Keskiviikko-ravit & Derbykenraali

31.07.2019 18:00

Keskiviikko-ravit & Derbykenraali

Odotettu taistelu Derby-kenraalissa!

Nelivuotisikäluokan suurimmat kotimaiset tähdet Graceful Swamp ja Lewis Ale ovat kohdanneet vain kerran, viime syksyn kohutussa Kriterium-finaalissa. Tänään Vermossa on toisen ottelun aika.

Lokakuisessa Kriteriumin finaalissa Tuomas Korvenojan ajama Lewis Ale tyylitteli kärkipaikalta 112 500 euron arvoiseen voittoon. Graceful Swampilla oli epäonnea, kun ahtaassa tilanteessa tullut laukka vei menestysmahdollisuudet.

Kohti nelivuotiskauden huipentumaa kaksikko on kulkenut erilaisia polkuja: Erkki-Pekka Mäkisen kultakimpale Graceful Swamp on dominoinut Suomen nelivuotislähtöjä eikä ole hävinnyt kahdeksassa startissaan kertaakaan. Lewis Ale taas vietti talven treenikauden Ranskassa ja on kilpaillut kaksi kertaa Ruotsissa. Juhannuksena Rättvikissä se oli neljäs ja viimeksi Eskilstunassa viides.

Mielenkiintoinen fakta on se, että Lewis Ale ei ole vielä koskaan hävinnyt ravilähtöä Suomen kamaralla. Graceful Swamp taas on hävinnyt laukattoman juoksunsa edellisen kerran marraskuussa 2017. Hurja kaksikko on siis kyseessä eikä muitakaan sovi unohtaa, sillä esimerkiksi Joyride Luxi oli mainio viime Vermon-vierailullaan. Keskiviikkona klo 20.30 on luvassa kesäistä Derbyherkkua!

Tämän päivän raveissa riittää mielenkiintoa koelähdöstä alkaen. Kaikkiaan kymmenen hevosta hakee kilpailuoikeutta klo 17.20 juostavassa kokeessa. Erityisen tarkasti seurataan Pekka Korven tallin kaksivuotiasta Motive Matchia, joka on upeasti menestyneen HIFK:n Raviliiga-hevosen Mascate Matchin pikkusisko.

Aloittelevien lämminveristen lähdössä juoksee jenkkiruuna Blue Max Inn, jolla on yhtäläisyyksiä viime viikolla Vermossa voittaneen Albatrosin kanssa. Molemmat ovat Onkel Invest Oy:n omistamia kovasukuisia kolmivuotiaita, jotka ovat nykyään Markku Niemisen valmennuksessa.

Ennen 64-kohteita radalla nähdään myös tämän vuoden toistaiseksi voitokkain hevonen Suomessa. Jouni Törmäsen ajama ja Olli-Pekka Hämäläisen valmentama Vilju on paukuttanut peräti kymmenen voittoa tänä vuonna ja hakee uusintaa viimekertaiselle Vermon-voitolleen.

Ravien aikataulu ke 31.7.

16.00 Portit avautuvat
17.00 Ravintola aukeaa
17.00 Opetuslähtö
17.20 Koelähtö
17.30 TotoTV-lähetys alkaa
18.00 TotoTV:n studiolähetys alkaa, suora T64-lähetys myös maksullisella C More Max:lla.
18.00 Lähtö 1 esittäytyy
18.07 Lähtö 1 starttaa
18.29 Lähtö 2
18.50 Lähtö 3
19.15 Lähtö 4 Toto64-1
19.35 Lähtö 5 Toto64-2
19.55 Lähtö 6 Toto64-3, Toto4-1
20.15 Lähtö 7 Toto64-4, Toto4-2, Troikka
20.30 Lähtö 8 Toto64-5, Toto4-3, Päivän duo -1
20.45 Lähtö 9 Toto64-6, Toto4-4, Päivän duo -2, Troikka

KÄSIOHJELMAN NÄKÖISPAINOS

31.7.2019 Vermo

Selaa julkaisua

TOTO64-VARMAVALINNAT

Tällä kertaa varmoiksi valitaan kaksi hevosta, joiden molempien uumoillaan juoksevan johtopaikalla. Ainakin viidennessä kohteessa olisi yllätys, mikäli 1 GRACEFUL SWAMP ei pystyisi ykkösradalta torjumaan alussa Kriteriumin voittanutta Lewis Alea. Tämän jälkeen etulyöntiasema olisi ilman muuta Graceful Swampillä, sillä tämän kauden kuntonäytötkin ovat kaksikosta paremmat. Tänä vuonna pelkkiä voittoja nakutellut Graceful Swamp on ehdottomasti kierroksen todennäköisin voittaja. Avauskohteessa 6 BWT BURNIN ALIVE pääseminen johtopaikalle ei ole yhtä varmaa, sillä sisäpuolellakin on nopeita avaajia. Mikäli BWT Burnin Alive kuitenkin johtopaikalle pääsee, on se sopivassa tammalähdössä pikamatkalla vahvoilla. Vaikka kauden saldo on ollut toistaiseksi laiha, ovat erityisesti Kouvolan ja Turun startit antaneet viitteitä paremmastakin. Kolmannessa kohteessa kaksikko 5 TREASURE OF PIRATE ja 3 STONECAPES RESPECT erottuu voitosta puhuttaessa selvästi. Näistä jompikumpi juossee keulassa.

TOTO64-VIHJESYSTEEMIT

T64-1: 6 (3,8)
T64-2: 6,7,2,10,1,5 + 3,9,12,11 (4,8)
T64-3: 5,3 (6,2)
T64-4: 9,6,2 + 3,10,11,13 (7,1)
T64-5: 1 (3,5)
T64-6: 9,7 + 11,2,12,5,1,8,3 (4,10)

Pieni systeemi 72 riviä, hinta 7,20 euroa.
Suuri systeemi 1260 riviä, hinta 126 euroa.

ABC-RANKINGIT JA ANALYYSIT 

Lähtö 1.

