Keskiviikko-ravit

18.11.2020 18:00

Keskiviikko-ravit

Pääsyliput ennakkoon Vermo Shopista

Vermo Areenalla ravataan toistaiseksi poikkeusjärjestelyin. Ravitapahtumissa tulee sisätiloissa käyttää kasvomaskia (tai vaihtoehtoisesti visiiriä), kasvomaskin käyttövelvoite ei koske ravintola- ja kahvilatiloja. Yleisö- ja tallialueen välillä ei ole kulkua. Pääsyliput kannattaa ostaa ennakkoon verkkokaupasta, johon pääset sivun oikean reunan Vermo Shop -painikkeesta. Myös portilla myydään lippuja. Nyt myynnissä on lisäksi autokatsomolippu, jolla pääsee kätevästi autolla etusuoran alussa sijaitsevaan autokatsomoon. Tällöin kaikkien autossa olevien henkilöiden tulee lisäksi ostaa erikseen pääsylippu. Ravit kuuluvat myös suorana radiosta 87,6 MHz Vermon alueella. Yleisön sisäänkäynti toistaiseksi vain Valjakkotien puolelta pääovista tai niiden vasemmalla puolella olevasta portista (talliportilla ei lipunmyyntiä). Huom. tallialueelle ei pääsyä yleisöalueelta.

Keskiviikkoravien pääsylippu

Vermon Areenan keskiviikkoravit klo 18-21 (ovet klo 16). Huippuraviurheilun lisäksi tarjolla turvavälit huomioiden yhdessäoloa, elämyksiä ja laadukkaat ravintolapalvelumme. Myös lapsille on mukavaa tekemistä esim. keppariareenalla. Poikkeusolojen aikana lapset alle 18-v. tarvitsevat oman pääsylipun, he pääsevät alennusryhmien lipulla. Pääsylippu sisältää käsiohjelmamonisteen. Myös portilla myydään lippuja, suosittelemme ostamaan liput ennakkoon jonojen välttämiseksi ja turvavälien toteutumiseksi. Oikeus alennukseen osoitettava pyydettäessä.

  • Hinta 8 €/aikuinen
  • Alennusryhmät 4 € (eläkeläiset, invalidit, opiskelijat, työttömät, varushenkilöt, lapset alle 18-v.)
  • Autokatsomolippu 5 €/auto
  • Vermon kausikortilla vapaa sisäänpääsy
  • Hippoksen kausikortti, SHKL:n jäsenkortti ja Vermo Areenan vapaalippu ovat voimassa, mikäli kortin/lipun haltija käy lunastamassa oman lipputuotteen (0 €) Liveto-lipunmyyntijärjestelmästä viimeistään kyseisen viikon maanantai-iltaan mennessä. Näytä saapuessasi sekä etukäteen hankittu lipputuote että etukortti.
  • Vermo Shopissa maksuvälineenä käy yleisten maksutapojen lisäksi myös Smartum saldo ja Eazybreak.
  • Vermossa maksu käteisellä / pankkikortilla. Vermossa pääsyliput voi maksaa myös Edenredin tai Smartumin virikesetelillä / saldolla.

Järjestäjä pidättää oikeuden rajoittaa yleisömäärää, jakaa yleisön erillisiin sektoreihin ja rajoittaa kulkua sektoreiden välillä voimassa olevien yleisörajoitusten puitteissa.

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

18.11.2020 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO65-VARMAVALINNAT

Varsin tasaisten kohteiden ykkösvarma on toisen kohteen 2 KNOCKING MATCH. Kuukausi sitten Teivossa 4. ulkoa lopulta hallittuun voittoon kirinyt ruuna päässee tällä kertaa hyvältä lähtöpaikaltaan johtopaikalle. Mikäli kuukauden starttiväli ei näy otteissa negatiivisesti, on Antti Teivaisen ajokki sen jälkeen vaikea voitettava. Mainittakoon, että Kouvolan tauoltapaluussaan viime kuun 12. päivä Juho Ihamuotilan valmennettava jäi pussiin 3. sisälle. Ilman pussiin jäämistä sijoitus olisi kyllä silloinkin ollut ehdottomasti viidettä sijaa parempi. Toisen varman valitseminen onkin sitten huomattavasti haastavampi juttu. Jotta systeemit eivät paisu liian kalliiksi, on sellainen pakko löytää, ja lopulta valinta kohdistuu päätöskohteen 6 SLIPPERY RUNWAY kohdalle. Se on aloittanut Suomen uransa Tapio Perttusen käsistä kahdella loistosuorituksella. Ensiksi tuli ylivoimainen keulavoitto, ja viimeksi ruuna hävisi Glenn Kosmos Memorialissa 4. ulkoa 700 metrin kirillä vain hurjalle Always Readylle. Slippery Runwaylle käy siis niin keula- kuin selkäjuoksu, mutta paikka johtavan rinnalla voisi olla melko energiselle hevoselle voittoa ajatellen haastava.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 8,4,2,1,5 (6,7)
T65-2: 2 (3,11)
T65-3: 1,2,8,10,4,12 + 3,9,6,5 (7,11)
T65-4: 15,12 + 16,8,6,7,3 (5,14)
T65-5: 7,2 + 1 (10,3)
T65-6: 6 (2,3)

Pieni systeemi 120 riviä, hinta 12 euroa.
Suuri systeemi 1050 riviä, hinta 105 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1. Ryhmäajo 2120 m

