Keskiviikko-ravit

29.01.2020 18:00

Keskiviikko-ravit

Pariisin joukkue ratkeaa Vermossa

Perinteinen helmikuinen kylmäveriottelu Vincennesissä lähestyy. Suomenhevosjoukkue selviää tänään illan kolmannessa lähdössä, josta neljä parasta lähtee edustamaan Suomea Ranskan pääradalle.

Pariisin kylmäveriottelu järjestetään jälleen yhden välivuoden jälkeen ja Ranskaan lähtee edustus sekä Suomen, Ruotsin että Norjan kylmäverihevosia. Osalähdöt juostaan helmikuun 16. ja 20. päivä Vincennesissä. Tänään selviää, mitkä neljä suomenhevosta taustajoukkoineen pääsevät ikimuistoiselle kilpailumatkalle.

Illan kolmantena lähtönä ajettavassa lähdössä ovat mukana mm. Vermossa tänä vuonna jo kertaalleen voittanut Naputus sekä Lilin Jytky, jonka valmentaja Saku Mikkola palkittiin vastikään vuoden kasvattajana vaimonsa Mainin kanssa. Jetsua ohjastava ja valmentava Teemu Okkolin on puolestaan moninkertainen Pariisin-kävijä, sillä hänen tallistaan on ollut useana vuonna edustus kylmäveriottelussa.

Toto64-kierroksella riittää tänään monenlaisia kilpailuita. Harvemmin nähty kisa on lyhyen matkan eli 1620 metrin volttilähtö, jossa on kymmenen hevosta perusmatkalla ja neljä hevosta takamatkalla. Sprinttikisassa ovat mukana mm. voitokkaat Might Be Romeo, My Ways Not Yours ja Prada Nights. Viime syksynä neljän voiton putken ravannut Stonecapes Rain tulee tauolta.

Yksi kohdelähdöistä on 2620 metrin voltti, jossa tammat saavat kaksikymmentä metriä etumatkaa. Loppuillasta ajetaan vielä perinteinen 3120 metrin Valtra Sisusarja, jonka parhaimmistoon kuuluvat mm. kovalla voittoprosentilla kilpaileva Vilju sekä huippuiskussa jatkava Karlo.

Tänään juhlitaan – jälleen kerran – Massia. Vermon ja HIFK:n Raviliiga-hevonen Mascate Match eli Massi teki vuonna 2019 uskomattoman kilpailukauden, jonka numerot hakevat vertaistaan: 16 kilpailusta 13 voittoa ja peräti 370 259 euroa palkintorahoja. Kauteen mahtui mm. kotiradan suurkilpailuiden Seppele-Ajon ja Uudenmaan Upeimman voitot sekä kaksi kansainvälistä E3-voittoa Ruotsista. Massin tuhat omistajaa sai nauttia lukuisista ikimuistoisista hetkistä!

Massi on ansaitulla talvitauolla, mutta supertähti tulee esittäytymään Vermoon omistajien ja fanijoukkojen iloksi. Samalla tunnelmoidaan porukalla vielä kerran viime vuoden parhaita paloja. Helmikuun lauantairaveissa 8.2. on vuorossa sitten Massin nimikko-oluen julkistus.

Ravien aikataulu ke 29.1.

16.00 Portit avautuvat
17.00 Ravintola aukeaa
17.20 Koelähtö
17.30 TotoTV-lähetys alkaa
17.40 Ponilähtö
18.00 TotoTV:n studiolähetys alkaa, suora T64-lähetys myös maksullisella C More Max:lla.
18.00 Lähtö 1 esittäytyy
18.07 Lähtö 1 starttaa
18.29 Lähtö 2
18.50 Lähtö 3
19.15 Lähtö 4 Toto64-1
19.35 Lähtö 5 Toto64-2
19.55 Lähtö 6 Toto64-3, Toto4-1
20.15 Lähtö 7 Toto64-4, Toto4-2, Troikka
20.30 Lähtö 8 Toto64-5, Toto4-3, Päivän duo -1
20.45 Lähtö 9 Toto64-6, Toto4-4, Päivän duo -2, Troikka

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

29.1.2020 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO64-VARMAVALINNAT

Kierroksen selkein varmaehdokas on toisen kohteen 3 LADY NIGHTINGALE. Vaikka tamman voittokulku katkesi Teivossa, ei suoritus ollut yhtään voittojuoksuja huonompi. Leo Mönttisen suojatti kiertyi 3. ulkoa johtavan rinnalle 500 juostuna ja kamppaili neljänneksi ihan hyvätasoisessa lähdössä, missä kaksaripari muodostui piikki-selkä –asetelmassa juosseista. Lauantaisessa Lappeenrannan 75-lähdössä Lady Nightingalen voittokulku saikin sitten hienolla kirillä jatkoa. Lady Nightingale on kilpaillut viimeksi tasoitusajossa 28.10.2018, mutta mikäli lähtötilanne ei aiheuta hankaluuksia, on tämä lähtö normaalina voitettavissa monenlaisella juoksunkululla. Ei ole lainkaan mahdottomuus, etteikö Ari Moilasen ajokki pääsisi etenemään tällä matkalla lopulta johtopaikallekin. Toisen tukipilarin löytäminen onkin sitten erittäin vaikeaa. Valinta osuu kolmannen kohteen 3 IMAKEITUPTOTHESKY kohdalle. Tamma on aloittanut uransa viidellä totosijalla, ja kehitystä on tapahtunut kaiken aikaa. Vastassa on muutama muukin oikein kehityskelpoinen tapaus, mutta kolmosradalta todennäköisesti hyvät iskuasemat saava Hannu Torvisen ajokki on näistä vihjaajan ykkösrankkaus.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 5,4,3 (8,2)
T64-2: 3 (7,11)
T64-3: 3 (2,4)
T64-4: 5,7 + 6,4,11,10,9,2,12,14 (13,1)
T64-5: 10,8,6,9,2 + 3,11,12 (5,7)
T64-6: 4,3,9,8 + 5,6 (2,1)