RANKING
A) 11-6-1-5-10-13 B) 9-14-2-8-16-12-15-7-3-4
DRILLARI – TUISKU-TUPI – PALOPÄÄLLIKKÖ – PIPAREEMO

Keskiviikkoilta käynnistyy varsin vaikealla pelipähkinällä. 11 DRILLARI sitkisteli viime Vermon vierailullaan johtopaikalta mukavasti ykköseksi ja menestynee ravilla nytkin. Takamatkan takarivistä matkaan voi kuitenkin mahtua ulkopuolisiakin häiriötekijöitä, joten ei laukkakaan saa kyllä yhtään yllättää. 6 TUISKU-TUPI vaikuttaa nousuvireiseltä. Viimekertainen Loviisan kakkossija tuli 2. radalta ilman selkää. 1 PALOPÄÄLLIKKÖ on nostanut viime aikoina jonkin verran tasoaan, vaikka sijoitukset eivät sitä kerrokaan. Nyt asetelmat ovat niin mainiot, että Hannu Torvisen ajokkiin on syytä suhtautua vakavasti. 5 PIPAREEMO on peruskyvykäs hevonen, joka kuitenkin onnistuu turhan harvoin. Nyt on taas Ari Moilasen vuoro kokeilla tauolta palaavalla ruunalla. 10 PAJUNEITO oli perjantaina Turussa kelpo kakkonen 800 metrin kirillä 2. ulkoa. Takamatkan takarivistä matkaan liittyy juoksunkulullisia riskitekijöitä. 13 SINGER on kelpo vireessä, mutta hypyt ovat herkässä. 9 MYLVERIN REPEKKA käynnistyy B-ryhmän.

Lähtö 2.

RANKING
A) 1-3 B) 2-8-6-4 C) 5-7
ALWAYS READY – BLUE MAX INN – LUCAS LA RENTA – FUSCUS H.L.

Toisessa lähdössä A-ryhmään erottuu kaksi lahjakkaan oloista 3-vuotiasta, jotka tulevat myös huipputalleista. Tuomas Korvenojan valmentama 1 ALWAYS READY lopetti toukokuisessa koelähdössään päätöspuolikkaan 15-kyytiä ja oli juoksijan oloinen. Uran avauskilpailua odotetaan suurella mielenkiinnolla. 3 BLUE MAX INN aloitti uransa jo torstaina Seinäjoella, missä punnersi johtavan takaa kalkkiviivoilla ykköseksi hyvällä tuloksella 17,1. Seinäjoen voiton narutteli valmentaja Markku Nieminen itse, nyt ohjiin tarttuu Antti Teivainen. Hannu-Pekka Korpi aloittelee omaa valmennustoimintaa, ja hänen treenilistoiltaan tulee uransa avaava 3-vuotias 2 LUCAS LA RENTA. Ruunan oikeaa osaamista on hankala arvioida, mutta ainakin paperilla edellä mainittu kaksikko kohoaa selvästi edelle. 8 FUSCUS H.L. kiri maaliskuisessa Vermon kolmossijassaan loppusuoraa 5. sisältä pirteästi. Paalulla on kuitenkin niin kunnioitettavia vastustajia, että ainakin voitto tulisi 40 metrin takamatkalta yllätyksenä. 6 HE’S A HORSE on aloittanut uransa kahdella kolmossijalla ja saman linjan jatkuminen olisi ruunalle tässä tehtävässä oikein hyvä suoritus. 

Lähtö 3.

RANKING
A) 7 B) 4-3-8-5-1-9-2-6
VILJU – PAAKKARIN MYRSKY – B. RIITU – MERRAN JYSKE

Kolmannessa lähdössä suosikin paineet harteilleen saa voittokone 7 VILJU, joka on voittanut tänä vuonna jo peräti yksitoista kertaa. Lauantaina Joensuussa tehtävä näytti 60 metrin takamatkalta pitkään haastavalta, mutta niin vain Olli-Pekka Hämäläisen valmennettava punnersi kalkkiviivoilla ykköseksi. Joensuun kilpailu oli hyvä osoitus siitä, että Vilju todellakin haluaa voittaa lähtöjä tiukassakin tilanteessa. Vaikka juostava matka lyhenee viime starteista, on Vilju selvä suosikki. 4 PAAKKARIN MYRSKY ei ole yltänyt tänä vuonna vielä kertaakaan totoon, mutta nyt siihen on oiva tilaisuus. Paakkarin Myrskyn otteissa on nimittäin ollut positiivisiakin signaaleja, ja nyt ori päässee pitkästä aikaa mielipaikalleen keulaan. Myös Tapio Perttusen kapuaminen oriin kärryille on laskettava plussaksi. 3 B. RIITU on fyysisesti hyvässä vireessä, mutta hyppy on valitettavan herkässä. Viikko sitten Vermossakin B. Riitu laukkasi ensimmäisellä takasuoralla, mutta puursi silti vielä kolmanneksi 900 metrin kirillä 4. ulkoa. 8 MERRAN JYSKE on kunnossa ja lähtee jahtaamaan tiukasti totosijaa. Aivan loppumetreille saisi kuitenkin löytyä hieman lisää puristusta, niin sitten Merran Jyske olisi oikeasti hyvä. 5 USKO EEVERTTI paikkasi viimeksi pahan lähtölaukkansa mallikkaasti ja osoitti kilpailevansa uransa toistaiseksi kovimmassa iskussa.

Lähtö 4. | Toto64-1

RANKING
A) 6 B) 3-8-9-5-1-4-7 C) 2
BWT BURNIN ALIVE – GISELA LUXI – FREE ME – L DEES MAGGIESBEST

Toto64-kierroksen käynnistävässä lämminveristen Tammatähdessä A-hevoseksi nostetaan keulapsyykillä 6 BWT BURNIN ALIVE, vaikka tämän kauden saldo onkin vielä toistaiseksi jäänyt todella laihaksi. Viimeksi Turussa BWT Burnin Alive satsasi kuutosradalta tosissaan lähtöön, mutta laukkasi ensimmäisen kaarteen alussa Bret Bokoa hiillostaessaan ja putosi sitten hännille, mistä ei enää kyennyt ohituksiin. Kouvolan avoimessa tammalähdössä 15. päivä kesäkuuta BWT Burnin Aliven juoksu ei mennyt piippuhyllyn paikalta sujuvasti, ja tammalle jäi selvästi jossiteltavaa. Mikäli BWT Burnin Alive pääsee johtopaikalle, pitäisi sen olla tässä lähdössä pikamatkalla todella vahvoilla. Mikäli keulaan pääsy ei onnistu, muuttuu lähtö paljon avoimemmaksi. 3 GISELA LUXI ei löytänyt viimeksi Teivossa 3. sisältä vapaata väylää ja joutui tyytymään kolmanteen sijaan. Mikäli tamma olisi päässyt tulemaan sujuvasti, olisi se todennäköisesti voittanut. Gisela Luxi pääsee reippaasti liikkeelle, mutta silti keulapaikan nappaaminen on tiukassa. 8 FREE ME ja 9 L DEES MAGGIESBEST toivovat avauksen venyvän ylikovaksi, jolloin kaksikko olisi loppukirissä vahvoilla. Molemmat ovat tehneet kelpo suorituksia kovissa lähdöissä. 5 APRIL SISU voitti viimeksi Kaustisella keulasta. Keulaan pääsy nostaisikin osakkeita tuntuvasti.

