Keskiviikko-ravit

25.11.2020 18:00

Keskiviikko-ravit

HUOM. Ravit ajetaan ilman yleisöä.

Asiakaskysely käynnissä

Yleisön pääsyä takaisin raveihimme odotellessa käynnissä on lyhyt asiakaskysely. Haluamme kehittää Vermon aluetta ja Vermo Areenan palveluita yhdessä kanssanne. Toivottavasti ehditte vastata alla olevaan kyselyyn, kesto on n. 5 min. Kysely jatkuu to 26.11. klo 24 asti TÄSSÄ LINKISSÄ >>

Kaikkien vastanneiden (ja luvan antaneiden) kesken arvomme 2 kpl kahden hengen ravintolalahjakortteja (à 100 €).

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

25.11.2020 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO65-VARMAVALINNAT

Kierroksen todennäköisimmäksi voittajaksi kohoaa viidennen kohteen 4 AMAZING WARRIOR. Iikka Nurmosen suojatti on tehnyt jo pidemmän aikaa loistosuorituksia. Kuukauden takaisessa Porin 75-voitossaan Amazing Warrior sai ensimmäisellä puolikkaalla kovaa painetta ja joutui avaamaan ensimmäiset 500 metriä 09-kyytiä. Sen jälkeen ruuna sai rauhoittaa vauhdin todella maltilliseksi, kunnes taas päätöspuolikkaalla kyyti oli 09,5-lukemissa. Siinä vauhdissa Troopers pystyi ainoana heittämään haastetta muiden pudotessa taustalle. Amazing Warriorin voitto oli kuitenkin täysin varma, ja varaa olisi ollut vieläkin kovempaan vauhtiin. Alla on nyt kuukauden starttiväli, mutta se ei ole tavannut Amazing Warriorin tahtia haitata. Vastassa on muutama oikein kovakuntoinen kilpuri, mutta silti Amazing Warrior kohoaa vielä selkeästi muun porukan yläpuolelle. Lähdön onnistuessa Amazing Warriorilla on hyvät saumat kiihdyttää keulapaikalle. Myös kierroksen muut varmavaihtoehdot ensimmäisen kohteen 4 TAKSVENLA sekä toisen kohteen 2 IAN BOKO ovat todennäköisiä keulahevosia, minkä jälkeen ne ovat pikamatkoilla normaalitasolla suorittaessaan vahvoilla. Näistä Ian Boko valitaan Suuren systeemin toiseksi tukipilariksi.

TOTO65-VIHJESYSTEEMIT

T65-1: 4 + 7,5 (3,8)
T65-2: 2 (3,5)
T65-3: 12,14,9 + 13,6,10,1,11,7,5,8,4 (15,16)
T65-4: 6,12,4,5,9,10 + 8,3,7,2,11,1
T65-5: 4 (7,5)
T65-6: 7,10,4 (3,1)

Pieni systeemi 54 riviä, hinta 5,40 euroa.
Suuri systeemi 1296 riviä, hinta 129,60 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1. Tasoitusajo 2120 m

RANKING
A) 4 B) 3-2-5-1-6
TIME MATCH – DUSKTODAWN BOOGIE – MAS FOR YOU – ZOLEI

Keskiviikkoilta käynnistyy 2-vuotislähdöllä, missä osallistumisoikeus on Ypäjän varsahuutokaupassa paikalla olleilla. Vaikka mukana on vain kuusi hevosta, riittää lähdössä tasoa. A-hevoseksi nostetaan viiteen kilpailuunsa jo tasan 30 000 euron tilin tehnyt 4 TIME MATCH. Markku Niemisen valmennettavan paras meriitti on voitto Turussa ajetusta oriiden ja ruunien Kasvattajakruunusta. Siinä Time Match nousi 2. sisältä johtavan rinnalle kierros jäljellä ja eteni loppusuoralla varmaan voittoon SE-tuloksella 15,6.  Viimekertaisessa Lahden SHKL Hevosenomistajapokaalissa Time Match kiertyi 2. ulkoa johtavan rinnalle 900 jäljellä ja irtosi jo hieman muista yhdessä piikki-selkä –asetelmassa juosseiden Birgit Combon sekä Zolamanin kanssa. Loppusuoralla Time Match taipui kuitenkin lopulta viidenneksi. Maharajahin poika saa kuitenkin suorituksestaan täysin puhtaat paperit, sillä 12,5-vauhtinen kolmas puolikas oli kovaa keittoa. 3 DUSKTODAWN BOOGIE on sekin tehnyt tiliä jo 25 000 euroa, sillä Kenneth Danielsenin silmäterä voitti Turussa tammojen Kasvattajakruunu-finaalin. Viimeksi SHKL Hevosenomistajapokaalin finaali pilaantui lähtösuoran pahaan laukkaan. Jatkossa Lexus Fontin tytär teki kyllä taustalla oikein kelpo suorituksen. 2 MAS FOR YOU ei ole vielä onnistunut voittamaan, mutta on suorittanut jatkuvasti hyvin. Tanja Goman-Niemisen valmennettava sijoittui SHKL Hevosenomistajapokaalissa neljänneksi ja Kasvattajakruunussa viidenneksi. 5 ZOLEI ylsi erittäin kovatasoisessa SHKL Hevosenomistajapokaalissa 3. sisältä seitsemänneksi. Normaalitapauksessa Zolei ei riitä tämän lähdön kovalle suosikkikolmikolle. Yksin paalulta liikkeelle pääsevä 1 MY WAY LUXI on pelkän koelähdön perusteella hieman vaikea arvioitava. 6 GRACE SCION jää rankingissa viimeiseksi, mutta hyvä varsa on kyllä sekin. Vaikka Grace Scion ei selviytynyt Turussa Kasvattajakruunu-finaaliin, kulki se karsintalähdössä viimeiset 700 metriä 15,4-vauhtia.

