Keskiviikko-ravit

27.11.2019 18:00

Keskiviikko-ravit

T64, Divisioonakarsinnat, Kaksi- ja Kolmivuotislähdöt, Shetlanninponien ULHO:n PoniExpress. Ravit alkavat klo 18, ponilähtö klo 17.40. Tervetuloa!

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

27.11.2019 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO64-VARMAVALINNAT

Nyt kun kelit ovat jo viilenneet, uskaltaa varmoja hakea takamatkaltakin. Tällä kertaa kierroksen molemmat varmat lähtevät liikkeelle 20 metrin takamatkalta, ja näistä toinen vielä kaiken lisäksi takarivistäkin. Kierroksen todennäköisimmältä voittajalta vaikuttaa viidennen kohteen 11 ALWAYS READY. Vaikka oriin voittosumma on vielä toistaiseksi alhainen, vaikuttaa hurjasukuinen 3-vuotias oikeinkin lahjakkaalta tapaukselta. Tulevia vuosia odotetaan suurella mielenkiinnolla. Viimeksi Lahdessa Always Ready voitti Nuorten Sarjan johtopaikalta ylivoimaisesti. Päätöspuolikkaan 12,5-kyyti irtosi pintakaasulla, ja ori tuli maaliin hyvävoimaisena. Kun alla oli taukoa, vei startti vielä varmasti eteenpäin. Vaikka vastassa on muitakin kelpo 3-vuotiaita, on Always Readyn tappioon ravilla vaikea uskoa. Systeemien ensimmäinen tukipilari on toisen kohteen 11 HOLLAUS. Se on tehnyt pitkän taukonsa jälkeen viisi positiivista suoritusta, ja viimeksi tuli jo ansaittu voittokin. Hollaus kulki lähtölaukkansa jälkeen viimeiset 1800 metriä 26,5-vauhdilla ja voitti vielä selvästi. Viimekertaiseen laukkaan oli selvä syy, normaalisti Hollaus ei ole kovinkaan hanakka laukkaamaan. Hollaus pystyy tekemään itse juoksunsakin.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 3,1,7,5 (4,2)
T64-2: 11 (12,3)
T64-3: 7,2 + 4,3,5,1 (11,8)
T64-4: 4,7,2,11,1,10,9 (6,12)
T64-5: 11 (1,9)
T64-6: 3,1,2 + 4,5,7,6,12 (10,11)

Pieni systeemi 168 riviä, hinta 16,80 euroa.
Suuri systeemi 1344 riviä, hinta 134,40 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 2 B) 7-3-6-12-4-10-8-9 C) 11-5-1
IT’S RAINING MEN – CATHAYANA – STREET DANCE – ZOLA BUD

Keskiviikkoillan aloittavassa 2-vuotislähdössä voimasuhteiden arvioiminen on vaikeaa. Ykkösvihjeeksi kohoaa joka tapauksessa 2 IT’S RAINING MEN. Se aloitti uransa syyskuussa Lahdessa hyvällä keulakakkosella väliaikojen ollessa 16,5-17,5-(19,0)-18,0. Mikäli kiihdytysvaihe onnistuu voltin kakkosradalta ongelmitta, saattaa Olli Henttosen valmennettava juosta nytkin keulassa. 7 CATHAYANA painoi elokuisessa koelähdössään päätöspuolikkaalla toiselle radalle noustuaan rajusti sisällepäin. Mikäli tästä ongelmasta on päästy eroon, pystyy Mika Taittosen ajokki onnistuessaan ottelemaan kärkisijoista. 3 STREET DANCER on vielä koelähdön jälkeen aika lailla kääntämätön kortti. Joka tapauksessa hevonen pystyy Ari Moilasen mukaan paljon koelähtötulosta parempaan. 6 ZOLA BUD hävisi Teivossa kaksi kuukautta sitten paremmilleen. Ruuna on tähän lähtöön varteenotettava menestyjä. 12 QUITE A LOVER oli uran avauksessaan Forssassa 2. sisältä positiivinen kakkonen. Hyvältä lähtöpaikalta ori olisi ollut rankingin kakkoshevonen. 4 ARCTIC BRIDE on tähän paikkaan tosi vaikea arvioitava.

Lähtö 2.

RANKING
A) 6 B) 2-9-1-5-4-3-7-8-10
TÄHTISEKKI – INTOIIVARI – PONUTELLA – MELLUN MYRSKY

Illan toisena lähtönä ajetaan Kylmäveristen III Divisioonakarsinta. Siinä A-hevoseksi kohoaa kolme peräkkäistä kolmossijaa napannut 6 TÄHTISEKKI. Nousuvireinen Terho Rautiaisen valmennettava kohtaa nyt viimeisimpiä kilpailujaan helpomman vastuksen, joten nyt voisi olla paikka palata takaisin voittokantaan. 2 INTOIIVARI on kilpaillut pitkän taukonsa jälkeen kolmesti ja tehnyt pelkästään positiivisia suorituksia. Viimeisimmässä Vermon kisassaan Ari Hartikaisen valmennettava eteni 6. ulkoa 1100 metrin kirillä Siporin Santun vanavedessä kakkoseksi. 9 PONUTELLA on suorittanut tasaisen varmasti. Tamma saa Seinäjoen suorituksestaankin puhtaat paperit, vaikkei yltänytkään 2. ulkoa 800 metrin kirillä viidettä sijaa parempaan. 1 MELLUN MYRSKY hävisi viimeksi Turussa vain voitokkaalle Synerille. Startti kropassa Arto Hammarin ajokki ei ole ollenkaan väheksyttävä tapaus. 5 NIEMEN EEMIL avaa lujaa, mutta lopuntulemisen kanssa on ollut ongelmia. Saa sitten nähdä, onko kuukauden starttiväli tehnyt hyvää. 4 VEKTORIA on suorittanut viime aikoina ihan mukavasti. Mikäli tiheä starttirytmi ei paina jaloissa, on totosija juoksun onnistuessa hyvinkin mahdollinen.

Lähtö 3.

