Keskiviikko-ravit

23.09.2020 18:00

Keskiviikko-ravit

Pääsyliput ennakkoon Vermo Shopista

Vermo Areenalla ravataan toistaiseksi poikkeusjärjestelyin ja katsomoalueelle otetaan rajoitetusti yleisöä*. Yleisö- ja tallialueen välillä ei ole kulkua. Pääsyliput kannattaa ostaa ennakkoon verkkokaupasta, johon pääset sivun oikean reunan Vermo Shop -painikkeesta. Myös portilla myydään lippuja. Nyt myynnissä on lisäksi autokatsomolippu, jolla pääsee kätevästi autolla etusuoran alussa sijaitsevaan autokatsomoon. Tällöin kaikkien autossa olevien henkilöiden tulee lisäksi ostaa erikseen pääsylippu. Ravit kuuluvat myös suorana radiosta 87,6 MHz Vermon alueella. Yleisön sisäänkäynti toistaiseksi vain Valjakkotien puolelta pääovista tai niiden vasemmalla puolella olevasta portista (talliportilla ei lipunmyyntiä). Huom. tallialueelle ei pääsyä yleisöalueelta.

Keskiviikkoravien pääsylippu

Vermon Areenan keskiviikkoravit klo 18-21 (ovet klo 16). Huippuraviurheilun lisäksi tarjolla turvavälit huomioiden yhdessäoloa, elämyksiä ja laadukkaat ravintolapalvelumme. Myös lapsille on mukavaa tekemistä esim. keppariareenalla. Poikkeusolojen aikana myös lapset alle 18-v. tarvitsevat oman pääsylipun, he pääsevät alennusryhmien lipulla. Pääsylippu sisältää käsiohjelmamonisteen. Myös portilla myydään lippuja, suosittelemme ostamaan liput ennakkoon jonojen välttämiseksi ja turvavälien toteutumiseksi. Oikeus alennukseen osoitettava pyydettäessä.

  • Hinta 8 €/aikuinen
  • Alennusryhmät 4 € (eläkeläiset, invalidit, opiskelijat, työttömät, varushenkilöt, lapset alle 18-v.)
  • Autokatsomolippu 5 €/auto
  • Vermon kausikortilla vapaa sisäänpääsy (loppuvuoden kausikortti myynnissä hintaan 44/33 € - osta Vermo Shopista >>)
  • Hippoksen kausikortti, SHKL:n jäsenkortti ja Vermo Areenan vapaalippu ovat voimassa, mikäli kortin/lipun haltija käy lunastamassa oman lipputuotteen (0 €) Liveto-lipunmyyntijärjestelmästä viimeistään kyseisen viikon maanantai-iltaan mennessä (esim. keskiviikon 23.9. raveihin lipun hankkiminen viimeistään 21.9. klo 23.59 mennessä Vermo Shopista. Näytä saapuessasi sekä etukäteen hankittu lipputuote että etukortti.
  • Vermo Shopissa maksuvälineenä käy yleisten maksutapojen lisäksi myös Smartum saldo ja Eazybreak.
  • Vermossa maksu käteisellä / pankkikortilla. Vermossa pääsyliput voi maksaa myös Edenredin tai Smartumin virikesetelillä / saldolla.

*Järjestäjä pidättää oikeuden tarvittaessa rajoittaa yleisömäärää, jakaa yleisön erillisiin sektoreihin ja rajoittaa kulkua sektoreiden välillä voimassa olevien yleisörajoitusten puitteissa.

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

23.9.2020 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO65-VARMAVALINNAT

Kierroksen ykkösvarma löytyy heti avauskohteena ajettavasta lämminveristen Voimaliigasta. 8 DON WILLIAMS aloitti Suomen uransa viidellä vakuuttavalla voitolla, ja näistä kahdessa kilpailussa tuloksena oli jopa Suomen ennätys. Åbyn reissu meni pieleen, kun hevosen terveystilannekaan ei ollut sataprosenttinen. Sen jälkeiset kaksi kilpailua eivät ole tuoneet vielä voittoa, mutta suoritukset ovat silti olleet hyviä, ja kuntokäyräkin osoittaa taas ehdottomasti uudelleen ylöspäin. Nyt nähtäneen jo oikein kovan luokan suoritus. Pienessä lähdössä Ari Moilasen ei ole edes mikään pakko ajaa ajoissa eteenpäin, mikäli tilanne siltä näyttää. Don Williamsin paluu kultakantaan on väkisinkin lähellä. Toisena läpivarmana toimii neljännen kohteen 7 BISMARCK COMERY. Pitkään luotettavasti kulkenut ruuna laukkasi viime keskiviikkona ratkaisevan pahoin jo ennen lähtölinjaa, mutta tuskinpa asiasta sen enempää tarvitsee huolestua. Mikäli vain avauspuolikkaan tapahtumat luontuvat takamatkan ykkösradalta jouhevasti, on voitto sopivassa tehtävässä lähellä. Bismarck Comeryn valitsemista läpivarmaksi helpotti se tosiasia, että suosikin epäonnistuessa kenttä on täysin auki. Pienen systeemin apuvarmana toimii toisen kohteen 2 SALPAUS INSIDE-OUT. Se aloitti uransa maaliskuussa laadukkaan lähdön kakkossijalla. Jo vastaavan tason suoritus riittänee ravilla tämän lähdön voittoon.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 8 (9,5)
T65-2: 2 + 6,10,11,5 (9,4)
T65-3: 1,12,7,5 (9,10)
T65-4: 7 (5,3)
T65-5: 8,2,11,1,4,5 + 9,3 (6,7)
T65-6: 13,11,10,7,12 + 15,2,16,14,9 (1,8)

Pieni systeemi 120 riviä, hinta 12 euroa.
Suuri systeemi 1600 riviä, hinta 160 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1. Ryhmäajo 2120 m

