Keskiviikko-ravit

30.01.2019 18:00

Keskiviikko-ravit

Bosses Lily keskiviikon Tammatähdessä

Talvinen tammikuu on yhtä keskiviikkoa vaille valmis. Hienotasoisilla Toto64-raveilla jatketaan. Illan nimisarja on Tammatähti, jossa moninkertainen suurkilpailuvoittaja Bosses Lily palaa radoille. Keskiviikon huipennuksiin kuuluu myös Vuoden 2018 Toto65-hevosen julkistaminen ja palkitseminen. 3vihjaajina on vermolaisia hevosenhoitajia, jokaisella on varma eri kohteeseen.

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

Selaa julkaisua:

TOTO64-VARMAVALINNAT

Kierrokselta löytyy kolme selkeää varmaehdokasta. Näistä kaikkein varmimmalta voittajalta vaikuttaa takarivin lähtöpaikasta huolimatta toisen kohteen 10 FLEXIBLE JOURNEY. Se on ollut voittojuoksuissaan todella vakuuttava, ja tyylikin on miellyttänyt vahvasti. Vastus ei ole yhtään viime juoksuja kovempi, joten haavereitta voittokulku saa jatkoa. Toiseksi läpivarmaksi valitaan päätöskohteen 3 TANPOPO. Asetelmat suosivat, ja keulajuoksu vaikuttaa selviöltä. Sen jälkeen Tanpopon ohittaminen ei tule olemaan todellakaan helppoa. Myös neljännen kohteen 3 CYRIUS D’ARIANE on oikein vahva voittajaehdokas. Se voi hyvinkin päästä etenemään johtopaikalle. Kolmesta isosta suosikista tämä kuitenkin varmistetaan suuressa systeemissä, sillä erityisesti 4 UCCIO ja 9 DEFRAG AM ovat paljon kiinnostavampia haastajia mitä on tarjolla Flexible Journeyn tai Tanpopon lähdössä.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 5,2,7,1 (8,3)

T64-2: 10 (6,5)

T64-3: 6,8,9,15 + 3,12,16,14 (2,10)

T64-4: 3 + 4,9,7 (1,10)

T64-5: 4,3,8,1,9 + 7,11

T64-6: 3 (7,9)

Pieni systeemi 80 riviä, hinta 8 euroa.

Suuri systeemi 896 riviä, hinta 89,60 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT

Lähtö 1.

RANKING

A) 5-12 B) 3-2-6-4-8-13-7-10 

ONE WHO RUN – NO VICE – FRENCH ROLLER – FINGERBORG

5 ONE WHO RUN on ravien avauslähdön ideasuosikki. Vaikka uran avauskilpailu päättyi hylkäykseen pitkästä laukasta, oli suoritus positiivinen. Juoksu meni nimittäin täysin mönkään. One Who Run ei käynnistynyt juoksulangalta lujaa ja juuttui kiertämään 3. rataa. Ruuna eteni puolimatkassa kärkiparin rinnalle, mutta 2. radalle ei ollut missään vaiheessa asiaa. Niinpä oli täysin ymmärrettävää, että ruuna laukkasi lopulta loppusuoralle tultaessa yrittäessään sinnitellä väsyneenä kärjen tuntumassa. One Who Run ei ainakaan uran avauskilpailun perusteella vaikuta kovinkaan rivakalta avaajalta, joten kiihdytysvaihe voltin viitosradalta voi olla riskitekijä, mutta juoksun onnistuessa ruuna on tähän tehtävään oikein mielenkiintoinen. 12 NO VICE aloitti uransa kolmossijalla 2. sisältä. Ruuna ei saanut reipasvauhtisessa lopetuksessa todellista mahdollisuutta parempaan, kun vielä satsaili vauhdin kiihtyessä. No Vice tuli kyllä maaliin hyvävoimaisena. Paalulta matkaan pääsevät 3 FRENCH ROLLER ja 2 FINGERBORG ovat kulkeneet laukkojensa lomassa hyväksyttävästi.

Lähtö 2.

RANKING

A) 8-10 B) 6-13-16-3-11-7-5-1-12-2-9-4

MOPOHEIKKI – SIIKING – AAROLFFI – VILLIERI

Toisessa lähdössä suosikkina matkaan starttaava 8 MOPOHEIKKI on laukannut kauden molemmissa kilpailuissaan loppusuoralla keulasta mahdollisen voittonsa. Vaikka alla on laukkastartteja, ei Mopoheikin pitäisi olla varsinkaan kokemattomaksi suomenhevoseksi sieltä epävarmimmasta päästä. Nyt olisi jo aika onnistua. 10 SIIKING on lähdön toinen a-hevonen. Se kiri kauden avauksessaan Lahdessa 3. ulkoa positiivisesti kolmanneksi. 6 AAROLFFI ei vielä keskity hommaan tosissaan, mutta vahvassa menijässä on kehityspotentiaalia. Porissa 18. päivä tätä kuuta Aarolffi laukkasi lähtösuoralla, mutta kiri vielä kolmanneksi kulkemalla viimeiset 1500 metriä 32,0-vauhdilla. Päätöspuolikas sujui ulkoratoja pitkin 30,0-kyytiä. Tuore voitto Turusta irtosi vahvan suorituksen päätteeksi. 13 VILLIERI on edelleen epävarma, mutta ravilla se pystyy nousemaan korkealle 40 metrin takamatkaltakin. 16 UKKOSEN JYMY on vahva puurtaja, mutta koko ison porukan kiertäminen ainakin suosikkien onnistuessa vaikuttaa ravillakin liian haastavalta tehtävältä.

