Keskiviikko-ravit

26.02.2020 18:00

Keskiviikko-ravit

Hillitön helmikuu päättyy

Helmikuu on ollut varsin ravirikas, ja tänään on vuorossa vuoden lyhimmän kuukauden kahdeksannet ravit Vermo Areenalla. Viisivuotislähdössä haetaan jo kenties asemia maaliskuun uuteen Graceful Swamp Memorialiin.

Talviaikaan kilpailevien hevosten määrä on pienempi kuin kesällä ja varsinkin tänä talvena se on näkynyt monessa paikassa lähtöinä, joissa on ollut vähän hevosia. Onneksi ilmoittautuneita on kuitenkin riittänyt ja näissäkin raveissa ajetaan yhdeksän lähtöä.

Nelivuotislähtöön ei tällä kertaa tullut hevosia, mutta vuotta vanhemman ikäluokan menijät kohtaavat Toto64-pelin avauskohteessa. Tammat saavat kahdenkymmenen metrin etumatkan. Tammoja jahtaavat takamatkalta mm. Vermossa hienosti menestynyt Sahara Sandstorm ja toissa vuoden Kriterium-kolmonen Mr Big Star.

Seuraava viisivuotislähtö Vermossa ravataan maaliskuun 14. päivä, jolloin ajetaan Graceful Swamp Memorial kymppitonnin ykköspalkinnolla. Lähtö on perustettu viime lokakuussa traagisesti menehtyneen tähtiravuri Graceful Swampin eli Sämpylän kunniaksi. Samana päivänä juostaan myös perinteinen tammojen suurkilpailu Espoon Palkinto. Ravien jälkeen on luvassa vielä elokuvailta katsomoravintola Ravillassa.

Tänään radalla on myös Raviliiga-väriä. Tällä kertaa asialla on Ilveksen joukkueen Rehab, joka kilpailee toista kertaa urallaan Vermossa. Markku Niemisen valmennettava on napsinut tänä vuonna jo kolme totosijaa ja on mielenkiintoinen seurattava. Rehab saa vastaansa mm. Night Guardin, joka on voittanut uransa kaikki seitsemän kilpailua.

Vermon ja HIFK:n Raviliiga-hevonen Mascate Match eli Massi on vielä ansaitulla talvitauolla. Tiistaina 3.3. Massi on kuitenkin jääkiekkopelin emäntänä, kun HIFK kohtaa kotipelissään KalPan. Massi ei itse ole paikalla jäähallilla, mutta tempauksen yhteistyökumppanit Maaseudun Tulevaisuus, Suomen Hippos, Sylva ry ja Vermo Areena tuovat peli-iltaan raviurheilun ja hyväntekeväisyyden näkökulmaa. Massin ansaitsemista palkintorahoista sievoinen summa lahjoitetaan tämän vuoden päätteeksi Sylva ry:n kautta syöpään sairastuneiden lasten perheille.

Helmikuun lopun muistutuksena vielä, että 29.2. saakka on voimassa Early Horse -tarjous: kahden päivän lippu Finlandia-Ajoon 30 euron hintaan Vermon verkkokaupan kautta. Kevään huipputapahtuma Finlandia-Ajo järjestetään tänä vuonna kaksipäiväisenä lauantaina ja sunnuntaina 9.-10. toukokuuta.

Aikataulu ke 26.2.

16.00 Portit avautuvat
17.00 Ravintola aukeaa
17.20 Koelähtö
17.30 TotoTV-lähetys alkaa
18.00 TotoTV:n studiolähetys alkaa, suora T64-lähetys myös maksullisella C More Max:lla.
18.00 Lähtö 1 esittäytyy
18.07 Lähtö 1 starttaa
18.29 Lähtö 2
18.50 Lähtö 3
19.15 Lähtö 4 Toto64-1
19.35 Lähtö 5 Toto64-2
19.55 Lähtö 6 Toto64-3, Toto4-1
20.15 Lähtö 7 Toto64-4, Toto4-2, Troikka
20.30 Lähtö 8 Toto64-5, Toto4-3, Päivän duo -1
20.45 Lähtö 9 Toto64-6, Toto4-4, Päivän duo -2, Troikka

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

26.2.2020 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO64-VARMAVALINNAT

Viikon Toto64-kierrokselta löytyy kolme selkeää varmaehdokasta. Kierroksen käynnistävässä 5-vuotislähdössä 4 SAHARA SANDSTORM on selvä suosikki. Sahara Sandstorm on väkivahva vääntäjä, joka pystyy tekemään itse juoksunsa. Pienessä lähdössä arkinen lähtönopeuskaan ei ole ongelma. Kolmannen kohteen 11 NIGHT GUARD on aloittanut uransa seitsemällä voitolla. Kausi 2020 käynnistyi Turusta todella helpolla keulavoitolla, ja tauon jälkeinen startti vei varmasti voitokasta menijää eteenpäin. Tämänkertainen tehtävä on varsinkin lähtöasetelmat huomioiden uran toistaiseksi haastavin, mutta silti Harri Koivusen valmennettavalla on hyvät mahdollisuudet jatkaa voittokulkuaan. Neljännen kohteen 2 LUMINO on aloittanut Jenni Aution valmennuksesta kahdella vakuuttavalla voitolla. Laukkariski on Luminon kohdalla konkreettinen, mutta kokonaisuuden kannalta tilannetta kyllä parantaa kakkosradan lähtöpaikan muuttuminen ykkösradaksi. Mikäli Lumino malttaa ravata koko matkan, on se todella vaikea kukistettava. Night Guard ja Lumino toimivat läpivarmoina, Sahara Sandstorm kolmantena tukipilarina Pienessä systeemissä. Toinen kohde pelataan hyvällä voittoprosentilla kilpailevalla 5-vuotiskaksikolla 3 HUJAKE ja 4 MITORI.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 4 + 2,6,5,3 (1)
T64-2: 3,4 (8,2)
T64-3: 11 (9,8)
T64-4: 2 (13,8)
T64-5: 2,4,9,1 + 12,6,5,3,10,8,7 (11)
T64-6: 3,7,4,9 + 2,11,10,14,8,6,5,12,13,1

