Keskiviikko-ravit

16.10.2019 18:00

Keskiviikko-ravit

T64, Monté, Kylmäveristen Viisivuotislähtö, ULHO:n SuperStar-ponilähtö. Ravit alkavat klo 18, ponilähtö klo 17.40. Tervetuloa!

HUOM. Käsiohjelmassa ja sen näköispainoksessa on virheellinen lähtölista koelähdön (s. 10) osalta. Oikea lähtölista Heppa-järjestelmässä TÄSTÄ >>

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

16.10.2019 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO64-VARMAVALINNAT

Toto64-pelissä lähdetään heti liikkeelle varmalla. Graceful Swampin tallikaveri 4 VIXPRESS LI vaelteli välillä hieman varjojen mailla, mutta tauon jälkeiset kaksi kilpailua ovat osoittaneet Erkki-Pekka Mäkisen suojatin palanneen takaisin tasolleen. Kiihdytysvaiheessa on jonkinlainen laukkariski, mutta alun sujuessa kunnialla muut ovat kirisuoralla helisemässä. Ruunan kunto on viime kilpailujen perusteella sillä tasolla, ettei juoksupaikallakaan pitäisi olla tässä tehtävässä suurta merkitystä. Systeemien toisena kivijalkana toimii neljännen kohteen 10 CREDIT TO LOVE. Se on voittanut tänä vuonna jo kuudesti, ja viimekertaisen Teivon vakuuttavan voittojuoksun perusteella kuntokäyrä ei osoita tällä hetkellä ainakaan alaspäin – mieluummin päinvastoin. Vahvalla ruunalla pystyy tekemään tarvittaessa jo ajoissa ratkaisuja, joten takarivin lähtöpaikan pitäisi olla vain hidaste matkalla kohti kauden seitsemättä ykkössijaa. Viidennessä kohteessa kolme hevosta erottuu selvästi muusta porukasta. Näistä 1 MERRAN JYSKE toimii Pienessä systeemissä kolmantena tukipilarina.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 4 (1,6)
T64-2: 7,13,4,10,6,3 + 15,1,5,14,2 (16,8)
T64-3: 7,10,2,4 + 5,11 (12,9)
T64-4: 10 (14,2)
T64-5: 1 + 3,6 (2,4)
T64-6: 11,1,9 + 5,3,2,10,7 (6,8)

Pieni systeemi 72 riviä, hinta 7,20 euroa.
Suuri systeemi 1584 riviä, hinta 158,40 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 4 B) 7-5-6-3-2-1
STONEISLE QUINCY – PRADA NIGHTS – UPHOUSE ACE – BAYSIDE LARAMIA

Illan avauslähdössä 4 STONEISLE QUINCY on päässyt sopivaan seuraan ja hakee tiukasti uransa avausvoittoa, kunhan vain ravi pysyy kasassa maaliin asti. Tamman ongelmana on nimittäin ollut, että ravi on usein hajonnut kirivaiheessa. Muuten Stoneisle Quincy on tehnyt kelpo suorituksia. Viimeksi Vermossa 3. ulkoa viimeisen takasuoran alussa alkanut kiri ei kantanut maaliin asti, mutta silloin sarjakin oli tämänkertaista epäsopivampi. 7 PRADA NIGHTS ei riittänyt viimeksi 2. ulkoa, mutta nyt vastus on köykäisempi. Porin kakkossija tuli 2. sisältä. 5 UPHOUSE ACE tekee ravilla aika suoritusvarmaa työtä. Viimekertainen Forssan kakkossija tuli 3. ulkoa 700 metrin mittaisella kirillä. Viimeiset 700 metriä sujuivat 16,0-vauhdilla. 6 BAYSIDE LARAMIA kokee viime startteihin nähden hurjan kuskinvahvistuksen. Tamma pääsee ravilla aika vauhdikkaasti matkaan ja voi juosta keulassa tai 2. sisällä. Myös 3 ABHAYA ja 2 UNIQUESINE voivat pystyä sopivassa tehtävässä menestymään. 1 MERI FONT on ollut kovin tasainen ja jää rankingissa selvästi viimeiseksi.

Lähtö 2.

RANKING
A) 4 B) 9-7-15-11-2-1-8 C) 5-3-12-13-14-6-10
FINANCE HOSS – FILLE DU PERE NOEL – ANGRY BEAT – VERBIER

Toisen lähdön suosikki 4 FINANCE HOSS esiintyi koelähdössä kovasti edukseen, vaikkei tullut edes ensimmäisenä maaliin. Ruuna kulki nimittäin päätöskierroksen keulahevosen puserossa peräti 13,7-kyytiä. Haavereitta ura alkaa voitolla. 9 FILLE DU PERE NOEL on yhtä selvä kakkosrankkaus. Se juoksi uran avauskilpailussaan Joensuussa johtavan takana, mistä irtosi muista yhdessä keulasta voittaneen Gonzales Journeyn kanssa hurjalla 12,5-vauhtisella kiripuolikkaalla. Aloitus oli lupaava, mutta Finance Hossin kukistaminen 20 metrin takamatkalta tuntuu haastavalta tehtävältä. 7 ANGRY BEAT nappasi kuukauden takaisen Lahden kakkossijansa 2. sisältä. Totosijaan on täydet mahdollisuudet, mutta suosikkikaksikon kukistaminen on niiden onnistuessa tiukassa. Venicen täysveli 15 VERBIER ei päässyt tulemaan viimeksi Kuopiossa kirivaiheessa sujuvasti. Ruuna vaikuttaa kehityskelpoiselta, mutta asetelmat ovat aika haastavat. 11 LA DONNA PERFETTA ei ole vielä mitenkään säväyttänyt, mutta potentiaalia pitäisi olla parempaankin. 2 SUMMITIE laukkasi viime keskiviikkona lähtösuoralla niin pahoin, että todellinen iskukyky jäi täysin pimentoon.