Pieni systeemi 120 riviä, hinta 12 euroa.
Suuri systeemi 1440 riviä, hinta 144 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 2-5 B) 6-1-3-7-4-12-11-10-8 C) 9
PIPAREEMO – MILLIKKA – PORTTIKALLION ÄSSÄ – KARHOTTI

Ravien avauslähdössä A-ryhmään nostetaan kaksi hevosta. 2 PIPAREEMO on noussut hyvään vireeseen ja ansaitsisi voitonkin. Viimeksi Vermossa Pipareemo hyökkäsi 2. ulkoa 900 jäljellä, eteni johtavan rinnalle 650 jäljellä ja oli positiivinen kolmas, vaikkei ollut edes loppusuoralla satsailujen vuoksi kunnolla ajettavissa. Pipareemo on siis edelleen epävarma, mutta ravilla se kyllä riittää tässä tehtävässä. 5 MILLIKKA on lähdön toinen A-hevonen. Se on voittanut urallaan vain kerran, vaikka startteja on jo rutkasti takana. Tämän hetken vire on kuitenkin kohdallaan. Millikka hävisi viimeksi Teivossa vain tosi voitokkaalle Aika-Valtille, mutta kukisti muun porukan selvästi. Eturivi vilisee sen verran hitaita avaajia, että Millikan lähtönopeus riittänee hyvän juoksupaikan saamiseen. 6 PORTTIKALLION ÄSSÄ on nakutellut viime aikoina totosijoja hyvällä prosentilla. Viimekertainen Forssan kolmossija tuli johtavan rinnalta. 1 KARHOTTI on epävarma ja aika tasavauhtinen, mutta tässä porukassa ruunan rahkeet riittävät ravilla korkealle. 3 H.V. TUREKS laukkasi perjantaina Turussa 2. ulkoa 700 jäljellä ja putosi hännille. Ruuna kulki kuitenkin viimeiset 600 metriä peräti 26,7-vauhdilla. Toki laukan jälkeiset kellotukset ovat aina hieman ”vaarallisia” ja voivat antaa hevosesta liiankin hyvän vaikutelman. Myös 7 KURTAKON HULDA, 4 KROMAUS ja 12 INTON RILLA lukeutuvat pelihevosten kastiin.

Lähtö 2.

RANKING
A) 9-7-1 B) 5-2-3-10-6 C) 8-4
FRANCIS JOURNEY – FLASHDANCE SISU – JACQUES HYNEMAN – BRAVISSIMO KESS

Toisessa lähdössä A-ryhmään erottuu kolme hevosta, joiden keskinäinen rankingjärjestys voisi olla oikeastaan mikä tahansa. 9 FRANCIS JOURNEY on voittanut uransa kaikki kolme kilpailua, joten tämän hetken rajat ovat näkemättä. Niinpä ruuna nostetaan rankingin ykköshevoseksi, mutta vastus on nyt hieman aiempaa kovempi. 7 FLASHDANCE SISU on aloittanut taukonsa jälkeen kolmella totosijalla. Viime perjantain Turun voitto tuli helposta lähdöstä, mutta joka tapauksessa kunto on kohdallaan. 1 JACQUES HYNEMAN hallitsi Kouvolassa johtopaikalta oikein varmaan tyyliin. On vähän epäselvää, pystyykö Marko Heikarin suojatti pitämään ykkösradalta johtopaikan itsellään. Mikäli pystyy, nostaa se voitto-osakkeita tuntuvasti. 5 BRAVISSIMO KESS aloittaa B-ryhmän. Se laukkasi viimeksi kärjen rinnalta ensimmäisen kaarteen alussa, muttei kyllä jatkossa vakuuttanut. Edellisen kilpailun suoritus oli paljon positiivisempi. 2 HEELYS ANDORRA ei ole kehittynyt starttien myötä ihan odotetusti, mutta viimekertainen Forssan kakkossija tuli kuitenkin 2. radalta ilman selkää. Voittoon vaadittaisiin pientä venymistä, mutta totosija on hyvältä lähtöpaikalta täysin mahdollinen. 3 MISS ABBEY ROAD on suvukas tamma, ja kuskikin on huippuluokkaa. Miss Abbey Road ei ole kuitenkaan vielä toistaiseksi esittänyt mitään kovin ihmeellistä, joten ilman näyttöjä sitä on vaikea nostaa kuumimpien pelihevosten joukkoon. 

Lähtö 3.