Pieni systeemi 32 riviä, hinta 3,20 euroa.
Suuri systeemi 1540 riviä, hinta 154 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 1-7-4-8 B) 2-6-3-5-9
SISIMIUT MALIBU – ARCIE’S ARSENAL – EL HIGHWAY – STARO NO CANDY

Keskiviikkoilta käynnistyy aloittelevien lämminveristen lähdöllä, ja yhdeksän hevosen lähdössä jokaisella on vielä uran voittotili avaamatta. 1 SISIMIUT MALIBU aloitti uransa torstaina Lahdessa 3. sisältä hyväksyttävällä kolmossijalla. On täysin mahdollista, että pronssimitali vaihtuu nyt kullaksi. 7 ARCIE’S ARSENAL on vielä jonkin verran epävarma, mutta 3-vuotiaalla Zola Bokon pojalla tuntuisi olevan ihan mukavasti kapasiteettia. Ravilla uran avausvoitto on tiukasti tähtäimessä. 4 EL HIGHWAY on tähän paikkaan vaikea arvioitava, sillä suvukkaan 4-vuotiaan koelähdöstä on vierähtänyt jo peräti kahdeksan kuukautta. Elina Laakkosella on joka tapauksessa tapana tuoda valmennettavansa radoille kilpailukuntoisena. 8 STARO NO CANDY on lähdön neljäs A-hevonen. Se ei saanut viime Vermon vierailullaan sisäratajuoksun jälkeen kirivaiheessa mahdollisuutta, jolloin olisi ilman muuta otellut totosijoista. 2 SHETANI aloittaa sitten tasaisen B-ryhmän. Se oli sunnuntain paikallisraveissa hyvinkin tasapaksu, mutta nyt tammalla on startti kropassa ja ammattikuski rattailla.

Lähtö 2.

RANKING
A) 4-3-1-2 B) 6-5-8-7
MOONLIGHT VELVET – RIM BAY ORCHID – JETSET VICE – SHACKHILLS THUNDER

Toisessa lähdössä toisistaan mittaa ottavat ihan mukavasti uransa aloittaneet 4-vuotiaat lämminveriset. Mukana ei ole missään tapauksessa yhtään statistia. A-ryhmään nostetaan kahdeksan hevosen lähdössä puolet, eli neljä valjakkoa. 4 MOONLIGHT VELVET palaa tauolta, joten iskukyky on arvoitus. Tamman kapasiteetti tähän lähtöön on kuitenkin ehdottomasti riittävä. Käsittämättömän huonosta lähtöratatuurista urallaan kärsinyt Zola Bokon tytär selviytyi jopa Kasvattajakruunu-finaaliin. Kolmevuotiskausi päättyi parhaalla mahdollisella tavalla, kun Ellinoora Laurilan valmennettava eteni joulukuussa Forssassa 2. ulkoa vajaan 400 metrin kirillä hallittuun voittoon ennen keulassa juossutta Le Miragea. 3 RIM BAY ORCHID on napannut kolmesta viime startista kaksi kakkossijaa. Turun heikompi sijoitus selittyy juoksupaikalla johtavan rinnalla. 1 JETSET VICE on päässyt viime starteista poiketen hyvälle lähtöpaikalle, joten Laura Mehtosen valmennettavaan on syytä suhtautua vakavasti. Viimeksi Teivossa Jetset Vice kesti ihan kunniakkaasti viidenneksi kierrettyään 2. ulkoa johtavan rinnalle avauskierroksen kohdalla. 2 SHACKHILLS THUNDER on voittanut tänä vuonna jo kahdesti. Ruuna nousee hyvältä lähtöpaikaltaan mukaan A-ryhmään. 6 HALDIAZ olisi todennäköisesti voittanut torstaina Lahdessa, mikäli olisi löytänyt vapaan väylän 3. sisältä. Vastus on nyt kuitenkin tuntuvasti kovempi. Myös 5 DORA JET jää tässä lähdössä B-ryhmään, vaikka onkin tauluaan parempi hevonen.

Lähtö 3.