Lähtö 3.

RANKING
A) 3-2 B) 4-5-1
SIPPIMIES – YPÄJÄ LUOTSI – VOKKENI – KAAPPI

Suomenhevosten viisivuotislähtö on ihan mielenkiintoinen, vaikkei viivalla ole kuin viisi hevosta. 3 SIPPIMIES hakee ravia kulkiessaan tiukasti kauden toista voittoaan. Kuukausi sitten Vermossa Sippimies sijoittui lähtölaukkansa jälkeen kolmanneksi Vixelille sekä Ypäjä Luotsille häviten. 2 YPÄJÄ LUOTSI onkin myös nyt kova vastustaja. Se ei voinut Vermossa mitään Vixelille, mutta piti Sippimiehen loppuun asti kurissa juostuaan pääosan matkasta 2. sisällä. Ypäjä Luotsi on nopea avaaja, ja Hannu Torvinen päässee valitsemaan sillä haluamansa taktiikan. 4 VOKKENI on kilpaillut viimeksi Lahden Pikkukunkussa lähes kaksi ja puoli kuukautta sitten. Silloin ori ei riittänyt kovassa lähdössä 3. sisältä seitsemättä sijaa parempaan. Tauon jälkeen iskukyky on arvoitus, mutta ainakin lähtökohtaisesti Vokkeni jää vielä vain hyväksi haastajaksi selvästi rutinoidumpia Sippimiestä sekä Ypäjä Luotsia vastaan. Näillä ei ole kuitenkaan varaa epäonnistua. 5 KAAPPI sijoittui viime Vermon vierailullaan ennätysajalla kolmanneksi. Kunto on siis kohdallaan. Voittotaistoon voi kuitenkin olla vaikea riittää. 1 CIIRAN TÄHTI ei onnistunut Villinmiehen Tammakilpailussa kykyjään ja kuntoaan vastaavasti. Ikäluokan kovia oriita ja ruunia vastaan Ciiran Tähden on kuitenkin vaikea riittää, vaikka kaikki menisi nappiinkin.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 4 B) 1-6-7-2-5-3
VIXPRESS LI – RAMBO RIVNER – SELENE LUNE – ARCTIC LOVER

Toto64-kierroksen avauskohteessa 4 VIXPRESS LI kohoaa selväksi suosikiksi. Se on aloittanut taukonsa jälkeen kahdella hienolla suorituksella. Ensiksi Vermossa Vixpress Li laukkasi pahoin lähtöön, mutta kiri vielä joukon hänniltä mainiosti kakkoseksi vain Reverend Dredille häviten. Viimeksi Porissa tempo oli takahevosia vastaan, mutta niin vain Erkki-Pekka Mäkisen suojatti ehti 4. ulkoa upealla loppuvedollaan ykköseksi. Päätöspuolikas sujui ulkoratoja pitkin 10,2-vauhdilla, ja maalin kohdalla vauhti oli vielä selvästi tätä lukemaa kovempaa. Mikäli vain Vixpress Li selvittää kiihdytysvaiheen ravilla, ovat muut helisemässä. 1 RAMBO RIVNER valinnee pikamatkalla keulataktiikan, koska johtopaikan kyselijät taitavat olla sellaisia hevosia, ettei Tommi Kylliäinen halua niitä eteensä. Forssan 75-lähdössä keulataktiikka tuotti lyhyellä matkalla viidennen sijan, mutta nyt tehtävä ei ole yhtä kova, joten kaikki on mahdollista. 6 SELENE LUNE on vahva lopuntulija. Se jää alussa hännille, mutta pieni lähtö on umpirehdille tammalle iso etu. Kun vielä avauksesta voi tulla jonkin verran ylivauhtinen, on Selene Lunella täydet mahdollisuudet kiriä lopussa mukaan kärkitaistoon. 7 ARCTIC LOVER sai lauantaina startin alle, joten ori voisi nyt olla terävämpi. Kapasiteettinsa puolesta Arctic Lover on tähän lähtöön riittävä. 2 BEWITCH BOY on parantanut viime aikoina selvästi. Hyvältä lähtöpaikalta ruunalle on jätettävä jonkinlainen yllätysmahdollisuus.

