Keskiviikko-ravit

11.03.2020 18:00

Keskiviikko-ravit

Kolmivuotiaat vauhdissa

Tämän keskiviikon kohokohtia ovat mm. kaksi kolmivuotislähtöä sekä kovatasoinen enintään 150 000 euroa voittaneiden kisa. Vermon raviviikko jatkuu vauhdikkaana heti lauantaina.

Kevään merkkejä alkaa olla ilmassa, kun uusia kolmivuotiaita lämminverisiä tulee kiihtyvällä tahdilla kilpailuihin. Vermossa on näissä raveissa peräti kaksi varsalähtöä, joista avoimeen 1620 metrin volttilähtöön tuli seitsemän hevosta. Matalammassa, enintään 500 euroa tienanneiden kolmivuotiaiden lähdössä on täydet kaksitoista hevosta. Alkuillan aikana päästään siis seuraamaan kaikkiaan 19 tulevaisuuden nimen edesottamuksia.

Illan aloittavassa montelähdössä kilpailee mm. Graffiti Artist, jolla on tältä vuodelta jo kolme voittoa raviratsastuslähdöistä. Sen valmentaja Jarkko Kervinen vierailee harvemmin Vermossa, mutta nyt Kervinen saapuu Kontiolahdelta kilpailemaan kahden hevosen kanssa. Kervisen toinen ässä on seitsemännessä lähdössä kilpaileva Jet Setter.

Toto64-pelin aloittaa kylmäveristen avoin tammalähtö, jossa viimeksi Jokimaalla kärkisijat vallanneet Elias Juonetar ja Hetviina kohtaavat jälleen.

Tasokkaat koitokset jatkuvat illan loppupuolella. Kahdeksannessa lähdössä on kahdeksan osallistujaa, mutta 2620 metrin kisa vilisee kovia tekijöitä: Pascha Tilly on menestynyt talven aikana Ruotsin 75-lähdöissä ja Thai Profit sekä Ricocone ovat mitelleet Suomen lauantailähtöjen kärkisijoilla.

 

 

Lähtöjen 1 ja 2 jälkeen on normaali 9 minuutin verryttelyaika. Lähdön 3 jälkeen verryttelyaikaa on n. 18 minuuttia ja lähdön 5 jälkeen n. 15 minuuttia. Viimeinen täysi verryttelyaika on lähdön 5 jälkeen.

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

11.3.2020 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO64-VARMAVALINNAT

Tämän viikon kierrokselta ei löydy mitään itsestään selviä varmaehdokkaita. Lopulta varmavalinta kohdistuu molempien rotujen isorahaisimpien hevosten lähtöön. Ensimmäiseksi tukipilariksi valikoituu avauskohteen 10 HETVIINA, joka nostetaan kylmäveritammojen avoimessa ryhmäajossa ykkösrankiksi kanuunakuntoon kohonneen 2 ELIAS JUONETAR etupuolelle. Hetviina hävisi kauden avauksessaan Lahdessa Elias Juonettarelle, mutta kiri tämän vanavedessä lupaavasti kakkoseksi. Mikä ilahduttavinta, ravi rullasi raviongelmista kärsineen tamman kohdalla poikkeuksellisen hyvin. Antti Tupamäkikin kommentoi tuoreeltaan lähdön jälkeen, ettei Hetviina ole ravannut hänen ajamanaan kilpailutilanteessa koskaan aiemmin yhtä hyvin. Kun keliolosuhteet olivat estäneet täysipainoisen viimeistelynkin, voi Hetviina kyetä jo tällä kertaa tosi kovaan suoritukseen. Systeemien toisena kivijalkana toimii viidennen kohteen 2 THAI PROFIT. Ajatuksena on, että se pääsisi etenemään kiihdytyksessä ohi sisäpuolen Ricoconesta ja saisi jatkossa vetää johtopaikalla kohtuullisen maltillista tahtia. 1 RICOCONE laukkasi viimeksi ensimmäisessä kaarteessa Thai Profitia vastaan johtopaikkaa puolustaessaan, joten Olli Koivunen ei välttämättä lähde riskeeraamaan kiihdytystilanteessa toista kertaa peräkkäin. Toki sopivasti kiritilaa saadessaan Ricocone voi ohittaa Thai Profitin tämän selästäkin.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 10 (2,1)
T64-2: 3,1,2,9,5 (4,11)
T64-3: 8,2,3 + 11,6,5,10,12,1,7 (9,4)
T64-4: 1,5,6,3 + 2,8,4,12,10,11,7,9
T64-5: 2 (1,7)
T64-6: 13,4,3 (5,2)

Pieni systeemi 180 riviä, hinta 18 euroa.
Suuri systeemi 1800 riviä, hinta 180 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 6-7 B) 11-13-14-1-3-12-5-15-2-4 C) 8-9-10
GRAFFITI ARTIST – VITESSE – DARK ALLEY – AN-ANDREE

