Keskiviikko-ravit

22.01.2020 18:00

Keskiviikko-ravit

Massin kasvattaja kilvanajossa ja vieraita Uumajasta

Keskiviikkoilta alkaa C-ajoluvallisten lähdöllä, jossa on harvemmin kilvanajossa nähtyjä kuskeja. Illan nimilähtö on Voimaliiga, johon saapuu vieraita kauempaakin.

Illan aloittava amatööriohjastajien lähtö on rajattu ohjastajille, joilla on C-ajolupa. Ammattimaista valmennustoimintaa pyörittävä Matias Salo ilmoittaa usein hevosiaan Tommi Kylliäisen ajettavaksi, mutta nyt osat vaihtuvat. Kylliäisen valmentama Amazing Tycoon saa kyytiinsä Matias Salon, jonka edellinen ohjastustehtävä on elokuulta 2016 Kari Lähdekorven haasteajosta. Salon talli menestyy säännöllisesti, mutta Matiaksella on vielä voittotili avaamatta ohjastajan roolissa.

Samassa lähdössä ajaa myös Markku Punkari, joka tunnetaan erityisesti supertähti Mascate Matchin kasvattajana. Omaa valmennettavaansa Maze Matchia ajavan Punkarin edellinen ohjastettu ravilähtö on myös vuodelta 2016 ja edellinen voitto vuodelta 1982. Mielenkiintoisia paluita kuskin pukille on siis luvassa!

Ravien loppupuolella ajetaan Voimaliiga, jossa suosikin paineet kantanee pitkien matkojen spesialisti ja luotettava työmies Sahara Sandstorm. Myös sen tallikaveri Hazelhen Hermes on ollut viime aikoina huippukunnossa. Harvinaisempia Vermon-vieraita ovat puolestaan Alfas Dimitri ja East Jahunga, joiden valmentaja Aleksi Kytölän pääasiallinen valmennustoiminta on Pohjois-Ruotsissa Uumajassa.

Etenkin suomenhevoslähtöihin oli tällä kertaa paljon tulijoita, ja kolme kotimaisen rodun lähtöä on myös Toto64-pelin kohteena. Illan päätöslähdössä nähdään mm. Kittilän ruuna Alvar Hem, joka aloitti pari viikkoa sitten Etelä-Suomen turneensa voittoisasti Vermossa. Tasokkaassa lähdössä vastaan asettuvat mm. voitokas Syneri ja tauolta palaava Sakarin.

Urheilullisiin kohokohtiin kuuluu myös Toto64-pelin avauskohde, jossa yhtä lukuun ottamatta kaikilla osallistujilla on tulosrivissään vähintään yksi voitto viiteen viimeiseen kilpailuun.

Ravien aikataulu ke 22.1.

16.00 Portit avautuvat
17.00 Ravintola aukeaa
17.20 Koelähtö
17.30 TotoTV-lähetys alkaa
18.00 TotoTV:n studiolähetys alkaa, suora T64-lähetys myös maksullisella C More Max:lla.
18.00 Lähtö 1 esittäytyy
18.07 Lähtö 1 starttaa
18.29 Lähtö 2
18.50 Lähtö 3
19.15 Lähtö 4 Toto64-1
19.35 Lähtö 5 Toto64-2
19.55 Lähtö 6 Toto64-3, Toto4-1
20.15 Lähtö 7 Toto64-4, Toto4-2, Troikka
20.30 Lähtö 8 Toto64-5, Toto4-3, Päivän duo -1
20.45 Lähtö 9 Toto64-6, Toto4-4, Päivän duo -2, Troikka

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

22.1.2020 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO64-VARMAVALINNAT

Tämänkertainen kierros on haastava, eikä esille nouse yhtäkään selkeää varmaehdokasta. Vaikeassa pelimuodossa varmojakin on kuitenkin laitettava, ja valinta kohdistuu kahteen päätöskohteeseen. Päätöskohteen 3 SYNERI toimii myös Toto4-systeemien tukipilarina. Syneri nappasi viimeksi Turussa vakuuttavan keulavoiton. Väliajat olivat reipastempoisessa ja hyvätasoisessa lähdössä 25,5-27,5-(25,0)-24,5. Heporix, Alvar Hem ja Layla veivät seuraavat sijat. Edellisessä Vermon kisassa 1 ALVAR HEM voitti ja Syneri sijoittui kakkoseksi. Kiihdytysvaihe on ratkaisevassa roolissa. Synerillä on laukkariski, mutta mikäli askeleet osuvat täysin lankulle, on ruuna viime Turun kilpailun perusteella todennäköinen keulahevonen. Sen jälkeen Ari Kotikulman suojatti olisi vaikea ohitettava. Alvar Hem on ehdottomasti loistopaikaltaan ykköshaastaja. Viidennen kohteen 8 SAHARA SANDSTORM palasi viimeksi Lahdessa kuukauden tauolta. Kiriväylät aukenivat 4. sisältä kärkisijoja ajatellen aivan liian myöhään, mutta ruuna latoi tilaa saatuaan ryhdikkäästi. Startti vei vielä varmasti eteenpäin, ja vahva menijä on omimmillaan näillä pitkillä matkoilla. Paras vaihtoehto olisi, että Sahara Sandstorm pääsisi etenemään jo matkalla johtopaikalle. 

