Keskiviikko-ravit

26.06.2019 18:00

Keskiviikko-ravit

T64, Vantaan Energian Voimaliiga. Ravit alkavat klo 18, ponilähtö klo 17.40. Tervetuloa!

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

26.6.2019 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO64-VARMAVALINNAT

Viidennen kohteen 3 YPÄJÄ LOUVRE on kierroksen selkeä varmavalinta. Aina kyvykkääksi tiedetty ori on esiintynyt tämän kauden kaikissa kolmessa kilpailussaan edukseen. Tuloksena on ollut yksi voitto sekä kaksi kakkossijaa. Paalulla on sellaisia hevosia, että kaiken järjen mukaan johtopaikka on suosiolla tarjolla. Sen jälkeen Aripekka Pakkasen valmennettava tulee olemaan todella hankala ohitettava. Ypäjä Louvre ei ole vielä aiemmin onnistunut tällä pitkällä matkalla voittamaan, mutta kolme yritystä on tuonut kuitenkin kaksi kakkossijaa, ja tuo ainoa heikompi sijoitus tulikin sitten viime toukokuussa Solvallasta. Muut varmaehdokkaat tulevat Tapio Perttusen tallista. Sekä toisen kohteen 11 CACSHOT että kolmannen kohteen 6 ANTIN HELMI omaa kuitenkin konkreettisen laukkariskin. Päätöskohteessa luotetaan vahvasti kaksikkoon 2 SILVER WING ja 12 UCCIO. Viimeksi tämä kaksikko sijoittui tasapäin neljänneksi, mutta nyt Mika Forssin ja Arna Ruohomäen ajokit otellevat paremmista sijoituksista.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 3,1,9 + 2,8 (5,11)
T64-2: 11,13,7 (2,8)
T64-3: 6 + 12,3,2,4 (8,5)
T64-4: 6,11,12,2,3,4,1,10 (8,5)
T64-5: 3 (11,1)
T64-6: 2,12 (1,10)

Pieni systeemi 144 riviä, hinta 14,40 euroa.
Suuri systeemi 1200 riviä, hinta 120 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 9-8 B) 1-2-10-5-11-6-13-4-3-7-12-16-15-14
FROZEN QUEEN – NO LIMIT STAR – MANANA – ZOLACE

Ravien avauslähdössä A-ryhmään kohoaa kaksi takamatkalaista. 9 FROZEN QUEEN pilasi uran avauskilpailunsa laukkoihin, mutta viime starteissa ravi on maistunut ja samalla on tullut menestystä. Ensiksi Frozen Queen marssi toista rataa pitkin kärkeen 1300 jäljellä ja hallitsi suvereenisti. Viimeksi taas Erik Skutnabbin valmennettava kiri hyvin kakkoseksi. Ravilla Frozen Queen menestynee jälleen. Pitkältä tauolta palaava 8 NO LIMIT STAR on sekin oikein kyvykäs 4-vuotias tamma. Se kulki koelähdössä viimeiset 600 metriä 12,4-kyytiä ja on sen perusteella heti valmis menestymään. Hyvistä asetelmista liikkeelle pääsevät 3-vuotiaat 1 MANANA ja 2 ZOLACE ovat ravilla mielenkiintoisia. Manana ei vielä keskity tosissaan, mutta hevosessa on kyllä potentiaalia. Zolace taas vasta avaa 3-vuotiskautensa, joten nykyvire on arvoitus. 10 ZERTOR ei ollut viimeksi Vermossa johtavan rinnalta yhtään Riihimäen keulavoittoa huonompi. 5 MELINDA SES on varsin vauhdikas, mutta toivottoman epävarma.

Lähtö 2.

RANKING
A) 3 B) 1-10-8-2-7-5-4-9-12 C) 6-11-13
RIINAN KIRMA – RAPSANTERI – JOIHOVI – KOSEN JOSE

Toisen lähdön suosikiksi kohoaa 3 RIINAN KIRMA. Paalulla on sen verran hitaita avaajia, että viimeksi Forssassa keulasta voittanut 5-vuotias voi päästä nytkin johtopaikalle. Sen jälkeen osakkeet olisivat sopivassa lähdössä korkealla. 1 RAPSANTERI on hyvä seurailija, ja mikäli ruuna juoksee Riinan Kirman takana 2. sisällä, on kaksarisija lähellä. 10 JOIHOVI on parantanut viime aikoina otteitaan, ja nyt vielä Antti Teivainen on vahvistuksena ohjissa. 8 KOSEN JOSE ei aivan kestänyt Kouvolassa kolmen kuukauden tauolta johtopaikalta totoon. Nyt starttiväli on sopivampi. 2 OHRAN KARPALO taipui Kokemäellä pahoin, mutta eiköhän Arto Hammarin suojatti pysty nyt parempaan. Vaikea Ohran Karpaloa on kuitenkin Kokemäen suorituksen perusteella ihan rankingin kärkeen nostaa. 7 OHRAN VOITTO juuttui kiertämään Turussa koko matkaksi kolmatta rataa ja laukkasi sitten lopulta viimeisen kaarteen lopussa. 5 H.V. TUREKS on kovin tasavauhtinen, mutta se puksuttelee rehdisti maaliin asti.

Lähtö 3.