Lähtö 5. | Toto64-2

RANKING
A) 6-7-2-10-1-5 B) 3-9-12-11 C) 4-8
LUCKY MOOSE – LE SAMUEL – DARK ALLEY – YANK MATCH

Toisena Toto64-kohteena ajettava lämminveristen montélähtö suorastaan vilisee realistisia voittajaehdokkaita. Suosikki olkoon 6 LUCKY MOOSE, koska sillä on allaan tyylipuhdas keulavoitto Porista. 7 LE SAMUEL sijoittui samaisessa Porin kisassa kolmanneksi häviten Lucky Mooselle kilometriajassa peräti sekunnin. On kuitenkin syytä noteerata, että suoritus ei ollut missään tapauksessa parasta Le Samueliä. Alla oli kuukauden starttiväli, joten eiköhän tällä kertaa Suomessa lomailevan Satu Liitiäisen ratsastama ruuna ole nyt selvästi parempi. 2 DARK ALLEY on nyt laukannut kahdesti peräkkäin. Viimeksi Porissa laukka tuli ensimmäisellä takasuoralla ruunan tavoiteltua Lucky Mooselta tiukasti johtopaikkaa. Mikäli Dark Alley ravaa, se keikkunee kärkikuvioissa alusta loppuun. 10 YANK MATCH, 5 BLUE FLASH ja 3 ISA SÅNNA ovat kaikki mielenkiintoisia montédebytantteja osaavilla ratsastajillaan. Näistä Yank Match on luokaltaan ehdottomasti paras. Isa Sånnan kohdalla taas kaksi viime suoritusta on ollut merkittävästi parempia kuin vuosikausiin. 1 HERMAN HALM ailahtelee jonkin verran, mutta hyvän päivän sattuessa kaikki on mahdollista. Herman Halmin kauden ensimmäinen voitto tuli montélähdöstä tammikuussa Vermossa. 9 TWENTYONE kilpailee selkeässä nousuvireessä, joskin rima on nyt selvästi korkeammalla kuin kauden aiemmissa montéstarteissa.

Lähtö 6. | Toto64-3, Toto4-1

RANKING
A) 5-3 B) 6-2-9-7-1-10 C) 11-4-8-12
TREASURE OF PIRATE – STONECAPES RESPECT – RUTHLESS CHICK – MAS CALYPSO

Toto4-pelin avauskohteessa A-ryhmään erottuu selkeästi kaksi hevosta. 5 TREASURE OF PIRATE ja 3 STONECAPES RESPECT kohtaavat sopivan vastuksen, ja tästä kaksikosta jompikumpi juossee keulassa. Vaikka Treasure of Pirate jäi viime keskiviikkona piippuhyllyn lähtöpaikalta taustalle, kiri se tasokkaassa Derby-sarjassa loppua ihan mallikkaasti. Nyt vastus on monta pykälää helpompi, eikä edes paikka johtavan rinnalla veisi voittohaaveita. Stonecapes Respect taipui viimeksi johtopaikalta viimeiseksi. Siksi on täysin mahdollista, että Treasure of Piraten selkä kelpaa. Toki pikamatkalla viime kertaa helpommassa lähdössä on perusteltua ajaa keulastakin. 6 RUTHLESS CHICK kukisti Stonecapes Respectin viime startissa. Vermon lounasravien voitto tuli johtavan rinnalta. Koska Tapani Jauholan suojatti joutuu kuitenkin lähtemään liikkeelle edellä mainitun kaksikon ulkopuolelta, se putoaa B-ryhmään. 2 MAS CALYPSO pystyy hyödyntämään hyvän lähtöpaikkansa. Voisi kuitenkin olettaa, että hyvän hevosen selkä olisi keulajuoksua parempi vaihtoehto. Voitto on tiukassa, mutta mielimatkalla totosijaan on täydet mahdollisuudet. 9 SUNNIE olisi todennäköisesti voittanut viimeksi Teivossa ilman kirivaiheen ajovirhettä. Edellisessä Vermon kisassa kiima vei parhaan terän. Mikäli kiimat eivät haittaa tällä kertaa, on menestyminen mahdollista. Myös edellisen tallikaveri 7 SUMMER SEASON lähtee jahtaamaan juoksun onnistuessa totosijaa.

Lähtö 7. | Toto64-4, Toto4-2, Troikka

RANKING
A) 9-6-2 B) 3-10-11-13-8-7-1-5-12-4
CAVALIER – NO VICE – LOVELY FUTURA – MOVES LIKE JAGGER

Ensimmäisessä troikkalähdössä A-ryhmään nostetaan kolme hevosta. 9 CAVALIER on parantanut kauden edetessä tasoaan, ja eiköhän nousuvire jatku edelleen. Viimeksi Mikkelissä Cavalier kiri vaikeista asemista 6. ulkoa mukavasti kolmanneksi. Cavalier osaa tehdä itsekin juoksua, ja nämä tavallista pidemmät matkat sopivat sille hyvin. 6 NO VICE ei riittänyt viimeksi avoimessa 3-vuotislähdössä, ja edellisessä kisassa ratkaisevan paha laukka pilasi pelin. Ruuna on kuitenkin edelleen kunnossa, ja lähtöasetelmatkin ovat hyvät. 2 LOVELY FUTURA aloittaa Iikka Nurmosen treenistä. Tosin, koelähtö sujui jo Nurmoseltä käsin. Laukka on ollut tamman perisyntinä, ja sellainen tuli myös Lahden kokeessa. Siinä Lovely Futura seuraili 16-vauhtisella päätöspuolikkaalla helposti keulahevosta, kunnes laukkasi loppusuoran alussa. Tamman olemus oli kuitenkin entistäkin parempi, ja kyllä se todennäköisesti ravilla pärjäisi. 3 MOVES LIKE JAGGER ei ollut viimeksi Mikkelissä missään tapauksessa aiempaa huonompi, vaikka totoputki kovassa lähdössä katkesikin. Ruuna voi saada hyvän juoksun kärjen tuntumassa, jolloin on mahdollinen yllättäjä. 10 BEAN DEAD CERT on kyvyiltään hyvä hevonen, mutta ylienergisyys ja vinous ovat olleet ongelmana. 11 QUICKSTEP SOX jäi Suomen debyytissään umpipussiin. Myös 13 MISTER LANE lukeutuu pelihevosiin, vaikka 40 metrin takamatka vaikeuttaakin tilannetta.

