Keskiviikko-ravit

15.07.2020 18:00

Keskiviikko-ravit

Ravit alkavat klo 18. Poikkeusoloissa yleisöä pääsee katsomoalueelle rajoitetusti, tallialueelle ei kulkua. Varmista paikkasi ja osta lippusi ennakkoon! Katso tarkemmat poikkeusajan ohjeet TÄSTÄ LINKISTÄ >>

Viisi vinkkiä Vermon keskiviikkoon 15.7.

Tammoilla näytön paikka

Raviurheilun ykköstapahtuma Kuninkuusravit juostaan tänä vuonna Seinäjoella 1.-2.8. Ravikuninkaan tittelistä valitaan kamppailemaan 12 parasta oriitta ja kuningatarkilpailuun pääsee 12 parasta tammaa. Kuninkuusravien päätoimikunta valitsee armoitetut suomenhevoshuiput kisaan ensi viikolla.

Tänään onkin kuumaa kuninkuusravispekulaatiota ilmassa, kun 17 kovaa tammaa antaa viime hetken näyttöjä Vermon A.V. Marttilan Tammasarjassa. Yleensä ajetaan vain yksi lähtö, johon autolähdön tapauksessa pääsee enintään 12 hevosta. Koska tammat ansaitsevat mahdollisuuden antaa näyttöjä, Vermossa päätettiin tehdä poikkeuksellinen ratkaisu ja jakaa sarja kahteen eri lähtöön. Kun ilmoittautuneita oli 18, saatiin kasaan kaksi hyvää 9 hevosen lähtöä. Vain Julianne Dahlia joutui kisapäivänä vetäytymään lähdöstä pois.

A.V. Marttilan Tammasarjat ovat tänään ravien lähdöt 5 (klo 19.30) ja 8 (klo 20.30). Lisämielenkiintoa tuo se, että kilpailumatkana on 3120 metriä. Se on tyypillisimmistä ravikilpailumatkoista pisin – tammojen voimat ovat tosissaan puntarissa! Mukana on hallitseva ravikuningatar Vieskerin Virva, joka kilpailee jälkimmäisessä eli kahdeksannessa lähdössä ja kohtaa mm. kovakuntoisen Hetviinan.

Rellulla raveihin – voitolla yöhön?

Vermolaisvalmentaja Nina Pettersson-Perklén on menestynyt hevosillaan tänä vuonna vahvasti, ja hän on valtakunnan valmentajatilastossa tällä hetkellä seitsemäntenä. Tänä iltana hänen valmennettavistaan neljä kilpailee kotiradalla, ja kovimmat odotukset ladataan Religiousiin lähdössä 4. Religious, lempinimeltään Rellu, kohtaa kuluvan vuoden tähän mennessä voitokkaimman hevosen Selene Lunen. Ilmassa on vahvaa kaksinkamppailun makua! Religious on ollut koko kauden hyvällä tasolla, sillä se voitti maaliskuussa Vermossa Graceful Swamp Memorialin ja teki sen jälkeen isot tienestit myös Ruotsin kovissa lähdöissä. Hevosen omistaa kimppa nimeltään Tiimi Rellulla Raveihin.

Miljonääritamman tappioton varsa

Tamma Passionate Kemp on yksi legendaarisimmista ravihevosista Suomessa kautta aikain. Upealla urallaan se voitti lukuisia isoja lähtöjä ympäri Eurooppaa ja tienasi 1 677 957 euroa, jolla se on kaikkien aikojen eniten tienannut suomalaisravuri. Passionate Kemp voitti urallaan mm. Suuren Suomalaisen Derbyn vuonna 2005 Vermossa ja tuon lähdön voittajahaastatteluineen voi katsoa tästä linkistä.

Kilpauran jälkeen Passionate Kemp on siirtynyt siitostammaksi. Yksi sen kuudesta jälkeläisestä on 3-vuotias Betty Roof, joka on aloittanut kilpauransa poikkeuksellisen lupaavasti. Markku Niemisen valmennettava on voittanut molemmat starttinsa tyylikkäästi ja on tänäänkin suuri ennakkosuosikki. Betty Roof kilpailee illan viimeisessä eli kymmenennessä lähdössä klo 21.10.

Jatkuuko Mäkelän menestyskulku?

Vihtiläisellä Mika Mäkelällä on kulkenut kaviourilla kovaa viime aikoina. Hänen valmennettavansa ovat voittaneet tänä vuonna 57 yrittämällä 21 kertaa, joten voittoprosentti on poikkeuksellisen korkea 37 %. Viimeksi tiistai-iltana Teivossa Mäkelän tallin molemmat starttihevoset Nevan Majuri ja Mitori voittivat lähtönsä. Tänään Vermossa nähdään yksi Mäkelän tallin monesta kovasta suomenhevosesta. Nelivuotias Elan kilpailee ravien 3. lähdössä, joka ravataan klo 18.47. Antti Teivaisen ajama lahjakkuus on arvottu takarivin lähtöpaikalle 12, mutta siitä huolimatta Elan on ennakkosuosikki. Vastassa on mm. toinen lupaava nelivuotias Briljantti Buugi.

Kaksi terassia avoinna

Illalle on luvassa mukavan kesäistä ravisäätä eikä ihme, että ennakkolippuja on myyty kiihtyvään tahtiin. Yleisöllä on hyvät oltavat, sillä tänään myös toinen ulkoterasseistamme on auki ja ravintolapalvelut ovat asiakkaiden käytössä. Molemmilta terassilta on hyvä näkyvyys kilpa-areenalle.

Keskiviikon 15.7. lähtölistat löytyvät Mobiili-Hepasta sekä Veikkauksen sivuilta lähtölistoilta.

Käsiohjelmaa voi selata tästä linkistä.

Aikataulu, keskiviikko 15.7.

16.00 Portit aukeavat
17.20 Koelähtö
17.40 A-ponien montélähtö
18.07 Lähtö 1
18.27 Lähtö 2
18.47 Lähtö 3
19.10 Lähtö 4 – Toto65-peli alkaa
19.30 Lähtö 5 – A.V. Marttilan Tammasarja
19.50 Lähtö 6
20.10 Lähtö 7
20.30 Lähtö 8 – A.V. Marttilan Tammasarja
20.50 Lähtö 9

Pääsyliput ennakkoon Vermo Shopista

Vermo Areenalla ravataan toistaiseksi poikkeusjärjestelyin ja yleisömäärä katsomoalueella on rajoitettu 500 henkilöön. Yleisö- ja tallialueen välillä ei ole kulkua. Pääsyliput myydään ennakkoon verkkokaupassa, johon pääset sivun oikean reunan Vermo Shop -painikkeesta. Myös portilla myydään lippuja, mutta vain mikäli ennakkomyynnistä jää paikkoja jäljelle kokoontumisrajoitusten puitteissa. Nyt myynnissä myös autokatsomolippu, jolla pääsee kätevästi autolla etusuoran alussa sijaitsevaan autokatsomoon. Tällöin kaikkien autossa olevien henkilöiden tulee lisäksi ostaa erikseen pääsylippu. Ravit kuuluvat myös suorana radiosta 87,6 MHz Vermon alueella. Yleisön sisäänkäynti toistaiseksi vain Valjakkotien puolelta pääovista tai niiden vasemmalla puolella olevasta portista (talliportilla ei lipunmyyntiä). Huom. tallialueelle ei pääsyä yleisöalueelta.

