Keskiviikko-ravit

17.07.2019 18:00

Keskiviikko-ravit

Voimat puntariin

Tämän keskiviikon nimilähdöt ovat tutut 3100 metrin kisat Vantaan Energian Voimaliiga ja Valtra Sisusarja. Tuttujen kotimaisten nimien lisäksi mielenkiintoista väriä tuovat enimmäkseen Ruotsissa kilpaillut kylmäveriori Mitt Hjärtans Tango sekä Voimaliigassa Suomeen siirtynyt Angel Sky.

Voimaliigan eniten tienannut menijä on tällä kertaa Angel Sky, joka oli nuorempana Tuomas Korvenojan valmennuksessa ja keskittyi kilpailemiseen syntymämaassaan Ranskassa. Loppuvuodesta 2015 se siirtyi Markku Vartiaisen valmennukseen, mistä käsin ori kilpaili aina tämän vuoden kesäkuuhun saakka. Edellinen voitto on tammikuulta 2017.

Nyt Angel Sky on muuttanut Poriin Aarre Multasen valmennukseen ja tekee Voimaliigassa ensiesiintymisensä Suomessa. 40 metrin takamatkalta lähtevällä oriilla riittää vastusta, kun paalulta pinkovat kovat nousukkaat Stonecapes Queilan, Tanpopon ja viime viikolla voittaneen Sahara Sandstormin johdolla.

Suomenhevosten perinteikäs Valtra Sisusarja keräsi paljon ilmoittautuneita. Pisimmän takamatkan Vilju on paukuttanut peräjälkeen kahdeksan voittoa, ja edellisen kerran se on hävinnyt ravilähdön huhtikuun lopussa. Vastustajista Eetu Rols voitti viime kaudella 11 startissaan peräti yhdeksän kertaa, mutta tämän kauden avaus sujui tahmeasti. Aleksi Kytölä tuo Vermoon ruotsalaiskylmäverisen Mitt Hjärtans Tangon, joka kilpaili viime vuonna Pohjois-Ruotsissa ja aloitti tämän kauden Halsuan miljoonaraveissa.

Viime viikkoina on nähty kaksivuotiaita opetuslähdöissä, ja tälläkin kertaa yksi varsa on mukana. Lisäksi Pekka Korven tallin kolme kaksivuotiasta suorittaa tänään koelähtöä, joka ajetaan klo 17.20. Illan ohjelmassa on myös mm. amatöörilähtö, jossa ohjastajina ovat C-lisenssin haltijat.

Kesä etenee ja Derby lähenee. Vermon loppukesän kohokohta Suuri Suomalainen Derby järjestetään 31. elokuuta ja tapahtuman ennakkoliput tulevat pian myyntiin. Derbyn karsintalähdöt juostaan keskiviikkona 21. elokuuta, ja sitä ennen on luvassa vielä Derby-kenraali heinäkuun viimeisenä keskiviikkona.

Kesäviikonloppuina on perinteiseen tapaan huippuraviurheilua ympäri Suomen. Vermo Areenan etäpelipiste palvelee ravien ystäviä ja kisakatsomoa on luvassa joka viikonloppu. St. Michel 20.-21.7. näytetään molempina päivinä Vermossa, samoin Lahden Kuninkuusravit 3.-4.8. Välissä etäpelipiste on auki myös lauantaina 27.7. klo 17 eteenpäin. Tuolloin Joensuu järjestää Toto75-kierroksen iltaraveina.

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

17.7.2019 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO64-VARMAVALINNAT

Illan varmavalintana toimii neljännen kohteen 16 VILJU. Sen viime hetken kuntonäytöt ovat tähän porukkaan niin ylivertaiset, ettei koko porukan kiertämisen pitäisi olla hevosta suosivalla kolmen kierroksen matkalla kovinkaan suuri ongelma. Tilannetta helpottaa entisestään se, että kapasiteetiltaan kovin vastustaja Eetu Rols suoritti kuukausi sitten oikein vaisun kauden avauksen. Voitto olisi Viljulle jo peräti kauden kymmenes ja yhdeksäs peräkkäinen. Apuvarmana Pienessä systeemissä toimii viidennen kohteen 1 STONECAPES QUEILA. Sen loppukiri viimekertaisessa Kaustisen Isla-ajossa oli todella lennokas. Kaksi ensimmäistä kohdetta pelataan molemmissa systeemeissä kahdella rastilla. Kummassakin lähdössä reseptinä on ottaa mukaan lähdön kovakuntoisin hevonen + lähdön todennäköisin keulahevonen.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 2,8 (5,7)
T64-2: 4,1 (3,6)
T64-3: 7,5,9,3,11,4 + 1,2,13,6,12 (8,10)
T64-4: 16 (7,11)
T64-5: 1 + 2,8,13,4,7,11 (3,6)
T64-6: 1,5 + 2,4 (10,9)

Pieni systeemi 48 riviä, hinta 4,80 euroa.
Suuri systeemi 1232 riviä, hinta 123,20 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 1-11-9 B) 3-5-4-6-10-8-2-7
UNNAN VESSELI – RIINAN KIRMA – VAPPUJÄTKÄ – KURTAKON HULDA

Ravien avauslähdössä 1 UNNAN VESSELI hakee tiukasti kauden avausvoittoaan. Alla on kolme peräkkäistä totosijaa, ja tämänkertainen tehtävä vaikuttaa sopivalta. Viimeksi Porissa Unnan Vesseli nousi 2. sisältä johtavan rinnalle 850 jäljellä, iski viimeisellä takasuoralla prässin päälle ja oli kelpo kolmas. 11 RIINAN KIRMA on ihan kehityskelpoinen 5-vuotias. Viimekertainen Turun nelossija tuli 2. radalta ilman selkää. Lähtöasetelmat ratkaisevat kahden kärkirankkauksen järjestyksen. Kolmantena A-ryhmään kohoava 9 VAPPUJÄTKÄ on kovin epävarma ja muutenkin ailahtelevaa sorttia. Pertti Niverin valmennettava esitti parasta osaamistaan Jyväskylässä 8. päivä kesäkuuta voittaessaan johtopaikalta ylivoimaisesti hyvällä tuloksella. Arto Hammar marssittaa tähän avauslähtöön peräti kolme valmennettavaansa. Unnan Vesselin lisäksi myös 3 KURTAKON HULDA ja 5 OHRAN KARPALO omaavat täydet totosaumat. Lisäksi pelihevosiin lukeutuu 4 MYLVERIN REPEKKA.