Keskiviikkoilta käynnistyy lämminveristen Winter Monté Meeting –karsinnalla. A-ryhmään nostetaan kaksi hevosta, joilla kummallakin on montévoitto allaan. 6 GRAFFITI ARTIST päätti viime kautensa hienosti montén SM-finaalin viidenteen sijaan. Myös tämä kausi on alkanut montélähdöistä komeasti, sillä neljä kilpailua on tuonut kolme voittoa sekä yhden kolmossijan. Viimeksi Kuopiossa Graffiti Artist painui kärkeen 600 jäljellä ja irtosi vakuuttavaan voittoon. Vaikka vastus on tällä kertaa selvästi viime kilpailua kovempi, on Jonna Hottisen ajokilta lupa odottaa menestystä. Toiseksi A-hevoseksi kohoava 7 VITESSE on aloittanut montéuransa tänä vuonna hienosti. Saldo neljästä startista on kaksi voittoa, yksi kolmossija sekä yksi nelossija. Viimeksi Mikkelissä Vitesse kiri Winter Monté Meetingin karsintalähdössä loppusuoralla oikein varmaan voittoon. 11 DARK ALLEY eteni samaisessa Mikkelin lähdössä johtopaikalle runsaat 600 jäljellä ja jaksoi oikein positiivisesti kakkoseksi. Janita Antti-Roikon ajokilla on taas täydet totosaumat. 13 AN-ANDREE on vahva menijä, jonka montéura on alkanut tänä vuonna kahdella kakkossijalla. Aiemmat montélähdöt ovat kuitenkin olleet autolähtöjä hyviltä lähtöpaikoilta, joten tehtävä on nyt erilainen. 14 FILIUS FELIX on erikoistunut montélähdöissä hyviin loppukireihin. 1 AMON-RA on periaatteessa loistopaikalla, mutta sen kohdalla on syytä huomata, että käynnistyminen volttilähdöstä tuottaa usein isoja hankaluuksia. Niinpä heti kiihdytysvaihe ratkaisee paljon. 3 MISS VIVACIOUS on suorittanut kärrylähdöissä positiivisesti.

Lähtö 2.

RANKING
A) 7 B) 8-11-1-12-3-10-9-2 C) 5-6
SALPAUS INSIDE-OUT – GIRLS WITH CURLS – RANCH THE ROCK – STAR TOWN KEMP

Aloittelevien 3-vuotiaiden lämminveristen voimasuhteita on tosi vaikea arvioida. 7 SALPAUS INSIDE-OUT on valinta lähdön A-hevoseksi. Se seuraili joulukuisessa Lahden koelähdössään keulassa juosseen Ravenin puserossa voimia tallella maaliin asti ja oli muutenkin juoksijan oloinen. Mikäli kiihdytysvaihe menee juoksulangalta nappiin, voi Salpaus inside-Out päästä etenemään johtopaikalle. 8 GIRLS WITH CURLS jätti itsestään uran avauskilpailussa oikein positiivisen vaikutelman. Tamma ei nimittäin löytänyt 3. sisältä vapaata väylää, ja voimia jäi kyllä selvästi varastoon. Takarivin lähtöpaikka laskee osakkeita, muttei missään tapauksessa vie voittosaumoja. 11 RANCH THE ROCK suoritti uran avauksensa jo 2-vuotiskauden syyskuussa. Silloin ruuna eteni taustalla mukavasti jälkijoukon parhaaksi, eli sijalle neljä. On mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon Christa Packalenin valmennettava on mennyt tauon aikana eteenpäin. Markku Niemisen laatutallista tuleva 1 STAR TOWN KEMP pääsee aloittamaan uransa loistavista lähtöasetelmista. Myös kovasukuinen 12 STONECAPES THOR on huonosta lähtöpaikasta huolimatta erittäin mielenkiintoinen. Sen lokakuinen koelähtötulos 23,6 ei anna minkäänlaista kuvaa hevosen kyvyistä. Ori tuli 18,5-vauhtisessa lopetuksessa ykkösenä maaliin. 3 LARA LUCA ja 10 JANETTE FRANCAIS kärkkyvät kuumimpien suosikkien epäonnistumista.

Lähtö 3.

RANKING
A) 4-1-6 B) 3-7-5-2
APRIL COMBO – BELIEVER – MAS EVELYN – QUITE A LOVER

Myös kolmannessa lähdössä yhteen iskevät 3-vuotiaat lämminveriset. Kyseessä on avoin Kolmivuotistähti lyhyen matkan tasoitusajona. 4 APRIL COMBO aloitti kautensa kuukausi sitten voittamalla helmikuun Kolmivuotistähden keulasta. Keulapaikka olisi varmasti nytkin Pekka Korvelle mieluisin vaihtoehto. Joka tapauksessa April Combon pitäisi kyetä ottelemaan hyvistä sijoituksista juoksupaikasta riippumatta. 1 BELIEVER on aloittanut 3-vuotiskautensa kahdella tyylikkäällä voitolla ja vaikuttaa oikein kehityskelpoiselta tapaukselta. Molemmat voitot ovat tulleet keulasta, joten myös Believerillä saatetaan tähdätä keulataktiikkaan. Kolmas tiukka voitontavoittelija on 6 MAS EVELYN. Se sijoittui kauden avauksessaan keulasta voittaneen Believerin takaa kolmanneksi. Alla ei ollut silloin olosuhteiden vuoksi reippaampia viimeistelyjä, joten suoritustason pitäisi nyt olla vielä parempi. 3 QUITE A LOVER käynnistää B-ryhmän. Se haastoi Mikkelissä johtavan takaa tiukasti keulasta voittaneen ikätoverinsa Mask Offin 14-vauhtisella päätöspuolikkaalla, ja varmasti tauon jälkeinen kilpailu vei vielä Timo Korvenheimon suojattia eteenpäin. 7 GOLDIIVO HOSS teki viimeksi Teivossa ehdottomasti uransa toistaiseksi parhaan juoksun. Ruuna sijoittui Nuorten Sarjassa johtavan takaa uudella ennätystuloksellaan kakkoseksi, vaikka jäi pussiin. 5 REDSKIN DO kohdalla hidas lähtönopeus voi muodostua tässä ongelmaksi. 2 BIG HEART on kelpo varsa sekin, mutta rima on nyt melkoisen korkealla.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 10-2 B) 1-4-6-5-9-8-3-7
HETVIINA – ELIAS JUONETAR – POIKOLAN NEITO – TUTUN IMPI

