Keskiviikko-ravit & Amerikkalainen ilta

19.06.2019 18:00

Keskiviikko-ravit & Amerikkalainen ilta

Amerikkalainen ilta takaa vauhdit

Vermon perinteisessä Amerikkalaisessa illassa kaikki lähdöt ajetaan 1609 metrin pikamatkoina. Illan Isokengässä nähdään virkeiden konkareiden kohtaaminen, kun mm. Seabiscuit, Bret Boko ja Express Duo täräyttävät mailin.

Aikansa Derby-voittaja ja Suomen mestari, kotiradan Seabiscuit on intoutunut 12-vuotiaana hurjaan iskuun, sillä alla on kaksi tyylipuhdasta voittoa. Emma Väreen valmennettava viimeistelee virettään kohti seuraavan viikon Suur-Hollola-Ajoa. Sama suunta on toisella kotiradan menijällä eli Pekka Korven Express Duolla, joka voitti nuorempana mm. Kriteriumin ja on porukan eniten tienannut lähes 660 000 euron voittosummallaan.

Upea veteraani on myös 11-vuotias Bret Boko, jolla on kasassa uralta jo 50 voittoa. Viime viikolla Porissa se paranteli volttiennätystään, ja Suvi Himangan hoitama ruuna nauttii kilpailemisesta. Kisan täydentävät edellä mainittujen lisäksi Sentry, Grant Boko, Pajas Face ja Special Envoy U.S. Vauhdikas Isokenkä luvassa!

Mailin lähdöissä lähtöpaikoilla on tunnetusti iso merkitys. Toto64-lähtöjen kovakuntoisista suosikeista ainakin Milla Sonik ja Tanpopo saivat lähtöihinsä radan yksitoista, mikä tuo lisähaastetta ennakkospekulaatioihin. Milla Sonik kukisti viime Vermon-vierailullaan itsensä Ranch Kellyn, ja päätöslähdössä juokseva Tanpopo voitti Forssassa Kiia Tapanin ajamana Kari Lähdekorven haasteajon.

Amerikkalaisen illan kunniaksi yhteistyökumppanimme Lounaskahvila Tallitupa tarjoaa burgerateriat 64-lähtöjen voittajahevosten taustajoukoille. Kesäiltana kelpaa seurata raveja esimerkiksi tallikurvin grillin alueelta tai yleisöalueen ulkoterassilta.

Raviyleisölle tiedoksi, että Ravitie suljetaan kesäkuussa Raidejokerin rakennustöiden vuoksi. Ravitie suljetaan kokonaan väliltä Perkkaantie–Vermonrinteen kiertoliittymä. Perkkaan suunnasta Pitäjänmäkeen ajettaessa Ravitie ei ole käytettävissä, ja korvaavina reitteinä voi käyttää Turuntietä ja Pitäjänmäentietä. Alueen asukkaat voivat kulkea Vermonrinteen kautta.

Liikenne ravipäivinä tallialueelle tapahtuu Pitäjänmäeltä Takkatien kautta tai lännestä päin tultaessa Vermon parkkialueen takatietä pitkin.

TOTO64-VARMAVALINNAT

Ravien teemana on Amerikkalainen Ilta, ja illan kaikki lähdöt ovat lämminveristen mailin ryhmiä. Systeemit rakennetaan kahden tukipilarin varaan. Näillä molemmilla on allaan kaksi niin vakuuttavaa voittoa, että vastaavan menon jatkuessa voittokulku saanee jatkoa. Kierroksen todennäköisin voittaja on viidennen kohteen numero 6 SEABISCUIT. Se on niin nopea avaaja, että päässee kuutosradaltakin keulaan. Sen jälkeen viimeistä kauttaan kilpaileva kovakuntoinen ruuna ei olisi viime starttien kaltaisessa iskussa missään nimessä lyötävissä. Kolmannen kohteen 2 BRING ME BRODDE tuskin pääsee ainakaan omin avuin johtopaikalle, mutta kakkosradan lähtöpaikalta on joka tapauksessa mainio lähteä rakentamaan juoksua. Bring Me Brodde kilpailee vahvassa nousuvireessä, kuten tällä hetkellä käytännössä kaikki Hannu Isotalon valmennettavat. Myös avauskohteen 11 MILLA SONIK ja päätöskohteen 11 TANPOPO ovat lähtöjensä selvästi kovakuntoisimmat, mutta takarivin lähtöpaikka laittaa varmistamaan. 

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 11,2 + 1,6 (4,7)
T64-2: 7,9,6,12,10 + 8,3,11,2,1 (4,5)
T64-3: 2 (5,1)
T64-4: 3,4,2 + 11,1,9,7 (5,12)
T64-5: 6 (2,3)
T64-6: 11,4 + 8,12 (6,7)

Pieni systeemi 60 riviä, hinta 6 euroa.
Suuri systeemi 1120 riviä, hinta 112 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 1-2-6-3 B) 7-8 C) 5-4
POR NIE SOUL – HOT CHOKLIT KISS – ZEBE VON BENTZ – LIMONCELLO LOVER

Ravien avauslähdön lahjakkain hevonen lienee 1 POR NIE SOUL ja se nostetaan myös rankingin ykköshevoseksi, vaikka tamma on vielä kilpahevosena raakile, eikä lyhyt matkakaan ole missään tapauksessa eduksi. Vastus on kuitenkin sopiva, ja pieni lähtökin helpottaa tehtävää. 2 HOT CHOKLIT KISS oli kuukausi sitten Teivossa kelpo kakkonen vain ylivoimaiselle Frozen Queenille häviten. Lähtöasetelmatkin suosivat. 6 ZEBE VON BENTZ ylsi Porissa 3. sisältä kärjen tuntumassa ihan mukavasti neljänneksi. Vastus ei ole nyt sen kovempi. Myös Porissa 2. sisältä neljänneksi seuraillut 3 LIMONCELLO LOVER mahtuu mukaan A-ryhmään. Viime startit Tallinnassa kilpaillut 7 NORTHERNLIGHT GENIUS on hieman hankala arvioitava. 8 CLUB NORD LEE jää kasiradalta vain hyväksi haastajaksi.