Keskiviikkoravien pääsylippu

Vermon Areenan keskiviikkoravit klo 18-21 (ovet klo 16). Huippuraviurheilun lisäksi tarjolla turvavälit huomioiden yhdessäoloa, elämyksiä ja laadukkaat ravintolapalvelumme. Myös lapsille on mukavaa tekemistä esim. keppariareenalla. Yleisörajoitusten aikana myös lapset alle 16-v. tarvitsevat oman pääsylipun, he pääsevät alennusryhmien lipulla. Pääsylippu sisältää käsiohjelmamonisteen. Myös portilla myydään lippuja, mutta vain mikäli ennakkomyynnistä jää paikkoja jäljelle kokoontumisrajoitusten puitteissa.

  • Hinta 8 €/aikuinen - osta ennakkoon Vermo Shopista >>
  • Alennusryhmät 4 € (eläkeläiset, invalidit, opiskelijat, työttömät, varushenkilöt, lapset alle 16-v.) - osta ennakkoon Vermo Shopista >>
  • Autokatsomolippu 5 €/auto - osta ennakkoon Vermo Shopista >>
  • Vermon kausikortilla vapaa sisäänpääsy (loppuvuoden kausikortti myynnissä hintaan 59/39 € - osta Vermo Shopista >>)
  • Hippoksen kausikortti, SHKL:n jäsenkortti, Vermo Areenan staff-kortti ja vapaalippu EIVÄT OLE VOIMASSA
  • Vermo Shopissa maksuvälineenä käy yleisten maksutapojen lisäksi myös Smartum saldo ja Eazybreak.
  • Vermossa maksu käteisellä / pankkikortilla. Vermossa pääsyliput voi maksaa myös Edenredin tai Smartumin virikesetelillä / saldolla.

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

24.6.2020 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO65-VARMAVALINNAT

Toto65-kierroksen todennäköisin voittaja löytyy viidennestä kohteesta. Vaikka 7 HETVIINA on joutunut kahdesta A.V. Marttilan Tammasarjasta selvästi kovempaan koitokseen, eikä pitkä matka ole kanssakilpailijoihin suhteutettuna missään tapauksessa plusmerkkinen juttu, on Antti Tupamäen kovakuntoinen suojatti silti voiton suhteen vahvoilla. Sen verran ylivertaista menoa Hetviina on kanssasisariinsa nähden esittänyt. Menestyskulku katkesi viimeksi Suur-Hollola-ajon finaalissa, mutta ehdottomasti Hetviina oli sijoitustaan paljon parempi. Kirivaihe meni nimittäin täysin mönkään. Toisena kohteena ajettavassa ensimmäisessä A.V. Marttilan Tammasarjassa 5 SÄVEL-TAIKA on selvä suosikki. Olavi Oja-Nisulan suojatti on päässyt mielimatkallaan oikein passeliin porukkaan. Vaikka ajotaktiikka lienee passiivinen, eikä kenkien riisumisestakaan ole takeita, kohoaa Sävel-Taika Pienen systeemin toiseksi tukipilariksi. Suuressa systeemissä rinnalle nostetaan kuitenkin kaksi varmistusrastia. Ensimmäinen kohde vaikuttaa täysin kahden kaupalta. 6 SELENE LUNE on voittanut jo kuusi kertaa putkeen, ja pitkä matka sopii vahvalle tammalle todella mainiosti. Silti voittokulku voi nyt hyvinkin katketa, sillä kivikova vastustaja 4 RELIGIOUS päässee mielipaikalleen keulaan, mistä ei todellakaan ole helppo ohitettava. Kolmannessa kohteessa erottuu kaksikko 10 HER ROYAL HIGHNESS ja 4 GILLIAN COMERY, mutta Riihimäen välistartin perusteella 1 MEMPHIS MINNIE voisi kuitenkin heittää johtopaikalta haasteen.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 4,6 (2,3)
T65-2: 5 + 6,9 (4,2)
T65-3: 10,4 + 1 (6,2)
T65-4: 10,6,11,4,5 + 1,2 (7,8)
T65-5: 7 (5,1)
T65-6: 2,13,9,5,11 + 1,6,10 (8,12)

Pieni systeemi 100 riviä, hinta 10 euroa.
Suuri systeemi 1008 riviä, hinta 100,80 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 1-3-2-4 B) 5-7-6
QUICK DIABLO – SILENOS CLEARSKY – LEX LIBERTY – ANOTHER TRIAL

Keskiviikkoillan avauslähdössä toisistaan mittaa ottaa seitsemän neljävuotiasta. Näistä A-ryhmään nostetaan neljä hevosta. 1 QUICK DIABLO ei välttämättä pysty hyödyntämään lähtöpaikkaansa, mutta nousee silti suosikiksi. Viimeksi Lahdessa Quick Diablo lähti kiertämään 3. ulkoa kolmatta rataa kierros jäljellä ja eteni johtavan rinnalle 500 jäljellä. Ruuna kamppaili tiukasti kärkisijoista laukatessaan loppusuoran alussa. 3 SILENOS CLEARSKY saa Ari Moilasen kyytiinsä ja on mielenkiintoinen. Ori menetti viimeksi Lahdessa pelinsä jäätyään 2. ulkoa sammuvan selkään. Tilaa saatuaan Surtees Hanoverin poika tuli kyllä reippaasti. Kyseessä on muutenkin paljon tauluaan kyvykkäämpi menijä. 2 LEX LIBERTY vaikuttaa nousuvireiseltä, ja hyvältä lähtöpaikalta kaikki on mahdollista. Jyrki Jauhiaisen valmennettava teki viime vuonna useita kelpo suorituksia kovissa ikäluokkalähdöissä. 4 ANOTHER TRIAL ei ole menestynyt ihan sillä tavoin kuin viime kauden uran aloituksen perusteella olisi voinut odottaa. Kyseessä on kuitenkin hyvä 4-vuotias. 5 GALAPAGOS SISU aloitti kesäkautensa voitolla, mutta sen jälkeen on tullut laukkoja. Ravilla ruuna on varteenotettava menestyjä, mutta lähtö on kyllä merkittävästi Lappeenrannan voittojuoksua laadukkaampi. 7 EXCEPTIONAL ottanee pienessä lähdössä alun maltilla, jotta kaikki paukut säästyvät kirivaiheeseen. 6 KNOWWHENTOHOLD’EM ei ole niin huono kuin taulu antaa ymmärtää, mutta vastus on tällä(kin) kertaa aika laadukas.

Lähtö 2.

