Keskiviikko-ravit

13.11.2019 18:00

Keskiviikko-ravit

T64, Tammatähdet, Valtra Sisusarja, Shetlanninponien Nuorten Sarja. Ravit alkavat klo 18, ponilähtö klo 17.40. Tervetuloa!

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

13.11.2019 Vermo

Selaa julkaisua

 

TOTO64-VARMAVALINNAT

Viikon Toto64-kohteet ovat harvinaislaatuisen kimurantit, eikä selkeitä varmaehdokkaita erotu yhtäkään. Porukkasysteemit voivat siten tuottaa tasaisella kierroksella parhaan lopputuloksen. Lopulta systeemien tukipilareiksi valikoituvat avauskohteen 1 CALLELA LISBETH sekä viidennen kohteen 6 MASTERSTROKE ARIA. Mikäli Callela Lisbeth onnistuu puolustamaan ykkösradalta johtopaikan, se tulee olemaan vaikea ohitettava, sillä kovan avauksen jälkeen matkavauhti tuskin tulee olemaan kovinkaan reipasta. Callela Lisbethin kunto on kohdallaan, mistä tuoreimpana osoituksena St. Legerin hyvä lähtölaukan paikkaus. Masterstroke Aria ei ollut viimeksi heikosta sijoituksestaan huolimatta yhtään edellisiä menestysstarttejaan huonompi, vaikka joku niin saattaa luullakin. Ruuna kulki nimittäin päätöspuolikkaan peräti 10,3-kyytiä, joten yksinkertaisesti tehtävä vain oli takapareista mahdoton. Kuutosradalta on omat juoksunkululliset haasteensa, mutta fyysisen vireen puolesta voittoon on hyvät mahdollisuudet. Hannu Torvinenkin palaa takaisin ohjiin. Pienessä systeemissä toimii kolmantena varmana vielä keulapsyykillä neljännen kohteen 7 HILL YES. 

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 1 (2,6)
T64-2: 7,4,10,1 + 12,2,9,5,8,11
T64-3: 10,11,4,7,15,14,8,13 (12,1)
T64-4: 7 + 10,12 (3,4)
T64-5: 6 (1,4)
T64-6: 13,6,14 + 11,9 (4,5)

Pieni systeemi 96 riviä, hinta 9,60 euroa.
Suuri systeemi 1200 riviä, hinta 120 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 9-10-4 B) 5-7-6-13-12-1-14-8 C) 3
GEREMI BOKO – LUCKY MOOSE – ALL READY MATCH – LE SAMUEL

Ravi-ilta käynnistyy lämminveristen montélähdöllä. Siinä A-ryhmään nostetaan kolme hevosta, ja näille löytyy sitten roppakaupalla hyviä haastajia. 9 GEREMI BOKO kohoaa ykkösvihjeeksi, koska oli viime kuun montédebyytissään Vermossa Liisa Nummen ohjastamana hyvä kakkonen 1200 metrin kirillä 4. ulkoa. Päätöskierros sujui 15,5-vauhdilla. Edellä maaliin saapui ainoastaan News Point.  Sen jälkeiset kärrylähdöt ovat osoittaneet vireen säilyneen entisenlaisena. 10 LUCKY MOOSE keikkuu montélähdöissä jatkuvasti kärkisijoilla. Niin sunnuntaina Teivossakin, missä tuloksena oli kolmas sija. Lucky Moose hävisi kuitenkin kuukausi sitten Vermossa selityksittä Geremi Bokolle sijoittuen silloin 3. ulkoa neljänneksi. Siksi Geremi Boko kipuaa rankingissa Lucky Moosen edelle. 4 ALL READY MATCH on lähdön kolmas A-hevonen. Sen uran ensimmäinen montéstartti syyskuussa Vermossa toi Earthquakerin sekä Lucky Moosen jälkeisen kolmannen sijan. All Ready Match tarkkaili silloin matkalla hännillä ja kiri sitten loppua hyvin. 5 LE SAMUEL on hyvä montéhevonen, mutta tauko pudottaa sen B-ryhmän puolelle. 7 DARK ALLEY, 6 MILTON CRUZ, 13 RAMBLE ON ja 12 CRAZY VALLEY ovat nekin varteenotettavia menestyjäehdokkaita.