RANKING
A) 7 B) 2-4-3-9-8-10-12-6-5
MAS CHILI – BOURBON SHARK – FEELING CLASSY – SHADE WOODLAND

Tapio Perttusen tallista tuleva 7 MAS CHILI on aloittanut uransa hyvin, sillä neljä kilpailua on tuonut kolme voittoa. Ainoassa tappiojuoksussaan tamma taivalsi 2. rataa ilman selkää. Voi hyvin olla, että MAS Chili nauttii tässä kanssakilpailijoidensa kunnioitusta. Mikäli tamma pääsee johtopaikalle, se tuskin häviää. Toki MAS Chili voi voittaa muiltakin juoksupaikoilta. 2 BOURBON SHARK ei ole tänä vuonna vielä voittanut, mutta on kuitenkin sijoittunut aina totoon. Tamma on kehittynyt viime kaudesta selvästi. 4 FEELING CLASSY on yleensä napannut menestyksensä kärkipäästä, mutta viimekertainen Teivon voitto tuli 1100 metrin kirillä 6. ulkoa. Kunto on siis kohdallaan, ja nyt Feeling Classy voi saada hyvän juoksunkin. 3 SHADE WOODLAND taipui kauden avauksessaan Kouvolan lounasraveissa johtopaikalta neljänneksi. Kyseessä on kuitenkin perusluokaltaan hyvä hevonen, jonka luulisi startti kropassa parantavan. 9 VALLETTA oli viimeksi mukana turhan kovatempoisessa juoksussa. Tammaa ei kannata silti vielä kokonaan unohtaa.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 3-1-9 B) 2-8-5-11-4-6
ONE BREAK BROLINE – STARDUST FIBBER – HIJACK’EM – GOLDEN ELEVEN

Toto64-peli käynnistyy lämminveristen mailin ryhmäajolla, missä paljon ratkeaa heti lähtökiihdytyksessä. Mikäli 3 ONE BREAK BROLINE onnistuisi kiihdyttämään johtopaikalle, olisi sillä hyvät voittosaumat, vaikkei ruuna tämän kauden kilpailujen perusteella aivan huippuiskussa olekaan. Pikamatka on laskettava tähän paikkaan ehdottomasti eduksi. Myös 1 STARDUST FIBBER olisi johtopaikalta vahvoilla. Sinänsä selkäjuoksu sopii Stardust Fibberille hyvin, joten tamma on johtopaikan menettäessäänkin huippuvaarallinen, kunhan vain kiriväylät aukeavat sopivasti. Vermon 5. päivä kesäkuuta kilpailun kolmossija tuli johtavan rinnalta, vieläpä ensimmäinen puolikas kolmatta rataa kiertäen. Viime keskiviikkona tamma jäi 2. sisälle voittajan näköisenä pussiin. 9 HIJACK’EM kohoaa kolmantena hevosena mukaan A-ryhmään. Eiköhän Mika Forss lähde ruunalla liikkeelle ykkösen takaa, jolloin Stardust Fibberin lähtökiihdytyksen onnistuminen on Hijack’emin kannaltakin isossa roolissa. Viimeksi Eskilstunassa Hijack’em ei aivan kestänyt kuraisella radalla johtopaikalta totoon. 2 GOLDEN ELEVEN ei ole mielimatkallaan, mutta asetelmat ovat mainiot, ja kova tempo antaisi täyden mahdollisuuden. 8 MASSIVE CLOUT jäi Vermossa 5. kesäkuuta pussiin. Viime torstaina Mikkelissä Massive Clout ei riittänyt 2. ulkoa kuudetta sijaa parempaan. 5 APRIL SISU ei ole viime suoritustensa perusteella enää kuumimpia suosikkeja. 

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 11-13-7 B) 2-8-4-12-3-9 C) 6-1-10-5
CACSHOT – CAVALIER – CHIQUE – EASY DIAMOND

Toisessa Toto64-kohteessa ykkössuosikin paineet harteilleen saa 11 CACSHOT. Takarivin lähtöpaikkoihin tottunut ori on vahva menijä, jolle keskipitkä matka sopii hyvin. Cacshot ei vielä keskity kilpailemiseen tosissaan, mikä on ollut pääsyynä laukkoihin. Potentiaalia hevosesta kyllä löytyy. Viime startissaan Teivossa Cacshot kiertyi kierros juostuna 3. ulkoa johtavan rinnalle, mistä punnersi rehdisti niukkaan voittoon. 13 CAVALIER on edellisen tavoin lahjakas 4-vuotias, ja Harri Koivusen valmennettava hakee tosissaan kauden avausvoittoaan. Viimeksi Turussa Cavalier oli mukana tasokkaassa Kasvattajakruunu-alkuerässä. Ori hyökkäsi 3. ulkoa vetämättömästä selästä 700 jäljellä, mutta pilasi pelinsä keskijoukoissa laukkaan 450 jäljellä. 7 CHIQUE on lähdön kolmas A-hevonen. Tamma pilaa juoksujaan jatkuvasti laukkoihin, mutta ravilla vauhtikestävä tamma olisi tässä tehtävässä mielenkiintoinen. 2 EASY DIAMOND aloittaa B-ryhmän. Tasaisen vahva puurtaja on oikealla matkalla ja asetelmatkin ovat mainiot, mutta silti vauhtivarat eivät taida suosikkien onnistuessa riittää ihan voittoon asti. 8 CAPO THE YANKEE on kahdessa viime kilpailussaan ollut mukana tosi kovissa lähdöissä. Ei tehtävä nytkään ole helppo, mutta tällä kertaa totosija ei varsinkaan lähdön onnistuessa nappiin kuitenkaan suuremmin yllättäisi.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 6 B) 12-3-2-4-8-5-11 C) 13-10-9-7
ANTIN HELMI – MAISTERI JUTILA – MOONA-MI – UNNAN VESSELI