RANKING
A) 4-3-2-8 B) 7-9-1 C) 6-5
STONECAPES RESPECT – JE SUIS JUSTINE – VALLETTA – DAUNTLESS GIRL

Illan kolmannessa lähdössä kohtaavat enintään 10 000 euroa tienanneet lämminveritammat. Rankingin kärkeen kohoavat 4 STONECAPES RESPECT ja 3 JE SUIS JUSTINE voivat hyvinkin juosta piikki-selkä –asetelmassa. Stonecapes Respect putosi viimeksi Kouvolassa loppusuoralla johtavan takaa Brazen Leonoren sekä Five Finger Crawlin tuntumasta, mutta sijoittui kuitenkin 75-lähdössä kolmanneksi. Tätä ennen tamma oli mukana Villinmiehen Tammakilpailun finaalissa. Stonecapes Respect nappasi finaalipaikkansa nimenmaan niukasti Je Suis Justinen edellä, joten kyseinen kaksikko vaikuttaa varsin tasavahvalta. Je Suis Justine palaa kylläkin tähän lähtöön kahden kuukauden tauolta. 2 VALLETTA on väläytellyt aika ajoin, mutta ihan huipputasoa ei ole kuitenkaan löytynyt. On mielenkiintoista nähdä, onko valmentajanvaihdoksella vaikutusta tamman suoritustasoon. 8 DAUNTLESS GIRL voitti viime vuonna Kymenlaakso-ajon lohdutuslähdön, mutta tämä vuosi on sujunut erittäin mollivoittoisesti. Kykyjensä puolesta tamma on kuitenkin nostettava tällaisessa lähdössä perushevosten kastiin. Lähinnä Dauntless Girl on se hevonen, joka voi sotkea Stonecapes Respectin ja Je Suis Justinen piikki-selkä –kuvioita. 7 READY CREDIT ei ole ollut viime aikoina parhaimmillaan ja putoaa B-ryhmään. Pitkältä tauolta palaava 9 GABRIELLA LA RENTA on siirtynyt Pekka Korven valmennukseen.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 3-1-7-5 B) 4-2 C) 6
DONATO E. – ZEUS KEMP – RICOCONE – PASCHA TILLY

Toto64-peli käynnistyy lämminveristen pitkän matkan I Divisioonakarsinnalla. Vaikka viivalla ei ole kuin seitsemän hevosta, on kyseessä tasokas lähtö, mistä löytyy monta realistista voittajakandidaattia. Lähdöstä löytyy koko Vermon Superlauantain I Divisioonakarsinnan kärkikolmikko. Näistä ykkösvihjeeksi kohoaa Vermossa kakkoseksi sijoittunut 3 DONATO E.. Tommi Kylliäinen kierrätti Donato E.:n viimeksi 2. ulkoa johtavan rinnalle 1200 jäljellä, ja ruuna oli siitä hyvä kakkonen. Kyseinen kilpailu myös osoitti, että Donato E. pystyy kengät jalassakin täysipainoisiin suorituksiin. Nyt asetelmat ovat sellaiset, että Donato E. juossee keulassa. Mikäli tempo pysyy kohtuullisena, on Donato E. keulasta vaikea ohitettava. 1 ZEUS KEMP kiri viimeksi 6. ulkoa tulisesti kolmanneksi. Vielä loppusuoran alussa Zeus Kemp oli kahdentoista hevosen lähdössä tasan viimeisenä. Nyt ruuna saa juoksun merkittävästi lähempänä kärkeä ja on tiukka voitontavoittelija. 7 RICOCONE voitti Superlauantain I Divisioonakarsinnan keulapaikalta oikein varmaan tyyliin. Jo Porin St. Legerin loppuveto oli komeaa katseltavaa. Juoksunkulullisten asioiden vuoksi Ricocone jää kuitenkin rankingissa vasta kolmanneksi. Neljäntenä kivikovana menijänä A-ryhmään nousee vielä viimeksi Solvallaan voitossaan hurmannut 5 PASCHA TILLY. Senkään kohdalla juoksun onnistumisesta ei ole kuitenkaan takeita. Myös 4 HAZELHEN HERMES ja 2 POR NIE ROCK ovat hyvässä vireessä, ja ne kärkkyvät suosikkien keskinäistä kilvanajoa.

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 11 B) 12-3-15-14-1-9-7-6-5-10-4-13-8
HOLLAUS – KARLO – ADVEN TURE – N.P. TURBO

Toisessa Toto64-kohteessa 11 HOLLAUS hakee takamatkan takarivin lähtöpaikasta huolimatta tiukasti toista peräkkäistä voittoa. Tamma on kilpaillut pitkän taukonsa jälkeen viidesti ja on esittänyt koko ajan hyvää kuntoa. Kaiken lisäksi kilpailuvire on ymmärrettävästi mennyt starttien myötä koko ajan eteenpäin. Toissakerralla Turussa Hollaus oli 2. radalta ilman selkää oikein rehti kakkonen vain keulasta voittaneelle hurjakuntoiselle Laylalle häviten. Viimeksi Hollaus laukkasi lähtöön, kun takamatkan voltti oli pahoin myöhässä. Tamma paikkasi kuitenkin alun erheensä mallikkaasti kirimällä vielä ylivoimaiseen voittoon. Viimeiset 1800 metriä sujuivat 26,5-vauhdilla. 12 KARLO on kirinyt viime starteissaan vahvasti kakkoseksi, ja eiköhän kuntokäyrä osoita edelleen ylöspäin. Nämä tavallista pidemmät matkat ovat ilman muuta Karlon mieleen. 3 ADVEN TURE ei ole voittajatyyppiä, mutta kilpailee muuten hyvässä vireessä ja omaa loistosaumat totoon. Viimekertainen Vermon kolmossija tuli runsaan kierroksen kirillä ilman selkää. 15 N.P. TURBO laukkaa usein, mutta ravilla se pystyy nousemaan kärkeen. Useimmin laukka tulee alussa, mutta kuten viimekertainen Vermon vierailu osoitti, niin laukka voi tulla matkallakin. Silloin ruuna laukkasi 1900 metriä ennen maalia. Loppumatka sujui kyllä silloinkin positiivisesti. 14 LAKSIN LYYTI voitti välistarttinsa Kouvolassa ja on sen perusteella noussut hyvään kuntoon. 1 RIINAN KIRMA pääsee liikkeelle mainioista alkuasetelmista. 9 UKKOSEN JYMY on suorittanut tauon jälkeisissä starteissaan vain hyväksyttävästi, eikä ole siksi tällä kertaa ihan kuumimpia suosikkeja – hyvä haastaja kuitenkin.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 7-2 B) 4-3-5-1-8-10-12-9-6
EXTREM BRODDE – OUTLANDER – ARROGANCE – ZIRKONIA COMERY