Lähtö 8. | Toto64-5, Toto4-3, Päivän Duo-1

RANKING
A) 1 B) 3-5-2 C) 4-6
GRACEFUL SWAMP – LEWIS ALE – JOYRIDE LUXI – EFFRONTE PHOTO

Duo-peli käynnistyy Derbykenraalilla, joka pienestä osallistujamäärästään huolimatta on illan urheilullinen herkkupala. 1 GRACEFUL SWAMP on voittanut tänä vuonna kauden kaikki kahdeksan kilpailuaan, eikä oriin ole edes tarvinnut näyttää oikeaa osaamistaan. Viimeksi Mikkelissäkin Erkki-Pekka Mäkisen valmennettava hallitsi Eugen Pylvänäisen muistoajoa suvereeniin tyyliin väliajoin 09,5-12,5-09,0. Tällä kertaa vastaan asettuu viime vuonna Kriteriumin voittanut 3 LEWIS ALE, joka ei ole vielä tänä vuonna Suomessa kilpaillut. Kauden kaksi Ruotsin starttia ei ole tuonut totosijoja, mutta kauden aloitusstarteiksi suoritukset ovat olleet kuitenkin ihan mukiinmeneviä. Koska asetelmatkin ovat Graceful Swampin puolella, on Ari Moilasen ajokki kuitenkin edelleen viime starttien tavoin iso suosikki. Koko matkan johto on erittäin lähellä. Vaikka lähtö on pieni, ei Tuomas Korvenojan ole muutenkaan helppo lähteä ajamaan tätä lähtöä Graceful Swampin ulkopuolelta. 5 JOYRIDE LUXI sijoittui jo viime vuonna Kriteriumissa kuudenneksi, ja kehityskäyrä on jatkanut tänä vuonna nousuaan. 2 EFFRONTE PHOTO sijoittui viimeksi Mikkelissä Graceful Swampin takaa kolmanneksi. On mielenkiintoista nähdä, että puolustaako Jukka Torvinen tässäkin lähdössä suosikin selän, vai päästääkö Lewis Alen eteensä, mikäli Tuomas Korvenoja ylipäänsä johtavan selkään haluaa. 4 JACK FIRE ja 6 COUNT FORTE vaikuttavat tähän lähtöön statisteilta.

Lähtö 9. | Toto64-6, Toto4-4, Päivän Duo-2, Troikka

RANKING
A) 9-7 B) 11-2-12-5-1-8-3-4 C) 10-6
BWT CAESAR – CAVALIER BRODDE – SUNBEAM – HILL YES

Ravi-ilta päättyy tasokkaaseen mailin ryhmäajoon, missä nähtäneen kovaa vauhtia alusta alkaen. Tämä olisi vauhtikestävän 9 BWT CAESAR mieleen, joten Tuomas Korvenojan suojatti on takarivistäkin itseoikeutettu suosikki. Viimeksi Lahdessa BWT Caesar otti ensin alun 3. radalla hieman maltilla, iski sitten ensimmäisellä takasuoralla tosissaan eteenpäin, eteni johtavan rinnalle 1500 jäljellä, painui kärkeen 1400 jäljellä ja hallitsi 11-kyytisessä lopetuksessa täysin vaivatta. Myös 7 CAVALIER BRODDE kohdalla kunto on hyvä. Se nousi viimeksi Lahdessa BWT Caesarin voittamassa lähdössä 3. sisältä 2. radalle ilman selkää 1200 jäljellä ja oli hyvä kolmas. Seiskaradan lähtöpaikka on sekä uhka että mahdollisuus. Eturivin paikalta Cavalier Broddella on mahdollisuus pysytellä koko matkan ajan BWT Caesarin etupuolella, ja pieni mahdollisuus ruunalla on edetä lopulta johtopaikallekin. Uhkana kuitenkin on, että asioiden mennessä epäedullisesti juoksusta voi tulla hyvinkin raskas. 11 SUNBEAM vaikuttaa nousuvireiseltä, sillä ruuna jäi Mikkelissä oikein hyvävoimaisen näköisenä pussiin. Hyvältä lähtöpaikalta Sunbeam olisi mahtunut A-ryhmään. 2 HILL YES kesti Teivossa reippaan temponsa kunnialla, vaikka neljänneksi taipuikin, sillä edellisestä kunnon startista oli jo aikaa. Mikäli Hill Yes pääsee nytkin johtopaikalle, on se pikamatkalla vaarallinen. 12 ORLANDO POINT oli Mikkelissä sijoitustaan parempi. Lähtöpaikka on synkkä, mutta oikein ylivauhtisessa juoksussa ori voi kiriä ihan kärkeen.

TOTO4-VIHJESYSTEEMIT

T4-1: 5,3 + 6 (2,9)
T4-2: 9,6,2 + 3,10,11,13 (7,1)
T4-3: 1 (3,5)
T4-4: 9,7,11,2 + 12,5,1,8,3 (4,10)

Pieni systeemi 24 riviä, hinta 4,80 euroa.
Suuri systeemi 189 riviä, hinta 37,80 euroa.

PÄIVÄN DUO | L8-L9

1
9,7

Yhteensä 2 yhdistelmää.

TROIKKA | LÄHTÖ 7

9,6,2
9,6,2,3,10
9,6,2,3,10,11,13

Yhteensä 60 yhdistelmää, hinta 30 euroa.

TROIKKA | LÄHTÖ 9

9,7
9,7,11,2
9,7,11,2,12,5,1,8,3

Yhteensä 42 yhdistelmää, hinta 21 euroa.

Vihjeet Jouni Toroska

OHJASTAJA- JA VALMENTAJAKOMMENTIT 

Ari Moilanen

L1/5 PIPAREEMO: Suht pystyvä hevonen olemassaan, mutta laukat on sotkeneet menoa koko uran ajan. Taukoakin on alla. Vaikea veikattava.

L2/8 FUSCUS H.L.: Maaliskuun startin perusteella ruunasta jäi oikein positiivinen kuva. Se teki mainion esityksen. Saatiin myöhään tilaa sisältä ja hevonen kiri vahvasti maaliin. En olisi yllättynyt, vaikka se kamppailisi mitalisijoista tässäkin.