Lähtö 2.

RANKING
A) 1-5 B) 11-3-4-7-10-12-6-9-2-8
BWT DANGER – CASIMIR TOF – ANDY VELVET – MOONLIGHT AWSOME

Toisessa lähdössä ykkösvihjeeksi kohoaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella Suomessa kilpaileva 1 BWT DANGER. Kyseessä on lahjakas 4-vuotias, joka kilpailee kykyihinsä nähden maltillisella voittosummalla. Ruuna pääsee reippaasti liikkeellekin. 5 CASIMIR TOF on lähdön toinen A-hevonen. Se oli viimeksi johtopaikalta hyvä kakkonen vain Wingmanille häviten. Väliajat olivat 11,5-13,5-(15,5)-11,5. 11 ANDY VELVET on pilannut viime starteissa laukkoihin, mutta ruuna on kyllä kelpo vireessä. Viimeksi Loviisassakin Andy Velvet näytti johtavan rinnalta menestyjältä laukatessaan 350 jäljellä. 3 MOONLIGHT AWSOME putosi Teivossa keulajuoksun jälkeen kalkkiviivoilla ulos kaksarista. Eiköhän ruuna jatka nousuvireessä. 4 VINCERE sai Loviisassa johtavan takaa onnekkaasti tilaa 300 jäljellä ja kiri ykköseksi. Ruuna on taas mukana mielimatkallaan, joten menestyminen on nytkin mahdollista. 7 MASCOT MATCH on aika huonolla lähtöpaikalla, mikä laskee osakkeita.

Lähtö 3.

RANKING
A) 2-3 B) 4-1-8-7-6-5
LORD IVAR – GRAINFIELD ACE – THAI PROFIT – BEAN COCKTAIL

Kolmannessa lähdössä A-ryhmään rankataan piikki-selkä –psyykillä kaksikko 2 LORD IVAR ja 3 GRAINFIELD ACE. Lord Ivar taipui Suur-Hollola-ajon alkukilpailussa keulasta seitsemänneksi, mutta nyt lähtö on helpompi ja juostavaa matkaakin on puoli kierrosta vähemmän. Grainfield Ace väsyi viimeksi Teivossa, mutta kauden avaus Vermossa sujui lupaavissa merkeissä. Grainfield Ace paiskasi ensin keulaan ja jatkoi 1500 metriä ennen maalia 2. sisällä, mistä ylsi kolmanneksi Le Gros Billin sekä Juicemanin jälkeen. 4 THAI PROFIT on parantanut kauden edetessä otteitaan, mutta jää edellisten ulkopuolelta lähtökohtaisesti vain hyväksi haastajaksi. Viimeksi Ylivieskassa Thai Profit kiritti keulasta voittanutta Grand Alea vajaan 800 metrin kirillä 3. ulkoa. Päätöspuolikas oli 11,5-kyytinen. 1 BEAN COCKTAIL on lahjakas hevonen, mutta pitkän tauon jälkeen huippuvireen löytyminen ottaa aikansa. 8 DREAMBOW oli Suur-Hollola-ajon alkukilpailussa johtavan takaa pettymys, joten sen juoksun perusteella ruunan voittoon kasiradalta on vaikea uskoa.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 11 B) 2-1-6-4-7-5-3-9 C) 8-12-10
MILLA SONIK – HER ROYAL HIGHNESS – NORTHERN TRICK – APRIL SISU

Toto64-pelin käynnistävän tammalähdön ehdottomasti kovakuntoisin hevonen on viimeksi keulasta hurjalla keskipitkän matkan volttituloksella 13,9 Ranch Kellyn lopulta selvästi kukistanut 11 MILLA SONIK. Tamma on muutenkin tehnyt Harri Koivusen valmennuksesta käsin pelkästään loistojuoksuja. Rata yksitoista lyhyen matkan ryhmäajossa on kuitenkin ainakin nopeissa olosuhteissa sellainen alkuasetelma, että haastajillakin on mahdollisuutensa. 2 HER ROYAL HIGHNESS on pilannut viime juoksunsa laukkoihin, eikä päivän vireestä ole täyttä varmuutta. Kyseessä on kuitenkin todella kyvykäs 6-vuotias tamma, jonka kohdalla lähtöasetelmatkin ovat mainiot. 1 NORTHERN TRICK on suorittanut viime kuukausina vaihtelevasti. Hevosen potentiaali riittää kuitenkin kärkitaistoon. Huhtikuisessa Porin 75-lähdössä Anssi Nurmisen valmennettava kesti vauhtijuoksussa johtavan rinnalta hyvin viidenneksi kierrettyään vieläpä ensimmäisen puolikkaan kolmatta rataa. Sunnuntaisessa Riihimäen välistartissaan tamma kompuroi johtopaikalta laukalle 500 jäljellä. Siinä vaiheessa ketään ei ollut vielä edes rinnalla. 6 APRIL SISU on huumorihevonen, jonka osakkeita keulapaikalle pääseminen nostaisi tuntuvasti. 4 CLUB NORD STAR kilpailee tasaisen varmassa vireessä ja on yksi perushevosista. 7 STONECAPES POE suoritti Porin tauoltapaluussaan 3. ulkoa vain hyväksyttävästi. Tamma varmasti parantaa startti kropassa, mutta ihan kuumimpia suosikkeja se ei silti tällä kertaa seiskaradalta ole. 