RANKING
A) 3-6 B) 2-9-7-8-5-10-11-1-4
BWT ELLOSPANK – RUN AND REPEAT – TAJ ONE – PADDOCK’S STAR

Ravien avauslähdössä 3 BWT ELLOSPANK lähtee jahtaamaan jo kauden kuudetta voittoaan. Alla on pelkästään hyviä suorituksia. Viimekertainen Turun kakkossija tuli runsaan 600 metrin kirillä 3. ulkoa. BWT Ellospank ei ole mikään varsinainen starttiraketti, mutta tässä tehtävässä ruuna voi silti päästä etenemään johtopaikalle. 6 RUN AND REPEAT kompuroi Suomen debyytissään johtopaikalta laukalle 400 jäljellä. Ennen laukkaansa ruuna ei vaikuttanut vielä lyödyltä. Trixtonin poikaan on syytä suhtautua vakavasti. 2 TAJ ONE laukkasi Oulun kaarteissa kahdesti. Vermon kaarteet ovat helpommat, joten laukkariski on nyt selvästi pienempi. Lähtöpaikkakin on mainio. 9 PADDOCK’S STAR jaksoi perjantaina Forssassa 2. radalta ilman selkää hyväksyttävästi yhdeksänneksi. Vaikka kyseessä oli perjantai-illan kakkosravit, oli vastus varsin laadukas. Nyt kun ruunalla on kuukauden paussilta startti kropassa, voi suoritus olla parempi. Hyvän kauden tehnyt 7 ORVAR IVER tavoittelee BWT Ellospankin tavoin jo vuoden kuudetta voittoaan. Asetelmat eivät ole kuitenkaan yksinkertaiset. 8 ONE POINT aloitti taukonsa jälkeen Jokimaa Tekee Tähtiä –karsinnassa positiivisella kolmossijalla vain Comway Cotterille sekä BWT Devilille häviten. 5 GLIDE ON FIRE oli viimeksi Jyväskylässä johtopaikalta niin pehmeä, että on nyt iso arvoitus. Selkäjuoksu taitaa tosin sopia tammalle keulajuoksua paremmin.

Lähtö 2. Tasoitusajo 2120 m

RANKING
A) 7 B) 3-4-2-8-10-9 C) 6-5
VIETÄVÄN PATUKKA - TUUTINKI – POSOKKA – VILLIMETTE

Illan toisesta lähdöstä löytyy selvä suosikki. 7 VIETÄVÄN PATUKKA on viihtynyt viime starteissaan jatkuvasti kärkisijoilla. Mikäli tamma ravaa viime starttien tavoin koko matkan, on se voiton suhteen vahvoilla. Vaikka Hemmi Florinin valmennettava joutui tyytymään maanantaina Seinäjoella V Divisioonakarsinnassa johtopaikalta kakkossijaan, oli suoritus täysin normaali. Nousuvireessä kilpaileva Teppo Tuisku oli vain sinä päivänä parempi. Myös B-ryhmän aloittava 3 TUUTINKI on tottunut viime aikoina menestymään. Rahantulon myötä sarjat kovenevat kaiken aikaa, mutta myös Tuutinkin kehityskäyrä menee koko ajan ylöspäin. Alla on ennätysjuoksu Teivosta johtavan rinnalta. Seuraavassa startissa vastus kovenee entisestään, sillä Tuutinki kilpailee lauantaina Jyväskylässä Tammaderbyssä.  4 POSOKKA on vauhdikas tamma, joka pystyy onnistuessaan menestymään. Lauantaina Vermossa Posokka iski 2. ulkoa jo puolimatkassa, eteni johtavan Paakkarin Innon rinnalle runsaat 800 jäljellä ja irtosi jo samassa muista yhdessä keulavoittajan kanssa, mutta lopulta 25,5-kyytinen kolmas puolikas oli Posokalle sen verran liikaa, että se taipui kuudenneksi. 2 VILLIMETTE on loistopaikaltaan oikein realistinen totohevonen, vaikkei tämän vuoden starteissa ole menestystä tullutkaan. Viimeksi Kuopiossa tamma laukkasi loppukaarteessa viidenneltä sijalta. 8 LENTÄVÄ ROLS taipui maanantaina Seinäjoella 3. sisältä taustalle seitsemänneksi. Kaksarisijoitus edellyttää tason nostamista tai suosikkien epäonnistumista.

Lähtö 3. Ryhmäajo 1620 m

RANKING
A) 3 B) 2-5-1-4-6-10 C) 7-11-9-12-8
FINANCE HOSS – FLAVIANO – HAZELLA – OUTLANDER

Kolmannessa lähdössä 3 FINANCE HOSS kohtaa oikein sopivan vastuksen ja on hyvältä paikalta iso suosikki, vaikka kyseessä onkin voitokkaan ruunan uran ensimmäinen lyhyen matkan kilpailu. Viimekertainen Turun voitto tuli mainiolla suorituksella. Vaikka keula sai vetää todellista kävelytahtia, runnoi Finance Hoss 3. ulkoa 700 metrin kirillä lopulta jopa varmaan voittoon. Viimeiset 700 metriä sujuivat kolmatta rataa pitkin peräti 10,5-kyytiä. 2 FLAVIANO aloittaa B-ryhmän. Se eteni perjantaina Forssassa johtopaikalle 1500 jäljellä, mutta laukkasi loppusuoralla kesken voittomatsin menettäen ainakin kaksarisijoituksen. 5 HAZELLA voitti viimeksi Jyväskylässä sopivan tehtävän oikein varmasti. Tamma on osoittanut muutenkin kelpo virettä ja selviytyi Kasvattajakruunun finaaliinkin. 1 OUTLANDER on ollut kykyihinsä nähden jatkuvasti iso pettymys. Lauantaina Vermossa Outlander vaikutti 4. sisällä matkalla vetämättömältä, mutta eteni kuitenkin lopulta sentään hyväksyttävästi viidenneksi. Ruunaan pitää suhtautua isolla varauksella, mutta joka tapauksessa kyvyt kyllä riittäisivät näistä asetelmista. 4 RIM BAY FLEUR esiintyi lauantaina vahvasti edukseen ja eteni ykköseksi 650 metrin kirillä 4. ulkoa. Lyhyt matka ei välttämättä ole tamman bravuuri, mutta kunto on kohdallaan. 6 STORMY VICE ja 10 HEELYS ANDORRA ovat lähdön muut henkihevoset.