Toto4-pelin avauskohteessa A-ryhmään nostetaan kaksi kyvykästä, mutta jonkin verran epävarmaa menijää. Omintakeisella tyylillä askeltava 7 EXTREM BRODDE aloitti Pia Huusarin valmennuksesta ylivoimaisella keulavoitolla edettyään kärkipaikalle runsaat 1700 jäljellä. Avauspuolikas oli 12,5-vauhtinen. Kyseessä on vauhtikestävä menijä, jolla lähdettäneen ajamaan nytkin heti eteenpäin. 2 OUTLANDER on lahjakas 3-vuotias. Se on voittanut uran viidestä kilpailustaan kolme ja vastaavasti epäonnistunut kahdesti täysin. Kyvyt riittävät heittämällä, mutta kengät jalassa kilpaileminen tuo mukanaan isoja kysymysmerkkejä. 4 ARROGANCE on napannut kahden kuukauden taukonsa jälkeen kaksi peräkkäistä keulakakkosta. Eiköhän nopea avaaja juokse nytkin joko keulassa tai 2. sisällä. 3 ZIRKONIA COMERY on paljon tulosriviään vaarallisempi. Se on kahdessa viime kilpailussaan roikkunut kovissa ikäluokkalähdöissä ihan mukavasti, vaikkei kärkeen ole yltänytkään. Kolmevuotiaan tamman kehityskäyrä osoittaa tällä hetkellä selvästi ylöspäin. 5 MISTER CANNON on kilpaillut tänä vuonna mukavalla statistiikalla. Vastus on nyt aiempaa kovempi, mutta kärkisijat ovat silti mahdollisia. Myös 1 ALWS LILY omaa loistopaikalta täydet totosaumat.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 4-7-2-11-1-10-9 B) 6-12-8-5-3
BLUEBIRD NASH – FILIUS FELIX – FERNANDO VIXI – CASIMIR TOF

Illan ensimmäinen troikkalähtö on todella haastava pelipähkinä. Jokaiselle osallistujalle on jätettävä realistinen voitonmahdollisuus, ja ykkössuosikin nimeäminen on aika lailla arpapeliä. 4 BLUEBIRD NASH olkoon rankingin ykköshevonen. Se on jyrännyt kahdesti peräkkäin voittoon 2. radalta ilman selkää. Toki vastus kovenee, mutta joka tapauksessa vire on kohdallaan. Lähtöasetelmatkin ovat ihan hyvät. 7 FILIUS FELIX on aloittanut Timo Korvenheimon käsistä mallikkaasti. Ensiksi se jäi 3. sisälle pussiin, ja viime keskiviikkona ruuna oli hyvä kakkonen vain Hudson Webille häviten. Seiskaradan lähtöpaikka aiheuttaa juoksunkulullisia riskitekijöitä, mutta fyysinen vire riittää kyllä aivan kärkeen. 2 FERNANDO VIXI on hyvä hevonen tähän lähtöön, ja Tuomas Korvenojan suojatti on loistopaikalta syytä huomioida ajoissa, vaikka tämä kausi onkin jäämässä aika lailla välivuodeksi. 11 CASIMIR TOF on aloittanut taukonsa jälkeen kahdella totosijalla ja pystyy taas juoksun luontuessa menestymään. 1 NEDDA MILLER ei todennäköisesti pysty pitämään keulapaikkaa, mutta tamma pystyy tilaa saadessaan kelpo kiriin. 10 FOUNTAIN DYNAMITE on menestynyt viime aikoina hienosti ja on yksi monesta mahdollisesta. Sarja on kuitenkin hieman aiempaa kovempi. 9 BOULDER ROCKET riittäisi viime kerran kaltaisella loppukirillä pitkälle, mutta kengät jalassa ruunan meno ei välttämättä ole yhtä pontevaa.

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 11 B) 1-9-10-6-8-4-5-3 C) 2-7
ALWAYS READY – WINTER’S IRONMAN – GALWAY GIRL – ILOS SILMARILLION

Duo-peli käynnistyy 3-vuotiaiden lämminveristen kohtaamisella, ja siinä 11 ALWAYS READY kohoaa selväksi suosikiksi. Always Readyn suku on huippuluokkaa, ja hevosessa itsessäänkin on ehdottomasti luokkahevosen leima. Viimeksi Lahdessa Tuomas Korvenojan valmennettava voitti Nuorten Sarjan johtopaikalta ihan yläpystyyn. Päätöspuolikkaan 12,5-kyyti tuntui löytyvän kutakuinkin pintakaasulla. Eiköhän Kari Rosimo lähde ajamaan takamatkan juoksulangalta suoraviivaisesti kohti kärkeä, ja Always Ready on suosikki tämän lähdön voittajaksi, vaikka joutuisi taivaltamaan 2. rataa ilman selkääkin. 1 WINTER’S IRONMAN on paalulta suosikin ykköshaastaja, mikäli onnistuu pitämään alussa johtopaikan. Winter’s Ironman ylsi Kymenlaakso-ajon karsintalähdössä 2. ulkoa kärjen tuntumassa viidenneksi. Kärkisijat veivät American Hero, Sahara Peyote, Lex Liberty sekä Callela Lincoln. 9 GALWAY GIRL hävisi viimeksi Lahdessa niin selityksittä Always Readylle, että ilman suosikin epäonnistumista nopea revanssi ei vaikuta todennäköiseltä. 10 ILOS SILMARILLION oli mukana Kymenlaakso-ajon finaalissa. Se hävisi karsintalähdössä vain finaalissa kolmanneksi sijoittuneelle MAS Dominantille. Kyseessä on kehityskelpoinen 3-vuotias. 6 ANOTHER TRIAL pystyy parempaankin kuin lokakuussa Lahdessa. 8 ARCTIC FUN, 4 JETSET VICE ja 5 FLEX TO WHEELS eivät kuulu näin kovassa lähdössä ihan kuumimpiin suosikkeihin, mutta ei näidenkään kohdalla totosijaa voisi pitää kovinkaan suurena yllätyksenä.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 3-1-2 B) 4-5-7-6-12-10-11 C) 8-9
THE DUDE – GRAINFIELD AIDEN – COCKTAIL PRINCESS – QUESTIONMARK ME