Lähtö 3.

A) 9 B) 5-4-7-3-1-2-10-8-11-6

ORLANDO – MISS UNIVERSE – MAS CORY – STONECAPES PAYMAN

Kolmevuotias 9 ORLANDO on aloittanut kautensa oikein lupaavasti. Ensiksi Porissa tamma eteni takamatkalta johtopaikalle jo ensimmäisen takasuoran lopussa ja voitti arkisen lähdön näytöstyyliin. Viimeksi Vermossa Riina Rekilän valmennettava oli vielä parempi, vaikka toiseksi jäikin. Orlando iski 3. ulkoa 700 jäljellä ja kulki loppumatkan peräti 12,1-kyytiä. Orlando on takarivistä huolimatta selvä suosikki. 5 MISS UNIVERSE aloittaa b-ryhmän. Se voitti viimeksi Lahdessa keulasta, ja johtopaikalle eteneminen voi onnistua nytkin. 4 MAS CORY tulee edellä mainitun kanssa rankingissa täysin tasapäin. MAS Cory sijoittui viimeksi Miss Universen voittamassa lähdössä kolmanneksi 800 metrin kirillä joukon hänniltä. Nyt MAS Corylla on startti alla, ja asetelmatkin ovat paljon viime kertaa paremmat. 7 STONECAPES PAYMAN on ollut koko ajan kohtuullinen, ja Ari Moilanen palaa vahvistuksena ohjiin. 3 GINGER HALM oli kauden avauksessaan vaisu, mutta ura alkoi kuitenkin mukavasti neljällä peräkkäisellä totosijalla. Lähtöpaikka on hyvä, ja kuskikin vahvistuu.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING

A) 5-2-7-1 B) 8-3-6-10-11

OAKIE – STARDUST FIBBER – M.T.LARA CROFT – DON CORLEONE TROT

Toto64-pelin avauskohteessa ykkösvihjeeksi kohoaa 5 OAKIE. Se on tehnyt Harri Koivusen valmennuksesta käsin koko ajan nousujohteisia esityksiä, ja viimeksi Teivossa tuli jo voitto. Edes keulassa juossut Reverend Dred ei pystynyt vastaamaan. Päätöspuolikas kellotettiin 11,5-vauhtiseksi, ja tästä vasta viimeiset 200 metriä tultiin oikeasti lujaa. Oakie on vielä rakennusvaiheessa, eikä sillä välttämättä valita vieläkään kovin yltiöpäistä taktiikkaa, mutta juoksun onnistuessa ruuna on loppukirissä vahvoilla. 2 STARDUST FIBBER on mennyt Tom Erikssonin valmennuksesta käsin koko ajan hienosti. Viime kauden kahdessa viimeisessä kilpailussa juoksuista tuli kovin vaikeita, suoritukset niissäkin olivat oikein hyviä. Nyt alla on kuukauden starttiväli, mutta tuskinpa sillä on kovin suurta merkitystä kilpailuvireeseen. Lähtöpaikkakin on mainio. 7 M.T.LARA CROFT on esiintynyt viime aikoina edukseen. Taulun Vermon voitto tuli keulasta. Eturivistä puuttuvat todelliset starttiraketit, joten keulaan eteneminen saattaa onnistua seiskaradaltakin. Ainakin johtopaikalta Pekka Korven suojatti tavoittelisi tiukasti kärkisijoja. 1 DON CORLEONE TROT voi saada ykkösradalta nappireissun, vaikkei mikään varsinainen starttiraketti olekaan. Niinpä siihen pitää suhtautua vakavasti. Viime starttiin ei kannata liikaa tuijottaa, koska hevoselta lähti silloin kenkä. B-ryhmän käynnistävä 8 JASULITO on suoraan tauolta arvoitus.

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING

A) 10 B) 6-5-7-1-11-8-9-2-3-12

FLEXIBLE JOURNEY – ESTELLE NORDIQUE – GRANITE – SPEED SUMMER

Toisesta Toto64-kohteesta löytyy vain yksi voittajasuosikki. 10 FLEXIBLE JOURNEY kohtaa niin sopivan vastuksen, ettei siltä voi odottaa takarivin lähtöpaikasta huolimatta kuin vain ja ainoastaan voittoa. Viime voitot ovat tulleet vakuuttavaan tyyliin. Viimeksikin näytti, että 13-vauhtinen kiripuolikas ylhäisessä yksinäisyydessä sujui ihan pintakaasulla. Muista totosijoista sen sijaan voidaan käydä tiukka taistelu. 6 ESTELLE NORDIQUE ja 5 GRANITE ovat aika samantyyppisiä hevosia. Molemmat askeltavat hieman omintakeisella tyylillä, eivätkä ole kovinkaan nopeita, mutta jaksavat vastaavasti puurtaa vauhtinsa pitäen. Estelle Nordique pääsi viimeksi Lahdessa etenemään toista rataa pitkin sujuvasti johtopaikalle 1100 jäljellä, minkä jälkeen jatkoi varmaan voittoon. Granite on tehnyt viime starteissaan ihan rehtejä kirejä. 7 SPEED SUMMER on pienikokoinen, mutta ihan kehityskelpoinen 4-vuotias. 1 GLIDE ON FIRE vaikutti kauden avauksessaan Vermossa aiempaa paremmalta. Lappeen välistartti on vielä syytä seurata. Mikäli suoritus siellä on positiivissävytteinen, on tammalla mainiolta paikalta hyvät totosaumat. 11 EXPLOSIVE ELVIS on yksi mahdollisista kaksarihevosista, mutta ruuna saattaa kerätä huono lähtöpaikka huomioiden liikaa peliä.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING

