Keskiviikko-ravit

12.08.2020 18:00

Keskiviikko-ravit

Pääsyliput ennakkoon Vermo Shopista

Vermo Areenalla ravataan toistaiseksi poikkeusjärjestelyin ja katsomoalueelle otetaan rajoitetusti yleisöä*. Yleisö- ja tallialueen välillä ei ole kulkua. Pääsyliput kannattaa ostaa ennakkoon verkkokaupasta, johon pääset sivun oikean reunan Vermo Shop -painikkeesta. Myös portilla myydään lippuja. Nyt myynnissä on lisäksi autokatsomolippu, jolla pääsee kätevästi autolla etusuoran alussa sijaitsevaan autokatsomoon. Tällöin kaikkien autossa olevien henkilöiden tulee lisäksi ostaa erikseen pääsylippu. Ravit kuuluvat myös suorana radiosta 87,6 MHz Vermon alueella. Yleisön sisäänkäynti toistaiseksi vain Valjakkotien puolelta pääovista tai niiden vasemmalla puolella olevasta portista (talliportilla ei lipunmyyntiä). Huom. tallialueelle ei pääsyä yleisöalueelta.

Keskiviikkoravien pääsylippu

Vermon Areenan keskiviikkoravit klo 18-21 (ovet klo 16). Huippuraviurheilun lisäksi tarjolla turvavälit huomioiden yhdessäoloa, elämyksiä ja laadukkaat ravintolapalvelumme. Myös lapsille on mukavaa tekemistä esim. keppariareenalla. Poikkeusolojen aikana myös lapset alle 18-v. tarvitsevat oman pääsylipun, he pääsevät alennusryhmien lipulla. Pääsylippu sisältää käsiohjelmamonisteen. Myös portilla myydään lippuja, suosittelemme ostamaan liput ennakkoon jonojen välttämiseksi ja turvavälien toteutumiseksi. Oikeus alennukseen osoitettava pyydettäessä.

  • Hinta 8 €/aikuinen - osta ennakkoon Vermo Shopista >>
  • Alennusryhmät 4 € (eläkeläiset, invalidit, opiskelijat, työttömät, varushenkilöt, lapset alle 18-v.) - osta ennakkoon Vermo Shopista >>
  • Autokatsomolippu 5 €/auto - osta ennakkoon Vermo Shopista >>
  • Ke 12.8. Raviliiga Tapparan omistajakortilla vapaa sisäänpääsy (1 hlö/kortti)
  • Vermon kausikortilla vapaa sisäänpääsy (loppuvuoden kausikortti myynnissä hintaan 44/33 € - osta Vermo Shopista >>)
  • Hippoksen kausikortti, SHKL:n jäsenkortti, Vermo Areenan staff-kortti ja vapaalippu EIVÄT OLE VOIMASSA
  • Vermo Shopissa maksuvälineenä käy yleisten maksutapojen lisäksi myös Smartum saldo ja Eazybreak.
  • Vermossa maksu käteisellä / pankkikortilla. Vermossa pääsyliput voi maksaa myös Edenredin tai Smartumin virikesetelillä / saldolla.

*Järjestäjä pidättää oikeuden jakaa yleisön tarvittaessa erillisiin sektoreihin ja rajoittaa kulkua sektoreiden välillä voimassa olevien yleisörajoitusten puitteissa.

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

12.8.2020 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO65-VARMAVALINNAT

Kierrokselta löytyy useita varmaehdokkaita. Varmimmalta voittajalta vaikuttaa päätöskohteen 3 PEANUTS. Jukka Torvisen kovakuntoinen vakioajokki on päässyt Tammatähdessä hyvälle kolmosradan lähtöpaikalle, mistä se päässee etenemään sujuvasti johtopaikalle velipoika Hannun ajaman Free Me:n edelle. Tämän jälkeen Peanuts ei normaalina häviä. Toiseksi läpivarmaksi valikoituu viidennen kohteen 5 AMERICAN HERO. Vasta kolmesti tänä vuonna kilpaillut 3-vuotiskautensa Kymenlaakso-ajon kakkossijaan päättänyt ruuna kilpailee hyvässä kehityskaaressa. Seinäjoella American Hero voitti Kasvattajakruunu-alkuerän johtopaikalta varmasti. Viimeksi Turussa Pekka Korven valmennettava joutui tyytymään kokeneempien konkareiden seassa neljänteen sijaan, mutta 4-vuotias ruuna latoi kuitenkin pitkällä matkalla viimeiset 600 metriä hienosti 11,0-vauhdilla. Oletuksena on, että tällä kertaa Antti Teivaisen luotsaama American Hero pääsee etenemään johtopaikalle, minkä jälkeen on tässä Derby-kenraalissa vahvoilla. Myös avauskohteen 7 TANPOPO on oikein todennäköinen voittaja. Viime voitot ovat tulleet todella näyttävillä suorituksilla. Mikäli 5 EFFRONTE PHOTO onnistuisi kuitenkin pääsemään johtopaikalle, olisi se kova haastaja. Myös kolmannen kohteen 3 PROMPTUS on lähtökohtaisesti tukevasti kiinni keulavoitossa. Pitää kuitenkin huomioida, että ohjissa on Salamakypärät-lähdössä täysin uransa alkupuolella oleva nuori kuski, joka ei ole vielä koskaan voittanut hevoslähtöä (poneilla voittoja on 24).

