Keskiviikko-ravit

21.10.2020 18:00

Keskiviikko-ravit

Pääsyliput ennakkoon Vermo Shopista

Vermo Areenalla ravataan toistaiseksi poikkeusjärjestelyin. Ravitapahtumissa tulee sisätiloissa käyttää kasvomaskia (tai vaihtoehtoisesti visiiriä), kasvomaskin käyttövelvoite ei koske ravintola- ja kahvilatiloja. Yleisö- ja tallialueen välillä ei ole kulkua. Pääsyliput kannattaa ostaa ennakkoon verkkokaupasta, johon pääset sivun oikean reunan Vermo Shop -painikkeesta. Myös portilla myydään lippuja. Nyt myynnissä on lisäksi autokatsomolippu, jolla pääsee kätevästi autolla etusuoran alussa sijaitsevaan autokatsomoon. Tällöin kaikkien autossa olevien henkilöiden tulee lisäksi ostaa erikseen pääsylippu. Ravit kuuluvat myös suorana radiosta 87,6 MHz Vermon alueella. Yleisön sisäänkäynti toistaiseksi vain Valjakkotien puolelta pääovista tai niiden vasemmalla puolella olevasta portista (talliportilla ei lipunmyyntiä). Huom. tallialueelle ei pääsyä yleisöalueelta.

Keskiviikkoravien pääsylippu

Vermon Areenan keskiviikkoravit klo 18-21 (ovet klo 16). Huippuraviurheilun lisäksi tarjolla turvavälit huomioiden yhdessäoloa, elämyksiä ja laadukkaat ravintolapalvelumme. Myös lapsille on mukavaa tekemistä esim. keppariareenalla. Poikkeusolojen aikana lapset alle 18-v. tarvitsevat oman pääsylipun, he pääsevät alennusryhmien lipulla. Pääsylippu sisältää käsiohjelmamonisteen. Myös portilla myydään lippuja, suosittelemme ostamaan liput ennakkoon jonojen välttämiseksi ja turvavälien toteutumiseksi. Oikeus alennukseen osoitettava pyydettäessä.

  • Hinta 8 €/aikuinen
  • Alennusryhmät 4 € (eläkeläiset, invalidit, opiskelijat, työttömät, varushenkilöt, lapset alle 18-v.)
  • Autokatsomolippu 5 €/auto
  • Vermon kausikortilla vapaa sisäänpääsy (loppuvuoden kausikortti myynnissä hintaan 44/33 € - osta Vermo Shopista >>)
  • Hippoksen kausikortti, SHKL:n jäsenkortti ja Vermo Areenan vapaalippu ovat voimassa, mikäli kortin/lipun haltija käy lunastamassa oman lipputuotteen (0 €) Liveto-lipunmyyntijärjestelmästä viimeistään kyseisen viikon maanantai-iltaan mennessä. Näytä saapuessasi sekä etukäteen hankittu lipputuote että etukortti.
  • Vermo Shopissa maksuvälineenä käy yleisten maksutapojen lisäksi myös Smartum saldo ja Eazybreak.
  • Vermossa maksu käteisellä / pankkikortilla. Vermossa pääsyliput voi maksaa myös Edenredin tai Smartumin virikesetelillä / saldolla.

Järjestäjä pidättää oikeuden rajoittaa yleisömäärää, jakaa yleisön erillisiin sektoreihin ja rajoittaa kulkua sektoreiden välillä voimassa olevien yleisörajoitusten puitteissa.

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

21.10.2020 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO65-VARMAVALINNAT

Tällä kertaa tukipilareina toimii kaksi sellaista hevosta, joiden varmana käyttäminen ei ole tuonut viime aikoina toivottua lopputulosta. Kolmannen kohteen 4 HEAT OF DYNAMITE nautti viime viikon Teräsmiesliigassa keulapsyykillä vihjaajan suurta luottamusta. Heat Of Dynamite juoksi kyllä odotusten mukaisesti johtopaikalla, mutta hiillostusta tuli matkan aikana paljon odotettua enemmän. Niinpä ruunaa ei voi lainkaan tuomita, vaikka se lopulta seitsemänneksi taipuikin. Edelleen tällä kertaa Santtu Raitalan opastama Heat Of Dynamite jatkaa isona suosikkina, sillä tehtävä on oikein sopiva. Lähtökohtainen ajatus on nytkin keulataktiikka, mutta kyllä Heat Of Dynamitelle sopii tarpeen vaatiessa yhtä hyvin myös selkäjuoksu. Toisena tukipilarina toimii viidennen kohteen 9 DON WILLIAMS, vaikka ori petti kuukauden takaisessa Voimaliigassa läpivarmana pahoin. Päätöskierroksen vain 12,6-vauhtia kulkenut ori joutui tyytymään 4. ulkoa isona suosikkina viidenteen sijaan. Viimekertainen Turun suoritus antoi kuitenkin taas viitteitä paremmasta, sillä kakkossija tuli rehdillä 700 metrin kirillä 3. ulkoa. Viimeiset 700 metriä sujuivat kolmatta rataa pitkin 09,1-vauhdilla, ja Markku Niemisen valmennettava rynnisti lopussa keulasta voittaneen Justice Åsin tuntumaan. Vaikka vastassa on hyviä pitkän matkan hevosia, on Don Williamsilla loistotilaisuus voittokantaan paluuseen. 