Lähtö 2. Tasoitusajo 2120 m

RANKING
A) 2 B) 13-4-12-7-1-5-11-9-14-8 C) 6-10-3
SHACKHILLS FLASH – WESTSIDE INSTINCT – CYGNE NOIRE BOOGIE – MAKE A WISH H.C.

Toisessa lähdössä kaksi viikkoa sitten uransa Vermon voitolla avannut 2 SHACKHILLS FLASH lähtee jahtaamaan tiukasti toista peräkkäistä Vermon voittoaan. Jari Kinnusen suojatti nousi viimeksi 2. sisältä johtavan rinnalle 800 jäljellä ja punnersi lopussa väkisin ohi johtaneesta Laurenz Von Bentzistä. Väliajat olivat 20,7-20,1-(16,9)-14,3. Myös B-ryhmän avaava 13 WESTSIDE INSTINCT on kehityskelpoinen 3-vuotias. Trixtonin poika sijoittui Kymenlaakso-ajon karsintalähdössäkin kolmanneksi vain Core Catcherille sekä Star Town Kempille häviten. 4 CYGNE NOIRE BOOGIE nappasi syyskuisen Kouvolan voittonsa johtavan rinnalta. Vastus on nyt paljon kovempi kuin silloin, mutta silti Marko Heikarin laina-ajokkiin on syytä suhtautua vakavasti. 12 MAKE A WISH H.C. joutuu lähtemään liikkeelle takamatkan viitosradalta, joten alkuasetelma ei todellakaan ole paras mahdollinen. Alla on kuitenkin mainio keulakakkonen, sillä avauspuolikas viime startissa oli todella hurjasti 08,7. 7 STONEISLE REDBULL jäi kuukausi sitten Teivossa 2. radalle ilman selkää. Paremmalta juoksupaikalta totosijaan on täydet mahdollisuudet. 1 ALLAVALLA oli Forssassa johtopaikalta kelpo kakkonen. Vastus kovenee nyt kuitenkin aika tavalla, joten yhtä hyvän sijoituksen uusiminen on loistopaikasta huolimatta tiukassa. 5 ELSA THE SNOWQUEEN oli viime keskiviikkona 3. sisältä vain kohtuullinen. 11 EL HOUDINI voitti viimeksi Lahdessa nappireissulla 2. ulkoa. Voiton uusiminen tässä tehtävässä ei ole ollenkaan todennäköistä.

Lähtö 3. Ryhmäajo 2120 m

RANKING
A) 11 B) 9-3-8-6-5-2-4-1-7-10-12
ILOS SANSIBAR – EXTREM BRODDE – FABRICE WEB – RALLSTON

Vaikka kiertäminen ulkoradoilla ei ainakaan vielä tässä vaiheessa uraa ole 11 ILOS SANSIBAR kohdalla vinouden vuoksi aivan yksinkertaista, kohoaa Iikka Nurmosen kovakuntoinen suojatti silti näistäkin asetelmista ainoaksi A-hevoseksi. Viimeksi Vermon Karanor Teräsmiesliigassa Ilos Sansibar sai huseerata johtopaikalla ja hallitsi alusta loppuun täysin vaivatta. Tätä edeltäneessä Vermon kisassaan Ilos Sansibar iski hänniltä 700 jäljellä ja kiri hienosti kakkoseksi, vaikka vinousongelmat olivat hyvin esillä. Siitä huolimatta viimeiset 700 metriä sujuivat 12,4-vauhdilla. 9 EXTREM BRODDE on voitokas, mutta samalla myös epäonnistumisaltis tapaus. Alla on kaksi epäonnistumista, mutta lokakuun Kouvolan voitot tulivat tyylikkäillä suorituksilla. 3 FABRICE WEB on hyvältä paikaltaan vaarallinen. Ruuna saattaa juosta jopa keulassa. Kaksi viikkoa sitten Vermossa ensimmäisellä puolikkaalla keulahevosta hiillostanut Fabrice Web juoksi lopulta 3. sisällä, mistä kiri Runaway Ninan sekä Callela Socratesin jälkeen kolmanneksi. 8 RALLSTON on huonolla paikalla, mutta kunto on kohdallaan. Viimekertaisessa Finntack Cupin finaalissa Jani Ruotsalaisen suojatti ei saanut mahdollisuutta 3. sisältä. Voimia jäi kyllä varastoon. 6 RARITY RED on kunnossa, mutta hyppyjä tulee turhan herkästi. 5 SILENOS CLEARSKY kohdalla 4-vuotiskausi on ollut iso pettymys. Viime vuosi osoitti, että kykyjä on kyllä paljon parempaankin. Silenos Clearsky muun muassa voitti Seinäjoella elokuussa Kasvattajakruunu-alkuerän ennen Callela Lincolnia.

