Keskiviikko-ravit

24.07.2019 18:00

Keskiviikko-ravit

Sukuvarsoja ja kuninkuusraveihin tähtääjiä

Vermon illan huippukohtina on mm. nelivuotiaiden Derby-sarja sekä suomenhevosten 2600 metrin kisa, jossa on mukana kolme kuninkuusravitason menijää.

Lahden Jokimaan kuninkuusraveihin on näistä Vermon raveista aikaa enää puolitoista viikkoa. Kuninkuusravien päätoimikunta tekee hevosvalinnat juuri keskiviikkona 24.7. eli näissä raveissa ei enää ehdi näyttöjä antaa. Suomenhevosten 2600 metrin kisassa on joka tapauksessa mukana kolme hevosta, jotka keikkuvat kuninkuusravirankingin kärkikymmenikössä: Larvan Hurmos, Rokin Maxi ja Vieskerin Virva.

Keskipitkällä 2600 metrin matkalla ajetaan näissä raveissa kolme lähtöä, sillä myös lämminveristen ykkössarja sekä nelivuotislähtö ravataan Derbystäkin tutulla kilpailumatkalla. Toto64-pelin avauskohteessa laitetaan puolestaan voimat mittariin 3100 metrin autolähdössä. Vaihtelevat kilpailumatkat tuovat sekä urheilullista että pelillistä mielenkiintoa. Toto64-pelissä jatketaan heinäkuun ajan 200 000 euron takuupotin metsästystä.

Ravien alkupuolella vauhtiin pääsevät kolmivuotiaat. Aloittelevia hevosia ilmoittautui vain viisi kappaletta, mutta laatu korvaa määrän. Vermon ajajaliigaa johtavan Tapio Perttusen valmentama Shining Armor aloitti uransa voitolla Vermossa pari viikkoa sitten ja lähtee tällä kertaa kahdenkymmenen metrin takamatkalta.

Kilpailemattomat kolmivuotiaat saavat etumatkaa. Uransa aloittaa neljä A-kirjaimella alkavaa nimeä: Adanna, yli satatuhatta euroa tienanneen Alice Laukon varsa Another Trial, italialaissyntyinen Ready Cashin poika Albatros sekä African Queen, jonka emänemä Pure Ivory tienasi urallaan lähes miljoona euroa.

Nelivuotiaat ovat matkalla Suureen Suomalaiseen Derbyyn. Tämänkertainen Derby-sarja on rajattu enintään 15 000 euroa tienanneille nelivuotiaille, jotka on maksettu mukaan ikäluokan pääkilpailuun. Moni hakee vielä kohennusta asemiinsa Derbyn pisterankingissa, jonka perusteella 60 parasta pääsee 21. elokuuta ajettaviin karsintalähtöihin. Päivitetty pisteranking löytyy tästä käsiohjelmasta.

Illan ykkössarjassa varttuneemmat huiput kohtaavat 2600 metrin mittelössä. Mukana on mm. kaksi viime vuoden Derby-finalistia Jack Vader ja Run For Royalty. Seitsemänvuotias Still Loving You oli puolestaan vuoden 2016 Suuressa Suomalaisessa Derbyssä kolmas.

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Vermon etäpelipiste on auki klo 17 eteenpäin ja katsottavissa on Joensuun 75-ravit. Vermo Areenan viikonloppuun kuuluu myös kaikkien rotujen koiranäyttely Eukanuba Summer Show.

Ravien aikataulu ke 24.7.

16.00 Portit avautuvat
17.00 Ravintola aukeaa
17.20 Koelähtö
17.30 TotoTV-lähetys alkaa
17.40 Ponilähtö
18.00 TotoTV:n studiolähetys alkaa, suora T64-lähetys myös maksullisella C More Max:lla.
18.00 Lähtö 1 esittäytyy
18.07 Lähtö 1 starttaa
18.29 Lähtö 2 starttaa
19.15 Lähtö 4 Toto64-1
19.35 Lähtö 5 Toto64-2
19.55 Lähtö 6 Toto64-3, Toto4-1
20.15 Lähtö 7 Toto64-4, Toto4-2, Troikka
20.30 Lähtö 8 Toto64-5, Toto4-3, Päivän duo -1
20.45 Lähtö 9 Toto64-6, Toto4-4, Päivän duo -2, Troikka

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

24.7.2019 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO64-VARMAVALINNAT

Tällä kerralla rakennamme suuremman Toto64-vihjesysteemin ilman varmaa mutta avauskohteessa suosikkina matkaan starttaava numero 8 SNOWDON saa kunnian toimia kapeamman virityksen tukipilarina. Onnistumiset ovat olleet paljon kehutun ja lahjakkaaksi tiedetyn ruunan kohdalla tiukassa mutta onnistuessaan se taistelee tässä tehtävässä tiukasti voitosta. Eturivin uloin lähtörata lienee plussaa ja alun voi kolmen kierroksen matkalla ottaa varman päälle. Koska onnistumisesta ei ole tälläkään kerralla takeita, varmistetaan suosikki Suuressa systeemissä. Kaksi kohdetta pelataan kapeasti kahdella parhaalla rastilla. Kolmannessa kohteessa kovat 4-vuotiaat eli numerot 5 TALISMAN AVENGER 15 TRUEDREAM A.F. sekä kierroksen päättävässä enintään 15.000 euroa tienanneiden Derbysarjassa numerot 1 BWT DANGER ja 7 FLEXIBLE JOURNEY saavat ansaitsemaansa roolia Toto64-vihjekokonaisuudessa.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 8 + 6,2,10,9 (7,4)
T64-2: 5,4,8,9 (7,3)
T64-3: 5,15 (3,12)
T64-4: 3,2,9 (7,1)
T64-5: 5,7,1 + 4,3 (8,6)
T64-6: 1,7 (4,3)

Pieni systeemi 144 riviä, hinta 14,40 euroa.
Suuri systeemi 1200 riviä, hinta 120 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 4-1 B) 2-5-3-9-7-8-6
RUNONEITO – HULLUDUUNARI – MALUS HUVITUS – VIANO