Illan Toto64-kierros käynnistyy kylmäveritammojen avoimella ryhmäajolla. Muusta porukasta erottuu kaksi kovaa voitontavoittelijaa, joiden kesken voidaan nähdä tiukka matsi voitosta. Vaikka 2 ELIAS JUONETAR on kulkenut tänä vuonna upeasti, nostetaan 10 HETVIINA rankingissa sen etupuolelle ja samalla ideavarmaksi Toto64-systeemeihin. Hetviina kohtasi Elias Juonettaren heti kauden avauskilpailussaan Lahdessa. Siellä Elias Juonetar suuntasi 6. ulkoa selässä 3. radalle 1200 jäljellä ja sai Hetviinan 7. ulkoa peräänsä. Elias Juonetar iski vapaata 4. rataa 300 jäljellä ja kiri hienosti ykköseksi Hetviinan edetessä vanavedessä kakkoseksi. Vaikka Hetviina ei sillä kertaa kyennytkään Elias Juonetarta kukistamaan, oli suoritus tauko huomioiden mainio. Mikä ilahduttavinta, raviongelmista kärsineen tamman ravi rullasi hienosti – Antti Tupamäenkin mielestä paremmin kuin koskaan hänen ajamanaan. Kapasiteettinsa puolesta Hetviina on vahva ehdokas tämän vuoden ravikuningattareksikin, joten Antti Tupamäen suojatti voi ottaa lähtöasetelmista huolimatta Elias Juonettaresta nopean revanssin. 1 POIKOLAN NEITO taipui samaisessa Lahden kisassa johtavan rinnalta, mutta nyt Iikka Nurmosen valmennettavalla on startti alla, ja lähtöasetelmatkin ovat mainiot. On täysin mahdollista, että Poikolan Neito pystyy pitämään ykkösradalta johtopaikan itsellään. 4 TUTUN IMPI on vahva lopuntulija, joka varmasti parantaa startti kropassaan. 6 TARUNTUULI riittää kapasiteetiltaan, mutta parhaista suorituksista on jo aikaa. Raskas rata olisi iso miinus.

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 3-1-2-9-5 B) 4-11-7-6-12 C) 10-8
POETRY IN MOTION – CAPO THE AMOUR – KNOCKING MATCH – ROWHILL’S KILLER

Toisessa Toto64-kohteessa A-ryhmään kelpuutetaan kaikkiaan viisi valjakkoa. 3 POETRY IN MOTION kamppaili viimeksi Lahdessa 2. radalta ilman selkää niin väkevästi voitosta, että kohoaa ykkösvihjeeksi. Keulapaikka olisi varmasti mieluisin vaihtoehto, mutta saa sitten nähdä, että onko sinne asiaa. Sisäpuolelta nimittäin 1 CAPO THE AMOUR ja 2 KNOCKING MATCH pystyvät myös avaamaan reippaasti. Ainakin Capo The Amourin kohdalla keulasta ajaminen olisi hyvinkin perusteltu ratkaisu, sillä sen verran väkevästi ruuna Tommi Kylliäisen valmennuksesta aloitti. Capo The Amour jäi kauden avauksessaan Vermossa 2. radalle ilman selkää, mutta hankki silti loppusuoralla varmasti otteen itselleen. Lähtö on nyt kovempi, mutta viime kerran perusteella kaikki on mahdollista. Knocking Match hävisi viimeksi Lahdessa Poetry In Motionille, mutta 2. sisällä matkanneelle ruunalle jäi kirivaiheessa selvästi jossiteltavaa, kun keulassa juossut Albino Esker taipui jo viimeisen kaarteen lopussa. 9 ROWHILL’S KILLER olisi suurin hyötyjä, mikäli edellä mainittu kolmikko ottaisi yhteen heti alussa. Rowhill’s Killer on vauhtikestävä menijä, joka pystyy tekemään itse juoksua. Viime Vermon vierailullaan Rowhill’s Killer pääsi kiertymään 2. ulkoa kärkeen 1400 jäljellä ja voitti oikein varmasti. Myös 5 CONFIDENCE MAN mahtuu mukaan A-ryhmään. Se on tehnyt useita vahvoja juoksuja ja on mennyt hyvin johtavan rinnaltakin. Viimeksi Lappeenrannassa matkalla ainoana Adrienne’s Amia seurannut ruuna kangistui loppusuoralla laukalle, mutta asiasta tuskin tarvitsee olla huolissaan, sillä alla oli kuukauden starttiväli. 4 ZIZZY HIGHNESS on kärsinyt viime aikoina huonoista lähtöpaikoista ja on ollut muutenkin epäonninen, mutta silti ihan voitto voi olla tässä tehtävässä tiukassa. Myös kautensa avaava 11 Q-REX OAK jää vielä B-ryhmään.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 8-2-3 B) 11-6-5-10-12-1-7 C) 9-4
TZUBODAI – GISELLE HALM – STRAWBERRY DANCER – ROSE STAHL