Lähtö 2.

RANKING
A) 9-11 B) 1-8-3-4-6-12-7-10-5-2
IMAKEITUPTOTHESKY – ARCTIC FUN – SAHARA MAGARIA – WIIPURI

Toisen lähdön A-hevoset lähtevät matkaan takarivistä. 9 IMAKEITUPTOTHESKY on aloittanut uransa kahdella keulavoitolla, ja viimekertaisen Vermon voittojuoksun perusteella kehityskäyrä osoittaa ehdottomasti ylöspäin. Vaikka juoksusta ei tule nyt yhtä suoraviivaista kuin uran aiemmissa kilpailuissa, kohoaa Christa Packalenin valmennettava ykkösvihjeeksi. 11 ARCTIC FUN ei aivan selviytynyt Kymenlaakso-ajon loppukilpailuun 3. sisältä. Nyt rima on selkeästi matalammalla, ja Pekka Korven valmennettava on asetelmista huolimatta tiukka voitontavoittelija. 1 SAHARA MAGARIA on laukkaillut viime starteissa, mutta laukkojen lomassa se on esittänyt ihan mukavia otteita. 8 WIIPURI vaikuttaa nousuvireiseltä. Se paikkasi toissakerralla pahan lähtölaukkansa ihan mukavasti. Päätöskierros sujui taustalla 15,4-vauhdilla. Viimeksi taas ruuna kiri vaikeista asemista päätöspuolikkaan ulkoratoja pitkin 15,0-vauhdilla. Kelien hidastuminen on ehdottomasti eduksi. 3 ASHLEY MAN kulki viimeksi Lahdessa pahan alkulaukkansa jälkeen taustalla viimeiset 1900 metriä 16,8-vauhdilla. Mielenkiintoisen sukuinen 3-vuotias 4 GODDESS DIONE parantaa starttien myötä hiljalleen.

Lähtö 3.

RANKING
A) 9-8-10-5 B) 16-7-2-4-6-1-15 C) 13-14-12-3-11
FUSCUS H.L. – NIGHT GUARD – NO VICE – LUCAS LA RENTA

Illan kolmannessa lähdössä 9 FUSCUS H.L. yrittää tiukasti katkaista 8 NIGHT GUARD voittokulun. Fuscus H.L. on vakuuttanut molemmissa voittojuoksuissaan. Toki juoksutkin ovat voittostarteissa onnistuneet, sillä ensimmäisellä kerralla Ari Moilasen vakioajokki juoksi keulassa ja viimeksi vauhtijuoksussa kakkosena. Joka tapauksessa kyseessä on olemukseltaankin oikein kehityskelpoiselta vaikuttava 4-vuotias. Edellisen ikätoveri Night Guard on aloittanut uransa komeasti viidellä voitolla. Ruuna ei välttämättä ole käytökseltään niin täydellinen kuin tulosrivi antaa ymmärtää, mutta onnistuneiden suoritusten myötä tämäkin osa-alue menee varmasti koko ajan oikeaan suuntaan. Voittokulku voi hyvinkin jatkua, mutta vastustajistakin löytyy pari kovaa. Kolmevuotias 10 NO VICE on aloittanut uransa lupaavasti, mutta nyt alla on neljä kuukautta taukoa, joten vire on lievä arvoitus. 5 LUCAS LA RENTA selviytyi hienosti Kymenlaakso-ajon finaaliin, mutta finaalissa ruuna taipui päätöspuolikkaalla hurja vastuskin huomioiden turhan pahoin. Kysymysmerkkejä on siten ilmassa. Lähtökohtaisesti tämän matkan pitäisi sopia hyvin. 16 PRODIGY SHARK nousi Turussa 6. ulkoa 700 metrin kirillä kolmanneksi ja vaikuttaa sen perusteella nousukuntoiselta. Voittoon on vaikea uskoa, mutta totosija on täysin mahdollinen. 7 GRANITE on tasainen puurtaja, joka toivoo reipasvauhtista juoksua.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 1-2-6 B) 3-4-7-9-5-8
CALLELA LISBETH – GOLDA PARIS – SPIRIT SQUAD – MERIT