Lähtö 4. Ryhmäajo 1620 m | Toto65-1

RANKING
A) 4 B) 7-5-3-8-2-9-1 C) 6
TAKSVENLA – AUROTAR – VENNELMON VARMA – HULLUDUUNARI

Toto65-kierros käynnistyy suomenhevostammojen Tammatähdellä, missä rata-arvonnalla on merkittävä vaikutus rankingjärjestyksen muodostamiseen. Vermossa ajettiin avoin Tammatähti myös kaksi viikkoa sitten puoli kierrosta tämänkertaista pidemmällä matkalla, ja mukana on seitsemän samaa hevosta kuin silloinkin, joten kyseisestä lähdöstä saa hyvin voimasuhteita selville. 4 TAKSVENLA kamppaili kyseisessä lähdössä keulapaikalta ykköseksi. Taksvenla pääsee jälleen liikkeelle Aurottaren sisäpuolelta ja on taas todennäköinen keulahevonen. Kun tosiaan juostavaa matkaakin on puoli kierrosta vähemmän, on Veijo Hakalan valmennettavalla hyvät mahdollisuudet hallita alusta loppuun. 7 AUROTAR jäi kaksi viikkoa sitten 2. ulos pussiin, kun Tuomo Ojanperä ei ymmärrettävästi halunnut kiertää koko loppukaarretta kolmatta rataa. Pikamatka on Aurottaren mieleen, ja Taksvenlan sisäpuolelta Matti Koskisen valmennettava olisi ollut keulapsyykillä ykkösrankkaus. Näistä asetelmista Aurotar jää kuitenkin Taksvenlaa vastaan ykköshaastajaksi. Mikäli Vennelmon Varma käynnistyy ravilla, saattaa Aurotar juosta nytkin 2. ulkona. 5 VENNELMON VARMA oli kaksi viikkoa sitten hyvä kakkonen keulasta voittaneen Taksvenlan rinnalta. Itse asiassa vielä loppusuoran alussa Vennelmon Varma näytti voittajaltakin. Mikäli kiihdytysvaihe sujuu ravilla, juossee Vennelmon Varma jälleen johtavan rinnalla. 3 HULLUDUUNARI on vahvasti ehdolla johtavan selkään. 8 TÄHTITUULA jäi kaksi viikkoa sitten keulasta voittaneen Taksvenlan taakse pussiin. Kasiradan lähtöpaikka mutkistaa kuitenkin tilannetta. 2 NAPUTUS on lähdön kuudes pelihevonen.

Lähtö 5. Ryhmäajo 1620 m | Toto65-2

RANKING
A) 2 B) 3-5-7-9-11-12-6-10-4-1-8
IAN BOKO – PROUD MS CANTAB – AHASVEROS – FIRST HEARTBEAT

Toisessa Toto65-kohteessa heti kiihdytysvaihe ratkaisee paljon. Mikäli 2 IAN BOKO askeleet osuvat lankulle (pieni laukkariskikin on olemassa), se edennee johtopaikalle. Sen jälkeen viimeksi Lahdessa johtopaikalta vakuuttavasti voittanut Hannu Korven suojatti ei ole kuntonsa edellyttämällä tasolla kilpaillessaan lyötävissä. Pikamatkalla mahdollisen ylimeneväisyydenkään ei pitäisi olla ongelma. Ian Boko ei ole kilpailukäyttäytymiseltään sataprosenttinen, ja tässä tehtävässä vaikuttaakin vahvasti siltä, että Ian Boko on itse itsensä pahin vastustaja. 3 PROUD MS CANTAB kohoaa rankingin selväksi kakkoshevoseksi. Kyseessä on nopea avaaja, joka viihtyy nimenomaan pikamatkalla. Varsinkin Ian Bokon takaa 2. sisältä kakkossija olisi vahvasti haarukassa. 5 AHASVEROS on lähinnä se hevonen, joka voisi kyseenalaistaa edellä mainitun kaksikon piikki-selkä –asetelmiin pääsyn. Näiden ulkopuolelta sen ei kuitenkaan lähtökohtaisesti pitäisi onnistua. Ahasveros voi kuitenkin päästä 3. sisälle. Ruuna kesti viimeksi Mikkelissä johtavan rinnalta sijoitustaan paremmin, ja Esa Holopainen on kovan luokan kuskivahvistus. 7 FIRST HEARTBEAT kohtaa suosikkia lukuun ottamatta sopivan vastuksen, mutta lähtöpaikka vaikeuttaa tehtävää selvästi. 9 ANDY VELVET on sijoittunut tänä vuonna usein totoon. 11 RHAPSODY POINT ja 12 EXCEPTIONAL olisivat hyviltä paikoilta olleet ehdottomasti perushevosia, mutta molempien kohdalla lähtöpaikka laskee tuntuvasti osakkeita. Varsinkin viimeksi Teivossa hyvävoimaisena pussiin jääneelle Exceptionalille lähtöpaikka on aika lailla myrkkyä, sillä kyseessä on oikein tarkan juoksun hevonen.

Lähtö 6. Tasoitusajo 3120 m | Toto65-3, Toto4-1

RANKING
A) 12-14-9 B) 13-6-10-1-11-7-5-8-4 C) 15-16-2-3
RALLIN MUISTO – KARLO – ISSAKAN VALO – PERUSLIKSA

Toto4-pelin käynnistävässä Valtra Sisusarjassa A-ryhmään nostetaan kolme hevosta, mutta kokonaisuudessaan lähdöstä löytyy roppakaupalla realistisia voitontavoittelijoita. Suurempiin T-systeemeihin revitelläänkin kaikkiaan kaksitoista rastia. 12 RALLIN MUISTO nostetaan rankingin ykköshevoseksi, vaikka kaksi alla olevaa kilpailua on pilaantunut laukkoihin. Tätä ennen Juha Tammen valmennettava esitti vahvaa virettä. Forssan voittojuoksussaan Rallin Muisto kiertyi johtavan rinnalle vajaat 1900 jäljellä. Tätä edeltäneessä Valtran Sisusarjan kakkossijassaan yksin 60 metrin takamatkalta liikkeelle lähtenyt ruuna rymisteli ulkoratoja viimeiset 1400 metriä. Laukkariski on nytkin konkreettinen, mutta pitkä matka suosii väkivahvaa puurtajaa. Myös 14 KARLO hyötyy merkittävästi tämänkertaisesta pitkästä matkasta. Kyseessä on kankea kiihdyttäjä, jolla on tapana parannella kirivaiheessa asemiaan. Karlolla on hyvät saumat jyrätä ykköseksi asti. 9 ISSAKAN VALO on vasta 5-vuotias, mutta hevosessa on paljon potentiaalia. Valtra Sisusarjassa 7.10. Issakan Valo kiri mukavasti kolmanneksi vain Viliviimalle sekä Rallin Muistolle häviten. B-ryhmä on kokonaisuudessaan todella tasainen. 13 PERUSLIKSA olkoon marginaalinen nelosrankkaus, vaikka alla on taukoa. Ruuna on pystynyt tämän kauden parhaissa starteissaan varsin hyviin suorituksiin. 6 ADVEN TURE kiri kuukausi sitten Kouvolassa 75-lähdössä Tapio Perttusen ajamana 3. ulkoa kolmanneksi. 10 USKO EEVERTTI on suorittanut viime starteissaan vahvasti. Saa sitten nähdä, vaikuttaako kengät jalassa kilpaileminen ravirytmiin negatiivisesti. 1 KROMAUS on elämänsä iskussa, mutta vastuskin on laadukas. Myös 11 EETU ROLS, 7 PIRTTILÄN OLGA, 5 UKKOSEN JYMY, 8 MONTSAN VIPPI ja 4 KUNNAAN TÄHTI mahtuvat mukaan revitykseen.