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 7 + 5 (6,1)
T65-2: 9,2,8,1 + 3,7,4 (11,5)
T65-3: 3,1 + 5,6,4,10 (2,12)
T65-4: 7,2,5 + 6,1,9,8,12,11,3,4,10
T65-5: 5 (9,4)
T65-6: 3 (1,4)

Pieni systeemi 24 riviä, hinta 2,40 euroa.
Suuri systeemi 1008 riviä, hinta 100,80 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 3 B) 4-12-8-1-7-6-10-9-5-2-11
CONSALVO – WALLIS – TOUCH ME TOO – GAMBLER HOSS

Ilta käynnistyy Nuorten Sarjalla, missä 3 CONSALVO kohoaa selväksi suosikiksi. Kolmevuotias Ready Cashin poika on aloittanut uransa kahdella vakuuttavalla voitolla. Vielä Turussa Consalvo laukkaili ennen lähtöä, ja Ari Moilanen otti alun tosi varman päälle, mutta viimeksi Seinäjoella meno oli jykevämpää heti alusta alkaen. Consalvo vaikuttaa todella lahjakkaalta, ja onnistuessaan Markku Niemisen valmennettava ei ole lyötävissä. On täysin mahdollista, että Markku Niemisen talliin menee kaksoisvoitto, sillä myös 4 WALLIS on kelpo 3-vuotias. Rahkeet eivät riittäneet Tammakriteriumin finaaliin asti, mutta nyt vastus on suosikkia lukuun ottamatta hurjasti sopivampi. 12 TOUCH ME TOO on esittänyt viime starteissaan vahvaa nousuvirettä, ja Sanna Kuusimäen valmennettava lähtee jahtaamaan takamatkaltakin tosissaan kaksarisijaa. 8 GAMBLER HOSS aloitti uransa kahdella kakkossijalla, mutta sen jälkeen ei ole tullut menestystä. Rutiinia tulee kuitenkin koko ajan lisää. 1 CLASSIC PRIMAVERA omaa loistopaikaltaan täydet totosaumat. Alla on uran paras suoritus Mikkelin Nuorten Sarjasta, missä Revenuen tytär ylsi Next Hopen sekä Touch Me Toon jälkeen kolmanneksi. Laura Väänänen marssittaa viivalle kaksi keskenään varsin tasavertaista haastajaa; 7 MOOSE ON THE LOOSE ja 6 HE’S A HORSE.

Lähtö 2.

RANKING
A) 1-8-6 B) 5-7-9-4-2-3
MONTSAN VIPPI – VENNELMON VARMA – PERUSLIKSA – OHIKIITÄVÄ

Kylmäveristen Valtra Sisusarja on kerännyt tällä kertaa viivalle vain yhdeksän kilpailijaa, mutta lähtö ei ole silti helppo veikattava. A-ryhmään nostetaan kolme hevosta, muttei ole mitään takeita, että voittaja löytyisi tästä kolmikosta. 1 MONTSAN VIPPI kohoaa ykkösvihjeeksi. Se on startannut koronatauon jälkeen kolmesti, ja kuntokäyrä osoittaa starttien myötä selvästi ylöspäin. Pitkä matka sopii vahvalle menijälle mainiosti. 8 VENNELMON VARMA on taivaltanut molemmilla viime Vermon vierailullaan 2. radalla ilman selkää, mistä on suorittanut rehdisti. Nousuvireinen tamma lähtee jahtaamaan tosissaan kauden avausvoittoaan. 6 PERUSLIKSA on kohonnut hyvään vireeseen. Se voitti Kaustisella IV-divisioonakarsinnan 2. sisältä ja sijoittui Joensuun pitkän matkan 75-lähdössä kakkoseksi. Joensuussa viidenneksi sijoittunut Montsan Vippi lähti silloin matkaan samalta paalulta. Viimeksi Seinäjoella loppusuoran laukka vei IV-divisioonafinaalissa vähintään totosijan. 5 OHIKIITÄVÄ pilasi Seinäjoella pelinsä ratkaisevan pahaan laukkaan 700 metriä ennen maalia havitellessaan kiriin 3. ulkoa. Ruunan olemus vaikutti kuitenkin aiempaa paremmalta, joten Mika Kallion valmennettava on varteenotettava yllättäjäehdokas. 7 M.A. PISTE teki torstaina Lahdessa johtavan rinnalta muuten kelpo suorituksen, mutta laukkasi vähän ennen maalia taistelussa kolmossijasta. 9 LORUTYTTÖ onnistuu harvoin, mutta pitkä matka on sille iso plussa. Kannattaa muistaa, että Lorutyttö hävisi Vermossa 15.7. pitkän matkan A.V. Marttilan Tammasarjassa vain Hetviinalle, Taksvenlalle sekä I.P. Riimille. 4 ADVEN TURE puurtaa tasaisesti.

Lähtö 3.

RANKING
A) 4-1-2-3-8-5 B) 6-7-9
SJÖ KONGEN – TEJAS – VIRIN VIHTORI – JEMMATAR

Kolmas lähtö on suomenhevosten lyhyen matkan SE-koe. Tämän hetken SE-tulos on Baletin Salaman nimissä oleva 22,6, joten tiukassa tuo SE-tulos tulee varmasti olemaan. Viivalla on yhdeksän hevosta, mutta näistä kaksi on kylmäverisiä, joilla ei ole edes mahdollisuutta saada SE-tulosta nimiinsä. Lähtö on todella vaikea arvioitava, ja itse asiassa juuri nuo kaksi kylmäveristä nostetaan rankingin kärkeen. 4 SJÖ KONGEN aloitti Suomen uransa Rovaniemellä vaisulla suorituksella, mutta Vieremän kilpailun perusteella suunta on oikea. Sjö Kongen on myös yli 135 000 euron voittosummallaan tosi hyvin sarjassa sisällä. Kypsään 15-vuoden ikään ehtinyt 1 TEJAS on suorittanut viime starteissaan ihan mukavasti, vaikkei ole kivikovissa lähdöissä terävimpään kärkeen riittänytkään. Lyhyen matkan montélähtö lienee Tejakselle se paras mahdollinen yhdistelmä, joten tällä kertaa Jenni Kaijan ratsastama ruuna voi yltää kovaankin suoritukseen. 2 VIRIN VIHTORI sijoittui Seinäjoella montén SM-finaalissa neljänneksi ja 3 JEMMATAR kolmanneksi. Kunto on molemmilla kohdallaan, mutta pikamatka ei ole kyllä kummallekaan mikään bravuuri. Jemmattaralle tällainen avoin ryhmäajo ei ole tietysti sarjanakaan mikään paras mahdollinen. 8 VANJALI sijoittui Seinäjoen SM-finaalissa laukan jälkeen viidenneksi. Ruunan kuntokäyrä ei osoita tällä hetkellä ainakaan alaspäin. 5 R.R. VALSSITAR suorittaa montédebyyttinsä. Ainakin matka sopii vauhdikkaalle tammalle. 6 VILLIÄIJÄ, 7 VINKSA ja 9 VARJOMANNI jäävät tällä kertaa B-ryhmään, mutta eivät nekään missään tapauksessa mitään statisteja ole.