Ravien avauslähdössä 4 RUNONEITO on vahvoilla, mikäli suorittaa samalla tasolla kuin viime starteissaan. Viime kilpailussaan Lahdessa Runoneito rymisteli kolmatta rataa, kunnes pääsi etenemään johtavan rinnalle 1500 jäljellä. Siitä tamma jyräsi ansaittuun voittoon. Runoneito viihtyy vapaalla radalla, ja tässäkin lähdössä ainakin paikan johtavan rinnalla luulisi irtoavan suosiolla. 1 HULLUDUUNARI ei ole ollut viime starteissa parhaimmillaan, mutta nyt tamma voi pitää lähdön onnistuessa ykkösradalta johtopaikan, minkä jälkeen olisi mielipaikaltaan mielenkiintoinen. 2 MALUS HUVITUS on nostanut kauden edetessä tasoaan. Kyseessä on kaiken ollessa kohdallaan rehti lopuntulija. 5 VIANO ei säväyttänyt viimeksi laukkansa jälkeenkään, mutta nyt tammalla on startti alla. Omalla tasolla kilpaillessaan porukka on kyllä sopiva. 3 UNNAN TÄHTI on hieman seurailijatyyppiä, mutta se voi saada nappireissun. 9 B. RIITU saa Hannu Torvisen rattailleen, eikä ole ravia polkiessaan täysin vaaraton.

Lähtö 2.

RANKING
A) 3 B) 4-1-2-5
ALBATROS – AFRICAN QUEEN – ADANNA – ANOTHER TRIAL

Toinen lähtö on pieni, mutta urheilullisesti mielenkiintoinen. Hurjasukuinen 3 ALBATROS lopetti koelähdössä päätöspuolikkaan maltillisen matkavauhdin jälkeen ylhäisessä yksinäisyydessään 1.12-kyytiä. Ruuna meni mainiolla tyylillä, ja oikealla tavalla toimiessaan ura käynnistynee voitolla. Ykköshaastajaksi kohoaa niin ikään hurjasukuinen 4 AFRICAN QUEEN. Tuomas Korvenoja ajoi sillä kesäkuun alun koelähdössä päätöskierroksen tasaisesti 17,4-vauhtia, ja eiköhän resursseista löydy varaa selvästi parempaankin. 1 ADANNA ja 2 ANOTHER TRIAL vaikuttavat myös kiinnostavilta 3-vuotiailta. Koelähdön perusteella niiden todellista osaamista on kuitenkin vaikea arvioida. 5 SHINING ARMOR aloitti uransa oikein varmalla keulavoitolla. Lähtötilanne oli kuitenkin silloin täysin erilainen kuin nyt. Viimeksi Shining Armor pääsi matkaan yksin paalulta, kun taas nyt se on ainoa takamatkalainen.

Lähtö 3.

RANKING
A) 8 B) 5-3-9-2-12-10-4 C) 7-6-11-1
NO LIMIT STAR – MAYFLOWER – PEARL ON STAGE – QUATTRO POINT

Kolmannen lähdön ainoa voittajasuosikki on 8 NO LIMIT STAR. Tapio Perttusen suojatti on aloittanut kautensa kolmella tyylipuhtaalla voitolla, ja kehitystä on tapahtunut selvästi startti startilta. Viime voitto oli täysin hallittu, ja hyvästä ajasta huolimatta värkeissä olisi ollut varaa vielä kovempaankin tulokseen. No Limit Star pystyy voittamaan tämän lähdön monenlaisella juoksunkululla. Oletettavaa kuitenkin on, että se pääsee etenemään lopulta suosiolla johtopaikalle. Varsinkin silloin tappiota olisi tosi vaikea kuvitella. 5 MAYFLOWER hävisi viimeksi vain No Limit Starille juostuaan pääosan matkasta 2. rataa ilman selkää. Suoritus oli hyvä, joten tamma lähtee taas tiukasti jahtaamaan kaksarisijoitusta. 3 PEARL ON STAGE oli viimeksi 3. sisältä 4-vuotiaiden tammojen Derbyn TammaChampionissa liian kylmässä kyydissä avauskierroksen oltua peräti 11,5-vauhtinen. Nyt porukka ei ole läheskään yhtä kova, ja tuskinpa tempokaan tule olemaan yhtä hurja. 9 QUATTRO POINT varmasti parantaa saatuaan tauolta startin kroppaansa, mutta takarivin lähtöpaikalta se tulee rankingissa selvästi Harri Koivusen valmentaman kaksikon jälkeen. 2 SI LUCKY palaa tauolta arvoituksena. Tamman peruskapasiteetti on ihan hyvä. 

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 8-6-2-10-9 B) 7-4-1-5-3
SNOWDON – AMAZING WARRIOR – BOMBARD – ONE DIRECTION

Toto64-kierroksen käynnistävästä lämminveristen pitkän matkan ryhmäajosta löytyy viisi kovaa voitontavoittelijaa. 8 SNOWDON saa jatkuvasti paljon kehuja, mihin nähden onnistumisia tulee nykyään harvoin. Tämän kauden kolmesta kilpailusta kaksi on pilaantunut ratkaisevan pahaan alkulaukkaan. Kerran ruuna kulki koko matkan ravia ja silloin tuloksena oli hyvä kakkossija kovakuntoisen Joyride Luxin jälkeen. Tällä matkalla alun voi ottaa niin varman päälle kuin vain vähänkin on tarpeen, ja kasiradan lähtöpaikkakin on tähän tarkoitukseen hyvä. Jatkossa Snowdonilla on sitten paikka osoittaa olevansa kehujensa arvoinen. 6 AMAZING WARRIOR ja 2 BOMBARD ratkonevat johtopaikan kohtalon. Nekin ovat molemmat hyvässä vireessä. Amazing Warriorin viimekertainen Turun kolmas sija tuli Joyride Luxin sekä Snowdonin jälkeen. Bombard sijoittui viime keskiviikkona keulasta voittaneen Joyride Luxin takaa kolmanneksi saamatta edes mahdollisuutta yrittää parempaa sijoitusta. Teivon voitto tuli keulasta. 10 ONE DIRECTION spurttasi viimeksi Vermossa 2. ulkoa todella terävästi ja ehti aivan Joyride Luxin rinnalle. Kyseessä on Derbyn finalisti, joten pidemmätkin matkat sopivat. Viidentenä A-ryhmään kohoaa 9 HE IS FELIX. Se vaikuttaa nousuvireiseltä. Viimekertainen Turun kolmossija tuli 2. radalta ilman selkää.