RANKING
A) 10 B) 5-2-1-11-8-6-3 C) 7-12-9-4
QUICK MESS – MR HANKY-PANKY – JANETTE FRANCAIS – RIKSU’S SAPPHIRE

Toisessa lähdössä Markku Niemisen valmentama 10 QUICK MESS on takarivistäkin selvä suosikki, sillä 3-vuotias tamma on aloittanut uransa kahdella sen verran tyylikkäällä voitolla. Vaikka molemmat voitot ovat tulleet johtopaikalta, ei takarivin lähtöpaikka sen kummemmin huoleta. Suosikin jälkeen tulee tosi tasainen kolmen hevosen ryhmä, ja näiden osalta rankingjärjestys voisi olla mikä tahansa. 5 MR HANKY-PANKY olkoon marginaalinen kakkosrankkaus. Se aloitti kautensa Vermossa pitkältä tauolta mukavasti. Mr Hanky-Panky hehkutti takamatkalta kolmatta rataa pitkin kärjen rinnalle, kunnes pääsi laskeutumaan 2. ulos 1500 jäljellä. Siitä ruuna hyökkäsi 300 jäljellä ja ylsi kolmanneksi. 2 JANETTE FRANCAIS on kehittyvä 3-vuotias. Se matkasi viimeksi Lahdessa 4. sisällä. Tapani Jauhola käänteli ajokkinsa kymmenenneltä sijalta kirikaistoille loppusuoralle tultaessa, ja tamma eteni positiivisella loppuvedolla kuudenneksi. Janette Francais pääsee reippaasti liikkeellekin. Sen sijaan 1 RIKSU’S SAPPHIRE ei välttämättä pysty hyödyntämään täysipainoisesti ykkösradan paikkaansa. Toissakerralla Riihimäellä Riksu’s Sapphire punnersi ykköseksi 2. radalta ilman selkää. Silloin avauspuolikkaan jälkeen keulaan edennyt Janette Francais ei pystynyt lopussa vastaamaan Riksu’s Sapphirelle, mutta oli kelpo kakkonen. 11 UNIQUE MIRACLE on paljon tauluaan paremmassa iskussa, mutta huonolta lähtöpaikalta kaksarisijoitus edellyttää nappionnistumista. 8 LADY JANE GREY sai viimeksi Lahdessa lopulta juoksupaikan voittajan takana 2. ulkona, mistä ylsi kakkoseksi ennen 4. ulkoa 700 metrin kirillä kolmanneksi sijoittunutta Riksu’s Sapphirea. Kasiradalta ei ole helppo saada yhtä onnistunutta juoksua. 

Lähtö 3.

RANKING
A) 12-8-10 B) 9-7-3-6-2-5 C) 1-4-11
ELAN – BRILJANTTI BUUGI – DZINGEL – REHULAN HUVI

Kolmannessa lähdössä koko A-ryhmän kolmikko lähtee liikkeelle huonoilta lähtöpaikoilta. Kolmikon kuntonäytöt ovat kuitenkin ylivertaiset. Pitää tosin tiedostaa, että rankingin kärkikaksikon hevoset ovat vasta 4-vuotiaita, eivätkä rutinoimattomat suomenhevosvarsat toki mitään varmoja menestyjiä ole. Jokaiselle A-ryhmäläiselle tämä on uran ensimmäinen autolähtökin. Joka tapauksessa sekä 12 ELAN että 8 BRILJANTTI BUUGI tilanne vaikuttaa tällä hetkellä oikein valoisalta. Kummallakin on allaan oikein mallikkaita suorituksia. Molempien kohdalla juoksutyylikin on sen verran hieno, että uran jatkoa odotetaan suurella mielenkiinnolla. Kolmas A-hevonen on 6-vuotias 10 DZINGEL. Se on kilpaillut Ville Mikkasen käsistä taukonsa jälkeen kahdesti, ja muodonmuutos aiempaan uraan nähden on ollut melkoinen. Varsalupauksilla tuskin on varaa harha-askeleisiin, mikäli aikovat kukistaa ravia kulkevan Dzingelin. 9 REHULAN HUVI pilasi lauantaina Jyväskylässä pelinsä ratkaisevan pahaan lähtölaukkaan, mutta on muuten suorittanut tänä vuonna positiivisesti. Suosikkikolmikko on kuitenkin niin kova, että niiden kukistaminen edellyttänee suosikkien epäonnistumista. 7 LARVAN URHO oli Kemijärvellä johtopaikalta hyvä kakkonen, vaikka ravi ei ollut täysin sulavaa. Nyt vastus kuitenkin kovenee tuntuvasti. 3 VIVAKKA ja 6 BRAMEE ovat kehittyviä 5-vuotiaita, mutta kuumimmat suosikit vaikuttavat vieläkin kovemmilta.

Lähtö 4. | Toto65-1

RANKING
A) 4-6 B) 2-3-7-1-5
RELIGIOUS – SELENE LUNE – RICOCONE – CONNY SISU

Toto65-pelin avauskohteessa 6 SELENE LUNE hakee jo seitsemättä peräkkäistä voittoaan. Kun matkanakin on vielä tammalle mainiosti sopiva 3120 metriä, voisi nopeasti olettaa suosikin aseman lankeavan hurjavireiselle tammalle automaattisesti. Näin ei kuitenkaan ole, vaan Selene Lunen edelle rankingissa nostetaan 4 RELIGIOUS. Myös se on hienossa vireessä, vaikkei taulussa yhtään voittoa näykään. Viimekertaisessa Kouvolan avoimessa 5-vuotislähdössä piippuhyllyn lähtöpaikalta matkaan joutunut Religious marssi kolmatta rataa pitkin, kunnes pääsi etenemään johtavan rinnalle 1500 jäljellä. Siitä Nina Pettersson-Perklenin valmennettava kamppaili oikein urheasti kakkoseksi vain johtopaikalta hallinneelle Peanutsille häviten. Tällä kertaa Religious täräyttää johtopaikalle, ja sen jälkeen sen ohittaminen tulee olemaan vaikeaa sellaisellekin täryjyrälle kuin Selene Lune. Olli Koivunen on taktisten kuvioidenkin suhteen vaikean pähkinän edessä; antaako Religiouksen vetää keulassa täysin rauhassa vai lähteäkö pitämään rinnalle tempoa yllä. 2 RICOCONE päässee Religiouksen selkään 2. sisälle ja kohoaa siksi rankingissa 3 CONNY SISU etupuolelle. Conny Sisu on kylläkin kohonnut kovaan kuntoon, sillä viimekertaisessa Lahden I Divisioona-karsinnassa ori ei löytänyt 2. sisältä kärkirintaman takaa vapaata väylää. Kärkikolmikon muodostivat Thai Profit, Obrigado ja Joe Di Maggio. 7 POR NIE ROCK jatkaa luotettavassa vireessä ja tulee aina rehdisti maaliin asti.