Illan päätöslähdössä suosikin paineet harteilleen saa jatkuvasti hyvin suorittava 3 THE DUDE. Kyseessä on monipuolinen hevonen, joka on hyvä niin keula- kuin selkäjuoksulla. Tällä kertaa keulajuoksu vaikuttaa selkäjuoksua todennäköisemmältä vaihtoehdolta. Joka tapauksessa juoksun luontuessa Ville Tonttilan suojatti ottelee jälleen kärkisijoista. 1 GRAINFIELD AIDEN voitti viime keskiviikkona keulasta. Eiköhän ruunalla tähdätä nytkin keulataktiikkaan, minkä jälkeen kaikki on mahdollista, mikäli tempo pysyy sopivana. 2 COCKTAIL PRINCESS on ollut viime juoksuissaan epäonninen. Tamma ei ottele alussa johtopaikasta, mutta on kuitenkin huippupaikalta kiinnostava ideahevonen. Varsinkin siinä tapauksessa, että avaus venyisi tai matkalla pidettäisiin muuten tempoa yllä, olisi Cocktail Princess loppukirissä tosi vaarallinen. 4 QUESTIONMARK ME ei ole vielä ihan huippuiskussa, mutta suunta on kuitenkin oikea. Ruuna voi saada hyvän juoksun kärjen tuntumassa. 5 STONECAPES PICASSO palaa jälleen kerran puolentoista kuukauden tauolta. Kyseessä on kyvykäs hevonen. 7 ONE BREAK BROLINE voitti Lahden tauoltapaluunsa oikein varmasti iskettyään takarivistä huolimatta johtopaikalle jo avauskierroksen kohdalla. Tällä kertaa juoksusta tullee hankalampi, ja vastuskin on selvästi kovempi. Myös jatkuvasti huonoista lähtöpaikoista kärsivä 6 REVEREND DRED sekä kovaa ylivauhtia toivova 12 VIXPRESS LI nostetaan mukaan revitykseen.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 7,2 + 4,3,5,1 (11,8)
T4-2: 4,7,2,11,1,10,9 (6,12)
T4-3: 11 (1,9)
T4-4: 3,1,2 + 4,5,7,6,12 (10,11)

Pieni systeemi 42 riviä, hinta 8,40 euroa.
Suuri systeemi 336 riviä, hinta 67,20 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

11
3,1,2

Yhteensä 3 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

4,7,2
4,7,2,11,1,10,9
4,7,2,11,1,10,9

Yhteensä 90 yhdistelmää, hinta 45 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

3
1,2,4,5,7,6,12
1,2,4,5,7,6,12,10,11

Yhteensä 56 yhdistelmää, hinta 28 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Ari Moilanen

L1/3 STREET DANCE: Ihan näppärän tuntuinen varsa koelähdön perusteella. Se pystyy ilman muuta parantamaan tuloksestaan. Kuinka paljon, sitä on vaikea tarkkaan arvioida. Ruuna toimi hyvin ja tuntui suhteellisen varmaraviselta.

L2/9 PONUTELLA: Tamma on tullut ihan hyvään vireeseen. Aina kun se saa vähän juoksua, pystyy se pärjäämään näissä lähdöissä.

L2/10 VILLIÄIJÄ: Nyt on toinen kisa tauon jälkeen. Arvelisin ruunan vaativan lisää startteja kroppaansa. Ei isoja odotuksia vielä.

L4/2 POR NIE ROCK: Vire pitää edelleen. Sopivalla reissulla hevonen voittaa kohta taas. Aina varottava tapaus.

L6/1 ALWS LILY: Tamma peesaili viimeksi neljänneksi. Ihan ok esitys. Paikka käy asialliselle avaajalle. Hiukan se vaatii onnistunutta juoksua. Toton tuntumassa hevonen keikkunee.

L6/7 EXTREM BRODDE: Hevonen palasi radoille Lahdessa hyvässä iskussa. Sillä on ollut vähän ongelmia ravinsa kanssa. Jokimaalla ruuna ravasi hyvin. Tämä on vahva jyrä menemään. Se jaksaa kyllä jyskyttää. Tasaisen reipas tempo kävisi mainiosti.

L7/1 NEDDA MILLER: Tamma pääsee asiallisesti liikkeelle. Hyvä juoksu on luvassa. Aina tämä on pärjännyt, kun ravi on maittanut. 

L7/8 SPEAK OF THE DEVIL: Aivan hyvässä kunnossa hevonen kilpailee. Lähtöpaikka on toki hankala. Viimeksi jäätiin vähän rintaman taakse kiinni. Sijoitus olisi voinut olla paljon parempikin. 

L9/6 REVEREND DRED: Kääntelin viimeksi reissuun, kun vauhti hiljeni. Aika pitkään jouduttiin kiertämään kolmatta rataa. Kesti kunnes päästiin pudottamaan toiselle ilman vetoapua. Tuo hieman maksoi. Esityksessä ei sinänsä ollut moitittavaa.

Timo Korvenheimo

L1/12 QUITE A LOVER: Oikein hyvä avausstartti Forssassa. Matkalla mentiin hiljaa ja varsa tuli mukavasti loppua. Aika toimivan ja fiksun oloinen tapaus.