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 7-13-4-10-6-3 B) 15-1-5-14-2-16-8-12-11-9
SIRPSAKKA – TÄHTIHOHTO – SOPU-ELLU – HOLLAUS

Toisena 64-kohteena ajettava vähärahaisten kylmäveristen tammalähtö on varsin yllätysaltis koitos. A-ryhmään nostetaan kuusi hevosta. 7 SIRPSAKKA vaikuttaa oikein lahjakkaalta 4-vuotiaalta. Sen viimeisimmät voitot ovat tulleet todella helposti, ja Teivon Missikisassa tamma otteli 25,5-vauhtisella päätöspuolikkaalla tiukasti voitosta yhdessä Suven Sametin kanssa. Nyt vastus kuitenkin tiukkenee, ja muutenkin lähdön ainoa 4-vuotias kohtaa tuntuvasti itseään rutinoidumpia kanssakilpailijoita. 13 TÄHTIHOHTO on erittäin epävarma, mutta se on väkivahva tamma, joka ravilla jyrää ilman muuta mukaan matsiin. 4 SOPU-ELLU oli viimeksi Oulussa johtavan takaa kelpo kolmas. Pieneltä paalulta luvassa lienee nytkin nappireissu joko keulassa tai 2. sisällä. Mikäli Sopu-Ellun kilpailuhuumori on kohdallaan, on kaikki mahdollista. 10 HOLLAUS on kirinyt molemmissa tauon jälkeisissä kilpailuissaan mukavasti, ja tuskinpa kuntokäyrä osoittaa ainakaan alaspäin. 6 ANNAN tekee tasaisen rehtiä työtä, eikä paikka johtavan rinnallakaan ole Martti Hämäläisen valmennettavalle ongelma. Annan on kylläkin tauluaan epävarmempi. 3 SINGER kohoaa kuudentena hevosena mukaan A-ryhmään. Suoritus Lahden torstaisessa kisassa ei tosin ollut mitenkään loistokas. 15 VAROITUS on riittävä menijä tähän lähtöön, mutta isossa lähdössä 40 metrin takamatkalta luvassa lienee paljon kiertämistä, minkä johdosta tamma lipsahtaa B-ryhmän puolelle.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 7-10-2-4 B) 5-11-12 C) 9-8-3-1
EARTHQUAKER – LUCKY MOOSE – BOMBASTIC S – NEWS POINT

Toto4-peli käynnistyy montélähdöllä. Siinä 7 EARTHQUAKER kohoaa ykkösvihjeeksi viimekertaisen vakuuttavan montédebyyttinsä ansiosta. Anna Sulinin ajokki iski seitsemänneltä sijalta neljättä rataa 400 jäljellä ja kiri varmaan voittoon. Vastaavilla otteilla tämäkin lähtö on voitettavissa. On kuitenkin syytä muistaa, että ainakin kärrylähdöissä Earthquakerin otteet ovat heitelleet aika lailla. 10 LUCKY MOOSE on luotettava montémenijä. Se hävisi viimeksi Vermossa vain edellä mainitulle Earthquakerille juostuaan pääosan matkasta 2. ulkona. 2 BOMBASTIC S aloitti Suomen uransa huhtikuussa Ylivieskassa oikein varmalla keulavoitolla. Ruuna ei ole kuitenkaan startannut sen jälkeen, joten nykyvire on hämärän peitossa. Joka tapauksessa jo Ylivieskan kaltaisella suorituksella ollaan tässä korkealla. 4 NEWS POINT on mielenkiintoinen montédebytantti, ja ruuna nostetaan mukaan A-ryhmään. 5 DILBA SISU on voittanut tänä vuonna jo peräti viisi montélähtöä. Voitto ei saa siis yllättää nytkään, mutta vastus vaikuttaa kuitenkin jonkin verran voittojuoksuja kovemmalta. Niinpä tamma jää harkinnan jälkeen vasta B-ryhmään. Myös 11 GEREMI BOKO lukeutuu montédebyytissään pelihevosiin, sillä Liisa Nummi on menestynyt tänä vuonna montélähdöissä mainiosti, ja Geremi Bokollakin on ennätysjuoksu allaan. 12 LE SAMUEL on hyvä montéhevonen, mutta lähtöpaikka on synkkä ja kuskikin vaihtuu merkittävästi aiempaa kokemattomampaan, joten haastavalta vaikuttaa. 

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 10 B) 14-2-12-6-15-16-13-1-3-5-8-4-7 C) 9-11
CREDIT TO LOVE – DIE KAISERIN – STONECAPES QUESTOR – WIDE GAME