A) 6-8-9-15 B) 3-12-16-14-2-10-1-11-13-7-5

VALON VEENI – ONNETÖÖRI – VIHELLYS – PELIPISTE

Toto4-pelin avauskohteessa a-ryhmään kohoaa neljä hevosta. Kokonaisuudessaan lähtö on kuitenkin niin tasainen, että ainakaan totosijasta ei voi yllättyä yhdenkään osallistujan kohdalla. 6 VALON VEENI kohoaa ykkösrankiksi. Se olisi todennäköisesti voittanut viimeksi Lahdessa johtavan rinnalta, mikäli ei olisi laukannut 500 metriä ennen maalia johtopaikkaa tavoitellessaan. Laukan jälkeen ruuna tuli vielä positiivisesti ja ylsi neljänneksi. Ravilla Valon Veeni on ehdottomasti tiukka voitontavoittelija. Lähdön onnistuessa johtopaikkakin voisi olla tarjolla. 8 ONNETÖÖRI oli Jyväskylän starteissaan saamaton, mutta viimeksi Vermossa ruuna jäi voimissaan pussiin. Vaikuttaa siltä, että Vermon radan pinta sopii Onnetöörille ainakin hokkibalanssissa Jyväskylän rataa paremmin. Viime starttiin oli tosin tehty myös kengitysmuutoksia. 9 VIHELLYS näytti Jyväskylässä johtavan takana hienolta, mutta tauon jälkeen ihan se viimeinen puristus jäi kuitenkin uupumaan. Nyt Vihellyksellä on startti kropassa, joten nopea ori on juoksun onnistuessa vaarallinen. 15 PELIPISTE ei vaikuttaisi olevan hokkibalanssissa omimmillaan. Ruuna omaa kuitenkin tähän tehtävään niin vahvan moottorin, että kohoaa silti mukaan a-ryhmään. 3 ONON NOPSAHOTTI olisi heti valmis ottelemaan kärkisijoista, kunhan malttaisi joskus ravata koko matkan. 12 RANKKARI voittaa harvoin, mutta tekee tasaisen varmaa työtä.

Lähtö 7. Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING

A) 3 B) 4-9-7-1-10-11-12-5-2-8-6

CYRIUS D’ARIANE – UCCIO – DEFRAG AM – KRAMPUS

Ravien ensimmäisessä troikkalähdössä 3 CYRIUS D’ARIANE kohoaa selväksi suosikiksi. Ruuna on aloittanut Timo Korvenheimon käsistä hienoilla suorituksilla. Viimekertainen keulavoitto oli hallittu, ja kaiken järjen mukaan kuntokäyrä osoittaa edelleen ylöspäin. On hyvinkin mahdollista, että Cyrius d’Ariane nauttii kanssakilpailijoidensa keskuudessa niin suurta kunnioitusta, että johtopaikka on taas suosiolla tarjolla. Varsinkin silloin voitto olisi lähellä, mutta kyllä vahva ruuna voi voittaa muiltakin juoksupaikoilta. 4 UCCIO suoritti kauden avauksessaan Porissa 5. sisältä hyväksyttävästi. On syytä huomata, että vastuskin oli ylisarjassa merkittävästi tämänkertaista kovempi. Startti teki varmasti tätä lähtöä ajatellen hyvää, ja muutenkin asetelmat ovat mielenkiintoiset. Uccio voi saada hankittua unelmapaikan suosikin takana 2. sisällä. 9 DEFRAG AM on tehnyt jatkuvasti hyviä juoksuja. Paremmilta lähtöpaikoilta taulukin olisi parempi. Kauden avauksessa Vermossa kirivaihe ei mennyt sujuvasti. 7 KRAMPUS pääsi etenemään kauden avauksessaan takarivistä huolimatta johtopaikalle 1100 jäljellä. Vajaan kahden kuukauden tauolta 13,5-vauhtinen avauskierros oli kuitenkin hieman liikaa, ja lopussa Krampus putosi kolmanneksi. Startti varmasti terävöitti, mutta lähtönopeus ei todennäköisesti riitä Cyrius d’Arianen ohittamiseen, minkä jälkeen juoksunkulussa riittää haasteita. Vaikka 1 MAGNIFICO S on aloittanut taukonsa jälkeen kakkossijalla ja voitolla, ei ruuna kyllä ole ollut parhaimmillaan. Ykkösradan lähtöpaikka antaa kuitenkin hyvät eväät taistella totosijasta.