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 11,5 + 1,9,4,3 (12,8)
T64-2: 14,10,3,6 (15,4)
T64-3: 1,6,7,9 + 11,5,4,3,8 (2,12)
T64-4: 16,13,5,2 + 15,11,1 (3,9)
T64-5: 8 (10,2)
T64-6: 3 (1,2)

Pieni systeemi 128 riviä, hinta 12,80 euroa.
Suuri systeemi 1512 riviä, hinta 151,20 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 4 B) 7-3-5-6-1-2
MICHAEL – AMAZING TYCOON – EXPLOSIVE ELLIE – MAZE MATCH

Ravi-ilta käynnistyy C-kortillisten kuskien lähdöllä. 4 MICHAEL kohoaa ainoaksi A-hevoseksi. Michael on tähän lähtöön hyvä hevonen, ja lisäksi on laskettava selväksi eduksi, että ohjissa on vakiokuski Juha Sandelin, kun taas kaikkien muiden kohdalla kuski heikkenee viime starteista tuntuvasti. Michaelin totoputki katkesi viimeksi Vermossa, ja ensikatsomalta suoritus saattoi näyttää aiempaa vaisummalta. Näin ei kuitenkaan ollut, sillä ruuna kulki taustalla päätöspuolikkaan 13,0-vauhdilla, mutta se ei vain riittänyt sillä kertaa mihinkään. Vaikka Michaelin emä Pearly Hill oli erittäin pätkänopea, on Michaelin paras valttikortti vauhtikestävyys. Tässä tehtävässä ruunan pitäisi pystyä menestymään tarpeen vaatiessa vaikka 2. radalta ilman vetoapua. Kyseiseltä juoksupaikalta irtosi taulussa näkyvä Lahden tasapäävoittokin. 7 AMAZING TYCOON on suorittanut taukonsa jälkeen ihan mukavasti, ja ohjissa on lähdön ainoa ammattilainen. Toki kuskina Matias Salo on kilpailutilanteessa hyvinkin kokematon, sillä uralta löytyy vain 18 starttia, joista parhaana meriittinä on kaksi kolmatta sijaa. 3 EXPLOSIVE ELLIE on nopea avaaja. Kauden avauskilpailussaan se avasi ensin keulaan ja tyytyi sitten johtavan selkään, mistä ylsi kolmanneksi. Selkäjuoksu lienee nytkin ensisijainen vaihtoehto, vaikka lähtönopeus riittäisi keulaankin. 5 MAZE MATCH on nakutellut Markku Punkarin valmennuksesta jatkuvasti kärkipään sijoituksia. On mielenkiintoista nähdä, saako valmentaja suojatistaan irti samat tehot kuin ammattilaiset. Punkari ajoi 2010-luvulla kilpaa vain yhden ainoan kerran. Tämä tapahtui vuonna 2016, ja tuloksena oli kolmas sija Snazzy Matchilla. 6 NENUPHAR NOIR jää selkeästi haastajaosastolle, sillä ruuna palaa yli kahdeksan kuukauden tauolta, eikä ohjastaja Aki Lumme ole ajanut kilpaa koskaan aiemmin.

Lähtö 2.

RANKING
A) 3 B) 2-1-4-5-9-6-7-8-10
BURNOUT – SHETANI – MAX MILI – ADENTEE

Aloittelevien lämminveristen lähdössä 3 BURNOUT kohoaa oikein selväksi suosikiksi. Se on aloittanut uransa mukavasti Porin kakkossijalla sekä voitolla, jotka molemmat ovat tulleet 2. sisältä. Tällä kertaa keulajuoksu vaikuttaa todennäköiseltä vaihtoehdolta. 2 SHETANI aloitti 3-vuotiaana uransa hyväksyttävillä suorituksilla. Nykyvire on arvoitus, mutta suosikkia lukuun ottamatta tehtävä vaikuttaa ihan sopivalta. 1 MAX MILI laukkasi viikko sitten uran avauksessaan heti lähdössä pitkäksi. Ruuna pääsee yrittämään jälleen loistoasetelmista, ja siihen pitää suhtautua vakavasti. 4 ADENTEE omaa ihan mukavat vauhtivarat, mutta hyppy on turhan herkässä. Ravilla tamma ottelee ilman muuta totosijoista. 5 TONIC JEWEL on napannut kaksi peräkkäistä kolmossijaa. Tamma vaikuttaa ravivarmalta, ja jo yksistään se ominaisuus voi auttaa tässä lähdössä tototaistoon. 9 MALONEY on toivottoman epävarma, ja lisäksi alla on yli kahden kuukauden taukokin. Kykyjensä puolesta ruuna olisi tähän lähtöön täysin mahdollinen menestyjä, mutta toki epäonnistuminen on nytkin paljon onnistumista todennäköisempi vaihtoehto. 6 DONANJA COTTER oli sunnuntaina Lahdessa 2. ulkoa kovin vaisu. Toki keliolosuhteet olivat raskaat.

Lähtö 3.