Illan ensimmäisessä troikkalähdössä suosikiksi kohoaa takarivin lähtöpaikasta huolimatta 10 CREDIT TO LOVE. Sen verran vakuuttavia suorituksia näyttävän näköinen ruuna on viime kilpailuissaan tehnyt. Viimeksi Teivossa Credit To Love kiertyi 3. ulkoa johtavan rinnalle kierros ennen maalia ja jyräsi väkevästi ohi keulassa juosseesta Fountain Dynamitestä. Muut hävisivät lopulta kärkiparille 12,5-kyytisessä lopetuksessa paljon. Hannu Torvinen tehnee taas tarpeen vaatiessa jo ajoissa ratkaisuja. Itse asiassa eturivin porukka vaikuttaa sellaiselta, ettei edes aikainen keulaan eteneminen tulisi yllätyksenä. 14 DIE KAISERIN pilasi Lappeenrannassa pelinsä ratkaisevan pahaan lähtölaukkaan, mutta vaikutti aivan yhtä hyvältä kuin edellisten kilpailujensa kakkossijoissakin. Tällaisessa tehtävässä Die Kaiserinin pitäisi pystyä kiertämään korkealle takamatkasta huolimatta. 2 STONECAPES QUESTOR aloitti toukokuussa pitkän taukonsa jälkeen ihan mukavalla suorituksella, mutta on sen jälkeen joutunut viettämään uudelleen taukoa. Tuskinpa ruuna heti parhaimmillaan on, mutta näistä asetelmista hyväluokkaiseen menijään on kuitenkin syytä suhtautua vakavasti. Varsinkin, kun kaikki kovimmat vastustajat ovat paljon haastavammilla lähtöpaikoilla. 12 WIDE GAME ei ole menestynyt hetkeen, mutta tässä tehtävässä totokantaan palaaminen voi onnistua. Eiköhän vahvalla menijällä lähdetä tarpeen vaatiessa jo ajoissa reissuun. 6 HOLY JACK on kohonnut elämänsä iskuun, mutta vastus kovenee viime starteista.

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 1-3-6 B) 2-4-5-7
MERRAN JYSKE – HIPATSU – LIMUSKA – MUISTON PRINSSI

Duo-pelin avauskohteesta erottuu kolme kovaa voitontavoittelijaa. 1 MERRAN JYSKE jyräsi Porissa johtavan rinnalta oikein varmaan voittoon. Toki vastuskin oli aika arkinen, mutta joka tapauksessa suoritus oli tyylikäs. Forssan 75-lähdössä loppusuoran alun laukka vei mahdollisuudet otella kärkisijoista. Jussi Miettinen ottanee ykkösradan lähtöpaikasta huolimatta alun maltilla ja keskittyy pienessä lähdössä vahvaan loppukiriin. 3 HIPATSU voi ravilla edetä lopulta johtopaikalle. Kyseessä on aika energinen pakkaus, mutta mikäli ruuna pysyy edes kohtuullisen rauhallisena, on sillä hyvät voittosaumat. Viimeksi Seinäjoella Hipatsu paiskasi 3. ulkoa kärkeen runsaat 1400 jäljellä ja voitti oikein varmasti ennen Lakan Leijaa. Syyskuisessa Seinäjoen keulavoitossa taakse jäivät niinkin kovat menijät kuin Aronin Muisto ja Enon Vilppi. Kuukauden paussilta palaava 6 LIMUSKA on kolmas kova voitontavoittelija. Kyseessä on lahjakas tamma, joka terveenä pysyessään tullaan ilman muuta näkemään kuningatarkilpailussakin. Laukan uhka on edelleen olemassa, mutta Limuska on kuitenkin kauden edetessä tuntuvasti varmistunut. Loppujoukon voitto yllättäisi. 2 MUISTON PRINSSI voisi kuntonsa ja kykyjensä puolesta siihen pystyäkin, mutta ori ei ole ollenkaan voittajatyyppiä, vaan se tyytyy ratkaisumetreillä mieluummin seurailemaan muita. 4 SARSIS avaa ravilla lujaa.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 11-1-9 B) 5-3-2-10-7-6-8 C) 4
JOSEPH BOKO – NORTHERNLIGHT GENIUS – FUSCUS H.L. – MY WAYS NOT YOURS

Illan päätöslähdön kyky-ykkönen lienee 11 JOSEPH BOKO. Onnistumisesta ei ole kuitenkaan mitään takeita, sillä laukkoja on tullut lyhyen uran aikana paljon. Viimeksi Turussa Joseph Boko laukkasi 400 metriä ennen maalia johtopaikkaa puolustaessaan. Tätä edeltäneessä Vermon kisassa Markku Niemisen valmennettava esitteli parhaita puoliaan. Joseph Boko marssi kolmatta rataa pitkin hiljalleen 2. radan vetojuhdaksi 500 juostuna ja lipui kirisuoralla eleettömään voittoon. 1 NORTHERNLIGHT GENIUS vakuutti viimekertaisessa Joensuun keulavoitossaan. Mikäli Iikka Nurmosen ajokki saa puolustettua ykkösradalta johtopaikan itselleen, ei sen ohittaminen tule olemaan viime kilpailun perusteella helppoa. 9 FUSCUS H.L. voitti kuukausi sitten Vermossa johtopaikalta vakuuttavasti. Kyseessä on oikein kehityskelpoinen 4-vuotias, joka osaa tulla takaakin. 5 MY WAYS NOT YOURS oli viime keskiviikkona johtavan takaa kelpo kakkonen. Ori on juoksun luontuessa tiukka haastaja suosikeillekin. 3 PEACOCK COMERY on hieman oikukas tapaus, mutta oikealla tavalla käyttäytyessään se on hyvältä paikalta mahdollinen menestyjä. 2 WANT TO WHEELS ei ole kovinkaan nopea, mutta se on vauhtikestävä. Laukkariski on kylläkin konkreettinen. 10 FARBELLA JOURNEY voitti viimeksi keulasta, mutta nyt lähtöpaikka on huonompi ja vastus kovempi.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 7,10,2,4 + 5,11 (12,9)
T4-2: 10 (14,2)
T4-3: 1,3,6 (2,4)
T4-4: 11,1,9 + 5,3,2,10,7 (6,8)