Lähtö 8. Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING

A) 4-3-8-1 B) 9-7-11

BOSSES LILY – CALLELA ELIZA – CELEBRATION SONG – FIRE SPRUCE

Lämminveristen Tammatähti on tällä kertaa harvinaisen haasteellinen pelipähkinä, sillä kysymysmerkkejä riittää. 4 BOSSES LILY on niin hyvä hevonen, että nopea avaaja olkoon hyvältä nelosradalta ykkösrankkaus, mutta kun taukoa on alla peräti yhdeksän kuukautta, ei tamman iskukykyyn millään voi luottaa varauksetta. Pitkä tauko saattaa näkyä myös ajotaktiikassa. 3 CALLELA ELIZA on toinen luokkahevonen, jonka päivän vire ei ole helppo arvioitava. Koko viime kausi sujui pahoin alle odotusten. Kauden avauksessa Teivossa loisto edelleen puuttui, mutta suoritus 4. ulkoa oli kuitenkin positiivissävytteinen. Mikäli Callela Eliza otti startin oikealla tavalla, voi tamma palata pitkästä aikaa kultakantaan. 8 CELEBRATION SONG kokeilee rahkeitaan avoimessa tammalähdössä ja on mielenkiintoinen. Kunto on huipussaan. Viimeksi Porissa Jouni Kivelän suojatti kiertyi 3. ulkoa johtavan rinnalle kierros jäljellä ja jyräsi ykköseksi. 1 FIRE SPRUCE pääsee matkaan loistopaikalta. Juha Utalan suojatilla on hyvä rutiini tällaiseen tammalähtöön. 9 HER ROYAL HIGHNESS aloitti suoraan tauolta voitolla ja on tässäkin mahdollinen.

Lähtö 9. Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING

A) 3 B) 7-9-2-6-11-10-1-5-12-4-8

TANPOPO – ONE POINT – EDWARD SISU – RULLEBACKENS EJNAR

Ravien päätöslähdössä hienossa vireessä kilpaileva 3 TANPOPO on selvä suosikki. Asetelmat suosivat kovasti Juhani Tapanin suojattia, sillä keulaan pääsy vaikuttaa selviöltä. Sen jälkeen Tanpopo on normaalina erittäin vaikea voitettava. Viimeksi Forssassa ruuna tykitti todella helppoon voittoon 400 metrin kirillä 2. ulkoa. 7 ONE POINT on vahvassa vireessä sekin. Ruuna on osoittanut paikan johtavan rinnallakin sopivan. Viimeksi Teivossa One Point kiertyi 2. ulkoa 2. radalle ilman selkää 1500 jäljellä, painui kärkeen 400 jäljellä ja piti maaliin asti pintansa. Tanpopon lyöminen tämän ulkopuolelta on kuitenkin haastava juttu. 9 EDWARD SISU pilasi Kuopiossa pelinsä ensimmäisen kaarteen pahaan laukkaan. Teivossa ruuna esitteli parhaita puoliaan. Siellä 4. ulkona matkannut ruuna iski 4. rataa 800 jäljellä, eteni johtavan rinnalle 400 jäljellä, painui kärkeen viimeisen kaarteen lopussa ja jatkoi 11,5-kyytisessä lopetuksessa ylivoimaiseen voittoon. 2 RULLEBACKENS EJNAR voi saada nappireissun suosikin takana 2. sisällä. Myös 6 HERE COMES MARTY ja 11 NIZZA huomioidaan troikan kakkosrivillä, vaikka ne näistä asetelmista selvästi edellisten jälkeen rankingissa tulevatkin.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 6,8,9,15 + 3,12,16,14 (2,10)

T4-2: 3 + 4,9,7 (1,10)

T4-3: 4,3,8,1,9 + 7,11

T4-4: 3 (7,9)

Pieni systeemi 20 riviä, hinta 4 euroa.

Suuri systeemi 224 riviä, hinta 44,80 euroa.

PÄIVÄN DUO

4,3,8,1,9,7,11

3

Yhteensä 7 yhdistelmää.

TROIKKA LÄHTÖ 7

3

4,9,7

kaikki

Yhteensä 30 yhdistelmää, hinta 15 euroa.

TROIKKA LÄHTÖ 9

3

7,9,2,6,11

7,9,2,6,11,10,1

Yhteensä 30 yhdistelmää, hinta 15 euroa.

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT

Ari Moilanen

L1/14 STRAWBERRY DANCE: Ei hevonen ole esittänyt oikein mitään ajamissani starteissa. Laukkojen jälkeen on tullut vielä väsy.

L3/2 PIRI-PIRI: Tamma teki ihan hyvän juoksun Teivossa. Tuo oli toinen kilpailu tauon jälkeen ja se voisi vielä vähän parantaakin.

L3/7 STONECAPES PAYMAN: Viimeisessä ajamassani startissa ruuna jäi painamaan kuolemanpaikalla ja väsyi hieman. Aikaisemmat juoksut oli aivan hyviä. Porissa meni rengas heti 100 metrin jälkeen. Tuoreimmista lähdöistä en osaa kertoa. 

L4/3 MILLSTONE'S VIVID: Teivossa jäätiin voltin vitoselta heti taustalle. Hevonen teki hyvän kirin. Jossain se voittaakin pian lähdön.

L4/10 LECROSSE: Ruuna aina välillä väläyttää. Se on varsin tarkka juoksustaan. Kärjen tuntumasta lyhyt kiri. Nykyisellään hevonen ei pysty itse tekemään töitä kirivaiheessa.

L5/3 GOLDA OSBOURNE: Turussa hevonen roikkui 3. sisältä neljänneksi. Rahasija lienee sopiva tavoite.

L5/11 EXPLOSIVE ELVI: Forssassa ruuna pikkasen puutui keulapaikalla viimeisellä satasella ja kaksi meni ohitse. Taukoa oli alla ja ruuna voisi mennä vähän eteenpäin startti kropassaan.

L6/14 INTOIIVARI: Tämän on kyllä tosi vaikea päästä voltista ravia. Se hätäilee sen verran paljon. Viimeksi tuli ekalla puolikkalla kolme laukkaa. Ajelin sitten vain maaliin. Kunto on muuten ihan ok.

