Keskiviikko-ravit

19.02.2020 18:00

Keskiviikko-ravit

Derby-kolmosen mielenkiintoinen paluu

TherMidas VET Tammatähdessä nähdään mielenkiintoinen matsi kovakuntoisen Selene Lunen ja Tapio Perttusen tallista debytoivan Gloria Webin johdolla. Myös täysi kahdentoista hevosen kolmivuotislähtö on mielenkiintoinen kisa.

Ruotsissa Timo Nurmoksen valmennuksessa alku-uransa kilpaillut Gloria Web voitti kolmivuotiaana mm. Tammakriteriumin ja nelivuotiaana se ylsi karsintavoiton jälkeen Suuren Suomalaisen Derbyn finaalissa kolmanneksi Hachiko de Veluwen ja Lexus Dreamin jälkeen. Viime vuonna Gloria Web oli Suur-Hollola-Ajon finaalissa viides ja Tammavaltikassa toinen.

Gloria Web siirtyi jokin aika sitten Suomeen Tapio Perttusen valmennukseen ja tekee näissä raveissa debyyttistarttinsa Orimattilasta käsin. Vastassa on mm. Selene Lune, joka on ollut viime aikoina hurjassa iskussa. Tammikuussa Lahdessa se paineli talvikelillä SE-tuloksen ja viimeksi Vermon lauantairaveissa komea voittomeno jatkui. Tämänkertaisesta taistelusta tulee mielenkiintoinen, kun Selene Lune sai lähtörata-arvonnassa takarivin paikan ja Gloria Web puolestaan arvottiin otolliselle ykkösradalle.

Ennen Toto64-kohteita vauhtiin pääsevät kolmivuotiaat. Ilmoittautumisinto oli vilkkaampaa kuin edellisviikolla ja mukavaa, että kasaan saatiin täydet kaksitoista varsaa. Iivo Niskasen olympiakullan kunniaksi saama kimppaosuus Goldiivo Hossista tuo Iivolle jälleen jännitystä, sillä ”kultavarsa” kilpailee jälleen Vermossa ja hakee kirkastusta viimekertaiselle kolmossijalle. Kovan vastuksen tarjonnee ainakin tallikaveri Callela Ulrica, ja mielenkiintoisia nuoria on lähtö täynnä.

Amatöörivalmentajien lähtö on ollut Vermon vakio-ohjelmassa viime syksystä saakka. Se tarjoaa noin kerran kuukaudessa kilpailumahdollisuuden erityisesti C-lisenssillä toimiville valmentajille. Tänään seitsemäntenä lähtönä ajettavassa kisassa on mukana täydet kuusitoista hevosta.

Maaliskuun ensimmäisenä keskiviikkona kokeillaan myös nuorten valmentajien lähtöä. Se on rajattu hevosille, joiden valmentaja on syntynyt vuonna 1985 tai myöhemmin. Nuorten valmentajien tukeminen on tärkeää, ja tällaisen lähdön tarjoaminen on yksi pieni tuki asialle.

Tämän keskiviikkoillan jälkeen Vermo Areenalla on jäljellä vielä kolmet ravit tässä kuussa. Sunnuntaina 23.2. vietetään koko perheen ilmaistapahtumaa Talviriehaa, jonka yhteydessä järjestetään poni- ja paikallisravit. Magic Mondaylla jatketaan heti seuraavana iltana ja Vermon hillittömän helmikuun päättää keskiviikkoravit 26.2. Silloin ohjelmassa on mm. viisi- ja nelivuotislähdöt lämminverihuipuille.

Aikataulu ke 19.2.

16.00 Portit avautuvat
17.00 Ravintola aukeaa
17.20 Koelähtö
17.30 TotoTV-lähetys alkaa
18.00 TotoTV:n studiolähetys alkaa, suora T64-lähetys myös maksullisella C More Max:lla.
18.00 Lähtö 1 esittäytyy
18.07 Lähtö 1 starttaa
18.29 Lähtö 2
18.50 Lähtö 3
19.15 Lähtö 4 Toto64-1
19.35 Lähtö 5 Toto64-2
19.55 Lähtö 6 Toto64-3, Toto4-1
20.15 Lähtö 7 Toto64-4, Toto4-2, Troikka
20.30 Lähtö 8 Toto64-5, Toto4-3, Päivän duo -1
20.45 Lähtö 9 Toto64-6, Toto4-4, Päivän duo -2, Troikka

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

19.2.2020 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO64 VARMAVALINNAT

Viikon 64-kierros on varsin haastava, ja mitään täysin selkeää läpivarmaa ei ole tällä kertaa tarjolla. Erityisesti kolmas, neljäs ja kuudes kohde ovat sellaisia, joissa todella monella osallistujalla on realistinen voiton mahdollisuus. Kahdessa ensimmäisessä kohteessa kaksi hevosta erottuu selvästi. Toinen kohde pelataan kahdella merkillä; keulaan tähtäävällä Heporixilla sekä jatkuvasti väkeviä juoksuja tekevällä Synerillä. Sen sijaan avauskohde pyritään selvittämään yhdellä merkillä. 10 Selene Lune on hurjassa vireessä, mutta kyllä 1 GLORIA WEB on kuitenkin perusluokkansa puolesta täysin eri kaliiberia. Vaikka alla on kahden kuukauden starttiväli ja valmentajan vaihtuminen, valitaan Gloria Web systeemien ensimmäiseksi tukipilariksi. Ei Gloria Web varmastikaan heti tähän lähtöön parhaimmillaan ole, mutta kapasiteetin lisäksi myös lähtöasetelmat antavat etulyöntiaseman Selene Luneen nähden. Toiseksi varmaksi valikoituu viidennen kohteen 3 THAI PROFIT. Ricocone ja Donato E. kukistivat viimeksi Vermossa Thai Profitin selvästi, mutta nyt Thai Profit voi päästä johtopaikalle, jolloin sillä olisi etulyöntiasema koviin kanssakilpailijoihin. Thai Profitin varmaksi laittaminen perustuu yksinomaan keulapsyykkiin. Pienessä systeemissä kolmantena varmana toimii päätöskohteen 3 TZUBODAI.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 1 (10,4)
T64-2: 3,8 (1,4)
T64-3: 2,8,9,11,3,4 + 1,6 (7,12)
T64-4: 7,1,9,11,2,14 + 8,4,16 (10,5)
T64-5: 3 (1,6)
T64-6: 3 + 8,4,9,5,13,11,10 (12,2)