L4/4 HAZELHEN HERMES: Hevonen on oikein hyvällä mallilla. Viimeksi jäi paljon voimia tallelle. Ruuna jatkaa kelpo vireessä ja matka sopii mainiosti. 

L6/3 ZIRKONIA COMERY: Turun Kasvattajakruunu-lähdössä tamma oli hyvä. Se matkasi hännillä ja loppua tultiin sitten reipasta. Tekemätön paikka. Varsa on nousuvireessä ja odotan sitä Vermossa kolmen joukkoon.

L7/7 FILIUS FELIX: Olin tosi tyytyväinen hevosen suoritukseen viime keskiviikkona. Alkumatkasta se pakitteli kolmannelta radalta hännille. Viimeisellä takasuoralla ruuna putosi väsyvän takana viimeiseksi. Kiitettävän arvosanan se saa juoksustaan kaikkien pakittelujen jälkeen. Olin oikein tyytyväinen esitykseen. Lähtöpaikka on huono. Juoksunkulkua on vaikea veikata.

Markus Porokka

L5/15 N.P. TURBO: Laukka tuli viimeksikin. Kunto on yhä hyvä, eikä hevosta kannata unohtaa peleistä. Tuossa tuoreimmassa kisassa ruuna lähti ravia, mutta laukkasi sille harvinaisemmin matkalla. Saatiin asemat yhden pelisuosikeista selästä ja ajoin siitä. Olisi jälkiviisaana pitänyt vain heti käännellä reissuun. Tämä hermostui hiljaiseen vauhtiin selässä. Uskon, että näistä asetelmista päästään jälleen ravilla liikkeelle. Laukattomalla suorituksella ei voittokaan yllättäisi.

L7/9 BOULDER ROCKET: Ruuna oli tosi hyvä viimeksi Vermossa. Lähtöpaikka paranee, mutta kenkäpakko tuo hieman kysymysmerkkiä tilanteeseen. Onneksi keskiviikkona luulisin ajettavan kesäbalanssilla. Kengättömyydestä on kyllä iso apu tälle. Toivotaan, että homma pelittää myös kengillä. Ei kuitenkaan saa tulla täytenä yllätyksenä, jos hevonen suorittaa hieman heikommin.

Juho Ihamuotila

L3/4 STONECAPES RESPECT: Tamma palasi Kouvolassa tauolta. Ihan kohtalainen suoritus. Keli ei ollut tälle paras mahdollinen. Hannu tarjosikin sitten ajokilleen nätin selkäreissun paluukisaan pikku paussilta. Vermossa ajetaan rohkeammin. Sen näköinen lähtö, että varsin positiivisin fiiliksin tullaan viivalle. Tämä avaa hyvin ja näkisin kelpo saumat keulajuoksuun. Tamma on ollut kotona hyvän tuntuinen. Uskon sen parantavankin startti kropassaan.

L8/9 GALWAY GIRL: Tykkään tästä varsasta paljon. Se on kyvykäs aloittelija. Useampi kova hevonen on Vermossa vastassa. Niiden keskinäisiä voimasuhteita ei ole ihan helppo vertailla. Lahdessa tamma toimi taas normaalisti. Kouvolassahan meni moni asia pieleen ja se oli myös eka kerta varsalle iltavalaistuksessa. Homma ei onnistunut siellä. Nopea ja rehti tamma. Neljän joukkoon on odotukset. Hevonen menee koko ajan eteenpäin starttien myötä.

Ville Mäkelä

L6/4 ARROGANCE: Ruuna on tehnyt tauon jälkeen kaksi aivan asiallista starttia. Ravi on käynyt tosi hyvin ja hevonen on mennyt aika suorassa. Vähän turhankin sähäkkä se on auton takana. Alkumatkasta vauhti on ollut hieman liian reipasta. Aivan hyvin ruuna on kuitenkin polkenut maaliin asti. Mielenkiintoista olisi saada väliin selkäreissu ja hevonen rauhoittumaan siihen. Ihan hyvin odotuksin suunnataan Vermoon. Näkee sitten, kuinka juoksu muokkaantuu.

L7/4 BLUEBIRD NASH: Ei Kouvolan viime torstain voittojuoksuun voi olla muuta kuin tyytyväinen. Hevonen voitti kuolemanpaikalta laput vetämättä ja vieläpä helposti. Upea esitys jälleen. Forssassahan tämä voitti johtavan rinnalta aivan pystyyn. Kaksi tosi hyvää suoritusta on nyt alla. Tamma ei ole ihan raketti alussa. Aika nopea kuitenkin. Voisi kuvitella tämän selänkin kelpaavan tuoreiden näyttöjen jälkeen. Johtopaikalta hevonen on tavannut suorittaa hyvin.
 

Lähtö  1.
Väliajat 205-220-195-170

STREET DANCE: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Sai vetää haluamaansa tahtia ja otti lopussa hallitun voiton. 
MAS EVELYN: Pudotti ensimmäisen takasuoran alussa kuolemanpaikalta johtavan kantaan. Nousi loppusuoran puolivälissä toiselle radalle ja tuli hyvin maaliin asti. 
IT'S RAINING MEN: Laukkasi alussa jäi paljon. Sai toisessa kaarteessa paikan 4. ulkoa. Lähti sieltä viimeisen takasuoran puolivälissä kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Tuli vahvasti maaliin asti ja ehti lopussa kakkostaistoon. 
ZOLA BUD: Matkasi johtavan kannassa, mistä jäi 400 juostuna 3. sisälle. Nousi kierros juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Tuli siitä asiallisesti, vaikka putosikin päätössatasella neljänneksi. 
MOONLIGHT MELODY: Juoksi 5. sisällä, mistä sai päätösringin alkaessa paikan 3. sisältä. Otti sieltä lopussa maksimit. 
ALWS LAUDATUR: Nousi 4. sisältä puolimatkassa toiseen ulos. Seuraili sieltä lopussa maksimisijoitukseen. 
MAYA EVERWOOD: Otti ensimmäisen kaarteen alussa laukan ja jäi 6. sisälle. Sai päätösringin alkaessa paikan 4. sisältä. Ei vain lopussa aivan riittänyt. 
ARCTIC BRIDE: Otti 100 juostuna pahan laukan ja jäi selvästi. Sai toisen kaarteen lopulla paikan 3. ulkoa. Oli sieltä kirivaiheessa vain tasainen. 
BIG HEART: Matkasi alun kuudentena harvassa muodostelmassa. Nousi toisen kaarteen puolivälissä toisen radan vetojuhdaksi. Ajautui puolimatkassa 3. radalle. Pudotti pian hännille sisäradalle, missä ei vain riittänyt jatkossa. 
QUITE A LOVER: Laukkasi 100 juostuna pitkäksi.
CATHAYANA: Poissa.
JANETTE FRANCAIS: Poissa