Toto4-avauksen suosikki tulee edellisen lähdön tavoin Tapio Perttusen tallista. Mikäli tallipäällikkö itsekin saa suojattinsa samanlaiseen lentoon kuin Antti Teivainen viimeksi Porissa, ei Antin Helmi ole tässä porukassa ravilla kukistettavissa. Antin Helmi lähti kipuamaan Porin Tammasarjassa 5. sisältä tyhjää toista rataa 1200 jäljellä, eteni johtohevosen rinnalle 650 jäljellä, painui kärkeen 400 jäljellä ja piti 26-kyytisellä päätöspuolikkaalla pintansa maaliin asti ennen hyvin säestäneitä Huima Lentoa sekä Laylaa kovalla täyden matkan volttituloksella 27,0. 12 MAISTERI JUTILA on aina tullut maaliin asti rehdisti, ja viime aikoina se on saanut selvästi lisää nopeuttakin. Vermon voitto tuli keulasta, mutta ei Maisteri Jutila kuitenkaan keulariippuvainen ole, joten se voi juoksun luontuessa edetä kärkeen 40 metrin takamatkaltakin. 3 MOONA-MI on palannut tauolta entistä ehompana. Ensiksi se voitti johtavan rinnalta, ja viimeksi tamma ei löytänyt 2. sisältä kärkirintaman takana vapaata väylää tullen 3. radalla voittajan puserossa maaliin. 2 UNNAN VESSELI on kirinyt molemmissa kesäkuun starteissaan ihan mukavasti. 4 LIINAN VÄLKE sijoittui Jyväskylässä 2. radalta ilman selkää kolmanneksi, vaikka laukkasikin loppusuoran alussa. 8 LAKOSTE on pääsemässä starttirytmiin, joten sen luulisi jatkavan nousuvireessä. 5 VALDEMAR LAX voi kyetä viimekertaista Turun suoritusta parempaankin.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 6-11 B) 12-2-3-4-1-10-8-5-7-9
DALTON HOSS – CASIMIR TOF – FIRST REVENGE – GHIOTTI

Illan ensimmäinen troikkalähtö on hyvinkin tasainen. A-ryhmään valikoituu kaksi hevosta, mutta käytännössä mukana ei ole edes voiton suhteen yhtään täyttä statistia. 6 DALTON HOSS on ottanut kaikki taulun totosijansa keulasta. Silti ruunasta on jäänyt sellainen kuva, että se voisi olla parhaimmillaan päästessään iskemään kärjen tuntumasta lyhyellä kirillä. Voi silti hyvin olla, että tämäkin lähtö pyritään ajamaan keulasta, koska sieltäkin Dalton Hoss on oikein todennäköinen totohevonen ja voittokin on mahdollinen. Selkäjuoksuillakin on tietysti aina omat riskinsä. 11 CASIMIR TOF on rehti menijä, joka voi voittaa huonoista lähtöasetelmista huolimatta. Näistä asetelmista toiveissa on tietysti ylikova avaus, mutta tarpeen vaatiessa Casimir Tofilla voi tehdä ratkaisuja jo matkalla. Viime keskiviikkona Casimir Tof seurasi 2. sisältä keulavoittajan puserossa voimissaan kakkoseksi. 12 FIRST REVENGE on viihtynyt viime kilpailuissaan jatkuvasti totosijoilla ja on piippuhyllyn paikaltakin mahdollinen menestyjä. Ainakin, mikäli tempo pysyy edes kohtuullisena. Hyvästä menestyksestä huolimatta First Revengen ravi hajoaa välillä kirivaiheessa. 2 GHIOTTI oli Porissa johtopaikalta kelpo kakkonen. Ori päässee taas ravilla hyviin asemiin. 3 NIZZA, 4 FRANKLIN WEB, 1 HERE COMES MARTY ja 10 FIRED UP ovat kaikki hevosia, jotka on syytä huomioida ajoissa, eikä siis loppujoukonkaan voittoa voida pitää minään järisyttävänä jymypaukkuna.

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 3 B) 11-1-10-6-7-8-9-5-4 C) 2
YPÄJÄ LOUVRE – WIDE GAME – SAHARA SANDSTORM – DREAMBOW

Duo-pelin käynnistävässä Vantaan Energian Voimaliigassa suosikin nimeäminen on helppoa. 3 YPÄJÄ LOUVRE on ollut hyvä kauden kaikkiin kilpailuihinsa, ja vuoden toinen voitto on vahvasti haarukassa. Vaikuttaa erittäin todennäköiseltä, että johtopaikka on Ypäjä Louvrelle suosiolla tarjolla. Suosikin jälkeisen rankingin rakentaminen onkin sitten huomattavasti haastavampaa. 11 WIDE GAME on todella huonosti sarjassa sisällä, mutta Matias Salon valmennettava on esiintynyt viime starteissaan niin vahvasti, että kohoaa silti rankingin kakkosnimeksi. Saa nähdä, onko Antti Teivainen nytkin liikkeellä optimistisella taktiikalla, koska Wide Game on suorittanut johtavan rinnaltakin hyvin. 1 SAHARA SANDSTORM on kirinyt molemmissa kesäkuun starteissaan mukavasti. Neljävuotias jatkanee edelleen nousuvireessä. Ruuna saanee hyvän säästöreissun, minkä jälkeen pystyy sopivasti kirimään päästessään ottelemaan totosijoista. 10 DREAMBOW on esiintynyt hieman ailahtelevasti. Joka tapauksessa kyseessä on hyväluokkainen hevonen tähän lähtöön. 6 SILENT VICTORY voi saada unelmajuoksun Ypäjä Louvren takana 2. sisällä, ja sellaisella juoksulla totosija on ilman muuta mahdollinen. 7 ROOFER voisi otella totosijoista, mikäli tempoa pidettäisiin läpi matkan, eikä Roofer itse joutuisi vielä matkalla haalarihommiin.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 2-12 B) 1-10-6-3-7-4-5-9-11-8
SILVER WING – UCCIO – BWT ANGRYMAN – WALL STREET COMERY