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 7-9-6-12-10 B) 8-3-11-2-1-4-5
NO VICE – GRACE MATCH – SAHARA HOT MAMA – CAPE’S CAVIAR

Toinen Toto64-kohde on varsin haastava pelipähkinä. Lahjakas 3-vuotias 7 NO VICE on mennyt starttien myötä koko ajan eteenpäin ja on selkeä ykkösrankkaus, muttei seiskaradan lähtöpaikka pikamatkalla tee kuitenkaan hommasta helppoa. Koska nuori hevonen on vasta rakennusvaiheessa, ei sillä välttämättä haluta lähteä liikkeelle mitenkään yltiöpäisellä taktiikalla. Joka tapauksessa juoksun onnistuessa No Vice on vähäisestä rutiinista huolimatta vahvoilla. 9 GRACE MATCH on ottanut kahden viime startin menestyksensä keulasta. Takarivistä juoksusta tulee erilainen, mutta hyvävireinen tamma on silti perusmerkkejä. 6 SAHARA HOT MAMA avasi Forssassa ensin keulaan ja juoksi sitten 2. sisällä, mistä oli positiivinen kolmas vain paljon rahakkaimmille Tequila Arettelle sekä Anni Suelle häviten. Antti Teivainen panostanee varmasti nytkin tosissaan lähtöön, ja alkukiihdytys onkin aika ratkaisevassa roolissa. 12 CAPE’S CAVIAR ja 10 DELIGHTFUL MOMENT ovat huonoilla paikoilla, mutta ylivauhtisen avauksen mahdollisuus on täysin realistinen. 8 JOE’S DAY TRIPPER on nopea avaaja, joten matka sopii, mutta vastaavasti kasiradan lähtöpaikka laskee osakkeita. Taukokin tuo mukaan omat kysymysmerkkinsä. 3 SANNI SKY jäi viimeksi Loviisassa väsyvän selkään. Tamman todellinen iskukyky on vielä muutenkin jäänyt tämän kauden starteissa hämärän peittoon. Umpisurkeasta taulusta huolimatta Sanni Skytä ei kannata hyvältä lähtöpaikalta kokonaan unohtaa.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 2 B) 5-1-7-8-6-3-11-9 C) 10-4
BRING ME BRODDE – AMAZING WARRIOR – ARROWSRAIN – CHANGEMAN

Toto4-pelin avauskohteessa 2 BRING ME BRODDE on selkeä varmavalinta. Sen verran vakuuttavasti Hannu Isotalon valmennettava on kaksi viime voittoaan ottanut. Kakkosradan lähtöpaikka on ruunalle optimaalinen. Luvassa lienee kovavauhtinen juoksu, ja kakkosradalta juoksun onnistuminen on todennäköistä. 5 AMAZING WARRIOR on hyvä ykköshaastaja. Se kiri Vermon kolmossijassaan todella vaikeista asemista oikein hyvin. Perjantaina Teivossa Amazing Warrior jäi ensimmäisellä takasuoralla taustalla 2. radalle ilman selkää. Ruuna eteni johtohevosen rinnalle 500 jäljellä ja hankki lopussa otteen. Kumpikaan suosikkikaksikosta ei ole mikään varsinainen starttiraketti. Bring Me Broddella on kuitenkin sisemmän lähtöpaikkansa turvin saumat pitää Amazing Warrior alussa takapuolellaan. Vaikka niin ei kävisikään, olisi Bring Me Brodde niukka voittajasuosikki. 1 ARROWSRAIN kesti Loviisassa johtopaikalta siihen nähden kunniakkaasti kolmanneksi, että sai matkan aikana prässiä osakseen. Ruuna voi onnistua puolustamaan nytkin johtopaikan, mikä olisi pikamatkalla loistojuttu. Tietysti jommankumman suosikin eteen päästäminen ei olisi huono vaihtoehto sekään, mikäli sellainen tilanne tulisi eteen. 7 CHANGEMAN hävisi viimeksi Jyväskylän hyvätasoisessa 75-lähdössä johtavan takaa vain vakuuttavalle Mark Morelle. Seiskaradalta yhtä hyvää juoksua on kuitenkin vaikea saada. 8 DADDY BOY on juoksun onnistuessa suoraan tauoltakin mahdollinen totohevonen.  6 CLUB NORD CHIP olisi parhaimmillaan keulasta, mutta sinne on vaikea päästä. Itse asiassa todennäköisin vaihtoehto lienee juoksupaikka johtavan rinnalla. Lauantaisen Kouvolan 75-lähdön Club Nord Chip olisi voittanut, mikäli olisi löytänyt hieman aiemmin vapaat väylät.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 3-4-2 B) 11-1-9-7-5-12-10-8
MAYFLOWER – FREE AND HAPPY – INTREPID – QUEEN OF PIRATES