Lähtö 5. | Toto65-2

RANKING
A) 5 B) 6-9-4-2-1-3-7 C) 8
SÄVEL-TAIKA – LAKAN LEIJA – VENNELMON VARMA – TÄHTITUULA

A.V. Marttilan Tammasarja on jaettu kahteen lähtöön, ja niistä tämä ensimmäinen on selvästi heikkotasoisempi. 5 SÄVEL-TAIKA kohtaa sen verran sopivan vastuksen, että kohoaa mielimatkallaan selväksi suosikiksi, vaikka Olavi Oja-Nisulan ajotaktiikka tuskin on kovin aggressiivinen. Saa nähdä, riisutaanko tammalta tähän starttiin kenkiäkään. Mikäli riisutaan, niin ainakin siinä tapauksessa muut ovat vahvan tamman loppukirin edessä hätää kärsimässä. 6 LAKAN LEIJA on aina ollut menestyvä hevonen, ja tänä vuonna tamma on nostanut vielä selvästi profiiliaan. Kuningatarkilpailuun mukaan pääsy vaikuttaa viime näyttöjen perusteella selvältä. Lakan Leija ei ole koskaan kilpaillut näin pitkällä matkalla, mutta kyseessä on rehti tamma, jolle matkan luulisi sopivan. Keskipitkältä 2600 metrin matkalta tamma on napsinut voittojakin. Lakan Leija on selkeä kakkosrankkaus. 9 VENNELMON VARMA kilpailee nousuvireessä, vaikka sijoitukset eivät sitä kerrokaan. On harmi, että Vennelmon Varma on joutunut ainoana takariviin, sillä eturivistä tamma olisi täräyttänyt ravilla keulaan, minkä jälkeen olisi ollut tosi mielenkiintoinen. Janne Räisänen on ajanut Vennelmon Varmalla kilpaa neljä kertaa, ja saldo on ollut hieno; kaksi voittoa sekä yksi kolmossija. 4 TÄHTITUULA oli Lahden avoimessa tammalähdössä kelpo kolmas. Pitkä matka on kuitenkin lievä arvoitus. 2 HELUN KUVA on oikealla matkalla. 1 A.T. ERIKA on mukana pienellä voittosummalla, mutta tässä helpommassa lähdössä suoritusvarmuuden löytänyt tamma on täysin mahdollinen menestyjä. 3 JULIANNE DAHLIA olisi normaalikunnossa jopa todennäköinen totohevonen, mutta viime suoritukset ovat olleet aika vaisuja.

Lähtö 6. | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 10-4 B) 1-6-2-12-8-11-5-7 C) 3-9
HER ROYAL HIGHNESS – GILLIAN COMERY – MEMPHIS MINNIE – WONDER WOMAN

Toto4-pelin avauskohteessa A-ryhmään erottuu kaksi tasavertaista voitontavoittelijaa. 10 HER ROYAL HIGHNESS ei ole yltänyt tänä vuonna vielä kertaakaan edes totoon, mutta viime startin perusteella jyvä on vihdoin löytymässä. Mikäli Her Royal Highness olisi päässyt tulemaan 4. sisältä sujuvasti, olisi se erittäin todennäköisesti muodostanut kaksariparin yhdessä Selene Lunen kanssa. Nyt Selene Lunen lisäksi myös Lily’s Star ja Sue’s Photo pysyivät edellä. Voimia jäi kuitenkin selvästi varastoon. Ainakin vihjaajan mielestä Her Royal Highness on kapasiteetiltaan tämän lähdön paras, ja normaalikuntoisena tamma pystyy kyllä tekemään tämän tason lähdössä itse juoksunsa. 4 GILLIAN COMERY on menestynyt tällä kaudella hienosti, ja alla olevien kilpailujen perusteella tamma jatkaa huippukunnossa. Viimekertainen Porin kakkossija tuli johtavan rinnalta. Varsinkin keulasta Gillian Comery olisi tosi vaikea ohitettava. Keulapaikalle ei kuitenkaan välttämättä ole pääsyä. Voi nimittäin olla, että 1 MEMPHIS MINNIE avaa ykkösradalta keulaan, eikä Ville Tonttila luovu paikastaan. Torstaina Riihimäelläkin Tonttila nimittäin ajoi niin ykkös- kuin kakkossuosikkia vastaan keulasta, ja tamma kamppaili varsin urheasti kolmanneksi. Keulataktiikka on siten nytkin täysin perusteltu ratkaisu. Myös 6 WONDER WOMAN panostaa starttiin, sillä se haluaa Memphis Minnien etupuolelle. Wonder Womanilla ei kuitenkaan luultavasti ajettaisi Gillian Comerya vastaan keulasta. 2 SPILL THE BEANS voi seurailla kärjen tuntumassa, mutta voitto yllättäisi. 12 MILLSTONE’S VIVID parantelee kirivaiheessa asemiaan, mutta aivan kärkeen ei ole helppo ehtiä.  

Lähtö 7. | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 10-6-11-4-5 B) 1-2-7 C) 8-12-3-9
MINECRAFT – PETIS MONDON – OUTLANDER – DUGARRY ZET

Illan ensimmäinen troikkalähtö on varsin haastava pelipähkinä. 10 MINECRAFT on fyysisesti vahvassa vireessä, mutta lyhyt matka ei missään nimessä ole sen bravuuri. Muuten vastus vaikuttaa kyllä oikein sopivalta. 6 PETIS MONDON esiintyi viimeksi Riihimäellä edukseen. Vaikka ori laukkasi pahoin lähtöön, kiersi se vielä kolmanneksi. Mikäli askeleet osuvat lankulle, pääsee Petis Mondon vauhdikkaasti liikkeelle. Varsinkin keulapaikalta kaikki olisi mahdollista. 11 OUTLANDER pääsi viimeksi etenemään suosiolla johtopaikalle ja voitti vaivatta. Kyvyt riittävät ilman muuta tähänkin lähtöön, mutta nyt juoksusta tulee ihan erilainen, ja muutenkin ruuna on vaikuttanut jonkin verran epäonnistumisalttiilta. 4 DUGARRY ZET on voittanut vasta kerran urallaan, mutta kyseessä on kuitenkin ihan kehittyvä 4-vuotias, joka pääsee aika reippaasti liikkeellekin. 5 STONEISLE PASSION oli viimeksi Porissa johtopaikalta kelpo kakkonen, vaikka oli jo viimeisellä takasuoralla altavastaajana rinnaltaan voittanutta Flirtingiä vastaan. Eiköhän Rami Kangas panosta pikamatkalla nytkin lähtöön, jotta Stoneisle Passion pääsisi keulaan tai kärjen taakse sisäradalle. 1 BATT MATCH on kyvyiltään riittävä, mutta paljon ongelmista kärsinyt ruuna ei ole ollut taukonsa jälkeen lainkaan parhaimmillaan ja putoaa siksi huippupaikasta huolimatta B-ryhmään. 2 MOUNTAIN TWINKLE on tasaisen varma suorittaja ja kuuluu sekin hyvältä paikalta revitykseen. Myös 7 GLENNE mahtuu mukaan B-ryhmään, mutta sen kohdalla voitto olisi jo jymypaukku.