Toto4-peli käynnistyy varsin tasaisella kohteella. Ideasuosikiksi nostetaan 8 TZUBODAI. Se käynnistyi viimeksi voltista kankeasti ja laukkasi lopulta ensimmäisessä kaarteessa pahoin menettäen mahdollisuutensa. Jatkossa ruuna suoritti kuitenkin mallikkaasti. Tätä edeltäneessä startissaan Tzubodai oli 3. ulkoa 700 metrin kirillä hyvä kakkonen vain keulasta hallinneelle Core Catcherille häviten. Lähtöpaikka ei tietysti ole häävi, mutta juoksun luontuessa tehtävä ei vaikuta ollenkaan mahdottomalta. 2 GISELLE HALM on huomattavasti Tzubodaita paremmalla lähtöpaikalla, mutta jää rankingissa silti niukasti kakkoseksi. Viime startissaan Giselle Halm laukkasi 2. ulkoa vajaat 900 jäljellä ja putosi 4. ulos, mutta ei tamma olisi ravillakaan riittänyt kärkikolmikolle Si Lucky, Arctic Dessert ja Rhapsody Point. 3 STRAWBERRY DANCER kamppaili viimeksi Porissa keulasta ykköseksi, ja myös tätä edeltäneessä Turun kakkossijassaan tamma eteni lopulta johtopaikalle. Strawberry Dancer on nytkin lähdön todennäköisin keulahevonen ja sitä myöten myös yksi A-hevosista. 11 ROSE STAHL aloitti uransa viime vuonna neljällä totosijalla. Tauko alla tamma lipsahtaa kuitenkin huonolta lähtöpaikaltaan niukasti B-hevosten kategoriaan. 6 MON PROPRE kamppaili viimeksi Teivossa kakkoseksi 2. radalta ilman selkää. 5 LAURA SAVAGE on aloittanut kautensa neljällä totosijalla ja on tietysti nytkin yksi mahdollisista, mutta on kuitenkin huomattava, että juoksutkin ovat menneet sopivissa tehtävissä varsin luontevasti. Myös 10 DAMIAN, 12 SHACKHILLS THUNDER, 1 MALONEY ja 7 STONEISLE QUINCY ovat täysin realistisia menestyjiä.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 1-5-6-3 B) 2-8-4-12-10-11-7-9
NOTHING ELSE – FINSWEDEN – QUICK DIABLO – JET SETTER

Illan ensimmäisessä troikkalähdössä ykkösrankkaukseksi kohoaa hyvällä voittoprosentilla kilpaileva 1 NOTHING ELSE. Se on tehnyt kauden neljässä kilpailussaan nousujohteisia suorituksia, ja viimeksi Porissa oli jo vuoden avausvoiton aika. Nothing Else pääsi etenemään johtopaikalle 1900 jäljellä, minkä jälkeen homma oli sillä täysin kontrollissa. Ykkösradan paikka on vähän kysymysmerkki, sillä ruunan todellinen lähtönopeus on hieman hämärän peitossa. 5 FINSWEDEN ei voinut viimeksi mitään voittokone Night Guardille, mutta punnersi 3. ulkoa varmaksi kakkoseksi. Kauden avausvoittoon on täydet mahdollisuudet. 6 QUICK DIABLO on oikein mielenkiintoinen kauden avaaja. Ruuna väläytteli 3-vuotiskaudella vahvaa moottoriaan. Neljäntenä A-ryhmässä huomioidaan kaukainen vieras 3 JET SETTER. Se kamppaili viimeksi Kuopiossa johtavan rinnalta sen verran positiivisesti, että voi juoksun luontuessa riittää kärkitaistoon tässä Kuopiota kovemmassakin lähdössä. On myös syytä huomata, että Kuopion startti oli vasta kauden toinen, joten nousuvireenkin luulisi jatkuvan. B-ryhmän avaava 2 DONT PRESS SEND on aika tarkan juoksun hevonen, mutta kakkosradan lähtöpaikalta juoksun onnistumiseen on täydet mahdollisuudet. 8 HOMEHILL’S HUGO kohdalla paljon ratkeaa siihen, minkälaiset asemat se onnistuu kasiradalta hankkimaan. 4 QUEEN OF THE WORLD kulki viime kaudella mukavasti, mutta Martti Salojensaaren hevosten tallikunto ei ole vielä tämän vuoden osalta ollut läheskään tapissaan. Niinpä tamma on nyt iso arvoitus. 12 AGING WELL, 10 MORRIS ja 11 HADES ovat realistisia menestyjiä huonoilta lähtöpaikoiltakin. Näiltä kaikilta löytyy kapasiteettia näihin sarjoihin. 

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 2-1 B) 7-5-8-4-6
THAI PROFIT – RICOCONE – PASCHA TILLY – HAZELHEN HERMES