RANKING
A) 4 B) 1-2-5-9-6-7-8-3
FILIUS FELIX – LUCKY MOOSE – AN-ANDREE – SUNNIE

Montélähdössä suosikiksi kohoaa 4 FILIUS FELIX. Se on aloittanut montéuransa kahdella kakkossijalla. Molemmilla kerroilla ruuna on kirinyt loppua ryhdikkäästi. Uran ensimmäiseen montévoittoon on juoksun luontuessa hyvät mahdollisuudet. 1 LUCKY MOOSE on luotettava montéhevonen. Viimeksi Jyväskylässä se tarkkaili tilannetta kärjen tuntumassa, kunnes iski neljänneltä sijalta 700 jäljellä ja eteni loppusuoralla varmaan voittoon. Silloin kakkoseksi kirinyt Filius Felix pysyi takana, mutta Filius Felix lähti matkaan 20 metriä Lucky Moosen takaa. Vermon autolähdössä kolmanneksi sijoittunut Lucky Moose hävisi toiseksi sijoittuneelle Filius Felixille. 2 AN-ANDREE jäi viimeksi Vermon kärrylähdössä pussiin. An-Andree taisteli Lappeenrannan montélähdössä johtopaikalta loppuun asti voitosta, mutta jäi niukasti toiseksi. 5 SUNNIE ailahtelee hieman, mutta hyvänä päivänään se pystyy kovaan montésuoritukseen. Edellisellä Vermon vierailullaan Sunnie hävisi Poetry In Motionille, mutta kukisti muun porukan selvästi. 9 AMON-RA on huonosti sarjassa sisällä, mutta se on hyvä montéhevonen, jota autolähtö suosii. 6 DARK ALLEY menestyi viime kaudella montélähdöissä upeasti, sillä 29 starttia toi 5 voittoa, 7 kakkossijaa ja 3 kolmatta sijaa. Tämän vuoden osalta totosaldo on kuitenkin vielä avaamatta. 7 XAVIER K.A. suorittaa tässä montédebyyttinsä.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 4 B) 2-6-5-3-1
SAHARA SANDSTORM – COCKTAIL PRINCESS – MR BIG STAR – HUDSON WEB

Toto64-kierros käynnistyy 5-vuotiaiden lämminveristen kohtaamisella, missä paalun kolme tammaa pyrkii pakomatkalle 20 metrin takamatkalta lähtevää kolmea oria/ruunaa vastaan. Lähtökohtaisesti takamatkalaiset ovat selvästi vahvimmilla. Ainoaksi A-hevoseksi kohoaa hirmuvireinen 4 SAHARA SANDSTORM. Se pääsi etenemään Mikkelin lauantaisessa 75-lähdössä johtopaikalle 400 juostuna, minkä jälkeen Timo Korvenheimon valmennettava oli jatkossa täysin suvereeni. Sahara Sandstorm on vahva ja vauhtikestävä hevonen, jolla voi tehdä tarpeen vaatiessa jo matkalla ratkaisuja. Make It Happenin poika on myös suoritusvarma. 2 COCKTAIL PRINCESS voisi olla paalulta kova vastustaja, mikäli onnistuisi pääsemään johtopaikalle. Cocktail Princess on kuitenkin hidas avaaja, ja missään tapauksessa keulapaikalle pääsy ei ole omissa käsissä. Viimeksi Vermossa Cocktail Princess hyökkäsi sisäratajuoksun jälkeen neljänneltä sijalta 300 jäljellä ja kiri pirteästi kolmanneksi. 6 MR BIG STAR ja 5 HUDSON WEB muodostavat edellä mainitun Cocktail Princessin kanssa tasaisen haastajaryhmän lähdön ennakkosuosikille. Mr Big Star ei ole vielä pitkän taukonsa jälkeen kohonnut huippuiskuun, mutta pikkuhiljaa kuntokäyrä osoittaa kuitenkin ylöspäin. Hudson Web kulki 4-vuotiskauden päätöskisoissaan hienosti. Saa sitten nähdä, onko ori suoraan tauolta aivan yhtä hyvä. 3 ARCTIC ELSA avannee lähdön onnistuessa keulaan, ja saa sitten nähdä, että minkälaisella taktiikalla Ari Moilanen on tamman kauden avauksessa liikkeellä. 1 QUEEN ADELE kohtaa nyt aika kovia. 

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 3-4 B) 8-2-7-6-1-11-10 C) 5-9-12
HUJAKE – MITORI – MATTILAN TOUHO – KAUNIIN ROHKEE

Toisessa Toto64-kohteessa A-ryhmään kohoaa kaksi uransa menestyksekkäästi aloittanutta 5-vuotiasta. 3 HUJAKE on aloittanut uransa kolmella voitolla. Tosin, viimeksi Joensuussa voitto olisi voinut jäädä ottamatta, ellei valjakko olisi nostanut loppusuoralla kovinta vastustajaa. Yhtä kaikki, suoritus oli hyvä, ja nyt startti kropassa 5-vuotias Fransin poika on varmasti vieläkin parempi. Mikäli vain Hujake ravaa koko matkan, se kyllä menestyy. 4 MITORI on lähdön toinen A-hevonen. Se on kilpaillut urallaan seitsemän kertaa ja on vain kerran jäänyt ulos totosta. Tämä tapahtui heti uran avauskilpailussa viime heinäkuussa Loviisassa. Sen jälkeen on tullut kuusi totosijaa putkeen. Viime torstaina Lahdessa Mitori sijoittui johtopaikalta kolmanneksi. Mitorin ongelmana on ollut, että hyvästä menestyksestä huolimatta ravi on tahtonut kirivaiheessa hajota, ja niin kävi viimeksikin. Mikäli ravi pysyy loppuun asti kasassa, on menestystä ilman muuta luvassa. B-ryhmän käynnistävä 8 MATTILAN TOUHO sijoittui viime torstaina 2. sisältä Mitorin jälkeen neljänneksi. 2 KAUNIIN ROHKEE omaa hyvät vauhtivarat, mutta se on vielä kovin epävarma. 7 TAPSAN TOIVO oli mennyt kahden kuukauden talvitaukonsa aikana selvästi eteenpäin. Ori laukkasi kärjen tuntumasta ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä, mutta kiri vielä ihan mukavasti kolmanneksi. Totosijaan on täydet mahdollisuudet, mutta suosikkikaksikkoa on niiden onnistuessa vaikea kukistaa.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 11 B) 9-8-7-10-2-1-5-6 C) 3-4
NIGHT GUARD – GRAINFIELD EMMA – AGING WELL – REHAB