L8/8 CELEBRATION SONG: Hevonen oli oikein hyvä Porissa. Viimeinen kierros oltiin johtavan rinnalla ja se rutisti siitä voittoon. Nyt on vaikea tehtävä. Avoin tammalähtö ja rata kahdeksan. Tuureja tarvitaan paljon. Ei tämä onnistuneella juoksulla hirveän paljon lähdön suosikeille häviäisi.

L8/10 BLACKENED: Pitkä tauko on takana. Hevonen oli jo kertaalleen ilmoitettukin, mutta se jäi pois. En tiedä tarkemmin kertoa.

Juha Utala

L3/5 MISS UNIVERSE: Tamma menee pikkuhiljaa eteenpäin. Lahden voittojuoksussa se ei joutunut puristamaan ihan kaikkea. Orlando on etukäteen hurja vastustaja. Totosijoille tämän pitäisi pystyä.

L5/10 FLEXIBLE JOURNEY: Uskon ruunan olevan lähellä voittoa tässäkin, jos ei laukkaa tule ja hevonen on muuten normaali. Viimeksi se ei ollut ehkä aivan yhtä terävä. Siinä oli hiukan vähän kovempaa ajoa alla. Ruuna tuntuu kotona tosi hyvältä.

L7/8 WILD CARD S: Kouvolassa mukamas jäätiin pikkasen pussiinkin. Tämä tarvitsee sopivan reissun kärkiryhmässä. Ei mikään innokas kiertelijä. Paikka on ulkona ja rahasija sopiva tavoite.

L8/1 FIRE SPRUCE: Tamma palaa tauolta. Mainio lähtörata on osunut. Koitetaan saada sopivaa selkää. Ei hevonen välttämättä heti ole ihan terävimmillään. Jossain sijoilla 3-5 sen pitäisi silti olla.

Pasi Tikkala

L1/9 DON LEGGIO: Ori matkasi debyytissään kuolemanpaikalla. Se meni lopussa vähän oikeaohjaiseksi ja tuo söi vauhtia. Voimia olisi ollut. Aivan tyytyväinen olin avauskilpailuun. Ori toimi hyvin sekä koelähdössä, että startissa. Haetaan selkäreissua ja koitetaan sitten lopussa.

L4/4 BOUNCING HILL: Ruuna menee paremmin, kun pakkaset tuli. Ei se vieläkään ole aivan huipussaan. Nämä on kovia lähtöjä ja hevonen on suht juoksuriippuvainen. Isompi menestys yllättäisi. Koitetaan saada rahaa.

L8/5 MOUNTAIN CLEAVER: Hevonen jäi kertaalleen pois startista. Kuume oli siihen syynä. Ajamaan on päästy mukavasti. Tasokkaissa porukoissa tämä kilpailee ja kun tamma on vähän hidas avaaja, harvoin se saa ihan helppoja reissuja. Tuuriakin tarvitaan voittoon asti. Jos juoksu onnistuu, mahdollisuuksia on korkeallekin. Hyvä hevonen on kyseessä.

Tom Eriksson

L1/12 NO VICE: Olin aivan tyytyväinen varsan uran avaukseen. Se vähän kompuroi loppukurvissa, mutta lopetti sitten samoja vauhteja kärkiparin kanssa. Niille ei sinä päivänä pärjätty. Hannun mukaan hevosella olisi ollut rahkeita ajaa reippaamminkin vaikka kuolemanpaikalla. Se ei puhaltanut startin jälkeen. Oikein sopiva avauskilpailu. Kaikki on mennyt hyvin tuon jälkeen kotona.

L4/2 STARDUST FIBBER: Tammalla tuli joku mätäpaise toiseen takajalkaan. Se sai lääkekuurin ja karenssin myötä starttiväliä tuli väkisinkin. Jonkun aikaa on jo päästy ajamaan normaalisti. Aivan pirteän oloinen se on ollut. Uskon hevosen jatkavan hyvällä tasolla. Lähtörata miellyttää. Toivottavasti ei kuitenkaan jäädä kuolemanpaikalle.

Juhani Tapani

L2/2 LOTAN LIEKKI: Ei tamma riitä tässä lähdössä. Rahasija on sopiva tavoite, jos hevonen malttaa ravata. Se on suht epävarma ja vauhtien kasvaessa laukkariskikin kasvaa.

L9/3 TANPOPO: Ruuna jatkaa hyvässä kunnossa. Se oli mainio Forssassa. Olosuhteisiin nähden myös kilometriaika oli hyvä. Tämä lähtee aika reippaasti ja koitetaan eteenpäin. Täytyy ainakin yrittää keulaan. Hevonen menee kyllä sekä keulasta että selästä. Uran alkuvaiheissa ruuna voitti johtavan rinnaltakin, mutta vastus toki kovenee koko ajan. Näissä lähdöissä kuolemanpaikalta on jo vaikea yltää ihan voittoon asti. Korvapallot on nyt kolmatta kertaa varusteissa. Toissa kerralla Vermossa ne nykäisin ja kyllä sillä tuntui olevan vaikutuksensa. Forssassa tuota ei tarvinnut tehdä.