Duon avauskohteessa lähtökiihdytys ratkaisee paljon, vaikka keskipitkällä matkalla kilpaillaankin. Mikäli 2 THAI PROFIT pääsee etenemään suosiolla 1 RICOCONE etupuolelle, on piikki-selkä –kaksari lähellä, sillä tuskinpa tempo sen jälkeen olisi kovinkaan raastavaa. Ei sekään toki kovin suurena ihmeenä tulisi, että kaksikko juoksisikin päinvastaisessa järjestyksessä, eli Ricocone keulassa ja Thai Profit tämän takana. Silloinkin piikki-selkä –kaksari olisi lähellä, mutta toki tässä tilanteessa Ricocone olisi voiton suhteen erittäin vahvoilla. Vermossa 19. päivä viime kuutahan kävi niin, että Ricocone sai kyllä ensin pidettyä Thai Profitin ulkopuolellaan, mutta laukkasi ensimmäisessä kaarteessa, minkä jälkeen Thai Profit pääsi keulaan ja hallitsi maaliin asti. Ricoconella tosissaan lähtöön panostaminen on aiemminkin tuonut ensimmäisessä kaarteessa raviongelmia. Thai Profit jää T-systemeissä varmaksi, mutta kyllä Ricoconekin on tosi tiukka voitontavoittelija. Mikäli edellä mainittu kaksikko ottaa tosissaan yhteen heti alussa, omaisivat myös 7 PASCHA TILLY ja 5 HAZELHEN HERMES oikein hyvät voittosaumat. Lähtökohtaisesti asetelmat ovat kuitenkin kovasta suosikkinelikosta Thai Profitin sekä Ricoconen puolella ja Pascha Tillyä sekä Hazelhen Hermestä vastaan. 8 CONNY SISU tulee rankingissa viidentenä, mutta sen kohdalla voitto olisi jo iso yllätys. Conny Sisulle vähän tarjottiin voittoa viimeksi Porissa, mutta ori jäi kuitenkin tiukassa kamppailussa Star Martinin ja Trot Kronoksen jälkeen kolmanneksi.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 13-4-3 B) 5-2-11-16-9-1-15 C) 8-6-12-14
HUJAKE – LYDIA ARIA – TAPSAN TOIVO – KOIVUN TUISKU

Illan päätöslähdössä A-ryhmään erottuu selvästi kolme hevosta. 13 HUJAKE on voittanut uran kaikki neljä kilpailuaan. Viime Vermon vierailullaan Jani Ruotsalaisen suojatti eteni johtopaikalle ensimmäisen kaarteen alussa ja hallitsi lähdön tapahtumia oikein varmaan tyyliin. Päätöspuolikas sujui helpon näköisesti 27,5-vauhdilla. Hujake on vielä kokematon kilpailija, eikä laukkakaan saa tulla yllätyksenä, mutta ravilla voittokulku voi hyvinkin saada jatkoa. 4 LYDIA ARIA pääsee liikkeelle 20 metriä Hujakkeen edeltä ja on ravia kulkiessaan ehdottomasti suosikin ykköshaastaja. Viimeksi Forssassa Lydia Aria laukkasi 2. ulkoa 900 jäljellä, mutta marssi vielä varmaan voittoon. Viimeiset 700 metriä sujuivat ulkoratoja pitkin 29,0-vauhdilla. 3 TAPSAN TOIVO on lähdön kolmas A-hevonen. Se on ollut tämän vuoden kilpailussaan selvästi viime vuoden suorituksia parempi, ja muutenkin 5-vuotiaan kehityskäyrä vaikuttaa tällä hetkellä oikeansuuntaiselta. Viime Vermon startissaan Tapsan Toivo oli Hujakkeen voittamassa lähdössä 2. radalta ilman selkää rehti neljäs. Myös 5 KOIVUN TUISKU on kohentanut viime aikoina selvästi otteitaan. Vaikka Koivun Tuisku punnersi Vermossa lopussa ohi Tapsan Toivosta, on Tapsan Toivolla ainakin vihjaajan mielestä selvästi paremmat voittosaumat. Koivun Tuisku kärkkyy varmuudellaan A-kolmikon laukkoja.  2 FRIIVIRI ja 11 MITORI lähtevät starttiin taulut täynnä totosijoja, mutta tässä tehtävässä putken jatkuminen ei ole millään lailla itsestään selvyys. Mitorin ongelmana on hyvistä sijoituksista huolimatta ollut, että sen ravi tahtoo kirivaiheessa hajota.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 8,2,3 + 11,6,5,10,12,1,7 (9,4)
T4-2: 1,5,6,3 + 2,8,4,12,10,11,7,9
T4-3: 2 (1,7)
T4-4: 13,4,3 (5,2)

Pieni systeemi 36 riviä, hinta 7,20 euroa.
Suuri systeemi 360 riviä, hinta 72 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

2,1
13,4,3

Yhteensä 6 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

1,5
1,5,6,3
kaikki

Yhteensä 60 yhdistelmää, hinta 30 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

13,4,3
13,4,3
13,4,3,5,2,11,16,9,1,15

Yhteensä 48 yhdistelmää, hinta 24 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska
 

Lähtö  1.


Väliajat 170-165-195-180

VITESSE: Matkasi keskijoukoissa. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä kiriin ja eteni vauhdilla 400 ennen maalia kärkipaikalle asti. Oli lopussa ylivoimainen. Viim. 1000 m 17,2. 
DARK ALLEY: Eteni nopeasti neljänneksi. Nousi 900 juostuna 3. sisähevosen kupeelle toisen radan vetojuhdaksi. Eteni viimeisen takasuoran alussa kärkihevosen tuntumaan. Puristi lopussa tasaisesta rintamasta toiseksi. 
MISS VIVACIOUS: Kiihdytti nopeasti kärkeen. Jäi 550 juostuna paineen alla johtavan kantaan. Nousi loppusuoran alussa kiriin ja oli lopussa hyvä kolmas. 
GRAFFITI ARTIST: Lähti hyvin matkaan ja eteni nopeasti kuolemanpaikalle. Painui ensimmäisen takasuoran lopussa väkisin kärkeen. Vauhti oli aika reipasta. Jäi lopulta 350 ennen maalia kakkoskeulaksi ja oli siitä maaliin asti kakkostaistossa. 
LE SAMUEL: Eteni nopeasti viidenneksi. Säilytti asemansa maaliin asti. 
NAT KING: Juoksi 3. sisällä. Otti sieltä lopussa aivan maksimit. 
LINDSEY SÅNNA: Matkasi harvan pääjoukon hännillä, mistä ei vain riittänyt lainkaan. 
HERE COMES MARTY: Lähti rauhassa ja putosi taustalle, missä myös pysyi jatkossa. 
VEX ANT EXPERT: Jäi heti lähdössä telineisiin. Mahdollisuudet sulivat samassa. 
SPECIAL ENVOY U.S.: Jäi lähdössä selvästi lisää. Oli jatkossa mahdottoman tehtävän edessä. 
JUNIOR MAGISTRATE: Laukkasi ensimmäisen kaarteen lopussa toisesta ulkoa pitkäksi. 
AN-ANDREE: Laukkasi ensimmäisessä kaarteessa pitkäksi.
FILIUS FELIX: Laukkasi takajoukoissa hylkäykseen toisessa kaarteessa. 
AMON-RA: Poissa.
JUMPPER FROST: Poissa.