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 2,7,8,5 + 3,1,9 (4,6)
T65-2: 2,5,3,1 (4,6)
T65-3: 4 (5,2)
T65-4: 3,11,5 (4,7)
T65-5: 9 (5,3)
T65-6: 10,1 + 9,12,3,6,5,4,11,7,2,8

Pieni systeemi 96 riviä, hinta 9,60 euroa.
Suuri systeemi 1008 riviä, hinta 100,80 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1. Tasoitusajo 1620 m

RANKING
A) 1 B) 4-3-5-2
SWANANDONLY – SPEEDY NORWEGIAN – HANNAH HOSS – ZOLEI

Keskiviikkoillan käynnistävässä 2-vuotislähdössä voimasuhteiden ennakoiminen on lähinnä arpapeliä. 1 SWANANDONLY olkoon A-hevonen, koskapa voitti jo uran avauskilpailunsa. Antti Teivainen peruutteli oriilla Lahdessa ensimmäisen kaarteen lopussa johtavan rinnalta 3. sisälle, mistä palasi 2. radalle ilman selkää 900 jäljellä, ja lopussa Aripekka Pakkasen valmennettava punnersi 15-vauhtisella päätöspuolikkaalla varmaan voittoon. Swan In a Millionin poika jätti itsestään jo koelähdössä oikein positiivisen vaikutelman. 4 SPEEDY NORWEGIAN nostetaan B-ryhmän kärkirankiksi. Kasvattajakruunuvoittaja Dusktodawn Boogien tallikaveri ja myös tämän kanssa samasta isäoriista Lexus Font oleva ikätoveri jätti sekin itsestään koelähdössä positiivisen vaikutelman. Tyyli miellytti, ja Kenneth Danielsenin suojatti pystyy kyllä pikamatkalla huomattavasti koelähtöaikaansa kovempaan tulokseen.  3 HANNAH HOSS omaa lähdön kovimman ennätyksen ja on lähdön hevosista ainoana alittanut jo 1.20-tuloksen. Hannah Hoss väsyi elokuussa Lahdessa 3. sisältä tototaistosta 300 jäljellä, mutta lähtö oli oikein kovatasoinen. Pikamatkakin lienee plussaa. 5 ZOLEI ja 2 FANTOM FACTOR ovat suorittaneet koelähtönsä jo elokuussa, joten nykyosaaminen on pelkästään arvailujen varassa. Molemmat tulevat laatutalleista, eikä homma jää kiinni suvuistakaan.

Lähtö 2. Tasoitusajo 2120 m

RANKING
A) 7 B) 9-10-4-13-6-12-8-14-3-1-2-5-11
DAMIANO – CABIN CREW – AURORA’S DREAM – ZELLES ATCHIU

Toisessa lähdössä A-hevoseksi nostetaan Juuso Holttisen valmentama 7 DAMIANO. The Bosses Lindyn pojan ura alkoi mukavasti Jyväskylässä kolmossijalla. Viimeiset 1200 metriä ruuna taittoi 2. rataa ilman selkää. Vaikka sen jälkeen ei ole tullut onnistumisia, on 3-vuotiaan ruunan kehityssuunta oikea. Viimeksi Lahdessa kirivaihe ei mennyt 2. sisältä sujuvasti. Mikäli kiihdytys onnistuu nappiin, saattaa Damiano edetä lopulta johtopaikalle. Ainakin silloin Iikka Nurmosen ajokki olisi oikein todennäköinen menestyjä. 9 CABIN CREW aloittaa tosi tasaisen B-ryhmän. Uransa kaksi kuukautta sitten Kouvolassa kolmossijalla aloittanut ori suoritti laukkakin huomioiden vain hyväksyttävästi, mutta kovasukuinen 3-vuotias on voinut tauon aikana kehittyä. 10 AURORA’S DREAM aloitti uransa kuukausi sitten Forssassa kelpo kakkossijalla. Aurora’s Dream hyökkäsi 2. ulkoa 700 jäljellä, eteni kärkeen 550 jäljellä ja riitti 15-vauhtisessa lopetuksessa Ray Boyn jälkeen kakkoseksi. 4 ZELLES ATCHIU aloitti sekin uransa kelpo suorituksella, vaikka joutui tyytymään Vermossa kaksi viikkoa sitten viidenteen sijaan. Lähtö oli tämänkertaista kovatasoisempi. 13 SANDY MORNING on kirinyt viime starteissaan mukavasti. Kierrettävää riittää, mutta juoksun luontuessa tamma nousee kirivaiheessa korkealle. 6 AMIRAAL MESE kohdalla kiihdytysvaihe ratkaisee paljon. Mikäli Pasi Tikkalan suojatti pääsee alussa hyviin asemiin, voi se ihan hyvin otella kärkisijoista. 12 TAJFUNRAIN sijoittui viimeksi Teivossa kakkoseksi 3. sisältä. Tällä kertaa juoksusta tullee paljon haastavampi, mikä on syynä alla olevasta kakkossijasta huolimatta näinkin alhaiseen rankingsijoitukseen.

Lähtö 3. Ryhmäajo 1620 m

RANKING
A) 12 B) 10-3-1-4-2-7-9-8-5-11-6
VASTATUULI – RIINAN KIRMA – VAPPUJÄTKÄ – MILLIKKA

Ravien kolmannessa lähdössä 12 VASTATUULI on niin paljon muita parempi hevonen, että kohoaa piippuhyllyn paikaltakin ainoaksi A-hevoseksi. Tietysti 12-rata sekä yli kahden kuukauden tauko tuovat omat riskitekijänsä, mutta muuten tehtävä on tosiaan oikeinkin sopiva. Pikamatkakin sopii vauhdikkaalle menijälle mainiosti. Mikäli tuurit ovat kohdallaan, voi Vastatuuli päästä Passikuvan vanavedessä heti kärkiryhmään. 10 RIINAN KIRMA aloittaa B-ryhmän. Se on juossut molemmissa alla olevissa Turun menestysstarteissaan välillä 2. rataa ilman selkää ja välillä 2. sisällä. Kunto on kohdallaan ja vastus on suosikkia lukuun ottamatta oikein passeli, mutta pikamatka ei ole kovimpiin kilpakumppaneihin nähden eduksi. 3 VAPPUJÄTKÄ sijoittui lauantaina merkittävästi tämänkertaista kovemmassa lähdössä 2. ulkoa neljänneksi. Vappujätkä käynnistyy ravilla reippaasti, joten pikamatka sopii hyvin, ja Pertti Niverin suojatilla on onnistuessaan oikein hyvät kaksarisaumat. Vappujätkä voi lähdön onnistuessa avata keulapaikalle. 1 MILLIKKA laukkasi viimeksi Teivossa kahdesti, mutta kulki muuten kohtuullisesti. 4 PUKSIN POIKA kiri viimeksi Turussa Riinan Kirman voittamassa lähdössä kakkoseksi ja osoitti kykenevänsä kärrylähdöissäkin täysipainoisiin suorituksiin. Päätöspuolikas sujui peräti 26,8-kyytiä, kun päätöspuolikkaan kellotus kärjelle oli vain 30-vauhtinen. 2 SINGER kärkkyy kuumimpien suosikkien epäonnistumista. 7 PASSIKUVA ja 9 INTON RILLA ovat vauhdikkaita menijöitä, mutta huumorin riittäminen maaliin asti on harvinaista. Pikamatka on joka tapauksessa plussaa.