Lähtö 1

Väliajat 19,5-18,5-16,0-20,5
RASKOLNIKOV: Matkasi 4. sisällä. Kohosi toiselle loppukurvissa ja pääsi iskemään maalisuoran alussa 4. radalle. Kiri ykköseksi. Viim. 400 m 18,2.
ONE WHO RUN: Eteni 1. takasuoralla johtavan rinnalle. Jatkoi etusuoralla 2. ulkona. Näytti olevan vaikeuksissa viim. takasuoralla. Sai uutta puhtia loppumatkasta ja puristi asiallisesti kakkoseksi.
MY PARIS: Avasi johtoon. Sai painetta viim. takasuoralla. Hiukan pehmeä loppumetreillä.
ALREADY HERO: Matkasi 3.-2. sisällä. Pussissa loppusuoralla.
COVER PRINCESS: Iski 4. ulkoa 2. kaarteessa ja eteni etusuoralla toiselle ilman vetoapua. Prässäsi johtavaa viim. takasuoralla. Sinnitteli kohtalaisesti.
NO VICE: Lähti 5. ulkoa 3. radan kiertoon 900 jäljellä. Jatkoi viim. takasuoralla 4. rataa. Juuttui ulos. Jumputti tasaisesti perille.
FRENCH ROLLER: Matkasi 2.-3. ulkona. Hyökkäsi viim. takasuoralla 3. radalle. Kiri ei täysin kantanut.
HELLO: Juoksi 3.-4. ulkona. Jatkoi viim. takasuoralla jälleen 3. ulkona. Nousi loppukaarteessa 3. radalle ja oli vailla vapaata. Tuli tasaisesti maaliin.
BIJOUN SANTERI: Nousi johtavan takaa 2. ulos loppukaarteen alussa. Laukkasi viim. kaarteen lopussa todennäköisesti menestystään. Hylättiin.
FINGERBORG: Nousi 1. kaarteessa toiselle mutta laukkasi samassa 300 juostuna. Hylättiin.
MIMOSA FORTIS: Poissa.
DON LEGGIO: Poissa.
MEADOWS HANOVER: Poissa.
STRAWBERRY DANCER: Poissa.

Lähtö 2

Väliajat 31,5-32,5-31,0-29,0
MOPOHEIKKI: Eteni 1. kaarteessa 2. sisälle. Nousi takasuoran alussa toiselle ja eteni keulaan 500 juostuna. Kiihdytti loppumatkasta tempoa ja voitti pystyyn.
MARTTIUS: Asiallinen kakkonen toiselta ilman vetoapua.
SIIKING: Hyökkäsi 2. ulkoa viim. takasuoralla ja punnersi kolmanneksi.
MONTSAN VIPPI: Nousi 3. sisältä viim. kaarteessa toiseen ulos. Sai tilaa vasta 50 jäljellä ja lopetti kohtalaisesti viime metrit.
SÖRKÄN SÖÖR: Matkasi 4. sisällä. Hakeutui maalisuoran auetessa 3. radalle. Tuli tasaisesti.
INTON RILLA: Avasi vauhdilla keulaan. Jatkoi 500 juostuna 2. sisällä. Taipui lopussa.
OHRAN VOITTO: Matkasi 3. ulkona. Pudotti loppumatkasta sisäradalle. Ajautui viime metreillä pussiin, luultavasti tekniseen sellaiseen.
SUIKUN CHILI: Lähti 5. ulkoa 900 jäljellä selässä 3. radalle. Juuttui ulos. Ei jaksanut täysin punnertaa perille asti.
VILLIERI: Kohosi 4. ulkoa 900 jäljellä 3. radalle. Jatkoi 250 ennen maalia 4. rataa. Laukkasi kesken kirinsä.
HUIPPUMALLI: Laukat lähtöön ja 900 jäljellä.
LOTAN LIEKKI: Lähti nihkeästi ja valui ensimmäisen kierroksen aikana taustalle. Ei esittänyt mitään.
VEKATUS: Laukkasi 1. kaarteeseen mentäessä. Hylättiin.
AAROLFFI: Laukat lähtöön ja 1. takasuoralla. Hylättiin liioista laukoista.
UKKOSEN JYMY: Eteni pitkältä 60 metrin pakilta 5. ulos. Nousi 2. kaarteessa 3. radalle, mutta laukkasi samassa. Uusi haparointi 3. kaarteessa. Hylättiin pitkästä laukasta.
NORAN POT: Poissa.
VEKORIINA: Poissa.

Lähtö 3

Väliajat 16,5-17,0-16,0-15,0
KNOCKING MATCH: Nousi 4. sisältä 1. takasuoralla toiselle radalle ja eteni keulaan 2. kaarteeseen mentäessä. Oikein tyylikäs voitto.
MISS UNIVERSE: Eteni johtoon 1. kaarteeseen mentäessä. Jatkoi 2. sisällä 2. kaarteen alussa. Tasainen nappireissulla.
ORLANDO: Alkumatka 3. ulkona. Jäi 2. kaarteen lopussa toiselle ilman vetoapua. Punnersi kolmanneksi vailla loistokkuutta.
GINGER HALM: Matkasi 2.-3. sisällä. Nousi 250 ennen maalia 2. ulos. Pudotti pian takaisin sisälle. Kohtalainen.
PIRI-PIRI: Nousi 6. sisältä 5. ulos 800 jäljellä. Jatkoi takasuoralla 3. ulkona. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti loppumatkasta.
EASY BIRDLAND: Hyökkäsi 2. ulkoa 300 jäljellä. Kiri ehti hiukan katkeamaankin.
SEASIDE GRENADE: Pudotti 2. kaarteessa 4. sisälle. Nousi loppukaarteessa 3. ulos ja hyökkäsi maalisuoran alussa. Tasapaksusti perille.
MAS CORY: Lähtölaukka. Kohtalainen suoritus sen jälkeen.
EUGENE WEB: Pudotti 1. kaarteessa 3. sisälle. Jatkossa 4. sisällä. Varhain vaikeuksissa.
STONECAPES PAYMAN: Laukkasi 1. kaarteen lopussa toiselta ilman vetoapua. Lähti 3. ulkoa kireihin puoli kierrosta ennen maalia. Veto ei kantanut perille.
TES JULY: Kohosi etusuoralla 4. ulos ja lähti selässä 3. radalle puoli kierrosta ennen maalia. Kiri ei vetänyt.