Lähtö 7. Ryhmäajo 3120 m | Toto65-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 6-12-4-5-9-10 B) 8-3-7-2-11-1
KNOCKING MATCH – TZUBODAI – JOSEPH BOKO – TWINQUIT

Illan ensimmäinen troikkalähtö suorastaan vilisee realistisia voittajaehdokkaita. 6 KNOCKING MATCH voitti viime keskiviikkona johtopaikalta todella helposti. Vastus on nyt aivan eri sfääreissä, ja juostavaa matkaakin on kierros viime viikkoa enemmän, mutta siitä huolimatta Antti Teivaisen ajokki nostetaan keulapsyykillä rankingin ykkösnimeksi. 12 TZUBODAI kiri viimeksi Jokimaa Tekee Tähtiä –finaalissa mukaan kärkirintamaan sijoittuen lopulta neljänneksi. Suoritus oli nytkin hyvä, mutta se olisi voinut olla vieläkin parempi. Ruuna painoi nimittäin loppusuoralla niin paljon sisällepäin, ettei ollut täysipainoisesti ajettavissa. Tähän painamiseen paloi ainakin kaksarisijoitus. On hyvinkin mahdollista, että juoksu tulee elämään läpi matkan, ja silloin piippuhyllyn lähtöpaikka ei olisi ollenkaan niin huono kuin miltä se ensikatsomalla näyttää. 4 JOSEPH BOKO ei ole ollut ihan parhaimmillaan, mutta viimeksi ruuna vaikutti täysin pieleen mennyt juoksu huomioiden nousuvireiseltä. 5 TWINQUIT on ehdottomasti näiden pitkien matkojen hevonen. Viimeksi Kaustisella Twinquit laukkasi alussa ja putosi aivan joukon hännille 7. ulos, mutta nousi vielä hyvin kolmanneksi. 9 REDEMPTION on menestynyt viime aikoina upeasti. Lahden Jokimaa Tekee Tähtiä –finaalissa Kimmo Aholan valmennettava hyökkäsi 2. ulkoa 800 jäljellä, pääsi laskeutumaan 2. radalle ilman selkää 300 jäljellä ja oli oikein hyvä kolmas vain Skyfall Shinelle sekä tallikaverilleen Blader Runner Dk:lle häviten. Redemption on yksi monesta kovasta voitontavoittelijasta. A-ryhmään nostetaan myös uusista käsistä aloittava 10 CREDIT TO LOVE. Ruunan suoritustaso on ailahdellut, mutta hevosessa on kapasiteettia. Myös B-ryhmä on kauttaaltaan laadukas. Sen aloittaa huomattavasti tauluaan kovakuntoisempi 8 AN-ANDREE.

Lähtö 8. Ryhmäajo 2120 m | Toto65-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 4 B) 7-5-8-1-9 C) 10-3-2-6
AMAZING WARRIOR – DICKSON SHADOW – DEANGELO – QUICK VALD

Duon avauskohteessa 4 AMAZING WARRIOR on selvä suosikki. Vaikka vastassa on muutama muukin tosi hyväkuntoinen menijä, erottuu Amazing Warrior hevosena vielä pykälän muiden yläpuolelle. Aina hyvin mennyt ruuna on kehittynyt Iikka Nurmosen käsissä entisestään ja voi hyvinkin taistella ensi vuonna ihan parhaiden Suomessa syntyneiden kanssa.  Amazing Warrior on tehnyt jo pidemmän aikaa loistosuorituksia. Kuukauden takaisessa Porin 75-voitossaan Amazing Warrior sai ensimmäisellä puolikkaalla kovaa painetta ja joutui avaamaan ensimmäiset 500 metriä 09-kyytiä. Sen jälkeen ruuna sai rauhoittaa vauhdin todella maltilliseksi, kunnes taas päätöspuolikkaalla kyyti oli 09,5-lukemissa. Varaa olisi kuitenkin ollut vieläkin kovempaan vauhtiin. Alla on nyt kuukauden starttiväli, mutta se ei ole tavannut Amazing Warriorin tahtia haitata. Lähdön onnistuessa Amazing Warriorilla on hyvät saumat kiihdyttää keulapaikalle, ja ainakin silloin homman pitäisi olla paketissa. Myös haastajaosastolta löytyy siis muutama oikein kovakuntoinen menijä. 7 DICKSON SHADOW nostetaan niukasti haastajaryhmän ykköseksi. Se on aloittanut taukonsa jälkeen kahdella tyylikkäällä Turun voitolla. 5 DEANGELO ei selviytynyt viimeksi Vermossa totoon, mutta suoritus 4. ulkoa oli täysin normaali. Ideaalijuoksupaikka olisi Amazing Warriorin takana 2. sisällä, mutta 2 ANDREE on kuitenkin todennäköisin vaihtoehto sille juoksupaikalle. 8 QUICK VALD jyräsi viimeksi varmaan voittoon, vaikka joutui taivaltamaan viimeiset 1300 metriä johtavan rinnalla. Lähtöasetelmat pudottavat rankingissa niukasti Dickson Shadow’n sekä Deangelon takapuolelle. 1 QUITE A BOY on hyvä loppukirihevonen, mutta todennäköisesti Andree pääsee laskeutumaan etupuolelle, mikä mutkistaa tilannetta aika tavalla. 9 DIABLO SISU hävisi viimeksi vain Quick Valdille, mutta takarivistä totosija edellyttää huippuonnistumista.