Lähtö 4. | Toto65-1

RANKING
A) 7 B) 5-6-1-2-4-11-10-12-8 C) 3-9
TANPOPO – EFFRONTE PHOTO – DIESEL DEGATO – VANNINA FB

Toto65-avauksen kovakuntoisin hevonen on 7 TANPOPO. Matias Salon valmennettava on ollut todella vakuuttava kolmessa viime voitossaan. Voittokulku voi hyvinkin saada jatkoa, mutta mikään läpihuutojuttu tämä lähtö ei tule seiskaradalta olemaan. Varsinkaan siinä tapauksessa, että 5 EFFRONTE PHOTO onnistuisi pääsemään johtopaikalle. Viimekertaisessa Joensuun 75-lähdössä Effronte Photo pääsi keulapaikalle, mistä voitti ihan näytöstyyliin. Jo taulun aiemmissa kilpailuissa Effronte Photo on esiintynyt vahvasti edukseen, mutta juoksunkulut ovat estäneet paremman menestyksen. 6 DIESEL DEGATO kilpailee sekin mainiossa vireessä, mutta voitosta puhuttaessa edellä mainitulla kaksikolla on kyllä selkeä etulyöntiasema. Diesel Degatolla on allaan kaksi kakkossijaa, ja näillä molemmilla kerroilla nimenomaan Tanpopo on osoittautunut paremmaksi. Diesel Degato on nopea avaaja, mutta näistä asetelmista Santtu Raitala tuskin panostaa tosissaan starttiin, vaan yrittää hakea iskuasemia parijonon toiselta radalta. 1 VANNINA FB ja 2 ENJOY PEPPER ovat nopeita tammoja, jotka pystyvät hyödyntämään lähtöpaikkansa. Vannina Fb:n pitäisi kyllä pystyä torjumaan Enjoy Pepper lähtökiihdytyksessä, mikäli kuski vain niin haluaa. Kummankin kohdalla totosija on loistopaikalta pikamatkalla mahdollinen, mutta voitto olisi kyllä melkoinen paukku. 4 LOVEYA FASHION ei ollut viimeksi Seinäjoella yhtään Porin voittojuoksua huonompi. Kunto on kohdallaan, mutta ylisarjassa ihan kärkeen on vaikea yltää.

Lähtö 5. | Toto65-2

RANKING
A) 9-2-8-1 B) 3-7-4-11-5-10 C) 12-6
BEACH GIRL – NO VICE – SILENOS CLEARSKY – OUTLANDER

Toisessa Toto65-kohteessa A-ryhmään nostetaan neljä hevosta. 9 BEACH GIRL on suorittanut läpi kesän niin hienosti, että kohoaa niukaksi ykkösrankiksi. Takarivin lähtöpaikalta pitää tosin olla vähän tuuriakin, ja muutenkin päivän iskukyvyn on oltava ehdottomasti kohdallaan. 2 NO VICE ei ole mikään starttiraketti, mutta lähtöpaikka on sille paras mahdollinen. Viimeksi Mikkelissä No Vice pääsi kakkosradalta ensin sujuvasti 2. ulos, mutta lopulta tilanne eli alkumatkasta niin paljon, että ruuna oli pudonnut 5. ulos, kun hyökkäsi runsaat 800 jäljellä. No Vice eteni johtavan rinnalle 500 jäljellä, painui kärkeen 400 jäljellä ja irtosi ylivoimaiseen voittoon. Lähdön taso oli kylläkin tuntuvasti tämänkertaista alhaisempi. 8 SILENOS CLEARSKY on selvästi voittosummaansa kyvykkäämpi 4-vuotias, sillä ori on parhaimmillaan esittänyt ihan ikäluokkahevosen otteita. Viime Vermon startissaan Silenos Clearsky ei saanut 2. sisältä mahdollisuutta, jolloin olisi ilman muuta taistellut voitosta. Nyt sijoitus oli kolmas. Lähtöpaikka on huono, mutta Ari Moilanen jatkaa vahvistuksena ohjissa. 1 OUTLANDER on suorittanut kovin epätasaisesti. Hevosella on kyllä kykyjä, ja tällä kertaa Santtu Raitala yrittää niitä ulosmitata. Ihan nappilähdöllä keulapaikan puolustaminen ei ole poissuljettu. 3 GOLD ARROW WEB laukkasi viimeksi Loviisassa loppusuoralle tultaessa varman voiton, kun sen harvoin kilpaa ajava kuski oli huolimaton. Näin kovassa lähdössä Gold Arrow Web ei silti aivan yllä A-hevosten kastiin. 7 NO PITY on parhaimmillaan keulasta, joten ruunalla panostettaneen pikamatkalla starttiin aivan täysillä. Tähän lähtöön on tulossa varustevirityksiäkin. 4 STORMY VICE on napannut jo kolme peräkkäistä totosijaa. Ruuna mahtuu mukaan revitykseen, vaikka vastus onkin nyt varsin laadukas.