Lähtö 4

Väliajat 14,0-16,5-17,0-12,0
DON CORLEONE TROT: Kohosi 3. sisältä toiselle ilman vetoapua 400 juostuna. Väkevä suoritus.
STARDUST FIBBER: Iski 2. ulkoa 550 jäljellä ja kiri mainiosti. Hävisi täpärästi. Vahva paluu pikku tauolta. Viim. 400 m 11,2.
LECROSSE: Nousi 3. sisältä 550 jäljellä 2. ulos. Ei päässyt tulemaan täysin sujuvasti lopussa.
JASULITO: Pakitteli taustalle. Lähti 5. ulkoa selässä 3. radalle 700 jäljellä. Polki hienosti perille saakka. Mainio paluustartti. Viim. 700 m 10,5.
DORIS HOSS: Matkasi 4. sisällä. Nousi 200 ennen maalia toiselle ja 100 jäljellä aivan ulos. Mukavasti viime metrit.
M.T.LARA CROFT: Panosti alkuun. Ei päässyt keulaan ja pudotti 2. sisälle 1. kaarteessa. Pussissa lopussa.
DOUBLE BOOST: Täräytti keulaan. Vähän pehmeä lopussa.
OAKIE: Hyökkäsi 4. ulkoa 700 jäljellä. Ravi katosi loppukaarteessa.
MILLSTONE'S VIVID: Matkasi 3. ulkona. Laukkasi viim. takasuoran lopussa. Hylättiin.
BOUNCING HILL: Poissa.
RAMBO RIVNER: Poissa.

Lähtö 5

Väliajat 15,0-15,0-19,5-16,0
FLEXIBLE JOURNEY: Kiersi 1. kaarteen 3. rataa. Eteni 1. takasuoralla vauhdilla johtavan rinnalle. Keulapaikka ei ollut tarjolla. Jatkoi 2. rataa ilman vetoapua ja painui johtoon 550 jäljellä. Oikein hieno esitys jälleen.
ESTELLE NORDIQUE: Alku 3. rataa. Lähti 3. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle ja punnersi kakkoseksi.
EXPLOSIVE ELVIS: Lähti 5. ulkoa 850 jäljellä 3. radalle. Jatkoi 300 ennen maalia 4. radalle. Sitkeä kiri. Viim. 700 m 14,9.
NO PITY: Täräytti ulkoa keulaan. Ei luovuttanut paikkaa suursuosikille. Jatkoi 550 jäljellä sijalla kaksi voittajan painuttua ohi. Aivan asiallisesti perille.
SPEED SUMMER: Alku 4. rataa. Pakitteli 5. sisälle. Nousi selissä 3. radalle puoli kierrosta ennen maalia. Hakeutui loppukaarteessa 4. radalle ja jatkoi 300 ennen maalia 5. radalle. Hyvin perille. Viim. 500 m 14,1.
KNOWS LUCIA: Lähti 6. ulkoa 800 jäljellä selässä 3. radalle. Mukava kiri.
GLIDE ON FIRE: Matkasi 2.-3. sisällä. Jäi pussiin.
GRANITE: Alkumatka toista rataa. Pudotti 3. sisälle, mistä kohosi etusuoralla 2. ulos. Jäi ilman vetoapua 550 jäljellä. Vain tasainen.
JORDAN: Nousi 4. sisältä toiselle loppukaarteessa. Takaisin sisälle 250 ennen maalia. Kohtalaisesti perille.
SWEEDIE'S STARDUST: Matkasi 4. ulkona. Pudotti viim. takasuoralla sisälle. Ei vakuuttanut.
GOLDA OSBOURNE: Nousi 3. sisältä loppukaarteessa toiselle. Laukkasi samassa. Hylättiin.
GULLIVER HANGOVER: Poissa.

Lähtö 6

Väliajat 30,0-30,5-29,0-27,5
VALON VEENI: Juuttui kiertämään 3. rataa. Eteni vauhdilla 1. takasuoralla ja painui keulaan 650 juostuna. Voitti varmaan tapaan.
ONON NOPSAHOTTI: Hyökkäsi 2. ulkoa 2. kaarteessa 3. radalle ja eteni toiselle ilman vetoapua. Punnersi vahvasti kakkoseksi.
ONNETÖÖRI: Hyökkäsi 4. ulkoa 600 jäljellä 3. radalle. Tuli asiallisesti perille saakka. Viim. 600 m 26,0.
TÄHTIMENEVÄ: Johti alun ja sai selän eteen 2. kaarteeseen mentäessä. Kohtalainen.
RANKKARI: Lähti 3. ulkoa 3. radalle 400 jäljellä. Loppusuoralla 4. rata käyttöön. Hyvin perille.
INTOIIVARI: Laukkasi 1. kaarteeseen mentäessä jääden paljon. Paikkasi laukkansa hienosti ja nousi vielä rahasijalle. Ei joutunut kiertelemään ulkoratoja. Mainio suoritus kuitenkin. Viim. 1200 m 25,1.
PELIPISTE: Laukkasi 2. kaarteessa hännillä. Jatkoi 5. ulkona. Polki asiallisesti maaliin.
VIHELLYS: Sai toisella radalla selän eteen etusuoralla. Pudotti 250 ennen maalia sisälle. Pehmeä lopussa.
VILLIHIISI: Nousi 5. sisältä toiselle viim. takasuoralla. Ei vakuuttanut.
FIANNAN MAHTI: Laukkasi kiihdytykseen. Keskeytti.
EKON HEKO: Pudotti toiselta radalta 2. sisälle 1. takasuoralla. Jatkoi pian 3. sisällä. Taipui lopussa pahoin.
PACKER: Juoksi 4. sisällä. Laukkasi hylkäykseen 600 jäljellä.
TAIGA TUULIA: Matkasi 6. sisällä
LÖTENS ELINA: Poissa.
PONNEN SISU: Poissa.
HAITEK: Poissa.