Lähtö 9. Ryhmäajo 2120 m | Toto65-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 7-10-4 B) 3-8-1-6-2-9 C) 11-5-12
WILLOW PRIDE – STONECAPES QUEILA – PEANUTS – ICE WINE

Toto65-kierros huipentuu lämminveritammojen Tammatähteen. 7 WILLOW PRIDE voitti Lahdessa Suur-Hollolan Best Ladyn johtopaikalta niin ilmavasti, että nostetaan rankingin ykköshevoseksi. Päätöspuolikas sujui 09,5-kyytiä, eikä kaikki ollut vielä missään tapauksessa pelissä. Porin St. Legerissä laukka ensimmäisessä kaarteessa pilasi pelin, mutta jatkossa suoritus oli silloinkin mallikas. viimeiset 700 metriä sujuivat 6. ulkoa ulkoratoja pitkin 11,5-vauhdilla. Lähtöpaikka tuo hommaan oman mausteensa. Willow Pridelle käy niin keula- kuin selkäjuoksu, mutta johtavan rinnalta tamma tuskin näin kovaa lähtöä voittaisi. Keulapaikka olisi ilman muuta paras vaihtoehto. Lahden Suur-Hollola Best Ladyssä kolmanneksi sijoittunut 10 STONECAPES QUEILA teki viimeksi Vermossa kanuunasuorituksen. Tamma revitteli 40 metrin takamatkalta kolmatta rataa pitkin eteenpäin, kunnes pääsi laskeutumaan selvästi terävimmästä kärjestä jääneenä 2. radalle ilman selkää 1650 jäljellä. Stonecapes Queila eteni johtavan rinnalle 700 jäljellä, painui kärkeen vajaat 500 jäljellä ja irtosi vakuuttavaan voittoon SE-tuloksella 12,8. Tamma on takarivistä huolimatta vakava voitontavoittelija. Kolmantena A-ryhmään nostetaan edellä mainittua kaksikkoa vuotta nuorempi 4 PEANUTS. Se kiertyi Porin St. Legerissä 2. ulkoa 2. radalle ilman selkää vajaat 1500 jäljellä, mutta joutui lopulta tyytymään viidenteen sijaan. Muuten tämä kausi on ollut Peanutsille pelkkää menestyskulkua. Myös Jukka Torvinen halunnee johtopaikalle. Willow Priden lähtönopeus on vaihdellut, mutta parhaimmillaan se on lähtenyt kyllä tosi kovaa. 3 ICE WINE ottanee ensimmäiset keulat, mutta se voi hyvin tyytyä Willow Priden tai Peanutsin selkään. Joka tapauksessa mainiot asetelmat antavat hyvän totosauman. Sen sijaan voitto vähän yllättäisi. 1 STONEISLE OCEAN ei ole onnistunut tänä vuonna kykyjään vastaavasti ja putoaa tällä kertaa vain hyvien haastajien joukkoon. Hyviä haastajia ovat myös Tapio Perttusen 6 DREAM GIRL ja 2 BOSSES LADY.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 12,14,9 + 13,6,10,1,11,7,5,8,4 (15,16)
T4-2: 6,12,4,5,9,10 + 8,3,7,2,11,1
T4-3: 4 (7,5)
T4-4: 7,10,4 (3,1)

Pieni systeemi 54 riviä, hinta 10,80 euroa.
Suuri systeemi 432 riviä, hinta 86,40 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

4
7

Yhteensä 1 yhdistelmä.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

6,12
6,12,4,5,9,10
kaikki

Yhteensä 100 yhdistelmää, hinta 50 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

7,10,4
7,10,4
7,10,4,3,1,6,2,9

Yhteensä 36 yhdistelmää, hinta 18 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska
 

Lähtö  1. 


Väliajat 187-186-165-151

TIME MATCH: Jäi toisesta ulkoa 400 juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Pudotti hieman myöhemmin 3. sisälle. Nousi 850 ennen maalia toiseen ulos. Siirtyi 350 ennen maalia kiriin 3. radalle. Liukui lopussa ylivoimaiseen voittoon. Viim. 700 m 13,7. Teki samalla uuden Suomen ennätyksen. 
DUSKTODAWN BOOGIE: Matkasi alun 3. ulkona. Jäi ensimmäisen takasuoran puolivälissä toisen radan vetojuhdaksi. Sai siitä lopussa otteen kärkihevosesta ja oli hyvä kakkonen. 
MAS FOR YOU: Lähti heti ajamaan toista rataa pitkin. Painui 400 juostuna lopulta kärkipaikalle. Veti tasaisen reipasta ja tuli aivan juosten sisään, vaikka jäikin loppusuoralla kolmanneksi. 
MY WAY LUXI: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Jäi 350 juostuna johtavan kantaan. Tuli aivan juosten sisään asti. 
GRACE SCION: Matkasi lauman hännillä 4. sisällä. Seuraili maksimaaliseen sijoitukseen. 
ZOLEI: Laukkasi 150 juostuna pahoin ja menetti heti pelinsä. 

Lähtö  2. 