Pieni systeemi 72 riviä, hinta 7,20 euroa.
Suuri systeemi 1152 riviä, hinta 115,20 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 2-4 B) 6-5-1-3-7
WARRANTTI – VILLITUISKU – SÖRKÄN JOKERI – LIIMO

Ravi-ilta käynnistyy aloittelevien suomenhevosten lähdöllä. 2 WARRANTTI pääsi joulukuussa Forssassa alkulaukasta huolimatta hyviin asemiin 2. ulkona. Ruuna oli jatkossa vain tasainen, mutta 5-vuotiaalta löytyy kyllä kapasiteettia huomattavasti parempaankin suoritukseen. Ravia polkiessaan Warrantin kuuluu sopivassa tehtävässä menestyä. 4 VILLITUISKU on kilpaillut kolmesti, joista tuloksena on ollut kaksi Forssan kakkossijaa. Viisivuotias tamma parantaa hiljalleen starttien myötä, ja tässä porukassa uran avausvoitto on hyvinkin mahdollinen. Viimekertainen kakkossija tuli keulapaikalta. 6 SÖRKÄN JOKERI omaa lähdön kovimman ennätyksen, joka on kaiken lisäksi peräisin viimeisimmästä kilpailusta. Tehtävä vaikuttaa nyt viime kilpailuja helpommalta. 5 LIIMO on hieman kankea kiihdyttäjä, mutta Tapio Kataisen suojatilla on tapana tulla juosten maaliin. 1 KISARI-MONNI pääsee aloittamaan kautensa loistavista alkuasetelmista. 3 MAHATMA on pitkältä tauolta iso arvoitus. Mainittakoon, että Mahatma on samasta emästä kuin viime aikoina hyvin menestynyt Vuvuzela. 7 PITIKSEN PORHO voitti viimeksi Lahdessa, mutta lähtö oli heikkotasoinen ja raskas ratakin taisi suosia. Ruuna ei ole edelleenkään ihan kuumimpia suosikkeja, mutta ei menestyminen silti mikään suuri yllätys olisi.

Lähtö 2.

RANKING
A) 6-5-1-4-8 B) 7-2-3
SUMMITIE – CALLELA LIONEL – ZAWAR – RAVEN

Toisessa lähdössä kohtaavat aloittelevat lämminveriset. Koko rankingin kärkikolmikko kilpaili Vermossa myös viime keskiviikkona, mutta kaikki eri lähdöissä. 6 SUMMITIE lähti kiertämään 3. ulkoa kolmatta rataa kierros jäljellä, eteni kärkiparin rinnalle 600 jäljellä ja pääsi laskeutumaan johtavan rinnalle 450 jäljellä. Keulasta voittaneelle Don Leggiolle Summitie ei voinut mitään, mutta oli varma kakkonen. Summitie palasi viime starttiin tauolta, joten sen pitäisi nyt olla vielä parempi. Keskipitkä matka suosii ilman muuta tasavauhtista puurtajaa. 5 CALLELA LIONEL ei ole vielä urallaan menestynyt, mutta se menee kyllä starttien myötä koko ajan eteenpäin. On syytä noteerata, että viimekertaisessa avoimessa 3-vuotislähdössä vastus oli ihan toista maata kuin nyt. Onnistuessaan uran ensimmäinen totosija on tosiasia, ja voittokin on täysin mahdollinen. 1 ZAWAR laukkasi viimeksi yllättäen johtopaikalta 850 jäljellä, sillä ketään ei ollut edes rinnalla. Uusi paha laukka viidenneltä sijalta 600 jäljellä vei mahdollisuudet nousta vielä voittotaistoon. Zawar kiri vielä kahden laukan jälkeenkin kakkoseksi, mutta lähtö oli kylläkin heikkotasoinen. Olisi mielenkiintoista nähdä, minkälaiseen suoritukseen Zawar tässä ravilla pystyisi. 4 RAVEN ei löytänyt viimeksi Teivossa rytmiä, mutta tätä ennen alla oli ihan mukavia suorituksia. Myös keskipitkästä matkasta hyötyvä 8 FRANKENSTINA mahtuu mukaan A-ryhmään. Turun voitto tuli nappireissulla 2. sisältä, mutta viimekertainen Forssan kakkossija sitä vastoin kierroksen kirillä 7. ulkoa.

Lähtö 3.