Lähtö 6. | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 3-1 B) 5-6-4-10-2-12-11-8-9-7
PROMPTUS – KNOWS EVERYTHING – FORMOSA AM – BARON BOX

Toto4-peli käynnistyy Salamakypärät-lähdöllä. Mielenkiintoa riittää heti ensimetreiltä alkaen. Aripekka Pakkasen tallipojat ovat nopeilla avaajillaan hyvillä lähtöpaikoilla, ja molemmat mielivät varmasti johtopaikalle. Se kumpi kaksikosta 3 PROMPTUS/Mats Havulehto ja 1 KNOWS EVERYTHING/Niko Huuskola pääsee johtopaikalle, on voiton suhteen vahvoilla. Vihjaajan ykkösnäkemys keulapaikalle on Promptus, ja siksi se tulee rankingin ykköshevosena. Knows Everything on kylläkin kaksikosta varmempi totohevonen, sillä Niko Huuskola tuntee ajokkinsa mainiosti, ja muutenkin Knows Everything on suoritusvarma ja ravivarma tapaus. Promptuksella sen sijaan on taulussa kaksi laukkastarttiakin. Lisäksi sen kokematon kuski ohjastaa sitä ensimmäistä kertaa. Mats Havulehto on kilpaillut urallaan hevoslähdöissä vasta kymmenen kertaa statistiikalla 0-2-1. Huuskolan statistiikka on 119 starttia totosijoin 3-7-10. 5 FORMOSA AM aloitti Suomen uransa mukavasti kolmossijalla. Voisi kuvitella, että vuoden tauon jälkeinen startti vei hevosta vielä eteenpäin. Tamma voi saada iskuasemat kärjen imusta ja lähtee haastamaan kovia suosikkeja. 6 BARON BOX toivoo ylivauhtista juoksua, jolloin vahvan lopuntulijan loppukiri pääsisi oikeuksiinsa. 4 CAPO THE AMOUR hävisi viimeksi Teivossa johtavan takaa vain voittokone Night Guardille. Nyt juoksusta ei millään tule yhtä helppoa. 10 CATAHECASSA ZEST jäi viimeksi Porissa sisäratajuoksulla umpipussiin. Edellisessä Teivon startissa ori hävisi 2. sisältä vain Credit To Lovelle sekä Quartam De Victorille. Näistä asetelmista ihan kärkisijat eivät ole todennäköisiä, mutta Catahecassa Zest on kuitenkin varteenotettava vaihtoehto jymy-yllätysten etsijöille.

Lähtö 7. | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 7-2-5 B) 6-1-9-8-12-11-3-4-10
MINECRAFT – JE SUIS JUSTINE – BRAZEN LEONORE – ANDY VELVET

Illan ensimmäisessä troikkalähdössä A-ryhmään erottuu kovakuntoinen kolmikko. 7 MINECRAFT on menestynyt jatkuvasti. Nopean rahantulon myötä sarjat kovenevat kaiken aikaa, mutta myös ruunan otteet ovat koko ajan jykevöityneet. Lähtönopeuden puute on ollut heikkoutena, mutta muuten suoritustaso on noussut hienolle tasolle. Seiskaradalta on omat juoksunkululliset riskitekijänsä, mutta juoksun luontuessa ruuna pystyy ottelemaan aivan kärkisijoista. Minecraft pystyy täysipainoiseen suoritukseen johtavan rinnaltakin, mutta siitä voittaminen ei tietysti ole tämän tason lähdöissä helppo juttu. 2 JE SUIS JUSTINE ja 5 BRAZEN LEONORE ottanevat toisistaan ensimmäisen kerran mittaa heti alussa, sillä todennäköisesti molemmat mielinevät johtopaikalle. Elämänsä iskuun kohonneella Je Suis Justinella on sisemmän lähtöpaikkansa ansiosta etulyöntiasema. Je Suis Justine jyräsi viimeksi Vermossa halittuun voittoon huolimatta juoksupaikasta 2. radalla ilman selkää. Brazen Leonore voitti viimeksi Mikkelissä keulasta. Edellisellä Vermon vierailullaan Brazen Leonore sijoittui 2. sisältä keulasta vakuuttaneen Banskyn jälkeen kakkoseksi ennen 3. sisältä kolmanneksi kirinyttä Je Suis Justinea. Vaikka Brazen Leonore pysyi sillä kertaa Je Suis Justinen edellä, jäi Je Suis Justinesta silti silloinkin vielä parempi vaikutelma. 6 ANDY VELVET on nakutellut tänä vuonna totosijoja hyvällä prosentilla. Kauden avausvoitto vielä puuttuu, ja kyllä nytkin koko suosikkikolmikon kukistaminen on tiukassa. 1 GHIOTTI aloitti kautensa vuoden tauon jälkeen voitolla, mutta viimeksi Vermossa ori väsyi pitkällä matkalla johtopaikalta pahoin. Niinpä Ghiotti on nyt arvoitus. 9 BASTIAN kohdalla voitto on tiukassa, mutta totosija ei yllättäisi.

Lähtö 8. | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 5 B) 9-4-1-7-6-8-3-2
AMERICAN HERO – MARSCHALL MATCH – MORRIS – CALLELA IKAROS

Duo-peli käynnistyy 4-vuotiaiden lämminveristen Derby-kenraalilla. Ajatuksena on, että 5 AMERICAN HERO etenisi Antti Teivaisen käskyttämänä johtopaikalle, ja tällä psyykillä American Hero toimii myös vihjesysteemeissä tukipilarina. Seinäjoen Kasvattajakruunu-alkuerän voitto tuli nimenomaan keulapaikalta. Viimeksi Turussa American Herolla ajettiin pitkällä matkalla selvästi itseään rutinoidumpien seassa maltillisella taktiikalla, eikä ruuna ehtinyt kuin neljänneksi, vaikka kiri viimeiset 600 metriä ulkoratoja pitkin 11,0-vauhdilla. American Hero kilpailee ehdottomasti nousuvireessä. 9 MARSCHALL MATCH esitteli perjantaina Turun Kasvattajakruunu-alkuerässä parhaita puoliaan. Ruuna haki voimalla keulapaikan toisessa kaarteessa ja oli lopulta täysin ylivoimainen, vaikka avauskierros meni 11,5-vauhtiseksi. Mikäli Hannu Torvinen saa Marschall Matchin suorittamaan yhtä jämäkästi kuin Antti Teivainen viimeksi, pystyy Raviliiga Tapparan omistama ruuna paljoon. 4 MORRIS voitti viimeksi Vermossa 2. ulkoa 300 metrin kirillä SE-tuloksella. Kari Savolaisen valmennettava on ilman muuta yksi lähdön kovista. 1 CALLELA IKAROS on loistopaikalta paljon tauluaan vaarallisempi. Viime vuoden Kriteriumin nelonen kiri viimeksi Vieremällä Einari Vidgrenin Muistoajossa joukon hänniltä lupaavasti neljänneksi. 7 Q-REX OAK viihtyy näillä tavallista pidemmillä matkoilla. Varsinkin reipastempoisessa juoksussa ruunalla olisi sanansa sanottavana. 6 QUICKATORE menestyi Ruotsissa hienosti, mutta suoraan tauolta näin tasokkaan lähdön voitto tulisi yllätyksenä.