Lähtö 4. Ryhmäajo 2120 m | Toto65-1

RANKING
A) 2-7-8-5 B) 3-1-9-4-6
MUSCLEMAN – DEANGELO – QUICK VALD – CASIMIR TOF

Toto65-pelin avauskohteessa A-ryhmään kohoaa neljä varsin tasavertaista voitontavoittelijaa. 2 MUSCLEMAN on hyvältä paikaltaan keulapsyykillä ykkösrankkaus. Kahden viikon takaisessa Vermon juoksussa nopeiden avaajien ulkopuolelta ei ollut hurjassa avauksessa keulaan asiaa, mutta ruuna löysi 200 juostuna paikan johtavan takana, jatkoi 2. rataa ilman selkää vajaat 600 jäljellä ja lipui lopulta oikein varmaan voittoon ennen Casimir Tofia sekä Ypäjä Louvrea. Väliajat olivat 08,8-10,6-14,3. Vastus on kovimpien vastustajien osalta vielä viime kertaa kovempi, ja juostavaa matkaakin on puoli kierrosta enemmän, mutta kovakuntoinen ruuna omaa silti hyvät voittosaumat. 7 DEANGELO ja 8 QUICK VALD ovat tosi kovia vastustajia, mutta lähtöasetelmien vuoksi ne tulevat rankingissa hieman Musclemanin jälkeen. Deangelo on kilpaillut viimeksi Vermon perinteikkäässä Käpylä Grand Prixissä, missä hävisi 3. sisältä ainoastaan Better Bossille. Quick Vald on nakutellut jo kolme voittoa putkeen, ja voittojuoksuja edeltäneessä Riihimäen avoimessa 5-vuotislähdössä ruuna hävisi 2. sisältä ainoastaan keulasta voittaneelle Majestic Manille. 5 CASIMIR TOF nousee neljäntenä hevosena mukaan A-ryhmään. Kauden avausvoitto on vielä ottamatta, mutta ruuna on napannut viime starteissaan jatkuvasti totosijoja hienoilla suorituksilla. Viimeksi Vermossa Casimir Tof kiri piippuhyllyn lähtöpaikalta kakkoseksi vain Musclemanille häviten. Reipas tempo olisi Casimir Tofin mieleen. Suomessa debytoiva 3 MY SWEDEN voi saada nappireissun johtavan takana. 1 QUITE A BOY ei pysty hyödyntämään täysipainoisesti lähtöpaikkaansa, mutta kunto on kohdallaan. 9 EL DIRTYMAN on voitokas hevonen, mutta kilpaileminen on jo pidemmän aikaa ollut valitettavan katkonaista. Nytkin alla on kahden kuukauden tauko.

Lähtö 5. Ryhmäajo 1620 m | Toto65-2

RANKING
A) 2-5-3-1 B) 4-6-7-11-8 C) 9-10
COMWAY COTTER – ROWHILL’S KILLER – FIRST HEARTBEAT – ZUMU DE LA VEGA

Myös toisessa Toto65-kohteessa A-ryhmään erottuu neljä hevosta. 2 COMWAY COTTER selvitti tiensä upeasti Suuren Suomalaisen Derbyn finaaliin. Sieltä ei odotetusti irronnut hurjassa lähdössä menestystä, mutta jälkikäteen osoittautui myös, ettei terveystilanne ollut lopulta tuona päivänä sataprosenttinen. Viimeksi Kouvolassa Comway Cotter kiertyi 2. ulkoa johtavan rinnalle 1500 jäljellä, painui kärkeen 1100 jäljellä ja irrotteli lopussa hallittuun voittoon. Pikamatka ei ole Comway Cotterin bravuuri, mutta lähtöpaikka on paras mahdollinen. Vauhtikestävälle menijälle sopisi oikein mainiosti juoksupaikka johtavan rinnalla. 5 ROWHILL’S KILLER on kirinyt kahdessa viime startissaan niin hienosti, että kulunutta fraasia käyttäen voitto suorastaan roikkuu ilmassa. 3 FIRST HEARTBEAT on aloittanut vuoden taukonsa jälkeen kelpo suorituksilla, ja eiköhän kuntokäyrä osoita starttien myötä koko ajan ylöspäin. Hyvistä lähtöasetelmista kaikki on mahdollista. 1 ZUMU DE LA VEGA ei ole kahdessa viimeisessään säväyttänyt, mutta nyt ruuna päässee kauden kaikkien voittojuoksujensa tavoin johtopaikalle. Pikamatka on ehdottomasti nopealle ruunalle paras vaihtoehto. Saa sitten nähdä, mikä on tällä kertaa kengitysbalanssi. Kauden kaikki neljä voittoa on nimittäin tullut ilman kenkiä. Sekin on huomattava, että voitot ovat tulleet tätä helpommista lähdöistä. Nyt nähdään, riittääkö venymiskyky vielä tämän tason lähtöihinkin. Muiden voitto olisikin sitten jo iso yllätys. 4 E.V. MICI ja 6 FUNDOVER MATCH aloittavat B-ryhmän. Molempien kohdalla totosija olisi jo loistosaavutus.

