Keskiviikko-ravit

11.12.2019 18:00

Keskiviikko-ravit

T64, Isokenkä, Junnustartti-finaalit. Ravit alkavat klo 18.

Keskiviikon 11.12. raveissa juhlistamme upean uran tehnyttä Seabiscuitia, jonka kilpailuoikeus kotimaassa päättyy vuodenvaihteessa. Seabiscuit saapuu yleisön tavattavaksi voittajapodiumin tuntumaan kolmannen lähdön jälkeen n. klo 19 ja taustajoukkoja haastatellaan. Seabiscuitin uran suurimmat voitot ovat Vermosta ja taustajoukot ovat vahvasti vermolaistaustaisia. Tervetuloa tapaamaan "Pappaa" vielä kerran kotiradalle!

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

11.12.2019 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO64-VARMAVALINNAT

Kierrokselta löytyy kaksi erittäin todennäköistä keulavoittajaa. Toisen kohteen 4 AN-AIOLOS ja viidennen kohteen 5 SOBEL CONWAY ovat yksinkertaisesti esittäneet selvästi kilpakumppaneitaan jykevämpiä otteita, ja kun molempien kohdalla keulaan pääsykin on erittäin todennäköistä, on kyseinen suosikkikaksikko todella vaikeasti kukistettavissa. Erityisesti viimeksi Turussa vakuuttavasti voittaneen Sobel Conwayn tappiolle on vaikea löytää perusteita. Kyseessä on suoritusvarma hevonen, jonka kohdalla starttivälikin on oikein sopiva. Keulapaikka on siis todennäköinen, mutta Sobel Conway olisi tässä porukassa kiinni voitossa johtavan rinnaltakin. An-Aioloksen kohdalla jotain riskitekijöitä sentään pystyy hakemaan; kyseessä on vasta vähän rutiinia omaava 2-vuotias, ja starttiväliäkin on muutama viikko. Muutenkin 2-vuotiaiden voimasuhteissa voi tapahtua nopeitakin muutoksia. An-Aiolos on kuitenkin ollut viime starteissaan niin vakuuttava, että vaikea senkään tappioon on uskoa. Muut kohteet ovat sitten selvästi tasaisempia.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 8,11,3,5 + 1,9,10,7 (2,4)
T64-2: 4 (3,6)
T64-3: 5,4,3,2 + 1,6 (9,11)
T64-4: 5,1,8 + 9 (6,3)
T64-5: 5 (2,6)
T64-6: 3,8 + 10,12,1,7,5,4 (2,6)

Pieni systeemi 96 riviä, hinta 9,60 euroa.
Suuri systeemi 1536 riviä, hinta 153,60 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 5 B) 2-4-6 C) 7-1-3-8
FINANCE HOSS – TEMPTATION LEADER – TZUBODAI – SHE BELIEVE

Keskiviikkoillan avauslähdössä kolmatta peräkkäistä voittoaan tavoitteleva 5 FINANCE HOSS kohoaa selväksi suosikiksi. Voltin viitosradalta Hannu Torvinen ottanee alun varman päälle, mutta sen ei pitäisi muodostua pienessä lähdössä keskipitkällä matkalla minkäänlaiseksi kynnyskysymykseksi. Ei Finance Hoss viimeksikään otellut alussa kärkipaikoista, vaan ruuna aloitti kahdeksan hevosen lähdössä seitsemäntenä. Matkan edetessä kovasukuinen 3-vuotias eteni tyhjää toista rataa pitkin johtavan rinnalle, mistä jyräsi loppusuoralla oikein varmaan voittoon. 2 TEMPTATION LEADER läpäisi koelähdön vasta neljännellä kerralla, mutta itse starteissa on sujunut hyvin. Kahden voiton jälkeen tamma hävisi viimeksi Turussa vain voitokkaalle Night Guardille. Viimeinen kierros sujui keulapaikalta 14,6-vauhdilla. Mikäli kiihdytysvaihe voltin kakkosradalta sujuu kunnialla, lienee keulapaikka tähtäimessä. 4 TZUBODAI aloitti Tero Pohjolaisen käsistä vuoden tauolta positiivisella suorituksella ja sijoittui neljänneksi 600 metrin kirillä 3. ulkoa. On hyvinkin mahdollista, että Tzubodai on nyt vielä parempi, joten se lähtee jahtaamaan tiukasti kaksarisijoitusta. 6 SHE BELIEVE on suorittanut ihan mukavasti ja on selkeä nelosrankkaus. Suosikkikolmikon kukistaminen on kuitenkin niiden onnistuessa haastavaa. Muiden kohdalla kaksarisija olisikin sitten jo varsin iso yllätys.

Lähtö 2.