Lähtö 7

Väliajat 14,0-16,5-16,5-13,0
KRAMPUS: Eteni 1. kaarteessa keulapaikalle. Vastasi kovassa lopetuksessa hienosti perille saakka.
CYRIUS D'ARIANE: Hyökkäsi parijonosta 400 juostuna ja eteni toiselle ilman vetoapua. Haastoi voittajan tiukkaan matsiin väkevän suorituksen päätteeksi.
CROSSOVER: Otti keulat ja jatkoi 1. kaarteessa 2. sisällä. Sinnitteli mukavasti kolmanneksi nappireissulla.
WILD CARD S: Eteni 1. kaarteessa toiselle ilman vetoapua. Sai 600 juostuna selän eteensä. Polki kohtalaisesti perille asti.
MAGNIFICO S: Jäi pussiin 3. sisälle.
PESCO VELVET: Taivalsi toivottomissa asemissa 6. ulkona. Hyökkäsi viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Jatkoi 250 ennen maalia 4. rataa. Polki vahvasti perille saakka. Viim. 700 m 11,3.
UCCIO: Hyökkäsi 3. ulkoa 600 jäljellä. Kohtalainen kiri.
MASS ATTACK: Nousi 5. sisältä viim. takasuoralla 3. ulos. Pussissa maaliin.
MISTER LANE: Matkasi 4. sisällä. Jäi pussiin.
GABRIELLA SUNSIGN: Juoksi 5.-4. ulkona. Ei pystynyt parannuksiin.
ASTRODOME: Pakitteli taustalle 6. sisälle. Ei vakuuttanut millään lailla.
DEFRAG AM: Hyökkäsi 4. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Kiri ei lähtenyt kunnolla vetämään.

Lähtö 8

Väliajat 10,5-14,0-13,5-14,0
CALLELA ELIZA: Eteni 1. takasuoralla voimalla toista rataa ja pääsi keulaan 450 juostuna. Hallitsi kisaa varmasti tuon jälkeen.
CELEBRATION SONG: Väkevä suoritus kuolemanpaikalta avoimessa tammalähdössä.
HER ROYAL HIGHNESS: Hyökkäsi 3. ulkoa 300 jäljellä. Aivan hyvin perille avoimessa tammalähdössä.
FIRE SPRUCE: Alku 3.-4. sisällä. Kohosi 1. takasuoralla 2. ulos. Piti lopulta vauhtinsa asiallisesti perille.
BOSSES LILY: Nappasi ekat keulat. Jatkoi 1. takasuoralla 2. sisällä. Hiukan pehmeä lopussa.
IN ICE PRINCESS: Pääsi puikkaamaan 2. sisälle 1. kaarteessa. Jatkoi takasuoralla 3. sisällä. Kohtalainen avoimessa tammalähdössä.
BROKAD BRODDA: Ei pystynyt parantamaan lainkaan 4. sisältä.
SYLVIE DE VIE: Poissa.
MOUNTAIN CLEAVER: Poissa.
APRIL SISU: Poissa.
BLACKENED: Poissa.

Lähtö 9

Väliajat 14,5-16,5-17,0-12,0
TANPOPO: Marssi keulaan 1. kaarteessa ja voitti aivan pystyyn.
EDWARD SISU: Iski 4. ulkoa 1. takasuoralla ja eteni toiselle ilman vetoapua. Oikein sitkeä kakkonen ylivoimaisen voittajan takana.
ONE POINT: Hyökkäsi 4. ulkoa 900 jäljellä. Juuttui kiertämään parijonon ulkopuolelle. Punnersi rehdisti maaliin asti. Viim. 700 m 12,1.
RULLEBACKENS EJNAR: Nousi 3. sisältä viim. takasuoralla 2. ulos. Ei päässyt lopussa tulemaan täysin sujuvasti.
CONTRO VENTO: Piti keulat ja jatkoi 2. sisällä 1. kaarteessa. Kohtalainen nappireissulla.
WILD LUCK LOVE: Juoksi 4.-3. sisällä. Ajautui loppumetreillä pussiin.
OILSHEIK: Matkasi 5.-4. sisällä. Aivan mukavasti perille.
NIZZA: Lähti 5. ulkoa 900 jäljellä selässä 3. radalle. Kiri tasaisesti.
HIGH FLYING: Nousi 6. sisältä 4. ulos 3. kaarteessa. Vaisuhko.
HERE COMES MARTY: Jäi 3. ulkona viim. takasuoralla pahasti pussiin väsyvän taakse. Menetti täysin asemansa.
CELENE VON BENTZ: Taipui 2. ulkoa jo viim. takasuoralla.
O.F.V.PRINCE: Juoksi 6. ulkona. Ajautui 3. kaarteessa oudosti ulkoradoille. Hylättiin väärästä askellajista.