RANKING
A) 8-5 B) 1-9-2-4-3-7-10-6
LE MIRAGE – NO VICE – HOMEHILL’S HUGO – AZORIT LLOYD

Myös kolmannessa lähdössä rankingin ykköshevonen on helppo nimetä. 8 LE MIRAGE on kuntonäytöiltään lähdön selvästi paras. Kausi on alkanut kolmella voitolla, jotka kaikki ovat tulleet keulasta. On hyvinkin todennäköistä, että Le Mirage etenee kasiradan lähtöpaikasta huolimatta taas johtopaikalle. Nopealle ruunalle sopii kuitenkin tarpeen vaatiessa selkäjuoksukin. Toiseksi A-hevoseksi nostetaan 5 NO VICE. Kyse on ilman muuta tauluaan kyvykkäämmästä hevosesta. Jo taukoa edeltäneen Vermon neljännen sijan kaltainen suoritus riittäisi tässä tehtävässä kärkitaistoon, sillä lähtö on selvästi viime kertaa helpompi. Viimeksi totokolmikon muodostivat Truedream A.F., Confidence Man ja Crazeman, joten suosikkia lukuun ottamatta vastus on nyt olennaisesti helpompi. 1 HOMEHILL’S HUGO pääsee matkaan huippupaikalta, mistä tavoittele ravilla tiukasti totosijaa. 9 AZORIT LLOYD sijoittui torstaina Jyväskylässä johtopaikalta kakkoseksi. Kuntokäyrä vaikuttaisi osoittavan pitkän tauon jälkeen oikeaan suuntaan. 2 BADASS PETE on tähän lähtöön ihan kyvykäs tauoltapalaaja. Toki vire on iso arvoitus. 4 GRAPETSIINASINE on parantanut viime aikoina otteitaan, eikä senkään kohdalla totosija suuremmin yllättäisi.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 11-5 B) 1-9-4-3-12-8-10-7-6
BEAN DEAD CERT – FIVE FINGER CRAWL – JE SUIS JUSTINE – FIREMAKER

Toto64-kierros käynnistyy enintään 16 000 euroa tienanneiden lämminveritammojen ryhmäajolla. Lähdöstä löytyy useita realistisia voittajakandidaatteja, ja totosijoja ajatellen mukana ei ole yhtään täyttä statistia. 11 BEAN DEAD CERT iski viimeksi Kouvolassa 3. sisältä toista rataa 700 jäljellä ja eteni tyylikkäästi selvään voittoon. Aloitus Christa Packalenin käsistä on ollut muutenkin lupaava. Vastuksen puolesta tehtävä on sopiva, mutta lähtöpaikka tekee sen, että juoksunkulussa pitää olla vähän tuuriakin. Bean Dead Cert kohoaa kuitenkin asetelmista huolimatta rankingin ykköseksi. 5 FIVE FINGER CRAWL on lähdön toinen A-hevonen. Se voitti viimeksi Lahdessa 75-tammasarjan keulasta. Keulapaikka lienee nytkin tiukasti Juha Utalan tähtäimessä. 1 JE SUIS JUSTINE sai viimeksi Lahdessa aivan liian raskaan reissun. Edellisessä Vermon kisassa tamma laukkasi heti lähdössä ratkaisevan pahoin, mutta kulki taustalla viimeiset 1900 metriä 15,1-vauhdilla. Loistopaikka antaa hyvät eväät yllätykseen. 9 FIREMAKER kamppaili Vermossa keulasta 75-tammalähdön voittoon ennen 2. sisältä tiukan haasteen heittänyttä Five Finger Crawlia. Takarivin lähtöpaikka on nopeaa avaajaa vastaan, mutta Firemaker voi silti päästä ihan mukaviin asemiin. 4 MAYFLOWER on kirinyt positiivisesti kauden molemmissa kilpailuissaan. Myös paljon viime kertaa paremmalta paikalta liikkeelle pääsevä 3 STONECAPES RESPECT mahtuu mukaan Suureen Toto64-systeemiin. Sen sijaan 12 HOCUSPOCUS AVENGER putoaa piippuhyllyn lähtöpaikkansa vuoksi vain varahevoseksi.

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 14-10-3-6 B) 15-4-11-2-7-8-13-16-5-12
AIKA-VALTTI – VILLIKUTI – FERDINAND – MURUSTELLA

Toisessa Toto64-kohteessa neljä hevosta erottuu selvästi muusta porukasta. Näistä vielä 14 AIKA-VALTTI on selkeä ykköshevonen. Se on startannut Jouni Miettisen tallista käsin seitsemän kertaa ja voittanut yhtä lukuun ottamatta kaikki. Ainoa pummi tuli joulukuussa Forssassa, kun ori laukkasi viimeisen kaarteen lopussa johtopaikkaa puolustaessaan. Aika-Valtin tämän hetken todellinen iskukyky on vielä näkemättä, sillä voitot ovat tulleet pääsääntöisesti oikein varmaan tyyliin, ja lisäksi startit ovat vieneet kaiken aikaa eteenpäin. Mikäli vain juoksu luontuu, on Esa Holopaisen ajokki vahvoilla 40 metrin takamatkasta huolimatta. 10 VILLIKUTI voitti Teivossa johtopaikalta helposti, vaikka ajautui viimeisellä takasuoralla hetkeksi johtavan rinnalle. Nyt vastus on ihan eri luokkaa, mutta Villikuti on oikein kehityskelpoinen hevonen, ja kuukauden paussin jälkeinen startti teki varmasti ruunalle hyvää. 3 FERDINAND on lahjakas 5-vuotias, mutta se on vielä kovin epävarma. Ferdinand lähti viimeksi Porissakin 40 metriä Aika-Valtin edeltä, ja ruuna oli vielä johtopaikalla laukatessaan viimeisen takasuoran lopussa. Ferdinand laukkasi vielä loppukaarteessa uudelleen, ja niin Aika-Valtti pääsi katoamaan kauas horisonttiin. Ferdinand kuittasi kuitenkin vielä kakkosrahat. Ravilla Tapio Perttusen suojatti olisi oikein mielenkiintoinen. 6 MURUSTELLA on lähdön neljäs A-hevonen. Se laukkasi viimeksi Turussa lähtösuoralla, mutta kiri vielä lopussa mukaan kärkirintamaan sijoittuen kolmanneksi. 15 MAISTERI JUTILA kilpaili viime kaudella kelpo vireessä, mutta sitten tuli odottamattomia ongelmia. Pitkän tauon jälkeen vire on iso arvoitus. Ainakin koko suosikkinelikon kukistaminen yllättäisi.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 1-6-7-9 B) 11-5-4-3-8 C) 2-12-10
MONTSAN VIPPI – TOSI VOIMA – RUOPAS – TEPPANA