RANKING
A) 6-2-1-5 B) 4-3 C) 7-8-9
PRODIGY SHARK – DADDY BOY – GROUSE MAN – LUCKY MOOSE

Keskiviikkoilta käynnistyy lämminveristen montélähdöllä. Siinä rankingin ykkösnimeksi nouseva 6 PRODIGY SHARK ei ole vielä koskaan kilpaillut raviratsastuslähdössä, mutta kärrylähdöissä ruuna on esittänyt jykevää virettä. Viimeksi Teivossa Prodigy Shark hyökkäsi 2. ulkoa runsaat 500 jäljellä ja marssi varmaan voittoon. Tässä kohtaa lajin vaihtuminen ei juurikaan huoleta, sillä eiköhän Jenni Kaija ole hevosta sen verran kotioloissa selästä testannut, että taustavoimat odottavat täysipainoista suoritusta. Tuskinpa kärrylähdöissä jatkuvasti hyviä suorituksia tehneellä hevosella muuten montélähdössä edes kilpailtaisiin. 2 DADDY BOY on esiintynyt molemmissa Janita Antti-Roikon ratsastamissa montélähdöissä vahvasti edukseen. Forssan keskipitkällä matkalla Daddy Boy hävisi vain SE-tuloksen tehneelle Trot Kronokselle. 1 GROUSE MAN hyökkäsi viimeksi Vermossa 4. ulkoa kierros jäljellä ja eteni lopulta selväksi kakkoseksi. Ruuna tuskin pystyy hyödyntämään lähtöpaikkaansa, mutta ravilla totosijat ovat tiukasti tähtäimessä. Neljäntenä A-ryhmään nostetaan 5 LUCKY MOOSE. Se on ailahdellut viime aikoina aika lailla, mutta molemmissa Anette Antti-Roikon ratsastamissa starteissa ruuna on suorittanut oikein positiivisesti. Jos sama meno jatkuu, ovat kärkisijat mahdollisia. Lucky Moose on nopea avaaja. 4 BASSWOOD GROVE ja 3 GUILTY PLEASURE ovat sitten hyviä haastajia.

Lähtö 2. Ryhmäajo 1620 m

RANKING
A) 3-1 B) 5-4-8-7-2-6
LENNON RAPINA – MERRAN PETRA – MILRID – SUVIRUUSULI

Toisessa lähdössä 3 LENNON RAPINA ei ole mielimatkallaan, mutta fyysisen vireen puolesta tehtävä on kyllä sopiva. Mikäli vain epävarma ruuna malttaa ravata koko matkan, niin eiköhän se menesty. Viime keskiviikkona Vermossa Lennon Rapina painosti itsensä kärkeen 1500 jäljellä ja oli rehti kakkonen vaikkei lopussa pystynytkään vastaamaan kirikierroksen johtavan rinnalla taivaltaneelle Issakan Valolle. Väliajat olivat 30,3-28,7-(25,7)-25,6. 1 MERRAN PETRA sitä vastoin hyötyy tuntuvasti pikamatkasta. Tamma on viime aikoina pienen suvantovaiheen jälkeen parantanut taas muutenkin otteitaan. Viimeksi Turussa Merran Petra eteni takamatkasta huolimatta johtopaikalle jo ennen avauspuolikkaan täyttymistä ja oli kelpo kakkonen vain Eetu Rolsille häviten. On hyvinkin mahdollista, että Merran Petra hallitsee tätä lähtöä alusta loppuun. 5 MILRID on vaikea arvioitava, sillä suoritukset ovat kovasti vaihdelleet. Kykyjensä puolesta tamma pystyy kyllä pärjäämään. 4 SUVIRUUSULI voi saada nappireissun johtavan takana, jolloin pystyy mielimatkallaan pärjäämään. Vauhdikas tamma on kakkosvaihtoehto keulapaikallekin. Viimeksi Lahdessa Suviruusuli sinnitteli täydellä matkalla johtavan takaa hyväksyttävästi kakkoseksi häviten kuitenkin keulasta voittaneelle Adven Turelle selvästi. 8 VENLAN VEKKULI on vauhdikas, mutta puristus loppuu usein kesken. Tällä kertaa matka suosii, ja uusi kuskikin voi piristää. 7 DISAIN palaa niin pitkältä tauolta, että saa nähdä, onko se heti valmis menestymään vauhtijuoksussa.

Lähtö 3. Ryhmäajo 2120 m

RANKING
A) 6 B) 5-4-3-8-1-9 C) 7-2
SELAH – LEON – BROWN RECLUSE – EURYTHMIC

Lämminveristen montésarja on jaettu kahteen lähtöön, ja niinpä ravien kolmas lähtö on samaa sarjaa kuin ravien ensimmäinenkin lähtö. Janita Antti-Roikolla on hyvä mahdollisuus menestyä valmennettavillaan molemmissa lähdöissä. 6 SELAH on intoutunut Antti-Roikon hoivissa niin kovaan iskuun, että kohoaa ainoaksi A-hevoseksi. Antti-Roiko on itse ehtinyt kilpailla suojatillaan kahdesti, ja molemmilla kerroilla tuloksena on ollut hallittu voitto. Myös Anette Antti-Roiko lähtee hakemaan molemmista montélähdöistä menestystä. 5 LEON ei ollut viimeksi Vermossa yhtään sen huonompi kuin Porin voittojuoksussakaan, ajo vain meni täysin pieleen. Leon ei ole vielä koskaan voittanut montélähtöä, mutta se on kuitenkin kilpaillut niissä jo kolmetoista kertaa ja tehnyt useita täysipainoisia suorituksia. 4 BROWN RECLUSE voitti Nelly-Janiika Korpikosken ratsastamana viime kuussa kaksi montélähtöä. Vastus on nyt selvästi näitä kilpailuja kovempi, mutta kyllä Brown Recluse on silti syytä huomioida nopeasti. Ensimmäisen montélähdön ykkösrankkia Prodigy Sharkia ratsastavan Jenni Kaijan ase tähän lähtöön on 3 EURYTHMIC. Viime aikoina kärrylähdöissä positiivista virettä esittänyt ruuna on kilpaillut urallaan montéssa kerran aiemmin. Lahdessa 3.7. Viena Kaupin valmennettava sijoittui Nelly-Janiika Korpikosken ratsastamana hyväksyttävällä suorituksella viidenneksi. 8 DARK ALLEY on montélähtöjen kolmas edustaja Janita Antti-Roikon tallista. Viimeksi Kaustisella viimeinen rutistus jäi puuttumaan, mutta alla oli lähes kuukauden starttiväli ja myös kaksi peräkkäistä hylkäystä, joten tehoja voi nyt löytyä enemmän.