Väliajat 177-181-154-165

SHACKHILLS FLASH: Painui 450 juostuna kuolemanpaikalta kärkeen. Sai vetää haluamaansa tahtia ja oli vakuuttava voittaja. 
STONEISLE REDBULL: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Luopui paikastaan 400 juostuna. Oli johtavan kannasta lopussa varmasti toinen. 
EL HOUDINI: Sai ensimmäisen takasuoran alussa paikan toisesta ulkoa. Lähti loppusuoran alussa kiriin ja oli aivan hyvä kolmas. 
ALLAVALLA: Seuraili 2.-3. sisältä tasaisesti. 
CYGNE NOIRE BOOGIE: Jäi ensimmäisen takasuoran puolivälissä toisen radan vetojuhdaksi. Tuli aivan asiallisesti, vaikka antoikin päätössatasella hieman periksi. 
SLUMDOG: Matkasi 5. sisällä. Sai edetä sujuvasti ja seuraili tasaisesti. 
WIIPURI: Laukkasi lähdössä lyhyesti ja jäi lauman hännille sisäradalle. Nousi 750 juostuna 5. ulos. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle. Tuli aivan mukavasti sisään asti. Viim. 1900 m 16,1. 
ELSA THE SNOWQUEEN: Sai edetä 4. sisältä sujuvasti ja tuli tasaisesti. 
HAPPY JOY: Seuraili pääjoukon hänniltä 6. sisältä tasaisesti. 
MAKE A WISH H.C.: Lähti 3. ulkoa 1350 ennen maalia kiriin 3. radalle. Pääsi 850 ennen maalia pudottamaan toiseen ulos. Aloitti samassa matkan kohden takajoukkoja ja oli vaisu. 
GOLF WIDOW TEMPLE: Matkasi 4. ulkona. Otti toisen ringin alkaessa pahan laukan ja mahdollisuudet sulivat samassa.
QUEEN LOVES ROAD: Pääsi 3. radalta 350 juostuna pudottamaan 3. ulos. Laukkasi 550 juostuna pitkäksi. 
EASY COME EASY GO: Poissa.
WESTSIDE INSTINCT: Poissa.

Lähtö  3. 


Väliajat 114-155-129-152

ILOS SANSIBAR: Juoksi 4. ulkona. Lähti 1300 ennen maalia kiriin 3. radalle. Eteni päätösringin alkaessa kuolemanpaikalle. Löi kovaa painetta kärkihevoselle ja jyräsi loppusuoralla ajamatta niukkaan voittoon. Vakuuttava. 
RALLSTON: Eteni nopeasti kärkipaikalle. Tuli oikein hyvin sisään asti, vaikka ei lopussa ylivoimalle mitään voinutkaan. 
CARLOS SANTANA: Juoksi 3.-4. ulkona. Sai edetä loppukaarteessa toista rataa pitkin. Nousi 250 ennen maalia kiriin ja tuli hyvin sisään asti. Viim. 700 m 12,4. 
HAZELLA: Matkasi johtavan kannassa. Nousi loppusuoran alussa toiseen ulos ja oli lopussa tasainen neljäs. 
EXTREM BRODDE: Juuttui nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Sai päätösringin alkaessa vetoavun eteensä. Oli jatkossa vähän vetämättömän oloinen, mutta säilytti kuitenkin tahtinsa. 
UNIQUESINE: Matkasi 2.-3. ulkona. Otti lopussa maksimit. 
MAZE MATCH: Otti pahan lähtölaukan ja menetti heti pelinsä. 
RARITY RED: Otti 200 juostuna johtavan kannasta laukan ja putosi lauman hännille. Laukkasi 5. ulkona 800 juostuna uudelleen ja menetti pelinsä. 
HASHTAG: Lähti rauhassa ja putosi 4. sisälle. Oli jatkossa aika vaisu ja laukkasikin viimeisen takasuoran lopussa. Laukkasi loppusuoralla taustalla hylkäykseen. 
FIONA NORR: Juoksi 3. sisällä. Laukkasi siellä 550 ennen maalia pitkäksi. 
SILENOS CLEARSKY: Laukkasi jo ennen lähtölinjaa pitkäksi. 
FABRICE WEB: Poissa.

Lähtö  4. 


Väliajat 207-243-240 

TAKSVENLA: Juuttui nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Puristi siitä vahvasti sisään asti ja otti lopussa hallitun voiton, kun pahin kanssakilpailija levisi loppusuoralla laukalle. 
VENNELMON VARMA: Juoksi 3. ulkona. Lähti 900 ennen maalia kiriin 3. radalle. Tuli pitkän kirinsä rehdisti sisään asti ja oli hyvä kakkonen. 
AUROTAR: Matkasi alussa kolmantena. Nousi puolikas juostuna toiseen ulos. Lähti viimeisen takasuoran puolivälissä selkään 3. radalle. Siirtyi loppusuoran alussa kiriin 4. radalle ja tuli aivan juosten sisään. 
TÄHTITUULA: Juoksi 5. ulkona. Eteni viimeisellä takasuoralla toiseen ulos. Kirikaista pysyi pitkään kiinni ja jonkin verran jossiteltavaa jäi. Viiim. 800 m 21,9. 
SOKRU: Sai puolikas juostuna paikan johtavan kannasta. Otti lopussa maksimit. 
VIESKERIN VIRVA: Otti pahan lähtölaukan ja peli oli heti selvä. 
NAPUTUS: Juoksi 4. ulkona. Lähti 900 ennen maalia selkään 3. radalle. Otti loppusuoran alussa laukan ja laukkaili jatkossa hylkäykseen. 
HULLUDUUNARI: Kiihdytti heti kärkipaikalle, mistä piti kiinni. Näytti hallitsevan lähtöä, mutta otti loppusuoran puolivälissä laukan, mihin paloi varma voitto. 
LAKSIN LYYTI: Poissa.

Lähtö  5. 