Myös Toto4-avauksessa A-ryhmään nostetaan neljä hevosta. Ykkösvihjeeksi kohoaa elämänsä iskussa kilpaileva 1 MONTSAN VIPPI. Se ei pysty puolustamaan johtopaikkaa, mutta eturivissä on monentasoisia avaajia, eikä pussiin jäämisen riski vaikuta kovin isolta. Vahvassa vireessä kilpaileva ruuna pystyy tekemään itse juoksunsa. Viimeksi Lahdessa Montsan Vippi nousi 5. ulkoa selässä 3. radalle kierros jäljellä, jatkoi kärjen rinnalla ilman selkää viimeisen kaarteen lopussa ja marssi vahvasti ykköseksi ennen Vokkenia sekä Trollea. 6 TOSI VOIMA juoksee joko keulassa tai Ruopaksen takana 2. sisällä. Taulussa näkyvä joulukuun Vermon voitto tuli keulasta ja viimekertainen Vermon ykkössija taas terävällä runsaan 300 metrin kirillä 4. ulkoa. Selkäjuoksu vaikuttaisi sopivan aavistuksen paremmin, mutta vastaavasti johtopaikalta kaikki olisi omissa käsissä. 7 RUOPAS pääsee siis myös liukkaasti liikkeelle ja muodostanee piikki-selkä –asetelman yhdessä Tosi Voiman kanssa. Ori pystyy ottelemaan kärkisijoista niin keulasta kuin selästäkin. 9 TEPPANA on lähdön neljäs A-hevonen. Se on suosikeista ylivoimaisesti epävarmin, mutta ravilla resurssit riittävät kärkisijoista taistelemiseen. 11 TROLLE on parhaimmillaan keulapäästä, joten asetelmat ovat vastaan. Ei ole kuitenkaan poissuljettua, etteikö Trolle voisi päästä Tosi Voiman vanavedessä sujuvasti läpi. Ainakin tällöin totosijaan olisi täydet mahdollisuudet. 5 SALLI SORJONEN on ihan mukavassa vireessä, ja totosija on nappionnistumisella mahdollinen.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 16-13-5-2 B) 15-11-1-3-9-8-10-7-4 C) 6-12-14
DEANGELO – MUSCLEMAN – DAUNTLESS GIRL – FIONA JOURNEY

Illan ensimmäisessä troikkalähdössä lähtöasetelmat tekevät lähdöstä haastavan pelipähkinän. 16 DEANGELO vakuutti viimekertaisessa keulavoitossaan niin vahvasti, että ruuna on ilman muuta lähdön ykköshevonen, mutta täydessä lähdössä takamatkan takarivistä on tietysti aina omat juoksunkululliset riskinsä. 13 MUSCLEMAN on lähdön ideahevonen. Kyseessä on hyvä kirihevonen, joka varmasti terävöityi saatuaan kaksi viikkoa sitten startin kroppaansa. Santtu Raitala on erittäin mielenkiintoinen kuskivahvistus. 5 DAUNTLESS GIRL sitkisteli Lahden 75-tammasarjassa johtavan takaa kakkoseksi. Viitosrata ei tietysti ole toivepaikka, mutta nousuvireisen tamman osakkeet nousisivat, mikäli se pääsisi etenemään johtopaikalle. 2 FIONA JOURNEY ei näyttöjensä perusteella kuuluisi A-ryhmään. Viime kuukausina käytännössä kaikki Harri Koivusen valmennukseen siirtyneet hevoset ovat kuitenkin parantaneet menoaan niin paljon, että myös Fiona Journey pitää huomioida ajoissa. 15 M.T.MASTER DON jäi viimeksi Seinäjoella 2. sisälle pussiin, kun ruunalla ajettiin heikkotasoisessa tynkälähdössä käsittämättömän passiivisesti. 11 ROSE COGER oli viimeksi Lahdessa pettymys, mutta sitä ennen alla oli mukavia suorituksia. Yhteen starttiin ei kannata liikaa tuijottaa. 1 ANDY VELVET kilpailee nousuvireessä, ja loistopaikalta ruuna juossee joko keulassa tai Dauntless Girlin takana 2. sisällä. 3 PROMPTUS aloitti Hanna Lepistön käsistä viime vuonna kahdella totosijalla, ja ruuna on voinut tauon aikana mennä vielä hieman eteenpäinkin. 9 QVIDJA’S FIRST voitti viimeksi Turussa johtavan rinnalta, mutta vastus on nyt selvästi tiukempi. Myös 8 COOL TYPE on mukana merkittävästi viime voittojuoksujaan vaativammassa tehtävässä.