RANKING
A) 4-9-13 B) 12-8-3-14-5-7-2 C) 6-11-1-10
YSIKYMPPI – TUUSKANEN – TROLLE – KASTEHELMENI

Toisen lähdön suosikiksi kohoaa Teemu Okkolinin käsistä kahdella hyvällä suorituksella aloittanut 4 YSIKYMPPI. Viime keskiviikkona lähtöön laukannut ori lähti taustalta kymmenenneltä sijalta reissuun toisen kaarteen lopussa. Viimeisellä takasuoralla Ysikymppi kiertyi neljännen radan kautta kärkiparin rinnalle 3. radalle, mutta lopulta hyvä suoritus pilaantui loppumetrien uuteen laukkaan, mikä vei kolmannen sijan. Ravilla Ysikymppi on tosi vaikea pysäytettävä, eikä ori ole välttämättä pihalla kärkikuvioista laukankaan rasittamana. 9 TUUSKANEN rynnisti viimeksi 2. ulkoa lopussa kakkoseksi ohi tämän jälkeen laukanneesta Ysikympistä. Viimeksi kaksikko lähti matkaan samalta paalulta, mutta nyt Tuuskanen on 20 metriä Ysikympin takana. Toisaalta Antti Teivainen ajaa ruunaa nyt toisen kerran ja voi saada tehoja irti vieläkin enemmän. 13 TROLLE on menestynyt viime aikoina jatkuvasti mukavasti. Vaikka molemmat taulun voitot ovat tulleet keulasta, on Pertti Puikkosen suojatti vakava voitontavoittelija 40 metrin takamatkaltakin. 12 KASTEHELMENI on ottanut viime starttiensa totosijat hyvin onnistuneilla juoksuilla. Ei olisi silti mikään ihme, vaikka tamma pääsisi takamatkan juoksulangalta nytkin hyviin asemiin, jolloin totosija olisi mahdollinen. 8 KALA-KALLE on nostanut viime aikoina hieman tasoaan. 3 JÄPIKÄS nappasi viimekertaisen Kouvolan Nuorten Sarjan kakkossijansa johtavan rinnalta.

Lähtö 3.

RANKING
A) 6 B) 1-5-2-3-4
KINDERI – VILLE KALLE – SUVELAN RINSSI – VIKTORINO

Kolmantena lähtönä ajettava 3-vuotiaiden suomenhevosten Junnustartti-finaali on kerännyt viivalle valitettavasti vain kuusi hevosta, mutta sanonta ”laatu korvaa määrän” pitää tässäkin tapauksessa hyvin paikkansa. A-hevoseksi kohoaa 6 KINDERI, joka on voittanut uransa kaikki neljä kilpailua, eikä Aimo Vuorisalon valmennettava ole joutunut vielä kertaakaan edes tiukoille. 1 VILLE KALLE on hyvä ykköshaastaja. Koelähdössä säväyttänyt Vieskerin poika laukkaili uransa avauskilpailussa hylkäykseen, mutta viimeksi Jouko Paavolan valmennettava kiri Varsakunkku-finaalissa ensimmäisen kierroksen kahdesta laukasta huolimatta hienosti kakkoseksi vain Kinderille häviten. Viimeiset 1600 metriä sujuivat peräti 31,5-vauhdilla, joten ravilla Ville Kalle ei tule päästämään Kinderiäkään helpolla. 5 SUVELAN RINSSI hävisi uransa avauskilpailussa Kuopiossa johtopaikalta vain Kinderille. Kyseisestä kilpailusta on jo kaksi kuukautta aikaa, joten on mielenkiintoista nähdä, että mihinkä suuntaan kehityskäyrä on tässä välissä mennyt. Olemuksen perusteella kyseessä on oikeinkin kyvykäs aloittelija. 2 VIKTORINO on selviytynyt uransa kaikissa viidessä kilpailussa kolmen parhaan joukkoon. Silti ori jää tällä kertaa rankingissa neljänneksi. 3 PIITAIKURI teki viimeksi uransa toistaiseksi kovimman juoksun. Lähtösuoralla laukannut ori kulki viimeiset 1500 metriä 32,5-vauhdilla. Lahjakas varsa on siis sekin, kuten myös lähdön ainoa tamma 4 MARGARIDA, joka kuitenkin nyt on tosi tiukan paikan edessä.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 8-11-3-5 B) 1-9-10-7-2-4 C) 6-12
LIGHTNINGSKY – JUICEMAN – JULIET ALE – HUNTERS HERO

Toto64-peli käynnistyy lämminveristen lyhyellä ryhmäajolla, missä mielenkiintoa riittää heti alusta alkaen. Kiihdytyksestä voi tulla varsin vauhdikas, jolloin myös huonojen lähtöpaikkojen hevoset saisivat täyden mahdollisuuden. Vaikka 8 LIGHTNINGSKY taulussa ei näy voittoja, vaikuttaa se lähdön kovakuntoisimmalta menijältä. Viimeksi Turussa Juha Utalan valmennettava pääsi vastaavalta lähtöpaikalta 2. ulos, mistä kiri loppusuoralla terävästi kakkoseksi vain keulasta hallinneelle Com Miltonille häviten. Lightningskyn kohdalla kiihdytysvaihe on ratkaisevassa roolissa, mutta asetelmien löytyessä voittosaumat ovat hyvät. Myös 11 JUICEMAN on huonolla paikalla, mutta se on kova hevonen näihin lähtöihin. Viimeksi Turussa Juiceman sijoittui johtavan takaa Lightningskyn jälkeen kolmanneksi. Tauolta palanneella ruunalla ei ollut kuitenkaan alla mitään reippaita viimeistelyjä, joten startti saattoi viedä selvästikin eteenpäin. 3 JULIET ALE ja 5 HUNTERS HERO tavoitellevat molemmat johtopaikkaa. Mikäli jompikumpi pääsee keulaan ilman aivan hurjaa revittelyä, nostaisi se selvästi osakkeita. 1 WESTCOAST VICTORIA pystynee pitämään ensimmäiset keulat, mutta tauolta tammalla saatetaan tyytyä pikamatkallakin suosiolla selkäjuoksuun. Yhtä kaikki, asetelmat ovat vauhdikkaan tamman mieleen. 9 ANDREE ja 10 FREELANCER jättivät itsestään viimeksi Turussa sijoitustaan paremman vaikutuksen. Myös 7 VIXPRESS LI on täysin realistinen menestyjä, mikäli lähdöstä tulee ylivauhtinen.