Lähtö 2.

RANKING
A) 1 B) 5-2-6-4-3-7
SMILEY MATCH – STONECAPES RESPECT – QUATTRO POINT – ZERTOR

Toisen lähdön kärkirankkaukseksi kohoaa 1 SMILEY MATCH. Se kadotti toukokuun lopun startissa lopussa ravinsa ja laukkasi loppusuoralla voittotaistosta kakkossijan. Sen jälkeen hevosta hoidettiin, mikä olikin tehnyt hyvää. Tamma jäi viimeksi 3. sisälle hyvävoimaisena pussiin menettäen vähintään kaksarisijoituksen. 5 STONECAPES RESPECT on löytänyt voittojyvän. Vaikka vastus on nyt selvästi voittojuoksuja tiukempi, lähtee Juho Ihamuotilan valmennettava jahtaamaan tosissaan kärkisijoja. 2 QUATTRO POINT on aloittanut uransa mukavasti, ja eiköhän Pia Huusarin valmennettava oli heti tauoltakin kilpailukykyinen. 6 ZERTOR menee starttien myötä koko ajan hiljalleen eteenpäin. Vaikka Zertor jäi tuoreessa Turun kilpailussaan 2. ulkoa neljänneksi, saa ori kovassa lähdössä suorituksestaan täysin puhtaat paperit. 4 QUEEN OF PIRATES joutuu parantamaan menoaan viime startista, mikäli aikoo yltää kaksariin asti.

Lähtö 3.

RANKING
A) 7 B) 4-12-11-2-5-1-6-9-8-10-3
MAGIC FROM HEAVEN – BELGRAM PINUS – PT’S QUEENLY – MR DAVE

Amatöörilähdön suosikiksi kohoaa hieman ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta 7 MAGIC FROM HEAVEN. Tamma vaikuttaa yksinkertaisesti lähdön kovakuntoisimmalta. Toissakertainen Porin kolmossija tuli johtavan rinnalta. Viimeksi Teivossa Jukka Kinnusen suojatti joutui tyytymään johtavan takaa viidenteen sijaan, mutta edellä maaliin tuli kovakuntoisempia hevosia kuin on vastassa tällä kertaa. 4 BELGRAM PINUS suoritti viimeksi Loviisassa vain hyväksyttävästi, mutta kapasiteetiltaan ori on kyllä kova menijä tähän lähtöön. 12 PT’S QUEENLY hävisi viimeksi Teivossa 2. sisältä vain Enjoy Pepperille. Tamma on kunnossa, mutta se ei ole mitään varsinaista kiertelijätyyppiä, joten piippuhyllyn paikalta tarvitaan tuuriakin. 11 MR DAVE kiri viime Vermon vierailullaan ihan lupaavasti, ja nyt oriilla on tauon jälkeen startti kropassa. 2 ARGENTEUIL voitti Loviisassa nappireissun päätteeksi loppusuoran mittaisella kirillä 2. ulkoa. Kakkosradalta juoksu voi toki mennä jälleen nappiin, jolloin voitto ei yllättäisi. 5 POCKET MATT avaa ravilla lujaa ja saanee hyvän juoksun.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 2-8 B) 5-7-1-9-3 C) 4-6
GRAINFIELD ACE – JUICEMAN – RAMBO RIVNER – STARDUST FIBBER

Toto64-avauksessa A-ryhmään kohoaa kaksi hevosta. Asetelmat ovat vahvasti 2 GRAINFIELD ACE puolella, ja siksi Mika Forssin ajokki kohoaa lähdön ykkösrankiksi. Viimeksi Lahdessa Grainfield Ace taipui johtopaikalta neljänneksi, mutta tämä pikamatka on ehdottomasti vauhdikkaan avaajan bravuuri. Vermossa 19. päivä kesäkuuta Grainfield Ace ei päässyt Lord Ivarin ulkopuolelta 07-kyytisellä avauspuolikkaalla keulaan, mutta punnersi pikamatkalla johtavan rinnaltakin ykköseksi. Tällä kertaa keulapaikka vaikuttaa saletilta, ja koko matkan johtoon on hyvät mahdollisuudet. Lähdön ehdottomasti kovakuntoisin hevonen on kuitenkin 8 JUICEMAN. Se oli Teivon kolmossijassaan vain ihan hyvä, mutta taulun muissa kilpailuissa Harri Koivusen valmennettava on esiintynyt oikein vahvasti edukseen. Viimeksi Teivossakin Juiceman tykitti kirivaiheessa täysin omaa vauhtiaan. Juiceman on kukistanut Grainfield Acen kummassakin edellisessä kohtaamisessa, mutta nyt asetelmat antavat Grainfield Acelle täyden mahdollisuuden revanssiin. 5 RAMBO RIVNER halusi viimeksi ehdottomasti selkäjuoksun, eikä sitten saanut johtavan takaa passiivisen taktiikan jälkeen enää lopussa mahdollisuutta ja joutui tyytymään kolmanteen sijaan. Samaisessa lähdössä 7 STARDUST FIBBER oli johtavan rinnalta kakkonen ja 1 PAST OR FLASH taipui keulasta neljänneksi.

