Keskiviikko-ravit

30.10.2019 18:00

Keskiviikko-ravit

T64, Amatöörivalmentajien lähtö, Shetlanninponien Monté-lähtö. Ravit alkavat klo 18, ponilähtö klo 17.40. Tervetuloa!

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

30.10.2019 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO64-VARMAVALINNAT

Toto64-vihjesysteemien ensimmäinen läpivarma on kolmannen kohteen 2 FUSCUS H.L.. Se voitti viime kuussa Vermossa tällaisen vastaavan amatöörivalmentajien lähdön johtopaikalta näytöstyyliin. Mikäli Riikka Eskonniemen valmennettava onnistuu etenemään nytkin odotustemme mukaisesti viimeistään ensimmäisellä takasuoralla johtopaikalle, on voitto vastaavanlaisella suorituksella taas lähellä. Voltin kakkosradalta voi tosin olla pieni alkulaukan riski.  Toisena Toto64-tukipilarina toimii neljännen kohteen 8 CREDIT TO LOVE. Jo kauden kahdeksatta ykkössijaa hakeva ruuna on ottanut viimeisimmät voittonsa kanuunasuorituksilla. Lähinnä tappion mahdollisuus on siinä, että 3 WHOGONOW juoksee keulassa ja palaa sille tasolle kuin oli tänä vuonna parhaimmillaan. Muussa tapauksessa Credit To Loven pitäisi hoidella tämä(kin) tehtävä. Viidentenä kohteena ajettavan suomenhevosten tammalähdön pelaamme Toto64-systeemeissä kahdella rastilla. 6 VENNELMON VARMA on vahvoilla, mikäli pääsee johtopaikalle. Muussa tapauksessa 1 POIKOLAN NEITO on lähdön todennäköisin voittaja.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 4,3,6 + 5,7,9 (8,2)
T64-2: 3,2,10 + 8,6,11,1 (12,5)
T64-3: 2 (9,3)
T64-4: 8 (3,5)
T64-5: 6,1 (5,4)
T64-6: 12,10,7,3 + 2,1,9,4,5,11,8,6

Pieni systeemi 72 riviä, hinta 7,20 euroa.
Suuri systeemi 1008 riviä, hinta 100,80 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 3 B) 2-9-8-4-7-5-1-12-10-11-6
LEEMARK’S GIDEON – VIGGO VICE – LEXUS LLOYD – MAIL FROM MARIGOLD

Illan ensimmäisessä lähdössä Ville Nisosen tallista aloittava 3 LEEMARK’S GIDEON on päässyt niin sopivaan lähtöön, että kohoaa pitkästä tauosta huolimatta selväksi suosikiksi. Leemark’s Gideon on vaikuttanut aika nopealta avaajaltakin, joten keulajuoksu on vahvasti haarukassa. Myös 2 VIGGO VICE pääsee reippaasti liikkeelle ja se voi saada unelmajuoksun Leemark’s Gideonin takana 2. sisällä. Viimeksi Maarianhaminassa Viggo Vice hävisi vain Koivusen tallin Neferneferneferille. 9 LEXUS LLOYD vaikuttaa ihan kehityskelpoiselta 3-vuotiaalta, jonka ravilla luulisi ottelevan kärkisijoista. 8 MAIL FROM MARIGOLD vaikuttaisi olevan lievässä nousuvireessä. Viimeksi Teivossa se sinnitteli johtavan rinnalta ihan mukavasti neljänneksi. Lähtöpaikka laskee jonkin verran osakkeita, mutta kaksarisijoitus on juoksun onnistuessa täysin mahdollinen. Myös 4 IBN BATTUTA hakee tiukasti uransa ensimmäistä kaksarisijaa. Jorma Ruokosen suojatti on juossut usein tätä kovemmissa lähdöissä.

Lähtö 2.

RANKING
A) 1-9-5-7 B) 10-8-2-6-4-3
VILLIKUTI – EL TIMOTEI – PYRKIVÄN VESKU – PORTTIKALLION ÄSSÄ

Toisessa lähdössä kiihdytysvaihe ratkaisee 1 VILLIKUTI osalta paljon. Mikäli ruuna saa alussa rytmistä kiinni, se pystyy ehdottomasti menestymään. Viimeksi Turussa näin ei käynyt, ja Villikuti pysyi taustajoukoissa, vaikka kulki viimeiset 1200 metriä 30,8-vauhdilla. 9 EL TIMOTEI on epävarma ruuna, joka ravilla ottelee kärkisijoista. Toissakerralla Vermossa El Timotei laukkasi johtopaikalta voiton vähän ennen maalia. Niinpä Mikko Huttunen ei uskaltanut ottaa viimeksi pienintäkään riskiä ja El Timotei joutui tyytymään johtopaikalta kolmanteen sijaan. 5 PYRKIVÄN VESKU laukkasi samaisessa Vermon lähdössä 100 metriä ennen maalia vähintään viidennen sijan edettyään 4. sisältä kärjen tuntumaan. Mika Mäkelän valmennettava vaikuttaa nousuvireiseltä. 7 PORTTIKALLION ÄSSÄ palaa pitkältä tauolta, ja koelähdön perusteella nykyvireestä on vielä vaikea sanoa mitään. Joka tapauksessa hevosen peruskapasiteetti on riittävä, vaikkei uran saldo toistaiseksi kovin mairitteleva olekaan. Porttikallion Ässä sijoittui 4-vuotiaana uran avauskilpailussaan Biofarm Cupin karsintalähdössä kolmanneksi hienolla tuloksella 30,7. Se taisi kuitenkin olla ruunan sen hetkiseen kilpailuvalmiuteen liiankin kova suoritus, sillä kyseinen tulos on edelleen Porttikallion Ässän volttiennätys. Nyt ruuna yrittää uutta tulemista Timo Tuomisen käsistä. 10 VILMAN VILPPI pujotteli lauantaina Lahdessa mukavasti kakkoseksi.

Lähtö 3.