RANKING
A) 5-6-3-2 B) 1-4
H.V. TUURI – JETSU – NAPUTUS – VINKSA

Kolmannessa lähdössä karsitaan Pariisin kylmäveriotteluun, jonne pääsee tämän lähdön neljästä parasta. Vaikka viivalla on vain kuusi hevosta, on lähtö pelimielessä erittäin kimurantti. 5 H.V. TUURI olkoon niukka ykkösrankkaus, vaikka on lähdön selvästi vähärahaisin. Kyseessä on hyvä hevonen, joka kilpailee alla olevasta huonosta sijoituksesta huolimatta nousuvireessä. Viimekertainen Lahden heikko sijoitus johtuu yksinomaan pussiin juuttumisesta, ori tuli maaliin oikein hyvällä paineella. H.V. Tuuri pääsee aika reippaasti liikkeellekin, mutta tässä pienessä lähdössä lienee järkevintä ottaa alussa tarkkailuasemat joukon hänniltä ja iskeä vasta lopussa. 6 JETSU marssi viimeksi Teivossa ykköseksi 600 metrin kirillä 3. ulkoa. Oriin kuntokäyrä ei osoita tällä hetkellä ainakaan alaspäin. Eiköhän Teemu Okkolin lähde ajamaan tätä lähtöä suoraviivaisella taktiikalla, jolloin juoksupaikka on keulassa tai johtavan rinnalla. 3 NAPUTUS on vahva puurtaja, joka hyötyy pienestä lähdöstä. Tamma olisi tosin terävimmillään vielä tätä kahden viikon starttiväliäkin lyhyemmällä välillä. Kun tätä edellisenkin kilpailun starttiväli oli kaksi viikkoa, ei Naputus välttämättä ole ihan parhaimmillaan – vakava voitontavoittelija ravilla kuitenkin. 2 VINKSA on napsinut hyviä sijoituksia avoimista Kavioliiga-lähdöistä. Vastus ei ole nyt läheskään yhtä kova, joten voittokaan ei yllättäisi. 1 KUKAN TUTU juossee ravia aloittaessaan joko keulassa tai 2. sisällä. Paras puristus on puuttunut, joten ruuna putoaa B-ryhmään. 4 LILIN JYTKY palaa niin pitkältä tauolta, että putoaa rankingin viimeiseksi. Hevosena sekään ei ole kuitenkaan vailla mahdollisuuksia.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 5-4-3 B) 8-2 C) 7-6
SUNBEAM – QUESTIONMARK ME – COCKTAIL PRINCESS – M.T.LARA CROFT

Toto64-pelin avauskohteessa heti lähtökiihdytys on mielenkiintoinen. Keulapaikan vallannee joko 5 SUNBEAM tai 4 QUESTIONMARK ME. Ei lähdön voitto kuitenkaan automaattisesti vielä keulapaikkaan ratkea. Molemmilla tämä pikamatka sopii mainiosti. Vaikka Questionmark Me on todennäköisempi keulahevonen, nostetaan Sunbeam marginaaliseksi ykkösrankiksi. Sunbeam kiri viimeksi Teivossa 75-voittoon 4. sisältä. Questionmark Me joutui tyytymään viimeksi Turussa 4. ulkoa 700 metrin kirillä kolmanteen sijaan, mutta suoritus oli hieno, sillä viimeiset 700 metriä sujuivat kolmatta rataa pitkin peräti 09,9-kyytiä. 3 COCKTAIL PRINCESS ei ehdi alussa nopeimpien matkaan, mutta tamma on vahva lopuntulija. Mikäli Questionmark Me ja Sunbeam eivät pääsisi sopuun juoksupaikoista, olisi Cocktail Princess vahvoilla. Vermon viimekertainen heikko sijoitus ei kerro kyseisen päivän vireestä. Taktiikka vain oli ihmeen pessimistinen, kun tammaa ei käännetty 2. ulkoa hyökkäykseen 700 jäljellä. Sen jälkeen mahdollisuutta ei enää tullut. 8 M.T.LARA CROFT on suorittanut viime starteissaan ihan mukavasti, mutta huonolta lähtöpaikalta voitto yllättäisi. 2 CAROLINE K. taas on loistopaikalla, mutta viimekertainen Teivon suoritus pitkältä tauolta jätti vielä paljon toivomisen varaa, sillä tamma taipui johtavan takaa hännille. Toki tammalla on nyt startti alla, ja pikamatkakin suosii.

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 3 B) 7-11-1-4-5-10-8-2 C) 9
LADY NIGHTINGALE – MATTER OF COURSE – PRODIGY SHARK – WAR CHILD