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 8-10-2 B) 4-3-5-6-11-1-7-9
SAHARA SANDSTORM – HAZELHEN HERMES – BWT BAYERN – LORD IVAR

Duon avaavassa Vantaan Energian Voimaliigassa rankingin kärkeen kohoavat Timo Korvenheimon valmennettavat. 8 SAHARA SANDSTORM on vauhtikestävä puurtaja, joka viihtyy näillä pidemmillä matkoilla. Sen viime vuoden yhdeksästä voitosta neljä tuli pitkiltä matkoilta, neljä keskipitkiltä matkoilta ja vain yksi keskimatkoilta. Viimeksi Lahdessa Sahara Sandstormilla ajettiin kuukauden starttivälin myötä tavanomaista passiivisemmin. Ruuna matkasi 4. sisällä, mistä kiri myöhään tilaa saatuaan lupaavasti. Startti kropassa Sahara Sandstorm on nyt varmasti vielä parempi, ja tällä kertaa taktiikkakin tullee olemaan aggressiivinen. Mikäli Sahara Sandstorm pääsisi etenemään matkalla johtopaikalle, olisi se todella tiukasti kiinni voitossa. 10 HAZELHEN HERMES kilpailee loistovireessä. Sen kaksi viimeisintä kakkossijaa on tullut avoimista Kavioliigan osalähdöistä. Lahden lähdön voitti T.Rex, ja viimeksi Teivossa edellä maaliin saapui Shadow Of Brisbane. Nyt tähtäimessä on kauden avausvoitto. Mikäli tallikaveri Sahara Sandstorm pääsee etenemään matkalla johtopaikalle, sen ohittaminen ei tule kuitenkaan olemaan helppo juttu. Kolmantena A-ryhmään nostetaan vielä 2 BWT BAYERN. Se palasi viimeksi puolentoista kuukauden tauolta, ja taktiikka oli passiivinen. Sen seurauksena ruuna jäi voimissaan pussiin. Nyt ruunalla on startti alla, ja asetelmat ovat muutenkin mielenkiintoiset. 4 LORD IVAR on vahvassa nousuvireessä. Mikäli ruuna saa tarkan suojajuoksun, pystyy se menestymään tälläkin matkalla. 3 KRAMPUS, 5 EINSTEIN SISU ja 6 DON CORLEONE TROT ovat kaikki hyvävireisiä hevosia, joille matkan pitäisi sopia, mutta silti voitto olisi kuitenkin yllätys. 

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 3-1 B) 2-6-9-11-12-10-4-8-7-5
SYNERI – ALVAR HEM – TARUNLENTO – INTOIIVARI

Illan päätöslähdössä paljon ratkeaa heti lähtökiihdytyksessä. Mikäli 3 SYNERI kiihdytys onnistuu nappiin ja se pääsee etenemään johtopaikalle, tulee Ari Kotikulman suojatin ohittaminen olemaan todella haastavaa. Viimekertainen Turun keulavoitto oli vakuuttava. Johtavan takana liftannut Heporix ei saanut reipasvauhtisessa juoksussa mitään otetta Syneristä ja muut putosivat kirivaiheessa Alvar Hemin ja Laylan johdolla taustalle. Kiihdytysvaihe on kuitenkin Synerin kohdalla riskitekijä, sillä joskus voi tulla toivottoman paha alkulaukkakin. 1 ALVAR HEM on hyvältä paikalta selvä kakkoshevonen. Se piti viimeksi Turussa Synerin rinnalla tempoa yllä, mihin nähden kesti oikein kunniakkaasti kolmanneksi. Tätä edeltäneessä Vermon kisassa Alvar Hem kukisti Syneri saatuaan nappireissun 2. sisällä. Syneri lähti kuitenkin silloin takarivistä, ja muutenkin Syneri kilpailee nousuvireessä. 2 TARUNLENTO on kärsinyt uran varrella ongelmista, eikä voittosumma tee likimainkaan oikeutta oriin kyvyille. Tällä hetkellä tilanne näyttää ihan valoisalta, sillä alla on tauon jälkeen kaksi ehdottomasti positiivista suoritusta. Arto Laaksosen suojatti on selkeä kolmosrankkaus. 6 INTOIIVARI kiri viime kauden päätöskisassaan 4. ulkoa ykköseksi. Puolentoista kuukauden starttivälin vuoksi ruuna ei välttämättä ole nyt yhtä hyvä. Starttivälin venyminen voi lisätä laukkariskiäkin. 9 LAKSIN LYYTI on tauluaan kovavireisempi. Ylivauhtinen juoksu nostaisi tamman osakkeita.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 1,6,7,9 + 11,5,4,3,8 (2,12)
T4-2: 16,13,5,2 + 15,11,1,3,9,8,10,7,4 (6,12)
T4-3: 8,10,2 + 4 (3,5)
T4-4: 3 (1,2)

Pieni systeemi 48 riviä, hinta 9,60 euroa.
Suuri systeemi 468 riviä, hinta 93,60 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

8,10,2
3

Yhteensä 3 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

16,13
16,13,5,2,15,11,1
16,13,5,2,15,11,1,3,9

Yhteensä 84 yhdistelmää, hinta 42 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

3
1,2,6
kaikki

Yhteensä 30 yhdistelmää, hinta 15 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska

 

Lähtö 1

 
Väliajat 08,5-11,0-21,5-25,5

MAZE MATCH: Juoksi pääjoukossa sisärataa. Sai kiritilaa viim. kaarteessa. Lopetti hyvin neljättä rataa ja ehti ykköseksi. 
EXPLOSIVE ELLIE: Täräytti keulaan ja veti alkumatkan hurjaa tempoa. Johti parhaimmillaan 100 metrin erolla seuraavaan. Vauhti luonnollisesti hiipui loppua kohti, mutta hävisi lähdön vasta aivan viime metreillä. 
AMAZING TYCOON: Pakitteli hännille. Hyökkäsi viim. takasuoralla 3. rataa. Tuli kohtalaisesti. 
RIM BAY FLEUR: Juoksi toisena sisäradalla kaukana hurjastelleen keulahevosen takana. Tasainen suoritus. 
CROSSFIRE ALLEY: Matkasi hännillä sisärataa. Ei vakuuttanut. 
NENUPHAR NOIR: Juoksi pääryhmässä toisella radalla. Laukkasi loppukaarteeseen. Hylättiin.
MICHAEL: Poissa.