Lähtö  2. 
Väliajat 245-265-255-280

MELLUN MYRSKY: Lähti rauhassa. Nousi 150 juostuna keskijoukoissa toiselle radalle. Jäi siitä pian toisen radan vetojuhdaksi. Puristi siitä loppumetreillä eleettömään voittoon. 
TÄHTISEKKI: Laukkasi lähdössä ja jäi 4. ulos. Lähti kierros ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Tuli pitkän kirinsä vahvasti maaliin asti ja ehti lopussa niukasti toiseksi. Viim. 1800 m 26,2. 
INTOIIVARI: Laukkasi lähdössä ja jäi 6. sisälle. Nousi 950 ennen maalia 4. ulos. Lähti sieltä viimeisen takasuoran puolivälissä selkään 3. radalle. Nousi loppusuoran alussa kiriin 4. radalle ja tuli vahvasti maaliin asti. 
VEKTORIA: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Veti tasaisen reipasta ja tuli aivan asiallisesti sisään asti, vaikka jäikin lopussa neljänneksi. 
PONUTELLA: Seuraili toisesta ulkoa tasaisesti sisään asti. 
LORUTYTTÖ: Matkasi 3. ulkona. Oli loppusuoralla hetken vailla kiritilaa ja tuli lopun aivan hyvin. 
RANKKARI: Juoksi johtavan kannassa. Antoi sieltä loppusuoran puolivälissä pahoin periksi. 
VARJONOVA: Laukkasi lähdössä ja jäi lauman hännille sisäradalle. Oli sieltä jatkossa melko vaisu. 
VILLIÄIJÄ: Oli 3. sisältä rehellisen heikko. 
NIEMEN EEMIL: Juoksi 4. sisällä. Taipui sieltä pahoin viimeisen takasuoran puolivälissä ja oli lähes kilpailukunnoton. 

Lähtö  3.
Väliajat 145-190-180-150

STONECAPES RESPECT: Eteni 250 juostuna kuolemanpaikalta kärkeen. Sai jatkossa vetää sopuisasti. Piti lopussa voittoon, vaikka ei mitenkään loistanut. 
VALLETTA: Juuttui ensimmäisen kaarteen puolivälissä kuolemanpaikalle, mistä oli hyvä toinen. 
JE SUIS JUSTINE: Matkasi toisessa ulkona. Lähti sieltä 350 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Tuli aivan juosten maaliin asti. 
GABRIELLA LA RENTA: Juoksi 3. sisällä, mistä tuli asiallisesti sisään asti ja hieman jossiteltavaakin jäi, sillä väylät olivat pitkään kiinni. 
READY CREDIT: Juoksi 3. ulkona. Oli sieltä kirivaiheessa tasainen. 
PHOENIX RIVER: Johti alkumetrit. Jäi 200 juostuna johtavan kantaan. Seuraili siltä lopussa maksimaaliseen sijoitukseen. 
DREAM ON: Juoksi 4. sisältä, mistä ei vain lopussa riittänyt. 
DAUNTLESS GIRL: Oli 5. sisällä taustalla kolmen hevosen ryhmässä pitkään vailla kiritilaa. Vapaa rata löytyi vasta loppusuoran puolivälissä, mutta kirimistä ei enää tapahtunut. 
IN COOKIE BOOGIE: Oli 4. ulkoa rehellisen riittämätön. 

Lähtö  4. 
Väliajat 120-160-185-150

PASCHA TILLY: Matkasi 7. sisällä. Nousi vajaa kierros juostuna 3. ulos. Lähti viimeisen takasuoran puolivälissä selkään 3. radalle. Nousi loppusuoralle tultaessa kiriin 4. radalle. Ehti lopussa vahvasti varmaan voittoon. Viim. 700 m 13,1. 
ZEUS KEMP: Nousi 6. sisältä 900 juostuna toiseen ulos. Lähti sieltä 650 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Tuli kirinsä rehellisesti sisään asti. 
RICOCONE: Juuttui alussa kuolemanpaikalle. Otti puolikas juostuna vauhtia pois ja pääsi lopulta 650 juostuna pudottamaan 4. sisälle. Nousi 850 ennen maalia 4. ulos. Eteni viimeisen takasuoran lopulla toiseen ulos. Oli siellä jatkossa vailla kiritilaa. Vapaa rata löytyi vasta hieman ennen maalia ja jossiteltavaa jäi. 
DONATO E.: Kiihdytti nopeasti kärkipaikalle. Sai avauspuolikkaan jälkeen rauhoittaa tahtia reilusti. Oli kuitenkin ratkaisumetreillä hieman tasainen ja jäi toton ulkopuolelle. Ajautui päätössatasella toiselle radalle. 
POR NIE ROCK: Matkasi johtavan kannassa. Seuraili sieltä tasaisesti sisään asti. 
HAZELHEN HERMES: Matkasi 5. sisällä. Nousi 800 juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Puristi siitä aivan juosten maaliin asti, vaikka putosikin lopussa toton ulkopuolelle. 
TANGO VANG: Otti 3. sisältä aivan maksimit. 