Pieni systeemi 36 riviä, hinta 7,20 euroa.
Suuri systeemi 144 riviä, hinta 28,80 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

1
11,1,9

Yhteensä 3 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

10
14,2,12
14,2,12,6,15,16,13,1,3,5,8,4,7

Yhteensä 36 yhdistelmää, hinta 18 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

11,1,9
11,1,9,5,3,2
11,1,9,5,3,2,10,7

Yhteensä 90 yhdistelmää, hinta 45 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Tuomas Pakkanen

L2/15 VERBIER: Asiallinen aloittelija on kyseessä. Rutiinia vielä toki puuttuu, mikä on hieman näkynyt suorituksissakin. Lähtöpaikka ei ole helppo. Kyllä ruuna pystyy silti jonkun verran pärjäämään. Kuopiossa oli kurakeli. Hevonen johti alkumatkan. Kierros jäljellä tuli vastustaja vauhdilla ja pyyhkäisi johtopaikalle. Jäätiin sitten pussiin sen taakse. Loppumetrit tämä tuli hyvin.

L5/4 SOPU-ELLU: Harvakseltaan on ajettu kilpaa. Hevonen on sijoittunut ihan hyvin. Rahallisesti se on tässä mukavasti sisällä sarjassa. Odottelen tammaa kärjen tuntumaan.

L6/5 DILBA SISU: Monte on sopinut tälle mainiosti. Tamma on niiden kisojen myötä kasvanut paljon henkisesti. Oikein sopiva lähtö on Vermossa. Hyvä hevonen näihin kinkereihin.

L7/4 SHE IS FRIDA: Tamma palasi Kuopiossa pitkältä tauolta. Ajettiin matalalla profiililla tuo lähtö. Hevonen teki aivan mukavan lopetuksen ja päätettiin lähteä kokeilemaan Vermoon. Kunhan päästään säännölliseen starttirytmiin, pitäisi tamman lähteä menemään. Taukoa tuli, kun ei ollut oikein pisteitä ja oli hevosella omia ongelmiakin siinä.

Ari Moilanen

L5/1 MILLIKKA: Ajoin hevosta elokuussa Riksussa. Oltiin siellä pitkään pussissa ja tamma kiri sitten kovaa, kun päästiin ulos. Se lienee vähän tauluaan parempi. Ei hirveä yllätys, jos hiukan pärjäisikin.

L7/3 MR DAVE: Ori starttailee harvakseltaan. Viimeksi hevosta ajaessani se teki kelpo kirin. Vastusta toki riittää.

L7/14 DIE KAISERIN: Molemmissa ajamissani syyskyyn starteissa hevonen teki hyvät esitykset. Eihän Vermossa helppoa ole takamatkalta tulla. Ihan kunnossa tamma kilpailee, jos vain jonkinlaisiin asemiin päästään.

L9/9 FUSCUS H.L.: Kuukauden starttiväli on alla. Ruuna on koko ajan mennyt eteenpäin. Viimeksi se teki jo 1.15-tuloksen voltista aika helposti. Auton takaa ei ole ajettu kilpaa. Valmentaja on kyllä käynyt pruuvaamassa autolähtöä, joten ei tuo ole aivan uusi juttu hevoselle. Lähtöpaikka on ihan ok. Vastaavalla tasolla jatkaessaan uskon ruuna edelleen pärjäävän.

IIkka Nurmonen

L2/9 FILLE DU PERE NOEL: Oikein hyvä kuva jäi tammasta Joensuun perusteella. Se teki aivan mallikkaan aloitusstartin. Matkalla mentiin hiljaa ja vika puolikas tultiin sitten 1.12-kyytiä. Tuosta vasta viimeiset 200 metriä ajettiin täyttä. Hevonen oli vähän hätäinen voltissa, kun pyörittiin pitkään. Toivottavasti päästään ravilla liikkeelle. Vaikea arvioida mitä muut pystyvät menemään, mutta uskoisin tämän yltävän 1.17-aikaan.

L9/1 NORTERNLIGHT GENIUS: Ori voitti tosi helposti Joensuussa. Se avasi reippaasti ja päästiin keulaan. Hevonen teki hyvän startin. Vastus toki kovenee. Lähtöpaikka on mainio. Tuosta saadaan ajaa sisärataa pitkin. 

Seppo Suuronen

L3/1 CIIRAN TÄHTI: Aivan ladukas lähtö on Vermossa, vaikka osallistujia onkin vähän. Hevonen treenaa kyllä hyvin. Villinmiehen Tammakilpa meni pieleen. Siitä oli vähän odotuksiakin. Voitto hiukan yllättäisi tässä, mutta totoon yritetään. Vauhdit riittää tammalla pitkälle, kunhan se vain malttaa ravata.

L5/13 TÄHTIHOHTO: Hyvää työtä on hevonen tehnyt. On se ravilla yksi mahdollisista voittajista tässä. Erityisesti lähtöön tamma on aika epävarma. Kuski saa olla siinä tarkkana. Juoksun onnistuessa ja laukat välttäessään tämä pystyy pärjäämään.