Lähtö 6. Ryhmäajo 2120 m | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 4 B) 5-2-7-10-3-12-11-9-1-6-8
HEAT OF DYNAMITE – IAN BOKO – AGING WELL – MY WAYS NOT YOURS

Toto4-pelin avauskohteessa 4 HEAT OF DYNAMITE kohoaa isoksi suosikiksi. Ruuna toimi viime keskiviikkona keulapsyykillä T-systeemien läpivarmana. Keulassa Heat Of Dynamite kyllä juoksi, mutta painetta tuli odotusten vastaisesti lähestulkoon läpi matkan, minkä seurauksena ruuna taipui lopulta loppusuoralla seitsemänneksi. Vaikka sijoitus oli ennakko-odotuksiin nähden iso pettymys, saa Matias Salon valmennettava kuitenkin suorituksestaan juoksunkulku huomioiden täysin puhtaat paperit. Nyt Heat Of Dynamite saa sopivassa tehtävässä uuden yrityksen. Keulapaikka on nytkin lähtökohtainen oletus, mutta Heat Of Dynamitelle sopii kyllä hyvin myös selkäjuoksu. 5 IAN BOKO kesti viime keskiviikkona johtavan rinnalta pikamatkalla varsin mukavasti neljänneksi. Mikäli juoksu luontuu nyt paremmin, on Ian Boko suosikin ykköshaastaja. 2 AGING WELL on kuumaluontoinen pakkaus, joka onnistuu harvoin kykyjään vastaavasti. Fyysisen vireensä puolesta ruuna pystyy tässä loistopaikalta pärjäämään. 7 MY WAYS NOT YOURS on suorittanut taukonsa jälkeen ihan mukavasti, vaikkei aivan kärkisijoja ole tullutkaan. Suosikin kukistaminen yllättäisi, mutta muut sijoitukset juoksun luontuessa eivät. Toki lähtöpaikka tuo omat haasteensa. 10 GRACE JOURNEY ei Suomen debyytissään 3. sisältä säväyttänyt, mutta alla oli taukoa ja olosuhteetkin olivat vetiset, joten liian suuria johtopäätöksiä ei yhden startin perusteella kannata tehdä. 3 CONFIDENCE MAN on ihan peruspystyvä hevonen, mutta alla on taas taukoa. 12 REVENESTOR ja 11 B.S. GOLD kohdalla lähtöpaikka laskee selvästi osakkeita.

Lähtö 7. Ryhmäajo 2620 m | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 3-11-5 B) 4-7-2-10-1-8-9-12
FAVÖR DÅ – FANDANGO BRICK – ILOS SANSIBAR – JETSET VICE

Illan ensimmäisessä troikkalähdössä kolme kovaa erottuu tosi selvästi muusta porukasta. Muiden voitto olisi melkoinen jymypaukku. 3 FAVÖR DÅ voi edetä hyvältä lähtöpaikaltaan johtopaikalle ja nousee tällä psyykillä rankingin ykköshevoseksi. Harri Åkerlundin valmennettavalla on allaan jo kuuden totosijan putki, ja kaiken lisäksi kehitystä tuntuu tapahtuvan kaiken aikaa. Viime keskiviikon kolmossija tuli vahvalla suorituksella johtavan rinnalta. 11 FANDANGO BRICK on oikein kehityskelpoinen 3-vuotias. Se jyräsi viimeksi ykköseksi 2. radalta ilman selkää. Mainittakoon, että Favör Då sijoittui samaisessa lähdössä kolmanneksi. Asetelmat ovat Favör Då:n puolella, mutta myös Fandango Brick on tosi tiukka voitontavoittelija. 5 ILOS SANSIBAR on sitten lähdön kolmas kova A-hevonen. Ruunan tyyli ei ole vielä täysin priima, mutta moottorista löytyy kuitenkin vääntöä. Viimekertainen Lahden pitkän matkan keulavoitto tuli näytöstyyliin, mutta toki tehtäväkin oli äärimmäisen sopiva. B-ryhmä on sitten keskenään melkoisen tasainen. Sen avaa viime keskiviikkona 4. ulkoa Favör Då:n kanssa tasapääkolmoseksi kirinyt 4 JETSET VICE. Suoritus oli ihan parasta Jetset Viceä, mutta silti voittoon on tosi vaikea uskoa. Myös 7 WHAT A FEELING jää voittoa ajatellen selkeästi vain haastajaosastolle, vaikka hävisi Seinäjoen Kasvattajakruunu-alkuerässä 7. päivä syyskuuta ainoastaan ylivoimaiselle First Class Ladylle. Taakse jäi muun muassa sellaisia tekijöitä kuin Brave Dame Vivian ja Moonlight Velvet. 2 HILA’S ELTON, 10 BARTHOLOMEW ja 1 NORTHERNLIGHT GENIUS tulevat rankingissa seuraavina. 

Lähtö 8. Tasoitusajo 3120 m | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 9 B) 5-3-2-8-1-6-4 C) 7
DON WILLIAMS – SAHARA SANDSTORM – SUE’S PHOTO – CYRIUS D’ARIANE