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 5-4-8-9 B) 7-3-1 C) 2-6
MORISON – VEERAN POIKA – LARVAN HURMOS – ROKIN MAXI

Toisessa Toto64-kohteessa A-ryhmään erottuu neljä hevosta, mutta keskinäiseen järjestykseen rankkaaminen onkin sitten ihan arpapeliä. 5 MORISON saa ykkösvihjeen Porin torstaisen voittonsa myötä. Ruuna eteni johtopaikalle kaksi kierrosta ennen maalia ja kontrasi lopussa varmaan voittoon ennen päätöspuolikkaalla haastanutta Jyllätystä. Morison ei käynnisty viitosradalta kovinkaan rivakasti, mutta eiköhän Tapio Perttunen lähde ajamaan rytmin löydyttyä heti eteenpäin. 4 VEERAN POIKA suoritti Teivossa oikein lupaavan tauoltapaluun, vaikkei totoon yltänytkään. Viimeinen kierros sujui 22,6-vauhdilla ja päätöspuolikas peräti 20,8-kyytiä. On täysin mahdollista, että Veeran Poika juoksee keulassa tai lopulta Morisonin takana 2. sisällä, joten hevoseen on syytä suhtautua vakavasti. 8 LARVAN HURMOS ja 9 ROKIN MAXI esiintyivät edukseen viimeksi Jämsässä. Rokin Maxi voitti Jämsän Äijän ajon johtavan rinnalta ennen 3. ulkoa viimeiset 1100 metriä 3. rataa ilman selkää puurtanutta Larvan Hurmosta. Molemmat edellä mainitut valittaneen Kuninkuuskisaan, joten saa nähdä, että näkyykö tämä taktisissa kuvioissa. Joka tapauksessa pieni lähtö sekä keskipitkä matka hyödyttävät kumpaakin. 7 VIESKERIN VIRVA ja 3 TUVIKER kärkkyvät sitten kuumimpien suosikkien epäonnistumista. Vieskerin Virvalla taktiikka tuskin on kovin aggressiivinen, koska kyseessä on viimeistelevä startti Kuningatarkilpailuun.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 5-15 B) 3-12-4-9-10-2 C) 11-16-8-1-13-7-14-6
TALISMAN AVENGER – TRUEDREAM A.F. – GIRL’S WISH – MY WAYS NOT YOURS

Toto4-pelin avauskohteessa kaksi kovaa 4-vuotiasta kohoaa selvästi muun porukan yläpuolelle. Mikäli kaksikko onnistuu kuntonsa mukaisesti, jäänee muiden tehtäväksi otella vain kolmosrahoista. 5 TALISMAN AVENGER on paalun turvin niukka ykkösrankkaus, mutta voltin viitosrata tasoittaa kovasti puntteja. Talisman Avenger on voittanut uran kolmesta kilpailustaan kaksi. Kokemäen Nuorten Sarjassa ruuna laukkasi pahoin ensimmäisen kaarteen jälkeen, mutta kiri vielä kolmantena maaliin. Lopulta juoksu hylättiin kuitenkin pitkästä laukasta. Talisman Avenger on osoittanut kykenevänsä tekemään vahvan suorituksen 2. radalta ilman selkääkin. 15 TRUEDREAM A.F. lähtee liikkeelle 20 metrin takamatkalta, mutta kiihdytyksen onnistuessa juoksuradalta nappiin, se voi hengittää nopeasti Talisman Avengerin niskaan. Mika Taittosen suojatti on ollut kahdessa viime startissa oikein hyvä. Turun keulakakkonen tuli kovalla täyden matkan tuloksella. Rinnalla juossut Driverlane oli vain yksinkertaisesti häikäisevän hyvä, eikä sille todellakaan ollut häpeä hävitä. 3 GIRL’S WISH aloitti Tom Erikssonin käsistä lounasravien helpolla voitolla. Nyt vastassa on kaksi tosi kovaa, joille on niiden onnistuessa vaikea riittää. Girl’s Wishin kanssa samaan ryhmään kuuluvat viimeksi 2. radalta ilman selkää hyvällä tuloksella kakkoseksi yltänyt 12 MY WAYS NOT YOURS sekä uransa kolmella totosijalla aloittanut 4 ANDOVER STAR.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 3-2-9 B) 7-1-10-4-11-6 C) 5-8
ULK DELLE SELVE – DENVER BRODDE – THE DUDE – GRIMINAL JACK

Ensimmäisessä troikkalähdössä ykkösvihjeen saa keulapsyykillä 3 ULK DELLE SELVE. Sen kauden molemmat voitot ovat tulleet nimenomaan keulasta. 2 DENVER BRODDE sai aloitusstartissaan Harri Koivusen valmennuksesta tilaa vasta kalkkiviivoilla ja jäi viidenneksi. Viimeksi ajosuoritus oli rohkeampi ja tuloksena oli tyylipuhdas voitto ennen Reverend Drediä sekä Carlemania. Loistopaikalta voittoon on ilman muuta nytkin täydet mahdollisuudet. Eiköhän kuntokäyräkin osoita edelleen ylöspäin. Kolmantena A-ryhmään nostetaan 9 THE DUDE. Sen juoksu meni viimeksi useine rytminvaihtoine aika poskelleen, joten kirivaiheen taipuminen oli täysin ymmärrettävää. Tällä kertaa kaikki kiriruuti säästynee loppuun. Tietysti maltillisen matkavauhdin jälkeen voittotaistoon olisi vaikea yltää. 7 GRIMINAL JACK on aloittanut Vesa Vuorenmaan käsistä hyvillä suorituksilla. Ulk Delle Selven sisäpuolelta Griminal Jack olisi ollut ilman muuta A-hevosia, mutta seiskaradalta hyvä lähtönopeuskaan ei auta välttämättä riittävän hyvään juoksuun. 1 STARDUST FIBBER ei ollut viimeksi 2. ulkoa 500 metrin kirillä terävimmillään. Ei kuitenkaan unohdeta tammaa vielä, sillä nyt luvassa voi olla ihan unelmajuoksu 2. sisällä. 10 LASSIC POINT on vauhtikestävä puurtaja, jolla voidaan kiertää johtavan rinnalle, mikäli tilanne antaa siihen mahdollisuuden.