Lähtö  2. 


Väliajat 175-190-160-160

STONECAPES THOR: Juoksi 5. sisällä. Nousi toisen kaarteen lopulla toisen radan vetojuhdaksi. Puristi loppumetreillä vahvasti varmaan voittoon. Viim. 1000 m 15,5. 
SALPAUS INSIDE-OUT: Eteni 200 juostuna kärkipaikalle. Sai vetää avausringin rauhassa. Tuli rehdisti maaliin asti, vaikka jäikin lopussa toiseksi. 
STAR TOWN KEMP: Jäi 200 juostuna johtavan kantaan. Vapaa väylä löytyi vasta päätössatasella ja jossiteltavaa jäi. 
GIRLS WITH CURLS: Seuraili 4.-3. sisältä asiallisesti sisään asti. 
LARA LUCA: Juoksi 3. sisällä. Nousi 400 ennen maalia toiseen ulos. Oli sieltä lopussa asiallinen. 
RANCH THE ROCK: Matkasi lauman hännillä sisäradalla, mistä nousi 850 juostuna 3. ulos. Suoritti sieltä asiallisesti. Viim. 1000 m 15,8. 
RANCH TQUILA: Juoksi pääosin 5. sisällä, mistä seuraili maksimaaliseen sijoitukseen. 
JANETTE FRANCAIS: Lähti rauhassa ja matkasi aivan taustalla. Nousi ensimmäisen takasuoran puolivälissä toiselle radalle. Sai 800 juostuna paikan toisesta ulkoa. Taipui sieltä viimeisen takasuoran lopussa ja seuraili maksimaaliseen sijoitukseen. 
KEISARI SUURI: Otti ratkaisevan lähtölaukan.
APEEDYPEEDY: Laukkasi alkumetreillä pahoin ja menetti pelinsä. 
INVISIBLE BEATER: Laukkaili nopeasti hylkäykseen asti.
TESSIE: Poissa.


Lähtö  3. 


Väliajat 210-195-145

BELIEVER: Otti 200 juostuna hieman ahtaan oloisessa tilanteessa lyhyen laukan. Jäi lopulta puolikas juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Puristi siitä lopussa vahvasti niukkaan voittoon. Viim. 1300 m 15,3. 
GOLDIIVO HOSS: Eteni 150 juostuna kärkipaikalle. Sai vetää alun rauhassa. Kiihdytti tahtia loppua kohden ja hävisi voitonkin vain niukasti. 
QUITE A LOVER: Sai puolikas juostuna paikan 3. sisältä. Nousi viimeisen takasuoran alussa toiseen ulos. Lähti loppusuoran alussa kiriin ja tuli mukavasti sisään. Viim. 700 m 14,0. 
REDSKIN DO: Ajoi alussa eteenpäin ja sai nopeasti paikan johtavan kannasta. Ei saanut sieltä lopussa kiritilaa.
BIG HEART: Seuraili 4.-3. sisältä tasaisesti.
MAS EVELYN: Lähti hyvin, mutta otti 100 juostuna pahan laukan ja putosi aivan taustalle. Suoritti jatkossa tasaisesti. Viim. 1200 m 16,3. 
APRIL COMBO: Laukkasi 150 juostuna johtavan kannassa ja aiheutti samassa pienen tilanteen. Laukka jatkui pitkäksi. 


Lähtö  4. 


Väliajat 240-265-280-260

HETVIINA: Pääsi takarivistä mukavasti läpi ja sai heti paikan toisesta ulkoa. Lähti sieltä 750 ennen maalia selkään 3. radalle. Siirtyi 250 ennen maalia vapaalle radalle. Satsaili hieman 150 ennen maalia. Pysyi ravilla ja otti varman voiton. Viim. 700 m 25,6. 
TUTUN IMPI: Lähti rauhassa matkaan ja matkasi alun takajoukoissa toisella radalla. Pääsi kierros juostuna vauhtiin ja nousi samassa kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Painui loppusuoralle tultaessa kärkeen ja tuli vahvasti sisään asti. Hävisi voitonkin vain niukasti. Viim. 1400 m 26
POIKOLAN NEITO: Jäi alussa 3. sisälle. Nousi 800 juostuna 3. ulos. Viimeisen takasuoran alussa juoksupaikaksi muodostui toinen ulkopari. Lähti sieltä loppusuoran alussa kiriin ja tuli asiallisesti sisään asti. 
VARJONOVA: Juoksi 4.-3. sisällä. Oli pitkään vailla kiritilaa. Löysi vapaan radan loppusuoran puolivälissä ja tuli lopun aivan mukavasti. 
B. VIOLETTA: Juoksi 3.-4. ulkona. Tuli sieltä asiallisesti sisään asti. 
VENNELMON VARMA: Eteni nopeasti kärkipaikalle, mistä piti kiinni. Taipui loppusuoran puolivälissä, mutta paransi jo selvästi edellisestä.  
HULLUDUUNARI: Säilytti lauman hänniltä sisäradalta vauhtinsa ja suoritti lopussa pari ohitusta. 
ELIAS JUONETAR: Juuttui nopeasti kuolemanpaikalle, mistä antoi loppusuoran puolivälissä selvästi periksi. 
B. RIITU: Lähti pääjoukon hänniltä 1200 ennen maalia selkään 3. radalle. Kirin terä katkesi loppukaarteessa ja tyytyi säilyttämään vauhtinsa. 
TARUNTUULI: Sai nopeasti paikan johtavan kannasta. Taipui sieltä loppusuoralla pahoin. 