Väliajat 114-132-152

RHAPSODY POINT: Juoksi 4. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran puolivälissä kiriin 3. radalle. Siirtyi loppusuoralle tultaessa kiriin 4. radalle. Jyräsi lopussa selvään voittoon. Viim. 700 m 14,0. 
FIRST HEARTBEAT: juoksi 3. ulkona. Lähti 600 ennen maalia kiriin 3. radalle. Jäi 450 ennen maalia vapaalle radalle. Tuli mukavasti sisään ja oli hyvä kakkonen. 
MOONLIGHT BLACK: Juoksi 6. sisällä. Nousi 800 ennen maalia 5. ulos. Suoritti jatkossa mukavasti ja oli lopussa kolmas. Viim. 700 m 13,6. 
EXCEPTIONAL: Juoksi aivan lauman hännillä 7. sisällä. Teki sieltä aivan mukavan kirin. 
MASTER AS: Juoksi 3. sisällä. Nousi loppukaarteessa toiseen ulos. Kirikaista ei lopussa koskaan auennut.
ANDY VELVET: Matkasi toisessa ulkona. Kiertyi päätöspuolikkaan alkaessa toisen radan vetojuhdaksi. Tuli aivan juosten sisään. 
PROUD MS CANTAB: Matkasi johtavan kannassa. Ei saanut lopussa kunnon mahdollisuutta kirimiseen. Voimien määrä jäi hieman arvoitukseksi.
AHASVEROS: Eteni nopeasti kärkipaikalle. Tahti pysyi tasaisen reippaana. Antoi siitä päätössatasella hieman periksi. 
SAHARA MALDONADO: Seuraili 4. sisältä tasaisesti. 
GRAPETSIINASINE: Oli lauman hänniltä vailla suurempaa virtaa. 
IAN BOKO: Lähti vähän haparoiden matkaan ja putosi keskijoukkoihin. Ajoi jatkossa voimalla eteenpäin. Haparoi puolikas juostuna hieman kuolemanpaikalla. Jatkoi painostustaan. Taipui viimeisen takasuoran puolivälissä pahoin ja oli aika vaisu. 
DREAM ON: Juoksi 5. sisällä. Katkesi pahoin viimeisen takasuoran lopussa ja oli oikein vaisu. 

Lähtö  6. 


Väliajat 378-318-294-294

ISSAKAN VALO: Matkasi alun kärjen tuntumassa. Pudotti 750 juostuna johtavan kantaan. Nousi 850 ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Jyräsi siitä lopussa varmaan voittoon. Viim. 1000 m 28,7. 
RALLIN MUISTO: Matkasi lauman hännillä toisella radalla. Lähti 1150 ennen maalia selkään 3. radalle. Otti 1850 ennen maalia vähän ahtaan oloisessa tilanteessa laukan ja menetti selvästi asemiaan. Teki jatkossa vahvan viimeisen takasuoran alusta lähteneen kirin 3.-4. rataa pitkin. Viim. 1800 m 26,2. 
KARLO: Teki taustalta taas mukavan 800 metrin kirin. Tuli hyvin sisään asti. Viim. 1500 m 26,7. 
KROMAUS: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Jäi ensimmäisen takasuoran lopulla johtavan kantaan ja 750 juostuna 3. sisälle. Seuraili jatkossa mukavasti sisään asti. 
ADVEN TURE: Painui 550 juostuna kuolemanpaikalta kärkeen. Veti tasaisesti kiihtyvällä tahdilla. Putosi päätössatasella viidenneksi. 
MONTSAN VIPPI: Seuraili 4. sisältä tasaisesti. 
USKO EEVERTTI: Nousi 6. sisältä viimeisellä takasuoralla toiselle radalle. Siirtyi loppusuoralle tultaessa kiriin ulkoradoille ja tuli lopun asiallisesti. Viim. 500 m 28,5. 
INTOIIVARI: Juoksi 5. sisällä. Tuli tasaisesti. 
PIRTTILÄN OLGA: Matkasi keskijoukoissa toisella radalla. Oli viimeisellä lenkillä pitkään vailla kiritilaa. Voimia jäi kyllä tähteellekin, sillä väylä aukeni vasta päätössatasella.
PERUSLIKSA: Matkasi 5. sisällä. Nousi 1300 ennen maalia toiselle radalle. Sai pian paikan toisesta ulkoa. Taipui loppusuoralla selvästi. 
KUNNAAN TÄHTI: Oli jo reilu kierros ennen maalia pahoissa vaikeuksissa lauman hännillä. Tämä oli heikko esitys.
LORUTYTTÖ: Pysyi taustalla koko matkan ajan. 
VILLIERI: Laukkasi lähdössä. Laukkaili kulisseissa jatkossa hylkäykseen asti. 
KASTURO: Laukkasi 6. sisällä 1900 ennen maalia pitkäksi. Aiheutti samassa pienen haitariliikkeen ja yksi kanssakilpailija levisi laukalle. 
UKKOSEN JYMY: Laukkasi 150 juostuna pitkäksi.
EETU ROLS: Laukkasi alkumetreillä pitkäksi.

Lähtö  7. 