RANKING
A) 4 B) 2-3-5-6 C) 1-7-9-8
MELINDA SES – AZORIT LLOYD – OLLY JUMPER – E.V. MICI

Kolmannessa lähdössä 4 MELINDA SES kohoaa selväksi ykköshevoseksi. Viime Vermon vierailullaan Pasi Tikkalan valmennettava vastasi johtopaikalta oikein mukavasti niukkaan voittoon. Kyseessä on vauhtikestävä menijä, jolle keskipitkä matka on pelkkää plussaa. Sen jälkeen tulee sitten aika tasainen neljä hevosen ryhmä. Näistä 2 AZORIT LLOYD rankataan lopulta kakkoseksi. Hannu Hietasen suojatti aloitti Ylivieskassa kelpo suorituksella nousemalla 4. ulkoa päätöspuolikkaalla kakkoseksi. Kaiken järjen mukaan startti vei hevosta eteenpäin. 3 OLLY JUMPER sijoittui viimeksi Vermossa johtopaikalta kakkoseksi. On mielenkiintoista nähdä, mitä huippuvireessä ohjastava Santtu Raitala saa ruunan kanssa aikaan. 5 E.V. MICI punnersi Vermossa johtavan rinnalta ohi Olly Jumperista ja lähtee taas jahtaamaan kärkisijoja. Myös 6 MATAMIXX on täysin realistinen kaksarihevonen. Se oli viimeksi mukana kovassa 3-vuotislähdössä, missä ei vain riittänyt 3. sisältä. Tätä edeltäneessä Seinäjoen Nuorten Sarjassa Matamixx ei löytänyt loppusuoralla vapaata väylää.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 4-3-6 B) 5-7-9-8-2-1
BORGMESTER – COCKTAIL PRINCESS – EL DIRTYMAN – WIDE GAME

Toto64-kierros käynnistyy lämminveristen pitkän matkan ryhmäajolla. Vaikka viivalla on vain yhdeksän valjakkoa, on lähtö varsin haastava arvioitava. Mukana ei ole yhtään täydellistä statistia, ja suosikinkin nimeäminen on hankalaa. Lopulta ykkösvihjeeksi kohoaa 4 BORGMESTER. Aina väkivahvaksi tiedetty ruuna on esiintynyt taukonsa jälkeen vahvasti edukseen. Vaikuttaisi myös, että Borgmester on ainakin jonkin verran rauhoittunut ja samalla myös varmistunut. Mikäli Borgmester käyttäytyy nytkin sopivan rauhallisesti, tässä voisi olla paikka kokeilla jopa keulataktiikkaa. Borgmester on vauhtikestävä menijä, joka jaksaa rauhallisena pysyessään jyskyttää läpi matkan tasaisen reipasta tahtia. 3 COCKTAIL PRINCESS ei ole onnistunut vielä uudesta tallista käsin, mutta suoritustaso ei ole heikentynyt ollenkaan. Ensiksi Cocktail Princess jäi pussiin, ja viimeksi se paikaksi ensimmäisen kaarteen laukkansa mallikkaasti. Juoksun luontuessa voittokantaan palaamiseen on täydet mahdollisuudet. 6 EL DIRTYMAN suoritti viime keskiviikkona 3. ulkoa hyväksyttävän tauoltapaluun. Startti vei varmasti eteenpäin, joten ruunaan kannattaa suhtautua vakavasti. On täysin mahdollista, että El Dirtyman saa hyvän juoksun kärjen tuntumassa. Seuraavan aallon muodostavat viimeksi loppusuoraa lähdön kovinta kyytiä kirinyt 5 WIDE GAME, tauoltapaluunsa ratkaisevan pahaan lähtölaukkaan pilannut 7 LASSIC POINT sekä viimeksi mukavasti laukkansa paikannut 9 MISTER LANE.

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 3-2-10 B) 8-6-11-1-12-5-7-4-9
WONDER WOMAN – LOVELY SECRET – WAR PAINT – BROWN RECLUSE

Toisessa Toto64-kohteessa ranking aloitetaan piikki-selkä –psyykillä. 3 WONDER WOMAN palaa kahden ja puolen kuukauden tauolta, joten vireestä ei ole varmuutta. Voisi kuitenkin olettaa, että tamma on ilmoitettu Vermoon kilpailukykyisenä, ja silloin Marko Redsvenin valmennettava olisi mielipaikaltaan keulasta mielimatkallaan vaikea ohitettava. Lähtö ei missään tapauksessa ole kovinta mahdollista Vermon tasoa. 2 LOVELY SECRET ei ole suorittanut tänä vuonna kykyjään vastaavasti, mutta se oli kuitenkin Seinäjoella 3. sisältä kelpo kolmas. Lovely Secret on tähän lähtöön kyvyiltään tosi kovaa kaliiberia, ja startti kropassa tamman luulisi vielä ainakin hieman parantavan. Mikäli Wonder Woman on keulasta normaalitasollaan, on Lovely Secret sen selästä vaarallinen. Mikäli lähdöstä jostain syystä tulisi ylivauhtinen, tai kenttä muuten vain kääntyisi, olisi 10 WAR PAINT ravia kulkiessaan tiukka voitontavoittelija. War Paint joutui hakemaan hylkäysten myötä vauhtia jopa koelähdön kautta, mutta hyvä vire ei ole kuitenkaan jäänyt epäselväksi. 8 BROWN RECLUSE kiri Kouvolassa 3. ulkoa oikein varmaan voittoon. Lähtöpaikka pudottaa kuitenkin niukasti B-ryhmän puolelle. 6 CLUB NORD CHIP suoritti viimeksi Seinäjoella 5. ulkoa positiivisen 700 metrin kirin, mutta senkään kohdalla juoksusta ei todennäköisesti tule helppoa. 11 BACKWOOD’S HEXFIRE on kirinyt viime starteissaan sijoituksiaan lupaavammin, eikä ole huippukuskilla takarivistäkään vailla mahdollisuuksia.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 2 B) 9-3-1-4-14-13-6-8-5-10-16-15-11-12
FUSCUS H.L. – DAISY NASH – MAS CALYPSO – NENUPHAR NOIR