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 4-1 B) 3-6-7 C) 2-5
TUTUN IMPI – HUVIN VIKU – ANNIN VAPPU – MARJ-LOVVIISA

Toisessa Toto64-kohteessa 4 TUTUN IMPI lähtee tavoittelemaan tiukasti kauden toista voittoaan. Alla on hieno neljänneksi kipuaminen vuosittaisessa pitkän matkan A.V. Marttilan Tammasarjassa. Tutun Impi ei ole kovinkaan räväkkä avaaja, joten pieni lähtö on tammalle iso etu. Kun kovimmat vastustajatkaan eivät ole mitään viimeisen päälle puristajia, voi Tutun Impi hyvinkin vyöryä lopussa ykköseksi. Tärkeintä on, että tamman rytmi lähtee stemmaamaan heti alusta alkaen. 1 HUVIN VIKU on vauhdikas avaaja ja erittäin todennäköinen keulahevonen. Kuntokäyrä tuntuisi muutenkin osoittavan ylöspäin. Porissa ensimmäisellä takasuoralla johtoon edennyt ori hävisi vain kovalle Rågerille. Viimekertainen Turun alkulaukka tuli hieman sekavassa tilanteessa. Ykkösradalta laukan uhka ei ole kovinkaan suuri. Huvin Vikulla on usein tapana avata niin lujaa, että ihan loppumetreillä askel sitten jo vähän painaa. Mikäli siis Tutun Impi on onnistunut pääsemään jo ennen päätössatasta aivan Huvin Vikun iholle, kääntynee homma Tutun Impin puolelle. Kova voitontavoittelija on kuitenkin Huvin Vikukin. 3 ANNIN VAPPU ailahtelee, mutta pystyy hyvänä päivänään paljoon. Toissakerralla Lahdessa Annin Vappu kamppaili voitosta yhdessä Sokrun kanssa 600 metrin kirillä 2. ulkoa. 6 MARJ-LOVVIISA on ollut tänä vuonna valtava pettymys, ja ravin kanssakin on ollut ongelmia. Teivon välistartin perusteellakin tämä kausi taitaa jäädä välivuodeksi. Tässä tehtävässä totosija on kuitenkin vajaatehoisenakin mahdollinen. 7 SÄHKÖÄIJÄ on mielenkiintoinen kauden avaaja, mutta tuskinpa pitkältä tauolta palaava rutinoimaton 6-vuotias on kuitenkaan heti parhaimmillaan.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 7 B) 5-9-3-11-4-1-2-13-6-12-8-10
BISMARCK COMERY – WHITE CROSS BICHO – VITESSE – PERSONAL TRAINER

Toto4-avauksessa A-hevoseksi kohoaa keulapsyykillä 7 BISMARCK COMERY. Mainiosti uransa aloittanut ruuna jäi toukokuussa kahdesti peräkkäin ulos totosta, minkä jälkeen sai vetää runsaan kuukauden verran henkeä. Bismarck Comery aloitti pienen huilinsa jälkeen kahdella Maarianhaminan kaksarisijoituksella, ja eiköhän kuntokäyrä osoita tällä hetkellä ylöspäin. Mikäli Bismarck Comery sattuisi jäämään johtavan rinnalle, vaikeutuisi tilanne huomattavasti. Muutenkin lähtö on suosikin epäonnistuessa varsin ympäripyöreä. 5 WHITE CROSS BICHO oli toissakerralla Lahdessa jostain syystä varsin vaisu, mutta muuten suoritukset ovat olleet nousujohteisia. Viime Vermon kilpailussaan White Cross Bicho tuikkasi positiivisesti 5. sisältä. Ruunaan kannattaa suhtautua voltin viitosradasta huolimatta vakavasti. 9 VITESSE on epäonnistumisaltis, mutta varsin kyvykäs menijä. Tammalle sopisi parhaiten tasaisen reipas matkavauhti. 3 PERSONAL TRAINER ei ole ollut viime starteissa parhaimmillaan. Mikäli lähtö onnistuu nappiin, voi ruuna saada hyvät asemat, ja on silloin mahdollinen. 11 PETERSIN pysytteli kauden avauksessaan hännillä. Ruunan iskukyky on aika iso arvoitus, mutta joka tapauksessa ajotaktiikka tullee olemaan jo rohkeampi. 4 HERE I GO AGAIN S ei saanut viimeksi Riihimäellä 3. sisältä mahdollisuutta. Tamma on ilman muuta tauluaan parempi ja on onnistuessaan lähdön mahdollinen jokerikortti. 1 PT’S REVIT ei vakuuttanut viimeksi, mutta asetelmat ovat mainiot.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 16 B) 7-11-9-2-8-10-12-6-4-15-13-5-14 C) 1-3
VILJU – EETU ROLS – WIHTORI – ELITLOPPET

Illan ensimmäinen troikkalähtö on kylmäveristen Valtra Sisusarja, ja siinä selväksi suosikiksi kohoaa 16 VILJU. Vaikka kierrettävänä on täysi lähtö hevosia, ei sen pitäisi tuottaa väkivahvalle oriille mitään ongelmaa. Sen verran ylivertaisia suorituksia Olli-Pekka Hämäläisen valmennettava tähän(kin) lähtöön suhteutettuna on viime aikoina tehnyt. Pitkä matkakin on vahvalle menijälle pelkästään plussaa. Haavereitta jo peräti kauden kymmenennen voiton pitäisi olla tosiasia. 7 EETU ROLS on myös hyväkapasiteettinen hevonen, mutta sen yllä on kysymysmerkkejä, sillä ruuna oli kuukauden takaisessa kauden avauksessaan suorastaan epävireinen. Eiköhän Eetu Rols nyt ole lähempänä omaa tasoaan, mutta viime esityksen perusteella suosikin kukistamiseen on kuitenkin vaikea uskoa. 11 WIHTORI kilpailee kelpo vireessä ja olisi kyllä menestynyt viimeksi Loviisassakin ilman pahaa laukkaansa noususta 750 jäljellä. Edellisessä Lappeenrannan pitkän matkan kilpailussa Wihtori hävisi ainoastaan Viljulle. 9 ELITLOPPET kiersi Porissa hienosti ykköseksi, vaikka jäi alussa hitaan starttinsa myötä kuudentoista hevosen lähdössä selvästi viimeiseksi. Viimeiset 1700 metriä sujuivat peräti 24,8-kyytiä. 2 ALVARON vaikuttaa paalun todennäköisimmältä menestyjältä. 8 PACKER, 10 HILIPEE ja 12 ADVEN TURE vaikuttavat keskenään aika tasavertaisilta. 6 VOIMA-SIMO ylsi Jämsässä kakkoseksi, mutta ei ruuna silti läheskään parhaimmillaan ollut.