Lähtö 4. Ryhmäajo 1620 m | Toto65-1

RANKING
A) 8-4-2-1-5 B) 6-7-3
KAAPPI – BILETTÄJÄ – SYNERI – RUNONEITO

Toto65-pelin avauskohteesta löytyy viisi realistista voitontavoittelijaa, jotka kaikki on varminta rastata jokaiselle lapulle. 8 KAAPPI olkoon niukka ykkösrankkaus, vaikka ori on voittanut tänä vuonna vain kerran, eikä pikamatkakaan mikään Erikassonin pojan paraatimatka ole. Kaappi on kuitenkin esittänyt viime starteissaan hyvää virettä ja se tulee aina rehdisti maaliin asti. Suhteellisen pieni lähtökin on Eero Laitisen suojatille eduksi. Viimeksi Kuopiossa Kaappi kiri 5. ulkoa pitkällä kirillä mukavasti neljänneksi. 4 BILETTÄJÄ ei ole ihan huippuiskussa, mutta kelpo vireessä kuitenkin. Viimeksi Lappeenrannassa Bilettäjä ei riittänyt 2. sisältä Tähtituulalle sekä Pauhikselle, mutta kukisti muun porukan selvästi. 2 SYNERI on tähän paikkaan vaikea veikattava, sillä kyseessä on todella kyvykäs menijä, mutta viimeisimmissä kilpailuissa on tullut laukkoja ja onnistumisesta alkaa olla jo aikaa. Kaiken lisäksi kuukauden takainen Forssan suoritus oli tavanomaista vaisumpi. Mikäli Syneri kilpailee tasollaan ja pysyy kiihdytysvaiheessa ravilla, on se ehdottomasti lähdön todennäköisin voittaja. 1 RUNONEITO epäonnistui viimeksi, mutta on muuten tehnyt suoritusvarmaa työtä. Runoneito on siitä erikoinen tamma, että paikka johtavan rinnalla sopii sille mainiosti. 5 VILOX on sitten lähdön viides A-hevonen. Vilox taitaa olla koko lähdön todennäköisin totohevonen, sillä se on nopea avaaja sekä ravivarma ja juossee joko keulassa tai 2. sisällä. Kunto on kohdallaan, ja pikamatka on ehdottomasti ruunan mieleen. Vilox ei ole kuitenkaan loppumetreillä yleensä mikään leijona, minkä vuoksi se jää voittoa ajatellen vasta viitosrankiksi.

Lähtö 5. Ryhmäajo 2120 m | Toto65-2

RANKING
A) 2 B) 3-11-4-6-10-7-9-8-5 C) 1
KNOCKING MATCH – FINSWEDEN – INDYANA JONESS – AMORCITO

Toto65-kierroksen ykkösvarmavaihtoehto löytyy toisesta Toto65-kohteesta. 2 KNOCKING MATCH esiintyi edukseen molemmissa lokakuun starteissaan. Ensiksi Kouvolassa hetken aikaa johtohevosta painostanut Knocking Match juoksi lopulta 3. sisällä, minne jäi pussiin ja joutui tyytymään viidenteen sijaan. Kuukausi sitten Teivossa nytkin ajavan Antti Teivaisen ohjiinsa saanut ruuna siirtyi 4. ulkoa selässä 3. radalle 700 jäljellä, eteni kärkiparin rinnalle päätöspuolikkaan alussa, pääsi laskeutumaan johtavan rinnalle 300 jäljellä ja irrotteli kirisuoralla ylivoimaiseen voittoon. Tällä kertaa Knocking Match on erittäin todennäköinen keulahevonen, ja normaalitasolla kilpaillessaan Juho Ihamuotilan suojatti on voiton suhteen vahvoilla. 3 FINSWEDEN on suosikin ykköshaastaja. Finsweden suuntasi viimeksi Turussa 4. ulkoa BWT Ellospankin vanavedessä 3. radalle runsaat 600 jäljellä ja hakeutui 4. radalle loppusuoran alussa, mutta laukkasi neljän hevosen kärkirintamasta vajaat 100 jäljellä menettäen sijoituksen vähintään neljän sakissa. Finsweden palasi tuohon kisaan kuukauden huililta, joten suoritustaso voi nyt olla piirun verran parempi. 11 INDYANA JONESS on huono kaarrejuoksija, mutta moottorista löytyy vääntöä. Tiina Koskisen valmennettava voi kiertää näistäkin asetelmista korkealle. 4 AMORCITO aloitti viime startissaan Hanna Lepistön käsistä oikein positiivisella suorituksella 3. ulkoa. Saa nähdä, vaikuttavatko runsaan kuukauden starttiväli sekä kengät jalassa juokseminen hevosen suoritustasoon heikentävästi. 6 CAPO THE AMOUR on tehnyt viime starteissaan kelpo suorituksia huonoilta lähtöpaikoilta. 10 HADES voitti Forssassa merkittävästi tätä helpomman lähdön.