Lähtö 9. | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 3 B) 1-4-2-9-10-8 C) 6-11-7-5
PEANUTS – FREE ME – DREAM GIRL – HER ROYAL HIGHNESS

Keskiviikkoilta päättyy TherMidas VET Tammatähteen, missä avoimen tason lämminveritammat ottavat mittaa toisistaan. Juoksunkulkuskenaario vaikuttaa etukäteen selväpiirteiseltä; Hannu Torvisen ajama 1 FREE ME avaa ensin keulaan ja päästää sitten Jukka Torvisen 3 PEANUTS eteensä. Tällä psyykillä keula-selkä –kaksari on tosi lähellä. Peanuts on huipputamma, jolla on allaan pelkästään loistosuorituksia. Keulapaikalta Anne Kankaan valmennettavan ohittaminen tulisi olemaan todella vaikeaa, vaikka ihan parhaimmillaan Peanuts juuri tähän lähtöön silti tuskin on. Seuraavaksi edessä on nimittäin selvästi tärkeämpiä lähtöjä, kun kahden viikon päästä on Arvid Åvallin Tammaderbyn karsinnat. Peanutsin rutiinitasokin on kuitenkin kovaa kaliiberia. Free Me on herännyt tänä vuonna Tapio Lehtorannan valmennuksessa uudelleen henkiin. Viimeksi Seinäjoella Free Me iski kahdeksannelta sijalta 400 jäljellä ja kiri näyttävästi kakkoseksi vain keulasta hallinneelle Willow Pridelle häviten. 4 DREAM GIRL esiintyi viimeksi vahvasti edukseen. Tapio Perttunen käänteli suojattinsa 5. ulkoa 3. radalle 700 jäljellä. Dream Girl sai Golda Parisin selän eteensä 500 jäljellä. Loppusuoralle tultaessa oli aika iskeä 4. rataa, jota pitkin Dream Girl rymisteli lopulta jopa oikein varmaan voittoon ennen Club Nord Elitiä. Edes voitto ei olisi mikään hirmuyllätys, mutta juoksunkululliset asiat ovat kuitenkin vahvasti edellä mainitun kaksikon puolella. 2 HER ROYAL HIGHNESS iski viimeksi 5. ulkoa 1600 jäljellä ja eteni johtavan rinnalle 300 metriä myöhemmin. Tamma ei kuitenkaan kestänyt sillä kertaa seitsemättä sijaa parempaan. Nyt luvassa voi olla hyvä juoksu kärjen tuntumassa. 9 LILY’S STAR, 10 GOLDA PARIS ja 8 ICE WINE tavoittelevat juoksun luontuessa totosijaa, mutta voitto olisi näistä asetelmista melkoinen yllätys.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 3,1 + 5,6,4,10 (2,12)
T4-2: 7,2,5 + 6,1,9,8,12,11,3,4,10
T4-3: 5 (9,4)
T4-4: 3 (1,4)

Pieni systeemi 6 riviä, hinta 1,20 euroa.
Suuri systeemi 72 riviä, hinta 14,40 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

5
3

Yhteensä 1 yhdistelmä.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

7,2,5
7,2,5,6,1
7,2,5,6,1,9,8,12,11,3

Yhteensä 96 yhdistelmää, hinta 48 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

3
1,4
1,4,2,9,10,8

Yhteensä 10 yhdistelmää, hinta 5 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska

Ponilähtö

Lähtö 1

Väliajat 165-160-160-150
CONSALVO: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Veti tasaisen reipasta tahtia ja oli lopussa vakuuttava voittaja. 
CLASSIC PRIMAVERA: Juoksi 3. sisällä. Nousi 300 ennen maalia toiselle radalle ja puristi lopussa varmasti toiseksi. 
GAMBLER HOSS: Juoksi 4. sisällä. Kirikaista pysyi pitkään kiinni. Pääsi loppusuoran alussa nousemaan toiselle radalle. Tuli tasaisesti ja oli varmasti kolmas. Viim. 700 m 15,8. 
MOOSE ON THE LOOSE: Juoksi 3. ulkona. Kirikaista pysyi pitkään kiinni. Löysi vapaan radan vasta loppusuoran alussa, minkä jälkeen kiri lopun toista rataa pitkin vahvasti. 
WALLIS: Sai nopeasti paikan johtavan kannasta. Putosi 300 ennen maalia kärkihevosen kyydistä ja tuli lopun tasaisesti. 
BURNOUT: Juoksi 5. sisällä. Nousi loppusuoran alussa kiriin ja tuli asiallisesti. 
TOUCH ME TOO: Juoksi 5. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa selkään 3. radalle. Siirtyi 400 ennen maalia jo 4. radalle. Tuli lopun lähinnä tasaisesti. Viim. 700 m 16,8. 
HE'S A HORSE: Sai nopeasti paikan toisesta ulkoa. Oli sieltä kirivaiheessa aika vaisu, vaikka olikin loppukaarteessa aivan pienen hetken vailla kiritilaa. 
KEISARI SUURI: Otti 50 juostuna pahan laukan. Jäi paljon. Kulki taustalla jatkossa varsin mukavasti. Viim. 1200 m 15,6. 
IBN BATTUTA: Matkasi 6. sisältä, mistä oli lopussa vaisu. 
JETSET VICE: Juoksi 4. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Kirin terä katkesi pahoin 450 ennen maalia ja tuli lopun erittäin heikosti. 
SHALOM: Juuttui nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Taipui siitä 400 ennen maalia ja otti lopulta 250 ennen maalia jo hieman väsyneenä pitkän laukan. 