Lähtö 2 


Väliajat 23,5-20,0-17,5-15,0

MALONEY: Eteni 1. takasuoralla vauhdilla toista rataa ja prässäsi johtohevosta. Eteni itse keulaan tämän laukattua. Piti varmasti ykköseksi. 
TONIC JEWEL: Matkasi 3.-2. sisällä. Kiitti nappireissusta ja polki asiallisesti perille saakka. 
BURNOUT: Sai keulassa prässiä 1. takasuoralla ja laukkasi 600 juostuna. Jatkossa 2.-3. ulkona. Hyökkäsi loppukaarteessa ja nousi asiallisesti totosijalle. 
DONANJA COTTER: Sai toisella radalla selän eteensä viim. takasuoralla. Kohtalainen. 
RASKOLNIKOV: Juoksi hännillä. Haparoi viim. takasuoralla. Ei pystynyt parannuksiin. 
HELLO: Laukkasi lähtökiihdytykseen ja putosi hännille. Pysyi taustalla.
SHETANI: Laukkasi lähtöön ja putosi taustalle. Käänteli loppumatkasta takajoukoissa kolmannelle. Ei vakuuttanut.
CABALLO DIABLO: Taivalsi keskijoukoissa. Oli jo varhain vaikeuksissa. 
MAX MILI: Nousi johtavan takaa toiselle ilman vetoapua viim. takasuoran alussa. Haparointi alkoi loppukaarteessa. Repesi laukalle 100 jäljellä ja hylättiin.
ADENTEE: Poissa.


Lähtö 3 


Väliajat 13,0-17,0-16,0-11,5

LE MIRAGE: Lähti vauhdikkaasti ja eteni ulkoa keulaan saakka 1. kaarteessa. Vastasi varmasti perille asti kovassa lopetuksessa. 
HOMEHILL'S HUGO: Piti keulat. Jatkoi 2. sisällä 1. kaarteessa. Nousi toiselle 150 jäljellä ja koitti heittää haastetta voittajalle vauhdikkaassa lopetuksessa. 
AZORIT LLOYD: Juoksupaikka 4. sisällä. Oli pussissa viim. takasuoralla. Pääsi nousemaan toiselle loppukaarteen alussa. Käänteli maalisuoralla 3. radalle ja polki pirteästi perille. Viim. 400 m 11,1. 
DRAGON LADY: Juoksi 3. sisällä. Tasainen suoritus. 
NO VICE: Hyökkäsi 2. ulkoa 700 jäljellä ja eteni toiselle ilman vetoapua. Loppu tultiin reipasta. Silti hieman pehmeä viime vaiheissa. 
GRAPETSIINASINE: Matkasi 5.-4. sisällä. Pääsi nousemaan toiselle loppusuoralla ja kohosi viime metreillä 4. radalle. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti. Pirteästi perille.
EMPTYBROOK: Juoksi 6.-5. sisällä. Aivan kohtalaisesti perille. 
BADASS PETE: Käänteli 3. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Punnersi kohtalaisesti. 
HIPPO HOPE: Lähti 4. ulkoa viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Hyväksyttävästi perille. 
SERGIO LEONE: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Antautui viim. takasuoralla.


Lähtö 4 


Väliajat 10,0-15,0-17,0-11,5

FIVE FINGER CRAWL: Painui toiselta ilman vetoapua keulaan 1. takasuoran alussa. Alku oli reipas. Sai toisella puolikkaalla rauhoittaa tempoa. Vastasi hienosti perille asti lopussa. 
BEAN DEAD CERT: Hyökkäsi 2. ulkoa 600 jäljellä ja eteni johtohevosen kimppuun. Vahva suoritus, vaikkei ohi päässytkään. Viim. 700 m 11,5. 
MAYFLOWER: Juoksi 4.-3. sisällä. Kohosi toiselle loppukaarteessa. Nousi kolmannelle 100 jäljellä. Asiallinen esitys. 
STONECAPES RESPECT: Lähti lujaa ja eteni 1. kaarteeseen mentäessä keulapaikalle. Jatkoi 1. takasuoran alussa 2. sisällä. Polki aivan hyvin perille saakka. 
FIREMAKER: Matkasi 5. sisällä. Pääsi loppumatkasta etenemään sisärataa. Kohtalainen suoritus. 
ARGENTEUIL: Pakitteli taustalle 6. sisälle. Lähti viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Tasapaksuksi jäi kiri. 
JE SUIS JUSTINE: Juoksi 2.-3. sisällä. Nousi toiselle 600 jäljellä, mutta eteen väsyi hevonen. Menetti metrejä ja pudotti loppukaarteessa jälleen sisälle. Jäi taustalle.
WANT TO WHEELS: Taipui toiselta ilman vetoapua.
ESTELLE NORDIQUE: Lähti 3. ulkoa 600 jäljellä selässä 3. radalle. Laukkasi ennen loppukurvia. Hylättiin liioista laukoista.
FEELING CLASSY: Poissa.
ADELEE: Poissa.
HOCUSPOCUS AVENGER: Poissa.