Lähtö 6. Ryhmäajo 2120 m | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 1-2-8-10-4-12 B) 3-9-6-5-7-11
CALLELA KICKOFF – EMBOSSED LEMON – FANGO JETT – PEGASOS EVO

Toto4-peli käynnistyy varsin tasaisella kohteella. A-ryhmään päädytään lopulta nostamaan kaikkiaan kuusi valjakkoa. 1 CALLELA KICKOFF on kylläkin loistopaikaltaan keulapsyykillä ihan selkeä ykkösrankkaus. Alla on nousujohteisia suorituksia, joten 3-vuotiaan ruunan tilanne vaikuttaa jatkonkin suhteen valoisalta. 2 EMBOSSED LEMON pääsi etenemään Porissa johtopaikalle avauspuolikkaan kohdalla, muttei pystynyt vastaamaan kirisuoralla lainkaan Marigold With Lovelle. Vaikutti vähän siltä, ettei ruuna ollut kirivaiheessa täysin ajettavissa. Ei pidä kuitenkaan unohtaa, että tätä edeltänyt Teivon voitto tuli paljon paremmalla suorituksella. Siellä Embossed Lemon laukkasi alussa johtopaikkaa tavoitellessaan ja putosi taustalle 5. ulos, mistä nousi vielä 900 metrin kirillä ykköseksi. Päätöskierros sujui ulkoratoja kierrellen 15,0-vauhdilla. 8 FANGO JETT ongelmana on ollut vinous, mutta hevosessa on kuitenkin potentiaalia, kunhan palaset loksahtavat kohdalleen. Viimekertaisessa Kuopion Kasvattaja-ajossa ruuna laukkasi voltin kakkosradalta alussa pahoin, mutta nousi vielä hyvin kolmanneksi. Päätöskierros sujui ulkoratoja pitkin 15,5-vauhdilla. Fango Jettin uran toistaiseksi ainoan voiton ajanut Santtu Raitala palaa vahvistuksena ruunan ohjiin. 10 PEGASOS EVO on vielä kovin epävarma, mutta Fango Jettin tavoin tässäkin hevosessa on paljon potentiaalia. Ravin stemmatessa Pegasos Evo ei ole tarkka juoksustakaan. 4 BELIEVE IN DREAM laukkasi viimeksi korvien aukaisuun johtavan rinnalta 600 jäljellä. 12 EKO LACONDA on suorittanut mallikkaasti, mutta tällä kertaa nopea avaaja ei pääse hyödyntämään hyvää lähtönopeuttaan. Lisäksi kenkäpakon astuttua voimaan kenkiäkään ei voi nyt riisua. B-ryhmän aloittavat Suomessa debytoiva 3 GABRIEL BARSK sekä viime keskiviikkona varsin positiivisesti kolmanneksi kirinyt 9 UP EASY.

Lähtö 7. Tasoitusajo 2120 m | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 15-12-16-8-6-7-3 B) 5-14-1-9 C) 10-4-13-2-11
ARNIE’S EMILIE – THE BREEZE – ZARA TAJ – MOOSE ON THE LOOSE

Illan ensimmäinen troikkalähtö on vähintään yhtä haastava pelipähkinä kuin Toto4-avauskin. 15 ARNIE’S EMILIE oli viime Vermon startissaan iso suosikki, mutta peli pilaantui todella pahaan lähtösuoran laukkaan. Laukan jälkeistä suoritusta ei kyllä pääse moittimaan, sillä tamma kiri vielä toivottomista asemista hienosti viidenneksi. Vastaavan tason suorituksella tämä lähtö on ravilla voitettavissa takamatkaltakin. Saa kuitenkin nähdä, onko meno kengät jalassa aivan yhtä jykevää kuin viime starteissa. Kaksi viime starttia on myös ajettu jenkkikärryillä – saa nähdä, mikä on kärrypolitiikka tällä kertaa. 12 THE BREEZE on kuuma pakkaus, mutta kapasiteettia löytyy. Mikäli energinen tamma keskittyy oikeisiin asioihin, on sillä täydet voittosaumat. 16 ZARA TAJ on oikein kehityskelpoinen 3-vuotias. Juha Pyhällön vauhdikas valmennettava on ollut viime starteissaan jatkuvasti mainio. 8 MOOSE ON THE LOOSE laukkasi viimeksi Jyväskylässä loppusuoralla Kasvattajakruunun finaalipaikan. Kehityskäyrä osoittaa ylöspäin. Kasiradan lähtöpaikka on sekä uhka että mahdollisuus. Mikäli juoksu luontuu nappiin, on uran avausvoittokin mahdollinen. 6 MAGIC GAS peri Turussa keulahevosen laukattua johtopaikan 700 jäljellä, minkä jälkeen jatkoi oikein varmaan voittoon. Vastus on nyt hurjasti kovempi, mutta myös 3-vuotias tamma menee tällä hetkellä startti startilta koko ajan eteenpäin. 7 RANCH TQUILA voi olla lähdön jokerikortti. Tamma on kyllä tauluaan vaarallisempi. Välillä on ollut huonoja lähtöpaikkoja ja välillä taas lähdötkin ovat olleet tosi kovia. Vastusta riittää nytkin, mutta nappilähdöllä Ranch Tquila voi saada onnistuneen juoksun. Myös 3 ELSA THE SNOWQUEEN huomioidaan laajassa A-ryhmässä. Se laukkasi viimeksi Turussa 400 juostuna pahoin noustessaan 2. sisältä johtavan rinnalle. Jatkossa juoksupaikka löytyi lopulta 5. ulkoa, mistä tamma ylitti maalilinjan hyväksyttävästi seitsemäntenä (lopputulos oli hylkäys pitkästä laukasta). Viimeiset 1500 metriä sujuivat 17,7-vauhdilla.