Illan ensimmäisessä troikkalähdössä 3 MAYFLOWER on todennäköinen menestyjä, kunhan kuumaluontoinen tamma käyttää energiansa oikeisiin asioihin. Avausstartti Harri Koivusen tallista käsin päättyi hylkäykseen pitkästä laukasta, mutta sen jälkeen tamma on napannut komeasti kolme peräkkäistä kaksarisijaa. Viimekertainen Teivon kakkossija tuli 700 metrin kirillä 4. ulkoa. 4 FREE AND HAPPY on paljon repaleista tulorivistöään parempi hevonen. Porin tauoltapaluussa kiihdytysvaihe sujui kokemattomalla kuskilla huonosti ja epäonnistuminen huipentui laukkaan ensimmäisellä takasuoralla. Ruuna kulki kuitenkin taustalla viimeiset 1200 metriä 14,0-kyytiä ja vaikutti ihan mukavalta. Ilman maaliintulon jälkeen tullutta laukkaa ruuna olisi sijoittunut yhdeksänneksi. Teivon koelähdön vaatimattomaan tulokseen ei kannata kiinnittää huomiota, sillä päätöspuolikkaan 1.16-vauhdissa ruuna vain pyöritteli johtopaikalla korviaan. 2 INTREPID on aika ajoin väläytellyt tulemistaan, mutta lopullista puhkeamista kukkaan ei ole kuitenkaan vielä tapahtunut. Viimeksikin Intrepid kiri varsin positiivisesti neljänneksi. Kakkosradan lähtöpaikka ja Antti Teivainen ohjastajana tekee Intrepidistä tähän lähtöön mielenkiintoisen. 11 QUEEN OF PIRATES olisi kuulunut eturivistä heittämällä A-ryhmään, mutta takarivin lähtöpaikalta tamma ei pääse hyödyntämään parasta valttikorttiaan, eli hyvää lähtönopeutta. 1 PRINS GÖRAN teki viimeksi Loviisassa Hannu Torvisen ajamana elämänsä juoksun ja nappasi uran avausvoittonsa koko matkan johdon päätteeksi. Ruuna saattaa juosta nytkin keulassa. Totosija ei yllättäisi, mutta toinen peräkkäinen voitto olisi jo aika kova juttu. 9 AMOUR AMIKO ailahtelee.

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 6 B) 2-3-7-1-5-4
SEABISCUIT – BRET BOKO – GRANT BOKO – SPECIAL ENVOY U.S.

Duo-pelin käynnistävässä Isokengässä 6 SEABISCUIT on selvä suosikki. Viimeistä kauttaan kilpaileva ruuna avaa niin lujaa, että se on kuutosradaltakin todennäköinen keulahevonen. Mikäli Seabiscuit pääsee johtopaikalle ja jatkaa viime voittojuoksujensa kaltaisessa iskussa, ei se todellakaan ole tässä pikamatkalla lyötävissä. 2 BRET BOKO satsaa varmasti tosissaan lähtöön, mutta silti Seabiscuitin torjuminen lähtökiihdytyksessä yllättäisi. Itse asiassa johtavan kantaan pääseminenkään ei ole missään tapauksessa varmaa. Sieltä kakkossija olisi kuitenkin vahvasti haarukassa. Vaikka Porissa uransa 50:nnen voittonsa johtavan rinnalta napannut ruuna joutui viimeksi Porissa tyytymään kakkossijaan, ei veteraaniruuna ollut yhtään voittojuoksua huonompi. 3 GRANT BOKO pystyy ravilla menestymään, mutta Seabiscuitin kukistaminen ei lähtökohtaisesti onnistu. Viimeksi Porissa Grant Boko ei ehtinyt Bret Bokon voittamassa lähdössä 5. ulkoa kuin neljänneksi, vaikka kulki päätöspuolikkaan 10,1-kyytiä ja maalin kohdalla vauhti oli vieläkin kovempaa. Tässä pienessä lähdössä Grant Boko ei jää kuitenkaan ravilla millään yhtä kauas kärjestä. 7 SPECIAL ENVOY U.S. on joutunut uloimmalle lähtöpaikalle, mikä laskee osakkeita. 1 SENTRY voi nappilähdöllä onnistua nappaamaan johtavan selän, ja silloin kakkossijakaan ei suuremmin yllättäisi.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 11-4 B) 8-12-6-7-5-3-10-1-9-2
TANPOPO – WALL STREET COMERY – BOMBARD – YANK MATCH

Illan päätöslähdössä suosikki on takarivistäkin tänä vuonna jo kuudesti voittanut 11 TANPOPO. Ruunan viimekertainen loppukiri oli suorastaan mykistävä. Tanpopo iski Forssassa Karin Haasteajossa 5. ulkoa 4. rataa 700 jäljellä, eteni heittämällä johtavan rinnalle 400 jäljellä ja jatkoi kirisuoralla ylivoimaiseen voittoon. Viimeiset 700 metriä sujuivat peräti 08,9-kyytiä, vaikka kirivaiheen alussa oli hieman häiriötäkin ja lisäksi viimeksi uransa avausvoiton ajanut Kiia Tapani keskittyi päätössatasella vain tuulettamaan voittoa! A-ryhmään nostetaan kuitenkin kaveriksi 4 WALL STREET COMERY. Se sijoittui viimeksi Suur-Hollola-ajon alkukilpailussa 4. sisältä mukavasti viidenneksi häviten vain merkittävästi rahakkaammille Gloria Webille, Special Promiselle, Express Duolle sekä Run For Royaltylle. Vastus on nytkin laadukas, mutta samanlaisia kanuunoita ei kuitenkaan ole viivalla. Wall Street Comery on kärsinyt viime aikoina synkästä lähtöratatuurista, mutta nyt lähtöpaikka on kerrankin kunnollinen. Harri Koivunen voi pyrkiä tällä kertaa pikamatkalla hyvinkin määrätietoiseen taktiikkaan, ja varsinkin keulasta Wall Street Comery olisi mielenkiintoinen. 8 BOMBARD kilpailee nousuvireessä. Se hävisi viimeksi Teivossa 2. sisältä vain koville Better Bossille sekä Milla Sonikille. Bombard on nopea avaaja, mutta kasiradalta asemien saaminen ei ole kuitenkaan itsestään selvyys. 12 YANK MATCH tykitti viimeksi Teivossa loppusuoraa hurjasti saatuaan loppukaarteessa hieman onnekkaasti tilaa 5. sisältä. Yank Match on loistoiskussa, mutta saa sitten nähdä, että onnistuuko juoksu piippuhyllyn paikalta toista kertaa peräkkäin. 6 DREAM OF CELEBRITY, 7 NEWPORT BRODDE, 5 MASS ATTACK, 3 ROSE COGER ja 10 WANG DANG DOODLE muodostavat seuraavan ryhmän ja näiden kohdalla erot rankingissa ovat lähinnä marginaalisia.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 2 (5,1)
T4-2: 3,4,2 + 11,1,9,7,5,12,10,8
T4-3: 6 (2,3)
T4-4: 11,4 + 8,12,6,7,5,3,10,1,9,2