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 5-7-1 B) 4-3-8-6-2-10-9
WILLIAM BIRDLAND – RUN FOR ROYALTY – VICTOR QUO VADIS – CONNY SISU

Duon avauskohteessa rankingin kärkeen nostetaan kaksi tuoretta Suur-Hollola-ajon finalistia. 5 WILLIAM BIRDLAND sijoittui Suur-Hollola-ajossa 4. sisältä upeasti viidenneksi. Välierän kolmas sija tuli oikein hyvällä kirillä 5. ulkoa. Tuskinpa William Birdland on nyt aivan yhtä hyvä kuin Suur-Hollola-karkeloissa, mutta silti ruuna rankataan ykköseksi. Matka suosii, ja voi hyvinkin olla, että muut tekevät tällä kertaa työt ja William Birdland pääsee iskemään lopussa. 7 RUN FOR ROYALTY sijoittui Suur-Hollola-ajossa 3. ulkoa seitsemänneksi. Välierässä ori hävisi johtopaikalta vain Atupemille ja piti huonommalta paikalta matkaan joutuneen William Birdlandin takanaan. Tuntuisi siis, että hyvän hevosen jyvä alkaa löytyä. 1 VICTOR QUO VADIS voitti Jämsän Äijän ajon johtavan rinnalta. Tällä kertaa ruuna juossee keulassa. Mikäli Victor Quo Vadis saa pitää johtopaikan ilman ylilyöntejä, ei se ole helppo ohitettava kenellekään. 4 CONNY SISU oli Kaustisella johtopaikalta tosi sitkeä ja voitti hienolla tuloksella. Näin kovassa lähdössä Conny Sisu lipsahtaa silti B-ryhmän puolelle. Todennäköisin juoksupaikka lienee Victor Quo Vadisin takana 2. sisällä. 3 PASCHA TILLY ei tunnu onnistuvan tällä hetkellä lainkaan, mutta kyllä hevonen kunnossa on. 8 JACK VADER on arvottu sen verran huonolle lähtöpaikalle, että ilman ylivauhtia terävimpään kärkeen on vaikea nousta. 6 WILLIAM PINE tuskin pääsee tällä kertaa johtopaikalle tai edes 2. sisälle, minkä jälkeen homma muuttuu hankalaksi. William Pine hävisi jo viimeksi Jämsässä Victor Quo Vadikselle.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 1-7 B) 4-3-5-11-10-12-2-8-6
BWT DANGER – FLEXIBLE JOURNEY – BWT DIVINE – AN-ANDREE

Ilta päättyy enintään 15 000 euroa tienanneiden Derbysarjaan. Siinä kaksi hevosta kohoaa selvästi muun porukan yläpuolelle. 1 BWT DANGER saa paremman lähtöpaikkansa turvin ykkösvihjeen. Sen kesäkuinen Vermon voitto tuli keulasta, ja eiköhän keulataktiikka tällä kierrosta pidemmällä matkallakin ole ykkösradalta todennäköinen. Viimekertainen epäonnistuminen on syytä unohtaa, sillä ruuna sai aivan liian yliraskaan juoksun. Eiköhän tämänkertainenkin matka suju ongelmitta, kunhan vain vauhdinjaossa ei sorruta ylilyönteihin. 7 FLEXIBLE JOURNEY on tehnyt kovissa lähdöissä jatkuvasti hyviä juoksuja. Vajaa kuukausi sitten Lahdessa Juha Utalan suojatti kiri Suur-Hollolan Nelivuotispokaalissa 5. sisältä hyvin neljänneksi vain Graceful Swampille, Kaptahille sekä Knows Bestille häviten. BWT Danger on paremmalla paikalla, mutta Flexible Journeyn kuntonäytöt ovat lähdön parhaat. 4 BWT DIVINE on kärsinyt viime aikoina huonoista lähtöpaikoista. Nyt nopea avaaja voi saada nappireissun kärjen imussa sisäradalla. 3 AN-ANDREE kamppaili lauantaina Mikkelissä Cartivet Meetingin finaalissa 2. radalta ilman selkää vahvasti kolmanneksi. 5 KNOCKING MATCH ei riittänyt Seinäjoella 3. sisältä viidettä sijaa parempaan, mutta edellä maaliin tuli tosi kova nelikko Graceful Swamp, Mainio, Majestic Man sekä Special Present. 11 CACSHOT toivoo lähtöön ylivauhtia, jolloin sen vauhtikestävyys pääsisi oikeuksiinsa. Laukkariski on oriin kohdalla edelleen konkreettinen. 

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 5,15 (3,12)
T4-2: 3,2,9 + 7,1,10 (4,11)
T4-3: 5,7,1 + 4,3,8,6,2,10,9
T4-4: 1,7 (4,3)

Pieni systeemi 36 riviä, hinta 7,20 euroa.
Suuri systeemi 240 riviä, hinta 48 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

5,7,1
1,7

Yhteensä 6 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

3,2
3,2,9,7,1,10
3,2,9,7,1,10,4,11,6

Yhteensä 70 yhdistelmää, hinta 35 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

1,7
1,7
kaikki

Yhteensä 18 yhdistelmää, hinta 9 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Ari Moilanen

L2/1 ADANNA: En ole varsalla aiemmin ajanut, enkä myöskään jutellut siitä valmentajan kanssa.