Toto4-pelin käynnistävässä amatöörivalmentajien lähdössä 2 FUSCUS H.L. yrittää tiukasti uusia viimekuisen voittonsa vastaavanlaisessa lähdössä. Silloin Fuscus H.L. eteni johtopaikalle runsaat 1700 jäljellä ja hallitsi vakuuttavasti. Voitto tuli ylivoimaisesti ennen Loveya Fashionia sekä Finswedeniä. Mikäli Ari Moilasen ajokki pääsee etenemään nytkin johtopaikalle, ovat muut helisemässä. Viime startissa paikka johtavan rinnalla osoittautui lopulta liian vaativaksi, mutta Fuscus H.L. saa siitäkin suorituksesta puhtaat paperit. Starttivälikin on nyt selvästi viime kertaa optimaalisempi. 9 DAISY NASH on selkeä kakkosrankkaus, mutta lähtöasetelmien vuoksi Fuscus H.L.:llä on selkeä etulyöntiasema. Vaikka Daisy Nashin totoputki katkesi viimeksi Porissa, vaikutti tamma täysin normaalilta. 3 MAS CALYPSO ja 1 NENUPHAR NOIR voivat saada nappireissun Fuscus H.L.:n takana, jolloin totosaumat ovat hyvällä tasolla. MAS Calypso taipui viimeksi kirivaiheessa lopulta pahoin, mutta on syytä noteerata, että lähtö oli reipasvauhtinen sekä merkittävästi tämänkertaista kovatasoisempi. Suomessa tauon jälkeen debytoiva 4 BEARWAY on vaikea arvioitava. Taukoa edeltänyt Halmstadin kolmossija tuli johtavan takaa. 14 ONE POINT ei ole vielä onnistunut taukonsa jälkeen ollenkaan, mutta kuntokäyrä vaikuttaisi kuitenkin osoittavan ylöspäin. 13 HERE COMES MARTY on huumorihevonen, joka menopäällä ollessaan pystyy ottelemaan kärkisijoista.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 8 B) 3-5-2-12-6-4-1-9-10-7-11
CREDIT TO LOVE – WHOGONOW – CAPO – DALTON HOSS

Illan ensimmäisessä troikkalähdössä 8 CREDIT TO LOVE kohoaa selväksi suosikiksi. Läpi kauden hienosti menestynyt ruuna on mennyt viime aikoina vielä harppauksen eteenpäin, ja alla on todelliset kanuunasuoritukset. On täysin mahdollista, että ruuna pääsee etenemään kasiradaltakin tuulenhalkojaksi. Lähinnä kai Whogonow on se hevonen, jolla voitaisiin ajaa suosikkia vastaan. Yhtä kaikki, kovakuntoinen Hannu Torvisen ajokki on siis selkeä ykköshevonen. 3 WHOGONOW tilanteen arvioiminen on tosi hankalaa. Ori palasi Jokimaa Tekee Tähtiä –kilpailun karsintoihin oikein positiivisten tallikommenttien siivittämänä, mutta laukkasi heti lähdössä niin pahoin, ettei vireestä saanut mitään käsitystä. Mikäli Whogonow suorittaisi tasollaan, olisi se johtopaikalta vaikea kukistettava Credit To Lovellekin, mutta viimeisimmästä hyvästä suorituksesta on jo kuukausia aikaa. 5 CAPO jäi Jokimaa Tekee Tähtiä –kilpailun karsintalähdössä pussiin, eikä aiempaa heikompi sijoitus kerro siten laskuvireestä. 2 DALTON HOSS ei puristanut viimeksi kunnolla, mutta nappireissulla kärjen takaa totosija on kuitenkin haarukassa. 12 MASTERSTROKE ARIA on noussut hienoon vireeseen, ja alla on voitto johtavan rinnalta. Piippuhyllyn lähtöpaikka tekee kuitenkin tehtävästä haastavan, kun lähdön tasokin on viime kertaa kovempi. 6 BRAINY aloittaa Nyyti-Maria Timosen käsistä ja on mielenkiintoinen Suomen debytantti.

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 6-1 B) 5-4-3-2-9-8-7
VENNELMON VARMA – POIKOLAN NEITO – LORUTYTTÖ – B. RIITU

Duo-peli käynnistyy enintään 45 000 euroa tienanneiden kylmäveritammojen kohtaamisella. 6 VENNELMON VARMA vakuutti voittaessaan 2.10., sillä Tapio Kukkosen suojatti vastasi avoimessa tammalähdössä rinnallaan juosseelle Hetviinalle varmoin ottein. Vennelmon Varma ei ollut sen huonompi seuraavassakaan Vermon kisassaan, vaikka kuudenneksi jäikin. Lappeenrannan välistartti vahvisti vireen pitävyyden. Vennelmon Varma ei ole eturivin nopein avaaja, mutta se voi silti päästä etenemään lopulta johtopaikalle, jolloin olisi selkeä voittajasuosikki. Mikäli Vennelmon Varma ei pääse johtopaikalle, on 1 POIKOLAN NEITO lähdön todennäköisin voittaja. Poikolan Neito taipui viimeksi 2. radalta ilman selkää jo loppukaarteessa, mutta eiköhän Iikka Nurmosen suojatti ole nyt startti kropassa selvästi parempi. Juoksustakin tullee ihan toisenlainen. Kuningatarkilpailussakin mukana olleen Poikolan Neidon tämän kauden meriitit ovat porukan parhaat. Ahkerasti kilpaileva 5 LORUTYTTÖ tulee aina rehdisti maaliin asti ja voi ravilla nousta lopussa korkealle. 4 B. RIITU on aika suoritusvarma tamma, joskin vähintään lievä laukkariski on aina läsnä. Viimeksi pikamatka ja volttilähtö ei ollut tammalle ollenkaan otollinen yhdistelmä. 3 VARJONOVA on ollut kohtuullinen. Viime vire on syytä tarkistaa vielä maanantain välistartista.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 12-10-7-3 B) 2-1-9-4-5-11-8-6
ZEUS KEMP – DONATO E. – MR HOT SHOT – THAI PROFIT