Matias Salo

L4/1 RAMBO RIVNER: Hevonen oli Bergsåkerissa kesympi, jos vertaa aiempiin startteihin. Matkalla mentiin hiljaa, mutta lopussa ei löytynyt puristusta. Näppituntumalla vaisuus mennee matkustamisen piikkiin. Huippupaikka on osunut rata-arvonnassa. Ruuna lähtee kovaa ja kuski pääsee valitsemaan taktiikkaansa. Voi olla, että kokeillaan jopa ilman kaikkia kenkiä. Ainakin jotain kenkiä riisutaan. En osaa arvioida hyötyisikö hevonen vielä lisää, jos otetaan kaikki pois.

L7/12 WIDE GAME: Muutama viikko tuli starttiväliä. Ruuna treenaa ihan asiallisesti. Pakilta voi aina tulla mutkia matkaan. Jos juoksu onnistuu, pystyy tämä nousemaan aika korkealle. Ilman etukenkiä jatketaan.
 

Lähtö 1 
Väliajat 14,0-17,5-19,0-15,5

PRADA NIGHTS: Iski 3. ulkoa 3. radalle 1. takasuoralla ja eteni 700 juostuna johtavan rinnalle. Puristi asiallisesti perille. 
UPHOUSE ACE: Sai toisella radalla selän eteen 700 juostuna. Käänteli 3. radalle 650 jäljellä. Polki mukavasti loppuun asti ja hävisi vain niukasti. Viim. 600 m 13,7. 
ABHAYA: Nousi 3. sisältä loppusuoralla toiselle. Pussissa maaliin.
STONEISLE QUINCY: Eteni 1. kaarteessa keulaan. Meni vinoksi ja haparoi lopussa. Putosi voittomatsista.
UNIQUESINE: Johti alkumetrit. Jatkoi 1. kaarteessa 2. sisällä. Jäi pussiin.
BAYSIDE LARAMIA: Juoksi 2.-3. ulkona. Jatkoi jälleen 2. ulkona viim. takasuoralla. Nousi selässä 3. radalle 300 ennen maalia. Kiri jäi torsoksi. 
MERI FONT: Lähti tosi varovasti ja jäi heti kauas taustalle. Keskeytti.

Lähtö 2 
Väliajat 19,5-19,5-19,5-14,0

FINANCE HOSS: Haki johtopaikan itselleen 1. takasuoralla. Oikein helppo voitto. 
SUMMITIE: Nappireissu 3. sisällä. Nousi 200 jäljellä toiselle ja eteni kakkoseksi. 
JETSET VICE: Matkasi 4. sisällä. Kohosi 700 jäljellä 4. ulos. Käänteli viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Nousi 200 ennen maalia neljännelle. Mukavasti perille. 
PRIMA BALANCE: Eteni takamatkalta vauhdikkaasti keulaan. Jatkoi 1. takasuoralla 2. sisällä. Taipui lopussa neljänneksi. 
FILLE DU PERE NOEL: Hyökkäsi 2. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle. Kiri ei kantanut lainkaan toivotulla tavalla. 
ANGRY BEAT: Taipui toiselta ilman vetoapua loppukaarteessa.
CRASSULA OVATA: Nousi etusuoralla 5. sisältä 3. ulos. Jatkoi 550 jäljellä 2. ulkona. Tasapaksu. 
UNIQUE VICTOIRE: Matkasi 6.-5. sisällä. Ei esittänyt oikein mitään. 
LA DONNA PERFETTA: Laukkasi 1. kaarteeseen. Eteni sitten 4. ulos. Taipui viim. takasuoralla. 
VERBIER: Laukkasi pahoin ennen 1. kaarretta ja menetti pelin.
EXCELLENT BOOST: Haparoi alussa ja laukkasi 1. kaarteessa.
INCREDIBLE KOKS: Laukkasi 6. sisältä 1100 jäljellä.
MAISEN CHANCE: Poissa.
FIRST GONNA FLY: Poissa.
STEINMETZ PINK: Poissa.

Lähtö 3 
Väliajat 26,0-28,0-29,5-26,5

CIIRAN TÄHTI: Johti alun. Jatkoi 1. kaarteen lopussa 2. sisällä. Pitkään pussissa. Pääsi 100 ennen maalia etenemään tyhjää sisärataa pitkin ja ehti ykköseksi. 
YPÄJÄ LUOTSI: Jäi paljon lähtölaukassaan. Eteni 2. kaarteen lopussa 2. ulos. Iski 250 ennen maalia 3. radalle ja lopetti mallikkaasti. Vahva esitys. 
SIPPIMIES: Eteni 1. kaarteen lopussa keulapaikalle. Ajautui päätössatasella hieman ulospäin. 
KAAPPI: Nousi 4. sisältä 500 juostuna kuolemanpaikalle. Asiallinen. 
VOKKENI: Juoksi 3. sisällä. Ei pystynyt lopussa haastamaan tienanneempia ikätovereitaan. 