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 4 B) 3-6-2-5-1 C) 8-7
AN-AIOLOS – POWER BLASTER – APRIL COMBO – FULL PICTURE

Toisena Toto64-kohteena ajettavassa 2-vuotiaiden lämminveristen Junnustartti-finaalissa 4 AN-AIOLOS kohoaa selväksi suosikiksi. Reino Palomäen valmennettava on tehtaillut vakuuttavan kolmen voiton putken, ja voittoputkea edeltänyt kakkossija tuli tallikaveri An-Dorralle häviten. Kaikki voitot ovat tulleet johtopaikalta, ja kyllä keulavoitto on nytkin erittäin lähellä. Kaikissa voittojuoksuissa on nimittäin jäänyt vielä varaakin. Kakkosrankkaus tulee vasta hetki sitten oman valmennustoimintansa aloittaneen Antti Veteläisen tallista. 3 POWER BLASTER vaikuttaa suosikin tavoin oikein kehityskelpoiselta 2-vuotiaalta. Suvukas ori osaa tehdä haalarihommiakin, sillä Teivon kakkossija 19.11. tuli keulasta voittaneen An-Aioloksen rinnalta. Sen juoksun perusteella suosikin kukistamisen ei kuitenkaan lähtökohtaisesti pitäisi onnistua. Myös Pekka Korven tallin kaksikko 6 APRIL COMBO ja 2 FULL PICTURE lähtee jahtaamaan tiukasti totosijoja. Molemmat ovat keränneet jo mukavasti tiliä ja esiintyneet muutenkin edukseen. Kumpikin Korven tallin hevosista on kilpaillut viimeksi Lahden lokakuisessa An-Aioloksen voittamassa SHKL Hevosenomistajapokaalin finaalissa. Siinä April Combo ylsi 2. ulkoa 600 metrin kirillä neljänneksi. Full Picture taas laukkasi alussa johtavan takaa ja putosi 5. ulos, mistä kiri pontevasti viidenneksi. 5 MORRIS MATCH ja 1 REPO MAN ovat hyviä varsoja nekin, mutta tässä tehtävässä kaksarisija on tiukassa.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 5-4-3-2 B) 1-6-9-11-12-7 C) 8
BLACK EMPEROR – GLIDE ON FIRE – WIND OF VICTORY – PRODIGY SHARK

Toto4-pelin avauskohteesta löytyy useita realistisia voittajaehdokkaita. Ykkösvihjeeksi nostetaan keulapsyykillä jo kauden yhdeksättä voittoaan hakeva 5 BLACK EMPEROR. Se paiskasi viimeksi Lappeenrannassa 4. ulkoa heittämällä keulaan 1500 jäljellä, minkä jälkeen hallitsi lähdön tapahtumia oikein varmaan tyyliin. Edellisellä Vermon vierailullaan 6. päivä viime kuuta Black Emperor kangistui loppusuoralla johtavan takaa seitsemänneksi. Siihen suoritukseen ei kannata kuitenkaan tuijottaa. Alla oli noin puolentoista kuukauden starttiväli, ja jo etukäteiskommenteissa kerrottiin, ettei hevonen tule olemaan parhaimmillaan. 4 GLIDE ON FIRE on kuumaluontoinen, mutta vauhdikas tamma. Rauhallisena pysyessään matkakaan ei ole mikään ongelma. Juuri tamman luonteen vuoksi Tommi Kylliäinen halunnee ajaa tällä matkalla mieluummin selästä kuin keulasta. 3 WIND OF VICTORY on hyvältä paikaltaan oikein mielenkiintoinen tauoltapalaaja. 2 PRODIGY SHARK iski viimeksi Teivossa 5. ulkoa 1500 jäljellä ja eteni kärkeen kierros jäljellä, mutta laukka 800 metriä ennen maalia pilasi pelin. Matka sopii tasavauhtiselle puurtajalle. Myös Nina Pettersson-Perklenin valmennuksesta lupaavasti aloittanut 1 VALLETTA sekä tauluaan kovakuntoisempi 6 OILSHEIK ovat ihan realistisia voitontavoittelijoita.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 5-1-8-9 B) 6-3-4-10-2-11-7 C) 12
PASTOR JACKSON – UNIVERSE LEADER – CRAZEMAN – FUSCUS H.L.