Lähtö  5. 
Väliajat 340-320-300-280

KARLO: Ei päässyt alussa kunnolla vauhtiin. Sai lopulta 1100 ennen maalia paikan pääjoukon hänniltä ja nousi samassa kiriin 3. radalle. Jäi viimeisen takasuoran lopulla 3. radalle ilman vetoapua. Pudotti 400 ennen maalia toiselle radalle. Siirtyi loppusuoran puolivälissä kiriin 3. radalle ja puristi lopussa hallittuun voittoon. Viim. 1000 m 29,2. 
HOLLAUS: Sai ensimmäisessä kaarteessa paikan toisesta ulkoa. Lähti sieltä 950 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Sai viimeisen takasuoran puolivälissä kuolemanpaikan haltuunsa. Painui loppusuoralla kärkeen ja tuli hyvin maaliin asti, vaikka jäikin lopussa toiseksi. 
VILLIHEILI: Juoksi johtavan kannassa. Nousi 550 ennen maalia 3. ulos. Pudotti 350 ennen maalia sisäradalle. Nousi pian kiriin 3. radalle ja tuli aivan juosten maaliin asti. 
ADVEN TURE: Nousi 250 juostuna 3. sisähevosen rinnalle toisen radan vetojuhdaksi. Painui siitä 550 ennen maalia kärkeen. Jäi siitä päätössatasella alakynteen, mutta suoritti kaikkiaan mukavasti. 
M.A. PISTE: Matkasi 4. sisällä. Nousi 900 ennen maalia 3. ulos. Lähti viimeisen takasuoran lopulla selkään 3. radalle. Tuli kirinsä asiallisesti sisään asti. 
LAKSIN LYYTI: Laukkasi 50 juostuna ja jäi selvästi lisää. Teki taustalta jatkossa vahvan esityksen. 
VALSSAUS: Seuraili 3. sisältä maksimaaliseen sijoitukseen. 
TUISKUTA: Matkasi 3. ulkona. Sai päätösringin alkaessa paikan toisesta ulkoa. Seuraili sieltä lopussa maksimaaliseen sijoitukseen. 
EDUSTAVA: Otti pahan lähtölaukan ja putosi heti taustalle, missä myös pysyi jatkossa. 
RIINAN KIRMA: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Jäi 600 ennen maalia johtavan kantaan. Taipui jatkossa aika pahoin. 
TULIPALLO: Laukkasi lähdössä ja jäi selvästi. Sinetöi epäonnistumisensa 300 juostuna tulleella uudella laukallaan. 
N.P. TURBO: Matkasi taustalla, missä otti kierros juostuna ratkaisevan laukan ja mahdollisuudet sulivat samassa. 
UKKOSEN JYMY: Laukkasi keskijoukoissa pitkäksi 600 juostuna. 
GRISKA: Poissa.
USKO EEVERTTI: Poissa.

Lähtö  6. 
Väliajat 120-145-170-150

EXTREM BRODDE: Juuttui alussa 3. radan kiertäjäksi. Ajoi tasaisesti eteenpäin ja pääsi lopulta ensimmäisen takasuoran lopussa etenemään kärkipaikalle asti. Veti jatkossa tasaisen reippaasti ja oli lopussa vakuuttava voittaja. 
OUTLANDER: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Luopui paikastaan 550 juostuna ja jatkoi johtavan kannasta. Oli sieltä lopussa varmasti toinen. 
ALWS LILY: Juoksi johtavan kannassa. Jäi ensimmäisen takasuoran lopussa 3. sisälle. Oli sieltä lopussa asiallinen kolmas. 
MISTER CANNON: Juoksi toisessa ulkona. Lähti sieltä 1200 ennen maalia vetämättömästä selästä kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Sai päätösringin alkaessa paikan toisen radan vetojuhtana. Pudotti loppusuoran alussa 4. sisälle ja tuli tasaisesti. 
GOODY COMET: Juoksi 4.-5. sisällä. Seuraili sieltä lopussa maksimaaliseen sijoitukseen. 
ARROGANCE: Matkasi 4. sisällä. Oli seurailemassa sieltä maksimaaliseen sijoitukseen, mutta jäi vielä 150 ennen maalia vaille kiritilaa. 
BEARWAY: Matkasi aivan lauman hännillä sisäradalla. Nousi 7. sisältä päätösringin alkaessa 5. ulos. Oli sieltä kirivaiheessa vailla suurempaa virtaa. 
ZIRKONIA COMERY: Juoksi 4. ulkona. Lähti sieltä viimeisen takasuoran puolivälissä selkään 3. radalle. Oli jatkossa vailla suurempaa virtaa. 
STRAWBERRY DANCER: Juuttui nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Jäi kierros ennen maalia toiseen ulos. Taipui loppukaarteessa selvästi. 
STONEISLE QUINCY: Juoksi 3. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Kirin terä katkesi nopeasti ja tuli lopun vailla virtaa. 
DESTINY LIME: Juoksi 6. sisällä. Oli siellä viimeisellä takasuoralla vailla kiritilaa. Löysi vapaan radan 300 ennen maalia. Nousi loppusuoran alussa kiriin 3. radalle. Otti aivan viime metreillä harmittavan laukan ja rahasija vaihtui hylkäykseen. 
PROUD ANGELIQUE: Poissa.