Lähtö 5 


Väliajat 33,5-31,5-30,0-25,0

AIKA-VALTTI: Pääsi alkumatkasta etenemään sujuvasti 3. ulos. Käänteli etusuoralla 3. radalle ja kiertyi johtavan kupeelle. Puristi väkevästi ykköseksi hienossa loppusuoran matsissa. 
VILLIKUTI: Nousi 3. sisältä 1. takasuoralla toiselle. Prässäsi johtohevosta ja eteni keulaan 700 juostuna. Vastasi maalisuoralla oikein mainiosti aivan perille asti. Mallikas suoritus, vaikka kakkoseksi jäikin. 
INTON RILLA: Nousi 2. kaarteessa 3. ulos. Ei käännellyt 3. radalle viim. takasuoralla ja oli pussissa. Pääsi nousemaan loppukaarteessa selässä 3. radalle. Käänteli maalisuoralla 4. radalle ja tuli asiallisesti. 
VILMAN VILPPI: Käänteli 4. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle. Aivan asiallinen kiri. 
SIIRI VEI: Lähti 5. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Kiri ei täysin kantanut. 
TRISTARI: Sai etusuoralla toisella radalla selän eteensä. Tasainen. 
VIETÄVÄN EKOTAR: Matkasi 4. sisällä. Tasapaksu. 
BELLAN PARAS: Juoksi sisärataa. Nousi toiselle loppumatkasta. Ei vakuuttanut. 
VILUNKIPELI: Pääsi etenemään lähtösuoran lopussa keulaan. Jatkoi 2. kaarteessa 2. sisällä. Taipui loppukaarteessa. 
FERDINAND: Laukat lähtöön ja toiseen kaarteeseen. Hylättiin.
UNNAN VEITIKKA: Lähtölaukka. Uusi laukka 1. takasuoralla. Hylättiin.
MURUSTELLA: Laukkaili alkumatkasta useaan otteeseen. Hylättiin.
LENTÄVÄ ROLS: Poissa.
OMELIA ROK: Poissa.
LYDIA ARIA: Poissa.
MAISTERI JUTILA: Poissa.


Lähtö 6 


Väliajat 24,0-26,5-29,5-26,5

TOSI VOIMA: Täräytti keulaan. Piti paikkansa perille asti. 
RIVALTTI: Lähti 3. ulkoa 900 jäljellä selässä 3. radalle. Käänteli 4. radalle 250 ennen maalia. Polki väkevästi perille asti. 
RUOPAS: Avasi vauhdikkaasti ja pudotti 1. kaarteen alussa 2. sisälle. Oli pitkään pussissa. Tilaa vasta 50 jäljellä. Ei ehtinyt enää korjaamaan sijoitustaan. 
SALLI SORJONEN: Matkasi 3. sisällä. Hakeutui loppumatkasta ulospäin. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti. Asiallinen. 
MONTSAN VIPPI: Pääsi nousemaan 2. ulos 1. kaarteessa. Käänteli 900 jäljellä 3. radalle. Juuttui kiertämään ulos ilman vetoapua. Sitkeä kiri. 
HILUN VIPINÄ: Juoksi 5.-4. sisällä. Kohosi lopussa toiselle radalle. Kohtalainen. 
CARMENIINA: Juuttui alkumatkasta kiertämään 3. rataa. Pudotti 1. takasuoralla 4. ulos. Jatkoi 3. kaarteessa 2. ulkona. Nousi selissä 3. radalle loppukurvissa. Käänteli maalisuoralla 4.-5. radalle. Aivan asiallinen suoritus. 
VILLIHEILI: Aivan sitkeä suoritus toiselta ilman vetoapua.
TOSI-TONNI: Oikein vaisu taustalla. 
VILOKKINEN: Laukka 1. takasuoralla. Hylättiin.
TROLLE: Alku 3. rataa. Pakitteli 1. takasuoran alussa parijonoon. Juoksupaikka 5. ulkona. Jatkoi 3. kaarteessa 3. ulkona. Käänteli selissä 3. radalle puoli kierrosta ennen maalia. Pudotteli pian takaisin sisemmäs. 
TEPPANA: Poissa.