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 1 B) 2-8-13-4-7-11-3-6-5-9-10-12
STONECAPES QUEILA – TANPOPO – WIDE GAME – PASCHA TILLY

Duo-peli käynnistyy hienotasoisella Vantaan Energian Voimaliigalla. 1 STONECAPES QUEILA saa ykkösvihjeen, koska alla on huippusuoritus Kaustisen Isla-ajossa, ja kuskikin vahvistuu. Kaustisella Stonecapes Queila lähti ykkösradalta aika verkkaisesti matkaan ja jäi ensin 4. sisälle, mistä nousi kuitenkin ensimmäisellä puolikkaalla 2. ulos. Viimeisellä takasuoralla Stonecapes Queila jäi väsyvän selkään, eikä ehtinyt enää kuin neljänneksi, vaikka tykitti kärjelle kellotettuna 11-vauhtisella päätöspuolikkaalla loppua ylivoimaista kyytiä. Keulapaikan pitäminen ei ole saletissa, mutta kyllä tamman viime kertaa vauhdikkaamminkin pitäisi osata liikkeelle lähteä. Christa Packalenin valmennettavalle käy niin keula- kuin selkäjuoksu, mutta lähtökohtaisena ajatuksena on keulapaikalla juokseminen. 2 TANPOPO oli viimeksi johtopaikalta urhea kolmas. Tällä matkalla selkäjuoksu taitaa kuitenkin olla keulataktiikkaa parempi vaihtoehto, joten Stonecapes Queilan selkä voi kelvata suosiolla. 8 WIDE GAME on vahva ruuna, jolle matka on plussaa. Antti Teivainen tehnee tarpeen vaatiessa jo matkalla ratkaisuja. 13 PASCHA TILLY jatkaa hienossa vireessä ja ansaitsisi joskus onnistumisenkin. 4 SAHARA SANDSTORM, 7 SELENE LUNE ja 11 RIPASSO CLASSICO viihtyvät kaikki tällä pitkällä matkalla ja lähtevät nekin jahtaamaan tiukasti ainakin totosijaa. 3 KRAMPUS on nousuvireessä, mutta rima taitaa olla turhan korkealla.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 1-5 B) 2-4-10-9-11-6-3-12 C) 7-8
JOYRIDE LUXI – SNOWDON – BOMBARD – TOKAREV

Illan päätöslähdössä loistovireinen 1 JOYRIDE LUXI tähtää tiukasti koko matkan johtoon. Viime vuonna Kriteriumissa hienosti kuudenneksi sijoittuneen ruunan kuntokäyrä osoittaa tällä hetkellä edelleen vain ylöspäin. Muiden osakkeet nousisivat, mikäli avaus kovasti venyisi. Johtopaikan menettäminen ilman Olli Koivusen paikasta luopumista ei vaikuta ollenkaan todennäköiseltä. 5 SNOWDON nousee ykköshaastajaksi. Se on kilpaillut nyt kahdesti Tapio Mäki-Tulokkaan valmennuksesta käsin. Ensimmäisellä kerralla ratkaisevan paha lähtölaukka pilasi pelin, mutta viimeksi Turussa tuloksena oli jo kakkossija 800 metrin kirillä 4. ulkoa. Edessään 3. ulkona matkannutta Joyride Luxia Snowdon ei kuitenkaan kyennyt haastamaan. Snowdoninkin voisi kuitenkin olettaa jatkavan nousuvireessä. 2 BOMBARD voitti Teivossa keulasta. Joyride Luxin ulkopuolelta keulaan ei pitäisi olla mitään asiaa, mutta ruuna voi hyvinkin päästä unelmapaikkaan sen taakse. 4 TOKAREV jäi viimeksi Teivossa 2. sisälle voittovoimissa pussiin. Kun palaset oikein loksahtavat kohdalleen, voi Tokarev olla kova tekijä Suomen lähtöihin. 10 CASIMIR TOF, 9 MAX THE FLAX ja 11 JUSTINE CASE ovat kaikki kovakuntoisia hevosia, mutta takarivistä tämän lähdön voittamisen ei lähtökohtaisesti pitäisi onnistua.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 7,5,9,3,11,4 + 1,2,13,6,12 (8,10)
T4-2: 16 (7,11)
T4-3: 1 + 2,8,13,4,7,11 (3,6)
T4-4: 1,5 + 2,4 (10,9)

Pieni systeemi 12 riviä, hinta 2,40 euroa.
Suuri systeemi 308 riviä, hinta 61,60 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

1
1,5

Yhteensä 2 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

16
7,11,9
7,11,9,2,8,10,12,6,4,15,13,5,14

Yhteensä 36 yhdistelmää, hinta 18 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

1
5,2,4
5,2,4,10,9,11,6

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 9 euroa.

Vihjeet: Jouni Toroska

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Ari Moilanen

L2/2 QUATTRO POINT: Viimeisessä maaliskuun startissa tamma teki hyvän juoksun. Se oli täynnä räkää ja siihen nähden esitys oli tosi kova. Nyt hevonen palaa sairaustauolta. Se on ollut normaalisti hyvä suoraan paussilta. Toki nyt kun on sairastelua alla, ajetaan suht nätisti. Kelpo hevonen tällaiseen lähtöön.

L2/4 QUEEN OF PIRATES: Tamma on tehnyt tasaisia juoksuja. Se pääsee hyvin liikkeelle ja saattaa olla jopa keulahevonen. Rutiinia sillä on omaa ajokkiani enemmän.

L3/11 MR DAVE: Ori palasi tauolta viimeksi. Matkattiin sisäradalla ja vasta viimeisessä kaarteessa päästiin kääntelemään ulos. Hevonen teki mallikkaan kirin. Startti vei sitä varmasti eteenpäin. Ori voittaa kohta jossain lähdön.

L6/13 LARGE POINT: Hevonen on viime aikoina enemän peesaillut. Näistä asetelmista rahasija lienee sopiva tavoite.

L7/8 PACKER: Lahdessa oltiin 2. ulkoa viidentenä maalissa. Vähän tasaista puurtamista on ollut hevosen meno. Tiukkaa voi olla Vermossa yltää ihan voittoon asti.

L8/6 MISTER LANE: Viimeksi ajaessani hevosta se nousi 40:n pakilta kakkoseksi. Aika tarkka ruuna on kuitenkin juoksustaan. Kelpo esityksen se teki. Matka sopii mainiosti. Jos kaikki menee nappiin, voi ruuna uusia totosijansa. Voitto olisi kyllä yllätys.