Lähtö 4. Tasoitusajo 3120 m | Toto65-1

RANKING
A) 8 B) 9-5-7-1-3-4-2 C) 6
DON WILLIAMS – GRAINFIELD AIDEN – ARCTIC LOVER – SAHARA SANDSTORM

Toto65-kierros käynnistyy lämminveristen Voimaliigalla, mistä löytyy heti koko kierroksen todennäköisin voittaja. 8 DON WILLIAMS aloitti Suomen uransa viidellä vakuuttavalla voitolla, ja näistä kahdessa kilpailussa tuloksena oli jopa Suomen ennätys. Åbyn reissu meni pieleen, kun hevosen terveystilannekaan ei ollut sataprosenttinen. Sen jälkeiset kaksi kilpailua eivät ole tuoneet vielä voittoa, mutta suoritukset ovat silti olleet hyviä, ja kuntokäyräkin osoittaa taas ehdottomasti uudelleen ylöspäin. Nyt nähtäneen jo oikein kovan luokan suoritus. Pienessä lähdössä Ari Moilasen ei ole edes mikään pakko ajaa ajoissa eteenpäin, mikäli tilanne siltä näyttää. Don Williamsin paluu kultakantaan on väkisinkin lähellä. Toki haastajaosastoltakin löytyy laatua, mutta silti Don Williams on erittäin selvä suosikki. 9 GRAINFIELD AIDEN voitti toissakerralla Vermossa ylivoimaisesti, vaikkei juoksu todellakaan mennyt helpoimman kautta. Myös lauantainen Porin suoritus oli mainio, vaikka sijoitus oli vasta kuudes. Grainfield Aiden nimittäin kiersi Lexus Dreamin voittamassa hyvätasoisessa avoimessa ryhmäajossa koko päätöskierroksen 3. rataa ilman selkää. 5 ARCTIC LOVER voitti lauantaina Mikkelissä 75-lähdön lyhyellä matkalla, ja lähtökohtaisesti tämä pitkä matka sopii vielä paremmin. Don Williamsin kukistamiseen on kuitenkin vaikea uskoa. 7 SAHARA SANDSTORM on todella luotettava kilpailija, ja totosijaan on taas täydet mahdollisuudet. Voitto kuitenkin yllättäisi. 1 AN-ANDREE on huomattavasti tauluaan paremmassa iskussa, mutta vastus on kyllä suosikkien osalta todella tiukka.

Lähtö 5. Tasoitusajo 2120 m | Toto65-2

RANKING
A) 2 B) 6-10-11-5-9-4-8-16 C) 14-13-1-3-15-12
SALPAUS INSIDE-OUT – FLEX TO WHEELS – GALILEO WAY – FAVÖR DÅ

Toisen Toto65-kohteen ainoan A-hevosen kohdalla riskitekijöinä ovat peräti yli puolen vuoden tauko sekä voltin kakkosrata. Maaliskuisen uran avauskilpailun perusteella 2 SALPAUS INSIDE-OUT on kuitenkin tähän lähtöön todella kovan kaliiberin hevonen. Salpaus Inside-Out sijoittui uran avauksessaan Vermossa johtopaikalta kakkoseksi. Kyseessä oli oikein laadukas aloittelevien 3-vuotiaiden lähtö, jonka voitti tuore Oulu Expressin kakkonen Stone Capes Thor. Salpaus Inside-Out kuitenkin kukisti sellaiset hevoset kuin Star Town Kemp, Girls With Curls ja Lara Luca, jotka veivät sijat kaksi – viisi. B-ryhmän aloittava 6 FLEX TO WHEELS palaa vielä suosikkiakin pidemmältä tauolta, sillä Risto Salmelan valmennettava ei ole kilpaillut koko tänä vuonna. Viime vuoden kolmen kilpailun perusteella Federal Flexin pojassa on kuitenkin potentiaalia. Lähtöasetelmatkin ovat hyvät – erityisesti siinä tapauksessa, että Salpaus Inside-Out sattuisi laukkaamaan lähtöön. 10 GALILEO WAY eteni uran avauksessaan johtopaikalle vajaat 1700 jäljellä, minkä jälkeen hallitsi lähdön tapahtumia oikein varmasti. Väliajat olivat 19,5-19,5-(16,9)-15,0. Galileo Way on ilman muuta yksi perushevosista, mutta lähtö kyllä kovenee ja asetelmatkin ovat nyt haastavammat. 11 FAVÖR DÅ on napannut jo kolme peräkkäistä totosijaa, ja kehityskäyrä osoittanee edelleen ylöspäin. Ruuna on takamatkaltakin yksi kovanaamoista. Muita mahdollisia ovat viimeksi Lahdessa heti lähdössä erittäin pahoin laukannut 5 EN CANDY TILL, varsin hienolla tyylillä askeltava 9 COLONIAL AICHA sekä jatkuvasti aika kovia lähtöjä kolunnut 4 SMILLAGGIO.

Lähtö 6. Ryhmäajo 2120 m | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 1 B) 12-7-5-9-10-2-8-4 C) 11-3-6
PROUD ANGELIQUE – MR BIG MONEY – NO LIMIT STAR – FUSCUS H.L.