Lähtö 7 


Väliajat 15,0-15,0-14,0-15,0

PROMPTUS: Johti alun. Jatkoi 2. sisällä 500 juostuna. Nousi toiselle puoli kierrosta ennen maalia ja eteni pian keulaan. Piti paikkansa loppuun saakka. 
ANDY VELVET: Matkasi 4.-3. sisällä. Jatkoi 500 jäljellä 2. sisällä. Aivan hyvin perille asti. 
LE BLIXTEN: Juoksi 6.-3. sisällä. Oli loppukaarteessa hetken kiinni. Pääsi nousemaan toiselle 200 jäljellä. Kohtalaisesti perille. 
MUSCLEMAN: Juoksupaikka 7.-6. sisällä. Jatkoi loppumatkasta 4. sisällä. Nousi viim. kaarteessa toiselle. Oli pussissa. Käänteli maalisuoran alussa 5.-6. radalle. Kiri mainiosti loppumetrit. Viim. 400 m 12,3.
DAUNTLESS GIRL: Kohosi 3. sisältä toiselle 600 jäljellä. Kohtalainen. 
QVIDJA'S FIRST: Käänteli 5. ulkoa selässä 3. radalle 850 jäljellä. Nousi selässä 4. radalle puoli kierrosta ennen maalia. Asiallinen kiri. 
ROSE COGER: Juoksi 4.-3. ulkona. Oli viim. takasuoralla hetken kiinni. Nousi selissä 3. radalle 600 jäljellä. Käänteli selissä 4. radalle loppukurvissa. Kelpo kiri. 
COOL TYPE: Juoksupaikka 5.-4. sisällä. Hakeutui toiselle puoli kierrosta ennen maalia. Vain kohtalainen lopussa. 
DEANGELO: Kohosi kaukaa 7. ulkoa etusuoralla 3. radalle. Käänteli 750 jäljellä 4. radalle. Tehtävä meni liian vaikeaksi. Tekemätön paikka.
FUNDOVER MATCH: Käänteli 2. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle. Kiri ei lähtenyt kunnolla vetämään. Jumputti tasaisesti perille. 
M.T.MASTER DON: Lähti vauhdikkaasti takamatkan juoksuradalta ja eteni aina keulaan saakka 500 juostuna. Avauspuolikkaan vauhti oli tosi kova. Menetti asemansa loppukaarteessa ja taipui takajoukkoihin.
ARROWSRAIN: Juoksi 6. ulkona. Menetti viim. takasuoralla metrejä, kunnes nousi 3. radalle puoli kierrosta ennen maalia. Tasapaksu loppu. 
HERAKLEITOS F.: Matkasi kaukana 8.-7. ulkona. Käänteli viim. takasuoralla hännillä ulkoradoille. Kiri ei kummoisesti kantanut. 
LOCAL TIME: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Meno katkesi viim. takasuoralla.
FIONA JOURNEY: Laukka lähtökiihdytykseen. Hylättiin.
ALLIS CHARMANT: Juoksi 3.-2. ulkona. Menetti viim. takasuoralla paljon metrejä väsyvän takana. Pudotti sisälle 400 jäljellä. Laukkasi hieman ennen maalilinjaa ja hylättiin.


Lähtö 8 


Väliajat 19,0-19,0-16,5-12,5-12,0

HAZELHEN HERMES: Nousi 6. sisältä 1700 jäljellä 2. ulos. Runnoi siitä vahvasti perille saakka ja voitti mainiolla tammikuun tuloksella. 
DON CORLEONE TROT: Kohosi 4. sisältä 1500 jäljellä 3. ulos. Käänteli 250 ennen maalia 4. radalle ja kiri vauhdikkaassa lopetuksessa mainiosti kakkoseksi. 
SAHARA SANDSTORM: Alkumatka 5. sisällä. Nousi toisen radan veturiksi 1700 jäljellä. Prässäsi johtavaa tiukasti viim. takasuoralla. Sai tästä otteen loppukaarteessa. Hyvä suoritus, vaikka kaksi kirikin lopussa edelle. 
LORD IVAR: Eteni 1. takasuoran alussa johtopaikalle. Vauhti kiihtyi kunnolla päätöskierroksella. Taipui lopussa ulos totokamppailusta. 
KRAMPUS: Johti alun. Jatkoi 400 juostuna 2. sisällä. Oli loppukaarteessa vailla vapaata. Laukkasi 200 jäljellä. Tuli vielä aivan vauhdikkaasti maaliin.
BWT BAYERN: Laukkasi lähtökiihdytykseen ja menetti heti pelin.
FAKIR VICTORY: Juoksi 3. sisällä. Taipui loppumatkasta. 
SAHARA B BOY: Lähti voltista väärään suuntaan ja keskeytti.
EAST JAHUNGA: Poissa.
EINSTEIN SISU: Poissa.
ALFAS DIMITRI: Poissa.


Lähtö 9 


Väliajat 23,0-26,0-25,0-25,5

ALVAR HEM: Nousi 3. sisältä 400 juostuna toiselle ja paineli vauhdilla johtopaikalle. Voitti lopulta selvällä erolla. 
INTOIIVARI: Oikein sitkeä esitys toiselta ilman vetoapua. Hieno paluu tauolta. 
HULLUDUUNARI: Nousi 4. sisältä viim. takasuoralla 3. ulos. Asiallinen suoritus. 
SYNERI: Laukkasi koko kiihdytysvaiheen auton takana. Ei löytänyt ravirytmiä ajoissa ja lähti laukalla. Jäi todella paljon. Eteni jatkossa 6. sisälle. Jatkoi viim. takasuoralla 4. sisällä. Kohosi 250 jäljellä toiselle ja oli vailla vapaata. Kolmatta rataa pussissa maalin oikein hienon oloisena. Uhkuu superkuntoa. 
VEKRAUS: Laukka lähtökiihdytykseen. Lähti parijonon hänniltä viim. takasuoralla 3.-4. radalle. Juuttui kiertämään ulos. Väkevä esitys. Viim. 1900 m 24,8. 
VILOX: Nappireissu 2.-3. sisällä. Nousi maalisuoralla toiselle. Tasainen. 
B. VIOLETTA: Hakeutui 4. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle. Ei saanut kuitenkaan heti vauhtia päälle. Löysi myöhemmin rytminsä ja tuli asiallisesti maaliin.
MOPOHEIKKI: Latasi keulaan. Jatkoi 2. sisällä 500 juostuna. Tasapaksu. 
SAKARIN: Menetti kiihdytysvaiheessa metrejä laukkaavan takana. Juoksupaikka 5. sisällä. Nousi viim. takasuoralla toiselle ja palasi jälleen sisälle. Kaukana parhaastaan. 
LAKSIN LYYTI: Juoksupaikka 2. ulkona. Laukkasi loppukaarteessa.
TARUNLENTO: Laukkasi 1. kaarteessa ahtaassa paikassa johtavan takana. Jatkoi 3. ulkona. Keskeytti kierros jäljellä, kun kuulutettiin hylätyksi.
PÄLVI TUTTU: Hyökkäsi 3. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle. Laukkasi 600 jäljellä. Hylättiin.