L3/9 QUATTRO POINT: Tamma teki oikein asiallisen suorituksen pitkältä sairaustauolta. Se meni heti 1.16-tuloksen vauhtijuoksussa. Startti kropassa vienee sitä vielä eteenpäin. Ihan hyvä hevonen tähän lähtöön.

L4/8 SNOWDON: Viimeksi ruuna kompuroi alussa ihan omia aikojaan ja laukka tuli. Matka on plussaa. Jos ravia päästään, mahdollinen menestyjä.

L5/8 LARVAN HURMOS: Jämsän kakkosijassa hevonen teki vahvan juoksun. Vähän on esitykset heitelleet laidasta laitaan. Suhteellisen nätisti olisi aikomus ajaa. Ajatellaan jo hieman Lahden kisoja.

L6/4 ANDOVER STAR: En ole varsalla ajanut, mutta toki lähtöjään nähnyt. Totossa se on mukavasti pyörinyt. Ei minulla sen tarkempaa kuvaa ole hevosesta.

L7/7 GRIMINAL JACK: Hevonen oli Mikkelissä lauantaina positiivinen. Se teki radalta 11 oikein hyvän esityksen. Polki kaukaa takaa mallikkaasti maaliin. Ruuna jatkaa kelpo vireessä. Edelleen lähtöpaikat hankaloittavat. Jossain tämä kohta voittaakin.

L8/4 CONNY SISU: Ori on ollut tosi hyvä viime starteissaan. Kaustisen voittojuoksussa syntyi periaatteessa SE-tulos. Aikaa ei kuitenkaan hyväksytty tilastoihin, kun hevonen kilpailee Ruotsin rekisterissä. Matka käy ja mukavin miettein lähdetään kisaamaan.

L9/10 CAPO: Yksi lähtö on nyt alla tauon jälkeen. Vaikea veikattava. Aika kovia hevosia on vastassa.

Tom Eriksson

L2/2 ANOTHER TRIAL: Varsa tuli koelähdössä korvat kiinni perille ja se meni puoli laiskasti. Tuo lienee emän perimää. Pikkasen varaakin jäi. Luultavasti useammalla muullakin osallistujalla on sama tilanne. Saattaa olla varsin tasokas koitos, vaikka hevosia on vähän viivalla. Kaiken järjen mukaan kakkosradan ei pitäisi tuottaa ongelmia. Fiksun oloinen alokas. Tämä voi vielä kehittyä hyväksikin hevoseksi.

L6/3 GIRL´S WISH: Kauden avauksessa ei ollut mitään ongelmia. Voitto irtosi helpolla tavalla. Volttilähtö on vähän kysymysmerkki. Onneksi kolmosradalla on aika hyvin tilaa voltata. Kilpailutilanne on aina omansa, ja kyllä tuossa laukkariskikin on olemassa. Uskoisin, että tamma pystyy hieman parantamaankin startti kropassaan. Kovatasoinen lähtö on tämäkin.

L7/1 STARDUST FIBBER: Hevonen oli viimeksi toisesta ulkoa vaisu. Ei se mennyt oikein mihinkään. Tamma puhalsi liikaa startin jälkeen ja se köhähtelikin sitten muutaman kerran. Sen jälkeen ei ole ollut mitään nähtävissä. Viimeistely ratkaisee lopullisesti osallistumisen. Jos tuntuu, että kaikki on normaalisti, ollaan mukana viivalla. Paikka on mainio ja hevosen luokka periaatteessa riittää. Jos kaikki on ok, yksi mahdollisista pärjääjistä.

Aripekka Pakkanen

L2/1 ADANNA: Ihan näppärä varsa tämä on. Jonkun verran jäi varaa koelähdössä ohjastajan mukaan. Ainakin kokeessa se lähti mukavasti liikkeelle. Aivan tyytyväinen olin suoritukseen. Tuollaiset pari sekuntia se pystynee tuloksesta tiputtamaan.

L4/2 BOMBARD: Hevosen esityksissä ei ole moitittavaa. Viimeksi oli kova lopetus. Ruuna ei saanut oikeastaan koskaan kunnolla tilaa. Hyvä suoritus jälleen. Toiveikas olen, että pitkä matka sopii. Treenien perusteella tämä tuntuu enemmänkin vahvalta menijältä. Se pääsee reippaasti liikkeelle ja hyvältä paikalta lienee luvassa asiallinen juoksu.

L9/12 TREASURE OF PIRATE: Ori on mennnyt tasaisen mukavasti. Välillä sillä oli vähän hermo pinnassa ja laukkaakin tuli. Tarkoitus on ajaa ilman kenkiä ja muitakin ässiä otettaneen keskiviikkona käyttöön. Voittotoiveet vienee lähtöpaikka, mutta sekunti tai puolitoista voisi ennätyksestä tippua. Näin pitääkin, jotta voidaan yrittää mukaan parempiin lähtöihin.

Tapio Mäki-Tulokas

L4/8 SNOWDON: Viime keskiviikkona tuli laukka heti lähdön jälkeen. Ari ajeli sitten taustalla maaliin. Lähtötilanne tuntuu olevan tälle jonkinlainen kompastuskivi. Paikka saattaa olla aivan hyväkin, kun ulkopuolelta ei kiihdytä kukaan. Katsotaan vielä lähempänä, otetaanko jotain kenkiä pois. Pitkän matkan pitäisi olla etu jaksavalle menijälle. Olettaisin hevosen olevan ravatessaan ilman muuta kolmen joukossa.

L8/5 WILLIAM BIRDLAND: Ori suoritti mallikkaasti ja teki hyvät esitykset Suur-Hollolassa molempina päivinä. Kaikki on ollut sen jälkeen kotona ok. Voitosta lähdetään tiukasti taistelemaan. Takakengät riisutaan jälleen.