Lähtö 8. | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 7 B) 5-1-2-9-8-3-4-6
HETVIINA – TUTUN IMPI – I.P. RIIMI – VIESKERIN VIRVA

Duo käynnistyy A.V. Marttilan toisesta Tammasarjasta, ja tässä lähdössä taso on selvästi ensimmäistä lähtöä korkeampi. Siitä huolimatta 7 HETVIINA erottuu selväksi suosikiksi, vaikka missään tapauksessa tämä pitkä matka ei ole tämän lähdön kanssasisariin suhteutettuna Hetviinalle se paras matka. Hetviinan suoritukset ovat kuitenkin olleet tänä vuonna niin vakuuttavia, että Antti Tupamäen suojatti on suursuosikki Kuningatarkilpailunkin voittajaksi. Ja kyllä Hetviina pitkän matkankin taitaa oikein hyvin. Viime vuoden Kuningatarkilpailussa Hetviina sijoittui pitkällä matkalla laukankin kera neljänneksi, ja vuosi sitten tässä A.V. Marttilan pitkän matkan Tammasarjassa Hetviina sijoittui toiseksi – vieläpä johtavan rinnalta. Viimeksi Lahdessa kirivaihe meni Suur-Hollola-ajon finaalissa täysin pieleen, eikä arkiseen sijoitukseen tarvitse kiinnittää mitään huomiota. Hetviina jatkaa huippuiskussa. 5 TUTUN IMPI on mielimatkallaan, sillä kankealla kiihdyttäjällä on tapana tulla vahvasti maaliin. Seinäjoen välistartissa Tutun Impi laukkasi ensimmäisellä takasuoralla pahoin, mutta ylitti vielä maaliviivan taustalla neljäntenä. Lopulta juoksu hylättiin kuitenkin pitkästä laukasta. Tällä kertaa hylkäys tietäisi koelähtöön joutumista, mutta liikaa ei voi varmistella, mikäli aikoo antaa riittävän näytön Kuningatarkilpailuun. 1 I.P. RIIMI osoitti viime startin kolmossijallaankin pitkän matkan sopivan. Viimeiset 700 metriä sujuivat 25,6-vauhdilla. Hallitseva ravikuningatar 2 VIESKERIN VIRVA ei ole saanut vielä tänä vuonna mitään aikaan, mutta suunta on kuitenkin oikea, ja pitkä matka on tammalle plussaa. 9 MARMARDU kiri viime keskiviikkona pontevasti kolmanneksi. On syytä muistaa, että Marmardu sijoittui vuosi sitten tässä A.V. Marttilan pitkän matkan Tammasarjassa kolmanneksi vain Poikolan Neidolle sekä Hetviinalle häviten. Taakse jäivät niin Tutun Impi, Vieskerin Virva kuin Huimariina. 8 VUVUZELA on edelleen kunnossa, vaikka taulu on mennyt heikoksi.

Lähtö 9. | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 2-13-9-5-11 B) 1-6-10-8-12-7 C) 4-3
TZUBODAI – Q-REX OAK – LADY NIGHTINGALE – GHIOTTI

Toto65-kierros päättyy mielenkiintoiseen Teräsmiesliigaan, mistä löytyy useita voittajakandidaatteja. A-ryhmään nostetaan viisi valjakkoa. 2 TZUBODAI olkoon niukka ykkösrankkaus. Se kiri viimeksi vastaavalla matkalla nappireissun jälkeen pirteästi ykköseksi. Ruuna olisi pärjännyt jo edellisessäkin pitkän matkan kilpailussaan, mikäli olisi löytänyt kirivaiheessa vapaat väylät. Tzubodai voi avata lähdön onnistuessa keulaan, mutta todennäköisesti sillä halutaan kuitenkin ajaa selästä. Vapaalta radalta ruuna saattaa nimittäin olla ylienerginen. Toki pussiin jääminenkin on siten mahdollista. 13 Q-REX OAK on vahva vääntäjä, joka hyötyy ehdottomasti pitkästä matkasta. Markku Niemisen valmennettava kiri torstaina Seinäjoella Kasvattajakruunu-alkuerässä joukon hänniltä kolmanneksi ja todisti jatkavansa huippuvireessä. 9 LADY NIGHTINGALE on hidas avaaja ja jää alussa ihan hännille. Tammalta löytyy kuitenkin kirikykyä. Viimeksi Lahdessakin Lady Nightingale matkasi aivan hännillä 6. sisällä, mutta kiri silti kakkoseksi. 5 GHIOTTI palasi Teivossa vuoden tauolta hienossa vireessä. Ori iski 4. ulkoa 1200 jäljellä, eteni kärkeen kierros jäljellä ja voitti täysin hallitusti. Vastus on nyt ihan toista maata, mutta silti kaikki on mahdollista. Mikäli Tzubodailla halutaan ajaa odotusten mukaisesti selästä, voi jopa keulapaikalle eteneminen onnistua nytkin. 11 ENTER MAYWEATHER tekee tasaisen varmaa työtä. Ruuna on omimmillaan näillä pitkillä matkoilla. Mikäli tempo rauhoittuu matkalla, tehnee Niko Jokela jo ajoissa ratkaisuja. 1 FLASHDANCE SISU jäi viimeksi pussiin. Myös 6 FREDDY K. ja 10 PETERSIN mahtuvat mukaan revitykseen.

Lähtö 10.

RANKING
A) 1 B) 2-7-3-10-5-9-6-4 C) 8
BETTY ROOF – ARTFUL DROP – PROUD ANGELIQUE – TRUE COLORS

Illan päätöslähdössä on vain yksi suosikki. Hurjasukuinen 1 BETTY ROOF on aloittanut kilpailu-uransa kahdella todella vakuuttavalla voitolla. Koko matkan johto vaikuttaa selviöltä. 2 ARTFUL DROP kehittyy kaiken aikaa ja on oikein kelpo varsa, vaikkei kovista 3-vuotislähdöistä ole ihan kärkisijoja tullutkaan. Tamma juossee 2. sisällä, mistä kakkossija on vahvasti haarukassa. 7 PROUD ANGELIQUE teki viimeksi Lahdessa uransa toistaiseksi selvästi kovimman suorituksen ja oli johtopaikalta urhea kakkonen kovalla tuloksella. Ilmeisesti kenkien riisuminen oli ainakin osatekijänä kovaan suoritukseen, vaikka on tamma kengät jalassakin ihan kelpo suorituksia tehnyt. Proud Angelique on selkeä kolmosrankkaus. 3 TRUE COLORS on aloittanut 3-vuotiskautensa hienosti. Kyseessä on kuitenkin verkkainen avaaja, mikä vaikeuttaa kaksariputken jatkumista, sillä kovimmat vastustajat saanevat paljon suotuisamman juoksun. 10 RANCH ROCKY ROAD kesti viimeksi täysin kunnialla juoksupaikkansa 2. radalla ilman selkää. Kaksariin nouseminen näistä asetelmista on kuitenkin tiukassa. 5 ILO HANGOVER ei sekään ole todennäköinen kaksarihevonen, mutta tamma voi kuitenkin parantaa suoritustasoaan ihan selvästikin, koskapa on siirtynyt Miia Salmisen ja Antti Teivaisen hoiviin.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 10,4 + 1 (6,2)
T4-2: 10,6,11,4,5 + 1,2 (7,8)
T4-3: 7 (5,1)
T4-4: 2,13,9,5,11 + 1,6,10 (8,12)