Lähtö 4 
Väliajat 16,0-15,5-10,0

RAMBO RIVNER: Sai vetää johtopaikalla alkumatkasta varsin maltillista tempoa. Hallittu voitto. 
SELENE LUNE: Eteni 1. kaarteessa 3. rataa ja pääsi etusuoran alussa toiselle ilman vetoapua. Aivan hyvä kakkonen. 
BEWITCH BOY: Matkasi johtavan takana. Pussissa maaliin.
VIXPRESS LI: Juoksupaikka 2.-3. ulkona. Hyökkäsi 650 jäljellä 3. radalle. Matkavauhti hankaloitti paljon. Asiallinen kiri kuitenkin. Viim. 700 m 09,8. 
SACRAMENTO S: Ei vakuuttanut 3. sisältä. 
APRIL SISU: Sai toisella radalla selän eteen etusuoralla. Vaikeuksissa loppukurvissa. 
ARCTIC LOVER: Poissa.

Lähtö 5 
Väliajat 32,0-31,0-32,5-26,0

LULUN LUPAUS: Juoksi 4.-3. ulkona. Jatkoi viim. takasuoralla 2. ulkona. Oli hetken pussissa. Käänteli selässä 3. radalle 400 jäljellä. Kiri terävästi ykköseksi. Viim. 400 m 23,7. 
HOLLAUS: Lähti 3. ulkoa 3. radalle 900 jäljellä. Jatkoi selässä 3. rataa 700 ennen maalia. Asiallinen kiri. 
ANNAN: Juoksi 2. ulkona, mistä kohosi viim. takasuoralla 3. radalle. Eteni loppukaarteen alussa toiselle ilman vetoapua. 
MILLIKKA: Matkasi johtavan takana. Nousi lopussa toiselle. Kohtalainen. 
SOPU-ELLU: Veti joukkoa johtopaikalla. Hieman pehmeä lopussa. 
SARINAN SANNI: Juoksi 4.-3. sisällä. Nousi toiselle loppusuoralla. Kohtalainen. 
SINGER: Suoritti asiallisesti toiselta ilman vetoapua. 
TÄHTIHOHTO: Paha lähtölaukka. Kulki sen jälkeen oikein mallikkaasti. Viim. 1900 m  25,6. 
VAROITUS: Käänteli 5. ulkoa 900 jäljellä 3. radalle. Jatkoi viim. takasuoralla 4. radalle. Ravi katosi kesken kirin loppukaarteen alkuun.
SARIANNAN: Juoksi takajoukoissa. Ei vakuuttanut. 
YPÄJÄ KEVA: Matkasi 5. sisällä. Vaisu. 
PIRTTILÄN OLGA: Laukka lähtökiihdytykseen.
M.A. PISTE: Laukkasi 1. takasuoralla.
JEMMATAR: Laukkasi etusuoralla 3. sisältä. Hylättiin.
SIRPSAKKA: Laukat kiihdytykseen ja 1. takasuoran alkuun. Hylättiin liioista laukoista.
KRISTA: Juoksi 6. ulkona. Käänteli selissä 3. radalle 900 jäljellä. Laukkasi viim. takasuoralla ja hylättiin.

Lähtö 6 
Väliajat 15,0-17,5-17,0-17,0

NEWS POINT: Eteni 1. kaarteen alussa johtopaikalle. Jatkoi 2. sisällä kierros jäljellä. Nousi viim. takasuoralla toiselle ilman vetoapua. Sai otteen johtavasta 300 ennen maalia. Lopulta helppo voitto. 
GEREMI BOKO: Käänteli 4. ulkoa etusuoralla kirikaistalle. Sitkeä esitys. 
DILBA SISU: Vaati johtavalta vauhtia 1. takasuoralla. Painui keulaan kierros jäljellä. Kelpo kolmas. 
LUCKY MOOSE: Juoksi 3.-2. ulkona. Tuli aivan pontevasti perille. 
MOUNTAIN SMOKE: Jäi 2. ulkoa ilman vetoapua kierros ennen maalia. Asiallinen suoritus. 
PARC MONCEAU: Juoksupaikka 4. sisällä. Putosi parhaiden kyydistä loppumatkasta. 
BOMBASTIC S: Matkasi 2.-3. sisällä. Tasainen. 
WALLANDER: Juoksi 3.-4. sisällä. Tasapaksu. 
STARO IN FACT: Poissa.
BEN CATES: Poissa.
EARTHQUAKER: Poissa.
LE SAMUEL: Poissa.