L9/2 BOMBARD: Ruuna kilpailee mainiossa iskussa. Pari starttia takaperin Teivossa se oli hyvä kolmas. Vermossa puhkesi rengas ja ajelin vain maaliin. Viimeksi Teivossa hevonen sai kovaa prässiä ja kesti hienosti. Se lähtee lujaa ja paikka on oikein hyvä. Voittomatsiin odotan.

L9/4 TOKAREV: Kurvit on tälle vähän vaikeat. Kouvolassa tuli hyppy loppukaarteeseen. Muuten ruuna oli aivan asiallisen tuntuinen ja se voi kohta jossain pärjätä.

L9/5 SNOWDON: Turun startti oli toinen tauon jälkeen. Tämä on aika epävarma lähtöön ja jäätiin hännille. Hyvin ruuna kierteli vielä kakkoseksi. Uskoisin, että se voisi yhä mennä eteenpäin starttien myötä.

Antti Ala-Rantala

L3/8 DUCKY: Ruuna on tästä läheltä ja kun tarjolla oli nappisarja, ilmoitettiin sekin mukaan Vermoon. Hevonen on aika hyvä lähtemään. Vähän kurjaa tuuria on ollut lähtöratojen kanssa. Kaustisella se pääsi johtavan taakse. Eiköhän tässäkin kuski laske alussa eteenpäin ja pyri keularyhmään. Kärjen tuntumasta ruuna voisi olla toton tuntumassa.

L4/4 TITAN ARROW: Tällä on ollut paljon ongelmia. Alkuun sitä hoidettiin vähän väärästä paikasta. Ei ruuna ole mikään laukkuri. Kauhavalla se hyppäsi pehmeään kohtaan radassa. Halsualla voltti oli myöhässä ja laukka tuli nelospaikalta. Hiukan sen oloinen hevonen on, ettei se vielä ole aivan huippuiskussa, vaikka kohtalaisesti onkin suorittanut. Satsataan alkuun ja koitetaan päästä kärjen taakse. Jos ollaan neljän joukossa, olen tyytyväinen.

L5/4 TUTUN IMPI: Yritetään antaa lisänäyttöjä Kunkkareihin. Tämä on voltista tosi hidas. Härmän kisaan ei kannata liikaa tuijottaa. Viimeksi kolmella kierroksella tamma näytti jo vähän sitä, millainen se pystyy olemaan. Se löi siinä aivan kovia vastustajia. Kuolemapaikkakaan ei haittaisi. Vapaalta radalta tämä on suorittanut hyvin, mutta tulee se asiallisesti takaakin. Aika korkealla sen pitäisi pystyä tässä olemaan.

L6/12 CALLAWAY SCOOP: Hevonen vaelsi pitkään varjojen mailla. Nyttemmin se on noussut aika kovaan lyöntiin. Kaksi viime starttia on olleet oikein hyviä. Molemmissa ruuna on taivaltanut pitkään kuolemanpaikalla.Takamatkalta on Vermossa toki aina vaikea tulla. Tämä jaksaa kyllä polkea mukavasti. Uskoisin sen pystyvän 1.14-tulokseen, mihin tuo sitten riittää.

Christa Packalen

L2/1 SMILEY MATCH: Tamma jäi viimeksi kaikki tallella pussiin. Tarkoituksella ajettiin nätisti. Oltiin oikein tyytyväisiä suoritukseen. Edelliskilpailussa toukokuussa tuli laukka lopussa. Hevosella oli vähän vaivoja ja sitä hoidettiin tauon aikana. Lähtönopeudesta en osaa oikein sanoa. Ei ajeta kuitenkaan pää märkänä starttia. Ei ruveta ihan hulluttelemaan. Tarkoitus olisi kisata seuraavaksi jo sunnuntaina Mikkelissä.

L8/1 STONECAPES QUEILA: Juostavan matkan pitäisi olla vain etu. Tosi jaksava hevonen on kyseessä. Se oli aivan jäätävä Kaustisella. Kuski hiukan muni homman. Eteen pysähtyi hevonen ja valjakko pakitti koko porukan läpi. Loppua se pinkoi sitten tosi kovaa. Sen pitäisi lähteä voltista Kaustisella nähtyä lujempaa. Kengät jalassa ajetaan Vermossa. On tälle jonkin verran etua, kun pääsee ajamaan ilman kenkiä. Kaviot ei oikein salli sitä tähän kohtaan.

Tom Eriksson

L4/7 STARDUST FIBBER: Tamma on ollut kotona aivan normaali. Lähtörata maililla vaikeuttaa paljon. Jos kaikki tuurit käy, pystyy hevonen toki pärjäämään. Voitto vaatisi kyllä täydellistä onnistumista ja ehkä jopa jollekin muulle epäonnea. Kengät jalassa ja normaalit kärryt. Tällä kokeiltiin jenkkejä muutaman kerran, mutta ei tamma niistä oikein hyötynyt kuitenkaan.

L9/10 CASIMIR TOF: Vire on hyvä. Takarivi tuo hiukan mutkia matkaan. On siinä muutama kova vastassa, mutta ei tämäkään ole huono. Viime esitys oli mainio. Ajoin viime torstaina terävämmät viimeistelyt ja kaikki oli mallillaan. Matkavauhti ja sellaiset seikat ratkaisee paljon, jos ihan voittoa ajatellaan. Tavalliset kärryt on perässä ja kengät jalassa.

Juha Utala

L1/6 DRILLARI: Ihan hyvä kuva hevosesta jäi Loviisan startin perusteella. Tämä on vähän arka porukassa ja hyppy tuli. Ilman laukkaa ruuna olisi ollut aika kärjessä. Siinä oli pikkasen taukoa alla. Nyt on tiheämpää starttia alla, ja ainakin paljon tällä ajaneen Laaksosen mukaan tuo on hevoselle iso etu. Se on parempi ja varmempi pienemmällä kilpailuvälillä.