Juuso Holttinen

L6/9 ZOLACE: Kolmevuotiskauden avauskilpailussa tamma teki ihan ok juoksun. Aika lailla sellainen suoritus, kuin odotinkin. Se polki 1.17-alkuisen tuloksen, vaikka reissu ei mennyt ihan optimaalisesti. Hyvä aloitusstartti ja tästä on mukava jatkaa. Sarja ei Vermossa ole täysin sattuva ja voittaminen voi olla vaikeaa. Yritetään ajaa suht nätisti. Tuonne 4-5:n joukkoon odotan hevosta.

L7/3 ULK DELLE SELVE: Ori teki Lappeessa ulkopareista aivan rehdin kirin. Kelpo esitys ja hevonen jatkaa yhtä hyvässä vireessä. Lähtöpaikka on mainio ja yritetään lähteä reippaasti liikkeelle. Jos keulaan päästään, siitä koitetaan. Edelliset voitot irtosivat johtopaikalta. Kunhan ei jäätäisi kuolemanpaikalle. Se ei tälle oikein käy. Kaikki kengät raapaistaan pois.
 

Lähtö 1 
Väliajat 24,5-26,0-28,5-26,0

HULLUDUUNARI: Matkasi 3. sisällä. Jatkoi 2. sisällä loppukaarteessa. Käänteli kurvin lopussa selkään 3. radalle ja nousi maalisuoran alussa 4. radalle. Kiri räväkästi perille ja ehti ykköseksi. 
RUNONEITO: Kiersi alun 3. rataa ja eteni toiselle ilman vetoapua 1. takasuoran alussa. Prässäsi johtavaa viim. takasuoran lopussa. Punnersi sitkeästi maaliin häviten täpärästi. 
B. RIITU: Lyhyt laukka 1. takasuoralla. Lähti 4. ulkoa 3. radan kiertoon. Juuttui ulos ja taisteli sitkeästi totosijalle. 
UNNAN TÄHTI: Avasi keulaan. Jatkoi 2. sisällä 1. takasuoran alussa. Pääsi jälleen johtopaikalle viim. kaarteessa keulan laukattua. Vähän pehmeä loppumetreillä. 
USKO EEVERTTI: Lähtölaukka. Eteni etusuoran lopussa 4. sisälle. Aivan asiallinen esitys laukan jälkeen.
PACKER: Pakitteli 3. radalta 1. takasuoran alussa taustalle. Lähti 3. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Kiri ei täysin kantanut.
KUKKAROSUON IITA: Matkasi 2. ulkona. Kovin pehmeä loppumatkasta. 
VIANO: Laukkasi lähtösuoralla.
MALUS HUVITUS: Painui toiselta ilman vetoapua keulaan 1. takasuoran alussa. Sai viim. takasuoralla prässiä ja laukkasi puoli kierrosta ennen maalia. Hylättiin.
TERRORISTI: Poissa.

Lähtö 2 
Väliajat 21,0-21,5-18,5-12,5

ALBATROS: Eteni johtopaikalle 1. kaarteeseen mentäessä. Lopetti vauhdikkaasti ja voitti oikein varmaan tapaan. 
ANOTHER TRIAL: Nousi 3. sisältä 700 jäljellä toiselle ilman vetoapua. Kelpo Kakkonen kovassa lopetuksessa. 
SHINING ARMOR: Matkasi 5. sisällä. Jatkoi viim. takasuoralla 3. sisällä. Nousi loppukurvissa toiselle ja käänteli maalisuoran alussa 4. radalle. Kiri hyvin loppua ulkoa. Viim. 400 m 10,7. 
AFRICAN QUEEN: Pudotti 1. takasuoran alussa 4. sisälle. Kohosi 700 jäljellä 2. ulos. Käänteli 3. radalle 200 ennen maalia. Kohtalaisesti perille. 
ADANNA: Juoksi johtavan takana. Vähän vaikeuksissa viim. kaarteessa. Ei vielä häikäissyt. 

Lähtö 3 
Väliajat 13,0-16,5-15,0-12,5

PEARL ON STAGE: Eteni vauhdilla toista rataa ja painui keulaan 450 juostuna. Hallitsi helposti perille saakka. 
MAYFLOWER: Hyökkäsi 2. ulkoa viim. takasuoralla ja eteni toiselle ilman vetoapua puoli kierrosta ennen maalia. Asiallisesti loppuun asti. 
WILDS DIAMOND: Juoksupaikka 5. sisällä. Nousi toiselle puoli kierrosta ennen maalia. Kiri vinhasti loppua ulkoratoja. Viim. 400 m 10,8. 
QUATTRO POINT: Nousi 3. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Eteni suoran lopussa 2. ulos. Nousi 200 ennen maalia jälleen 3. radalle. Asiallinen kiri. 
VALLETTA: Juoksi 6. sisällä. Iski loppumatkasta kireihin ja eteni todella vauhdikkaasti loppukurvin. Käänteli maalisuoralla 4. radalle. Hiukan veto katkesi 100 jäljellä. Kelpo suoritus kuitenkin.
PHOTO GIRL: Avasi toiselle ilman vetoapua. Pudotti 1. kaarteessa 2. sisälle. Jatkoi 1. takasuoralla 3. sisällä. Pussissa viim. takasuoralla. Sai tilaa 300 jäljellä ja polki aivan kohtalaisesti lopun.
IN COOKIE BOOGIE: Juoksi 4. sisällä. Oli pussissa viim. takasuoralla. Kohosi maalisuoralla toiselle. Tasaisesti perille. 
MAS CALYPSO: Avasi johtoon. Jatkoi 1. takasuoralla 2. sisällä. Vaikeuksissa viim. takasuoralla. 
HELEN IS HER NAME: Kiersi alun 3. rataa ja eteni toiselle ilman vetoapua. Taipui loppumatkasta.
LIKE A CITRINELLA: Matkasi 4. ulkona. Loppukurvissa pussissa väsyvän takana. Ei vakuuttanutkaan tilaa saatuaan.
SI LUCKY: Laukka lähtökiihdytykseen. Hylättiin.
NO LIMIT STAR: Poissa.