Lähtö 8. Ryhmäajo 2120 m | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 7-2 B) 1-10-3-11-12-6-4-5-8-9
HEAT OF DYNAMITE – ALMOST ONE YEAR – SERGIO LEONE – FUSCUS H.L.

Duon avauskohteessa A-ryhmään nostetaan kaksi hevosta. 7 HEAT OF DYNAMITE vakuutti Vermon voitossaan 21. päivä viime kuuta. Ruuna irrotteli loppusuoralla helppoon voittoon. Sen jälkeen on kuitenkin ollut epäonnea. Ensiksi Kouvolassa Heat Of Dynamite laukkasi kärjen rinnalta pahoin Kouvolan tiukkaan ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä. Sen jälkeen ruuna nousi vielä hienosti neljänneksi, vaikkei Iikka Nurmonen edes ajanut enää mitenkään ”verenmaku suussa”. Perjantaina Kuopiossa taas koko ravireissu oli turha, sillä rataolosuhteiden vuoksi raveissa ei ajettu yhtäkään totolähtöä. Mikäli Kuopion suunnitellun startin jääminen pois välistä ei vaikuta hevosen iskukykyyn, on Matias Salon valmennettava vahva menestyjäkandidaatti. Toisena hevosena A-ryhmään nousee kuitenkin myös 2 ALMOST ONE YEAR. Se on tehnyt Mika Taittosen käsistä pelkästään hyviä juoksuja. Viimekertainen Turun kolmossija irtosi rehdillä suorituksella johtavan rinnalta. Mikäli Almost One Year onnistuisi pääsemään johtopaikalle, ei sen ohittaminen olisi todellakaan helppoa. 1 SERGIO LEONE kilpailee elämänsä iskussa, ja ykkösradan lähtöpaikka antaa taas eväät onnistuneeseen juoksuun. Voi hyvin olla, että Sergio Leone nappaa ensimmäiset keulat ja juoksee sitten 2. sisällä. 10 FUSCUS H.L. on vauhtikestävä menijä, jonka osakkeita avauksen venyminen nostaisi tuntuvasti. 3 I KEEP MY WORD satsaa varmasti tosissaan lähtöön, sillä tamma on viihtynyt johtopaikalla. Vihjaajan papereissa I Keep My Word on kuitenkin vasta kakkosvaihtoehto johtopaikalle Almost One Yearin jälkeen. 11 IHAGUA F BOKO toivoo Fuscus H.L.:n tavoin ylivauhtista juoksua. Toki tallikaveri Heat Of Dynamite on huomattavasti todennäköisempi menestyjä millä juoksunkululla tahansa.

Lähtö 9. Ryhmäajo 2120 m | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 6-2-3 B) 1-5-11-10-8-7-4-9-12
SLIPPERY RUNWAY – WERNER ORS – HUDSON WEB – BORGMESTER

Ravien päätöslähdössä 6 SLIPPERY RUNWAY kohoaa selväksi ykköshevoseksi. Scarlet Knightin 4-vuotias poika on aloittanut Suomen uransa Tapio Perttusen käsistä mallikkaasti. Ensiksi tuli ylivoimainen keulavoitto, ja viimeksi ruuna hävisi Glenn Kosmos Memorialissa 4. ulkoa 700 metrin kirillä vain hurjalle Always Readylle. Slippery Runwaylle käy siis niin keula- kuin selkäjuoksu, mutta paikka johtavan rinnalla voisi olla melko energiselle hevoselle voittoa ajatellen haastava. Kiihdytysvaiheessa on myös energisyyden vuoksi jopa pieni laukkariski. Nyt on kilpailtava kengät jalassa, mutta sen ei luulisi olevan mikään kynnyskysymys. Myös 2 WERNER ORS ja 3 HUDSON WEB nostetaan hyviltä paikoiltaan mukaan A-ryhmään. Molemmat myös pystyvät hyödyntämään hyvän lähtöpaikkansa. Werner Ors ei saanut viimeksi Mikkelissä mahdollisuutta keulasta voittaneen Sultan Journeyn takaa, voimia jäi kyllä varastoon. Hudson Web on nyt saanut pitkältä tauolta kolme starttia kroppaansa, ja suunta on ollut koko ajan nousujohteinen, vaikka sijoitukset muuta väittävätkin. Hudson Web avaa niin lujaa, että lienee halutessaan lähdön keulahevonen, mutta ehkäpä hyvä selkä kuitenkin kelpaa vielä tässä startissa. 1 BORGMESTER ei pysty puolustamaan johtopaikkaa, mutta luvassa on kuitenkin säästeliäs reissu, ja varsinkin reipasvauhtisessa juoksussa Borgmester olisi sen jälkeen tilaa saadessaan huippuvaarallinen. 5 CASIMIR TOF ei ole voittanut koko vuonna, mutta suorittaa jatkuvasti tasaisen hyvin. 11 SANTO GRIAL on löytänyt voittovireen, mutta nyt asetelmat ovat lähdön taso huomioiden voittoputken jatkamista ajatellen perin hankalat. Myös 10 ROOFER ja 8 CASH NO LIMIT huomioidaan troikkavihjeen kolmosrivillä.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 1,2,8,10,4,12 + 3,9,6,5 (7,11)
T4-2: 15,12,16,8,6,7,3 (5,14)
T4-3: 7,2 + 1,10,3,11 (12,6)
T4-4: 6 (2,3)