Pieni systeemi 6 riviä, hinta 1,20 euroa.
Suuri systeemi 132 riviä, hinta 26,40 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

6
11,4

Yhteensä 2 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

3
4,2,11,1,9,7
4,2,11,1,9,7,5,12,10,8

Yhteensä 54 yhdistelmää, hinta 27 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

11,4
11,4,8,12
11,4,8,12,6,7,5,3,10

Yhteensä 42 yhdistelmää, hinta 21 euroa.

Vihjeet: Jouni Toroska

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Aripekka Pakkanen

L2/12 PLISETSKA BIRDLAND: Maili ei ole tälle paras matka. Lähtöpaikka hankaloittaa myös. Hevoselle tuli polkeama pariinkin otteeseen. Nuo vaati tikkejä ja taukoa tuli väkisin. Aivan kohtalaisella mallilla se palaa. Näistä lähtökohdista rahasija on sopiva tavoite.

L5/9 GRACE MATCH: Hevonen on hyvällä mallilla ja matka käy sille. Jos suht kärjen tuntumasta pääsee kääntämään, on se vaarallinen kirivaiheessa. Tamma menee paremmin, kun päästään riisumaan kenkiä. Jos olosuhteet sallii, riisutaan niitä jälleen.

L7/4 FREE AND HAPPY: Hylkäyksiä tuli niin paljon, että hevonen joutui koelähtöön. Ei se mikään "ammattilaukkuri" ole. On ollut ongelmia ja hyppyjä on tullut niiden myötä. Tämä on enemmän vahva kuin nopea. Sopivia sarjoja on ollut vähän nihkeästi tarjolla, joten ilmoitettiin se tähän. Rahasijaa haetaan.

L7/11 QUEEN OF PIRATES: Tämä on puolestaan hyvä sprintteri ja nopea tapaus. Takarivi vie valitettavasti paljon mahdollisuuksia. Tuureja vaaditaan, jos meinaa olla voittotaistossa.

L9/1 OUR WHITE STAR: Maili ei ole tamman bravuuri. Ikää alkaa jo olla ja yritetään parantaa ennätystä. Kohta kutsuu siitosura ja hyvä aika on ykköstavoite tässä.

L9/8 BOMBARD: Ruuna kilpailee mainiossa kunnossa ja se voittaa kohta jossain. Arpaonnea ei ole tällä kertaa ollut. Silti jos juoksu onnistuu, kuuluu tämä pelihevosiin.

L9/12 YANK MATCH: Myös tämä kilpailee hyvässä vireessä. Ori on vahvasti tuloillaan. Jos lähdössä mentäisiin oikein rajua ylivauhtia, voisi meilläkin olla sauma. Normaalijuoksulla kesäkelillä tehtävä on toivoton näistä asetelmista.

Tom Eriksson

L2/5 CASIMIR TOF: Viimeksi hevonen lähti sisäradalta asiallisesti liikkeelle. Moni varmasti panostaa rajusti kiihdytykseen. Sen verran varman päälle täytyy alku ottaa, ettei ekaan kurviin tule laukkaa. Jos päästään parijonoon, hyvä. Jos ei, silloin on luultavasti laskettava eteenpäin. Ihan normaalin tuntuinen ruuna on ollut kotona.

L3/7 STARDUST FIBBER: Ennen viime starttia oli kuukauden väli. Hevonen sai pientä hoitoa. Ei mitään vakavampaa. Esitys tauolta oli tosi hyvä. Tuo oli ehkäpä tamman paras kilpailu meiltä käsin. Se kiersi 3-4:n radan kautta kuolemanpaikalle ja tuli juosten maaliin asti. Kengät jalassa jatketaan. Siinä välissä kokeiltiin ilman kenkiä muutama startti. Ei kenkien riisuminen tuonut ratkaisevaa etua.

L5/7 NO VICE: Pieni tauko on alla. Varsaa on koko ajan treenattu hyvin. Tuskin paussilla on suurta merkitystä. Tähtäimet on vähän jo syksyssä, mutta onhan se ajettava kilpaakin välillä. Järki päässä pitää lähteä liikenteeseen. Tämä on kuitenkin vain yksi kisa muiden joukossa. Rakennetaan varsaa. Se pääsee kyllä tarvittaessa varsin kovaa liikkeelle.

L6/8 DADDY BOY: Hevonen jäi kertaalleen pois viime startin jälkeen. Se ei ravannut kunnolla viimeistelyissä. Huollettiin ruunaa hiukan. Alku pitää ottaa suht varman päälle, jottei tule hyppyä. Ei tällä toisaalta voi hirveästi pakitellakaan ja ottaa kiinni. Kuski saa taiteilla taktiikan kanssa. Viimeistelyissä hevonen on ollut varsin hyvän oloinen.

Ari Moilanen

L2/9 SCOTLAND YARD: Ruuna teki tasaisen juoksun Loviisassa. Lähtö lienee tasoltaan kovempi Vermossa.

L3/8 DREAMBOW: Ajamani esitys toissa kerralla Loviisassa oli aivan hyvä. Lähdettiin kolmannelle radalle jo 1100 ennen maalia. Sitkeästi ruuna polki perille.