Lähtö 4 
Väliajat 11,0-14,0-16,0-16,0-16,5

HE IS FELIX: Iski 1. etusuoralla ja eteni vauhdilla johtopaikalle saakka. Oikein vakuuttava voitto. 
SNOWDON: Alkumatkasta 3. ulkona. Taivalsi lopulta toista ilman vetoapua. Tuli aivan hyvin perille. 
AMAZING WARRIOR: Matkasi toisella ilman vetoapua, mistä pudotti 3. kaarteen alussa 2. sisälle. Kohtalainen kolmas. 
ONE DIRECTION: Lähti 2. ulkoa 1700 jäljellä 3. radalle ja eteni toiselle ilman vetoapua. Pudotti 1200 ennen maalia 3. sisälle. Nousi loppukurvissa toiselle. Tasaisesti perille kovavauhtisessa juoksussa. 
DONATELLO HOSS: Lyhyt laukka 1. kaarteessa. Juoksi sitten hännillä sisärataa. Nousi kierros jäljellä 4. ulos. Hakeutui viim. takasuoralla 3. radalle. Mukava kiri. 
FRANKLIN WEB: Painui keulaan 500 juostuna. Jatkoi pian 2.-3. sisällä. Lopulta 5. sisällä. Nousi loppukurvissa selässä 3. radalle. Kohtalaisesti perille. 
MAX THE FLAX: Eteni johtopaikalle 2350 jäljellä. Jatkoi 1. etusuoralla 2. sisällä. Juoksupaikka lopulta 4. sisällä. Vähän vaikeuksissa loppumatkasta. Tasaisesti loppu. 
BOMBARD: Juoksupaikka lopulta 2. ulkona. Pudotti 500 jäljellä sisälle alkaessaan taipua. 
GLOBAL UNCOMMON: Piti ekat keulat. Lopullinen juoksupaikka kaukana sisällä. Nousi 1100 jäljellä 3. ulos. Taipui viim. takasuoralla. Ei vakuuttanut lainkaan.
RENE CONDUCTOR: Poissa.

Lähtö 5 
Väliajat 28,5-27,5-25,5-23,0

LARVAN HURMOS: Vahva suoritus toiselta ilman vetoapua. 
VEERAN POIKA: Nousi johtavan takaa toiselle 400 juostuna ja painui keulaan 2050 jäljellä. Jatkoi 2. sisällä 1650 ennen maalia. Kohosi 2. ulos viim. takasuoralla. Oli pitkään pussissa. Pudotti sisäradalle 50 ennen maalia. Ei moitittavaa suorituksessa.
ROKIN MAXI: Lähti 3. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Käänteli neljännelle maalisuoralla. Aivan asiallinen kiri. 
VIESKERIN VIRVA: Nousi 750 juostuna 3. sisältä toiselle ja eteni keulaan 200 metriä myöhemmin. Kohtalaisesti perille. 
ENRIKO: Piti ekat keulat. Jatkoi 550 juostuna 2. sisällä ja edelleen 3. sisällä. Jälleen viim. takasuoralla 2. sisällä. Nousi 400 jäljellä toiselle. Tasaisesti perille. 
TUVIKER: Laukkasi 1700 jäljellä ja pian toistamiseen menettäen pelin.
JOTTEI: Laukkasi lähtökiihdytykseen.
AIKA KIHO: Laukka kiihdytykseen. Hylättiin liioista laukoista.
MORISON: Laukkasi alkumatkasta kahdesti lyhyesti. Lähti 2. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle. Punnersi hyvin, mutta laukkasi 3. kerran maalisuoralla kesken kärkikamppailun. Hylättiin.

Lähtö 6 
Väliajat 15,5-16,5-15,0-13,5

GIRL'S WISH: Painui toiselta radalta keulaan 1. takasuoralla. Oikein vakuuttava ylivoimavoitto. 
TRUEDREAM A.F.: Menetti 3. ulkona vetämättömän selän takana metrejä viim. kierroksen alkupuolella. Hyökkäsi viim. takasuoralla 3. radalle. Polki vahvasti perille saakka. Viim. 700 m 12,3. 
ANDOVER STAR: Pääsi 1. kaarteessa 2. ulos. Jäi 1. takasuoralla taivaltamaan toista ilman vetoapua. Punnersi asiallisesti perille. 
MY WAYS NOT YOURS: Lähti 5. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Käänteli viim. kaarteen lopussa neljännelle. Kohtalainen kiri. 
ROSY'S EXPRESS: Nousi 4. sisältä viim. takasuoran lopussa toiselle. Kohtalaisesti loppua. 
COVER PRINCESS: Kohosi 6. sisältä viim. takasuoralla toiselle. Käänteli 600 jäljellä selissä 3. radalle. Loppua aivan ulkoa. Viim. 400 m 14,5. 
SUNDSVIK REAL LOVE: Johti alun. Jatkoi 1. takasuoralla 2. sisällä. Alkoi taipua viim. takasuoralla. Tasapaksu. 
HOT CHOKLIT KISS: Matkasi 3. sisällä. Nousi viim. takasuoralla toiselle. Ei vakuuttanut. 
ZOLACE: Juoksi 5. sisällä. Vaikka kohtasikin hieman liikenneruuhkia loppumatkasta, ei erityisemmin vakuuttanut.
WESTCOAST PHOBOS: Nousi 8. sisältä 7. ulos 900 ennen maalia. Kiri jäi tasapaksuksi. 
TIRELESS SURVIVOR: Ei vakuuttanut 7. sisältä. 
FIX ME A KOKS: Lähti 4. ulkoa selässä 3. radalle 800 jäljellä. Kiri ei kantanut perille. 
CAZIMIER: Juoksi 2. ulkona. Väsyi viim. takasuoralla pahoin. 
ARROYO GRANDE: Kovin vaisu 6. ulkoa. 
OUR LEXA: Laukkasi alkuun. Hylättiin.
TALISMAN AVENGER: Poissa.