Toto64-kierroksen ehdottomasti todennäköisin voittaja löytyy toisesta kohteesta. 3 LADY NIGHTINGALE on voittanut viidestä viime kilpailustaan neljä, eikä toissakertainen Teivon suoritus johtavan rinnalta, mikä päättyi neljänteen sijaan, ollut yhtään voittojuoksuja huonompi. Lauantaina Lappeenrannassa Lady Nightingale matkasi 4. ulkona. Tamma iski viimeiseltä (yhdeksänneltä) sijalta 4. rataa 300 jäljellä ja ehti hyvällä kirillään kalkkiviivoilla 75-voittoon, vaikka vielä viimeisen kaarteen lopussa tilanne vaikutti voiton suhteen haastavalta. Lady Nightingale ei muutenkaan ole nopea avaaja, ja se on kilpaillut viimeksi tasoitusajossa 28.10.2018. Mikäli kiihdytysvaihe ei kuitenkaan tuota hankaluuksia, on tämä sopiva tehtävä voitettavissa monenlaisella juoksunkululla. 7 MATTER OF COURSE ei ole mikään starttiraketti, mutta mikäli askeleet osuisivat juoksuradalta niin lankulle, että tamma onnistuisi nappaamaan ensimmäiset keulat, nostaisi se selvästi osakkeita. Alla on kaksi positiivista suoritusta. 11 PRODIGY SHARK on vahva menijä, jolle keskipitkä matka on pelkkää plussaa. Vaikka sarja ei ole tammahyvityksen vuoksi kovinkaan edullinen, on ruunalla täydet totosaumat. 1 WAR CHILD on hyvässä kunnossa, mutta se on hidas avaaja, joten juoksunkululliset asiat ratkaisevat sijoituksen. 4 ESTELLE NORDIQUE ailahtelee jonkin verran, mutta pystyy hyvänä päivänään pärjäämään. Eturivissä on niin hitaita avaajia, että 5 ZIZZY HIGHNESS voi nappilähdöllä napata viitosradaltakin ensimmäiset keulat. Silloin tammalla olisi täydet totosaumat. 10 ONE POINT on kelpo menijä, mutta ainakin ennakkokommenttien perusteella tauolta palataan matalalla profiililla.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 3-2-4-8 B) 7-5-6-1 C) 12-11-10-9
IMAKEITUPTOTHESKY – RARITY RED – MAZE MATCH – MOTIVATED SECOND

Toto4-pelin avauskohteessa toisistaan mittaa ottaa muutama viime aikoina mainiosti pärjännyt nousukas. Suosikiksi valikoituu 3 IMAKEITUPTOTHESKY, joka on mennyt starttien myötä koko ajan eteenpäin, vaikkei kahta viimeisintä ole voittanutkaan. Viimeksi Lahdessa Imakeituptothesky hyökkäsi 2. ulkoa 400 jäljellä ja haastoi 12,5-vauhtisella päätöspuolikkaalla hyvin keulasta voittaneen Le Miragen. Mikäli Hannu Torvinen välttää ajokillaan paikan johtavan rinnalla, on voittoon täydet mahdollisuudet. 2 RARITY RED jää rankingissa niukasti Imakeituptotheskyn takapuolelle, vaikka pääseekin liikkeelle sisemmältä lähtöpaikalta. Myös kolme viime kilpailuaan voittanut 4-vuotias on oikein kehityskelpoinen tapaus. Viimeksi Vermossa Rarity Red kiersi ensimmäisen kaarteen 3. rataa, eteni sen jälkeen johtavan rinnalle ja painui kärkeen avauspuolikkaan kohdalla. Jatkossa kaikki oli oikein varmaa hallintaa. 4 MAZE MATCH on nakutellut jo neljä totosijaa putkeen. Tamma voi saada taas hyvän juoksun, jolloin pystyy menestymään. 8 MOTIVATED SECOND on aloittanut uransa kolmella voitolla. Nyt tehtävä on kuitenkin aiempaa haastavampi niin vastuksen kuin lähtöasetelmienkin puolesta. Voittamaan tottunut tamma mahtuu toki A-ryhmään, mutta tällä kertaa voittoputken jatkaminen edellyttää kyllä täydellistä nappionnistumista. B-ryhmän avaa sitten viime Vermon vierailullaan Rarity Redin takaa kolmanneksi seuraillut 7 ROYAL DATE, joka kilpailee tällä hetkellä selkeässä nousuvireessä.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 5-7 B) 6-4-11-10-9-2-12-14-13-1-3-8
MIGHT BE ROMEO – STONECAPES RAIN – NO VICE – QUEEN OF PIRATES

Illan ensimmäinen troikkalähtö on lämminveristen lyhyen matkan voltti, ja näissä lähdöissä kiihdytysvaihe on avainroolissa. Lähtökiihdytyksen onnistuminen on pienestä kiinni, mutta voi olla lopputuloksen kannalta ratkaiseva tekijä. Kahdella voitolla Tapio Perttusen tallista aloittanut 5 MIGHT BE ROMEO on selvähkö ykkösrankkaus, mutta sen kohdalla voltin viitosrata on ilman muuta riskitekijä. Laukan uhkakin on olemassa, koska kyseessä on aika energinen hevonen. Toiseksi A-hevoseksi kohoaa 7 STONECAPES RAIN, joka on voittanut lähtöjä hyvällä prosentilla. Alla on nyt taukoa, mutta ainakin keulapaikalta ruunalla olisi hyvät voittosaumat. Vastaavasti johtavan rinnalle jääminen voisi tietää ihan kärkisijojen suhteen ongelmia. 6 NO VICE ei ollut viimeksi ihan odotetun hyvä, mutta ruuna sai kahden kuukauden tauolta startin kroppaansa ja voi nyt olla selvästi parempi. 4 QUEEN OF PIRATES on nopea avaaja ja sekin on yksi lähdön mahdollisista keulahevosista. Lyhyt matka suosii. 11 MUSCLEMAN jatkaa edelleen hyvässä vireessä, vaikka totosijoja ei ole enää tullutkaan. Se kiri viimeksikin loppusuoraa lähdön kovinta kyytiä, mutta kärki oli jo päässyt karkuun. 10 PRADA NIGHTS on aloittanut Harri Koivusen valmennuksesta kahdella hienolla kirivoitolla. Ei voittoputken jatkumista voisi yllätyksenä pitää, mutta lähtöasetelmat ovat nyt varsin haastavat. 9 MY WAYS NOT YOURS eteni viimeksi takamatkan juoksulangalta johtopaikalle ennen avauspuolikkaan täyttymistä ja hallitsi helppoa lähtöä oikein varmaan tyyliin. Nyt lähtö on merkittävästi kovempi, ja takarivin lähtöpaikkakin on nopeaa avaajaa vastaan. 2 ONE WHO RUN voi saada hankittua hyvät asemat, jolloin ei ole vaaraton. Myös 12 STONECAPES POE ja 14 PAM HALLOVER nostetaan Suuriin T-systeemeihin. 