L6/8 BRIGHT SUNSHINE: Tamma on aika tarkka reissustaan. Kasiradalta voi olla vaikeaa pärjätä. Rahasija olisi jo hyvä.

L7/13 MISTER LANE: Paljon on takamatkaa. Hevonen kyllä kilpailee aivan asiallisessa kunnossa. Voi kärkisijat näistä asetelmista olla silti liikaa vaadittu. Viimeksi ruuna jäi ihan ajamattomaksi pussiin.

L8/1 GRACEFUL SWAMP: Hevonen on tehnyt koko ajan oikein vahvaa työtä. Se pääsee hyvin liikkeelle ja ykköspaikka on aivan mieluisa. Pitää edelleen uskoa pärjäämiseen.

L9/12 ORLANDO POINT: Näistä lähtöasetelmista taitaa olla ns. tekemätön paikka. Vire on ihan ok.

Iikka Nurmonen

L1/15 VIREETULI: Ruuna oli ihan hyvä Loviisassa. Laukka tuli heti lähtösuoralla. Hevonen olisi pärjännyt siellä ravatessaan. Se oli ehkä hieman aikaisempia startteja parempi.

L3/5 USKO EEVERTTI: Tämä teki viimeksi oikein vahvan esityksen laukan jälkeen. Jäätiin hypyn myötä varmaankin sellaiset 60-70 metriä. Koko ekan tuhannen ajoin lujaa porukan kiinni. Ori tuli silti vielä aivan juosten maaliin asti. Ravilla se pystyy pudottamaan ennätystään. Alkuun hevonen on vähän hätäinen ja hyppy on aika herkässä.

L7/2 LOVELY FUTURA: Ensimmäinen startti meiltä käsin. Hevonen oli ihan ok koelähdössä. Se ajettiin treenibalanssilla ja -varusteilla. Loppusuoralla tuli laukka. Ilman sitä tamma olisi mennyt 1.17-ajan. Voltin kakkoselta on isohko laukkariski olemassa. Ehkä jotain kenkiä riisutaan. Ykköstavoite olisi päästä ravia koko matka ja toisena sitten saada palkintorahaa.

L7/8 LEADER ARIA: Ruuna joutuu jäämään pois.

Juho Ihamuotila

L6/3 STONECAPES RESPECT: Viime Vermon suoritus oli ihan ok. Pikkasen hevonen otti lähdön uusinnasta turhia kierroksia. Se oli johtopaikalla vähän turhan meneväinen. Kolmas puolikas oli liikaa, kun vauhti kiihtyi varsin kovaksi. Tamma meni lopussa hapoille, mutta ei se täysin pysähtynyt. Pikkuhiljaa rupeaa oikeat asiat löytymään. En vielä ole täysin tyytyväinen tilanteeseen. Tässä on vielä varaa parempaankin. Mailille on osunut hyvä lähtöpaikka. Hevonen avaa kovaa. Hannu saa päättää lopullisen taktiikan. Lähtökohtaisesti odotan tammaa kolmen porukkaan.

L9/7 CAVALIER BRODDE: Ruuna on ollut tosi hyvä viime kilpailuissa. Se teki Lahdessa todennäköisesti parhaan juoksunsa koskaan kuolemanpaikalta. Edelliskerralla Vermossa jättihyvä kiri kantoi ykköseksi. Hevosen itseluottamus alkaa olla kohdallaan. Tässä on paljon sisällä, kunhan ihan kaikki palaset loksahtavat paikoilleen. Lähtöpaikka on vähän hankala. Ei se silti vie kaikkia voittosaumoja.

Emma Väre

L5/1 HERMAN HALM: Tällä on aiempaakin kokemusta montesta ja on ruuna voittanutkin. En usko, että se pystyy ykkösradalta pitämään keuloja. Ei tässä välissä ole lujempaa ratsastettu treeneissä, mutta ei niin ole aiemminkaan tehty. Hyvässä kunnossa hevonen jatkaa.

L9/3 BESTSELLER: Tamma aloitti meiltä hienolla voitolla Lahdessa. Porissa sillä oli vaivoja. Teivossa hevonen jälleen ravasi hyvin ja teki aivan kelpo suorituksen. Kotona kaikki on ollut ok. Koitetaan parannella tamman ennätystä tässä maililla. Näillä näkymin jatketaan samoilla varusteilla.

Tapio Mäki-Tulokas

L4/4 REAL RED: Forssassa lähtö uusittiin ja hevonen otti siinä turhaa painetta itseensä. Se tuhlasi paljon voimia ennen lähtöä. Unohtaisin tuon päivän ja sijoituksen. Tehdään pieniä varustemuutoksia Vermoon. Porukka toki kovenee. Luultavasti sijat 3-4 on realistinen tavoite. Voi olla, että kaikki kengät riisutaan. Ehkä tuosta on pieni apu.

L9/11 SUNBEAM: Ruuna kärsii koko ajan huonoista lähtöpaikoista. Mikkelissä se tuli täysissä voimissa maaliin. Jos olisi ajettu sisärataa, rahasijan se olisi sieltä saanut. Monesta tekijästä on kiinni, mikä sijoitus on näistä asetelmista mahdollinen.  

Juha Utala

L1/11 DRILLARI: Tiheämpi starttaaminen oli selkeästi tehnyt hevoselle hyvää. Vermon voittoesitys oli varsin väkevä. Tämä pystyy näissä sarjoissa aina taistelemaan voitosta ravatessaan.

L9/2 HILL YES: Ruuna oli viimeksi vähän parempi. Päästiin keulaan ja sinne yritetään tälläkin kertaa. Jos johtopaikalle päästään, ajatus olisi laskea koko matka reipasta. Vähän lyhyempi starttiväli voi olla plussaa. Tämä ei ole ihan luonnonjuoksija ja välillä ravi meinaa vähän katoilla. Tuosta laukat.