Toto4-pelin avauskohteessa uransa kaikki seitsemän kilpailua voittanut 11 NIGHT GUARD pyrkii tiukasti jatkamaan voittokulkuaan. Tämän kauden aloituskilpailu Turussa toi todella helpon keulavoiton, ja tauon jälkeinen startti teki varmasti ruunalle hyvää. Varsinkin lähtöasetelmat huomioiden tehtävä taitaa olla nyt Night Guardin uran toistaiseksi haastavin, mutta silti voitokas menijä kohoaa ainoaksi A-hevoseksi. Varaa minkäänlaiseen epäonnistumiseen ei kuitenkaan ole, sillä haastajaosastoltakin löytyy kelpo menijöitä. 9 GRAINFIELD EMMA totoputki katkesi viime keskiviikkona, mutta suoritus 2. radalta ilman selkää oli normaalin hyvä. Nyt juoksusta tulee erilainen. 8 AGING WELL aloitti Juhani Tapanin tallista käsin viitossijalla 2. sisältä. Nyt ruunalla on startti alla, ja viimekertainen lähtö oli vielä tämänkertaistakin kovatasoisempi. Mikäli energinen ruuna ei käy ylikierroksilla, on se oikein varteenotettava menestyjäkandidaatti. 7 REHAB kilpailee ihan mukavassa vireessä ja ottelee juoksun onnistuessa totosijoista. Myös Ari Moilasella vahvistuva 10 FINSWEDEN kuuluu samaan ryhmään edellä mainittujen haastajien kanssa. Viimeksi laukka ensimmäisessä kaarteessa pilasi pelin, mutta tätä edeltäneessä 75-lähdössä Jani Punkkisen valmennettava ei saanut mahdollisuutta 4. sisältä. 2 HASHTAG voitti viimeksi paljon tämänkertaista helpomman lähdön. Kuntokäyrä osoittaa kuitenkin ylöspäin, eikä totosija suuremmin yllättäisi.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 2 B) 13-8-3-15-11-4-7-9-16-6 C) 14-12-10
LUMINO – JEMMATAR - HOLLAUS – MILLIKKA

Illan ensimmäisessä troikkalähdössä A-hevoseksi nostetaan Jenni Aution valmennuksesta kahdella tyylikkäällä voitolla aloittanut 2 LUMINO. Seinäjoella Lumino iski toisessa kaarteessa johtavan Jamas Vilmerin kimppuun, mutta johtopaikka ei ollut tarjolla, joten Santtu Raitala siirsi ajokkinsa johtavan taakse 1200 jäljellä. Siellä valjakko ei kuitenkaan kauaa viihtynyt, vaan jo 900 metriä ennen maalia Lumino nousi uudelleen johtavan rinnalle. Tauosta ja raskaasta reissusta huolimatta Lumino jyräsi oikein varmaan voittoon ennen niin ikään lahjakasta Jamas Vilmeriä. Viimeksi Oulussa Lumino laukkasi lähtöön, mutta marssi vielä lopussa varmaan voittoon. Laukan uhka on konkreettinen, mutta ravilla kauden kolmas voitto on lähellä. 13 JEMMATAR on intoutunut elämänsä iskuun. Lauantaisessa Mikkelin 75-lähdössäkin tamma rymisteli kakkoseksi 700 metrin kirillä 4. ulkoa. 8 HOLLAUS aloitti viime vuonna pitkän taukonsa jälkeen hienosti. Mikäli tauko ei näy otteissa negatiivisesti, ottelee Hollaus taas ravilla kärkisijoista. 3 MILLIKKA on suorittanut viime starteissaan jatkuvasti positiivisesti ja omaa paalulta hyvät totosaumat. 15 LAARI kilpailee vahvassa nousuvireessä. Viimeksi Vermossa Laari kamppaili pitkällä matkalla urheasti kolmanneksi, vaikka juoksi ison osan matkasta 2. rataa ilman selkää. Neljänkympin pakilta kiertämistä on luvassa, mutta juoksun luontuessa totosija ei saa yllättää lainkaan. Troikkavihjeen kakkosriville nousee myös taukonsa jälkeen Vermon kakkossijalla 700 metrin kirillä 3. ulkoa aloittanut 11 PIRTTILÄN OLGA.