Lähtö 2

Väliajat 310-310-290-265 
PERUSLIKSA: Juoksi 4.-3. sisällä. Nousi 2300 ennen maalia 3. ulos. Jäi siitä 950 ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Painui 600 ennen maalia kärkeen ja otti lopussa hallitun voiton. Viim. 800 m 26,3. 
ADVEN TURE: Juuttui toisen radan vetojuhdaksi. Nousi toisessa kaarteessa 3. radalle ja peruutti toiseen ulos. Pudotti päätösringin alkaessa johtavan kantaan. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä toiseen ulos. Lähti loppusuoralla kiriin 3. radalle ja puristi viime metreillä toiseksi. 
VENNELMON VARMA: Nousi lauman hänniltä sisäradalta 800 juostuna 4. ulos. Sai päätösringin alkaessa paikan toisesta ulkoa. Jäi 600 ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Puutui päätössatasella hieman, mutta oli kuitenkin loppuun asti taistossa toisista rahoista. 
MONTSAN VIPPI: Matkasi johtavan kannassa. Jäi sinne 1100 ennen maalia pahoin vaille kiritilaa. Sai hieman myöhemmin paikan 3. sisältä. Nousi 550 ennen maalia toiselle radalle ja seuraili tasaisesti. 
LORUTYTTÖ: Otti sata juostuna laukan ja jäi selvästi. Sai 1200 ennen maalia paikan lauman hänniltä 4. sisältä. Oli jatkossa kirivaiheessa tasainen. 
OHIKIITÄVÄ: Juoksi toisessa ulkona. Pudotti ensimmäisen takasuoran lopussa 3. sisälle. Menetti 1100 ennen maalia jonkin verran asemiaan. Kulki jatkossa kohtalaisesti, vaikkakin ravi oli hieman kateissa. 
VIRMAAN INTO: Otti ensimmäisen takasuoran puolivälissä 3. sisällä laukan ja menetti selvästi asemiaan. Sai 1800 ennen maalia paikan 4. sisältä. Otti 1500 ennen maalia uuden laukan ja jäi hieman. Oli jatkossa pääjoukon hänniltä vailla suurempaa virtaa. 
SUVIRUUSULI: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Taipui siitä pahoin 1100 ennen maalia. Käänsi pian turvakaistalle ja meni hylkäykseen radalta poistumisesta. 
M.A. PISTE: Juuttui 800 juostuna toisesta ulkoa kuolemanpaikalle. Eteni siitä päätösringin alkaessa kärkeen. Jäi 600 ennen maalia alakynteen. Otti 450 ennen maalia väsyneenä laukan, mikä jatkui pitkäksi. 

Lähtö 3

Väliajat 205-220-250
SJÖ KONGEN: Eteni nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Painui 800 ennen maalia kärkeen ja veti jatkossa kovalla tahdilla. Oli lopussa aivan ylivoimainen.
VIRIN VIHTORI: Matkasi alun keskijoukoissa, mistä lähti päätösringin alkaessa kiriin 3. radalle. Tuli kirinsä rehdisti ja nousi lopussa toiseksi. Viim. 1000 m 25,0. 
R.R. VALSSITAR: Lähti rauhassa matkaan ja jäi lauman hännille kahdeksanneksi. Tuli loppua pirteästi ja nousi lopussa kakkostaistoon. Viim. 1000 m 24,0. 
VANJALI: Juoksi alun keskijoukoissa, missä eteni viimeisellä takasuoralla toista rataa pitkin. Sai loppukaarteen alussa paikan kakkoskeulana. Tuli aivan juosten maaliin asti, vaikka jäikin lopussa niukasti neljänneksi. 
JEMMATAR: Lähti rauhassa ja putosi lauman hännille sisäradalle. Tuli sieltä loppua aivan juosten ja sai vielä rahaa. 
VILLIÄIJÄ: Seuraili keskijoukoista sisäradalta lähinnä tasaisesti. 
TEJAS: Jäi kärkipaikalta 250 juostuna johtavan kantaan. Taipui loppukaarteessa selvästi ja tuli lopun vain tasaisesti. 
VINKSA: Lähti hyvin ja eteni 300 juostuna kärkeen. Jäi 800 ennen maalia johtavan kantaan. Taipui viimeisen takasuoran puolivälissä pahoin ja oli heikko. 
VARJOMANNI: Laukkasi jo ennen lähtölinjaa ja jäi taustalle, missä oli jatkossa vaisu. 

Lähtö 4

Väliajat 065-105-120
EFFRONTE PHOTO: Sai nopeasti paikan toisesta ulkoa. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle. Eteni nopeasti kuolemanpaikalle, mistä jyräsi loppusuoralla selvään voittoon. Viim. 700 m 10,9. 
LOVETOWN: Matkasi 4.-3. ulkona. Sai edetä toista rataa pitkin ja puristi lopussa kolmanneksi, mutta peri toiset rahat vastustajan hylkäyksen johdosta. Viim. 500 m 12,1. 
DIESEL DEGATO: Juoksi 3. ulkona. Sai viimeisen takasuoran lopulla paikan toisesta ulkoa. Pudotti loppusuoran alussa sisäradalle ja tuli aivan juosten maaliin asti. 
SPILL THE BEANS: Juoksi pääosin 4. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran lopussa toiselle radalle. Lähti pian kiriin 3. radalle ja tuli kovassa ylisarjassa hyvin maaliin asti. 
BESTSELLER: Matkasi 3. sisällä. Jäi viimeisen takasuoran lopulla vaille kiritilaa. Pääsi 300 ennen maalia nousemaan toiselle radalle ja tuli lopun tasaisesti. 
CLUB NORD STAR: Matkasi lauman hännillä 6. ulkona / 6. sisällä. Nousi loppusuoralla kolmannelle radalle, mutta ei saanut lopussa rintaman takaa kiritilaa.
VANNINA FB: Piti jäätävän kovassa avauksessa kärkipaikan. Luovutti 450 juostuna paikkansa suosikille. Taipui hieman viimeisen takasuoran lopulla, mutta ei silti kokonaan luovuttanut. 
FORDALUVACHOCOLATE: Pudotti 300 juostuna 5. sisälle. Sai edetä jatkossa varsin sujuvasti, mutta tyytyi seurailuun. 
AIN'T SHE SWEET: Oli lauman hänniltä 5. ulkoa kirivaiheessa lähinnä tasainen. 
ENJOY PEPPER: Juuttui nopeasti kuolemanpaikalle. Taipui siitä viimeisen takasuoran alussa pahoin ja oli vaisu. 
LOVEYA FASHION: Laukkasi lähdössä pitkäksi.
TANPOPO: Lähti heti ajamaan voimalla eteenpäin. Pääsi lopulta 450 juostuna kärkipaikalle asti. Tahti rauhoittui hieman toisella puolikkaalla. Näytti vielä loppusuoralle tultaessa hallitsevan lähtöä, mutta hevosen ravi katosi 150 ennen maalia. Tuli lopun peitsillä ja meni hylkäykseen sijalta kaksi. 