Pieni systeemi 84 riviä, hinta 16,80 euroa.
Suuri systeemi 420 riviä, hinta 84 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

7,2
6,2,3

Yhteensä 6 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

15
12,16,8,6,7,3
12,16,8,6,7,3,5,14,1,9

Yhteensä 54 yhdistelmää, hinta 27 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

6
2,3,1,5
2,3,1,5,11,10,8

Yhteensä 24 yhdistelmää, hinta 12 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska
 

Ponilähtö

Lähtö 1 


Väliajat 13,0-15,3-17,0-12,4

BWT ELLOSPANK: Oikein varma voitto johtopaikalta. 
MASTER AS: Matkasi voittajan takana 2. sisällä. Nousi lopussa toiselle ja tuli hyvin perille. 
MOONLIGHT BLACK: Matkasi 4.-3. sisällä. Polki aivan hyvin perille asti. 
GLIDE ON FIRE: Pakitteli 1. kaarteessa taustalle. Juoksupaikka 5. sisällä. Nousi viim. takasuoralla toiselle. Pudotti loppukurvissa takaisin sisälle. Kohtalainen esitys. 
RUN AND REPEAT: Hyökkäsi 5. ulkoa 3. radalle 700 jäljellä. Pian nousi selkä eteen. Tilanteet meni loppumatkasta tosi sekaviksi. Selkä ei vetänyt ja pudotti viim. kaarteessa toiselle. Oli vailla väylää ja puikkelehti maalisuoraa asiallisesti. Tämä startti ei kerro paljonkaan vireestä.
TAJ ONE: Juoksupaikka 3. sisällä. Nousi viim. takasuoran lopussa toiselle. Pehmeä lopussa. 
PADDOCK'S STAR: Juoksupaikka 4. ulkona. Nousi 600 jäljellä hieman ahtaasti 3. radalle. Jatkoi loppukurvissa 4. rataa. Polki asiallisesti perille. 
TREASURE OF PIRATE: Matkasi 6. ulkona. Hakeutui sisälle viim. takasuoran lopussa. Tasapaksu suoritus. 
POWER AGE: Käänteli 3. ulkoa 3. radalle 600 jäljellä. Kiri ei täysin vetänyt. 
ORVAR IVER: Sai toisella radalla selän eteen 1. kaarteen lopussa. Nostatettiin 3. radalle puoli kierrosta ennen maalia. Taipui loppumatkasta. 
ONE POINT: Kiertyi 1. kaarteen lopussa toiselle ilman vetoapua. Kadotti ravinsa viim. takasuoralla. Hylättiin.

Lähtö 2 


Väliajat 30,1-30,1-29,3-26,1

VIETÄVÄN PATUKKA: Iski 2. ulkoa viim. takasuoralla ja eteni johtavan rinnalle. Prässäsi otteen itselleen loppusuoran alussa ja jyräsi vakuuttavaan voittoon. 
TUUTINKI: Eteni johtopaikalle 1. kaarteen alussa. Sai loppumatkasta prässiä. Ei pystynyt vastaamaan voittajan rynnistykseen. 
VILLIMETTE: Seurasi kohtalaisesti johtavan takaa. 
VILVIIRI: Matkasi taustalla. Saavutti porukan viim. takasuoralla. Tasainen suoritus. 
POSOKKA: Nousi 3. sisältä viim. takasuoran alussa 3. ulos. Hakeutui selässä 3. radalle puoli kierrosta ennen maalia. Laukkasi loppukaarteen alkuun.
SARIANNAN: Lähtölaukka.
LENTÄVÄ ROLS: Laukka kiihdytykseen.
LEVOTON TUHKIMO: Laukka kiihdytykseen.
MYLVERIN REPEKKA: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Kadotti ravinsa puoli kierrosta ennen maalia. Hylättiin.
KESÄYÖ: Poissa.

Lähtö 3 


Väliajat 10,9-13,1-17,9

RIM BAY FLEUR: Vaati johtavalta vauhtia. Eteni itse kärkipaikalle 950 jäljellä keulahevosen laukattua. Aivan vahva suoritus. 
GRAPETSIINASINE: Kohosi johtavan takaa 2. ulos 550 jäljellä. Käänteli loppukurvissa 3. radalle. Kohtalainen kiri. 
HAZELLA: Alkumatka 2. ulkona. Jatkoi 950 jäljellä toista ilman vetoapua. Kohtalainen suoritus. 
HEELYS ANDORRA: Juoksi 3.-2. sisällä. Nousi toiselle hetkeksi viim. kaarteessa. Pudotti loppusuoralla sisälle. Tuli tasaisesti. 
IN COOKIE BOOGIE: Tasapaksu 4. sisältä. 
SALTY FAIRYTALE: Laukkasi lyhyesti 1. kaarteen lopussa ja juoksi takajoukoissa. Kulki viim. takasuoralla aivan mukavasti. Tasaisesti perille.
MAS CALYPSO: Matkasi taustalla. Kohtalaisesti perille ylivauhtisessa kisassa. 
STORMY VICE: Matkasi 3.-2. ulkona. Taipui loppumatkasta. 
OUTLANDER: Laukkasi ennen lähtölinjaa. Hylättiin.
FLAVIANO: Johti alkumatkan. Sai tiukkaa prässiä ja laukkasi keulasta etusuoralla. Hylättiin.
FINANCE HOSS: Laukka lähtökiihdytykseen. Hylättiin.
DEVIL STEP: Laukkasi etusuoran alkuun. Hylättiin.