Toto64-pelin käynnistävässä lämminveristen Tammatähdessä paljon ratkeaa heti lähtökiihdytyksessä. Mikäli 1 CALLELA LISBETH onnistuu puolustamaan ykkösradalta johtopaikan, on se vaikea ohitettava. Ei keulapaikan menettäminenkään voittosaumoja mihinkään veisi, mutta silloin asiat eivät olisi enää pelkästään omissa käsissä. Callela Lisbethin kunto on kyllä kohdallaan. Se paikkasi viimeksi Porin St. Legerissäkin lähtölaukkansa hienosti ja kiri vielä 6. ulkoa korotetuille rahoille. 2 GOLDA PARIS tuikkasi viimeksi Lahdessa positiivisesti 3. sisältä. Nyt luvassa voi olla jopa unelmajuoksu 2. sisällä, mistä Iikka Nurmosen suojatti olisi tilaa saadessaan vaarallinen. 6 SPIRIT SQUAD kohdalla lähtökiihdytys on hyvinkin ratkaiseva. Mikäli tamma pääsee johtopaikalle, on sillä hyvät voittosaumat. Mikäli taas Spirit Squad jää johtavan rinnalle, saanee voitosta taistelemisen unohtaa. 3 MERIT voi seurailla kärjen tuntumasta mukavaan sijoitukseen. Koko suosikkikolmikon kukistaminen edellyttää kuitenkin täydellistä nappionnistumista. 4 L DEES MAGGIESBEST on jo pidemmän aikaa tehnyt suoritusvarmaa työtä. Se hyötyisi ylivauhtisesta juoksusta, mutta todennäköisesti tempo tulee olemaan tässä asemien löytymisen jälkeen maltillista. 7 ICE WINE ei ole vielä löytänyt ihan huippuvirettä, ja asetelmatkin ovat haastavat. 9 MILLSTONE’S VIVID kiri Forssassa varmaan voittoon, mutta tässä tehtävässä menestyminen edellyttänee ylivauhtista juoksua. 

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 7-4-10-1 B) 12-2-9-5-8-11
BRING ME BRODDE – WONDER WOMAN - TOKAREV – FILIUS FELIX

Toisen Toto64-kohteen ykkösrankkaus on 7 BRING ME BRODDE. Se aloitti Matias Salon käsistä Lappeenrannassa varmalla keulavoitolla. Tehtävä on nyt tiukempi ja lähtöpaikkakin huonompi, mutta vastaavasti ruunalla on startti kropassa, ja parhaimmillaan Bring Me Brodde on pystynyt oikeinkin hyviin suorituksiin. Mikäli Wonder Womanilla halutaan ajaa selästä, voi Bring Me Brodde edetä lopulta johtopaikalle, ja ainakin silloin voitto olisi lähellä. 4 WONDER WOMAN täräyttää alussa keulaan, minkä jälkeen johtopaikka lienee tarjolla korkeintaan Bring Me Broddelle. Wonder Woman on parhaimmillaan pikamatkalla, mutta on se menestynyt täydelläkin matkalla. 10 TOKAREV omaa kykyjä ja pärjää kyllä näissä sarjoissa, kunhan vain laittaa itsensä tosissaan likoon. Viimeksi Lahdessa kirivaiheessa jäi runsaasti jossiteltavaa. 1 FILIUS FELIX aloittaa Timo Korvenheimon käsistä, ja valmentajan ennakkokommentit on syytä lukea/kuunnella. Myös B-ryhmäläisillä on sanansa sanottavana. 12 BOULDER ROCKET on parhaimmillaan vahva vääntäjä, jolla Markus Porokka saattaa tehdä aikaisia ratkaisuja. Joensuun välistartissa ruuna ei kylläkään esittänyt aivan parasta osaamistaan. 2 YEEZUZ jäi viimeksi pussiin. Tätä edeltäneessä kilpailussa ajotaktiikka oli kummallinen.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 10-11-4-7-15-14-8-13 B) 1-5-12-6-2-9-3
RALLIN MUISTO – UKKOSEN JYMY – SULOVIIMA – JAMAS VILJO