Toto4-pelin avauskohteessa 1 PROUD ANGELIQUE kohoaa lähtöasetelmien vuoksi A-hevoseksi. Le Cannibalen tytär on kulkenut kenkien riisumisen jälkeen koko ajan hyvin, ja ainakin ennakkoinfon mukaan kengät riisutaan nytkin. Proud Angelique on kärsinyt viime starteissa aika huonosta lähtöratatuurista, eikä ole näin päässyt monesti hyödyntämään täysipainoisesti hyvää lähtönopeuttaan. Nyt tilanne on toinen, ja ykkösradalta Samuli Innasen ajokki voi hyvinkin hallita juoksun jokaista metriä. Uran viimeisin voitto Forssasta tuli nimenomaan hallitun keulasuorituksen päätteeksi. Viimeksi Lahdessa 4. ulkona matkannut tamma iski 4. rataa 400 jäljellä ja kiri keulasta voittaneen Gunvaldin jälkeen mukavasti kakkoseksi. 12 MR BIG MONEY kilpailee hienossa vireessä, mutta nimenomaan lähtöasetelmien vuoksi se jää Proud Angeliquea vastaan ”vain” hyväksi ykköshaastajaksi. Vermon toissakertainen voitto tuli johtavan rinnalta. Viime keskiviikkona Mia Lammisen valmennettava kiri 3. ulkoa hienosti kolmanneksi. 7 NO LIMIT STAR on koelähdön perusteella vaikea arvioitava. Ykkösenä maalilinjan ylittäneelle tammalle jäi kyllä selvästi voimavaroja, mutta olemukseltaan tamma ei silti näyttänyt mitenkään huippuvireiseltä. Kyseessä on joka tapauksessa niin kovaluokkainen hevonen, että pakko se on pitää näissä sarjoissa peleissä mukana. Myös 5 FUSCUS H.L. kuuluu ehdottomasti perushevosiin. Se ei löytänyt viimeksi 3. sisältä vapaata väylää. Edellisen kilpailun kakkossijassaan ruuna taivalsi viimeiset 800 metriä 2. rataa ilman selkää. 9 MR HANKY-PANKY kamppaili viime Vermon vierailullaan johtopaikalta niukkaan yllätysvoittoon. Vaikka vastus oli laadukas, ei ruuna vieläkään kuulu takarivistä aivan kuumimpien suosikkien joukkoon. 10 ZIGGO K.A. on kunnossa, mutta takarivistä näin laadukkaan lähdön voittaminen ei ole helppoa.

Lähtö 7. Tasoitusajo 1620 m | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 7 B) 5-3-6-9-2-12-1-11-13 C) 4-8-10
BISMARCK COMERY – MY WAYS NOT YOURS – GRACE PEZZO – WANT TO WHEELS

Illan ensimmäinen troikkalähtö on lämminveristen lyhyen matkan tasoitusajo, missä paljon ratkeaa heti avauspuolikkaan aikana. Mikäli 7 BISMARCK COMERY juoksu lähtee luontumaan takamatkan ykkösradalta jouhevasti, on Olli Koivusen ajokki sopivassa tehtävässä oikein vahvasti kiinni voitossa. Viimeksi Vermossa peli pilaantui ratkaisevan pahaan lähtölaukkaan, mutta muuten Harri Koivusen valmennettava on suorittanut jatkuvasti hyvin – ja pääsääntöisesti lähdöt ovat olleet tasoltaan selvästi tämänkertaista kovempia. Suosikin jälkeen tuleekin sitten todella tasaista, ja B-hevosten rankkaaminen järjestykseen on aika lailla arpapeliä. 5 MY WAYS NOT YOURS olkoon marginaalinen kakkosrankkaus. Alla on taukoa, mutta ori on kuitenkin ihan kehityskykyinen menijä, ja kyllä Harri Åkerlundin valmennettavat ovat yleensä heti tauoltakin kilpailukuntoisia. 3 GRACE PEZZO palaa pitkältä tauolta, mutta tamma on silti ihan mielenkiintoinen. Ainakin auton takaa tamma avaa sen verran reippaasti, että omaa sen perusteella lähdön onnistuessa hyvät saumat keulajuoksuun. Pikamatkakin on ehdottomasti Jyrki Filatoffin valmennukseen palanneen tamman mieleen. Ainakin viime vuonna Grace Pezzo menestyi Filatoffin käsistä hyvin, sillä kuusi kilpailua toi yhden voiton, yhden kakkossijan, yhden kolmossijan, yhden nelossijan sekä yhden viitossijan. 6 WANT TO WHEELS kiri viimeksi Turussa aivan joukon hänniltä lupaavasti kolmanneksi. Päätöspuolikas sujui 13,8-vauhdilla. Pikamatka vähän arveluttaa, mutta kunnossa ei ole vikaa. 9 SAND PIRATE ÅS ei ole mikään varsinainen kiertelijä, mutta juoksun luontuessa ruuna omaa tällaisessa lähdössä mielimatkallaan täydet menestyssaumat. Myös viimeksi kengittä edukseen esiintynyt 2 ONE WHO RUN, montélähdöissä hienosti menestynyt 12 FORDALUVACHOCOLATE, tänä vuonna jo kolmesti voittanut 1 MAKEMAKE, huippuvirettään hakeva 11 AL E.GADOR ZET sekä kuukauden paussilta palaava 13 BWT ANGRYMAN ovat kaikki suosikin epäonnistuessa täysin realistisia voittajaehdokkaita.