Illan ensimmäisessä troikkalähdössä ykkösrankiksi nostetaan 5 PASTOR JACKSON. Se taipui Kasvattajakruunu-finaalissa 3. sisältä kahdeksanneksi, mutta välierässä ori eteni 3. ulkoa loppusuoralla kakkoseksi vain Battle Jackille häviten. Nyt Pastor Jackson voi hyvinkin päästä keulapaikalle, mistä olisi mielenkiintoinen. 1 UNIVERSE LEADER oli mukana tammojen Kasvattajakruunu-finaalissa. Vaikka sijoitukseksi jäi seitsemäs, oli suoritus oikeinkin hyvä. Universe Leader kiri nimittäin joukon hänniltä päätöspuolikkaan 12,0-vauhdilla tullen pirteästi maaliin. Ykkösradalta luvassa voi olla unelmajuoksu, joten kauden kolmanteen voittoon on täydet mahdollisuudet. 8 CRAZEMAN on hienossa vireessä, mutta putoaa rankingissa kolmanneksi edellä mainittua kaksikkoa huonomman lähtöpaikkansa vuoksi. Viime keskiviikon Derby-sarjassa Crazeman kamppaili johtopaikalta rehdisti ja kovat Sahara Sandstorm ja Hudson Web onnistuivat punnertamaan edelle vasta kalkkiviivoilla. Myös 9 FUSCUS H.L. kelpuutetaan mukaan A-ryhmään. Vaikka ruuna jäi viime keskiviikkona johtopaikalta niukasti toiseksi, saa se suorituksestaan täysin puhtaat paperit. Tällä kertaa juoksusta ei kylläkään tule yhtä suoraviivaista. 6 NO VICE ei riittänyt viimeksi Truedream A.F.:lle, Confidence Manille sekä Crazemanille, mutta oli jo kuitenkin parempi kuin tauoltapaluussaan. 3 GLAMOUR ARIOSO jäi viime keskiviikkona johtopaikalta niukasti toiseksi. Lähtö on nyt kovempi, joten yhtä hyvä sijoitus edellyttää nappionnistumista.

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 5 B) 2-6-7-9-4-3-1 C) 8
SOBEL CONWAY – EDWARD ALE – TOP OF THE WORLD – CALLELA LISBETH

Duo-peli käynnistyy lämminveristen Isokengällä, ja siitä löytyy vain yksi voittajasuosikki. 5 SOBEL CONWAY hurmasi viimekertaisessa Turun keulavoitossaan, eikä 08-vauhtinen avaus painanut kirivaiheessa kintereissä millään muotoa. Tuntuisi perin kummalliselta, mikäli jollakin tämän lähdön hevosella haluttaisiin ajaa Sobel Conwaytä vastaan, joten kaiken järjen mukaan johtopaikka on suursuosikille suosiolla tarjolla. Sen jälkeen Harri Koivusen valmennettava ei tätä lähtöä terveenä häviäisi. Itse asiassa Sobel Conway olisi kyllä tämän lähdön suurin voittajasuosikki, vaikka joutuisi jostain syystä taivaltamaan johtavan rinnallakin. 2 EDWARD ALE voitti viimeksi Seinäjoella johtopaikalta oikein varmaan tyyliin. Tällä kertaa Edward Alella on tuhannen taalan paikka saada unelmajuoksu Sobel Conwayn takana 2. sisällä, mistä kakkossija olisi vahvasti haarukassa. 6 TOP OF THE WORLD saattaa lopulta edetä 2. radan vetojuhdaksi, sillä matkavauhti tullee olemaan maltillista, jolloin kyseinen juoksupaikka ei olisi totomahdollisuuksia ajatellen ollenkaan huono. 7 CALLELA LISBETH on kunnossa, mutta mitenkä sitten juoksu mahtaa luontua seiskaradalta. Lähtöön satsaaminen tarkoittaisi lähestulkoon varmuudella paikkaa johtavan rinnalla. 9 STAR MARTINI on menestynyt viime aikoinakin mukavasti, ja tietysti totosijaan on taas täydet mahdollisuudet. Huippukuntoon on kuitenkin aika lailla matkaa. 4 BRET BOKO olisi Sobel Conwayn takaa vahva kaksariehdokas, mutta Edward Alen eteen pääseminen ei vaikuta kovinkaan todennäköiseltä.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 3-8-10 B) 12-1-7-5-4-2-6-11-9
HUDSON WEB – MUSCLEMAN – HE IS FELIX – DEUX EN UN

Illan päätöslähdössä ykkösvihjeeksi kohoaa Emma Väreen valmennuksesta käsin jatkuvasti edukseen esiintynyt 3 HUDSON WEB. Menestystä on tullut monenlaisilla juoksuilla, ja laukatkin ovat poistuneet kuvioista. Viime keskiviikon Derby-sarjassa Hudson Web aloitti 3. sisällä, mistä siirtyi 3. ulos 600 jäljellä ja hakeutui Sahara Sandstormin kantaan 3. radalle 500 jäljellä edeten tämän vanavedessä kakkoseksi. Hyvältä lähtöpaikalta Hudson Web on mahdollinen keulahevonen, mutta kyseessä ei siis millään muotoa ole keulariippuvainen hevonen. Myös 8 MUSCLEMAN tähdännee johtopaikalle kasiradan paikasta huolimatta. Mikäli Mika Taittonen siinä onnistuu, olisi Muscleman vahva voitontavoittelija. Toissakerralla Vermossa Muscleman täräytti kasiradalta keulaan ja kesti keskipitkällä matkalla kolmanneksi, vaikka avauspuolikas meni 10,5-kyytiseksi. Mitä enemmän avaus venyy, sen parempi se on 10 HE IS FELIX kannalta. He Is Felix oli viimeksi Porissa johtavan rinnalta oikein väkevä kakkonen, sillä ruuna oli mukana kovassa avauksessakin. 12 DEUX EN UN on suorittanut viime starteissaan hyvin, mutta piippuhyllyn lähtöpaikka pudottaa sen B-ryhmään. 1 ENJOY PEPPER avaa lujaa ja saanee nappireissun joko 2. tai 3. sisällä. Tällaisella juoksulla totosijaan on ilman muuta täydet mahdollisuudet. 7 BLACK ICE BOOST kirii lujaa, kun sillä ottaa alun maltilla. Myös 5 QVIDJA’S FIRST ja 4 AL E.GADOR ZET ovat varteenotettavia revitysmerkkejä.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 5,4,3,2 + 1,6 (9,11)
T4-2: 5,1,8 + 9,6,3 (4,10)
T4-3: 5 (2,6)
T4-4: 3,8 + 10,12,1,7,5,4 (2,6)