Pieni systeemi 50 riviä, hinta 10 euroa.
Suuri systeemi 168 riviä, hinta 33,60 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

7
2,13,9,5,11

Yhteensä 5 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

10
6,11,4,5,1,2
6,11,4,5,1,2,7

Yhteensä 36 yhdistelmää, hinta 18 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

2,13
2,13,9,5,11
2,13,9,5,11,1,6,10

Yhteensä 48 yhdistelmää, hinta 24 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska


 

Ponilähtö

Lähtö 1

Väliajat 125-160-145-120
QUICK DIABLO: Lähti rauhassa. Nousi 4. sisältä ensimmäisen takasuoran lopussa 3. ulos. Lähti sieltä viimeisen takasuoran puolivälissä selkään 3. radalle. Jäi 300 ennen maalia vapaalle radalle. Jyräsi viime metreillä varmaan voittoon. Viim. 700 m 10,9. 
KNOWWHENTOHOLD'EM: Juoksi toisessa ulkona. Lähti 600 ennen maalia kiriin 3. radalle. Sai 350 ennen maalia kuolemanpaikan haltuunsa. Tuli hyvin maaliin asti ja oli mainio kakkonen. 
SILENOS CLEARSKY: Juoksi johtavan kannassa. Oli siellä pitkään vailla kiritilaa. Pääsi loppusuoran puolivälissä nousemaan toiseen ulos. Ei saanut sieltä lopussa mahdollisuutta kirimiseen. 
GALAPAGOS SISU: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Sai vetää aika sopuisasti. Antoi päätössatasella lopulta hieman periksi. 
ANOTHER TRIAL: Seuraili 3. sisältä aivan maksimaaliseen sijoitukseen. 
LEX LIBERTY: Juuttui nopeasti kuolemanpaikalle. Putosi 350 ennen maalia kärkitaistosta ja tuli lopun vain tasaisesti. 
EXCEPTIONAL: Juoksi 4. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran alussa 4. ulos. Oli sieltä kirivaiheessa vaisu.

Lähtö 2

Väliajat 130-165-160-145
MR HANKY-PANKY: Juoksi 4. ulkona. Menetti siellä puolimatkassa väsyneen vastustajan takana hieman asemiaan. Lähti 950 ennen maalia kiriin 3. radalle. Tuli vahvasti ja puristi loppusuoralla vielä varmaan voittoon. Viim. 700 m 12,7.
LADY JANE GREY: Juoksi 6. sisällä. Nousi 800 ennen maalia 3. ulos. Lähti sieltä 350 ennen maalia kiriin 3.-4. radalle. Tuli hyvin ja ehti lopussa lähes voittoon asti. Viim. 400 m 13,6. 
RIKSU'S SAPPHIRE: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Sai vetää haluamaansa tahtia. Tuli asiallisesti, vaikka jäikin päätössatasella kolmanneksi. 
QUICK MESS: Juoksi 3. ulkona. Lähti sieltä 1300 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Eteni puolimatkassa toisen radan vetojuhdaksi. Oli siitä lopussa asiallinen neljäs. 
MIDNIGHT MILE: Juoksi 3. sisällä. Nousi 850 ennen maalia toiseen ulos. Seuraili sieltä tasaisesti sisään. 
HAPPY JOY: Juoksi 5. sisällä. Sai viimeisen takasuoran alussa paikan 3. sisältä. Oli siellä viimeisen takasuoran lopulla hetken vailla kiritilaa. Nousi pian toiselle ja seuraili lopun tasaisesti. 
UNIQUE MIRACLE: Juoksi 5. ulkona. Menetti siellä puolimatkassa väsyneiden vastustajien takana hieman asemiaan. Pääsi pian vapaalle radalle ja tuli lopun tasaisesti. Viim. 800 m 13,6. 
JANETTE FRANCAIS: Ei vain riittänyt lopussa johtavan kannasta lainkaan. 
KETCHUP WURST: Oli alussa lähellä päästä keulaan. Jäi kuitenkin toisen radan vetojuhdaksi. Sai puolikas juostuna vetoavun eteensä. Taipui sieltä puolimatkassa ja oli heikko. 
REXAMOR: Ajoi alussa 3. rataa pitkin eteenpäin. Sai lopulta 550 juostuna kuolemanpaikan haltuunsa. Taipui siitä jo puolimatkassa ja oli aika heikko. 
LA FAVORITE: Matkasi 4. sisällä, missä laukkasi 800 juostuna pitkäksi. 
DAD'S MEMORY: Laukkasi lähdössä pahoin. Laukkasi 250 juostuna uudelleen. Meni lopulta hylkäykseen väärästä askellajista.

Lähtö 3

Väliajat 295-320-300-255
ELAN: Ajoi heti eteenpäin ja pääsi lopulta 450 juostuna etenemään kärkipaikalle asti. Sai vetää sopuisasti ja otti reippaalla lopetuksellaan lopussa selvän voiton. 
REHULAN HUVI: Juuttui ensimmäisen takasuoran puolivälissä toisen radan vetojuhdaksi. Sai 550 ennen maalia vetoavun eteensä. Pudotti loppukaarteessa johtavan kantaan. Nousi loppusuoran alussa kiriin 3. radalle ja puristi toiseksi. 
DZINGEL: Juoksi toisessa ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle. Eteni 550 ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Pudotti 150 ennen maalia johtavan kantaan ja oli aivan hyvä kolmas. 
BRILJANTTI BUUGI: Juuttui alussa keskijoukkoihin 3. radalle. Otti siellä 300 juostuna laukan ja jäi 4. ulos. Teki sieltä aivan hyvän esityksen ja oli neljäs. 
KRETONKI: Juoksi 2.-3. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran alussa toiseen ulos. Seuraili lopun tasaisesti. 
VIVAKKA: Juoksi 3.-4. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä toiselle radalle. Seuraili lopun lähinnä tasaisesti. 
VILLITUISKU: Eteni nopeasti kärkipaikalle. Luopui paikastaan 400 juostuna. Putosi viimeisen takasuoran puolivälissä johtavan kannasta. Otti lopussa aivan maksimit. 
AALE: Oli 5. sisältä vaisu. 
KANKALON SÄLLI: Juoksi lauman hännillä 6. sisällä / 5. ulkona. Otti siellä viimeisen takasuoran alussa pahan laukan ja menetti pelinsä. 
BRAMEE: Laukkasi lähdössä ja jäi 3. ulos. Otti siellä 800 ennen maalia pahan laukan ja meni hylkäykseen. Laukkasi taas 400 ennen maalia. Tuli lopun vielä hylättynä aivan juosten. 
LARVAN URHO: Otti pahan lähtölaukan ja jäi taustalle. Keskeytti jatkossa nopeasti. 
JETS VELHO: Poissa.