Todella tasainen lähtö on Toto4-pelin avaava kylmäveristen Valtra Sisusarjakin, missä vielä laukat voivat kaiken lisäksi näytellä isoa roolia. A-ryhmään nostetaan peräti kahdeksan hevosta. 10 RALLIN MUISTO on tosi epävarma, mutta fyysisesti se on vahvassa vireessä ja pystyy ravatessaan ilman muuta pärjäämään. Pitkä matka on ehdottomasti plussaa. Samoin matkasta hyötyy tuntuvasti niin ikään epävarma 11 UKKOSEN JYMY. Sillä on allaan noin puolentoista kuukauden tauko. Viimeisimmässä kilpailussaan ruuna laukkasi johtopaikalta voittotaistosta runsaat 100 jäljellä. 4 SULOVIIMA on paalun kovakuntoisin, mutta silläkin hyppy on tosi herkässä. 7 JAMAS VILJO on aloittanut taukonsa jälkeen kahdella voitolla. Kyseessä on väkivahva menijä, joten pitkä matka sopii mainiosti. Jamas Viljokaan ei ole kuitenkaan missään tapauksessa niin ravivarma hevonen kuin tämän hetken taulu antaa ymmärtää. 15 N.P. TURBO on varsinkin kiihdytysvaiheessa epävarma. Viimeksi Lappeenrannassakin ruuna laukkasi lähtösuoralla, mutta kulki sitten jatkossa taustalla positiivisesti. 14 KARLO aloitti taukonsa jälkeen positiivisella suorituksella, vaikka menestystä ei tullutkaan. Ensimmäisellä takasuoralla laukannut ruuna kulki taustalla viimeisen kierroksen 26,3 ja viimeisen puolikkaan 24,7. 8 TEMETRIUS laukkasi toissakerralla Jyväskylän kärrylähdössä loppusuoralla voittotaistosta. 13 PONTRIOT aloitti Markus Porokan valmennuksesta Joensuun kolmossijalla.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 7-10-12 B) 3-4-1-2-8-5-11-6-9
HILL YES – DIESEL DEGATO – HUDSON WEB – BEWITCH BOY

Illan ensimmäisessä troikkalähdössä ykkösvihjeeksi nostetaan 7 HILL YES. Se joutui tyytymään Porin 75-finaalikierroksella johtopaikalta viidenteen sijaan, mutta lähtö oli vielä tämänkertaistakin kovempi ja lisäksi starttiväli on nyt optimaalisempi. Hill Yes on seiskaradaltakin lähdön todennäköisin keulahevonen. Kauden molemmat voitot ovat tulleet nimenomaan keulasta. 10 DIESEL DEGATO taipui Seinäjoella johtopaikalta neljänneksi, mutta tällä kertaa ruunalta on lupa odottaa selvästi parempaa suoritusta. Viimeksi alla oli nimittäin taukoa, ja lisäksi Diesel Degato on selkäjuoksulla paljon keulajuoksua parempi. 12 HUDSON WEB voitti viime keskiviikkona johtopaikalta tyylikkäästi. Vaikka juoksusta tulee nyt paljon vaikeampi ja lähdön tasokin on kovempi, ei lahjakasta 4-vuotiasta kannata aliarvioida. Ainakin vauhtijuoksussa kaikki olisi mahdollista. 3 BEWITCH BOY täräyttänee ensin keulaan, ja jatkossa todennäköisin juoksupaikka on Hill Yesin takana 2. sisällä. Voitto on tiukassa, mutta totosija on hyvinkin mahdollinen. 4 GUIDO DI QUATTRO on vauhtikestävä puurtaja, jonka kuntokäyrä osoittaa ylöspäin. 1 DEUX EN UN ei pysty pitämään johtopaikkaa, minkä jälkeen se tarvitsee juoksussa tuuriakin. 2 AL E.GADOR ZET taipui toissakerralla Teivossa keulasta, mutta viimeksi Vermossa se sinnitteli jo 3. sisältä pitkällä matkalla ihan mukavasti kolmanneksi. 8 MISTER LANE on loistovireessä, mutta lähtöpaikka on tympeä.