Lähtö 8. Ryhmäajo 2120 m | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 8 B) 2-11-1-4-5-9-3-6 C) 7-10
PICA-PICA OAK – ANDY VELVET – ORVAR IVER – NAZARETH

Duo-peli käynnistyy Salamakypärien osalähdöllä. Siinä 8 PICA-PICA OAK erottuu hevosena muusta porukasta, sillä tamman molemmat kesän suoritukset Christa Packalenin valmennuksesta käsin olivat mainioita. Ensiksi Teivossa tamma lähti kaukaa 6. ulkoa selässä reissuun kierros jäljellä, jatkoi ilman selkää 500 jäljellä ja tykitti ylivoimaiseen voittoon. Koko päätöskierros sujui peräti 12,6-vauhdilla. Porin IV Divisioonakarsinnassa Pica-Pica Oak oli aivan yhtä hyvä ja kiri 5. ulkoa hienosti kolmanneksi. Viimeiset 700 metriä sujuivat ulkoratoja pitkin 12,0-vauhdilla. Alla on taas taukoa, mutta Packalenin treenattavat eivät ole tavanneet olla taukotukkoisia. Lähtöpaikka ei tietysti ole helppo, mutta kuskin onnistuessa Pica-Pica Oakilta on lupa odottaa menestystä. 2 ANDY VELVET aloittaa haastajien ryhmän. Se on tehnyt tänä vuonna tasaisen mukavaa työtä, ja ainakin vihjaajan mielestä Niko Riekkinen on lähdön paras ohjastaja. Lähtöpaikkakin on loistava. 11 ORVAR IVER on huonolla paikalla, mutta rehti työmies pystyy tekemään haalarihommia. Patri Filatoff on ohjastanut oriitta kahdesti, ja molemmilla kerroilla tuloksena on ollut ykkössija. 1 NAZARETH on tottunut menestymään, ja tamma pystyy hyödyntämään ykkösradan lähtöpaikkansakin. Miinuspuoleksi on kuitenkin laskettava kahden kuukauden tauko sekä täysi matka. 4 BRAVO SENCELLO ei ollut viimeksi Jyväskylässä lähtölaukkansa jälkeenkään parhaimmillaan. Nyt Bravo Sencellolla on kuitenkin startti kropassa, ja normaalisti ruuna on nopea avaaja. Myös 5 HADES on oikein realistinen voittajakandidaatti. Sen sijaan 9 SAHARA MALDONADO ja 3 MASTER AS kohdalla jo totosija olisi lähtökohtaisesti nappionnistuminen.

Lähtö 9. Tasoitusajo 2620 m | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 13-11-10-7-12 B) 15-2-16-14-9-1-8-4-3 C) 6-5
LIISAN TULILINTU – HETVIINA – LIMUSKA – I.P. RIIMI

Ilta päättyy suomenhevostammojen keskipitkän matkan tasoitusajoon. Siinä A-ryhmään nostetaan viisi hevosta. 13 LIISAN TULILINTU on itse itsensä pahin vastustaja. Mikäli tamma ravaa koko matkan, on se loppukirissä vaikea pysäytettävä. Viimeksi Kuopiossa Liisan Tulilintu laukkasi loppusuoralle tultaessa kesken näyttävän kirin, kun joutui kovassa vauhdissa korjaamaan vähän kaistaansa. Laukkaan paloi kyllä ainakin kaksarisijoitus. 11 HETVIINA laukkasi samaisessa Kuopion lähdössä loppukaarteessa, niin ikään noususta. Laukan jälkeen Hetviina kiri vielä taustalla positiivisesti, joten Antti Tupamäen suojatti jatkaa oivassa vireessä. Ehkä se aivan huippukunto on kuitenkin jo ohitettu. 10 LIMUSKA voitti kyseisen Kuopion lähdön tyylikkäällä suorituksella edettyään 20 metrin takamatkalta johtopaikalle jo 1300 jäljellä. On täysin mahdollista, että Limuska etenee ravia polkiessaan nytkin hyvissä ajoin keulapaikalle. Kyseessä on kuitenkin perin laukkaherkkä tapaus. 7 I.P. RIIMI suoritti mallikkaasti molemmissa tämän kuun alun Vermon starteissaan. Keskipitkä matka suosii vahvaa tammaa, ja Pekka Korven suojatti on vakava voitontavoittelija. Viidentenä A-ryhmään nostetaan vielä tänä vuonna tuntuvasti tasoaan nostanut 12 LAKAN LEIJA. Se olisi viime Vermon vierailullaankin taistellut tiukasti totosijoista ilman laukkaansa loppusuoran alussa. 15 SÄVEL-TAIKA parantaa aina kirivaiheessa asemiaan. Voittoon ehtiminen edellyttää kuitenkin nappionnistumista. Keskipitkä matka on kylläkin plussaa. Kengitysinfoa kannattaa seurata, sillä kenkien riisuminen on tammalle ehdoton plussa. 2 LAARI kierteli viimeksi Turussa niin väkivahvasti kolmanneksi, että on paalun todennäköisin menestyjä. Toki rima on nyt aivan kärkisijoja ajatellen tosi korkealla. Myös 16 TUTUN IMPI, 14 RYTI-TYTTÖ ja 9 HULLUDUUNARI mahtuvat mukaan revitykseen.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 1 + 12,7,5 (9,10)
T4-2: 7 (5,3)
T4-3: 8,2,11,1,4,5 + 9,3 (6,7)
T4-4: 13,11,10,7,12 + 15,2,16,14,9 (1,8)

Pieni systeemi 30 riviä, hinta 6 euroa.
Suuri systeemi 320 riviä, hinta 64 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

8
13,11,10,7,12

Yhteensä 5 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

7
5,3,6,9,2,12,1,11,13
5,3,6,9,2,12,1,11,13

Yhteensä 72 yhdistelmää, hinta 36 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

13
11,10,7,12
11,10,7,12,15,2,16,14,9

Yhteensä 32 yhdistelmää, hinta 16 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska
 

Lähtö  1. 