Duo-peli käynnistyy lämminveristen kolmen kierroksen Voimaliigalla. Siinä 9 DON WILLIAMS nostetaan T-systeemien luottohevoseksi, vaikka taulussa ei näy tällä hetkellä yhtäkään voittoa. Don Williams aloitti Markku Niemisen käsistä toukokuussa Solvallassa hienolla kirikakkosella, minkä jälkeen nappasi Suomessa viisi vakuuttavaa voittoa putkeen. Seuraavaksi vuorossa oli vierailu Ruotsin puolelle hurjatasoiseen Åby Stora Prisiin, missä ori väsyi matkalla johtavan rinnalle kierrettyään aivan hännille.  Terveystilanteestakin löydettiin startin jälkeen sanomista. Sen jälkeen paras loisto on ollut hakusessa, eikä voittoa ole vielä tullut, mutta viime startin perusteella jyvä on taas löytymässä. Viimekertainen Turun kakkossija 3. ulkoa 700 metrin kirillä tuli nimittäin hienolla loppurynnistyksellä. Viimeiset 700 metriä sujuivat kolmatta rataa pitkin 09,1-vauhdilla, ja kovin vauhti oriilla oli maalin kohdalla. Pitkä matka on ilman muuta Don Williamsin mieleen, ja nyt voisi olla aika palata takaisin kultakantaan. 5 SAHARA SANDSTORM aloittaa haastajien ryhmän. Se ei päässyt tulemaan lauantaina 5. ulkoa vapaasti. Lyhyt starttiväli on Sahara Sandstormin mieleen, ja tällä kertaa taktiikkakin lienee aktiivisempi. 3 SUE’S PHOTO aloitti Risto Airaksisen valmennuksesta keulavoitolla. Tähän tosin tarvittiin rinnalta edelle punnertaneen Always Readyn meneminen lopussa peitsille. 2 CYRIUS D’ARIANE on tähän paikkaan vaikea arvioitava. Taulu on mennyt Ranskassa lohduttomaan kuntoon, mutta ainakin edellinen visiitti Timo Korvenheimon valmennuksessa oli tehokas. Silloin 11 starttia toi saldon 6-1-2. Nimenomaan nämä pitkät matkat ovat vahvan menijän mieleen. 8 DARTAGNAN SISU on ilman muuta tauluaan paremmassa iskussa, juoksut vain eivät ole menneet vaikeilta paikoilta tasokkaissa lähdöissä putkeen. Mikäli ruuna pääsee iskemään lyhyellä kirillä kärjen tuntumasta, voi se järjestää yllätyksen. Myös 1 FLEXIBLE JOURNEY on paljon tauluaan parempi, mutta tämän lähdön voittaminen on silti tiukassa.

Lähtö 9. Tasoitusajo 1620 m | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 10-1-9-12-3 B) 6-5-4-11-7-2-8
LIISAN TULILINTU – METSÄRINTEEN VALTA – AUROTAR – HETVIINA

Ravi-illan päättävä suomenhevosten Tammatähti on todella haastava pelipähkinä. Yhdenkään valjakon kohdalla totosijaa ei voi pitää kovin suurena yllätyksenä. Suurissa vihjesysteemeissä tämä päätöslähtö vedetäänkin tukkoon. A-ryhmään päädytään lopulta nostamaan kahdentoista hevosen lähdössä viisi hevosta. Lyhyen matkan tasoitusajossa heti kiihdytysvaihe tulee ratkaisemaan paljon.  10 LIISAN TULILINTU on tulinen tamma, joka pystyy lähtemään ravilla todella lujaa. Laukkariski on kuitenkin kiihdytysvaiheessa oikein konkreettinen. Kuukauden takaisessa Vermon voittojuoksussa voiton kylkiäisenä syntyi uusi SE-tulos. Ravilla Liisan Tulilintu on lähdön todennäköisin voittaja, mutta epäonnistumisriski on siis melkoinen. 1 METSÄRINTEEN VALTA on loistopaikalta erittäin mielenkiintoinen. Viimeksi Turussa paha lähtölaukka pilasi pelin, mutta sitä ennen alla oli nousujohteisia suorituksia. Metsärinteen Valta voi askelten osuessa lankulle avata hyvinkin keulapaikalle. 9 AUROTAR taipui viimeksi Turussa johtopaikalta viidenneksi. On kuitenkin syytä huomata, että tamma avasi takarivistä ensimmäisen puolikkaan hurjasti 20,0-kyytiä. Kun alla oli hieman starttiväliäkin, on lopun taipuminen erittäin helppo antaa anteeksi. Tietysti takamatkalta on omat mutkansa, mutta sinänsä pikamatka sopii vauhdikkaalle tammalle hyvin. 12 HETVIINA on luokkatamma, joka on aina näissä tammalähdöissä huomion arvoinen. 3 VENNELMON VARMA eteni lauantaina johtopaikalle 1500 jäljellä ja piti tiukassa kamppailussa rehdisti pintansa. Mikäli Vennelmon Varma onnistuisi pääsemään nytkin johtopaikalle, olisi se tosi kova voitontavoittelija. B-ryhmän avaava 6 TÄHTITUULA taipui Turussa 2. radalta ilman selkää, mutta ei suoritus silti mitenkään huono ollut.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 4 + 5,2 (7,10)
T4-2: 3,11,5 (4,7)
T4-3: 9 (5,3)
T4-4: 10,1,9,12,3 + 6,5,4,11,7,2,8

Pieni systeemi 15 riviä, hinta 3 euroa.
Suuri systeemi 108 riviä, hinta 21,60 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

9
10,1,9,12,3

Yhteensä 5 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

3,11,5
3,11,5
kaikki

Yhteensä 54 yhdistelmää, hinta 27 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

10
1,9,12,3
kaikki

Yhteensä 40 yhdistelmää, hinta 20 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska


 

Lähtö  1. 


Väliajat 225-208-173

SPEEDY NORWEGIAN: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Sai vetää haluamaansa tahtia ja hallitsi maaliin asti. 
ZOLEI: Lähti rauhassa ja otti vielä sata juostuna pahan laukan. Jäi selvästi. Kulki jatkossa mukavasti ja sai 900 ennen maalia paikan 3. sisältä. Nousi viimeisen takasuoran alussa toisen radan vetojuhdaksi. Tuli oikein hyvin sisään asti. Viim. 1200 m 16,7. 
HANNAH HOSS: Matkasi johtavan kannassa. Ei saanut lopussa johtavan kannasta mahdollisuutta kirimiseen.
FANTOM FACTOR: Laukkasi lähdössä ja jäi paljon. Teki jatkossa hyvän esityksen. Viim. 1200 m 16,4. 
SWANANDONLY: Laukkasi 250 juostuna ja jäi paljon. Suoritti jatkossa mukavasti. Viim. 800 m 16,6. 

Lähtö  2. 