Lähtö 7 
Väliajat 14,5-15,0-16,0-12,0

CREDIT TO LOVE: Kiersi 1. kaarteen 3. rataa. Eteni 1. takasuoran alussa toiselle ilman vetoapua. Painui etusuoralla keulaan ja voitti aivan pystyyn 12-lopetuksella. 
ROSE COGER: Juoksupaikka kaukana 7. ulkona. Lähti etusuoralla selissä kiertämään 3. rataa. Punnersi vahvasti perille asti ja kakkoseksi ylivoimaisen voittajan takana. Viim. 700 m 12,4. 
WIDE GAME: Nousi 5. sisältä toiselle 550 ennen maalia. Ajautui pussiin. Pääsi kääntelemään lopussa 4. radalle ja kiri lujaa totosijalle. Viim. 500 m 11,7. 
GUIDO DI QUATTRO: Juoksi kaukana 8. ulkona. Lähti selissä kirikaistalle 900 jäljellä. Punnersi asiallisesti. Viim. 700 m 12,5. 
GLOBAL TUG OF WAR: Matkasi 2.-3. sisällä. Oli pussissa loppukaarteessa. Nousi 200 jäljellä toiselle ja pudotti 100 ennen maalia sisälle. Mukavasti perille.
BEATBOXER: Juoksi 5.-3. ulkona. Käänteli viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Viim. 600 m 12,2. 
GRANITE: Matkasi 3.-4. sisällä. Oli loppukaarteessa pussissa. Tasaisesti perille. 
HOLY JACK: Pummasi lähdön. Matkasi sitten 7. sisällä. Lopetti kohtalaisesti keskijoukoissa. 
SHE IS FRIDA: Juoksupaikka 4.-5. sisällä. Oli pussissa loppukaarteessa. Nousi toiselle maalisuoran alussa. Ei vakuuttanut loppumetreillä.
JUNIOR MAGISTRATE: Pakitteli alkumatkasta takajoukkoihin. Kohtalaisesti loppua takajoukoissa.
MAS CALYPSO: Johti alkumatkan. Jatkoi etusuoralla 2. sisällä. Taipui loppumatkasta.
HERE I GO AGAIN S: Juoksi 4.-2. ulkona. Menetti viim. takasuoran alussa asemiaan väsyvän takana. Nousi selissä 3. radalle 550 jäljellä. Polki tasaisesti perille.
MR DAVE: Hyökkäsi 2. ulkoa 950 jäljellä ja eteni toiselle ilman vetoapua 800 ennen maalia. Taipui pahoin loppumatkasta.
SUN SAYEN: Kiersi 1. kurvin 4.-3. rataa. Eteni 1. takasuoran alussa 2. ulos. Jäi etusuoralla ilman vetoapua. Katkesi loppumatkasta täysin.
STONECAPES QUESTOR: Avasi johtoon mutta laukkasi 1. kaarteeseen mentäessä. Hylättiin.
DIE KAISERIN: Lähti 6. ulkoa kireihin etusuoralla. Sai selän eteen vajaa kierros jäljellä. Eteni toiselle ilman vetoapua 450 ennen maalia. Laukkasi loppukurviin hyvän sijoituksen. Hylättiin pitkästä laukasta. Ylitti maalilinjan kahdeksantena.

Lähtö 8 
Väliajat 25,0-26,0-25,5-25,0

LIMUSKA: Matkasi johtavan takana. Nousi maalisuoran alussa toiselle ja tuli varmasti ohi keulahevosesta. 
HIPATSU: Veti joukkoa. Ei pystynyt vastaamaan selästään hyökänneelle voittajalle, mutta hyvä esitys silti. 
PONUTELLA: Juoksi 4. sisällä. Käänteli maalisuoralla 3. radalle ja kiri pirteästi. 
MERRAN JYSKE: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Tsemppasi aivan hyvin perille. 
VEKTORIA: Tasainen 2. ulkoa. 
MUISTON PRINSSI: Laukkasi lähtösuoralla lyhyesti. Juoksi 3. sisällä. Ei vakuuttanut. 
SARSIS: Laukka kiihdytykseen. Matkasi sitten 5. sisällä. Vaikeaa loppumatkasta. 

Lähtö 9 
Väliajat 13,5-14,5-16,0-15,5

JOSEPH BOKO: Nousi 4. ulkoa 650 jäljellä selässä 3. radalle. Käänteli maalisuoralla neljännelle ja tykitti varmasti ykköseksi. Viim. 400 m 13,4. 
MY WAYS NOT YOURS: Lähti lujaa ja eteni johtopaikalle 1. kaarteeseen mentäessä. Ei saanut matkalla rauhoittaa tempoa. Hyvä kakkonen maalissa. 
PEACOCK COMERY: Juoksi johtavan takana. Nousi toiselle loppusuoralla. Kohtalainen nappireissulla. 
WANT TO WHEELS: Juoksi 2.-3. ulkona. Käänteli 3. radalle 650 jäljellä. Kelpo kiri. 
STONECAPES PAYMAN: Matkasi 5. sisällä. Menetti viim. takasuoralla metrejä kaverien väsyessä. Pääsi nousemaan toiselle ja käänteli maalisuoran alussa 4. radalle. Kiri hyvin perille. Viim. 400 m 12,3. 
RAHART: Pakitteli 1. kaarteessa ja juoksi 5. ulkona. Pudotti loppukurvissa sisälle. Kohtalaisesti perille. 
ECONOMIC SISU: Sai toisella radalla selän eteen 550 juostuna. Oli pussissa loppukurvissa. Tuli tasaisesti. 
FUSCUS H.L.: Iski 3. ulkoa 1. takasuoralla ja eteni johtavan rinnalle 550 juostuna. Piti vauhdin tasaisen reippaana. Taipui lopussa.
FARBELLA JOURNEY: Oli 4. sisällä pahasti kiinni väsyvän takana viim. takasuoralla. Menetti täysin asemansa.
NORTHERNLIGHT GENIUS: Vaikeuksissa 3. sisällä jo viim. takasuoralla. Antautui täysin. Tuskin oli terve.
NENUPHAR NOIR: Poissa.
DEMOISELLE CRANE: Poissa.