Lähtö  5. 


Väliajat 125-155-195-140

KNOCKING MATCH: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Sai jatkossa ajaa haluamaansa tahtia ja otti lopussa oikein helpon voiton. 
ROWHILL'S KILLER: Juoksi 4. ulkona. Lähti ensimmäisen takasuoran puolivälissä kiriin 3. radalle. Eteni 650 juostuna kuolemanpaikalle. Tuli siitä oikein hyvin maaliin asti. 
POETRY IN MOTION: Tyytyi paikkaan johtavan kannasta, mistä ei saanut taktiikkajuoksussa lopussa mahdollisuutta. 
CAPO THE AMOUR: Matkasi 3. sisällä. Voimat jäivät tuleviin koitoksiin. 
Q-REX OAK: Lähti 5. ulkoa 800 ennen maalia selkään 3. radalle. Nousi loppukaarteen alussa kiriin 4. radalle. Tuli hyvin maaliin asti. Viim. 700 m 13,7. 
ZIZZY HIGHNESS: Juoksi 4. sisällä. Seuraili tasaisesti. 
PERFECT LEADER: Juoksi 3. ulkona. Oli sieltä lopussa tasainen. 
WAR CHILD: Peruutti 3. radalta 400 juostuna 5. sisälle. Nousi viimeisen takasuoran alussa 4. ulos. Kiritila pysyi jatkossa pitkään kiinni, eikä sitä tullut lopussakaan. 
FULLHAND COMERY: Juoksi 6. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa selkiin 3. radalle. Nousi loppukaarteessa ulommas ja tuli aivan juosten maaliin asti. 
CONFIDENCE MAN: Matkasi toisessa ulkona. Laukkasi siellä 400 juostuna ja jäi lauman hännille toiselle radalle. Teki sieltä asiallisen 700 metrin kirin. 
VISIONNAIRE: Eteni nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Sai 650 juostuna vetoavun eteensä. Taipui toisesta ulkoa pahoin loppusuoralle tultaessa. 
O.F.V.PRINCE: Juoksi 4. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Kirin terä katkesi 400 ennen maalia ja tuli lopun vaisusti. 


Lähtö  6. 


Väliajat 150-180-175-130

STONEISLE QUINCY: Lähti kovaa ja painui 250 juostuna kärkipaikalle. Sai vetää sopuisasti ja otti lopussa ylivoimaisen voiton.
GISELLE HALM: Matkasi toisessa ulkona. Kiertyi sieltä puolimatkassa 3. radan kautta kuolemanpaikalle. Tuli rehdisti sisään asti ja oli varmasti toinen. 
TZUBODAI: Teki 6. ulkoa rehdin kierroksen mittaisen kirin 3. rataa ja oli hyvä kolmas. Viim. 1000 m 14,2. 
ROSE STAH: Juoksi 5. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran alussa toiselle radalle. Lähti loppukaarteessa kiriin ja tuli hienosti sisään asti. Viim. 400 m 14,5. 
LAURA SAVAGE: Juoksi 3. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Eteni viimeisen takasuoran lopussa kolmanneksi ja tuli lopun tasaisesti. 
SHACKHILLS THUNDER: Matkasi 5. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa selkiin 3. radalle. Tuli kirinsä aivan juosten sisään asti. 
STRAWBERRY DANCER: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Luopui paikastaan 200 juostuna ja jatkoi johtavan kannassa. Putosi kärkihevosen kelkasta viimeisen takasuoran lopulla ja oli vailla suurempaa virtaa. 
FOREST POLESTAR: Oli 4. sisältä tasainen. 
SANTOS BRAVE: Juoksi 3. sisällä. Oli pitkään vailla kiritilaa ja jotain jossiteltavaa saattoi jäädä. 
MALONEY: Laukkasi alkumetreillä pitkäksi. 
MON PROPRE: Juuttui nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Sai päätösringin alkaessa paikan toisesta ulkoa. Laukkasi siellä viimeisen takasuoran lopulla jo hieman väsyneen oloisena pitkäksi. 
DAMIAN: Juoksi 4. ulkona. Jäi sinne loppukaarteessa vaille kiritilaa. Laukkasi loppusuoran puolivälissä hylkäykseen. 


Lähtö  7. 