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 10-8-6-9-2 B) 3-11-12 C) 5-7-1
KARLO – INTOIIVARI – SIPORIN SANTTU – VILJU

Duo-peli käynnistyy kylmäveristen Valtra Sisusarjalla. 10 KARLO on suorittanut jatkuvasti niin väkivahvasti, että ansaitsee ykkössuosikin aseman. Janne Bährendin valmennettava on nimenomaan omimmillaan näillä pitkillä matkoilla. Karlo on esiintynyt viime aikoina oikein suoritusvarmasti, eikä laukkojakaan ole enää tullut. 8 INTOIIVARI oli viime keskiviikkona 2. radalta ilman selkää hyvä kakkonen vain keulasta hallinneelle Alvar Hemille häviten. Kun alla oli puolentoista kuukauden starttivälikin, pitäisi Intoiivarin olla nyt vieläkin parempi. Myös Intoiivarille pitkä matka sopii mainiosti, ja Emma Väreen ajokki on vakava voitontavoittelija. 6 SIPORIN SANTTU ei ole mikään varma suorittaja, mutta kykyjensä ja kuntonsa puolesta sen resurssit riittävät ilman muuta voitosta ottelemiseen. 9 VILJU on kankea kiihdyttäjä, mutta tällä matkalla on sitten loppukirissä aikaa parannella asemiaan. Viime vuonna peräti kaksitoista kertaa voittanut ori on yksi lähdön useasta kovasta voitontavoittelijasta. 2 SULOVIIMA olisi erittäin mielenkiintoinen, mikäli malttaisi ravata koko matkan. Valitettavasti vain hyppy on jatkuvasti herkässä. Viimeksi Turussa Suloviima oli jo irronnut johtavan rinnalta voittotaistoon yhdessä keulasta voittaneen Tosi Voiman kanssa laukatessaan loppusuoralle tultaessa. 3 MONTSAN VIPPI on tehnyt tasaisen hyvää työtä, mutta nyt vastassa on sen verran kovia pitkän matkan menijöitä, että ruuna jää voittoa ajatellen lähtökohtaisesti vain hyväksi haastajaksi. Revitysmerkkejä ovat myös pitkällä matkalla viihtyvät 11 LORUTYTTÖ ja 12 VIRIN VIHTORI.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 4-3-9-8 B) 5-6-2-1-12-7-11
PROMPTUS – DAUNTLESS GIRL – HIDALGO BOKO – CONFIDENCE MAN

Ravien päätöslähdössä rankingin kärkeen nostetaan piikki-selkä –psyykillä 4 PROMPTUS ja 3 DAUNTLESS GIRL. Promptus on aloittanut Hanna Lepistön valmennuksesta kolmella totosijalla, ja viimekertainen Vermon voitto 2. sisältä oli tyylikäs. Ilman muuta Promptus on lähdön todennäköisin voittaja, mutta ihan varauksetta siihen ei kuitenkaan uskalla luottaa. Kolmevuotiaana Kymenlaakso-ajon lohdutuslähdön voittanut Dauntless Girl vaelteli viime kauden varjojen mailla, mutta tämän vuoden starteissa tamma on tehnyt selvästi uutta tulemista. On mielenkiintoista nähdä, tyytyykö Mika Taittonen suosiolla ison suosikin Promptuksen selkään, vai pyrkiikö hän pitämään kiinni johtopaikasta. 9 HIDALGO BOKO on suorittanut Suomen starteissaan Väreen perheen käsistä lupaavasti. Viimeksi juoksu meni ihan vihkoon, mutta niin vain ruuna kiri silti vielä neljänneksi. Viimeiset 700 metriä sujuivat ulkoratoja pitkin 13,4-vauhdilla. Mikäli Promptus ja Dauntless Girl ottaisivat alussa tosissaan yhteen, olisi Hidalgo Boko jopa lähdön todennäköisin voittaja. 8 CONFIDENCE MAN laukkasi viime Vermon vierailullaan isona suosikkina pahoin 2. ulkoa 800 jäljellä, kun ravi sakkasi. Laukan jälkeen ruuna kulki kyllä taas pontevasti, joten laukkaa lukuun ottamatta suorituksessa ei ollut vikaa. Confidence Manilla on ollut kaarteissa raviongelmia aiemminkin, mutta fyysinen vire on kyllä kohdallaan. 5 STONEISLE QUERIDA on saanut taulunsa luokallaan hyvään kuntoon, mutta rehellisyyden nimissä on kyllä todettava, ettei tamma ole laittanut itseään tosissaan likoon. Nyt kun sarjat alkavat selvästi kovenemaan, ei pelkkä juoksentelu kohta enää riitä. Kyvyt kyllä riittävät, mutta tammaan pitää silti tällä kertaa suhtautua varauksella. 6 MAYFLOWER pystyy tarkalla juoksulla ottelemaan totosijoista.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 3 (2,4)
T4-2: 5,7 + 6,4,11,10,9,2,12,14 (13,1)
T4-3: 10,8,6,9,2 + 3,11,12 (5,7)
T4-4: 4,3,9,8 + 5,6 (2,1)