Väliajat 178-187-206-154

DAMIANO: Juuttui nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Liukui lopussa eleettömään voittoon. Viim. 700 m 15,1.
TAJFUNRAIN: Pääsi takarivin lähtöpaikasta huolimatta sujuvasti läpi ja painui jo 200 juostuna kärkipaikalle. Sai vetää pitkään sopuisasti ja tuli mukavasti sisään. Oli aivan hyvä kakkonen. 
EASY COME EASY GO: Juoksi 3. ulkona. Lähti loppukaarteen alussa selkään 3.-4. radalle. Siirtyi loppusuoran alussa vapaalle radalle ja tuli terävästi sisään asti. Viim. 700 m 14,7. 
SANDY MORNING: Juoksi 4. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle. Siirtyi 350 ennen maalia 4. radalle. Tuli mukavasti maaliin asti. 
ALLAVALLA: Juoksi 3. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä toiseen ulos. Tuli tasaisesti. 
CABIN CREW: Sai nopeasti paikan toisesta ulkoa. Lähti 650 ennen maalia kiriin 3. radalle. Kirin terä katkesi loppusuoralle tultaessa, mutta ei kuitenkaan kokonaan luovuttanut. 
AMA LUNA: Sai nopeasti paikan johtavan kannasta. Taipui sieltä 300 ennen maalia ja otti aivan maksimit. 
ZELLES ATCHIU: Otti pahan lähtölaukan ja jäi selvästi. Sai puolimatkassa paikan 5. sisältä. Oli jatkossa taustalta aika saamaton. Viim. 700 m 23,0. 
AURORA'S DREAM: Otti ratkaisevan lähtölaukan ja peli oli heti selvä. 
APPLE DELICACY: Laukkasi lähdössä ja jäi taustalle. Sinetöi epäonnistumisensa 600 juostuna tulleella uudella laukallaan. 
FONZIE BEYONCE: Matkasi 4. sisällä. Taipui loppusuoralla ja meni peitsille. Hylättiin. 
STARS TROT ALLAN: Laukkasi lähdössä pitkäksi.
STONEISLE QUINLAN: Poissa.
AMIRAAL MESE: Poissa.

Lähtö  3. 


Väliajat 268-296-272

VAPPUJÄTKÄ: Kiihdytti heti kärkipaikalle, missä laukkasi 50 juostuna vähintäänkin hylkäyksen rajamaille. Sai 400 juostuna paikan toisesta ulkoa. Lähti loppusuoran alussa kiriin 3. radalle ja puristi lopussa niukkaan voittoon. Viim. 400 m 26,3. 
RIINAN KIRMA: Nousi 4. sisältä 450 juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Painui loppusuoran puolivälissä kärkeen ja tuli hienosti sisään asti, vaikka jäikin aivan lopussa niukasti toiseksi. 
MILLIKKA: Matkasi johtavan kannassa. Nousi loppusuoran alussa toiseen ulos ja tuli tasaisesti. 
INTON RILLA: Juoksi 3. sisällä. Kirikaista pysyi pitkään kiinni. Löysi vapaan radan loppusuoran alussa, minkä jälkeen tuli lopun aivan juosten. Viim. 400 m 26,5. 
PASSIKUVA: Eteni nopeasti kärkipaikalle. Sai vetää haluamaansa tahtia. Putosi päätössatasella toton ulkopuolelle. 
YSIKYMPPI: Otti 150 juostuna laukan ja jäi jonkin verran. Jatkoi takajoukoissa 3. rataa pitkin. Tuli hienosti sisään asti, vaikka loppusuoralla raskas reissu hieman painoikin. 
VASTATUULI: Juoksi 4. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran alussa 3. ulos. Lähti loppusuoran alussa kiriin, mutta ei suorittanut yhtään ohitusta. 
EL TIMOTEI: Otti 50 juostuna kärjen tuntumasta laukan ja jäi selvästi. Kulki jatkossa taustalla asiallisesti. 
TOSI-TONNI: Ei vain riittänyt 3. ulkoa lainkaan.
SINGER: Laukkasi 150 juostuna ja jäi jonkin verran. Lähti lauman hänniltä toiselta radalta 950 ennen maalia selkään 3. radalle. Laukkaili viimeisen takasuoran lopulla hylkäykseen asti. 
PUKSIN POIKA: Laukkasi lähdössä pitkäksi.
GRISKA: Laukkasi lyhyesti 50 juostuna, 150 juostuna ja loppusuoran alussa. Meni näistä luonnollisesti hylkäykseen. 

Lähtö  4. 


Väliajat 108-152-166-112

DEANGELO: Peruutti 3. radalta 350 juostuna lauman hännille. Juoksupaikka oli kuitenkin toisessa ulkona. Lähti loppukaarten alussa kiriin 3. radalle. Eteni loppusuoran alussa toisen radan vetojuhdaksi, mistä jyräsi lopussa varmaan voittoon. Viim. 700 m 10,5. 
QUICK VALD: Kiihtyi aivan omaa tahtiaan ja oli nopeasti kärkipaikalla. Sai vetää varsin sopuisasti. Tuli hyvin sisään asti, vaikka jäikin lopussa toiseksi. Ei näyttänyt olevan päätössatasella täysin ajettavissa.
MUSCLEMAN: Matkasi johtavan kannassa. Nousi loppusuoran alussa toiselle ja pian kiriin 3. radalle. Tuli aivan juosten sisään asti. 
CASIMIR TOF: Juoksi 3. sisällä. Kirikaista pysyi pitkään kiinni. Löysi vapaan radan vasta päätössatasella ja tuli hyvällä sykkeellä maaliin asti. Viim. 700 m 11,0. 
QUITE A BOY: Matkasi 4. sisällä. Nousi 350 ennen maalia kiriin ja tuli lopun oikein hyvin, sillä ulkoa oli lähes mahdotonta nousta. 
MISTER LANE: Juoksi 3. ulkona. Pudotti loppusuoran alussa sisäradalle ja tuli aivan juosten. 
EL DIRTYMAN: Juoksi 5. sisällä. Lähti 600 ennen maalia kiriin 3. radalle. Kirin terä taittui hieman loppusuoran puolivälissä. Tuli silti kellon mukaan mukavasti. Viim. 600 m 11,8. 
MYSTIC POWER: Juuttui nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Putosi siitä 300 ennen maalia kärkitaistosta ja tuli lopun tasaisesti. 
MY SWEDEN: Laukkasi lähdössä pitkäksi.