Illan päätöslähdössä lähtöpaikat tekevät sen, että lähtö on todella kimurantti pelipähkinä. Itse asiassa jokaiselle osallistujalle on jätettävä realistinen voitonmahdollisuus. 12 ZEUS KEMP oli vakavan loukkaantumisen vuoksi radoilta sivussa lähestulkoon vuoden. Varsinkin tähän peilaten, ovat Zeus Kempin viime suoritukset olleet mainioita. Viimeksi Teivossa Zeus Kemp hyökkäsi Tammer-ajossa 5. ulkoa 800 jäljellä, eteni loppukaarteessa 2. ulos ja säesti hienosti kivikovaa kaksikkoa Atupem sekä Better Boss. Mikäli terveystilanne on pysynyt edelleen kohdallaan, jatkanee Zeus Kemp nousuvireessä. Silloin Christa Packalenin valmennettava on vakava voitontavoittelija piippuhyllyn lähtöpaikasta huolimatta. 10 DONATO E. voitti viimeksi Seinäjoella johtopaikalta laadukkaan 75-lähdön. Eturivistä Donato E. olisi ollut selkeä suosikki, mutta takarivistä menestyminen ei ole ollenkaan yhtä saletissa. 7 MR HOT SHOT nappasi kauden avausvoittonsa keulasta. Ruuna voi täräyttää seiskaradaltakin johtopaikalle, mutta saa sitten nähdä, että onko keulataktiikka täydellä matkalla kovan alkurevityksen jälkeen paras vaihtoehto. 3 THAI PROFIT tuli Teivossa loppumetrit pirteästi ja on hyvältä paikalta neljäs A-hevonen. 2 I’M JUST A SUND aloittaa tasaisen B-ryhmän. Ruuna ei ole löytänyt tänä vuonna tasoaan, joten sen vuoksi sillä ei välttämättä otella täysillä johtopaikasta. 1 POR NIE ROCK on luotettava kilpuri, joka hitaana avaajana vaatii aina menestyäkseen tuuria. Viime keskiviikkona sitä oli roppakaupalla.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 2 (9,3)
T4-2: 8 + 3 (5,2)
T4-3: 6,1 + 5,4,3 (2,9)
T4-4: 12,10,7,3 + 2,1,9,4,5,11,8,6

Pieni systeemi 8 riviä, hinta 1,60 euroa.
Suuri systeemi 120 riviä, hinta 24 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

6,1
12,10,7,3

Yhteensä 8 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

8
3,5,2,12,6
3,5,2,12,6,4,1

Yhteensä 30 yhdistelmää, hinta 15 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

12
10,7,3
kaikki

Yhteensä 30 yhdistelmää, hinta 15 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Ari Moilanen

L4/4 BORGMESTER: Ruuna on ollut koko ajan hyvä viime starteissaan. Näkisin hevosella hyvät saumat aivan kärkeen, jos se jatkaa samalla tasolla. Matka puoltaa menestystoiveita.

L6/2 FUSCUS H.L.: Ennen viime kisaa oli vähän pitkä starttiväli. Tuo ehkä näkyi myös kilpailusuorituksessa. Tämä on aika hankala ajettava toisten takana, kun vauhti menee hiljaiseksi. Ajoin se johtavan rinnalle. Ruuna ei sinä päivänä kestänyt sitä paikkaa. Edelliskerralla Vermossa esitys keulapaikalta oli mainio ja voitto varsin helppo. Uskon sen parantavan tähän kohtaan sopivammalla starttivälillä.

L6/9 DAISY NASH: Porissa tuli laukka viimeiseen kaarteeseen. Hevonen eteni vielä hyvin siinä vaiheessa. Kärkipään sijoitus hyppyyn paloi. Kurvit on olleet tälle hiukan hankalia. Vermon rataprofiili on suotuisampi siinä mielessä, jos vertaa Poriin. Kunto tuntuisi olevan kohdallaan.

L7/2 DALTON HOSS: Lahden kisa oli toinen tauon jälkeen. Kyseessä oli laadukas Jokimaa Tekee Tähtiä -lähtö. Päästiin mainioon paikkaa suosikin selkään toiseen pariin ulos. Ei ruuna yltänyt sillä kertaa tuon parempaan. Se parantaa pikkuhiljaa. Ajetaan Vermossa kuitenkin nätisti. Ei vielä ole jättiodotuksia.

L9/1 POR NIE ROCK: Hevonen on jo pitkään kilpaillut hyvässä kunnossa. Toki viimeksi oli tuuriakin, mutta suoritusta ei voi yhtään moittia. Päinvastoin. Ruuna polki mallikkaasti maaliin asti. Hitaalle avaajalle ykkösrata ei ole paras mahdollinen paikka. Toi saumoja on, jos juoksu luonaa. Kunto on kiviaitaa.

L9/6 ZO ZO HOSS: Ruuna tekee tasaista työtä. Rahasija on sopiva tähtäin näistä asetelmista.

L9/8 ICE WINE: Lähtöpaikka on kovin ikävä. Teivossa hevonen teki Hannun ajamana aivan asiallisen suorituksen, vaikka kovavauhtisessa kisassa pikkasen lopussa hiljensikin. Eteenpäin tamma menee ja sopivassa kohtaa se jossain pian pärjääkin.

Hannu Hietanen

L1/9 LEXUS LLOYD: Voltista on tullut laukkoja. Auton takaa lähtö on sujunut paremmin. Aivan asiallisia juoksuja varsa on tehnyt laukkojen jälkeen. Ysipaikka käy mainiosti. Tuosta oriin pitäisi päästä ravilla matkaan. Ennätyskunnossa se kilpailee. Kaviot on sellaisella mallilla, että kenkiä voi riisua.