RANKING
A) 2-11-3 B) 9-1-7-8-6-5-4 C) 10-12
MAS EVELYN – CALLELA ULRICA – BELIEVER – GOLDIIVO HOSS

TASOITUSAJO! Kolmannessa lähdössä kohtaavat 3-vuotiaat lämminveriset, jotka ovat kilpailleet urallaan korkeintaan kolme kertaa. Uudenlainen sarjamääritys on otettu ilolla vastaan, sillä lähtö on kerännyt viivalle täydet kaksitoista hevosta. 2 MAS EVELYN aloitti uransa 2-vuotiaana lupaavasti ja lähtee nyt jahtaamaan 3-vuotiskauden avauksessaan tosissaan uransa ensimmäistä voittoa. 11 CALLELA ULRICA aloitti uransa joulukuussa Teivossa voittamalla 2-vuotislähdön ennen MAS Evelyniä. Tällä kertaa lähtöasetelmat kääntävät kuitenkin MAS Evelynin niukaksi ykkösrankiksi. Callela Ulrican etuna tosin on, että se aloitti 3-vuotiskautensa jo viikko sitten. Suoritus olikin heti hyvä, sillä Markku Niemisen valmennettava laittoi keulasta voittaneen April Combon Kolmivuotistähdessä loppumetreillä todella lujille. Myös kautensa tyylikkäällä keulavoitolla aloittanut 3 BELIEVER kohoaa A-ryhmään. Sekin kilpaili jo 2-vuotiaana mukavalla menestyksellä. 9 GOLDIIVO HOSS on aloittanut uransa hyvillä sijoituksilla. Viimeinen puristus on kuitenkin silti puuttunut, ja siksi Olli Koivusen ajokki putoaa B-ryhmään. Jo tänä vuonna voittamaan ehtinyt 1 REDSKIN DO on mielenkiintoisella lähtöpaikalla. 7 GIRLS WITH CURLS on uransa avauskilpailuun vaikea arvioitava. Joka tapauksessa tamman suku on mielenkiintoinen, ja Väreen tallin hevoset ovat kilpailleet viime vuosina hyvällä menestyksellä.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 1-10-4 B) 2-6-3-8 C) 5-7
GLORIA WEB – SELENE LUNE – ICE WINE – MILLSTONE’S VIVID

Toto64-kierros käynnistyy lämminveristen Tammatähdellä, missä puntarissa ovat luokka vastaan kunto. Tapio Perttuselta aloittava 1 GLORIA WEB on luokaltaan niin kovakapasiteettinen, että se nostetaan ykkösrankiksi, vaikka alla on jälleen kerran taukoa ja kilpailurutiiniakin on vielä muuta porukkaa selvästi vähemmän. Ei Gloria Web varmastikaan heti parhaimmillaan ole, mutta kyseessä on ehdottomasti yksi maamme tämän hetken kovaluokkaisimmista tammoista. Kun peliosuuskin on jäämässä aika maltilliseksi, on Gloria Web joka tapauksessa pelimielessä tähän paikkaan kiinnostava riskitekijöistä huolimatta. 10 SELENE LUNE on menestynyt läpi uransa, mutta varsinkin viime aikoina suoritukset ovat olleet huiman hyviä. Onpa tamma tehnyt tänä vuonna yhden SE-tuloksenkin. Selene Lunen etuna on tietysti myös säännöllinen starttirytmi. Vauhtikestävällä tammalla voi tehdä tarpeen vaatiessa ratkaisuja jo matkalla. Kyllä Gloria Webin perusluokka ainakin näille normaalimatkoille on silti Selene Lunea selvästi parempi. Niinpä Selene Lune jätetään rankingissa vasta niukaksi kakkoshevoseksi. 4 ICE WINE on lähdön kolmas kova tamma. Se ei saanut viimeksi keulasta voittaneen Juicemanin takaa mahdollisuutta kolmatta sijaa parempaan. Nopea avaaja juoksee joko keulassa tai 2. sisälle. 2 MILLSTONE’S VIVID on kirinyt viime aikoina jatkuvasti hyvin. Ihan voittoon asti voi kuitenkin olla vaikea riittää, koska lähtönopeus ei riitä asemiin keulassa tai 2. sisällä. 6 L DEES MAGGIESBEST on rankingin viitoshevonen, mutta sen kohdalla totosija edellyttäisi jo täydellistä onnistumista.

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 3-8 B) 1-4-2-6-7-5
HEPORIX – SYNERI – TARUNLENTO – INTOIIVARI

Toisessa Toto64-kohteessa voidaan nähdä mielenkiintoinen kaksintaistelu. 3 HEPORIX on napannut viimeisissään kaksi vakuuttavaa keulavoittoa, ja kehityskäyrä osoittaa tällä hetkellä selkeästi ylöspäin. Mika Mäkelän valmennettavalla on taas hyvät mahdollisuudet keulavoittoon. Juuri juoksuasetelmien vuoksi Heporix on ilman muuta suosikki. Hurjavireinen on kuitenkin myös 8 SYNERI. Se on voittanut neljästä viime kisastaan kolme. Yhdessä Vermon startissa tuli alkulaukka, mutta silloinkin ruuna teki suorastaan järisyttävän hyvän suorituksen. Syneri kukisti Heporixin Turussa 13. päivä tammikuuta. Silloin Syneri juoksi keulassa ja Heporix tämän takana. Muut putosivat kirivaiheessa kauas tästä kovasta kaksikosta. Nyt lähtöpaikat ovat kuitenkin toisinpäin, eikä Synerillä pitäisi olla mitään asiaa johtopaikalle. Syneri on kuitenkin niin kovassa lyönnissä, ettei se olisi voiton suhteen vailla mahdollisuuksia johtavan rinnaltakaan. Toivottavasti Syneri käynnistyy ravilla, jolloin näemme varmasti mielenkiintoista urheilua. 1 TARUNLENTO on kyvykäs 7-vuotias, jolle voittosumma ei tee lainkaan oikeutta. Ongelmista kärsinyt ori on vihdoin pääsemässä säännölliseen starttirytmiin, ja samalla kehitystä tapahtuu kaiken aikaa. Tarunlento avaa lujaa, mutta saa sitten nähdä, että onnistuuko se torjumaan Mopoheikin kiihdytyksessä. 4 INTOIIVARI toivoo ylivauhtista juoksua, jolloin sen vauhtikestävyys pääsee oikeuksiinsa. Ruunalla on täydet totosaumat. 2 MOPOHEIKKI jaksoi viimeksi keulasta voittaneen Heporixin takaa kolmanneksi. Ruuna voi nappilähdöllä päästä nytkin samaan juoksupaikkaan, mutta saa sitten nähdä, että riittääkö huumori siltikään totosijaan.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 2-8-9-11-3-4 B) 1-6-7-12-10-5
LE MIRAGE – ROWHILL’S KILLER – MY WAYS NOT YOURS – HE’S A KEEPER