L6/3 PERSONAL TRAINER: Ruuna oli vähän tasainen Riihimäellä. Se oli edelliskerralla Lahdessa aika sekaisin. Se painoi tosi paljon. Annettiin hevosen olla pari viikkoa laitumella. Aika köykäisellä valmistelulla palattiin Riksuun. Vauhdinjakokin meni kyllä mahdottomaksi siellä. Uskon, että ruuna parantaa tähän. Jos se pääsee keulaan, ihan hyvät odotukset minulla on. Vähintään totokamppailuun on hyvät mahdollisuudet.

L6/9 VITESSE: Mikkelissä tamma oli vähän turhan innokas. Lähtöauto myös kiihdytti hieman nykivästi ja hevosen jalat meni solmuun. Varsin tasaväkisinä näkisin tallin kaksikon saumat.


Lähtö 1 
Väliajat 24,5-25,5-31,5-34,0

DRILLARI: Veti keulapaikalla ekan tuhannen tosi reipasta. Tempo hiljeni loppua kohden. Vastasi kuitenkin mallikkaasti maaliin asti. 
UNNAN VESSELI: Nousi 3. sisältä 2. ulos 1250 jäljellä. Pudotti johtavan kantaan 1050 ennen maalia ja nousi toiselle ilman vetoapua loppukurvissa. Asiallinen kakkonen. 
H.V. TUREKS: Juoksi keskijoukoissa. Nousi loppukaarteessa 3. radalle ja nousi kärjen hiljentäessä totosijalle. 
RIINAN KIRMA: Eteni viim. takasuoralla hyvin toista rataa. Eteen nousi hevonen loppukaarteessa. Oli hetken lähinnä teknisessä pussissa. Tuli tasaisesti. 
KROMAUS: Lähtölaukka. Kohtalainen taustalla.
VILUNKIPELI: Matkasi pääjoukossa kaukana kärkihevosten takana. Ei vakuuttanut. 
MYLVERIN REPEKKA: Lähtölaukka. Matkasi sitten pääjoukon hännillä. Kohtalaisesti maaliin taustalla.
OHRAN KARPALO: Haparoi hieman kiihdytykseen. Eteni sitten 2. rataa johtavan ulkopuolelle. Pudotti viim. kaarteen alussa 3. sisälle ja taipui ulos kahinoista. Hiipui varsin pahoin.
VAPPUJÄTKÄ: Haparoi jo kokoontumisvaiheessa. Ei ehtinyt lainkaan mukaan auton taakse.
INTON RILLA: Matkasi 2. sisällä. Luovutti jo etusuoralla täysin. Keskeytti.
KURTAKON HULDA: Poissa.

Lähtö 2 
Väliajat 15,5-16,5-13,5-15,5

QUEEN OF PIRATES: Juoksi johtavan takana. Nousi viim. kaarteen alussa toiselle. Puristi ykköseksi. 
SMILEY MATCH: Käynnistyi hitaasti ja aloitti 5. sisällä. Kohosi toiselle ilman vetoapua 1300 jäljellä. Oli loppukurvissa hetken 2. ulkona ja käänsi 3. radalle 300 ennen maalia. Hyvä esitys. 
MORRIS: Laukkasi 1. kaarteessa 3. sisältä. Jäi paljon. Paikkasi erheensä hienosti ja kiri vielä totosijalle. Viim. 1200 m 12,8. 
QUATTRO POINT: Nousi 4. sisältä 950 jäljellä 2. ulos. Tasainen. 
RUTHLESS CHICK: Pudotti 1. kaarteen lopussa 3. sisälle. Oli viim. takasuoralla pikku vaikeuksissa. Punnersi kuitenkin kohtalaisesti perille. 
STONECAPES RESPECT: Eteni keulaan 1. kaarteeseen mentäessä. Matkavauhti pysyi reippaana ja kolmas puolikas mentiin lujaa. Taipui vähän loppusuoralla. 
ZERTOR: Poissa.

Lähtö 3 
Väliajat 14,5-15,5-18,5-13,0

MAGIC FROM HEAVEN: Eteni 1. kaarteen alussa keulaan. Avauskierros mentiin reipasta. Veti varmasti perille asti. 
BELGRAM PINUS: Sai toisella radalla selän eteen 2. kaarteen alussa. Lähti 600 jäljellä 3. radalle. Asiallinen kakkonen. 
POCKET MATT: Nappireissu 2. sisällä voittajan takana. Kohtalainen kolmas. 
ARGENTEUIL: Hyökkäsi 5. ulkoa viim. takasuoran alussa 3. radalle. Asiallinen kiri. 
CASH ON GO: Käänteli 3. ulkoa loppumatkasta 3. radalle. Kohtalainen kiri. 
IN COOKIE BOOGIE: Matkasi 3. sisällä. Tasapaksu. 
DUCKY: Juuttui kiertämään 3. rataa. Eteni 1. takasuoralla vauhdilla ja pääsi toiselle ilman vetoapua. Juoksu meni rankaksi. Taipui ymmärrettävästi, muttei suinkaan luovuttanut kokonaan.
STELLA'S BOY: Nousi 4. sisältä viim. takasuoralla 2. radalle. Ei päässyt etenemään täysin sujuvasti maalisuoralla.
PT'S QUEENLY: Alku 3. rataa. Pakitteli 1. takasuoran alussa ja juoksi sitten 5.-4. sisällä. Pussissa maaliin.
GLENNE: Oli 4. ulkona vaikeuksissa viim. takasuoralla. Polki tasaisesti perille. 
MR DAVE: Juoksi 7. ulkona. Hakeutui viim. takasuoran lopussa selissä 3. radalle. Vauhdinjako oli toivoton. Kohtalaisesti maaliin. 
FUNDOVER MATCH: Lähti 6. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Ajautui viim. kaarteessa 4. radalle. Polki tasaisesti. 