Lähtö 4

Väliajat 150-170-110-150
POR NIE ROCK: Juoksi 4.-3. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä toiselle radalle. Lähti loppukaarteessa kiriin ja puristi päätössatasella repivän matkavauhdin jälkeen varmaan voittoon. Viim. 700 m 13,6.
RICOCONE: Juoksi 3. sisällä. Nousi päätösringin alkaessa 4. ulos. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle. Tuli hyvin sisään asti ja oli toinen. 
RELIGIOUS: Sai vetää avausringin keulassa rauhassa. Toisella kierroksella tahti kiristyi todella kovaksi. Tahti tasaantui päätösringillä. Tuli aivan hyvin sisään asti, vaikka päätössatasella matka ymmärrettävästi painoikin. 
CONNY SISU: Juoksi toisessa ulkona. Seuraili sieltä tasaisesti sisään asti. 
SELENE LUNE: Juuttui nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Löi toisella ringillä kovaa painetta. Menovesi väheni loppusuoralle tultaessa ja tuli tasaisesti.
STRILLOZZO JET: Otti 200 juostuna kuolemanpaikalta kiinni ja haparoi samassa lyhyesti. Juoksi jatkossa 3. ulkona. Taipui sieltä viimeisen takasuoran lopulla ja otti aivan maksimit. 
MISTER LANE: Juoksi johtavan kannassa, mistä ei vain riittänyt lopussa lainkaan.

Lähtö 5

Väliajat 300-350-280-210
TÄHTITUULA: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Sai vetää ensimmäisen kierroksen erittäin hiljaa. Tahti kiihtyi jatkossa tasaisesti. Piti lopun reippaalla lopetuksellaan lopussa varmaan voittoon. 
SÄVEL-TAIKA: Juoksi 6. sisällä. Nousi 2000 ennen maalia 3. ulos. Sai 1450 ennen maalia paikan toisesta ulkoa. Lähti sieltä loppukaarteessa kiriin ja tuli hienosti maaliin asti. Viim. 700 m 21,2. 
VENNELMON VARMA: Juoksi 5. sisällä. Nousi 1950 ennen maalia toiseen ulos. Jäi siitä 1500 ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Tuli siitä rehdisti maaliin asti ja oli hyvä kolmas. 
LAKAN LEIJA: Juoksi 7. sisällä. Nousi kaksi kierrosta ennen maalia 4. ulos. Sai 1500 ennen maalia paikan 3. ulkoa. Oli sieltä kirivaiheessa tasainen neljäs. 
A.T. ERIKA: Otti 3. sisältä aivan maksimit. 
HUIMA LENTO: Laukkasi lähdössä ja jäi selvästi. Oli jatkossa lauman hänniltä aika vaisu. 
HELUN KUVA: Nousi 4. sisältä kaksi kierrosta ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Otti siinä 1550 ennen maalia pahan laukan ja mahdollisuudet menivät samassa. 
SORJAN SÄIHKE: Juoksi johtavan kannassa. Taipui sieltä selvästi jo päätösringin alkaessa ja oli vaisu. 
JULIANNE DAHLIA: Poissa.

Lähtö 6

Väliajat 135-155-155-135
HER ROYAL HIGHNESS: Juoksi 4. ulkona. Lähti sieltä 900 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Jyräsi loppusuoralla pitkän kirin päätteeksi eleettömään voittoon. Viim. 800 m 11,5.
ARCTIC ELSA: Juoksi 4. sisällä. Kirikaista pysyi pitkään kiinni. Löysi vapaan radan loppusuoran alussa ja tuli lopun vahvasti ehtien toiseksi. Viim. 400 m 11,4. 
MEMPHIS MINNIE: Veti kärkipaikalla tasaisen reipasta tahtia. Tuli mukavasti maaliin asti, vaikka jäikin päätössatasella kolmanneksi. 
ARCTIC ISLAND: Juoksi 3. sisällä. Nousi 400 ennen maalia toiselle radalle. Seuraili lopun tasaisesti. 
GILLIAN COMERY: Lähti vähän haparoiden matkaan. Pääsi puolikas juostuna rytmiin. Jäi kuitenkin toisen radan vetojuhdaksi. Otti siinä 350 ennen maalia voittotaistosta laukan. Pudotti loppusuoran alussa raville ja tuli lopun aivan juosten.
MILLSTONE'S VIVID: Pummasi alun ja matkasi alun hieman pääjoukosta jääneenä. Sai puolimatkassa paikan 6. ulkoa. Oli sieltä kirivaiheessa tasainen. Viim. 500 m 12,5. 
INACCESSIBLE: Oli johtavan kannasta tasainen. 
L DEES MAGGIESBEST: Juoksi 3. ulkona. Jäi sinne viimeisen takasuoran lopulla vaille kiritilaa. Nousi 350 ennen maalia lauman hänniltä vapaalle radalle. Tuli lopun sijoitustaan paremmin.
BEAT OF LOVE: Juoksi 5. ulkona. Lähti sieltä 850 ennen maalia selkään 3. radalle. Kirin terä katkesi viimeisen takasuoran lopussa ja tyytyi jatkossa seurailuun. 
SPILL THE BEANS: Otti pahan lähtölaukan ja jäi paljon. Sai puolimatkassa paikan 6. sisältä. Jäi sinne aivan lopussa vielä hieman vaille kiritilaa. Teki erittäin hienon esityksen. 
WONDER WOMAN: Juoksi toisessa ulkona. Taipui sieltä viimeisen takasuoran lopulla pahoin ja oli vaisu. 
GRAINFIELD FANNY: Taipui 5. sisältä pahoin viimeisen takasuoran alussa ja oli heikko.