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 2-4-9-1 B) 12-6-5-3-10-8-7 C) 11
KNOWS EVERYTHING – BASTIAN – MY WAYS NOT YOURS – ANDY VELVET

Duon avauskohteessa ideasuosikiksi nostetaan 2 KNOWS EVERYTHING. Kahdesti yli viiden kuukauden taukonsa jälkeen kilpaillut ori nappasi viimekertaisen Vermon 75-lähdön kolmossijansa mallikkaalla suorituksella, sillä Knows Nothingin poika taivalsi valtaosan matkasta 2. rataa ilman selkää. Edellä maaliin tulivat vain piikki-selkä –asetelmassa juosseet Prada Nights sekä Bastian. Tällä kertaa Knows Everything voi nappilähdöllä päästä jopa johtopaikalle, ja varsinkin silloin Niko Huuskolan ajokki olisi huippumielenkiintoinen. 4 BASTIAN kukisti siis Knows Everythingin viime kohtaamisessa sijoittuessaan keulasta hallinneen Prada Nightsin selästä kakkoseksi. Nyt lähtöpaikat ovat kuitenkin toisinpäin, eikä Bastianin kuulu päästä kiihdytysvaiheessa Knows Everythingin etupuolelle. Tällöin osat voivat kääntyä maalissakin. 9 MY WAYS NOT YOURS oli viime keskiviikkona vastaavalta lähtöpaikalta oikein positiivinen kolmas ja lähtee taas tiukasti jahtaamaan kärkisijoja. Neljäntenä A-ryhmään nostetaan huippupaikalta liikkeelle pääsevä 1 ANDY VELVET, joka voi saada unelmajuoksun (Knows Everythingin takana?) 2. sisällä. 12 LE MIRAGE on nyt epäonnistunut voittoputkensa jälkeen kolmesti peräkkäin. Kun lähtöpaikkakin on tällä kertaa tympeä, putoaa Olli Koivusen ajokki B-ryhmään. Kautensa avaava 6 PEARL ON STAGE pystyy kirimään nappireissulla terävästi, mutta kuutosradalta nappireissun saaminen on haastavaa. 5 STONECAPES RESPECT on nopea avaaja.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 3-7-4-9 B) 2-11-10-14-8-6-5-12-13-1
PRODIGY SHARK – COM TUFF – PADDOCK’S STAR – FULLHAND COMERY

Illan päätöslähdössä 3 PRODIGY SHARK on kyllä selvähkö suosikki, mutta kokonaisuudessaan lähtö on silti hyvinkin yllätysaltis. Prodigy Sharkin kohdalla riskitekijä on, että se ei ole kovinkaan nopea avaaja. Riski ruuna jaksaa kyllä tehdä itse juoksunsa, mutta mikäli kiihdytysvaihe menee mönkään, voi juoksusta tulla äkkiä liiankin raskas. Viimeksi Jyväskylässä Prodigy Shark hyökkäsi 2. ulkoa 700 jäljellä, painui kärkeen runsaat 300 jäljellä ja jatkoi hallittuun voittoon. 7 COM TUFF on tähän paikkaan vaikea arvioitava, koska Lappeenrannan välistartti jäi ravien peruuttamisen vuoksi ajamatta. Joka tapauksessa valmentaja ja ohjastaja osaavat hommansa, joten ruunalle annetaan juoksulangalta heti täydet menestyssaumat. Toki hevoseen pitää silti suhtautua varauksella. 4 PADDOCK’S STAR on yllätysveto A-ryhmään. Paddock’s Star laukkasi kauden avauskilpailussaan Kouvolassa heti lähdössä, mutta kiri vielä 5. ulkoa oikein positiivisesti viidenneksi. Toki Paddock’s Star vaatii menestyäkseen onnistuneen juoksun, mutta on kuitenkin syytä noteerata, että se on kilpaillut viime aikoina aika kovissa lähdöissä. Neljäntenä hevosena A-ryhmään nousee vielä 9 FULLHAND COMERY. Sen tämän hetken todellinen iskukyky on arvoitus, sillä kauden aloitus montélähdössä pilaantui pitkäksi asti jatkuneeseen laukkaan. Kyseessä on kuitenkin voitokas menijä. 2 DON DEFENDER kiri toissakerralla 75-lähdössä epäedullisessa sarjassa kolmanneksi. 11 KNOCKOUT SES voitti viime starttinsa Teivossa, mutta asetelmat ovat nyt aika haastavat, joten voiton uusiminen ei tule olemaan helppoa. 10 FUNDOVER MATCH on jonkin verran tauluaan parempi. 14 BEATBOXER on kunnossa, mutta tehtävä ei ole takamatkalta yksinkertainen. Ajonkin on onnistuttava nappiin.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 11 (9,8)
T4-2: 2 (13,8)
T4-3: 2,4,9,1 + 12,6,5,3,10,8,7 (11)
T4-4: 3,7,4,9 + 2,11,10,14,8,6,5,12,13,1

Pieni systeemi 16 riviä, hinta 3,20 euroa.
Suuri systeemi 154 riviä, hinta 30,80 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

2,4,9,1
3,7,4,9

Yhteensä 16 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

2
13,8,3,15,11
13,8,3,15,11,4,7,9,16,6

Yhteensä 45 yhdistelmää, hinta 22,50 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

3,7,4
3,7,4,9
3,7,4,9,2,11,10,14,8,6,5,12,13,1

Yhteensä 108 yhdistelmää, hinta 54 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska

 

Lähtö 1 


Väliajat 17,5-17,5-20,5-16,0

ARCIE'S ARSENAL: Kiersi 1. kaarteen ulkoratoja ja eteni toiselle ilman vetoapua 1. takasuoralla. Painui keulaan 250 jäljellä ja vastasi hyvin lopussa. Sitkeä esitys. 
SISIMIUT MALIBU: Nappireissu 2. ulkona voittajan selässä. 
PRIMA BALANCE: Otti helpot keulat. Juoksupaikka lopulta 3. sisällä. Loppukurvissa pussissa. Käänteli 3. radalle 200 jäljellä. Mukavasti loppua. 
EL HIGHWAY: Matkasi 4. ulkona. Ajettiin suht passiivisesti. Hyvällä tyylillä maaliin. Viim. 400 m 15,7.
SHETANI: Eteni 1. kaarteessa johtopaikalle. Jatkoi 1. takasuoralla 2. sisällä. Tasapaksu. 
ALWS LAUDATUR: Juoksupaikka 4. sisällä. Tasainen. 
THE SANCY: Painui keulaan 500 juostuna. Eka kierros mentiin suht reipasta. Alkoi taipua ja menetti asemansa 250 ennen maalia.
STARO NO CANDY: Alku 4. sisällä. Nousi myöhemmin 3. ulos. Oli vaikeuksissa loppukurvissa ja laukkasi 300 jäljellä. Hylättiin.
INCREDIBLE KOKS: Putosi heti hännille. Laukkasi viim. kaarteen lopussa. Hylättiin.


Lähtö 2 


Väliajat 14,0-16,5-20,5-16,5

RIM BAY ORCHID: Nousi 4. sisältä etusuoralla toiselle ilman vetoapua. Punnersi ykköseksi. 
JETSET VICE: Piti keulat. Avauskierros mentiin suht reipasta. Vähän pehmeä loppumetreillä. 
HALDIAZ: Kohosi 6. sisältä toiselle 1250 jäljellä. Sai etusuoralla selän eteen. Pussissa maaliin.
RAVEN: Panosti rajusti alkuun ja pääsi 1. kaarteessa tunkemaan ahtaasti johtavan kantaan. Pussissa maaliin.
BITCH OF SPADES: Nousi 7. sisältä etusuoralla 3. ulos. Käänteli viim. takasuoralla 3. radalle. Polki aivan asiallisesti perille asti. Viim. 700 m 14,2. 
DORA JET: Juoksi 5.-4. sisällä. Käänteli loppukurvissa selässä 3. radalle. Jatkoi 250 ennen maalia neljännelle. Kelpo kiri. Viim. 400 m 14,5. 
SHACKHILLS THUNDER: Matkasi 3. sisällä. Oli pitkään pussissa. Rullaili loppumetrit maaliin.
MOONLIGHT VELVET: Poissa.


Lähtö 3 


Väliajat 13,0-14,0-17,0-18,0

LUCKY MOOSE: Piti keulat. Sai alkuun tiukkaa prässiä. Avauskierros mentiin reipasta. Oikein vakuuttava voittaja. 
AN-ANDREE: Vaati alkumatkasta johtohevoselta vauhtia. Pudotti 1. takasuoralla 2. sisälle. Jatkoi etusuoralla 3. sisällä. Tuli asiallisesti loppua. 
FILIUS FELIX: Juoksi 3.-4. sisällä. Kohtalaisesti perille. 
SUNNIE: Kohosi 1. takasuoran lopussa 2. ulos. Jatkoi etusuoralla toista ilman vetoapua. Hiljensi 100 jäljellä.
AMON-RA: Matkasi hännillä toista rataa. Tasapaksu. 
LE SAMUEL: Juoksi 3. ulkona. Kohtalaisesti perille takajoukoissa.
JUNIOR MAGISTRATE: Matkasi takajoukoissa sisärataa. Varhain vaikeuksissa. 
DARK ALLEY: Jäi 2. ulkoa 1. takasuoralla ilman vetoapua. Pudotti etusuoralla 2. sisälle. Alkoi taipua viim. takasuoralla. 
XAVIER K.A.: Laukka kiihdytykseen. Keskeytti.


Lähtö 4 


Väliajat 17,5-16,0-17,0-11,5

SAHARA SANDSTORM: Nousi 1. takasuoralla toiselle. Eteni vauhdilla ja painui keulaan 1350 jäljellä. Kiristi lopussa tempoa. Oikein helppo voitto. 
COCKTAIL PRINCESS: Matkasi 2.-3. sisällä. Nousi kierros jäljellä toiselle ilman vetoapua. Hyvä kakkonen ylivoimaisen voittajan jälkeen. 
HUDSON WEB: Nousi 4. sisältä kierros jäljellä 2. ulos. Kelpo paluustartti epäistuvassa sarjassa. 
ARCTIC ELSA: Johti alkumatkan. Jatkoi 2. sisällä 2. kaarteessa. Vaisua lopussa. 
MR BIG STAR: Matkasi hännillä sisärataa. Kiri loppua aivan mallikkaasti kovassa lopetuksessa. Viim. 700 m 11,3. 
QUEEN ADELE: Haparoi lähtöön. Juoksi sitten 3.-4. sisällä. Jälleen 3. sisällä kierros jäljellä. Ei vakuuttanut. 