Väliajat 116-150-160-165

LUCKY MOOSE: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Veti avauksen jälkeen tasaista tahtia ja piti lopussa ajettuna voittoon. Ajautui tosin päätössatasella radan verran ulospäinkin. 
BASSWOOD GROVE: Juuttui nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Tuli siitä vahvasti sisään asti ja hävisi voitonkin vain niukasti. 
GUILTY PLEASURE: Matkasi johtavan kannassa, mistä oli lopussa tasainen kolmas. 
PRODIGY SHARK: Juoksi toisessa ulkona. Lähti 350 ennen maalia kiriin ja tuli tasaisesti. 
STARO IN FACT: Juoksi 3. sisällä, mistä kiri loppua asiallisesti. 
GROUSE MAN: Nousi 4. sisältä päätösringin alkaessa 3. ulos. Teki sieltä asiallisen 350 metrin kirin ulkoratoja pitkin. 
BRISSAC RAPIDE: Seuraili lauman hänniltä sisäradalta tasaisesti. 
MAESTRO KEMP: Taipui lauman hänniltä selvästi viimeisen takasuoran lopussa ja oli heikko. 
DADDY BOY: Otti ratkaisevan lähtölaukan ja menetti heti pelinsä. Keskeytti jatkossa. 

Lähtö  2. 


Väliajat 228-252-237
SUVIRUUSULI: Lähti aivan omaa tahtiaan ja kiihdytti heti kärkipaikalle. Veti tasaisen reipasta tahtia ja oli vakuuttava voittaja. 
DISAIN: Sai 250 juostuna paikan johtavan kannasta. Oli sieltä lopussa kunnolla kiritilaa saamatta varmasti toinen. 
MERRAN PETRA: Jäi 300 juostuna 3. sisälle. Nousi loppukaarteessa toiseen ulos. Lähti loppusuoralle tultaessa kiriin 3. radalle ja tuli hyvin sisään asti. 
TOHTORI: Matkasi 4. sisällä. Tuli asiallisesti sisään asti. 
MILRID: Juuttui nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Tuli aivan juosten sisään asti, vaikka taipuikin hieman päätössatasella. 
HYVÄNNÄKÖINEN: Juoksi 3. ulkona. Tuli tasaisesti. 
VENLAN VEKKULI: Oli lauman hänniltä 5. sisältä tasainen. 
LENNON RAPINA: Sai nopeasti paikan toisesta ulkoa. Lähti 450 ennen maalia kiriin 3. radalle. Otti 300 ennen maalia pahan laukan ja menetti pelinsä. 

Lähtö  3. 


Väliajat 111-133-168-169
SELAH: Juoksi 3. sisällä. Eteni puolimatkassa johtavan kantaan. Nousi viimeisen takasuoran alussa toisen radan vetojuhdaksi. Painui 550 ennen maalia kärkeen ja oli ylivoimainen. 
LEON: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Jäi viimeisen takasuoran lopussa kakkoskeulaksi, mistä piti niukasti toiseksi. 
CARAMEL KID: Matkasi toisessa ulkona. Oli sieltä kirivaiheessa aivan hyvä kolmas. 
BROWN RECLUSE: Matkasi 4. sisällä. Kiri sieltä loppua tasaisesti. 
EURYTHMIC: Matkasi 2.-3. sisällä. Seuraili lopussa maksimisijoitukseen. 
TOUGHERTHANTHEREST: Ei esittänyt lauman hänniltä ihmeitä. 
DARK ALLEY: Taipui toisesta ulkoa selvästi viimeisen takasuoran lopussa ja oli vaisu. 
HURRICANE BOSHOEVE: Matkasi lauman keskivaiheilla. Otti loppusuoran puolivälissä laukan ja meni hylkäykseen. 
VINCERE: Poissa.

Lähtö  4. 


Väliajat 190-170-170-130
ARCTIC LOVER: Ajoi toista rataa pitkin eteenpäin ja painui puolikas juostuna kärkeen. Sai vetää pitkään oikein sopuisasti ja oli varsin vakuuttava voittaja. 
AN-ANDREE: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Jäi 450 juostuna johtavan kantaan. Oli sieltä lopussa hyvä kakkonen. 
ONE MEMPHIS: Nousi 3. sisältä 400 juostuna 3. ulos. Pudotti loppukaarteessa sisäradalle. Tuli hyvin sisään ja oli hyvä kolmas. 
REVEREND DRED: Seuraili 3. sisältä tasaisesti ja oli neljäs. Ravi ei ollut koko ajan aivan priimaa. 
DON WILLIAMS: Lähti 4. ulkoa 1300 ennen maalia kiriin 3. radalle. Tuli pitkän kirinsä rehdisti sisään asti, vaikkakin isoin loistokkuus olikin poissa. Viim. 1000 m 12,4. 
GRAINFIELD AIDEN: Kiersi alun 3. rataa pitkin. Ajoi eteenpäin ja sai 600 juostuna paikan toisesta ulkoa. Kiertyi puolimatkassa toisen radan vetojuhdaksi. Putosi loppukaarteen alussa voittotaistosta, mutta ei silti kokonaan luovuttanut. 
SAHARA SANDSTORM: Jäi ensimmäisen takasuoran lopussa toisen radan vetojuhdaksi. Sai kierros myöhemmin paikan toisesta ulkoa. Oli sieltä lopussa ajettuna tasainen. 
THE RECTOR: Otti pahan lähtölaukan ja keskeytti jatkossa.
GRESILLE BOKO: Matkasi 4. sisällä. Otti siellä päätösringin alussa pahan laukan ja menetti pelinsä. Keskeytti pian. 

Lähtö  5. 