Toto4-avauksessa 2 LE MIRAGE pyrkii kahden epäonnistumisen jälkeen takaisin voittojen tielle. Ensiksi Lappeenrannassa tuli pitkäksi asti jatkunut lähtölaukka. Viime keskiviikkona Vermossa Le Mirage kiertyi 2. ulkoa johtavan rinnalle vajaat kaksi kierrosta jäljellä, mutta ruuna väsyi jo viimeisellä takasuoralla pahoin. Le Miragen pitäisi kyllä pystyä lähtemään selvästi lujempaakin kuin viime keskiviikkona, ja lähtökohtaisena ajatuksena on, että Le Mirage juoksee keulassa. On kuitenkin syytä huomata, että Le Miragen voittosumma nousi voittoputken myötä nopeasti, ja nämä lähdöt ovat jo tasoltaan ihan erilaisia kuin vielä hetki sitten. 8 ROWHILL’S KILLER on vahva vääntäjä, joka pystyy tekemään itse juoksunsa. Vaikka totoputki viimeksi katkesikin, ei suoritus ollut yhtään aiempaa huonompi. Kyyti oli vain kirivaiheessa niin kovaa, ettei Rowhill’s Killerin vauhti riittänyt 3. ulkoa 900 metrin kirillä viidettä sijaa parempaan. 9 MY WAYS NOT YOURS ei saanut viimeksi 5. sisältä mahdollisuutta. Voimia jäi kyllä selvästi varastoon. 11 HE’S A KEEPER teki viimeksi Kouvolassa niin kovan juoksun, että Heikki Laakkosen suojatti on pakko nostaa mukaan A-ryhmään. Piippuhyllyn paikalta liikkeelle lähtenyt ori kiersi koko alkumatkan kolmatta rataa ja pääsi johtavan rinnalle vasta 1200 jäljellä. Siitä huolimatta He’s a Keeper jyräsi lopussa ykköseksi. Toki vastus on nyt kovempi. 3 STONECAPES RESPECT voi päästä nopeana avaajana hyviin asemiin. 4 WIND OF VICTORY joutui tyytymään Teivossa johtopaikalta suosikkina kakkossijaan. Tamma ei ole parhaimmillaan, mutta ihan kelpo vireessä kuitenkin. B-ryhmän avaava 1 MASTER AS tuikkasi kauden avauksessaan Kouvolassa loppumetrit 4. sisältä ihan mukavasti.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 7-1-9-11-2-14 B) 8-4-16-10-5-13-12-15-6-3
HADES – GRAINFIELD EMMA – AN-ANDREE – MEMPHIS MINNIE

Illan ensimmäisessä troikkalähdössä kohtaavat amatöörivalmentajien valmentamat hevoset. Lähtö on kokonaisuudessaan aika ympäripyöreä, eikä yhtään täyttä statistia ole mukana. A-ryhmäänkin nostetaan kuusi hevosta. 7 HADES aloitti kautensa voittamalla Lappeenrannassa johtavan rinnalta. Viimeksi Seinäjoella ruuna laukkasi ensimmäisessä kaarteessa ratkaisevan pahoin, mutta kulki kyllä jatkossa taustalla mukavasti. Keulapaikka olisi nyt varmasti Erkki-Pekka Mäkiselle mieluisin vaihtoehto. Johtopaikalle halunnee myös Seppo Markkulan ajama 1 GRAINFIELD EMMA. Sen taulussa näkyvä Forssan voitto tuli nimenomaan keulapaikalta. Tämä kausi on alkanut kahdella hyvällä kakkossijalla. Vermon kakkossija tuli johtavan rinnalta ja viimekertainen Turun kakkossija 800 metrin kirillä 2. ulkoa. 9 AN-ANDREE sijoittui viimeksi Kouvolassa neljänneksi 700 metrin kirillä 2. ulkoa. Suoritus oli pikkupettymys, ruunan pitäisi kyllä kyetä parempaankin. 11 MEMPHIS MINNIE on kolunnut viime aikoina aika kovia lähtöjä. Tamma on kuukauden starttivälistä huolimatta huomion arvoinen. 2 LUCAS LA RENTA pilasi kauden avauksensa vastaavalta lähtöpaikalta pitkäksi asti jatkuneeseen laukkaan. Lähtö kuitenkin uusittiin, ja uusitulla lähtöyrityksellä ruuna lähti hyvin. 14 CROSSOVER on tällä hetkellä vahvasti tuloillaan. Mikäli vapaa kiriväylä olisi viimeksi Lahdessa löytynyt, olisi Crossover saattanut jopa voittaa. Suurempiin T-systeemeihin lisätään vielä jatkuvasti kärkikuvioissa keikkunut 8 AMAZING TYCOON, Seinäjoella johtopaikalta selvästi tätä helpomman lähdön voittanut 4 ISIAH BOKO sekä viimeksi Teivossa vahvaa nousuvirettä uhkunut 16 WILD CARD S.

