HOTSHOT LUCA: Kiersi 1. kaarteen 4. rataa. Eteni toiselle ilman vetoapua 600 juostuna. Puristi mallikkaasti kakkoseksi. 
GRANT BOKO: Matkasi 6. ulkona. Hyökkäsi loppukaarteessa selässä 3. rataa. Käänteli pian 4. radalle. Kiri hyvin totosijalle. Viim. 600 m 10,5. 
SENTRY: Nousi 3. sisältä toiselle viim. kaarteessa. Kelpo suoritus. 
TWIST OF FATE: Nappireissu 2. sisällä. Putosi lopussa kauas keulavoittajasta. 
BROOKLYN HILL: Matkasi 5. ulkona. Pudotti viim. takasuoralla 4. sisälle. Nousi viim. kaarteessa toiselle. Oli pussissa ja tuli vailla kiriväylää maaliin. Voimia jäi rutkasti varastoon tuleviin koitoksiin.
FIRE TO THE RAIN: Sai toisella radalla selän eteen 1. takasuoralla. Jatkoi 600 juostuna 3. ulkona. Käänteli loppukurvissa 3. radalle. Tuli tasaisesti. 
ZIGGE SILVIO: Ei vakuuttanut 4. ulkoa.
SPECIAL ENVOY U.S.: Laukka kiihdytykseen. Hylättiin.
RICOCONE: Kiersi 1. kaarteen 3. rataa ja eteni toiselle ilman vetoapua 450 juostuna. Jatkoi 2. ulkona 150 metriä myöhemmin. Laukkasi viim. takasuoran alkuun. Hylättiin pitkästä laukasta.
BWT BURNIN ALIVE: Poissa.