Pieni systeemi 24 riviä, hinta 4,80 euroa.
Suuri systeemi 288 riviä, hinta 57,60 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

5
3,8,10

Yhteensä 3 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

5
1,8,9,6,3,4
1,8,9,6,3,4

Yhteensä 30 yhdistelmää, hinta 15 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

3
8,10,12,1,7,5,4
kaikki

Yhteensä 70 yhdistelmää, hinta 35 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Ari Moilanen

L4/11 JUICEMAN: Ruuna palasi Turussa tauolta. Meillä oli ykkösrata ja juoksupaikka johtavan takana. Siitä hevonen oli asiallinen kolmas. Luokkaa tältä löytyy kyllä. Jos ruuna saa jatkaa terveenä, jossain vaiheessa se voittaa taas. Nyt toki lähtöpaikka hankaloittaa tehtävää.

L5/2 FULL PICTURE: Jokimaalla tuli laukka lähtöön. Varsa teki tosi hyvän esityksen sen jälkeen. Jäätiin todella kauas. En yllättyisi, vaikka ori voittaisi tämän lähdön. Kannattaa painaa nimi mieleen.

L5/5 MORRIS MATCH: Jäätiin uran avauksessa Kouvolassa johtavan taakse pakettiin. Aivan hyvä kuva jäi varsasta.

L6/10 ESTELLE NORDIQUE: Ajamassani Vermon startissa tuli laukka alkumatkasta. Hevonen teki sen jälkeen hyvän esityksen ja nousi vielä viidenneksi. Lahdessa viimeksi oli raskaat olosuhteet. Ollin mukaan tammalla ei sinä päivänä ravi käynyt lainkaan.  

L7/9 FUSCUS H.L.: Hevonen oli viimeksi Vermossa aika meneväinen johtopaikalla. Koitin vähän hillitä sitä matkalla, mutta ruuna painoi melko lailla. Lopussa toinen tuuppasi sitten täpärästi ohi. Pikkasen oli pakko ajaa varman päälle maaliin. Loppumetreillä käskiessä hevonen saattaa vastata laukalla. 

L8/4 BRET BOKO: Ruuna jatkaa tasaisessa vireessä. Kuiva keli olisi tälle etu. Raskaissa olosuhteissa se ei ole oikein onnistunut. Ympärillä on nopeita avaajia. Saa nähdä millaiseen paikkaan päästään tuosta.

L9/12 DEUX EN UN: Hevonen kilpailee hyvässä iskussa. Aiemmin se ailahteli jonkun verrankin, mutta viime starteissa ruuna on suorittanut tasaisemmin. Lähtöpaikka toki vaikeuttaa tehtävää. Kova matkavauhti antaisi meillekin saumoja.

Nina Pettersson-Perklen

L1/5 FINANCE HOSS: Hevonen voitti jälleen tosi helposti viimeksi. Se treenaa  hyvin ja kaikki on mallillaan. Menestystä odotellaan edelleen.

L6/1 VALLETTA: Tamma tuli minulle toissa startin jälkeen. Pidettiin vähän taukoa ja hiukan hoidettiin hevosta. Avaus meiltä oli tosi hyvä. Se teki kuolemanpaikalta varmasti yhden elämänsä esityksistä. Hyvin odotuksin jatketaan.

L7/6 NO VICE: Tauon jälkeen on tullut laukka kumpaankin kisaan. Ei noihin oikein mitään erityistä syytä ollut. Varsa on ollut kuitenkin hyvä molempiin startteihin. Treenit sujuvat koko ajan mukavasti.

Emma Väre

L9/3 HUDSON WEB: Olin jälleen tosi tyytyväinen oriin suoritukseen viime keskiviikkona. Se matkasi Derbysarjassa kolmannessa sisällä. Valjakko käänteli loppumatkasta selässä kolmannelle radalle ja hevonen pinkoi viime metrit tosi kovaa. Se hävisi vain reilun päänmitan. Vastus oli siinä lähdössä varsin laadukas. Tämä avaa vauhdikkaasti ja uskoisin keulareissua koitettavan. Täytyy hevosen kanssa edelleen olla toiveikkain mielin. Se on suorittanut mainiosti jo pidemmän aikaa.

Juuso Holttinen

L8/6 TOP OF THE WORLD: Ruuna suoritti oikein positiivisesti paluustartissaan Kouvolassa. Siinä oli hyvin painetta koko päivän. Voimia jäi käyttämättä, mutta kaikin puolin asiallinen aloitus. Hokit ei olleet ongelma edes Kouvolan tiukoissa kaarteissa. Kaikki on mennyt hyvin startin jälkeen. On treenattu vähän eri systeemillä. Hevosta on ajettu enemmän selästä harjoituksissa. Ainakin viimeksi se oli sopivasti innokkaampi. Paikka hankaloittaa, eikä voitosta kannata luultavasti edes puhua. Sijat 3-4 olisi ok.

Risto Airaksinen

L6/3 WIND OF VICTORY: Pitkä tauko on tammalla takana. Se oli välissä kesällä kotona laitumellakin. Kelit on olleet meillä aika huonot ja hankaloittaneet viimeistelyjä. Ei minulla ole isoja odotuksia tähän ekaan starttiin paussin jälkeen.