L3/2 AZORIT LLOYD: Ruuna loukkaantui pahoin ja takana on pitkä tauko. Hommaa aloiteltiin uusiksi Ylivieskassa. Aika varovaisesti ajettiin tuo eka startti. Tämä on ihan kelpo menijä, kunhan vain paikat pysyy kunnossa. Ei mikään rakettiavaaja, mutta tulee sitten vahvasti perille. Matka käy mainiosti. Etukengät riisutaan jälleen.

L7/7 ARCTIC MYSTERY: Vastus on Vermossa kova ja lähtöpaikka ulkona. Tavoitellaan rahasijaa.

L8/2 TAKSVENLA: Tamma on tehnyt asiallisia juoksuja. Lähtöpaikka on mainio. Toton tuntumassa se voisi tässä olla. Onnistuneella reissulla tämä esittää pirteitä lopetuksia.

Matias Salo

L4/5 WIDE GAME: Ruuna teki viimeksi asiallisen juoksun pikku paussilta. Sillä oli lähtöpaikkana takavoltin sisärata. Vähän myöhään hevonen pääsi ulos ja se nousi lujalla kirillään vielä kolmanneksi. Vire vaikuttaisi noususuuntaiselta. Pitkä matka käy hyvin. Samalla balanssilla ilman etukenkiä jatketaan. Odotuksia on.

L4/7 LASSIC POINT: Ennen tuoreinta Lappeen kisaa hevosella oli alla pari kuukautta taukoa. Hyppy tuli kiihdytykseen. Ruuna kulki kyllä hyvin sen jälkeen. Ehjä juoksu on toki toiveissa, mutta ihan hyvin miettein tämänkin kanssa tullaan viivalle. Lähtökohtaisesti pidemmät matkat suosivat hevosta. Kengät on jalassa tällä kertaa.

Ville Tonttila

L2/6 INTON RILLA: Ruuna oli paluukilpailussa Lappeessa huono. Viimeksi hevonen meni jo paljon paremmin. Matkavauhti oli maltillista ja se tuli hyvin maaliin asti. Hiukan huumorihevonen tämä on. Kykyjä on mukavasti. Haetaan suojareissua ja rahasijaa.

L3/7 RAHANJA: Hevosella oli pientä hankosidevammaa ja tauosta tuli pitkä. Se palasi Forssassa radoille ja oli aika laiska ja nihkeä. Kokeillaan taas. Toivottavasti tamma petraa, kun se saa startteja alle.

L6/16 ELEGANT PRAYER: Ruuna palasi Jokimaalla pitkältä paussilta. Vähän se puutui lopussa. Muuten hevonen oli aivan asiallisen tuntuinen. Juttelin tuoreeltaan valmentajan kanssa ja ruuna on ollut varsin pirteä kisan jälkeen. Voisi olla, että se parantaa startti kropassaan.

L7/1 GLOBAL TUG OF WAR: Lähtöpaikka on huippuhyvä. Ori on tehnyt koko ajan kelpo juoksuja. Tuosta päässee laskemaan 2.-3. sisältä. Kun on sopivasti tuuria, voi tämä joskus voittaakin. Hyvässä kunnossa ori kilpailee. Ehkä todennäköisintä on kuitenkin sijoitus kärjen tuntumassa.

Juha Utala

L1/8 MAIL FROM MARIGOLD: Viimeksi olisi ollut sauma kakkoseenkin, mutta piti ajaa loppu suht varman päälle. Hevonen on mennyt koko ajan eteenpäin. Lähtöpaikka hankaloittaa paljon. Voisi se silti olla jossain sijoilla 3-5.

L1/9 LORD IVAR: Satsattiin Teivossa tosissaan alkuun. Ei päästy keulaan ja ruuna jäi painamaan. Väsyhän siinä tuli. Nyt olisi selkäreissua tarjolla. Ei tuohon viimekertaiseen pidä hirveästi tuijottaa. Ihan voitto olisi yllätys, mutta kärkikahinoihin odotan hevosta takarivistäkin.
 

Lähtö 1
Väliajat 160-185-175-165

LEXUS LLOYD: Juuttui ensimmäisen kaarteen puolivälissä toisen radan vetojuhdaksi. Puristi siitä lopussa niukkaan, mutta varmaan voittoon. 
VIGGO VICE: Kiihdytti heti kärkipaikalle, mistä piti niukasti toiseksi. 
STRAWBERRY DANCER: Laukkasi 200 juostuna kuolemanpaikalla lyhyesti ja sai pian paikan toisesta ulkoa. Oli sieltä lopussa kiritilaa saamatta tasapää kakkonen. 
MAIL FROM MARIGOLD: Juoksi 3. ulkona. Lähti sieltä 1200 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Juuttui loppumatkan ajaksi 3. radan kiertäjäksi. Tuli aivan juosten maaliin asti. 
WIIPURI: Laukkasi lähdössä ja jäi selvästi. Teki jatkossa kulisseista hyvän esityksen. 
ROYAL WICTORIA: Juoksi johtavan kannassa. Seuraili sieltä tasaisesti. 
DON'T TELL MAMA: Laukkasi lähdössä ja jäi selvästi. Eteni toisessa kaarteessa lauman hännille sisäradalle. Sai toisen kierroksen alkaessa paikan 3. ulkoa. Tuli aivan juosten maaliin asti. 
PROUD ENOUGH: Jäi 3. sisälle vaille kiritilaa.
ZEN DILLON: Juoksi 4.-3. ulkona. Lähti sieltä 900 ennen maalia selkään 3. radalle. Tuli kirinsä asiallisesti maaliin asti. 
SHOT ON GOAL: Juoksi 4. sisällä. Nousi 450 ennen maalia 4. ulos. Oli sieltä jatkossa lähinnä tasainen. 
LEEMARK'S GIDEON: Laukkasi lähdössä pitkäksi.
IBN BATTUTA: Laukkasi lähdössä pitkäksi.