Illan päätöslähdössä A-ryhmään kohoaa kaksi hevosta. 2 SILVER WING on aloittanut Suomen uransa varsin lupaavilla suorituksilla ja hakee nyt loistopaikalta tosissaan Suomen uransa avausvoittoa. Viimeksi Mika Forss kierrätti ajokkinsa 1500 metriä ennen maalia 2. ulkoa johtavan rinnalle, mistä ruuna kesti kunniakkaasti neljänneksi. Kakkosradan lähtöpaikka antaa mahdollisuuden monenlaiseen taktiikkaan, ja eiköhän Pasi Tikkalan valmennettava jatka edelleen nousuvireessä. 12 UCCIO on lähdön kovakuntoisin. Se jäi viimeksi 3. sisälle kaikki voimat tallella pussiin sijoittuen Silver Wingin kanssa tasapäin neljänneksi. Hyvältä lähtöpaikalta Uccio olisi ollut ilman muuta suosikki, mutta näistä asetelmista Arna Ruohomäen ei ole helppo lähteä ajamaan Silver Wingiä vastaan. 1 BWT ANGRYMAN jäi viimeksi pussiin, mikä selittää heikon sijoituksen. Kunto on edelleen kohdallaan. Pussiin jäämisen riski on nytkin konkreettinen, mutta tuureillahan juoksu voi mennä ykkösradalta oikeinkin hyvin. 10 WALL STREET COMERY kesti viime keskiviikkona keulasta kolmanneksi. Ruuna on takarivistäkin mahdollinen totohevonen. 6 RIM BAY KICKAPOO sijoittui viimeksi johtavan takaa kakkoseksi. Startti kropassa suoritustason luulisi vielä parantuvan, mutta eri asia sitten on, että onnistuuko juoksu nyt yhtä hyvin. 3 RACEHILL VICTORY vaikuttaa nousuvireiseltä.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 6 + 12,3,2,4,8,5 (11,13)
T4-2: 6,11,12,2,3,4,1,10 + 8,5,7,9
T4-3: 3 (11,1)
T4-4: 2,12 (1,10)

Pieni systeemi 16 riviä, hinta 3,20 euroa.
Suuri systeemi 168 riviä, hinta 33,60 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

3
2,12

Yhteensä 2 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

6,11
6,11,12,2,3,4,1,10
6,11,12,2,3,4,1,10

Yhteensä 84 yhdistelmää, hinta 42 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

2,12
2,12
kaikki

Yhteensä 20 yhdistelmää, hinta 10 euroa.

Vihjeet: Jouni Toroska

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Ari Moilanen

L5/10 CONTRO VENTO: Vähän myöhään saatiin kiritilaa Turussa, eikä ylletty neljättä sijaa ylemmäs. Tasaisen varmassa kunnossa ori kilpailee.

L7/6 DALTON HOSS: Ihan hyvässä vireessä hevonen on. Kouvolassa viimeksi oltiin keulapaikalta kolmansia. Selästä tämä on tehnyt parhaat kirinsä.

L8/5 KRAMPUS: Tauon jälkeen on nyt joku startti kropassa ja eiköhän kisat vie hevosta eteenpäin. Viimeksi oli rata 12, eikä sieltä pystytty pärjäämään. Matkana 3100 metriä käy tälle hyvin. Ehkä rahasija on kuitenkin tässä päätavoite.

L9/1 BWT ANGRYMAN: Kouvolassa jäätiin väsyvän taakse pussiin. Hyvässä kunnossa ori kilpailee. Jos juoksu natsaa, voi hevonen olla tässä vaikka kuinka korkealla.

L9/3 RACEHILL VICTORY: Tampereella päästiin tiputtamaan kuolemanpaikalta 3. sisälle. Sieltä oltiin sitten kolmansia. Tasainen suoritus.

L9/5 LARGE POINT: Loviisasta irtosi kauden avausvoitto. Vastus kovenee huomattavan paljon. Rahoilla hevonen voisi olla.

Juha Utala

L1/3 UTOPIA AVENGER: Pikkasen on varsa laukkaillut viime starteissa. Rutiinia on haettu. Se voisi ravilla mennä ehkä 18,5-tuloksen. Mihin tuo sitten riittää. Ehjä suoritus ja rahasija olkoon ykköstavoitteet.

L5/1 VIOLA WAPID: Pari laukkakisaa on tälläkin alla. Aivan asiallisessa kunnossa tamma on. Se on vähän herkkä häiriöille. Ehjä juoksu olisi hyvä saada, ettei jouduta koelähtöön. Aivan kärkisijat kyllä hieman yllättäisi.

L5/2 EASY DIAMOND: Ruuna on tehnyt tasaisen vahvaa jälkeä.Tämä voisi olla tallikaveriaan lähempänä kärkeä. Matkan pitäisi olla plussaa. kauheaa spiidiä tältä ei löydy, mutta hevonen junttaa menemään omaa vauhtiaan. Pienen paussin jälkeen saatiin startti alle ja ruuna voisi hiukan petratakin.

L8/8 FROSTY VICE: Aika nätin reissun hevonen tarvitsee Vermon tasolla. Sellaisella se voi vähän pärjätä. Paljon tuuriakin täytyy olla. Matka ei ole ruunalle ongelma.

Tom Eriksson

L4/1 STARDUST FIBBER: Hevonen on lähtenyt viime starteissa kovaa liikkeelle. Ei lähtönopeuden kannalta ole tehty mitään erityisiä virityksiä. Tämä pääsee tarvittaessa varsin lujaa matkaan. On se joskus napannut Vermossa aivan ulkoakin keulat. Pitää näistä lähtökohdista toki yrittää eteenpäin. Nopeutta löytyy, mutta miten löytyy vastustajilta. Joku ulkopuolelta voi lähteä kovempaakin. Tuo jää nähtäväksi. Tosi hyvä on tamma ollut kahteen viime kilpailuun. Starttiväli on vähän lyhyt. Aivan pirteä on hevonen ollut kotona viime kisan jälkeen.

L7/11 CASIMIR TOF: Tarkoituksella on ajettu harvakseltaan kilpaa. Ruuna oli tosi hyvän tuntuinen viimeksi. Se jäi täysin ajamattomaksi. Ehkä tämänkin kohdalla starttiväli on hieman lyhyt. Tulee hevonen takaakin. Monenlaiset juoksut käy sille. Näistä asetelmista kaikki ei tietenkään ole omissa käsissä, esimerkiksi vauhdinjaon suhteen.

Matias Salo

L4/8 MASSIVE CLOUT: Tällä on ollut rajusti huonoa tuuria lähtöratojen kanssa. Juoksut ei ole onnistuneet. Kasipaikka hankaloittaa jälleen kovasti. Onnea vaaditaan paljon näistä lähtökohdista. Mielestäni hevosen vire on kuitenkin aivan mukavalla mallilla.