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 3 B) 1-6-10-2-9-7-4-5-8
THAI PROFIT – RICOCONE – DONATO E. – DARTAGNAN SISU

Duon avauskohteessa juoksunkululliset asiat tulevat olemaan ratkaisevassa roolissa. Vihjaajan psyykkinä on, että 3 THAI PROFIT pääsee keulapaikalle, ja tällä ajatuksella Thai Profit kohoaa myös T-systeemien tukipilariksi. Kimmo Aholan valmennettava on jo pidemmän aikaa kilpaillut huippuvireessä. 1 RICOCONE on kukistanut Thai Profitin kolmessa viime startissaan ja on ollut muutenkin mainio. Viimekertainen Vermon kakkossija tuli hienolla suorituksella johtavan rinnalta. Mikäli Thai Profit kuitenkin pääsee odotusten mukaisesti johtopaikalle, on marssijärjestyksen muuttuminen todennäköistä. 6 DONATO E. on sekin loistovireessä. Se vastasi viimeksi johtopaikalta 09-kyytisellä päätöspuolikkaalla varmaan voittoon rinnaltaan kakkoseksi sijoittuneelle Ricoconelle. Thai Profit joutui tyytymään samaisessa lähdössä joukon hänniltä kuudenteen sijaan. Thai Profitin ulkopuolelta keulaan pääsy ei vaikuta kuitenkaan ollenkaan todennäköiseltä, mikä tekee hommasta huomattavasti viime kertaa mutkikkaamman. 10 DARTAGNAN SISU on mielenkiintoinen Suomen debytantti, sillä Ready Cashin pojalla on hyvä kapasiteetti. Voiton nappaaminen näistä alkuasetelmista olisi kuitenkin yllätys. 2 GRAINFIELD OLIVER on starttiraketti, joka voi hyvinkin juosta 2. sisällä. Silloin totosija ei yllättäisi, vaikkei ruuna huippuvireessä olekaan. Mitä hiljempaa matkalla mennään, sen parempi se on Grainfield Oliverin kannalta.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 3 B) 8-4-9-5-13-11-10-12-2-7 C) 1-6
TZUBODAI – HIDALGO BOKO – ORVAR IVER – HOCUSPOCUS AVENGER

Ilta päättyy lämminveristen pitkän matkan Karanor Teräsmiesliigaan. Siinä A-rankkaukseksi nostetaan 3 TZUBODAI. Se ei pystynyt viimeksi haastamaan keulasta voittanutta Core Catcheria, mutta oli oikein kelpo kakkonen 700 metrin kirillä 3. ulkoa. Tzubodai on paljon voittosummaansa parempi hevonen, ja tällä kertaa ajavan Antti Teivaisen lähtökohtainen taktiikka lienee ajaa keulasta. 8 HIDALGO BOKO tekee jatkuvasti hyvää työtä. Viime keskiviikkona Might Be Romeo ja Stonecapes Rain olivat vain yksinkertaisesti parempia. 4 ORVAR IVER voi olla lähdön jokerikortti. Se pujotteli Porissa mukavasti kakkoseksi, ja voimia jäi vielä varastoonkin. Mikäli kiihdytysvaihe onnistuu nappiin ja Orvar Iver hyvän säästöreissun 2. tai 3. sisällä, ei se todellakaan ole vaaraton. Raskas rata laskisi kylläkin osakkeita merkittävästi. 9 HOCUSPOCUS AVENGER voitti viimeksi Forssassa johtopaikalta varmasti. Hocuspocus Avenger voitti lokakuussa Vermossa Karanor Teräsmiesliigan, joten pitkä matka sopii mainiosti. 5 ASHLEY MAN voitti viimeksi, vaikka laukkasi. Vastus kovenee tuntuvasti, mutta ruuna on yksi perushevosista. 13 ONE WHO RUN voitti toissakerralla keulasta, eikä ollut viimeksi pahan lähtölaukkansa jälkeen yhtään sen huonompi. 11 REDEMPTION aloitti kautensa Teivossa positiivisella kakkossijalla 3. ulkoa, ja startti vei vielä varmasti suoritustasoa eteenpäinkin. 10 HOPE MAGUIRE ei olisi ihan toivoton, mikäli ravi pysyisi loppuun asti kasassa. Viime keskiviikkona ruuna laukkasi johtopaikalta 700 jäljellä.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 2,8,9,11,3,4 + 1,6 (7,12)
T4-2: 7,1,9,11,2,14 + 8,4,16 (10,5)
T4-3: 3 (1,6)
T4-4: 3 + 8,4,9,5,13,11,10 (12,2)

Pieni systeemi 36 riviä, hinta 7,20 euroa.
Suuri systeemi 576 riviä, hinta 115,20 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

3
3,8,4,9,5,13,11,10

Yhteensä 8 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

7
1,9,11,2,14
kaikki

Yhteensä 70 yhdistelmää, hinta 35 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

3
8,4,9,5,13,11,10
8,4,9,5,13,11,10,12,2,7

Yhteensä 63 yhdistelmää, hinta 31,50 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska


 