Pertti Niveri

L2/3 JÄPIKÄS: Ruuna on nyt tehnyt muutaman hyvän juoksun. Se oli viimeksi Kouvolassa tosi vahva toiselta ilman vetoapua. Mainiosti varsa kesti paikan. Edelliskerralla tuli laukka loppukaarteeseen häiriötilanteessa. Hevonen on oppinut lähtemään paremmin. Jossain sijoilla 3-4 se voisi olla. 

L2/5 KOIVUN TUISKU: Tämä on saanut lisää puhtia otteisiinsa. Se on jo pidemmän aikaa ollut aika maukkaan tuntuinen harjoituksissa. Lappeessa matkavauhti oli toki hiljainen, mutta ruuna myös taisteli rehdisti perille 1.27-lopetuksessa. Se lähtee kovaa näistäkin asetelmista ja vastailee asiallisesti rinnalla juoksevalle. Kuski saa tehdä lopulliset ratkaisut, mutta ei keulareissukaan ole mahdottomuus. Juoksunkulut ratkaisevat pitkälti kaksikon keskinäisen järjestyksen.
 

Lähtö 1 
Väliajat 15,5-19,0-21,0-15,0

FINANCE HOSS: Painui keulaan 2150 jäljellä. Jatkoi tappiottomana oikein tyylikkäällä esityksellä. 
TZUBODAI: Nousi 5. sisältä 2. kaarteessa toiselle ilman vetoapua. Puristi hyvin perille asti ja kakkoseksi. 
TEMPTATION LEADER: Otti ekat keulat. Jatkoi 500 juostuna 2. sisällä. Hukkasi hiukan voimia alun painamiseen. Asiallinen suoritus. 
SHE BELIEVE: Pakitteli 1. kaarteessa 6. sisälle. Kohosi 2. kaarteessa 2. ulos. Aivan asiallinen esitys. 
ORZO: Matkasi 3. sisällä. Tasapaksu. 
KEEP MY MANEUVER: Ei riittänyt yhtään 4. sisältä. 
JAMANGJAH: Myöhästyi lähdössä ylimääräiset 30 metriä. Ajoi sitten porukan kiinni. Varhain vaikeuksissa. 
RIM BAY FLEUR: Poissa.

Lähtö 2 
Väliajat 34,0-34,0-29,5-28,5

TUUSKANEN: Eteni alkumatkasta toista rataa. Juoksupaikka lopulta 3. ulkona, mistä iski viim. takasuoralla. Pääsi johtavan rinnalle 400 ennen maalia ja jyräsi varmaan voittoon. Mainio esitys. Viim. 700 m 24,9. 
YSIKYMPPI: Latasi keulaan. Kiihdytti tempoa toisella kierroksella. Hyvä kakkonen vaikka hävisikin. 
TROLLE: Juuttui alkumatkasta kiertämään 3. rataa. Pääsi vasta 2. kaarteen alussa toiselle ilman vetoapua. Pudotti loppukurvissa sisälle ja putosi kärkiparin kyydistä. Suoritus kuitenkin hyvä. 
KASTEHELMENI: Juoksupaikka 3. sisällä. Kohtalainen. 
TRISTARI: Pudotti etusuoralla 5. ulkoa 6. sisälle. Nousi jälleen toiselle puoli kierrosta ennen maalia. Käänteli loppukurvissa 3. radalle ja tuli kohtalaisesti. 
KRAPIDO: Nousi 3. sisältä 2. kaarteessa 2. ulos. Tasapaksu. 
VILUNKIPELI: Matkasi johtavan takana. Näytti olevan jo vaikeuksissa, kun laukkasi 250 jäljellä. Lopetti kuitenkin vielä mukavasti.
OLAUS MAGNUS: Laukkasi hännillä 3. kaarteessa. Tuli takajoukoissa asiallisesti perille.
MOPOLI: Matkasi takajoukoissa. Vaisu. 
KALA-KALLE: Juoksi takajoukoissa. Vaisua. 
KOIVUN TUISKU: Juoksi lähtölaukan jälkeen 4. sisällä. Kohosi 450 jäljellä toiselle. Hiipui loppusuoralla varsin pahoin.
EKOSALAMA: Matkasi 5. sisällä. Laukkasi maalisuoran auetessa keskijoukoissa.
HULLUN HAUSKA: Laukkasi lähtösuoralla ja menetti heti pelin.
JÄPIKÄS: Laukka 1. takasuoralla. Hylättiin.

Lähtö 3 
Väliajat 30,5-33,5-31,5-31,0

KINDERI: Pudotti toiselta ilman vetoapua 3. sisälle 1. takasuoralla. Kohosi etusuoralla jälleen toiselle. Jyräsi vahvalla tavalla ykköseksi. 
VIKTORINO: Eteni lähtösuoran lopussa keulaan. Piti suht reipasta tempoa yllä. Hyvä toinen, vaikka voittaja tulikin lopussa ohi. 
SUVELAN RINSSI: Pudotti toiselta radalta toiseksi sisäradalle 1. takasuoran alussa. Polki hyvin perille saakka. 
PIITAIKURI: Matkasi 5.-3. sisällä. Nousi viim. takasuoralla 2. ulos. Laukkasi puoli kierrosta ennen maalia.
MARGARIDA: Juoksi 3.-4. sisällä. Taipui loppumatkasta pahoin. 
VILLE KALLE: Avasi lujaa mutta laukkasi hieman lähdön jälkeen. Uusi laukka hännillä etusuoralla. Hylättiin liioista laukoista.