Lähtö  2
Väliajat 315-320-325-285

VILLIKUTI: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Veti tasaista tahtia ja otti lopussa helpon voiton. 
KASTEHELMENI: Pudotti 200 juostuna johtavan kantaan. Oli sieltä sisäradan vetäessä varmasti toinen. 
TROLLE: Juoksi toisessa ulkona. Jäi sinne loppukaarteessa vaille kiritilaa. Pudotti loppusuoran alussa sisäradalle, missä sai edetä sujuvasti ja oli lopussa kolmas. 
EL TIMOTEI: Laukkasi 50 juostuna pahoin ja jäi selvästi. Teki jatkossa kulisseista mukavan esityksen. Viim. 1900 m 29,6. 
VILMAN VILPPI: Lähti rauhassa ja jäi selvästi pääjoukosta. Sai kierros juostuna tuntuman pääjoukkoon. Lähti 4. ulkoa viimeisen takasuoran alussa selkään 3. radalle. Jäi 450 ennen maalia ilman vetoapua. Tuli lopun asiallisesti. 
INTON RILLA: Juoksi 4. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran alussa 3. ulos. Oli jatkossa pitkään vailla kiritilaa ja jossiteltavaa jäi.
PORTTIKALLION ÄSSÄ: Juuttui nopeasti 4. sisähevosen rinnalle toisen radan vetojuhdaksi. Eteni puolimatkassa kakkoskeulan rinnalle, mistä taipui hieman loppusuoralle tultaessa. Jäi kuitenkin päätössatasella vielä väsyneemmän vastustajan taakse hetkeksi kiinni. Otti kuitenkin aika maksimit. 
VIIRITÄR: Juoksi 3. sisällä. Nousi sata ennen toiselle radalle. Kirin suunta oli kuitenkin pelkästään taaksepäin. 
PYRKIVÄN VESKU: Juoksi 5. sisällä, mistä nousi 700 juostuna 3. ulos. Lähti 800 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Eteni vahvasti, mutta kiri katkesi 450 ennen maalia kärjen rinnalta 3. radalta tulleeseen pahaan laukkaan. Mahdollisuudet sulivat samassa. Otti vielä 200 ennen maalia uuden laukankin. 
TÄHTIHIPPU: Laukkasi lähdössä. Laukkaili kulisseissa jatkossa hylkäykseen asti. 

Lähtö  3
Väliajat 135-180-215-130

AZORIT LLOYD: Juoksi johtavan kannassa. Sai sieltä loppusuoran puolivälissä sujuvasti kiritilaa ja kiri lopussa niukkaan voittoon. 
E.V. MICI: Juuttui nopeasti kuolemanpaikalle. Löi siinä viimeisellä takasuoralla painetta ja sai loppusuoran puolivälissä otteen kärkihevosta. Tuli vahvasti sisään asti, vaikka jäikin aivan lopussa niukasti toiseksi.
MELINDA SES: Pudotti 200 juostuna 3. sisälle. Oli siellä jatkossa pitkään vailla kiritilaa. Kiriväylä aukeni viimeisen takasuoran alussa, mutta ei vielä ottanut vauhtia. Tuli jatkossa loppua hyvin, kunhan aloitti ajamisen. Ajo oli melko passiivinen 1,6 pelatulla. Viim. 600 m 11,4. 
EMPTYBROOK: Juoksi 5.-4. sisällä. Tuli sieltä lopun aivan pirteästi. 
OLLY JUMPER: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Sai jatkossa vetää melko rauhallisesti. Antoi loppusuoralla kuitenkin aika pahoin periksi. 
ELI WALLACH: Juoksi 4. sisällä. Nousi kierros juostuna 4. ulos. Lähti 900 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Kirin terä katkesi loppukaarteessa ja tyytyi lopussa seurailuun. 
HOPE'S LEGACY: Juoksi 3. ulkona, mistä antoi viimeisen takasuoran alussa selvästi periksi ja oli heikko. 
MATAMIXX: Matkasi toisessa ulkona. Laukkasi siellä 200 ennen maalia pitkäksi. 
RAHANJA: Poissa.

Lähtö  4
Väliajat 130-145-190-135

WIDE GAME: Juuttui ensimmäisen kaarteen lopulla toisen radan vetojuhdaksi. Painui siitä 650 juostuna kärkipaikalle asti. Sai avausringillä painetta. Vauhti rauhoittui toisella kierroksella. Näytti loppumatkalla pitkään jäävän alakynteen, mutta vastaili kuitenkin lopulta niukkaan voittoon. 
BORGMESTER: Lähti rauhassa matkaan ja matkasi alun harvan lauman hännillä. Sai toisen kaarteen alussa paikan toisesta ulkoa. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Tuli rehellisesti maaliin asti. Näytti vähän siltä, että painoi aika pahoin sisäänpäin, mihin vauhtia vähän katosi. Hävisi voitonkin vain aivan niukasti. Viim. 700 m 12,2. 
BEATBOXER: Juoksi 3. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä toiselle radalle. Tuli lopun aivan juosten. 
MISTER LANE: Nousi 5. sisältä puolikas juostuna toiseen ulos. Jäi 150 metriä myöhemmin toisen radan vetojuhdaksi. Kävi pian kysymässä kärkipaikkaa, mutta joutui tyytymään paikkaansa. Tuli siitä rehdisti maaliin asti, vaikka päätössatasella matka hieman painoikin. 
MYSTIC POWER: Juoksi 3.-4. sisällä. Nousi kierros juostuna 3. ulos. Sai viimeisen takasuoran alussa paikan toisesta ulkoa. Seuraili sieltä lopun tasaisesti. 
JASULITO: Eteni nopeasti kärkipaikalle. Luopui paikastaan 600 juostuna ja jatkoi johtavan kannassa. Taipui sieltä selvästi loppukaarteessa ja oli varsin vaisu. 
LASSIC POINT: Laukkasi lähdössä ja jäi hieman. Matkasi jatkossa lauman hännillä, missä laukkaili 300 ennen maalia hylkäykseen asti. 
COCKTAIL PRINCESS: Poissa.
EL DIRTYMAN: Poissa.