L4/7 STONECAPES POE: Hevonen palasi Porissa pitkältä tauolta ja tarjottiin tarkoituksella nätti juoksu. Se meni kuitenkin heti 1.13-ajan. Uskon, että tamma petraa Vermoon. Parantaako riittävästi, tuo jää nähtäväksi. 

L6/7 CHANGEMAN: Ennen Jyväskylän lähtöä oli hevosella kuukauden paussi alla. Esitys oli oikein positiivinen. Saatiin toki hyvä reissu suosikin takana. Lähtö oli tosi kovatasoinen ja tämä oli selvä kakkonen. Hyvässä iskussa ruuna on.

L7/11 QUEEN OF PIRATES: Lähtöpaikka on harmittava, sillä tämä avaisi lujaa. Kunto on aivan hyvällä mallilla.

L8/2 BRET BOKO: Porissa päästiin juoksemaan koko matka voittajan takana. Kaksikko tuli aivan tasapäin maaliin. Ihan ei päästy ohi. Ruuna jatkaa hyvässä vireessä.

L9/8 BOMBARD: Ruuna oli oikein hyvä Teivossa. Kohta se voittaakin jossain, jos jatkaa vastaavassa vireessä. Vermossa on näiltä lähtöradoilta aina vaikea pärjätä.

Matias Salo

L3/1 BEAN COKTAIL: Nyt on hevonen saanut kroppaansa kaksi lähtöä pitkän parin vuoden tauon jälkeen. Aivan ok juoksut se on tehnyt. Viimeksi reissu ei onnistunut. Ori tarvitsee lisää startteja. Toki se todennäköisesti pikkasen parantaa. Viivalla on hirmu nopeita lähtijöitä. Jää nähtäväksi, kuinka kauas jäädään. Ollaan silti tyytyväisiä ykkösradan paikkaan. Selkäreissua lienee luvassa.

L8/4 PAJAS FACE: Hiukan vaikeita lähtöpaikkoja on ollut. Hevonen ei ole päässyt tekemään nappijuoksuja. Aivan ok vireessä se kilpailee. Hieman ruuna on jo väläytellytkin. Ei aivan mahdoton ajatus ole, että se voisi vähän pärjätäkin Vermossa.

L9/7 NEWPORT BRODDE: Viimeksi tuli kummallinen laukka. Hevonen alkoi painaa suoralla ulospäin. Laukan jälkeen se näytti kuitenkin aivan normaalilta. Lähtöpaikka hankaloittaa. Vaikea tuosta on saada maililla sopivaa reissua. Ihan kirkkaimmat mitalit tulisi yllätyksenä.
 

Lähtö 1

Väliajat 13,0-15,5-18,0
ZEBE VON BENTZ: Puristi toiselta ilman vetoapua vahvasti perille. Varma voitto. 
POR NIE SOUL: Puolusti johtopaikan. Vain tasainen. 
HOT CHOKLIT KISS: Nousi 3. sisältä 850 jäljellä 2. ulos. Eteni viim. totosijalle. 
KETCHUP WURST: Juoksi johtavan takana. Pussissa maaliin.
CLUB NORD LEE: Matkasi 2.-3. ulkona. Tasapaksu. 
CHOCO PRINCESS: Pudotti 1. kaarteen lopussa 4. sisälle. Jatkossa 3. sisällä. Ei vakuuttanut. 
NORTHERNLIGHT GENIUS: Matkasi 5. sisällä. Nousi viim. takasuoralla toiselle. Käänteli pian 3. radalle ja loppukaarteen alussa 4. radalle. Ravi katosi 250 jäljellä.
LIMONCELLO LOVER: Juoksi 3.-4. ulkona. Laukkasi loppukaarteen alkuun havitellessaan 3. radalle.

Lähtö 2

Väliajat 12,5-13,5-13,5
BWT DANGER: Piti keulat. Dominoi vaivatta lähtöä. 
CASIMIR TOF: Pudotti 1. kaarteessa johtavan kantaan. Oli loppumatkasta kiinni. Ei edes lähtenyt kääntämään maalisuoralla toiselle. Voittajan perässä hyvän oloisena perille. 
SCOTLAND YARD: Nousi 4. sisältä 3. ulos viim. takasuoralla. Käänteli 450 ennen maalia selässä 3. radalle. Mukava kiri totosijalle. 
MOONLIGHT AWSOME: Taipui toiselta ilman vetoapua maalisuoralla. Kesti varsin mukavasti kuitenkin. 
FANTOM BABAR: Nappireissu 3. sisällä. Taipui lopussa. 
SUN SAYEN: Juoksi 3.-2. ulkona. Hyökkäsi 450 jäljellä 3. radalle. Veto katkesi lopussa. 
MASCOT MATCH: Matkasi 5.-4. sisällä. Nousi viim. kaarteen lopussa 3. radalle. Polki kohtalaisesti perille. 
FRODE SISU: Laukkasi 850 jäljellä 2. ulkoa.
VINCERE: Lähtölaukka. Jäi paljon. Hylättiin.
ANDY VELVET: Laukkasi lähtöön ja jäi kauas. Ylitti maalilinjan kahdeksantena. Hylättiin.
PLISETSKA BIRDLAND: Laukkasi kierros jäljellä. Keskeytti.
MAS CALYPSO: Poissa.