L7/12 FIRST REVENGE: Lähtöpaikka on vaikea. Luultavasti tuossa joudutaan juoksemaan aivan hännillä. Muiden armoillahan siinä ollaan. Kuten tulosrivi kertoo, kunto on ruunalla kohdallaan. 

L8/11 WIDE GAME: Olen ollut oikein tyytyväinen hevosen kolmeen viime kilpailuun. Pitkä matka sopii sille hyvin. Lähtö on pienehkö, eikä takamatkasta ole valtavasti haittaa. Samalla balanssilla jatketaan. Lähtöasetelmien myötä on minulla tällä kertaa isoimmat odotukset tämän kohdalla.

Juuso Holttinen

L1/2 ZOLACE: Ajettiin jo kerran kaksivuotissyksynä. Varsa vähän sairasteli keväällä ja starttiin tuleminen viivästyi. Asiallisen tuntuinen alokas. Käytiin viime viikon tiistaina harjoitusraveissa. Ajoin porukassa maaliin. Jotain 1.20-vauhtia siinä mentiin. Voimissaan tamma tuli perille. Aika toimivan ja nopean oloinen hevonen. Voltin kakkonen ei huolestuta. Sama lähtörata oli harkkareissa ja tämä lähti aika lujaakin siitä. Uskon, että varsa tekee ok startin Vermossa. Jos nyt aikaa pitäisi arvailla, se voisi mennä 1.17-1.18:n paikkeille.

L4/3 ONE BREAK BROLINE: Teivon paluukilpailussa ruuna oli vielä vähän tukkoinen ja meni lopussa puujaloille. Eiköhän se paranna tuollainen startti kropassaan. On meillä menestyssauma. Yritetään kovaa liikkeelle. Keulaan jos päästäisiin, siitä toki ajettaisiin. Aika toiveikas olisin erityisesti johtopaikalta. Varusteet on entiset.
 

Lähtö  1
Väliajat 190-170-175-130

NO LIMIT STAR: Matkasi 4. ulkona. Lähti 800 ennen maalia selkään 3. radalle. Pääsi loppukaarteen alussa pudottamaan johtavan kantaan. Niittasi siitä kärkihevosen loppusuoralla eleettömästi. Viim. 700 m 12,7. 
ZERTOR: Juoksi 3. ulkona. Lähti 800 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Eteni loppukaarteen alussa kärkeen, mistä tuli hyvin maaliin asti, vaikka jäikin lopussa toiseksi. 
TIRELESS SURVIVOR: Teki 5. ulkoa asiallisen esityksen ja oli lopussa isojen tasoerojen lähdössä kolmas. 
ZUMUMAN: Juoksi 4-5. sisällä. Nousi päätöspuolikkaan alussa selkään 3. radalle ja tuli lopun asiallisesti. Viim. 700 m 15,2. 
ZOLACE: Juoksi 3. sisällä. Oli viimeisen takasuoran puolivälissä hetken vailla kiritilaa. Sai kuitenkin pian vapaan radan ja tuli lopun tasaisesti. 
MELINDA SES: Laukkasi toisessa ulkona ensimmäisen takasuoran puolivälissä ja jäi lauman hännille. Suoritti jatkossa asiallisesti. Viim. 1400 m 15,9. 
SUSAN SAPPHIRE: Lähti heti ajamaan 3. rataa pitkin eteenpäin. Sai puolikas juostuna kuolemanpaikan haltuunsa. Sai 800 juostuna paikan toisesta ulkoa. Pudotti viimeisen takasuoran puolivälissä sisäradalle. Oli jatkossa hetken vailla kiritilaa. Oli tilan auettua lopussa vain tasainen. 
LEAPING WOLF: Oli taustalta toiselta radalta kirivaiheessa tasainen. 
NAJIM: Eteni nopeasti kuolemanpaikalle. Painui siitä 450 juostuna kärkipaikalle. Veti vauhdilla. Laukkasi viimeisen takasuoran puolivälissä kärkipaikalta yllättäen pahan ja menetti samassa pelinsä. 
ABHAYA: Juuttui heti keskijoukkoihin 3. radan kiertäjäksi. Eteni lopulta 800 juostuna kuolemanpaikalle asti. Aloitti siitä viimeisen takasuoran puolivälissä matkan kohden takajoukkoja ja tuli lopun vaisusti. 
UTOPIA AVENGER: otti 200 juostuna johtavan kannassa pahan laukan ja jäi heti ratkaisevasti. 
MANANA: Laukkasi lähdössä pitkäksi.
BLUE PATRIK: Kiihdytti heti kärkipaikalle, mistä jäi 450 juostuna johtavan kantaan. Laukkasi siellä 500 ennen maalia väsyneenä pitkäksi. 
ELI WALLACH: Juoksi 4. sisällä, missä laukkasi viimeisen takasuoran alussa pitkäksi. 
FROZEN QUEEN: Poissa.
MOONLIGHT MIRACLE: Poissa.