Lähtö  7. 
Väliajat 095-135-170-145

FOUNTAIN DYNAMITE: Juoksi 4. ulkona. Lähti 800 ennen maalia vetämättömästä selästä kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Jyräsi vahvasti eteenpäin ja puristi lopussa vahvan kirin päätteeksi selvään voittoon. Viim. 800 m 12,5. 
BLUEBIRD NASH: Juoksi toisessa ulkona. Kiertyi sieltä toisen ringin alkaessa kuolemanpaikalle. Painui 650 ennen maalia kärkeen. Jäi loppusuoralla alakynteen, mutta oli kuitenkin oikein hyvä kakkonen. 
FILIUS FELIX: Juoksi 5. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran alussa 4. ulos. Sai jatkossa edetä sujuvasti ja oli lopussa varmasti kolmas. 
SPEAK OF THE DEVIL: Juoksi 4. sisällä. Sai kierros ennen maalia paikan 3. sisältä. Nousi viimeisen takasuoran alussa 3. ulos. Oli loppukaarteessa vailla kiritilaa. Vapaa väylä löytyi 350 ennen maalia, minkä jälkeen tuli lopun mukavasti. 
FERNANDO VIXI: Juoksi 3. sisällä. Sai päätösringin alkaessa paikan johtavan kannasta. Jäi sinne viimeisen takasuoran lopulla pahoin vailla kiritilaa. Löysi vapaan radan 300 ennen maalia, minkä jälkeen tuli lopun sijoitustaan paremmin. 
WONDER WOMAN: Juoksi 3. ulkona. Jäi kierros ennen maalia pahoin vaille kiritilaa. Pudotti 850 ennen maalia sisäradalle. Seuraili jatkossa tasaisesti. 
NEDDA MILLER: Matkasi johtavan kannassa. Nousi päätösringin alkaessa toiseen ulos. Jäi siitä viimeisen takasuoran puolivälissä toisen radan vetojuhdaksi. Taipui siitä selvästi loppusuoralle tultaessa. 
LOVELY SECRET: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Joutui vetämään painostuksen alla reippaasti. Taipui kärkipaikalta selvästi viimeisen takasuoran puolivälissä ja aloitti matkan kohden takajoukkoja. 
BOULDER ROCKET: Oli 6. ulkoa kirivaiheessa vaisu. 
HERE COMES MARTY: Oli taustalta toiselta radalta heikko. 
CASIMIR TOF: Juoksi 5. ulkona. Lähti sieltä viimeisen takasuoran alussa selkään 3. radalle. Eteni hyvin, mutta kiri katkesi 350 ennen maalia tulleeseen pahaan laukkaan. 
CROSSOVER: Juuttui nopeasti kuolemanpaikalle, missä piti tempon reippaana. Taipui pahoin jo kierros juostuna. Keskeytti jatkossa, eikä ajosuoritus ollut aivan optimaalinen. 

Lähtö  8. 
Väliajat 155-160-175-180

ALWAYS READY: Otti 200 juostuna keskijoukoissa 3. radalla lievästä häiriöstä laukan ja jäi paljon. Kulki jatkossa hyvin ja sai kierros juostuna paikan pääjoukon hänniltä. Lähti viimeisen takasuoran puolivälissä selkiin 3. radalle. Siirtyi loppusuoralle tultaessa 4. radalle ja jyräsi vahvasti eleettömään voittoon. Viim. 1200 m 15,9. 
ILOS SILMARILLION: Matkasi toisessa ulkona. Lähti sieltä viimeisen takasuoran puolivälissä kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Eteni loppusuoran alussa kärkeen ja tuli hyvin sisään asti, vaikka jäikin toiseksi. 
ARCTIC FUN: Juoksi johtavan kannassa. Oli siellä pitkään vailla kiritilaa. Löysi vapaan radan loppusuoran alussa ja oli lopussa tasainen kolmas. 
ANOTHER TRIAL: Juoksi 3. sisällä. Nousi puolimatkassa 3. ulos. Seuraili jatkossa asiallisesti. 
FLEX TO WHEELS: Juuttui nopeasti kuolemanpaikalle. Putosi siitä loppusuoralla kärkitaistosta, mutta ei kuitenkaan luovuttanut. 
JETSET VICE: Kiihdytti heti kärkipaikalle, mistä antoi loppusuoralla selvästi periksi. 
WINTER'S IRONMAN: Laukkasi keskijoukoissa sisäradalla puolikas juostuna pahoin. Laukkaili jatkossa hylkäykseen asti. 
FIRST WILD: Laukkasi 150 juostuna pahoin ja häiritsi samalla hieman yhtä kanssakilpailijaansa. Jäi heti ratkaisevasti. 
MOUNTAIN PRIESTMAN: Poissa.
SHACKHILLS THUNDER: Poissa.
GALWAY GIRL: Poissa.

Lähtö  9. 
Väliajat 120-155-155-120

GRAINFIELD AIDEN: Kiihdytti heti kärkipaikalle, missä sai vetää sopuisasti. Otti lopussa oikein helpon voiton. 
QUESTIONMARK ME: Juoksi johtavan kannassa, mistä oli kiritilaa saamatta hyvä toinen.
ONE BREAK BROLINE: Juoksi toisessa ulkona. Lähti ensimmäisen takasuoran lopussa kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Eteni 700 juostuna kuolemanpaikalle. Tuli siitä hyvin maaliin asti. 
THE DUDE: Lähti hyvin matkaan, mutta juuttui kuolemanpaikalle. Sai 700 juostuna vetoavun eteensä. Oli siellä pitkään vailla kiritilaa. Löysi vapaan radan loppusuoran alussa, minkä jälkeen tuli lopun aivan juosten. 
M.T.LARA CROFT: Juoksi 3. sisällä, mistä otti sisäradan vetäessä maksimit. 
DENVER BRODDE: Juoksi 4. sisällä. Nousi viimeisellä takasuoralla 3. ulos. Oli jatkossa pitkään vailla kiritilaa. Otti silti maksimit. 
AXEL FOLEY: Juoksi 5. ulkona. Lähti sieltä viimeisen takasuoran puolivälissä selkiin 3. radalle. Tuli kirinsä aivan juosten maaliin asti. 
COCKTAIL PRINCESS: Juoksi 4. ulkona. Lähti 700 ennen maalia selkään 3. radalle. Nousi 350 ennen maalia kiriin 4. radalle ilman vetoapua. Tuli aivan juosten maaliin asti. 
DON CORLEONE TROT: Juoksi 5. sisällä. Kiritila pysyi pitkään kiinni. Nousi loppusuoralle tultaessa kiriin ulkoraoille, mutta ulkoa oli reippaassa lopetuksessa mahdotonta nousta.
REVEREND DRED: Juoksi 3. ulkona. Lähti sieltä viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Kirin terä katkesi loppusuoralla, mutta tuli kuitenkin asiallisesti. 
STONECAPES PICASSO: Poissa.
VIXPRESS LI: Poissa.