Lähtö  5. 


Väliajat 106-122-148

ROWHILL'S KILLER: Juoksi 3. ulkona. Lähti loppukaarteen alussa kiriin 3. radalle. Jyräsi loppusuoralla vahvasti eleettömään voittoon. Viim. 700 m 13,0.
FUNDOVER MATCH: Lähti hyvin ja sai 150 juostuna paikan johtavan kannasta. Nousi 450 ennen maalia toiseen ulos. Jäi siitä lähes samassa toisen radan vetojuhdaksi. Oli siitä hyvä kakkonen. 
COMWAY COTTER: Juuttui toisen radan vetojuhdaksi. Painui 400 ennen maalia kärkeen ja tuli vahvasti sisään asti, vaikka jäikin päätössatasella kolmanneksi. 
ZIZZY HIGHNESS: Matkasi 4. ulkona. Lähti 400 ennen maalia kiriin 3.-4. radalle. Tuli hyvin sisään asti. Viim. 700 m 13,1. 
FIRST HEARTBEAT: Matkasi toisessa ulkona. Seuraili tasaisesti sisään asti. 
POWER AGE: Matkasi 3. sisällä. Jäi 400 ennen maalia pahoin vaille kiritilaa. Pääsi loppusuoran alussa nousemaan toiselle radalle ja tuli lopun asiallisesti. 
FERUS GALAX: Juoksi 5. ulkona. Lähti 300 ennen maalia kiriin ja tuli aivan pirteästi. Viim. 500 m 13,4. 
SAHARA MALDONADO: Juoksi 5. sisällä. Nousi loppukaarteen alussa toiselle radalle. Lähti kiriin 3. radalle ja tuli asiallisesti. 
BRISSAC RAPIDE: Matkasi 4. sisällä. Seuraili tasaisesti sisään. 
ZUMU DE LA VEGA: Kiihdytti heti kärkipaikalle, missä veti melko reippaasti. Taipui 400 ennen maalia ja tuli lopun vaisusti. 
E.V. MICI: Juuttui keskijoukkoihin 3. radan kiertäjäksi. Peruutti lopulta 650 juostuna lauman hännille. Keskeytti jatkossa kulisseissa. 

Lähtö  6. 


Väliajat 126-148-144-155

HEAT OF DYNAMITE: Lähti hyvin ja painui 200 juostuna kärkeen. Sai vetää aivan haluamaansa tahtia ja hallitsi erittäin helposti maaliin asti. 
HOLY JACK: Juuttui alussa keskijoukkoihin 3. radan kiertäjäksi. Pääsi 350 juostuna pudottamaan 3. ulos. Lähti 450 ennen maalia kiriin 3.-4. radalle. Puristi lopussa varmasti toiseksi. Viim. 600 m 15,0. 
CONFIDENCE MAN: Kiihdytti nopeasti kärkipaikalle. Luovutti paikkansa 150 juostuna suosikille. Oli lopussa johtavan kannasta tasainen kolmas. 
GRACE JOURNEY: Juoksi 5. sisällä. Nousi 450 ennen maalia ulommas. Siirtyi loppusuoran alussa aivan ulkoradoille ja tuli lopun pirteästi. Viim. 700 m 14,9. 
B.S. GOLD: Teki 4. ulkoa rehellisen päätöspuolikkaan alusta lähteneen kirin ulkoratoja pitkin. 
AGING WELL: Lähti vähän tasaisesti ja jäi 3. sisälle. Sai edetä sujuvasti ja tuli vain tasaisesti. Oli kyllä pieni pettymys. Viim. 400 m 17,0. 
MY WAYS NOT YOURS: Juoksi 4. sisällä. Nousi 450 ennen maalia toiselle radalle. Tuli lopun asiallisesti. 
MASCOT MATCH: Matkasi 6. sisällä. Sai edetä sujuvasti ja tuli tasaisesti. 
AMOUR AMIKO: Sai nopeasti paikan toisesta ulkoa. Lähti 450 ennen maalia kiriin 3. radalle. Kirin terä katkesi nopeasti ja tuli lopun vailla suurempaa virtaa. 
IAN BOKO: Juuttui nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Taipui siitä loppusuoran alussa ja putosi taustalle. Laukkamerkki tuli ilmeisesti 150 juostuna tulleesta parin askeleen laukasta. 
REVENESTOR: Juoksi 5. ulkona. Taipui loppukaarteen alussa ja oli aika heikko. 
QUICK RIGHT: Poissa.

Lähtö  7. 