Lähtö 3

Väliajat 07,0-11,0-13,5
GRAINFIELD ACE: Latasi alkuun. Jäi kuitenkin 07-avauksessa taivaltamaan toista rataa ilman vetoapua. Puristi hienosti ykköseksi. 
LORD IVAR: Pystyi puolustamaan keulapaikan. Avaus venähti rajusti 07-vauhtiseksi. Taipui hieman loppumetreillä. Kelpo kakkonen silti. 
THAI PROFIT: Hyökkäsi 2. ulkoa 3. radalle puoli kierrosta ennen maalia. Polki asiallisesti perille. 
FLYNN BOKO: Nousi 3. sisältä 3. ulos 800 jäljellä. Käänteli selässä 3. radalle puoli kierrosta ennen maalia. Edelleen 4. radalle 200 jäljellä. Kelpo kiri. 
FROSTY VICE: Matkasi 4.-3. sisällä. Nousi loppumatkasta toiselle. Tuli mukavasti perille. 
STARDUST FIBBER: Jäi pussiin johtavan taakse.
DREAMBOW: Matkasi 5.-4. sisällä. Kohosi viim. takasuoralla 4. ulos. Tasaisesti loppu. 
BEAN COKTAIL: Laukkasi kiihdytykseen. Eteni sitten 6. sisälle. Jatkoi viim. takasuoralla 4. sisällä. Jäi hännille.

Lähtö 4

Väliajat 10,0-12,0-13,0
HER ROYAL HIGHNESS: Hyökkäsi 2. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Jatkoi myöhemmin 3. rataa ilman vetoapua. Kiri varmaan voittoon. Viim. 700 m 12,5. 
CLUB NORD STAR: Matkasi 2. sisällä. Nousi 800 jäljellä 2. ulos. Hyökkäsi 650 ennen maalia 3. radalle ja eteni johtavan rinnalle. Kelpo kakkonen. 
STONECAPES POE: Juoksi 3.-4. ulkona. Käänteli selässä 3. radalle viim. takasuoralla. Polki asiallisesti perille. 
PARTYTIME: Puolusti keulapaikan. Taipui hieman lopussa. 
DUQUESA: Matkasi 3.-2. sisällä. Oli loppumatkasta hetken teknisesti pussissa. Tuli tasaisesti. 
GABRIELLA SUNSIGN: Nousi viim. takasuoralla takajoukoissa 3. radalle. Tuli kohtalaisesti. 
APRIL SISU: Jäi lopulta taivaltamaan toista ilman vetoapua. Hyökkäsi johtohevosen kimppuun etusuoralla. Asetelmat ei muuttuneet. Taipui. Juoksu epäonnistui.
TIGER SHARK: Matkasi 4.-3. sisällä. Vaisua.
THELMA ZET: Jäi alussa 3. radalle. Pakitteli taustalle. Pysyi hännillä.
COSTA BLANCA: Taipui varhain. Oikein vaisu. 
NORTHERN TRICK: Poissa.
MILLA SONIK: Poissa.

Lähtö 5

Väliajat 09,5-12,5-14,5
SANNI SKY: Nousi 2. sisältä toiselle ilman vetoapua viim. takasuoralla. Puristi ykköseksi. 
SAHARA HOT MAMA: Alkumetrit 3. rataa. Pakitteli sitten 3. ulos. Käänteli 750 jäljellä selässä 3. radalle. Kelpo kiri kantoi kakkoseksi. 
CAPE'S CAVIAR: Matkasi kaukana 6. sisällä. Käänteli viim. takasuoralla selissä 3. radalle ja edelleen 4. radalle. Loppusuoralla 5. rata käyttöön. Polki vahvasti perille. Viim. 600 m 11,5. 
DELIGHTFUL MOMENT: Juoksi 4. sisällä. Kohosi 2. ulos viim. kaarteessa. Käänteli 3. radalle 300 jäljellä. Kohtalainen. 
GLINT MATCH: Piti keulat. Hiukan pehmeä lopussa. 
MIDNIGHT SUN SEL: Juoksi 3.-2. sisällä. Nousi toiselle maalisuoralla. Oli hetken teknisessä pussissa. 
MAJESTIC MISSY: Tasapaksu 5. sisältä. 
GRACE MATCH: Hyökkäsi 2. ulkoa 750 jäljellä. Kiri katkesi viim. kaarteessa. Ei vakuuttanut.
JOE'S DAY TRIPPER: Oli 4. ulkona vailla vapaata viim. kaarteessa. Käänteli 200 jäljellä 3. radalle. Kiri jäi tosi vaisuksi. 
NO VICE: Laukka lähtökiihdytykseen.
NAT KING: Lähtölaukka. Keskeytti.
CASPIAN SISU: Kiersi alun 3. rataa ja eteni johtavan rinnalle. Katkesi täysin viim. takasuoralla. Keskeytti.

Lähtö 6

Väliajat 11,5-11,0-12,0
BRING ME BRODDE: Eteni 1. kaarteessa vahvasti toista rataa ja painui keulaan kurvin lopussa. Huikea soolo. 
CHANGEMAN: Juoksupaikka kaukana 6. sisällä. Teki oikein mallikkaan kirin ja nousi kakkoseksi. Viim. 700 m 11,2. 
AMAZING WARRIOR: Juoksi 2. ulkona. Pääsi viim. takasuoralla jatkamaan kiertelemättä toista ilman vetoapua. Asiallinen. 
SIGN OF SECRET: Matkasi 4. sisällä. Aivan asiallisesti perille. 
ARROWSRAIN: Piti keulat. Jatkoi 1. kaarteen lopussa 2. sisällä. Hiljensi hieman. 
STONECAPES PRO: Kiersi alussa 3. rataa. Pakitteli kauas takajoukkoihin. Kohtalainen. 
VÄSTERBO LOCKSMITH: Nousi 3. sisältä viim. kaarteen alussa toiselle. Ei pystynyt parannuksiin. 
CLUB NORD CHIP: Kiersi alussa 3. rataa. Pääsi etusuoralla 4. ulos. Jatkoi pian 5. sisällä. Tasaisesti perille.
DADDY BOY: Matkasi hännillä toista rataa. Pysyi taustalla.
BIG SEXY DELI: Taivalsi toista rata ilman vetoapua. Kampesi viim. takasuoralla 3. radalle. Taipui pian taustalle.
MOUNTAIN SMOKE: Lähtölaukka. Hylättiin.