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 6-1-4-3 B) 2-12-8-10-9-11-7-5
MASTERSTROKE ARIA – INACCESSIBLE – ROSI’S RODRIGO – CASIMIR TOF

Duo-peli käynnistyy tiukalla lämminveristen pikamatkalla, missä ykkösvihjeeksi nostetaan 6 MASTERSTROKE ARIA. Se nappasi toissakertaisen voittonsa johtavan rinnalta, ja tätä edeltänyt kakkossija tuli hyvällä kirillä 4. ulkoa. Lähdön voitti keulassa juossut Taj One. Vaikka viimeksi sijoitus jäi piippuhyllyn lähtöpaikalta huonoksi, ei suoritus ollut yhtään edellisstartteja huonompi. Ruuna kulki nimittäin päätöspuolikkaan peräti 10,3-kyytiä, eikä tullut edes sisärataa pitkin. Kuutosradan lähtöpaikka ei tee hommasta helppoa, mutta juoksun yhtään luontuessa kunto riittää aivan kärkeen. 1 INACCESSIBLE taipui Teivossa johtavan rinnalta. Mikäli tamma onnistuisi puolustamaan ykkösradalta johtopaikan, olisi se pikamatkalla mielenkiintoinen. 4 ROSI’S RODRIGO avaa kuitenkin niin lujaa, että voi päästä jopa Inaccessiblen edelle. Joka tapauksessa Rosi’s Rodrigolla on mielimatkallaan sanansa sanottavana, mikäli se pääsee keulaan tai 2. sisälle. Viimeksi matka oli liian pitkä. 3 CASIMIR TOF ei ole mielimatkallaan, mutta lähdöstä voi tulla kovavauhtinen ja kolmosradalta voi saada hyvän juoksun, jolloin kaikki olisi loppukirissä mahdollista. 2 WAR PAINT on hyvältä paikalta selkeä viitosrankkaus. Tamma on kelpo vireessä, mutta laukkariski on edelleen konkreettinen. 12 EURO BOY on hyvässä kunnossa, mutta lähtöpaikka on haastava.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 13-6-14 B) 11-9-4-5-2-10-12-7-8-1-3
HETVIINA – POIKOLAN NEITO – LIISAN TULILINTU – SOKRU

Toto64-kierros päättyy mielenkiintoiseen suomenhevosten Tammatähteen. 13 HETVIINA on taistellut kuningatarkilpailun jälkeen koko ajan kärkisijoista ja tehnee niin nytkin. Kyseessä on vahva tamma, jolla voi tarpeen vaatiessa tehdä itsekin ratkaisuja. Viimeksi Porissa Hetviina sijoittui I Divisioonafinaalissa 2. ulkoa neljänneksi häviten vain tosi kovalle kolmikolle Lissun Eerikki, Joriini ja Evartti. 6 POIKOLAN NEITO puolusti viimeksi ensin johtopaikan hurjassa 19-vauhtisessa avauksessa, mutta tyytyi lopulta Vennelmon Varman prässin alla tämän selkään 500 juostuna. Lopputuloksena oli, että Vennemon Varma voitti ja Poikolan Neito jäi tämän taakse pussiin. Mikäli vain juoksu luontuu, on kaikki mahdollista. 14 LIISAN TULILINTU on lähdön kolmas A-hevonen. Se on koko porukan vauhdikkain, mutta samalla käyttäytyminen on koko porukan huonointa. Niinpä tamman menestyminen ei ole koskaan saletissa, mutta ilman muuta kapasiteetti riittää tällaisten lähtöjen voittoihin. 11 SOKRU väsyi kuningatarkilpailun pitkällä matkalla pahoin, minkä jälkeen jäi kahden kuukauden tauolle. Taipuminen ei jättänyt jälkiä, vaan tamma on aloittanut taukonsa jälkeen kahdella mukavalla kakkossijalla. Aivan A-ryhmään asti Sokru ei silti nouse. 9 NAPUTUS vaikuttaa nousuvireiseltä ja on mahdollinen yllättäjä. 4 MATTILAN MIINA saattaa juosta lopulta keulassa, mikäli Tähtimenevällä ei haluta ajaa johtopaikalta. Alla olevan tauon vuoksi vire on kuitenkin arvoitus.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 10,11,4,7,15,14,8,13 + 1,5,12,6,2,9,3
T4-2: 7,10 + 12 (3,4)
T4-3: 6 (1,4)
T4-4: 13,6,14 + 11,9,4,5,2,10 (12,7)