Lähtö 5

Väliajat 105-135-135
GOLD ARROW WEB: Matkasi johtavan kannassa, mistä sai 200 juostuna vastustajan laukan avittamana kärkipaikan. Sai vetää aika sopuisasti ja piti lopussa varmaan voittoon. 
BEACH GIRL: Sai 250 juostuna paikan johtavan kannasta. Kävi pian kysymässä kärkipaikkaa. Mahtui 450 juostuna kenkälusikalla uudestaan johtavan kantaan. Oli sieltä lopussa kiritilaa saamatta toinen. 
SILENOS CLEARSKY: Juoksi 3. ulkona. Lähti sieltä viimeisen takasuoran lopulla kiriin 3. radalle. Tuli kirinsä rehdisti maaliin asti. Viim. 700 m 12,8. 
STORMY VICE: Juuttui puolikas juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Puristi siitä mukavasti maaliin asti. 
ZUMU DE LA VEGA: Pudotti 350 juostuna 3. sisälle. Ei saanut lopussa lainkaan kiritilaa. 
MAS CALYPSO: Seuraili 4. sisältä maksimaaliseen sijoitukseen. 
PROUD MS CANTAB: Juoksi 5. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä 3. ulos. Oli sieltä lopussa tasainen. 
MOUNTAIN TWINKLE: Sai puolikas juostuna paikan toisesta ulkoa. Seuraili sieltä lopussa maksimaaliseen sijoitukseen. 
CAZIMIER: Peruutti 300 juostuna 6. sisälle, mistä ei vain riittänyt jatkossa.
OUTLANDER: Laukkasi 150 juostuna kärkipaikalla pitkäksi. 
NO VICE: Laukkasi toisessa ulkona 150 juostuna pitkäksi. 
NO PITY: Poissa.

Lähtö 6

Väliajat 120-160-175-125
SCARLET COLLECTION: Matkasi alun toisessa ulkona. Lähti 1550 ennen maalia kiriin 3. radalle. Oli samassa hetken hakauksissa ja kanssakilpailija laukkasikin samassa. Eteni pian toisen radan vetojuhdaksi. Painui viimeisen takasuoran lopussa kärkeen ja otti värikkäiden vaiheiden jälkeen vakuuttavan voiton.
EURYTHMIC: Juoksi 3. ulkona. Menetti siellä toisen kaarteen alussa laukkaavan takana hieman asemiaan. Jatkoi pian 3. ulkona. Sai viimeisen puolivälissä paikan toisesta ulkoa. Lähti 300 ennen maalia kiriin ulkoradoille ja tuli lopun aivan juosten. Viim. 400 m 12,9. 
KNOWS EVERYTHING: Kiihdytti heti kärkipaikalle, missä sai alussa kovaa painetta. Tahti tasaantui 400 juostuna nopeasti todella hiljaiseksi. Tuli 650 juostuna ulkoa kirineen ohittamaksi ja jäi hetkeksi johtavan kantaan. Eteni 850 juostuna uudelleen keulaan. Jäi päätöspuolikkaan alussa johtavan kantaan, mistä oli lopussa aivan hyvä kolmas. 
FORMOSA AM: Matkasi 2.-3. sisällä. Nousi päätöspuolikkaan alussa 3. ulos. Lähti 350 ennen maalia kiriin ja tuli lopun aivan juosten. 
CANARSIE: Juuttui heti takajoukkoihin 3. radan kiertäjäksi. Ajoi ensimmäisellä takasuoralla voimalla eteenpäin ja painui lopulta 650 juostuna aina kärkipaikalle asti. Luovutti pian paikkansa suosikille. Jäi viimeisen takasuoran lopussa 3. sisälle, mistä tuli tasaisesti. 
ARVIKA BY KNIGHT: Juoksi 4. sisällä. Nousi loppusuoran alussa toiselle ja siirtyi päätössatasella vapaalle. Tuli lopun aivan juosten. 
CATAHECASSA ZEST: Tuli 5. ulkoa asiallisesti maaliin asti. 
ZEKI FONT: Matkasi taustalla toisella radalla. Pudotti ensimmäisen takasuoran lopulla sisäradalle. Pääsi 750 juostuna nousemaan toiseen ulos. Jäi viimeisen takasuoran lopussa toisen radan vetojuhdaksi. Taipui loppusuoralle tultaessa selvästi ja tuli lopun vailla virtaa. 
BARON BOX: Juoksi 4. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle. Jullitteli jatkossa useaan otteeseen ja menetti vauhtiaan. Hevosella ei ollut paras päivänsä. 
PROMPTUS: Juuttui nopeasti kuolemanpaikalle, missä pyrki alussa kärkeen. Tyytyi 400 juostuna paikkansa. Rinnalle 550 juostuna noussut hevonen ajautui tämän kanssa hakauksiin ja ruuna laukkasi samassa hylkäykseen.
CAPO THE AMOUR: Poissa.
TO THE BEGINNING: Poissa.