Lähtö 1 


Väliajat 44,5-41,5-36,5-31,0

SÖRKÄN JOKERI: Alku 2.-3. sisällä. Nousi 2. kaarteessa toiselle ilman vetoapua. Prässäsi johtavaa viim. takasuoralla ja painui keulaan loppukaarteessa. Piti varmasti ykköseksi. 
VILLITUISKU: Eteni 1. takasuoralla toiselle ilman vetoapua. Prässäsi keulaa ja painui johtoon 550 juostuna. Sai itse painetta viim. takasuoralla. Jatkoi viim. kaarteessa 2. sisällä. Kohosi vielä maalisuoran alussa toiselle. Polki asiallisesti perille. 
LIIMO: Nousi 2. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle. Pudotti loppukaarteen alussa toiselle. Tasaisesti loppua. 
KISARI-MONNI: Johti alun. Jatkoi 2. sisällä 1. takasuoran lopussa. Ei vakuuttanut. 
PITIKSEN PORHO: Laukka 1. takasuoralla. Matkasi sitten 3. ulkona, mistä käänteli 3. radalle viim. takasuoralla. Tuli kohtalaisesti. 
MAHATMA: Laukka kiihdytykseen. Eteni sitten 4. ulos. Uusi laukka loppukaarteen alkuun. Hylättiin liioista laukoista.
WARRANTTI: Poissa.


Lähtö 2 


Väliajat 21,5-20,5-17,5-19,5

ZAWAR: Piti helposti keulat. Oikein vaivaton voitto. 
RAVEN: Kohtalainen nappireissulla johtavan takaa. 
LADY JANE GREY: Käänteli 3. sisältä loppusuoralla 3. radalle. Kohtalaisesti perille. 
SUMMITIE: Tasainen suoritus toiselta ilman vetoapua. 
DONANJA COTTER: Matkasi 5.-4. sisällä. Nousi loppukaarteessa 2. ulos ja käänteli 200 ennen maalia 3. radalle. Ei vakuuttanut. 
CALLELA LIONEL: Kohosi 1500 jäljellä 2. ulos. Oli vaikeuksissa jo puoli kierrosta ennen maalia. Vaisua. 
ISTO: Laukka 1. kaarteen alkuun. Hylättiin.
FRANKENSTINA: Alkumetrit 3. rataa. Jatkoi 6. sisällä. Nousi 3. kaarteessa 3. ulos. Kohosi viim. takasuoralla 3. radalle. Hiljensi pahoin loppukaarteessa ja päätyi keskeyttämään.


Lähtö 3

 
Väliajat 17,5-18,5-17,0-16,0

BELIEVER: Varma voitto johtopaikalta. 
REDSKIN DO: Matkasi 4. sisällä, mistä kohosi 550 jäljellä 4. ulos. Käänteli kolmannelle 300 ennen maalia ja kiri lujaa loppua kakkoseksi. Viim. 400 m 13,5. 
MAS EVELYN: Seurasi kohtalaisesti 2. sisältä. 
JANETTE FRANCAIS: Alkumatka toista ilman vetoapua. Sai selän eteen etusuoralla. Käänteli 3. radalle 250 ennen maalia. Hiukan veto katkesi. Asiallinen suoritus kuitenkin. 
CALLELA ULRICA: Käänteli 3. ulkoa 3. radalle 2. kaarteen lopussa. Eteni toiselle ilman vetoapua etusuoralla. Taipui kärkikamppailusta loppusuoralla. Ei moitittavaa esityksessä.
GIRLS WITH CURLS: Juoksupaikka 3. sisällä. Ei saanut missään vaiheessa kiritilaa. Voimia jäi käyttämättä.
LET'S PRAY: Lähti hitaasti ja eteni 5. sisälle. Nousi viim. takasuoralla 4. ulos. Pudotti jatkossa jälleen sisälle. Ei esittänyt erikoista. 
GOLDIIVO HOSS: Juoksi 2.-3. ulkona. Kiri ei lähtenyt vetämään ja laukkasi 250 jäljellä. Ei vakuuttanut.
BIG HEART: Laukkasi 1. kaarteen lopussa 5. sisältä. Hylättiin.
KEISARI SUURI: Laukka lähtökiihdytykseen. Keskeytti.
BELUGA BIRDLAND: Lähtölaukka. Keskeytti.
MOONLIGHT MELODY: Poissa.


Lähtö 4 


Väliajat 14,5-15,5-12,0-12,5

ICE WINE: Latasi keulaan. Ei saanut loppumatkasta rauhoittaa lainkaan tempoa. Voitti varmasti mainion esityksen päätteeksi. 
SELENE LUNE: Matkasi toisella ilman vetoapua. Piti loppumatkasta vauhdin reippaana. Puristi väkevästi perille saakka. 
GLORIA WEB: Johtavan takaa kelpo kolmas. Aivan hyvä aloitusstartti uudelta treenarilta pitkän tauon jälkeen. 
MILLSTONE'S VIVID: Nousi 4. sisältä 1500 jäljellä 2. ulos. Käänteli 200 ennen maalia 3. radalle. Ei pystynyt parannuksiin reippaassa vauhdissa. Kelpo suoritus. 
ROHERYN: Matkasi 5.-4. sisällä. Jatkoi viim. takasuoralla 3. sisällä. Kohtalainen esitys. 
L DEES MAGGIESBEST: Juoksupaikka 2.-3. ulkona. Lopussa asiallisesti sisärataa pitkin. Mukava suoritus. 
LIL BELINDA: Nousi viim. takasuoralla 3. sisältä 3. ulos. Tasainen. 
LILY'S STAR: Juoksi 4. ulkona. Käänteli loppukaarteessa takajoukoissa 3. radalle. Ei pystynyt parannuksiin. 
BROKAD BRODDA: Matkasi 6.-4. sisällä. Nousi 250 jäljellä toiselle ja käänteli 3. radalle 50 metriä myöhemmin. Veto ei kantanut lainkaan. 
HER ROYAL HIGHNESS: Poissa.