Pieni systeemi 48 riviä, hinta 9,60 euroa.
Suuri systeemi 405 riviä, hinta 81 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

6,1,4,3
13,6,14

Yhteensä 12 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

7,10
7,10,12,3,4,1
kaikki

Yhteensä 100 yhdistelmää, hinta 50 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

13,6,14
13,6,14,11,9
13,6,14,11,9,4,5,2,10

Yhteensä 84 yhdistelmää, hinta 42 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Ari Moilanen

L2/1 SAHARA MAGARIA: Ei hevosesta kovin erikoinen kuva jäänyt Turussa. Laukkoja tuli kolme ja hylkäystuomio.

L3/9 FUSCUS H.L.: Ruuna teki taas viimeksi oikein hyvän juoksun. Edelliskerralla alla oli starttiväliä ja hevonen vähän taipui. Pidempi matka käy hyvin, eikä takamatka suuremmin huolestuta. Hyvillä mielin lähdetään kisaan.

L4/1 CALLELA LISBETH: Paikka käy mainiosti ripeälle avaajalle. Keulataktiikkaa yritetään. Mielestäni sillä on hyvä sauma voittaa lähtö.

L4/7 ICE WINE: Tamma on parantamaan päin. Vähän ulkona on lähtöpaikka ja sisäpupolella on nopeita avaajia. Tämäkin pääsee kyllä mukavasti liikkeelle. Ihan kärkisijat hieman yllättäisi.

L5/9 SPEAK OF THE DEVIL: Hevonen teki oikein positiivisen esityksen viimeksi Vermossa. Paikka on ok. Jos juoksu luonaa sopivasti, pystyy se totosijalle saakka.

L6/1 MILLIKKA: Ajaessani tammaa Vermossa se jäi rintaman taakse pussiin. Jossain se voi kohta voittaakin reissun onnistuessa. Matka käy ja tämä pääsee kohtalaisesti liikkeelle.

L6/10 RALLIN MUISTO: Porissa tuli laukka vähän lähdön jälkeen. Tosi epävarma, mutta pystyvä hevonen. Hyppy voi tulla missä sattuu.

L7/1 DEUX EN UN: Ruuna ei ollut viimeksi ihan sellainen kuin odotin. Edellisen starttinsa se voitti helposti keulapaikalta. Esitykset vähän vaihtelee. Hevonen avaa kohtalaisesti, mutta tuskin se pystyy pitämään johtopaikkaa. Ajellaan sitten selästä.

Markus Porokka

L5/12 BOULDER ROCKET: Joensuussa jouduttiin ajamaan kengät jalassa pitkillä hokeilla. Rata oli pöpperöinen, eikä kunnolla pitänyt. Ei tämä oikein pystynyt menemään siinä. Uskon, että Vermossa nähdään selvästi parempaa, kun päästään riisumaan kengät. Varsin jaksava menijä on kyseessä. Lähtöpaikka ei vie kaikkia mahdollisuuksia.

L6/13 PONTRIOT: Ruuna teki asiallisen avauskilpailun meiltä käsin. Se oli kolmas häviten vain aika kovalle kaksikolle. Toivottavasti hevonen vielä hieman petraa. Mukavan oloinen se on ollut treeneissä. Varovaisen toiveikkain mielin Vermoon lähdetään. Vahvan oloinen hevonen. Toki startti lopullisesti näyttää, kuinka taituu kolme kilometriä.