Lähtö  2
Väliajat 355-335-280-270

RAPSANTERI: Kiihdytti heti kärkipaikalle, mistä nappasi lopussa varman voiton, kun pahin kanssakilpailija levisi 400 ennen maalia lyhyelle laukalle. 
KOSEN JOSE: Juoksi 3. ulkona. Lähti puolimatkassa kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Eteni viimeisen takasuoran puolivälissä kuolemanpaikalle. Näytti siinä pitkään saavan otteen kärkihevosesta, mutta laukkasi 400 ennen maalia lyhyesti kärkihevosen kupeelta. Tuli lopun vielä mukavasti ja ehti lopussa voittaneen tuntumaan. 
JOIHOVI: Juoksi 4. ulkona. Lähti kierros ennen maalia selkään 3. radalle. Pudotti 800 ennen maalia toiseen ulos, mistä oli lopussa isojen tasoerojen lähdössä kolmas. 
H.V. TUREKS: Juoksi 6. ulkona. Tuli sieltä asiallisesti maaliin asti. 
RIINAN KIRMA: Juuttui nopeasti kuolemanpaikalle. Jäi 600 ennen maalia toiseen ulos. Seuraili sieltä lopun tasaisesti. 
AHON TAIKA: Matkasi lauman hännillä sisäradalla. Nousi viimeisen takasuoran alussa toiselle. Lähti 650 ennen maalia kiriin 3. radalle. Oli kirivaiheessa tasainen. 
SARIANNAN: Suoritti keskijoukoista tasaisesti ja otti maksimit. 
OHRAN VOITTO: Oli 3. sisällä pitkään vetämättömässä selässä. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä lauman hänniltä toiselle radalle. Oli sieltä kirivaiheessa vailla suurempaa virtaa. 
OHRAN KARPALO: Laukkasi lähdössä ja jäi lauman hännille. Suoritti jatkossa kohtalaisesti. 
KOPSAHOVIN HUMMA: Oli keskijoukoista sisäradalta varsin vaisu. 
LIKAN JUSSI: Oli kärjen tuntumasta toiselta radalta lopussa rehellisen heikko. 
VÄLKYN VESKU: Laukkasi 150 juostuna lyhyesti. Otti päätösringin alkaessa uuden laukan, mistä selvittyään ei esittänyt ihmeitä. 
KESÄYÖ: Poissa.

Lähtö  3
Väliajat 125-185-170-115

MAS CHILI: Lähti mukavasti matkaan ja eteni 350 juostuna kärkipaikalle asti. Otti siitä erittäin rauhallisen matkavauhdin jälkeen eleettömän voiton. 
FEELING CLASSY: Juoksi 3. sisällä. Nousi loppusuoran alussa kiriin 3. radalle ilman vetoapua ja tuli lopun vahvasti. Viim. 400 m 10,5. 
JE SUIS JUSTINE: Juoksi toisessa ulkona. Lähti sieltä 1550 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Sai 750 juostuna kuolemanpaikan haltuunsa. Tuli siitä aivan juosten maaliin asti. 
SHADE WOODLAND: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Luopui paikastaan 350 juostuna ja jatkoi johtavan kannassa. Putosi sieltä loppusuoralla kärkihevosen kyydistä ja oli tasainen neljäs. 
GRACE PEZZO: Juoksi 4. ulkona. Lähti 700 ennen maalia selkään 3. radalle. Siirtyi loppusuoralle tultaessa kiriin 4. radalle ilman vetoapua ja tuli aivan juosten maalin asti. Viim. 700 m 11,6. 
KNOWS LUCIA: Seuraili 4. sisältä maksimisijoitukseen. 
VALLETTA: Juoksi 5. sisällä. Oli siellä pitkään vailla kiritilaa. Sai loppusuoran puolivälissä vapaan sisäradan eteensä ja tuli lopun tasaisesti. 
MAGIC FROM HEAVEN: Nousi 6. sisältä viimeisen takasuoran puolivälissä toiselle radalle. Oli sieltä kovassa lopetuksessa vailla mahdollisuuksia. 
BOURBON SHARK: Juoksi 3. ulkona, mistä oli lopussa vain tasainen. 
INSTATAG: Juuttui nopeasti kuolemanpaikalle, missä jarrutteli ensimmäisen takasuoran alussa. Sai 750 juostuna paikan toisesta ulkoa. Taipui siellä loppukaarteessa ja laukkasi 200 ennen maalia väsyneenä pitkäksi. 
ILO HANGOVER: Poissa.
PREMCOS LADY: Poissa.

Lähtö  4
Väliajat 110-130-125

ONE BREAK BROLINE: Käynnistyi vauhdilla ja eteni 150 juostuna kärkipaikalle. Dominoi lähtöä varmasti maaliin asti. 
STARDUST FIBBER: Jäi 100 juostuna johtavan kantaan. Nousi loppusuoran puolivälissä toiselle ja oli lopussa hyvä toinen. 
MASSIVE CLOUT: Juoksi 4. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa selkään 3. radalle. Siirtyi loppusuoralle tultaessa kiriin 4. radalle ilman vetoapua ja tuli mukavasti maaliin asti. Viim. 700 m 11,6. 
M.T.LARA CROFT: Seuraili 3. sisältä sisäradan vetäessä asiallisesti. 
GOLDEN ELEVEN: Juoksi toisessa ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Tuli kirinsä rehellisesti maaliin asti. 
SUDBURY: Juoksi 3. ulkona. Sai viimeisen takasuoran alussa paikan toisesta ulkoa. Oli siellä jatkossa pitkään vailla kiritilaa. Vapaa rata löytyi vasta hieman ennen maalia ja jossiteltavaa jäi. 
HIJACK'EM: Juoksi 4. sisällä. Lähti loppusuoran alussa kiriin ulkoradoille ja tuli lopun asiallisesti. 
APRIL SISU: Lähti kovaa, mutta juuttui 250 juostuna kuolemanpaikalle. Tuli siitä rehdisti maaliin asti, vaikka loppusuoralla meno hieman painoikin. 
FLIRT FORTUNA: Poissa.
HARAS DU PIN: Poissa.
KNOX HANOVER: Poissa.