Lähtö 5 


Väliajat 24,5-26,0-25,5-28,5

SYNERI: Piti johtavan rinnalla matkavauhdin tasaisen reippaana. Puristi ykköseksi. Oikein väkevä esitys. 
INTOIIVARI: Nousi 5. sisältä 1. takasuoran alussa 2. ulos. Käänteli 50 ennen maalia kolmannelle ja tuli terävästi viime metrit. 
HEPORIX: Eteni keulaan 1. kaarteen alussa. Vauhti ei rauhoittunut missään vaiheessa. Polki hyvin perille saakka. 
VILOX: Matkasi 4. sisällä. Tuli lopulta pussissa maaliin.
TARUNLENTO: Matkasi 3. sisällä. Oli viim. takasuoran lopussa kiinni väsyvän takana ja menetti paljon metrejä. Polki hyvin lopun väylät saatuaan. Viim. 400 m 23,1. 
VEKRAUS: Polki 3. ulkoa aivan mukavasti perille asti. 
PAOLA: Matkasi hännillä sisärataa. Ei pystynyt parannuksiin. 
MOPOHEIKKI: Johti ensi metrit. Jatkoi 2. sisällä 1. kaarteen alussa. Hiljensi pahoin puoli kierrosta ennen maalia.


Lähtö 6 


Väliajat 11,5-16,0-17,5-14,0

ROWHILL'S KILLER: Alku 3. rataa. Pääsi 2. ulos 1. takasuoralla. Iski 500 juostuna jälleen 3. radalle ja eteni keulaan 150 metriä myöhemmin. Varma voitto. 
HE'S A KEEPER: Käänteli parijonosta 2. kaarteen lopussa selässä 3. radalle. Jatkoi kolmatta ilman vetoapua etusuoralla ja pääsi toiselle ilman vetoapua 900 jäljellä. Painosti keulahevosta ja punnersi vahvasti perille saakka. 
MY WAYS NOT YOURS: Lähti 3. ulkoa 2. kaarteessa 3. radalle. Eteni etusuoralla johtavan rinnalle. Jatkoi 900 jäljellä 2. ulkona. Hyökkäsi jälleen 3. radalle 450 ennen maalia. Kelpo esitys. 
MASTER AS: Matkasi 2.-3. sisällä. Nousi 300 jäljellä toiselle. Käänteli 4. radalle 100 ennen maalia. Aivan hyvin perille. 
MAYFLOWER: Juoksi 5.-6. ulkona. Lähti viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Käänteli loppukurvissa 4. radalle. Polki hyvin perille. Viim. 700 m 12,4. 
WIND OF VICTORY: Alkumatka 2. ulkona. Jatkoi 900 jäljellä 4. ulkona. Hyökkäsi viim. takasuoralla 3. radalle. Kohtalainen kiri. 
STONECAPES RESPECT: Johti alkumatkan. Sai hetken aikaa tiukkaa prässiä. Jatkoi 650 juostuna 2. sisällä. Taipui hieman loppusuoralla. 
AN-ALFA CENTAURI: Nousi 2. kaarteeseen mentäessä 3. ulos. Jatkoi 900 ennen maalia 5. ulkona. Nousi viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Aivan asiallinen esitys. 
MAJESTIC MISSY: Tasapaksu 4. sisältä. 
SAHARA HOT MAMA: Vaati alkumatkasta vauhtia johtavalta. Jäi taivaltamaan toista ilman vetoapua. Juoksi lopulta 3. ulkona. Alkoi taipua viim. takasuoralla. Ei kuitenkaan lopettanut kokonaan.
TEQUILA CROFT: Pudotti 1200 jäljellä 5. sisälle. Oli vaikeuksissa viim. takasuoralla. Tuli kuitenkin tasaisesti maaliin. 
LE MIRAGE: Laukka lähtökiihdytykseen. Hylättiin.


Lähtö 7 


Väliajat 17,0-16,5-17,0-16,5

AMAZING TYCOON: Nousi 4. sisältä 3. ulos 950 jäljellä. Käänteli viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Jatkoi loppukurvissa 4. radalle. Kiri kantoi ykköseksi. 
HADES: Kiersi alun 3. rataa. Eteni toiselle ilman vetoapua 1. takasuoran alussa ja jatkoi pian johtopaikalle. Hyvä esitys, vaikka lopussa jäikin kakkoseksi. 
WONDER WOMAN: Juoksi 5.-6. ulkona. Käänteli viim. takasuoralla 3. radalle. Eteen nousi selkiä. Nousi loppukaarteessa selässä 4. radalle ja kiri mainiosti perille saakka. Viim. 700 m 14,7. 
GRAINFIELD EMMA: Menetti keulat. Pääsi nousemaan 1. kaarteen lopussa toiselle. Jäi taivaltamaan johtavan rinnalle. Aivan sitkeästi perille. 
CROSSOVER: Juuttui alussa 3. radalle. Pakitteli 1. takasuoralla ja juoksi sitten 8.-7. sisällä. Kohosi 750 jäljellä 6. ulos ja liittyi 3. radan letkaan 100 metriä myöhemmin. Hakeutui loppukurvissa 5. radalle ja polki maalisuoraa aivan ulkoa hyvin perille. Viim. 600 m 13,8. 
MAKEMAKE: Hyökkäsi 2. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle ilman vetoapua. Aivan mukavasti perille asti. 
ISIAH BOKO: Painui keulaan 400 juostuna. Jatkoi pian 2. sisällä. Kohtalainen. 
AN-ANDREE: Juoksupaikka 6.-5. sisällä. Nousi 300 jäljellä toiselle. Tuli pussissa maaliin. 
LE BLIXTEN: Juoksi 4.-5. ulkona. Tasainen suoritus. 
EMPTYBROOK: Matkasi 5.-4. sisällä. Jatkoi viim. takasuoralla 3. sisällä. Kohtalainen. 
CATAHECASSA ZEST: Matkasi hännillä 7.-6. sisällä. Haparoi viim. takasuoralla. Kohtalaisesti perille. 
HERE COMES MARTY: Lähti 7. ulkoa viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Loppukaarteessa 5. rata käyttöön. Kiri vähän katkesi maalisuoralla. 
LUCAS LA RENTA: Juoksupaikka 3.-4. ulkona. Kohosi 300 jälellä 3. radalle. Pitkään pussissa rintaman takana loppusuoralla.
NATURGAS: Johti alun. Juoksi lopulta 3. sisällä. Kohosi 2. ulos viim. takasuoralla. Edelleen selässä 3. radalle 300 jäljellä. Pehmeä viime metreillä. 
MEMPHIS MINNIE: Laukkasi lähtösuoralla. Hylättiin.
WILD CARD S: Poissa.