Lähtö 4 
Väliajat 12,0-15,0-12,5

LIGHTNINGSKY: Lähti 4. ulkoa selässä 3. radalle 800 jäljellä. Menetti metrejä, kun edessä kiertänyt laukkasi viim. kaarteen alussa. Jatkoi kiriään neljättä rataa ja runttasi vahvasti perille. Viim. 700 m 11,1. 
VIXPRESS LI: Iski 1. kaarteessa vauhdilla toista rataa ja eteni johtopaikalle. Aivan hyvä esitys, vaikka lopussa toiseksi jäikin. 
FREELANCER: Juoksi 4.-3. sisällä. Oli pussissa. Kohosi toiselle 300 ennen maalia. Oli yhä vailla vapaata, kunnes 150 jäljellä löysi väylän. Kiri hyvin kolmanneksi. 
LUXORIOUS LORD: Matkasi 2. sisällä. Oli loppumatkasta vailla vapaata. Sai sisäkautta tilaa 100 jäljellä. Tuli kohtalaisesti. 
JULIET ALE: Nousi 3. sisältä viim. takasuoralla 2. ulos. Pääsi kohoamaan 3. radalle 200 jäljellä. Kohtalainen nappireissun päätteeksi. 
JUICEMAN: Lähti 3. ulkoa viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Menetti haitariliikkeen myötä metrejä loppukurvin alussa. Uusi häiriötilanne maalisuoralla. Polki kuitenkin hyvin perille. Sijoitusta parempi vankka suoritus. 
BLOWMYWHISTLE: Matkasi 5.-4. sisällä. Kohtalainen. 
SACRAMENTO S: Juoksupaikka 6. sisällä. Kohosi 850 jäljellä toiselle. Tuli kohtalaisesti. 
BEWITCH BOY: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Taipui loppumatkasta.
WESTCOAST VICTORIA: Piti helposti keulat. Vastustaja iski heti 1. kaarteessa vauhdilla kimppuun. Sekosi samassa laukalle. Hylättiin.
HUNTERS HERO: Lähtölaukka. Hylättiin pitkästä laukasta.
ANDREE: Nousi 2. ulkoa 3. radan kiertoon 800 jäljellä. Laukkasi loppukaarteen alkuun. Hylättiin.

Lähtö 5 
Väliajat 13,0-18,0-19,0-15,5

AN-AIOLOS: Täräytti kyselemättä keulaan ennen 1. kaarretta. Rauhoitti tempoa ja dominoi kisaa mielin määrin. 
POWER BLASTER: Oli 2. sisällä pitkään pussissa. Seurasi voittajaa kakkoseksi. 
MORRIS MATCH: Eteni 1. takasuoralla toista rataa kuolemanpaikalle. Oikein sitkeä esitys. 
FULL PICTURE: Laukkasi 1. kaarteeseen. Ajoi porukan kiinni ja matkasi sitten 6.-5. sisällä. Käänteli viim. kaarteessa 3. radalle ja kiri neljänneksi. Asiallinen suoritus. 
APRIL COMBO: Oli 3. sisällä pussissa. Pääsi maalisuoralla nousemaan 3. radalle. Kunnon kiriä ei irronnut. 
ALL STAR MINT: Juoksupaikka 4. sisällä. Tasaisesti perille. 
REPO MAN: Nousi 5. sisältä 3. ulos 800 jäljellä. Tasainen suoritus. 
MAYA EVERWOOD: Nousi 2. kaarteen alussa 2. ulos. Taipui lopussa. 

Lähtö 6 
Väliajat 15,0-17,5-17,0-14,0

BLACK EMPEROR: Otti heittämällä keulat. Juoksi hetken 2. sisällä 1. etusuoralla ja eteni paikanvaihtojen jälkeen pian jälleen keulaan. Hiukan ravi mureni lopussa, mutta piti ykköseksi. 
VALLETTA: Matkasi 2.-3. sisällä. Käänteli 200 ennen maalia 3. radalle ja kiri nappireissun päätteeksi aivan voittajan kupeelle. 
PRODIGY SHARK: Sitkeä suoritus toiselta ilman vetoapua. 
GLIDE ON FIRE: Painui toiselta radalta keulaan 1. etusuoralla. Jatkoi paikanvaihtojen myötä 2. sisällä. Pussissa lopussa.
SAHARA AYANNA: Juoksi 2. ulkona. Pudotti sisälle 250 jäljellä. Tuli kohtalaisesti. 
OILSHEIK: Nousi 6. sisältä viim. takasuoralla 5. ulos. Tuli tasaisesti. 
DARENA: Juoksi 5.-4. sisällä. Tasapaksu. 
JE SUIS JUSTINE: Tasapaksu esitys 3. ulkoa. 
SAPPHIRA: Juoksi 4. sisällä. Yritti lopussa ulkoa. Ei vakuuttanut. 
VEX ANT HOPE: Pakitteli 1. kaarteessa 3. radalta hännille. Juoksupaikka 5. ulkona. Tosi vaisua lopussa. 
WIND OF VICTORY: Oli varhain vaikeuksissa 4. ulkona. Taipui pahoin. Tuskin oli terve. Keskeytti.
ESTELLE NORDIQUE: Poissa.