Väliajat 175-185-160-120

FAVÖR DÅ: Sai nopeasti paikan toisesta ulkoa. Jäi siitä ensimmäisen takasuoran alussa toisen radan vetojuhdaksi. Puristi siitä vahvasti ja otti lopussa hallitun voiton. 
SALPAUS INSIDE-OUT: Kiihdytti heti kärkipaikalle, mistä tuli pitkä tauko huomioiden hienosti sisään asti, vaikka jäikin lopussa toiseksi. 
COLONIAL AICHA: Eteni nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Pudotti 400 juostuna johtavan kantaan. Ei saanut lopussa täyttä mahdollisuutta. Viim. 700 m 11,7. 
COLD CASE: Sai ensimmäisen takasuoran alussa paikan toisesta ulkoa. Tuli asiallisesti maaliin asti ja oli tasainen neljäs. 
FLEX TO WHEELS: Juuttui alussa keskijoukkoihin 3. radalle. Peruutti 350 juostuna 5. ulos. Lähti 800 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Tuli pitkän kirinsä oikein rehdisti sisään asti. Viim. 800 m 11,9. 
ORZO: Juoksi 6. sisällä. Sai sieltä loppusuoran alussa sujuvasti kiritilaa ja tuli lopun vahvasti. Viim. 700 m 11,1. 
WESTCOAST VENUS: Juoksi 5. sisällä. Sai edetä sujuvasti ja tuli aivan juosten maaliin asti. 
ROSE LA FEMME: Juoksi 4. ulkona. Jäi viimeisen takasuoran puolivälissä vaille kiritilaa. Vapaa rata löytyi vasta loppusuoran alussa, minkä jälkeen tuli lopun hieman sijoitustaan paremmin. Otti kuitenkin melko todennäköisesti aivan maksimit. 
TALLUKKA: Seuraili 7. sisältä tasaisesti. 
EN CANDY TILL: Laukkasi lähdössä ja jäi selvästi. Teki jatkossa hyvän esityksen. Viim. 1900 m 15,6. 
GALILEO WAY: Laukkasi lähdössä ja jäi selvästi. Suoritti jatkossa lauman hänniltä asiallisesti. Viim. 1800 m 16,2. 
SMILLAGGIO: Juoksi 3. ulkona. Otti sieltä lopussa maksimit. 
PIACERE: Juuttui alussa 3. radan kiertäjäksi. Peruutti lopulta 600 juostuna 7. ulos, mistä ei vain riittänyt jatkossa. 
EVER SO CLEVER: Juoksi 3. sisällä. Laukkasi siellä loppusuoran alussa jo hieman lyödyn oloisena pitkäksi. Olisi silti voinut saada ravilla rahasijan. 
WHY CANE: Matkasi 4. sisällä. Nousi loppukaarteen alussa 3. ulos. Laukkasi loppusuoran puolivälissä rahasijan hylkäykseen. 
MARIGOLD WITH LOVE: Poissa.

Lähtö  6. 


Väliajat 105-154-165-130

PROUD ANGELIQUE: Juoksi johtavan kannassa. Nousi ensimmäisen takasuoran alussa toiselle radalle. Painui 600 juostuna kärkeen. Hallitsi siitä varmoin ottein maaliin asti. 
FUSCUS H.L.: Juoksi 3. ulkona. Lähti 1250 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Eteni päätösringin alkaessa kuolemanpaikalle, mistä tuli vahvasti sisään asti. 
PROUD MS CANTAB: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Jäi 550 juostuna johtavan kantaan. Oli sieltä lopussa kiritilaa saamatta kolmas. 
NO LIMIT STAR: Pääsi 250 juostuna pudottamaan toiselle radalle. Jäi toisen kaarteen alussa kuolemanpaikalle. Sai päätösringin alkaessa vetoavun eteensä. Lähti toisesta ulkoa 350 ennen maalia kiriin 3. radalle. Tuli hyvin sisään asti. Viim. 700 m 12,3. 
THE BATTLE: Eteni nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Pudotti ensimmäisen takasuoran alussa 3. sisälle. Tuli aivan juosten sisään. 
MR BIG MONEY: Juoksi 5. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa selkään 3. radalle. Siirtyi 350 ennen maalia 4. radalle ja tuli vahvasti maaliin asti. Viim. 800 m 11,8. 
MR HANKY-PANKY: Juoksi 5.-4. sisällä. Nousi 350 ennen maalia toiselle radalle. Siirtyi loppusuoran alussa kiriin ja tuli lopun asiallisesti. 
ZIGGO K.A.: Juoksi 6. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä toiselle radalle. Lähti loppukaarteessa kiriin ja tuli lopun selvästi sijoitustaan paremmin. Viim. 400 m 13,0. 
PETIS MONDON: Otti lopussa maksimit juostuaan 4. sisällä. 
HAMILTON REAL LADY: Lähti rauhassa ja peruutti aivan lauman hännille. Ei esittänyt jatkossa ihmeitä. 
IN COOKIE BOOGIE: Matkasi 2.-3. ulkona. Taipui viimeisen takasuoran alussa ja oli heikko. 
BARTHOLOMEW: Juoksi 4. ulkona. Lähti viimeisellä takasuoralla kiriin. Laukkasi 300 ennen maalia lyötynä pitkäksi. 

Lähtö  7. 


Väliajat 134-134-125

MAKEMAKE: Matkasi johtavan kannassa. Sai loppusuoran alussa sujuvasti tilaa ja nousi toiselle. Puristi lopun reippaassa lopetuksessa varmaan voittoon. Viim. 400 m 12,1. 
GRACE PEZZO: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Veti tasaisen kiihtyvällä tahdilla ja oli oikein hyvä, vaikka tulikin lopussa selästään hyökänneen ohittamaksi. 
ONE WHO RUN: Juuttui nopeasti toisen radan vetojuhdaksi, mistä tuli oikein ryhdikkäästi maaliin asti. Oli hyvä kolmas. 
WANT TO WHEELS: Matkasi toisessa ulkona. Lähti 400 ennen maalia kiriin ja tuli rehdisti sisään asti. 
MY WAYS NOT YOURS: Seuraili 3. sisältä tasaisesti. 
SAND PIRATE ÅS: Matkasi 4. sisällä. Nousi 450 ennen maalia toiselle radalle. Ei saanut lopussa rintaman takaa täyttä mahdollisuutta. 
BISMARCK COMERY: Juoksi 3. ulkona. Lähti loppukaarteessa kiriin ja tuli aivan juosten maaliin asti. Viim. 700 m 12,4. Takaa oli vain mahdotonta nousta. Toki kovin rähinä oli poissa. 
FUNDOVER MATCH: Oli 5. sisältä tasainen. 
JACK FIRE: Otti lähtölaukan ja jäi lauman hännille 6. sisälle. Suoritti jatkossa mukavasti. 
AL E.GADOR ZET: Juoksi 4. ulkona. Taipui viimeisen takasuoran lopulla hieman ja seuraili lopussa maksimisijoitukseen. Haparoi 300 juostuna lyhyesti menettämättä asemiaan. 
BWT ANGRYMAN: Oli lauman hänniltä lähinnä tasainen. 
FORDALUVACHOCOLATE: Otti 250 juostuna takajoukoissa 3. radalla lyhyen laukan. Juuttui 3. radalle. Pääsi lopulta 600 juostuna pudottamaan 5. ulos. Oli sieltä lopussa vain tasainen. 
SUN SAYEN: Poissa.
CLUB NORD STAR: Poissa.