Lähtö 4 
Väliajat 09,5-12,5-11,0

JUICEMAN: Matkasi 4. ulkona. Lähti loppumatkasta selissä 3.-4. radalle. Käänteli maalisuoran alussa 5. radalle ja kiri väkevästi ykköseksi. Mainio esitys. Viim. 700 m 09,5. 
RAMBO RIVNER: Juoksi 3. ulkona. Käänteli loppukurvissa 4. radalle. Polki mallikkaasti perille. 
GRAINFIELD ACE: Painui toiselta ilman vetoapua keulaan etusuoralla. Sai prässiä viim. takasuoralla. Asiallinen kolmas. 
KLENA VITO: Juoksi 3. sisällä. Jatkoi loppukurvissa 2. sisällä. Oli pitkään pussissa.
M.T.LARA CROFT: Jäi 2. ulkoa ilman vetoapua etusuoralla. Prässäsi johtavaa viim. takasuoralla. Kesti kelvollisesti. 
TITAN ARROW: Matkasi 4.-3. sisällä. Tasapaksu. 
STARDUST FIBBER: Kiersi alkumetrit 3. rataa. Pääsi pudottamaan 3. ulos 300 juostuna. Jatkoi etusuoralla 2. ulkona. Käänteli 450 jäljellä 3. radalle. Kiri ei kantanut toivotulla tavalla.
PAST OR FLASH: Puolusti keulapaikan. Jatkoi etusuoralla 2. sisällä. Nousi 450 jäljellä 2. ulos. Oli hetken pussissa. Ei vakuuttanut tilaa saatuaan.
KNOX HANOVER: Laukkasi 5. sisältä viim. takasuoralla. Hylättiin.

Lähtö 5 
Väliajat 24,5-27,5-25,5-24,0

ANNIN VAPPU: Nousi 2. sisältä 1. takasuoran lopussa toiselle ilman vetoapua. Puristi vahvasti perille asti. 
TUTUN IMPI: Alkumatka 4. sisällä. Käänteli 2. kaarteessa 3. radalle. Juuttui kiertämään ulos. Taisteli upeasti loppuun saakka. 
SÄHKÖÄIJÄ: Kohosi 3. sisältä 1. takasuoran lopussa 2. ulos. Käänteli loppumatkasta selässä 3. radalle. Nousi maalisuoran alussa 4. radalle. Kohtalainen kiri. 
PAPPAN PARAS: Veti joukkoa keulapaikalla. Taipui lopussa ulos totokamppailusta. 
HUVIN VIKU: Eteni lähtölaukan jälkeen 5. sisälle. Nousi 2. kaarteessa 3. ulos ja käänteli viim. takasuoran alussa selässä 3. radalle. Kiri katkesi loppukaarteen alkuun.
VERMON VOITTO: Lähtölaukka. Hylättiin.
MARJ-LOVVIISA: Poissa.

Lähtö 6 
Väliajat 16,5-17,5-15,0-11,5

BISMARCK COMERY: Prässäsi johtavaa 1. takasuoralla ja painui keulaan 450 juostuna. Kiihdytti maalisuoralla vauhtia ja nappasi oikein tyylikkään voiton. 
PERSONAL TRAINER: Avasi keulaan. Sai prässiä 1. takasuoralla ja jatkoi 450 juostuna 2. sisällä. Kohosi 150 jäljellä toiselle. Ei pystynyt kovassa lopetuksessa haastamaan voittajaa. Hyvä suoritus kuitenkin. 
CALLAWAY SCOOP: Hyökkäsi 3. ulkoa viim. takasuoralla. Kiri kiihtyvässä vauhdissa mainiosti. Viim. 600 m 11,2. 
PETERSIN: Hyökkäsi 2. ulkoa 2. kaarteen lopussa ja eteni toiselle ilman vetoapua kierros jäljellä. Sitkas esitys. 
WHITE CROSS BICHO: Juoksupaikka 3. sisällä. Seurasi kohtalaisesti. 
VITESSE: Alkumatka kuolemanpaikalla. Jatkoi kierros jäljellä 2. ulkona. Taipui lopussa. 
MASCOT MATCH: Matkasi 4. sisällä. Tasapaksu. 
EXCLUSIVE KOKS: Nousi 5. sisältä viim. takasuoralla 3. ulos. Käänteli viim. kaarteessa selissä 3. radalle. Loppusuoralla 4. rata käyttöön. Ihan mukava suoritus. 
ISA SÅNNA: Juoksi 6. sisällä. Nousi 750 jäljellä toiselle ja jatkoi viim. takasuoralla 4. ulkona. Tasainen. 
LARGE POINT: Käänteli 4. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Kiri ei kantanut perille. 
NEW GROVE STORM: Lähti hitaasti ja putosi hännille. Nousi 7. sisältä 1050 jäljellä 6. ulos. Ei erikoista loppumatkasta. 
HERE I GO AGAIN S: Matkasi lähtölaukan jälkeen 5. ulkona. Yritti parannella viim. takasuoralla. Ei vakuuttanut.
PT'S REVIT: Laukka lähtökiihdytykseen. Hylättiin radalta poistumisesta.

Lähtö 7
Väliajat 33,5-30,5-28,0-28,5-25,5

VILJU: Lähti tutun tahmeasti ja juoksi hirvittävän kaukana 10. parissa ulkona. Käänteli 3. radalle 1700 jäljellä. Juuttui polkemaan parijonon ulkopuolelle, kunnes loppumatkasta pääsi pudottamaan johtavan rinnalle. Puristi reippaassa lopetuksessa ykköseksi todella rankan esityksen päätteeksi. 
HILIPEE: Painui toiselta ilman vetoapua keulaan viim. takasuoran alussa. Vastasi vahvasti perille asti. 
TERRORISTI: Nousi 3. sisältä kierros jäljellä 3. ulos. Kohtalainen kolmas maalissa. 
MITT HJÄRTAS TANGO: Nousi 5. sisältä 1150 jäljellä toiselle radalle. Selkä ei vetänyt edessä ja pudotti 950 ennen maalia uudestaan sisälle. Pääsi viim. takasuoralla vapaille vesille ja polki aivan hyvin perille. Viim. 600 m 28,4. 
PACKER: Nousi 3. sisältä 2. kaarteessa 2. ulos. Jatkoi 1400 jäljellä 3. ulkona. Käänteli 150 metriä myöhemmin 3. radalle ja eteni 2. ulos. Pudotti viim. takasuoran alussa sisälle. Hieman pehmeä lopussa. 
VILOKKINEN: Matkasi 5. ulkona. Oli viim. takasuoran alussa väsyvän takana kiinni. Käänteli 3. radalle ja pudotti loppukurvissa sisälle. Polki mukavasti perille. Viim. 700 m 27,9. 
ELITLOPPET: Haparoi alussa ja juoksi kaukana 8. ulkona. Nousi 1400 jäljellä selässä 3. radalle. Hieman kiri katkesi lopussa. 
MUROLII: Matkasi 2. sisällä. Nousi viim. takasuoralla toiselle. Varsin pehmeä loppumatkasta. 
VISPAUS: Laukkasi takajoukoissa 1400 jäljellä. Jatkoi etusuoralla selissä 3. rataa. Uusi laukka viim. takasuoralla.
WIHTORI: Juuttui kiertämään 3. rataa. Pakitteli 2. kaarteessa hännille. Juoksu epäonnistui.
ALVARON: Laukkasi 100 juostuna. Eteni puolimatkassa 5.-4. sisälle. Jatkoi kierros jäljellä 3. sisällä. Ei pystynyt lainkaan parantamaan lopussa.
ADVEN TURE: Juoksi 2.-3. ulkona. Taipui jo varhain. 
KIRIHAI: Veti joukkoa keulapaikalla. Katkesi tosi pahasti viim. takasuoralla. Hylättiin radalta poistumisesta.
VÄLKYN VESKU: Lähtölaukka. Hylättiin liioista laukoista.
VOIMA-SIMO: Lähtölaukka. Keskeytti.
EETU ROLS: Matkasi 3.-4. ulkona. Laukkasi etusuoralla. Hylättiin pitkästä laukasta.