Lähtö 5
Väliajat 195-190-150-140

CHIQUE: Juoksi toisessa ulkona. Lähti 1600 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Eteni 250 metriä myöhemmin kärkipaikalle asti. Otti siitä lopussa selvän voiton ja oli varsin vakuuttava. 
CACSHOT: Juoksi 4. ulkona. Lähti 1650 ennen maalia kiriin 3. radalle. Sai 1300 ennen maalia kuolemanpaikan haltuunsa. Painosti siinä jatkossa kovasti kärkihevosta. Putosi sen kyydistä 300 ennen maalia. Piti lopussa kuitenkin niukasti, mutta varmasti toiseksi. 
CAVALIER: Laukkasi alussa ja jäi selvästi. Sai kierros juostuna paikan 5. ulkoa. Lähti sieltä 900 ennen maalia selkään 3. radalle. Jäi 650 ennen maalia 3. radalle ilman vetoapua. Eteni vahvasti ja ehti lopussa lähes toiseksi. Viim. 2300 m 14,3. 
DARENA: Laukkasi 200 juostuna ja putosi 6. sisälle. Teki sieltä mukavan 600 metrin kirin. 
CONTRO VENTO: Juoksi 5-6. sisällä. Nousi 900 ennen maalia toiselle radalle. Lähti 800 ennen maalia selkiin 3. radalle. Eteni loppukaarteen alussa neljänneksi ja tuli asiallisesti maaliin asti. 
GRANITE: Matkasi 3. sisällä. juoksi 3-4. sisällä. Oli viimeisen takasuoran puolivälissä vaille kiritilaa. Ei silti menettänyt isommin asemiaan. Tuli lopun asiallisesti. 
EASY DIAMOND: Kiihdytti heti kärkipaikalle, mistä jäi 1450 ennen maalia johtavan kantaan. Putosi päätösringin alkaessa kärkiparin kyydistä. Seuraili lopussa maksimaaliseen sijoitukseen. 
CASINO DE FRANCE: Juoksi 4-5. sisällä. Oli pitkään vailla kiritilaa. Sai 300 ennen maalia vapaan radan, mutta ei enää kirinyt. 
CHAMPAGNE BATH: Juoksi 3. ulkona. Oli siellä pitkään vailla kiritilaa. Löysi vapaan radan loppukaarteen alussa, mutta ei suorittanut jatkossa ohituksia. 
RANCH QLUISA: Lähti rauhassa aja matkasi 5. ulkona. Lähti kierros ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Eteni viimeisen takasuoran puolivälissä neljänneksi. Antoi pian selvästi periksi ja oli varsin vaisu. 
ESTELLE NORDIQUE: Lähti hitaasti matkaan ja jäi aivan lauman hännille, missä myös pysyi jatkossa. 
CAPO THE YANKEE: Eteni nopeasti kuolemanpaikalle. Sai puolimatkassa paikan toisesta ulkoa, mistä taipui pian ja oli vaisu. 
VIOLA WAPID: Matkasi johtavan kannassa. Jäi 1350 ennen maalia 3. sisälle. Laukkasi siellä loppukaarteen alussa pitkäksi. 

Lähtö  6
Väliajat 345-330-315-300

MOONA-MI: Kiihdytti nopeasti kärkipaikalle, missä sai vetää erittäin sopuisaa tahtia ja piti lopussa varmaan voittoon. 
UNNAN VESSELI: Juoksi johtavan kannassa. Nousi loppusuoran puolivälissä toiselle radalle ja oli lopussa hyvä toinen. 
ANTIN HELMI: Matkasi 4-3. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran puolivälissä kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Oli kirissään vain tasainen, eikä pystynyt lopussa nousemaan voittotaistoon. Viim. 700 m 28,2. 
VILVIIRI: Juoksi 5-4. ulkona. Lähti loppukaarteen alussa selkään 3. radalle. Tuli lopun tasaisesti. 
VIREETULI: Matkasi 3. sisällä. Oli siellä pitkään vailla kiritilaa. Kirikaista aukeni 100 ennen maalia, minkä jälkeen ei enää isommin kirinyt. 
MUROLII: Matkasi lauman hännillä toiselle radalla. Otti viimeisen takasuoran puolivälissä laukan ja jäi lisää. Tuli lopun vielä aivan juosten. 
LIINAN VÄLKE: Juuttui nopeasti kuolemanpaikalle. Ravi hajosi hieman 300 ennen maalia ja otti lopulta 150 ennen maalia laukankin. Tuli lopun heikolla ravilla. 
SUSAN PRINSSI: Oli lopussa rehellisen riittämätön juostuaan 4. sisällä. 
VALDEMAR LAX: Juoksi toisessa ulkona. Laukkasi 850 juostuna yllättäen pitkäksi. 
LAKOSTE: Juoksi 3-2. ulkona. Laukkasi siellä loppusuoralla tilaa hakiessaan hylkäykseen.
MAISTERI JUTILA: Matkasi 5. sisällä, missä oli luonnollisesti pitkään vailla kiritilaa. Nousi viimeisen takasuoran alussa toiselle radalle. Kirikaista pysyi edelleen kiinni. Siirtyi loppusuoran alussa kiriin ulkoradoille. Ei ollut oikein ajolla ja laukkasi viime metreillä hylkäykseen. Ajosuoritus oli ihmeen passiivinen. 
KUJALAN ERÄTUULI: Matkasi lauman hännillä. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Laukkasi viimeisen takasuoran puolivälissä pitkäksi. 
HEXAN TUISKUTAR: Poissa.