L6/15 N.P. TURBO: Hevonen kilpailee huippukunnossa. Olivat kellottaneet Lappeessa sen polkeneen laukan jälkeen viimeiset 1900 metriä 26,0-vauhtia läpi. Lähtöasetelma on paras mahdollinen. Uskoisin ruunan pääsevän tuosta varsin todennäköisesti ravilla liikkeelle. En hirveästi pelkää lähtölaukkaa. Toki osaa hevonen laukata muuallakin. Se jaksaa mennä. Ilman muuta tallin ykkösnyrkki keskiviikkona.

Antti Ala-Rantala

L7/6 ESPOIR DE GINAI: Hevonen tuli tänne meille Pilvenmäen Maratonin aikoihin syyskuussa. Varsana se esitteli mainioita kykyjä. Kolmevuotiskauden ekassa startissa toukokuussa ruuna polki mailin läpi 12,1-kyytiä. Nelivuotiaana sen jalkaan tuli paha tulehdus, joka pilasi pitkälti tuon kauden. Aika iso operaatio oli lopulta kyseessä. Kevään kolme Ranskan starttia on ajettu nurmikkoradoilla. Hiukan kysymysmerkkinä se ostettiin tänne. Kolme kertaa on käyty radalla. Varustepuoli alkaa löytyä ja hevonen tottelee yhä paremmin miestä. Viimeisimpänä hiittinä ajettiin 1.20 läpi. Kahdessa ensimmäisessä ruuna meni etupainotteisesti 1.15-kyytiä läpi. Ei Vermossa ole tarkoitus lähteä pakittelemaan. Jonnekin 1.14:n ja 1.15:n väliin se voisi heti mennä. Toki ensimmäinen kilpastartti on jonkinlainen arvoitus.

L9/12 TUTUN IMPI: Porissa hevonen oli aika paineissaan. Se lähti haparoiden liikkeelle ja laukka tuli. Jäätiin kauas mutta ajoin kuitenkin maaliin. Kunnossa tamma jatkaa. Tämän kisan jälkeen on tarkoitus ajaa vielä yksi lähtö ja siitten pidetään taukoa. Kuski on uusi. Lähtöpaikka ihan ok verrattuna, että lähtisi porukan keskeltä. Puolivälin paikkeille on odotukset. Voitto yllättäisi.

Matias Salo

L5/7 BRING ME BRODDE: Olin tosi tyytyväinen Lappeen starttiin. Hevonen sai siitä hyvän aloituskisan tauon jälkeen. Se piti sisäradalta keulat ja kuski ajeli sitten tarpeen mukaan. Helppo voitto. Sopii olettaa, että startti vei ruunaa eteenpäin. Ei Lappeeseen oltu tehty mitään virityksiä. Varmasti lähtö alla auttaa. Katsotaan balanssia tarkemmin alustan kunnon mukaan.

L7/11 O.P.ROC: Pidettiin vähän taukoa pieleen menneen Ruotsin reissun jälkeen. Ori teki Lahdessa hyvän kirin. Siinä tultiin loppu kovaa ja tämä oli tasaisessa rintamassa viides maalissa. Lähtöpaikka hankaloittaa Vermossa. Takajoukoista joudutaan ajamaan. Juoksunkulku ratkaisee paljon sijoitusta.

Timo Korvenheimo

L5/1 FILIUS FELIX: Ruuna tuli Oulun startin jälkeen tänne meille. Ei hevosta ole kauheasti pöllyytetty. Enemmänkin tutustumiskilpailu. Ykkösrata on hyvä paikka. Eiköhän tuosta tarjota selkäreissua.

L8/2 WAR PAINT: Nyt on osunut vaihteeksi parempi lähtörata. Tamma oli Kouvolassa lauantaina oikein hyvä. Se oli selvästi varmemman tuntuinen. Balanssissa tehtiin pientä muutosta. Lähtöpaikka oli huono ja ajettiin kiltisti. Voimia jäi tallelle. Lyhyt starttiväli on tälle ilman muuta plussaa. Aktiivisempi ajosuoritus nähdään Vermossa.