Lähtö  8. 


Väliajat 105-130-170-170

PICA-PICA OAK: Juoksi 4.-5. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa selkään 3. radalle. Siirtyi 350 ennen maalia kiriin 4. radalle ja jyräsi lopussa eleettömään voittoon. Viim. 700 m 14,4. 
HADES: Lähti kovaa, mutta juuttui toisen radan vetojuhdaksi. Pääsi lopulta 650 juostuna pudottamaan 3. sisälle. Sai puolimatkassa paikan johtavan kannasta. Nousi loppusuoran alussa toiselle ja oli oikein hyvä kakkonen. 
NAZARETH: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Veti alussa turhankin reipasta ja tuli aivan hyvin sisään asti, vaikka jäikin lopussa kolmanneksi. 
SAHARA MALDONADO: Matkasi 4.-3. sisällä. Jäi lopussa täysin vaille kiritilaa. 
ANDY VELVET: Matkasi johtavan kannassa. Nousi puolimatkassa toisen radan vetojuhdaksi. Putosi loppusuoran alussa voittotaistosta, mutta tuli kuitenkin hyvin sisään asti. 
BRAVO SENCELLO: Nousi 4. sisältä 850 juostuna toiselle radalle. Sai 150 metriä myöhemmin vetoavun eteensä. Oli jatkossa toisessa ulkona pitkään vailla kiritilaa. Tuli lopun aivan juosten. 
APPLEHILL EXPRESS: Juoksi 3. ulkona. Pudotti loppukaarteessa sisäradalle ja seuraili tasaisesti. Hieman jossiteltavaakin saattoi jäädä. 
ORVAR IVER: Lähti 4. ulkoa 800 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Kirin terä katkesi loppusuoralle tultaessa. Tuli silti asiallisesti sisään asti. 
AMOUR AMIKO: Oli 5. sisältä tasainen. 
PERFUME: Oli taustalta toiselta radalta aika vaisu. 
MASTER AS: Oli 4. sisältä vaisu.
BWT EDEN: Poissa.

Lähtö  9. 


Väliajat 304-293-251-246

LIISAN TULILINTU: Matkasi 4.-3. ulkona. Lähti päätösringin alkaessa kiriin 3. radalle. Painui lopulta 450 ennen maalia kärkeen ja oli lopussa selvä voittaja. Viim. 1000 m 22,6. Teki samalla tämän matkan uuden Suomen ennätyksen. 
I.P. RIIMI: Matkasi 3. ulkona. Sai 600 juostuna paikan toisesta ulkoa. Kiertyi 950 ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Eteni 550 ennen maalia kärkeen. Jäi hieman myöhemmin johtavan kantaan ja oli oikein hyvä kakkonen. 
LAKAN LEIJA: Juoksi 5.-4. ulkona. Lähti päätösringin alkaessa selkiin 3. radalle. Pääsi 400 ennen maalia pudottamaan 3. sisälle. Tuli mukavasti maaliin asti ja oli isojen tasoerojen lähdössä hyvä kolmas. 
LIMUSKA: Matkasi alun toisessa ulkona. Ajoi eteenpäin ja painui lopulta 650 juostuna kärkipaikalle asti. Jäi lopulta viimeisen takasuoran lopussa kolmanneksi. Säilytti kuitenkin tahtinsa asiallisesti ja piti neljänneksi. 
TUTUN IMPI: Matkasi aivan lauman hännillä, mistä lähti 1150 ennen maalia selkään 3. radalle. Tuli pitkän kirinsä rehdisti maaliin saakka. Viim. 1000 m 24,2. 
TÄNTTÄRÄ: Kiihdytti nopeasti kärkipaikalle. Suoritti puolikas juostuna piikinvaihdon. Luopui 700 juostuna paikastaan ja jatkoi johtavan kannassa. Seuraili jatkossa tasaisesti. 
HULLUDUUNARI: Lähti hyvin ja painui puolikas juostuna kärkeen. Luopui pian paikastaan ja jatkoi 3. sisällä. Seuraili lopun tasaisesti. 
PIRTTILÄN OLGA: Oli keskijoukoissa sisäradalla pitkään vailla kiritilaa ja jossiteltavaa jäi lopussakin. 
SÄVEL-TAIKA: Lähti 7. ulkoa 1300 ennen maalia kiriin 3. radalle. Kirin terä katkesi vähän loppukaarteessa ja tyytyi lopussa seurailuun. 
LAARI: Juoksi 4. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran alussa 3. ulos. Kirikaista pysyi pitkään kiinni. Vapaa väylä löytyi päätössatasella ja jossiteltavaa jäi ehkä jonkin verran. 
RYTI-TYTTÖ: Oli 6. ulkoa lähinnä tasainen ja ravikin oli hieman kateissa. 
PÄLVI TUTTU: Oli 5. ulkoa vain tasainen. 
KOMENTO: Juuttui 650 juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Sai päätösringin alkaessa paikan toisesta ulkoa, mistä taipui jatkossa loppukaarteessa selvästi. 
B. VIOLETTA: Otti ratkaisevan lähtölaukan ja peli oli heti selvä.
SIIRIN HILLA: Otti sata juostuna pahan laukan ja mahdollisuudet sulivat samassa. 
HETVIINA: Poissa.