Väliajat 135-165-175-150

NOTHING ELSE: Nousi nopeasti toiseen ulos. Jäi siitä ensimmäisen takasuoran alussa toisen radan vetojuhdaksi. Dominoi siitä lähtöä ja oli vakuuttava voittaja. 
FINSWEDEN: Painui ensimmäisen takasuoran alussa kuolemanpaikalta kärkeen. Tuli mukavasti maaliin asti ja oli hyvä toinen. 
GABRIELLA LA RENTA: Matkasi 3. sisällä. Sai loppusuoran alussa paikan johtavan kannasta. Oli lopussa tasainen kolmas. 
QUEEN OF THE WORLD: Eteni heti kärkipaikalle. Luopui paikastaan 350 juostuna. Nousi loppusuoran alussa toiseen ulos ja oli lopussa tasainen neljäs. 
MORRIS: Juoksi 3. ulkona. Lähti 650 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Tuli kirinsä asiallisesti sisään asti. Viim. 700 m 14,9. 
JET SETTER: Juoksi toisessa ulkona, mistä seuraili maksimaaliseen sijoitukseen. 
LAKE'S BELLA: Juuttui alussa 3. radalle. Peruutti 350 juostuna 4. sisälle. Seuraili sieltä aivan maksimaaliseen sijoitukseen. 
AGING WELL: Otti 200 juostuna takajoukoissa laukan ja jäi selvästi. Suoritti jatkossa taustalta sisäradalta vailla suurempaa virtaa. 
HADES: Juoksi 4. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran lopussa selkään 3. radalle. Ravi meni loppukaarteessa heikoksi ja otti 400 ennen maalia ratkaisevan laukan. 
HOMEHILL'S HUGO: Laukkasi alkumetreillä pahoin ja menetti pelinsä. 
DONT PRESS SEND: Otti 150 juostuna pahan laukan. Laukkasi 950 juostuna lauman hännillä uudelleen ja meni pian hylkäykseen. 
QUICK DIABLO: Poissa.


Lähtö  8. 


Väliajat 140-180-180-110

THAI PROFIT: Painui 150 juostuna kärkeen. Sai jatkossa vetää erittäin sopuisasti. Kontrolloi lähtöä varmoin ottein maaliin asti. 
PASCHA TILLY: Matkasi 6. sisäradan jonossa. Nousi 750 juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Eteni kierros juostuna kärkihevosen kupeelle, mistä kiritti voittanutta hyvin maaliin asti. Viim. 700 m 11,3. 
RICOCONE: Jäi 150 juostuna johtavan kantaan. Ei saanut sieltä lopussa mahdollisuutta kirimiseen. 
HAZELHEN HERMES: Juoksi 5. sisällä. Nousi kierros juostuna 3. ulos. Teki sieltä hyvän lyhyen kirin. Viim. 700 m 11,3. 
CONNY SISU: Nousi 7. sisältä 750 juostuna toiseen ulos. Seuraili sieltä asiallisesti sisään asti. 
SAHARA B BOY: Seuraili 3. sisältä maksimisijoitukseen. 
POR NIE ROCK: Juoksi 4. sisällä. Oli sieltä reippaassa lopetuksessa vaikean tehtävän edessä. Viim. 700 m 11,9. 
VAN KRONOS: Poissa.


Lähtö  9. 


Väliajat 355-320-305-255

HUJAKE: Matkasi 3.-4. ulkoa. Lähti kierros juostuna kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Painui loppukaarteen alussa kärkeen ja oli vakuuttava voittaja. Voitti nytkin ajamatta. Viim. 700 m 26,4. 
SUIKUN CHILI: Juoksi 5. ulkona. Lähti kierros ennen maalia selkään 3. radalle. Eteni loppukaarteen alussa kakkoskeulan rinnalle. Oli lopussa hyvä toinen. 
KEMPPELI: Juoksi 6. ulkona. Lähti 850 ennen maalia selkiin 3. radalle. Sai loppukaarteen alussa paikan toisesta ulkoa. Oli lopussa aivan hyvä kolmas.
TAPSAN TOIVO: Juuttui ensimmäisen takasuoran alussa toisen radan vetojuhdaksi. Putosi siitä loppukaarteen alussa kärkitaistosta, mutta säilytti kuitenkin oman vauhtinsa. 
MITORI: Juoksi 3. sisällä. Nousi toisessa kaarteessa 3. ulos. Lähti viimeisen takasuoran puolivälissä selkään 3. radalle ja tuli aivan juosten maaliin asti. 
KOIVUN TUISKU: Matkasi johtavan kannassa. Putosi sieltä viimeisen takasuoran puolivälissä kärjen kyydistä ja tuli lopun vain tasaisesti. 
SATAVARMA: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Jäi 450 ennen maalia johtavan kantaan. Taipui loppusuoralla aika selvästi. 
KIRIHAI: Jäi lähtölaukallaan lauman hännille, missä suoritti tasaisesti. 
KISARI-NOPSA: Juuttui takajoukkoihin 3. radan kiertäjäksi. Pääsi kierros ennen maalia pudottamaan toiselle radalle ja taipui jatkossa ymmärrettävästi. 
LYDIA ARIA: Laukkasi 200 juostuna kärjen tuntumasta pahoin. Sinetöi epäonnistumisensa takajoukoissa toisen ringin alkaessa tulleella pahalla laukallaan. 
FRIIVIRI: Laukkasi johtavan kannassa 150 juostuna pitkäksi. 
VIVEGA VILTSU: Laukkasi 150 juostuna pitkäksi.
VIIPURIINA: Juoksi toisessa ulkona. Laukkasi siellä viimeisen takasuoran alussa lyödyn oloisena pitkäksi. 
NORAN POT: Laukkasi 4. sisällä toisessa kaarteessa pitkäksi. 
AAMOS HEM: Poissa.
INTON RILLA: Poissa.