Pieni systeemi 40 riviä, hinta 8 euroa.
Suuri systeemi 480 riviä, hinta 96 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

10
4,3,9,8,5,6

Yhteensä 6 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

5,7
5,7,6,4,11,10,9,2
5,7,6,4,11,10,9,2,12,14

Yhteensä 112 yhdistelmää, hinta 56 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

4,3,9,8
4,3,9,8
4,3,9,8,5,6,2

Yhteensä 60 yhdistelmää, hinta 30 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska


 

Lähtö 1 

 
Väliajat 28,5-28,5-31,5-35,0

PIPAREEMO: Iski 2. ulkoa 300 jäljellä ja eteni varmaan voittoon. 
MILLIKKA: Avasi keulaan. Sai hetken painetta 1. takasuoralla. Hiukan pehmeä päätösmetreillä. 
SARIANNAN: Avasi ulkoa toiselle ilman vetoapua. Prässäsi hetken johtavaa 1. takasuoralla. Sitkeä kolmas. 
H.V. TUREKS: Juoksi johtavan takana. Pussissa maaliin.
VILPETÖÖRI: Pudotti 4. ulkoa sisälle 900 jäljellä. Tasaisesti perille. 
KURTAKON HULDA: Hyökkäsi 5. ulkoa 750 jäljellä 3. radalle ja eteni 3. ulos. Polki aivan mukavasti, mutta laukkasi 100 jäljellä.
SUSAN PRINSSI: Juoksupaikka 3. ulkona. Ei vakuuttanut. 
PORTTIKALLION ÄSSÄ: Lähtölaukka. Polki varsin asiallisesti raville selvittyään. Viim. 1900 m 29,2.
KARHOTTI: Laukkasi 1. takasuoralla 3. sisältä. Hylättiin.
KROMAUS: Juuttui kiertämään 3. rataa. Juoksu epäonnistui täysin. Laukkasikin loppumatkasta. Hylättiin.
VIETÄVÄN EKOTAR: Laukkasi etusuoralla. Hylättiin.
INTON RILLA: Juuttui kiertämään selässä 3. rataa. Pakitteli 2. kaarteessa 6. ulos. Juoksu epäonnistui. Taipui loppumatkasta ja keskeytti.


Lähtö 2 


Väliajat 16,5-19,0-20,0-17,5

FLASHDANCE SISU: Juoksi 4.-3. ulkona. Jatkoi loppukaarteessa 2. ulkona. Käänteli 3. radalle 200 ennen maalia ja kiri ykköseksi. 
UNIQUESINE: Sitkeä esitys toiselta ilman vetoapua. 
MISS ABBEY ROAD: Nousi 3. sisältä viim. kaarteen lopussa toiselle. Asiallinen kolmas. 
HEELYS ANDORRA: Matkasi johtavan takana. Nousi maalisuoralla toiselle. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti loppusuoraa.
SHOT ON GOAL: Juoksupaikka 4. sisällä. Kohtalaisesti loppua. 
BRAVISSIMO KESS: Eteni ennen 1. kaarretta keulapaikalle. Taipui loppusuoralla.
FRANCIS JOURNEY: Juoksi 3.-2. ulkona. Hyökkäsi 550 jäljellä 3. radalle, mutta laukkasi loppukaarteessa.
PRIMA BALANCE: Juoksi 4. ulkona. Alkoi taipua viim. takasuoralla. 
RASKOLNIKOV: Lähtölaukka. Uusi laukka 1. takasuoralla ja putosi kauas.
JACQUES HYNEMAN: Nousi 1. kaarteen lopussa 2. ulos. Laukkasi 2. kaarteessa. Jatkoi 3. rataa ja haparoi edelleen etusuoralla. Hylättiin liioista laukoista.


Lähtö 3 


Väliajat 23,0-23,5-27,0-28,5

H.V. TUURI: Nousi 3. sisältä 2. ulos 700 jäljellä. Iski 200 ennen maalia ja leiskautti ylivoimavoittoon. 
JETSU: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Avauskierros mentiin varsin reipasta. Hävisi reilusti voittajalle, mutta tuli rehdisti perille. 
KUKAN TUTU: Juoksi johtavan takana. Hakeutui loppusuoralla 3. radalle. Kohtalainen. 
VINKSA: Eteni keulaan ennen 1. kaarretta. Eka kierros mentiin reipasta. Taipui varsin pahoin maalisuoralla.
NAPUTUS: Lähti hitaasti. Laukkasi 1400 jäljellä ja menetti asemiaan. Uusi lyhyt laukka puoli kierrosta ennen maalia. Kiri vielä lvin.
LILIN JYTKY: Poissa.