Lähtö  5
Väliajat 085-125-150

WAR PAINT: Juoksi 3. ulkona. Lähti sieltä 600 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Puristi lopussa niukkaan voittoon. Viim. 700 m 14,2. 
WONDER WOMAN: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Vauhti pysyi tasaisen reippaana. Tuli hyvin maaliin asti, vaikka jäikin aivan lopussa toiseksi. 
CLUB NORD CHIP: Juoksi toisessa ulkona. Lähti sieltä loppusuoralle tultaessa kiriin 4. radalle ja ehti lopussa samaan rintamaan kärkihevosten kanssa. 
LEON: Juuttui alussa taustalla 3. radalle. Peruutti 400 juostuna 5. sisälle. Pääsi viimeisen takasuoran puolivälissä nousemaan vetämättömästä selästä toiselle radalle. Eteni jatkossa vahvasti, mutta väylä ei lopussa kunnolla auennut. 
GEREMI BOKO: Juoksi 6. ulkona. Lähti sieltä viimeisellä takasuoralla selkiin 3.-4. radalle. Nousi loppusuoran alussa aivan ulos ja tuli loppuun asti mukavasti. 
SANNI SKY: Pudotti 350 juostuna kuolemanpaikalta johtavan kantaan. Ei saanut sieltä lopussa lainkaan kiritilaa. 
BROWN RECLUSE: Juuttui alussa taustalle 3. radan kiertäjäksi. Pääsi puolikas juostuna pudottamaan 6. sisälle. Nousi viimeisen takasuoran lopulla toiselle radalle. Tuli lopun asiallisesti. 
BACKWOOD'S HEXFIRE: Juoksi 5. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran lopulla selkään 3. radalle. Siirtyi 400 ennen maalia kiriin 4. radalle ilman vetoapua. Tuli aivan juosten maaliin asti. 
LOVELY SECRET: Matkasi johtavan kannassa. Nousi puolikas juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Antoi siitä loppusuoralla hieman periksi. 
YEEZUZ: Ei saanut 3. sisältä mahdollisuutta kirimiseen.
STONECAPES PRO: Juoksi 4. ulkona. Oli sieltä kirivaiheessa lähinnä tasainen. 
EVIL EYES: Oli 4. sisältä rehellisen riittämätön. 

Lähtö  6
Väliajat 145-145-165-140

FUSCUS H.L.: Matkasi pitkään kakkoskeulana. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä toiselle radalle. Painui loppukaarteessa kärkeen ja oli lopussa vakuuttava voittaja.
HERE COMES MARTY: Juoksi pääryhmässä 3. ulkona. Lähti sieltä 900 ennen maalia selkään 3. radalle. Siirtyi viimeisen takasuoran alussa kiriin 4. radalle ilman vetoapua. Eteni 300 ennen maalia toiseksi. Oli lopussa hyvä toinen, vaikka päätössatasella matka hieman painoikin. 
ONE POINT: Juoksi 5. ulkona. Teki sieltä rehellisen 850 metrin kirin ja nousi lopussa kakkostaistoon. Viim. 1000 m 13,8. 
POWER AGE: Juoksi 5. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran lopulla toiselle radalle. Lähti 300 ennen maalia kiriin aivan ulkoradoille ja tuli lopun hyvin. 
O.F.V.PRINCE: Matkasi 4. ulkona. Lähti sieltä 850 ennen maalia selkiin 3. radalle. Suoritti kirivaiheessa asiallisesti. 
ELEGANT PRAYER: Sai nopeasti pääryhmässä paikan toisesta ulkoa. Lähti sieltä 900 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Pudotti viimeisen takasuoran puolivälissä toiselle radalle ja seuraili jatkossa tasaisesti. 
CROSSFIRE ALLEY: Seuraili 3. sisältä maksimaaliseen sijoitukseen. 
MOUNTAIN SMOKE: Seuraili lauman hänniltä sisäradalta maksimisijoitukseen. 
MAS CALYPSO: Kiihdytti heti kärkipaikalle, missä veti reippaalla liekillä. Jäi 450 ennen maalia johtavan kantaan ja taipui jatkossa tasaisesti. 
GLENNE: Oli 4. sisältä rehellisen riittämätön. 
VICTOR HOLLOW: Juuttui nopeasti 3. sisähevosen rinnalle toisen radan vetojuhdaksi. Antoi siitä viimeisen takasuoran puolivälissä selvästi periksi ja tuli lopun vaisusti. 
BEARWAY: Otti ratkaisevan lähtölaukan ja peli oli heti selvä. 
NENUPHAR NOIR: Poissa.
STORMY VICE: Poissa.
DAISY NASH: Poissa.
PLAYFUL THOUGHTS: Poissa.