Lähtö 8 
Väliajat 15,5-14,5-19,5-14,0-10,0

STONECAPES QUEILA: Ei pystynyt puolustamaan johtopaikkaa. Eteni 1. takasuoralla prässäämään keulahevosta ja painui johtoon kierros juostuna. Avaustuhat mentiin varsin reippaasti. Toisen kierros oli maltillisempi ja päätöstuhat poljettiin taas lujaa kiihtyvällä tahdilla. Oikein mainio suoritus. 
SELENE LUNE: Hyökkäsi 3. ulkoa viim. takasuoran alussa 3. radalle. Kiri hienosti kakkoseksi. Viim. 700 m 09,6. 
TANPOPO: Eteni 2. rataa ja painui keulaan 350 juostuna. Sai tiukkaa prässiä. Alkumatka paineltiin reipasta. Jatkoi 2. sisällä kierroksen jälkeen. Teki voitavansa ja oli kelpo kolmas maalissa vauhdin jälleen kiihtyessä lopussa. 
SAHARA SANDSTORM: Juoksi lopulta toista rataa ilman vetoapua. Sinnitteli varsin mallikkaasti kympin lopetuksessa. 
SUDBURY: Matkasi 2. ulkona. Käänsi maalisuoran alussa kolmannelle. 
MISTER LANE: Täräytti keulaan. Jatkoi 2. sisällä 350 juostuna. Edelleen 3. sisällä kierroksen täyttyessä. Tuli pussissa maaliin.
WIDE GAME: Nousi 5. ulkoa etusuoralla 3. radan kiertoon. Jatkoi viim. takasuoralla selässä 3. rataa. Ei kuitenkaan edennyt kunnolla ja kiri jäi vähän vajaaksi. Kenties tauko näkyi suorituksessa. Kohtalaisesti perille kuitenkin. 
ROOFER: Tasainen 4. sisältä. 
PASCHA TILLY: Matkasi 7. ulkona. Kiriin lähdössä etusuoralla oli pientä hässäkkää. Juoksi sitten selissä 3. radalla. Käänteli toivottomissa asemissa 4. radalle loppukurvissa. Tuli hyvällä tyylillä maaliin.
ANGEL SKY: Nousi 6. sisältä etusuoralla 5. ulos. Kohtalaisesti perille. 
KRAMPUS: Laukkasi 1. takasuoran alkuun. Eteni sitten 5. sisälle. Jatkoi viim. takasuoralla 4. sisällä. Ei esittänyt ihmeitä.
RIPASSO CLASSICO: Lähti 6. ulkoa etusuoralla selässä 3. radalle. Kiri jäi tasaiseksi.  
TO BE OR NOT TO BE: Juoksi 4. ulkona. Jatkoi 800 jäljellä 3. ulkona. Ei vakuuttanut. 

Lähtö 9 
Väliajat 12,5-16,5-18,0-10,0

JOYRIDE LUXI: Pystyi puolustamaan keulapaikan. Sai rauhoittaa matkalla tempoa merkittävästi. Piti ykköseksi, vaikka haastaja aivan rinnalle kirikin. 
ONE DIRECTION: Avasi kuolemanpaikalle. Peruutteli 1. takasuoralla ja sai toivomansa selän eteen 2. kaarteessa. Käänteli maalisuoralla 3. radalle ja tykitti todella vihaisesti ihan voittajan kupeelle. 
BOMBARD: Nappireissu johtavan takana. Kelpo kolmas. 
CASIMIR TOF: Iski 1. takasuoran lopussa 3. radalle ja eteni 2. kaarteessa toiselle ilman vetoapua. Aivan sitkeä suoritus. 
JACK FIRE: Juokupaikka 3. sisällä. Kohtalainen. 
JUSTINE CASE: Lähti 5. ulkoa viim. takasuoran alussa selässä 3. radalle. Käänteli viim. kaarteen lopussa 4. radalle ja kiri aivan hyvin. Vauhdinjako kovin hankala. Viim. 700 m 11,0. 
TOKAREV: Hyökkäsi 4. ulkoa 750 jäljellä 3. radalle. Kohtalainen kiri. 
WONDER WOMAN: Matkasi 3. ulkona. Tasaisesti perille. 
JAG RAPIDE: Juoksi 4. sisällä. Tasapaksu. 
DONATELLO HOSS: Ei pystynyt parannuksiin 5. sisältä. 
MAX THE FLAX: Juoksi lähtölaukan jälkeen 6. sisällä. Nousi viim. takasuoran alussa 4. ulos ja käänteli suoran lopussa selissä 3. radalle. Tuli aivan asiallisesti perille asti.
SNOWDON: Laukka lähtökiihdytykseen. Eteni sitten 7. sisälle. Ajeli hännillä maaliin.