Lähtö 4 


Väliajat 11,0-15,0-14,0

SUNBEAM: Räväytti johtopaikalle ennen 1. kaarretta. Sai rauhoittaa paljon tempoa toisella puolikkaalla. Varma voitto. 
CAROLINE K.: Kiitti nappireissusta johtavan takana kakkossijalla. 
M.T.LARA CROFT: Kohosi 5. sisältä 3. kaarteessa 3. ulos. Hyökkäsi loppukaarteessa ja kiri vahvasti perille. Viim. 600 m 12,7. 
COCKTAIL PRINCESS: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Aivan asiallisesti perille. 
QUESTIONMARK ME: Pudotti toiselta ilman vetoapua etusuoran alussa 3. sisälle. Jäi pussiin.
SACRAMENTO S: Kohtalainen 2. ulkoa. 
MIDNIGHT COGER: Ei vakuuttanut 4. sisältä. 
WESTCOAST VICTORIA: Poissa.


Lähtö 5 


Väliajat 16,5-18,5-16,5-18,0

MATTER OF COURSE: Kiertyi 1. kaarteessa 3. radan kautta toiselle ilman vetoapua. Painui keulaan 500 juostuna. Piti lopulta varmasti ykköseksi. 
SAHARA HOT MAMA: Juoksi 3. sisällä. Käänteli loppukaarteessa 3.-4. radalle. Polki hyvin perille. 
LADY NIGHTINGALE: Lähtölaukka. Ajoi porukan kiinni ja nousi 2. ulos puolitoista kierrosta ennen maalia. Uusi laukka 600 jäljellä. Kiri vielä hienosti totosijalle. Viim. 500 m 15,0. 
PRODIGY SHARK: Nousi toiselle ilman vetoapua puolitoista kierrosta ennen maalia. Aivan rehti suoritus. 
MAS BELLA: Juoksupaikka 4. sisällä. Jatkoi loppumatkasta toisena sisärataa. Tasapaksu. 
WAR CHILD: Johti alun. Jatkoi 500 juostuna 2. sisällä. Nousi loppumatkasta toiselle ja käänteli 250 ennen maalia 3. radalle. Kiri jäi tasapaksuksi. 
ZIZZY HIGHNESS: Nousi 5. sisältä vajaa kierros jäljellä 3. ulos. Ei oikein vakuuttanut. 
ESTELLE NORDIQUE: Laukka 1. kaarteessa toiselta ilman vetoapua. Hylättiin liioista laukoista.
ONE POINT: Laukat 1. kaarteeseen mentäessä ja 1400 jäljellä. Hylättiin.
ALLIS CHARMANT: Poissa.
HIPPO HOPE: Poissa.


Lähtö 6 


Väliajat 14,0-18,0-17,5-16,5

RARITY RED: Painui johtavan rinnalta keulaan 1. takasuoralla. Sai vetää sopivaa tempoa. Helppo voitto. 
IMAKEITUPTOTHESKY: Iski 2. ulkoa viim. kaarteessa. Ei pystynyt haastamaan voittajaa. 
AMAZING TYCOON: Täräytti keulaan. Jatkoi 1. takasuoralla johtavan takana. Oli loppukaarteessa pussissa. Ei päässyt lopussakaan tulemaan täysin sujuvasti. 
MOTIVATED SECOND: Aivan sitkeä esitys toiselta ilman vetoapua. 
RAHANJA: Hyökkäsi 4. ulkoa 700 jäljellä 3. radalle. Tuli asiallisesti. 
MAZE MATCH: Juuttui alussa kiertämään 3. rataa. Pakitteli 1. takasuoralla 6. sisälle. Hakeutui 550 jäljellä selissä 3. radalle. Kohtalaisesti loppua. 
ROYAL DATE: Laukkasi lähtökiihdytykseen. Juoksi sitten 5. ulkona, mistä lähti selässä 3. radalle viim. takasuoralla. Pudotti loppukaarteessa sisälle. Kiri vähän hiipui maalisuoralla. 
WIVIAN PII: Matkasi 5. sisällä. Kohosi viim. takasuoralla toiselle ja loppukaarteessa taustalla 3. radalle. Ihan kohtalaisesti perille. 
SILENT WANDERER: Oli 4. sisällä loppumatkasta pitkään pussissa väsyvän takana.
PIRI-PIRI: Oli 3. sisällä vaikeuksissa jo viim. takasuoralla. 
OPECHANCANOUGH: Juoksupaikka 3. ulkona. Taipui loppumatkasta pahoin. 
NENUPHAR NOIR: Laukkasi lähtösuoralla. Hylättiin liioista laukoista.