Lähtö 7

Väliajat 115-135-130
MINECRAFT: Juoksi 3. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa selkään 3. radalle. Siirtyi päätöspuolikkaan alussa vapaalle radalle. Tuli lopun aivan omaa vauhtiaan ja oli vakuuttava voittaja. Viim. 700 m 11,7. 
STONEISLE PASSION: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Luopui paikastaan 250 juostuna. Nousi 650 ennen maalia johtavan kannasta toisen radan vetojuhdaksi. Oli siitä lopussa hyvä kakkonen. 
MOUNTAIN TWINKLE: Juoksi 3. sisällä. Nousi loppukaarteessa toiseen ulos ja oli lopussa aivan hyvä kolmas. 
RAHART: Juoksi 5. ulkona. Pudotti viimeisen takasuoran lopussa sisäradalle. Sai edetä sujuvasti ja tuli hyvin maaliin asti. Viim. 800 m 12,4. 
PETIS MONDON: Lähti hyvin ja pääsi 300 juostuna etenemään kärkipaikalle. Antoi siitä loppusuoralla hieman periksi. 
CAZIMIER: Seuraili 4. sisältä maksimisijoitukseen. 
BATT MATCH: Laukkasi lähdössä ja jäi lauman hännille sisäradalle. Oli sieltä jatkossa vailla suurempaa virtaa. 
DUGARRY ZET: Juoksi toisessa ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle. Kirin terä katkesi lähes samassa ja tuli lopun vaisusti. 
GLENNE: Juuttui ensimmäisen kaarteen lopulla toisen radan vetojuhdaksi. Taipui siitä viimeisen takasuoran puolivälissä ja oli vaisu. 
ZEKROM JONS: Oli 6. sisältä heikko. 
CHOCLANA: Oli 5. sisältä rehellisen riittämätön. 
OUTLANDER: Juoksi 4. ulkona. Otti siellä puolimatkassa yllättäen pahan laukan ja mahdollisuudet sulivat samassa.

Lähtö 8

Väliajat 250-265-265-290
HETVIINA: Eteni heti kärkipaikalle. Veti koko ajan selvällä marginaalilla ja oli erittäin vakuuttava voittaja. 
TAKSVENLA: Matkasi koko ajan kakkoskeulana, mistä oli oikein hyvä toinen. 
I.P. RIIMI: Nousi 3. sisältä 2200 ennen maalia kakkoskeulan kupeelle. Pudotti loppukaarteessa 3. sisälle, mistä oli lopussa aivan hyvä kolmas. 
LORUTYTTÖ: Juuttui keskijoukkoihin toisen radan vetojuhdaksi. Sai 800 juostuna vetoavun eteensä. Jäi pian 3. ulos. Lähti sieltä viimeisen takasuoran alussa kiriin ja tuli aivan juosten maaliin asti. 
B. RIITU: Juoksi 4.-3. sisällä. Seuraili tasaisesti sisään asti. 
TUTUN IMPI: Matkasi pääjoukon hännillä ja tuli asiallisesti sisään asti. Viim. 1000 m 26,0. 
VIESKERIN VIRVA: Nousi 4. sisältä toisessa kaarteessa toiseen ulos. Taipui sieltä loppukaarteessa ja oli aika vaisu. 
VUVUZELA: Taipui taustalla ajoissa ja oli vaisu. 
MARMARDU: Juoksi 5. sisällä. Sai jatkossa edetä 3. sisälle. Laukkasi siellä viimeisen takasuoran puolivälissä yllättäen pitkäksi. 

Lähtö 9

Väliajat 170-170-200-145
FREDDY K.: Juoksi 5.-4. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä 3. ulos. Löysi kiritilaa sujuvasti loppusuoralle tultaessa. Ehti viime metreillä varmaan voittoon. Viim. 700 m 13,2. 
MAS BELLA: Juoksi 3. sisällä. Nousi 650 ennen maalia toiseen ulos. Jäi siitä 400 ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Oli siitä loppuun asti voittotaistossa.
TZUBODAI: Painui 250 juostuna kärkipaikalle. Laukkasi siinä 550 juostuna ja jäi toisen radan vetojuhdaksi. Painui 450 ennen maalia kärkeen ja tuli hienosti sisään asti, vaikka jäikin lopussa kolmanneksi.
Q-REX OAK: Juoksi 6. ulkona. Lähti sieltä 1200 ennen maalia selkään 3. radalle. Siirtyi 650 ennen maalia 4. radalle. Tuli kirinsä rehdisti maaliin asti. Viim. 1000 m 14,1. 
ARGENTEUIL: Juoksi 5. sisällä. Nousi 1100 ennen maalia 5. ulos. Pudotti viimeisen takasuoran alussa takaisin sisäradalle. Nousi loppukaarteessa kiriin ja tuli lopun tasaisesti. 
LADY NIGHTINGALE: Oli 4. ulkoa kirivaiheessa tasainen. 
FLASHDANCE SISU: Laukkasi 250 juostuna kärkipaikalta ja jäi keskijoukkoihin. Lähti 3. ulkoa viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle. Kirin terä katkesi hieman loppusuoralle tultaessa, mutta ei kuitenkaan täysin luovuttanut. 
SCARLET COLLECTION: Seuraili taustalta sisäradalta tasaisesti. 
SALTY FAIRYTALE: Juoksi johtavan kannassa. Seuraili sieltä jatkossa maksimisijoitukseen. 
SAHARA MALDONADO: Laukkasi lähdössä ja jäi lauman hännille sisäradalle. Seuraili sieltä jatkossa kohtalaisesti. 
GHIOTTI: Lähti hyvin matkaan ja painui lopulta 550 juostuna kärkipaikalle asti. Sai vetää rauhallisesti, mutta taipui silti loppukaarteen alussa selvästi ja oli aika vaisu. 
PETERSIN: Taipui toisesta ulkoa pahoin viimeisen takasuoran alussa ja oli heikko. 
ENTER MAYWEATHER: Lähti 5. ulkoa 1200 ennen maalia kiriin 3. radalle. Otti viimeisen takasuoran puolivälissä jo hieman lyödyn oloisena pitkän laukan.

Lähtö 10

Väliajat 205-200-165-110
BETTY ROOF: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Sai vetää avausringin erittäin rauhallista tahtia. Lisäsi viimeisellä takasuoralla vauhtia ja oli taas vakuuttava voittaja. Viim. 700 m 12,2. 
ARTFUL DROP: Oli johtavan kannasta oikein hyvä kakkonen. 
TRUE COLORS: Pudotti vajaa sata juostuna hieman ahtaan oloisesti 3. sisälle. Tuli siitä sisäradan vetäessä asiallisesti sisään asti. 
VICKYSCLASSICPHOTO: Juoksi 5.-4. sisällä. Tuli sisäradan vetäessä asiallisesti sisään asti. 
RANCH ROCKY ROAD: Nousi 4. sisältä ensimmäisen takasuoran lopussa toiseen ulos. Lähti loppusuoralle tultaessa kiriin 3. radalle. Tuli aivan asiallisesti sisään asti. 
TOUGH LOVE: Nousi sisäradan jonosta ensimmäisen takasuoran lopulla 3. ulos. Oli sieltä kirivaiheessa tasainen. 
LEAPING WOLF: Otti vajaa sata juostuna ahtaan oloisessa tilanteessa pahan laukan ja jäi selvästi. Kulki jatkossa varsin mukavasti, vaikka olikin jo lopussa väsynyt. 
SUNLIT TREASURE: Juuttui nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Putosi 300 ennen maalia kärkitaistosta ja oli lopussa vain tasainen. 
ILO HANGOVER: Otti ratkaisevan lähtölaukan ja peli oli heti selvä. 
PROUD ANGELIQUE: Poissa.