Lähtö 5 


Väliajat 30,5-31,5-35,0-27,5

HUJAKE: Painui keulaan 1. kaarteessa. Oikein varma voitto. 
KOIVUN TUISKU: Kohosi 5. sisältä 3. ulos 1. takasuoralla. Jatkoi viim. takasuoralla 2. ulkona. Käänteli 200 jäljellä 3. radalle ja kiri hyvin kovassa lopetuksessa. Viim. 400 m 26,0. 
MITORI: Avasi keulaan. Jatkoi 2. sisällä 1. kurvissa. Ravi hukkui loppumatkasta. Puristi silti totosijalle. 
TAPSAN TOIVO: Sitkeästi perille toiselta ilman vetoapua. 
TELMAN VENLA: Matkasi 3. sisällä. Ei vakuuttanut. 
KAUNIIN ROHKEE: Hyökkäsi 2. ulkoa 750 jäljellä. Laukkasi ennen loppukurvia kesken lupaavan kirin. Tuli vielä juosten maaliin.
TUMMERO: Juoksupaikka 5. sisällä. Ei vakuuttanut. 
VIIRITÄR: Kohosi 6. sisältä kierros jäljellä 5. ulos. Jatkossa 4. ulkona. Vaisuhkoa. 
VALDEMAR LAX: Lähtölaukka. Sai porukan kiinni kierros jäljellä ja nousi samassa kolmannelle. Jatkoi pian selässä 3. rataa. Veto katkesi viim. takasuoralla.
SARLOTAN HELMI: Laukkasi ennen lähtölinjaa. Hylättiin.
MATTILAN TOUHO: Käänteli 4. ulkoa 900 jäljellä 3. radalle. Ei enää kunnolla edennyt, kun laukkasi puoli kierrosta ennen maalia. Hylättiin.
BELLAN PARAS: Nousi 4. sisältä loppukurvissa toiselle. Laukkasi 300 jäljellä. Hylättiin.


Lähtö 6 


Väliajat 13,0-16,0-18,0-13,5

NIGHT GUARD: Alku selässä 3. rataa. Pääsi 2. ulos 400 juostuna. Iski 1700 jäljellä ja eteni 100 metriä myöhemmin keulaan. Vakuuttava jälleen. 
FINSWEDEN: Hyökkäsi 3. ulkoa 700 jäljellä selässä 3. radalle. Pääsi 2. ulos 400 ennen maalia. Kohosi jälleen 3. radalle 250 jäljellä ja työntyi varmasti kakkoseksi. 
HASHTAG: Iski 2. ulkoa 700 jäljellä ja kiertyi toiselle ilman vetoapua. Asiallisesti perille asti. 
GRAINFIELD EMMA: Juoksi 2.-3. sisällä. Nousi toiselle viim. kaarteessa. Ei kunnolla puhtia lopussa. 
PT'S SILLY BILLY: Juoksi 4. ulkona. Käänteli loppumatkasta 3. radalle ja tuli kohtalaisesti. 
MISS VIVACIOUS: Matkasi 3.-4. sisällä. Ajautui loppusuoralla pussiin. Nousi lopussa toiselle. Vailla kiritilaa maaliin.
ZEBE VON BENTZ: Sai johtopaikalla alkumatkasta hetken prässiä. Jatkoi 2. sisällä kierros juostuna. Taipui loppusuoralla suht pahoin.
HIPPO HOPE: Matkasi 6. sisällä. Lähti loppukaarteessa selissä 3. radalle. Käänteli 200 ennen maalia 4. radalle. Kohtalainen kiri. 
IN COOKIE BOOGIE: Nousi 5. sisältä loppukaarteessa toiselle. Tasaisesti perille. 
REHAB: Eteni toiselle ilman vetoapua 1. kaarteen lopussa. Prässäsi hetken johtavaa. Jatkoi kuolemanpaikalla. Taipui viim. takasuoralla.
AGING WELL: Pakitteli 1. kaarteessa 5. ulos. Laukkasi loppukaarteessa käänneltyään selässä 3. radalle. Hylättiin.


Lähtö 7 


Väliajat 32,5-30,5-30,0-27,0

LUMINO: Pysyi ravilla ja johti koko matkan. Laukkasi heti maaliintulon jälkeen. 
JEMMATAR: Juoksi 6.-4. ulkona. Käänteli 3. radalle 800 jäljellä. Kiri mallikkaasti ja hävisi niukasti. Viim. 800 m 24,9. 
MILLIKKA: Juoksi 2. sisällä. Jäi pussiin.
UUTELAN LIISI: Pääsi kahdelta takamatkalta sujuvasti 2. ulos. Viim. kaarteessa kiinnikin. Tuli lopussa tasaisesti. 
VILVIIRI: Kohosi etusuoralla 5. sisältä 3. ulos. Nousi loppukaarteessa 3. radalle. Kohtalainen. 
LAARI: Juoksi kaukana taustalla 6. ulkona. Nousi 3. kaarteessa selissä 3. radalle. Käänteli 4. radalle 600 ennen maalia. Vahva kiri. Viim. 700 m 24,7. 
VILLIHEILI: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Taipui maalisuoralla.
NASKALIN HELMI: Juoksi 7.-5. sisällä. Nousi 4. ulos 850 jäljellä. Kohosi loppukaarteessa selässä 3. radalle ja edelleen neljännelle 250 ennen maalia. Jäi pussiin.
HOLLAUS: Taivalsi hännillä. Käänteli 800 jäljellä selässä 3. radalle. Edelleen loppukaarteessa selässä 4. radalle. Hakeutui maalisuoralla aivan ulos. Hyvä paluustartti. Viim. 700 m 25,8. 
SARINAN SANNI: Nousi 4. sisältä 3. ulos viim. kaarteessa. Jäi pussiin.
KASTEHELMENI: Matkasi 3. sisällä. Pehmeä lopussa. 
SALLI SORJONEN: Lähtölaukka. Viim. 1900 m 26,1.
PIRTTILÄN OLGA: Matkasi takajoukoissa ja laukkasi etusuoralla.
KRISTA: Laukkasi etusuoran alussa hännillä.
SINGER: Poissa.
SIIRIN HILLA: Poissa.