Lähtö 7 


Väliajat 16,5-17,5-15,0

ONE WHO RUN: Piti keulapaikalta ykköseksi. 
STONECAPES RAIN: Nousi 350 juostuna toiselle ilman vetoapua. Väkevä esitys. 
QUEEN OF PIRATES: Matkasi 2. sisällä. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti lopussa.
MIGHT BE ROMEO: Laukkasi kiihdytykseen. Pääsi kuitenkin etenemään sujuvasti 2. ulos. Käänteli lopussa 3. radalle. Kiri jäi tasaiseksi. 
STONECAPES POE: Takavoltti myöhästyi paljon. Matkasi 4. sisällä. Oli pitkään pussissa. Nousi 300 ennen maalia toiselle ja tuli asiallisesti. Voltin myöhästyminen maksoi luultavasti sijoituksia.
STELLA'S BOY: Tasainen 3. sisältä. 
PRADA NIGHTS: Laukkasi alkumatkasta. Eteni sitten 5. sisälle. Nousi loppukaarteessa toiselle. Oli pitkään pussissa. Vapaata 150 jäljellä. Tuli asiallisesti viime metrit. Sijoitustaan parempi.
LE BLIXTEN: Takavoltti myöhästyi. Eteni 4. ulos. Käänteli loppukurvissa 3.-4. radalle. Tasainen kiri. 
MUSCLEMAN: Takavoltti myöhästyi paljon. Hakeutui 5. ulkoa viim. takasuoran lopussa 3. radalle. Nousi 200 jäljellä 5. radalle. Tuli asiallisesti lopun.
PAM HALLOVER: Pääsi etenemään 3. ulos. Ei vakuuttanut lopussa. 
SUNNIE: Laukkasi kiihdytykseen ja matkasi hännillä. Ei vakuuttanut. 
NO VICE: Laukkasi lähtökiihdytykseen. Uusi laukka 1. kaarteen lopussa. Putosi taustalle.
LOCAL TIME: Laukka lähtökiihdytykseen. Putosi taustalle.
MY WAYS NOT YOURS: Poissa.


Lähtö 8 


Väliajat 35,0-32,0-28,5-28,0-31,0

SULOVIIMA: Painui toiselta ilman vetoapua keulaan 1. kaarteen lopussa. Veti tasaisen reipasta tempoa, pysyi ravilla ja voitti selvällä erolla. 
MONTSAN VIPPI: Johti alun. Jatkoi 2. sisällä 1. kaarteen lopussa. Asiallisesti perille. 
SIPORIN SANTTU: Nousi 4. sisältä 2200 jäljellä toiselle ilman vetoapua. Pudotti 3. sisälle 800 ennen maalia ja nousi jälleen toiselle 250 jäljellä. Polki aivan hyvin perille asti. 
VIRIN VIHTORI: Matkasi kolmantena toista rataa. Polki kohtalaisesti perille. 
INTOIIVARI: Nousi 5. sisältä 2200 jäljellä 2. ulos. Hiljensi oudolla tavalla rajusti 850 ennen maalia. Jatkoi kuitenkin maaliin asti. Tuli loppumetrit hiljaa. Jotain ehkä vialla.
LORUTYTTÖ: Juoksi kaukana taustalla. Ei pystynyt parannuksiin loppumatkasta.
VILJU: Ei saanut takajoukoissa kunnolla vauhtia päälle. Laukkasi hännillä 600 jäljellä.
VILLIHIISI: Nappireissu 3. sisällä. Alkoi tippua kyydistä kierros jäljellä. Hiljensi paljon ja laukkasi 500 jäljellä. Oikein vaisu. 
VISPAUS: Lähti nihkeästi. Laukkaili jatkossa hylkäykseen.
KARLO: Laukkasi 2100 ennen maalia. Jatkoi hännillä. Nousi 1300 jäljellä 3. radalle. Pudotti pian takaisin toiselle. Jälleen 3. radalle viim. takasuoralla. Uusi laukka 400 jäljellä. Hylättiin liioista laukoista.
PACKER: Lähtölaukka. Juoksi sitten 6.-4. sisällä. Varhain vaikeuksissa. Keskeytti. 
OHIKIITÄVÄ: Poissa.


Lähtö 9 


Väliajat 14,0-16,0-18,0-16,0

PROMPTUS: Eteni keulaan 1. kaarteeseen mentäessä. Piti varmaan voittoon. 
AN-ALFA CENTAURI: Kohosi 4. sisältä viim. takasuoralla toiselle. Pääsi etenemään varsin sujuvasti. Kohosi 3. radalle 250 jäljellä ja kiri kakkoseksi asti. 
CONFIDENCE MAN: Juuttui alussa kiertämään 3. rataa. Eteni kuolemanpaikalle 600 juostuna. Punnersi hyvin perille. 
MAYFLOWER: Juoksi 2.-3. ulkona. Lähti 3. radalle 650 jäljellä. Sai pian selän eteen. Selkä ei vetänyt lainkaan. Menetti metrejä siinä. Pudotti loppukaarteessa toiselle ja kohosi maalisuoran alussa 4. radalle. Tuli hyvin perille. Viim. 600 m 13,9. 
FUNDOVER MATCH: Nappireissu johtavan takana. Seurasi kohtalaisesti. 
HIDALGO BOKO: Juoksi 3.-4. ulkona. Lähti viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Letkan vetäjältä ei irronnut kiriä lainkaan. Menetti metrejä ruuhkassa ja käänteli 4. radalle loppukaarteessa. Polki asiallisesti loppua, viime metrit vain rullaillen. Viim. 600 m 14,8. 
ATHLETIC STYLE: Matkasi 3. sisällä. Kohosi maalisuoralla toiselle. Putosi kuitenkin kärkihevosten kyydistä. 
POWER LIGHT: Nousi 5. sisältä toiselle viim. takasuoralla. Ei vakuuttanut. 
JE SUIS JUSTINE: Sai toisella radalla selän eteen 600 juostuna. Käänteli viim. takasuoran lopussa 3. radalle. Kiri ei vetänyt hetkeäkään.
DAUNTLESS GIRL: Poissa.
STONEISLE QUERIDA: Poissa.
KNOCKING MATCH: Poissa.