Lähtö 7 
Väliajat 11,0-12,0-13,0-11,5

ULK DELLE SELVE: Täräytti keulaan. Joutui vetämään koko matkan reipasta. Hallitsi hienolla tyylillä perille saakka. 
DENVER BRODDE: Juoksi johtavan takana. Oli pitkään vailla vapaata. Sai tilaa vasta 100 ennen maalia. Hyvä kakkonen. 
GRIMINAL JACK: Avasi toiselle ilman vetoapua. Sai selän eteen 600 juostuna. Oli loppukurvissa vailla vapaata. Nousi 200 ennen maalia 3. radalle ja polki asiallisesti totosijalle. 
THE DUDE: Juoksupaikka 3. sisällä. Nousi 500 jäljellä 3. ulos ja viim. kaarteessa selässä 3. radalle. Jatkoi 250 ennen maalia neljännelle. Asiallisesti perille kovassa lopetuksessa. Viim. 400 m 11,1. 
LASSIC POINT: Iski 4. ulkoa 1. takasuoralla 3. radalle ja eteni 600 juostuna toiselle ilman vetoapua. Piti vauhdin reippaana. Ymmärrettävästi vähän hiipui lopussa.
RASCAL ZET: Nousi 4. sisältä 4. ulos 850 jäljellä. Pudotti viim. takasuoralla sisälle. Tasapaksu. 
FONTAINE BRODDE: Juoksi 2.-3. ulkona. Hyökkäsi 3. radalle 600 jäljellä. Kiri ei kantanut perille saakka.
DUST COLLECTOR: Matkasi 3.-4. ulkona. Laukkasi kierros jäljellä ja jatkoi 5. ulkona. Ei pystynyt parannuksiin lopussa.
STARDUST FIBBER: Poissa.
DENNIS BOKO: Poissa.
PAST OR FLASH: Poissa.

Lähtö 8 
Väliajat 08,5-14,5-14,0-10,5

PASCHA TILLY: Sai toisella radalla selän eteen 1700 jäljellä. Käänteli 3. radalle 250 ennen maalia. Kiri ylisarjassa kovassa porukassa mallikkaasti ykköseksi. 
JACK VADER: Matkasi 6.-5. sisällä. Nousi viim. takasuoralla 4. ulos ja samassa selässä 3. radalle. Käänteli loppukurvissa 4. radalle. Mainio kiri kantoi kakkoseksi. Viim. 500 m 08,1. 
WILLIAM BIRDLAND: Pudotti 1. kaarteen lopussa johtavan kantaan. Nousi toiselle ilman vetoapua 1700 jäljellä. Väkevä esitys. 
VICTOR QUO VADIS: Piti kovassa avauksessa keulat. Sai jatkossa rauhoittaa tempoa merkittävästi. Vähän pehmeä maalisuoralla. 
RUN FOR ROYALTY: Juoksupaikka 3.-4. ulkona. Hyökkäsi viim. takasuoralla 3. radalle. Pudotti loppukaarteessa 3. ulos. Polki aivan hyvin perille. Viim. 700 m 09,8. 
WILLIAM PINE: Panosti alkuun ja pääsi 3. sisälle. Jatkoi 900 juostuna 2. sisällä. Jäi lopulta pussiin.
DREAMBOW: Juoksi 4.-3. sisällä. Tasainen suoritus. 
STILL LOVING YOU: Matkasi 5.-4. sisällä. Kohtalainen. 
MAKE IT QUICK: Juoksupaikka 2.-3. ulkona. Tasainen. 
CONNY SISU: Laukkasi 1. kaarteessa johtavan takaa. Hylättiin.

Lähtö 9 
Väliajat 12,0-15,5-14,5-13,0

BWT DIVINE: Nappasi helpot keulat. Sai 1. takasuoralla tiukan väliprässin. Ei kuitenkaan luopunut paikastaan. Polki hyvin perille ja piti niukkaan voittoon. 
FLEXIBLE JOURNEY: Ekat metrit 3. rataa. Pääsi pudottamaan 1. kaarteessa parijonoon. Lähti 4. ulkoa 1750 jäljellä 3. radalle ja iski keulahevosen kimppuun. Tuima väliprässi ei tuottanut toivottua tulosta. Jäi taivaltamaan toista rataa ilman vetoapua. Punnersi väkivahvasti loppuun saakka ja jäi täpärästi toiseksi. 
CAPO: Alkumatka 3. sisällä. Jatkoi kierros jäljellä 2. sisällä. Jäi pussiin.
BWT DANGER: Nousi johtavan takaa 2. ulos kierros jäljellä. Asiallisesti perille. 
AN-ANDREE: Alku 3.-4. ulkona. Jatkoi kierros ennen maalia 5. ulkona. Pudotti 900 jäljellä hetkeksi sisäradalle vetämättömään selkään. Takaisin toiselle 100 metriä myöhemmin. Kiriluukut aukesivat takasuoran lopussa. Hyökkäsi 3. radalle puoli kierrosta ennen maalia ja kehitti hulppean kirin. Viim. 500 m 09,7. 
ALMOST ONE YEAR: Polki 5. ulkoa asiallisesti perille. 
BIG SEXY DELI: Kohosi 4. sisältä 1200 jäljellä 3. ulos. Jatkoi kierros jäljellä 4. ulkona. Pudotti viim. takasuoralla sisälle. Tuli tasaisesti. 
TREASURE OF PIRATE: Nousi etusuoralla parijonosta selässä 3. radalle. Jatkoi 3. rataa ilman vetoapua viim. takasuoralla. Juuttui ulos ja punnersi mallikkaasti maaliin asti. Viim. 700 m 11,2. 
KNOCKING MATCH: Sai toisella radalla selän eteen 1. takasuoralla. Jatkossa matkasi 3. ulkona. Luovutti loppukurvissa.
CACSHOT: Hyökkäsi parijonosta etusuoralla 3. radalle. Laukkasi viim. takasuoralla kesken kirinsä.
BELMERI: Matkasi 2.-3. ulkona. Pudotti 1200 jäljellä 4. sisälle. Varhain vaikeuksissa. Vaisu. 
GUILTY PLEASURE: Poissa.