Lähtö  7
Väliajat 130-150-155-145

CAPO: Jäi 150 juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Sai 450 juostuna paikan toisesta ulkoa. Lähti loppusuoran alussa kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Näytti etenevän varmaan voittoon, mutta menetti 50 ennen maalia vastustajan noustua hieman ulospäin rytmiään. Oli maalissa toisena, mutta siirrettiin pitkällisen tutkimisen jälkeen voittajaksi. 
CREDIT TO LOVE: Lähti heti ajamaan 3. rataa ilman vetoapua eteenpäin. Sai 450 juostuna kuolemanpaikan haltuunsa. Löi viimeisellä takasuoralla hieman painetta. Sai loppusuoran alussa otteen kärkihevosesta. Ajautui päätössatasella hieman ulospäin, minkä jälkeen piti niukkaan voittoon. Siirrettiin kuitenkin lopulta toiseksi, kun tilannetta tutkittiin. 
DALTON HOSS: Johti alkumetrit. Luopui paikastaan nopeasti ja jatkoi johtavan kannassa. Nousi loppusuoran puolivälissä toiseen ulos. Oli lopussa tasainen kolmas. 
WHOGONOW: Painui 200 juostuna kärkipaikalle. Tuli siitä aivan juosten maaliin asti, vaikka päätössatasella matka hieman painoikin. Jäi juuri linjalla niukasti neljänneksi. 
GLOBAL TUG OF WAR: Seuraili 3. sisältä maksimisijoitukseen. 
MAYSA MCCOOL: Juoksi 3. ulkona. Seuraili sieltä lopussa maksimisijoitukseen. 
ESTELLE NORDIQUE: Juoksi 4. ulkona. Lähti sieltä viimeisen takasuoran puolivälissä kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Oli jatkossa lähinnä tasainen. 
MASTERSTROKE ARIA: Juoksi 6. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä toiselle radalle. Tuli lopun tasaisesti. 
TEQUILA CROFT: Juoksi 4. sisällä, mistä ei saanut lopussa lainkaan kiritilaa. 
GRANITE: Juoksi 5. sisällä. Seuraili sieltä lopussa vailla suurempaa loistoa. 
ARCTIC MYSTERY: Nousi 7. sisältä puolimatkassa 6. ulos. Oli sieltä kirivaiheessa vain tasainen. 
BRAINY: Oli 5. ulkoa rehellisen riittämätön.

Lähtö  8
Väliajat 190-245-260-255

VENNELMON VARMA: Lähti heti ajamaan voimalla eteenpäin ja saikin nopeasti kuolemanpaikan haltuunsa. Jatkoi hiillostusta ja painui 550 juostuna väkisin kärkipaikalle. Sai jatkossa rauhoittaa ja otti lopussa vielä hallitun voiton. 
ELIAS JUONETAR: Juoksi 4. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa selkään 3. radalle. Jäi loppukaarteen alussa 3. radalle ilman vetoapua. Tuli pitkän kirinsä rehellisesti sisään asti. 
POIKOLAN NEITO: Kiihdytti heti kärkipaikalle, mistä piti tiukasti kiinni. Jäi kuitenkin 550 juostuna johtavan kantaan, minne jäi lopussa täysin vaille kiritilaa. 
TAKSVENLA: Juoksi 3. sisällä. Nousi 400 ennen maalia toiseen ulos. Kirikaista pysyi jatkossa kiinni. Vapaata rataa ei lopussakaan löytynyt.
B. RIITU: Matkasi alun keskijoukoissa sisäradalla. Nousi toisen kaarteen alussa sieltä toiseen ulos. Lähti 850 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Sai loppukaarteen alussa kuolemanpaikan haltuunsa, mistä tuli aivan juosten maaliin asti. 
LORUTYTTÖ: Lähti hieman tasaisesti matkaan ja jäi keskijoukkoihin toiselle radalle. Otti 550 juostuna lopulta laukan ja jäi selvästi. Sai kolmannessa kaarteessa paikan lauman hänniltä toiselta radalta. Ei saanut lopussa lainkaan kiritilaa ja jossiteltavaa jäi. 
VARJONOVA: Juoksi 4. sisällä. Nousi sieltä loppusuoralle tultaessa kiriin ulkoradoille. Tuli lopun tasaisesti. 
B. VIOLETTA: Matkasi taustalla toisella radalla, missä otti 600 juostuna laukan ja jäi selvästi. Suoritti jatkossa asiallisesti. 
SARSIS: Juuttui ensimmäisen takasuoran alussa 3. sisähevosen rinnalle toisen radan vetojuhdaksi. Eteni kierros juostuna kärkihevosen kupeelle. Taipui sitä selvästi viimeisen takasuoran lopussa ja oli varsin vaisu. 

Lähtö  9
Väliajat 120-150-150-100

DONATO E.: Sai nopeasti paikan toisesta ulkoa. Kiertyi sieltä ensimmäisen takasuoran puolivälissä kuolemanpaikalle. Sai 650 juostuna suosiolla kärkipaikan haltuunsa. Sai jatkossa vetää varsin maltillisesti ja otti reippaalla lopetuksellaan ajamattoman voiton. 
ZEUS KEMP: Juoksi 4. ulkona. Lähti sieltä 800 ennen maalia selkään 3. radalle. Siirtyi loppusuoran alussa 4. radalle. Tuli vahvasti sisään asti. Viim. 700 m 09,7. 
HAZELHEN HERMES: Juoksi 3. ulkona. Lähti 850 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Tuli pitkän kirinsä oikein rehellisesti maaliin asti. 
POR NIE ROCK: Lähti rauhassa ja matkasi 4.-5. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä 3. ulos. Pudotti 400 ennen maalia takaisin sisäradalle. Nousi loppusuoralla kiriin ja tuli lopun pirteästi. 
ICE WINE: Juoksi 5. ulkona. Teki sieltä aivan mukavan 700 metrin kirin. 
MR HOT SHOT: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Luopui paikastaan 600 juostuna. Taipui päätössatasella selvästi johtavan kannasta. 
LORD IVAR: Juoksi toisessa ulkona. Nousi 1250 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Sai kuolemanpaikan haltuunsa kierros juostuna. Taipui siitä loppusuoran alussa. 
THAI PROFIT: Juoksi 2.-3. sisällä. Jäi sinne lopussa täysin vaille kiritilaa.
ZO ZO HOSS: Otti alun rauhassa ja juoksi aivan lauman hännillä. Oli sieltä kirivaiheessa asiallinen. Jäi aivan lopussa vielä pakettiinkin. 
DREAMBOW: Juuttui nopeasti kuolemanpaikalle. Sai puolimatkassa vetoavun eteensä. Taipui toisesta ulkoa loppukaarteessa selvästi ja oli aika vaisu. 
I'M JUST A SUND: Juoksi 3.-4. sisällä. Taipui sieltä pahoin loppukaarteen alussa. Kaikki ei vaikuttanut olevan kunnossa. 
SAHARA B BOY: Juoksi lauman hännillä. Otti siellä 650 ennen maalia pahan laukan ja keskeytti myöhemmin.