Lähtö 7 
Väliajat 11,5-15,0-18,0-16,0

CRAZEMAN: Latasi täydet alkuun ja eteni 1. kaarteeseen mentäessä johtopaikalle. Hallitsi kisaa vakuuttavalla tavalla. 
ATHLETIC STYLE: Hyökkäsi 4. ulkoa 3. kaarteessa 3. radalle. Sai pian selän eteen. Käänteli 4. radalle 300 ennen maalia ja kiri mallikkaasti kakkoseksi. Viim. 600 m 15,3. 
GLAMOUR ARIOSO: Nappireissu johtavan takana. 
UNIVERSE LEADER: Näytti olevan 3. sisällä vaikeuksissa viim. takasuoralla. Oli lopussa kuitenkin pitkään pussissa. Sai tilaa maalisuoralla ja tuli terävästi viime metrit.
POWER LIGHT: Lähti 5. ulkoa 3. kaarteessa selissä kolmannelle. Nousi viim. kaarteen lopussa selässä 4. radalle ja lopetti kohtalaisesti. 
ZUMU DE LA VEGA: Juoksi 2. ulkona. Oli pitkään pussissa ja haki rataa. Pudotti 100 ennen maalia vapaalle sisäradalle. Tuli tasaisesti. 
BELMERI: Ajeli alkumatkasta 3. rataa eteenpäin ja pääsi 1. takasuoran lopussa toiselle ilman vetoapua. Juoksu meni raskaaksi. Taipui lopussa. Ei kuitenkaan luovuttanut täysin.
COOL TYPE: Matkasi 4. sisällä. Hakeutui loppumatkasta ulkoradoille ja tuli kohtalaisesti perille. 
PASTOR JACKSON: Jäi toiselle ilman vetoapua. Sai 1. takasuoran lopussa selän eteensä. Käänteli 3. radalle 750 jäljellä. Tasapaksuksi jäi kiri.
VINCERE: Ei vakuuttanut lainkaan 5. sisältä. 
NO VICE: Poissa.
FUSCUS H.L.: Poissa.

Lähtö 8 
Väliajat 11,0-16,0-13,5-11,5

SOBEL CONWAY: Kiertyi 1. kaarteessa toiselle ilman vetoapua ja painui keulaan 1. takasuoran alussa. Rauhoitti rajusti vauhtia 2. puolikkaalla. Kiihdytti tempoa loppua kohti ja hallitsi kisaa mielin määrin. 
HOTSHOT LUCA: Pystyi puolustamaan keulapaikan. Jatkoi voittajan takana 2. sisällä 1. takasuoran alussa. Seuraili vauhdin kiihtyessä kakkoseksi. 
STAR MARTINI: Kohosi 3. sisältä 200 jäljellä toiselle. Tuli mukavasti perille. 
CALLELA LISBETH: Hyökkäsi 2. ulkoa loppukaarteessa. Kelpo neljäs maalissa. 
SPECIAL ENVOY U.S.: Matkasi 4. sisällä. Tasapaksu. 
ANGEL SKY: Näytti olevan 3. ulkoa viim. takasuoralla vaikeuksissa. Polki sitten tasaisesti. 
EDWARD ALE: Jäi taivaltamaan toista ilman vetoapua. Taipui loppukurvissa.
BRET BOKO: Laukkasi 1. takasuoralla. Hylättiin.
TOP OF THE WORLD: Poissa.

Lähtö 9 
Väliajat 08,5-14,0-15,0-16,5

DEUX EN UN: Juoksi 5.-6. ulkona, mistä lähti viim. takasuoran alussa selissä 3. radalle. Käänteli 4. radalle 600 ennen maalia. Polki ulkoratoja väkevästi perille saakka. Viim. 700 m 12,5. 
BLACK ICE BOOST: Pudotti 1. takasuoran alussa 3. sisälle. Nousi viim. takasuoralla 2. ulos. Käänteli 3. radalle 300 jäljellä. Kiri hyvin ja hävisi täpärästi. 
HUDSON WEB: Eteni keulaan 1. kaarteessa. Sai alkumatkasta haastetta ja avaus venähti hurjasti 08,5-vauhtiseksi. Hieno esitys, vaikka lopussa taipuikin kolmanneksi. 
ALL READY MATCH: Matkasi johtavan takana. Tasainen nappireissulla. 
HE IS FELIX: Hyökkäsi 4. ulkoa 1300 jäljellä ja eteni toiselle ilman vetoapua kierros ennen maalia. Puristi asiallisesti. 
MR CHANCE: Juoksi 4.-5. ulkona. Lähti selässä 3. radalle viim. takasuoralla. Polki asiallisesti perille. Mukava aloitus uudesta tallista käsin. Viim. 600 m 14,6. 
QVIDJA'S FIRST: Nousi 4. sisältä 2. kaarteen alussa 2. ulos. Hyökkäsi 3. radalle 750 jäljellä. Kiri ei kunnolla kantanut ja pudotti loppukurvissa sisälle. 
AL E.GADOR ZET: Juoksi 3.-4. ulkona. Hyökkäsi viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Kiri jäi vajaaksi. 
XAVIER K.A.: Nousi 5. sisältä toiselle 3. kaarteessa. Ajautui viim. takasuoralla väsyvän taakse ja menetti metrejä. Sai vapaata 500 jäljellä. Ei päässyt etenemään täysin sujuvasti maalisuorallakaan.
MUSCLEMAN: Panosti alkuun ja eteni toiselle ilman vetoapua. Tempo pysyi reippaana ja avauspuolikas hurjasteltiin 08,5-vauhtia. Sai selän eteen kierros jäljellä. Taipui ymmärrettävästi viim. takasuoralla.
AMOUR AVENGER: Ei vakuuttanut 4. sisältä. 
ENJOY PEPPER: Poissa.