Lähtö  1
Väliajat 325-320-300-295

PALOPÄÄLLIKKÖ: Kiihdytti heti kärkipaikalle, mistä hallitsi vaivattomasti maaliin asti. 
MUROLII: Matkasi lauman hännillä sisäradalla. Nousi 1200 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Pääsi 900 ennen maalia pudottamaan 4. ulos. Lähti loppukaarteessa selkään 3. radalle. Siirtyi loppusuoran puolivälissä kiriin 4. radalle ja ehti lopussa niukasti toiseksi. Viim. 1000 m 29,0. 
MYLVERIN REPEKKA: Sai ensimmäisen kaarteen lopulla paikan toisesta ulkoa. Lähti 700 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Puristi kirinsä mukavasti maaliin asti ja oli loppuun asti kakkostaistossa. 
DRILLARI: Otti pahan lähtölaukan ja jäi todella paljon. Teki jatkossa kulisseista vahvan esityksen. Viim. 1900 m 27,5. 
VIREETULI: Lähti reippaasti matkaan ja eteni alun 3. rataa pitkin. Sai ensimmäisen takasuoran puolivälissä paikan 3. ulkoa. Pudotti viimeisen takasuoran lopulla sisäradalle ja tuli lopun tasaisesti. 
VIESKERIN VENLA: Matkasi johtavan kannassa. Putosi sieltä päätösringin alkaessa kärkihevosen kyydistä. Seuraili lopussa aivan maksimaaliseen sijoitukseen. 
KISARI-NOPSA: Matkasi pääjoukon hännillä toisella radalla, mistä oli vailla virtaa. 
AAROLFFI: Matkasi lauman hännillä sisäradalla. Nousi loppukaarteessa kiriin, mistä oli kirivaiheessa aika vaisu. 
PUNKAN PAMELA: Oli 3. sisältä rehellisen riittämätön. 
TUISKU-TUPI: Otti ensimmäisen takasuoran puolivälissä 3. ulkoa laukan, mikä jatkui pitkäksi. 
VALDEMAR LAX: Eteni nopeasti kakkoskeulan rinnalle toisen radan vetojuhdaksi. Tuli siitä pitkään hyvin, mutta laukkasi 300 ennen maalia pitkäksi. 
KROMAUS: Laukkasi 50 juostuna ja jäi taustalle. Lähti pääjoukon hänniltä 1100 ennen maalia selkään 3. radalle. Jäi pian 3. radalle ilman vetoapua. Liikkui mukavasti,mutta sinetöi hylkäyksensä viimeisen takasuoran puolivälin uudella pahalla laukallaan. 
PAJUNEITO: Juoksi 4. sisällä. Nousi puolimatkassa 4. ulos. Lähti viimeisen takasuoran alussa selkään 3. radalle. Pudotti loppukaarteen alussa toiseen ulos. Löysi loppusuoran alussa kiritilaa, mutta laukkasi pian kärkitaistosta pitkäksi. 
SINGER: Juuttui alussa keskijoukkoihin 3. radalle. Pääsi ensimmäisen takasuoran lopulla pudottamaan 4. ulos. Laukkasi siellä puolimatkassa pitkäksi. Teki jatkossa hylättynä asiallisen kirin ja oli maalissa vielä neljäntenä. Viim. 800 m 26,6. 
PIPAREEMO: Poissa.
APTEEKKARI: Poissa.

Lähtö  2
Väliajat 200-215-190-125

ALWAYS READY: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Sai vetää varsin rauhallista tahtia ja vastaili reippaalla lopetuksellaan eleettömän voiton.
LUCAS LA RENTA: Laukkasi lähdössä lyhyesti. Matkasi kuitenkin 3. sisällä, mistä nousi toisen ringin alkaessa kuolemanpaikalle. Tuli siitä mukavasti maaliin asti. Viim. 700 m 13,0. 
BLUE MAX INN: Yritti alussa kärkipaikalle. Joutui nopeasti tyytymään paikkaan johtavan kannasta. Tuli reippaassa lopetuksessa mukavasti maaliin asti. 
FUSCUS H.L.: Juoksi 5. sisällä. Sai toisen ringin alkaessa paikan 3. sisältä. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä 3. ulos. Tuli sieltä asiallisesti maaliin saakka. Viim. 1000 m 14,8. 
HE'S A HORSE: Juoksi 4. sisällä. Nousi kierros ennen maalia toiseen ulos. Seuraili sieltä asiallisesti maaliin asti. 
GABRIELA KOKS: Seuraili takajoukoista sisäradalta maksimaaliseen sijoitukseen. 
MR MCGHOST: Otti 150 juostuna pahan laukan ja jäi paljon. Suoritti jatkossa tasaisesti. 
LAKE'S BELINDA: Otti neljänneltä sijalta 200 juostuna ratkaisevan laukan ja peli oli heti selvä. 

Lähtö  3
Väliajat 225-260-255-240

MERRAN JYSKE: Matkasi toisessa ulkona. Lähti sieltä loppusuoran alussa kiriin 3. radalle ilman vetoapua ja nappasi lopussa erittäin helpon voiton. 
B. RIITU: Juuttui nopeasti kuolemanpaikalle. Painui loppusuoran alussa kärkeen ja tuli hyvin maaliin asti, vaikka tuli päätössatasella ohitetuksi. 
PAAKKARIN MYRSKY: Juoksi johtavan kannassa. Tuli asiallisesti maalin asti ja oli tasainen kolmas. 
TAMBURIINI: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Jäi loppusuoralla alakynteen ja tuli lopun aika rauhallisesti. 
ROKKA VEIKKA: Seuraili 3. sisältä maksimisijoitukseen. 
VENNELMON TYYNE: Kiersi alun keskijoukoissa 3. rataa pitkin. Sai 450 juostuna paikan 3. ulkoa. Seuraili sieltä lopussa vailla suurempaa virtaa. 
USKO EEVERTTI: Laukkasi lähdössä pahoin ja jäi selvästi. Sai toisessa kaarteessa paikan 4. sisältä. Laukkasi viimeisen takasuoran lopulla uudelleen ja meni hylkäykseen. 
VILJU: Lähti rauhallisesti ja matkasi lauman hännillä sisäradalla. Lähti 1200 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Eteni tasaisesti, mutta ei noussut koskaan voittotaistoon. Laukkasi loppumetreillä, mihin menetti neljännet rahat. 
HUMU-LIISA: Poissa.