Lähtö 8 


Väliajat 13,5-16,0-16,5-13,5

CAPO THE AMOUR: Runttasi ykköseksi toiselta ilman vetoapua. Vahva esitys. 
BASTIAN: Eteni keulaan 1. kaarteeseen mentäessä. Hiukan pehmeä viime metreillä. 
MY WAYS NOT YOURS: Hyökkäsi 3. ulkoa loppukaarteessa. Asiallinen kiri. Viim. 700 m 12,2. 
ANDY VELVET: Jäi pussiin johtavan taakse.
ALMOST ONE YEAR: Asiallinen 2. ulkoa. 
CAPPUCETTO: Nousi 4. sisältä viim. takasuoralla 4. ulos. Käänteli loppukaarteessa selässä 3. radalle. Tuli aivan hyvin perille. Viim. 500 m 12,0. 
STONECAPES RESPECT: Matkasi 3. sisällä. Pitkään pussissa.
STELLA'S BOY: Juoksupaikka 4. ulkona. Tasainen. 
BLUES BROTHER: Alkumatka 6. sisällä. Jatkoi myöhemmin 5. ulkona. Ei vakuuttanut. 
LE MIRAGE: Pakitteli 3. radalta alkumatkasta taustalle. Laukkasi 650 juostuna lopussa.
PEARL ON STAGE: Matkasi 5. sisällä. Laukkasi loppukaarteessa. Hylättiin.
KNOWS EVERYTHING: Poissa.


Lähtö 9 


Väliajat 16,0-16,0-17,0-16,0

FUNDOVER MATCH: Käänteli 3. ulkoa viim. takasuoran lopussa selässä 3. radalle. Kiri asiallisesti täpärään voittoon. Viim. 500 m 13,5. 
PRODIGY SHARK: Kiersi 1. kaarteen 3. rataa. Eteni 1. takasuoralla toiselle ilman vetoapua. Painui keulaan loppukaarteessa. Hävisi voiton täpärästi. 
BEATBOXER: Lähti 5. ulkoa 3. radan kiertoon 3. kaarteessa. Juuttui ulos ja runttasi mainiosti perille saakka. Menetti voiton hakaustilanteeseen maalisuoralla. Viim. 800 m 12,8. 
O.F.V.PRINCE: Nousi 3. sisältä toiselle 550 jäljellä. Oli hetken pussissa loppukurvissa. Käänteli selissä 3. radalle 350 ennen maalia. Loppusuoralla 4. rata käyttöön. Mukavasti perille. 
LEEMARK'S FELICIA: Matkasi 2. ulkona. Hetken hakauksessa loppusuoralla. Kohtalainen suoritus. 
LE BLIXTEN: Juoksi 4. ulkona. Oli viim. kaarteessa hetken kiinni. Käänteli 300 jäljellä selässä 3. radalle ja hakeutui maalisuoralla aivan ulos. Mukava esitys epäistuvassa sarjassa. 
BWT ANGRYMAN: Juoksupaikka 5.-4. sisällä. Pussissa loppukaarteessa. Nousi 300 jäljellä 2.-3. radalle. Polki pirteästi perille.
HIGH FLYING: Juoksi 4.-3. sisällä. Pussissa loppumatkasta. Pirteästi perille tilaa löydettyään.
PADDOCK'S STAR: Laukka lähtökiihdytykseen. Putosi todella kauas. Sai porukan kiinni 900 jäljellä. Käänteli loppukaarteessa 4.-5. radalle. Teki kovan esityksen laukan jälkeen. Viim. 1200 m 12,9. 
DON DEFENDER: Johti alun. Jatkoi 2. sisällä 500 juostuna. Kohosi 300 ennen maalia toiselle. Kiriä ei irronnut. 
LIKE IT OR NOT: Pakitteli taustalle 6. sisälle. Hakeutui loppusuoralla aivan ulos. Kohtalaisesti perille. 
FULLHAND COMERY: Eteni johtopaikalle 500 juostuna. Antautui maalisuoralla varsin pahoin. 
COM TUFF: Laukkasi 1. kaarteeseen johtavan ulkopuolelta ja menetti pelin.
KNOCKOUT SES: Juoksi 6. ulkona. Lähti viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Laukkasi 100 ennen maalia kesken asiallisen kirinsä. Hylättiin.