Lähtö 4 


Väliajat 23,6-24,6-25,1

BILETTÄJÄ: Painui 1. kaarteessa keulaan. Hallitsi perille asti. 
SYNERI: Laukkasi jo ennen lähtölinjaa. Oikein vahva esitys sen jälkeen. Kiri lopussa ulkoratoja kakkoseksi. Viim. 1600 m 23,3. 
VILOX: Johti alun. Jatkoi 1. kaarteessa 2. sisällä. Pitkään pussissa. Jakoi lopulta kolmossijan.
KAAPPI: Hyökkäsi 3. ulkoa viim. takasuoran lopussa 3. radalle. Asiallinen kiri tasapääkolmoseksi. 
PELIPISTE: Kiertyi 3. radan kautta 1. kaarteessa toiselle ilman vetoapua. Aivan sitkeä. 
KIELAS: Nousi 3. sisältä etusuoralla 2. ulos. Oli pitkään pussissa. Rullaili maaliin.
RUNONEITO: Pudotti 3. ulkoa etusuoralla 4. sisälle. Nousi viim. kaarteen alussa jälleen 3. ulos. Tasainen suoritus. 
KAKE: Kohosi 4. sisältä 1200 jäljellä 2. ulos. Jatkoi myöhemmin 4.-3. sisällä. Pehmeä lopussa. 

Lähtö 5 


Väliajat 13,3-14,6-15,4-16,4

KNOCKING MATCH: Eteni johtopaikalle ennen 1. kaarretta. Voitti selvällä erolla. Oikein vakuuttava. 
INDYANA JONESS: Nousi 5. ulkoa viim. takasuoran alussa selässä 3. radalle. Selkä ei vetänyt loppukaarteessa kunnolla. Menetti metrejä ja hakeutui 4. radalle. Polki mallikkaasti perille. 
FERUS GALAX: Matkasi 3.-4. sisällä. Kohosi toiselle viim. takasuoralla. Lähti puoli kierrosta ennen maalia selissä 3. radalle. Kiri loppusuoraa kohtalaisesti ulkoratoja. 
AMORCITO: Jäi 2. ulkoa ilman vetoapua 800 jäljellä. Kohtalaisesti perille. 
HADES: Käänteli 4. ulkoa viim. takasuoran alussa 3. radalle. Paras veto hiipui loppukurvissa. 
FULLHAND COMERY: Pakitteli 1. takasuoran alussa ja matkasi 7. ulkona. Pudotti sisälle kierros jäljellä. Nousi jälleen toiselle viim. takasuoralla. Käänteli 3. radalle 450 ennen maalia. Kohtalainen lopetus. 
FINSWEDEN: Juoksupaikka 3.-2. ulkona. Jäi pussiin.
CAPO THE AMOUR: Eteni 1. takasuoralla vauhdilla 3. rataa johtavan rinnalle. Pudotti 2. sisälle 800 ennen maalia. Taipui lopussa.
O.F.V.PRINCE: Katkesi johtavan takaa pahoin. 
VOLUSIA BELL: Juoksupaikka 6. ulkona. Ei esittänyt mitään. 
FUNDOVER MATCH: Kiersi 1. kaarteessa 3.-4. rataa. Pakitteli 1. takasuoralla ja juoksi lopulta 4. sisällä. Kovin vaisua. 

Lähtö 6 


Väliajat 13,0-15,3-18,1-17,5

CALLELA KICKOFF: Menetti alussa johtopaikan. Nousi toiselle 1. kaarteessa ja eteni vauhdilla keulaan 1. takasuoran alussa. Alkumatka mentiin suht reipasta. Hallitsi varmasti lähtöä. 
BELIEVE IN DREAM: Käänteli 3. ulkoa 550 jäljellä 3. radalle. Kelpo kiri kantoi kakkoseksi. 
GABRIEL BARSK: Eteni 1. kaarteen alussa keulaan. Jatkoi 1. takasuoran alussa 2. sisällä. Sai lopussa tiloja, muttei kyennyt ottelemaan voitosta. 
UP EASY: Nousi 4. ulkoa 550 jäljellä selässä 3. radalle. Nousi 4. radalle viim. kaarteen lopussa. Asiallinen kiri. 
EKO LACONDA: Käänteli 5. ulkoa viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Edelleen selässä 4. radalle viim. kaarteen lopussa. Kelpo kiri. 
EASY COME EASY GO: Nappireissu 3. sisällä. 
FANGO JETT: Taipui lopussa toiselta ilman vetoapua.
RAVEN: Pudotti 6. ulkoa viim. takasuoran alussa 4. sisälle. Kohosi toiselle viim. kaarteen lopussa. Tasaisesti perille. 
EMBOSSED LEMON: Taipui 2. ulkoa pahoin loppumatkasta. Tuskin oli terve.
HE'S A HORSE: Matkasi hännillä sisärataa. Ei esittänyt mitään. 
KEISARI SUURI: Poissa.
PEGASOS EVO: Poissa.