Lähtö  4
Väliajat 100-120-120 

GISELA LUXI: Matkasi johtavan kannassa. Nousi loppusuoran alussa toiselle radalle ja puristi loppumetreillä niukkaan voittoon. Viim. 700 m 11,3. O
BWT BURNIN ALIVE: Lähti oikein hyvin ja eteni nopeasti kärkipaikalle. Tuli hyvin maaliin asti, vaikka jäikin äärimmäisen niukasti toiseksi. 
M.T.LARA CROFT: Seuraili 3. sisältä tasaisesti kolmanneksi. 
REAL RED: Matkasi toisessa ulkona. Lähti 750 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Eteni 100 metriä myöhemmin 4. sisähevosen kupeelle, missä tuli asiallisesti maaliin asti. 
L DEES MAGGIESBEST: Seuraili 3. ulkoa tasaisesti. 
FREE ME: Peruutti ensimmäisen kaarteen lopulla 3. radalta lauman hännille. Tuli sieltä lopun aivan hyvin, vaikka ei reippaassa lopetuksessa isommin ohitellutkaan. Viim. 700 m 10,0. 
EASY ON THE EYE: Seuraili 4. sisältä maksimisijoitukseen. 
ARCTIC PASSION: Juoksi 5. sisällä. Oli siellä pitkään vailla kiritilaa. Löysi vapaan radan hieman ennen maalia, minkä jälkeen tuli lopun sijoitustaan paremmin. 
APRIL SISU: Juuttui ensimmäisen kaarteen puolivälissä toisen radan vetojuhdaksi. Taipui siitä jo puolimatkassa ja oli varsin vaisu. 

Lähtö  5
Väliajat 145-165-140-160

LUCKY MOOSE: Kiihdytti heti kärkipaikalle. Ajoi viimeisen takasuoran lopulla irti muista ja piti lopun lievästä taipumisesta huolimatta niukkaan voittoon. 
LE SAMUEL: Lähti 3. ulkoa ensimmäisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Eteni puolikas juostuna toisen radan vetojuhdaksi. Putosi viimeisen takasuoran lopussa kakkoskeulan rinnalle. Säilytti kuitenkin vauhtinsa hyvin ja ehti vielä lopussa lähes voittoon asti. 
TWENTYONE: Juoksi 4. sisällä. Nousi sieltä viimeisen takasuoran alussa vetämättömästä selästä toiselle radalle. Tuli lopun aivan mukavasti ja ehti kolmanneksi. Viim. 700 m 14,0. 
YANK MATCH: Juoksi alun 2-3. ulkona. Lähti sieltä 1400 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Pääsi 850 ennen maalia pudottamaan toiseen ulos. Pudotti pian johtavan kantaan, mistä tuli lopun tasaisesti. 
HERMAN HALM: Seuraili 3. sisältä maksimisijoitukseen. 
BLUE FLASH: Juoksi 5. sisällä. Seuraili sieltä kirivaiheessa vailla suurempaa virtaa. 
JAG RAPIDE: Sai ensimmäisen takasuoran puolivälissä paikan toisesta ulkoa. Jäi 850 ennen maalia 3. ulos, mistä ei vain riittänyt jatkossa. 
ISA SÅNNA: Oli johtavan kannassa ajoissa vaikeuksissa ja oli varsin vaisu.
MAESTRO KEMP: Löysi ensimmäisen kaarteen lopulla paikan 5. ulkoa. Ei jatkossa vain riittänyt lauman hänniltä. 
DARK ALLEY: Laukkasi 200 juostuna pitkäksi.
QUATTRO TILLY: Juoksi 4. ulkona. Laukkasi siellä viimeisen takasuoran puolivälissä hieman lyödyn oloisena pitkäksi. 
LEON: Poissa.

Lähtö  6
Väliajat 115-150-140

TREASURE OF PIRATE: Ei ollut lähelläkään omaa paikkaansa 100 ennen lähtölinjaa. Lähti hyvin matkaan ja painui vajaa 300 juostuna kärkipaikalle. Kontrolloi lähtöä erittäin helposti maaliin asti. 
STONECAPES RESPECT: Jäi 250 juostuna johtavan kantaan, minne jäi lopussa täysin vaille kiritilaa. 
MAS CALYPSO: Oli 3. sisältä tilaa saamatta kolmas. 
RUTHLESS CHICK: Juuttui ensimmäisen kaarteen puolivälissä kuolemanpaikalle. Tuli siitä hyvin maaliin asti, vaikka päätössatasella matka hieman painoikin. 
CASH ON GO: Juoksi 4. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä toiseen ulos. Löysi 150 vapaan radan ja tuli lopun tasaisesti. 
SUNNIE: Juoksi 3. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran lopussa selkään 3. radalle. Siirtyi loppusuoralla kiriin 4. radalle ja puristi lopussa neljänneksi. 
SAINT LUKE: Lähti rauhassa ja matkasi lauman hännillä sisäradalla 6-5. sisällä. Seuraili sieltä tasaisesti ja jäi loppumetreillä vielä tekniseen pussiin. 
CLORITA STREAMLINE: Sai ensimmäisessä kaarteessa paikan toisesta ulkoa. Lähti 550 ennen maalia kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Oli kirissään lähinnä tasainen. 
BRIGHT SUNSHINE: Peruutti 300 juostuna lauman hännille sisäradalle. Tuli sieltä asiallisesti maaliin asti. 
BIGGURIM: Seuraili 5. ulkoa aivan maksimaaliseen sijoitukseen. 
CRACKED PASSWORD: Juoksi 4. ulkona. Lähti 550 ennen maalia selkään 5. radalle. Otti 350 ennen maalia noususta laukan ja vesitti pelinsä. 
SUMMER SEASON: Juoksi 4. sisällä. Laukkasi siellä kierros juostuna pitkäksi.