Lähtö 7

Väliajat 105-125-150-135
JE SUIS JUSTINE: Juuttui nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Ajoi tasaisesti eteenpäin ja painui 550 juostuna lopulta kärkeen. Veti tasaisen reipasta ja oli vakuuttava voittaja. 
BRAZEN LEONORE: Pudotti 250 juostuna johtavan kantaan. Jäi 300 metriä myöhemmin 3. sisäpariin. Sai loppusuoran alussa vapaan radan ja ehti lopussa varmasti toiseksi. Viim. 400 m 14,7. 
BASTIAN: Matkasi 4. sisällä. Kirikaista pysyi pitkään kiinni. Vapaa rata löytyi loppusuoran puolivälissä ja tuli lopun terävästi. 
MINECRAFT: Ajoi 3. rataa pitkin eteenpäin ja pääsi 550 juostuna lopulta toisen radan vetojuhdaksi. Tuli hyvin sisään asti, vaikka jäikin loppusuoralla neljänneksi. 
FOX LOVER: Juoksi 6. sisällä. Kirikaista pysyi oikein pitkään kiinni. Löysi loppusuoran puolivälissä vapaan radan ja tuli viime metrit oikein hyvin. Viim. 400 m 13,3. 
GHIOTTI: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Luopui paikastaan puolikas juostuna. Putosi loppusuoran alussa kärkihevosen kyydistä. Tuli lopun tasaisesti. 
MISS UNIVERSE: Juoksi 5. sisällä. Tuli sieltä sisäradan vetäessä tasaisesti. 
ANDY VELVET: Matkasi toisessa ulkona. Antoi sieltä loppukaarteessa hieman periksi ja otti aivan maksimit. 
SAHARA MALDONADO: Ei vain riittänyt lopussa 3. ulkoa lainkaan. 
GALAPAGOS SISU: Oli 5. ulkoa kirivaiheessa vailla suurempaa virtaa. Viim. 700 m 15,6. 
BELLA BLOOM: Oli 4. ulkoa kirivaiheessa aika vaisu. 
KNOWWHENTOHOLD'EM: Otti ensimmäisen takasuoran alussa taustalla laukan ja jäi selvästi. Sinetöi epäonnistumisensa viimeisen takasuoran puolivälin uudella pahalla laukallaan. 

Lähtö 8

Väliajat 130-165-175-095
MORRIS: Juuttui nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Ajoi tasaisesti eteenpäin ja sai 600 juostuna kärkipaikan sopuisasti haltuunsa. Sai jatkossa vetää erittäin sopuisasti. Kiihdytti tahtia viimeisellä takasuoralla ja vastaili lopun reippaassa lopetuksessa niukkaan, mutta varmaan voittoon. 
AMERICAN HERO: Eteni nopeasti kärkeen. Luopui paikastaan 550 juostuna ja jatkoi johtavan kannassa. Nousi loppusuoran alussa toiselle radalle ja haastoi voittajan tiukasti. Oli erittäin hyvä kakkonen. Viim. 700 m 09,5. 
SAHARA PEYOTE: Matkasi johtavan kannassa. Jäi 600 juostuna 3. sisälle. Oli sieltä sisäradan vetäessä hyvä kolmas. 
MARSCHALL MATCH: Matkasi alun aivan hännillä 9. sisällä. Nousi 800 juostuna toiselle ja sai pian paikan 3. ulkoa. Lähti viimeisen 400 ennen maalia kiriin 3. radalle. Tuli taktiikkajuoksussa hienosti sisään asti. Viim. 700 m 10,6.
CALLELA IKAROS: Nousi 4. sisältä 1550 ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Tuli siitä aivan juosten sisään asti, vaikka loppusuoralla matka hieman painoikin. 
Q-REX OAK: Nousi 6. sisältä kierros juostuna toiseen ulos. Seuraili sieltä tasaisesti maaliin asti. 
SAHARA TRUE LIES: Matkasi pääosin 4. sisällä. Painoi rauhallisessa vauhdissa pitkään ohjille. Ei enää lopussa mitenkään erikoisesti kirinyt, kunhan väylä loppusuoralla aukeni. Tuli silti kellon mukaan asiallisesti. Viim. 700 m 11,7. 
QUICKATORE: Matkasi alun 7. sisällä. Sai kierros juostuna paikan 5. sisältä. Oli sieltä lopussa tasainen. 
CLUB NORD YANKEE: Matkasi lauman hännillä sisäradalla. Nousi 1100 ennen maalia 4. ulos. Oli sieltä jatkossa lähinnä tasainen. Matkavauhti oli kyllä pahoin vastaan. 

Lähtö 9

Väliajat 155-180-160-080
PEANUTS: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Sai vetää erittäin sopuisasti. Kiihdytti tahtia vasta loppukaarteessa. Piti lopun erittäin reippaassa lopetuksessa niukkaan voittoon.
FREE ME: Matkasi johtavan kannassa. Nousi 300 ennen maalia toiselle ja loppusuoralla kiriin 3. radalle. Tuli oikein hyvin sisään ja ehti lähes voittoon asti. Viim. 400 m 07,4. 
DREAM GIRL: Juuttui nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Tyytyi kärkihevosen rauhalliseen tahtiin ja tuli reippaassa lopetuksessa erinomaisesti sisään asti. 
GOLDA PARIS: Juoksi 4. sisällä. Sai 350 ennen maalia paikan 3. sisältä. Tuli sisäradan vetäessä hienosti sisään asti. Viim. 500 m 08,1. 
LILY'S STAR: Juoksi 3. sisällä. Nousi 350 ennen maalia turhaan toiselle radalle. Pudotti loppusuoran alussa takaisin sisälle ja tuli mukavasti sisään. 
ARCTIC ELSA: Seuraili 5. sisältä sisäradan vetäessä tasaisesti. 
L DEES MAGGIESBEST: Matkasi 3. ulkona. Seuraili sieltä tasaisesti sisään asti. Viim. 700 m 11,2. 
MILLSTONE'S VIVID: Matkasi 4. ulkona, mistä oli taktiikkajuoksussa mahdotonta nousta. 
BWT DIVINE: Ei päässyt lopussa kirimään juostuaan 6. sisällä. 
HER ROYAL HIGHNESS: Matkasi toisessa ulkona, missä otti 300 ennen maalia yllättäen pahan laukan ja menetti mahdollisuutensa. 
ICE WINE: Poissa.