Lähtö 7 


Väliajat 17,1-18,3-17,7-16,0

THE BREEZE: Iski parijonosta 2. kaarteessa ja eteni toiselle ilman vetoapua 1250 jäljellä. Painui keulaan puoli kierrosta ennen maalia ja voitti aivan pystyyn. 
CLASSIC PRIMAVERA: Matkasi kaukana 7. ulkona. Eteni hyvin viim. takasuoralla ja heitti 3. radalle loppukaarteessa. Punnersi vahvasti perille ja teki mallikkaan kirin. 
UNIQUE VICTOIRE: Nappireissu johtavan takana. Oli loppukurvissa hetken kiinni ja nousi sitten toiselle. Kohtalainen. 
SANDY MORNING: Juoksi 2.-3. ulkona. Käänteli 3. radalle kierros jäljellä. Pääsi pudottamaan toiselle 600 ennen maalia. Asiallinen suoritus. 
FURIOSA: Juoksupaikka 5. ulkona. Nousi 3. radalle 850 jäljellä. Kohtalainen kiri. 
ELSA THE SNOWQUEEN: Matkasi 3. sisällä. Kohosi viim. kaarteen lopussa toiselle ja edelleen maalisuoralla 4. radalle. Kohtalaisesti sisään. 
MAGIC GAS: Lähti liukkaasti ja painui keulaan. Menetti asemansa 500 jäljellä ja taipui lopussa varsin pahoin. 
LAURILA'S GERTRUDE: Laukkasi lähtösuoralla. Juoksi sitten 6. sisällä. Tasapaksu. 
GRAINFIELD CELINE: Sai toisella radalla selän eteensä 1250 jäljellä. Taipui. 
ZARA TAJ: Lähti vauhdikkaasti liikkeelle. Laukkasi häiriötilanteessa 1. kaarteeseen mentäessä. Käänteli 3. kaarteessa hännillä selissä 3. radalle. Kiri hyytyi loppumatkasta.
ARNIE'S EMILIE: Juoksupaikka 6. ulkona. Nousi 850 jäljellä selässä 3. radalle. Laukkasi 700 ennen maalia.
RIVE DREAMER: Lähtölaukka.
MOOSE ON THE LOOSE: Juoksupaikka 4. sisällä. Pääsi nousemaan toiselle 850 jäljellä, mutta laukkasi samassa. Hylättiin.
SAHARA NOMORELIES: Laukkasi 1. takasuoralla. Hylättiin.
TOUGH LOVE: Matkasi 5. sisällä. Laukkasi viim. takasuoran alussa. Hylättiin.
RANCH TQUILA: Juoksi 3.-4. ulkona. Hakeutui 3. radalle 900 jäljellä ja laukkasi samassa. Keskeytti.

Lähtö 8 


Väliajat 11,6-16,1-16,0-15,6

HEAT OF DYNAMITE: Hyökkäsi 3. ulkoa 800 jäljellä. Polki loppumatkan 3. rataa vastustajia tarkkaillen. Pisti vasta maalisuoralla vaihteen kunnolla silmään. Helppo voitto. 
FUSCUS H.L.: Lähti 4. ulkoa viim. takasuoran alussa selässä 3. radalle. Hakeutui 4. radalle viim. kaarteen lopussa. Ei pystynyt heittämään haastetta edessään kiertäneelle voittajalle. Kelpo suoritus kuitenkin. 
STREET DANCE: Matkasi 6.-4. ulkona. Jatkoi viim. kaarteen alussa 3. ulkona. Hakeutui maalisuoralla 4. radalle ja esitti mukavan kirin. 
SERGIO LEONE: Puolusti johtopaikan reippaassa avauksessa. Sai jatkossa rauhoittaa tempoa ihan merkittävästi. Hiljensi hiukan viime metreillä. 
FIONA NORR: Juoksupaikka 2. ulkona. Oli loppukurvissa vailla väylää. Nousi maalisuoralla kolmannelle ja tuli kohtalaisesti perille. 
I KEEP MY WORD: Aivan sitkeä suoritus toiselta ilman vetoapua. 
EXPLOSIVE ELVIS: Avasi vauhdilla johtavan kupeelle. Tyytyi tilanteeseen ja pudotti 1. takasuoran alussa 2. sisälle. Vähän pehmeä loppumetreillä. 
MY WAYS NOT YOURS: Kohosi 4. sisältä 800 jäljellä 3. ulos. Pudotti jälleen sisälle loppukaarteessa. Ei vakuuttanut. 
IHAGUA F BOKO: Lähti 5. ulkoa viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Kiri jäi kovin vajaaksi. 
ARCTIC CHIME: Antautui pahoin 3. sisältä. 
ALMOST ONE YEAR: Poissa.
SHADOW PRO MCQUEEN: Poissa.

Lähtö 9 


Väliajat 10,4-14,1-14,2-13,1

WERNER ORS: Avasi keulaan. Alku venähti suht reippaaksi. Vastasi mallikkaasti perille asti. 
SLIPPERY RUNWAY: Taivalsi toista rataa ilman vetoapua. Väkevä suoritus, vaikkei voittajaa ohittanutkaan. 
RIM BAY KICKAPOO: Juoksi 3. sisällä. Loppumatkasta 2. sisällä. Kohtalainen nappireissulla. 
SANTO GRIAL: Nousi 3. ulkoa 3. radalle viim. takasuoralla. Suoritti kohtalaisen kirin. 
PRODIGY SHARK: Käänteli 4. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Polki kohtalaisesti perille. 
DREAMY CHIP: Juoksupaikka 4.-3. sisällä. Ei vakuuttanut. 
HUDSON WEB: Kohosi johtavan takaa 2. ulos 450 jäljellä. Pehmeä loppumatkasta. 
ROOFER: Juoksupaikka 2.-3. ulkona. Oli loppukurvissa vailla vapaata. Pudotti loppusuoralla sisälle. Pussissa maaliin.
CASIMIR TOF: Kiihdytti vauhdikkaasti, mutta laukkasi 1. kaarteen alkuun.
CASH NO LIMIT: Matkasi hännillä 6. sisällä. Laukkasi viim. takasuoran alussa.
BORGMESTER: Juoksi 5. sisällä. Nousi viim. takasuoralla toiselle, mutta laukkasi samassa. Hylättiin.
GILLIAN COMERY: Poissa.