Lähtö 8 


Väliajat 09,5-15,5-16,0-11,5

THAI PROFIT: Panosti alkuun. Ei päässyt kuitenkaan suoraan johtopaikalle. Painosti 1. kaarteessa tiukasti keulahevosta, joka sortui laukalle. Painui johtoon 300 juostuna. Vauhti rauhoittui matkalla. Tempo kiihtyi jälleen lopussa. Voitti leikittelevän helposti. 
DONATO E.: Satsasi alkuun ja eteni toiselle ilman vetoapua. Pudotti 1. takasuoralla johtavan kantaan. Jäi pussiin ja voimia jäi tallelle. Jatkaa vahvassa vireessä.
CONNY SISU: Sitkeä suoritus toiselta ilman vetoapua. 
TROT KRONOS: Hyökkäsi 3. ulkoa 400 jäljellä. Kelpo kiri. Viim. 400 m 10,7. 
GRAINFIELD OLIVER: Nappireissu 3. sisällä. Nousi maalisuoralla toiselle. Asiallisesti perille. 
SAHARA B BOY: Nousi 4. sisältä loppukaarteessa 3. ulos. Oli hetken pussissa ja pudotti sisälle 300 ennen maalia. Aivan mukavasti maaliin. 
POR NIE ROCK: Kohosi 5. sisältä 5. ulos viim. takasuoralla. Käänteli loppukaarteessa 4. radalle. Tehtävä oli mahdoton. Viim. 500 m 12,0. 
DREAMBOW: Lähti 4. ulkoa loppumatkasta 3. radalle. Kiri ei täysin kantanut. 
DARTAGNAN SISU: Juoksi 2. ulkona. Ei esittänyt mitään Suomen debyytissään. 
RICOCONE: Lähti lujaa ja pystyi puolustamaan aluksi johtopaikan. Sai tiukkaa painetta ja laukkasi 1. kaarteessa pitkäksi.


Lähtö 9 


Väliajat 21,5-21,0-20,0-15,0-15,5

HIDALGO BOKO: Hyökkäsi 3. ulkoa 1300 jäljellä ja eteni johtavan rinnalle kierros ennen maalia. Painui keulaan 300 jäljellä ja irtosi ylivoimavoittoon. 
ORVAR IVER: Nousi 4. sisältä 3. ulos 1200 jäljellä. Käänteli 3. radalle 550 ennen maalia. Mukava kiri. 
HOCUSPOCUS AVENGER: Matkasi 2. ulkona. Kohtalainen. 
REDEMPTION: Avasi vauhdikkaasti ja eteni takamatkalta toiselle ilman vetoapua. Pääsi johtopaikalle 1. kaarteessa. Sai hetken prässiä toisessa kaarteessa. Jatkoi keulassa. Vähän pehmeä loppusuoralla. 
ASHLEY MAN: Juoksi 2. sisällä. Jäi pussiin.
PT'S SILLY BILLY: Juoksi 5. sisällä, mistä nousi 4. ulos 1200 jäljellä. Tasaisesti perille. 
TZUBODAI: Laukkasi 1. kaarteessa ja putosi kauas hännille. Nousi 7. ulkoa 1300 jäljellä 3. radalle ja sai samassa selkiä eteen. Käänteli loppumatkasta 4. radalle. Tekemätön paikka. Polki aivan asiallisesti perille saakka. Kunnossa ei vikaa.
RIM BAY FLEUR: Matkasi 3. sisällä. Varsin nihkeää nappireissulla. 
APPLEHILL EXPRESS: Juoksi 6.-5. ulkona. Ei vakuuttanut. 
ROCKTOWN WITNESS: Lähti 5. ulkoa selissä 3. radalle 1300 jäljellä. Kiri hyytyi loppukurviin. 
OLLY JUMPER: Eteni lähtölaukan jälkeen 6. sisälle. Jatkoi 1200 jäljellä 4. sisällä. Oikein pehmeä loppumatkasta. 
ONE WHO RUN: Lähti 4. ulkoa selässä 3. radalle 1300 jäljellä. Jatkoi kolmatta ilman vetoapua kierros ennen maalia. Kiri hiipui pahoin viim. takasuoralla. Kaikki tuskin oli kunnossa.
HOPE MAGUIRE: Jäi taivaltamaan toista ilman vetoapua. Prässäsi 2. kaarteessa hetken johtavaa. Jatkoi kuolemanpaikalla. Kadotti ravinsa kierros jäljellä. Hylättiin.