Lähtö  7
Väliajat 090-135-150-130

CASIMIR TOF: Juoksi 4. ulkona. Lähti 1200 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Sai 850 ennen maalia kuolemanpaikan haltuunsa. Painui 350 ennen maalia kärkipaikalle ja hallitsi loppumatkaa varmoin ottein. 
FIRST REVENGE: Juoksi 5. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Eteni 300 ennen maalia kuolemanpaikalle, mistä oli lopussa hyvä toinen. Viim. 700 m 12,6. 
GHIOTTI: Juoksi 3. sisällä. Nousi 400 ennen maalia toiselle radalle. Tuli sieltä lopun terävästi. Viim. 400 m 13,6. 
FIRED UP: Otti 50 juostuna laukan ja putosi lauman hännille. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin ja tuli hyvin maaliin asti. Viim. 1900 m 13,7.
WHITE CROSS BICHO: Matkasi 5. sisällä. Oli pitkään vailla kiritilaa. Vapaa väylä löytyi loppusuoran alussa ja tuli lopun selvästi sijoitustaan paremmin. 
WILLE'S AMETIST: Lähti heti ajamaan voimalla eteenpäin ja painuikin lopulta 450 juostuna kärkipaikalle. Jäi kovan avauksen rasittamana 350 ennen maalia johtavan kantaan. Tuli lopun tasaisesti. 
CALLELA EVEREST: Matkasi toisessa ulkona. Jäi 900 ennen maalia 3. ulos. Jäi sinne viimeisen takasuoran puolivälissä vaille kiritilaa. Löysi vapaan radan päätöspuolikkaan alussa, minkä jälkeen ei enää juuri ohitellut. 
FRANKLIN WEB: Juuttui alussa 3. radan kiertäjäksi. Peruutti 800 juostuna 6. sisälle. Oli sieltä kirivaiheessa tasainen. 
HERE COMES MARTY: Ei vain riittänyt 4. sisältä lopussa lainkaan. 
PT'S REVIT: Oli 3. ulkoa rehellisen riittämätön. 
NIZZA: Juuttui ensimmäisen takasuoran puolivälissä 4. sisähevosen rinnalle toisen radan vetojuhdaksi. Eteni kierros juostuna kärkihevosen kupeelle. Sai 850 ennen maalia paikan toisesta ulkoa. Taipui sieltä viimeisen takasuoran puolivälissä selvästi ja tuli lopun vaisusti. 
DALTON HOSS: Lähti hyvin ja eteni 250 juostuna kärkipaikalle. Jäi 200 metriä myöhemmin paineen alla johtavan kantaan. Nousi 500 ennen maalia toiseen ulos. Lähti loppusuoran alussa kiriin 3. radalle ilman vetoapua, mutta laukkasi 100 ennen maalia 3-4. sijan. 

Lähtö  8
Väliajat 175-175-160-105

YPÄJÄ LOUVRE: Lähti hyvin ja eteni puolikas juostuna kärkipaikalle. Hallitsi siitä vaivattomasti ja oli lopussa ylivoimainen. 
SAHARA SANDSTORM: Juoksi 3-4. sisällä. Nousi 1850 ennen maalia toiseen ulos. Lähti viimeisen takasuoran lopussa kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Puristi lopussa varmasti toiseksi. Viim. 800 m 11,6. 
DREAMBOW: Juoksi 4. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran alussa 3. ulos. Ei saanut lopussa rintaman täyttä mahdollisuutta kirimiseen. Viim. 700 m 11,4. 
FROSTY VICE: Juoksi pääosin 5. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä 4. ulos. Teki aivan hyvän 300 metrin kirin 3. rataa ilman vetoapua. 
RIPASSO CLASSICO: Nousi 6. sisältä 2100 ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Pudotti loppukaarteen alussa johtavan kantaan ja seuraili lopun tasaisesti. 
ROOFER: Matkasi pääosin 3. sisällä. Oli siellä pitkään vailla kiritilaa. Löysi vapaan väylän vasta loppusuoran alussa, minkä jälkeen tuli lopun pirteästi. 
KRAMPUS: Laukkasi alussa ja jäi lauman hännille sisäradalle. Tuli 6. sisältä aivan juosten maaliin asti. Viim. 1000 m 12,9. 
SILENT VICTORY: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Luopui paikastaan 450 juostuna. Taipui johtavan kannasta viimeisen takasuoran lopulla ja tuli lopun vaisusti. 
DREAM OF CELEBRITY: Laukkasi alussa ja jäi paljon. Suoritti jatkossa tasaisesti. 
VASA SUND: Otti ratkaisevan lähtölaukan. Keskeytti myöhemmin taustalla. 
WIDE GAME: Poissa.

Lähtö  9
Väliajat 105-140-150-135

BWT ANGRYMAN: Juoksi 3. sisällä. Nousi 250 ennen maalia toiseen ulos, mistä sai loppusuoran puolivälissä sujuvasti kiritilaa ja puristi loppumetreillä varmaan voittoon. 
WALL STREET COMERY: Juoksi 4-5. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa selkiin 3. radalle. Siirtyi loppusuoralle tultaessa kiriin aivan ulkoradoille ja tuli vahvasti maaliin asti. Viim. 700 m 12,2. 
SILVER WING: Matkasi 3-4. ulkona. Lähti 700 ennen maalia selkään 3. radalle. Nousi 300 ennen maalia kiriin 4. radalle ilman vetoapua ja tuli aivan hyvin maaliin asti. 
IMPORTANT MATTERS: Kiihdytti heti kärkipaikalle, mistä tuli aivan hyvin maaliin asti, vaikka putosikin lopussa niukasti toton ulkopuolelle. 
UCCIO: Lähti 6. ulkoa 1450 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Eteni toisen kierroksen alkaessa kuolemanpaikalle. Tuli siitä aivan hyvin maaliin asti, vaikka ei aivan totoon asti kestänytkään. 
RACEHILL VICTORY: Jäi johtavan kantaan täysin vaille kiritilaa. 
LARGE POINT: Juuttui alussa 3. radan kiertäjäksi. Pääsi 250 juostuna pudottamaan 5. ulos. Teki sieltä asiallisen 700 metrin kirin selissä. 
CARLOS LA RENTA: Seuraili 4. sisältä maksimaaliseen sijoitukseen. 
ENJOY PEPPER: Matkasi toisessa ulkona. Jäi päätösringin alkaessa 3. ulos. Lähti 650 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Kirin terä katkesi loppusuoralle tultaessa ja tyytyi lopussa seurailuun. 
AN-VALPURI: Ei saanut lopussa kiritilaa juostuaan lauman hännillä sisäradalla. 
RIM BAY KICKAPOO: Eteni ensimmäisen takasuoran puolivälissä 3. radan kautta kuolemanpaikalle. Sai kierros ennen maalia vetoavun eteensä. Taipui toisesta ulkoa selvästi 300 ennen maalia ja tuli lopun vailla virtaa. 
CICCIOLINA SISU: Juoksi 5. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä 3. ulos. Kirikaista pysyi tiukasti kiinni. Vapaa rata löytyi loppusuoran alussa, minkä jälkeen ei kirinyt yhtään. Eli pussitus oli teknistä laatua.