Lähtö  7
Väliajat 165-185-165-150

CAVALIER: Matkasi alun takajoukoissa toisella radalla. Lähti kierros juostuna kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Eteni 1400 ennen maalia kuolemanpaikalle. Painui 800 ennen maalia kärkeen ja oli lopussa ylivoimainen. Viim. 800 m 14,6.
BELGRAM PINUS: Juoksi 3-4. sisällä. Pääsi 1200 ennen maalia nousemaan toiseen ulos. Jäi siitä 800 ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Pääsi 450 ennen maalia pudottamaan kakkoskeulaksi, mistä oli lopussa varmasti toinen. Viim. 1000 m 15,3. 
MISTER LANE: Juoksi 6. sisällä. Nousi 1400 ennen maalia 4. ulos. Pudotti 850 ennen maalia uudelleen 6. sisälle. Lähti loppukaarteen alussa taustalta kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Oli lopussa aivan hyvä kolmas. Viim. 500 m 13,0. 
MOVES LIKE JAGGER: Kiihdytti heti kärkipaikalle, mistä jäi puolikas juostuna johtavan kantaan. Jäi 800 ennen maalia 3. sisälle. Oli siellä jatkossa pitkään vailla kiritilaa. Löysi vapaan radan 350 ennen maalia, minkä jälkeen kiri lopun sijoitustaan paremmin.
LEEMARK'S EVELYN: Kävi alussa kysymässä kärkipaikkaa. Tyytyi 250 juostuna paikkaan johtavan kannassa. Jäi 550 juostuna 3. sisälle. Juoksupaikaksi muodostui 800 ennen maalia 4. sisäpari. Nousi päätöspuolikkaan alussa toiselle radalle. Jäi 300 ennen maalia vailla vapaata tilaa. Löysi tilan 100 ennen maalia, mutta ei enää isommin kirinyt. Eli otti luultavasti koko lailla maksimit. 
SELANNE: Juoksi 4-5. sisällä. Nousi 800 ennen maalia toiseen ulos. Pudotti 400 ennen maalia 3. sisälle ja tuli lopun tasaisesti. 
QUICKSTEP SOX: Matkasi 3-4. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Eteni viimeisellä takasuoralla hyvin. Nousi 400 ennen maalia kolmanneksi, minkä jälkeen antoi loppusuoralla hieman periksi. Viim. 700 m 15,2. 
GINDER: Matkasi 5. sisällä. Nousi 450 juostuna toisen radan vetojuhdaksi, vaikkakin vasta 4. sisähevosen rinnalle. Sai 1450 ennen maalia paikan toisesta ulkoa. Taipui sieltä jatkossa tasaisesti ja oli varsin vaisu. 
BEAN DEAD CERT: Lähti takamatkalta hyvin ja eteni vahvasti toista rataa pitkin. Painui 550 juostuna kärkipaikalle asti. Jäi 800 ennen maalia johtavan kantaan ja antoi viimeisen takasuoran lopussa pahoin periksi. 
LOVELY FUTURA: Laukkasi lähdössä pahoin ja jäi taustalle. Sai 800 juostuna paikan 7. sisältä. Jäi sinne viimeisen takasuoran alussa vaille kiritilaa. Otti loppusuoran alussa paineissaan laukan ja meni hylkäykseen. 
REAL ARCH: Laukkasi kolmannelta sijalta 200 juostuna pitkäksi. 
NO VICE: Poissa.
LEADER ARIA: Poissa.

Lähtö  8
Väliajat 125-170-190-090

GRACEFUL SWAMP: Piti alussa kärkipaikan hallussaan. Sai jatkossa vetää erittäin sopuisasti. Piti reippaalla lopetuksellaan varmaan voittoon. Joutui tosin loppumetreillä hieman töihinkin, toisin kuin pitkään aikaan. 
LEWIS ALE: Yritti alussa kärkipaikalle, mutta joutui 200 juostuna tyytymään paikkaan johtavan kannassa. Nousi päätöspuolikkaan alussa kärkihevosen rinnalle ja tuli erinomaisesti maaliin asti. Näytti kyllä siltä, että varaakin jäi vielä. Viim. 600 m 10,0. 
EFFRONTE PHOTO: Tuli 3. sisältä sisäradan vetäessä mainiosti maaliin asti. 
JOYRIDE LUXI: Matkasi 4. sisällä. Sai loppukaarteen alussa paikan 3. sisältä. Kiriväylä aukeni loppusuoran puolivälissä, mutta ohittaminen oli reippaassa lopetuksessa vain mahdotonta. Viim. 400 m 08,2. 
COUNT FORTE: Juoksi 5. sisällä. Nousi viimeisen takasuoran puolivälissä toiseen ulos. Pudotti 300 ennen maalia takaisin sisäradalle ja tuli asiallisesti sisään asti. 
JACK FIRE: Peruutti ensimmäisen kaarteen lopussa jonoon kuudenneksi. Nousi sieltä 800 ennen maalia toiselle radalle. Sai 550 ennen maalia paikan toisesta ulkoa. Taipui reippaassa lopetuksessa hieman. 

Lähtö  9
Väliajat 085-110-130

SUNBEAM: Sai nopeasti paikan 3. sisältä. Nousi 550 ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi. Painui loppusuoran puolivälissä kärkeen ja piti lopun tasaisesta rintamasta niukkaan voittoon. 
BWT CAESAR: Juoksi 5. ulkona. Lähti sieltä viimeisen takasuoran puolivälissä selkiin 3. radalle. Pudotti loppukaarteen alussa toiselle radalle. Oli siellä jatkossa hetken vailla kiritilaa. Nousi loppusuoran alussa kiriin ulkoradoille ja tuli lopun vahvasti. Olisi ilman muuta voittanut aktiivisemmalla ajolla. 
THE DUDE: Juoksi 4. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa selkään 3. radalle. Siirtyi loppusuoralle tullessa kiriin 4. radalle ilman vetoapua ja tuli mukavasti maaliin asti. 
ORLANDO POINT: Juoksi 3. ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa selkään 3. radalle. Tuli kirinsä rehellisesti sisään asti, vaikka ei lopussa aivan totoon asti noussutkaan. 
BESTSELLER: Otti alun rauhassa ja juoksi 4. sisällä. Seuraili jatkossa tasaisesti maaliin asti. 
HILL YES: Käynnistyi hyvin ja eteni nopeasti kärkipaikalle. Veti vauhdilla ja tuli mukavasti loppusuoran puoliväliin asti, minkä jälkeen matka hieman painoi. 
PARTYTIME: Juoksi johtavan kannassa, minne jäi lopussa täysin vaille kiritilaa. Pussitus näytti kyllä enemmän tekniseltä. 
MASSIVE CLOUT: Matkasi toisessa ulkona. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3. radalle ilman vetoapua. Pudotti 450 ennen maalia toiseen ulos, mistä tuli lopun vailla loistoa. 
CAPO THE EEMIL: Ei vain riittänyt lopussa matkattuaan 5. sisällä. 
CAVALIER BRODDE: Juuttui alussa keskijoukkoihin 4. radan kiertäjäksi. Peruutti lopulta 750 juostuna lauman hännille sisäradalle. Lähtö meni yksinkertaisesti täysin vihkoon. 
STRONGHOLD: Juuttui keskijoukkoihin 3. radalle ilman vetoapua. Taipui viimeisen takasuoran puolivälissä ja putosi lauman hännille sisäradalle. Ei vain riittänyt sieltä jatkossa. 
CARLOS LA RENTA: Juuttui nopeasti toisen kakkoskeulan rinnalle toisen radan vetojuhdaksi. Taipui siitä täysin viimeisen takasuoran puolivälissä. Keskeytti pian.