Väliajat 138-164-148-164

FANDANGO BRICK: Matkasi 4. ulkona. Lähti 1850 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Eteni kierros juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Löi jatkossa painetta kärkihevoselle. Painui loppukaarteen alussa kärkeen ja otti lopussa ajamattoman voiton. Kilpailee jäätävässä iskussa. 
ILOS SANSIBAR: Juoksi 3.-4. ulkona. Lähti heikosta selästä vasta viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle. Suoritti jatkossa vahvasti ja ehti lopussa varmasti toiseksi. Viim. 700 m 12,8. 
NORTHERNLIGHT GENIUS: Juoksi 3. sisällä. Sai edetä sujuvasti ja oli lopussa varmasti kolmas. 
HILA'S ELTON: Matkasi johtavan kannassa. Nousi loppukaarteen alussa toiseen ulos. Lähti loppusuoran alussa kiriin 3. radalle ja tuli asiallisesti. 
RIM BAY FLEUR: Juuttui alussa keskijoukkoihin 3. radalle. Peruutti 400 juostuna aivan lauman hännille. Matkasi jatkossa 5. sisällä, minne jäi 900 ennen maalia vaille kiritilaa. Löysi vapaan radan päätöspuolikkaan alussa ja tuli lopun selvästi sijoitustaan paremmin. Juoksu meni aika pahoin vihkoon, mutta hevosen esitys oli oikein hyvä. 
BARTHOLOMEW: Juoksi 5. ulkona. Otti siellä 1400 ennen maalia laukan ja jäi selvästi. Kulki jatkossa asiallisesti. 
BWT DICTATOR: Juoksi 4. sisällä. Ei enää kierros ennen maalia pysynyt vetoapunsa kyydissä. Tuli lopun vaisusti. 
WHAT A FEELING: Juuttui 300 juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Sai 550 juostuna vetoavun eteensä. Reilu kierros juostuna juoksupaikaksi muodostui 3. ulkopari. Aloitti päätösringin alkaessa matkan kohden takajoukkoja ja oli voimallisesta pyynnistä huolimatta heikko. Viim. 500 m 30,3. 
FAVÖR DÅ: Eteni 250 juostuna kuolemanpaikalta kärkeen. Sai kierros juostuna painostajan rinnalleen. Jäi loppukaarteen alussa johtavan kantaan. Laukkasi siellä 350 ennen maalia jo väsyneenä pitkäksi. 
JETSET VICE: Matkasi toisessa ulkona. Kiertyi sieltä 600 juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Sai 1050 juostuna vetoavun eteensä. Jäi loppukaarteen alussa toisen radan vetojuhdaksi. Laukkasi loppusuoran alussa jo hieman väsyneen oloisena pitkäksi. 
NEW GROVE UNITED: Poissa.
HASHTAG: Poissa.

Lähtö  8. 


Väliajat 196-152-157-153

DON WILLIAMS: Matkasi alun pienen lauman hännillä. Ajoi toisella ringillä eteenpäin ja painui lopulta 1400 ennen maalia kärkipaikalle asti. Veti tasaisen reipasta ja oli vakuuttava voittaja. 
TROT KRONOS: Juoksi 6.-4. sisällä. Nousi 300 ennen maalia kiriin ja oli lopussa hyvä kakkonen. 
SAHARA SANDSTORM: Ajoi toista rataa hiljalleen eteenpäin. Löi toisessa kaarteessa kovaa painetta kärkihevoselle. Tahti kiihtyi rajusti ja painui 1100 juostuna väkisin kärkeen. Luopui paikastaan 1450 ennen maalia. Putosi loppukaarteessa kärkihevosen kyydistä, mutta säilytti kuitenkin oman tahtinsa maaliin asti. 
SUE'S PHOTO: Matkasi pääosin 3. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä toiselle radalle. Tuli aivan juosten sisään asti ja oli neljäs. 
DARTAGNAN SISU: Matkasi lauman hännillä 5. sisällä. Nousi kierros juostuna Don Williamssin selkään. Pudotti 1500 ennen maalia 4. sisälle. Siirtyi 1100 ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Pudotti loppukaarteen alussa 3. sisälle ja tuli tasaisesti. 
CYRIUS D'ARIANE: Lähti rauhassa matkaan ja matkasi 5. sisällä. Nousi 1600 ennen maalia toiselle radalle. Pudotti viimeisen takasuoran lopussa takaisin sisäradalle ja tuli tasaisesti. 
FLEXIBLE JOURNEY: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Sai toisella puolikkaalla rajua painetta ja jäi kierros juostuna johtavan kantaan. Laukkasi siellä 1750 ennen maalia ja jäi selvästi. Suoritti jatkossa lauman hänniltä aivan mukavasti. 
BWT ANGRYMAN: Taipui 4. sisältä selvästi jo 1400 ennen maalia. Keskeytti päätösringin alussa.
CONNY SISU: Poissa.

Lähtö  9. 


Väliajat 262-251-239

METSÄRINTEEN VALTA: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Veti tasaisesti kiihtyvällä tahdilla ja oli erittäin vakuuttava voittaja. 
VENNELMON VARMA: Matkasi toisessa ulkona. Lähti päätöspuolikkaan alussa kiriin 3. radalle. Tuli hienosti sisään asti ja oli mainio kakkonen. Viim. 700 m 22,9.
TÄHTITUULA: Matkasi alun puolittain kärkihevosen kupeella. Nousi 400 juostuna kokonaan toisen radan vetojuhdaksi. Tuli siitä erittäin hyvin maaliin asti. 
LIISAN TULILINTU: Juoksi 4. ulkona. Lähti loppukaarteen alussa kiriin 3. radalle. Siirtyi loppusuoran alussa vapaalle radalle ja tuli vahvasti sisään asti. Viim. 700 m 22,1. 
AUROTAR: Juoksi 3. sisällä. Nousi 350 ennen maalia toiselle ja loppusuoralla 3. radalle. Ei saanut lopussa täyttä mahdollisuutta kirimiseen. 
HULLUDUUNARI: Sai 400 juostuna paikan johtavan kannasta. Nousi 300 ennen maalia toiseen ulos. Tuli aivan juosten sisään asti. 
HETVIINA: Juoksi 5. ulkona. Oli sieltä kirivaiheessa mahdottoman tehtävän edessä, vaikka tulikin aivan hyvin. Viim. 700 m 22,6. 
VIRIN CAMILLA: Juoksi 3. ulkona. Lähti loppukaarteen alussa selkään 3. radalle. Oli kirissään lähinnä tasainen. 
LIMUSKA: Otti ratkaisevan lähtölaukan ja peli oli heti selvä. 
TÄNTTÄRÄ: Otti pahan lähtölaukan ja mahdollisuudet sulivat samassa. 
RYTI-TYTTÖ: Otti 50 juostuna pahan laukan ja menetti samassa pelinsä. 
NAPUTUS: Matkasi pääjoukon hännillä 6. ulkona. Laukkaili siellä loppusuoralla hylkäykseen.