Lähtö 7

Väliajat 11,0-13,5-16,0
AMOUR AMIKO: Nousi 3. sisältä viim. kaarteessa 2. radalle. Käänteli loppusuoralla 3. radalle. Kiri hyvin. 
QUEEN OF PIRATES: Juoksi 3.-2. ulkona. 
MAYFLOWER: Lähti 4. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle. Sai pian selän eteen. Selkä ei vetänyt kunnolla. Käänteli loppumatkasta 4. radalle ja punnersi hyvin perille. 
FREE AND HAPPY: Hyökkäsi 2. ulkoa 1200 jäljellä ja eteni toiselle ilman vetoapua. Kelpo esitys. 
SAINT LUKE: Nousi 5. sisältä viim. takasuoralla 2. radalle. Käänteli pian selissä 3. radalle. Nousi 250 ennen maalia 4.-5. radalle. Kohtalainen kiri. 
LIKE A CITRINELLA: Matkasi 2. sisällä. Oli loppumatkasta pitkään pussissa. Aivan terävästi perille tilat löydettyään. 
TINTIN JOURNEY: Kohosi 4. sisältä loppukurvissa toiselle. Tuli tasaisesti. 
PRINS GÖRAN: Pystyi puolustamaan keulapaikan. Taipui lopussa varsin pahoin.
INTREPID: Avasi toiselle ilman vetoapua. Sai etusuoralla selän eteen. Käänteli viim. takasuoralla 3. radalle. Kiri ei kantanut.
DOOLITTLE LADAY: Laukka lähtökiihdytykseen.
PILLOW MELODY: Lähtölaukka. Hylättiin.
SUNNIE: Poissa.

Lähtö 8

Väliajat 11,0-11,0-13,5
BRET BOKO: Eteni 1. kaarteen alussa keulaan. Sai matkalla prässiä. Irtosi loppumatkasta ja voitti varsin vaivatta. 
PAJAS FACE: Käänteli 3. ulkoa loppumatkasta 3. radalle. Kelpo kiri kakkoseksi. Viim. 700 m 11,8. 
GRANT BOKO: Matkasi 3. sisällä. Sai vapaan väylän vasta 100 jäljellä ja tuli terävästi maaliin.
SENTRY: Johti alun. Jatkoi 1. kaarteessa 2. sisällä. Tasainen. 
SEABISCUIT: Otti alussa kiinni ja matkasi 4. sisällä. Käänteli viim. kaarteessa selässä 3. radalle. Pudotti pian takaisin sisälle. Vaikea arvioida suoritusta. Ajo oli joka tapauksessa äärimmäisen passiivinen.
SPECIAL ENVOY U.S.: Kiersi 1. kaarteen 3. rataa. Eteni etusuoralla johtavan rinnalle ja prässäsi keulaa. Eka tuhat mentiin 1.11-vauhtia. Taipui aggressiivisen ajon myötä ymmärrettävästi maalisuoralla.
EXPRESS DUO: Sai toisella radalla selän eteen etusuoralla. Taipui lopussa.

Lähtö 9

Väliajat 10,5-12,0-12,5
ROSE COGER: Avasi keulaan. Jatkoi 400 juostuna 2. sisällä. Kohosi 2. radalle 350 ennen maalia ja kiri ykköseksi. Mallikas avaus uudelta valmentajalta käsin. 
SAND PIRATE ÅS: Juoksi 4. sisällä. Oli loppukaarteessa pussissa. Sai tilaa 200 ennen maalia ja kiri oikein terävästi kakkoseksi. 
WALL STREET COMERY: Avasi johtavan rinnalle. Painui keulaan 400 juostuna. Hiljensi hiukan lopussa. Kelpo kolmas kuitenkin. 
OUR WHITE STAR: Matkasi 3. sisällä. Kohtalainen. 
TANPOPO: Lähti 4. ulkoa viim. takasuoralla selissä 3. radalle. Selät ei vetäneet kunnolla. Käänteli loppukurvissa 5. radalle. Tehtävä oli mahdoton. Esityksessä ei moitittavaa. Viim. 700 m 11,0. 
MASS ATTACK: Kiersi alun 3. rataa ja eteni kuolemanpaikalle. Taipui loppumatkasta. Ei kuitenkaan täysin luovuttanut.
YANK MATCH: Lähti 3. ulkoa viim. takasuoralla selässä 3. radalle. Käänteli loppukaarteessa 4. radalle. Kelpo kiri. 
DREAM OF CELEBRITY: Hyökkäsi 2. ulkoa viim. takasuoralla 3. radalle. Kiri ei täysin kantanut. 
ASTRODOME: Liittyi 5. ulkoa viim. takasuoralla 3. radan letkaan. Tuli aivan kohtalaisesti perille. 
BOMBARD: Nousi 5. sisältä viim. takasuoralla 2. ulos. Oli pussissa. Nousi 300 jäljellä selässä 3. radalle. Jatkoi edelleen vailla vapaata. Tasaisesti loppumetrit.
NEWPORT BRODDE: Pakitteli hännille. Juoksi 6.-5. sisällä. Nousi loppumatkasta 3. ulos. Pudotti viim. kaarteessa takaisin sisälle. Pääsi etenemään mukavasti sisärataa maalisuoralla. Laukkasi kuitenkin 100 jäljellä. Hylättiin. 
WANG DANG DOODLE: Laukka 1. kaarteeseen mentäessä. Hylättiin.