Väliajat 127-151-167-131

JOSEPH BOKO: Matkasi alun toisessa ulkona. Lähti ensimmäisen takasuoran alussa ajamaan eteenpäin. Painui 550 juostuna kärkeen. Veti tasaisen reipasta tahtia ja oli todella vakuuttava. 
REDEMPTION: Juoksi 4. ulkona. Lähti 600 ennen maalia kiriin 3. radalle. Pudotti loppukaarteessa hetkeksi toiseen ulos. Siirtyi pian taas 3. radalle ja oli varmasti toinen. Viim. 700 m 15,9. 
KNOCKING MATCH: Juuttui alussa 3. radan kiertäjäksi. Eteni lopulta 600 juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Sai 250 metriä myöhemmin vetoavun eteensä. Kiertyi 1350 ennen maalia taas kuolemanpaikalle. Pääsi 550 ennen maalia pudottamaan kakkoskeulaksi. Oli loppuun asti kakkostaistossa.
TWINQUIT: Matkasi aivan lauman hännillä 8.-7. ulkona. Teki sieltä aivan hyvän 750 metrin kirin. Viim. 1000 m 15,0. 
CREDIT TO LOVE: Juoksi 5. ulkona. Kirikaista pysyi pitkään kiinni. Vapaa rata löytyi vaihdoin 250 ennen maalia. Tuli lopun vahvasti. 
FREDDY K.: Juoksi 2.-3. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran alussa toiseen ulos. Sai edetä sujuvasti ja oli tasainen. 
DARK DEFENDER: Oli 6. ulkoa kirivaiheessa tasainen. 
TZUBODAI: Juoksi 7. ulkona. Lähti 1850 ennen maalia kiriin 3. radalle. Pääsi 950 ennen maalia pudottamaan 5. ulos. Seuraili sieltä tasaisesti. 
JANIS JOPLIN BOKO: Juuttui keskijoukkoihin 3. radan kiertäjäksi. Ajoi eteenpäin ja sai 900 juostuna kuolemanpaikan haltuunsa. Vetoapu kiertyi eteen 1350 ennen maalia. Pudotti päätösringin alkaessa 4. sisälle. Jäi loppukaarteessa vaille kiritilaa. Vapaa rata löytyi 350 ennen maalia, minkä jälkeen tuli lopun vain tasaisesti. 
THREE DEE NODO: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Luopui paikastaan puolikas juostuna. Taipui johtavan kannasta viimeisen takasuoran puolivälissä ja tuli lopun aika vaisusti. 
ERNA'S KING: Matkasi pääosin 3. ulkona. Oli kirivaiheessa vaisu. 
AN-ANDREE: Lähti rauhassa ja sinetöi epäonnistumisensa ensimmäisen takasuoran alun pahalla laukallaan.

Lähtö  8. 


Väliajat 131-156-139-122

AMAZING WARRIOR: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Sai vetää haluamaansa tahtia ja oli vakuuttava voittaja. 
DEANGELO: Juuttui nopeasti toisen radan vetojuhdaksi. Tyytyi kärkihevosen tahtiin. Vauhti kiihtyi viimeisellä takasuoralla. Tuli vahvasti sisään asti ja oli hyvä kakkonen. Viim. 700 m 12,3. 
QUICK VALD: Juoksi 5. ulkona. Lähti 650 ennen maalia kiriin 3. radalle. Siirtyi loppusuoralle tultaessa 4. radalle. Tuli vahvasti sisään. Viim. 700 m 11,0. 
DICKSON SHADOW: Juoksi 4. ulkona. Lähti 700 ennen maalia kiriin 3. radalle. Tuli kirinsä rehellisesti sisään asti ja oli loppuun asti tototaistossa. 
QUITE A BOY: Juoksi 4. sisällä. Nousi 650 ennen maalia 4. ulos. Kirikaista pysyi jatkossa pitkään kiinni. Vapaa rata löytyi loppusuoran alussa, minkä jälkeen tuli lopun oikein terävästi. Viim. 400 m 10,9. 
INTUTO: Juoksi 3. ulkona. Kirikaista pysyi pitkään kiinni. Löysi vapaan radan sata ennen maalia ja tuli lopun aivan juosten. 
MILLSTONE'S VIVID: Lähti rauhassa ja juoksi 5. sisällä. Sai viimeisen takasuoran alussa paikan 4. sisältä. Lähti 150 ennen maalia kiriin ulkoradoille ja tuli lopun sijoitustaan paremmin. 
SOCIAL NETWORK: Juoksi 3. sisällä. Kirikaista pysyi pitkään kiinni. Vapaa rata löytyi vasta hieman ennen maalia, mutta pussitus vaikutti tekniseltä. 
ANDREE: Matkasi johtavan kannassa. Taipui loppusuoralle tultaessa selvästi ja otti aivan maksimit. 
DIABLO SISU: Juoksi toisessa ulkona. Otti siellä loppusuoralla jo lyödyn oloisena laukan ja meni hylkäykseen. 

Lähtö  9. 


Väliajat 076-107-163-129

STONECAPES QUEILA: Juoksi 4. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle. Jäi 400 ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Jyräsi siitä päätössatasella vahvasti eleettömään voittoon. Viim. 700 m 11,5. 
WILLOW PRIDE: Pääsi 3. radalta pudottamaan 350 juostuna toiseen ulos. Lähti 750 ennen maalia kiriin 3. radalle. Eteni 550 ennen maalia kärkeen. Tuli hienosti sisään asti, vaikka jäikin lopussa toiseksi. 
ICE WINE: Juoksi 3. ulkona. Lähti 700 ennen maalia kiriin. Pääsi loppukaarteen alussa pudottamaan johtavan kantaan. Oli lopussa hyvä kolmas. 
STONEISLE OCEAN: Juoksi johtavan kannassa. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä toiseen ulos. Kirikaista pysyi jatkossa pitkään kiinni. Löysi vapaan radan loppusuoran alussa, minkä jälkeen tuli lopun vahvasti ja kilpailee kovassa iskussa. Voimia todellakin näytti jäävän. 
DREAM GIRL: Juoksi 6. ulkona. Oli sieltä kirivaiheessa asiallinen. 
LET'S TAKE A SELFIE: Juoksi 5. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran puolivälissä kiriin. Tuli aivan juosten sisään. 
PEANUTS: Juuttui heti toisen radan vetojuhdaksi. Tahti pysyi erittäin raikkaana. Putosi viimeisen takasuoran puolivälissä ymmärrettävästi kärjen kyydistä. Ei kuitenkaan missään vaiheessa täysin luovuttanut. 
FREE ME: Juoksi 3. sisällä. Oli oikein pitkään vailla kiritilaa. Vapaa rata löytyi 150 ennen maalia, mutta ei enää ohitellut. 
BOSSES LADY: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Sai alussa kovaa painetta, mutta piti kiinni paikastaan. Joutui lopulta 600 ennen maalia luopumaan paikastaan ja tuli lopun tasaisesti. 
LILY'S STAR: Oli 4. sisältä kovassa tehtävässä rehellisen riittämätön. 
CLUB NORD ELIT: Poissa.
L DEES MAGGIESBEST: Poissa.